D.I.G.I.M.O.N DIGITALA MONSTERS.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "D.I.G.I.M.O.N DIGITALA MONSTERS."

Transkript

1 Ett filmmanus av Joakim Johansson. D.I.G.I.M.O.N DIGITALA MONSTERS. Bygger på en story av Joakim Johansson. Andra Utkast.

2 EXT Motala\ Brunnsvik. Kväll. Det regnar och folk håller på med sina vanliga sysslor, men dom enda som är av intresse för oss är två äldre män som sitter på en bänk, dom sitter i ett ointressant privat samtal. Rök Gubbe 1. Fan, vad alla bilar är fulla nu för tiden, dom ser lika dna ut. Rök Gubbe 2. jag vet inte, jag har hört att dom är rätt så säkra. Rök Gubbe 1. Kan dom inte vara både säkra och fina, (han spottar), fy fan. Vi panorerar upp mot den grå himlen, det börjar blixtra, blixtarna värkar dansa. Nere på gatan så stannar alla och tittar upp mot himlen i förskräckelse. vad är det?. Rök Gubbe 2. Till Rök Gubbe 1. Rök Gubbe 1. Jag har ingen jävla aning, men dom sa inget om detta på tv nyheterna. Rök Gubbe 2. Man ska aldrig lita på SMHI. Blixtarna börjar ta from till ett gigantiskt monster, detta är Allomon. Allomon ser ut som en stor skräcködla med blått skin och röda ränder. Bilar kraschar in i varandra och alla på gatorna börjar springa för livet. Rök Gubbe 1. Till Rök Gubbe 2. fan, den jäveln är fulare än den morsa. Rök Gubbe 2. Detta är inte rätt tillfälle för skämt om morsa. Du har nog rätt i det. Rök Gubbe 1. Rök Gubbe 1 & 2 springer för en familj av japanska turister, dom tar foton av Allomon förstörelse. Den japanska pappan pekar upp Allomon för att vissa resten av sin familj. Den japanska pappan. I trasig svenska. Kolla, ett jätte stort monster, det är precis som hemma i Tokyo. Den japanska mamman suckar. Den japanska mamman. Varför åkte vi hit till Sverige för att se saker vi kan se hemma. Allomon s stora fötter trappar på bilar, små delar flyger överallt, han börjar skjuta eld mot byggnader, helt plötsligt börjar Allomon att blixtra till och i nästa sekund är han borta. Alla människor slutar att springa och dom bara står där häpna.

3 Vad fan hände nu?. Rök Gubbe 2. Rök Gubbe 1. Jag vet inte, skit i dit, vi slutar vad började. Rök Gubbe 2 tänker efter lite. Okej. Rök Gubbe 2. Rök Gubbe 1 klappar Rök Gubbe 2 på axeln. Rök Gubbe 1. så ska det låda för fan. Rök Gubbe 1 & 2 sitter sig på en annan bänk, tänder varsin cigarett och börjar röka igen. EXT Långt ute på Östersjön. Natt. Ur den tjocka dimman kommer ett Norsk fiskefartyg, den går rätt så långsamt genom natten. INT Fiskebåten\Fikarum. Natt. Alla dom norska sjömännen med långa skägg sitter och spelar poker medan dom dricker öl. En av sjömännen tar en stor klunk av sin öl, sen spottar han ut den så att den träffar en annan sjöman på magen. Norsk Sjöman 1. Hva faen er det du gjør, jeg spiller poker og deretter spytte öl på magen min. Norsk Sjöman 2. beklager, men det er noe galt med øl. En annan sjöman tittar på etiketten på sin ölflaska Norsk Sjöman 3. Jeg visste det, er det Sverige-dritt. Alla sjömän spottar ut sina öl. INT Fiskebåten\Bryggan. Natt. Den norska kaptenen dricker en kopp med varm vatten med honung i, den norska styrmannen styr. Den norska kaptenen. Hvor langt er overlatt til Oslo. Ti-mile nå sir. Den norska styrmannen.

4 Så er det bra. Den norska kaptenen. EXT Förmastkorgen. Natt. Två utkiksmän sitter i korgen högt uppe på masten, dom sitter och dricker kaffe. Den norska utkiksmannen 1. Faen, det er kaldt her oppe. Den norska utkiksmannen 2. Ja, men det vil trolig vaere bedre med vaeret og elendig hjemme i Oslo. Just då börjar det blixtra till långt bort i fjärran, något stort närmar sig båten. Dom två utkiksmännen börjar titta det stora som kommer mot dom i fasa. Den norska utkiksmannen 2. Hva i helvete er den tingen?. Den norska utkiksmannen 1. Jeg vet ikke, og jeg vet ikke eller. Den norska utkiksmannen 2. Vi må advara mannskapet på broen og fortsatte så inn helvite. Den norska utkiksmannen 2 tar upp en telefonlur och sätter den mot sitt öra. INT Fiskebåten\Bryggan. Natt. En telefon ringer, Den norska kaptenen går fram till telefonen och svarar. Hva er det?. Den norska kaptenen. Vi hör Den norska utkiksmannen s röst som kommer ut ur luren. Den norska utkiksmannen 2. NOE JAEVLA STORT KOMMER MOT OSS!!!!!!!!!!!!!!!!!. Den norska kaptenen. Tusen takk for informasjonen. Den norska kaptenen lägger på och springer ut på däck, han tar fram ett par sikare och sätter dom vet sina ögon. Ur siktarens synvinkel. Vi ser att det som kommer mot båten är en Whamon, han är minst lika stor som en oljetanker.

5 EXT Fiskebåten\Däck. Natt. Den norska kaptenen lägger sina sikare, han ser chockat ut. Herrfane. Den norska kaptenen. Kaptenen springer in på bryggan igen. Den norska kaptenen. Till styrmannen. SLIK ALARMEN HELVITE NÅ!!!!!!!!!!. Selvfølgelig sir. Styrmannen. Styrmannen springer fram till andra sidan av bryggan, han trycker på en stor röd kapp på vägen. Ett röd ljus börjar att blicka och vi hör ett högt ljud. INT Fiskebåten\Fikarummet. Natt. Pokerspelarna hör larmet, dom tittar upp. Hva i helvete nå?. Norska Sjöman 1. INT Fiskebåten\Bryggan. Natt. Vi zoomar in på Den norska kaptenen, han vet att allting är slut nu. Faen. Den norska kaptenen. EXT Östersjön\Fiskebåten. Natt. Whamon sväljer båt hel, Whamon blixtar till och försvinner. INT Lagenhet. Tidig morgon. Rummet är en enda röra, pizzakartonger, godispapper och en massa saker ligger överallt. På en hylla står en TV, på TV,n spelar ett avsnitt av THE REAL GHOSTBUSTERS. I TV soffan bakom ett glasbord sitter en fet kille och äter gött med kaffe och red bull. Detta är Mattias, han bryr sig inte om någonting, men hon kan dra en rolig kommentar vid rätt tillfälle, just då avbryts programmet och vi hör en tv hallåa s röst, Mattias blir arg och hoppar upp ur soffan. Vad fan nu, dom avbryter GHOSTBUSTERS, detta är fucking bullshit. TV Hallåan. Vi går nu över till till en extra nyhetsrapport från Motala.

6 TV sändningen byter om till en nyhetsstudio, vi ser en kvinna med en stora glasögon. Nyhetsuppläsaren. Välkomna, nyheter om ett konstigt fenomen har dyket upp i världen. Blixtar oväder för med monster som förstör lite och sen försvinner dom lika snabb som dom dycker upp. Men två stora händelser hände igår, en attack i motala och en norsk fiskefartyg försvann igår, inga överlivade, vi går nu över till våran live rapporter Robin Karlsson i Motala. EXT Brunnsgatan. Morgon. Robin står och röker bredvid honom står Rök Gubbe 1 & 2, vi hör kameramannens röst. Kameramannen. Robin, det är dags att börja. Robin lägger ner sin cigarett. Robin. Ja, okej liksom, jag är redo och bra för att prata. (han börjar att prata en i mikrofonen). Jag står här i Motala stad vet ni, här var tydligen en monster attack håller något sånt, vet ni. Här, här det jag står har jag två personer som såg detta häller något, vet ni, men ni ser väl på detta. Robin ger mikrofonen till Rök Gubbe 1. Robin. Så vad såg ni liksom, för detta är en intervju vet ni, det är när man pratar med varandra på Tv, vet ni. Rök Gubbe 1 & 2 värkar rätt irriterade över att Robin inte kan komma till punkt. Rök Gubbe 1. Vi vad en intervju är, annars skulle vi inte vara här. Robin. Ja, ja, ni kan säga vad ni vill, men som ni förstår är jag ett proffs som det kan heta lite kort ibland. Jag sköter samtalet här, för jag jobbar för en tv kanal och den ägs av staten, staten äger mig och den äger dig också, den äger alla, ingen kan vara fri staten, staten kan alltid hitta dig, du kommer aldrig att gömma er från staten, va inte rätt för staten, staten vill dig inget illa, lita på mig, Robin ljuger aldrig, vet ni. Rök Gubbe 2. Vad in i helvite pratar du om?. Robin. Jag bara pratar lite, jag rör på mina läppar lite och det jag pratar om har väl någon mening. Rök Gubbe 1. Vad har det att göra med din jävla monster attacken?. Robin. Just det, monster attacken, det var det vi skulle prata om. Så vad hände i denna monster attacken som vi skulle prata om, så vi kan börja lite med den här intervjun.

