Föreskrifter och anvisningar 20/2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Föreskrifter och anvisningar 20/2013"

Transkript

1 Föreskrifter och anvisningar 20/2013 Rapportering av finansiell information Dnr 28/01.00/2013 Utfärdade Gäller från FINANSINSPEKTIONEN telefon fax Upplysningar Finansiell analys

2 2 (8) Innehåll 1 Tillämpningsområde Tillämpningsområde 3 2 Regelverk Finansinspektionens behörighet att meddela föreskrifter EU-kommissionens förordningar 4 3 Rapportering till Finansinspektionen Rapportering av tillsynsuppgifter enligt EU-kommissionens genomförandeförordning Rapportering av tillsynsuppgifter baserade på nationella föreskrifter Anvisningar för inlämnande av tillsynsuppgifter Verifiering av de rapporterade uppgifternas riktighet 7 4 Övergångs- och ikraftträdandeföreskrifter 8

3 3 (8) 1 Tillämpningsområde 1.1 Tillämpningsområde (1) Dessa föreskrifter och anvisningar tillämpas i fråga om rapportering av finansiella tillsynsuppgifter på följande av de tillsynsobjekt (nedan företag) som avses i lagen om Finansinspektionen (878/2008) och på utländska filialer enligt samma lag: kreditinstitut värdepappersföretag fondbolag finländska moderföretag till kreditinstituts eller värdepappersföretags konsolideringsgrupper centralinstitut för sammanslutningen av inlåningsbanker finansiellt inriktade finans- och försäkringskonglomerats finländska holdingföretag eller moderkreditinstitut filialer i Finland till kreditinstitut, värdepappersföretag och fondbolag som auktoriserats i en annan stat inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) filialer i Finland till kreditinstitut, värdepappersföretag och fondbolag från tredje land moderföretag till underkonsolideringsgrupper med dotterföretag som har tillstånd att verka som kreditinstitut eller värdepappersföretag i Finland.

4 4 (8) 2 Regelverk 2.1 Finansinspektionens behörighet att meddela föreskrifter Finansinspektionens rätt att meddela tvingande föreskrifter grundar sig på 18 2 mom. och 60 5 mom. i lagen om Finansinspektionen (878/2008). 2.2 EU-kommissionens förordningar Dessa föreskrifter och anvisningar har samband med följande direkt tillämpliga EUförordning: Kommissionens genomförandeförordning (EU) nr... (nedan kommissionens genomförandeförordning).

5 5 (8) 3 Rapportering till Finansinspektionen 3.1 Rapportering av tillsynsuppgifter enligt EU-kommissionens genomförandeförordning (1) I kommissionens genomförandeförordning föreskrivs om uppgifter som företagen ska rapportera till den behöriga tillsynsmyndigheten i varje enskild medlemsstat. (2) I artikel 17 i kommissionens genomförandeförordning föreskrivs att företagen ska rapportera de uppgifter som specificerats i förordningen i de dataöverföringsformat som fastställts av de behöriga myndigheterna. (3) Enligt 18 2 mom. i lagen om Finansinspektionen får Finansinspektionen meddela föreskrifter om vilka uppgifter om tillsynsobjekts ekonomiska ställning, ägare, interna kontroll och riskhantering, förvaltnings- och kontrollorgan, tjänstemän och verksamhetsställen samt vilken relevant information för utförandet av de uppgifter som avses i 3 3 mom. 3 5 punkten som regelbundet ska lämnas till Finansinspektionen. (4) Enligt 60 5 mom. i lagen om Finansinspektionen kan Finansinspektionen utfärda föreskrifter för utländska EES-filialer om regelbunden rapportering till Finansinspektionen av information som den behöver för skötseln av de uppgifter som avses i 3 3 mom. 3 och 5 punkten. FÖRESKRIFT (stycke 5 ) (5) Företag enligt avsnitt 1.1 stycke 1 ska till Finansinspektionen rapportera de uppgifter som föreskrivs i kommissionens genomförandeförordning på det sätt som närmare framgår av FINREP (ITS)-komponenten av det för tillfället gällande rapporteringssystemet. ANVISNING (styckena 6 7 ) (6) I artikel 2 i kommissionens genomförandeförordning föreskrivs om de datum för vilka uppgifter ska rapporteras. Enligt förordningen ska uppgifter lämnas för den 31 mars, den 30 juni, den 30 september och den 31 december. I artikel 3 i kommissionens genomförandeförordning föreskrivs om de rapporteringsdatum då de aktuella uppgifterna senast ska rapporteras. (7) Då rapporteringsdatum infaller på en helg eller ett veckoslut ska uppgifterna enligt artikel 3 i kommissionens genomförandeförordning lämnas in följande bankdag.

