D.I.G.I.M.O.N DIGITALA MONSTERS.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "D.I.G.I.M.O.N DIGITALA MONSTERS."

Transkript

1 Ett filmmanus av Joakim Johansson. D.I.G.I.M.O.N DIGITALA MONSTERS. Bygger på en story av Joakim Johansson. Andra Utkast.

2 EXT Motala\ Brunnsvik. Kväll. Det regnar och folk håller på med sina vanliga sysslor, men dom enda som är av intresse för oss är två äldre män som sitter på en bänk, dom sitter i ett ointressant privat samtal. Rök Gubbe 1. Fan, vad alla bilar är fulla nu för tiden, dom ser lika dna ut. Rök Gubbe 2. jag vet inte, jag har hört att dom är rätt så säkra. Rök Gubbe 1. Kan dom inte vara både säkra och fina, (han spottar), fy fan. Vi panorerar upp mot den grå himlen, det börjar blixtra, blixtarna värkar dansa. Nere på gatan så stannar alla och tittar upp mot himlen i förskräckelse. vad är det?. Rök Gubbe 2. Till Rök Gubbe 1. Rök Gubbe 1. Jag har ingen jävla aning, men dom sa inget om detta på tv nyheterna. Rök Gubbe 2. Man ska aldrig lita på SMHI. Blixtarna börjar ta from till ett gigantiskt monster, detta är Allomon. Allomon ser ut som en stor skräcködla med blått skin och röda ränder. Bilar kraschar in i varandra och alla på gatorna börjar springa för livet. Rök Gubbe 1. Till Rök Gubbe 2. fan, den jäveln är fulare än den morsa. Rök Gubbe 2. Detta är inte rätt tillfälle för skämt om morsa. Du har nog rätt i det. Rök Gubbe 1. Rök Gubbe 1 & 2 springer för en familj av japanska turister, dom tar foton av Allomon förstörelse. Den japanska pappan pekar upp Allomon för att vissa resten av sin familj. Den japanska pappan. I trasig svenska. Kolla, ett jätte stort monster, det är precis som hemma i Tokyo. Den japanska mamman suckar. Den japanska mamman. Varför åkte vi hit till Sverige för att se saker vi kan se hemma. Allomon s stora fötter trappar på bilar, små delar flyger överallt, han börjar skjuta eld mot byggnader, helt plötsligt börjar Allomon att blixtra till och i nästa sekund är han borta. Alla människor slutar att springa och dom bara står där häpna.

3 Vad fan hände nu?. Rök Gubbe 2. Rök Gubbe 1. Jag vet inte, skit i dit, vi slutar vad började. Rök Gubbe 2 tänker efter lite. Okej. Rök Gubbe 2. Rök Gubbe 1 klappar Rök Gubbe 2 på axeln. Rök Gubbe 1. så ska det låda för fan. Rök Gubbe 1 & 2 sitter sig på en annan bänk, tänder varsin cigarett och börjar röka igen. EXT Långt ute på Östersjön. Natt. Ur den tjocka dimman kommer ett Norsk fiskefartyg, den går rätt så långsamt genom natten. INT Fiskebåten\Fikarum. Natt. Alla dom norska sjömännen med långa skägg sitter och spelar poker medan dom dricker öl. En av sjömännen tar en stor klunk av sin öl, sen spottar han ut den så att den träffar en annan sjöman på magen. Norsk Sjöman 1. Hva faen er det du gjør, jeg spiller poker og deretter spytte öl på magen min. Norsk Sjöman 2. beklager, men det er noe galt med øl. En annan sjöman tittar på etiketten på sin ölflaska Norsk Sjöman 3. Jeg visste det, er det Sverige-dritt. Alla sjömän spottar ut sina öl. INT Fiskebåten\Bryggan. Natt. Den norska kaptenen dricker en kopp med varm vatten med honung i, den norska styrmannen styr. Den norska kaptenen. Hvor langt er overlatt til Oslo. Ti-mile nå sir. Den norska styrmannen.

4 Så er det bra. Den norska kaptenen. EXT Förmastkorgen. Natt. Två utkiksmän sitter i korgen högt uppe på masten, dom sitter och dricker kaffe. Den norska utkiksmannen 1. Faen, det er kaldt her oppe. Den norska utkiksmannen 2. Ja, men det vil trolig vaere bedre med vaeret og elendig hjemme i Oslo. Just då börjar det blixtra till långt bort i fjärran, något stort närmar sig båten. Dom två utkiksmännen börjar titta det stora som kommer mot dom i fasa. Den norska utkiksmannen 2. Hva i helvete er den tingen?. Den norska utkiksmannen 1. Jeg vet ikke, og jeg vet ikke eller. Den norska utkiksmannen 2. Vi må advara mannskapet på broen og fortsatte så inn helvite. Den norska utkiksmannen 2 tar upp en telefonlur och sätter den mot sitt öra. INT Fiskebåten\Bryggan. Natt. En telefon ringer, Den norska kaptenen går fram till telefonen och svarar. Hva er det?. Den norska kaptenen. Vi hör Den norska utkiksmannen s röst som kommer ut ur luren. Den norska utkiksmannen 2. NOE JAEVLA STORT KOMMER MOT OSS!!!!!!!!!!!!!!!!!. Den norska kaptenen. Tusen takk for informasjonen. Den norska kaptenen lägger på och springer ut på däck, han tar fram ett par sikare och sätter dom vet sina ögon. Ur siktarens synvinkel. Vi ser att det som kommer mot båten är en Whamon, han är minst lika stor som en oljetanker.

