Vår utemiljö är också ett viktigt pedagogiskt rum. Skolan ligger i lantlig miljö och vi använder den som pedagogiskt rum i arbetet med barnen.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vår utemiljö är också ett viktigt pedagogiskt rum. Skolan ligger i lantlig miljö och vi använder den som pedagogiskt rum i arbetet med barnen."

Transkript

1 Hösten 2008 Vi vill hälsa dig och ditt barn hjärtligt välkomna till oss. Fr.o.m. höstterminen 2008 heter vi Solkatten. Namnet har Linn Gardetun i år 2 föreslagit och vi, barn o vuxna var eniga om att det var ett fint namn. I den här foldern beskriver vi kortfattat vår verksamhet och tankarna bakom det vi gör. Öppettider på fritids är från klockan Frukost serveras kl Därefter är det rast fram till kl Fritids öppnar åter och har varierande stängningstid som beror på föräldrarnas behov dock senast kl om det finns behov. Vi pratar gärna med dig om ditt barn men för att det samtalet ska bli bra behövs nästan alltid möjligheten att sitta ned i lugn och ro. Därför avtalar vi en tid för det. Verksamheten utgår från tanken om barnet i centrum, d.v.s.det pedagogiska arbetet utgår från barnet och det aktuella sammanhanget; vad just ditt barn behöver av oss och det vi gör i vardagen. Fritidshemmet är ett komplement till hemmet och skolan. Vårt fokus ligger på att barnet får möjlighet att lära sig att vara tillsammans med många barn i små och stora grupper. Vi erbjuder lek tillsammans med andra barn och med vuxnas närvaro. I skolan lär barnen till stor del fakta hos oss lär de socialt samspel genom att träna att vänta på sin tur, hitta lösningar på konflikter, lyssna på andra, kompromissa, vara hjälpsam, ge kompisar plats, samarbeta, hålla spelregler, dela med sig, diskutera och ta in andras perspektiv. Vår barnsyn (eller vår syn på barnet ) bygger på att vi tror på det kompetenta barnet. Vi utgår från vad barnet kan och att det kan och utifrån det ger vi barnet förutsättningar för fortsatt utveckling och lärande. Pedagogiken är en levande idé som ständigt måste utvecklas och förändras. Med en pedagogik som förändras utifrån barnens behov skapas förutsättningar för varje barn att utvecklas optimalt. Ingenting ligger fast och är statiskt eftersom barnets behov förändras.

2 Den pedagogiska miljön är uppbyggd på det viset att det inomhus finns rum för olika slags aktiviteter såsom skapande, lek och vila. Den är en viktig del på vårt fritidshem och vi möblerar om utifrån barnens behov och för att skapa bra förutsättningar för inomhusverksamhet. Vår utemiljö är också ett viktigt pedagogiskt rum. Skolan ligger i lantlig miljö och vi använder den som pedagogiskt rum i arbetet med barnen. Utemiljön är stor till ytan och det gör att barnen får förtroendet att vara utomhus utan att det alltid finns en vuxen med i varje stund i barnens utomhuslek. Barnen förflyttar sig snabbt och det är inte alltid så att vi på minuten kan svara på var ditt barn befinner sig när du kommer och hämtar. En tusendels sekund efter att de funnits vid vår sida kan de vara långt borta. Att barnen har möjlighet till lek utan ständig tillsyn av vuxen är ett steg i självständighetsträningen. Det är viktigt att barnen får veta detta genom att de har gränser utomhus och att de vet att det finns en vuxna som de kan hämta. Under eftermiddagen är barnen uppdelade i mindre grupper tillsammans med en eller flera pedagoger. Genom att dela upp i mindre grupper får barnen goda förutsättningar att lära sig och att utvecklas i lek med andra barn. Barnen får också tillfällen till lugn och ro då de läser, spelar spel och samtalar, ofta tillsammans med pedagogen. Barnens utveckling och lärande dokumenteras tillsammans med lärarna i skolan. Portfolio är en metod som utgår från ett förhållningssätt där man ser på barn som kompetenta. Fritidshemmen har barn i åldrarna 6 12 år där de flesta inskrivna barnen är i åldern 6 9 år. Större delen av dagen är barnen i sina respektive klasser och fritids startar sin verksamhet varje dag klockan Knattarnas fritidshem har barn från förskoleklass och år 1. Solkattens fritidshem har barn fr.o.m. år 2 t.o.m. år 6. Vid frågor om ditt barn hänvisas för år 2 till Christina Jansson och för år 3 till Anders Thornberg. Vi har gemensamma öppningar varje morgon på Knattarnas fritidshem från klockan och vi har gemensamma stängningar varje eftermiddag på Solkattens fritidshem från klockan Knattarnas fritidshem (förskoleklass och år 1) telnr Rosmarie Dicksson Ida Hising Monica Karlsson Lola Nordström Solkattens fritidshem (år 2 och uppåt) telnr Christina Jansson Anders Thornberg Sanaa Hermes (fram till mitten av oktober 08)

3 Vi vill arbeta för att skapa trygghet genom att: alltid arbeta med skolans värdegrund ha ett positivt förhållningssätt till barn och vuxna och utgå från det goda samtala med och lyssna till barnen i personalgruppen: kontinuerligt prata om och följa upp barnens situation hjälpa barnen att lösa konflikter kontakta hemmet om något särskilt har hänt hjälpa barnen med att följa skolans regler lära barnet hävda åsikter, vara med och bestämma, våga misslyckas, prova nya saker, vara sig själv och stå emot dåliga attityder, våga lyckas, vara generös, vara tolerant mot andra vi vill nå fram till, och lära barnen, en vinn vinn situation

4 För samtliga åldrar gäller: Godis och tuggummi lämnar du hemma. Du går lugnt inomhus. Löser bråk utan att slåss. Vi turas om med leksaker både inomhus och utomhus. Alla hjälps åt att plocka undan leksaker när vi har lekt ute och inne. Du använder ett vårdat språk till både kompisar och vuxna. Vi hejar till varandra, vi tackar och vi är hjälpsamma. Du uppträder mot andra så som du önskar att de ska uppträda mot dig. Du samarbetar och leker i grupp vilka som än ingår i gruppen. Vi utesluter inga kamrater. Du lyssnar när andra pratar och du väntar på din tur. Du ger förslag på om något kan förbättras. Du håller ordning på dina kläder och saker. Du följer fritids regler.