7 Rök Gubbe 2. Jag och min polare sätt här o vi rökte, men helt plötsligt börja det blixtra till. Robin. Okej, vad jag har hört och jag har hört mycket i mitt liv, men jag har hört om dessa blixtar?. Rök Gubbe 1. Ja, vad kan man berätta om blixtra, dom ut som blixtarna burkar göra. Robin. Okej och såg dom här blixtarna ut, jag helt säker på att våra tv tittare, dom sitter framför en tv och tittar på tv, det är där för det kallas tv tittare och dom tv tittarna ser till att jag får lön, vet ni. Rök Gubbe 2. Blixtarna var blå, du vet som alltid är. Robin. Vad hände sedan, vi behöver en fortsättning, en lägre nyhetssändning betyder mer pengar för mig och staten. Rök Gubbe 1. Håll käften om staten, ingen bry sig inget om den jävla staten. Robin. Alla borde bry sig om staden för att, Mattias stänger av TV,n, han ser mycket sur ut, han vänder sig om och tittar in i kameran. Jag kan inte tro att det går så mycket skit på TV nu för tiden. Men jag är fan sen till jobbet. Mattias reser sig och går ut i. INT Lagenheten\Hallen. Morgon. Mattias tar på sig sina skor och visslar lite. Nu börjar jobbdagen, en annan jävla dag att jobba. Hoppas att Tom är i tid, den jävla jäkligt. Han går ut genom dörren, vi hör hans visslande som eggar genom hallen. EXT Entreporten\Utanför Mattias s lagenhet. Morgon. Mattias går ut han är redo för en ny dag, han går längs gatan. På gatan kör en polisbil, polisbilen tutar, Mattias stannar, föraren i polisbilen rullar ner rutan. Föraren sticker ut huvudet och vi ser att det är Polis Morgan, bredvid hon sitter en annan polis med blund hår.

8 Polis Morgan. Hej på dig Mattias, hur har du det den här morgonen. Mattias går närmare polisbilen för att prata med Polis Morgan. Hej på dig Polis Morgan, hur har du dig det idag för fan. Polis Morgan. Jag har det bra, hur har du det själv. Ja, jag har det bra för fan, jag är på väg till jobbhelvetet vet du. (Han upptäcker den andra polisen i bilen). Vem fan är den blonde jäveln som du har i bilen, för fan. Polis Morgan. Ja, det här min nya praktikant Polis Tobias, han ska pröva att jobba med mig ett litet tag. Polis Tobias sträcker fram sin hand för att hälsa på Till Polis Tobias. Hej mitt namn är Polis Tobias. Trevligt att träffas, mitt namn är Polis Tobias. Mattias och Polis Tobias skakar hand. Polis Morgan. Vi måste åka nu, vi kan inte sitta här hela dagen, vi måste caféet på UH. Polis Tobias. Har vi inte polisarbete att göra?. Polis Morgan och Mattias skrattar. Lita på mig, inget händer i jävla skithållet. Polis Tobias. Varför behöver dom då polis här. Polis Morgan. Vi får betalt för att sitta på cafeet och inte göra någonting. Polis Tobias. Vad är det för jävla system?. Polis Morgan. Det bästa systemet i världen, wow. Polis Morgan trappar plattan i mattan och polisbilen kör iväg i full fart, Mattias går visslande iväg.

9 EXT Hällsätterledern\Busskur. Morgon. Mattias sitter på en lilla bänken, ett par andra människor står också där och väntar. Just då kommer bussen, dörrarna öppnar sig och alla går på, bussen kör iväg. INT Bussen. Morgon. Mattias sitter på ett säte nära dörren, varje gång bussen svänger så flyger folks saker överallt. EXT Österlmalmsgatan\En annan busskur. Morgon. Bussen stannar, alla passagerarna går av, Mattias går av, han svänger och går in i. EXT Härstorpsgatan. Morgon. Mattias går till han kommer till ett hus med skyltfönster, i fönsteret står det Tom & Mattias s gamerbodell, Mattias går in genom dörren. INT Tom och Mattias s gamerbodell. Morgon. På dom stora hyllorna ligger spel av alla slag, på väggarna hänger Hyundai porr med spel och anime figurer, bakom disken står Tom som är Mattias s bästa vän som läser i en tidning. Tom brunt taggigt hår med skyddsglasögon på huvudet, han tittar upp när Mattias går fram till disken. Hej på dig Hej på dig din jävel, har vi mycket jobb idag. Lika mycket som vanligt. Inte ett skit menar du. Ja, det kommer inga människor in hit. Ja, dom flesta vill nog inte handla i affär som heter Tom & Mattias s gamerbodell. (skratt). Eller så går dom bara till GameSpot vid Centrum. Mattias går bakom disken tillsammans med Så låt oss börja våran arbetsdag da.

10 INT Sporthallen\Tennishall. Sen morgon. Två flickor i 18 års åldern spelar bord tennis med varandra, detta är Sara och Sara har en pojkflicka personlighet och hon kan ta kontroll när hon behöver det. Mimmi har rosa hår med stjärnor i, dom är båda klädda i sport kläder. Till Så berätta för mig om den här Tom killen. Mimmi skjuter bollen mot Sara, Sara skjuter tillbaka bollen mot Han har en spelaffär med sin feta kompis från Borensberg. Sara skjuter tillbaka bollen mot Mimmi, Mimmi missar bollen och flyger in i väggen bakom henne. Gås också. Mimmi går för hämta bollen igen. Varför svär du inte lite ibland?, dina ersättnings ord låter idiotiska. Mimmi tar upp bollen och börjar gå tillbaka mot borden. Nej, jag tror inte att jag är den typens människa. Det skadar aldrig att pröva något nytt. Mimmi ser obekväm ut och hon byter genast samtalsämne. Det här går inte bra, vi kan gå till duschen nu. Sara flinar lite. Vilken dålig förlorare du är. Jag är ingen dålig förlorare, jag bara slutar innan jag blir en dålig förlorare. Där var du lite rolig du. Förvända dig inte det att hända ofta.

11 Dom går till dörren och går ut ur rummet. INT Sporthallen\Duschrummet. Sen morgon. Senare. Sara och Mimmi står i varsitt bås och tvättar sig, tvålar in sig och sånt. Så hur länge har känd den här Vi gick i samma klass någon gång i mellanstadiet och att han såg intressant ut. Inte söt eller gullig utom intressant, på vilket sätt var han intressant?. Han har skyddsglasögon på huvudet. Mimmi ser förvånat ut. Det låter mycket intressant, varför har skyddsglasögon på huvudet?. Jag fråga honom något gång. Och vad svara han?. Bara för att och att han tyckte att det klädde honom. Mimmi sakar lite på huvudet. Ja, han låter intressant på många olika sätt, men jag vet inte om det är på ett bra sätt. EXT Sporthallen\Utgången. Sen morgon. Sara och Mimmi går ut genom dörrarna och börjar gå mot övergångsstället. Till Så var ligger den här Tom snubbens spelaffär. Något stans på Härstorpsgatan. Dom kommer fram till övergångsstället, Mimmi trycker på den lilla knappen på stolpen. Om du har känn honom så länge, varför vill de bli ihop med honom först nu?.

12 Ljuset blir grön, Sara och Mimmi går över vägen till Duvedalsgatan. Dom fortsätter att gå rakt fram. Jag har blivit nekad av så många snubbar förut, så detta är ett sista försök. Ja, det faktum att du är självständig skrämmer många av dom jävlarna. Ja, (hon spottar), fy fan. Dom svänger in på Härstorpsgatan. Om detta inte fungerar, vad ska du göra då?. Sara rycker på axlarna. Jag kan alltid bli en lesbisk. Mimmi tänker efter lite. Du har nog rätt, du skulle nog vara bättre också. Dom kommer fram till Tom & Mattias spelaffär, Mimmi läser på skyltfönstret, hon fnyser lite. Gamerbodell, vad är det för grisens namn. Sara suckar. Det namnet var Tom s ide, han sa alltid att ville starta en affär med det namnet. Mimmi tittar på Sara med stora ögon, hon ser lite orolig ut. Är du helt säker på detta?. Nej, nej, men det är värd att försöka i alla fall. Dom öppnar dörren och går in i affären. EXT Tom & Mattias s Gamerbodell. Sen morgon. Tom och Mattias tittar upp från sina tidningar när flickorna kommer in, dom lyfter på sina ögonbryn, Mimmi tittar på handha bilderna på väggen, hon ser lite äcklad ut. Dom kommer fram till disken, Sara tycker att hon känner igen Sara lite.

