Förskole- och Grundskolenämnden (9)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förskole- och Grundskolenämnden (9)"

Transkript

1 Förskole- och Grundskolenämnden (9) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl Beslutande Övriga deltagare Anders P Petersson, ordförande (S) Björn-Åke Pettersson (S) Teo Zickbauer (S) Per Bengtsson (S) Kjell Olsson (M) Birger Svensson (C) Anneli Ekelin (V) Jörgen Nilsson (V) Susanne Lundgren (RP) Ingegärd Axelsson (KD) ers. (M) Tommy Ahlquist, verksamhetschef Inger Hjort, utvecklingssamordnare Ulf Löhbern, Lärarförbundet Birgit Ryberg, kamrer, Ekonomienheten RosMarie Ronnehed, nämndsekreterare Utses att justera Birger Svensson Justeringens plats/tid Skolkontoret Sekreterare: Paragrafer: Ordförande: Justerande: ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Förskole- och Grundskolenämnden Sammanträdesdatum: Datum för anslags uppsättande: Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats. Skolkontoret, Stadshuset, Ronneby Underskrift:

2 Förskole- och Grundskolenämnden (9) Budget 2002 Verksamhetschef Tommy Ahlquist inledde med delge nämndsledamöterna det nya material och kompletteringar som framtagits inför dagens extra nämndssammanträde. Skillnaderna mellan rektorernas äskanden och budget inom föreslagen ram tillställdes nämndsledamöterna; jämte sammanställning av äskanden 2002 jmf med budgetram och därtill hörande motiveringar. Vidare refererade verksamhetschefen till av rektorer ingivna konsekvensbeskrivningar; samt den på Nämndens uppdrag av verksamhetschefen framtagna Nulägesanalysen/Konsekvensbeskrivning för Förskole- och Grundskoleenheten som tydligt belyser de mycket svåra konsekvenser för verksamheten som ytterligare neddragningar kan kommer att medföra. I Nulägesanalysen/Konsekvensbeskrivningen för Förskole- och Grundskoleenheten påtalas bl a; att barn i förskola inte kan få den extra tid och omsorg som deras behov kräver med lägre personaltäthet och större barngrupp; att barn i grundskolans tidigare år inte kan få den extratid till läs- skriv- och matematikträning som krävs för att de ska uppfylla kunskapsmålen; att färre barn kan erbjudas stöd i den ordinarie skolan, att elever i år 7-9 drabbas av minskade resurser genom att gruppstorlekarna måste ökas när personalresursen minskas. Den sociala problematiken, mobbning och liknande ökar. Vad gäller Personal och Arbetsmiljöfrågor påtalas att verksamheterna i förskola/grundskola ständigt tvingas föra en ekonomisk diskussion om mål och medel och att en negativ spiral härigenom bildas med dåligt arbetsklimat, som leder till sämre arbetsmiljö - även för barn och elever. Betr Övriga Kostnader påtalas att minskade anslag till pedagogiska hjälpmedel medför att kvaliteten på undervisningen upplevs som sämre, att datorsatsningen riskerar avstanna upp då ingen uppgradering av hårdvara och/eller mjukvara kan göras och en minskad kompetensutbildning av personal. Verksamhetschef Tommy Ahlquist redogjorde vidare för Budgetuppföljning Tertial II, som redovisar ett underskott av 3Mkr. Betydande effektiviseringar, omorganiseringar och neddragningar har skett för att uppnå det resultat som idag redovisas, jmf mot föreg års underskott på -12 Mkr. Personalkostnader och Övriga Kostnader kommenterades. En drastisk ökning av sjukfrånvaron påtalas. Verksamhetschefen anser det som orimligt att nedbringa Övriga Kostnader inom given ram och att ytterligare neddragningar inte längre är möjliga. Vidare redogjorde verksamhetschefen för Centrala Kontons fördelning. En översyn har skett av skolskjutstrafiken. En ny skolskjutsupphandling kommer att ske i samverkan med Handikappomsorgen syftande till att ytterligare nedbringa kostnaderna.

3 Förskole- och Grundskolenämnden (9) För att minska det redovisade underskottet på 3Mkr måste effektiviseringar ske redan idag (Hänv N 92:2001) för att Budget 2002 skall kunna hållas. Verksamhetschefen har tidigare redogjort för budgetuppföljningen vid föreg nämndssammanträde. Verksamhetschef Tommy Ahlquist konstaterar att den tidigare nämnda Nulägesbeskrivningen och dess konsekvenser, redan i dag är verklighet. Vidare belyste verksamhetschefen den stressade situation som idag finns ute i verksamheterna. Detta har även beskrivits av rektorerna i de ingivna konsekvensbeskrivningarna från rektorsområdena. I verksamhetschefens kommentarskrivelse till Budgetförslag 2002 för Förskole- och Grundskoleenheten anförs följande; I den konsekvensbeskrivning (daterad ) som jag tagit fram med anledning av de effektiviseringar som gjorts under 2001 och som måste fortsätta under 2002 har jag visat på ett antal punkter som hotar att försämra måluppfyllelsen och skapa en sämre arbetsmiljö för personal och elever. Varje punkt bör ses som en varningssignal! Min bedömning är att om FoG beviljades ytterligare minst kkr (exkl effekterna av maxtaxan) så skulle verksamheten vara i balans. Troligtvis skulle också kostnaderna för arbetsrelaterade sjukdomar och vikariekostnader minska. Verksamhetschef Tommy Ahlquist gör bedömningen att om extra tilläggsanslag ej fås, kommer den negativa trenden att fortsätta. Med föreslagen budgetram för 2002 ( Kkr) måste neddragningar ske även nästa år. Det är enligt verksamhetschefen viktigt att påtala att de direktiv som ges även fortsättningsvis följs. Vidare redogjorde verksamhetschefen för rektorsområdenas budgetäskanden 2002 vilken reviderats. Budgetäskandena exkl hyra/städ/kap.tj uppgår totalt till Kkr. Verksamhetschef Tommy Ahlquists bedömning av budgetunderskottet på 3 Mkr stämmer enligt Birgit Ryberg överens med Ekonomienhetens. Birgit Ryberg ser i prognosen tydligt att underskottet minskats. Ekonomienhetens prognos per 0930 visar ett underskott på drygt 4Mkr (exkl de förändringar som kommer att ske under året).