5 REGLER PÅ FRITIDS: PINNAR Ja, du får använda pinnar som byggmaterial till kojor eller liknande på ängen bakom E huset. Nej, det är förbjudet att använda pinnar som svärd eller gevär eller att vifta och slåss med. Det är också förbjudet att ha pinnar på skolgården. KOJOR Ja, du får bygga kojor av kvistar, pinnar, grenar och plankor som du hittar på marken. Kojor bygger du bara på ängen bakom E huset. Nej, det är förbjudet att bryta kvistar och grenar från träd. Det är också förbjudet att plocka byggmaterial från andra kojor. LEKSAKER, SPEL Ja, du får ha med dem om du får för dina föräldrar men du får själv ansvara för dem! Vi vuxna letar inte efter dem åt dig om du tappar bort dem. Skolan ersätter inte borttappade leksaker. Nej, du får inte leka/använda dem under lektionstid och fritidstid. CYKLAR, SKATEBOARD, KICKBOARD, INLINES Ja, du får ta dig till och från skolan på dessa fordon. Det är dock först i 12 årsåldern barn börjar mogna till att cykla i trafiken på egen hand och då bara i måttlig trafik. Barn i förskole och lågstadieåldern har svårt att ställa om synen från närseende till fjärrseende. De flesta olyckor sker när barn cyklar omkull, Nej, det är förbjudet att använda dess fordon på skolgården under skoltid och fritidstid, Fordonen förvaras utomhus under eget ansvar. Inlines förvaras vid din krok i korridoren. ÅKA KANA PÅ IS Ja, du får åka kana stående eller sittande. Du måste använda din egen hjälm! Åk en o en = starta först när den före dig har klivit av banan. Nej, det är förbjudet att åka flera samtidigt. SNÖ Ja, du får göra snögubbar, snölyktor, änglar, bygga snöborg och labyrint samt kasta snöboll på anvisat område. När du kastar snöboll måste du ha riktiga skidglasögon på dig. Nej, det är förbjudet att kasta snöboll utanför anvisat område. CYKELPARKERINGEN Ja, du får hämta och lämna cykeln vid skoldagens början och slut. Nej, det är förbjudet att vistas där och att leka där under skoldagen. BOLLSPEL Ja, du får spela fotboll på fotbollsplanen samt framför A huset. Sparka boll mot vägg gör du i gången mellan C huset och gympasalen. Kasta boll mot vägg mittemot F huset samt i gången mellan C huset och gympasalen. Innebandy framför A, C eller E husen. King spelas vid markeringar i asfalten. Nej, det är förbjudet att sparka boll utanför F huset och matsalen, mot väggar med fönster eller träpanel samt under taket mellan C huset och gympasalen. KLÄTTRA I TRÄD Ja, du får klättra i träden ute på ängen bakom E huset. Gå runt staketet. Om du går igenom förskolans gård måste du stänga grindarna. När du klättrar måste du titta på hur marken ser ut under trädet du klättrar i. Om du skulle ramla ned finns det stenar, håller grenar? Nej, det är förbjudet att klättra i träden på och intill skolgården, vid A huset och B huset.

6 MOBILTELEFON, MP3, ipod Ja, du får ha mobiltelefon, mp3 spelare eller ipod under raster om dina föräldrar låter dig ha de sakerna med dig till skolan. Nej, det är förbjudet att ha de sakerna påslagna under lektionstid eller fritidstid om inte din lärare gett dig tillåtelse att ha dem på. I matsalen ska de alltid vara avstängda. Föräldrar kan alltid ringa skolan om de vill nå sina barn och barnen kan också ringa föräldrar vid akuta händelser från skolans telefon.. RÖD FLAGGA Ja, du får bara vara där ingen röd flagg är hissad. Nej, det är förbjudet att vara på område markerat med röd flagg, Det kan gälla fotbollsplanen, gräsytor, ängen bakom E huset, snöhög eller annat område. STORA STENEN ( ängen ) Ja, du får vara på stenen om du själv kan klättra upp på den. Gäller alla i förskoleklass och år 1 6. Nej, det är förbjudet att leka herre på täppan,. Knuffas, kivas. Det är också förbjudet att ta upp sand eller vatten eftersom stenen då blir hal och du eller någon annan kan ramla ner. Vid frånvaro gäller följande: SJUKDOM: Anmäl så snart du kan till antingen Knattarna, förskoleklass och år 1, telnr och för år 1 6 på telefon LEDIGHET: Anmäl till fritids om barnet ska vara ledigt för att besöka läkare, tandläkare etc. Det går bra att lämna meddelande på våra telefonsvarare dygnet runt. Vi förväntar oss av dig som förälder att Du: besöker oss så ofta du vill och kan tar del av meddelanden och håller dig ajour med verksamheten hjälper barnet med att ansvara för att ha ombyteskläder med till fritids eftersom vi har planerade men också spontana utedagar går igenom fritids regler och uppmuntrar barnen till att följa dem kommer med förslag på förbättringar på fritids talar om för oss på fritids om du ser något barn som utsätts för obehag. Det är svårt att upptäcka mobbing och det händer ofta att barn berättar om det hemma uppmuntrar ditt barn till att använda hjälm vid cykelåkning och när de åker kana på skolgården ringer till fritids också när ditt barn är sjukt helst följer respektive hämtar ditt barn på fritids och då framförallt på loven när verksamheten kan vara annorlunda ang tider och lokaler tar kontakt med fritids när du är nöjd eller missnöjd meddelar oss så fort du vet om ändrat schema för ditt barn läser denna folder tillsammans med ditt barn

Montessorifriskolans fritidshem

Montessorifriskolans fritidshem Montessorifriskolans fritidshem Fritids är en pedagogisk gruppverksamhet för skolbarn i årskurs F- 6. Fritids uppgift är att erbjuda barnen en meningsfull, stimulerande och utvecklande fritid. Verksamheten

Läs mer

Skolans trivselregler & Förväntningar. Sigfridsborgs skola och förskolor

Skolans trivselregler & Förväntningar. Sigfridsborgs skola och förskolor Skolans trivselregler & Förväntningar Sigfridsborgs skola och förskolor Skolans och förskolornas regler Till Sigfridsborgs skolenhet ska alla barn gå med glädje varje dag, de ska vilja komma tillbaka imorgon!

