Krakow resa 9/9 12/9 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Krakow resa 9/9 12/9 2016"

Transkript

1 Krakow resa 9/9 12/ S:t Olofskören och Köpings kyrkas kammarkör Krakow gamlastaden och torget. Tids schema: 9/9 Fredag 15:00 Avresa från Köping i buss mot Skavsta. 19:20 Flyget avgår från Skavsta till Krakow. Ca 21:10 Ankomst Krakow. Buss transfer till Hotel Royal i centrala Krakow med incheckning. Därefter fritid resterande tid på kvällen. Notera vissa justeringar av tiderna i programmet kan förekomma!

2 Wawel borgen Krakow. 10/9 Lördag (denna dag ingår mat och utflykter enligt nedan dryck tillkommer förutom vatten) 07:00 9:00 Frukost på hotellet. 9:00 11:30 Guidad tur gamlastaden och Wawel borgen ca 2,5 tim. Ca 11:30 12:30 Transfer med buss till Wieliczka. 12:30 14:00 Lunch, restaurang Halit i Wieliczka (bredvid saltgruvan). 14:05 17:30 Guidad visning av Wieliczka saltgruva ca 3,5 tim. Ca 19:00 Middag med folklore tema på restaurang Bohema i gamlastaden Krakow. Saltgruvan i Wieliczka.

3 S.t Teresia Mikulczyce kyrkan i Zabrze (nära Katowice). 11/9 Söndag (denna dag ingår mat och utflykter enligt nedan dryck tillkommer förutom vatten) 07:00 10:00 Frukost på hotellet. 10:00 12:00 Fritid (tid för egenbekostad lunch). 12:30 ca 14:00 Transfer till S.t Teresia Mikulczyce kyrkan i Zabrze. Ca 14:00 16:00 Körövning inför konsert. 16:30 17:30 Konsert i S.t Teresia Mikulczyce kyrkan i Zabrze tillsammans med den Polska kören Resonans con tutti. Efter konserten Ca 21:30 23:00 Schlesisk söndagsmiddag tillsammans med Polska kören Resonans con tutti på restaurang i Mikulczyce. Åter transfer till Krakow. 12/9 Måndag 06:00 09:00 Frukost på hotellet. Egen tid att disponera under dagen. Lunch och eventuell middag på egen hand. Möjlig tid även för egna guidade turer efter eget intresse. Ca 18:00 Buss transfer till Flygplatsen. 21:05 Flyget avgår Krakow till Skavsta. Ca 22:55 Ca 01:15 Ankomst Skavsta. Buss transfer till Köping. Ankomst Köping.

4 Förslag för egna aktiviteter under måndagen. Shopping runt torget i gamla staden samt shopping stråken runt omkring. Stor galleria för shopping mellan gamla torget och järnvägs stationen. Galeria Krakowska. Guidade sevärdheter eller på egen hand (beställs av de som är intresserade på plats, detta skall ses som förslag på sevärdheter värda att se): Wawel borgen med Wawelkatedralen. Mariakyrkan Nowa Huta - John Paul II rundtur i Krakow - Den gamla kommunistiska ideal staden Rundtur i fotspåren till Påven Johan Paul II Auschwitz-Birkenau Jude gettot och Oskar Schindlers fabrik - (se bland annat filmen Schindlers list) fotvandring i Podgorze och/eller Kazimierz Med fler som vi säkert kommer på under vägen. Lite information och historia. Kraków (i tyskspråkig liksom i äldre svenskspråkig litteratur vanligen benämnd Krakau) är en stad i Lillpolens vojvodskap i regionen Galizien (polska: Galicja) i södra Polen, ca 300 km söder om huvudstaden Warszawa. Kraków är befolkningsmässigt Polens näst största stad med cirka invånare, och hela storstadsområdet har nästan 1,5 miljoner invånare. Dess gamla stad är sedan 1978 ett världsarv. Kraków var Polens huvudstad från medeltiden till 1596, då Sigismund (på polska känd som Zygmunt III Waza) flyttade huvudstaden till Warszawa. Wawel är ett komplex av byggnader på en kulle i Kraków. Här finns en borg med ett kungligt slott och Krakóws domkyrka. Domkyrkan är begravningsplats för polska regenter till och med år Därutöver finns andra icke-kungliga historiskt viktiga personer begravda här. Platsen har på senare tid varit föremål för arkeologiska utgrävningar där bland annat rester av en tidig italiensk renässansträdgård har påträffats. Wawelkatedralen är Krakóws domkyrka och är belägen inom slottet Wawels murar. I katedralen vilar ett flertal polska kungar och en svensk, Sigismund (polska: Zygmunt III Waza), samt andra icke-kungliga historiskt viktiga personer. Den ursprungliga kyrkan uppfördes omkring 1020, men den nuvarande byggnaden härstammar från talet.

5 Stare Miasto - Gamla staden Stadsplanen är från 1200-talet och bortsett från broar och flygplatser i och i närheten av staden klarade den sig helt utan skador under andra världskriget. Kraków hör enligt många till de vackraste städerna i Europa och världen. Stadens gamla stadskärna, Stare Miasto eller Gamla staden, är uppsatt på Unescos världsarvslista. Det största torget, Rynek Główny, är ett av Europas största torg och krakówbornas naturliga samlingsplats. Mitt på torget finns en stor byggnad, Sukiennice ("klädeshallarna"), vilken, tillsammans med Mariakyrkan (kościoł Mariacki) och Wawel, är Krakóws främsta landmärken. Kraków har tusentals historiska sevärdheter, ett hundratal kyrkor, och förnämliga konstsamlingar med bland annat Leonardo da Vincis porträtt av Cecilia Gallerani "Damen med hermelinen". Staden anses vara Polens kulturella huvudstad. Saltgruvan i Wieliczka ligger utanför Kraków i södra Polen, rakt under staden Wieliczka. Den har varit i drift sedan 1200-talet och är en av världens äldsta saltgruvor i kontinuerlig drift. Under Andra världskriget användes saltgruvan av den tyska ockupationsmakten till förvaring och produktion av krigsmateriel blev Saltgruvan i Wieliczka ett av de första tolv världsarven på Unescos nyinstiftade världsarv Gruvan har en lång tradition av turism och har cirka besökare per år. De labyrintartade gångarna i saltgruvan inspirerade labyrintscenerna i Bolesław Prus historiska roman Farao. Zabrze (tyska: Hindenburg O.S.) är en stad i Schlesiens vojvodskap i södra Polen med invånare (2014). Mellan 1915 och 1945 bar staden namnet Hindenburg. Staden är vänort med Lund. Mikulczyce, är ett distrikt i Zabrze, det är värt att se de tre historiska kyrkor: en trä protestantisk kyrka och två katolska sådana. En av de katolska kyrkorna är tillägnad Saint Teresa och den andra till Saint Lawrence. Det senare byggdes i nygotisk stil i slutet av artonhundratalet. Det ritades av Paul Jackisch, en framstående arkitekt från Bytom. Den nya kyrkan ersatte en gammal i trä, en som hade tjänat de troende i hundratals år. Nowa Huta (ordagrant "Nya stålverket") är det östligaste distriktet i den polska staden Kraków. Med sina invånare är det en av Krakóws mest befolkade stadsdelar. Nowa Huta började byggas 1949, under den socialistiska regeringen som kom till makten efter andra världskriget. Stadsdelen planerades som en idealstad för det nya socialistiska Polen med järnverk och ett bostadsområde för arbetare. Nowa Huta användes ibland i regeringens propaganda (se bilder).

