D.I.G.I.M.O.N DIGITALA MONSTERS.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "D.I.G.I.M.O.N DIGITALA MONSTERS."

Transkript

1 Ett filmmanus av Joakim Johansson. D.I.G.I.M.O.N DIGITALA MONSTERS. Bygger på en story av Joakim Johansson. Andra Utkast.

2 EXT Motala\ Brunnsvik. Kväll. Det regnar och folk håller på med sina vanliga sysslor, men dom enda som är av intresse för oss är två äldre män som sitter på en bänk, dom sitter i ett ointressant privat samtal. Rök Gubbe 1. Fan, vad alla bilar är fulla nu för tiden, dom ser lika dna ut. Rök Gubbe 2. jag vet inte, jag har hört att dom är rätt så säkra. Rök Gubbe 1. Kan dom inte vara både säkra och fina, (han spottar), fy fan. Vi panorerar upp mot den grå himlen, det börjar blixtra, blixtarna värkar dansa. Nere på gatan så stannar alla och tittar upp mot himlen i förskräckelse. vad är det?. Rök Gubbe 2. Till Rök Gubbe 1. Rök Gubbe 1. Jag har ingen jävla aning, men dom sa inget om detta på tv nyheterna. Rök Gubbe 2. Man ska aldrig lita på SMHI. Blixtarna börjar ta from till ett gigantiskt monster, detta är Allomon. Allomon ser ut som en stor skräcködla med blått skin och röda ränder. Bilar kraschar in i varandra och alla på gatorna börjar springa för livet. Rök Gubbe 1. Till Rök Gubbe 2. fan, den jäveln är fulare än den morsa. Rök Gubbe 2. Detta är inte rätt tillfälle för skämt om morsa. Du har nog rätt i det. Rök Gubbe 1. Rök Gubbe 1 & 2 springer för en familj av japanska turister, dom tar foton av Allomon förstörelse. Den japanska pappan pekar upp Allomon för att vissa resten av sin familj. Den japanska pappan. I trasig svenska. Kolla, ett jätte stort monster, det är precis som hemma i Tokyo. Den japanska mamman suckar. Den japanska mamman. Varför åkte vi hit till Sverige för att se saker vi kan se hemma. Allomon s stora fötter trappar på bilar, små delar flyger överallt, han börjar skjuta eld mot byggnader, helt plötsligt börjar Allomon att blixtra till och i nästa sekund är han borta. Alla människor slutar att springa och dom bara står där häpna.

3 Vad fan hände nu?. Rök Gubbe 2. Rök Gubbe 1. Jag vet inte, skit i dit, vi slutar vad började. Rök Gubbe 2 tänker efter lite. Okej. Rök Gubbe 2. Rök Gubbe 1 klappar Rök Gubbe 2 på axeln. Rök Gubbe 1. så ska det låda för fan. Rök Gubbe 1 & 2 sitter sig på en annan bänk, tänder varsin cigarett och börjar röka igen. EXT Långt ute på Östersjön. Natt. Ur den tjocka dimman kommer ett Norsk fiskefartyg, den går rätt så långsamt genom natten. INT Fiskebåten\Fikarum. Natt. Alla dom norska sjömännen med långa skägg sitter och spelar poker medan dom dricker öl. En av sjömännen tar en stor klunk av sin öl, sen spottar han ut den så att den träffar en annan sjöman på magen. Norsk Sjöman 1. Hva faen er det du gjør, jeg spiller poker og deretter spytte öl på magen min. Norsk Sjöman 2. beklager, men det er noe galt med øl. En annan sjöman tittar på etiketten på sin ölflaska Norsk Sjöman 3. Jeg visste det, er det Sverige-dritt. Alla sjömän spottar ut sina öl. INT Fiskebåten\Bryggan. Natt. Den norska kaptenen dricker en kopp med varm vatten med honung i, den norska styrmannen styr. Den norska kaptenen. Hvor langt er overlatt til Oslo. Ti-mile nå sir. Den norska styrmannen.

4 Så er det bra. Den norska kaptenen. EXT Förmastkorgen. Natt. Två utkiksmän sitter i korgen högt uppe på masten, dom sitter och dricker kaffe. Den norska utkiksmannen 1. Faen, det er kaldt her oppe. Den norska utkiksmannen 2. Ja, men det vil trolig vaere bedre med vaeret og elendig hjemme i Oslo. Just då börjar det blixtra till långt bort i fjärran, något stort närmar sig båten. Dom två utkiksmännen börjar titta det stora som kommer mot dom i fasa. Den norska utkiksmannen 2. Hva i helvete er den tingen?. Den norska utkiksmannen 1. Jeg vet ikke, og jeg vet ikke eller. Den norska utkiksmannen 2. Vi må advara mannskapet på broen og fortsatte så inn helvite. Den norska utkiksmannen 2 tar upp en telefonlur och sätter den mot sitt öra. INT Fiskebåten\Bryggan. Natt. En telefon ringer, Den norska kaptenen går fram till telefonen och svarar. Hva er det?. Den norska kaptenen. Vi hör Den norska utkiksmannen s röst som kommer ut ur luren. Den norska utkiksmannen 2. NOE JAEVLA STORT KOMMER MOT OSS!!!!!!!!!!!!!!!!!. Den norska kaptenen. Tusen takk for informasjonen. Den norska kaptenen lägger på och springer ut på däck, han tar fram ett par sikare och sätter dom vet sina ögon. Ur siktarens synvinkel. Vi ser att det som kommer mot båten är en Whamon, han är minst lika stor som en oljetanker.

5 EXT Fiskebåten\Däck. Natt. Den norska kaptenen lägger sina sikare, han ser chockat ut. Herrfane. Den norska kaptenen. Kaptenen springer in på bryggan igen. Den norska kaptenen. Till styrmannen. SLIK ALARMEN HELVITE NÅ!!!!!!!!!!. Selvfølgelig sir. Styrmannen. Styrmannen springer fram till andra sidan av bryggan, han trycker på en stor röd kapp på vägen. Ett röd ljus börjar att blicka och vi hör ett högt ljud. INT Fiskebåten\Fikarummet. Natt. Pokerspelarna hör larmet, dom tittar upp. Hva i helvete nå?. Norska Sjöman 1. INT Fiskebåten\Bryggan. Natt. Vi zoomar in på Den norska kaptenen, han vet att allting är slut nu. Faen. Den norska kaptenen. EXT Östersjön\Fiskebåten. Natt. Whamon sväljer båt hel, Whamon blixtar till och försvinner. INT Lagenhet. Tidig morgon. Rummet är en enda röra, pizzakartonger, godispapper och en massa saker ligger överallt. På en hylla står en TV, på TV,n spelar ett avsnitt av THE REAL GHOSTBUSTERS. I TV soffan bakom ett glasbord sitter en fet kille och äter gött med kaffe och red bull. Detta är Mattias, han bryr sig inte om någonting, men hon kan dra en rolig kommentar vid rätt tillfälle, just då avbryts programmet och vi hör en tv hallåa s röst, Mattias blir arg och hoppar upp ur soffan. Vad fan nu, dom avbryter GHOSTBUSTERS, detta är fucking bullshit. TV Hallåan. Vi går nu över till till en extra nyhetsrapport från Motala.

6 TV sändningen byter om till en nyhetsstudio, vi ser en kvinna med en stora glasögon. Nyhetsuppläsaren. Välkomna, nyheter om ett konstigt fenomen har dyket upp i världen. Blixtar oväder för med monster som förstör lite och sen försvinner dom lika snabb som dom dycker upp. Men två stora händelser hände igår, en attack i motala och en norsk fiskefartyg försvann igår, inga överlivade, vi går nu över till våran live rapporter Robin Karlsson i Motala. EXT Brunnsgatan. Morgon. Robin står och röker bredvid honom står Rök Gubbe 1 & 2, vi hör kameramannens röst. Kameramannen. Robin, det är dags att börja. Robin lägger ner sin cigarett. Robin. Ja, okej liksom, jag är redo och bra för att prata. (han börjar att prata en i mikrofonen). Jag står här i Motala stad vet ni, här var tydligen en monster attack håller något sånt, vet ni. Här, här det jag står har jag två personer som såg detta häller något, vet ni, men ni ser väl på detta. Robin ger mikrofonen till Rök Gubbe 1. Robin. Så vad såg ni liksom, för detta är en intervju vet ni, det är när man pratar med varandra på Tv, vet ni. Rök Gubbe 1 & 2 värkar rätt irriterade över att Robin inte kan komma till punkt. Rök Gubbe 1. Vi vad en intervju är, annars skulle vi inte vara här. Robin. Ja, ja, ni kan säga vad ni vill, men som ni förstår är jag ett proffs som det kan heta lite kort ibland. Jag sköter samtalet här, för jag jobbar för en tv kanal och den ägs av staten, staten äger mig och den äger dig också, den äger alla, ingen kan vara fri staten, staten kan alltid hitta dig, du kommer aldrig att gömma er från staten, va inte rätt för staten, staten vill dig inget illa, lita på mig, Robin ljuger aldrig, vet ni. Rök Gubbe 2. Vad in i helvite pratar du om?. Robin. Jag bara pratar lite, jag rör på mina läppar lite och det jag pratar om har väl någon mening. Rök Gubbe 1. Vad har det att göra med din jävla monster attacken?. Robin. Just det, monster attacken, det var det vi skulle prata om. Så vad hände i denna monster attacken som vi skulle prata om, så vi kan börja lite med den här intervjun.

