Kommunala Pensionärsrådet Protokoll

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunala Pensionärsrådet Protokoll 2015-04-13"

Transkript

1 Kommunala Pensionärsrådet Protokoll

2 !t. HEDEMORA 1 (9) Plats och tid Beslutande Tjädernhuset, sammanträdesrum Björnen, kl Ledamöter Owe Ahlinder, omsorgsnämnden, ordförande Jonas Carlgren, kommunstyrelsen Gunilla Nordhalm, omsorgsnämnden Mona Forsberg, vård- och omsorgsförvaltningen Jan Hansson, PRO Hedemora Kristoffer Forsberg, PRO Hedemora, tjänstgörande ersättare Berndt Östman. PRO Husby Anna Kempff-Skäringer, SPF Hedemora Agneta Overmo, SPF Hedemora Inger Backlin, SPF Husby Sven Olof Almkvist, RPG lnga-lill Hemberg, SKPF Sören Aspgren, Landstinget Dalarna Ersättare Mats Kronberg, PRO Hedemora Bo Hedås, SPF Hedemora Birgitta Erixon, SPF Husby Anneli Lindström, RPG Märta Forslund, SKPF Övriga närvarande Yasmina Lithman. praktikant Gunilla Eriksson, enhetschef Kicki Gustafsson, anhörigsamordnare Carina Lundgren, vik. utredare Katarina Arnestål-Dahlstedt, assistent Isaac Tham. nämndsekreterare Juste rare Justeringens plats och tid Kristoffer Forsberg, PRO Hedemora Vintergatan, fredagen den 17 april 2015, kl Underskrifter Sekreterare Isaac Tham Paragrafer 9-15 Ordförande Justerare ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Datum då anslaget sätts upp Förvaringsplats för protokollet Underskrift Vård- och omsorgsförvaltningen - ~~---->- Isaac Tham Datum då anslaget tas ned

3 &. HEDEMORA ~ KOMMUN Kommunala Pensio närsrådet (9) Innehållsförteckning 9 Godkännande av dagordning Information angående dagverksamheten för dementa på Tyllingstrand Information angående digitala e-hälsa Information från Landstinget Information från vård- och omsorgsförvaltningen Rapporter Genomgång av föregående mötesprotokoll I """''"''"~'""

4 it. HEDEMORA 3(9) 9 Godkännande av dagordning Dagordningen gås igenom. Kommunala pensionärsrådet fastställer dagordningen. I ""~,...,...

5 .:t. HEDEMORA Sammantrådesdatum 4(9) 10 Information angående dagverksamheten för dementa på Tyllingstrand Dagvcrksamheten för Dementa på Tyllingstrand kommer de med utredd minnesproblematik, vilket är läkarna på vårdcentralen som skriver intyg på. En arbetsterapeut utför ett test. Tyllingstrand 12 gäster per dag med en åldersspridning på år, två stycken står i kö. 11 undersköterskor. Brukarna besöker dagverksamheten 2-4 dagar per vecka beroende på vilka behov de har, vilket avgörs av en biståndshandläggare efter ett hembesök. 1 vissa fall kan handläggaren se att det finns ett behov men personen i fråga anser sig inte behöva några insatser och accepterar därför inte erbjudandet om dagverksamhet. När en person blir beviljad plats på särskilt boende for dementa kan de inte gå kvar på dagverksamheten. Brukarna kommer dit med fä rdtjänst. Verksamheten pågår Dagen börjar med ett fika, och under dagen äter man gemensam lunch sedan avslutas dagen med ytterligare ett fika. Under dagen kollar brukarna på film, går på promenader, kastar pil, bakar, målar, läser tidn ingen, spelar kort. Brukarna har en personlig skrivbok där de skriver vad som hänt under dagen. Dagverksamheten har en buss som används för kortare utflykter. Det finns uppgifter om att demenssjukdomens utveckling fördröjs av sociala aktiviteter. Gästerna betalar 50 kr per dag för maten, och 50 kr för färdtjänst varje gång. På grund av arbetsbelastning arbetar demensteamet endast med de personer som är inskrivna i dagverksamhctcn. Efterfrågan på insatser för dementa ökar. Om man har en anhörig som man tror har en minnesproblematik är det viktigt att uppsöka en läkare för att utreda personen. För tillfället genomför kommunen en basutbildning för all personal för att lära sig känna igen demenssymptom. En viktig del av åtgärdandet av demenssjukdomar är att sprida information om sjukdomen till allmänheten. Dagverksamheten på Tyllingstrand gör inga beslut om vilka insatser som ska erbjudas vilka individer utan genomför bara det som biståndshandläggama beslutat om. Kommunala pensionärsrådet har tagit del av informationen.