6 1954 invigdes ortens stålverk - "Stålverket Vladimir Lenin". När stålverket var som störst på 1970-talet hade det en arbetsstyrka på personer. Efter statsskickets ändring 1989 ändrades stålverkets namn till Huta im. T. Sendzimira (T. Sendzimiras Stålverk) efter den polske vetenskapsmannen och ingeniören Tadeusz Sendzimir. Under 1980-talet förekom det flera stora demonstrationer i stadsdelen. Omkring av stålverkets arbetare var anslutna till den oppositionella fackföreningen Solidarność (Solidaritet). Tack vare att den strikta stadsplanen och dess byggnader ännu är intakta är Nowa Huta i dag ett exceptionellt exempel på en genomförd stalinistisk idealstad. Nowa Huta lockar på grund av detta till sig strömmar av turister. Mariakyrkan i Kraków är en tegelstenskyrka byggd i gotisk stil. Kyrkan är byggd på 1200-talet men byggdes upp igen på 1300-talet efter att Mongolerna förstörde kyrkan. Den ligger i anslutning till Stora torget i Kraków. Kyrkans högsta torn är 80 meter högt. Kyrkan är mest känd för träaltaret av Veit Stoss. Varje timma spelar en trumpet en melodi som kallas Hejnal mariacki. Den spelas från toppen av det högsta tornet. Melodin bryts hastigt mitt i låten för att hedra en känd trumpetare på 1200-talet som blev skjuten när han spelade melodin i samband att staden blev anfallen av Mongolerna. Middagstid varje dag spelas melodin över hela Polen och den sänds även på den Polska radiostationen Radio 1 Station. Mariakyrkan är också förebild för många polskbyggda kyrkor runt om i världen.

7 Kazimierz (latin: Casimiria; jiddish: Kuzmir) är ett historiskt distrikt i Kraków, Polen, känt för att ha varit ett judiskt område från 1300-talet fram till andra världskriget. Idag finns endast en liten judisk befolkning kvar i stadsdelen. Dock finns det kvarlämningar av judiskt liv och kultur kvar, bland annat på det judiska museet som är inhyst i den restaurerade synagogan som skänktes till museet av stadens judiska församling. Kvar finns också flera andra restaurerade synagogor, två av dem är i bruk som gudstjänstlokaler men församlingarna där lider av medlemsbortfall på grund av hög medelålder hos församlingsborna. Den harediska organisationen Chabad har etablerad närvaro i staden och verkar för återgång till ortodox judendom och ökat medlemsantal; likaså finns det försök att etablera en stark liberal (reform) församling. På senare år har stora delar av stadsdelen restaurerats och affärer, bokhandlar och restauranger med "judiskt" tema har blivit mycket populära. Likaså anordnas konserter och spelningar med judisk folkmusik, såsom visor på jiddish och kletzmer. Johan Patkul, landsförrädaren eller yrkessoldaten, som först var i svensk tjänst, sedan i polsk tjänst och slutligen i rysk tjänst avrättades i denna by år 1707 efter att ha utlämnats av ryssarna till svenskarna, som redan 1694 dömt honom till döden för högförräderi. Avrättningen, som utfördes av en oskicklig bödel, skedde med stegling, rådbråkning och därefter med svärd. Podgorze Krakóws getto var ett av de större judiska getton som upprättades av Nazityskland i Generalguvernementet (sydöstra Polen) under andra världskriget. Gettot som hade omkring invånare existerade i två år, från mars 1941 till mars När tyskarna i september 1939 hade invaderat Polen påbörjade de genast arbetet med att föra ihop och isolera den judiska befolkningen i getton. Detta var ett led i "avjudifieringen" (ty:entjudung) av Tyska riket och en tillfällig lösning fram till att den slutgiltiga skulle verkställas. Kraków hade vid tiden för tyskarnas invasion omkring judiska invånare av dessa tvångsförflyttades till andra polska städer, de resterande samt som kom från kringliggande byar placerades i Krakóws nybildade Jüdischen Wohnsiedlung (sv:judiskt bostadsområde = getto). Gettot förlade tyskarna inte i de äldre judiska Kazimierz-kvarteren utan i stadsdelen Podgorze, på södra sidan av floden Wisła, som också hade en del judiska invånare. Drygt personer pressades in på ett område byggt för I genomsnitt bodde det fyra familjer i en lägenhet. De första deportationerna till förintelselägret Bełżec inleddes den 13 maj Nästa deportationsvåg kom i november. I december delades getto upp i två delar: A för dem som arbetade, B för dem som inte arbetade. Tre månader senare, i mars 1943, stängdes getto A och invånarna deporterades till arbetslägret Płaszów som låg strax utanför Kraków. Därefter stängdes även getto B. Stängningen, eller likvideringen, av getto "A" och "B" skedde under judiskt motstånd som ledde till gatustrider. De som överlevde striderna sändes av nazisterna till Auschwitz-Birkenau.