7 Rök Gubbe 2. Jag och min polare sätt här o vi rökte, men helt plötsligt börja det blixtra till. Robin. Okej, vad jag har hört och jag har hört mycket i mitt liv, men jag har hört om dessa blixtar?. Rök Gubbe 1. Ja, vad kan man berätta om blixtra, dom ut som blixtarna burkar göra. Robin. Okej och såg dom här blixtarna ut, jag helt säker på att våra tv tittare, dom sitter framför en tv och tittar på tv, det är där för det kallas tv tittare och dom tv tittarna ser till att jag får lön, vet ni. Rök Gubbe 2. Blixtarna var blå, du vet som alltid är. Robin. Vad hände sedan, vi behöver en fortsättning, en lägre nyhetssändning betyder mer pengar för mig och staten. Rök Gubbe 1. Håll käften om staten, ingen bry sig inget om den jävla staten. Robin. Alla borde bry sig om staden för att, Mattias stänger av TV,n, han ser mycket sur ut, han vänder sig om och tittar in i kameran. Jag kan inte tro att det går så mycket skit på TV nu för tiden. Men jag är fan sen till jobbet. Mattias reser sig och går ut i. INT Lagenheten\Hallen. Morgon. Mattias tar på sig sina skor och visslar lite. Nu börjar jobbdagen, en annan jävla dag att jobba. Hoppas att Tom är i tid, den jävla jäkligt. Han går ut genom dörren, vi hör hans visslande som eggar genom hallen. EXT Entreporten\Utanför Mattias s lagenhet. Morgon. Mattias går ut han är redo för en ny dag, han går längs gatan. På gatan kör en polisbil, polisbilen tutar, Mattias stannar, föraren i polisbilen rullar ner rutan. Föraren sticker ut huvudet och vi ser att det är Polis Morgan, bredvid hon sitter en annan polis med blund hår.

8 Polis Morgan. Hej på dig Mattias, hur har du det den här morgonen. Mattias går närmare polisbilen för att prata med Polis Morgan. Hej på dig Polis Morgan, hur har du dig det idag för fan. Polis Morgan. Jag har det bra, hur har du det själv. Ja, jag har det bra för fan, jag är på väg till jobbhelvetet vet du. (Han upptäcker den andra polisen i bilen). Vem fan är den blonde jäveln som du har i bilen, för fan. Polis Morgan. Ja, det här min nya praktikant Polis Tobias, han ska pröva att jobba med mig ett litet tag. Polis Tobias sträcker fram sin hand för att hälsa på Till Polis Tobias. Hej mitt namn är Polis Tobias. Trevligt att träffas, mitt namn är Polis Tobias. Mattias och Polis Tobias skakar hand. Polis Morgan. Vi måste åka nu, vi kan inte sitta här hela dagen, vi måste caféet på UH. Polis Tobias. Har vi inte polisarbete att göra?. Polis Morgan och Mattias skrattar. Lita på mig, inget händer i jävla skithållet. Polis Tobias. Varför behöver dom då polis här. Polis Morgan. Vi får betalt för att sitta på cafeet och inte göra någonting. Polis Tobias. Vad är det för jävla system?. Polis Morgan. Det bästa systemet i världen, wow. Polis Morgan trappar plattan i mattan och polisbilen kör iväg i full fart, Mattias går visslande iväg.

9 EXT Hällsätterledern\Busskur. Morgon. Mattias sitter på en lilla bänken, ett par andra människor står också där och väntar. Just då kommer bussen, dörrarna öppnar sig och alla går på, bussen kör iväg. INT Bussen. Morgon. Mattias sitter på ett säte nära dörren, varje gång bussen svänger så flyger folks saker överallt. EXT Österlmalmsgatan\En annan busskur. Morgon. Bussen stannar, alla passagerarna går av, Mattias går av, han svänger och går in i. EXT Härstorpsgatan. Morgon. Mattias går till han kommer till ett hus med skyltfönster, i fönsteret står det Tom & Mattias s gamerbodell, Mattias går in genom dörren. INT Tom och Mattias s gamerbodell. Morgon. På dom stora hyllorna ligger spel av alla slag, på väggarna hänger Hyundai porr med spel och anime figurer, bakom disken står Tom som är Mattias s bästa vän som läser i en tidning. Tom brunt taggigt hår med skyddsglasögon på huvudet, han tittar upp när Mattias går fram till disken. Hej på dig Hej på dig din jävel, har vi mycket jobb idag. Lika mycket som vanligt. Inte ett skit menar du. Ja, det kommer inga människor in hit. Ja, dom flesta vill nog inte handla i affär som heter Tom & Mattias s gamerbodell. (skratt). Eller så går dom bara till GameSpot vid Centrum. Mattias går bakom disken tillsammans med Så låt oss börja våran arbetsdag da.

10 INT Sporthallen\Tennishall. Sen morgon. Två flickor i 18 års åldern spelar bord tennis med varandra, detta är Sara och Sara har en pojkflicka personlighet och hon kan ta kontroll när hon behöver det. Mimmi har rosa hår med stjärnor i, dom är båda klädda i sport kläder. Till Så berätta för mig om den här Tom killen. Mimmi skjuter bollen mot Sara, Sara skjuter tillbaka bollen mot Han har en spelaffär med sin feta kompis från Borensberg. Sara skjuter tillbaka bollen mot Mimmi, Mimmi missar bollen och flyger in i väggen bakom henne. Gås också. Mimmi går för hämta bollen igen. Varför svär du inte lite ibland?, dina ersättnings ord låter idiotiska. Mimmi tar upp bollen och börjar gå tillbaka mot borden. Nej, jag tror inte att jag är den typens människa. Det skadar aldrig att pröva något nytt. Mimmi ser obekväm ut och hon byter genast samtalsämne. Det här går inte bra, vi kan gå till duschen nu. Sara flinar lite. Vilken dålig förlorare du är. Jag är ingen dålig förlorare, jag bara slutar innan jag blir en dålig förlorare. Där var du lite rolig du. Förvända dig inte det att hända ofta.

11 Dom går till dörren och går ut ur rummet. INT Sporthallen\Duschrummet. Sen morgon. Senare. Sara och Mimmi står i varsitt bås och tvättar sig, tvålar in sig och sånt. Så hur länge har känd den här Vi gick i samma klass någon gång i mellanstadiet och att han såg intressant ut. Inte söt eller gullig utom intressant, på vilket sätt var han intressant?. Han har skyddsglasögon på huvudet. Mimmi ser förvånat ut. Det låter mycket intressant, varför har skyddsglasögon på huvudet?. Jag fråga honom något gång. Och vad svara han?. Bara för att och att han tyckte att det klädde honom. Mimmi sakar lite på huvudet. Ja, han låter intressant på många olika sätt, men jag vet inte om det är på ett bra sätt. EXT Sporthallen\Utgången. Sen morgon. Sara och Mimmi går ut genom dörrarna och börjar gå mot övergångsstället. Till Så var ligger den här Tom snubbens spelaffär. Något stans på Härstorpsgatan. Dom kommer fram till övergångsstället, Mimmi trycker på den lilla knappen på stolpen. Om du har känn honom så länge, varför vill de bli ihop med honom först nu?.

12 Ljuset blir grön, Sara och Mimmi går över vägen till Duvedalsgatan. Dom fortsätter att gå rakt fram. Jag har blivit nekad av så många snubbar förut, så detta är ett sista försök. Ja, det faktum att du är självständig skrämmer många av dom jävlarna. Ja, (hon spottar), fy fan. Dom svänger in på Härstorpsgatan. Om detta inte fungerar, vad ska du göra då?. Sara rycker på axlarna. Jag kan alltid bli en lesbisk. Mimmi tänker efter lite. Du har nog rätt, du skulle nog vara bättre också. Dom kommer fram till Tom & Mattias spelaffär, Mimmi läser på skyltfönstret, hon fnyser lite. Gamerbodell, vad är det för grisens namn. Sara suckar. Det namnet var Tom s ide, han sa alltid att ville starta en affär med det namnet. Mimmi tittar på Sara med stora ögon, hon ser lite orolig ut. Är du helt säker på detta?. Nej, nej, men det är värd att försöka i alla fall. Dom öppnar dörren och går in i affären. EXT Tom & Mattias s Gamerbodell. Sen morgon. Tom och Mattias tittar upp från sina tidningar när flickorna kommer in, dom lyfter på sina ögonbryn, Mimmi tittar på handha bilderna på väggen, hon ser lite äcklad ut. Dom kommer fram till disken, Sara tycker att hon känner igen Sara lite.

13 Till Ursäkta, men jag tycker att jag känner igen dig på något vis, har vi träffas förut. Ja, vi gick till mellanstadiet tillsammans, mitt namn är Sara, Sara Thorsson. Tom tänker efter lite och nickar. Ja, nu kommer jag ihåg, trevligt att träffas igen. Mimmi tittar surt på Varför hänger det en massa porr på era väggar mitt i affären. Tom ler och flinar lite. För en gång skull så kan jag säga att den dåliga iden inte var min dåliga ide. Det var min vän Mattias fel och han står ju här, så fråga. Mattias tittar surt på Vilken jävla bra vän du är Tommy-Boy. Ja, jag gör mitt bästa. Mimmi vänder sin sura blick mot Så varför gör ni massa porr på era väggar?, tecknad porr dessutom. Det ska få mer jävlar hit för att köpa begagnade spel som dyra som in i helvete. Varför skulle det göra det?. Det enda nöje som jävlar som spelar TV spel får för nöje är att kolla på sånt här skit på internet. Men har detta fungerat?. Nej, men, fan också. Jag tänkte väl det.