6 ~HEDEMORA 5(9) 11 Information angående digitala e-hälsa 450 larm, 340 är i bruk för tillfället. 7 stycken analoga som går på vanliga tclcsignalcn på grund av att mobiltäckningen inte fungerat. Kommunen har ett samarbete med Trygghetsjouren som tillhandahåller larmsystemet och tar emot larmen och meddelar förvaltningen. när det händer något Vill man ha ett trygghetslarm ska man kontakta en biståndshandläggare. Alla personer över 80 år blir beviljade trygghetslarm om de söker. Larmen kostar 199 kr/mån. Förvaltningen testar att larmen har täckning hemma hos brukaren men endast inomhus, trädgården garanteras inte täckas. Om det digitala nätet skulle sättas ur funktion av någon anledning så kommer förvaltningen bli meddelade om detta. Vid längre avbrott i nätet kommer förvaltningen kontakta alla med trygghetslaim för att stämma av läget. Batterierna i larmdosorna som brukarna har räcker i tre dygn utan att laddas om. Kommunen erbjuder nattkamcra som ett alternativ till nattbesök av hemtjänsten. En kamera finns i bruk idag vi lket har fungerat bra. Det finns i nuläget inga planer på att använda kamerorna under dagtid. Det finns en slags robot som kan stationeras hemma hos brukaren och assisterar med enklare göromål som till exempel ta upp föremål från golvet. Roboten, den så kallade Giraffen, är röststyrd och används ännu inte i Hedemora. förvaltningen kommer anordna en informationsträff för att fä mer kunskap om vilka tekniska lösningar som finns. Kommunala pcnsionärsrådet har tagit del av informationen och uppdrar åt förvaltningen att återkomma med mer information angående vilka tekniska lösningar som finns tillgängliga på marknaden. I"""""'"'"'""

7 it. HEDEMORA 6(9) 12 Information från Landstinget Sören Aspgren, Dalarnas Landsting, informerar om läget. I,andstinget går 200 miljoner kronor minus för 2014, mestadels för vård- och omsorgsdelen. Ett stort omstruktureringsarbete pågår för att komma ti llrätta med underskottet. Landstinget arbetar mycket med att få kommunerna att ta emot de patienter som är utskrivningsklara för att ge plats åt nya. Det finns en möjlighet för kommunerna att öppna en akut korttidsverksamhet i samarbete med Landstinget för att slippa de viten som kommunen måste betala när patienterna ligger kvar när de är färdigbehandlade. Den 23 april är det Vårdcentralens dag i hela Dalarna. Då har vårdcentralerna öppet hus kl och allmänheten kan besöka dem för att lära sig mer om verksamheten. Det finns ett förslag om äldrevårdcentraler där äldre personer ska kunna läggas in snabbare utan att behöva vänta på ett beslut från läkare. Situationen med antal ~jänstgörande läkare på vårdcentralerna håller på att förbättras, det finns fortfarande många stafettläkare men dessa arbetar under längre perioder på samma plats. Personalsituationen i Hedemora vårdcentral och Långshyttans vårdcentral skiljer sig åt då Långshyttan har bättre kontinuitet. Hedemora vårdcentral har haft problem med sviktande patientunderlag och anpassningssvårighetcr då det under en kort tid fanns två stycken vårdcentraler på orten. På senare tid har det öppnats en vårdcentral särskilt för nyanlända vilket har avlastat den ordinarie. Kommunala pensionärsrådet har tagit del av informationen.