4 Förskole- och Grundskolenämnden (9) Verksamhetschef Tommy Ahlquist kommenterade även förslagsskrivelse till Internbudget 2002 (daterad ) i vilken redogörs för de ekonomiska förutsättningarna. Budgetramen för Budget 2002 uppgår till Kkr. Vidare redogjorde verksamhetschefen för budgetens struktur. Personalkostnaderna uppgår till Kkr. Övriga Kostnader har ökat med ca 5 Mkr; detta delvis beroende pg a att tid. överförda 1.6 Mkr till ResursCentrum enligt nämndsbeslut nu förs över tillbaka till rektorsområdena. Därutöver uppger verksamhetschefen att ca 2.9 Mkr ej är påverkbara kostnader (centrala fördelningar). Verksamhetschefen redogjorde för fördelningen 2002 och Centrala Kontons nettokostnad. 218,5 Mkr skall fördelas ut i verksamheten, vilket är 1.4 Mkr mindre jämfört med Detta medför att fortsatta effektiviseringar måste ske; ev genom minskad organisation och personalneddragningar. I förslagsskrivelsen anför verksamhetschefen avslutningsvis; Vi ser redan att små skolor och enavdelningsförskolor är dyrare i drift. Backaryds Ro och Johannishus/Listerby Ro fick under 2001 ett tillskott från övriga ro. Jag vill varna för att verksamheten urholkas på detta sätt, om inte mer driftsmedel tillskjuts för att klara de små skolorna med sjunkande elevunderlag framöver. Jag vill också nämnda det extra statsbidraget till personalförstärkningar inom skolan. Dessa statsbidrag är öronmärkta till personalförstärkningar i syfte att öka måluppfyllelsen. En tydlig strategi bör läggas upp för att kommunen skall få del av dessa pengar. Min bedömning är att om FoG beviljades ytterligare minst Kkr (exkl effekterna av maxtaxan) så skulle verksamheten vara i bra balans. Troligtvis skulle också kostnaderna för arbetsrelaterade sjukdomar och vikariekostnader minska. Sedan föreg nämndssammanträde har besked fåtts betr beviljande av de sk Wärnersson-pengarna till Ronneby Kommun. Direktiv betr fördelningen av dessa har givits från kommunledningen. Verksamhetschef Tommy Ahlquist anser att Förskole- och Grundskoleenheten borde få i uppdrag att ta fram en tydlig strategi, så att dessa medel under kommande år kan användas på bästa sätt inom verksamheten; att även rektorer och personal ges möjlighet att delta i processen.

5 Förskole- och Grundskolenämnden (9) Vikten av att diskussioner förs i Nämnden över hur medlen skall fördelas ut i verksamheterna påtalades och en tydlig strategi för detta som löper under fem år. Inger Hjort påtalar att de sk Wärnersson-pengarna skall användas till att förstärka personaltätheten inom verksamheterna och att detta anges tydligt i kraven för erhållande av dessa medel; och att dessa ligger utanför ramen. Ordförande Anders Petersson (S), såväl som Kjell Olsson (M), delar verksamhetschefens åsikt att diskussioner skall föras i Förskole- och Grundskolenämnden, på grundval av de synpunkter som inges utifrån verksamheterna samt att en strategiplan för kommande femårsperiod bör tas fram. Verksamhetschef Tommy Ahlquist förevisade konsekvenser av maxtaxans reformdelar per rektorsområde och kommun. Särredovisning av reformens kostnader kommer att ske. Den ökade volymen barn kan komma att medföra att planerade nedläggningar i samband med nybyggnationer i Ronneby och Kallinge inte kan genomföras fullt ut. Detta kommer att medföra ökade driftskostnader. Jämförelse skedde mellan de olika förslagen till maxtaxekonstruktionen. Inger Hjort påtalade de nya siffror som SCB publicerat den 1 oktober 2001 betr Statsbidraget Det generella statsbidraget för maxtaxa år 2002/2003 uppgår till Kkr; kvalitetssäkringen uppgår till Kkr. En särredovisning av de kostnader genomförandet av maxtaxereformen medför bör ske. Verksamhetschefen redogjorde för rektorernas bedömning av äskanden inför Budget 2002, där egentligt behov uppgår till ca 9 Mkr för att kunna få en bra arbetsmiljö, potential för utveckling och en verksamhet i balans. Verksamhetschef Tommy Ahlquist anser 5 Mkr vara ett minimum. Om dessa ej erhålls medför detta neddragningar inom verksamheterna. Verksamhetschefen ser det som orimligt att ytterligare neddragningar sker inom Övriga Kostnader, då en lägre nivå skulle innebära svårigheter för skolan att klara av måluppfyllelsen. Verksamhetschefen bedömer att minst 5 Mkr (exkl effekterna av maxtaxan) utöver ram skulle innebära ett bibehållande av nuvarande organisation; och ev en något lättare situation ute i verksamheterna. Om 10 Mkr erhålls i enlighet med rektorernas ursprungliga äskanden fås en bra och balanserad verksamhet. Vidare påtalar verksamhetschefen att historiskt sett har aldrig tidigare budgetens ekonomiska underlag granskats så detaljerat och ingående som den nuvarande.