5 EXT Fiskebåten\Däck. Natt. Den norska kaptenen lägger sina sikare, han ser chockat ut. Herrfane. Den norska kaptenen. Kaptenen springer in på bryggan igen. Den norska kaptenen. Till styrmannen. SLIK ALARMEN HELVITE NÅ!!!!!!!!!!. Selvfølgelig sir. Styrmannen. Styrmannen springer fram till andra sidan av bryggan, han trycker på en stor röd kapp på vägen. Ett röd ljus börjar att blicka och vi hör ett högt ljud. INT Fiskebåten\Fikarummet. Natt. Pokerspelarna hör larmet, dom tittar upp. Hva i helvete nå?. Norska Sjöman 1. INT Fiskebåten\Bryggan. Natt. Vi zoomar in på Den norska kaptenen, han vet att allting är slut nu. Faen. Den norska kaptenen. EXT Östersjön\Fiskebåten. Natt. Whamon sväljer båt hel, Whamon blixtar till och försvinner. INT Lagenhet. Tidig morgon. Rummet är en enda röra, pizzakartonger, godispapper och en massa saker ligger överallt. På en hylla står en TV, på TV,n spelar ett avsnitt av THE REAL GHOSTBUSTERS. I TV soffan bakom ett glasbord sitter en fet kille och äter gött med kaffe och red bull. Detta är Mattias, han bryr sig inte om någonting, men hon kan dra en rolig kommentar vid rätt tillfälle, just då avbryts programmet och vi hör en tv hallåa s röst, Mattias blir arg och hoppar upp ur soffan. Vad fan nu, dom avbryter GHOSTBUSTERS, detta är fucking bullshit. TV Hallåan. Vi går nu över till till en extra nyhetsrapport från Motala.

6 TV sändningen byter om till en nyhetsstudio, vi ser en kvinna med en stora glasögon. Nyhetsuppläsaren. Välkomna, nyheter om ett konstigt fenomen har dyket upp i världen. Blixtar oväder för med monster som förstör lite och sen försvinner dom lika snabb som dom dycker upp. Men två stora händelser hände igår, en attack i motala och en norsk fiskefartyg försvann igår, inga överlivade, vi går nu över till våran live rapporter Robin Karlsson i Motala. EXT Brunnsgatan. Morgon. Robin står och röker bredvid honom står Rök Gubbe 1 & 2, vi hör kameramannens röst. Kameramannen. Robin, det är dags att börja. Robin lägger ner sin cigarett. Robin. Ja, okej liksom, jag är redo och bra för att prata. (han börjar att prata en i mikrofonen). Jag står här i Motala stad vet ni, här var tydligen en monster attack håller något sånt, vet ni. Här, här det jag står har jag två personer som såg detta häller något, vet ni, men ni ser väl på detta. Robin ger mikrofonen till Rök Gubbe 1. Robin. Så vad såg ni liksom, för detta är en intervju vet ni, det är när man pratar med varandra på Tv, vet ni. Rök Gubbe 1 & 2 värkar rätt irriterade över att Robin inte kan komma till punkt. Rök Gubbe 1. Vi vad en intervju är, annars skulle vi inte vara här. Robin. Ja, ja, ni kan säga vad ni vill, men som ni förstår är jag ett proffs som det kan heta lite kort ibland. Jag sköter samtalet här, för jag jobbar för en tv kanal och den ägs av staten, staten äger mig och den äger dig också, den äger alla, ingen kan vara fri staten, staten kan alltid hitta dig, du kommer aldrig att gömma er från staten, va inte rätt för staten, staten vill dig inget illa, lita på mig, Robin ljuger aldrig, vet ni. Rök Gubbe 2. Vad in i helvite pratar du om?. Robin. Jag bara pratar lite, jag rör på mina läppar lite och det jag pratar om har väl någon mening. Rök Gubbe 1. Vad har det att göra med din jävla monster attacken?. Robin. Just det, monster attacken, det var det vi skulle prata om. Så vad hände i denna monster attacken som vi skulle prata om, så vi kan börja lite med den här intervjun.

7 Rök Gubbe 2. Jag och min polare sätt här o vi rökte, men helt plötsligt börja det blixtra till. Robin. Okej, vad jag har hört och jag har hört mycket i mitt liv, men jag har hört om dessa blixtar?. Rök Gubbe 1. Ja, vad kan man berätta om blixtra, dom ut som blixtarna burkar göra. Robin. Okej och såg dom här blixtarna ut, jag helt säker på att våra tv tittare, dom sitter framför en tv och tittar på tv, det är där för det kallas tv tittare och dom tv tittarna ser till att jag får lön, vet ni. Rök Gubbe 2. Blixtarna var blå, du vet som alltid är. Robin. Vad hände sedan, vi behöver en fortsättning, en lägre nyhetssändning betyder mer pengar för mig och staten. Rök Gubbe 1. Håll käften om staten, ingen bry sig inget om den jävla staten. Robin. Alla borde bry sig om staden för att, Mattias stänger av TV,n, han ser mycket sur ut, han vänder sig om och tittar in i kameran. Jag kan inte tro att det går så mycket skit på TV nu för tiden. Men jag är fan sen till jobbet. Mattias reser sig och går ut i. INT Lagenheten\Hallen. Morgon. Mattias tar på sig sina skor och visslar lite. Nu börjar jobbdagen, en annan jävla dag att jobba. Hoppas att Tom är i tid, den jävla jäkligt. Han går ut genom dörren, vi hör hans visslande som eggar genom hallen. EXT Entreporten\Utanför Mattias s lagenhet. Morgon. Mattias går ut han är redo för en ny dag, han går längs gatan. På gatan kör en polisbil, polisbilen tutar, Mattias stannar, föraren i polisbilen rullar ner rutan. Föraren sticker ut huvudet och vi ser att det är Polis Morgan, bredvid hon sitter en annan polis med blund hår.

8 Polis Morgan. Hej på dig Mattias, hur har du det den här morgonen. Mattias går närmare polisbilen för att prata med Polis Morgan. Hej på dig Polis Morgan, hur har du dig det idag för fan. Polis Morgan. Jag har det bra, hur har du det själv. Ja, jag har det bra för fan, jag är på väg till jobbhelvetet vet du. (Han upptäcker den andra polisen i bilen). Vem fan är den blonde jäveln som du har i bilen, för fan. Polis Morgan. Ja, det här min nya praktikant Polis Tobias, han ska pröva att jobba med mig ett litet tag. Polis Tobias sträcker fram sin hand för att hälsa på Till Polis Tobias. Hej mitt namn är Polis Tobias. Trevligt att träffas, mitt namn är Polis Tobias. Mattias och Polis Tobias skakar hand. Polis Morgan. Vi måste åka nu, vi kan inte sitta här hela dagen, vi måste caféet på UH. Polis Tobias. Har vi inte polisarbete att göra?. Polis Morgan och Mattias skrattar. Lita på mig, inget händer i jävla skithållet. Polis Tobias. Varför behöver dom då polis här. Polis Morgan. Vi får betalt för att sitta på cafeet och inte göra någonting. Polis Tobias. Vad är det för jävla system?. Polis Morgan. Det bästa systemet i världen, wow. Polis Morgan trappar plattan i mattan och polisbilen kör iväg i full fart, Mattias går visslande iväg.