8 A. HEDEMORA 7(9) 13 Information från vård- och omsorgsförvaltningen I juni börjar Britt Larsson som ny medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) på 50 % till och med 1 augusti, då hon går på heltid. Eva Rosen, biträdande förvaltningschef är sjukskriven på 50 %. Förvaltningen har haft stora problem att hitta vikarierande sjuksköterskor till sommaren. Det ser bättre ut med undersköterskor. Det är viktigt med en bra introduktion för vikarierna, både för brukarnas skul I och för att fä ny personal att känna sig bekväm i sin yrkesroll. Förvaltningen arbetar vidare med att förbättra personalsituationen i hemtjänsten, bland annat genom att analysera den höga sj ukfrånvaron. Fyra stycken ur personalen i hemtjänsten avslutade nyligen utbildningen till undersköterska, och 13 stycken är under pågående utbildning. 20 stycken kommer påbörja samma utbildning inom kort. De personer som går utbildningen fär en del av sin betalda arbetstid avsatt till studier, studietakten är individuell. Förvaltningen ska beställa ID-kort till personalen i hemtjänsten för att alla ska kunna legitimera sig för de brukare de besöker. Förvaltningen ska också beställa arbetskläder och utreder nu vilka tvättmöjligheter som finns. Förvaltningen kommer inleda en dialog med byggföretag för att diskutera vilka behov av bostäder som finns i kommunen. Det finns en efterfrågan på bostäder speciellt avsedda för äldre som inte är ett särskilt boende. Kommunala pensionärsrådet har tagit del av informationen. I """""'''~""

9 ~HEDEMORA 8(9) 14 Rapporter Det har skett en incident på Norden gällande fallskada. Personalen har inte möjlighet att förhindra den sortens incidenter med nuvarande bemanning. Frågan om utökad nattbemanning har utretts tidigare men ledde inte till någon förändring. Problemet med underbemanning är generell för alla områden och förvaltningen arbetar kontinuerligt med att komma på nya lösningar. Kommunala pensionärsrådet flyttar nästkommande sammanträde den 15 juni till den 11 juni. Politikerna i omsorgsnämnden har i uppdrag besöka olika verksamheter regelbundet för att skaffa sig en uppfattning om hur de fungerar. Kommunala pensionärsrådet har tagit del av informationen.

10 it. HEDEMORA 9(9) 15 Genomgång av föregående mötesprotokoll Föregående mötesprotokoll gås igenom. Kommunala pensionärsrådet har tagit del av föregående mötesprotokoll.

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(10) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 13.30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet PROTOKOLL

Kommunala Pensionärsrådet PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet PROTOKOLL 2018-08-13 KALLELSE 1(1) Kommunala Pensionärsrådet Lisa Hedin Datum 2018-07-11 Kommunala Pensionärsrådet kallas härmed till sammanträde måndag den 13 augusti 2018 kl.

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet Protokoll 2014-06-16

Kommunala Pensionärsrådet Protokoll 2014-06-16 Kommunala Pensionärsrådet Protokoll 1 (11) Plats och tid Beslutande Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 08.30-11.30 Ledamöter Per Jansson, omsorgsnämnden, ordförande Eva Rosen, vård- och omsorgsförvaltningen

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet Protokoll 2015-12-07

Kommunala Pensionärsrådet Protokoll 2015-12-07 Kommunala Pensionärsrådet Protokoll 2015-12-07 1 ;t 1 HEDEMORA '~ ' KOMMUN 1 (12) Plats och tid Beslutande Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Ledamöter Owe Ahlinder (C) ordförande, omsorgsnämnden