6 Förskole- och Grundskolenämnden (9) Kjell Olsson (M) betonar att denne har fullt förtroende för yrkeskunskapen att hantera budgetdetaljerna i verksamheten och att en mycket tydlig redovisning givits av verksamhetschef Tommy Ahlquist. Detaljstyrningen av budgeten överlåts därför till verksamheten som besitter den verkliga expertisen och den yrkeskunskapen skall Nämnden visa tilltro till. Ordförande Anders Petersson (S) föreslog följande förslag från S- och V-gruppen; Att till budgetberedningen inkomma med ett äskande på 5 Mkr utöver tilldelad ram, för att täcka de kostnader som ej ryms inom ramen för Övriga Kostnader och därmed kunna bibehålla nuvarande personalstyrka; samt använda den extra skolsatsningen som finns i budgeten till att öka måluppfyllelsen i skolan. Av de 5 Mkr som äskas utöver ram skall 1 Mkr ligga centralt för senare fördelning; resterande i enlighet med vad som tidigare specificerats. S- och V-gruppen befarar att en lägre nivå på Övriga Kostnader kommer att innebära att skolan får svårt att uppfylla målen i skolplanen, det lokala kollektivavtalet samt samverkansavtalet. Jörgen Nilsson (V) föreslår att tillägg görs till det förslag som ordförande Anders Petersson presenterat, där kostnaderna för maxtaxan särredovisas och de sk Wärnersson-pengarna ligger utanför budgeten samt att uppdrag ges åt verksamhetschef Tommy Ahlquist, att i samverkan med GyV, ta fram en strategisk plan för de kommande årens statsbidrag som är öronmärkta för personalförstärkningar inom skolan. Kjell Olsson (M) föreslår att Förskole- och Grundskoleenheten beviljas tilläggsanslag med 8 Mkr utöver ram ( Kkr), att de sk Wärnersson-pengarna skall ligga utanför budgetramen, att maxtaxan särredovisas och även den ligga utanför budgetramen samt att medel för kompetensutveckling öronmärkas inom det som tilldelats i budgetramen. De från oppositionen deltagande vid nämndssammanträdet Birger Svensson (C), Susanne Lundgren (RP) och Ingegärd Axelsson (KD) bifaller Kjell Olssons förslag.

7 Förskole- och Grundskolenämnden (9) YRKANDEN Ordföranden Anders Petersson yrkar att S- och V-gruppens förslag med tillägg enligt nedan antages; Att till budgetberedningen inkomma med ett äskande på 5 Mkr utöver tilldelad ram, för att täcka de kostnader som ej ryms inom ramen för Övriga Kostnader och därmed kunna bibehålla nuvarande personalstyrka. Att använda den extra skolsatsningen som finns i budgeten till att öka måluppfyllelsen i skolan. Av de 5 Mkr som äskas utöver ram skall 1 Mkr ligga centralt för senare fördelning; resterande i enlighet med vad som tidigare specificerats. Att de sk Wärnersson-pengarna i årets budget särredovisas, samt att uppdrag ges åt verksamhetschef Tommy Ahlquist, att i samverkan med GyV, ta fram en strategisk plan för de kommande årens statsbidrag som är öronmärkta för personalförstärkningar inom skolan. Maxtaxan särredovisas och ligger utanför budgetramen. Kjell Olsson (M) yrkar, liksom vid nämndssammanträdet närvarande opposition; Att Förskole- och Grundskoleenheten beviljas tilläggsanslag med 8 Mkr utöver ram ( Kkr) Att de sk Wärnersson-pengarna skall ligga utanför budgetramen. Att maxtaxan särredovisas och även den ligga utanför budgetramen. At medel för kompetensutveckling öronmärkas inom det som tilldelats i budgetramen. PROPOSITIONSORDNING: Ordföranden ställer de båda yrkandena mot varandra och finner att Nämnden beslutat bifalla ordförandens yrkande. Votering begärs. Nämnden godkänner följande propositionsordning: JA-röst för bifall till yrkande från ordföranden Anders Petersson (S). NEJ-röst för bifall till yrkande från Kjell Olsson (M).

8 Förskole- och Grundskolenämnden (9) OMRÖSTNINGSRESULTAT Efter avslutad omröstning konstaterar ordföranden att Nämnden med 6 JA-röster mot 4 NEJ-röster antar ordföranden Anders Peterssons förslag. Hur var och en av ledamöterna röstat framgår av en till paragrafen bilagd förteckning. Verksamhetschef Tommy Ahlquist har tidigare redogjort för förslag till Internbudget 2002 under föreg nämndssammanträde (Hänv N 93:2001, se även N 92:2001). Nämndens beslut: Nämnden antog efter votering föreliggande förslag från ordförande Anders Petersson i enlighet med nedan; Att till budgetberedningen inkomma med ett äskande på 5 Mkr utöver tilldelad ram, för att täcka de kostnader som ej ryms inom ramen för Övriga Kostnader och därmed kunna bibehålla nuvarande personalstyrka. Att använda den extra skolsatsningen som finns i budgeten till att öka måluppfyllelsen i skolan. Av de 5 Mkr som äskas utöver ram skall 1 Mkr ligga centralt för senare fördelning; resterande i enlighet med vad som tidigare specificerats. Att de sk Wärnersson-pengarna i årets budget särredovisas, samt att uppdrag ges åt verksamhetschef Tommy Ahlquist, att i samverkan med GyV, ta fram en strategisk plan för de kommande årens statsbidrag som är öronmärkta för personalförstärkningar inom skolan. Maxtaxan särredovisas och ligger utanför budgetramen. --- Exp; KSau/KS/KF Ekonomikontoret