9 EXT Hällsätterledern\Busskur. Morgon. Mattias sitter på en lilla bänken, ett par andra människor står också där och väntar. Just då kommer bussen, dörrarna öppnar sig och alla går på, bussen kör iväg. INT Bussen. Morgon. Mattias sitter på ett säte nära dörren, varje gång bussen svänger så flyger folks saker överallt. EXT Österlmalmsgatan\En annan busskur. Morgon. Bussen stannar, alla passagerarna går av, Mattias går av, han svänger och går in i. EXT Härstorpsgatan. Morgon. Mattias går till han kommer till ett hus med skyltfönster, i fönsteret står det Tom & Mattias s gamerbodell, Mattias går in genom dörren. INT Tom och Mattias s gamerbodell. Morgon. På dom stora hyllorna ligger spel av alla slag, på väggarna hänger Hyundai porr med spel och anime figurer, bakom disken står Tom som är Mattias s bästa vän som läser i en tidning. Tom brunt taggigt hår med skyddsglasögon på huvudet, han tittar upp när Mattias går fram till disken. Hej på dig Hej på dig din jävel, har vi mycket jobb idag. Lika mycket som vanligt. Inte ett skit menar du. Ja, det kommer inga människor in hit. Ja, dom flesta vill nog inte handla i affär som heter Tom & Mattias s gamerbodell. (skratt). Eller så går dom bara till GameSpot vid Centrum. Mattias går bakom disken tillsammans med Så låt oss börja våran arbetsdag da.

10 INT Sporthallen\Tennishall. Sen morgon. Två flickor i 18 års åldern spelar bord tennis med varandra, detta är Sara och Sara har en pojkflicka personlighet och hon kan ta kontroll när hon behöver det. Mimmi har rosa hår med stjärnor i, dom är båda klädda i sport kläder. Till Så berätta för mig om den här Tom killen. Mimmi skjuter bollen mot Sara, Sara skjuter tillbaka bollen mot Han har en spelaffär med sin feta kompis från Borensberg. Sara skjuter tillbaka bollen mot Mimmi, Mimmi missar bollen och flyger in i väggen bakom henne. Gås också. Mimmi går för hämta bollen igen. Varför svär du inte lite ibland?, dina ersättnings ord låter idiotiska. Mimmi tar upp bollen och börjar gå tillbaka mot borden. Nej, jag tror inte att jag är den typens människa. Det skadar aldrig att pröva något nytt. Mimmi ser obekväm ut och hon byter genast samtalsämne. Det här går inte bra, vi kan gå till duschen nu. Sara flinar lite. Vilken dålig förlorare du är. Jag är ingen dålig förlorare, jag bara slutar innan jag blir en dålig förlorare. Där var du lite rolig du. Förvända dig inte det att hända ofta.

11 Dom går till dörren och går ut ur rummet. INT Sporthallen\Duschrummet. Sen morgon. Senare. Sara och Mimmi står i varsitt bås och tvättar sig, tvålar in sig och sånt. Så hur länge har känd den här Vi gick i samma klass någon gång i mellanstadiet och att han såg intressant ut. Inte söt eller gullig utom intressant, på vilket sätt var han intressant?. Han har skyddsglasögon på huvudet. Mimmi ser förvånat ut. Det låter mycket intressant, varför har skyddsglasögon på huvudet?. Jag fråga honom något gång. Och vad svara han?. Bara för att och att han tyckte att det klädde honom. Mimmi sakar lite på huvudet. Ja, han låter intressant på många olika sätt, men jag vet inte om det är på ett bra sätt. EXT Sporthallen\Utgången. Sen morgon. Sara och Mimmi går ut genom dörrarna och börjar gå mot övergångsstället. Till Så var ligger den här Tom snubbens spelaffär. Något stans på Härstorpsgatan. Dom kommer fram till övergångsstället, Mimmi trycker på den lilla knappen på stolpen. Om du har känn honom så länge, varför vill de bli ihop med honom först nu?.

12 Ljuset blir grön, Sara och Mimmi går över vägen till Duvedalsgatan. Dom fortsätter att gå rakt fram. Jag har blivit nekad av så många snubbar förut, så detta är ett sista försök. Ja, det faktum att du är självständig skrämmer många av dom jävlarna. Ja, (hon spottar), fy fan. Dom svänger in på Härstorpsgatan. Om detta inte fungerar, vad ska du göra då?. Sara rycker på axlarna. Jag kan alltid bli en lesbisk. Mimmi tänker efter lite. Du har nog rätt, du skulle nog vara bättre också. Dom kommer fram till Tom & Mattias spelaffär, Mimmi läser på skyltfönstret, hon fnyser lite. Gamerbodell, vad är det för grisens namn. Sara suckar. Det namnet var Tom s ide, han sa alltid att ville starta en affär med det namnet. Mimmi tittar på Sara med stora ögon, hon ser lite orolig ut. Är du helt säker på detta?. Nej, nej, men det är värd att försöka i alla fall. Dom öppnar dörren och går in i affären. EXT Tom & Mattias s Gamerbodell. Sen morgon. Tom och Mattias tittar upp från sina tidningar när flickorna kommer in, dom lyfter på sina ögonbryn, Mimmi tittar på handha bilderna på väggen, hon ser lite äcklad ut. Dom kommer fram till disken, Sara tycker att hon känner igen Sara lite.

