Välkommen till båtluffarpaketet i Roslagsskärgården - med saltstänkt kultur!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till båtluffarpaketet i Roslagsskärgården - med saltstänkt kultur!"

Transkript

1 Välkommen till båtluffarpaketet i Roslagsskärgården - med saltstänkt kultur! STFs vandrarhemspaketet i Roslagsskärgården innehåller fem övernattningar på fyra av skärgårdens mest populära vandrarhem Siaröfortet, Kapellskär, Fejan och Arholma. I paketet ingår två inledande övernattningar på Siaröfortet och en övernattning på vart och ett av de övriga tre vandrarhemmen alltid i ett eget två- eller fyrbäddsrum. Dessutom ingår båtresorna från och till Stockholm och mellan de fyra vandrarhemmen samt en extra dagsutflykt den andra dagen Roslagspaketet har en tydlig kulturprägel. Alla fyra vandrarhemmen ligger på kulturhistoriskt intressanta öar och platser där det finns mycket att se och uppleva. Här vid Roslagskusten har ryssen alltid varit nära ibland med stövlarna på svensk mark. Mycket minner om krig, flykt, smuggling och kolera. Men i Roslagens famn finns också Calle Schewens ö, Astrid Lindgrens Furusund och Tjorvens Saltkråkan. Dessutom är det naturligtvis alltid nära till sol och bad. Medlemspriset per rum för fem övernattningar och sex dagars båtresor: Tvåbäddsrum kr, fyrbäddsrum kr. Paketet erbjuds med start från Stockholm under perioden 24 juni 11 augusti.

2 RESEINFORMATION I paketpriset ingår sexdagars båtresor för två- respektive fyra deltagare. Vouchern ger fria resor från Strömkajen i Stockholm till Siaröfortet och sedan vidare till Kapellskär, Fejan och Arholma. Efter övernattningen på Arholma ingår resan tillbaka till Stockholm. De första gästerna kommer till Siaröfortet 24 juni och sover sista natten på Arholma 28 juni. De sista gästerna kommer till Siaröfortet 11 augusti och sover sista natten på Arholma 15 augusti. Avgångstider från Stockholm och från respektive vandrarhem. Avresedag fr Sthlm Siaröfortet Kapellskär Fejan t Arholma fr Arholma Mån-fre Lör Sön Rundturen avslutas den sjätte dagen i Stockholm kl på vardagar och kl på helger. Båtarna som trafikerar mellan vandrarhemmen heter m/s Sjögull och m/s Sjöbris och den kompletta turlistan finns på Ingen plats behöver bokas på båtarna. Ombord finns servering av varma och kalla rätter, kaffe, smörgåsar, öl och vin. För frågor om båtresorna ring Blidösundsbolaget på telefon BOENDEINFORMATION På varje vandrarhem väntar ett två- eller fyrbäddsrum. Paketpriset gäller för STF-medlemmar. Den som inte är medlem kan lösa medlemskap vid bokningen. Sänglinne och handdukar kan man antingen ta med sig eller hyra på plats. På Siaröfortet och Fejan finns det möjlighet att köpa frukost på vandrarhemmen. I övrigt finns det välutrustade gästkök i varje vandrarhem. Städning av rummen ingår inte i priset. Barn under två år som sover i föräldrarnas säng eller på ett liggunderlag på golvet behöver inte förbokas, varken på vandrarhemmen eller båtarna. Beroende på allergirisken är husdjur tyvärr inte välkomna till vandrarhemmen. Notera att boendet måste ske i angiven ordning: Siaröfortet-Kapellskär-Fejan-Arholma.

3 Avstånd till ångbåtsbryggan och till närmaste restaurang PRAKTISK INFORMATION OM RESMÅLEN STF STF Fejan STF Siaröfortet Kapellskär ej STF Arholma 100 meter meter¹ 50 meter meter² Frukost 70 kr /40 kr³ Nej 65 kr Nej Hyra av sänglinne 65 kr 50 kr 80 kr 25 kr Affär/proviantbod* Nej Ja Ja Ja Café* Ja Ja Ja Ja Lunchservering* Ja Ja Ja Ja Middagsservering* Ja Ja Ja Ja Guidad rundtur Ja Ja Nej Ja Båt-/kanotuthyrning* Ja Ja Ja Nej Bastu* Ja Ja Ja Ja Cykeluthyrning* Ja Ja Nej Ja Badplats* Ja m Ja Ja *) Gäller ön/orten. För mer information ring respektive vandrarhem. ¹) Välj den trevliga promenadvägen genom Riddersholms naturreservat. Se kartan vid ångbåtsbryggan. Bagagevagnar finns vid bryggan. Ofta finns det möjlighet att få bilskjuts. Ring vandrarhemmet i god tid och fråga. Då vandrarhemmet kan vara obemannat dagtid är det bra att ringa för att få koden till entrédörren. ²) Bagagevagnar finns vid ångbåtsbryggan. ³) Vuxen respektive barn SE OCH GÖRA Siaröfortet badön med ett eget spännande fort Hit men inte längre skulle ryssen få komma. Så tänkte man när Siaröfortet byggdes efter Första världskriget, mitt i farleden mellan Vaxholm och Furusund. Idag bjuder Kyrkogårdsön med Siaröfortet och dess museum i berget på både upplevelser och avkoppling. På den lilla ön som Finlandsbåtarna stryker förbi finns ett fantasieggande stort försvarsmuseum insprängt i berget. Varje dags anordnas guidade turer i och på fortet. Fortet och den lilla sandstranden nedanför vandrarhemmet gör Siaröfortet till ett paradis för barn. För den som vill dra sig undan finns flera klippor att sola på och bada från och en kolerakyrkogård för den som vill känna historiens dystra vingslag. Det gamla logementet från 1916 är idag vandrarhem med servering av varma och kalla rätter, öl, vin och kaffe. Nere vid strandkanten finns en gästhamn och en populär vedeldad bastu. Eftersom uppehållet på Siaröfortet är två nätter finns möjlighet att göra en gratis båtutflykt den andra dagen. Dagsutflykten kan gå till Ängsö Nationalpark, Saltkråkan eller någon av öarna i det yttersta havsbandet, Svartlöga eller Rödlöga. För gäster som anländer på torsdagar är möjligheten till landstigning på dagsutflykten begränsat. Vandrarhemmet hyr också ut cyklar för en rundtur på de större grannöarna Blidö, Yxlan och Furusund.