14 Sara drar Mimmi åt sidan. Du måste ursäkta min vän, hon hänger alltid på saker som ingen bryr sig om. Och vill alltid ha rätt hela tiden. Mimmi tittar lite surt Du, du. Till Du varför har stjärnor i håret, DU SER JÄVLIGT DUMT UT!!!. EXT Tom & Mattias s Gamerbodell\Gatan. Sen morgon. En rostig vit Fort Estcort (87 års modell), stannar bredvid affären. I bilen sitter en mystisk kvinna med en udda hatt, röt klänning och blå make upp runt sina ögon. Hon plockar upp en Walkie-talkie ur handskfacket och börjar prata in i den. Den mystiska kvinnan. I walkie-talkie. Jag följde digidestinerade till byggnad som det står Tom & Mattias s Gamerbodell. En mycket knusslig röst kommer ut ur walkie-talkien. Rösten. Okej och ut ur bilen, hitta ett ställe att gå in där ingen ser dig och döda dom. Dom får inte komma hit till digivärlden och förstöra mina planer, jag jobbat så långe på dom. Och jag har inte lagt ner all den tiden så att ett par ungdomar från den andra världen ska stoppa mig. Den mystiska kvinnan. Så klart boss, klart slut. Den mystiska kvinnan lägger ner walkie-talkien i fickan och går ut ur bilen. Hon går till andra sidan av byggnaden, där ser hon en röd dörr, hon smyger fram till dörren. På dörren står Läger och ingen jävel som inte jobbar här får gå, hon öppnar dörren och går in. INT Tom och Mattias s Gamerbodell\Disken. Sen morgon. Ett konstigt ljud hörs, alla vänder sig om mot ljudet. Vad kommer det ljudet från?. Det kommer från lagret. Hur vet du det?.

15 Mattias flinar lite och ser lite knasig ut. Lita på mig damen, jag vet den här affären lika bra som med rövhål. Mimmi tittar surt på Kalla mig inte damen. Ja, ja, jag och Tom här har lite jävla viktigt skit att göra, kom för fan Tommy-Boy. Sara drar i Tom s T-shirt, Tom vänder sig om och ser förvirrad ut. Vad är det?. Kan vi följa med er till lägret?. Varför skulle vi du villa göra det?. Jag vet inte, jag bara känner bara för dig. Tom ryker på axlarna. Varför inte, detta är väl inget viktigt. Sara och Mattias går bakom disken tillsammans med killarna, Mimmi tittar misstänkt på Varför går vi in på lägret?. Ja, jag måste lära känna honom lite bättre och så jag hjälper honom lite på jobbet. Mimmi tittar ner i golvet. Jag kan inte tro detta. Dom går till en vit dörr, Mattias öppnar dörren och dom går in. INT Lägret. Tidig dag. På trä hyllor ligger spel som ingen vill köpa, på mitten av stengolvet ligger en trä korg. Vad fan, den jävla korgen var inte här förut.

16 Dom går fram till korgen, dom sätter sig på knä. Vem fan ska öppna den här korgjäveln?. Jag kan göra det. Bra Tommy-Boy, jag visste att jag kunde lita på dig. Tom öppnar korgen, i korgen ligger ett stort hoprullad karta, dom tittar på med stora ögon. Vad fan är det för jävelskap?. Det är en karta. Hur vet du det?. Det är en massa sträck och punkter överallt. Så jävla duktig du är. Tom vecklar ut kartan, dom andra kryper närmare till Tom för att se den. Tom, vad här det en karta över?. Tom vänder upp ner på kartan, han ser helt borta ut. Jag ingen aning över huvudet taget, det är bara en massa konstiga träd och skit. Det måste vara långt borta eller en karta till RPG spel. Eller så är det en karta över Göteborg. Mimmi pekar på kartan. Det står något där. Tom tittar närmare på kartan, det finns lite text i hörnet av kartan. Det står En gåva till er digidestinrade från Gennai, lycka till. Digidestinrade, vad eller vilka är det?.

17 Just då hörs Den Mystiska Kvinnan s röst bakom dom. Den Mystiska Kvinnan. Det kommer ni aldrig att få veta. (skratt). Alla vänder sig om och ser Den Mystiska Kvinnan som håller en pistol i handen. Vem fan är du?. Den Mystiska Kvinnan flinar elakt. Den Mystiska Kvinnan. Mitt namn är Arukenimon, upp med händerna nu. Dom fyra ungdomarna räcker upp sina händer, dom ser mycket förvirrade ut. Arukenimon?, vad är det för jävla namn, det låter inte som nåt en människa heter. Arukenimon flinar igen. Arukenimon. Det är för att jag inte är en människa, jag kommer inte ens från den här världen. Så var kommer du ifrån?. Arukenimon. Den där kartan som du har i din hand. Tom lyfter upp kartan och tittar på den. Den här?. Ja. Arukenimon. Vad är för speciellt med den?. Arukenimon. Det är en karta över min värld. Vad är det för värld?. Arukenimon flinar åter en gång och gör sig redo att skjuta ungdomarna. Arukenimon. Vi har inte tid för sånt skitsnack nu, adjö digidestinrade.

18 Ungdomarna blundar och gör sig redo för smällen, just då börjar marken under dom att skaka. Arukenimon tappar pistolen på golvet. Arukenimon. Vad i helvete nu da?. Vad är det som händer?. Jag har ingen jävla aning. Just då börjar golvet under dom att spricka, Arukenimon hoppar utan till andra sidan. Men ungdomarna faller ner i det stora hållet och försvinner, vi hör Mattias s röst. FAN, FAN, FAN, FAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Arukenimon gör sig redo att hoppa in men just stänger sig hållet igen, Arukenimon suckar. Skit också. Arukenimon. Arukenimon tar fram sin walkie-talkie ur fickan och börjar prata in i den. Arukenimon. I walkie-talkien. Arukenimon till boss, Arukenimon till boss, boss är du där?. Det brusar lite och Boss s röst kommer ut ur walkie-talkien. Arukenimon. Det gick åt helvete, de digidestinrade är på väg mot digivärlden. Boss s röst. Skit också, vi får döda dom jävlarna när de kommer hit. Arukenimon. Okej boss, vi ses senare, klart slut. Arukenimon lägger ner walkie-talkien i fickan, hon kör in handen i den andra fickan. Hon tar upp en svart konstig elektronisk pryl med skräm och en knapp på sidan. Hon trycker på knappen och försvinner. EXT Högt uppe i lyften. Dag. Dom fyra ungdomarna faller genom en blå himmel med stora moln. VAR ÄR VI!!!!!!!!!!!!!!. JAG VET INTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

19 Dom börjar närma sig marken och nu ser en liten stuga som ligger i mitten av en öken. Just då öppnas lycka i stugans tak. EN LYCKA I TAKET, SÅ JÄVLA BEKVÄMT ATT HA!!!!!!!!!!!. dom fyra ungdomarna faller in i huset, lyckan stängs. INT Stugan\Vardagsrum. Dag. Dom fyra ungdomarna ligger på varandra i en hög, dom reser sig upp och tittar sig förvirrade omkring, rummet är fullt av en massa konstiga saker som ser något japanska ut. Var är vi?. Just då hör dom en röst bakom dom. Rösten. Ni är i mitt hem och ni mycket välkomna. Dom fyra ungdomarna vänder sig om och ser en gammal man som sitter i en gungstol. Vem är du?. Mannen reser sig upp och går fram till till ungdomarna. Den gamla mannen. Mitt namn är Gennai skakar alla fyra ungdomarnas händer. Hej Tom, hej Mattias, hej Sara, hej Mimmi, det är mycket trevligt att träffas er allihopa. Dom fyra ungdomarna tittar förvirrad på Hur kan du veta våra namn?. Jag bara vet, jag har väntat på er länge. Hur menar du?. Ni är här av en mycket speciellt anledning.

20 Vad är det för speciellt anledning?. Jag kan berätta det för er ute på bakgården, maten är klar. Ungdomarna tittar på varandra förvirrad, men dom följer efter Gennai, dom kommer fram till en dörr, Gennai öppnar dörren och dom går ut i. EXT Gennai s bakgård. Dag. I mitten av gården står ett stort långbord, fyra små konstiga djur sitter vid bordet. En ser ut som en liten dinosaurie, en ser ut som en rosa fågel, en ser ut som en stor jordekorre med ett horn på huvudet och en ser ut som en blandning mellan en blomma och palm. Gennai och ungdomarna sitter sig vid bordet, Tom sätter sig vid dinosauriedjuret. Mattias sig vid jordekorredjuret, Sara sätter sig vid fågeldjuret och Mimmi sätter sig vid blommdjuret, ungdomarna tittar förvirrad på djuret. Vad fan är dom här djuren för några?. Dom klass för digimons, det betyder digitala monster. Det är Gabumon. (han pekar på jordekorredjuret). Det är Agumon. (han pekar på dinosauriedjuret). Det är Biyomon. (han pekar på fågeldjuret). Och sist men inte minst, det är Palmon. (han pekar på blommdjuret). Dom kommer att hjälpa er på erat uppdrag. Vilket uppdrag?, jag förstår inte vad du pratar om. Ni är digidestinrade och digimonsen är era digipartners, till exempel Agumon där är din digipartner. Agumon sträcker fram sin högra hand till Tom för att hälsa. Agumon. Hej Tom, trevligt att träffas. Tom blir så chockad så att han faller baklänges, han reser sig upp igen och sätter sig ner. KAN NI PRATA?. Agumon ser förvirrad ut. Agumon. Ja, är det något konstigt med det?. Ja, djur burkar inte prata där jag kommer ifrån.