6 6 (8) 3.2 Rapportering av tillsynsuppgifter baserade på nationella föreskrifter (8) Enligt 18 2 mom. i lagen om Finansinspektionen får Finansinspektionen meddela föreskrifter om vilka uppgifter om tillsynsobjekts ekonomiska ställning, ägare, interna kontroll och riskhantering, förvaltnings- och kontrollorgan, tjänstemän och verksamhetsställen samt vilken relevant information för utförandet av de uppgifter som avses i 3 3 mom. 3 5 punkten som regelbundet ska lämnas till Finansinspektionen. (9) Enligt 60 5 mom. i lagen om Finansinspektionen kan Finansinspektionen utfärda föreskrifter för utländska EES-filialer om regelbunden rapportering till Finansinspektionen av information som den behöver för skötseln av de uppgifter som avses i 3 3 mom. 3 och 5 punkten. (10) Enligt 14 i statistiklagen (280/2004) har Statistikcentralen rätt att samla in uppgifter med stöd av uppgiftsskyldigheten. Finansinspektionen har med Statistikcentralen avtalat om att i rapporteringssystemet FINREP som administreras av Finansinspektionen ta med sådana uppgifter i (det nationella) FINREP och (de bifogade tabellerna) FA och FT som företagen ska rapportera enligt statistiklagen. FÖRESKRIFT (styckena ) (11) Företag enligt avsnitt 1.1 stycke 1 och utländska filialer ska till Finansinspektionen lämna in tillsynsuppgifter på det sätt som närmare framgår av (den nationella) FINREPkomponenten och (de bifogade) FA- och FT-tabellkomponenterna av det för tillfället gällande FINREP-rapporteringssystemet. (12) Företagen och de utländska filialerna ska till Finansinspektionen lämna in rapporter (det nationella FINREP och FA- och FT-bilagorna) enligt FINREP-rapporteringssystemet om läget vid utgången av varje kvartal, dvs. den 31 mars, den 30 juni, den 30 september och den 31 december. Uppgifter om läget den 31 mars ska tillställas Finansinspektionen senast den 12 maj, uppgifter om läget den 30 juni senast den 11 augusti, uppgitter om läget den 30 september senast den 11 november och uppgifter om läget den 31 december senast den 11 februari. (13) Med avvikelse från de returneringsdatum som nämnts i stycke 12 är rapporteringsdatum för läget den 31 mars 2014 undantagsvis den 1 juni Anvisningar för inlämnande av tillsynsuppgifter ANVISNING (styckena ) (14) Rapporteringsprogrammet för rapportering enligt dessa föreskrifter och anvisningar och anvisningarna om elektronisk rapportering kan laddas ned via Distributionstjänsten Jakelu, som finns tillgänglig på Finansinspektionens webbplats.( (15) En beskrivning av det FINREP-rapporteringssystem som avses i dessa föreskrifter och anvisningar har lagts ut på Finansinspektionens webbplats i anslutning till föreskrifterna och anvisningarna. (16) Finansinspektionen rekommenderar att de kreditinstitut som hör till sammanslutningen av inlåningsbanker ordnar inlämnandet av de rapporter som avses ovan i styckena 1 7 och 8 13 så att medlemskreditinstituten sänder sina uppgifter till centralinstitutet för

7 7 (8) sammanslutningen av inlåningsbanker, som centraliserat sänder medlemsbankernas uppgifter vidare till Finansinspektionen. 3.4 Verifiering av de rapporterade uppgifternas riktighet FÖRESKRIFT (stycke 17 ) (17) Företaget ska intyga riktigheten av de uppgifter som rapporterats på basis av dessa föreskrifter och anvisningar. Intyget ska dateras och undertecknas av både uppgiftslämnaren och den som verifierar uppgifterna. Det undertecknade intyget ska förvaras hos företaget och på begäran kunna visas upp för Finansinspektionen. Företaget ska upprätta intyget i samband med den första rapporten och intyget ska alltid uppdateras när den beskrivna processen ändras. ANVISNING (styckena ) (18) Under Regelverk på Finansinspektionens webbplats ( finns anvisningar för hur det intyg som avses i stycke 17 ska upprättas. (19) Enligt 39 1 mom. 1 punkten i lagen om Finansinspektionen ålägger inspektionen den rapportör att betala ordningsavgift som försummar eller bryter mot sin skyldighet att lämna inspektionen sådana uppgifter vars inrapportering fastställts i dessa föreskrifter och anvisningar.

8 8 (8) 4 Övergångs- och ikraftträdandeföreskrifter (1) I artikel 18 i kommissionens genomförandeförordning fastställs att rapporteringen av finansiell information ska inledas den 1 juli (2) Enligt 18 2 mom. i lagen om Finansinspektionen får Finansinspektionen meddela föreskrifter om vilka uppgifter om tillsynsobjekts ekonomiska ställning, ägare, interna kontroll och riskhantering, förvaltnings- och kontrollorgan, tjänstemän och verksamhetsställen samt vilken relevant information för utförandet av de uppgifter som avses i 3 3 mom. 3 5 punkten som regelbundet ska lämnas till Finansinspektionen. (3) Enligt 60 5 mom. i lagen om Finansinspektionen kan Finansinspektionen utfärda föreskrifter för utländska EES-filialer om regelbunden rapportering till Finansinspektionen av information som den behöver för skötseln av de uppgifter som avses i 3 3 mom. 3 och 5 punkten. FÖRESKRIFT (stycken a 4-5 ) (4) Företag enligt avsnitt 1.1 och utländska filialer ska för läget den 31 mars och den 30 juni 2014 rapportera till Finansinspektionen tillsynsuppgifter som motsvarar den rapporteringsskyldighet som fastställts i kommissionens genomförandeförordning på det sätt som närmare framgår av FINREP (ITS)-komponenten av det för tillfället gällande rapporteringssystemet. Tillsynsuppgifterna för läget den 31 mars 2014 ska rapporteras senast den 1 juni 2014 och tillsynsuppgifterna för läget den 30 juni 2014 senast den 11 augusti (5) Avsnitt 3.1 och kapitel 4 i föreskrifterna och anvisningarna träder i kraft samma dag som kommissionens genomförandeförordning om inlämnande av tillsynsuppgifter ges ut.