4 Kapellskär naturälskarnas paradis Området kring Kapellskär befolkades någon gång under medeltiden med byn Sidö i centrum. På 1700-talet fanns hela 14 gårdar i byn. Men 1719 var det slut på storhetstiden. Ryssarna brände ned hela byn och slog läger vid Kapellskär. På platsen finns fortfarande lämningar från invasionen. Här växer nämligen en grässort som annars endast återfinns i Ukraina och som stridshästarna lämnade efter sig genom sin spillning anslogs sedan egendomen som fideikommiss till Ryttmästare Peter Soldan som blev adlad Ridderstad. Han anlade herrgårdsbyggnaden och den franska parken med en lång allé ned mot Norrsundet, som finns kvar än idag köptes området av Landstinget för att hamnen skulle bli allmän. Samtidigt etablerades även naturområdet som ströv- och rekreationsområde bildades naturreservatet och 1999 fördes det över i Skärgårdsstiftelsens ägo. Riddersholm är ett kustområde med mycket omväxlande natur. Mångfalden innefattar varierande naturtyper såsom ädellövlundar, granskogspartier, ängsmarker och havsstränder. Bland sevärdheterna finns Kapellskärsuddens ristning från 1752 då kung Adolf Fredrik låg med sin flotta vid Kapellskär och väntade på förliga vindar för att segla över till Finland och kriga. Estoniakorset vid Kapellskärsudden, uppfört några veckor efter katastrofen på Östersjön i oktober Korset står på den del av det svenska fastlandet som är närmast olycksplatsen. Vandrarhemmet hyr ut cyklar till paketgästerna för halva det ordinarie prister. Fejan en riktigt sällsam historia Fejan har en mycket spännande och intressant nutidshistoria som sträcker sig från slutet av 1800-talet. Då svepte en ny koleraepidemi fram över Europa och de svenska myndigheterna bestämde sig för att sjukdomen skulle stoppas vid landets gränser. Ostkustens karantänsstation förlades till Fejan. I all hast byggdes under sommaren 1892 ett sjukhus, Wasa, och ytterligare ett antal byggnader, bl a en läkarvilla, som ursprungligen varit avsedd att bli missionsstation i Kongo. Den kanske mest kända händelsen på Fejan under denna tid var när "Orphei Drängar" efter en konsertturné i österled 1894 internerades där. En medpassagerare på ångaren von Döbeln från St Petersburg hade insjuknat i kolera under resan och avled vid framkosten till Fejan. ODisterna bildade under de veckor de tillbringade på ön en särskild kör som de galghumoristiskt kallade "Koleratursångarna". I slutet av andra världskriget kom byggnaderna till användning igen. När Sovjet ockuperade Estland i september 1944 flydde över ester i illa medfarna båtar över Östersjön. Fejan som i början av 1900-talet fått ytterligare en stor sjukhusbyggnad, von Döbeln, blev genomgångsläger för flyktingarna från Baltikum. Idag är det gamla sjukhuset Wasa och Kongohuset renoverat till ett charmigt vandrarhem. Strax intill nere vid ångbåtsbryggan ligger en av skärgårdens populäraste krogar. På Fejan finns flera promenadvägar, små badplatser och till vandrarhemmet hör en vedeldad bastu.

5 Arholma ett semesterparadis med anor Arholma är en stor ö med mycket att upptäcka. Det är ett måste att klättra upp i den välkända båken och besöka den gamla skärgårdskyrkan med sina Harald Lindberg-målningar. Vid den gamla dansbanan finns en sommarservering och vid ångbåtsbryggan en av skärgårdens få kvarvarande handelsbodar. Promenadvägarna och badvikarna är många. En av stigarna leder fram till ett av skärgårdens moderna fort med långskjutande kanoner som skulle försvara Stockholm mot 1900-talets hotfulla fiender från öst. Batteri Arholma öppnades för allmänheten så sent som förra året. Arholma blev tidigt en hållpunkt för sjöfarande. Fritidsbåtarna följer en tusenårig tradition när de tar leden förbi Arholma till Åland. Söndagen den 12 juli 1719 kom att bli den mest dramatiska dagen i Arholmas historia. Dagen före hade en stor rysk flottstyrka bestående av man i skydd av dimma tagit sig över Ålands hav till Kapellskär. Ett trettiotal fartyg med tillsammans man sökte sig snabbt mot Arholma och Idö. Alla gårdar brändes ner, helt enligt tsar Peters order. Även kvarlämnade båtar och fiskeredskap brändes och boskap slaktades till proviant. Det dröjde årtionden innan de återvändande öborna byggt upp sina gårdar igen och utplånat spåren av härjningarna. Lotsning och sjöfart var sedan gammalt huvudsysslor för Arholmaborna vid sidan av fiske, jakt och jordbruk. Arholma båk från 1768, är Roslagens mest kända sjömärke. Först koleldad fyr, senare lotsutkik och optisk telegraf. Från husbehovssegling och stockholmsfrakt utvecklades en saltsjöfart. Arholmabönderna blev välbeställda skeppare på egna fartyg under den isfria delen av året. Arholma vandrarhem, ett av landets vackraste, är inrymt i Bull-Augusts gård, en typisk roslagsgård, som ligger i en gammal kulturbygd mitt på ön. MER INFORMATION Här finns det mer information om resmålen, båtresorna och STF: Siaröfortet: Tel till vandrarhemmet: Kapellskär: Tel till vandrarhemmet: och Fejan: och Tel till vandrarhemmet: Arholma: och Tel till vandrarhemmet: Blidösundsbolaget (Båtresor): Tel: STF Sälj- och Kundservice Välkommen till STF och Stockholms Skärgård!