21 Agumon. Vad är det för konstigt värld som du kommer ifrån?. Det är en mycket lång historia, men vi har inte tid för det nu. Du har ett mycket viktigt uppdrag och det är snart dags att börja. Vad är vårat uppdrag och vad betyder digidestinrade. Namnet digidestinrade kommer från ett gammalt digimonfolk som kallades för de harmoniska. Enligt en av deras gamla legender säger att fyra ungdomar från den andra världen kommer att befria digivärlden från all ondska för att digimonsen inte kan göra det själva och ni är dom ungdomarna. Jag är inte helt övertygad än, vad eller vem ska vi befria er i från?. Från Vem är eller vad är Etemon?. Etemon är ondskan själv, han har tagit över våran en gång vackra värld och gjord den till en ända stor öken som den är nu, han har också skapad det svarta nätverket som ligger under marken och genererar ström, all den strömmen går till ett litet datachipp som han har i hjärnan. Ett datachipp i hjärnan, varför har han det?. Han får elchocker i hjärnan som ger honom en övermanlig kraft, men detta ger honom psykoptiska störningar i hjärnan och varje gång han får dom här störningarna så måste han älska eller döda något. Och han får lika mycket njutning av båda, kanske lite mer av att döda. Alla fyra ungdomarna ser chockade ut. Vem skulle älska honom?, han låter helt sinnessjuk. Arukenimon, jag tror att ni har mött henne förut. Jag antar att galna människor gillar galna människor. Dom är inte människor, dom är digimons också.

22 Det är samma poäng. Det har du rätt i. Palmon. Mimmi vänder sig Palmon. Det är bra att du håller med mig. Palmon. Du låter rätt så smärt Mimmi ler. Jag tror att vi kommer att komma bra överens. Innan ni ger iväg på erat uppdrag, så måste ja ger er att par saker som är viktiga för uppdraget. Gennai böjer sig ner och tar fram en stor kista från under bordet, han öppnar kistan. Inne i kistan ligger en massa konstiga elektroniska prylar, samma som vi såg Arukenimon hade förut, men dessa är vi olika färger med halsband som sitter fast på dom, Gennai delar ut dom. Det här är digikontroller, dom kommer att hjälpa er på erat resa. På vilket sätt kommer dom att hjälpa oss?. Ni får veta det, när den tiden kommer, men ni ska hänga dom runt era digimons hälsar. Dom fyra ungdomarna hänger digikontrollerna runt sina digipartners halsar. Nu när ni alla är klara, så kan eran resa nu börja. Var ska vi?. Ni ska bege till Etemon s slott med ute i öken långt här i från. Okej, om vi ska gå så börjar vi nu, låt oss få sikten överstökat så fort som mjöligt. Till Gabumon. Så kom nu, vad du än heter, vad fan heter du nu igen?. Gabumon. Mitt namn är Gabumon,

23 Gennai, dom fyra ungdomarna och deras digipartners reser sig upp och börjar gå till andra sidan av bakgården, dom kommer fram till en stor port. Så nu är vi här digidestinrade, lycka till. Porten öppnas och vi ser den stora öknen som finns utanför. Okej, nu börjar det. Dom fyra ungdomarna och deras digipartners går ut genom porten, dom är nu digidestinrade. Portens stängs och Gennai går tillbaka till sitt hus igen, han stänger dörren. EXT Öknen\Etemon s slott. Dag. Miljöbild. Det är omgivet av ett stor stenmur, byggnaden ser ut som ett ansikte, Etemon s ansikte. INT Etemon s slott\tornrummet. Dag. Solen skiner in genom fönstret, på väggarna finnes inget annat en massa affischer av Vi hör hemsk rock musik eller vad det är, det är så dåligt att inte hörs vad det är. Just ser vi konstigt blandning mellan en människa och en apa dansa till den hemsk dåliga musiken. Detta är Etemon i egen hög person, han ser precis lika gräslig ut som vi alltid föreställt oss, på huvudet har han en Beatles peruk. Sjunger högt och urdåligt. Å vad bra du är, så jävla grove du är, wow, upp och säg woff som en hund. (skratt). Just då dycker Arukenimon upp i mitten av rummet, Etemon slutar att dansa, han går till Arukenimon. Så är lilla sockerpajen tillbaka. Ja, det är jag boss. Arukenimon. Jag gillar hur du säger det ordet, bossss. (skratt). Etemon kommer fram till Arukenimon och dom tungkysser varandra. Ska du göra det?. Arukenimon. (skratt). Göra vad då?. Döda mig. Arukenimon.

24 Döda dig, varför skulle jag göra det. Arukenimon. Jag misslyckades med att döda de digidestinrade. Ja. Arukenimon. Är du inte arg över det?. Ja, jag är helt förbannad, men jag kan bara döda något annan. Etemon tar fram en mobiltelefon och sätter den vid sitt öra. I mobiltelefonen. Sticka upp en av Gazimon in hit nu. En röst kommer ut ur mobiltelefonen. På en gång boss. Rösten. Mycket bra, mycket bra. Etemon lägger ner mobiltelefonen. Till Arukenimon. Nu kommer vi att ha lite roligt. (skratt). Just då öppnas dörren och en varglikande digimon går in i rummet, detta är Gazimon. Vad är det boss?. Det här. Gazimon. Etemon tar fram en pistol och skjuter Gazimonen i huvudet, Gazimonen döda kropp faller till golvet, blod och hjärnsubstans rinner ut över golvet. Nu är jag glad igen. (skratt). Arukenimon. Och jag är glad för din skull boss. Dom kysser varandra igen.

25 Jag har en ny plan för döda digidestinrade. (han tar fram en mobiltelefon). I mobiltelefonen. Sticka Devilmon in hit nu. En röst kommer ut ur mobiltelefonen. På en gång boss. Rösten. Etemon lägger ner sin mobiltelefon, dörren öppnas och in kommer en människoliknande digimon klädd i svart spandex och fladdermussvingar på ryggen detta är Hur kan jag stå till tjänst boss Jag vill att ni ska ta hand om ett par digidestinrade åt mig. Så klart boss. Hur har du tänkt att göra herr Devilmon?. Devilmon flinar lite och vita sina stora vita tänder. Det är ett något udda sätt att döda något, men jag tror att du kommer att tycka att det är mycket bra. Alla tre rummet som börjar skratta högt. EXT Digivärlden\Öknen. Dag. De fyra digidestinrade och deras digipartners går genom den gula sanden. Agumon, kan du berätta mer om den här världen. Agumon. Nej tyvärr, jag vet lika mycket om den här världen som du vet. Okej, men var kommer ni ifrån, har ni någon familj?. Agumon tittar ner marken, han ser något ledsen ut. Agumon. Något nedstämt i rösten. Nej, alla vi som var oss Gennai har fått sina familjer dödade av Förlåt, jag menade inte att påminna dig om några dåliga minnen.

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började Blodfrost Värsta samtalet jag någonsin fått. Det hände den 19 december. Jag kunde inte göra någonting, allt stannade, allt hände så snabbt. Dom berättade att han var död, och allt började så här: Det var

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 1 hej! Sid: 5 Kapitel: 2 brevet Sid: 6 Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 3 nycklarna Sid: 7 Kapitel: 4 en annan värld Sid: 9 Kapitel: 5 en annorlunda vän Sid: 10

Läs mer

Publicerat med tillstånd Hjälp! Jag gjorde illa Linn Text Jo Salmson Bild Veronica Isaksson Bonnier Carlsen 2012

Publicerat med tillstånd Hjälp! Jag gjorde illa Linn Text Jo Salmson Bild Veronica Isaksson Bonnier Carlsen 2012 Hjälp! Jag Linn gjorde illa hjälp! jag gjorde illa linn Text: Jo Salmson 2012 Bild: Veronica Isaksson 2012 Formgivare: Sandra Bergström Redaktör: Stina Zethraeus Repro: Allmedia Öresund AB, Malmö Typsnitt:

Läs mer

sid.1 RÖDLUVAN OCH VARGEN Av Daniel Wallentin och Janne Widmark Film i Dalarna Version 3 Kaserngården 13 2008-02-28 791 40 FALUN 023-262 82

sid.1 RÖDLUVAN OCH VARGEN Av Daniel Wallentin och Janne Widmark Film i Dalarna Version 3 Kaserngården 13 2008-02-28 791 40 FALUN 023-262 82 sid.1 OCH Av Daniel Wallentin och Janne Widmark Film i Dalarna Version 3 Kaserngården 13 2008-02-28 791 40 FALUN 023-262 82 sid.2 EXT. I SKOGEN/ÅN DAG SCEN 1 (10 år) - en söt liten flicka med en röd luva

Läs mer

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå.