Läs mer

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll 2015-04-08

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll 2015-04-08 Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och Protokoll *HEDEMORA 1 (11) Plats och tid Vintergatan, sammanträdesrum Venus, kl. 09.00-11.30 Beslutande Ledamöter Owe Ahlinder (C), ordförande Jonas Carlgren (M),

Läs mer

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll 2015-03-11

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll 2015-03-11 Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och Protokoll *HEDEMORA Sammimträdesdatum 1 (12) Plats och tid Beslutande Vintergatan, sammanträdesrum Tellus, kl. 09.00-12.00 Ledamöter Owe Ahlinder (C), ordförande

Läs mer

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och Protokoll I "1; l HEDEMORA,~ KOMMUN './ 1 (17) Plats och tid Beslutande Vintergatan, sammanträdesrum Tellus, kl. 09.00-12.00 Ledamöter Owe Ahlinder (C), ordförande

Läs mer

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll 2014-02-12

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll 2014-02-12 Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och Protokoll omsorgs utskottet sammanträdesdatum 1 (15) Plats och tid Beslutande Vintergatan, sammanträdesrum Venus, kl. 09.00 Ledamöter Owe Ahlinder (C), tjänstgörande

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1(12) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 13.30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

ON Protokoll 2015-02-25

ON Protokoll 2015-02-25 ON Protokoll ~HEDEMORA Plats och tid Beslutande Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-14.30 Ledamöter Se närvarolista sidan 2 1(21) Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande

Läs mer

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och Protokoll 2016-02-10 [-~-j HEDEMORA -~ KOMMUN omsorgs utskottet 1 (12) Plats och tid Beslutande Vintergatan, sammanträdesrum Venus, kl. 09.00-12.00 Ledamöter Owe

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet Protokoll

Kommunala Pensionärsrådet Protokoll Kommunala Pensionärsrådet Protokoll I ~ I HEDEMORA.~! KOMMUN... -' Kommunala Pensionärsrådet 1(8) Plats och tid Beslutande Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 13.30 Ledamöter Owe Ahl inder, omsorgsnämnden,

Läs mer

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll 2015-05-13

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll 2015-05-13 Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet Protokoll ~HEDEMORA SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammantrådesdatum 1 (15) omsorgsutskottet Plats och tid Beslutande Vintergatan, sammanträdesrum Venus,

Läs mer

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll 2014-01-29

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll 2014-01-29 s arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet Protokoll !i. HEDEMORA Plats och tid Beslutande Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Ledamöter Se närvarolista sidan 2 1 (16) Tjänstgörande

Läs mer

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och Protokoll SammanträdeSdatum 1 (13) omsorgs utskottet Plats och tid Beslutande Tjädernhuset, sammanträdesrum Björnen, kl. 09.00-11.00 Ledamöter Owe Ahlinder (C},

Läs mer

ON PROTOKOLL

ON PROTOKOLL ON PROTOKOLL 1(12) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet Protokoll 2014-08-18

Kommunala Pensionärsrådet Protokoll 2014-08-18 Kommunala Pensionärsrådet Protokoll !t. HEDEMORA 1 (12) Plats och tid Beslutande Tjädernhuset, sammanträdesrum Björnen, kl. 08.30-11.00 Ledamöter Per Jansson, omsorgsnämnden, ordförande Eva-Lena Angskog-Koivisto,

Läs mer

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och Protokoll 1.3i! HEDEMORA,~, KOMM UN ' -"' Sammantrådesdatum 1 (13) Plats och tid Beslutande Vintergatan, sammanträdesrum Tellus, kl. 09.00-12.00 Ledamöter Owe Ahlinder

Läs mer

ON PROTOKOLL

ON PROTOKOLL ON PROTOKOLL 1(10) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Björnen, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Protokoll 2015-12-10

Kommunala Handikapprådet Protokoll 2015-12-10 Kommunala Handikapprådet Protokoll 2015-12-10 [ ~ -, HEDEMORA -~, KOMMUN ' ---- 1 (9) Plats och tid Beslutande Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 14.00-17.00 Ledamöter Lars Westlund (S) ordförande,