13 Till Ursäkta, men jag tycker att jag känner igen dig på något vis, har vi träffas förut. Ja, vi gick till mellanstadiet tillsammans, mitt namn är Sara, Sara Thorsson. Tom tänker efter lite och nickar. Ja, nu kommer jag ihåg, trevligt att träffas igen. Mimmi tittar surt på Varför hänger det en massa porr på era väggar mitt i affären. Tom ler och flinar lite. För en gång skull så kan jag säga att den dåliga iden inte var min dåliga ide. Det var min vän Mattias fel och han står ju här, så fråga. Mattias tittar surt på Vilken jävla bra vän du är Tommy-Boy. Ja, jag gör mitt bästa. Mimmi vänder sin sura blick mot Så varför gör ni massa porr på era väggar?, tecknad porr dessutom. Det ska få mer jävlar hit för att köpa begagnade spel som dyra som in i helvete. Varför skulle det göra det?. Det enda nöje som jävlar som spelar TV spel får för nöje är att kolla på sånt här skit på internet. Men har detta fungerat?. Nej, men, fan också. Jag tänkte väl det.

14 Sara drar Mimmi åt sidan. Du måste ursäkta min vän, hon hänger alltid på saker som ingen bryr sig om. Och vill alltid ha rätt hela tiden. Mimmi tittar lite surt Du, du. Till Du varför har stjärnor i håret, DU SER JÄVLIGT DUMT UT!!!. EXT Tom & Mattias s Gamerbodell\Gatan. Sen morgon. En rostig vit Fort Estcort (87 års modell), stannar bredvid affären. I bilen sitter en mystisk kvinna med en udda hatt, röt klänning och blå make upp runt sina ögon. Hon plockar upp en Walkie-talkie ur handskfacket och börjar prata in i den. Den mystiska kvinnan. I walkie-talkie. Jag följde digidestinerade till byggnad som det står Tom & Mattias s Gamerbodell. En mycket knusslig röst kommer ut ur walkie-talkien. Rösten. Okej och ut ur bilen, hitta ett ställe att gå in där ingen ser dig och döda dom. Dom får inte komma hit till digivärlden och förstöra mina planer, jag jobbat så långe på dom. Och jag har inte lagt ner all den tiden så att ett par ungdomar från den andra världen ska stoppa mig. Den mystiska kvinnan. Så klart boss, klart slut. Den mystiska kvinnan lägger ner walkie-talkien i fickan och går ut ur bilen. Hon går till andra sidan av byggnaden, där ser hon en röd dörr, hon smyger fram till dörren. På dörren står Läger och ingen jävel som inte jobbar här får gå, hon öppnar dörren och går in. INT Tom och Mattias s Gamerbodell\Disken. Sen morgon. Ett konstigt ljud hörs, alla vänder sig om mot ljudet. Vad kommer det ljudet från?. Det kommer från lagret. Hur vet du det?.

15 Mattias flinar lite och ser lite knasig ut. Lita på mig damen, jag vet den här affären lika bra som med rövhål. Mimmi tittar surt på Kalla mig inte damen. Ja, ja, jag och Tom här har lite jävla viktigt skit att göra, kom för fan Tommy-Boy. Sara drar i Tom s T-shirt, Tom vänder sig om och ser förvirrad ut. Vad är det?. Kan vi följa med er till lägret?. Varför skulle vi du villa göra det?. Jag vet inte, jag bara känner bara för dig. Tom ryker på axlarna. Varför inte, detta är väl inget viktigt. Sara och Mattias går bakom disken tillsammans med killarna, Mimmi tittar misstänkt på Varför går vi in på lägret?. Ja, jag måste lära känna honom lite bättre och så jag hjälper honom lite på jobbet. Mimmi tittar ner i golvet. Jag kan inte tro detta. Dom går till en vit dörr, Mattias öppnar dörren och dom går in. INT Lägret. Tidig dag. På trä hyllor ligger spel som ingen vill köpa, på mitten av stengolvet ligger en trä korg. Vad fan, den jävla korgen var inte här förut.

16 Dom går fram till korgen, dom sätter sig på knä. Vem fan ska öppna den här korgjäveln?. Jag kan göra det. Bra Tommy-Boy, jag visste att jag kunde lita på dig. Tom öppnar korgen, i korgen ligger ett stort hoprullad karta, dom tittar på med stora ögon. Vad fan är det för jävelskap?. Det är en karta. Hur vet du det?. Det är en massa sträck och punkter överallt. Så jävla duktig du är. Tom vecklar ut kartan, dom andra kryper närmare till Tom för att se den. Tom, vad här det en karta över?. Tom vänder upp ner på kartan, han ser helt borta ut. Jag ingen aning över huvudet taget, det är bara en massa konstiga träd och skit. Det måste vara långt borta eller en karta till RPG spel. Eller så är det en karta över Göteborg. Mimmi pekar på kartan. Det står något där. Tom tittar närmare på kartan, det finns lite text i hörnet av kartan. Det står En gåva till er digidestinrade från Gennai, lycka till. Digidestinrade, vad eller vilka är det?.

17 Just då hörs Den Mystiska Kvinnan s röst bakom dom. Den Mystiska Kvinnan. Det kommer ni aldrig att få veta. (skratt). Alla vänder sig om och ser Den Mystiska Kvinnan som håller en pistol i handen. Vem fan är du?. Den Mystiska Kvinnan flinar elakt. Den Mystiska Kvinnan. Mitt namn är Arukenimon, upp med händerna nu. Dom fyra ungdomarna räcker upp sina händer, dom ser mycket förvirrade ut. Arukenimon?, vad är det för jävla namn, det låter inte som nåt en människa heter. Arukenimon flinar igen. Arukenimon. Det är för att jag inte är en människa, jag kommer inte ens från den här världen. Så var kommer du ifrån?. Arukenimon. Den där kartan som du har i din hand. Tom lyfter upp kartan och tittar på den. Den här?. Ja. Arukenimon. Vad är för speciellt med den?. Arukenimon. Det är en karta över min värld. Vad är det för värld?. Arukenimon flinar åter en gång och gör sig redo att skjuta ungdomarna. Arukenimon. Vi har inte tid för sånt skitsnack nu, adjö digidestinrade.