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. ALBUM: NÄR JAG DÖR TEXT & MUSIK: ERICA SKOGEN 1. NÄR JAG DÖR Erica Skogen När jag dör minns mig som bra. Glöm bort gången då jag somna på en fotbollsplan. När jag dör minns mig som glad inte sommaren då

Läs mer

Ellie och Jonas lär sig om eld

Ellie och Jonas lär sig om eld Ellie och Jonas lär sig om eld Ellie och Jonas lär sig om eld Textbearbetning: Boel Werner Illustrationer: Per Hardestam 2005 Räddningsverket, Karlstad Enheten för samhällsinriktat säkerhetsarbete Beställningsnummer:

Läs mer

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå.

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå. Solen har gått ner Solen har gått ner, mörkret faller till, inget kan gå fel, men ser vi efter får vi se För det är nu de visar sig fram. Deras sanna jag, som ej får blomma om dan, lyser upp som en brand.

Läs mer

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin Om författaren Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin Om boken Klara är elva år och har en kompis som heter Amanda. Det finns en dum kille som heter Tobias.

Läs mer

Det stora kaoset. Simon Petersson

Det stora kaoset. Simon Petersson Det stora kaoset Simon Petersson Marcus har kort blont hår, mycket muskler, är modig och är 32 år. Steve har brunt hår, blå ögon och är 31 år gammal. Cage har kort brunt hår, blåa ögon och är 24 år gamma

Läs mer

Den kidnappade hunden

Den kidnappade hunden Den kidnappade hunden Lisa, Milly och Kajsa gick ner på stan med Lisas hund Blixten. Blixten var det finaste och bästa Lisa ägde och visste om. När de var på stan gick de in i en klädaffär för att kolla

Läs mer

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Huset på gränsen Roller Linda Hanna Petra Dinkanish Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Scen 1 Linda, Hanna och Petra kommer in och plockar svamp som dom lägger i sina korgar - Kolla! Minst

Läs mer

Rita och Krokodil IGELKOTTEN

Rita och Krokodil IGELKOTTEN Rita och Krokodil IGELKOTTEN af SIRI MELCHIOR ANDERS SPARRING JANNE VIERTH Version 20 April 2011 Director Siri Melchior Kontakt Producer Lennart Ström Auto Images AB Monbijougatan 17E SE-21153 Malmö E-post.

Läs mer

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Jag vaknade på morgonen. Fåglarna kvittrade och solen lyste. Jag gick ut ur den trasiga fula dörren. Idag var det en vacker dag på gården. Jag satte mig på gräset vid min syster.

Läs mer

Ett Filmmanus av Joakim Johansson. D.I.G.I.M.O.N. Första Utkast. 2013-09-21.

Ett Filmmanus av Joakim Johansson. D.I.G.I.M.O.N. Första Utkast. 2013-09-21. Ett Filmmanus av Joakim Johansson. D.I.G.I.M.O.N Första Utkast. 2013-09-21. EXT Digivärlden\Ett fält i bergsområdet. Tidig morgon. Solen börjar gå upp, vi ser ett stort område som ser ut som att bara vara

Läs mer

Gå vidare. Elsa Söderberg åk 6 Österbyskolan

Gå vidare. Elsa Söderberg åk 6 Österbyskolan Gå vidare Elsa Söderberg åk 6 Österbyskolan Förutom smärtan och sjukhuset så känns det rätt konstigt. Hela min familj sitter runt mig, tittar på mig och är bara tysta. Mitt namn är Lyra Locker och jag

Läs mer

Sånger och ramsor Öppna förskolan Sävsjö

Sånger och ramsor Öppna förskolan Sävsjö Sånger och ramsor Öppna förskolan Sävsjö 1. När man sjunger så blir man så glad När man sjunger så blir man så glad. När man sjunger så blir man så glad. Så det vill man göra varendaste dag, ja, det vill

Läs mer

Sune slutar första klass

Sune slutar första klass Bra vänner Idag berättar Sunes fröken en mycket spännande sak. Hon berättar att hela skolan ska ha ett TEMA under en hel vecka. Alla barnen blir oroliga och Sune är inte helt säker på att han får ha TEMA

Läs mer

SJÖODJURET. Mamma, vad heter fyren? sa Jack. Jag vet faktiskt inte, Jack, sa Claire, men det bor en i fyren.

SJÖODJURET. Mamma, vad heter fyren? sa Jack. Jag vet faktiskt inte, Jack, sa Claire, men det bor en i fyren. SJÖODJURET Klockan var 10 på förmiddagen en solig dag. Det var en pojke som letade efter stenar på stranden medan mamma solade. Stranden var tom. Vinden kom mot ansiktet. Det var skönt. Pojken hette Jack.

Läs mer

Innehållsförteckning Kap 1 sida 2 Kap 2 sida 3 Kap 3 sida 4 Kap 4 sida 5 Kap 5 sida 6

Innehållsförteckning Kap 1 sida 2 Kap 2 sida 3 Kap 3 sida 4 Kap 4 sida 5 Kap 5 sida 6 Innehållsförteckning Kap 1 sida 2 Kap 2 sida 3 Kap 3 sida 4 Kap 4 sida 5 Kap 5 sida 6 Kapitel 1 David Drake är 28 år och bor i Frankrike.Han bor i en liten lägenhet långt bort från solljus.under sommaren

Läs mer

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar! Kap.1 Packning Hej jag heter Elin. Jag och min pojkvän Jonathan ska till Gotland med våra kompisar Madde och Markus. Vi håller på att packa. Vi hade tänkt att vi skulle tälta och bada sedan ska vi hälsa

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

Greverts bästa kompis heter Robert fast han kallas för Kossan för att han är så tjock. Kossan är också åtta år. Nu är Grevert och Kossan i kemisalen.

Greverts bästa kompis heter Robert fast han kallas för Kossan för att han är så tjock. Kossan är också åtta år. Nu är Grevert och Kossan i kemisalen. Kapitel 1 ljuden: -Hörde du ljudet? Det låter som en apa sa Grevert. - Nej vadå? Sa Kossan. -Nej det var inget sa Grevert. Det var under kemitimmen som Grevert hörde konstiga ljud från golvet. Grevert

Läs mer

Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer

Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer 2009-04-16 Sid: 1 (7) Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer Det var en gång en kanin som hette Kalle. Han bodde på en grön äng vid en skog, tillsammans med en massa andra kaniner. Kalle hade

Läs mer

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här:

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här: -Hörde du ljudet? -Var inte dum nu Tom sa Tobias! Klockan ringde. Rasten var slut, dom hade sv efter. När de kom in sa sura Margareta idag ska vi skriva en bok med åtta kapitel och du Tom får hemläxa.

Läs mer

Max, var är du? LÄSFÖRSTÅELSE MARIA FRENSBORG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Max, var är du? LÄSFÖRSTÅELSE MARIA FRENSBORG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN MARIA FRENSBORG LÄSFÖRSTÅELSE kapitel 1 scouterna(sid 3, rad 8), grupp för ungdomar som tycker om naturen försvunnen (sid 3, rad10), borta parkeringen (sid 4, rad 1), där man

Läs mer

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Min bästa kompis heter Frida. Frida och jag brukar leka ridlektion

Läs mer

Hon går till sitt jobb. Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då

Hon går till sitt jobb. Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då Hon går till sitt jobb Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då mer än att älska henne så, som jag gör Hon går på café och sätter sig ner men ingenting

Läs mer

NYANS FILM 2015-04-26. EN UPPSTIGNING Ett kortfilmsmanus av Marcus Berguv. Tredje versionen. Kontakt: nyansfilm@marcusberguv.se +46 702 92 03 36

NYANS FILM 2015-04-26. EN UPPSTIGNING Ett kortfilmsmanus av Marcus Berguv. Tredje versionen. Kontakt: nyansfilm@marcusberguv.se +46 702 92 03 36 NYANS FILM 2015-04-26 EN UPPSTIGNING Ett kortfilmsmanus av Marcus Berguv Tredje versionen Kontakt: nyansfilm@marcusberguv.se +46 702 92 03 36 1. EXT. BALKONGEN- DAG, 70 år, står på balkongen, rökandes

Läs mer

ABC klubben. Historiestund med mormor Asta. Av Edvin Bucht. Djuptjärnsskolan Kalix

ABC klubben. Historiestund med mormor Asta. Av Edvin Bucht. Djuptjärnsskolan Kalix ABC klubben Historiestund med mormor Asta Av Edvin Bucht 3a Djuptjärnsskolan Kalix Nu är Lea, Jacob och Dennis på väg till sin mormor, Asta som hon heter. Dom körde från orten Kalix, till deras mormor,

Läs mer

Billie: Avgång 9:42 till nya livet (del 1)

Billie: Avgång 9:42 till nya livet (del 1) LEKTIONER KRING LÄSNING Lektionsövningarna till textutdragen ur Sara Kadefors nya bok är gjorda av ZickZack Läsrummets författare, Pernilla Lundenmark och Anna Modigh. Billie: Avgång 9:42 till nya livet

Läs mer

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5 Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5 Kapitel 2 - Brevet 6-7 Kapitel 3 - Nycklarna 8-9 Kapitel 4 - En annan värld 10-11 Albin Kapitel 5 - En annorlunda vän 12-13 Kapitel 6 - Mitt uppdrag 14-15 Kapitel 7 -

Läs mer

Kapitel 1, klassen. När hon satt sig ringer mobilen, hon springer till väskan och svar.