13 Till Ursäkta, men jag tycker att jag känner igen dig på något vis, har vi träffas förut. Ja, vi gick till mellanstadiet tillsammans, mitt namn är Sara, Sara Thorsson. Tom tänker efter lite och nickar. Ja, nu kommer jag ihåg, trevligt att träffas igen. Mimmi tittar surt på Varför hänger det en massa porr på era väggar mitt i affären. Tom ler och flinar lite. För en gång skull så kan jag säga att den dåliga iden inte var min dåliga ide. Det var min vän Mattias fel och han står ju här, så fråga. Mattias tittar surt på Vilken jävla bra vän du är Tommy-Boy. Ja, jag gör mitt bästa. Mimmi vänder sin sura blick mot Så varför gör ni massa porr på era väggar?, tecknad porr dessutom. Det ska få mer jävlar hit för att köpa begagnade spel som dyra som in i helvete. Varför skulle det göra det?. Det enda nöje som jävlar som spelar TV spel får för nöje är att kolla på sånt här skit på internet. Men har detta fungerat?. Nej, men, fan också. Jag tänkte väl det.

14 Sara drar Mimmi åt sidan. Du måste ursäkta min vän, hon hänger alltid på saker som ingen bryr sig om. Och vill alltid ha rätt hela tiden. Mimmi tittar lite surt Du, du. Till Du varför har stjärnor i håret, DU SER JÄVLIGT DUMT UT!!!. EXT Tom & Mattias s Gamerbodell\Gatan. Sen morgon. En rostig vit Fort Estcort (87 års modell), stannar bredvid affären. I bilen sitter en mystisk kvinna med en udda hatt, röt klänning och blå make upp runt sina ögon. Hon plockar upp en Walkie-talkie ur handskfacket och börjar prata in i den. Den mystiska kvinnan. I walkie-talkie. Jag följde digidestinerade till byggnad som det står Tom & Mattias s Gamerbodell. En mycket knusslig röst kommer ut ur walkie-talkien. Rösten. Okej och ut ur bilen, hitta ett ställe att gå in där ingen ser dig och döda dom. Dom får inte komma hit till digivärlden och förstöra mina planer, jag jobbat så långe på dom. Och jag har inte lagt ner all den tiden så att ett par ungdomar från den andra världen ska stoppa mig. Den mystiska kvinnan. Så klart boss, klart slut. Den mystiska kvinnan lägger ner walkie-talkien i fickan och går ut ur bilen. Hon går till andra sidan av byggnaden, där ser hon en röd dörr, hon smyger fram till dörren. På dörren står Läger och ingen jävel som inte jobbar här får gå, hon öppnar dörren och går in. INT Tom och Mattias s Gamerbodell\Disken. Sen morgon. Ett konstigt ljud hörs, alla vänder sig om mot ljudet. Vad kommer det ljudet från?. Det kommer från lagret. Hur vet du det?.

15 Mattias flinar lite och ser lite knasig ut. Lita på mig damen, jag vet den här affären lika bra som med rövhål. Mimmi tittar surt på Kalla mig inte damen. Ja, ja, jag och Tom här har lite jävla viktigt skit att göra, kom för fan Tommy-Boy. Sara drar i Tom s T-shirt, Tom vänder sig om och ser förvirrad ut. Vad är det?. Kan vi följa med er till lägret?. Varför skulle vi du villa göra det?. Jag vet inte, jag bara känner bara för dig. Tom ryker på axlarna. Varför inte, detta är väl inget viktigt. Sara och Mattias går bakom disken tillsammans med killarna, Mimmi tittar misstänkt på Varför går vi in på lägret?. Ja, jag måste lära känna honom lite bättre och så jag hjälper honom lite på jobbet. Mimmi tittar ner i golvet. Jag kan inte tro detta. Dom går till en vit dörr, Mattias öppnar dörren och dom går in. INT Lägret. Tidig dag. På trä hyllor ligger spel som ingen vill köpa, på mitten av stengolvet ligger en trä korg. Vad fan, den jävla korgen var inte här förut.

16 Dom går fram till korgen, dom sätter sig på knä. Vem fan ska öppna den här korgjäveln?. Jag kan göra det. Bra Tommy-Boy, jag visste att jag kunde lita på dig. Tom öppnar korgen, i korgen ligger ett stort hoprullad karta, dom tittar på med stora ögon. Vad fan är det för jävelskap?. Det är en karta. Hur vet du det?. Det är en massa sträck och punkter överallt. Så jävla duktig du är. Tom vecklar ut kartan, dom andra kryper närmare till Tom för att se den. Tom, vad här det en karta över?. Tom vänder upp ner på kartan, han ser helt borta ut. Jag ingen aning över huvudet taget, det är bara en massa konstiga träd och skit. Det måste vara långt borta eller en karta till RPG spel. Eller så är det en karta över Göteborg. Mimmi pekar på kartan. Det står något där. Tom tittar närmare på kartan, det finns lite text i hörnet av kartan. Det står En gåva till er digidestinrade från Gennai, lycka till. Digidestinrade, vad eller vilka är det?.

17 Just då hörs Den Mystiska Kvinnan s röst bakom dom. Den Mystiska Kvinnan. Det kommer ni aldrig att få veta. (skratt). Alla vänder sig om och ser Den Mystiska Kvinnan som håller en pistol i handen. Vem fan är du?. Den Mystiska Kvinnan flinar elakt. Den Mystiska Kvinnan. Mitt namn är Arukenimon, upp med händerna nu. Dom fyra ungdomarna räcker upp sina händer, dom ser mycket förvirrade ut. Arukenimon?, vad är det för jävla namn, det låter inte som nåt en människa heter. Arukenimon flinar igen. Arukenimon. Det är för att jag inte är en människa, jag kommer inte ens från den här världen. Så var kommer du ifrån?. Arukenimon. Den där kartan som du har i din hand. Tom lyfter upp kartan och tittar på den. Den här?. Ja. Arukenimon. Vad är för speciellt med den?. Arukenimon. Det är en karta över min värld. Vad är det för värld?. Arukenimon flinar åter en gång och gör sig redo att skjuta ungdomarna. Arukenimon. Vi har inte tid för sånt skitsnack nu, adjö digidestinrade.

18 Ungdomarna blundar och gör sig redo för smällen, just då börjar marken under dom att skaka. Arukenimon tappar pistolen på golvet. Arukenimon. Vad i helvete nu da?. Vad är det som händer?. Jag har ingen jävla aning. Just då börjar golvet under dom att spricka, Arukenimon hoppar utan till andra sidan. Men ungdomarna faller ner i det stora hållet och försvinner, vi hör Mattias s röst. FAN, FAN, FAN, FAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Arukenimon gör sig redo att hoppa in men just stänger sig hållet igen, Arukenimon suckar. Skit också. Arukenimon. Arukenimon tar fram sin walkie-talkie ur fickan och börjar prata in i den. Arukenimon. I walkie-talkien. Arukenimon till boss, Arukenimon till boss, boss är du där?. Det brusar lite och Boss s röst kommer ut ur walkie-talkien. Arukenimon. Det gick åt helvete, de digidestinrade är på väg mot digivärlden. Boss s röst. Skit också, vi får döda dom jävlarna när de kommer hit. Arukenimon. Okej boss, vi ses senare, klart slut. Arukenimon lägger ner walkie-talkien i fickan, hon kör in handen i den andra fickan. Hon tar upp en svart konstig elektronisk pryl med skräm och en knapp på sidan. Hon trycker på knappen och försvinner. EXT Högt uppe i lyften. Dag. Dom fyra ungdomarna faller genom en blå himmel med stora moln. VAR ÄR VI!!!!!!!!!!!!!!. JAG VET INTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

19 Dom börjar närma sig marken och nu ser en liten stuga som ligger i mitten av en öken. Just då öppnas lycka i stugans tak. EN LYCKA I TAKET, SÅ JÄVLA BEKVÄMT ATT HA!!!!!!!!!!!. dom fyra ungdomarna faller in i huset, lyckan stängs. INT Stugan\Vardagsrum. Dag. Dom fyra ungdomarna ligger på varandra i en hög, dom reser sig upp och tittar sig förvirrade omkring, rummet är fullt av en massa konstiga saker som ser något japanska ut. Var är vi?. Just då hör dom en röst bakom dom. Rösten. Ni är i mitt hem och ni mycket välkomna. Dom fyra ungdomarna vänder sig om och ser en gammal man som sitter i en gungstol. Vem är du?. Mannen reser sig upp och går fram till till ungdomarna. Den gamla mannen. Mitt namn är Gennai skakar alla fyra ungdomarnas händer. Hej Tom, hej Mattias, hej Sara, hej Mimmi, det är mycket trevligt att träffas er allihopa. Dom fyra ungdomarna tittar förvirrad på Hur kan du veta våra namn?. Jag bara vet, jag har väntat på er länge. Hur menar du?. Ni är här av en mycket speciellt anledning.