Läs mer

ON Protokoll

ON Protokoll ON Protokoll 1 (19) Plats och tid Beslutande Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 övriga närvarande Ersättare

Läs mer

EXTRA ON PROTOKOLL

EXTRA ON PROTOKOLL EXTRA ON PROTOKOLL KALLELSE Datum 2018-11-27 1(1) kallas härmed till sammanträde torsdag den 6 december 2018 kl. 13:00 i Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen för att behandla följande ärenden: Ärenden

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Protokoll 2014-12-18

Kommunala Handikapprådet Protokoll 2014-12-18 Kommunala Handikapprådet Protokoll it. HEDEMORA 1(9) Plats och lid Tjädernhuset. sammanträdesrum Björnen, kl. 13.00-16.00 Beslutande Ledamöter Lars Westlund (S), omsorgsnämnden, ordförande Laila Axelsson,

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(16) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Björnen, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

ONVU PROTOKOLL

ONVU PROTOKOLL ONVU PROTOKOLL 2018-10-24 Lisa Hedin KALLELSE Datum 1(1) Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och kallas härmed till sammanträde onsdag den 24 oktober 2018 kl. 09.00 i Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(16) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Skive, kl. 13.30 15.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF) Maj-Britt Eriksson

Läs mer

ONSU PROTOKOLL

ONSU PROTOKOLL ONSU PROTOKOLL Lisa Hedin KALLELSE Datum 2018-10-15 1(1) kallas härmed till sammanträde tisdag den 23 oktober 2018 kl. 09.00 i Tjädernhuset, sammanträdesrum Björnen för att behandla följande ärenden: Ärenden

Läs mer

ONSU PROTOKOLL

ONSU PROTOKOLL ONSU PROTOKOLL Lisa Hedin KALLELSE Datum 2018-11-16 1(1) Omsorgsnämndens arbetsutskott, socialutskottet kallas härmed till sammanträde tisdag den 27 november 2018 kl. 09.00 i Tjädernhuset, sammanträdesrum

Läs mer

Roland Sandstedt, SPF Seniorerna, Mariannelund. Ulla Henriksson, Socialchef, sekreterare Diana Laitinen-Carlsson, Luu Carina Lindström, Luu

Roland Sandstedt, SPF Seniorerna, Mariannelund. Ulla Henriksson, Socialchef, sekreterare Diana Laitinen-Carlsson, Luu Carina Lindström, Luu 2017-05-24 Sida 1 (10) Sammanträde med Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Kommissarien kl 09.30 12.00 ande Ledamöter Marie-Louise Gunnarsson, (M) ordförande Gunnel Lycksell, Mariannelund PRO Jan Ekwall,

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet Protokoll

Kommunala Pensionärsrådet Protokoll Kommunala Pensionärsrådet Protokoll 2016-02-15 I~ -, HEDEMORA '@: KOMMUN Sammanträdesdatum 1(9) Plats och tid Beslutande Tjädernhuset, sammanträdesrum Björnen, kl. 08.30-12.00 Ledamöter Owe Ahlinder, omsorgsnämnden,

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(13) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet Protokoll 2015-06-18

Kommunala Pensionärsrådet Protokoll 2015-06-18 Kommunala Pensionärsrådet Protokoll 1 (12) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Björnen, kl. 08.30-12.00 Beslutande Ledamöter Owe Ahlinder, omsorgsnämnden Jonas Carlgren, kommunstyrelsen Mona Forsberg,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet protokoll

Kommunala pensionärsrådet protokoll Datum: måndagen den 22 oktober 2018 Tid: 13:00-15.00 Plats: Östra Roten Justeringsdag: torsdagen den 25 oktober 2018 Paragrafer: 28-35 Utses att justera: Gunilla Ståhlberg (PRO Lilla Edet) Underskrifter:

Läs mer

Tjädernhuset, sammantradesrum Björnen, kl Vintergatan, fredagen den 26 september 2014, kl /}