Välkommen till RIDDERSHOLMS NATURRESERVAT

Välkommen till RIDDERSHOLMS NATURRESERVAT Välkommen till RIDDERSHOLMS NATURRESERVAT Riddersholms naturreservat Ett fantastiskt naturområde på gränsen mellan hav och land. Du kan själv ströva omkring i detta paradis och med denna lilla skrift kan

Läs mer

SÖDERARMS SKÄRGÅRD torsdag till söndag 12-15 juli 2012

SÖDERARMS SKÄRGÅRD torsdag till söndag 12-15 juli 2012 SÖDERARMS SKÄRGÅRD torsdag till söndag 12-15 juli 2012 Vi är åtta personer, varav två är ledare, Mats och Heléne. Inför paddlingen har vi önskningar att vädret ska tillåta oss besök på Håkansskär och Torskär

Läs mer

Sommarbussen FÅGELMARA KRISTIANOPEL TORHAMN JÄMJÖ. 27 juni-2 augusti 2015

Sommarbussen FÅGELMARA KRISTIANOPEL TORHAMN JÄMJÖ. 27 juni-2 augusti 2015 Sommarbussen FÅGELMARA KRISTIANOPEL TORHAMN JÄMJÖ 27 juni-2 augusti 2015 Fågelmara Kristianopel Fågelmara gård Olsäng Jämjö Parkvägen Jämjö centrum Hallarum Klakebäck Orranäs Konugshamn Yttre Park Möckleryd

Läs mer

Semesterprogram Sommaren 2014

Semesterprogram Sommaren 2014 Kontakt Fritidskonsulenter: Ingela Andersson 013-20 67 07 inande@linkoping.se Christer Holmström 013-20 67 44 chrhol@linkoping.se Adress: Linköpings kommun LSS Funktionsstöd/Fritid 581 81 LINKÖPING Besöksadress:

Läs mer

Övärd Kopparholmarna

Övärd Kopparholmarna Övärd Kopparholmarna 2015-03-10 Naturreservatet Kopparholmarna Paradisöarna Kopparholmarna ligger ungefär två kilometer sydost om Arkösund. Öarna har sedan 1930-talet varit i försvarets ägo och allmänheten

Läs mer

Estland. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Estland. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Estland Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - E s t l a n d Estland Intensiv - Guidad Rundresa Utforksa det kulturella och historiska arvet i Estland på vår 8-dagars

Läs mer

Denna polygonpunkt var still going strong 41 år efter att jag hade borrat ett hål, slagit ner ett järnrör och huggit en triangel runt om röret.

Denna polygonpunkt var still going strong 41 år efter att jag hade borrat ett hål, slagit ner ett järnrör och huggit en triangel runt om röret. Käringön 2005-10-08 Käringön har alltid utövat en viss lockelse för mig och det beror på alla minnen från den tid jag arbetade på ön. Jag kom dit första gången den 24 mars 1964 för att börja med kartläggningsarbetet

Läs mer

TURLISTA Luleås skärgårdsbåtar

TURLISTA Luleås skärgårdsbåtar 2015 TURLISTA Luleås skärgårdsbåtar INNEHÅLLSFÖRTECKNING Prislistor Biljetter, information, priser reguljära turer sid 3 Turlistor Luleå skärgård, reguljära turer Turlista Högsäsong, M/S Symfoni sid 4

Läs mer

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Vi gör en härlig kryssning längs den magnifika dalmatiska kusten och dess vackra öar. Under tre dagar på Adriatiska havet åker vi från en ö till en annan

Läs mer

VINGA KONFERENS 57 38 N 11 36 E. Vinga Gör mötet till en upplevelse

VINGA KONFERENS 57 38 N 11 36 E. Vinga Gör mötet till en upplevelse VINGA KONFERENS 57 38 N 11 36 E Vinga Gör mötet till en upplevelse Vinga är Sveriges mest kända fyrplats. Ön ligger längst ut i Göteborgs skärgård och är numera ett skyddat naturreservat. BOKA EN KONFERENS

Läs mer

Skolresor till stockholm. paket och klart

Skolresor till stockholm. paket och klart Skolresor till stockholm paket och klart Vi hjälper dig att förb roliga dagar i sve Skolresor till Stockholm har funnits sedan 2003. Vi är specialister på Stockholm och kan därför erbjuder prisvärda och

Läs mer

Baltikum. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Baltikum. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Baltikum Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - B a l t i k u m Baltikum - Guidad Rundresa Upplev det kulturella och historiska arvet i Lettland och Estland på vår

Läs mer

Natur och Nöje. 6-7 maj Följ med ut på en bussfärd fullproppad med intryck och upplevelser!

Natur och Nöje. 6-7 maj Följ med ut på en bussfärd fullproppad med intryck och upplevelser! Natur och Nöje 6-7 maj 2017 Följ med ut på en bussfärd fullproppad med intryck och upplevelser! I dagarna 2 kastar vi oss mellan fridfull natur och glamoröst kvällsliv. Vi ska bl.a. få se visenter ströva

Läs mer

W A L L N E R S B U S S

W A L L N E R S B U S S W A L L N E R S B U S S ÖSTERSJÖKRYSSNING TALLINN - ST PETERSBURG - HELSINGFORS Dag 1 Avresa från Gävle/Sandviken 18:00 Färjan MS Princess Anastasia avgår från Stockholm mot Tallinn, St Petersburg och

Läs mer

Skärgårdsstiftelsen söker entreprenör till Fejan

Skärgårdsstiftelsen söker entreprenör till Fejan FEJAN Skärgårdsstiftelsen söker entreprenör till Fejan BAKGRUND Skärgårdsstiftelsen äger och förvaltar ca 12 000 hektar av Stockholms skärgård och de flesta områden är i dag naturreservat. Syftet är att

Läs mer

...mitt i småland MC-LED SÄVSJÖ

...mitt i småland MC-LED SÄVSJÖ ...mitt i småland MC-LED SÄVSJÖ & Sevärdheter Rastställen Start 1 Sävsjö camping En familjecamping i underbar miljö, här finns även campingstugor och vandrarhem med trevliga rum. Erbjuder minibutik, café,

Läs mer

Viktig information till hyresgästen

Viktig information till hyresgästen Viktig information till hyresgästen Att hyra stuga på Limön Hej! Vad kul att ni väljer att spendera några dagar på den vackra ön Limön! I år är det andra året som Kultur & fritid Gävle Friluftsliv, hyr

Läs mer

PROGRAM 2015. Tallinnkryssningar. Sparesor till Pärnu. Hotellövernattningar i Tallinn. Temaresor till Estland

PROGRAM 2015. Tallinnkryssningar. Sparesor till Pärnu. Hotellövernattningar i Tallinn. Temaresor till Estland PROGRAM 2015 Tallinnkryssningar Sparesor till Pärnu Hotellövernattningar i Tallinn Temaresor till Estland Välkomna med på resan vi hoppas att ni hittar någon resa som passar just er Vi som jobbar på Peters

Läs mer

Viktig information till hyresgästen

Viktig information till hyresgästen Viktig information till hyresgästen Att hyra stuga på Limön Hej! Vad kul att ni väljer att spendera några dagar på den vackra ön Limön! I år är det tredje året som Kultur & fritid Gävle Föreningsstöd &

Läs mer

Seglatsen kräver inte seglingscertifikat och båtarna är mycket lätta att styra.