Läs mer

Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen!

Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen! 1 ht 2013 vt 2014 2008 Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen! Hajens telefonnummer: 240466 Hajens mobil: 076/7688595 Valens telefonnummer: 240465 Valens mobil: 070/3642466 Venhaga förskola avd.

Läs mer

Kärlek som grund. Ordning som stöd. Kärlek som grund. Ordning som stöd. Kunskap som mål

Kärlek som grund. Ordning som stöd. Kärlek som grund. Ordning som stöd. Kunskap som mål TRIVSELREGLER Per Ols åk 4-6 Läsåret 2012-2013 Kärlek som grund Ordning som stöd Kärlek som grund Ordning som stöd Kunskap som mål Regler för oss att fungera tillsammans På Risbroskolan ska alla känna

Läs mer

STRANDSKOLANS FRITIDSHEM OCH FÖRSKOLEKLASSER

STRANDSKOLANS FRITIDSHEM OCH FÖRSKOLEKLASSER STRANDSKOLANS FRITIDSHEM OCH FÖRSKOLEKLASSER Våra fyra fritidshemsavdelningarna är: Fyren 5782 9752 Förskoleklasserna (Norr och Syd) Jollen 5782 9772 Årskurs 1 Ankaret 5782 9786 Årskurs 2 Kobben 5782 9754

Läs mer

FRITIDSHEMMET VITTRA BROTORP

FRITIDSHEMMET VITTRA BROTORP FRITIDSHEMMET VITTRA BROTORP Vi på Vittra Brotorps fritidshem önskar er varmt välkomna till en inblick i vår verksamhet. Här kommer lite information om hur en dag på fritids/ klubben kan se ut, vilka regler

Läs mer

Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen!

Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen! 1 vt 2014 Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen! Hajens telefonnummer: 240466 Hajens mobil: 072/54 99 441 Valens telefonnummer: 240465 Valens mobil: 070/36 42 466 Venhaga förskola avd. Guldfisken:

Läs mer

Ordningsregler. Torslunda skola

Ordningsregler. Torslunda skola Ordningsregler Torslunda skola Läsåret 2013 2014 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss - att du blir bemött med respekt - att vi bryr oss om dig - att vi ingriper mot alla former av kränkande

Läs mer

Ordningsregler. Torslunda skola

Ordningsregler. Torslunda skola Ordningsregler Torslunda skola Läsåret 2016 2017 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss - att du blir bemött med respekt - att vi bryr oss om dig - att vi ingriper mot alla former av kränkande

Läs mer

Torslunda skola. Ordningsregler

Torslunda skola. Ordningsregler Torslunda skola Ordningsregler Läsåret 2017-2018 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss - att du blir bemött med respekt - att vi bryr oss om dig - att vi ingriper mot alla former av kränkande

Läs mer

Ordningsregler Önnestad skola F - 9

Ordningsregler Önnestad skola F - 9 Ordningsregler Önnestad skola F - 9 På vår skola visar vi varandra hänsyn och respekt under hela arbetsdagen. Som elev ska du: Komma i tid till lektioner och ha med dig det material som behövs. Respektera

Läs mer

Nyborg Skola och Behandling. Läsåret 2013-2014. Nyborg Skola och Behandling. Doterödsvägen 19-21. 444 40 STENUNGSUND Skola/Fritidshem/Behandling

Nyborg Skola och Behandling. Läsåret 2013-2014. Nyborg Skola och Behandling. Doterödsvägen 19-21. 444 40 STENUNGSUND Skola/Fritidshem/Behandling Nyborg Skola och Behandling Läsåret 2013-2014 Nyborg Skola och Behandling Doterödsvägen 19-21 444 40 STENUNGSUND Skola/Fritidshem/Behandling 2013-09-10 ACJ ANTECKNINGAR Sida 12 ANTECKNINGAR Innehållsförteckning

Läs mer

Väskinde skola HANDLINGSPLAN MOT DISKRIMINERING TRAKASSERIER OCH ANNAN Sid 1 (7) KRÄNKANDE BEHANDLING

Väskinde skola HANDLINGSPLAN MOT DISKRIMINERING TRAKASSERIER OCH ANNAN Sid 1 (7) KRÄNKANDE BEHANDLING TRAKASSERIER OCH ANNAN Sid 1 (7) Övergripande vision/policy Alla barn och elever skall kunna känna sig trygga och bemötas och behandlas med respekt. Förskoleverksamheten, skolbarnomsorgen och skolan skall

Läs mer

Välkommen till Eklundaskolan F 3. Läsåret 2015/2016. Örebro kommun Eklundaskolan orebro.se/eklundaskolan 019-21 10 00

Välkommen till Eklundaskolan F 3. Läsåret 2015/2016. Örebro kommun Eklundaskolan orebro.se/eklundaskolan 019-21 10 00 Välkommen till Eklundaskolan F 3 Läsåret 2015/2016 Örebro kommun Eklundaskolan orebro.se/eklundaskolan 019-21 10 00 Välkommen till oss! Eklundaskolan är en F 3-skola i Ängens skolområde. På Eklundaskolan

Läs mer

Risebergaskolans normer och regler

Risebergaskolans normer och regler s normer och regler På vår skola Bemöter vi varandra med respekt och hänsyn. Duger alla. Tar vi aktivt avstånd mot mobbing. Använder vi ett vårdat språk. Är vi rädda om miljön både ute och inne. Bidrar

Läs mer

Arbetsplan för fritidshem Enskede byskola Läsåret

Arbetsplan för fritidshem Enskede byskola Läsåret Arbetsplan för fritidshem Enskede byskola Läsåret 2015-2016 I denna arbetsplan för Enskede Byskolas fritidshem berättar vi om vårt dagliga arbete. Fritidsverksamheten är uppdelad i två fritidshem och en

Läs mer

Likabehandlingsplan. Nykyrka skola/fritid. Reviderad juni 2008

Likabehandlingsplan. Nykyrka skola/fritid. Reviderad juni 2008 Likabehandlingsplan Nykyrka skola/fritid Reviderad juni 2008 Vår likabehandlingsplan bygger på lagen om Förbud mot diskriminering och annan kränkande behandling av barn och elever (06-04-01), samt Bildningsnämndens

Läs mer

Planen vänder sig till alla barn och vuxna som vistas i förskolan

Planen vänder sig till alla barn och vuxna som vistas i förskolan 2010-03-25 Planen vänder sig till alla barn och vuxna som vistas i förskolan Syfte Att främja barns och vuxnas lika rättigheter (oavsett kön, etnisk tillhörighet religion eller annan trosuppfattning, sexuell

Läs mer

Förväntansdokument. Utfärdat augusti 2012

Förväntansdokument. Utfärdat augusti 2012 Förväntansdokument Utfärdat augusti 2012 Skolans och vårdnadshavarnas gemensamma ansvar för elevernas skolgång ska skapa de bästa möjliga förutsättningarna för barns och ungdomars utveckling och lärande.