8 Oskar Schindlers fabrik. Till en början var Schindler huvudsakligen intresserad av företagets stora ekonomiska möjligheter och anställde judar bara därför att de var billigare än polacker lönerna vid denna tid bestämdes av den ockuperande naziregimen. Senare började Schindler dock skydda sina arbetare oavsett kostnad. Att fabriken sågs som betydelsefull för Tysklands fortsatta krigföring gjorde det lättare för Schindler att fortsätta hjälpa de judiska arbetarna. Så fort Schindlerjuden (Schindlerjudar) hotades av deportering krävde han omedelbart att det skulle göras undantag för dem. Hustrur, barn och till och med personer med rörelsehinder hävdades vara nödvändiga mekaniker och metallarbetare. Vid ett tillfälle kom Gestapo till Schindler och krävde att han skulle lämna över en familj som hade förfalskat sina identitetspapper. Schindler berättade att "Tre timmar efter att de kom in, raglade två Gestapo-män ut från mitt kontor utan några fångar och utan de dokument de krävde när de kom in." Den 1 augusti 1940 utfärdade guvernör Hans Frank ett dekret som krävde att alla Kraków-judar skulle lämna staden inom två veckor. Endast de som hade arbeten som direkt kunde relateras till den tyska krigföringen tilläts stanna. Av de till judar som då levde i staden bodde endast kvar i mars Dessa judar tvingades senare lämna sitt traditionella grannskap i Kazimierz och omplacerades till det muromgärdade Kraków-ghettot i industridistriktet Podgórze. Schindlers arbetare gick till fots till och från ghettot varje dag för att arbeta vid fabriken. De utökningar av fabriken Schindler bidrog med under sitt fyra år långa styre var, förutom själva expansionen av fabriken och dess kontorsyta, bland annat öppnandet av en vårdcentral, kök och matsal för arbetarna.

Preliminärt Program för resa till Polen 2016

Preliminärt Program för resa till Polen 2016 Preliminärt Program för resa till Polen 2016 Resan genomförs vid samma tidpunkt som tidigare resor,nämligen veckan efter midsommar. Avresa onsdag 29 juni+- en dag veckan efter midsommarhelgen 2016, resans

Läs mer

Studieresa till Krakow och Auschwitz 15-19 augusti 2016

Studieresa till Krakow och Auschwitz 15-19 augusti 2016 Studieresa till Krakow och Auschwitz 15-19 augusti 2016 Christer Bergström, som arrangerar och medföljer på resan, är utbildad gymnasie- och grundskolelärare med 30 års erfarenhet och har undervisat i

Läs mer

Referat från kulturresan till Krakow 25-30/

Referat från kulturresan till Krakow 25-30/ Referat från kulturresan till Krakow 25-30/9 2018. Denna medeltidsstad ser ut som om den vore tagen ur en sagobok, med sitt livliga torg, spiralformiga, gotiska torn, slott och legender om drakar. Kärleken

Läs mer

Polen En kulinarisk kulturresa

Polen En kulinarisk kulturresa Polen En kulinarisk kulturresa De första dagarna i juni reste 29 medlemmar från SPF Seniorerna Håbo och ytterligare några från andra SPF-föreningar till Krakow i Polen Det var ett arrangemang anordnat

Läs mer

Resa till Polen september 2017

Resa till Polen september 2017 Resa till Polen 11 16 september 2017 Närheten, möjligheten att återuppleva kultur och gemensam historia och mycket mera gör Polen till ett land värt att besöka. Polen har enormt mycket att erbjuda mellan

Läs mer

Studieresa koncentrationslägret Auschwitz samt det gamla Kraków och saltgruvan Wieliczka

Studieresa koncentrationslägret Auschwitz samt det gamla Kraków och saltgruvan Wieliczka Studieresa koncentrationslägret Auschwitz samt det gamla Kraków och saltgruvan Wieliczka 3 augusti 7 augusti 2015 Foto: Angelo Celedon. En resa i historia, kultur och upptäckarlusta! Christer Bergström

Läs mer

Kulturens pärla Krakow med Kulturresor Europa

Kulturens pärla Krakow med Kulturresor Europa Kulturens pärla Krakow med Kulturresor Europa Upplev det förtrollande vackra Krakow på en kulturresa i perfekta omgivningar. Från vårt härliga 3-stjärniga hotell mitt i centrum har vi direkt tillgång till

Läs mer

Program för kulturresa till Krakow Fältjägarna 27/5-2/ (OBS ändrat datum)

Program för kulturresa till Krakow Fältjägarna 27/5-2/ (OBS ändrat datum) Program för kulturresa till Krakow Fältjägarna 27/5-2/6 2019 (OBS ändrat datum) Välkomna med till Krakow! Denna medeltidsstad ser ut som om den vore tagen ur en sagobok, med sitt livliga torg, spiralformiga

Läs mer

Reseguide & stadsguide Krakow

Reseguide & stadsguide Krakow Reseguide & stadsguide Krakow Valutanyckel: 100 Zloty = ca 225 kronor. Tidszon = som i Sverige Krakow är en prisvärd sagostad med mycket uteliv och sevärdheter Historiska skatter och plånboksvänliga priser

Läs mer

Program för kulturresa till Krakow Moheda SPF Seniorerna 25/9-30/

Program för kulturresa till Krakow Moheda SPF Seniorerna 25/9-30/ Sida 1 av 6 Program för kulturresa till Krakow Moheda SPF Seniorerna 25/9-30/9 2018. Ver 8 11 2017 Välkomna med till Krakow! Denna medeltidsstad ser ut som om den vore tagen ur en sagobok, med sitt livliga

Läs mer

POLENS NATIONELLA HEMSIDA. Krakow STORA TORGET (RYNEK GŁÓWNY) STADENS HJÄRTA

POLENS NATIONELLA HEMSIDA. Krakow STORA TORGET (RYNEK GŁÓWNY) STADENS HJÄRTA STORA TORGET (RYNEK GŁÓWNY) STADENS HJÄRTA I tar kvällen inte slut förrän långt efter midnatt! Vi besökte museum efter museum, såg gamla kyrkor och förundrades över det fantastiska kungliga slottet på

Läs mer

Tjeckien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Tjeckien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Tjeckien Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - T j e c k i e n Tjeckien - Guidad Resa Upplev arkitektoniska mästerverk från medeltida, renässans och barocktiden