Seglatsen kräver inte seglingscertifikat och båtarna är mycket lätta att styra. Picardie Kanalbåtssemester i Picardie Gör en oförglömlig båtresa och utforska Somme-Picardies spännande vattenvägar. Du kan bl.a. segla på de vackra Canal de la Somme, Canal de St. Quentin och Canal du

Läs mer

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT 7 DAGAR SÖDER UT: Dag 1 - Trogir Vi rekommenderar er att segla norr ut er under första dag till staden Trogir. Trogir är en riktig pärla och

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA RESA MALTA VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA Den vackra östaten Malta ligger i mellersta Medelhavet, mellan Libyen i söder och Italien i norr. Malta är Europas sydligaste stat och har drygt 400 000 invånare.

Läs mer

Turism & besök (/sv/uppleva-gora/start---turism/) / Göra (/sv/uppleva-gora/start---turism/gora/) / Båtturer

Turism & besök (/sv/uppleva-gora/start---turism/) / Göra (/sv/uppleva-gora/start---turism/gora/) / Båtturer Turism & besök (/sv/uppleva-gora/start---turism/) / Göra (/sv/uppleva-gora/start---turism/gora/) / Båtturer Båtturer Mariefred Strängnäs Aktiviteter Båtturer Dagskryssningar, räkkryssningar, kryssning

Läs mer

skärgårdsstiftelsens pärlor

skärgårdsstiftelsens pärlor skärgårdsstiftelsens pärlor Lena Nyberg Lena Nyberg Vd SKÄRGÅRDSSTIFTELSEN Syfte och stadgar Skärgårdsstiftelsen ska verka för att bevara skärgårdens egenart, naturvärden och landskapsbild och samtidigt

Läs mer

Nenningesund. en port till skärgården

Nenningesund. en port till skärgården Nenningesund en port till skärgården En gammal historisk vattenled som väcks till liv kan ge Rådmansö och Norrtälje kommun ett nytt rekreationsområde. Den skulle samtidigt ge mindre båtar en tryggare farväg

Läs mer

Askersunds Skärgårdstrafik AB

Askersunds Skärgårdstrafik AB Askersunds Skärgårdstrafik AB Nu är det dags att presentera 2016 års paketresor. 2016 har vi en spännande nyhet, nämligen Gruv muséet i Zinkgruvan. Det är nu 13 år sedan vi började med att paketera våra

Läs mer

Stugor och Bed & Breakfast med bad i havsvik med vedeldad bastu, kajakpaddling och båtutflykter med närhet till skärgårdens fiskevatten och

Stugor och Bed & Breakfast med bad i havsvik med vedeldad bastu, kajakpaddling och båtutflykter med närhet till skärgårdens fiskevatten och Stugor och Bed & Breakfast med bad i havsvik med vedeldad bastu, kajakpaddling och båtutflykter med närhet till skärgårdens fiskevatten och samlingsstället Klintsundet I norra mellersta skärgården, på

Läs mer

SPF:s resa till Lettland 2014

SPF:s resa till Lettland 2014 SPF:s resa till Lettland 2014 Söndagen den 7 september äntrade vi MS Isabelle i Stockholms frihamn. Med vi menas deltagare inte bara från Grödinge utan även Botkyrka, Nynäshamn och Tyresö/Nacka. Strax

Läs mer

Vi är: Mats, Christer och Peter på PETERS BUSS AB

Vi är: Mats, Christer och Peter på PETERS BUSS AB Tack alla vänner som åkte med oss i år Vi önskar er en God Jul och ett Gott Nytt År Vi är: Mats, Christer och Peter på PETERS BUSS AB Jag hoppas att ni har trivts riktigt bra på våra resor, fått lite avkoppling,

Läs mer

Sommarfest Sandhamns Seglarhotell

Sommarfest Sandhamns Seglarhotell Sommarfest Sandhamns Seglarhotell Klassisk sommarfest på mysiga Sandhamn med övernattning. Lägg till konferens eller aktivitet vid behov! Memento har tagit fram ett klassiskt sommarfest upplägg på Sandhamn

Läs mer

Unikt boende. Hyresrätter i Västerviks skärgård

Unikt boende. Hyresrätter i Västerviks skärgård Unikt boende Hyresrätter i Västerviks skärgård Bo i hyresrätt året runt på Hasselö! För dig som vill stanna kvar i skärgården även när sommaren är slut kan detta bli verklighet. Genom ett unikt projekt

Läs mer

Unikt boende. Hyresrätter i Västerviks skärgård

Unikt boende. Hyresrätter i Västerviks skärgård Unikt boende Hyresrätter i Västerviks skärgård Bo i hyresrätt året runt på Hasselö! För dig som vill stanna kvar i skärgården även när sommaren är slut kan detta bli verklighet. Genom ett unikt projekt

Läs mer

Resa till Polen september 2017

Resa till Polen september 2017 Resa till Polen 11 16 september 2017 Närheten, möjligheten att återuppleva kultur och gemensam historia och mycket mera gör Polen till ett land värt att besöka. Polen har enormt mycket att erbjuda mellan

Läs mer

Tack för din bokning!