Läs mer

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret SIG1000, v4.0, 2012-09-24 1 (8) Välkomna till Tingvallaskolan läsåret 2017-2018 Vår vision för Tingvallaskolan bygger på att vi tror att alla elever ska lyckas. Tingvallaskolan ska vara en skola där alla

Läs mer

INFORMATION KIVIKS FRITIDSHEM

INFORMATION KIVIKS FRITIDSHEM Skolenhet Nord Piratenskolan INFORMATION KIVIKS FRITIDSHEM Skolenhet Nord Fritidshemmet BombiBitt Bredarörsvägen 1 27731 Kivik 2016-08-30 Viktig Information I det dagliga arbetet jobbar personalen för

Läs mer

Hänsyn Respekt Attityd

Hänsyn Respekt Attityd Lärande- och kulturförvaltningens verksamhetsidé : Barn, unga och vuxna ska känna Jag kan, jag vill, jag vågar Med glädje, engagemang, delaktighet och på vetenskaplig grund öka kunskap, kreativitet, utveckling

Läs mer

Gripsholmsskolans förskoleklass

Gripsholmsskolans förskoleklass Gripsholmsskolans förskoleklass Läsåret 2015/2016 Att börja i förskoleklassen är att ta första steget in i skolan. Det är ett stort steg och det är en spännande och intressant tid som börjar, både för

Läs mer

Västertorpsskolans fritidsverksamhet 16/17

Västertorpsskolans fritidsverksamhet 16/17 Västertorpsskolans fritidsverksamhet 16/17 Välkommen till Västertorpsskolans fritidsverksamhet Bakgrund: Vi har tre fritidshemsavdelningar; Kosmos åk1, Tellus åk2, Andromeda åk3. Kosmos och Tellus ligger

Läs mer

Välkommen till 2012/2013

Välkommen till 2012/2013 Välkommen till 2012/2013 Välkommen till Klockargårdens skolas fritidsverksamhet Klockargårdens skola är, som Lidingös äldsta skola, en skola i en unik miljö. Skolhuset ligger på en lummig kulle med utsikt

Läs mer

Plan för fritidsverksamheten 2013-2014

Plan för fritidsverksamheten 2013-2014 Plan för fritidsen 2013-2014 Stockholm International Academy Sulvägen 52 A-B 126 40 Hägersten 08-646 46 98 www.stockholmskolan.se info@stockholmskolan.se Sammanfattning Inför HT 2013 har vi vidtagit en

Läs mer

Välkommen. till Förskolan Rubinen

Välkommen. till Förskolan Rubinen Välkommen till Förskolan Rubinen Inskolnig Inskolningen tar ca.2 veckor och i samråd med föräldrarna görs ett inskolningsschema. Under inskolningen lär vi känna varandra, samtidigt som barn och föräldrar

Läs mer

Välkommen till Västra Husby förskola

Välkommen till Västra Husby förskola Välkommen till Västra Husby förskola Ängen Täppan Gläntan Dungen Västra Husby förskola Västra Husby förskola tillhör förskoleområde A. Dit hör de kommunala förskolorna i Östra Ryd, Snöveltorp, Västra Husby

Läs mer

Förväntningsdokument. Mesta skola

Förväntningsdokument. Mesta skola Förväntningsdokument Mesta skola Reviderad 2012 Vårt förväntningsdokument är framtaget i diskussion med elever, föräldrar och skolans personal. Syftet är att öka, underlätta och tydliggöra samarbetet mellan

Läs mer

Ordningsregler för allas trivsel. Gäller för elever i förskoleklass upp till år 9 och fritidshemmet

Ordningsregler för allas trivsel. Gäller för elever i förskoleklass upp till år 9 och fritidshemmet Ordningsregler för allas trivsel Gäller för elever i förskoleklass upp till år 9 och fritidshemmet Hej och välkommen till ett nytt läsår! Vi ser fram emot ett givande läsår tillsammans med många nya utmaningar

Läs mer

Välkommen till Lyngfjälls förskola

Välkommen till Lyngfjälls förskola Välkommen till Lyngfjälls förskola Läsåret 2018/2019 Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan

Läs mer

Välkommen till Arnljotskolans Fritidshem

Välkommen till Arnljotskolans Fritidshem Välkommen till Arnljotskolans Fritidshem Välkommen till Arnljotskolans fritidshem På Arnljotskolans fritidshem går det ca 220 elever från förskoleklass upp till årskurs två. Det finns tre avdelningar på

Läs mer

Välkommen till Trollbodaskolan!