Föreskrifter och anvisningar 1/2014

Föreskrifter och anvisningar 1/2014 Föreskrifter och anvisningar 1/2014 Kreditinstitutens riskrapportering Dnr FIVA 2/01.00/2014 Utfärdade 6.3.2014 Gäller från 31.3.2014 FINANSINSPEKTIONEN telefon 09 183 51 fax 09 183 5328 fornamn.efternamn@finanssivalvonta.fi

Läs mer

Standard RA4.4. Rapportering av länderrisker. Föreskrifter och allmänna råd

Standard RA4.4. Rapportering av länderrisker. Föreskrifter och allmänna råd Standard RA4.4 Rapportering av länderrisker Föreskrifter och allmänna råd FINANSINSPEKTIONEN tills vidare dnr 1/120/2005 2 (10) INNEHÅLL 1 Tillämpning 3 2 Syfte 4 3 Rättsgrund 5 4 Rapportering till Finansinspektionen

Läs mer

Föreskrifter och anvisningar 14/2013

Föreskrifter och anvisningar 14/2013 Föreskrifter och anvisningar 14/2013 Handelsparter från tredjeland Dnr FIVA 15/01.00/2013 Utfärdade 10.6.2013 Gäller från 1.7.2013 FINANSINSPEKTIONEN telefon 010 831 51 fax 010 831 5328 fornamn.efternamn@finanssivalvonta.fi

Läs mer

Föreskrifter och anvisningar 8/2015

Föreskrifter och anvisningar 8/2015 Föreskrifter och anvisningar 8/2015 Liv- och skadeförsäkringsbolag, riktlinjer om Solvens II del II, Dnr FIVA 17/01.00/2015 Utfärdade 30.11.2015 Gäller från 1.1.2016 FINANSINSPEKTIONEN tfn 010 831 51 fax

Läs mer

Föreskrifter och anvisningar 7/2012

Föreskrifter och anvisningar 7/2012 Föreskrifter och anvisningar 7/2012 Rapportering av Dnr 8/01.00/2011 Utfärdade 26.7.2012 Gäller från 31.12.2012 FINANSINSPEKTIONEN telefon 010 831 51 fax 010 831 5328 fornamn.efternamn@finanssivalvonta.fi

Läs mer

Föreskrifter och anvisningar 2/2015

Föreskrifter och anvisningar 2/2015 Föreskrifter och anvisningar 2/2015 Utarbetande av återhämtningsplaner samt tidigt ingripande Dnr FIVA 7/01.00/2015 Utfärdade 14.10.2015 Gäller från Kapitel 2, 3 och 4: 1.11.2015; kapitel 5 och 6: 1.1.2016

Läs mer

Standard RA1.4. Rapportering av uppgifter för lämplighetsprövning. Föreskrifter och allmänna råd

Standard RA1.4. Rapportering av uppgifter för lämplighetsprövning. Föreskrifter och allmänna råd Standard RA1.4 Rapportering av uppgifter för lämplighetsprövning Föreskrifter och allmänna råd Så här läser du standarderna Standarderna är en samling föreskrifter och allmänna råd som är bindande eller

Läs mer

Föreskrifter och anvisningar 4/2014

Föreskrifter och anvisningar 4/2014 Föreskrifter och anvisningar 4/2014 Förvaltare av alternativa investeringsfonder Dnr FIVA 6/01.00/2014 Datum 1.7.2014 Gäller fr.o.m. 22.7.2014 FINANSINSPEKTIONEN telefon 010 831 51 fax 010 831 53 28 fornamn.efternamn@finanssivalvonta.fi

Läs mer

Föreskrifter och anvisningar 1/2011

Föreskrifter och anvisningar 1/2011 Föreskrifter och anvisningar 1/2011 Elektroniska tillsynsuppgifter som försäkringsmarknadssammanslutningar ska överföra till Dnr FIVA 8/01.00/2015 Utfärdade 21.3.2011 Gäller från 1.4.2011 FINANSINSPEKTIONEN

Läs mer

Standard RA4.10. Rapportering av exponeringar mot närstående. Föreskrifter och allmänna råd

Standard RA4.10. Rapportering av exponeringar mot närstående. Föreskrifter och allmänna råd Standard RA4.10 Rapportering av exponeringar mot närstående Föreskrifter och allmänna råd FINANSINSPEKTIONEN tills vidare närstående dnr 14/120/2006 2 (2) INNEHÅLL 1 Tillämpning 3 2 Syfte 4 3 Internationella

Läs mer

Föreskrifter och anvisningar 12/2013

Föreskrifter och anvisningar 12/2013 Föreskrifter och anvisningar 12/2013 Transaktionsrapportering Dnr FIVA 13/01.00/2013 Utfärdade 10.6.2013 Gäller från 1.7.2013 FINANSINSPEKTIONEN telefon 010 831 51 fax 010 831 5328 fornamn.efternamn@finanssivalvonta.fi

Läs mer

Standard RA6.1. Verksamhet som bedrivs av betalningsinstitut och personer som utan auktorisation tillhandahåller betaltjänster

Standard RA6.1. Verksamhet som bedrivs av betalningsinstitut och personer som utan auktorisation tillhandahåller betaltjänster Standard RA6.1 Verksamhet som bedrivs av betalningsinstitut och personer som utan auktorisation tillhandahåller betaltjänster Föreskrifter och allmänna råd Så här läser du standarderna Standarden är en

Läs mer

Standard RA6.1. Verksamhet som bedrivs av betalningsinstitut och personer som utan auktorisation tillhandahåller betaltjänster

Standard RA6.1. Verksamhet som bedrivs av betalningsinstitut och personer som utan auktorisation tillhandahåller betaltjänster Standard RA6.1 Verksamhet som bedrivs av betalningsinstitut och personer som utan auktorisation tillhandahåller betaltjänster Föreskrifter och allmänna råd Så här läser du standarderna Standarden är en