20 Vad är det för speciellt anledning?. Jag kan berätta det för er ute på bakgården, maten är klar. Ungdomarna tittar på varandra förvirrad, men dom följer efter Gennai, dom kommer fram till en dörr, Gennai öppnar dörren och dom går ut i. EXT Gennai s bakgård. Dag. I mitten av gården står ett stort långbord, fyra små konstiga djur sitter vid bordet. En ser ut som en liten dinosaurie, en ser ut som en rosa fågel, en ser ut som en stor jordekorre med ett horn på huvudet och en ser ut som en blandning mellan en blomma och palm. Gennai och ungdomarna sitter sig vid bordet, Tom sätter sig vid dinosauriedjuret. Mattias sig vid jordekorredjuret, Sara sätter sig vid fågeldjuret och Mimmi sätter sig vid blommdjuret, ungdomarna tittar förvirrad på djuret. Vad fan är dom här djuren för några?. Dom klass för digimons, det betyder digitala monster. Det är Gabumon. (han pekar på jordekorredjuret). Det är Agumon. (han pekar på dinosauriedjuret). Det är Biyomon. (han pekar på fågeldjuret). Och sist men inte minst, det är Palmon. (han pekar på blommdjuret). Dom kommer att hjälpa er på erat uppdrag. Vilket uppdrag?, jag förstår inte vad du pratar om. Ni är digidestinrade och digimonsen är era digipartners, till exempel Agumon där är din digipartner. Agumon sträcker fram sin högra hand till Tom för att hälsa. Agumon. Hej Tom, trevligt att träffas. Tom blir så chockad så att han faller baklänges, han reser sig upp igen och sätter sig ner. KAN NI PRATA?. Agumon ser förvirrad ut. Agumon. Ja, är det något konstigt med det?. Ja, djur burkar inte prata där jag kommer ifrån.

21 Agumon. Vad är det för konstigt värld som du kommer ifrån?. Det är en mycket lång historia, men vi har inte tid för det nu. Du har ett mycket viktigt uppdrag och det är snart dags att börja. Vad är vårat uppdrag och vad betyder digidestinrade. Namnet digidestinrade kommer från ett gammalt digimonfolk som kallades för de harmoniska. Enligt en av deras gamla legender säger att fyra ungdomar från den andra världen kommer att befria digivärlden från all ondska för att digimonsen inte kan göra det själva och ni är dom ungdomarna. Jag är inte helt övertygad än, vad eller vem ska vi befria er i från?. Från Vem är eller vad är Etemon?. Etemon är ondskan själv, han har tagit över våran en gång vackra värld och gjord den till en ända stor öken som den är nu, han har också skapad det svarta nätverket som ligger under marken och genererar ström, all den strömmen går till ett litet datachipp som han har i hjärnan. Ett datachipp i hjärnan, varför har han det?. Han får elchocker i hjärnan som ger honom en övermanlig kraft, men detta ger honom psykoptiska störningar i hjärnan och varje gång han får dom här störningarna så måste han älska eller döda något. Och han får lika mycket njutning av båda, kanske lite mer av att döda. Alla fyra ungdomarna ser chockade ut. Vem skulle älska honom?, han låter helt sinnessjuk. Arukenimon, jag tror att ni har mött henne förut. Jag antar att galna människor gillar galna människor. Dom är inte människor, dom är digimons också.

22 Det är samma poäng. Det har du rätt i. Palmon. Mimmi vänder sig Palmon. Det är bra att du håller med mig. Palmon. Du låter rätt så smärt Mimmi ler. Jag tror att vi kommer att komma bra överens. Innan ni ger iväg på erat uppdrag, så måste ja ger er att par saker som är viktiga för uppdraget. Gennai böjer sig ner och tar fram en stor kista från under bordet, han öppnar kistan. Inne i kistan ligger en massa konstiga elektroniska prylar, samma som vi såg Arukenimon hade förut, men dessa är vi olika färger med halsband som sitter fast på dom, Gennai delar ut dom. Det här är digikontroller, dom kommer att hjälpa er på erat resa. På vilket sätt kommer dom att hjälpa oss?. Ni får veta det, när den tiden kommer, men ni ska hänga dom runt era digimons hälsar. Dom fyra ungdomarna hänger digikontrollerna runt sina digipartners halsar. Nu när ni alla är klara, så kan eran resa nu börja. Var ska vi?. Ni ska bege till Etemon s slott med ute i öken långt här i från. Okej, om vi ska gå så börjar vi nu, låt oss få sikten överstökat så fort som mjöligt. Till Gabumon. Så kom nu, vad du än heter, vad fan heter du nu igen?. Gabumon. Mitt namn är Gabumon,

23 Gennai, dom fyra ungdomarna och deras digipartners reser sig upp och börjar gå till andra sidan av bakgården, dom kommer fram till en stor port. Så nu är vi här digidestinrade, lycka till. Porten öppnas och vi ser den stora öknen som finns utanför. Okej, nu börjar det. Dom fyra ungdomarna och deras digipartners går ut genom porten, dom är nu digidestinrade. Portens stängs och Gennai går tillbaka till sitt hus igen, han stänger dörren. EXT Öknen\Etemon s slott. Dag. Miljöbild. Det är omgivet av ett stor stenmur, byggnaden ser ut som ett ansikte, Etemon s ansikte. INT Etemon s slott\tornrummet. Dag. Solen skiner in genom fönstret, på väggarna finnes inget annat en massa affischer av Vi hör hemsk rock musik eller vad det är, det är så dåligt att inte hörs vad det är. Just ser vi konstigt blandning mellan en människa och en apa dansa till den hemsk dåliga musiken. Detta är Etemon i egen hög person, han ser precis lika gräslig ut som vi alltid föreställt oss, på huvudet har han en Beatles peruk. Sjunger högt och urdåligt. Å vad bra du är, så jävla grove du är, wow, upp och säg woff som en hund. (skratt). Just då dycker Arukenimon upp i mitten av rummet, Etemon slutar att dansa, han går till Arukenimon. Så är lilla sockerpajen tillbaka. Ja, det är jag boss. Arukenimon. Jag gillar hur du säger det ordet, bossss. (skratt). Etemon kommer fram till Arukenimon och dom tungkysser varandra. Ska du göra det?. Arukenimon. (skratt). Göra vad då?. Döda mig. Arukenimon.

24 Döda dig, varför skulle jag göra det. Arukenimon. Jag misslyckades med att döda de digidestinrade. Ja. Arukenimon. Är du inte arg över det?. Ja, jag är helt förbannad, men jag kan bara döda något annan. Etemon tar fram en mobiltelefon och sätter den vid sitt öra. I mobiltelefonen. Sticka upp en av Gazimon in hit nu. En röst kommer ut ur mobiltelefonen. På en gång boss. Rösten. Mycket bra, mycket bra. Etemon lägger ner mobiltelefonen. Till Arukenimon. Nu kommer vi att ha lite roligt. (skratt). Just då öppnas dörren och en varglikande digimon går in i rummet, detta är Gazimon. Vad är det boss?. Det här. Gazimon. Etemon tar fram en pistol och skjuter Gazimonen i huvudet, Gazimonen döda kropp faller till golvet, blod och hjärnsubstans rinner ut över golvet. Nu är jag glad igen. (skratt). Arukenimon. Och jag är glad för din skull boss. Dom kysser varandra igen.