Välkommen till Trollbodaskolan! Policydokument Sida 1 (4) Läsår 2018/2019 Välkommen till! Förväntansdokument föräldrar Med detta förväntansdokument hälsar vi dig välkommen till oss på. Skolans verksamhet har två övergripande mål som

Läs mer

Enkät till elever på Prästavångsskolans fritidshem våren Jag är en. Svarade: 107 Hoppade över: 0 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100%

Enkät till elever på Prästavångsskolans fritidshem våren Jag är en. Svarade: 107 Hoppade över: 0 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% 1 Jag är en Svarade: 107 Hoppade över: 0 Flicka Pojke Flicka Pojke 34,58% 37 65,42% 70 TOTALT 107 1 / 20 2 Mitt fritidshem Svarade: 107 Hoppade över: 0 Pandan F-klass A-B Pandan F-klass C-D Pandan åk 1

Läs mer

Ordningsregler för allas trivsel. Gäller för förskoleklass till år 9 och fritidshemmet

Ordningsregler för allas trivsel. Gäller för förskoleklass till år 9 och fritidshemmet Ordningsregler för allas trivsel Gäller för förskoleklass till år 9 och fritidshemmet Hej och välkommen till ett nytt läsår! Vi ser fram emot ett givande läsår tillsammans med många nya utmaningar och

Läs mer

FRITIDSVERKSAMHETEN PÅ GADDENSKOLAN 2013

FRITIDSVERKSAMHETEN PÅ GADDENSKOLAN 2013 FRITIDSVERKSAMHETEN PÅ GADDENSKOLAN 2013 Gaddenskolan har två fritidshem. Biet har barn från förskoleklass och klass 1. Humlan har barnen från klass 2 och uppåt. Vi som arbetar här är: Telefon till Biet

Läs mer

Ordningsregler F-6. Västra Ingelstad skola. Läsåret 10/11

Ordningsregler F-6. Västra Ingelstad skola. Läsåret 10/11 Ordningsregler F-6 Västra Ingelstad skola Läsåret 10/11 Vi vill arbeta i en skola där vi alla bryr oss om och respekterar varandra. För att detta ska fungera måste alla elever följa vissa gemensamma regler.

Läs mer

Arbetsplan Fritids Läsåret 2015/2016

Arbetsplan Fritids Läsåret 2015/2016 Arbetsplan Fritids Läsåret 2015/2016 En vecka på fritids Måndag: Gemensamma lekar Tisdag: Vi tränar inför vår kabaré Onsdag: Prova på aktiviteter, teknikkul och pyssel/spelaktiviteter Torsdag: Utedag för

Läs mer

ORDNINGSREGLER LEXTORPSSKOLAN 2014-15

ORDNINGSREGLER LEXTORPSSKOLAN 2014-15 ORDNINGSREGLER LEXTORPSSKOLAN 2014-15 Våra regler på skolan och fritids är få och enkla. De är till för att alla ska trivas och lära sig under tiden vi är i skolan. Inomhusregler Vi använder ett trevligt

Läs mer

ENHET GUDHEM PROFIL OCH VISION

ENHET GUDHEM PROFIL OCH VISION ENHET GUDHEM PROFIL OCH VISION Fritids 2014 PROFIL - Framgångsrikt lärande VISION Tillsammans förverkligar vi våra drömmar Enhet Gudhem står för framgångsrikt lärande. Tillsammans arbetar vi i all verksamheterför

Läs mer

Årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling- Likabehandlingsplan

Årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling- Likabehandlingsplan Årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling- Likabehandlingsplan Långekärrs skola Handläggare: Hans Persson Datum: 2015-09-01 Verksamhet: Förskoleklass, årskurs 1-5, och fritidshem Tjörn Möjligheternas

Läs mer

Karlshögs Fritidshem

Karlshögs Fritidshem rlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarls högkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshö gkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlsögkarlshögkarlshögkarlshögka

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL.

VÄLKOMMEN TILL. VÄLKOMMEN TILL www.rackarbergetsforskola.uppsala.se INNEHÅLL Övergripande information om förskolan Introduktion på förskolan Vår värdegrund Grön Flagg Föräldrasamverkan Övergripande information om förskolan

Läs mer

Önnebacka förskola. På förskolan finns det fyra avdelningar för barn mellan 1 och 5 år:

Önnebacka förskola. På förskolan finns det fyra avdelningar för barn mellan 1 och 5 år: Önnebacka förskola På förskolan finns det fyra avdelningar för barn mellan 1 och 5 år: Solgläntan telefon 18288 Kaprifolen telefon 18438 Lärkan telefon 18439 Regnbågen telefon 18437 Adressen är Myrbottenvägen

Läs mer

Målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och möjligheter och förhindra kränkande behandling

Målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och möjligheter och förhindra kränkande behandling Barnomsorgs-och utbildningsförvaltningen Skånhällaskolan Målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och möjligheter och förhindra kränkande behandling Skånhällaskolan F-3 Läsåret 2011/12 Grundskolan,

Läs mer

Till dig som går på Valstaskolan TILLSAMMANS på Valstaskolan

Till dig som går på Valstaskolan TILLSAMMANS på Valstaskolan Till dig som går på Valstaskolan TILLSAMMANS på Valstaskolan 1(9) TILLSAMMANS Hos oss möts barn, ungdomar och vuxna på världens viktigaste arbetsplats. Det är här vi vuxna ska hjälpa Dig som växer upp

Läs mer

Välkomna till Vejby IF: s Fritidshem och Fritidsklubb

Välkomna till Vejby IF: s Fritidshem och Fritidsklubb Välkomna till Vejby IF: s Fritidshem och Fritidsklubb Vi är en fotbollsförening som tar extra socialt ansvar eftersom att vi har många olika verksamheter i olika verksamhetsområden. Vi bedriver fritidshem,

Läs mer

Konsekvenstrappa för elever på Hummelstaskolan

Konsekvenstrappa för elever på Hummelstaskolan Konsekvenstrappa för elever på Hummelstaskolan Lindriga förseelser mot skolans regler: Konsekvens Ansvarig Enstaka sena ankomster Störande beteende på lektion Glömt material Användande av mobiltelefon

Läs mer

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling!

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Under våren 2015 gjordes en enkät på som handlade om trivsel, trygghet och barnens delaktighet. Enkäten riktades mot er som föräldrar,

Läs mer

HEJ ALLA FÖRÄLDRAR. Här kommer viktig information om fritidshemmen på Klockargårdens skola.