9 Förskole- och Grundskolenämnden (9) N 104 Övrigt Utvecklingssamordnare Inger Hjort informerade kort betr detaljplaneringen inför avslutningsdagen den 10 oktober 2001 Utvärdering för kvalitetsutveckling och kvalitetsredovisning. Vidare informerade Inger Hjort ang SIRIS; Skolverkets databas för information om skola och barnomsorg. Nämndsledamöterna delgavs pressmeddelande daterat från Skolverket. En viktig avsikt med SALSA är att visa att det finns skolor med låga betygsresultat som lyckas väl, efter det att hänsyn tagits till skolans förutsättningar. Skolorna kan utifrån resultaten i SALSA tränga djupare in i förklaringar till resultaten och även lära av varandra. Närslutet fanns även resultaten från Ronnebys tre skolor med år 9. Resultaten finns för åren 98, - 99 och 00. Jmf.material från Danderyds och Malmö kommuner vt 00. Det kan konstateras att en skola med sämre förutsättningar kan lyckas relativt sett bättre än en skola med bättre förutsättningar. ---

Förskole- och Grundskolenämnden 2002-01-16 1(13)

Förskole- och Grundskolenämnden 2002-01-16 1(13) Förskole- och Grundskolenämnden 2002-01-16 1(13) Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.00 16.00 Beslutande Anders Petersson, ordförande (S) Rune Kronkvist (S) Björn-Åke Petersson (S) Thomas

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden 1999-11-17 1(16)

Förskole- och Grundskolenämnden 1999-11-17 1(16) Förskole- och Grundskolenämnden 1999-11-17 1(16) Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.30 16.55 Beslutande Anders P Petersson, ordförande (S) Annika Berglund (S) Rune Kronkvist (S) Thomas

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden (13)

Förskole- och Grundskolenämnden (13) Förskole- och Grundskolenämnden 2001-01-17 1(13) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.30 16.35 Beslutande Övriga deltagare Anders P Petersson, ordförande (S) Rune Kronkvist (S) Thomas

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden (12)

Förskole- och Grundskolenämnden (12) Förskole- och Grundskolenämnden 2010-12-14 1(12) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset,-Ronneby, kl.13.15 14.00 Beslutande Nils-Ingmar Thorell (FP) ordförande Rune Kronkvist (S) Jan-Eric Wildros (S)

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden 2000-01-19 1(17)

Förskole- och Grundskolenämnden 2000-01-19 1(17) Förskole- och Grundskolenämnden 2000-01-19 1(17) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.30 17.00 Beslutande Anders P Petersson, ordförande (S) Annika Berglund (S) Rune Kronkvist (S) Thomas

Läs mer

~ ~~ ' KOMMUN. ~ ~RosMarie Ronneherd ~»~\- ANSLAGIBEVIS. Se särskild förteckning. Rune Kronkvist (S) Utbildningsnämnden. Utbildningsnämnden

~ ~~ ' KOMMUN. ~ ~RosMarie Ronneherd ~»~\- ANSLAGIBEVIS. Se särskild förteckning. Rune Kronkvist (S) Utbildningsnämnden. Utbildningsnämnden i ' RO SAMMANTRÂDESPROTOKOLL 1(6) B KOMMUN Y Sammanträdesdatum 2016-06-02 Plats Och tid Beslutande Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 08:30 11.3O Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2010-12-15 1(9)

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2010-12-15 1(9) Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2010-12-15 1(9) Plats och tid Beslutande Ronnebysalen, Stadshuset, Ronneby kommun kl.13.15 14.00 Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Martin Moberg (S) Stefan Österhof

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden 2007-05-23 1(25)

Förskole- och Grundskolenämnden 2007-05-23 1(25) Förskole- och Grundskolenämnden 2007-05-23 1(25) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl.13.00 16.30 Nils Ingmar Thorell, ordförande (FP) Rune Kronkvist (S) Jan-Erik

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden (12)

Förskole- och Grundskolenämnden (12) Förskole- och Grundskolenämnden 2003-03-12 1(12) Plats och tid Valje Herrgård, Valjeviken, kl 13.20 16.25 Beslutande Övriga deltagare Anders P Petersson, ordförande (S) Björn-Åke Petersson (S) Rune Kronkvist

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden 2005-12-14 1(15)

Förskole- och Grundskolenämnden 2005-12-14 1(15) Förskole- och Grundskolenämnden 2005-12-14 1(15) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, kl 13.00 16.35 Beslutande Övriga deltagare Anders P Petersson, ordförande (S) Thomas Gylling (S) Rune Kronkvist

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden 2004-02-11 1(16)

Förskole- och Grundskolenämnden 2004-02-11 1(16) Förskole- och Grundskolenämnden 2004-02-11 1(16) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00 17.00 Beslutande Övriga deltagare Anders P Petersson, ordförande (S) Björn-Åke Petersson (S)

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden 2006-04-19 1(17)

Förskole- och Grundskolenämnden 2006-04-19 1(17) Förskole- och Grundskolenämnden 2006-04-19 1(17) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, kl 09.00 16.50 Beslutande Övriga deltagare Anders P Petersson, ordförande (S) Björn-Åke Petersson (S) fr.o.m 34

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden (19)