25 Jag har en ny plan för döda digidestinrade. (han tar fram en mobiltelefon). I mobiltelefonen. Sticka Devilmon in hit nu. En röst kommer ut ur mobiltelefonen. På en gång boss. Rösten. Etemon lägger ner sin mobiltelefon, dörren öppnas och in kommer en människoliknande digimon klädd i svart spandex och fladdermussvingar på ryggen detta är Hur kan jag stå till tjänst boss Jag vill att ni ska ta hand om ett par digidestinrade åt mig. Så klart boss. Hur har du tänkt att göra herr Devilmon?. Devilmon flinar lite och vita sina stora vita tänder. Det är ett något udda sätt att döda något, men jag tror att du kommer att tycka att det är mycket bra. Alla tre rummet som börjar skratta högt. EXT Digivärlden\Öknen. Dag. De fyra digidestinrade och deras digipartners går genom den gula sanden. Agumon, kan du berätta mer om den här världen. Agumon. Nej tyvärr, jag vet lika mycket om den här världen som du vet. Okej, men var kommer ni ifrån, har ni någon familj?. Agumon tittar ner marken, han ser något ledsen ut. Agumon. Något nedstämt i rösten. Nej, alla vi som var oss Gennai har fått sina familjer dödade av Förlåt, jag menade inte att påminna dig om några dåliga minnen.

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 1 hej! Sid: 5 Kapitel: 2 brevet Sid: 6 Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 3 nycklarna Sid: 7 Kapitel: 4 en annan värld Sid: 9 Kapitel: 5 en annorlunda vän Sid: 10

Läs mer

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Jag har en kompis i min klass han är skit snäll mot

Läs mer

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå.

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå. Solen har gått ner Solen har gått ner, mörkret faller till, inget kan gå fel, men ser vi efter får vi se För det är nu de visar sig fram. Deras sanna jag, som ej får blomma om dan, lyser upp som en brand.

Läs mer

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började Blodfrost Värsta samtalet jag någonsin fått. Det hände den 19 december. Jag kunde inte göra någonting, allt stannade, allt hände så snabbt. Dom berättade att han var död, och allt började så här: Det var

Läs mer

Författare: Thea Kjellström och Julia Ahola

Författare: Thea Kjellström och Julia Ahola Författare: Thea Kjellström och Julia Ahola En vanlig höstdag så ska klass 5a gå på utflykt till den gamla fyren. Alla har med sej massäck, när dom väl kom fram till fyren så berättade Tommy dess historia.

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Publicerat med tillstånd Hjälp! Jag gjorde illa Linn Text Jo Salmson Bild Veronica Isaksson Bonnier Carlsen 2012

Publicerat med tillstånd Hjälp! Jag gjorde illa Linn Text Jo Salmson Bild Veronica Isaksson Bonnier Carlsen 2012 Hjälp! Jag Linn gjorde illa hjälp! jag gjorde illa linn Text: Jo Salmson 2012 Bild: Veronica Isaksson 2012 Formgivare: Sandra Bergström Redaktör: Stina Zethraeus Repro: Allmedia Öresund AB, Malmö Typsnitt:

Läs mer

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå.

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. ALBUM: NÄR JAG DÖR TEXT & MUSIK: ERICA SKOGEN 1. NÄR JAG DÖR Erica Skogen När jag dör minns mig som bra. Glöm bort gången då jag somna på en fotbollsplan. När jag dör minns mig som glad inte sommaren då

Läs mer

Men jag försov mig! Ge mig en andra chans! Snälla Om du tar dig hit på 10 minuter så kan vi forsätta prata. Men det tar 15 minuter med bil!

Men jag försov mig! Ge mig en andra chans! Snälla Om du tar dig hit på 10 minuter så kan vi forsätta prata. Men det tar 15 minuter med bil! En brottslig polis Jag känner hur jag börjar kallsvettas, att jag nästan får panik när jag hör att telefonen börjar ringa. Jag slänger mig över den och svarar med ett svagt hej. Det är en man som svarar,

Läs mer

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Huset på gränsen Roller Linda Hanna Petra Dinkanish Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Scen 1 Linda, Hanna och Petra kommer in och plockar svamp som dom lägger i sina korgar - Kolla! Minst

Läs mer

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd.

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd. Kapitel 1 Resan Jag har väntat länge på att göra denna resan. Jag heter Hanna och är 23 år. Jag ska åka båt till en Ön Madagaskar. Jag kommer ha med mig en hel besättning. Vi tog med oss väldigt mycket

Läs mer

Skeppet som brann till havs

Skeppet som brann till havs Skeppet som brann till havs Det var en gång jag var ute och gick en helt vanlig dag sen såg jag nåt skumt svepa förbi där borta i gränden. Så jag följde efter det men det var bara en katt. -men är det

Läs mer

Den kidnappade hunden

Den kidnappade hunden Den kidnappade hunden Lisa, Milly och Kajsa gick ner på stan med Lisas hund Blixten. Blixten var det finaste och bästa Lisa ägde och visste om. När de var på stan gick de in i en klädaffär för att kolla

Läs mer

Sune slutar första klass

Sune slutar första klass Bra vänner Idag berättar Sunes fröken en mycket spännande sak. Hon berättar att hela skolan ska ha ett TEMA under en hel vecka. Alla barnen blir oroliga och Sune är inte helt säker på att han får ha TEMA

Läs mer

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Jag vaknade på morgonen. Fåglarna kvittrade och solen lyste. Jag gick ut ur den trasiga fula dörren. Idag var det en vacker dag på gården. Jag satte mig på gräset vid min syster.

Läs mer

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet.

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet. Monstret Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet. Jag bara satt och väntade, jag var så jävla irriterad av att ingen Kunnde komma in så de kan börja

Läs mer

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Min bästa kompis heter Frida. Frida och jag brukar leka ridlektion

Läs mer

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS Christoffer Mellgren Roller: 3 kvinnor, 3 män Helsingfors 060401 1. MOTELLET. (Ett fönster står öppet mot natten. Man hör kvinnan dra igen det, och sedan dra

Läs mer

Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina

Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina bröder är 8 år gamla och mina systrar är 3 och 5år.

Läs mer

Ingen gråter (Katarina och Alf) Kapitel 1

Ingen gråter (Katarina och Alf) Kapitel 1 Ingen gråter (Katarina och Alf) Inledning Bastian kan inte sova. Han ligger i sängen och tittar rakt upp i taket, vänder och vrider på täcket och puffar till kudden. Det är tyst, det enda Bastian hör är

Läs mer

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin.

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin. Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin. Hej! Hej! Jag heter Lisa och jag är 11 år. Jag går på Valnötsskolan i Malmö. Min bästa kompis heter Vera. Hon är den bästa kompis man kan ha. Hon är så snäll och

Läs mer

Noa går på taket. Han leker att han flyger. En takpanna lossnar. Noa ramlar. Hjälp! ropar Noa. ISBN 978-91-86651-97-8. HEGAS www.hegas.

Noa går på taket. Han leker att han flyger. En takpanna lossnar. Noa ramlar. Hjälp! ropar Noa. ISBN 978-91-86651-97-8. HEGAS www.hegas. Frågor Noa på taket av Noa går på taket. Han leker att han flyger. En takpanna lossnar. Noa ramlar. Hjälp! ropar Noa. NOA PÅ TAKET på taket ISBN 978-91-86651-97-8 www.hegas.se noa_paa_taket_oms.indd 1

Läs mer

Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här.

Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här. Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här. Det är morgon och fortfarande mörkt ute. Utanför fönstret är det bara

Läs mer

Den försvunna diamanten

Den försvunna diamanten Den försvunna diamanten Jag sitter utanför museet i London, jag ser en man gå lite misstänksamt ut genom dörren. Jag går in på museet och hör att personalen skriker och säger att diamanten är borta. Diamanten

Läs mer

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något.

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något. Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Julia. Min skola heter Kyrkmon. Jag är 8 år, jag tycker om att ha vänner. Min favoritfärg är turkos och svart.jag har många kompisar på min skola. Mina kompisar heter Albin,

Läs mer

Kapitel 1 Resa till Hawaii! Det var fyra personer som heter Alva, Eddie, Emil och Julia. Alla hade föräldrar utom Emil han hade bara en mamma.

Kapitel 1 Resa till Hawaii! Det var fyra personer som heter Alva, Eddie, Emil och Julia. Alla hade föräldrar utom Emil han hade bara en mamma. ! Kapitel 1 Resa till Hawaii! Det var fyra personer som heter Alva, Eddie, Emil och Julia. Alla hade föräldrar utom Emil han hade bara en mamma. Hans pappa dog i en bilolycka för två år sen. Emil kan ej

Läs mer

Hon går till sitt jobb. Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då

Hon går till sitt jobb. Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då Hon går till sitt jobb Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då mer än att älska henne så, som jag gör Hon går på café och sätter sig ner men ingenting

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE Sofia Fredén Slutversion December 2012januari 2013 8 år MAMMA KOMPIS 8 år LÄRARE TVÅ ORANGUTANGER I en skola, hemma, i en djungel. Pjäsen är tänkt för 3 skådespelare. 2 1. Leo

Läs mer

oskar skog oskar skog POJKEN POJKEN SOM FANN SOM FANN EN NY EN NY FÄRG FÄRG

oskar skog oskar skog POJKEN POJKEN SOM FANN SOM FANN EN NY EN NY FÄRG FÄRG oskar skog oskar skog POJKEN POJKEN SOM FANN SOM FANN FÄRG EN NY FÄRG EN NY Bokförlaget Forum, Box 3159, 103 63 Stockholm www.forum.se Copyright Oskar Skog 2013 Omslag Wickholm Formavd. Tryckt hos ScandBook

Läs mer

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin Om författaren Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin Om boken Klara är elva år och har en kompis som heter Amanda. Det finns en dum kille som heter Tobias.