Läs mer

Resa i Förintelsens spår

Resa i Förintelsens spår Resa i Förintelsens spår 3-8 Oktober 2014 EN RESA SOM HANDLAR OM DEMOKRATI FÖRINTELSEN OCH POLSK KULTUR Studieresa till Polen, i Förintelsens spår Auschwitz/Birkenau, Rabka, Jordanow, Plasowlägret, Schindler.s

Läs mer

Polen runt - 8 dagar 12 augusti

Polen runt - 8 dagar 12 augusti 2018 Polen runt - 8 dagar 12 augusti Warszawa Välkommen med på vår sommarresa 2018. Vi väljer att resa till Polen och till huvudstaden Warszawa. Vi hinner även med ett besök i staden Krakow. Polen har

Läs mer

Krakow och Warszawa september 2019 Resan i samarbete med Hörselskadades Förening i Stockholm

Krakow och Warszawa september 2019 Resan i samarbete med Hörselskadades Förening i Stockholm Krakow och Warszawa 22 29 september 2019 Resan i samarbete med Hörselskadades Förening i Stockholm Följ med på en rundresa till Polen och upplev de vackra städerna Krakow och Warszawa! Resan är fylld av

Läs mer

Preliminärt program för resa 2018

Preliminärt program för resa 2018 Dag 1. Preliminärt program för resa 2018 (erna kan komma att justeras längre fram) Onsdag 27 juni Buss Karlstad Stockholm, färja till Riga 10.00-10.30 Buss avgång från Karlstad, by 51 och Centralstation

Läs mer

KRAKOW. ett kulturellt centrum. Text & bild Lars Erik Gewalli

KRAKOW. ett kulturellt centrum. Text & bild Lars Erik Gewalli KRAKOW ett kulturellt centrum Text & bild Lars Erik Gewalli Mariakyrkan. Turisterna flockas kring det stora torget Rynek Glow - ny, som är omgivet av en rad karakterstiska byggnader. 6 NORDISK FILATELI

Läs mer

Resa i Förintelsens spår

Resa i Förintelsens spår Resa i Förintelsens spår 4-9 Maj 2015 EN RESA SOM HANDLAR OM DEMOKRATI FÖRINTELSEN OCH POLSK KULTUR Studieresa till Polen, i Förintelsens spår Auschwitz/Birkenau, Rabka, Jordanow, Plasowlägret, Schindler.s

Läs mer

Resa till Krakow med Salénveteranerna 8-15 maj

Resa till Krakow med Salénveteranerna 8-15 maj Resa till Krakow med Salénveteranerna 8-15 maj 2017-05-13 Denna gång hade Salénveteranerna valt att resa till Polen och Krakow, som erbjuder så mycket historia och kultur! Krakow är Polens näst största

Läs mer

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner - Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa till Bryssel där ni under en

Läs mer

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner - Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa till Bryssel där ni under en

Läs mer

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen.

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen. VACKRA PRAG Följ med och upplev vackra Prag! Staden som bjuder på allt vi förväntar oss av en storstad i form av historia, kultur, restauranger och goda shoppingmöjligheter. Under våra dagar i Prag lär

Läs mer

Krakow & Warszawa. med Herman Lindqvist som gäst i Warszawa! augusti Program

Krakow & Warszawa. med Herman Lindqvist som gäst i Warszawa! augusti Program Krakow & Warszawa med Herman Lindqvist som gäst i Warszawa! 20 25 augusti 2017 Res med 1,6 & 2,6 miljonerklubben till Krakow & Warszawa! Krakow är full med sevärdheter såsom flera hundra år gamla imponerande

Läs mer

Östersjön runt Baltikum och Polen

Östersjön runt Baltikum och Polen Östersjön runt Baltikum och Polen Följ med och upptäck; Estland-Lettland-Litauen-Polen den 9 17 maj 2014 Rundresa från Öland/Kalmar via Stockholm Tallinn - Riga - Vilnius - Warmia/Mazurien- Gdansk/Gdynia

Läs mer

Kraków. Res och lär till STUDIEHANDLEDNING V1 2014

Kraków. Res och lär till STUDIEHANDLEDNING V1 2014 STUDIEHANDLEDNING V1 2014 Res och lär till Kraków Res och lär till Kraków är ett studiematerial sammanställt av Kent Forsberg i samarbete med ABF och PROmedlemsresor. Innehållsförteckning Inledning...

Läs mer

Henrik Ingmanson KINARESA 28/3 4/4 2014 SA11D

Henrik Ingmanson KINARESA 28/3 4/4 2014 SA11D Henrik Ingmanson KINARESA 28/3 4/4 2014 SA11D INNEHÅLLSFÖRTECKNING Platsfakta 3 Program för Kinaresan 2014 4 Vårt hotell i Beijing 6 Förslag på packlista Kinaresa 7 Övrig information 8 Allmänna villkor

Läs mer

RIGA BALTIKUMS PARIS

RIGA BALTIKUMS PARIS RIGA BALTIKUMS PARIS Riga; en vacker, modern och historisk stad. Lettlands huvudstad Riga är inte bara ett populärt resmål för oss i Norden, Riga lockar nämligen folk från hela världen. Vi förstår precis

Läs mer

Resa med Moheda SPF till Gdansk med Vargskansen 8/5 11/5 2015.

Resa med Moheda SPF till Gdansk med Vargskansen 8/5 11/5 2015. Resa med Moheda SPF till Gdansk med Vargskansen 8/5 11/5 2015. Fredag 8/5 18.00 Samling på Stena terminalen i Karlskrona. 19.00 Stena Vision lägger ut med kurs mot Gdynia. 20.00 Kvällens stora buffémiddag

Läs mer

Andalusien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Andalusien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Andalusien Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A n d a l u s i e n Andalusien - Guidad Resa Upplev det kulturella och historiska arvet i Andalusien på vår 8-dagars

Läs mer

EDINBURGH SKOTTLANDS HJÄRTA

EDINBURGH SKOTTLANDS HJÄRTA EDINBURGH SKOTTLANDS HJÄRTA Följ med till Edinburgh i hjärtat av Skottland. Bekanta dig med den skotska kulturen, storstadens attraktioner, den skotska gästfriheten och smaken av världens bästa whisky.

Läs mer

Hotel Zamek Reszel erbjuder autentiska medeltida rum med modern inredning och möbler designade av den kände skulptören Boleslaw Marschall.