HEJ ALLA FÖRÄLDRAR. Här kommer viktig information om fritidshemmen på Klockargårdens skola. HEJ ALLA FÖRÄLDRAR Här kommer viktig information om fritidshemmen på Klockargårdens skola. Fritidsverksamheten är integrerad i skolan, både verksamhets- och lokalmässigt. Syftet är att få en bättre helhetssyn

Läs mer

INFORMATION KIVIKS FRITIDSHEM

INFORMATION KIVIKS FRITIDSHEM Skolenhet Nord Piratenskolan INFORMATION KIVIKS FRITIDSHEM Skolenhet Nord Fritidshemmet BombiBitt Bredarörsvägen 1 27731 Kivik 2015-10-26 12 Viktig Information I det dagliga arbetet jobbar personalen för

Läs mer

Studiedagar tors 27 sept 2018 ons 5 dec 2018 tis 29 jan 2019 tis 23 april 2019

Studiedagar tors 27 sept 2018 ons 5 dec 2018 tis 29 jan 2019 tis 23 april 2019 Diö skola Diö skola Skolan är en F-6 skola och under läsåret 2018-2019 går det ca 130 elever på skolan. Skolan är uppdelad i arbetslag F-3, 4-6 och fritidshem. Vi tar emot elever från Liatorps skola från

Läs mer

Klämmestorpsskolans årliga plan för likabehandling, för skola och fritidshem

Klämmestorpsskolans årliga plan för likabehandling, för skola och fritidshem Klämmestorpsskolans årliga plan för likabehandling, för skola och fritidshem År 2015 INNEHÅLL VISION s.1 MÅL s.1 LIKABEHANDLINGSPLAN s.2 VAD ÄR DISKRIMINERING? s.2 VAD ÄR EN KRÄNKANDE BEHANDLING? s.2 LIKABEHANDLINGSPLANEN

Läs mer

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2016/2017

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2016/2017 Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2016/2017 Gruppens sammansättning Vi har 10 barn, 8 flickor och 2 pojkar 1 barn födda 15 3 barn födda 14 1 barn födda 13 4 barn födda 12 1 barn födda 11

Läs mer

Bojarskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bojarskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Bojarskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, grundskola årskurs 1-6 samt fritidshem Läsår: 2014/2015 och 2015/2016 Grunduppgifter

Läs mer

Hej och välkommen. till Fjälkestads fritidshem, ht-14!

Hej och välkommen. till Fjälkestads fritidshem, ht-14! Hej och välkommen till Fjälkestads fritidshem, ht-14! Fritidshemsverksamheten tar vid när skolan slutar för dagen och i dagsläget håller vi öppet till 17.30. (De dagar det är behov och efter överenskommelse

Läs mer

Enkätsvar. Barnkonsekvensanalys Utsäljeskolan. Atkins

Enkätsvar. Barnkonsekvensanalys Utsäljeskolan. Atkins Enkätsvar Barnkonsekvensanalys Utsäljeskolan Atkins 2017-03-28 Platser på skolgården som ni har berättat om Fotbollsplanen Pulkabacken Klätterställning Utanför fritidsgården Centrala delen av skolgården

Läs mer

Långsjöskolans RO. fritidsverksamhet. Läsåret

Långsjöskolans RO. fritidsverksamhet. Läsåret Långsjöskolans RO fritidsverksamhet Läsåret 2019-2020 Från styrdokument till verklighet - så jobbar vi! Styrdokument Allt arbete på fritidshemmet utgår ifrån: Skollagen (2010:800) Skolverkets Läroplan

Läs mer

TEAMPLAN FÖR HT 2010 VT 2011

TEAMPLAN FÖR HT 2010 VT 2011 TEAMPLAN FÖR HT 2010 VT 2011 Avdelning - Lilla My Teamplanen beskriver den pedagogiska verksamheten utifrån de mål och målområden som anges i den lokala arbetsplanen. Den lokala arbetsplanen gäller för

Läs mer

Verksamhetsplan för. Vendestigens Förskola och Skola AB's. Fritidsverksamhet 2015-2016

Verksamhetsplan för. Vendestigens Förskola och Skola AB's. Fritidsverksamhet 2015-2016 Verksamhetsplan för Vendestigens Förskola och Skola AB's Fritidsverksamhet 2015-2016 Fritidshemmet ska erbjuda en meningsfull fritid. En förutsättning för att barnen ska uppleva fritiden som rolig och

Läs mer

T R I V S E L R E G L E R P Å F R I S K O L A N K A R L A V A G N E N

T R I V S E L R E G L E R P Å F R I S K O L A N K A R L A V A G N E N T R I V S E L R E G L E R P Å F R I S K O L A N K A R L A V A G N E N Trivselreglerna är uppdelade i tre delar: UPPLÄGG 1. Först finns en presentation av reglerna och konsekvenser om de inte följs. 2.

Läs mer

Lokal arbetsplan 14/15

Lokal arbetsplan 14/15 Lokal arbetsplan 14/15 En beskrivning av vår verksamhet. Regnbågens förskola Avdelning: Grön Presentation Gröna avdelningen är en av tre avdelningar på Regnbågens förskola. Vi har ett tätt samarbete mellan

Läs mer

Bovallstrands förskolas årliga plan mot kränkande behandling 2017/2018

Bovallstrands förskolas årliga plan mot kränkande behandling 2017/2018 Bovallstrands förskolas årliga plan mot kränkande behandling 2017/2018 Att främja barns och elevers lika rättigheter och möjligheter Personalen på Bovallstrands förskola diskuterar värdegrundsfrågor, förhållningssätt

Läs mer

Bovallstrands skola, förskola och fritidshem

Bovallstrands skola, förskola och fritidshem Bovallstrands skola, förskola och fritidshem Välkommen till Bovallstrands skola Från 1 12 år på samma ställe Skolan där ALLA blir sedda Vi satsar på friskvård varje dag Vi erbjuder följande verksamheter:

Läs mer

INFORMATION KIVIKS FRITIDSHEM

INFORMATION KIVIKS FRITIDSHEM Skolenhet Nord Piratenskolan INFORMATION KIVIKS FRITIDSHEM Skolenhet Nord Fritidshemmet BombiBitt Bredarörsvägen 1 27731 Kivik 2014-08-27 Viktig Information I det dagliga arbetet har vi att Fritids telefonnummer

Läs mer

Arbetsplan för Korallen 2014_2015

Arbetsplan för Korallen 2014_2015 Arbetsplan för Korallen 2014_2015 Gruppens sammansättning Vi har 17 barn. 10pojkar och 7 flickor. 2 barn födda 13 9 barn födda 12 6 barn födda 11 Personal Heléne Runesson förskollärare 80 % Annelie Quist

Läs mer

https://vrenafs-my.sharepoint.com/personal/eva_vrenafriskola_se/documents/blanketter och informationsfolder/fritids/infofolder Fritids Vrena

https://vrenafs-my.sharepoint.com/personal/eva_vrenafriskola_se/documents/blanketter och informationsfolder/fritids/infofolder Fritids Vrena informationsfolder/fritids/infofolder Fritids Vrena Friskola_hemsidan.docx 1 Innehåll Huvudman... 3 Historik... 3 Försäkring... 3 Värdegrundsarbetet på fritids... 3 Hämtning/Lämning och tillsynsansvar...