18 Ungdomarna blundar och gör sig redo för smällen, just då börjar marken under dom att skaka. Arukenimon tappar pistolen på golvet. Arukenimon. Vad i helvete nu da?. Vad är det som händer?. Jag har ingen jävla aning. Just då börjar golvet under dom att spricka, Arukenimon hoppar utan till andra sidan. Men ungdomarna faller ner i det stora hållet och försvinner, vi hör Mattias s röst. FAN, FAN, FAN, FAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Arukenimon gör sig redo att hoppa in men just stänger sig hållet igen, Arukenimon suckar. Skit också. Arukenimon. Arukenimon tar fram sin walkie-talkie ur fickan och börjar prata in i den. Arukenimon. I walkie-talkien. Arukenimon till boss, Arukenimon till boss, boss är du där?. Det brusar lite och Boss s röst kommer ut ur walkie-talkien. Arukenimon. Det gick åt helvete, de digidestinrade är på väg mot digivärlden. Boss s röst. Skit också, vi får döda dom jävlarna när de kommer hit. Arukenimon. Okej boss, vi ses senare, klart slut. Arukenimon lägger ner walkie-talkien i fickan, hon kör in handen i den andra fickan. Hon tar upp en svart konstig elektronisk pryl med skräm och en knapp på sidan. Hon trycker på knappen och försvinner. EXT Högt uppe i lyften. Dag. Dom fyra ungdomarna faller genom en blå himmel med stora moln. VAR ÄR VI!!!!!!!!!!!!!!. JAG VET INTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

19 Dom börjar närma sig marken och nu ser en liten stuga som ligger i mitten av en öken. Just då öppnas lycka i stugans tak. EN LYCKA I TAKET, SÅ JÄVLA BEKVÄMT ATT HA!!!!!!!!!!!. dom fyra ungdomarna faller in i huset, lyckan stängs. INT Stugan\Vardagsrum. Dag. Dom fyra ungdomarna ligger på varandra i en hög, dom reser sig upp och tittar sig förvirrade omkring, rummet är fullt av en massa konstiga saker som ser något japanska ut. Var är vi?. Just då hör dom en röst bakom dom. Rösten. Ni är i mitt hem och ni mycket välkomna. Dom fyra ungdomarna vänder sig om och ser en gammal man som sitter i en gungstol. Vem är du?. Mannen reser sig upp och går fram till till ungdomarna. Den gamla mannen. Mitt namn är Gennai skakar alla fyra ungdomarnas händer. Hej Tom, hej Mattias, hej Sara, hej Mimmi, det är mycket trevligt att träffas er allihopa. Dom fyra ungdomarna tittar förvirrad på Hur kan du veta våra namn?. Jag bara vet, jag har väntat på er länge. Hur menar du?. Ni är här av en mycket speciellt anledning.

20 Vad är det för speciellt anledning?. Jag kan berätta det för er ute på bakgården, maten är klar. Ungdomarna tittar på varandra förvirrad, men dom följer efter Gennai, dom kommer fram till en dörr, Gennai öppnar dörren och dom går ut i. EXT Gennai s bakgård. Dag. I mitten av gården står ett stort långbord, fyra små konstiga djur sitter vid bordet. En ser ut som en liten dinosaurie, en ser ut som en rosa fågel, en ser ut som en stor jordekorre med ett horn på huvudet och en ser ut som en blandning mellan en blomma och palm. Gennai och ungdomarna sitter sig vid bordet, Tom sätter sig vid dinosauriedjuret. Mattias sig vid jordekorredjuret, Sara sätter sig vid fågeldjuret och Mimmi sätter sig vid blommdjuret, ungdomarna tittar förvirrad på djuret. Vad fan är dom här djuren för några?. Dom klass för digimons, det betyder digitala monster. Det är Gabumon. (han pekar på jordekorredjuret). Det är Agumon. (han pekar på dinosauriedjuret). Det är Biyomon. (han pekar på fågeldjuret). Och sist men inte minst, det är Palmon. (han pekar på blommdjuret). Dom kommer att hjälpa er på erat uppdrag. Vilket uppdrag?, jag förstår inte vad du pratar om. Ni är digidestinrade och digimonsen är era digipartners, till exempel Agumon där är din digipartner. Agumon sträcker fram sin högra hand till Tom för att hälsa. Agumon. Hej Tom, trevligt att träffas. Tom blir så chockad så att han faller baklänges, han reser sig upp igen och sätter sig ner. KAN NI PRATA?. Agumon ser förvirrad ut. Agumon. Ja, är det något konstigt med det?. Ja, djur burkar inte prata där jag kommer ifrån.

21 Agumon. Vad är det för konstigt värld som du kommer ifrån?. Det är en mycket lång historia, men vi har inte tid för det nu. Du har ett mycket viktigt uppdrag och det är snart dags att börja. Vad är vårat uppdrag och vad betyder digidestinrade. Namnet digidestinrade kommer från ett gammalt digimonfolk som kallades för de harmoniska. Enligt en av deras gamla legender säger att fyra ungdomar från den andra världen kommer att befria digivärlden från all ondska för att digimonsen inte kan göra det själva och ni är dom ungdomarna. Jag är inte helt övertygad än, vad eller vem ska vi befria er i från?. Från Vem är eller vad är Etemon?. Etemon är ondskan själv, han har tagit över våran en gång vackra värld och gjord den till en ända stor öken som den är nu, han har också skapad det svarta nätverket som ligger under marken och genererar ström, all den strömmen går till ett litet datachipp som han har i hjärnan. Ett datachipp i hjärnan, varför har han det?. Han får elchocker i hjärnan som ger honom en övermanlig kraft, men detta ger honom psykoptiska störningar i hjärnan och varje gång han får dom här störningarna så måste han älska eller döda något. Och han får lika mycket njutning av båda, kanske lite mer av att döda. Alla fyra ungdomarna ser chockade ut. Vem skulle älska honom?, han låter helt sinnessjuk. Arukenimon, jag tror att ni har mött henne förut. Jag antar att galna människor gillar galna människor. Dom är inte människor, dom är digimons också.