Hotel Zamek Reszel erbjuder autentiska medeltida rum med modern inredning och möbler designade av den kände skulptören Boleslaw Marschall. Zamek Reszel I nordöstra Polen, i Warmiaområdet är Hotel Zamek Reszeal beläget. Hotellet inryms i stadens gamla slott, här erbjuds en unik hotellvistelse med medeltids atmosfär. Tillsammans med familjen

Läs mer

Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa september 2019.

Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa september 2019. Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa 18 24 september 2019. Följ med Mimosa kulturresa genom Europas moderna historia Onsdag 18 september Avresa från Arlanda till Wien (direktflyg

Läs mer

Följ m ed till Krakow & Wa rs za wa

Följ m ed till Krakow & Wa rs za wa Följ m ed till Krakow & Wa rs za wa - där vi möter Herman Lindqvist En resa i sammarbete med Specialresor Krakow & Warszawa Krakow är en enda stor kulturskatt, skonad av nazisterna under andra världskriget,

Läs mer

W A L L N E R S B U S S

W A L L N E R S B U S S W A L L N E R S B U S S ÖSTERSJÖKRYSSNING TALLINN - ST PETERSBURG - HELSINGFORS Dag 1 Avresa från Gävle/Sandviken 18:00 Färjan MS Princess Anastasia avgår från Stockholm mot Tallinn, St Petersburg och

Läs mer

Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer

Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A l s a c e Guidad Rundresa - Alsace - (max. 8 resenärer) Upptäck charmiga bergsbyar, pittoreska vinberberg,

Läs mer

Följ med BTF till London 25 28 september 2015

Följ med BTF till London 25 28 september 2015 Följ med BTF till London 25 28 september 2015 L O N D O N CALLLING Det finns många olika skäl att åka till Englands huvudstad. På den här resan är vårt mål att gästa ett av världens mest intressanta arkitektkontor

Läs mer

Reseprogram Moheda SPF Seniorerna Budapest med Pusztan, Ungern 6-11 september 2017

Reseprogram Moheda SPF Seniorerna Budapest med Pusztan, Ungern 6-11 september 2017 Ungerns huvudstad Budapest består av två stadshalvor. Dessa var tidigare två självständiga städer. Buda ligger på vänstra sidan av floden Donau och Pest på den högra. År 1873 blev de till en stad som idag

Läs mer

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER RESA FLORENS FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER Florens är utan tvekan en av världens mest omtalade och lovsjungna Det är en svindlande känsla att upptäcka det övermått av sevärdheter städer. Staden är

Läs mer

Upptäck Novgorod vikingastad och ortodoxt centrum, 4 dagar. Avgång: 30 september - 3 oktober 2010 Avresa från Stockholm eller från Köpenhamn

Upptäck Novgorod vikingastad och ortodoxt centrum, 4 dagar. Avgång: 30 september - 3 oktober 2010 Avresa från Stockholm eller från Köpenhamn Upptäck Novgorod vikingastad och ortodoxt centrum, 4 dagar Avgång: 30 september - 3 oktober 2010 Avresa från Stockholm eller från Köpenhamn Sofiakatedralen i Novgorod Denna resa går till Novgorod län som

Läs mer

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 Bourgogne namnet känner man igen och förknippar med vin. Och, naturligtvis finns här mycket och gott av den varan. Men, Bourgogne är inte bara vin! Här finns fantastiska

Läs mer

Bland borgar och kloster i katolska Sverige... (III)

Bland borgar och kloster i katolska Sverige... (III) Bland borgar och kloster i katolska Sverige... (III) av Leif Bength, Wildlife Photographer. 2012-05-25 http://www.wildlifephotographer.se/blog/2012/05/bland-borgar-och-kloster-i-katolska-sverige-iii/ Färden

Läs mer

Andalusien. Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer.

Andalusien. Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer. Andalusien Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A n d a l u s i e n Andalusien - Guidad Resa (max. 8 resenärer) Upplev Andalusiens kulturella och historiska

Läs mer

Habsburgarnas imperium Wien Bratislava Budapest med Andreas Danielsen den 2 6 juni 2016

Habsburgarnas imperium Wien Bratislava Budapest med Andreas Danielsen den 2 6 juni 2016 Habsburgarnas imperium Wien Bratislava Budapest med Andreas Danielsen den 2 6 juni 2016 I sällskap med vår ciceron Andreas Danielsen, författare till Hederskriget Hur Österrike-Ungern startade det första

Läs mer

BERGEN STADEN MELLAN DE 7 FJÄLLEN

BERGEN STADEN MELLAN DE 7 FJÄLLEN BERGEN STADEN MELLAN DE 7 FJÄLLEN Följ med till Norge och Bergen staden mellan de sju fjällen. Upplev historia i en trevlig blandning med fantastisk natur, djupa fjordar och höga fjäll. Bergen är Norges

Läs mer

Kære Korsanger Jyllinge 6. april 2013

Kære Korsanger Jyllinge 6. april 2013 Kære Korsanger Jyllinge 6. april 2013 Warszawa- rejse November 2013 I 2009 instuderede Gundsø og TAP- koret Haydn s Nelson -messe, bl.a. med det formål at opføre værket i Budapest sammen med Tyresjö Kammarkör

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Abrahams barn. Syskonreligionerna Judendom, Kristendom och Islam

Abrahams barn. Syskonreligionerna Judendom, Kristendom och Islam Abrahams barn Syskonreligionerna Judendom, Kristendom och Islam Abrahamitiska religioner Mose grundade judendom. Jesus grundade kristendom. Muhammed grundade islam. Abraham Abraham är stamfader till de

Läs mer

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Alsace & Bourgogne Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A l s a c e o c h B o u r g o g n e Alsace och Bourgogne - Guidad Rundresa Upptäck de pittoreska vinregionerna

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

3 LÄNDER 3 HISTORIER

3 LÄNDER 3 HISTORIER 3 LÄNDER 3 HISTORIER Den dalmatiska kusten räknas som en av Europas vackraste. Följ med oss på en spännande resa där vi bor både i Split och i Dubrovnik och dessutom tar oss till historiskt intressanta