Kapitel 1, klassen. När hon satt sig ringer mobilen, hon springer till väskan och svar. ÖN Kapitel 1, klassen Sandra är en tjej på 12 år, hon har ljust långt hår, hon är ganska kort, hon har fräknar i hela ansiktet. Ganska söt faktiskt. Sandra sitter i det lilla klassrummet med gråa väggar.

Läs mer

tentasalen Spökena i Agrara TransLingvistiska AllmänSpexeriet Skövde presenterar ett minispex för SACO-mässan 1998: Jessika Torheden och Anders Juhlin

tentasalen Spökena i Agrara TransLingvistiska AllmänSpexeriet Skövde presenterar ett minispex för SACO-mässan 1998: Jessika Torheden och Anders Juhlin ATLAS 2 1998 - minispex Spökena i tentasalen - Sida 1 av 8 Agrara TransLingvistiska AllmänSpexeriet Skövde presenterar ett minispex för SACO-mässan 1998: Spökena i tentasalen av Jessika Torheden och Anders

Läs mer

. 13. Publicerat med tillstånd Om jag bara inte råkat byta ut tant Doris hund Text Ingelin Angerborn Tiden 2003

. 13. Publicerat med tillstånd Om jag bara inte råkat byta ut tant Doris hund Text Ingelin Angerborn Tiden 2003 2 Tant Doris hund heter Loppan. Hon är en långhårig chihuahua, och inte större än en kanin. Mycket mindre än en del av mina gosehundar. Men hon är riktig! Vit och ljusbrun och alldeles levande. Jag går

Läs mer

Intervjusvar Bilaga 2

Intervjusvar Bilaga 2 49 Intervjusvar Bilaga 2 Fråga nummer 1: Vad säger ordet motivation dig? Motiverade elever Omotiverade elever (gäller även de följande frågorna) (gäller även de följande frågorna) Att man ska vilja saker,

Läs mer

Inplaceringstest A1/A2

Inplaceringstest A1/A2 SVENSKA Inplaceringstest A1/A2 Välj ett ord som passar i meningen. Skriv inte det! Ring in bokstaven med det passande ordet! Exempel: Smöret står i kylskåpet. a) om b) på c) i d) från Svar c) ska ringas

Läs mer

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla Kapitel 1 Hej jag heter Albert och är 8 år. Jag går på Albertskolan i Göteborg. Min fröken heter Inga hon är sträng. Men jag gillar henne ändå. Mina nya klasskompisar sa att det finns en magisk dörr på

Läs mer

2012 Trollhättan Energi AB Förrådsgatan 2 Box 933 461 29 Trollhättan Tel 020-89 90 00 www.trollhattanenergi.se

2012 Trollhättan Energi AB Förrådsgatan 2 Box 933 461 29 Trollhättan Tel 020-89 90 00 www.trollhattanenergi.se 2012 Trollhättan Energi AB Förrådsgatan 2 Box 933 461 29 Trollhättan Tel 020-89 90 00 www.trollhattanenergi.se Trollhättans Stad Tekniska Förvaltningen Renhållningen Tingvallavägen 36 461 32 Trollhättan

Läs mer

ELFTE K A P I T L E T OM VAD SOM H A N D E UTE I S K O G E N MEDAN B R U M M E L M A N SATT I N S T A N G D I VISTHUSBODEN

ELFTE K A P I T L E T OM VAD SOM H A N D E UTE I S K O G E N MEDAN B R U M M E L M A N SATT I N S T A N G D I VISTHUSBODEN ELFTE K A P I T L E T OM VAD SOM H A N D E UTE I S K O G E N MEDAN B R U M M E L M A N SATT I N S T A N G D I VISTHUSBODEN olycklig: - Oj oj oj, var bar min egen lilla snalla bjornpojke tagit vagen, sa

Läs mer

Stanna tiden. Vi kan inte stanna tiden Bara sitta ned och åka med Vi kommer med musiken, åt er

Stanna tiden. Vi kan inte stanna tiden Bara sitta ned och åka med Vi kommer med musiken, åt er Stanna tiden Vi kan inte stanna tiden Bara sitta ned och åka med Vi kommer med musiken, åt er Vi tar ingenting för givet Vi är glada att ni kommit hit Vi kommer med musiken, åt er Vi kan inte stanna tiden

Läs mer

Den försvunna diamanten

Den försvunna diamanten Den försvunna diamanten Jag sitter utanför museet i London, jag ser en man gå lite misstänksamt ut genom dörren. Jag går in på museet och hör att personalen skriker och säger att diamanten är borta. Diamanten

Läs mer

Ensam och fri. Bakgrund. Om boken. Arbetsmaterial LÄSAREN. Författare: Kirsten Ahlburg. www.viljaforlag.se

Ensam och fri. Bakgrund. Om boken. Arbetsmaterial LÄSAREN. Författare: Kirsten Ahlburg. www.viljaforlag.se Arbetsmaterial LÄSAREN Ensam och fri Författare: Kirsten Ahlburg Bakgrund Ensam och fri är en berättelse om hur livet plötsligt förändras på grund av en skilsmässa. Vi får följa Lena och hennes tankar

Läs mer

En fotbollsplan Jag har gjort en fotbollsplan. På min fotbollsplan finns det ett fotbollsmål, spelare som är både tjejer och killar, en domare, en hejarklack som bara är killar, en matta som hejarklacken

Läs mer

OM ATT VARA HUND. Jag heter faktiskt Brandy Brandt, är ärlig, snäll och talar sant. Jag är en hund av ädel sort med krullig päls och svansen kort.

OM ATT VARA HUND. Jag heter faktiskt Brandy Brandt, är ärlig, snäll och talar sant. Jag är en hund av ädel sort med krullig päls och svansen kort. 1 OM ATT VARA HUND Jag heter faktiskt Brandy Brandt, är ärlig, snäll och talar sant. Jag är en hund av ädel sort med krullig päls och svansen kort. H ar du någon gång undrat över hur det är att vara en

Läs mer

Kapitel 3 ÖN. Ön jag bor på är ganska bergig. På vissa ställen är det slätter.

Kapitel 3 ÖN. Ön jag bor på är ganska bergig. På vissa ställen är det slätter. ÖN Kapitel 1 Jag heter sir Lincon och jag är en uppfinnare och en kapten. Jag är 42år gammal och jag föddes 1895 i Sverige. Jag har uppfunnit flygplanet, luftskeppet och robotfågeln. Mitt fartyg heter

Läs mer

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel.

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel. Kapitel 1 Hej Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel. Kalle är min bästis. Vi går i samma klass. Kalle har massor av coola tv och dataspel. Jag är rädd för

Läs mer

2.Brevet! Idag har något konstigt hänt i skolan. Det var ett brev som stack ut i en liten springa i dörren, på. det såhär

2.Brevet! Idag har något konstigt hänt i skolan. Det var ett brev som stack ut i en liten springa i dörren, på. det såhär 1.Hej! Hej jag heter Jakob. Jag är 9 år och går på Havsundaskolan. Jag gillar att spela fotboll och hockey. Jag älskar min t-shirt och mina jeanshorts. Vår lärare heter Kerstin, hon är så snäll. Min allra

Läs mer

Måndag 27 december. Publicerat med tillstånd Vingmuttern - min allra bästa vän Text Viveca Lärn Bild Eva Eriksson Rabén & Sjögren 2007

Måndag 27 december. Publicerat med tillstånd Vingmuttern - min allra bästa vän Text Viveca Lärn Bild Eva Eriksson Rabén & Sjögren 2007 Måndag 27 december Så fort jag vaknade i morse, tänkte jag: Jag är så glad. Så särskilt glad. Varför är jag så glad idag? Julaftonen var ju över för tusen år sen. Inte hade jag tappat några nya tänder.

Läs mer

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det Kapitel 1 -Hej Hej jag heter Minna. Min skola heter Santaskolan. Jag är 11 år. Min bästa kompis heter Smilla. Hon och jag har länge undrat över en dörr på skolan den tycker vi är märklig. Den ligger i

Läs mer

Pojke + vän = pojkvän

Pojke + vän = pojkvän Pojke + vän = pojkvän Min supercoola kusin Ella är två år äldre än jag. Det är svårt att tro att det bara är ett par år mellan oss. Hon är så himla mycket smartare och vuxnare än jag. Man skulle kunna

Läs mer

Palleböcker 1 2 Facit

Palleböcker 1 2 Facit böcker 1 2 Facit Paket 1 PALLE PASSAR EN KATT passar en katt -3 1.4 2.4 3.4 6.4 8.4 7.4 10.4 11.4 12.4 13.4 14.4 Vem frågar? Kim Kim Kan du? 15. 6 S E M E S T E R F A M N E N V A S K E N 4.4M A G E 5.4A

Läs mer

Rymdresan. Äventyret börjar.

Rymdresan. Äventyret börjar. 1 Rymdresan Äventyret börjar. Isac är en helt vanlig kille på 15 år och är trött på morgonen och han älskar äpplen. Han har en katt som heter Snawboll 2. Han har ett kompisgäng också. I kompisgänget så

Läs mer

Den. ruttna hämnden MARIA FRENSBORG INGRID FLYGARE

Den. ruttna hämnden MARIA FRENSBORG INGRID FLYGARE Den ruttna hämnden MARIA FRENSBORG INGRID FLYGARE 1 1 så typiskt isabella! Det hade varit inbrott på ICA. Och bara för att hon var ICA-Sivs dotter så var hon tvungen att bete sig som värsta mall-apan.