Läs mer

Pedagogisk plan för Jordgubbens förskola

Pedagogisk plan för Jordgubbens förskola Pedagogisk plan för Jordgubbens förskola År 2014-2015 Organisation BUN Barn- och utbildningsnämnden och är politiskt sammansatt BARN- OCH UTBILDNINGSCHEF Maarit Enbuske Tfn. 0927-72050 REKTOR OMRÅDE 1

Läs mer

PEDAGOGISK PLANERING Mottagande

PEDAGOGISK PLANERING Mottagande PEDAGOGISK PLANERING 2010-2011 Mottagande att övergången mellan skola och fritids ska bli tydlig att se varje barn att barnet får ta ansvar för att veta när det ska gå hem, ev. lämna lapp om vad som gäller

Läs mer

Likabehandlingsplan. Mot kränkande behandling. Lögdeå fritidshem och skola

Likabehandlingsplan. Mot kränkande behandling. Lögdeå fritidshem och skola Likabehandlingsplan Mot kränkande behandling Lögdeå fritidshem och skola 2018-2019 Skriven Januari 2019 av Barbro, Christina, Frida och Grace, Åsa och Mari. Rektor: Tinny Byström 1. Inledning Den 1 april

Läs mer

Förskolan Mullvaden. Humlans Verksamhetsmål 2013

Förskolan Mullvaden. Humlans Verksamhetsmål 2013 Förskolan Mullvaden Humlans Verksamhetsmål 2013 Innehållsförteckning 1. personalgrupp och barngrupp 2. lpfö 98 och förhållningssätt 3. Humlans dagliga rutiner: in och överskolning 4. lämning och hämtning

Läs mer

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret 1 (6) Välkomna till Tingvallaskolan läsåret 2018-2019 Sigtuna kommuns vision: Barn och ungdomar i Sigtuna kommuns skolor och förskolor ges de bästa möjliga förutsättningar att utveckla sina kunskaper och

Läs mer

Protokoll skolråd Tisdagen den

Protokoll skolråd Tisdagen den Protokoll skolråd Tisdagen den 29-11-2016 Fråga från förra mötet: Aktuellt Förskolan: o Skalad potatis: eleverna äter mer skalad än oskalad potatis så därför fortsätter de med det. Haft Rödatråden-träff

Läs mer

Skanskvarnsskolans regler för läsår 2013/2014

Skanskvarnsskolans regler för läsår 2013/2014 Skanskvarnsskolan Dnr 000-40/2013 Sida 1 (5) 2013-10-25 Skanskvarnsskolans regler för läsår 2013/2014 För att alla ska trivas, känna sig trygga och uppleva arbetsro har vi på Skanskvarnsskolan tagit fram

Läs mer

Lokal arbetsplan 2010/2011

Lokal arbetsplan 2010/2011 Lokal arbetsplan 2010/2011 Sofielundsskolan Fritidshemmen F-2, 3-6 Lokal arbetsplan vid Sofielundsskolan Huvudsyftet med den lokala arbetsplanen är att för alla i organisationen tydliggöra de mål som satts

Läs mer

Likabehandlingsplan Linnéans förskola Ht Vt- 2018

Likabehandlingsplan Linnéans förskola Ht Vt- 2018 Likabehandlingsplan Linnéans förskola Ht- 2017- Vt- 2018 0 Innehåll Likabehandlingsplan... 2 Syfte... 2 Utvärdering från Likabehandlingsplanen Ht- 2016- Vt 2017... 3 Mål och ansvar... 4 Arbete för att

Läs mer

Nyborg Skola och Behandling. Läsår 2015/16. Nyborg Skola och Behandling. Doterödsvägen STENUNGSUND ACJ

Nyborg Skola och Behandling. Läsår 2015/16. Nyborg Skola och Behandling. Doterödsvägen STENUNGSUND ACJ Nyborg Skola och Behandling Läsår 2015/16 Nyborg Skola och Behandling Doterödsvägen 19-21 444 40 STENUNGSUND 2015-02-02 ACJ ANTECKNINGAR Sida 12 ANTECKNINGAR Innehållsförteckning - 1. Välkommen 2. En kort

Läs mer

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola 1 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete 2016 Kingelstad Byskola skola 2 1. Kortfattad beskrivning av verksamheten Kingelstad Byskola HB startade i december 2012 med förskola. Efter att ha fått tillstånd

Läs mer

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Prästavångsskolan Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Välkommen till ett nytt läsår! I handen håller du Prästvångsskolans plan för Mål och Värdegrundsarbete. Våra prioriterade mål för Prästavångsskolan

Läs mer

Västerhejde skolas fritidshems verksamhetsplan

Västerhejde skolas fritidshems verksamhetsplan Västerhejde skolas fritidshems verksamhetsplan 2010-2011 Verksamhetsbeskrivning Fritidshemmets verksamhet bygger på den läroplan som finns för det obligatoriska skolväsendet, förskoleklassen och fritidshemmet

Läs mer

Högoms skola. Förhållningssätt och förväntningar

Högoms skola. Förhållningssätt och förväntningar Högoms skola Förhållningssätt och förväntningar Högoms skola " En skola som satsar på bra kunskapsresultat och värdegrundsarbete" Högoms skola ligger 2 km västerut från Sundvalls centrum. Skolan ligger

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Gnistan

VERKSAMHETSPLAN Gnistan VERKSAMHETSPLAN Gnistan Hösten -09 Våren -10 Sanna Alvén Anna Stengard Ann-Kristin Lilja Marianne Fredriksson En dag på Gnistan 6:30 Förskolan öppnar, öppningsavdelning Gnistan 8:00 Frukost 8:30 lek ute/inne

Läs mer

Hej och välkommen. till Fjälkestads fritidshem, ht-15!