Läs mer

Alla satte sig i soffan. Till och med Riley. Tanten berättade vad Riley kunde göra. Han kunde göra nästan allt som en riktig människa kan göra.

Alla satte sig i soffan. Till och med Riley. Tanten berättade vad Riley kunde göra. Han kunde göra nästan allt som en riktig människa kan göra. Den hemliga roboten Asta, Bea och Cesar har fått ett uppdrag av deras lärare Olle. Uppdraget var att de skulle hitta en bok i skolbiblioteket som Olle skulle läsa som högläsning på morgonen i klassrummet.

Läs mer

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här:

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här: -Hörde du ljudet? -Var inte dum nu Tom sa Tobias! Klockan ringde. Rasten var slut, dom hade sv efter. När de kom in sa sura Margareta idag ska vi skriva en bok med åtta kapitel och du Tom får hemläxa.

Läs mer

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla Kapitel 1 Hej jag heter Albert och är 8 år. Jag går på Albertskolan i Göteborg. Min fröken heter Inga hon är sträng. Men jag gillar henne ändå. Mina nya klasskompisar sa att det finns en magisk dörr på

Läs mer

Kapitel 1 Ljudet. -Nej, hur lät det? undrade Kalle -Det lät "wha wha"

Kapitel 1 Ljudet. -Nej, hur lät det? undrade Kalle -Det lät wha wha Författare: Filip Sahlberg 2014 Kapitel 1 Ljudet Alexander och Kalle var i deras hemliga kemirum i källaren. En otrevlig källare med gamla tegelväggar och avloppsvatten rör som läckte. Plötsligt hörde

Läs mer

Billie: Avgång 9:42 till nya livet (del 1)

Billie: Avgång 9:42 till nya livet (del 1) LEKTIONER KRING LÄSNING Lektionsövningarna till textutdragen ur Sara Kadefors nya bok är gjorda av ZickZack Läsrummets författare, Pernilla Lundenmark och Anna Modigh. Billie: Avgång 9:42 till nya livet

Läs mer

Max, var är du? LÄSFÖRSTÅELSE MARIA FRENSBORG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Max, var är du? LÄSFÖRSTÅELSE MARIA FRENSBORG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN MARIA FRENSBORG LÄSFÖRSTÅELSE kapitel 1 scouterna(sid 3, rad 8), grupp för ungdomar som tycker om naturen försvunnen (sid 3, rad10), borta parkeringen (sid 4, rad 1), där man

Läs mer

Han var på våg till sin flicka, och klockan kvart i sju skulle hon stå utanfor biografen Saga.

Han var på våg till sin flicka, och klockan kvart i sju skulle hon stå utanfor biografen Saga. Slå folje Stig Claesson Han var på våg till sin flicka, och klockan kvart i sju skulle hon stå utanfor biografen Saga. Hon hette Karin det mindes han tydligt. Han skulle hinna precis. Klockan var bara

Läs mer

ABC klubben. Historiestund med mormor Asta. Av Edvin Bucht. Djuptjärnsskolan Kalix

ABC klubben. Historiestund med mormor Asta. Av Edvin Bucht. Djuptjärnsskolan Kalix ABC klubben Historiestund med mormor Asta Av Edvin Bucht 3a Djuptjärnsskolan Kalix Nu är Lea, Jacob och Dennis på väg till sin mormor, Asta som hon heter. Dom körde från orten Kalix, till deras mormor,

Läs mer

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i Ensamhet Danielle hade precis slutat jobbet och var på väg hemåt för en lugn och stilla fredagskväll för sig själv. Hon hade förberett med lite vin och räkor, hade inhandlat doftljus och köpt några bra

Läs mer

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET Kapitel 1 HEJ! Hej! Jag heter Mandy och jag är 10 år. Jag går på Himlaskolan. Jag bor i Alafors.Rebecka är min bästa vän, hon bor också i Alafors. Hon är 10 år hon med. Vi leker varje dag i skolan. Rebecka

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej! Jag heter Lola. Och jag är 10 år och går på vinbärsskolan som ligger på Gotland. Jag går i skytte och fotboll. Jag älskar min bästa vän som heter Moa. Jag är rädd för våran mattant

Läs mer

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan.

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan. Kap 1 hej Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan. Min bästa vän heter Emil, Emil gillar fotboll och innebandy.

Läs mer

Anna Siverbo 5B Ht-15

Anna Siverbo 5B Ht-15 1 Drakägget Kapitel 1 Hej jag heter Maja jag är 9 år. Jag och min familj bor på en bondgård. När jag går ut från vårat hem så kommer jag till en marknad som heter Rikedall. Så min familj brukar gå dit

Läs mer

Rita och Krokodil ZOO

Rita och Krokodil ZOO Rita och Krokodil ZOO af SIRI MELCHIOR ANDERS SPARRING JANNE VIERTH Version 06 April 2011 Director Siri Melchior Kontakt Producer Lennart Ström Auto Images AB Monbijougatan 17E SE-21153 Malmö E-post. lennart.strom@autoimages.se

Läs mer

Intervjusvar Bilaga 2

Intervjusvar Bilaga 2 49 Intervjusvar Bilaga 2 Fråga nummer 1: Vad säger ordet motivation dig? Motiverade elever Omotiverade elever (gäller även de följande frågorna) (gäller även de följande frågorna) Att man ska vilja saker,

Läs mer

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar! Kap.1 Packning Hej jag heter Elin. Jag och min pojkvän Jonathan ska till Gotland med våra kompisar Madde och Markus. Vi håller på att packa. Vi hade tänkt att vi skulle tälta och bada sedan ska vi hälsa

Läs mer

DEN MAGISKA STENEN OM HUR JORDEN SKAPADES

DEN MAGISKA STENEN OM HUR JORDEN SKAPADES DEN MAGISKA STENEN OM HUR JORDEN SKAPADES Den magiska stenen En gång för länge, länge, länge sedan var det 5 gudar Ty, Wesp, Plopp Sod och Vespan. Vespan och wesp var tvillingar lika så var Ty och Plopp.

Läs mer

Inplaceringstest A1/A2

Inplaceringstest A1/A2 SVENSKA Inplaceringstest A1/A2 Välj ett ord som passar i meningen. Skriv inte det! Ring in bokstaven med det passande ordet! Exempel: Smöret står i kylskåpet. a) om b) på c) i d) från Svar c) ska ringas

Läs mer

NYANS FILM 2015-04-26. EN UPPSTIGNING Ett kortfilmsmanus av Marcus Berguv. Tredje versionen. Kontakt: nyansfilm@marcusberguv.se +46 702 92 03 36

NYANS FILM 2015-04-26. EN UPPSTIGNING Ett kortfilmsmanus av Marcus Berguv. Tredje versionen. Kontakt: nyansfilm@marcusberguv.se +46 702 92 03 36 NYANS FILM 2015-04-26 EN UPPSTIGNING Ett kortfilmsmanus av Marcus Berguv Tredje versionen Kontakt: nyansfilm@marcusberguv.se +46 702 92 03 36 1. EXT. BALKONGEN- DAG, 70 år, står på balkongen, rökandes

Läs mer

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till 1 De mystiska drakägget Kapitel 1 Jag vaknade upp tidigt jag vaknade för att det var så kallt inne i vår lila stuga. Jag var ganska lång och brunt hår och heter Ron. Jag gick ut och gick genom byn Mjölke

Läs mer

Pojke + vän = pojkvän

Pojke + vän = pojkvän Pojke + vän = pojkvän Min supercoola kusin Ella är två år äldre än jag. Det är svårt att tro att det bara är ett par år mellan oss. Hon är så himla mycket smartare och vuxnare än jag. Man skulle kunna

Läs mer

sid.1 RÖDLUVAN OCH VARGEN Av Daniel Wallentin och Janne Widmark Film i Dalarna Version 3 Kaserngården 13 2008-02-28 791 40 FALUN 023-262 82

sid.1 RÖDLUVAN OCH VARGEN Av Daniel Wallentin och Janne Widmark Film i Dalarna Version 3 Kaserngården 13 2008-02-28 791 40 FALUN 023-262 82 sid.1 OCH Av Daniel Wallentin och Janne Widmark Film i Dalarna Version 3 Kaserngården 13 2008-02-28 791 40 FALUN 023-262 82 sid.2 EXT. I SKOGEN/ÅN DAG SCEN 1 (10 år) - en söt liten flicka med en röd luva

Läs mer

tentasalen Spökena i Agrara TransLingvistiska AllmänSpexeriet Skövde presenterar ett minispex för SACO-mässan 1998: Jessika Torheden och Anders Juhlin

tentasalen Spökena i Agrara TransLingvistiska AllmänSpexeriet Skövde presenterar ett minispex för SACO-mässan 1998: Jessika Torheden och Anders Juhlin ATLAS 2 1998 - minispex Spökena i tentasalen - Sida 1 av 8 Agrara TransLingvistiska AllmänSpexeriet Skövde presenterar ett minispex för SACO-mässan 1998: Spökena i tentasalen av Jessika Torheden och Anders

Läs mer

Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer

Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer 2009-04-16 Sid: 1 (7) Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer Det var en gång en kanin som hette Kalle. Han bodde på en grön äng vid en skog, tillsammans med en massa andra kaniner. Kalle hade

Läs mer

Kapitel 1 Det här är jag!!