Läs mer

Killen i baren - okodad

Killen i baren - okodad Killen i baren - okodad 1. R: (Säger sitt namn och hälsar välkommen.) K: Tack. Ja, e hmm jag tänkte väl bara säga så här att det känns djävligt konstigt å vara här. Jag brukar gå till doktorn när jag...

Läs mer

Ellie och Jonas lär sig om eld

Ellie och Jonas lär sig om eld Ellie och Jonas lär sig om eld Ellie och Jonas lär sig om eld Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Textbearbetning: Boel Werner och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Grafisk form: Per

Läs mer

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott. Hej! Hej! Jag heter Peter och jag är tio år. Jag går på Tallbergskolan. Det finns många snälla på våran skola, men våran vaktmästare är jag väldigt rädd för. Han ser sur ut. Jag har en bästis som heter

Läs mer

Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6

Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6 Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6 Rudolf Nu ska jag berätta om Rudolf Rudenstam. Rudolf är 38 är

Läs mer

Sömngångare. Publicerat med tillstånd Förvandlad Text Mårten Melin Bild Emma Adbåge Rabén & Sjögren. I_Förvandlad2.indd 7 2011-01-26 15.

Sömngångare. Publicerat med tillstånd Förvandlad Text Mårten Melin Bild Emma Adbåge Rabén & Sjögren. I_Förvandlad2.indd 7 2011-01-26 15. Sömngångare När jag vaknade la jag genast märke till tre konstiga saker: 1. Jag var inte hungrig. Det var jag annars alltid när jag vaknade. Fast jag var rejält törstig. 2. När jag drog undan täcket märkte

Läs mer

Petrus Dahlin & Sofia Falkenhem. Mirjas guldhalsband

Petrus Dahlin & Sofia Falkenhem. Mirjas guldhalsband Petrus Dahlin & Sofia Falkenhem Mirjas guldhalsband www.kalleskavank.se www.rabensjogren.se Det har gått en vecka sedan Dilsa och jag löste fallet. Nu är det helg och jag cyklar bort till Mirja. Solen

Läs mer

B. Hur tror du killarna känner sig innan de går in i varuhuset? C. Hade du valt att gå över isen fast det stod: Varning tunn is?

B. Hur tror du killarna känner sig innan de går in i varuhuset? C. Hade du valt att gå över isen fast det stod: Varning tunn is? Vilken smäll! SIDAN 1 Kapitel 1 En vild jakt A. Varför tror du att de stjäl sprejflaskorna? B. Hur tror du killarna känner sig innan de går in i varuhuset? C. Hade du valt att gå över isen fast det stod:

Läs mer

Sigtuna projektet Ekilaskolan

Sigtuna projektet Ekilaskolan Sigtuna projektet Ekilaskolan Tre stenar och några träd. En kör längst bak i rummet. Några människor söker efter föda. För länge sedan Innan vi hade internet Och människan trodde Att solen var gud. Då

Läs mer

Nästa Julkort är inskickat av Julian. Den pojken bor i ett avlägset land där tomten i allra högsta grad är vaken men någonting är på tok.

Nästa Julkort är inskickat av Julian. Den pojken bor i ett avlägset land där tomten i allra högsta grad är vaken men någonting är på tok. Värdparet in Nästa Julkort är inskickat av Julian. Den pojken bor i ett avlägset land där tomten i allra högsta grad är vaken men någonting är på tok. Vi ser skolbarnen komma in. Julian mobbas av Charles.

Läs mer

Ett brott är ett brott... av Lovisa Wirdemo

Ett brott är ett brott... av Lovisa Wirdemo Ett brott är ett brott... av Lovisa Wirdemo Tommy och Flisen hoppar av bussen vid Lilla torget i Alingsås. Skall vi sticka till godisaffären, undrar Flisen ivrigt och känner efter i byxfickan efter 50-

Läs mer

Översättning: Lova Meister

Översättning: Lova Meister JAROSLAV RUDIš HIMMEL UNDER BERLIN Översättning: Lova Meister ASPEKT FÖRLAG 5 Det är ljuden vi minns. De hjälper oss att sortera, glömma bort och dra oss till minnes händelser. Världen är en ljudverkstad,

Läs mer

Annorlunda superhjältar. Av: Åk 2 från Jäderfors, Gullhed, Hedäng och Montessoriskolan

Annorlunda superhjältar. Av: Åk 2 från Jäderfors, Gullhed, Hedäng och Montessoriskolan Annorlunda superhjältar Av: Åk 2 från Jäderfors, Gullhed, Hedäng och Montessoriskolan Superhunden med skiftnyckeln och solglasögonen kan fånga flygplan med sin stora tass och laga dem så att de inte kraschar

Läs mer

Babysång Öppna förskolan Sävsjö

Babysång Öppna förskolan Sävsjö Babysång Öppna förskolan Sävsjö 1. Hej, hej på dej Hej, hej på dej, hej, hej på dej, jag kan klappa händerna hela da n. Hej, hej på dej, hej, hej på dej, jag kan klappa händerna hela da n 2. Jag kan klappa

Läs mer

Göm Enya! Kärleken är starkare än alla gränser i världen.

Göm Enya! Kärleken är starkare än alla gränser i världen. Göm Enya! Text: Anette Skåhlberg Bild: Katarina Dahlquist Anette Skåhlberg och Katarina Dahlquist 2011 Sagolikt Bokförlag 2011 Formgivning: Katarina Dahlquist www.sagoliktbokforlag.se sagolikt@sagoliktbokforlag.se

Läs mer

Uppfinning av skor. Rabindra Nath Tagore. Svensk bearbetning till pjäs Khaleda Beena Gunnel Björkström S M Babulana

Uppfinning av skor. Rabindra Nath Tagore. Svensk bearbetning till pjäs Khaleda Beena Gunnel Björkström S M Babulana Uppfinning av skor Rabindra Nath Tagore Svensk bearbetning till pjäs Khaleda Beena Gunnel Björkström S M Babulana Utgivare Internationella Kojan, Göteborg i.kojan@hotmail.com Uppfinning av skor ROLLER

Läs mer

Jag är visst smart! säger Patrik

Jag är visst smart! säger Patrik Jag är visst smart! säger Patrik Nu är mamma arg igen. Hon är nästan alltid arg på mig. Igår var hon arg, och hon blir säkert arg imorgon igen. Det är inget roligt. Idag är ingen bra dag. Imorse glömde

Läs mer

Kapitel 3. Här är en karta över ön

Kapitel 3. Här är en karta över ön Kap 1 Skeppet Jag var på en färja och jag skulle över till Danmark och spela Champions League finalen som är det bästa man kan vinna i fotbollsvärlden. Jag spelar i FC Liverpool och vi ska möta Bayern

Läs mer

Det här är Maria. Hon har just badat och hennes mamma har bråttom. Men det har inte Maria. Hon vill inte ha bråttom, det är bara vuxna som har det.

Det här är Maria. Hon har just badat och hennes mamma har bråttom. Men det har inte Maria. Hon vill inte ha bråttom, det är bara vuxna som har det. 1 Det här är Maria. Hon har just badat och hennes mamma har bråttom. Men det har inte Maria. Hon vill inte ha bråttom, det är bara vuxna som har det. - Vi hinner inte om du ska hålla på och bråka. - Jag

Läs mer

2 Han berättar om rollen han vill ha och varför han måste gå ner i vikt för att få den.

2 Han berättar om rollen han vill ha och varför han måste gå ner i vikt för att få den. Flawless av Alexandra Loonin Tre kvinnor. Jag sitter på en bar med en kompis som har slutat äta. Han berättar om rollen han vill ha och varför han måste gå ner i vikt för att få den. Han säger att han

Läs mer

lampor Grupp två är Svenska en-ord och grupp tre är en-ord som kommer från andra språk.

lampor Grupp två är Svenska en-ord och grupp tre är en-ord som kommer från andra språk. Lampa Lampor Det finns fem verb grupper. Grupp ett är en-ord som slutar på -a. Grupp två är Svenska en-ord och grupp tre är en-ord som kommer från andra språk. som inte slutar på vokal. En Grupp 1 En lampa

Läs mer

Om författaren. Om boken Det handlar en tjej som hittar ett monster i en källare. Tjejen heter Sara och går i Årstaskolan.

Om författaren. Om boken Det handlar en tjej som hittar ett monster i en källare. Tjejen heter Sara och går i Årstaskolan. Om författaren Namn Linnéa Ålder 9 år Intresse Handboll och teater Böcker som jag inspireras av Twilight 1 Familj Min storasyster, min mamma och min pappa Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tackar

Läs mer

1. Låt mej bli riktigt bra

1. Låt mej bli riktigt bra 1. Låt mej bli riktigt bra Rosa, hur ser en vanlig dag i ditt liv ut? Det är många som är nyfikna på hur en världsstjärna har det i vardagen. Det börjar med att min betjänt kommer in med frukost på sängen.