Läs mer

VACKRA ITALIEN OCH MILANO SLÅENDE VACKER ARKITEKTUR ETT FOTBOLLENS LAND

VACKRA ITALIEN OCH MILANO SLÅENDE VACKER ARKITEKTUR ETT FOTBOLLENS LAND RESA MILANO VACKRA ITALIEN OCH MILANO Italien är med sina 60,6 miljoner invånare det femte mest folkrika landet i Europa. Den näst största staden är Milano, belägen i Lombardiet. Ett vackert kullandskap

Läs mer

11-14 september 2019

11-14 september 2019 Warszawa 11-14 september 2019 Välkommen till Warszawa! Polens huvudstad Warszawa är verkligen en blandning av gammalt och nytt. Man håller traditioner vid liv samtidigt som man blickar framåt. Under andra

Läs mer

ÖVNINGS- HÄFTE. Förintelsen Holocaust Shoah

ÖVNINGS- HÄFTE. Förintelsen Holocaust Shoah ÖVNINGS- HÄFTE Förintelsen Holocaust Shoah VANLIGA frågor kring förintelsen Diskutera och gör korta anteckningar 1. Vad hade nazisterna emot judarna 2. Hur kunde nazisterna få vanliga tyska invånare att

Läs mer

MADRID 2016 - EN HISTORISK RUNDRESA

MADRID 2016 - EN HISTORISK RUNDRESA MADRID 2016 - EN HISTORISK RUNDRESA Madrid och dess omgivning fascinerar! Här finns själva kärnan till det som idag utgör Spanien. Giftermålet 1479 mellan regenterna Isabella och Ferdinand enade Spaniens

Läs mer

Salem. Program för hösten 2014 och våren 2015. Hösten 2014. Avdelning 267 av SPF

Salem. Program för hösten 2014 och våren 2015. Hösten 2014. Avdelning 267 av SPF Salem Avdelning 267 av SPF Program för hösten 2014 och våren 2015 Hösten 2014 18 augusti Jämtbogården, Bjursås Jämtbogården i Bjursås har anor från 1600-talet. Du får uppleva idyllisk dalamiljö, vacker

Läs mer

påer Medlems-tidning för PRO Märsta Program för våren 2016

påer Medlems-tidning för PRO Märsta Program för våren 2016 påer Medlems-tidning för PRO Märsta Program för våren 2016 Bildcollage från några av våra verksamheter Adress: Södergatan 12, 195 47 Märsta - 591 112 11 Hemsida: www.pro.se/marsta E-post: marsta@pro.se

Läs mer

IRLAND. Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018!

IRLAND. Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018! IRLAND Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018! Vi reser med buss till Köpenhamn och flyg vidare till Dublin. Under rundresan på Irland,

Läs mer

HIP2BERLINRESA 7 april 2011

HIP2BERLINRESA 7 april 2011 7 april 2011 Mellan den 29 mars och den 1 april reste HiP2 till Berlin. Medföljande lärare var Bengt Nilson och Håkan Danielsson. Henrik Rosengren, som är hipparnas lärare på universitetet, var också med

Läs mer

Alsace & Bourgogne Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer

Alsace & Bourgogne Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer Alsace & Bourgogne Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A l s a c e o c h B o u r g o g n e Alsace och Bourgogne - Guidad Rundresa Upptäck pittoreska

Läs mer

Östersjön runt Baltikum och Polen

Östersjön runt Baltikum och Polen Östersjön runt Baltikum och Polen Följ med oss och upptäck; Estland-Lettland-Litauen-Polen den 15-23 maj 2015 Rundresa från Öland/Kalmar via Stockholm Tallinn - Riga - Vilnius -Warmia/Mazurien- Gdansk/Gdynia

Läs mer

Program SPF Maj TOSCANA

Program SPF Maj TOSCANA Program SPF 17-22 Maj - 2018 - TOSCANA Efter en lyckad Toscanaresa i september i fjol är det nu dags för en repris till våren 2018. Programmet har i stort sätt samma upplägg utom att det inte är vinfestival

Läs mer

Konstresa Berlin 9-12 april 2019

Konstresa Berlin 9-12 april 2019 Namn: Berlin Professionell Antal: Ca 10-24 personer Resmål: Berlin Datum: Guide: Martin Schibli Berlin Följ med till Berlin, träffa kollegor, diskutera på plats, skapa nätverk. Berlin är sedan flera år

Läs mer

Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer

Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A l s a c e o c h B o u r g o g n e Alsace - Guidad Rundresa Upptäck charmiga bergbyar, pittoreska vinbergar

Läs mer

SPF 010 alltid på väg!

SPF 010 alltid på väg! 24/5-2/6 Det gemytliga och gästvänliga Tyrolen i Österrike Upplev den romantiska Tyrolen där de vackra dalgångarna slingrar sig fram mellan snöklädda alptoppar. Här njuter vi av Salzkammerguts bedårande

Läs mer

Skotska smaker i vackra miljöer Islay - Inveraray - Edinburgh

Skotska smaker i vackra miljöer Islay - Inveraray - Edinburgh Club Eriks noga utvalda upplevelser Skotska smaker i vackra miljöer Islay - Inveraray - Edinburgh Karaktäristiska whiskydestillerier i vackra miljöer Följ med Club Eriks på vår välkomponerade whiskyresa

Läs mer

KULTURRESA Madrid och Kastilien 7-14 april 2014

KULTURRESA Madrid och Kastilien 7-14 april 2014 DAG 1 Köpenhamn - Flygresa med SAS Avresa Köpenhamn: 08.55 Ankomst till : 12.20 är inte bara Spaniens huvudstad utan också kulturellt centrum för hela den spansktalande världen. Staden är en dynamisk metropol

Läs mer

8-16 september FRANKRIKE-ITALIEN SCHWEIZ-ÖSTERRIKE TYSKLAND

8-16 september FRANKRIKE-ITALIEN SCHWEIZ-ÖSTERRIKE TYSKLAND 8-16 september FRANKRIKE-ITALIEN SCHWEIZ-ÖSTERRIKE TYSKLAND Toscana San Gimignano Bernina Expressen Om ni vill unna er något alldeles extra följ med på en resa till ett av Italiens mest omskrivna landskap

Läs mer

!!!!!!Följ med på vår nästa Kunskapsresa till Berlin 24 26 april 2013

!!!!!!Följ med på vår nästa Kunskapsresa till Berlin 24 26 april 2013 !!!!!!Följ med på vår nästa Kunskapsresa till Berlin 24 26 april 2013 Att förstå vad som händer i vår värld blir allt mer angeläget i takt med att konkurrensen ökar och nya ekonomier växer fram. Att läsa

Läs mer

KULTURRESA TILL SPANIENS INLAND

KULTURRESA TILL SPANIENS INLAND Viajar EXTREMADURA Svensk översättning resa KULTURRESA TILL SPANIENS INLAND Nu har du tillfälle att uppleva Spanien och dess inland pa ett nytt och annorlunda sätt. Vi erbjuder hög kvalitet, naturupplevelser,

Läs mer

Tallinn är en vacker stad!