22 Det är samma poäng. Det har du rätt i. Palmon. Mimmi vänder sig Palmon. Det är bra att du håller med mig. Palmon. Du låter rätt så smärt Mimmi ler. Jag tror att vi kommer att komma bra överens. Innan ni ger iväg på erat uppdrag, så måste ja ger er att par saker som är viktiga för uppdraget. Gennai böjer sig ner och tar fram en stor kista från under bordet, han öppnar kistan. Inne i kistan ligger en massa konstiga elektroniska prylar, samma som vi såg Arukenimon hade förut, men dessa är vi olika färger med halsband som sitter fast på dom, Gennai delar ut dom. Det här är digikontroller, dom kommer att hjälpa er på erat resa. På vilket sätt kommer dom att hjälpa oss?. Ni får veta det, när den tiden kommer, men ni ska hänga dom runt era digimons hälsar. Dom fyra ungdomarna hänger digikontrollerna runt sina digipartners halsar. Nu när ni alla är klara, så kan eran resa nu börja. Var ska vi?. Ni ska bege till Etemon s slott med ute i öken långt här i från. Okej, om vi ska gå så börjar vi nu, låt oss få sikten överstökat så fort som mjöligt. Till Gabumon. Så kom nu, vad du än heter, vad fan heter du nu igen?. Gabumon. Mitt namn är Gabumon,

23 Gennai, dom fyra ungdomarna och deras digipartners reser sig upp och börjar gå till andra sidan av bakgården, dom kommer fram till en stor port. Så nu är vi här digidestinrade, lycka till. Porten öppnas och vi ser den stora öknen som finns utanför. Okej, nu börjar det. Dom fyra ungdomarna och deras digipartners går ut genom porten, dom är nu digidestinrade. Portens stängs och Gennai går tillbaka till sitt hus igen, han stänger dörren. EXT Öknen\Etemon s slott. Dag. Miljöbild. Det är omgivet av ett stor stenmur, byggnaden ser ut som ett ansikte, Etemon s ansikte. INT Etemon s slott\tornrummet. Dag. Solen skiner in genom fönstret, på väggarna finnes inget annat en massa affischer av Vi hör hemsk rock musik eller vad det är, det är så dåligt att inte hörs vad det är. Just ser vi konstigt blandning mellan en människa och en apa dansa till den hemsk dåliga musiken. Detta är Etemon i egen hög person, han ser precis lika gräslig ut som vi alltid föreställt oss, på huvudet har han en Beatles peruk. Sjunger högt och urdåligt. Å vad bra du är, så jävla grove du är, wow, upp och säg woff som en hund. (skratt). Just då dycker Arukenimon upp i mitten av rummet, Etemon slutar att dansa, han går till Arukenimon. Så är lilla sockerpajen tillbaka. Ja, det är jag boss. Arukenimon. Jag gillar hur du säger det ordet, bossss. (skratt). Etemon kommer fram till Arukenimon och dom tungkysser varandra. Ska du göra det?. Arukenimon. (skratt). Göra vad då?. Döda mig. Arukenimon.

24 Döda dig, varför skulle jag göra det. Arukenimon. Jag misslyckades med att döda de digidestinrade. Ja. Arukenimon. Är du inte arg över det?. Ja, jag är helt förbannad, men jag kan bara döda något annan. Etemon tar fram en mobiltelefon och sätter den vid sitt öra. I mobiltelefonen. Sticka upp en av Gazimon in hit nu. En röst kommer ut ur mobiltelefonen. På en gång boss. Rösten. Mycket bra, mycket bra. Etemon lägger ner mobiltelefonen. Till Arukenimon. Nu kommer vi att ha lite roligt. (skratt). Just då öppnas dörren och en varglikande digimon går in i rummet, detta är Gazimon. Vad är det boss?. Det här. Gazimon. Etemon tar fram en pistol och skjuter Gazimonen i huvudet, Gazimonen döda kropp faller till golvet, blod och hjärnsubstans rinner ut över golvet. Nu är jag glad igen. (skratt). Arukenimon. Och jag är glad för din skull boss. Dom kysser varandra igen.

25 Jag har en ny plan för döda digidestinrade. (han tar fram en mobiltelefon). I mobiltelefonen. Sticka Devilmon in hit nu. En röst kommer ut ur mobiltelefonen. På en gång boss. Rösten. Etemon lägger ner sin mobiltelefon, dörren öppnas och in kommer en människoliknande digimon klädd i svart spandex och fladdermussvingar på ryggen detta är Hur kan jag stå till tjänst boss Jag vill att ni ska ta hand om ett par digidestinrade åt mig. Så klart boss. Hur har du tänkt att göra herr Devilmon?. Devilmon flinar lite och vita sina stora vita tänder. Det är ett något udda sätt att döda något, men jag tror att du kommer att tycka att det är mycket bra. Alla tre rummet som börjar skratta högt. EXT Digivärlden\Öknen. Dag. De fyra digidestinrade och deras digipartners går genom den gula sanden. Agumon, kan du berätta mer om den här världen. Agumon. Nej tyvärr, jag vet lika mycket om den här världen som du vet. Okej, men var kommer ni ifrån, har ni någon familj?. Agumon tittar ner marken, han ser något ledsen ut. Agumon. Något nedstämt i rösten. Nej, alla vi som var oss Gennai har fått sina familjer dödade av Förlåt, jag menade inte att påminna dig om några dåliga minnen.

TJUVEN. Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll.

TJUVEN. Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll. TJUVEN Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll. 1 Pengarna är borta, sa vår lärare Jenny. Två tusen kronor! Hon höll ett brunt kuvert i handen. Det var tomt. Jag såg på Jenny. Sedan såg jag på Diana

Läs mer

Dennis gillade att ha jeans som var slitna och en sliten jacka och läderskor.

