Verksamhet 2015 Linköping City Samverkan AB. Org nr

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhet 2015 Linköping City Samverkan AB. Org nr"

Transkript

1 Verksamhet 2015 Linköping City Samverkan AB Org nr

2

3 Året som gått Linköping City Samverkans femte verksamhetsår är lagt till handlingarna och det är dags att summera året som varit. Linköping City Samverkan AB bildades 1 januari 2011 och ägs till 50/50 av de båda föreningarna Cityfastighetsägarna och Cityföreningen, med Linköpings kommun som en samverkanspartner. Fler och fler upptäcker Linköping city och besökarna gillar vår fina stadskärna! År 2015 var ett händelserikt år på alla fronter. Vi anordnade 40-tal event i citykärnan både i egen regi och i samverkan med andra. Nämnas bör vecka 34 en mycket händelserik vecka, där vi var en av många som genomförde Linköpings Stadsfest. Även Gatuliv - Våra gator - vårt val! En hållbarhetsfest i city med cykel och offentlig konst i fokus som arrangerades på Platensgatan ett nära samarbete mellan City Artlink, Linköpings kommun och Citysamverkan. Ett projekt och evenemang som vi är mycket stolta över. Och det största av allt Musikhjälpen, vilket engagemang från alla och vilka härliga minnen från Kärlekens torg! Under Musikhjälpen slog vi rekord med besökare under Musikhjälpen veckan. Stadsfesten, Gatuliv och Musikhjälpen är kanske de bästa exemplen på vad man kan lyckas genomföra i en stad när man arbetar tillsammans. Framtiden för oss Under 2015 blev handelsföreningen FOLK en del av Citysamverkan. FOLK kommer att fortsätta vara FOLK, arbeta engagerat och aktivt med sitt område men kommer också engagera sig i arbetet med utvecklingen av vår stad! Med deras engagemang och vilja att utveckla kommer dom tillföra mycket i vårt framtida arbete! Detta innebär att under 2015 valde 50 verksamheter att bli medlemmar i Citysamverkan! Idag har cityföreningen 188 medlemmar och cityfastighetsägarna 16 engagerade fastighetsägare. Vi tar nu därför sikte på framtiden. Citysamverkan tar ansvar för att påverka och utveckla Linköping, till en inspirerande stad för alla. Tillsammans är vi en enad kraft som medverkar till att skapa en levande stad med genuina miljöer, personliga möten och spännande upplevelser. Vi får fler och mer nöjda besökare, vilket ger fler lönsamma företag. Detta gör att vårt fortsatta gemensamma arbete ser mycket lovande ut, för tillsammans skapar vi en stadskärna full av liv och själ. Från Linköpings innersta Tack alla engagerade medlemmar och samarbetspartners för ett lyckat verksamhetsår! Linköping Marianne Lindh VD

4 Arrangemang En levande stadskärna sju dagar i veckan innebär bland annat att vi behöver skapa upplevelser. Citysamverkan anordnar därför olika arrangemang i city. Dessa arrangemang anordnas både i egen regi och i samverkan med andra aktörer. Lördag 10 januari JULGRANSPLUNDRING I LINKÖPING CITY Det dansades kring granen på Stora Torget och alla barn fick godis. Lördag 28 mars EARTH HOUR Vi uppmärksammade Earth Hour genom att dela ut jordglobsballonger och påminde om att släcka lyset mellan klockan Tisdag 31 mars PÅSKTRÄDET Påskträdet kläddes av barn med diverse pyssel restes sedan på Stora Torget, resultatet blev mycket fint. Torsdag 2 april PÅSKPARAD 2015 slog vi rekord med över barn som medverkade i Påskparaden. Kortegen startade i St: Larsparken och avslutades med dans kring påskträdet på Stora Torget och utdelning av påskägg till alla deltagande barn. Onsdag 29 april DANSENS DAG Internationella dansens dag uppmärksammades med dansuppvisning med dansare från Folkuniversitetet/ Kulturskolan, Blue Ribbon Squares, Östgöta Balett & Dansakademi, Linköpings Line Dancers. Torsdag 30 april VALBORGSMÄSSOAFTON Traditionsenligt spelade och spexade Lithe Blås i city och tågade sedan kortege genom stan till Borggården. Fredag 15 maj SOF STADSSPELNING BONDENS EGEN VÅRMARKNAD Här fick vi en härlig försmak på SOF på Stora torget. På lilla torget fick man samtidigt njuta av Bondensmarknad. Lördag 16 maj SOF KORTEGE BONDENS EGEN VÅRMARKNAD På förmiddagen värmde alla orkestrarna upp Linköpingsborna genom att bjuda på spelningar på Stora Torget. Kortege gick genom Linköping City. På lilla torget fick man njuta av ännu en dag av närodlat och när producerat.

5 Torsdag 21 maj BLODOMLOPPET i CITY! Lördag 30 maj BAKLUCKELOPPIS OCH SAAB MUSIKKÅR SPELAR I CITY Den stora och uppskattade bakluckeloppisen ägde som vanligt rum mitt i Linköpings city på Storgatan i anslutning till S:t Larsparken. SAAB Musikkår bjöd på blandad repertoar med allt från pop till marsch. Lördag 13 juni TOMAS LEDIN FEELING PÅ STORATORGET På stora torget var det fullt med folk, härlig musik, solstolar och sandlåda till barnen. Lördag 25 juli NÄRCON SOMMAR NärCon är fantastiskt unikt och speciellt, en spel- och cosplayfestival. NärCon har fokus på östasiatisk populärkulturer. Mellan den juli hade man chansen att spela spel, träffa nya vänner, kolla på Nordens bästa cosplayare. Där skapades det minnen för livet! Den 24 juli gjorde dessa härliga karaktärer entré i en kortege genom city Lördag 25 juli FRI FART FÖRRA ÅRETS PUBLIKSUCCÉ På Kinda kanal fanns det klassiska 40-tals racerbåtar från alla tider som visade upp sig inför en hänförd publik. Det blev en dag fylld av motormuller och vackra linjer på båtarna som sedan länge lämnat båtförsäljarnas show-rooms. Där kunde man möta klassiker från 1920-talets glada dagar till 1950-talets utmanande design och färger. Tillsammans med både klassiska bilar, motorcyklar, vattenskiduppvisningar och mycket annat. Tisdag 18 augusti WOLFRAM GRAND PRIX GP lopp mitt i city inviger Stadsfesten Onsdag till lördag augusti INTERNATIONAL STREET MARKET Geraud International Street Market bjöd på verklig matglädje av högsta kvalitet från hela Europa. Fredag till söndag augusti, vecka 34 LINKÖPINGS STADSFEST Artistuppträdanden på flera scener dansuppvisningar, barn- och ungdomsaktiviteter, tivoli, cirkus, musikunderhållningar med mera Lördagar veckorna 33 till 40 BONDENS EGEN MARKNAD På Borggården. Lördag 29 augusti SAAB MUSIKKÅR I CITY Musikkåren bjöd på allt från pop, folkmusik och marsch. Måndag-Lördag 31 augusti-5 september Regnbågsveckan Föreläsningar, politiker samtal och konserter, veckan avslutades med en härlig kortege genom city. Lördag 19 september Gatuliv Cityartlink På Platensgatan i Linköping ägde en hållbarhetsyra med cykel och offentlig konst i fokus. 45 olika aktörer fanns på plats för att utnyttja friheten och kraften längs den temporärt bilfria gatan. Park(erings)platser förvandlades till umgängesytor. Aktiviteter som fanns var cykelkorgsloppis, pyssel-zoner, barfotadans, pop-up scener och mycket mer. Lördag 25 september CITYLOPPET OCH Loppet gick igenom Linköping City och längs med Stångån. Cityloppet genomfördes av Linköpingsposten och Frisk.