Tjädernhuset, sammantradesrum Björnen, kl Vintergatan, fredagen den 26 september 2014, kl /} .ik HEDEMORA 1(9) Plats och tid Beslutande Tjädernhuset, sammantradesrum Björnen, kl. 09.00-12.00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justerare Ann-Marie Samuelsson

Läs mer

Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF)

Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrum, Skive, kl. 13.30 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig

Läs mer

Tjädernhuset, sammantradesrum Vargen, kl. 09.00-14.00. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Tjädernhuset, sammantradesrum Vargen, kl. 09.00-14.00. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. ii. HEDEMORA!! KOMMUN 1(13) Plats och tid Beslutande Tjädernhuset, sammantradesrum Vargen, kl. 09.00-14.00 Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare se närvarolista sidan 2 Ersättare Se

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(13) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(8) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Bengt Englund SPF Skepplanda Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(13) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Protokoll 2016-02-18

Kommunala Handikapprådet Protokoll 2016-02-18 Kommunala Handikapprådet Protokoll I~ l HEDEMORA -~.- KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Beslutande Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 13.30-16.00 Ledamöter Lars Westlund (S), kommunstyrelsen,

Läs mer

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(9) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors Kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus Hans Hellman PRO Ale

Läs mer

Ordförande Mats Jakobsson. Omsorgsnämnden Ketty Markstedt. VB Demensförening Eira Henriksson. PRO Smedjebacken Britt Henriksson

Ordförande Mats Jakobsson. Omsorgsnämnden Ketty Markstedt. VB Demensförening Eira Henriksson. PRO Smedjebacken Britt Henriksson 1(7) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Smedjebacken, måndagen den 25 september 2017 kl 14:00-15:20 Beslutande Ledamöter Monica Forsgren Ordförande Mats Jakobsson Omsorgsnämnden Ketty Markstedt

Läs mer

Val av ordförande och vice ordförande 4. Information från demensteamet 6

Val av ordförande och vice ordförande 4. Information från demensteamet 6 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Presentationsrunda 3 Val av ordförande och vice ordförande 4 Föregående protokoll 5 Information från demensteamet 6 Delgivningar

Läs mer

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll 2015-10-14

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll 2015-10-14 Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och Protokoll it. HEDEMORA 1 (13) omsorgs utskottet Plats och tid Beslutande Vintergatan, sammanträdesrum Venus, kl. 09.00-12.30 Ledamöter Owe Ahlinder (C), ordförande

Läs mer

ON Protokoll

ON Protokoll ON Protokoll ~HEDEMORA Plats och tid Beslutande Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Ledamöter Se närvarolista sidan 2 1 (12) Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 övriga närvarande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Stig Nordling (PRO) Birgitta

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(12) Plats och tid Särskilt boende Munkbohemmet, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista sidan

Läs mer

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Rapport angående Mötesplats i Lit 5 Information

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl 13.00-15.15 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Skive, kl. 13.30 16.00 Beslutande ledamöter Sten Fransson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Lars-Åke

Läs mer

1 (8) Kommunala pensionärsrådet

1 (8) Kommunala pensionärsrådet 2017-11-22 Sida 1 (8) Sammanträde med Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Apotekaren kl. 09.30 12.00 ande Ledamöter Marie-Louise Gunnarsson, (M) ordförande Jan Ekwall, SPF Seniorerna Eksjö Gunnel Svensson,

Läs mer

Plats och tid: Skärborgarnas hus, kl :00

Plats och tid: Skärborgarnas hus, kl :00 Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-11-21 Plats och tid: Skärborgarnas hus, kl. 10.00-12:00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

ONSU PROTOKOLL

ONSU PROTOKOLL ONSU PROTOKOLL Lisa Hedin KALLELSE Datum 2018-08-09 1(1) Omsorgsnämndens arbetsutskott, socialutskottet kallas härmed till sammanträde tisdag den 21 augusti 2018 kl. 09.00 i Tjädernhuset, sammanträdesrum