Läs mer

Föreskrifter och anvisningar 7/2017

Föreskrifter och anvisningar 7/2017 Föreskrifter och anvisningar 7/2017 En värdepapperscentrals tillgång till centrala motparters och Dnr FIVA 10/01.00/2017 Utfärdade 8.8.2017 Gäller från 8.8.2017 FINANSINSPEKTIONEN tfn 09 183 51 fax 09

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (1994:2004) om kapitaltäckning och stora exponeringar för kreditinstitut och värdepappersbolag; SFS 2006:536 Utkom från trycket den 14 juni 2006 utfärdad

Läs mer

Föreskrifter och anvisningar x/2011

Föreskrifter och anvisningar x/2011 Föreskrifter och anvisningar x/2011 Rapportering av hypoteksbanksverksamhet Dnr 8/01.00/2011 Utfärdad 31.1.2012 Gäller fr.o.m. 1.6.2012 FINANSINSPEKTIONEN tfn 010 831 51 fax 010 831 5328 förnamn.efternamn@finansinspektionen.fi

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING Utgiven i Helsingfors den 14 december 2011 1244/2011 Lag om ändring av kreditinstitutslagen Utfärdad i Helsingfors den 9 december 2011 I enlighet med riksdagens beslut ändras

Läs mer

Standard RA1.2. Förvärv av bestämmande inflytande i företag utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Föreskrifter och allmänna råd

Standard RA1.2. Förvärv av bestämmande inflytande i företag utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Föreskrifter och allmänna råd Standard RA1.2 Förvärv av bestämmande inflytande i Föreskrifter och allmänna råd FINANSINSPEKTIONEN tills vidare dnr 5/120/2006 2 (2) INNEHÅLL 1 Tillämpning 3 2 Syfte 4 3 Rättsgrund och internationella

Läs mer

Standard RA1.1. Rapportering av interna transaktioner. Föreskrifter och allmänna råd

Standard RA1.1. Rapportering av interna transaktioner. Föreskrifter och allmänna råd Standard RA1.1 Rapportering av interna transaktioner Föreskrifter och allmänna råd dnr 3/120/2006 2 (2) INNEHÅLL 1 Tillämpning 3 2 Syfte 4 3 Rättsgrund 5 4 Rapportering till Finansinspektionen 6 4.1 Villkor

Läs mer

Föreskrifter och anvisningar 6/2016

Föreskrifter och anvisningar 6/2016 Föreskrifter och anvisningar 6/2016 Föreskrifter och anvisningar om informationsskyldighet Dnr FIVA 6/01.00/2016 Utfärdade 7.6.2016 Gäller från 3.7.2016 FINANSINSPEKTIONEN telefon 010 831 51 fax 010 831

Läs mer

Lag. om ändring av värdepappersmarknadslagen

Lag. om ändring av värdepappersmarknadslagen Lag om ändring av värdepappersmarknadslagen I enlighet med riksdagens beslut upphävs i värdepappersmarknadslagen (746/2012) 1 kap. 1 mom. 8 punkten, 13 och 14 kap., 15 kap. 2 mom. och 16 kap. 3, av dem

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING Utgiven i Helsingfors den 11 mars 2014 Lag om ändring av lagen om Finansinspektionen Utfärdad i Helsingfors den 7 mars 2014 I enlighet med riksdagens beslut ändras i lagen

Läs mer

Föreskrifter och anvisningar 6/2016

Föreskrifter och anvisningar 6/2016 Föreskrifter och anvisningar 6/2016 Föreskrifter och anvisningar om informationsskyldighet Dnr FIVA 6/01.00/2016 Utfärdade 7.6.2016 Gäller från 3.7.2016 FINANSINSPEKTIONEN telefon 010 831 51 fax 010 831

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om värdepappersfonder; utfärdad den 19 juni 2013. SFS 2013:588 Utkom från trycket den 28 juni 2013 Regeringen föreskriver följande. Tillämpningsområde 1 Denna förordning

Läs mer

Lag. RIKSDAGENS SVAR 186/2004 rd

Lag. RIKSDAGENS SVAR 186/2004 rd RIKSDAGENS SVAR 186/2004 rd Regeringens proposition med förslag till lag om tillsynsavgift till Finansinspektionen och till lag om ändring av lagen om Finansinspektionen Ärende Regeringen har till riksdagen

Läs mer

Föreskrift om rapportering av avslut i räntebärande värdepapper

Föreskrift om rapportering av avslut i räntebärande värdepapper genom skuggning 1 (5) Till värdepappersföretagen, fondbörserna och kreditinstituten, till utländska kreditinstitut och värdepappersföretag samt övriga marknadsplatser för offentlig handel Föreskrift om

Läs mer

Standard RA4.6. Rapportering av oreglerade och icke räntebärande fordringar. Föreskrifter och allmänna råd

Standard RA4.6. Rapportering av oreglerade och icke räntebärande fordringar. Föreskrifter och allmänna råd Standard RA4.6 Rapportering av oreglerade och icke räntebärande fordringar Föreskrifter och allmänna råd FINANSINSPEKTIONEN räntebärande fordringar dnr 2/120/2006 2 (2) INNEHÅLL 1 Tillämpning 4 2 Syfte

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2015:1016) om resolution; SFS 2017:706 Utkom från trycket den 30 juni 2017 utfärdad den 22 juni 2017. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs att 2 kap.