Läs mer

Saker jag inte gör: mjölkar kor

Saker jag inte gör: mjölkar kor Saker jag inte gör: mjölkar kor Saker jag inte gör: Lever ett normalt liv som inte går ut på att ständigt försöka se honom, vara nära honom, prata med honom Tränar; andas in, andas ut, andas in, andas

Läs mer

Monstret. Av:Simon Wikell

Monstret. Av:Simon Wikell Monstret Av:Simon Wikell Kapitel1: Ljudet När Karl var hos skolsystern så hörde han något konstigt ljud. -Hörde du? sa Karl till skolsystern. Skolsystern tittade frågande på Karl. Karl ryste, han blev

Läs mer

kapitel 1 Publicerat med tillstånd Dilsa och den falska förälskelsen Text Petrus Dahlin Bild Sofia Falkenem Rabén & Sjögren 2013

kapitel 1 Publicerat med tillstånd Dilsa och den falska förälskelsen Text Petrus Dahlin Bild Sofia Falkenem Rabén & Sjögren 2013 kapitel 1 I morgon börjar sommarlovet och vi ska åka till Gröna Lund. Om sommaren fortsätter på det här sättet kommer det att bli den bästa i mitt liv. Jag sitter hemma på rummet och har just berättat

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina!

Du är klok som en bok, Lina! Du är klok som en bok, Lina! Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen, men på

Läs mer

Filip i djurparken. Kapitel 1. Vad är rätt och vad är fel? Sätt kryss på rätt streck. rätt fel vet inte. Hajar är farliga.

Filip i djurparken. Kapitel 1. Vad är rätt och vad är fel? Sätt kryss på rätt streck. rätt fel vet inte. Hajar är farliga. Kapitel 1 Vad är rätt och vad är fel? Sätt kryss på rätt streck. rätt fel vet inte Hajar är farliga. Ju vassare tänder hajen har desto farligare är den. Filip har fotograferat en haj. Filip tycker om att

Läs mer

Publicerat med tillstånd Blink Blink med stjärnan Text Ingrid Olsson Gilla böcker 2012

Publicerat med tillstånd Blink Blink med stjärnan Text Ingrid Olsson Gilla böcker 2012 En flicka kisar mot den ljusa strimman. Runt strimman är det svart. Svart som under sängen, svart som rullgardinen med julstjärnan där bakom. Svart som hela golvet fram till den ljusa dörrstrimman. 69

Läs mer

Musiklek med Susanne Lind, texter och ackord

Musiklek med Susanne Lind, texter och ackord Musiklek med Susanne Lind, texter och ackord Välkomna F Gm 7 F Välkomna till Musiklek, idag ska vi ha det bra F Gm 7 F Vi ska sjunga och dansa och fira att alla kan va m Gm 7 F Gm 7 F Här här här, du är

Läs mer

Kapitel 2. -De blir bara tröttare och tröttare

Kapitel 2. -De blir bara tröttare och tröttare Kapitel 2 -De blir bara tröttare och tröttare tängt! säger Miranda. Vad ska jag göra då? Maja försöker titta in genom skyltfönstret, men en gardin är fördragen och hon ser ingenting. Knacka på, föreslår

Läs mer

Illustration Johan Egerkrans. Illustrationer: Johan Egerkrans. Prismagalaxen2_inlaga.indd 1 09-07-29 10.53.44

Illustration Johan Egerkrans. Illustrationer: Johan Egerkrans. Prismagalaxen2_inlaga.indd 1 09-07-29 10.53.44 pp på Novas arm och hon flämtade till ennes hud. Då hon höjde handen för att en upp, tittade på henne med sina sneda t Illustration - na er i nn tet n bt n nan STOFTÖDLA Bor på ökenplaneten Karech. Blir

Läs mer

Jag har legat vaken hela natten, sa hon, och bara tänkt på honom. Hon fnissade till. Hon vände sig mot mig och det lyste om henne.

Jag har legat vaken hela natten, sa hon, och bara tänkt på honom. Hon fnissade till. Hon vände sig mot mig och det lyste om henne. Del 1 Det är jag som är kvar. Det är jag som ska berätta. Jag kände dem båda två, kände till hur de levde och hur de dog. Det är inte länge sedan det hände. Jag är ung, som de. Som de? Kan det vara möjligt?

Läs mer

Kapitel 1. Publicerat med tillstånd Bortdribblad Text Magnus Ljunggren Bild Mats Vänehem Bonnier Carlsen 2013

Kapitel 1. Publicerat med tillstånd Bortdribblad Text Magnus Ljunggren Bild Mats Vänehem Bonnier Carlsen 2013 Kapitel 1 Det är tisdag kväll och som vanligt har ABK:s lag träning. I små grupper dribblar man runt koner, tränar inkast, skjuter på mål eller övar väggpass. Bra! skriker Hanna när Yalam lyckas dribbla

Läs mer

Hörmanus till elevboken (sfi D)

Hörmanus till elevboken (sfi D) 1 Nyheter Lyssna på nyheterna. Vilka påståenden stämmer med nyheterna. Det blir fyra bokstäver över. 1 Elever som byter gymnasieskola eller program får räkna med att de ibland måste studera fyra till fem

Läs mer

Vattnet finns överallt även inuti varje människa.

Vattnet finns överallt även inuti varje människa. Bygg en karusell tillsammans. Ställ er i en ring och kroka fast i varandras armar. När karusellen inte får energi står den still. En av er låtsas sätta i kontakten. Karusellen börjar snurra. Dra ut kontakten.

Läs mer

Det var en gång en mycket mäktig kung som bara hade en enda son. Pojken skulle en

Det var en gång en mycket mäktig kung som bara hade en enda son. Pojken skulle en Den magiska sjön. (Saga från Chile) Det var en gång en mycket mäktig kung som bara hade en enda son. Pojken skulle en dag få ärva hela kungariket, men han var så sjuklig och svag att kungen undrade om

Läs mer

Mitt Jobb svenska som andraspråk

Mitt Jobb svenska som andraspråk AV-nummer 41511tv 1 Mitt Jobb svenska som andraspråk Programvinjett Buba veterinär /Veterinären Buba Badjie tar emot dagens första patient, en katt, på djurkliniken i Bromma./ Kattens ägare: Tjena. Vem

Läs mer

Sånghäfte. Svenska Barngruppen Düsseldorf 2006 / 2007

Sånghäfte. Svenska Barngruppen Düsseldorf 2006 / 2007 Sånghäfte Svenska Barngruppen Düsseldorf 2006 / 2007 1 Bussen Hjulen på bussen snurrar Runt runt runt Runt runt runt Runt runt runt Hjulen på bussen snurrar Runt runt runt Runt I hela staden. Dörrarna

Läs mer

Rolf H Reimers. Skiss till de första 14 sidorna

Rolf H Reimers. Skiss till de första 14 sidorna SE Skiss till de första 14 sidorna Rolf H Reimers Texten skrevs ursprungligen i april 1990 efter två inte helt lyckade operationer när jag låg på sjukhuset på grund av näthinneavlossning. Den handlar inledningsvis

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen,

Läs mer

Min lillasyster Prim är världens bästa syster, det är hon jag oftast är med. Vi har till och med en massa hemligheter som vi inte har berättat för

Min lillasyster Prim är världens bästa syster, det är hon jag oftast är med. Vi har till och med en massa hemligheter som vi inte har berättat för Av: Sonja Det här är jag, Tris 16 September Kära dagbok, jag önskar att livet var mer som en film. Mer actionfyllt, kärlek. Istället så är livet bara tråkigt, stressat och en massa läxor hela tiden, dåligt

Läs mer

POMPERIPOSSAS SÅNGHÄFTE HÄR KOMMER LITE AV VÅRA SÅNGER SOM VI SJUNGER PÅ SAMLINGEN OCH PÅ TEATERVERKSTADEN.

POMPERIPOSSAS SÅNGHÄFTE HÄR KOMMER LITE AV VÅRA SÅNGER SOM VI SJUNGER PÅ SAMLINGEN OCH PÅ TEATERVERKSTADEN. POMPERIPOSSAS SÅNGHÄFTE HÄR KOMMER LITE AV VÅRA SÅNGER SOM VI SJUNGER PÅ SAMLINGEN OCH PÅ TEATERVERKSTADEN. Nu spelar vi på trumman. Nu spelar.på trumman Han/hon spelar medan vi sjunger såhär God dag,

Läs mer

Innehållsförteckning. Introduktion. Kapitel 1Introduktion. sid 1. Kapitel 2Bilhandlarn. sid 3. Kapitel 3Döskallemasken. sid 5

Innehållsförteckning. Introduktion. Kapitel 1Introduktion. sid 1. Kapitel 2Bilhandlarn. sid 3. Kapitel 3Döskallemasken. sid 5 Innehållsförteckning Kapitel 1Introduktion. sid 1 Kapitel 2Bilhandlarn. sid 3 Kapitel 3Döskallemasken. sid 5 Kapitel 4 De misstänkta. sid 7 Kapitel 5 Förhöret. sida 9 Kapitel 6 Den splitternya bilen. sida

Läs mer

AD/HD självskattningsskala för flickor

AD/HD självskattningsskala för flickor AD/HD självskattningsskala för flickor Använd för varje påstående någon av siffrorna nedan för att visa hur väl den känslan eller det beteendet stämmer in på dig. 0 = det är inte alls som jag; det händer

Läs mer

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan.

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan. Av Agaton Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan. Hon är gammal och hon har stora tänder. Vi går på

Läs mer

istället, och reser än hit och än dit i tankarna. På en halv sekund kan han flyga iväg som en korp, bort från

istället, och reser än hit och än dit i tankarna. På en halv sekund kan han flyga iväg som en korp, bort från Reslust Tulugaq tycker att det är tråkigt att öva bokstäverna på tavlan. De gör det så ofta. Varje dag faktiskt! Så han ser ut genom fönstret istället, och reser än hit och än dit i tankarna. På en halv

Läs mer