Tack för din bokning! Tack för din bokning! Singel i Salto 9-14 juli 2017 I det här informationsbrevet vill vi berätta lite mer om vad veckan innebär och ge dig svar på saker du undrar över. Vill du ha ytterligare information

Läs mer

Ä V E N T Y R S R E S A I KROATIEN

Ä V E N T Y R S R E S A I KROATIEN Ä V E N T Y R S R E S A I KROATIEN MULTISPORTRESA 10 DAGAR Denna resa tar dig till hjärtat av Dalmatien som ska utforskas med kajak, mountainbike och vandring. Kajak är det perfekta färdmedlet för att

Läs mer

Länsstyrelsen Västernorrland söker ny uppdragstagare för att driva café- och vandrarhemsverksamhet på Högbonden, Kramfors kommun

Länsstyrelsen Västernorrland söker ny uppdragstagare för att driva café- och vandrarhemsverksamhet på Högbonden, Kramfors kommun Länsstyrelsen Västernorrland söker ny uppdragstagare för att driva café- och vandrarhemsverksamhet på Högbonden, Kramfors kommun Information för intresseanmälan Högbondens naturreservat Öarna Högbonden,

Läs mer

Askersunds Skärgårdstrafik AB

Askersunds Skärgårdstrafik AB Askersunds Skärgårdstrafik AB Nu är det dags att presentera 2017 års paketresor. Det är nu 14 år sedan vi började med att paketera våra populära resor för bussbolag och föreningar där vi är spindeln i

Läs mer

Motorcykelgruppe Färöarna primo august 2013

Motorcykelgruppe Färöarna primo august 2013 Motorcykelgruppe Färöarna primo august 2013 REJSEDAGBOG VED GUIDE MIKAEL ANDERSSON OCH FREDRIK LÖFBERG FRA SVERIGES MOTORCYKLISTER, SOM I SAMARBEJDE MED SMYRIL LINE REJSTE PÅ GRUPPETUR TIL FÆRØERNE I AUGUST

Läs mer

BO PÅ HERRGÅRDEN. Sedan finns ytterligare 5 bäddar i Gårdsfogdens hus. Här är standarden spartansk och alla delar samma badrum.

BO PÅ HERRGÅRDEN. Sedan finns ytterligare 5 bäddar i Gårdsfogdens hus. Här är standarden spartansk och alla delar samma badrum. BO PÅ HERRGÅRDEN I Herrgården finns 12 bäddar att tillgå, fyra dubbelrum och fyra enkelrum. Att övernatta i herrgårdens gästrumsflygel är nästan som att bo i ett museum, med originalinredning från 1800-talet.

Läs mer

PRISLISTA BOKNING 031-840 200 ELLER WWW.LISEBERG.SE LISEBERGSBYN KÄRRALUND LISEBERGS CAMPING ASKIM STRAND LISEBERGS CAMPING DELSJÖN VERSION 111222

PRISLISTA BOKNING 031-840 200 ELLER WWW.LISEBERG.SE LISEBERGSBYN KÄRRALUND LISEBERGS CAMPING ASKIM STRAND LISEBERGS CAMPING DELSJÖN VERSION 111222 PRISLISTA 2012 LISEBERGSBYN KÄRRALUND LISEBERGS CAMPING ASKIM STRAND LISEBERGS CAMPING DELSJÖN Vi reserverar oss för ev. prisjusteringar under året. BOKNING 031-840 200 ELLER WWW.LISEBERG.SE LISEBERGSBYN

Läs mer

Från Grossenbrode till Väsbyviken

Från Grossenbrode till Väsbyviken Från Grossenbrode till Väsbyviken Lördagen den 17 april kl. 06:00 klev vi av båten i Rostock Tyskland. Från början var tanken att vi skulle flyga ner från Nyköping till Lübeck under fredagseftermiddagen

Läs mer

Nedanför huset möter medelhavets klarblå vatten de vita klapperstenarna på stranden

Nedanför huset möter medelhavets klarblå vatten de vita klapperstenarna på stranden Vrnik - Kroatien 2011 Vrnik är en liten ö, inte större än att man kan promenera runt den på en halvtimme. Här finns ett trettiotal hus men bara tre bofasta innevånare. Vrnik ligger ett stenkast från den

Läs mer

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner - Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa till Bryssel där ni under en

Läs mer

GÖTA KANAL I VRETA KLOSTER,

GÖTA KANAL I VRETA KLOSTER, GÖTA KANAL I VRETA KLOSTER, LJUNGSBRO OCH BERG MED OMNEJD VRETA KLOSTER TURISM - natur och kultur i skön förening UPPLEV GÖTA KANAL! Göta kanal är en av Sveriges största turistattraktioner. Kanalen slingrar

Läs mer

och skär Arkö kursgård

och skär Arkö kursgård mellan kobbar och skär Arkö kursgård 1 2 arkö kursgård Välkommen. Att resa ut i skärgården är något alldeles speciellt. Årstiderna sätter sin prägel både på själva resan och på vistelsen. På Arkö kursgård

Läs mer

Finland via Åland med Fortum Power Riders. 2013-06-05 tom 2013-06-10

Finland via Åland med Fortum Power Riders. 2013-06-05 tom 2013-06-10 Deltagare: Håkan Andersson och Börje Salonen. Börje och jag hade pratat en tid om att åka till Åbo via Åland. Vi fick lite tips från medlemmar i klubben samt från bekantas bekanta. I någorlunda god tid

Läs mer

Pilgrimsegling Franciscus

Pilgrimsegling Franciscus Pilgrimsegling Franciscus Uppgjord den 17 oktober 2006 Uppdaterad den 21 december 2006 Uppdaterad den 3 januari 2007 Ingmar Ögren (Roslagsmuseet och projekt Skärgårdsmuseer) Fridhem 1 76040 Väddö tel +46

Läs mer

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner - Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa till Bryssel där ni under en

Läs mer

Baltikum. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Baltikum. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Baltikum Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - B a l t i k u m Baltikum - Guidad Rundresa Upplev det kulturella och historiska arvet i Lettland och Estland på vår

Läs mer

FÖRSLAG Bergslagen för det goda livet En smakfull tredagsresa på tema naturens skafferi mat och dryck. Offert - grund

FÖRSLAG Bergslagen för det goda livet En smakfull tredagsresa på tema naturens skafferi mat och dryck. Offert - grund Till Buss- Grupprese arrangör FÖRSLAG Bergslagen för det goda livet En smakfull tredagsresa på tema naturens skafferi mat och dryck Offert - grund Ett förlag på en tre-dagars resa till Bergslagen på tema