Kapitel 1 Det här är jag!! Kapitel 1 Det här är jag -Hej Jag heter Emelie Jag är 10 år och jag älskar min tama råtta och jag har brunt hår med en blå tröja just nu och jag går på Bengt skolan. Bengt är en vuxen i skolan som jag

Läs mer

Min försvunna lillebror

Min försvunna lillebror 3S Ida Norberg Sa1a Min försvunna lillebror Vi hade precis sålt vårt hus och flyttat in i världens finaste hus, det var stort, väldigt stort, det fanns nästan allt där, pool, stor trädgård och stort garage.

Läs mer

Den magiska dörren. By Alfred Persson

Den magiska dörren. By Alfred Persson Den magiska dörren By Alfred Persson 1 Hej Ffcbtgbgfjbfgjb Hej jag heter Benjamin. Jag är 10 år och går på Heliås. Mina ögon är bruna och håret är svart och jag har 5 finnar. Jag gillar att ha matte då

Läs mer

SJÖODJURET. Mamma, vad heter fyren? sa Jack. Jag vet faktiskt inte, Jack, sa Claire, men det bor en i fyren.

SJÖODJURET. Mamma, vad heter fyren? sa Jack. Jag vet faktiskt inte, Jack, sa Claire, men det bor en i fyren. SJÖODJURET Klockan var 10 på förmiddagen en solig dag. Det var en pojke som letade efter stenar på stranden medan mamma solade. Stranden var tom. Vinden kom mot ansiktet. Det var skönt. Pojken hette Jack.

Läs mer

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren Kapitel 1 Hej jag heter Matteo Lindgren. Jag går på elevskolan. Jag är 10 år. Min bästa kompis heter Emil Hanson. Vaktmästaren är läskig. Han är alltid arg skriker så högt så att man blir rädd. Första

Läs mer

Emmy 5C Ht-15. Författare: Emmy jansson. Målade bilderna: Emmy Jansson

Emmy 5C Ht-15. Författare: Emmy jansson. Målade bilderna: Emmy Jansson Författare: Emmy jansson Målade bilderna: Emmy Jansson 1 Draken Kapitel:1 Drakägget Jag vaknar av att mamma smäller upp dörren och ropar till mig. - Julie det finns ingen ved! - Jag kan gå ut och fixa

Läs mer

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa.

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa. Kapitel 1 - skeppet Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa. Jag och min bästa kompis skulle åka flygplan till Madagaskar, men de flygplanet hade kraschat. Så vi var tvungna att åka med ett skepp, så

Läs mer

ZOMBIE WORLD. Du är smittad

ZOMBIE WORLD. Du är smittad ZOMBIE WORLD Du är smittad 1. Kannibaler? Bollen träffar mig med en smäll. Skarp smärta i bröstet. Men det hinner jag inte tänka på. Tar bara bollen. Kramar den. Springer. Genom sprickorna i mitt visir

Läs mer

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett.

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett. Förvandlingen Det var sent på kvällen och jag var ensam hemma. Jag måste upp på vinden och leta efter något kul och läskigt att ha på mig på festen hos Henke. Det skulle bli maskerad. Jag vet att jag inte

Läs mer

Frågor. Noa gör upp eld. av Kirsten Ahlburg. 1. Varför gör Noa upp eld? 2. Vad händer när Noa häller bensin på veden? 3. Varför hämtar Noa vatten?

Frågor. Noa gör upp eld. av Kirsten Ahlburg. 1. Varför gör Noa upp eld? 2. Vad händer när Noa häller bensin på veden? 3. Varför hämtar Noa vatten? Frågor Noa gör upp eld av gör upp eld 1. Varför gör Noa upp eld? 2. Vad händer när Noa häller bensin på veden? 3. Varför hämtar Noa vatten? 4. Vem hör när Noa ropar Hjälp!? 5. Vem släcker elden? FRÅGOR

Läs mer

Leroy är en lilamaskad snart 6 årig herre, vår första siames och den mest underbara katten som finns.

Leroy är en lilamaskad snart 6 årig herre, vår första siames och den mest underbara katten som finns. Leroy är en lilamaskad snart 6 årig herre, vår första siames och den mest underbara katten som finns. Han har gått upp i vikt en del varje gång vi haft kattungar hemma, men gick tillbaka rätt fort till

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina!

Du är klok som en bok, Lina! Du är klok som en bok, Lina! Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen, men på

Läs mer

Linnéa M 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Linnéa M 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Jag heter Sara. Jag är 10 år gammal. Jag har en lillasyster. Hon är 3 år. Hon heter Linda. Jag har en mamma och pappa också. Vi är en fattig familj. Vi bor i ett litet hus på landet.

Läs mer

Petrus Dahlin & Sofia Falkenhem. Mirjas guldhalsband

Petrus Dahlin & Sofia Falkenhem. Mirjas guldhalsband Petrus Dahlin & Sofia Falkenhem Mirjas guldhalsband www.kalleskavank.se www.rabensjogren.se Det har gått en vecka sedan Dilsa och jag löste fallet. Nu är det helg och jag cyklar bort till Mirja. Solen

Läs mer

!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Träffen! Ett filmmanus av! Linda Åkerlund!

!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Träffen! Ett filmmanus av! Linda Åkerlund! Träffen Ett filmmanus av Linda Åkerlund Linda Åkerlund Skapat datum: Kamomillgången 15 25 oktober 2015 61145 Nyköping Version 8 070-5883143 Slutmanus 151102 INT. SEBASTIANS VARDAGSRUM -KVÄLL Sebastian,

Läs mer

Ellie och Jonas lär sig om eld

Ellie och Jonas lär sig om eld Ellie och Jonas lär sig om eld Ellie och Jonas lär sig om eld Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Textbearbetning: Boel Werner och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Grafisk form: Per

Läs mer

Text & Musik Hans Isacsson. Emma Mobbare En tuff tjej som mår dåligt. Elak.

Text & Musik Hans Isacsson. Emma Mobbare En tuff tjej som mår dåligt. Elak. Rädda Ana Text & Musik Hans Isacsson En pjäs byggd på några av FN,s barnartiklar. Skriven på beställning av Rädda Barnen i Motala 1999 inför 10-års dagen av Barnkonventionens tillkomst år 1989 Barnens

Läs mer

Kap. 1 Ljudet. - Sluta tjuvlyssna, Tommy! Just då blängde Ulf på Mimmi. Han sa åt Mimmi att inta skrika så åt sin snälla klasskompis Tommy.