Förskole- och Grundskolenämnden (19) Förskole- och Grundskolenämnden 2006-02-15 1(19) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, kl 13.00 17.00 Beslutande Övriga deltagare Anders P Petersson, ordförande (S) Björn-Åke Petersson (S) Rune Kronkvist

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2010-03-17 1(14)

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2010-03-17 1(14) Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2010-03-17 1(14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl.13.15 16.55 Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Bengt-Åke Pettersson

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden 2001-04-18 1(18)

Förskole- och Grundskolenämnden 2001-04-18 1(18) Förskole- och Grundskolenämnden 2001-04-18 1(18) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.00 17.30 Beslutande Övriga deltagare Anders P Petersson, ordförande (S) Björn-Åke Pettersson (S)

Läs mer

Abbe Ronsten (s) ordförande Tommy Alvik (s) Kenneth Eresjö (c) Birgitta Gustafsson (fp) Göran Johansson (v) Berndt Skogbergs (s) Maith Lassbo (m)

Abbe Ronsten (s) ordförande Tommy Alvik (s) Kenneth Eresjö (c) Birgitta Gustafsson (fp) Göran Johansson (v) Berndt Skogbergs (s) Maith Lassbo (m) Barn- och utbildningsnämnden 2005-04-14 1 Plats och tid Rådhuset, Säter, kl 10.00 16.30 Beslutande Abbe Ronsten (s) ordförande Tommy Alvik (s) Kenneth Eresjö (c) Birgitta Gustafsson (fp) Göran Johansson

Läs mer

Laila Andersson (FP) tjänstgörande ersättare Kirsten Nordgren (S) tjänstgörande ersättare

Laila Andersson (FP) tjänstgörande ersättare Kirsten Nordgren (S) tjänstgörande ersättare Sammanträdesprotokoll 1(5) 2013-06-19 Äldrenämnden Plats och tid: Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby 13.00 16.30 Beslutande Susanne Lundgren (M) Sune Håkansson (RP) Bo Johansson (S) Anders Lund (M) Birger

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2008-01-17 1(13)

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2008-01-17 1(13) Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2008-01-17 1(13) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.15 15.30 Beslutande Laila Andersson, 1:e vice ordförande (FP) Bengt-Christer Nilsson, (S)

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden (16)

Förskole- och Grundskolenämnden (16) Förskole- och Grundskolenämnden 2000-06-21 1(16) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.30 16.50 Beslutande Anders P Petersson, ordförande (S) Eva Robertsson (S) Thomas Gylling (S) Kjell

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

Bengt-Christer Nilsson. Lars-Erik Hjort (fp) Monia Svensson (c) Christer Svantesson (s) Lindis Ohlsson (s) Lars Peter Karlsson (s) Mats Paulsson (c)

Bengt-Christer Nilsson. Lars-Erik Hjort (fp) Monia Svensson (c) Christer Svantesson (s) Lindis Ohlsson (s) Lars Peter Karlsson (s) Mats Paulsson (c) Sammanträdesprotokoll 1(14) 2009-06-16 Tekniska nämnden Plats och tid: Tjärö konferensanläggning, 13 00-15 30. ande Bengt-Christer Nilsson (s) Lars-Erik Hjort (fp) Monia Svensson (c) Christer Svantesson

Läs mer

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 1(14) Plats och tid Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 Beslutande Ledamöter Allan Cederborg (M), Ordförande Nathalie Häll (M) Suzanne Blomqvist (L) Mikael Andersson Sellberg

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden (17)

Förskole- och Grundskolenämnden (17) Förskole- och Grundskolenämnden 2000-11-15 1(17) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.30 17.00 Beslutande Anders P Petersson, ordförande (S) Annika Berglund (S) Rune Kronkvist (S) Thomas

Läs mer

Omsorgsnämnden 2001-09-18

Omsorgsnämnden 2001-09-18 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 18.20 Beslutande S Bo Johansson, ordförande KD Göran Andersson S Karl-Erik Danielsson MP Birgitta Persson M Ingrid Burfelt C Aina Svensson 134-145

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden (19)

Förskole- och Grundskolenämnden (19) Förskole- och Grundskolenämnden 2007-06-20 1(19) Plats och tid Beslutande Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl.13.00 15.45 Nils Ingmar Thorell, ordförande (FP) Rune Kronkvist (S) Jan-Erik Wildros (S)

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2002-04-03

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2002-04-03 1 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.15 16.05 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Tommy Andersson (S) Bengt-Christer Nilsson (S) Johnny Adolfsson (S) Sune Johansson (M) Anders

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) Sammanträdesdatum Plats och tid Kallingesalen, kl 09 00 12 30, ajournering kl 10 30 10 45 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott

Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott Datum: 2019-04-04 Tid: 08:45-09:00 Plats: Lokal Bolmen, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Roland Gustbée (M) (ordförande) Eva Johnsson (KD) (vice ordförande)

Läs mer

Ronneby, stadshuset, kommunledningsförvaltningen

Ronneby, stadshuset, kommunledningsförvaltningen 1(13) Sammanträdesdatum Plats och tid Kallingesalen, kl. 09:00 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Teo Zickbauer

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 87 Plats och tid Nya Konferensrummet, ABRI, Baxters lokaler, Ronneby, kl 13.30 15.30 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m)

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (3) Kommunstyrelsen

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (3) Kommunstyrelsen RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (3) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 18.00 18.20 Beslutande JanAnders Palmqvist, ordf., S Margareta Yngveson, S Thomas Gylling, S Jan-Eric Wildros,

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2010-05-20 1(20)

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2010-05-20 1(20) Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2010-05-20 1(20) Plats och tid Beslutande Naturbruksgymnasiet i Blekinge, Ronneby kommun kl.13.15 16.50 Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Bengt-Christer Nilsson (S)