6 Torsdag 15 oktober Fairtrade Kaffe på Lilla Torget Mitt i City bjöd vi på rykande gott fairtrade kaffe. Lördag 24 oktober HALLOWEEN HÄXOR I CITY! På Lilla Torget kunde barnen komma och hälsa på häxor som bjöd på både spökgodis och ansiktsmålningar, det var många fina varelser som kom därifrån. Lör-sön november JUL SKYLTNINGSHELG STOR ADVENTSMARKND Citysamverkan anordnade i samarbete med Lions Club Linköping/Valla 2015 års Julmarknad på Trädgårdstorget, och Lilla torget. Där mötte man alla kända kvalitetsknallar, Lions Fiskdamm och mycket annat. Lördag 28 november LUCIAKRÖNING Linköpings borgmästare krönte Linköpings lucia på Lilla Torget Torsdag 3 december TOMTENATTA I GRÄNDEN OCH JUL- KLAPPSKVÄLL PÅ GALLERIA FILBYTER Lördag 5 december Julklappslördag med glögg Våra tomtenissar bjöd på glögg och pepparkakor Söndag 13 december LUCia Vårt Luciatåg bjöd på härlig sång runt om i hela city. Sön-Lör december MUSIKHJÄLPEN Musikhjälpen gästade Linköping mellan den december och var den åttonde upplagan av Musikhjälpen. Evenemanget var direktsänt från glasburen som var placerat på Stora Torget. Tre kända programledare, Kodjo Akolor, Linnea Henriksson och Gina Dirawi, bodde i glasburen för att sända radio och tv dygnet runt i sex dagar. Under tiden fick de besök av flera artister och kända personer som engagerade sig i kampen. Musikhjälpen är ett insamlingsevent som lyfter upp en undanskymd humanitär katastrof. Lörd-torsdag december JULKLAPPSDAGAR MED GLÖGG Våra tomtenissar som önskade alla en trevlig shopping i julstöket och en smaklig glöggpaus!

7 Marknadsföring Visa upp Linköping City En stor del av våra intäkter används för att marknadsföra Linköpings innersta. Det ger oss fler besökare som leder till ökade intäkter för handeln, stigande fastighetsvärden, ökat utbud och utrymme för nya investeringar som lockar ännu fler besökare i en positiv spiral. Linköpingcity.se I all vår marknadsföring har vi med vår hemsideadress, och antalet besökare till hemsidan ökar för varje månad. Sociala medier Under våren 2015 startade vi upp vårat instagram konto Linköping city! Det har varje vecka varit en ny ambassadör för Linköping City som profilerat kontot. På vår Facebook sida har vi under året anordnat olika tävlingar i samarbete med olika aktörer som har resulterat i fler gilla markeringar. Eftersom alltfler använder mobilen som sökmotor har vi även en mobiloptimerad hemsida som är helt integrerad med vår vanliga hemsida. På hemsidan finns en sökmotor där man enkelt når alla våra medlemmar och använder man en mobiltelefon kan man med mobilens GPS-funktion lätt orientera sig dit. Mediehuset Corren ÖC är en av våra samarbetspartners när det gäller marknadsföring. Tillsammans med ÖC gav vi 2015 ut tre City tidningar vilka gick ut till alla ÖC prenumeranter samt utgivning i Mera Linköping vilken går ut till alla hushåll i Linköpings innerstad. Alla deltagande företag medverkade i artiklar, annonser och med bazar varor. Tidningen publicerades i print, på webben, 24 corren samt sociala medier som facebook och instagram Linköpings-Posten Linköpings-Posten är en gratistidning som delas ut till alla hushåll i Linköping. I Linköpings Posten har vi framförallt profilannonser där vi lyfter fram innerstaden i bild och text som mötesplats med ett brett utbud av handel, mat, nöjen, kultur och evenemang. Nolltretton Under år 2015 marknadsförde vi alla våra aktiviteter i Nolltretton, ett lokalt månadsmagasin som riktar in sig till läsare som är intresserade av trender, sport, mode, film, musik, nöjen, resor mm. Främst marknadsför våra olika aktiviteter ihop med en redaktionell text i varje månad. Mix Megapol I denna radiokanal sände vi radioreklam inför varje större aktivitet. Även kontinuerlig radioreklam om Söndagsöppet samt Linköping city presentkort gjordes under Rix FM & East FM Här genomförde vi ett stort samarbete vid Gatuliv där även East FM var på plats under dagen. Ett sätt för oss att nå de yngre målgrupperna. Metro Student Detta är en tidskrift med lokaledition för Östergötlands studenter. Detta är en kanal för oss att nå studenterna i Linköping. Främst har vi profilannonsering men givetvis även våra olika aktiviteter. Parkeringsreklam Sedan februari ansvarar vi över reklamytorna i/vid Dukatens P-hus/ parkeringar. Detta innebär att vi har ännu ett redskap att stärka city. Här stärker vi vårt varumärke och marknadsför våra större aktiviteter så som påsk, stadsfest jul mm. Turister För att nå besökare och blivande besökare i och utanför staden medverkar vi i Östergötlands turistguide, Visit Linköpings guide samt hotellbroschyrer. Vi medverkar även i Linköpings officiella turistkarta, rivkarta, samt karta placerad i p-husen. Likaså finns vi på annonsplats i besöks- och informationstavlorna vid Linköpings infartsvägar. Storbildstavlor Under 2015 genomförde vi tre kampanjer på storbildstavlor runtom i Linköping där fokus låg på Linköping Citys presentkort. För att nå turister och andra besökare utanför staden annonserar vi bland annat i Östergötlands turistguide, Visit Linköpings guide och några hotellbroschyrer. Vi annonserar även i Linköpings officiella turistkarta, rivkarta, samt karta placerad i p-husen. Likaså finns vi på annonsplats i besöks- och informationstavlorna vid Linköpings infartsvägar.

8 Kostnadsfördelning av marknadsföringsåtgärder Marknadsföringen och evenemang ger oss fler besökare som leder till ökade intäkter för handeln, stigande fastighetsvärden, ökat utrymme för nya investeringar som lockar ännu fler besökare i en positiv spiral. Mycket av de intäkter som bolaget får in under året går till att marknadsföra och aktivera Linköpings citykärna. År 2015 rörde det sig om cirka 1,3 miljoner kronor. I redogörelsen nedan ingår alla kostnader för bland annat annonsering, artister, ljud och ljus, och övriga kringkostnader i samband med evenemang. Genom förmånliga avtal värderar vi att den marknadsföring vi gör är värd cirka kronor mer än vi betalar. Utöver detta betalar vi kronor årligen för upp och nedtagning av julbelysning. Kostnadsställe: Marknad/Event Jan-Dec 2015 Våraktiviteter Sommaraktiviteter Höstaktiviteter Vinteraktiviteter Linköpings Stadsfest Julaktiviteter Tillstånd Summa Kostnadsställe: Övrig marknadsföring Jan-Dec 2015 Annonser ÖC, LP, Nolltretton Annonsering radio, film Övriga kostnader reklam/pr Summa

9 Utöver evenemang och marknadsföring används mycket av vår tid till att medverka och även driva en hel del projekt. Alla projekt har ett gemensamt syfte att förstärka Linköping som attraktiv marknad och mötesplats. Projekt Linköping Citys presentkort Linköping Citys presentkort har nu funnits sedan juni En stor satsning med syfte att stärka köpkraften i city, med ett presentkort som fungerar i merparten av verksamheterna kan man göra detta. Kunden får ett kort fullt med valmöjligheter! Korten kan laddas med valfritt belopp mellan kr och fungerar precis som ett vanligt VISA kort men utan PIN-kod. Sammanhållningen ökar och vi blir än starkare tillsammans. Detta är en långsiktig satsning då detta generar handeln kommande år. Under 2015 såldes det presentkort för cirka 2 miljoner kronor, ett värde som stannar i Linköping City. Affärsplan Linköpings innersta En affärsplan för Citysamverkan har arbetats fram. Styrande dokument har varit: Utvecklingsplan för Linköping innersta vilken har till syfte att hantera frågor om fortsatt utveckling av Linköpings innerstad utifrån ett helhetsperspektiv. Eventstrategi för Linköping nationella och internationella event. I eventstrategin fastlås att den ska bidra till en trygg stadskärna och trygga arenor. Visionen för city samverkan är att Linköping ska ha en attraktiv och expansiv stadskärna, som är full av liv och själ. Genuina miljöer med en äkta, personlig och hemtrevlig känsla som inspirerar. I affärsplanen tydliggörs City Samverkans roll, värdegrund, målgrupper, övergripande målsättningar, nedbrutna målsättningar, arbetsmodell och mätbara mål. Även huvudbudskap och framgångsfaktorer har bearbetats. Projekt Fritt Wifi i Linköping innersta Lagom till Musikhjälpen erbjöds besökare i Linköping city fritt wifi. Nätet kallas Linköping WiFi. Utsikt Bredband AB tillhandahåller wifi-nätet som en tjänst och ansvarar för installation, drift och underhåll. Linköpings kommun bekostar de delar av wifi-nätet som kommer att finnas i de centrala parkerna, medan fastighetsägarna bekostar de delar som omfattar handelsområdet runt torgen och kringliggande stråk. Tillsammans erbjuder vi fritt wifi till stadens besökare och gör därmed innersta än mer attraktivt. Projekt Ett mätbart city För att kunna säkerställa att utvecklingen i Linköping Citykärna leder till ökad besöksfrekvens är det viktigt för oss att kunna få fram säkra besökssiffror. Om man har ett system som räknar hur många passeringar man har haft; under en dag, en vecka eller den tidperiod man anser intressant, så får man också en ökad kunskap om flödena i citykärnan. Nyetableringar, ombyggnationer, vägarbeten eller annat påverkar förutsättningarna för de som är lokaliserade i stadskärnan. Med besöksräkning kan man se hur dessa störningar påverkar kundensval. Vi arbetar aktivt med att se över nya flöden i stadskärnan där installation av besöksräknare bör göras.

10 Övriga Projekt Trygghetsrådet Innerstadsgruppen Citysamverkan, tillsammans med bland annat polisen, kyrkan, kommunen, fastighetsägarna, krögarna och universitetet, ingår i denna grupp. Detta är ett bra forum där vi informerar varandra om vad som är på gång i stadskärnan. Ibland gör vi trygghetsvandringar för att se vad som behöver åtgärdas för en ökad trygghet. Tillsammans uppdaterar vi en handlingsplan för säkerhet och trygghetsfrågor inom nöjeslivet i Linköping. Trygghetsrådet är en viktig part i vårt stora projekt 2016, Purple Flag Fairtrade City Fairtrade City är en diplomering för kommuner som engagerar sig för etisk konsumtion. Linköping diplomerades som en Fairtrade City den 9 maj Samarbete mellan näringsliv, kommun, föreningar och medborgare är därför av största vikt för ett kraftfullt Fairtrade City-arbete. Citysamverkan deltar i arbetet tillsammans med kommunen, övrigt näringsliv och organisationer i kommunen för en ökad kunskap om Fairtrade och ett. Vi arbetar tillsammans med aktiviteter och evenemang arrangerades en fika dag där man bjöd på fairtrade kaffe på Lilla Torget. Gatuliv En hållbarhets yra mitt i city Cykla eller ta bussen till Platensgatan och upplev en kreativ miljö med hållbara lösningar för vår innerstad! Den 19 september kunde man möta olika aktörer som med hållbarhets tema inredde varsin P-ficka längs med Platensgatan. 45 olika aktörer fanns på plats för att utnyttja friheten och kraften längs den temporärt bilfria gatan. Park(erings)platser förvandlas till umgängesytor. Under dagen anordnandes cykelkorgsloppis, pyssel-zoner, barfotadans, pop-up scener man kunde också eller kolla in och uppleva den kommande förvandlingen av Linköpings Innerstad i samtal med MOS, Gatuliv är ett samarbete mellan Citysamverkan, Linköpings Kommun och City Art Link. Vi ser fram emot framtida gemensamma Gatulivs dagar! Staden växer samverkan med kommunen Linköping växer. Antalet invånare i kommunen har passerat Nu är siktet inställt på ett Linköping med invånare. Linköping tillhör de få kommuner där den centrala tätorten, trots de senaste femtio årens stora utglesning, har haft en betydande tillväxt. Ambitionen är att denna tillväxt fortsätter och att den sker med ett stort mått av stadskvaliteter. Ambitionen förutsätter att den blandade stadens kvaliteter måste prägla alla projekt som berör stadens inre delar. Vi arbetar i nära samverkan med Linköpings kommun i utvecklingen av stadskärnan.

11 Styrelse I 2015 års styrelse har följande personer ingått: Ledamöter från Cityfastighetsägarna Roger Ekström Fastighets AB L E Lundberg ORDFÖRANDE Eva Lindsten Lindstens Fastigheter Ledamöter från Cityföreningen Carina Hanski No36 Stefan Carneteg First Hotel & Best Western Hotel Adjungerade ledamöter från kommunen Anna Bertilson Samhällsbyggnadsdirektör Ulf Johansson Lorin Avdelningschef Stadsmiljö Elias Aguirre Ordförande för Samhällsbyggnadsnämnden Suppleanter från Cityfastighetsägarna Adjungerade Suppleanter från kommunen Suppleanter från Cityföreningen Carl-Fredrik Grönhagen Mannerssons Fastigheter Johan Kristiansson St Kors fastigheter Bill Eriksson Ställföreträdande förvaltningschef Kennet Karlsson Avdelningschef Drift och underhåll Anders Glemsjö Intersport Magnus Olsson Gyllen Linds Bageri

12 Linköping City Samverkan AB Besöksadress Näringslivets hus, Ågatan 9 Postadress Box 388, Linköping Telefon ,

Verksamhet 2014 Linköping City Samverkan AB. Org nr 556813-7565

Verksamhet 2014 Linköping City Samverkan AB. Org nr 556813-7565 Verksamhet 2014 Linköping City Samverkan AB Org nr 556813-7565 Året som gått Linköping Citys fjärde verksamhetsår är lagt till handlingarna och det är dags att summera året som varit. Linköping City Samverkan

Läs mer

LINKÖPINGS INNERSTA Verksamhet 2017

LINKÖPINGS INNERSTA Verksamhet 2017 LINKÖPINGS INNERSTA Verksamhet 2017 Check, check - men vi lutar oss inte tillbaka Linköping City Samverkan AB bildades 2011 och det har varit sju framgångsrika, utmanande och utvecklande år. Linköping

Läs mer

Linköping City Samverkan AB Org nr 556813-7565

Linköping City Samverkan AB Org nr 556813-7565 Linköping City Samverkan AB Org nr 556813-7565 VERKSAMHET 213 INNEHÅLL ÅRET SOM GÅTT Sid 3 Året som gått Sid 4-6 Arrangemang Sid 7-9 Marknadsföring Sid 1 Ett mätbart city Sid 11 Övriga projekt Sid 12 Linköping

Läs mer

Linköping City Samverkan AB Org nr 556813-7565

Linköping City Samverkan AB Org nr 556813-7565 Linköping City Samverkan AB Org nr 556813-7565 VERKSAMHET 2012 INNEHÅLL Sid 3 Året som gått Sid 4-6 Arrangemang Sid 7-9 Marknadsföring Sid 10 Projekt Ett mätbart city Sid 11 Övriga projekt Sid 12 Linköping

Läs mer

Linköpings innersta. Verksamhet 2018

Linköpings innersta. Verksamhet 2018 Linköpings innersta Verksamhet 2018 Årets Stadskärna 2018 ett kvitto på att vårt samarbete ger resultat I slutet av maj 2018 fick Linköping för tredje gången ta emot utmärkelsen Årets Stadskärna. Men det

Läs mer

Det är här det händer!

Det är här det händer! Det är här det händer! Aktiviteter och engagemang för ett levande centrum Året runt anordnar och deltar vi i olika arrangemang. Självklart är det aktiviteter som bidrar till ett attraktivt centrum och

Läs mer

Linköping City Samverkan AB. Org nr 556813-7565 ÅRS REDOVISNING

Linköping City Samverkan AB. Org nr 556813-7565 ÅRS REDOVISNING Linköping City Samverkan AB Org nr 556813-7565 ÅRS REDOVISNING 2011 INNEHÅLL Sid 3 VD har ordet Sid 4-6 Arrangemang Sid 7-9 Marknadsföring Sid 10-11 Övriga projekt Sid 12 Årsredovisning Sid 13 Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsstämma 2011-03-17

Årsstämma 2011-03-17 Årsstämma 2011-03-17 Linköping City Vision: Den attraktivaste marknadsplatsen ALLAskall trivasi Linköping City Den attraktivaste mötesplatsen Alltid ligga i framkant Linköpings stadskärna skall vara regionens

Läs mer

SVENSKA STADSKÄRNORS BID-modell

SVENSKA STADSKÄRNORS BID-modell SVENSKA STADSKÄRNORS BID-modell BUSINESS IMPROVEMENT DISTRICT AFFÄRSUTVECKLINGSOMRÅDE VÅR ORGANISATION Ett unikt non-profit nätverk för offentliga och kommersiella stadsutvecklare. Boverket Trafikverket

Läs mer

Att besöksnäringen är framgångsrik visar sig tydligt i statistiken.

Att besöksnäringen är framgångsrik visar sig tydligt i statistiken. 2014 2014 HAR VARIT ETT SPÄNNANDE ÅR FÖR ARENABOLAGET Linköpings kommun presenterade under våren den Eventstrategi som framöver ska styra Linköping mot målsättningen att bli en av Sveriges tre främsta

Läs mer

- Den moderna och attraktiva mötesplatsen

- Den moderna och attraktiva mötesplatsen LINKÖPINGS CITY - Den moderna och attraktiva mötesplatsen Utvecklingen av Linköpings city har under de senaste åren varit mycket positiv ur en rad aspekter. Stadskärnan upplevs av både invånare och besökare

Läs mer

Kalendarium läsåret 2013/2014 Ung Företagsamhet i Östergötland För utbildningskonceptet UF-företagande

Kalendarium läsåret 2013/2014 Ung Företagsamhet i Östergötland För utbildningskonceptet UF-företagande Kalendarium läsåret 2013/2014 Ung Företagsamhet i Östergötland För utbildningskonceptet UF-företagande Anmälan kommer att krävas till flera av nedanstående aktiviteter och vissa har även platsbegränsning.

Läs mer

Sammanställning av synpunkter vid seminarierna Vision för utveckling av Varbergs stadskärna

Sammanställning av synpunkter vid seminarierna Vision för utveckling av Varbergs stadskärna Jönköping i maj 2012 Sammanställning av synpunkter vid seminarierna Vision för utveckling av Varbergs stadskärna Under våren 2012 hölls fem seminarier för att lägga grunden för visionen. Mötena hade följande

Läs mer

Sammanställda synpunkter från diskussionskvällen den 6 april på Scandic Hallandia

Sammanställda synpunkter från diskussionskvällen den 6 april på Scandic Hallandia Sammanställda synpunkter från diskussionskvällen den 6 april på Scandic Hallandia Grupp A Att skapa förutsättningar på nya platser för uteserveringar och möten. Aktiviteter i centrum året runt. Lilla torgplanen

Läs mer

Internationell Körfestival i Göteborg

Internationell Körfestival i Göteborg Internationell Körfestival i Göteborg Marknadsföra Göteborg som kultur- och turiststad En folkrörelse många sångare och lyssnare i hela världen Ett spännande evenemang för alla göteborgare Varför Göteborg

Läs mer

Inbjudan: Earth Hour mars släcker vi för en ljusare framtid. Släcker du? Från Världsnaturfonden WWF

Inbjudan: Earth Hour mars släcker vi för en ljusare framtid. Släcker du? Från Världsnaturfonden WWF Inbjudan: Earth Hour 2010 27 mars 20.30 släcker vi för en ljusare framtid. Släcker du? Från Världsnaturfonden WWF Inbjudan till Earth Hour Hej alla organisationer! Årets Earth Hour blev en enorm framgång.

Läs mer

Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap

Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap Visit Östergötland - för en Visit Östergötland är det nya namnet på det som tidigare hette Östsvenska turistrådet. Förutom att byta namn har vi även påbörjat

Läs mer

Inbjudan: Earth Hour mars släcker vi för en ljusare framtid. Släcker du? Från Världsnaturfonden WWF

Inbjudan: Earth Hour mars släcker vi för en ljusare framtid. Släcker du? Från Världsnaturfonden WWF Inbjudan: Earth Hour 2010 27 mars 20.30 släcker vi för en ljusare framtid. Släcker du? Från Världsnaturfonden WWF Inbjudan till Earth Hour Kära trossamfund, Årets Earth Hour blev en enorm framgång. Den

Läs mer

för dig inom besöksnäring och handel

för dig inom besöksnäring och handel Sammanställning After Work för dig inom besöksnäring och handel Sammanfattning Målet var att ta fram en handlingsplan med 2-4 konkreta frågor som kommunen tillsammans med Företagarna ska arbeta vidare

Läs mer

Det här är Musikhjälpen:

Det här är Musikhjälpen: MUSIKHJÄLPEN 2017 Det här är Musikhjälpen: Samarbete mellan Sveriges Radio, SVT och radiohjälpen Lyfter fram en undanskymd humanitär katastrof 10 års jubileum i år! Sänds dygnet runt i 144 timmar i P3

Läs mer

Marknadskanaler Visit Linköping & Co AB

Marknadskanaler Visit Linköping & Co AB Marknadskanaler En upplevelse börjar långt före själva evenemanget. För publiken handlar det om längtan. För oss handlar det inte minst om marknadsföring. En del av Visit Linköping & Co AB Box 1397 581

Läs mer

PUHH HOS OSS AB. Att synas. vi har verktygen för att komma i rampljuset. Marknadsföringsbyrå, Kvidinge

PUHH HOS OSS AB. Att synas. vi har verktygen för att komma i rampljuset. Marknadsföringsbyrå, Kvidinge PUHH HOS OSS AB Att synas vi har verktygen för att komma i rampljuset Marknadsföringsbyrå, Kvidinge ATTRAKTIV Er stadskärna är attraktiv, låt alla se det. Om alla tillsammans hjälps åt att göra stadskärnan

Läs mer

Utvärdering av fairtrade Fokus 2016

Utvärdering av fairtrade Fokus 2016 Utvärdering av fairtrade Fokus 2016 Fairtrade fokus Fairtrade Fokus är Fairtrades årliga kampanjveckor som äger rum varje år vecka 41 42. Då samlas butiker och konsumenter, politiker och engagerade för

Läs mer

Eslövs Stadskärneförening

Eslövs Stadskärneförening Eslövs Stadskärneförening Verksamhetsberättelse 2014 Sida 1 Inledning Eslövs Stadskärneförening är ett samarbete mellan handlare, Eslövs kommun, fastighetsägare, föreningar och övrigt näringsliv med syfte

Läs mer

Program för Fairtrade Fokus i Norrköping 2011

Program för Fairtrade Fokus i Norrköping 2011 Program för Fairtrade Fokus i Norrköping 2011 Måndag 10 oktober söndag 23 oktober Harrys erbjuder hemlagad Fairtrade kaka med apelsin&mangotäcke samt Fairtrade- och KRAV märkt kaffe. Pris: 85:- Harrys,

Läs mer

201 HYRESGÄSTMÖTE 18/6

201 HYRESGÄSTMÖTE 18/6 HYRESGÄSTMÖTE 1/6 Varmt välkomna! MARKNADSPLAN del 1 MARKNADSPLAN del 1 1. Visionen 2. Mål 3. Målgrupp 4. Kanaler 5. Marknadsföringen - 3 delar 6. Familjen SöDER 7. Så gör vi tillsammans. Juni till december

Läs mer

Aktivitetskalender Du hakar väl på!

Aktivitetskalender Du hakar väl på! Aktivitetskalender 2018 Du hakar väl på! Hej hembygdsvänner och sockenbor! Denna kalender är inte ett ordinarie Tingstädeblad - det kommer två Tingstädeblad som vanligt under hösten. Detta är information

Läs mer

Enkätundersökning nov - dec 2007. Grundläggande enkätundersökning hos medlemmarna för att kunna förbättra och utveckla Innerstaden Göteborg.

Enkätundersökning nov - dec 2007. Grundläggande enkätundersökning hos medlemmarna för att kunna förbättra och utveckla Innerstaden Göteborg. Enkätundersökning nov - dec 7 Grundläggande enkätundersökning hos medlemmarna för att kunna förbättra och utveckla Innerstaden Göteborg. Bakgrund Under November månad år 7 genomfördes denna enkätundersökning

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Insamlingsguide. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen

Insamlingsguide. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen Insamlingsguide Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen TÄNK OM DIABETES KUNDE BOTAS Du som läser denna insamlingsguide hoppas troligen på samma sak som vi en framtid

Läs mer

Upplevelseentreprenören med passion som drivkraft

Upplevelseentreprenören med passion som drivkraft Upplevelseentreprenören med passion som drivkraft Robin Åkerman är en entreprenör som drivs av att syssla med det han älskar, att skapa unika evenemang och möten mellan människor. Genom sin passion har

Läs mer

Karlshamns Centrumförening. Drottninggatan 47. 37435 Karlshamn www.karlshamnscentrum.se

Karlshamns Centrumförening. Drottninggatan 47. 37435 Karlshamn www.karlshamnscentrum.se Karlshamns Centrumförening. Drottninggatan 47. 37435 Karlshamn www.karlshamnscentrum.se 2011 ett år av förändringar! Under 2011 har det skett en rad förändringar för Karlshamn och Karlshamns Centrumförening.

Läs mer

Hur skapar vi attraktiva mötesplatser utifrån ett samverkansperspektiv. Marlene Hassel Stockholm

Hur skapar vi attraktiva mötesplatser utifrån ett samverkansperspektiv. Marlene Hassel Stockholm Hur skapar vi attraktiva mötesplatser utifrån ett samverkansperspektiv Marlene Hassel Stockholm 2019-04-02 1 Möjligheter & utmaningar Hur möter vi framtiden? Hur kan vi stärka våra platser och skapa tillväxt

Läs mer

LINKÖPING CITY FRÅN SOVANDE TILL BULTANDE HJÄRTA

LINKÖPING CITY FRÅN SOVANDE TILL BULTANDE HJÄRTA LINKÖPING CITY FRÅN SOVANDE TILL BULTANDE HJÄRTA Samhällsbyggnad Dialog Evenemang Ger oss möjlighet att skapa en scen från 2011 till 2016 för framtida utmaningar när det gäller samhällsutvecklingen för:

Läs mer

Jag vill hitta externa samarbetspartners för möjligheten att utveckla framtidens City.

Jag vill hitta externa samarbetspartners för möjligheten att utveckla framtidens City. Personliga och privata hjärtefrågor går ofta hand i hand med var i livet man befinner sig. När det gäller förtroendeuppdraget som styrelsemedlem i Halmstad Citys cityförening och hjärtefrågorna gällande

Läs mer

VISIONGRUPP/ ÅTGÄRDSGRUPP

VISIONGRUPP/ ÅTGÄRDSGRUPP VISIONGRUPP/ ÅTGÄRDSGRUPP DELTAGANDE ORGANISATIONER: UDDEVALLA CENTRUMUTVECKLING FÖRETAGARNA I UDDEVALLA UDDEVALLA HANDEL UDDEVALLA NÄRINGSLIV FASTIGHETSÄGARNA DESTINATION UDDEVALLA Tillväxt Uddevalla

Läs mer

Ålands Näringsliv. Aktuellt under 2017

Ålands Näringsliv. Aktuellt under 2017 Ålands Näringsliv Aktuellt under 2017 Dagens presentation Personal Intressebevakning City Mariehamn Hållbarhet Välkommen in Utveckla framtidens företag Kommande aktiviteter Personal Anders Ekström - verkställande

Läs mer

Program för Fairtrade Fokus i Norrköping 2011

Program för Fairtrade Fokus i Norrköping 2011 Program för Fairtrade Fokus i Norrköping 2011 Måndag 10 oktober söndag 23 oktober Harrys erbjuder hemlagad Fairtrade kaka med apelsin&mangotäcke samt Fairtrade- och KRAV märkt kaffe. Pris: 85:- Harrys,

Läs mer

Dokumentation 2013 Malung-Sälen Älvdalen Mora Orsa

Dokumentation 2013 Malung-Sälen Älvdalen Mora Orsa Dokumentation 2013 Malung-Sälen Älvdalen Mora Orsa Innehållsförteckning Innehållsförteckning 2 Hälsoveckan 2013 Syfte Mål Aktiviteter 3 Hälsoveckan 2013 fyller 10 år 4 Inledning 4 Hälsoveckans temaområden

Läs mer

VÅR DRÖMRUBRIK: ÅRETS STADSKÄRNA 2018

VÅR DRÖMRUBRIK: ÅRETS STADSKÄRNA 2018 VÅR DRÖMRUBRIK: ÅRETS STADSKÄRNA 2018 1 Standardrecept 1 dl nöjda och glada invånare som berättar om allt bra som finns i stadskärnan 4 msk leende handlare och aktörer som vittnar om ett gott samarbete

Läs mer

Instagram. Vad kan Instagram göra för ditt företag?

Instagram. Vad kan Instagram göra för ditt företag? Instagram Vad kan Instagram göra för ditt företag? Lite statistik 46 % män 54 % kvinnor 75 miljoner dagliga användare 1,2 biljoner gilla dagligen Många företag och offentliga personer väljer att använda

Läs mer

Varför FRAMTIDS- FÖRETAG?

Varför FRAMTIDS- FÖRETAG? Varför FRAMTIDS- FÖRETAG? För företag som vill öka synlighet och profilering och attrahera jobbsökande i fastighets- och samhällbyggnadssektorn. För jobbsökande som vill kunna jämföra samma slags tjänster

Läs mer

EVENEMANGSÅRET 2014 SÅ SÄTTER VI EVENEMANG PÅ KARTAN

EVENEMANGSÅRET 2014 SÅ SÄTTER VI EVENEMANG PÅ KARTAN EVENEMANGSÅRET 2014 SÅ SÄTTER VI EVENEMANG PÅ KARTAN Anteckningar från gruppdiskussioner FrukostForum, 2014-01-23 Den 23/1 samlades ett 70-tal personer för att delta i FrukostForum för Vänersborgs näringsliv.

Läs mer

Jag har något att berätta

Jag har något att berätta Jag har något att berätta Resenärer vill komma hem från en resa och kunna dela med sig av en fantastisk berättelse; om den överraskande goda middagen på en nyöppnad restaurang, om hur man hittade ett undangömt

Läs mer

Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014

Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Annette Andersson 2014-03-19 KS 2014/0177 Kommunstyrelsen Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014 Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Nyfiken på influencer marketing? Inte konstigt alla pratar om det.

Nyfiken på influencer marketing? Inte konstigt alla pratar om det. Nyfiken på influencer marketing? Inte konstigt alla pratar om det. VAR 3 FÖR Viral spridning behöver inte ske av slump. Någon fundering? Hör av dig till info@interlaced.in. Vad är influencer marketing?

Läs mer

Snyggt och tryggt i city Västeråsmoderaternas cityprogram för 2014-2018

Snyggt och tryggt i city Västeråsmoderaternas cityprogram för 2014-2018 Snyggt och tryggt i city Västeråsmoderaternas cityprogram för 2014-2018 1 City vårt gemensamma vardagsrum City ska vara och upplevas som vårt gemensamma vardagsrum fullt av aktiviteter och möten. Evenemang

Läs mer

AKTIVITETSKALENDER HÖSTEN 2017

AKTIVITETSKALENDER HÖSTEN 2017 AKTIVITETSKALENDER HÖSTEN 0 Fritidsaktiviteter för personer med funktionsnedsättning Kontakt: Yvonne Wallin tfn. 00 0 yvonne.wallin@ludvika.se START dagar för några aktiviteter BAD måndag september SKYTTE

Läs mer

ONLINEGUIDE KUBEL KIDS POP-UP. Sandberg wallpaper

ONLINEGUIDE KUBEL KIDS POP-UP. Sandberg wallpaper ONLINEGUIDE KUBEL KIDS POP-UP Sandberg wallpaper Välkommen till en enkel guide som hjälper dig att marknadsföra online Pop-up kollektionen Kubel Kids från Sandberg Wallpaper. Där fokus ligger på m odern

Läs mer

Må alla samlas. Vi hoppas att den ger dig en stunds inspirerande läsning.

Må alla samlas. Vi hoppas att den ger dig en stunds inspirerande läsning. Utveckling för Skellefteå 2012 2014 Må alla samlas. Det här är det första steget i en lokal utvecklingsstrategi för allas vårt Skellefteå. Därför vill vi att så många som möjligt i Skellefteå ska läsa

Läs mer

DECKARFESTIVALEN I SUNDSVALL En första rapport

DECKARFESTIVALEN I SUNDSVALL En första rapport DECKARFESTIVALEN I SUNDSVALL 2017 En första rapport Femårsjubilerande Deckarfestivalen genomfördes 2017 med stor framgång 8-10 november. Läs mer i denna rapport om ett omfattande program och många nöjda

Läs mer

Förstudie Stora torget i Motala Sammanställning av medborgardialog

Förstudie Stora torget i Motala Sammanställning av medborgardialog Förstudie Stora torget i Motala Sammanställning av medborgardialog Skisserna kommer vi att titta särskilt på och sammanställa separat. Synpunkter via vykortet Hjälp oss göra Stora torget ännu bättre! Totalt

Läs mer

Måluppfyllelse Visit Linköping & Co AB

Måluppfyllelse Visit Linköping & Co AB Måluppfyllelse 2018 Visit Linköping & Co AB Innehåll 1 Uppfyllelse av uppdrag 3 2 Efterlevnad av det fastställda kommunala ändamålet 3 3 Efterlevnad av de kommunala befogenheterna 3 4 Efterlevnad av ägardirektiv

Läs mer

Kommunikationsstrategi för Tibro kommun

Kommunikationsstrategi för Tibro kommun Kommunikationsstrategi för Tibro kommun 1. Bakgrund, grundläggande begrepp 1.1 Vision Tibro 2017 Tibro kommun har tagit fram en framtidsvision, Vision Tibro 2017, samt ett antal program och aktiviteter

Läs mer

INVIGNINGSTAL Carin Odelius Toyota och Roger Boström Kungälvs- Posten Kl 15,00

INVIGNINGSTAL Carin Odelius Toyota och Roger Boström Kungälvs- Posten Kl 15,00 Kungälvsmässan Informationsmöte Dag 2016-08- 25 Tid kl 15,30 17,00 Plats Friskis&Svettis Kungälv 1 Välkommen till informationsmötet, syftet med mötet är att Utställare skall kunna träffas, få information

Läs mer

Musikhjälpen är ett insamlingsevent skapat av stiftelsen Radiohjälpen och har sedan

Musikhjälpen är ett insamlingsevent skapat av stiftelsen Radiohjälpen och har sedan Guide: Musikhjälpen 2014 Hjälp oss att stoppa spridningen av hiv Musikhjälpen är ett insamlingsevent skapat av stiftelsen Radiohjälpen och har sedan starten 2008 vuxit sig enormt populärt. Genom att rikta

Läs mer

Vi skapar Skandinaviens mest attraktiva stadskärna. Vill du vara med?

Vi skapar Skandinaviens mest attraktiva stadskärna. Vill du vara med? Vi skapar Skandinaviens mest attraktiva stadskärna. Vill du vara med? Målet är att göra Jönköping till Skandinaviens mest attraktiva stadskärna i sin storlek. Ganska kaxigt, tycker kanske en del. Men faktum

Läs mer

KLOCKAN 8 DEN 8:E. en inspirationskick redan till frukost hos Svensk Handel

KLOCKAN 8 DEN 8:E. en inspirationskick redan till frukost hos Svensk Handel KLOCKAN 8 DEN 8:E en inspirationskick redan till frukost hos Svensk Handel KLOCKAN 8 DEN 8:E En inspirationskick redan till frukost hos Svensk Handel Våra populära morgonmöten ger dig en bra start på dagen.

Läs mer

Marknadsföringsmöjligheter Primörtidningen Godaboken Hemsidan Facebook Övrig marknadsföring

Marknadsföringsmöjligheter Primörtidningen Godaboken Hemsidan Facebook Övrig marknadsföring Årets PrimörPremiär kommer gå av stapeln under Kristi Himmelfärdshelgen den 17-20 maj. Helgen innan, lördagen den 12 maj tjuvstartar vi med en Sparrispremiär utanför Österport i Visby. Årets Primörpremiär

Läs mer

Centrumutveckling är Moderat politik!

Centrumutveckling är Moderat politik! Hur skapar vi en attraktionskraft som lockar? Vanligtvis så talar man om områden som: Invånarantal Näringsliv Bostäder Arbetstillfällen Skola och välfärd Handel och turism Livskvalitet När vi under året

Läs mer

falun.se/ Kommunikationsplattform Antagen av kommunfullmäktige

falun.se/ Kommunikationsplattform Antagen av kommunfullmäktige falun.se/ Kommunikationsplattform Antagen av kommunfullmäktige 150507 Om kommunikationsplattformen I dag har alla ett varumärke företag, personer, organisationer och så även kommuner. För att bygga ett

Läs mer

Linköpings Vandrarhem & Hotell

Linköpings Vandrarhem & Hotell Tips på boende under SM-veckan i Linköping! TeoTess Vandrarhem Fogdeg. 33 586 47 LINKÖPING 013-470 73 10 www.teotess.se Vi är ett privatägt vandrarhem som tillhandahåller logi för både kortare och längre

Läs mer

Julia Modig Tjärnström, Anna Marklund, Patrik Ljungqvist 723G04

Julia Modig Tjärnström, Anna Marklund, Patrik Ljungqvist 723G04 Uppdrag Vi har valt att för ett annat företags räkning undersöka hur möjligheterna ser ut för att starta upp, sprida och marknadsföra en virtuell sida som riktar sig till studenterna vid Linköpings universitet.

Läs mer

Så bygger vi IFK Kristianstad! Nikolas Larsson, Klubbchef MätKart

Så bygger vi IFK Kristianstad! Nikolas Larsson, Klubbchef MätKart Så bygger vi IFK Kristianstad! Nikolas Larsson, Klubbchef MätKart14 2014-05-13 Det surrar kring IFK Från en skadeskjuten div 2 klubb till en levande och växande förening Vi har lyckats få handbollen att

Läs mer

Gotland On Tour. Gotland On Tour AB. JULSHOW - 2014 - Special. Evenemangssamarbete:

Gotland On Tour. Gotland On Tour AB. JULSHOW - 2014 - Special. Evenemangssamarbete: Evenemangssamarbete: Kulturföreningen Gotland On Tour med firma Gotland On Tour AB Vad kan ett samarbete med oss bestå av och vad kan det ge för fördelar till ditt evenemang??? JULSHOW - 2014 - Special

Läs mer

INSAMLINGSGUIDE. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen

INSAMLINGSGUIDE. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen INSAMLINGSGUIDE Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen 13 Du som läser denna insamlingsguide hoppas troligen på samma sak som vi - en framtid där diabetes kan botas och

Läs mer

Välkommen till Seniorträffar

Välkommen till Seniorträffar Välkommen till Seniorträffar Hösten 2015 Seniorträffar i Partille Vill du prata med någon över en kopp kaffe? Eller kanske prova på sitt-gympa, gå en datakurs eller delta i en läsecirkel? Hjärtligt välkommen

Läs mer

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Innehåll Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Varumärkesstrategi 10 Lunds kommun som ett gemensamt varumärke 13 Lund idéernas stad 13 Kommunen som en del av staden

Läs mer

Musikhjälpen 2014. Lokalt och globalt samhällsengagemang. Intressemärket. http://www.scouterna.se/ledascouting/leda-scouting/intressemarken/

Musikhjälpen 2014. Lokalt och globalt samhällsengagemang. Intressemärket. http://www.scouterna.se/ledascouting/leda-scouting/intressemarken/ 4 Musikhjälpen 2014 Musikhjälpen är ett insamlingsevent som lyfter upp en undangömd humanitär katastrof. Tre kända programledare bor i en glasbur för att sända radio och TV dygnet runt i 144 timmar. Under

Läs mer

FINALISTER 2018 Årets Butik

FINALISTER 2018 Årets Butik FINALISTER 2018 Årets Butik Finalister 4 Ica Kvantum Landvetter 7 Östenssons Skänninge 8 Ica Maxi Nacka VANA VINNARE En butik där personalen får leda sig själva, ta egna initiativ, vara kreativa och utvecklas

Läs mer

Nya moderna kontor mitt i Linköping

Nya moderna kontor mitt i Linköping Nya moderna kontor mitt i Linköping Kvarteret Braxen vid Storgatan, Ågatan och Repslagaregatan i Linköping LBE-0584-bofakta-Braxen.indd 1 2013-11-14 14.07 Stadskärnan förvandlas och knyter an till nya

Läs mer

Besöksnäringsstrategi KS2018/417/01

Besöksnäringsstrategi KS2018/417/01 TJÄNSTESKRIVELSE Datum DNR: KS2018/417/01 2018-06-18 1 (3) Kommunstyrelsen Besöksnäringsstrategi KS2018/417/01 Förslag till beslut Föreslagen Besöksnäringsstrategi antas Sammanfattning av ärendet I samband

Läs mer

Konfidentiell information - Får ej spridas externt! Vårkampanj 2015

Konfidentiell information - Får ej spridas externt! Vårkampanj 2015 Konfidentiell information - Får ej spridas externt! Vårkampanj 2015 Hejsan! Hoppas att allt går bra för er ute i hallarna nu när det är Superbingo. Här kommer vi på marknad med viktigt information som

Läs mer

GRANTURISMO Expo 2 0 1 4

GRANTURISMO Expo 2 0 1 4 GRANTURISMO Expo 2 0 1 4 Välkommen till ÅRETS härliga bilshower! 2013 var året då ett unikt premiumevent växte till två. GranTurismo Expo i Nacka Strand utanför Stockholm fick förra året tillökning med

Läs mer

ATT VARA U10MILA-FUNKTIONÄR GLÄDJE KÄRLEK LÄNGTAN

ATT VARA U10MILA-FUNKTIONÄR GLÄDJE KÄRLEK LÄNGTAN ATT VARA U10MILA-FUNKTIONÄR GLÄDJE KÄRLEK LÄNGTAN 1 ATT VARA U10MILA-FUNKTIONÄR Arbetsmaterialet vänder sig till alla funktionärer i alla funktioner under Ungdomens 10mila. Samtliga funktionärer ska ha

Läs mer

ÅRSKONFERENS MAJ I VÄSTERVIK

ÅRSKONFERENS MAJ I VÄSTERVIK ÅRSKONFERENS 29-31 MAJ I VÄSTERVIK VÅR ORGANISATION Ett unikt non-profit nätverk för offentliga och kommersiella stadsutvecklare. Boverket Trafikverket Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) Svensk Handel

Läs mer

ARRANGÖRER OCH AKTÖRER

ARRANGÖRER OCH AKTÖRER BAKGRUND VARFÖR Ryssland är en av de fyra mest strategiskt viktiga marknaderna för Sverige och Sveriges utrikeshandel med Ryssland växer snabbt men från en låg nivå i absoluta termer (14:e plats bland

Läs mer

En presentation av. Rättvisemärkts kampanj 2007

En presentation av. Rättvisemärkts kampanj 2007 En presentation av Rättvisemärkts kampanj 2007 Under våren 2007, den 9-22 april, genomförde Rättvisemärkt en rikstäckande kampanj med syfte att skapa ökad uppmärksamhet och kännedom kring Rättvisemärkt

Läs mer

Ansökan evenemangsbidrag 2019

Ansökan evenemangsbidrag 2019 Ansökan evenemangsbidrag 2019 Det står fritt för alla att arrangera evenemang men för att vara berättigad till evenemangsbidrag ska evenemanget falla inom ramen för följande bidragskriterier: Evenemang

Läs mer

Verksamhetsplan 2011 1:a halvåret

Verksamhetsplan 2011 1:a halvåret Verksamhetsplan 2011 1:a halvåret 2011-03-02 -- Verksamhetsplan VK 2015 -- 1 Värt att Se En skärgård i Världsklass Tidningen Båtliv producerar en artikel om projektet "En skärgård i världsklass" som kommer

Läs mer

Fastställt av kommunstyrelsen 31 augusti 2016, 118 HANDLINGSPLAN CENTRALA LAXÅ

Fastställt av kommunstyrelsen 31 augusti 2016, 118 HANDLINGSPLAN CENTRALA LAXÅ Fastställt av kommunstyrelsen 31 augusti 2016, 118 HANDLINGSPLAN CENTRALA LAXÅ 1 Handlingsplan För att följa upp utvecklingsplanen för Centrala Laxå, har vi utvecklat en handlingsplan. Syftet med handlingsplanen

Läs mer

Fairtrade Fokus 2015

Fairtrade Fokus 2015 Fairtrade Fokus 2015 Fairtrade Fokus 2015 vecka 41-42 Fairtrade Fokus är Fairtrades årliga kampanjveckor som äger rum varje år vecka 41-42. Då samlas butiker och konsumenter, politiker och engagerade för

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Pär Israelsson KFN 2014/

Handläggare Datum Ärendebeteckning Pär Israelsson KFN 2014/ TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Pär Israelsson 2014-01-30 KFN 2014/0032 50733 Kultur- och fritidsnämnden Kulturfestival 2014 Förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden beslutar

Läs mer

S TA D E N S EVENEMANG SAMR ÅDSHANDLING FEBRUARI 2016

S TA D E N S EVENEMANG SAMR ÅDSHANDLING FEBRUARI 2016 SAMRÅDSHANDLING FEBRUARI 2016 INNEHÅLL Inledning...4 Bakgrund...5 Enkelt och roligt att arrangera vem, var, när & hur?...6 Vem?...6 Var?...6 När?...7 Hur?...7 Råd och riktlinjer vid evenemang...8 Att göra

Läs mer

Upplev Kilsbergskanten

Upplev Kilsbergskanten Upplev Kilsbergskanten Varför arrangerar vi Upplev Kilsbergskanten? Stärka känslan och stoltheten för Kilsbergskanten Öka gemenskapen och samarbeten mellan oss i Kilsbergskanten Manifestera det pågående

Läs mer

PROJEKTRAPPORT 28/2-2/3 VÄSTERÅS

PROJEKTRAPPORT 28/2-2/3 VÄSTERÅS PROJEKTRAPPORT 28/2-2/3 VÄSTERÅS FAKTA OM KONVENTET VIKTIGA DATUM Prolog 2014 hölls den 28:e februari till 2:a mars på Culturen i Västerås. Konventet hade föranmälan för deltagare samt möjlighet för allmänheten

Läs mer

Ett blomstrande Rosenlund ENKÄTSUNDERSÖKNING 15 företag tillfrågades, 16 personer svarade.

Ett blomstrande Rosenlund ENKÄTSUNDERSÖKNING 15 företag tillfrågades, 16 personer svarade. Ett blomstrande Rosenlund ENKÄTSUNDERSÖKNING 15 företag tillfrågades, 16 personer svarade. Under 2012-2014 har Göteborg stad blivit beviljade ett EU-projekt Ett blomstrande Rosenlund för att Göteborgs

Läs mer

Glashuset 2014. Ytan är 5,5 x 5,5 = 30 m2. Fönster: 128 x 263 cm Glashuset har 29 fönster

Glashuset 2014. Ytan är 5,5 x 5,5 = 30 m2. Fönster: 128 x 263 cm Glashuset har 29 fönster Glashuset 2014 Ytan är 5,5 x 5,5 = 30 m2 Fönster: 128 x 263 cm Glashuset har 29 fönster Målet med Umeå2014 stärka människorna stärka staden stärka kulturen stärka norra regionen stärka det europeiska samarbetet

Läs mer

KLOCKAN 8 DEN 8:E. en inspirationskick redan till frukost hos Svensk Handel

KLOCKAN 8 DEN 8:E. en inspirationskick redan till frukost hos Svensk Handel KLOCKAN 8 DEN 8:E en inspirationskick redan till frukost hos Svensk Handel KLOCKAN 8 DEN 8:E En inspirationskick redan till frukost hos Svensk Handel Våra populära morgonmöten ger dig en bra start på dagen.

Läs mer

Virtual for real 24 september 2007 Borlänge

Virtual for real 24 september 2007 Borlänge Virtual for real 24 september 2007 Borlänge Den virtuella världen är verklig Den digitala verkligheten är sann Virtual for real. Internet är inte längre ett komplement. Om internet tidigare byggde på envägsinformation

Läs mer

ÖREBRO FÄLTRITTKLUBBS VARUMÄRKESPLATTFORM

ÖREBRO FÄLTRITTKLUBBS VARUMÄRKESPLATTFORM ÖREBRO FÄLTRITTKLUBBS VARUMÄRKESPLATTFORM version 1.0 2018-05-06 INNEHÅLL INLEDNING 3 VÄRDEGRUND 4 MÅL 5 BUDSKAP 6 KOMMUNIKATIONSKANALER 7 HUR 8 UTVÄRDERING OCH AVSLUT 9 INLEDNING Örebro Fältrittklubb

Läs mer

K U L T U R H Ö S T E N

K U L T U R H Ö S T E N K U L T U R H Ö S T E N 2018 Kulturhändelser hösten 2018 i Svalövs kommun Decemberupplagan D E C E M B E R 3 november-9 december U T S TÄ L L N I N G - T O M M Y LENNARTSSON Konstnären Tommy Lennartsson

Läs mer

#sumpanlov. Sagoläsning. Dans och pyssel. I Sundbyberg finns det massor av gratis höstaktiviteter för barn och unga! PSST!

#sumpanlov. Sagoläsning. Dans och pyssel. I Sundbyberg finns det massor av gratis höstaktiviteter för barn och unga! PSST! Dans och pyssel Sagoläsning Höstlovsdisco #sumpanlov PSST! I Sundbyberg finns det massor av gratis höstaktiviteter för barn och unga! SUNDBYBERG.SE/SUMPANLOV Här hittar du allt kul som händer i Sundbyberg

Läs mer

STADSUTVECKLING I JÖNKÖPING ATOLLEN EN NY ENTRÉ TILL CITY

STADSUTVECKLING I JÖNKÖPING ATOLLEN EN NY ENTRÉ TILL CITY STADSUTVECKLING I JÖNKÖPING ATOLLEN EN NY ENTRÉ TILL CITY CARINA LUNDEHOLM Skåning. Smålänning. Kommunalråd. Kommunikationskonsult. CCJ KOMMUNIKATION AB Reklambyrå i Huskvarna, startade 1978. 11 medarbetare.

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

GUIDE 5 STEG TILL FRAMGÅNGSRIK DISPLAY I DIN BUTIK

GUIDE 5 STEG TILL FRAMGÅNGSRIK DISPLAY I DIN BUTIK GUIDE 5 STEG TILL FRAMGÅNGSRIK DISPLAY I DIN BUTIK Om du är stressad och inte har tid att läsa hela texten om hur du ska lyckas med display och skyltning kan du kontakta oss direkt istället. Vi hjälper

Läs mer

Aktivitetskalender läsåret 2018/2019 Ung Företagsamhet i Östergötland

Aktivitetskalender läsåret 2018/2019 Ung Företagsamhet i Östergötland Aktivitetskalender läsåret 2018/2019 Ung Företagsamhet i Östergötland Processutbildningen UF-företagande Anmälan kommer att krävas till flera av nedanstående aktiviteter och vissa har även platsbegränsning.

Läs mer

Utveckling och omställning. Ett kompetensprojekt för detaljhandeln i Västerås

Utveckling och omställning. Ett kompetensprojekt för detaljhandeln i Västerås Utveckling och omställning Ett kompetensprojekt för detaljhandeln i Västerås 1 Innehållsförteckning Förord Bakgrund Projektets syfte Projektets deltagare Projektets upplägg Projektets mål Resultat Enkätundersökningar

Läs mer

Vecka 25. Tisdag 18 juni Kl Café och pyssel på torget. Bokstavsjakt (Rek år, yngre barn tillsammans med vuxen)

Vecka 25. Tisdag 18 juni Kl Café och pyssel på torget. Bokstavsjakt (Rek år, yngre barn tillsammans med vuxen) 2019 Vecka 25 Måndag 17 juni Tisdag 18 juni Kl 14.00-16.00 Café och pyssel på torget. Bokstavsjakt (Rek. 7-12 år, yngre barn tillsammans med vuxen) Onsdag 19 juni Premiär SOMMAR I SAXON kl. 18.00. Grill,

Läs mer