Dennis gillade att ha jeans som var slitna och en sliten jacka och läderskor. Dennis svarade. Det var Marias bror. Han ville säga tack. Sen efter en liten stund ringde hans kompisar och ville att han skulle komma till parken. - Ja jag kommer, svarade Dennis. Sen ångrade han sig

Läs mer

På bänken ska vi andas By O.M.Jansson Published by O.M.Jansson at Smashwords Copyright 2011 O.M.Jansson

På bänken ska vi andas By O.M.Jansson Published by O.M.Jansson at Smashwords Copyright 2011 O.M.Jansson På bänken ska vi andas By O.M.Jansson Published by O.M.Jansson at Smashwords Copyright 2011 O.M.Jansson På bänken ska vi andas av O.M.Jansson Öppna fönster. Stänga fönster. Går inte att stänga fönster.

Läs mer

-Jag ville faktiskt be om ursäkt jag föll för grupptrycket, fortsatte Dennis.

-Jag ville faktiskt be om ursäkt jag föll för grupptrycket, fortsatte Dennis. Blodig hämnd Dennis svarade. Det var Maria. -Hej, sa hon. -Vad bra att du ringde, sa Dennis. -Jag ville faktiskt be om ursäkt jag föll för grupptrycket, fortsatte Dennis. -Det är okej och förresten tack

Läs mer

PRATA OM ALKOHOL. Novellsamling med ungdomars tankar och erfarenheter kring alkohol

PRATA OM ALKOHOL. Novellsamling med ungdomars tankar och erfarenheter kring alkohol PRATA OM ALKOHOL Novellsamling med ungdomars tankar och erfarenheter kring alkohol 2008 2009 2010 2011 2012 2013 PRATA OM ALKOHOL Novellsamling med ungdomars tankar och erfarenheter kring alkohol 2008

Läs mer

Varför just jag? Klara Österling. Klara Österling 6:4

Varför just jag? Klara Österling. Klara Österling 6:4 Varför just jag? Klara Österling 1 Kap 1: Mitt liv Jag vaknar av att Jessy hoppar upp i min säng och börjar slicka mig i ansiktet. Jag ser på klockan. Hon är fem. Jessy hoppar av min säng och skuttar menande

Läs mer

Caroline Larsson. Leva Med Döden. Trafikverket

Caroline Larsson. Leva Med Döden. Trafikverket Caroline Larsson Leva Med Döden Trafikverket Caroline Larsson Utgiven av Trafikverket 2010 Tredje utgåvan Omslag: Maria Eriksson Tryck: Intellecta Infolog 2010 isbn 978-91-88250-56-8 Det drar en skugga

Läs mer

Förvriden Frida Arwen Rosesund Mörkersdottir förlag

Förvriden Frida Arwen Rosesund Mörkersdottir förlag Förvriden Frida Arwen Rosesund Mörkersdottir förlag 2012 Frida Arwen Rosesund Mörkersdottir Förlag Foto Ivan Bliznetsov Omslag FridaRosesund ISBN: 978-91-87015-20-5 PROLOG FÅR JAG DITT liv. Rösten som

Läs mer

- Ja det gjorde jag vill du bli så svara ja då får du gå ut ur fängelse.

- Ja det gjorde jag vill du bli så svara ja då får du gå ut ur fängelse. Jon fattade ingenting! Ja vill du jobba som polis? Frågade Ragnar. Jon svarade, jag vet inte och så kan jag inte så mycket om det. Ragnar sa till Jon att det inte var något problem för han kommer att lära

Läs mer

Dagbok från en Skilda världar-grupp

Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Orden bildar utgångspunkt för de möten med barn som Barbro Andersson och Birgitta Grane beskriver i sin handbok med

Läs mer

Frihetsgudinnor. av Patrik Bergner. efter en idé av Ursula Fogelström. Personer: Inger, 45-65 år Katarina, 25-35 år Francine, 22-32 år

Frihetsgudinnor. av Patrik Bergner. efter en idé av Ursula Fogelström. Personer: Inger, 45-65 år Katarina, 25-35 år Francine, 22-32 år Frihetsgudinnor av Patrik Bergner efter en idé av Ursula Fogelström Personer:, 45-65 år, 25-35 år, 22-32 år Jönköping hösten -94 -2- Akt 1 Ett rum utan fönster. En dörr. Möbler, böcker, spel, kortlekar,

Läs mer

Tänk om hon berättat. Tänk om hon berättat vad som fanns i henne.

Tänk om hon berättat. Tänk om hon berättat vad som fanns i henne. 8. Jag faller på knä vid hennes bädd. Jag säger: Älskade Gaby, snart är det bra igen. Snart får du komma hem. Min älskling, hur kunde jag göra så här? Men snart blir det bra igen, du ska få se. Då ska

Läs mer

Rond Nummer. 2. Av: Sara Jussi. Personer: Johanna Maria

Rond Nummer. 2. Av: Sara Jussi. Personer: Johanna Maria Rond Nummer. 2 Av: Sara Jussi Personer: Interiör: Ett hem, kväll. En kvinna fixar i ordning ett middagsbord, ser på klockan, ser sig själv i spegeln, ställer fram vin och vinglas, städar lite. Det knackar

Läs mer

Glimtar från en inlåst tid

Glimtar från en inlåst tid Glimtar från en inlåst tid Av Ia Ohrsell "Write the truth the truth never lies and it's the one that sounds best" Mathew Chilcott 1 Förord "Välkommen till polisen. Hur kan jag stå till tjänst?" "Ja hej,

Läs mer

Felicia går i 7:an tillsammans med sin bästis Lucia. En dag kommer det en ny elev till klassen som heter Nina. Felicia börjar också höra och se olika

Felicia går i 7:an tillsammans med sin bästis Lucia. En dag kommer det en ny elev till klassen som heter Nina. Felicia börjar också höra och se olika Felicia går i 7:an tillsammans med sin bästis Lucia. En dag kommer det en ny elev till klassen som heter Nina. Felicia börjar också höra och se olika saker och hon tycker att den där Nina verkar vara lite

Läs mer

till skolan! hör jag mamma ilsket säga nerifrån köket. Mamma har inget vidare morgonhumör. Jag kommer! fräser jag tillbaka. Jag har ärvt min mammas

till skolan! hör jag mamma ilsket säga nerifrån köket. Mamma har inget vidare morgonhumör. Jag kommer! fräser jag tillbaka. Jag har ärvt min mammas Inu, vakna! Inu, vakna! Mamma bultar på dörren. Går du inte upp nu så kommer du för sent till skolan! Låt mig vara, tänker jag, jag bryr mig inte om jag kommer för sent. Jag vill inte till skolan, till