Hej och välkommen. till Fjälkestads fritidshem, ht-15! Hej och välkommen till Fjälkestads fritidshem, ht-15! Fritidshemsverksamheten tar vid när skolan slutar för dagen och i dagsläget håller vi öppet till 17.30. (De dagar det är behov och efter överenskommelse

Läs mer

Kantarellens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kantarellens plan mot diskriminering och kränkande behandling Kantarellens plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Anna Olli och Ida Adolfsson Vår vision Vi vill att

Läs mer

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling 1 (9) Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Idenors skola läsåret 11/12 Planen reviderad nov 2011 Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling utgår från Skollagen

Läs mer

KÄLLBY GÅRD Vi informerar om... Våra fritidshem

KÄLLBY GÅRD Vi informerar om... Våra fritidshem KÄLLBY GÅRD Vi informerar om... Våra fritidshem Viken Kullen 6-8 år Magasinet 9-12 år Lå 12/13 VÅRA FRITIDSHEM PÅ KÄLLBY GÅRD - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - VIKEN KULLEN

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING TINGVALLASKOLANS FRITIDS

KVALITETSREDOVISNING TINGVALLASKOLANS FRITIDS KVALITETSREDOVISNING TINGVALLASKOLANS FRITIDS 2009 (Bilaga till Tingvallaskolans kvalitetsredovisning) Anneli Hultin Januari 2010 Tingvallaskolans fritidshem består av två hemvister. På Stjärnan går de

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2012/2013. Fritidshemmen i Ulvsby skolområde

Kvalitetsredovisning läsåret 2012/2013. Fritidshemmen i Ulvsby skolområde Kvalitetsredovisning läsåret 01/013 Fritidshemmen i Ulvsby skolområde Innehållsförteckning 1. Grundfakta om Fritidshemmen vid Vallargärdets skola.... Underlag och rutiner för kvalitetsredovisningen...

Läs mer

Eriksdalsskolans fritidshem Gemensam arbetsplan

Eriksdalsskolans fritidshem Gemensam arbetsplan Eriksdalsskolans fritidshem Gemensam arbetsplan Innehållsförteckning Styrdokument Presentation Skolsamverkan Förskoleklass Verksamhetsidé7 Utvärdering Aktivitetsbeskrivningar Styrdokument Arbetet på Eriksdalsskolans

Läs mer

Jl\e&ORGS FRITIDS#f, ~ och FRITIDSKLU&a ~ FREGATTENs FRITIDSHEM 25lflf33. BRIGGENs FRITIDSHEM 25lflf23. FRITIDS KLUBBEN 25lflf30

Jl\e&ORGS FRITIDS#f, ~ och FRITIDSKLU&a ~ FREGATTENs FRITIDSHEM 25lflf33. BRIGGENs FRITIDSHEM 25lflf23. FRITIDS KLUBBEN 25lflf30 Jl\e&ORGS FRITIDS#f, ~ och FRITIDSKLU&a ~ FREGATTENs FRITIDSHEM 25lflf33 BRIGGENs FRITIDSHEM 25lflf23 FRITIDS KLUBBEN 25lflf30 Hej och välkomna till Marieborgsskolans fritidshem och fritidsklubb! På skolan

Läs mer

Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2013/14. Junibacken. Nyckelpigan

Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2013/14. Junibacken. Nyckelpigan BARN OCH UTBILDNING Förskoleverksamheten Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2013/14 Junibacken Nyckelpigan Normer och värden Förskolan ska aktivt och medvetet påverka och stimulera barnen att utveckla

Läs mer

Förskolans uppdrag. Mål för förskolans arbete

Förskolans uppdrag. Mål för förskolans arbete Höjdens förskola Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska erbjuda barnen en god pedagogisk

Läs mer

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Välkommen till ett nytt läsår! I handen håller du Prästvångsskolans plan för Mål och Värdegrundsarbete. Vi har ett nytt läsår framför oss. Alla har förväntningar

Läs mer

Välkommen. till. Förskolan Björkbacken

Välkommen. till. Förskolan Björkbacken Välkommen till Förskolan Björkbacken Vi hoppas att ni ska komma att trivas tillsammans med oss personal och barn på Björkbacken. Förskolan består av två avdelningar, Sörgården och Norrgården. I vårt dagliga

Läs mer

Arbetsplan för Bergkvara skola Läsåret 10/11

Arbetsplan för Bergkvara skola Läsåret 10/11 Datum 2010-06-02 Arbetsplan för Bergkvara skola Läsåret 10/11 Postadress Besöksadress Telefon Telefax E-post Plusgiro Torsås kommun Box 503 385 25 TORSÅS Torsskolan Allfargatan 38 www.torsas.se 0486-33100

Läs mer

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem Gruppens sammansättning Vi har 12 barn, 10 flickor och 2 pojkar 3 barn födda 14 1 barn födda 13 4 barn födda 12 1 barn födda 11 3 barn födda 10 Personal

Läs mer

TILL FÖRSKOLAN SKRUVLÅDAN

TILL FÖRSKOLAN SKRUVLÅDAN VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN SKRUVLÅDAN Här kommer lite information till er från oss på Förskolan Skruvlådan. Vi som arbetar här på Skruvlådan heter: Vår förskolechef heter: Ulla Elvermark Tfn: 070-864 50

Läs mer

Kvalitetsrapport för

Kvalitetsrapport för Kvalitetsrapport för 2011-2012 Sid. Innehållsförteckning 2 1. Kvalitetsrapport för Rinnebäcks förskola läsåret 2011/2012 3 2. Grundfakta om Rinnebäcks förskola läsåret 2011/2012 3 3. Underlag och rutiner

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN BERGSNÄS AVD BLÅBÄRSSKOGEN

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN BERGSNÄS AVD BLÅBÄRSSKOGEN VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN BERGSNÄS AVD BLÅBÄRSSKOGEN Blåbärsskogen är en avdelning med 20 barn i åldern 3-6 år. På Blåbärsskogen arbetar Anna Riseby, förskollärare 100%. Carina Gladh, förskollärare 100

Läs mer

Östbergsskolan och Klockhusets Fritidshem

Östbergsskolan och Klockhusets Fritidshem Östbergsskolan och Klockhusets Fritidshem Välkommen till Östbergsskolan och Klockhusets fritidshem Östbergsskolan är uppdelad på två fritidshem, Västerhus samt Österhus. Det finns två avdelningar på respektive

Läs mer