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 225

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 225 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 225 Plats och tid Konferensrummet, Baxters lokaler, Ronneby, 13.00 17.10 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) 205-230 Jörgen Nilsson (v) ordf 204 Yvonne Skärheden

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (10)

Barn- och ungdomsnämnden (10) Barn- och ungdomsnämnden 2014-04-23 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Landeryds skola 13:00 16:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden (17)

Förskole- och Grundskolenämnden (17) Förskole- och Grundskolenämnden 2010-05-19 1(17) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset,-Ronneby, kl.13.15 --16.30 Beslutande Rune Kronkvist (S) ordförande Jan-Eric Wildros (S) Birger Svensson (C) Lennarth

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden (15) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl

Förskole- och Grundskolenämnden (15) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl Förskole- och Grundskolenämnden 2000-04-19 1(15) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.30 16.50 Beslutande Anders P Petersson, ordförande (S) Rune Kronkvist (S) Eva Robertsson (S) Mikael

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2017-04-27 41 (49) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, torsdagen den 27 april 2017 kl. 13.00-15.00 Beslutande Helena Edrenius (S) ordf. Hans Averheim (VTL) Daniel Helmersson (S), 36-39 Therese Palm (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida s arbetsutskott 2009-11-20 1(7) Plats och tid Åsele Centralskola, kl 08 30 09 00 Beslutande Maria Hakamäki (S) ordförande Brage Sundberg (Kd) vice ordförande Urban Lindström (S)

Läs mer

Laila Andersson (fp), ordförande Håkan Robertsson (s) Anna Carlbrant (rp) Annika Otfors (s) Jusuf Nepola (s) Åke Tärntoft (c) Per Johansson

Laila Andersson (fp), ordförande Håkan Robertsson (s) Anna Carlbrant (rp) Annika Otfors (s) Jusuf Nepola (s) Åke Tärntoft (c) Per Johansson Sammanträdesprotokoll 1(11) 2009-04-23 Biblioteks- och kulturnämnden Plats och tid: Kulturcentrum, Ronneby kl 18.00-20.45 ande Laila Andersson (fp), ordförande Håkan Robertsson (s) Anna Carlbrant (rp)

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 100

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 100 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 100 Plats och tid Nya Konferensrummet, ABRI, Baxters lokaler, Ronneby, kl 13.30 17.00 Beslutande ordförande Närvarande ersättare Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson

Läs mer

Omsorgsnämnden 2006-11-07

Omsorgsnämnden 2006-11-07 Plats och tid Hobysalen, stadshuset Ronneby, kl. 09.00 11.50 Beslutande Bo Johansson (s) ordförande Birgitta Andersson (s) Karl-Erik Danielsson (s) Hans Kyhlbäck (v) Helene Svan (v) Roger Fredriksson (m)

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) TEKNISKA NÄMNDEN

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) TEKNISKA NÄMNDEN RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Hoby-salen, Stadshuset, kl 08 30 10 30. Beslutande Nils-Olov Olofsson S Ordförande Tommy Arvidsson S Lars-Peter Karlsson S Bengt Backe S Kjell Hedlund

Läs mer

Socialnämnden. (C), Sergio Estrada, Olof Lindberg (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M)

Socialnämnden. (C), Sergio Estrada, Olof Lindberg (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, fredagen den 4 november 2011, klockan 09.00 10.00 Beslutande Görel Nilsson (S) ordförande, Kristin Fernerud

Läs mer

Barbro Johansson, kontorschef Nina Thiel, resultatenhetschef Väsby Vård och Omsorg Lidia Wasniewski, controller Jenny Magnusson, nämndsekreterare

Barbro Johansson, kontorschef Nina Thiel, resultatenhetschef Väsby Vård och Omsorg Lidia Wasniewski, controller Jenny Magnusson, nämndsekreterare Produktionsstyrelsen 2012-05-15 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Ragnvald Tisdagen den 15 maj 2012, klockan 19:00-21.40 Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordf. Kent Hjalmarsson

Läs mer

Nils-Erik Mattsson (MP) Thomas Håkansson (C) Anna Carlbrant (RP) Roger Gardell (FP) Jan-Eric Wildros (S) JanAnders Palmqvist (S) Peter Bowin (V) 1(5)

Nils-Erik Mattsson (MP) Thomas Håkansson (C) Anna Carlbrant (RP) Roger Gardell (FP) Jan-Eric Wildros (S) JanAnders Palmqvist (S) Peter Bowin (V) 1(5) Sammanträdesprotokoll 1(5) 2013-09-26 Kommunstyrelsen Plats och tid: Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby 17.00 17.40 Beslutande Roger Fredriksson (M) Kenneth Michaelsson (C) Malin Norfall (S) Lena Karstensson

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS 84 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.45 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson (c) Juhani Kujansivu

Läs mer

2013-10-29. Gilbert Nilsson (C) tjänstgörande ers

2013-10-29. Gilbert Nilsson (C) tjänstgörande ers Sammanträdesprotokoll 1(6) 2013-10-29 Kommunstyrelsen Plats och tid: Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby 09.00- Beslutande Roger Fredriksson (M) Kenneth Michaelsson (C) Malin Norfall (S) Lena Karstensson

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2007-06-04 1 Plats och tid Måndag 4 juni 2007 kl 19.30-20.05 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 16.00 18.00 Beslutande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Ove Klingstedt, s Ingela Gustafsson, m Lars-Olof Jönsson,

Läs mer

Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande. Dag Thulin (M) Rigmor Holmqvist Ödman (S)

Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande. Dag Thulin (M) Rigmor Holmqvist Ödman (S) JÖNKÖPINGS KOMMUN Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-09 1 Plats och tid Kajutan, Rådhuset, Jönköping, kl. 11.00 11.45 Beslutande Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande Åke Johansson (C) 1:e vice

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Britt-Marie

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

2012-02-14. Birgitta Larsson (rp) Ylva Särnmark (fp) observerande ers. 11-30

2012-02-14. Birgitta Larsson (rp) Ylva Särnmark (fp) observerande ers. 11-30 Sammanträdesprotokoll 1(9) 2012-02-14 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13 30 17 15 ande Kristina Valtersson (c) Ersättare: Birgitta Larsson (rp) Ylva Särnmark

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 8 Sida 1 av 8 Tid och plats Onsdagen den 15 maj 2013 kl. 18.45-21.00 Almliden, Bjuv Beslutande Ledamöter Bo Blixt (S),ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Annika B Andersson

Läs mer

Tommy Ahlquist, förvaltningschef Inger Hjort, utvecklingssamordnare. RosMarie Ronnehed, nämndsekreterare UN

Tommy Ahlquist, förvaltningschef Inger Hjort, utvecklingssamordnare. RosMarie Ronnehed, nämndsekreterare UN Sammanträdesprotokoll 1(20) 2012-08-16 Utbildningsnämnden Plats och tid: Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby 08.30 15.45 Beslutande Lennarth Förberg (M) Kjell GG Johansson (M) Christer Stenström (M) Åsa

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 1999-04-14 1. Knut Hahnsskolan, Sal A 2, kl 13.00 16.00

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 1999-04-14 1. Knut Hahnsskolan, Sal A 2, kl 13.00 16.00 Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 1999-04-14 1 Plats och tid Knut Hahnsskolan, Sal A 2, kl 13.00 16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Tommy Andersson

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2013-10-02 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 2 oktober kl. 9.00 11.35. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström

Läs mer

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd 1(10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 10.00 12.15 Ajournering kl. 10.30-10.45 ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Arne Fäldt, s Lars Nilsson, c Monica Nilsson, s Lennart Eklund,

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (7) Paragrafer 85-89 Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Gunnel Johansson (C), tjänstgörande istället

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden (19)

Förskole- och Grundskolenämnden (19) Förskole- och Grundskolenämnden 2000-12-20 1(19) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.30 18.20 Beslutande Anders P Petersson, ordförande (S) Rune Kronkvist (S) tom 115 Thomas Gylling

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (11)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (11) Bildningsnämnden 2009-02-17 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen kl 08.30-12.00 Beslutande Kenth W Johansson, (m), ordförande Birger Antonsson, (s) ers R Sörling Allan Myrtenkvist, (s) Anna Hult

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid. 1 av 9 TEKNISKA NÄMNDEN 2007-02-14

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid. 1 av 9 TEKNISKA NÄMNDEN 2007-02-14 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid. 1 av 9 Plats och tid Hoby-salen Stadshuset kl 13 30 13 50. Beslutande Bengt-Christer Nilsson S Ordförande Tommy Arvidsson S Christer Svantesson S Lindis Olsson

Läs mer

128 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport september Information Tingsryds kommuns ungdomspolitiska program.

128 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport september Information Tingsryds kommuns ungdomspolitiska program. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-10-26 126 Meddelanden. 127 Anmälan om delegationsbeslut. 128 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport september 2011. 129 Budget 2012. 130 Redovisning av simkunnighet i

Läs mer

Utbildningsnämnden (10)

Utbildningsnämnden (10) Utbildningsnämnden 2013-06-12 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 12 juni kl. 9.00 13.30 med ajournering kl 11.22 11.53. Bodil Hansen

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2001-05-16

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2001-05-16 1 Plats och tid Persborgsskolan, Ronneby kl 13.15 15.45 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Tommy Andersson (S) Johnny Adolfsson (S) Oskar Revoledo (S) Lillemor Parling (KD) Boo-Walter Eriksson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

Socialnämnden 1999-05-25

Socialnämnden 1999-05-25 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 08.30-11.55. Beslutande S Anders Johansson, ordförande C Kristina Valtersson S Ingrid Karlsson KD Ingegärd Axelsson S Juhani Kujansivu V Ally Karlsson

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2015-01-14 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 januari kl.8.30 12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid Hassib. Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid Hassib. Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 1(7) 2009-01-13 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-16.15 Beslutande Ingrid K Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c)

Läs mer

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-05-06 1 (7) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Hörsalen Kl. 17:00-17:45 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 15 september 2009. Innehållsförteckning. * Friskoleansökan från Maria Bokföring, enskild firma, begäran om yttrande...

Barn- och utbildningsnämnden 15 september 2009. Innehållsförteckning. * Friskoleansökan från Maria Bokföring, enskild firma, begäran om yttrande... Sammanträdesdatum Innehållsförteckning Sida *, begäran om yttrande...2-4 Sammanträdesdatum Sida 1 Tisdagen den 15 september 2009, klockan 08.00 16.00 Beslutande: Tomas Lönneborg, Mp, ordf Karin Wallén,

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen

Kommunledningsförvaltningen 1(11) Sammanträdesdatum Plats och tid Ronnebysalen, kl. 10:00-12.00 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Kranislav

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-08-22 1 Plats och Tid Norrtull, kl 08.00 12.00 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Anders Hansson (c), ers f Ann-Louise Svensson (c) Gun-Britt Larsson (fp) Michael Karlsson

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Ronneby stadshus

Kommunledningsförvaltningen, Ronneby stadshus 1(8) Sammanträdesdatum Plats och tid Kallingesalen, kl. 09:30-11:20 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden (22)