Läs mer

Föreskrifter och anvisningar 11/2013

Föreskrifter och anvisningar 11/2013 Föreskrifter och anvisningar 11/2013 Utarbetande och spridning av investeringsrekommendationer Dnr FIVA 12/01.00/2013 Utfärdade 10.6.2013 Gäller från 1.7.2013 FINANSINSPEKTIONEN telefon 010 831 51 fax

Läs mer

Lag. om ändring av 1 och 6 i lagen om Finansinspektionens tillsynsavgift

Lag. om ändring av 1 och 6 i lagen om Finansinspektionens tillsynsavgift Lag om ändring av 1 och 6 i lagen om Finansinspektionens tillsynsavgift I enlighet med riksdagens beslut ändras i lagen om Finansinspektionens tillsynsavgift (879/2008) 1 1 mom. 20 punkten och 6 1 mom.,

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2007:528) om värdepappersmarknaden; Utkom från trycket den 30 juni 2017 utfärdad den 22 juni 2017. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 att 24 kap.

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Observera att denna konsoliderade version är en sammanställning, och att den tryckta författningen är den officiellt giltiga. En konsoliderad version är en fulltextversion där alla ändringar har införts

Läs mer

Lag. om ändring av lagen om Finansinspektionens tillsynsavgift

Lag. om ändring av lagen om Finansinspektionens tillsynsavgift Lag om ändring av lagen om Finansinspektionens tillsynsavgift I enlighet med riksdagens beslut ändras i lagen om Finansinspektionens tillsynsavgift (879/2008) 1 1 mom. 9 punkten, 4 1 mom., 5 1 mom. och

Läs mer

Standard RA1.6. Anmälan om utläggning av verksamhet. Föreskrifter och allmänna råd

Standard RA1.6. Anmälan om utläggning av verksamhet. Föreskrifter och allmänna råd Standard RA1.6 Anmälan om utläggning av verksamhet Föreskrifter och allmänna råd Så här läser du standarderna Standarderna är en samling föreskrifter och allmänna råd som är bindande eller riktgivande

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2013:561) om förvaltare av alternativa investeringsfonder; SFS 2015:397 Utkom från trycket den 26 juni 2015 utfärdad den 17 juni 2015. Enligt riksdagens

Läs mer

Finansinspektionen rekommenderar att anmälan lämnas in i god tid innan beslutet om utnämning fattas eller det nya uppdraget tas emot.

Finansinspektionen rekommenderar att anmälan lämnas in i god tid innan beslutet om utnämning fattas eller det nya uppdraget tas emot. Ankomstdatum FIT & PROPER-blankett S3 DNR Lämplighetsprövning Denna blankett används av de anmälningsskyldiga i värdepappersföretag och deras utländska filialer holdingföretag för värdepappersföretag fondbörser

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse; Utkom från trycket den 19 maj 2009 utfärdad den 7 maj 2009. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 i fråga

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Finansinspektionen, Sverige, www.fi.se ISSN 1102-7460 Finansinspektionens föreskrifter om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism; beslutade

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Hans Schedin, Finansinspektionen, Box 7831, 103 98 Stockholm. Beställningsadress: Fakta Info Direkt, Box 6430, 113 82 Stockholm. Tel. 08-587 671 00, Fax

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2006:1371) om kapitaltäckning och stora exponeringar; SFS 2007:570 Utkom från trycket den 27 juni 2007 utfärdad den 14 juni 2007. Enligt riksdagens beslut

Läs mer

Europeiska unionens officiella tidning

Europeiska unionens officiella tidning 31.3.2015 SV L 86/13 EUROPEISKA CENTRALBANKENS FÖRORDNING (EU) 2015/534 av den 17 mars 2015 om rapportering av finansiell tillsynsinformation (ECB/2015/13) ECB-RÅDET HAR ANTAGIT DENNA FÖRORDNING med beaktande

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING Utgiven i Helsingfors den 28 juli 2011 903/2011 Lag om ändring av lagen om Finansinspektionens tillsynsavgift Utfärdad i Nådendal den 22 juli 2011 I enlighet med riksdagens

Läs mer

Föreskrift om kreditinstitutens utländska filialer och tillhandahållande av tjänster i utlandet

Föreskrift om kreditinstitutens utländska filialer och tillhandahållande av tjänster i utlandet tills vidare 1 (6) Till kreditinstituten Föreskrift om kreditinstitutens utländska filialer och tillhandahållande av tjänster i utlandet Finansinspektionen meddelar med stöd av 4 2 punkten och 11 2 mom.

Läs mer

Föreskrifter och anvisningar 1/2015

Föreskrifter och anvisningar 1/2015 Föreskrifter och anvisningar 1/2015 Liv- och skadeförsäkringsbolag, riktlinjer om Solvens II del I Dnr FIVA 2/01.00/2015 Utfärdade 16.3.2015 Gäller från 1.4.2015 FINANSINSPEKTIONEN telefon 010 831 51 fax

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Gent Jansson, Finansinspektionen, P.O. Box 6750, SE-113 85 Stockholm, Tel +46 8 787 80 00, Fax +46 8 24 13 35. Prenumerera via e-post på www.fi.se. ISSN

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Finansinspektionen, Sverige, www.fi.se ISSN 1102-7460 Föreskrifter om ändring i Finansinspektionens föreskrifter och allmänna råd (2008:25) om årsredovisning

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Remissexemplar 2017-04-11 Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Finansinspektionen, Sverige, www.fi.se ISSN 1102-7460 Finansinspektionens föreskrifter om åtgärder mot penningtvätt och finansiering

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING Utgiven i Helsingfors den 30 december 2011 1494/2011 Lag om ändring av lagen om Finansinspektionens tillsynsavgift Utfärdad i Helsingfors den 29 december 2011 I enlighet med

Läs mer

S t a n d a r d 1. 5. T i l l s y n a v f i n a n s - o c h f ö r s ä k r i n g s k o n g l o m e r a t. Föreskrifter och allmänna råd