Läs mer

Båtuthyrning vid Sporaderna Hyr segelbåt i paradiset

Båtuthyrning vid Sporaderna Hyr segelbåt i paradiset Sporaderna Båtuthyrning vid Sporaderna Hyr segelbåt i paradiset Njut av den underbara seglingen runt Sporaderna från livliga Skiathos till avsides belägna Pelagos, utgör skärgården i Egeiska havet ramen

Läs mer

Slutrapport. Projekt: Skärgårdshamnar

Slutrapport. Projekt: Skärgårdshamnar Projektet har delfinansierats av europeiska unionen Regional utvecklingsfonden Mål2 Öarna Slutrapport Projekt: Skärgårdshamnar - småskalig infrastruktur till gagn för utvecklingen av Karlskrona skärgård

Läs mer

Irland Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com

Irland Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com Irland Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - I r l a n d Guidad Rundresa Irland Upptäck Irlands unik kulturarv genom naturliga underverk och längs dramatiska

Läs mer

PROGRAM FÖR VANDRING I SAREK NATIONALPARK. Den här turen är för dig som som gillar utmaningar och vill uppleva det

PROGRAM FÖR VANDRING I SAREK NATIONALPARK. Den här turen är för dig som som gillar utmaningar och vill uppleva det PROGRAM FÖR VANDRING I SAREK NATIONALPARK VÄLKOMNA! Den här turen är för dig som som gillar utmaningar och vill uppleva det vilda Sarek nationalpark. Det är tillsammans med lokala, certifierade guider

Läs mer

Norra Åland 2011 (9-16 juli)

Norra Åland 2011 (9-16 juli) Norra Åland 2011 (9-16 juli) Nio förväntansfulla deltagare startade den 9 juli med Ålandsfärjan mot Mariehamn. Efter ytterligare några småfärjor på Åland, hade vi kommit så långt norrut som vi kunde ta

Läs mer

Boende. Nytt om Akele till VSm i Norrtälje

Boende. Nytt om Akele till VSm i Norrtälje Nytt om Akele till VSm i Norrtälje Det har inte blivit så många vi hoppats på till VSM i Norrtälje bussen är nu avbokad. Vi satsar på samåkning och från Linköping är det 28 mil, till största delen bra

Läs mer

Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2011. Datum: 20-21:a Augusti.

Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2011. Datum: 20-21:a Augusti. Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2011. Datum: 20-21:a Augusti. Bakgrund: Stärkta av de två tidigare årens körningar föddes under förra årets Vättern runt idén med att göra 2011 års event till ett

Läs mer

Skärgårdsstiftelsen söker ny entreprenör till Nåttarö Vandrarhem, Stugby och Krog

Skärgårdsstiftelsen söker ny entreprenör till Nåttarö Vandrarhem, Stugby och Krog Skärgårdsstiftelsen söker ny entreprenör till Nåttarö Vandrarhem, Stugby och Krog BAKGRUND Skärgårdsstiftelsen äger och förvaltar ca 12 000 hektar av Stockholms skärgård och de flesta områden är i dag

Läs mer

TURLISTA Luleås skärgårdsbåtar

TURLISTA Luleås skärgårdsbåtar 2014 TURLISTA Luleås skärgårdsbåtar ANTNÄSBÖRSTSKÄR KUNOÖN MANNÖN LULEÅ KALLAXÖN GERMANDÖN SANDÖN KÄNGSÖN LAXÖN STORLÅNGÖREN BRÄNDÖN LÅNGHOLMEN SIGFRIDSÖN HAMNÖN SANDSKÄRET ALTAPPEN LIKSKÄR KLUBBVIKEN

Läs mer

Paketresor med M/S Wettervik 2012, Tfn 0709-770263, info@wettervik.se

Paketresor med M/S Wettervik 2012, Tfn 0709-770263, info@wettervik.se Paketresa 1 11:00 Besök på Butiken Stjernsund, här berättar man lite historia om gården samt om verksamheten där idag, här producerar man ägg och säljer egna produkter samt närproducerade varor, man säljer

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

Efter båtens avgång väntade oss en buffé med så mycket gott att äta. Efter kvällens underhållning väntade så hytterna på oss för nattvila

Efter båtens avgång väntade oss en buffé med så mycket gott att äta. Efter kvällens underhållning väntade så hytterna på oss för nattvila Reseberättelse från Riga resan 11 13 sept. 2013 Onsdagen den 11 september kl. 13.00 möttes 17 st. förväntansfulla flygplatsseniorer Arlanda/Bromma i Tallink/Silja s frihamns terminal för att med båten

Läs mer

STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL

STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL Långt ut i Stockholms unika ytterskärgård, i Bullerö naturreservat, ligger ett litet torp alldeles vid vattenbrynet

Läs mer

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse.

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Jóhann F ś Ridresor Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Nu välkomnar han alla oss, som han har lärt känna under sina år i Sverige, att komma hem till honom

Läs mer

Bo bra i Grästorp! Här finns stugor, camping, hotell, motell och vandrarhem. www.grastorp.se. Ekedals säteri. Ekarnas Golfmotell Frendo/Statoil Motell

Bo bra i Grästorp! Här finns stugor, camping, hotell, motell och vandrarhem. www.grastorp.se. Ekedals säteri. Ekarnas Golfmotell Frendo/Statoil Motell Bo bra i Grästorp! Här finns stugor, camping, hotell, motell och vandrarhem www.grastorp.se Ekedals säteri Ekarnas Golfmotell Frendo/Statoil Motell Stuga i Bjärby Ekarnas Golfmotell Dillingen Ekarnas Golfmotell

Läs mer

BAKGRUND. Föreningen. Föreningens mätverk. 2008 års fest. Förprojekteringsplan 14.11.2011

BAKGRUND. Föreningen. Föreningens mätverk. 2008 års fest. Förprojekteringsplan 14.11.2011 BAKGRUND Föreningen Föreningen Franciskus på Kökar håller Franciskus av Assisi minne på Kökar levande genom att varje år första söndagen i juli hålla en traditionsenlig sammankomst. Föreningen vill göra