Tallinn är en vacker stad! Tallinn är en vacker stad! av Leif Bength, Wildlife Photographer. 2012-09-24 http://www.wildlifephotographer.se/blog/2012/09/tallinn-ar-en-vacker-stad/ I torsdags morse tog fyra masar och jag Tallinkbussen

Läs mer

Reseledare Nina Holmlund och Folke West

Reseledare Nina Holmlund och Folke West Folke West Travelclub och Resans Vänner presenterar: Den visumfria kryssningsresan i Peter den Stores fotspår: Helsingfors - St. Petersburg - Helsingfors 26.6. -30.6.2019 Reseledare Nina Holmlund och Folke

Läs mer

Program för Fältjägarresa till Sankt Petersburg 19-26 maj 2014

Program för Fältjägarresa till Sankt Petersburg 19-26 maj 2014 Program för Fältjägarresa till Sankt Petersburg 19-26 maj 2014 Välkomna med på en resa till Empress of the Baltic, Sankt Petersburg i Ryssland. Förmodligen har ingen stad i världen fått så mycket historisk

Läs mer

Studieresa till Polen 2019

Studieresa till Polen 2019 Studieresa till Polen 2019 Föreningen Nordens Mölndals avdelning har under en följd av år gjort studieresor till angränsande länder och till länder, som på ett eller annat sätt har eller har haft anknytning

Läs mer

Budapest, Wien & Prag 2-8/4 2019

Budapest, Wien & Prag 2-8/4 2019 Budapest, Wien & Prag 2-8/4 2019 Tisdag 2/4: Luleå Budapest Avresa från Luleå kl 07:25 och ankomst till Budapest kl 14:00 Busstransfer in till centrum och guidad stadsrundtur i Budapest. Stadsrundtur i

Läs mer

The Spirit of real Crete!!

The Spirit of real Crete!! The Spirit of real Crete!! Dag 1 Dag 2 Avgång från Malmö/sturup Airport den 26 maj-2016 kl. 16,40 med ankomst Chania flygplats kl. 20,55 Transfer till Sunny Bay Hotel, Kissamos på Västra Kreta för incheckning.

Läs mer

BALTIKUM. med Estland, Lettland och Litauen. Tid: 2-8 juni Avresa: 2 juni kl 08.20 från: Träffpunkten i Färjestaden

BALTIKUM. med Estland, Lettland och Litauen. Tid: 2-8 juni Avresa: 2 juni kl 08.20 från: Träffpunkten i Färjestaden SPF SENIORERNA SOLVÄNDAN OCH SYD ÖLAND BALTIKUM LÄS, LÄR OCH RES med Estland, Lettland och Litauen Tid: 2-8 juni Avresa: 2 juni kl 08.20 från: Träffpunkten i Färjestaden Pris: 7.200 kr i dubbelrum. Enkelrum:

Läs mer

Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015

Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015 Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015 Välkomna med på en resa till Österrike och Slovakien. Vi börjar i Salzburg de första två dagarna. Staden där så många berömdheter

Läs mer

KROATIEN 26 september 1 oktober, 2015

KROATIEN 26 september 1 oktober, 2015 KROATIEN 26 september 1 oktober, 2015 Följ med på en resa där ni upplever Kroatiens historia och kultur. Vi färdas bekvämt runt i egen buss och besöker städerna Makarska, Trogir, Split, Zadar, Sibenik

Läs mer

Resan genomfördes 5-10 oktober och under resan samlades det material som skulle ligga till grund för efterarbetet in (program- se bilaga).

Resan genomfördes 5-10 oktober och under resan samlades det material som skulle ligga till grund för efterarbetet in (program- se bilaga). Hammarskolan, Vännäs Läsåret 2010-2011 När partnerskolearbetet inleddes var Hammarskolan en av två högstadieskolor i Vännäs kommun. Skolan hade då knappt 200 elever. Pga elevminskningen slogs, inför läsåret

Läs mer

världsreligioner och livsfrågor En introduktion

världsreligioner och livsfrågor En introduktion världsreligioner och livsfrågor En introduktion Detta vet vi om världsreligioner och livsfrågor Listan finns i klassrummet:) DETTA VILL ÅK 4 LÄRA SIG MER OM + DETTA SÄGER LGR 11: Det här vill åk 4 lära

Läs mer

ITALIEN MED LJUVLIGA TOSCANA. Tid: 13-20 september, avresa: kl.01.50 från: Träffpunkten Färjestaden

ITALIEN MED LJUVLIGA TOSCANA. Tid: 13-20 september, avresa: kl.01.50 från: Träffpunkten Färjestaden SPF SENIORERNA SOLVÄNDAN OCH SYD ÖLAND ITALIEN MED LJUVLIGA TOSCANA LÄS, LÄR OCH RES Tid: 13-20 september, avresa: kl.01.50 från: Träffpunkten Färjestaden Pris: c:a 9500 kr/ person i dubbelrum, enkelrum:

Läs mer

Upplev universitetstaden Lund och dess historia. Good Morning Hotel Lund. Om Hotellet

Upplev universitetstaden Lund och dess historia. Good Morning Hotel Lund. Om Hotellet Good Morning Hotel Lund Good Morning Lund ligger bara 2.5 kilometer utanför centrala Lund med sin tusenåriga historia, många sevärdheter, restauranger och shopping. Med tåg är det bara 20 minuter till

Läs mer

City Park Hotel. Härlig semester precis vid gränsen mellan Tyskland och Polen, med vacker natur vid floden Oder. City Park Hotel.