S t a n d a r d 1. 5. T i l l s y n a v f i n a n s - o c h f ö r s ä k r i n g s k o n g l o m e r a t. Föreskrifter och allmänna råd S t a n d a r d 1. 5 T i l l s y n a v f i n a n s - o c h f ö r s ä k r i n g s k o n g l o m e r a t Föreskrifter och allmänna råd dnr 13/790/2003 2 (21) INNEHÅLL 1 Tillämpning 4 2 Syfte 6 3 Internationella

Läs mer

E. Uppsägning av rapporteringsbehörighet med personligt kort (se anvisningar)

E. Uppsägning av rapporteringsbehörighet med personligt kort (se anvisningar) Periodisk inrapportering Behörighetsanmälan för rapportering A. Rapporterande företag Institutnummer Finansinspektionen Organisationsnummer Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan 3] Tel +46 8 787 80

Läs mer

FINANS- INSPEKTIONEN. Finansinspektionens föreskrifter om rapportering av kvalificerat innehav och dotterföretag m.m.;

FINANS- INSPEKTIONEN. Finansinspektionens föreskrifter om rapportering av kvalificerat innehav och dotterföretag m.m.; FINANS- INSPEKTIONEN FINANSINSPEKTIONENS FÖRFATTNINGSSAMLING Finansinspektionens föreskrifter om rapportering av kvalificerat innehav och dotterföretag m.m.; FFFS 1998:33 beslutade den 17 december 1998

Läs mer

Föreskrifter och anvisningar 10/2013

Föreskrifter och anvisningar 10/2013 Föreskrifter och anvisningar 10/2013 Skyldighet att anmäla marknadsmissbruk Dnr FIVA 11/01.00/2013 Utfärdade 10.6.2013 Gäller från 1.7.2013 FINANSINSPEKTIONEN telefon 010 831 51 fax 010 831 5328 fornamn.efternamn@finanssivalvonta.fi

Läs mer

Föreskrift om rapportering av avslut i värdepapper

Föreskrift om rapportering av avslut i värdepapper skuggning 1 (5) Till fondbörserna, värdepappersföretagen och kreditinstituten, till utländska kreditinstitut och värdepappersföretag samt övriga marknadsplatser för offentlig handel Föreskrift om rapportering

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Gent Jansson, Finansinspektionen, Box 6750, 113 85 Stockholm. Beställningsadress: Thomson Fakta AB, Box 6430, 113 82 Stockholm. Tfn 08-587 671 00, Fax

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Finansinspektionen, Sverige, www.fi.se ISSN 1102-7460 Finansinspektionens föreskrifter och allmänna råd om viss verksamhet med konsumentkrediter; Utkom

Läs mer

Europeiska unionens officiella tidning

Europeiska unionens officiella tidning 5.7.2014 L 198/7 EUROPEISKA CENTRALBANKENS BESLUT av den 31 januari 2014 om nära samarbete med nationella behöriga myndigheter i deltagande medlemsstater som inte har euron som valuta (ECB/2014/5) (2014/434/EU)

Läs mer

Föreskrifter och anvisningar 3/2013

Föreskrifter och anvisningar 3/2013 Föreskrifter och anvisningar 3/2013 Handläggning av kundklagomål Dnr FIVA 15/01.00/2013 Utfärdade 6.3.2013 Gäller från 18.3.2013 Ändrade 1.1.2015 FINANSINSPEKTIONEN telefon 010 831 51 fax 010 831 5328

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Remissexemplar 2013-10-14 Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Finansinspektionen, Sverige, www.fi.se ISSN 1102-7460 Finansinspektionens föreskrifter om tillsynskrav för kreditinstitut och

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Finansinspektionen, Sverige, www.fi.se ISSN 1102-7460 Finansinspektionens föreskrifter och allmänna råd om rapportering av ägares kvalificerade innehav

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse Publicerad den 4 juli 2018 Utfärdad den 28 juni 2018 Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 i fråga om lagen

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (004:46) om värdepappersfonder Utfärdad den 4 maj 018 Publicerad den 9 maj 018 Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om lagen (004:46) om värdepappersfonder

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Finansinspektionen, Sverige, www.fi.se ISSN 1102-7460 Finansinspektionens föreskrifter om ägar- och ledningsprövning; FFFS 2007:22 Utkom från trycket den

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Remissexemplar 2011-07-08 Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Finansinspektionen, Sverige, www.fi.se ISSN Föreskrifter om ändring i Finansinspektionens föreskrifter och allmänna råd (FFFS

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse Publicerad den 8 juni 2018 Utfärdad den 31 maj 2018 Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om lagen

Läs mer

Standard 4.1. Organisation av intern kontroll. Föreskrifter och allmänna råd

Standard 4.1. Organisation av intern kontroll. Föreskrifter och allmänna råd Standard 4.1 Organisation av intern kontroll Föreskrifter och allmänna råd Så här läser du standarderna Standarden är en ämnesvis indelad helhet av föreskrifter och råd som förpliktar eller vägleder tillsynsobjekt

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Finansinspektionen, Sverige, www.fi.se ISSN 1102-7460 Finansinspektionens föreskrifter om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism; Utkom

Läs mer

Artikel 1. Syfte och tillämpningsområde

Artikel 1. Syfte och tillämpningsområde L 107/76 25.4.2015 EUROPEISKA CENTRALBANKENS BESLUT (EU) 2015/656 av den 4 februari 2015 om villkoren för att kreditinstitut ska få inräkna delårs- eller årsöverskott i kärnprimärkapitalet i enlighet med

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Finansinspektionen, Sverige, www.fi.se ISSN 1102-7460 Föreskrifter om ändring i Finansinspektionens föreskrifter och allmänna råd (2008:25) om årsredovisning