Läs mer

upptäck hela skärgården med nord/sydlinjen

upptäck hela skärgården med nord/sydlinjen upptäck hela skärgården med nord/sydlinjen nordsydlinjen.se upptäck hela skärgården med nord/sydlinjen Nya Nord/Sydlinjen öppnar dörren till upplevelser bland säl, örn och kala klippor. Båten går under

Läs mer

Båtuthyrning vid Sporaderna Hyr segelbåt i paradiset

Båtuthyrning vid Sporaderna Hyr segelbåt i paradiset Sporaderna Båtuthyrning vid Sporaderna Hyr segelbåt i paradiset Njut av den underbara seglingen runt Sporaderna från livliga Skiathos till avsides belägna Pelagos, utgör skärgården i Egeiska havet ramen

Läs mer

Älskade skärgård. Studiecirkeln. Resa i skärgården. studiehandledning

Älskade skärgård. Studiecirkeln. Resa i skärgården. studiehandledning 8072-9 studiehandledning Älskade skärgård Studiecirkeln I en studiecirkel bestämmer deltagare och cirkelledare tillsammans studiernas inriktning. Det är bra att redan i början diskutera hur ni tycker att

Läs mer

DETALJPROGRAM FÖR ÅRSMÖTE I BORLÄNGE 2017

DETALJPROGRAM FÖR ÅRSMÖTE I BORLÄNGE 2017 ! DETALJPROGRAM FÖR ÅRSMÖTE I BORLÄNGE 2017 Välkomna till klubbens trettonde årsmöte. Nu på Tyllsnäs stugby och camping i Borlänge. Staden är tätort i Dalarna och blev en viktig industriort i samband med

Läs mer

CYKLA I ROSLAGEN CYKELPAKET MÄSSRABATT 10 % BOKA NU!

CYKLA I ROSLAGEN CYKELPAKET MÄSSRABATT 10 % BOKA NU! CYKLA I ROSLAGEN Foto: Ewa Wikström, Wik Bed & Breakfast. CYKELPAKET MÄSSRABATT 10 % > TVÅ SKÄRGÅRDSIDYLLER PÅ CYKEL ÖSTHAMMAR OCH ÖREGRUND Bo & Kajak och Villa Östhammar Upplev småstadsidyllen Östhammar

Läs mer

Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013

Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013 Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013 1 RESEFAKTA, FLYG OCH BÅTAR FLYG Vi kommer att flyga till Split med SAS morgonflyg från Göteborg och Stockholm. Utresa Göteborg Split Stockholm Split

Läs mer

Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten

Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten Club Eriks noga utvalda upplevelser Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten Höga kusten är ett unikt kustområde i Ångermanland som sedan istiden haft en landhöjning på 800 meter, vilket är världsunikt,

Läs mer

Skolresor till stockholm. paket och klart

Skolresor till stockholm. paket och klart Skolresor till stockholm paket och klart Vi hjälper dig att förb roliga dagar i sve Skolresor till Stockholm har funnits sedan 2003. Vi är specialister på Stockholm och kan därför erbjuder prisvärda och

Läs mer

Provence. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Provence. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Provence Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - P r o v e n c e Provence - Guidad Rundresa Uppfyll din dröm om pittoreska lavendelfält, fantastiska vingårdar och

Läs mer

Midsommarorientering på Karelska näset i Ryssland 22-25/6 2017

Midsommarorientering på Karelska näset i Ryssland 22-25/6 2017 Midsommarorientering på Karelska näset i Ryssland 22-25/6 2017 Erik Anderson från OK Österåker och jag hängde på researrangören Suunnisusmatkat som arrangerar resor överallt där det finns orienteringstävlingar

Läs mer

Peters Buss AB Kryssning och Hotellövernattningar

Peters Buss AB Kryssning och Hotellövernattningar Peters Buss AB Kryssning och Hotellövernattningar Tallinnkryssningar Vi tar er till Estland sen 1997 M/S Victoria & Baltic Queen Kryssningar 3 dagar 2 nätter på fartyget 1 dag i Tallinn Vi startar från

Läs mer

Upptäck Torsö Vänerns största ö!

Upptäck Torsö Vänerns största ö! Ta bussen eller tåget till natur och kultur. Tur nr 2 (10) Upptäck Torsö Vänerns största ö! Torsö är den största ön i Mariestads skärgård. Torsö består av två delar som hänger samman, Torsö och Fågelö.

Läs mer

Cykel och båt i Kroatiska övärlden, norra turen med MS Carpe Diem och MS Dalmatino 2019

Cykel och båt i Kroatiska övärlden, norra turen med MS Carpe Diem och MS Dalmatino 2019 Cykel och båt i Kroatiska övärlden, norra turen med MS Carpe Diem och MS Dalmatino 2019 Denna tur tar er till norra Dalmatiens övärld. Cyklingen går över öarna Dugi Otok, Murter och Pasman. Fantastiska

Läs mer

SPF 010 alltid på väg!

SPF 010 alltid på väg! 24/5-2/6 Det gemytliga och gästvänliga Tyrolen i Österrike Upplev den romantiska Tyrolen där de vackra dalgångarna slingrar sig fram mellan snöklädda alptoppar. Här njuter vi av Salzkammerguts bedårande

Läs mer

61 33,52N 17 17,9E 61 34,0N 17 19,6E. ...in till bryggan i den vindskyddade viken på Innerstön. Cirka 2 meters djup vid inloppet.

61 33,52N 17 17,9E 61 34,0N 17 19,6E. ...in till bryggan i den vindskyddade viken på Innerstön. Cirka 2 meters djup vid inloppet. Bakspån 61 33,52N 17 17,9E 61 34,0N 17 19,6E Kråköhamn Följ enslinjen......in till bryggan i den vindskyddade viken på Innerstön. Cirka 2 meters djup vid inloppet. Grillplats med fiskrök, vindskydd, toa,

Läs mer

I r l a n d - S ö d e r

I r l a n d - S ö d e r I r l a n d - S ö d e r Upplev historiska slott, fascinerande klosterstäder och charmiga fiskebyar längs ett pittoresk landskap och spektakulära kuster på vår 8-dagars rundresa i Irland. Fri entré till

Läs mer

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Under denna period har vi hunnit besöka Gran Canaria, Teneriffa;

Läs mer

Reseledare Nina Holmlund och Folke West

Reseledare Nina Holmlund och Folke West Folke West Travelclub och Resans Vänner presenterar: Den visumfria kryssningsresan i Peter den Stores fotspår: Helsingfors - St. Petersburg - Helsingfors 26.6. -30.6.2019 Reseledare Nina Holmlund och Folke

Läs mer

Program. Hemresa: Söndag kl 16:00.