Läs mer

INLEDNING TILL BIBELSTUDIERNA

INLEDNING TILL BIBELSTUDIERNA INLEDNING TILL BIBELSTUDIERNA Vem är min vän? Tema för de olika dagarna: Dag 2: Vän med andra Dag 1: Vän med Gud Dag 3: Vän med Guds familj Dag 4: Vän med Guds värld Inledning: Årets bibelstudier kan ses

Läs mer

DEN SOCIALA PLANEN. Written by. Joakim Ekenmo

DEN SOCIALA PLANEN. Written by. Joakim Ekenmo DEN SOCIALA PLANEN Written by Joakim Ekenmo Vetlandavägen 58 0761175970 UPPTONING EXT. KRING EN BADPLATS - KVÄLL Mörker. Vi ser en väg. Vi ser en badplats. Vi ser en skog. INT. ISOLERAT RUM - KVÄLL Vi

Läs mer

Att försvinna ner i någon annans minne

Att försvinna ner i någon annans minne Att försvinna ner i någon annans minne av Patrik Bergner och Ursula Fogelström Personer: Modern Sonen Brodern Tack Claes Lundberg Götgatan våren 94 -2- Ett vardagsrum/matrum. Lådor fyller rummet. De har

Läs mer

Lisa. av Ola Montán EMIGRERAR TILL ANNAN PLANET. stöd med bilder och korrektur: Sarah

Lisa. av Ola Montán EMIGRERAR TILL ANNAN PLANET. stöd med bilder och korrektur: Sarah Lisa EMIGRERAR TILL ANNAN PLANET av Ola Montán stöd med bilder och korrektur: Sarah Lisa EMIGRERAR TILL ANNAN PLANET Del I Den långa vägen mot lycka av Ola Montán 1 KAPITEL 1 Mot okänt mål Rymdskeppet

Läs mer

Den gamla Änkan såg vad som hände och blev vansinnig. Hon skrek åt Kadir:

Den gamla Änkan såg vad som hände och blev vansinnig. Hon skrek åt Kadir: PROLOG Året är 1976 och vårens första regn upphör, solen skiner på stadens våta gator och trottoarer och himlen lyser med ett skarpt blått sken. Kadir ligger ihopkrupen på sin smala säng, han vaknar sent

Läs mer

Regnmakarna. Av Klaus Hagerup. Del 3

Regnmakarna. Av Klaus Hagerup. Del 3 Regnmakarna Av Klaus Hagerup Del 3 Regnmakarna Den här boken är den tredje av tre med historien om Regnmakarna. Boken är publicerad inom EU-projektet Kids4Future, EIE/06/204/SI2.447395, Creating Actions

Läs mer

OSYNLIGA SPÖKEN. Written by. Joakim Ekenmo

OSYNLIGA SPÖKEN. Written by. Joakim Ekenmo OSYNLIGA SPÖKEN Written by Joakim Ekenmo Vetlandavägen 58 0761175970 EXT. VILLAKVARTER - BAKSIDA INTILL EN VILLA - KVÄLL Mörker. Vi befinner oss intill en baksida kring en villa. Bakom villan finns en

Läs mer

1. INT. FÄNGELSE. DAG.

1. INT. FÄNGELSE. DAG. 1. INT. FÄNGELSE. DAG. Ljuset skär mellan gallret framför fönstret, i breda stråk genom röken från cigaretterna. Stumma och uppslukade spelar männen runt bordet sina kort. De har alla samma grå bruna kläder

Läs mer

S E P I A. ett manus av THORE SONESON

S E P I A. ett manus av THORE SONESON S E P I A ett manus av THORE SONESON SEPIA, brun färg framställd av bläck från vissa bläckfiskar. Användes redan under antiken som vattenfärg i akvareller. Färgämnet används vid laveringar och toningar

Läs mer

IQ 70. Bim Wikström. Författarhuset

IQ 70. Bim Wikström. Författarhuset IQ 70 1 IQ 70 Bim Wikström Författarhuset 2 3 * Jag kan säga att det är som om huvet stannar. Om nån till exempel är arg på mej. Eller när nån ställer en svår fråga. Jag måste komma på nåt och då står

Läs mer

Stormen. v. 3.5.1. Anton Nordenfur

Stormen. v. 3.5.1. Anton Nordenfur Stormen v. 3.5.1 Anton Nordenfur 11 oktober 2012 2 Att dela är att älska. anton@nordenfur.se Innehåll Prolog: En annalkande storm 5 1 Profeten 9 2 Droppar av en fallande värld 31 3 Vitsvartsnubben 59 4

Läs mer

Tidningsartikeln. kapitel 1

Tidningsartikeln. kapitel 1 kapitel 1 Tidningsartikeln När Amanda öppnar ögonen känner hon sig olustig. Hon vet inte riktigt varför. Efter en stund, när hon har vaknat ordentligt, kommer hon ihåg. De har idrott idag. Amanda hatar

Läs mer

Kapitel 1 Mästerkatten 2A

Kapitel 1 Mästerkatten 2A Kapitel 1 Det var mitt i sommaren. Jag kommer ihåg precis vilken dag det var, för det var sköldpaddans födelsedag, och den är alltid den 17 juli. Vilken varm dag det var! Alla vi som är sköldpaddans vänner

Läs mer

Underhuset. av Patrik Bergner. Personer: Mia, författarinnan Beatrice, hennes syster som jobbar på hotell Josefin, deras syster som är rollsättare

Underhuset. av Patrik Bergner. Personer: Mia, författarinnan Beatrice, hennes syster som jobbar på hotell Josefin, deras syster som är rollsättare 1 Underhuset av Patrik Bergner Personer:, författarinnan, hennes syster som jobbar på hotell, deras syster som är rollsättare s fiktiva personer:, mannen som skall fria, skådespelerskan han skall fria

Läs mer