Läs mer

Föreskrifter och anvisningar 2/2011

Föreskrifter och anvisningar 2/2011 Föreskrifter och anvisningar 2/2011 Försäkringsmarknadssammanslutningars inlämning av tillsynshandlingar Dnr 6/101/2011 Utfärdade 21.3.2011 Gäller från 1.4.2011 FINANSINSPEKTIONEN Telefon 010 831 51 fax

Läs mer

Riksbankens författningssamling

Riksbankens författningssamling Riksbankens författningssamling ISSN 0349-8344 Riksbankens föreskrifter () om rapportering av innehav av värdepapper; beslutade den 17 oktober 2016. Utkom från trycket den 25 oktober 2016 Riksbanken föreskriver

Läs mer

Regeringens proposition 2012/13:160

Regeringens proposition 2012/13:160 Regeringens proposition 2012/13:160 Nya regler för finansiella konglomerat och grupper Prop. 2012/13:160 Regeringen överlämnar denna proposition till riksdagen. Stockholm den 8 maj 2013 Fredrik Reinfeldt

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse; SFS 2013:455 Utkom från trycket den 12 juni 2013 utfärdad den 30 maj 2013. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs

Läs mer

Lagrådsremiss. Finansiella konglomerat. Lagrådsremissens huvudsakliga innehåll. Regeringen överlämnar denna remiss till Lagrådet.

Lagrådsremiss. Finansiella konglomerat. Lagrådsremissens huvudsakliga innehåll. Regeringen överlämnar denna remiss till Lagrådet. Lagrådsremiss Finansiella konglomerat Regeringen överlämnar denna remiss till Lagrådet. Stockholm den 6 oktober 2005 Sven-Erik Österberg Mats Walberg (Finansdepartementet) Lagrådsremissens huvudsakliga

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (1995:1559) om årsredovisning i kreditinstitut och värdepappersbolag; Utkom från trycket den 10 februari 2009 utfärdad den 29 januari 2009. Enligt riksdagens

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om särskild tillsyn och kapitalbuffertar; SFS 2014:993 Utkom från trycket den 8 juli 2014 utfärdad den 26 juni 2014. Regeringen föreskriver följande. Inledande bestämmelser

Läs mer

Riktlinjer Samarbete mellan myndigheter enligt artiklarna 17 och 23 i förordning (EU) nr 909/2014

Riktlinjer Samarbete mellan myndigheter enligt artiklarna 17 och 23 i förordning (EU) nr 909/2014 Riktlinjer Samarbete mellan myndigheter enligt artiklarna 17 och 23 i förordning (EU) nr 909/2014 28/03/2018 ESMA70-151-294 SV Innehållsförteckning 1 Tillämpningsområde... 2 2 Syfte... 4 3 Efterlevnads-

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2013:561) om förvaltare av alternativa investeringsfonder; SFS 2014:991 Utkom från trycket den 8 juli 2014 utfärdad den 26 juni 2014. Enligt riksdagens

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING Utgiven i Helsingfors den 14 augusti 2014 610/2014 Kreditinstitutslag Utfärdad i Helsingfors den 8 augusti 2014 I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs: AVDELNING I RÄTT

Läs mer

Rekommendation avseende täckningen av enheter i koncernåterhämtningsplanen

Rekommendation avseende täckningen av enheter i koncernåterhämtningsplanen REKOMMENDATION AVSEENDE TÄCKNINGEN AV ENHETER I EN KONCERNÅTERHÄMTNINGSPLAN EBA/REC/2017/02 26/01/2018 Rekommendation avseende täckningen av enheter i koncernåterhämtningsplanen 1. Efterlevnads- och rapporteringsskyldigheter

Läs mer

Föreskrifter och anvisningar 4/2011

Föreskrifter och anvisningar 4/2011 Föreskrifter och anvisningar 4/2011 Metoder för beräkning av maximibeloppet av den ersättning som kan krävas ut för förtida Dnr FIVA 9/01.00/2011 Utfärdad 15.12.2011 Gäller from 31.3.2012 FIASISPEKTIOE

Läs mer

EUROPEISKA SYSTEMRISKNÄMNDEN

EUROPEISKA SYSTEMRISKNÄMNDEN 12.3.2016 SV Europeiska unionens officiella tidning C 97/23 EUROPEISKA SYSTEMRISKNÄMNDEN EUROPEISKA SYSTEMRISKNÄMNDENS BESLUT av den 11 december 2015 om bedömning av hur väsentliga tredjeländer är för

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2007:528) om värdepappersmarknaden; Utkom från trycket den 2 maj 2012 utfärdad den 19 april 2012. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 i fråga om lagen

Läs mer

KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) nr / av den 17.12.2014

KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) nr / av den 17.12.2014 EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 17.12.2014 C(2014) 9656 final KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) nr / av den 17.12.2014 om komplettering av Europaparlamentets och rådets direktiv 2004/109/EG

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (2001:911) om avgifter för prövning av ärenden hos Finansinspektionen Publicerad den 28 juni 2018 Utfärdad den 20 juni 2018 Regeringen föreskriver

Läs mer

Uppgiftsblankett för insättningsgarantiavgift

Uppgiftsblankett för insättningsgarantiavgift Uppgiftsblankett för insättningsgarantiavgift Blanketten återsänds snarast, dock senast 1 juli 2019, till: Riksgälden, Avdelningen för finansiell stabilitet och konsumentskydd, 103 74 Stockholm Institutets

Läs mer

Föreskrifter och anvisningar: Beräkning av kapitaltäckning och stora exponeringar Bilaga 3 OPR-anmälan och ansökningsförfaranden

Föreskrifter och anvisningar: Beräkning av kapitaltäckning och stora exponeringar Bilaga 3 OPR-anmälan och ansökningsförfaranden : Föreskrifter och anvisningar: Beräkning av kapitaltäckning och stora exponeringar Bilaga 3 OPR-anmälan och ansökningsförfaranden Dnr FIVA 18/01.00/2013 Utfärdade 9.12.2013 Gäller från 1.1.2014 FINANSINSPEKTIONEN

Läs mer

FÖRESKRIFT OM KONCERNBOKSLUT I VÄRDEPAPPERSFÖRETAG

FÖRESKRIFT OM KONCERNBOKSLUT I VÄRDEPAPPERSFÖRETAG tills vidare 1 (7) Till värdepappersföretagen Till värdepappersföretagens holdingsammanslutningar FÖRESKRIFT OM KONCERNBOKSLUT I VÄRDEPAPPERSFÖRETAG Finansinspektionen meddelar med stöd av 4 2 punkten

Läs mer

Rubrik: Lag (2005:590) om insyn i vissa finansiella förbindelser m.m.

Rubrik: Lag (2005:590) om insyn i vissa finansiella förbindelser m.m. Rubrik: Lag (2005:590) om insyn i vissa finansiella förbindelser m.m. SFS nr: 2005:590 Departement/myndighet: Näringsdepartementet Utfärdad: 2005-06-22 Observera att det kan förekomma fel i författningstexterna.

Läs mer

Offentligt. Frågor och svar (Q&A) Offentliggörande och uppskjutande av offentliggörandet av insiderinformation (artikel 17 i MAR)

Offentligt. Frågor och svar (Q&A) Offentliggörande och uppskjutande av offentliggörandet av insiderinformation (artikel 17 i MAR) 1 (5) Frågor och svar (Q&A) Offentliggörande och uppskjutande av offentliggörandet av insiderinformation (artikel 17 i MAR) Tolkningar och ställningstaganden om förordningen om marknadsmissbruk (MAR) Som

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse; SFS 2015:184 Utkom från trycket den 9 april 2015 utfärdad den 26 mars 2015. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse; SFS 2006:1387 Utkom från trycket den 15 december 2006 utfärdad den 7 december 2006. Enligt riksdagens beslut

Läs mer

FÖRESKRIFT OM RAPPORTERING AV STORA EXPONERINGAR OCH KONSOLIDERADE STORA EXPONERINGAR

FÖRESKRIFT OM RAPPORTERING AV STORA EXPONERINGAR OCH KONSOLIDERADE STORA EXPONERINGAR tills vidare 1 (17) Till kreditinstituten Till holdingsammanslutningarna FÖRESKRIFT OM RAPPORTERING AV STORA EXPONERINGAR OCH KONSOLIDERADE STORA EXPONERINGAR Finansinspektionen meddelar med stöd av 4

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Finansinspektionen, Sverige, www.fi.se ISSN 1102-7460 Finansinspektionens föreskrifter och allmänna råd om särskild tillsyn över finansiella konglomerat;

Läs mer

Transportstyrelsen föreskriver med stöd av 6 förordningen (1993:185) om arbetsförhållanden vid vissa internationella vägtransporter, 10 kap.

Transportstyrelsen föreskriver med stöd av 6 förordningen (1993:185) om arbetsförhållanden vid vissa internationella vägtransporter, 10 kap. Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2013:3) om ackreditering av kontrollorgan, kontroll och plombering av färdskrivare samt installationsskylt; TSFS 2016:118 Utkom från trycket

Läs mer

Nya regler för finansiella konglomerat och grupper. Eva-Lena Norgren (Finansdepartementet) Lagrådsremissens huvudsakliga innehåll

Nya regler för finansiella konglomerat och grupper. Eva-Lena Norgren (Finansdepartementet) Lagrådsremissens huvudsakliga innehåll Lagrådsremiss Nya regler för finansiella konglomerat och grupper Regeringen överlämnar denna remiss till Lagrådet. Stockholm den 11 april 2013 Peter Norman Eva-Lena Norgren (Finansdepartementet) Lagrådsremissens

Läs mer

Underrättelse om nationella åtgärder för att uppfylla Sveriges förpliktelser i Europeiska unionen J bilagor

Underrättelse om nationella åtgärder för att uppfylla Sveriges förpliktelser i Europeiska unionen J bilagor Ref. Ares(2013)2587172-08/07/2013 3.7.2013 Fi2013/2567 Finansdepartementet Sverige Till Europeiska kommissionen Generalsekretariatet ^ Λ Or: Underrättelse om nationella åtgärder för att uppfylla Sveriges

Läs mer

Statsrådets förordning

Statsrådets förordning Statsrådets förordning om beräkning av ett finans- och försäkringskonglomerats kapitaltäckning I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 20 5 mom. i lagen om tillsyn över finans- och försäkringskonglomerat

Läs mer

Föreskrifter och anvisningar 2/2012

Föreskrifter och anvisningar 2/2012 Föreskrifter och anvisningar 2/2012 Säkring av ansvarsskulden, behandling i bokföringen och bokslutet Dnr FIVA 10/01.00/2011 Utfärdade 23.2.2012 Gäller från 31.12.2011 FINANSINSPEKTIONEN telefon 010 831

Läs mer

FÖRESKRIFT OM KONCERNBOKSLUT I KREDITINSTITUT

FÖRESKRIFT OM KONCERNBOKSLUT I KREDITINSTITUT tills vidare 1 (7) Till kreditinstituten Till kreditinstitutens holdingsammanslutningar FÖRESKRIFT OM KONCERNBOKSLUT I KREDITINSTITUT Finansinspektionen meddelar med stöd av 4 2 punkten lagen om finansinspektionen

Läs mer