Förskole- och Grundskolenämnden (22) Förskole- och Grundskolenämnden 2009-06-17 1(22) Plats och tid Stadshuset, Kallingesalen, Ronneby, kl.13.15 --16.55 Beslutande Nils Ingmar Thorell (FP) ordförande Rune Kronkvist (S) Jan-Eric Wildros (S)

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen

Kommunledningsförvaltningen 1(10) Sammanträdesdatum Plats och tid Kallingesalen kl 17.00 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Malin Norfall

Läs mer

Martin Nyqvist Kerstin Jinghede. Anders Cargerman. Martin Nyqvist SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Martin Nyqvist Kerstin Jinghede. Anders Cargerman. Martin Nyqvist SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-09-07 Plats och tid Högskolecentrum hörsal 13.15-16.05 Beslutande Övriga deltagare Anders Cargerman (L) ordförande Håkan Tomasson (M) 1:e vice ordförande Kerstin Rosenkvist

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:00-14:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L), Lennart Ohlsson (C), Göran

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson (s)

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden (19)

Förskole- och Grundskolenämnden (19) Förskole- och Grundskolenämnden 2003-05-14 1(19) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.15 17.00 Beslutande Övriga deltagare Anders P Petersson, ordförande (S) Björn-Åke Petersson (S)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 10 Sida 1 av 10 Tid och plats Onsdagen den 22 april kl. 18.30-21.00 Varagårdsskolans samlingssal, S. Storgatan 21, Bjuv Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 116. Ulla Sandegren (m) obs ersättare Ann-Margreth Pfeiffer (s)

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 116. Ulla Sandegren (m) obs ersättare Ann-Margreth Pfeiffer (s) 116 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 17.00 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson (c) Juhani Kujansivu (s) Theo

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2002-11-20 Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.15 14.40

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2002-11-20 Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.15 14.40 SAMMANTRÄDESP ROTOKOLL 1 Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.15 14.40 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Tommy Andersson (S) Bengt-Christer Nilsson (S) Hans Häll (S) Birgitta

Läs mer

2008-08-12. Övriga deltagare, delvis: Anneli Stenberg, socialsekreterare, Göran Fridh, sektionschef

2008-08-12. Övriga deltagare, delvis: Anneli Stenberg, socialsekreterare, Göran Fridh, sektionschef Sammanträdesprotokoll 1(7) 2008-08-12 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-16.30 ande Ingrid K Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid

Läs mer

2011-10-11. Övriga deltagare: Birgitta Ratcovich förvaltningschef, Eira Bring verksamhetschef, Ann Hermansson, sekreterare

2011-10-11. Övriga deltagare: Birgitta Ratcovich förvaltningschef, Eira Bring verksamhetschef, Ann Hermansson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1(5) 2011-10-11 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13 30-15 20 Beslutande Kristina Valtersson (c) Birgitta Larsson (rp) Ingrid K Karlsson

Läs mer

Omsorgsnämnden 2001-05-22

Omsorgsnämnden 2001-05-22 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 19.00 Beslutande S Bo Johansson, ordförande V Hans Kyhlbäck S Carin Nilsson 79-90 V Lennart Karlsson S Karl-Erik Danielsson KD Göran Andersson 83-95

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20)

Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20) Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20) Plats och tid Tingshuset, måndagen den 22 januari 2007, kl. 16.00-20.45 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Leif Karlsson (c) ordförande Ingridh

Läs mer

Barn- och ungdomsförvaltningen

Barn- och ungdomsförvaltningen Sida Barn- och ungdomsnämnden 2004-11-29 1 (8) Extra sammanträde Plats och tid Kommunhuset, rum 119, kl 17.00 19.00 Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagande Enligt närvarolista Utses att justera

Läs mer

Anna Espenkrona (M) 79 84 tjänstg. ers.

Anna Espenkrona (M) 79 84 tjänstg. ers. Sammanträdesprotokoll 1(18) 2011-05-24 Äldrenämnden Plats och tid: Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-18.00 ande Susanne Lundgren (M) ordf. 71-78 Sune Håkansson (RP) ordf. 79-84 Bo Johansson (S)

Läs mer

Kultur- och utbildningsutskott

Kultur- och utbildningsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2018-10-03, kl 0900-1600 Beslutande Evgeny Krakov, S Linda Jonsson, V Björn Sohlberg, M Övriga deltagande Ingegerd Mäki, kultur-

Läs mer

Kommunhuset, lokal Boken kl Marie Gärdby (C), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Veronicha Pettersson (S), ersättare

Kommunhuset, lokal Boken kl Marie Gärdby (C), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Veronicha Pettersson (S), ersättare 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, lokal Boken kl. 08.15-09.55 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Veronicha Pettersson (S), ersättare Övriga deltagande Åke

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2014-09-09, kl 1300-1530 ande Åke Johdet, S Göte Eriksson, S Evgeny Krakov, S Vesa Hiltunen, S Britta Tervaniemi, V, 50

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2006-10-12

Kommunala Handikapprådet 2006-10-12 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby, kl. 08.30-12.30 Bo Johansson (s) Tommy Andersson (s) 1-11 Miriam Mattsson (SRF) Bengt Wihlstrand (DHR) Leif Olsson (FUB) Bertil Henningsson (HLS) Maj-Britt

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-19 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrummet Tjidtjak, Tingsbacka, fredagen den 19 oktober 2012, kl 10.00 11.00. Beslutande Rolf Laestander (S), ordförande Görgen Åberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-11.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Birger Svensson Malin Norfall Äldrenämnden Äldrenämnden Kommunstyrelsen Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer