Ni som hyresgäst ansvarar för er belysning på kontoret. Ni står även för underhållet av denna belysning såsom byte av ljuskällor.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ni som hyresgäst ansvarar för er belysning på kontoret. Ni står även för underhållet av denna belysning såsom byte av ljuskällor."

Transkript

1 Om din lokal och fastighet Här hittar du som är hyresgäst hos oss på Fabege information om din lokal, fastighet och område. Våra medarbetare hjälper dig gärna om du har frågor eller synpunkter. Gör anmälan om service eller fel Kontakta oss på Fabege Läs aktuell information om din lokal och fastighet Prenumerera på aktuell information till din e-post Hitta information om rumsklimat, teknik och allmän skötsel med mera Lokalerna El och belysning Som hyresvärd ansvarar vi för belysningen i allmänna utrymmen och trapphus. Ni som hyresgäst ansvarar för er belysning på kontoret. Ni står även för underhållet av denna belysning såsom byte av ljuskällor. Stärk din miljöprofil med Grönt Elavtal Ni ansvarar för att teckna elavtal med valfri elleverantör. Innan ni väljer kan vi ge er ett grönt tips. Vi erbjuder er att teckna Grönt Elavtal för miljömärkt el med Vattenfall. Via Grönt Elavtal får du bland annat 100 procent VattenEl samt rådgivning och rabatt på kilowattpriset. Vill du veta mer? Klicka här för att veta mer om Grönt Elavtal och vad du ska göra för att ansluta. Internet, telefoni och TV Din fastighet är ansluten till Stokabs och Telias fibernät. Ni som hyresgäst har ansvar för ert data- och telenät. Det är också ni som sköter anslutning till husets anslutningspunkt.

2 Kontakta Stokab, Telia eller den internetleverantör du vill samarbeta med för att ansluta din lokal till nätverket. Stokab, Telia, Rumsklimat Vår ambition är att alltid erbjuda lokaler med ett bra rumsklimat. För att få bra luft, värme och kyla i lokalerna är ventilationen anpassad efter det antal personer och den utrustning som planerats för lokalerna. Var tredje år genomförs så kallad obligatorisk ventilationskontroll (OVK) för att säkerställa att ventilationen uppfyller kraven från Boverket. Generella tips för ett bra inomhusklimat: Öppna inte fönster för vädring. Det stör kylsystemet och ventilationen och skapar obalans i rumsklimatet. Täck inte elementen och givaren, som känner av och reglerar rumstemperaturen, eftersom det förhindrar att värmen sprids i rummet. Tänk på dina möblers placering. För att dina element ska kunna fungera perfekt så är det bra om det finns ett utrymme mellan element och möbler. Genom det kan luften cirkulera fritt runt elementen. Skötsel och underhåll Som hyresvärd ansvarar vi för underhåll av allmänna utrymmen och hissar i fastigheten. Ni ansvarar själva för underhållet i er lokal. I underhållet ingår exempelvis att byta ljuskällor, hålla ytskikten i gott skick, montering av TV, hyllor, tavlor samt reparation och utbyte av vitvaror. Ombyggnation Om du vill bygga om eller göra ändringar i din lokal behöver du ett skriftligt tillstånd från oss som hyresvärd. För att få ett tillstånd, ta kontakt med din fastighetschef. Fastigheten Hissar Felanmälan Hissleverantören Otis är ansvarig för underhåll och drift av hissarna i fastigheten. Om ni upptäcker fel anmäl det via Service och felanmälan eller kontakta oss på Om en hiss stannar mellan våningarna ska knappen för nödsignal hållas intryckt i minst 15 sekunder. Utanför hissen ljuder då en larmsignal och nödlarm går till Fabeges hissjour dygnet runt. I samband med att larmet går skapas möjlighet till talkommunikation mellan dem som fastnat i hissen och hissjouren, och utryckning sker för att undsätta nödställda personer. Hissen får inte användas vid brand. Hissar i fastigheten Det finns två personhissar i fastigheten.

3 Miljö och energi Vi vill ge dig en grönare vardag och en hållbar framtid. Därför har vi alltsedan 2002 jobbat hårt med miljöfrågor. Vårt miljöarbete är systematiskt och förebyggande ur en rad perspektiv energi, innemiljö och val av byggmaterial. Allt med målsättningen att skapa attraktiva och långsiktigt hållbara byggnader. Vi ser till att våra serviceleverantörer har en hög miljöprofil och tar miljöhänsyn vid val av kemikalier och metoder som används vid underhåll och skötsel av våra fastigheter. Detta sker till exempel genom val av miljömärkta produkter, användning av torra städmetoder med mera. Vi vill även hjälpa dig som hyresgäst att jobba för en grönare vardag. Därför har vi tagit fram en rad smarta lösningar: Grönt Hyresavtal Som hyresgäst har du möjlighet att teckna ett Grönt Hyresavtal. Detta innebär att vi gemensamt sätter fokus på miljöfrågorna för att minska både klimatpåverkan och energiförbrukning. Med Grönt Hyresavtal reglerar vi tillsammans bland annat källsortering av avfall, val av miljösäkra byggmaterial, energioptimering, val av förnybara energikällor och åtaganden kring ett hållbart resande. Vill du veta mer? Klicka här för att läsa mer om Grönt Hyresavtal. Grönt Elavtal Ni ansvarar för att teckna elavtal med valfri elleverantör. Innan ni väljer vill vi gärna ge er ett grönt tips. Vi erbjuder er att teckna Grönt Elavtal för miljömärkt el med Vattenfall. Via Grönt Elavtal får du bland annat 100 procent VattenEl samt rådgivning och rabatt på kilowattpriset. Vill du veta mer? Klicka här för att veta mer om Grönt Elavtal och vad du ska göra för att ansluta. Skyltning Adress Hissnr Hisstyp Last/Antal pers I området har vi ett skyltprogram som gäller för alla våra hyresgäster. Hyresgästskyltning Vi vill att det ska vara lätt för era besökare att hitta till er. I samband med inflyttning står Fabege för kostnaden att sätta upp ert företagsnamn på skylt i entréer och hissar, i enlighet med vår skyltprofil. Om ni därefter byter namn eller gör andra förändringar som kräver att hänvisningsskyltarna vid entréer och hissar uppdateras så står ni själva för den kostnaden. Det är ni som hyresgäst som har ansvar för skyltningen i anslutning till er lokal. Fasadskyltning Vi kan erbjuda skyltplatser på fasaden mot Skytteholm, Smidesvägen och Gränsgatan. Att skylta på fasaden kräver dock godkännande från Fabege samt bygglov. Utrymningsskyltning Dörrmått -cm (breddxhöjd) Korgmått (innermått) -cm (breddxdjupxhöjd) Smidesvägen Personhiss kg/13 pers. B79 x H200 B104 x D200 x H215 Smidesvägen Personhiss 480 kg/6 pers. B89 x H210 B110 x D119 x D216

4 Läs mer om utrymningsskyltning under fliken Utrymning och brandskydd till vänster. Observera att ni behöver godkännande av er fastighetschef innan ni sätter upp egna skyltar. Detsamma gäller om ni vill skylta på fasaden eller sätta upp en antenn. Städning Det är viktigt för oss att det är rent och fräscht i våra fastigheter. Därför ser vi till att entrén, trapphusen och hissarna städas kontinuerligt. Garaget städas tre gånger per år. Datumet väljs efter hur städbehovet ser ut i garaget. En vecka före städningen meddelas berörda hyresgäster och anslag sätts upp på olika ställen i garaget samt på garagedörren. Städning och fönsterputsning i er lokal har ni ansvar för. Säkerhet och inpassering Passersystem för fastigheten Er trygghet är viktig för oss. Därför har vi installerat ett passersystem med kodlås till alla entréer och allmänna dörrar. För att komma in i fastigheten behöver du och dina medarbetare personliga säkerhetsbrickor med kod. Ni som hyresgäst har ansvar för skalskyddet till er lokal lås, larm, kortläsare med mera. Vi rekommenderar att ni tar kontakt med ert försäkringsbolag för att säkerställa att ert skalskydd möter de krav som finns i försäkringsvillkoren. Om du tappar bort din säkerhetsbricka anmäl det via Service och felanmälan eller kontakta oss på Vi spärrar då brickan och ser till att du snarast får en ny. Bevakning Fabege samarbetar med Nokas Security AB som bevakar området och din fastighet. Belysning Vi är noga med att se till att belysning i fastighetens entréer och allmänna utrymmen fungerar väl. Om du upptäcker att något behöver åtgärdas är vi tacksamma om du gör oss uppmärksamma på detta genom att göra en anmälan via Service och felanmälan eller kontakta oss på Aktiviteter efter kontorstid Om ni planerar aktiviteter efter kontorstid, exempelvis ett kundevent, meddela då gärna oss på Tillgänglighet Entré och hiss Alla våningar kan nås med hiss i fastigheten. Samtliga entréer är anpassade för funktionsnedsatta. Parkering Påstignings- och avlämningsplats finns i anslutning till huvudentrén. Gällande parkeringsplats för fordon med handikapptillstånd hänvisar Fabege till Parkmans utplacerade parkeringsplatser.

5 Toalett för funktionsnedsatta Det finns toalett för funktionsnedsatta i byggnaden. Utrymning och brandskydd Brandskyddsarbetet sker i samarbete mellan oss som hyresvärd och dig som hyresgäst. Generellt ansvarar vi som fastighetsägare för brandskyddet utanför den uthyrda lokalen och du som hyresgäst ansvarar för brandskyddet i den uthyrda lokalen. Detta regleras i hyresavtalet. Vi som fastighetsägare ansvarar för: Att det finns minst två, av varandra oberoende, utrymningsvägar från din lokal. Fastighetens utrymningsvägar i allmänna utrymmen är öppningsbara och fria från hindrande föremål. Att se till att din lokal är försedd med fungerande sprinkler där det krävs. Att det finns automatiskt brandlarm med direktkoppling till brandkåren, där det krävs för fastigheten. Att brandskyddsrondera de allmänna ytorna i varje fastighet och föra skriftligt protokoll 2 gånger per år. Du som hyresgäst ansvarar för att utföra ett systematiskt brandskyddsarbete (SBA) för din verksamhet i form av till exempel: Att se till att skyltningen till alla utrymningsvägar är tydlig i din lokal samt att det finns utrymningsplaner på väl synliga platser i lokalen. Att utse en brandskyddsansvarig samt en utrymningsledare på ditt företag. Att utbilda din personal i vad de ska göra om det börjar brinna. Att säkerställa att ditt brandskydd (t.ex. larm, sprinkler och brandredskap) fungerar genom att kontrollera och underhålla brandskyddet regelbundet. Att inte blockera sprinklerhuvuden med möblering, gods eller liknande samt att se till att sprinklerhuvuderna inte skadas vid transport. Om du undrar över något, eller vill veta hur du ska påbörja ert brandskyddsarbete, besök gärna Storstockholms brandförsvars eller Brandskyddföreningens webbplats. Där hittar du all information om brandskyddsarbete. Även vår Brand- och arbetsmiljösamordnare hjälper dig gärna med dina frågor. Brandceller för din trygghet: Varje verksamhets lokaler är utformade som en egen brandcell. Detta innebär att den är byggnadstekniskt avskild från övriga lokaler och kan stå emot brand och rökspridning under en viss tid, normalt 60 minuter. Tanken bakom brandcellsindelning av byggnader är att brand och brandgaser inte ska kunna spridas snabbt eller till stora delar av en byggnad. RÄDDA VARNA LARMA SLÄCK UTRYM Rädda dig själv och andra i din närhet, men ta inte själv för stora risker. Varna andra som kan vara i fara. Larma Räddningstjänsten genom att ringa 112. Släck branden om det är möjligt utan att du utsätter dig för någon risk. Utrym genom att ta den närmaste utrymningsvägen, se dig om och följ de gröna skyltarna ut. Använd trapporna, aldrig hissen. Möt Räddningstjänsten och lämna information om vad som har hänt och eventuella kvarvarande och antal utrymda. Utrymningsdörrar Det gröna nödhandtaget på utrymningsdörrar får endast användas vid nödutrymning, då inbrottslarm aktiveras när nödhandtaget trycks ner.

6 Använd det vanliga handtaget eller, om det finns, öppnaknapp med nyckelsymbol vid daglig passage. Källsortering och avfall Inom fastigheten finns ett gemensamt avfallsrum med kärl för hushållssopor som ligger till höger om entrén på markplan. För att kunna komma åt avfallsrummet behöver du behörighet. Kontakta oss eller kom förbi på vårt Service Center på Englundavägen 7. Hantering av övrigt avfall, så kallat verksamhetsavfall, och källsortering sker inom respektive hyresgästs lokal. Det är ni själva som hyresgäst som tecknar avtal om hanteringen av övrigt avfall med valfri avfallsleverantör. Vi kan dock rekommendera vår partner Ragnsells, som hjälper er att minska avfallsmängden och sortera det som blir kvar på ett miljösmart sätt. Ni får dessutom kontroll på vilka mängder som återvinns genom enkel och tydlig statistik. Vill du ha en verksamhetsanpassad och miljöriktig avfallshantering, kontakta Ragnsells på Området Parkering och cyklar Hållbart resande Som hyresgäst hos oss kan du inte bara påverka din arbetsplats, utan också ditt resande. Förutom närheten till kollektivtrafik är området också lätt tillgängligt för alla som vill ta cykeln till jobbet. Det finns gott om cykelbanor i alla riktningar. Vi erbjuder poolcyklar till alla våra hyresgäster i området. Om ni har önskemål om uttag för elbilar så kan vi diskutera det. Har du frågor eller önskemål? Kontakta oss eller kom förbi på vårt Service Center på Englundavägen 7. Parkering I alla våra fastigheter försöker vi erbjuda goda parkeringsmöjligheter. I din fastighet finns det parkeringsplatser i och runt fastigheten som Parkman ansvarar för. Om du vill hyra parkering eller har frågor, ta kontakt med Parkman på Utomhusparkering Det finns utomhusparkeringsplatser vid fastigheten, längst Smidesvägen. Garageparkering Det finns ett garage i anslutning till fastigheten. Infarten till garaget finns på Smidesvägen 4. Cykelställ Det finns ett cykelställ vid fastighetens entré. Parkering för fordon med handikapptillstånd Läs mer om parkering för fordon med handikapptillstånd under fliken Tillgänglighet till vänster. Service Våra servicetjänster Vi erbjuder poolcyklar till alla våra hyresgäster i området. Det innebär att medarbetare på företag som ansluter sig till cykelpoolen får möjlighet att låna cyklar under vardagar mellan kl

7 Kom förbi på vårt Service Center på Englundavägen 7, så berättar vi mer. Godsmottagning I fastigheten finns det en lastkaj vid garageinfarten på Smidesvägen 4. Utomhusmiljö Fabege ansvarar för underhåll av marken i fastighetens omedelbara närhet och trottoaren. Solna stad ansvarar för underhåll av gatorna i närområdet. Kontakt Servicefrågor Füsun Kisner fusun.kisner@fabege.se Mikael Gunderyd mikael.gunderyd@fabege.se Farzan Mirzazadeh Farzan.Mirzazadeh@fabege.se Joel Grönwall Hyresfrågor

8 Sara Persson Avtalsfrågor Håkan Darlöf

Svetsaren 1. Välkommen till din fastighets sida. Din fastighet. Hissar. Hissar i fastigheten

Svetsaren 1. Välkommen till din fastighets sida. Din fastighet. Hissar. Hissar i fastigheten Välkommen till din fastighets sida Här hittar du som är hyresgäst hos oss på Fabege information om din lokal, fastighet och område. Våra medarbetare hjälper dig gärna om du har frågor eller synpunkter.

Läs mer

Ni som hyresgäst ansvarar för er belysning på kontoret. Ni står även för underhållet av denna belysning såsom byte av ljuskällor.

Ni som hyresgäst ansvarar för er belysning på kontoret. Ni står även för underhållet av denna belysning såsom byte av ljuskällor. Om din lokal och fastighet Här hittar du som är hyresgäst hos oss på Fabege information om din lokal, fastighet och område. Våra medarbetare hjälper dig gärna om du har frågor eller synpunkter. Gör anmälan

Läs mer

Ni som hyresgäst ansvarar för er belysning på kontoret. Ni står även för underhållet av denna belysning såsom byte av ljuskällor.

Ni som hyresgäst ansvarar för er belysning på kontoret. Ni står även för underhållet av denna belysning såsom byte av ljuskällor. Om din lokal och fastighet Här hittar du som är hyresgäst hos oss på Fabege information om din lokal, fastighet och område. Våra medarbetare hjälper dig gärna om du har frågor eller synpunkter. Gör anmälan

Läs mer

Sparven 18. Om din lokal och fastighet. Din fastighet. Hissar. Hissar i fastigheten

Sparven 18. Om din lokal och fastighet. Din fastighet. Hissar. Hissar i fastigheten Om din lokal och fastighet Här hittar du som är hyresgäst hos oss på Fabege information om din lokal, fastighet och område. Våra medarbetare hjälper dig gärna om du har frågor eller synpunkter. Gör anmälan

Läs mer

Getingen 15. Om din lokal och fastighet. Fastigheten. Hissar. Hissar i fastigheten

Getingen 15. Om din lokal och fastighet. Fastigheten. Hissar. Hissar i fastigheten Om din lokal och fastighet Här hittar du som är hyresgäst hos oss på Fabege information om din lokal, fastighet och område. Våra medarbetare hjälper dig gärna om du har frågor eller synpunkter. Gör anmälan

Läs mer

Islandet 3. Välkommen till din fastighets sida. Din fastighet. Hissar. Hissar i fastigheten

Islandet 3. Välkommen till din fastighets sida. Din fastighet. Hissar. Hissar i fastigheten Välkommen till din fastighets sida Här hittar du som är hyresgäst hos oss på Fabege information om din lokal, fastighet och område. Våra medarbetare hjälper dig gärna om du har frågor eller synpunkter.

Läs mer

Hägern Mindre 7. Välkommen till din fastighets sida. Din fastighet. Hissar. Hissar i fastigheten

Hägern Mindre 7. Välkommen till din fastighets sida. Din fastighet. Hissar. Hissar i fastigheten Välkommen till din fastighets sida Här hittar du som är hyresgäst hos oss på Fabege information om din lokal, fastighet och område. Våra medarbetare hjälper dig gärna om du har frågor eller synpunkter.

Läs mer

Du som hyresgäst ansvarar för belysningen inne på ert kontor samt underhåll av den som tex byte av ljuskällor.

Du som hyresgäst ansvarar för belysningen inne på ert kontor samt underhåll av den som tex byte av ljuskällor. Om din lokal och fastighet Här hittar du som är hyresgäst hos oss på Fabege information om din lokal, fastighet och område. Våra medarbetare hjälper dig gärna om du har frågor eller synpunkter. Gör anmälan

Läs mer

Du som hyresgäst ansvarar för belysningen samt underhåll av den som tex byte av ljuskällor inne på ert kontor.

Du som hyresgäst ansvarar för belysningen samt underhåll av den som tex byte av ljuskällor inne på ert kontor. Om din lokal och fastighet Här hittar du som är hyresgäst hos oss på Fabege information om din lokal, fastighet och område. Våra medarbetare hjälper dig gärna om du har frågor eller synpunkter. Gör anmälan

Läs mer

Yrket 3. Om din lokal och fastighet. Lokalerna. El och belysning. Prova vår app!

Yrket 3. Om din lokal och fastighet. Lokalerna. El och belysning. Prova vår app! Om din lokal och fastighet Här hittar du som är hyresgäst hos oss på Fabege information om din lokal, fastighet och område. Våra medarbetare hjälper dig gärna om du har frågor eller synpunkter. Gör anmälan

Läs mer

Ni som hyresgäst ansvarar för er belysning på kontoret. Ni står även för underhållet av denna belysning såsom byte av ljuskällor.

Ni som hyresgäst ansvarar för er belysning på kontoret. Ni står även för underhållet av denna belysning såsom byte av ljuskällor. Om din lokal och fastighet Här hittar du som är hyresgäst hos oss på Fabege information om din lokal, fastighet och område. Våra medarbetare hjälper dig gärna om du har frågor eller synpunkter. Gör anmälan

Läs mer

Uarda 1. Om din lokal och fastighet. Lokalerna. El och belysning. Prova vår app!

Uarda 1. Om din lokal och fastighet. Lokalerna. El och belysning. Prova vår app! Om din lokal och fastighet Här hittar du som är hyresgäst hos oss på Fabege information om din lokal, fastighet och område. Våra medarbetare hjälper dig gärna om du har frågor eller synpunkter. Gör anmälan

Läs mer

Ni som hyresgäst ansvarar för er belysning på kontoret. Ni står även för underhållet av denna belysning såsom byte av ljuskällor.

Ni som hyresgäst ansvarar för er belysning på kontoret. Ni står även för underhållet av denna belysning såsom byte av ljuskällor. Om din lokal och fastighet Här hittar du som är hyresgäst hos oss på Fabege information om din lokal, fastighet och område. Våra medarbetare hjälper dig gärna om du har frågor eller synpunkter. Gör anmälan

Läs mer

Korphoppet 6. Om din lokal och fastighet. Lokalerna. El och belysning. Prova vår app!

Korphoppet 6. Om din lokal och fastighet. Lokalerna. El och belysning. Prova vår app! 2017-02-25 Om din lokal och fastighet Här hittar du som är hyresgäst hos oss på Fabege information om din lokal, fastighet och område. Våra medarbetare hjälper dig gärna om du har frågor eller synpunkter.

Läs mer

Getingen 14. Om din lokal och fastighet. Lokalerna. El och belysning. Internet, telefoni och TV. Rumsklimat

Getingen 14. Om din lokal och fastighet. Lokalerna. El och belysning. Internet, telefoni och TV. Rumsklimat Om din lokal och fastighet Här hittar du som är hyresgäst hos oss på Fabege information om din lokal, fastighet och område. Våra medarbetare hjälper dig gärna om du har frågor eller synpunkter. Gör anmälan

Läs mer

Korphoppet 1. Om din lokal och fastighet. Lokalerna. El och belysning. Prova vår app!

Korphoppet 1. Om din lokal och fastighet. Lokalerna. El och belysning. Prova vår app! 2017-02-26 Om din lokal och fastighet Här hittar du som är hyresgäst hos oss på Fabege information om din lokal, fastighet och område. Våra medarbetare hjälper dig gärna om du har frågor eller synpunkter.

Läs mer

Ni som hyresgäst ansvarar för er belysning på kontoret. Ni står även för underhållet av denna belysning såsom byte av ljuskällor.

Ni som hyresgäst ansvarar för er belysning på kontoret. Ni står även för underhållet av denna belysning såsom byte av ljuskällor. Om din lokal och fastighet Här hittar du som är hyresgäst hos oss på Fabege information om din lokal, fastighet och område. Våra medarbetare hjälper dig gärna om du har frågor eller synpunkter. Gör anmälan

Läs mer

Ni som hyresgäst ansvarar för er belysning på kontoret. Ni står även för underhållet av denna belysning såsom byte av ljuskällor.

Ni som hyresgäst ansvarar för er belysning på kontoret. Ni står även för underhållet av denna belysning såsom byte av ljuskällor. Om din lokal och fastighet Här hittar du som är hyresgäst hos oss på Fabege information om din lokal, fastighet och område. Våra medarbetare hjälper dig gärna om du har frågor eller synpunkter. Gör anmälan

Läs mer

Pilen 31. Om din lokal och fastighet. Lokalerna. El och belysning. Prova vår app!

Pilen 31. Om din lokal och fastighet. Lokalerna. El och belysning. Prova vår app! 2017-02-27 Om din lokal och fastighet Här hittar du som är hyresgäst hos oss på Fabege information om din lokal, fastighet och område. Våra medarbetare hjälper dig gärna om du har frågor eller synpunkter.

Läs mer

Luma 1. Om din lokal och fastighet. Lokalerna. El och belysning. Prova vår app!

Luma 1. Om din lokal och fastighet. Lokalerna. El och belysning. Prova vår app! 2017-06-19 Om din lokal och fastighet Här hittar du som är hyresgäst hos oss på Fabege information om din lokal, fastighet och område. Våra medarbetare hjälper dig gärna om du har frågor eller synpunkter.

Läs mer

Huvudentrén på Tidningshuset ligger på Gjörwellsgatan 30. Höghusets huvudentré ligger på Rålambsvägen 17.

Huvudentrén på Tidningshuset ligger på Gjörwellsgatan 30. Höghusets huvudentré ligger på Rålambsvägen 17. Om din lokal och fastighet Här hittar du som är hyresgäst hos oss på Fabege information om din lokal, fastighet och område. Våra medarbetare hjälper dig gärna om du har frågor eller synpunkter. Gör anmälan

Läs mer

Electrum 3. Allmänt. Kortfakta. Adress: Isafjordsgatan 28. Anläggninsnummer: A0276002. Byggår: 1998. Arkitekt: White Arkitekter.

Electrum 3. Allmänt. Kortfakta. Adress: Isafjordsgatan 28. Anläggninsnummer: A0276002. Byggår: 1998. Arkitekt: White Arkitekter. Electrum 3 Kortfakta Adress: Isafjordsgatan 28 Anläggninsnummer: A0276002 Byggår: 1998 Arkitekt: White Arkitekter Allmänt Husansvar Byggnaden ägs och förvaltas av Akademiska Hus med KTH, Swedish ICT och

Läs mer

Husguide. Klamparen, Fleminggatan 14. Se alla våra fastigheter på

Husguide. Klamparen, Fleminggatan 14. Se alla våra fastigheter på Husguide Klamparen, Fleminggatan 14 Se alla våra fastigheter på www.klpfastigheter.se Hä rh it info prak tar d u ti r din mati sk lo on fas kal o om tig he ch t OM HUSGUIDEN Denna byggnad ägs samt förvaltas

Läs mer

Parkeringsplatser avsedd för fordon med handikapptillstånd finns i anslutning till byggnaden. Se gärna campuskartan på sidan för Frescati.

Parkeringsplatser avsedd för fordon med handikapptillstånd finns i anslutning till byggnaden. Se gärna campuskartan på sidan för Frescati. Södra huset, hus D Kortfakta Adress: Universitetsvägen 10D Anläggninsnummer: A0133015 Byggår: 1971 Arkitekt: David Helldén Information till funktionsnedsatta Bilparkering Parkeringsplatser avsedd för fordon

Läs mer

Södra huset, hus A. Allmänt. Kortfakta. Adress: Universitetsvägen 10A, 12, 14A. Anläggninsnummer: A Byggår: Arkitekt: David Helldén

Södra huset, hus A. Allmänt. Kortfakta. Adress: Universitetsvägen 10A, 12, 14A. Anläggninsnummer: A Byggår: Arkitekt: David Helldén Södra huset, hus A Kortfakta Adress: Universitetsvägen 10A, 12, 14A Anläggninsnummer: A0133012 Byggår: 1971 Arkitekt: David Helldén Allmänt Avfallshantering Hushållssopor lämnas i anvisat soprum. Där det

Läs mer

Husguide. Såpsjudaren, Birger Jarlsgatan 43. Se alla våra fastigheter på

Husguide. Såpsjudaren, Birger Jarlsgatan 43. Se alla våra fastigheter på Husguide Såpsjudaren, Birger Jarlsgatan 43 Se alla våra fastigheter på www.klpfastigheter.se Hä rh it p info rak tar d u ti r din mati sk o lo n fas kal o om tig he ch t OM HUSGUIDEN Denna byggnad ägs

Läs mer

Ni som hyresgäst ansvarar för er belysning på kontoret. Ni står även för underhållet av denna belysning såsom byte av ljuskällor.

Ni som hyresgäst ansvarar för er belysning på kontoret. Ni står även för underhållet av denna belysning såsom byte av ljuskällor. Om din lokal och fastighet Här hittar du som är hyresgäst hos oss på Fabege information om din lokal, fastighet och område. Våra medarbetare hjälper dig gärna om du har frågor eller synpunkter. Gör anmälan

Läs mer

Byggnaden ägs och förvaltas av Akademiska Hus med Stockholms Universitet (SU) som hyresgäst.

Byggnaden ägs och förvaltas av Akademiska Hus med Stockholms Universitet (SU) som hyresgäst. Södra huset, hus C Kortfakta Adress: Universitetsvägen 10C, 14C Anläggninsnummer: A0133014 Byggår: 1971 Arkitekt: David Helldén Allmänt Husansvar Byggnaden ägs och förvaltas av Akademiska Hus med Stockholms

Läs mer

Naturvetarhuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Johan Bures väg 14. Anläggninsnummer: J0008002. Byggår: 1966. Arkitekt: Hans Brunnberg.

Naturvetarhuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Johan Bures väg 14. Anläggninsnummer: J0008002. Byggår: 1966. Arkitekt: Hans Brunnberg. Naturvetarhuset Kortfakta Adress: Johan Bures väg 14 Anläggninsnummer: J0008002 Byggår: 1966 Arkitekt: Hans Brunnberg Allmänt Husansvarig Jag som är husansvarig för Naturvetarhuset heter Peter Lundvall.

Läs mer

Samverkanshuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Universitetstorget 4. Anläggninsnummer: J0008029. Byggår: 2004

Samverkanshuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Universitetstorget 4. Anläggninsnummer: J0008029. Byggår: 2004 Samverkanshuset Kortfakta Adress: Universitetstorget 4 Anläggninsnummer: J0008029 Byggår: 2004 Arkitekt: Huset är ritat av Peter Jönsson, Arkinova och slut Allmänt Husansvarig Jag som är husansvarig för

Läs mer

Kemihuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Linnaeus väg 10. Anläggninsnummer: J0008004. Byggår: 1963. Arkitekt: Hans Brunnberg.

Kemihuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Linnaeus väg 10. Anläggninsnummer: J0008004. Byggår: 1963. Arkitekt: Hans Brunnberg. Kemihuset Kortfakta Adress: Linnaeus väg 10 Anläggninsnummer: J0008004 Byggår: 1963 Arkitekt: Hans Brunnberg Allmänt Husansvarig Jag som är husansvarig för Biologihuset heter Lars Karlsson. Det är jag

Läs mer

Barnhusväderkvarnen 36

Barnhusväderkvarnen 36 Om din lokal och fastighet Här hittar du som är hyresgäst hos oss på Fabege information om din lokal, fastighet och område. Våra medarbetare hjälper dig gärna om du har frågor eller synpunkter. Gör anmälan

Läs mer

Lärarutbildningshuset

Lärarutbildningshuset Lärarutbildningshuset Kortfakta Adress: Universitetstorget 30 Anläggninsnummer: J0008026 Byggår: 1996 Arkitekt: Bertil Håkansson, FFNS Allmänt Husansvarig Jag som är husansvarig för Lärarutbildningshuset

Läs mer

Fastigheten ägs och förvaltas av Akademiska Hus med IVL Svenska Miljöinstitutet som hyresgäst.

Fastigheten ägs och förvaltas av Akademiska Hus med IVL Svenska Miljöinstitutet som hyresgäst. IVL Kortfakta Adress: Valhallavägen 81 Anläggninsnummer: A0043002 Byggår: Arkitekt: Erik Lallerstedt Allmänt Husansvar Fastigheten ägs och förvaltas av Akademiska Hus med IVL Svenska Miljöinstitutet som

Läs mer

Husguide Ångströmlaboratoriet Hus 7

Husguide Ångströmlaboratoriet Hus 7 Husguide Ångströmlaboratoriet Hus 7 Innehåll Allmän information... 2 Felanmälan... 2 Adresser... 2 Planritningar... 3 Tillgänglighet... 4 Parkering... 4 Brandskydd... 4 Nödlarm... 5 Inbrottslarm... 5 Dörrmiljö...

Läs mer

Husguide. Fraktalen 1 & 3, Solnavägen 4. Se alla våra fastigheter på

Husguide. Fraktalen 1 & 3, Solnavägen 4. Se alla våra fastigheter på Husguide Fraktalen 1 & 3, Solnavägen 4 Se alla våra fastigheter på www.klpfastigheter.se Hä rh it p info rak tar d u ti r din mati sk lo on fas kal o om tig he ch t OM HUSGUIDEN Denna byggnad ägs samt

Läs mer

Fysiologihuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Artedigränd 7. Anläggninsnummer: J0008007. Byggår: 1969. Arkitekt: Hans Brunnberg.

Fysiologihuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Artedigränd 7. Anläggninsnummer: J0008007. Byggår: 1969. Arkitekt: Hans Brunnberg. Fysiologihuset Kortfakta Adress: Artedigränd 7 Anläggninsnummer: J0008007 Byggår: 1969 Arkitekt: Hans Brunnberg Allmänt Husansvarig Jag som är husansvarig för Fysiologihuset heter Sven-Erik Harr. Det är

Läs mer

Byggnaden ägs och förvaltas av Akademiska Hus med Stockholms Universitet (SU) som hyresgäst.

Byggnaden ägs och förvaltas av Akademiska Hus med Stockholms Universitet (SU) som hyresgäst. Studenthuset Kortfakta Adress: Anläggninsnummer: A0133011 Byggår: Arkitekt: Allmänt Husansvar Byggnaden ägs och förvaltas av Akademiska Hus med Stockholms Universitet (SU) som hyresgäst. Vi hoppas att

Läs mer

Ni som hyresgäst ansvarar för er belysning på kontoret. Ni står även för underhållet av denna belysning såsom byte av ljuskällor.

Ni som hyresgäst ansvarar för er belysning på kontoret. Ni står även för underhållet av denna belysning såsom byte av ljuskällor. Om din lokal och fastighet Här hittar du som är hyresgäst hos oss på Fabege information om din lokal, fastighet och område. Våra medarbetare hjälper dig gärna om du har frågor eller synpunkter. Gör anmälan

Läs mer

Skanska, etableringskontor

Skanska, etableringskontor Skanska, etableringskontor Kortfakta Adress: Nobels väg 8 Anläggninsnummer: A0095012 Byggår: Arkitekt: Ture Ryberg, Rosenbergs Arkitekter AB Allmänt Husansvar Byggnad 95:12 ägs och förvaltas av Akademiska

Läs mer

Mikrobiologi,Tumör och Cellbiologi, MTC

Mikrobiologi,Tumör och Cellbiologi, MTC Mikrobiologi,Tumör och Cellbiologi, MTC Kortfakta Adress: Nobels väg 16 Anläggninsnummer: A0095045 Byggår: 1993 Arkitekt: Myrenbergs arkitektkontor Allmänt Husansvar Byggnad 95:45 för MTC, Mikrobiologi,

Läs mer

MIT-huset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Campustorget 5. Anläggninsnummer: J0008019. Byggår: 1992. Arkitekt: A. Olsson & Sjödin. Byggnadsbeskrivning

MIT-huset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Campustorget 5. Anläggninsnummer: J0008019. Byggår: 1992. Arkitekt: A. Olsson & Sjödin. Byggnadsbeskrivning MIT-huset Kortfakta Adress: Campustorget 5 Anläggninsnummer: J0008019 Byggår: 1992 Arkitekt: A. Olsson & Sjödin Allmänt Byggnadsbeskrivning Jag som är husansvarig för MIT-huset heter Tomas Andersson Image

Läs mer

Mark-Vatten-Miljöcentrum, HUSGUIDE

Mark-Vatten-Miljöcentrum, HUSGUIDE Mark-Vatten-Miljöcentrum, MVM HUSGUIDE Innehåll Allmän information... 2 Besöksadresser... 2 Tillgänglighet... 5 Parkering... 6 Brandskydd... 6 Nödlarm från hissar och RWC... 6 Inbrottslarm... 7 Dörrmiljö...

Läs mer

Ormträsket 10. Om din lokal och fastighet. Fastigheten. Hissar. Hissar i fastigheten

Ormträsket 10. Om din lokal och fastighet. Fastigheten. Hissar. Hissar i fastigheten Om din lokal och fastighet Här hittar du som är hyresgäst hos oss på Fabege information om din lokal, fastighet och område. Våra medarbetare hjälper dig gärna om du har frågor eller synpunkter. Gör anmälan

Läs mer

Ni som hyresgäst ansvarar för er belysning på kontoret. Ni står även för underhållet av denna belysning såsom byte av ljuskällor.

Ni som hyresgäst ansvarar för er belysning på kontoret. Ni står även för underhållet av denna belysning såsom byte av ljuskällor. Om din lokal och fastighet Här hittar du som är hyresgäst hos oss på Fabege information om din lokal, fastighet och område. Våra medarbetare hjälper dig gärna om du har frågor eller synpunkter. Gör anmälan

Läs mer

Adress Barnhusgatan 3. eller på vägen hem - skönt att veta om du ibland har svårt att få vardagspusslet att gå ihop.

Adress Barnhusgatan 3. eller på vägen hem - skönt att veta om du ibland har svårt att få vardagspusslet att gå ihop. Typ Kontor Storlek 183 kvm Adress Barnhusgatan 3 Område City Lokalbeskrivning Fantastiskt fin lokal på fjärde våning i hörnet Barnhusgatan / Norra Latin eller på vägen hem - skönt att veta om du ibland

Läs mer

STOCKHOLMS INNERSTAD. Sveavägen 166, Vasastan 151 kvm. Färdigt att flytta in i anrika Wenner-Gren Center.

STOCKHOLMS INNERSTAD. Sveavägen 166, Vasastan 151 kvm. Färdigt att flytta in i anrika Wenner-Gren Center. Färdigt att flytta in i anrika Wenner-Gren Center. Yta: 151 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Ormträsket 10 Sidan 1 (6) Planlösning Trevligt kontor med en öppen planlösning. Nyrenoverade ytskikt

Läs mer

STOCKHOLMS INNERSTAD. Drottninggatan 29, City kvm. Var med och skapa en fin produkt med tillgång till uteplats mitt i City

STOCKHOLMS INNERSTAD. Drottninggatan 29, City kvm. Var med och skapa en fin produkt med tillgång till uteplats mitt i City Var med och skapa en fin produkt med tillgång till uteplats mitt i City Yta: 1 033 kvm Typ av lokal: Kontor Sidan 1 (5) Om lokalen Nu finns det möjlighet att vara med och påverka ditt nya kontor. Det kommer

Läs mer

Byggnaden ägs och förvaltas av Akademiska Hus med KTH som hyresgäster. Akademiska Hus förvaltningskontor finns på Drottning Kristinas väg 25.

Byggnaden ägs och förvaltas av Akademiska Hus med KTH som hyresgäster. Akademiska Hus förvaltningskontor finns på Drottning Kristinas väg 25. Kemi Kortfakta Adress: Teknikringen 40-42 Anläggninsnummer: A0043017 Byggår: 1950 Arkitekt: Nils Ahrbom Allmänt Husansvar Byggnaden ägs och förvaltas av Akademiska Hus med KTH som hyresgäster. Vi hoppas

Läs mer

Innehåll. Allmän information... 2. Besöksadresser... 2. Tillgänglighet... 5. Parkering... 6. Brandskydd... 6. Nödlarm från hissar och RWC...

Innehåll. Allmän information... 2. Besöksadresser... 2. Tillgänglighet... 5. Parkering... 6. Brandskydd... 6. Nödlarm från hissar och RWC... BioCentrum HUSGUIDE Innehåll Allmän information... 2 Besöksadresser... 2 Tillgänglighet... 5 Parkering... 6 Brandskydd... 6 Nödlarm från hissar och RWC... 6 Inbrottslarm... 7 Dörrmiljö... 7 Rumsklimat...

Läs mer

Mycket ljus och fin lokal som får en extra känsla av rymd tack vare den härliga ljusgården och bra takhöjd! Skyltläge ut mot Svetsarvägen.

Mycket ljus och fin lokal som får en extra känsla av rymd tack vare den härliga ljusgården och bra takhöjd! Skyltläge ut mot Svetsarvägen. Mycket ljus och fin lokal som får en extra känsla av rymd tack vare den härliga ljusgården och bra takhöjd! Skyltläge ut mot Svetsarvägen. Typ Kontor Storlek 1330 kvm Adress Svetsarvägen 8 Område Solna/Solna

Läs mer

Beteendevetarhuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Mediagränd 14. Anläggninsnummer: J0008021. Byggår: 1992

Beteendevetarhuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Mediagränd 14. Anläggninsnummer: J0008021. Byggår: 1992 Beteendevetarhuset Kortfakta Adress: Mediagränd 14 Anläggninsnummer: J0008021 Byggår: 1992 Arkitekt: Cordinator Bengt Larsson, Bengt Svensson Allmänt Husansvarig Jag som är husansvarig för Beteendevetarhuset

Läs mer

Alfred Nobels Allé 23

Alfred Nobels Allé 23 Alfred Nobels Allé 23 Kortfakta Adress: Alfred Nobels Allé 23 Anläggninsnummer: A0199001 Byggår: 2002 Arkitekt: Rosenbergs arkiterkter AB Entréer och tillträde Adresser Besöks- och postadress: Alfred Nobels

Läs mer

Teknikhuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Håken Gullesons väg 20. Anläggninsnummer: J0008020. Byggår: 1992

Teknikhuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Håken Gullesons väg 20. Anläggninsnummer: J0008020. Byggår: 1992 Teknikhuset Kortfakta Adress: Håken Gullesons väg 20 Anläggninsnummer: J0008020 Byggår: 1992 Arkitekt: Ragnar Bergå (Arkinova Arkiterkter) Allmänt Byggnadsbeskrivning Jag som är husansvarig för Teknikhuset

Läs mer

Adress Sveavägen 159. på Stallmästargården eller Haga Forum. Kommunikationer

Adress Sveavägen 159. på Stallmästargården eller Haga Forum. Kommunikationer Nyrenoverad inflyttningsklar lokal i expansiva Hagastaden! Typ Kontor Storlek 221 kvm Adress Sveavägen 159 Område Vasastan Planlösning på Stallmästargården eller Haga Forum. Kontakt Inflyttningsklar lokal

Läs mer

En trevlig flexibel lokal i anrika Wenner-Gren Center med hela Stockholm för dina fötter! Adress Sveavägen 166

En trevlig flexibel lokal i anrika Wenner-Gren Center med hela Stockholm för dina fötter! Adress Sveavägen 166 En trevlig flexibel lokal i anrika Wenner-Gren Center med hela Stockholm för dina fötter! Typ Kontor Storlek 210 kvm Adress Sveavägen 166 Område Vasastan Planlösning Trevligt kontor med hög standard på

Läs mer

Cell & Molekylärbiologi, CMB

Cell & Molekylärbiologi, CMB Cell & Molekylärbiologi, CMB Kortfakta Adress: von Eulers väg 1 Anläggninsnummer: A0095034 Byggår: Arkitekt: Ture Ryberg, för ombyggnad HLLS Arkitektkontor Allmänt Husansvar Byggnad 95:34 ägs och förvaltas

Läs mer

Brandskyddsregler Älvkarleby kommun. 1(5)

Brandskyddsregler Älvkarleby kommun. 1(5) Brandskyddsregler Älvkarleby kommun. 1(5) Antagen av kommunfullmäktige KF 89, 2016-10-26 2(5) 3(5) Tillämpning Dessa regler skall tillämpas inom all verksamhet inom Älvkarleby kommun. Definitioner Fastighetsägaren

Läs mer

Bilaga 1 till Teknisk anvisning BRAND

Bilaga 1 till Teknisk anvisning BRAND Sidantal 7 Bilaga 1 till Teknisk anvisning BRAND Beskrivning brandtekniska system och utrymningsstrategi Version 2 Datum 2015-10-01 Landstingsservice i Uppsala Län Bakgrund Detta dokument syftar till att

Läs mer

Brf Hamnen. Systematiska brandskyddsarbetet i Brf Hamnen

Brf Hamnen. Systematiska brandskyddsarbetet i Brf Hamnen Systematiska brandskyddsarbetet i Brf Hamnen Beskrivning av byggnader och verksamhet Bostadsrättsföreningen består av två fastigheter om totalt 104 lägenheter samt en extern hyresgäst i form av en sushirestaurang.

Läs mer

Från denna nyrenoverade och ljusa lokal på 19:e våningen i Wenner-Gren Center ligger Stockholm för dina fötter. Adress Sveavägen 166

Från denna nyrenoverade och ljusa lokal på 19:e våningen i Wenner-Gren Center ligger Stockholm för dina fötter. Adress Sveavägen 166 Från denna nyrenoverade och ljusa lokal på 19:e våningen i Wenner-Gren Center ligger Stockholm för dina fötter. Typ Kontor Storlek 160 kvm Adress Sveavägen 166 Område Vasastan Lokalbeskrivning Är ni ute

Läs mer

KI Administration. Historik. Allmänt. Kortfakta. Adress: Nobels väg 5. Anläggninsnummer: A0095008. Byggår:

KI Administration. Historik. Allmänt. Kortfakta. Adress: Nobels väg 5. Anläggninsnummer: A0095008. Byggår: KI Administration Kortfakta Adress: Nobels väg 5 Anläggninsnummer: A0095008 Byggår: Arkitekt: Ture Ryberg för total om- och tillbyggnad Ahlsén a Historik Egen rubrik År 1937 vann arkitekt Ture Rudberg

Läs mer

Byggnaden ägs och förvaltas av Akademiska Hus med Stockholms Universitet (SU) som hyresgäst.

Byggnaden ägs och förvaltas av Akademiska Hus med Stockholms Universitet (SU) som hyresgäst. Utbildningsstudios Kortfakta Adress: Svante Arrhenius väg 19E Anläggninsnummer: A0088006 Byggår: 1944 Arkitekt: Allmänt Husansvar Byggnaden ägs och förvaltas av Akademiska Hus med Stockholms Universitet

Läs mer

HUSGUIDE. Namn och telefonnummer till kontaktperson för återrapporteringens eller återkoppling under arbetets gång.

HUSGUIDE. Namn och telefonnummer till kontaktperson för återrapporteringens eller återkoppling under arbetets gång. Husguide Blåsenhus Allmän information... 3 Felanmälan... 3 Besöksadresser... 3 Tillgänglighet... 6 Parkering... 7 Brandskydd... 7 Nödlarm från hissar och RWC... 7 Inbrottslarm... 7 Dörrmiljö... 7 Rumsklimat...

Läs mer

SOLNA/SOLNA BUSINESS PARK

SOLNA/SOLNA BUSINESS PARK Högst upp i fastigheten med egen terrass.lokal med många möjligheter, beläget mitt i Solna Yta: 272 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Smeden 1 Sidan 1 (6) Om lokalen Denna fina lokal ligger

Läs mer

12.10.30 Gäller fr.o.m. 12.11.05

12.10.30 Gäller fr.o.m. 12.11.05 Avser Tillfällig övernattning Framtaget av Anders Finn Fastställt av Håkan Lundgren Nr F/04 Avdelning Förebyggande Ersätter nr Datum Rev 12.10.30 Gäller fr.o.m. 12.11.05 Inledning Bakgrund Syfte Ansvar

Läs mer

Råd för att arbeta systematiskt med ditt brandskydd. Österåkers Kommun

Råd för att arbeta systematiskt med ditt brandskydd. Österåkers Kommun Råd för att arbeta systematiskt med ditt brandskydd Österåkers Kommun 2016-05-25 Systematiskt brandskyddsarbete innebär att man på ett organiserat sätt planerar, utbildar, övar, dokumenterar, kontrollerar

Läs mer

STOCKHOLMS INNERSTAD. Drottninggatan 27, City 761 kvm. Rationellt kontor mitt i den mest spännande stadsdelen i City!

STOCKHOLMS INNERSTAD. Drottninggatan 27, City 761 kvm. Rationellt kontor mitt i den mest spännande stadsdelen i City! Rationellt kontor mitt i den mest spännande stadsdelen i City! Yta: 761 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Hägern Mindre 7 Sidan 1 (5) Om lokalen Här finns nu möjlighet att hyra kontor i ett

Läs mer

SYSTEMATISKT BRANDSKYDDSARBETE HAPARANDA STAD

SYSTEMATISKT BRANDSKYDDSARBETE HAPARANDA STAD 1(7) 1. ANLÄGGNING Objektnamn: Adress: Ort: Fastighetsbeteckning: Byggår: Ägare: Nyttjanderättshavare: Dokumentationen upprättad av: Ägare Nyttjanderättshavare Datum: 2.BYGGNADEN Brandtekninsk byggnadsklass:

Läs mer

För verksamhetsknutna frågor är Du välkommen att kontakta Dans- och cirkushögskolans ombud på mail infra@doch.se eller telefon +46 856227431.

För verksamhetsknutna frågor är Du välkommen att kontakta Dans- och cirkushögskolans ombud på mail infra@doch.se eller telefon +46 856227431. Cirkushall Kortfakta Adress: Brinellvägen 30-36 Anläggninsnummer: A0043034 Byggår: 1972 Arkitekt: Gunnar Henriksson Allmänt Husansvar Fastigheten ägs och förvaltas av Akademiska Hus och denna husguide

Läs mer

Universitetsbiblioteket

Universitetsbiblioteket Universitetsbiblioteket Kortfakta Adress: Svante Arrhenius väg 28, Universitetsvägen 14D, 14E, 14F Anläggninsnummer: A0133022 Byggår: 1982 Arkitekt: Ralph Erskine Arkitektens ord Egen rubrik Byggnadsstyrelsen

Läs mer

Försvarshögskolan (nya)

Försvarshögskolan (nya) Försvarshögskolan (nya) Kortfakta Adress: Drottning Kristinas v. 37 Anläggninsnummer: A0050004 Byggår: Arkitekt: Berg Arkitekter, ansvarig arkitekt Jan Erik Mattss Allmänt Husansvar I nära samarbete med

Läs mer

Fredriksberg. Information till boende. Systematiskt Brandskyddsarbete Bilaga 2

Fredriksberg. Information till boende. Systematiskt Brandskyddsarbete Bilaga 2 Information till boende Tre av fyra brandskador inträffar i bostäder. Närmare 100 personer dör i bostadsbränder varje år, många på grund av att säkerhetsutrustning saknas. I regel är det slarv som förorsakar

Läs mer

SOLNA. Svetsarvägen 10, Solna Business Park 754 kvm. Fantastiskt fin hörnlokal med högt i tak i bästa läge mitt på Svetsarvägen

SOLNA. Svetsarvägen 10, Solna Business Park 754 kvm. Fantastiskt fin hörnlokal med högt i tak i bästa läge mitt på Svetsarvägen Fantastiskt fin hörnlokal med högt i tak i bästa läge mitt på Svetsarvägen Yta: 754 kvm Typ av lokal: Butik, Kontor Fastighetsbeteckning: Fräsaren 11 Sidan 1 (6) Om lokalen Den här ytan kan användas till

Läs mer

Humanisthuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Biblioteksgränd 3. Anläggninsnummer: J0008009. Byggår: 1972. Arkitekt: Lennart Lundström, A4 Arkitekter

Humanisthuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Biblioteksgränd 3. Anläggninsnummer: J0008009. Byggår: 1972. Arkitekt: Lennart Lundström, A4 Arkitekter Humanisthuset Kortfakta Adress: Biblioteksgränd 3 Anläggninsnummer: J0008009 Byggår: 1972 Arkitekt: Lennart Lundström, A4 Arkitekter Allmänt Husansvarig Hej, jag som är husansvarig för Humanisthuset heter

Läs mer

IHCAR & Barnmorskeutbildningen

IHCAR & Barnmorskeutbildningen IHCAR & Barnmorskeutbildningen Kortfakta Adress: Nobels väg 9, Retzius väg 13a, b Anläggninsnummer: A0075001 Byggår: Arkitekt: Ture Rydberg, för ombyggnad Ahlsénarkitekter Allmänt Husansvar Byggnad 75:01

Läs mer

Möjlighet att förhyra en fantastisk lokal högt upp i fastigheten med egen terass. Adress Drottninggatan 89

Möjlighet att förhyra en fantastisk lokal högt upp i fastigheten med egen terass. Adress Drottninggatan 89 Möjlighet att förhyra en fantastisk lokal högt upp i fastigheten med egen terass Typ Kontor Storlek 752 kvm Adress Drottninggatan 89 Område City Lokalbeskrivning Omgivning Kontakt Denna härliga ljusa lokal

Läs mer

Vår vision: Ett tryggt och olycksfritt samhälle för alla.

Vår vision: Ett tryggt och olycksfritt samhälle för alla. Värends Räddningstjänst Thomas Wrååk MÅLSÄTTNING FÖR DAGEN Alla deltagare ska kunna starta dokumentationen av sitt brandskydd samt kunna ansvara en verksamhets systematiska brandskyddsarbete på ett tillfredsställande

Läs mer

Mars 2005. Information om brandskydd vid tillfällig uthyrning av samlingslokaler

Mars 2005. Information om brandskydd vid tillfällig uthyrning av samlingslokaler Mars 2005 Information om brandskydd vid tillfällig uthyrning av samlingslokaler Denna information riktar sig till dig som hyr ut eller upplåter lokaler tillfälligt för till exempel dans eller fester. Här

Läs mer

Välkommen. 18.30 Inledning bakgrund 18.35 Hur ansöka 2014? 18.40 SBA krav, tips och råd 19.30 Fika 19.45 Dialog. 20.15 Sammanfattning 20.

Välkommen. 18.30 Inledning bakgrund 18.35 Hur ansöka 2014? 18.40 SBA krav, tips och råd 19.30 Fika 19.45 Dialog. 20.15 Sammanfattning 20. Välkommen 18.30 Inledning bakgrund 18.35 Hur ansöka 2014? 18.40 SBA krav, tips och råd 19.30 Fika 19.45 Dialog» Hur arbetar vår förening med SBA?» Tips och lärdomar för att skapa en säker och trygg anläggning

Läs mer

G:\FOREBYGG\Förläggning\Tillfällig övernattning\instruktioner brand vid tillfälliga övernattningar.doc

G:\FOREBYGG\Förläggning\Tillfällig övernattning\instruktioner brand vid tillfälliga övernattningar.doc INSTRUKTIONER VID TILLFÄLLIG ÖVERNATTNING G:\FOREBYGG\Förläggning\Tillfällig övernattning\instruktiner brand vid tillfälliga övernattningar.dc Bakgrund När man bygger ett hus utfrmas brandskyddet utifrån

Läs mer

Upprättad av 2012-08-20. Om du planerar en övernattning i en lokal som inte är avsedd för det ska du informera räddningstjänsten.

Upprättad av 2012-08-20. Om du planerar en övernattning i en lokal som inte är avsedd för det ska du informera räddningstjänsten. 1 (5) Brandskydd vid tillfälliga övernattningar Om du planerar en övernattning i en lokal som inte är avsedd för det ska du informera räddningstjänsten. Inledning Det är vanligt att personer övernattar

Läs mer

Räddningstjänsten Höga Kusten - Ådalen. Tillsyn av vårdboenden i Kramfors

Räddningstjänsten Höga Kusten - Ådalen. Tillsyn av vårdboenden i Kramfors Räddningstjänsten Höga Kusten - Ådalen Tillsyn av vårdboenden i Kramfors Information angående tillsynsbesöken Under 2012 har 26 vårdboenden i Kramfors besökts av räddningstjänsten. Anledningen till valet

Läs mer

Adress Sveavägen 166. Odenplan ligger även Vasaparken med dess caféer, nybyggda lekplats och fotbollsplan/skridskobana.

Adress Sveavägen 166. Odenplan ligger även Vasaparken med dess caféer, nybyggda lekplats och fotbollsplan/skridskobana. Trevlig lokal på tolfte våningsplanet! Typ Kontor Storlek 137 kvm Adress Sveavägen 166 Område Vasastan Planlösning Välkommen till en trevlig arbetsplats på 12e våningen! Öppet landskap, konferensrum och

Läs mer

Med denna husguide vill vi ge information om husets funktioner på ett lättläst sätt. Vi hoppas att Ni trivs i Era lokaler.

Med denna husguide vill vi ge information om husets funktioner på ett lättläst sätt. Vi hoppas att Ni trivs i Era lokaler. Alfred Nobels Allé 8 Kortfakta Adress: Alfred Nobels Allé 8 Anläggninsnummer: A0198001 Byggår: Arkitekt: Allmänt Husansvar Byggnaden ägs och förvaltas av Akademiska Hus Stockholm AB med Karolinska Institutet

Läs mer

STOCKHOLMS INNERSTAD. Drottninggatan 29, City kvm. Nyrenoverat kontor med uteplats mitt i City

STOCKHOLMS INNERSTAD. Drottninggatan 29, City kvm. Nyrenoverat kontor med uteplats mitt i City Nyrenoverat kontor med uteplats mitt i City Yta: 1 038 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Hägern Mindre 7 Sidan 1 (6) Om lokalen Nu finns det möjlighet att vara med och påverka ditt nya kontor.

Läs mer

STOCKHOLMS INNERSTAD. Norrlandsgatan 23, City 157 kvm. Härligt kontor i gammal stil med högt i tak

STOCKHOLMS INNERSTAD. Norrlandsgatan 23, City 157 kvm. Härligt kontor i gammal stil med högt i tak Härligt kontor i gammal stil med högt i tak Yta: 157 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Bocken 47 Sidan 1 (5) Om lokalen Härligt kontor på hörnet av Norrlandsgatan/Lästmakargatan som kommer

Läs mer

KURS I GRÖNA HYRESAVTAL

KURS I GRÖNA HYRESAVTAL KURS I GRÖNA HYRESAVTAL FASTIGHETSÄGARNA UTBILDNING SYFTE Syftet med grönt hyresavtal är att genom samverkan mellan hyresvärd och hyresgäst förbättra eller bibehålla lokalens miljöprestanda och bidra till

Läs mer

Brandskydd vid tillfällig uthyrning av samlingslokaler

Brandskydd vid tillfällig uthyrning av samlingslokaler Brandskydd vid tillfällig uthyrning av samlingslokaler 1 Inledning Denna information riktar sig till dig som hyr ut eller upplåter lokaler tillfälligt för till exempel dans eller fester. Här är några enkla

Läs mer

STOCKHOLMS INNERSTAD. Sveavägen 159, Vasastan 499 kvm. Fin lokal med utsikt över Brunnsviken

STOCKHOLMS INNERSTAD. Sveavägen 159, Vasastan 499 kvm. Fin lokal med utsikt över Brunnsviken Fin lokal med utsikt över Brunnsviken Yta: 499 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Getingen 15 Sidan 1 (5) Om lokalen Trevlig kontorslokal i Hagastaden! Planlösning Från Sveavägen 159, på 4

Läs mer

Akademiska Hus förvaltningskontor finns på Drottning Kristinas väg 25.

Akademiska Hus förvaltningskontor finns på Drottning Kristinas väg 25. Byggnad 43:10 Kortfakta Adress: Teknikringen 10A Anläggninsnummer: A0043010 Byggår: Arkitekt: Erik Lallerstedt Allmänt Husansvar Byggnad 43:10 ägs och förvaltas av Akademiska Hus med hyresgästerna KTH

Läs mer

SOLNA/SOLNA BUSINESS PARK

SOLNA/SOLNA BUSINESS PARK Fantastiskt fina och ljusa lokaler på tredje våningen med skyltläge ut mot Svetsarvägen. Yta: 1 055 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Fräsaren 11 Sidan 1 (6) Om lokalen Den här ytan kan bli

Läs mer

Brandsäkerhet i flerbostadshus

Brandsäkerhet i flerbostadshus Brandsäkerhet i flerbostadshus Lite om regler Vid ny- och ombyggnation är det plan och bygglagen och lagen om tekniska egenskaper som reglerar hur brandskyddet skall vara utformat. När byggnaden tas i

Läs mer

Ljus och trevlig lokal i Solna Business Park. Lokalen går att anpassas efter önskemål. Adress Svetsarvägen 7

Ljus och trevlig lokal i Solna Business Park. Lokalen går att anpassas efter önskemål. Adress Svetsarvägen 7 Ljus och trevlig lokal i Solna Business Park. Lokalen går att anpassas efter önskemål. Typ Kontor Storlek 475 kvm Adress Svetsarvägen 7 Område Solna/Solna Business Park Lokalbeskrivning Den trevliga kontorslokalen

Läs mer

OBS: Vid offentlig tillställning kontrollera hos Polismyndigheten i Kronobergs län om tillstånd kvävs.

OBS: Vid offentlig tillställning kontrollera hos Polismyndigheten i Kronobergs län om tillstånd kvävs. Ankomststämpel 1 (6) ANMÄLAN TILLFÄLLIGA ARRANGEMANG I SAMLINGSLOKAL Fylls i av den person som är ansvarig för det tillfälliga arrangemanget. Samtliga fält är obligatoriska. Blanketten ska ha inkommit

Läs mer

Tillfällig uthyrning av lokaler

Tillfällig uthyrning av lokaler Räddningstjänsten Tillfällig uthyrning av lokaler Allmänt Detta dokument gäller för lokaler som tillfälligt hyrs ut till andra ändamål än de normalt används till, t ex för övernattning, disco, fest etc.

Läs mer

Ni som hyresgäst ansvarar för er belysning på kontoret. Ni står även för underhållet av denna belysning såsom byte av ljuskällor.

Ni som hyresgäst ansvarar för er belysning på kontoret. Ni står även för underhållet av denna belysning såsom byte av ljuskällor. Om din lokal och fastighet Här hittar du som är hyresgäst hos oss på Fabege information om din lokal, fastighet och område. Våra medarbetare hjälper dig gärna om du har frågor eller synpunkter. Gör anmälan

Läs mer

KTHB bibliotek. Historik. Kortfakta. Adress: Osquars backe 31. Anläggninsnummer: A0043006. Byggår: Arkitekt: Erik Lallerstedt.

KTHB bibliotek. Historik. Kortfakta. Adress: Osquars backe 31. Anläggninsnummer: A0043006. Byggår: Arkitekt: Erik Lallerstedt. KTHB bibliotek Kortfakta Adress: Osquars backe 31 Anläggninsnummer: A0043006 Byggår: Arkitekt: Erik Lallerstedt Historik Allmänt Biblioteket på Kungliga Tekniska Högskolan (KTHB) är ett ansvarsbibliotek

Läs mer

STOCKHOLMS INNERSTAD. Ynglingagatan 16, City 600 kvm. Unikt läge i Hagastaden! Yta: 600 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Getingen 15

STOCKHOLMS INNERSTAD. Ynglingagatan 16, City 600 kvm. Unikt läge i Hagastaden! Yta: 600 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Getingen 15 Unikt läge i Hagastaden! Yta: 600 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Getingen 15 Sidan 1 (7) Om lokalen Lokal med egen entré från gatan, passar utmärkt till butik/showroom och kontor. Bra takhöjd

Läs mer