Kap. 1 Ljudet. - Sluta tjuvlyssna, Tommy! Just då blängde Ulf på Mimmi. Han sa åt Mimmi att inta skrika så åt sin snälla klasskompis Tommy. Av: Signe Sundequist CC BY NC ND 2014 Kap. 1 Ljudet Mimmi satt i klassrummet och lyssnade på sin stränga magister Ulf. Det var en tråkig lektion. Då hörde Mimmi ett ljud som lät "pa pa pa". Mimmi viskade

Läs mer

Grådask. eller Hur gick det sedan? en berättelse om hur det gick för Snövit efter att prinsen kysst henne ROLLER

Grådask. eller Hur gick det sedan? en berättelse om hur det gick för Snövit efter att prinsen kysst henne ROLLER Grådask eller Hur gick det sedan? en berättelse om hur det gick för Snövit efter att prinsen kysst henne ROLLER (före detta Snövit) (hennes man) (den åttonde, bortglömde, dvärgen) SÅNGER Min dröm, vart

Läs mer

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det Kapitel 1 -Hej Hej jag heter Minna. Min skola heter Santaskolan. Jag är 11 år. Min bästa kompis heter Smilla. Hon och jag har länge undrat över en dörr på skolan den tycker vi är märklig. Den ligger i

Läs mer

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1 Elevuppgifter till Spöket i trädgården Frågor Kap. 1 1. Varför vaknade Maja mitt i natten? 2. Berätta om när du vaknade mitt i natten. Varför vaknade du? Vad tänkte du? Vad gjorde du? Kap 2 1. Varför valde

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning Kapitel 1, Zara: sid 1 Kapitel 2, Jagad: sid 2 Kapitel 3, Slagna: sid 3 Kapitel 4, Killen i kassan: sid 5 Kapitel 5, Frågorna: sid 7 Kapitel 6, Fångade: sid 8 Kapitel 1 Zara Hej, mitt

Läs mer

Ensam och fri. Bakgrund. Om boken. Arbetsmaterial LÄSAREN. Författare: Kirsten Ahlburg. www.viljaforlag.se

Ensam och fri. Bakgrund. Om boken. Arbetsmaterial LÄSAREN. Författare: Kirsten Ahlburg. www.viljaforlag.se Arbetsmaterial LÄSAREN Ensam och fri Författare: Kirsten Ahlburg Bakgrund Ensam och fri är en berättelse om hur livet plötsligt förändras på grund av en skilsmässa. Vi får följa Lena och hennes tankar

Läs mer

Av: Nils Åkerblom AV NILS ÅKERBLOM

Av: Nils Åkerblom AV NILS ÅKERBLOM AV NILS ÅKERBLOM KAPITEL 1 Skolan börjar Hej jag heter Joel Nilsson. Jag är 10 år och gillar att spela fotboll. Jag går på Talbacka skolan. Jag har ganska mörkt hår och är 140 cm lång. Jag har en kompis

Läs mer

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Maria bodde i en liten stad som hette Nasaret. Den låg i Israel. En ängel kom till Maria och sa: Maria, du ska få ett barn. Barnet

Läs mer

När tomtemor räddade julen

När tomtemor räddade julen När tomtemor räddade julen Roller: Tomtemor: Jultomten: Dr. Nisse: Maria: Mario: Tomtenisse 1: Tomtenisse 2: Tomtenisse 3: Tomtenisse 4: Tomtenisse 5: Tomtenisse 6: Tomtenisse 7: Statister: Berättare:

Läs mer

Stanna tiden. Vi kan inte stanna tiden Bara sitta ned och åka med Vi kommer med musiken, åt er

Stanna tiden. Vi kan inte stanna tiden Bara sitta ned och åka med Vi kommer med musiken, åt er Stanna tiden Vi kan inte stanna tiden Bara sitta ned och åka med Vi kommer med musiken, åt er Vi tar ingenting för givet Vi är glada att ni kommit hit Vi kommer med musiken, åt er Vi kan inte stanna tiden

Läs mer

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Conelia. Min skola heter Kyrkmon. Jag är 9 år. Jag har blont hår. Jag gillar att spela bandy och att rita. Min bästa vän är Wilda. Jag är mycket rädd för

Läs mer

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott. Hej! Hej! Jag heter Peter och jag är tio år. Jag går på Tallbergskolan. Det finns många snälla på våran skola, men våran vaktmästare är jag väldigt rädd för. Han ser sur ut. Jag har en bästis som heter

Läs mer

Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och

Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och MONSTRET AV: Freja Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och gick på skolan Röda hornet. Felicia

Läs mer

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare Flicka försvunnen - funderingsfrågor, diskussionsfrågor, och skrivövning Ämne: Svenska, SVA Årskurs: 7-9, gymn, vux Lektionstyp: reflektion, diskussion, skrivövning Lektionsåtgång: 2-5 Introduktion Flicka

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen,

Läs mer

Telefonen på Marklunds bord ringer. Tidningschefen lyfter på luren. Samtidigt pekar han på två stolar. Lasse och Maja sätter sig och väntar.

Telefonen på Marklunds bord ringer. Tidningschefen lyfter på luren. Samtidigt pekar han på två stolar. Lasse och Maja sätter sig och väntar. Kapitel 4 a, just det! Ni ville ju sätta in en annons, säger Marklund till Lasse och Maja, när de kommer in i rummet. Tidningschefen sitter vid ett stort skrivbord som står vid fönstret, ut mot Kyrkogatan

Läs mer

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och Monstret Av Amanda Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och Minna. Det hade gått ett rykte om att

Läs mer

Författare: Anton Söderström

Författare: Anton Söderström Författare: Anton Söderström Ka p 1 Ljuden -Hörde du det ljudet? -Pers klasskamrat Stina vände sig om och blängde. -Vilket ljud? Alla pratar ju. -Arga fröken Anna kollade på Per argt. -Ej, Per vad ful

Läs mer

Kraaam. Publicerat med tillstånd Kartkatastrofen Text Ingelin Angeborn Rabén & Sjögren 2009. Kartkatastrofen.indd 9 09-02-09 20.48.

Kraaam. Publicerat med tillstånd Kartkatastrofen Text Ingelin Angeborn Rabén & Sjögren 2009. Kartkatastrofen.indd 9 09-02-09 20.48. Kraaam Viktor, Vilma och jag, Viking, har bildat en hemlig klubb. Den heter AB Klant & Kompani. Det är jag som är Klant och Viktor och Vilma som är Kompani. Vi har lånat namnet från min pappas målarfirma.

Läs mer

Kyss aldrig en groda ROLLER MAMMA JULIA FAMILJEN PÅ SLOTTET PAPPA MAMMA FINA FAMILJEN I STUGAN PAPPA MAMMA MARIA GILLION GRODJÄGARNA

Kyss aldrig en groda ROLLER MAMMA JULIA FAMILJEN PÅ SLOTTET PAPPA MAMMA FINA FAMILJEN I STUGAN PAPPA MAMMA MARIA GILLION GRODJÄGARNA Kyss aldrig en groda En liten bredvidberättelse om jakten på en groda att kyssa till prins ROLLER FAMILJEN PÅ SLOTTET FAMILJEN I STUGAN GRODJÄGARNA DOM ONDA MAKTERNA TROLLKARLEN BORROR (GRODAN / HÄSTEN)

Läs mer

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5 Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5 Kapitel 2 - Brevet 6-7 Kapitel 3 - Nycklarna 8-9 Kapitel 4 - En annan värld 10-11 Albin Kapitel 5 - En annorlunda vän 12-13 Kapitel 6 - Mitt uppdrag 14-15 Kapitel 7 -

Läs mer

Gå vidare. Elsa Söderberg åk 6 Österbyskolan

Gå vidare. Elsa Söderberg åk 6 Österbyskolan Gå vidare Elsa Söderberg åk 6 Österbyskolan Förutom smärtan och sjukhuset så känns det rätt konstigt. Hela min familj sitter runt mig, tittar på mig och är bara tysta. Mitt namn är Lyra Locker och jag

Läs mer

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar 19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar Rödluvan Det var en gång, en vacker solig dag, en liten flicka som hette Rödluvan. Hon lekte utomhus i sin trädgård. Hon kallades Rödluvan för hon hade en röd

Läs mer

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel.

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel. Kapitel 1 Hej Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel. Kalle är min bästis. Vi går i samma klass. Kalle har massor av coola tv och dataspel. Jag är rädd för

Läs mer

Publicerat med tillstånd Spinkis och Katta Text Lasse Anrell Bild Mati Lepp Bonnier Carlsen 2009

Publicerat med tillstånd Spinkis och Katta Text Lasse Anrell Bild Mati Lepp Bonnier Carlsen 2009 Första dagen på sommarlovet ska Olle åka på fotbollsläger. Det är två lag från Söderkamraterna som ska träna ihop: Olles lag och ett tjejlag. Varför ska vi träna med tjejer? undrar några killar i Olles

Läs mer

Eva Bernhardtson Louise Tarras. Min mening. Bildfrågor (diskutera)

Eva Bernhardtson Louise Tarras. Min mening. Bildfrågor (diskutera) Eva Bernhardtson Louise Tarras Min mening Bildfrågor (diskutera) Folkuniversitetets förlag Box 2116 SE-220 02 Lund tel. 046-14 87 20 www.folkuniversitetetsforlag.se info@folkuniversitetetsforlag.se Information

Läs mer

Göm Enya! Kärleken är starkare än alla gränser i världen.

Göm Enya! Kärleken är starkare än alla gränser i världen. Göm Enya! Text: Anette Skåhlberg Bild: Katarina Dahlquist Anette Skåhlberg och Katarina Dahlquist 2011 Sagolikt Bokförlag 2011 Formgivning: Katarina Dahlquist www.sagoliktbokforlag.se sagolikt@sagoliktbokforlag.se

Läs mer