Program. Hemresa: Söndag kl 16:00. KM-helg på Gotland 10-12 juni Helgen 10-12 juni tar vi båten över till Gotland för att beta av sprint-, natt-, medel- och dag-km samt en del andra trevligheter. Resa Utresa: från Nynäshamn fre 10/6 kl.

Läs mer

Gästundersökning 2016

Gästundersökning 2016 Gästundersökning 2016 Under nio sommarveckor 2016 har 27 ungdomar samlat in mer än 2 000 enkätsvar via onlinetjänsten SurveyMonkey. Syftet med undersökningen är att få en bättre bild av vem våra besökare

Läs mer

Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00)

Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00) Utflykt till Skånes Djurpark 28 juni Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00) Ströva i djurparken (kolla matningen av vissa djur)

Läs mer

MÖJASKÄRGÅRDEN onsdag till lördag 7-10 augusti 2013

MÖJASKÄRGÅRDEN onsdag till lördag 7-10 augusti 2013 MÖJASKÄRGÅRDEN onsdag till lördag 7-10 augusti 2013 Väderprognosen var verkligen illavarslande, med prognos om 50 mm regn en dag, 8-11 m/s en annan dag och allmänt blåsigt. Verkligheten blev en annan med

Läs mer

Nordisk Trafiksäkerhetsforum, Åland,

Nordisk Trafiksäkerhetsforum, Åland, Nordisk Trafiksäkerhetsforum, Åland, 12-14.9.2018 Program för Trafiksäkerhetsforum 13-14.9, öppet för alla Torsdag 13e September 12.30-13.30 Lunch Alandica Kultur&Kongress 13.30-18.00 Forum dag 1, (se

Läs mer

Bullerö 128 Bullerö 129 Bullerö

Bullerö 128 Bullerö 129 Bullerö 128 Bullerö 129 Bullerö Bullerö 130 Bullerö 131 Bullerö 132 Bullerö 133 Bullerö VVågorna piskar mot rutan för det blåser rejält. Kapten styr med van hand taxibåten in i Bullerös hamn Hemviken. Tillsynsman

Läs mer

INBJUDAN MÅLNINGSRETREAT I YTTERSTA HAVSBANDET 2016

INBJUDAN MÅLNINGSRETREAT I YTTERSTA HAVSBANDET 2016 SOM FÖRRA ÅRETS SUCCÉ FAST LITE LÄNGRE INBJUDAN MÅLNINGSRETREAT I YTTERSTA HAVSBANDET 2016 Följ med Skaparladan på ett stillsamt äventyr till Söderarm. Med tid för målning, meditation, tystnad och nya

Läs mer

Sandhamn från hamnen till Trouvilles strand.

Sandhamn från hamnen till Trouvilles strand. Sandhamn från hamnen till Trouvilles strand. Turen går tvärs genom ön och den unika tallskogen men inleder med att svepa längs hamnen med målet att nå Trouville, stranden som bara måste upplevas. Sevärdheter:

Läs mer

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa Ltd georgien Fantastiska Georgien 12 dagars rundresa Dag 1: avresa: Från Stockholm eller Köpenhamn. Dag 2: Tbilisi Tidigt på morgonen anländer vi till Georgien och huvudstaden Tbilisi. Vi möts på flygplatsen

Läs mer

Sveriges tio bästa nudiststränder inför sommaren

Sveriges tio bästa nudiststränder inför sommaren Sveriges tio bästa nudiststränder inför sommaren Våren känns i luften och stranddagarna väntar runt hörnet. För den som föredrar att sola och bada i födelsedagsdräkten i sommar kan det vara svårt att navigera

Läs mer

ÄVENTYRSVANDRING 2014. Vandring 12/2014: 15 augusti. Från Mops till Skata. 31 deltagare. 15 km.

ÄVENTYRSVANDRING 2014. Vandring 12/2014: 15 augusti. Från Mops till Skata. 31 deltagare. 15 km. Årets långa sommarvandring med gästvandrare av båda könen gick från Simremarken till Skateholm. Vi började med att parkera de 8 bilarna vid Skateholms camping, hållplats Cedervägen. Vi var i väldigt god

Läs mer

Vi är: Mats, Christer och Peter på PETERS BUSS AB

Vi är: Mats, Christer och Peter på PETERS BUSS AB Tack alla vänner som åkte med oss i år Vi önskar er en God Jul och ett Gott Nytt År Vi är: Mats, Christer och Peter på PETERS BUSS AB Jag hoppas att ni har trivts riktigt bra på våra resor, fått lite avkoppling,

Läs mer

En historia kring Wittmannsdorfs karta, del 2

En historia kring Wittmannsdorfs karta, del 2 En historia kring Wittmannsdorfs karta, del 2 Gustav Vasa införde att Sverige och kronan skulle bli arvsrike och gå vidare till sina fyra söner, Erik, Johan, Gustav och Karl i födelseordning. Erik, den

Läs mer

TURLISTA Luleås skärgårdsbåtar

TURLISTA Luleås skärgårdsbåtar 2016 TURLISTA Luleås skärgårdsbåtar INNEHÅLLSFÖRTECKNING Prislista Biljetter, information, priser reguljära turer sid 3 Turlistor Luleå skärgård, reguljära turer Turlista Högsäsong, M/S Symfoni sid 4 Turlista

Läs mer

ETT PÄRLBAND AV ÖAR ATT UPPTÄCKA

ETT PÄRLBAND AV ÖAR ATT UPPTÄCKA 2019 ETT PÄRLBAND AV ÖAR ATT UPPTÄCKA Brändö är den nordligaste av Ålands skärgårdskommuner och den kommun som befinner sig närmast finska fastlandet. Från Åbo tar resan bara två timmar, och skärgårdsfärjorna

Läs mer