City Park Hotel. Härlig semester precis vid gränsen mellan Tyskland och Polen, med vacker natur vid floden Oder. City Park Hotel. City Park Hotel Njut av en underbar semester med det bästa av både Tyskland och Polen. City Park Hotel ligger precis vid den polska gränsen i natursköna områden. Härifrån kommer ni enkelt till både storstadsupplevelser

Läs mer

Sigtuna runt från Arlanda till Sveriges äldsta stad.

Sigtuna runt från Arlanda till Sveriges äldsta stad. Sigtuna runt från Arlanda till Sveriges äldsta stad. Först närmar man sig Arlanda från en utsiktsplats från järnåldern. Sen vidaretur till Arlanda för flightspotting och en natt på Jumbo Stay. Därefter

Läs mer

Karlsbron Prag (tjeckiska: Praha)

Karlsbron Prag (tjeckiska: Praha) Karlsbron Prag (tjeckiska: Praha) är huvudstad och största stad i Tjeckien samt är belägen vid floden Moldau (tjeckiska Vltava). Staden har drygt 1,2 miljoner invånare. Prags universitet, Karlsuniversitetet,

Läs mer

FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti

FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti Följ med Equi Tours på mästerskapsresa till Aachen, Tyskland för ett spektakulärt Europamästerskap! Här väntas fantastiska

Läs mer

Lettland Litauen Polen

Lettland Litauen Polen Lettland Litauen Polen Följ med Tomas Buss till andra sidan Östersjön Fredag 17 maj Lördag 25 maj 2013 Rundresa från Öland/Kalmar via Stockholm Riga Klaipeda - Vilnius Warmia/Mazurien- Gdansk/Gdynia Karlskrona-Kalmar/Öland

Läs mer

Toscana. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Toscana. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Toscana Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - T o s c a n a Toscana - Guidad Resa Bli inspirerad av pittoreska byar, historiska städer och natursköna vingårdar på

Läs mer

VIMIL till Ischia, 8 dagar 25 oktober 1 november 2018

VIMIL till Ischia, 8 dagar 25 oktober 1 november 2018 VIMIL till Ischia, 8 dagar 25 oktober 1 november 2018 Sommaren är nu i sin högform, men snart nog blir det höst igen! Varför inte tillbringa en del av denna på den italienska ön Ischia!? Följ med VIMIL

Läs mer

Österrike Wien Salzburg - 9 dagar

Österrike Wien Salzburg - 9 dagar 2016 Österrike Wien Salzburg - 9 dagar Schönbrunn Palace Wien Wien Välkommen med på vår sommarresa 2016. Vi väljer att resa till Österrike och till huvudstaden Wien. Vi hinner även med ett besök i Mozarts

Läs mer

EC2EL Europaresa! Ons 13/5

EC2EL Europaresa! Ons 13/5 EC2EL Europaresa! Ons 13/5 Vi samlades på resecentrum kl 07:10 ovanför rulltrappan, för att senare när alla anlänt dela ut biljetter och pengar till mat. Kl 07:25 ankom tåget i tid och vi åkte förväntansfulla

Läs mer

RESRUTT. Vår-resa till Polen; avresa den 14 maj kl med hemkomst den 20 maj kl Resan genoförs i samarbete

RESRUTT. Vår-resa till Polen; avresa den 14 maj kl med hemkomst den 20 maj kl Resan genoförs i samarbete Vår-resa till Polen; avresa den 14 maj kl 06.00 med hemkomst den 20 maj kl 20.00 Resan genoförs i samarbete med JoRo Buss. I priset ingår förutom själva resan till respektive stad/hotell, övernattning

Läs mer

RESERUTT. Vår-resa till Polen; avresa den 14 maj kl med hemkomst den 20 maj kl Resan genoförs i samarbete

RESERUTT. Vår-resa till Polen; avresa den 14 maj kl med hemkomst den 20 maj kl Resan genoförs i samarbete Vår-resa till Polen; avresa den 14 maj kl 05.30 med hemkomst den 20 maj kl 20.00 Resan genoförs i samarbete med JoRo Buss. I priset ingår förutom själva resan till respektive stad/hotell, övernattning

Läs mer

Portugal RESEFAKTA BESKRIVNING

Portugal RESEFAKTA BESKRIVNING Portugal BESKRIVNING Rundresa Portugal flyg t/r 8 dagar En resa till Europas västligaste land, med sin långa Atlanthavskust som alltid betytt mycket för portugiserna. Den gjorde Portugal till en stor sjöfararnation

Läs mer

WIEN MUSIK & KULTUR. Upplev våren med oss i musikens huvudstad!

WIEN MUSIK & KULTUR. Upplev våren med oss i musikens huvudstad! WIEN MUSIK & KULTUR Vackra Wien är en raffinerad pärla med mycket att se och göra. Klassisk musik, imponerande arkitektur och den charmiga kafékulturen är bara lite av vad vi får uppleva. Donau delar staden

Läs mer

Toscana. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer.

Toscana. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. Toscana Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - T o s c a n a Guidad Rundresa - Toscana - (max. 8 resenärer) Upptäck ett vackert landskap, charmiga bergsbyar och ett

Läs mer

N O R D I C P A C K A R D O W N E R S C L U B V A R B E R G - S W E D E N. You can tell it s a PACKARD from here

N O R D I C P A C K A R D O W N E R S C L U B V A R B E R G - S W E D E N. You can tell it s a PACKARD from here 4 0 1971 2011 N O R D I C P A C K A R D O W N E R S C L U B 4 0 t h A N N I V E R S A R Y * J U N E 3 0 - J U L Y 3, 2 0 1 1 V A R B E R G - S W E D E N You can tell it s a PACKARD from here V Ä L K O

Läs mer

MAKARSKA DEN KROATISKA RIVIERAN

MAKARSKA DEN KROATISKA RIVIERAN MAKARSKA DEN KROATISKA RIVIERAN Makarska har en rik historia som sträcker sig tillbaka ända till Romarriket. I området finns fler vackra kyrkor som speglar stadens historia, inte minst genom bevarade konstverk

Läs mer

DRÖMRESA TILL BOSTON

DRÖMRESA TILL BOSTON DRÖMRESA TILL BOSTON BOSTON Boston är en av de äldsta städerna i hela världen och bildades redan 1630 av puritanska kolonisatörer. Idag är Boston något av en världsstad med stor kulturell betydelse, inte

Läs mer