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2012-08-16 1 (7) Plats och tid Stadshuset, torsdag 16 augusti 2012, kl 09:30 12:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Gunilla Bergstedt,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2017-11-07 1 (10) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13-15 (Workshop kl. 9-12) Beslutande T Bohman (S), ordf., N-E Olofsson (S), E Johansson (L) SPF Lennart Carlsson, Birgitta Sigfridsson, Eva Wahlgren

Läs mer

ON Protokoll 2014-11-26

ON Protokoll 2014-11-26 ON Protokoll *HEDEMORA Sammanträdesctatum 2014-11 -26 1(20) Plats och tid Beslutande Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-14.00 Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Gunnern, Stadshuset, kl. 08.00 10.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S) Maria Rönnehäll (S) Lena Kandergård (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF)

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet Protokoll

Kommunala Pensionärsrådet Protokoll Kommunala Pensionärsrådet Protokoll 2016-04-18 ~ j HEDEMORA._~ KOMMUN 1 (10) Plats och tid Beslutande Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 08.30-12.00 Ledamöter Owe Ah linder, omsorgsnämnden Jonas

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Birgitta Frödin (SPF) Jan

Läs mer

Kommunkontoret, måndag 9 november 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, måndag 9 november 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS - KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Carola Eriksson (S) Bodil Persson (M) Maud

Läs mer

VU PROTOKOLL

VU PROTOKOLL VU PROTOKOLL 1(12) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Ny ledamot och ny ersättare i KPR 3 Verksamhetschefen för Hällebo och Blomstergården deltar 4 Chefen för hemtjänst egenregin

Läs mer

VU PROTOKOLL

VU PROTOKOLL VU PROTOKOLL 1(14) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

VU PROTOKOLL

VU PROTOKOLL VU PROTOKOLL 1(15) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-11.30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Jörgen Johansson PRO, Ulla Sjöström PRO, Katarina Hjalmarsson SKPF, Kerstin Nordenstam RPG

Jörgen Johansson PRO, Ulla Sjöström PRO, Katarina Hjalmarsson SKPF, Kerstin Nordenstam RPG PENSIONÄRSRÅDET 2017-11-22 Sida 1 (5) Plats och tid Rudenschöldsrummet, kl. 13:30-15.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Ordförande Lena Blomgren (S), Iréne Apelqvist

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-02-12 1 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Skive kl.13.30-16.20 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Aina Wåhlund Lärande och stödutskottet

Läs mer

Anneli Karlsson, sekreterare Lars-Erik Eriksson, Simhallsföreståndare, 16 Maria Björn, avdelningschef, Anneli Karlsson.

Anneli Karlsson, sekreterare Lars-Erik Eriksson, Simhallsföreståndare, 16 Maria Björn, avdelningschef, Anneli Karlsson. Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum, Skive, kl. 13.30 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Lars-Åke Wickman (PRO) Birgitta

Läs mer

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2011-06-14. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2011-06-14. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1 (5) Tid: Kl 10.00-11.00 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Helena Öhlund, KS KS vice ordförande Lars-Åke Andersson, DHR Karl-Erik Sjöberg, SPF Jan-Ove Olsson, HRF Anita Karlsson,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet protokoll

Kommunala pensionärsrådet protokoll Datum: måndagen den 5 mars 2018 Tid: 13:00-14.55 Plats: Östra Roten Justeringsdag: fredagen den 9 mars Paragrafer: 1-7 Utses att justera: Dick Bergström (SPF Seniorerna Lilla Edetbygden) Underskrifter:

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(14) Plats och tid Beslutande Arbetsmarknadsenheten Kraften, Kraftgatan 8, kl. 09.00 Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL ON PROTOKOLL 1(14) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet Socialnämnden Plats och tid Malmen, kl

Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet Socialnämnden Plats och tid Malmen, kl KOMMUN Sammanträdesdatum 2012-02-13 Kommunala Pensionärsrådet Socialnämnden Plats och tid Malmen, kl. 13.30-16.00 Sida Beslutande Niclas Bergström Britt Janwald Inger Degerman Siv Johansson Matti Nokelainen

Läs mer

KS AU PROTOKOLL BUDGET

KS AU PROTOKOLL BUDGET KS AU PROTOKOLL BUDGET 1(6) Plats och tid Rådhuset, rådhussalen, kl. 10.00 11.45, 12.45 14.10 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justerare Lennart

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Enåsenrummet, 10:00-12:00 Beslutande: Helena Brink (C), ordförande Jan Nilsson, PRO Ljusdal Göte Burefjord, SPF Järvsö Ewy Sjögren, SKPF Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(16) Plats och tid Rådhuset, sammanträdesrum Rådhussalen, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

Meddelande om avliden 3. Information från socialnämnden 6. Melanie Koren, Förenade Care 7. Monica Göransson, chef för särskilt boende 10

Meddelande om avliden 3. Information från socialnämnden 6. Melanie Koren, Förenade Care 7. Monica Göransson, chef för särskilt boende 10 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Meddelande om avliden 3 Ann-Carine Liljegren, sysselsättningshandledare 4 på särskilt boende Föregående protokoll 5 Information

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2012-05-31 1 (10) Plats och tid Munkberga, kl 13:00-16:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Ingrid

Läs mer

VU PROTOKOLL

VU PROTOKOLL VU PROTOKOLL 1(15) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-02-20

Sammanträdesdatum 2014-02-20 2014-02-20 Sida 1 (7) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl. 09.30-12.10 ande Diana Laitinen Carlsson, ordförande Tomas Erazim, 4-7 Mats Danielsson, (M) tjg

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Information om LOV och stimulansmedel 5 Information om arbetet med anhörigstöd

Läs mer

ON PROTOKOLL

ON PROTOKOLL ON PROTOKOLL Lisa Hedin KALLELSE Datum 2018-12-03 1(1) kallas härmed till sammanträde onsdag den 12 december 2018 kl. 09.00 i Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen för att behandla följande ärenden: Ärenden

Läs mer

Anette Nilsson, socialchef Camilla Lindström, förvaltningssekreterare Solveig Sjöbladh

Anette Nilsson, socialchef Camilla Lindström, förvaltningssekreterare Solveig Sjöbladh SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Pensionärsrådet Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 15 februari 2018, kl 13.00-14.30. Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande 1(5) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 14.00 16.00 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Sylvia Persson, reumatikerföreningen Ann-Mari Hammar, SKPF Ingrid Wase,

Läs mer

Anneli Karlsson. Lena Kandergård. Maj-Britt Eriksson. Kommunala Pensionärsrådet

Anneli Karlsson. Lena Kandergård. Maj-Britt Eriksson. Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Skive, Stadshuset, kl. 08.00 10.00 Beslutande ledamöter Maria Rönnehäll (S) Lena Kandergård (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Lars-Åke Wickman

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-12.00 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M), ordförande Britt Hjertqvist (L), vice ordförande Lena Forsberg (M),

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S) ...

Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S) ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 16.00 ande Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1(10) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 16.00 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Arvika Näringslivscenter, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Jonas Ås, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Maria Rönnehäll (S) Lars-Åke Wickman

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(14) Plats och tid Långshyttan, Granen samlingslokal, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16) Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16) Plats och tid Samlingssalen Vaukagården, onsdagen den 5 mars 2014, Kl. 9.00 12.00 Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John Sundström, ledamot Eva Forsmark,

Läs mer

Sida 1 (8) kl Leif Nilsson. Camilla Eriksson. Roine Olsson. Leif Nilsson ANSLAG/BEVIS

Sida 1 (8) kl Leif Nilsson. Camilla Eriksson. Roine Olsson. Leif Nilsson ANSLAG/BEVIS 2014-02-05 Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, onsdagen den 5 februari 2014 kl 13.45 15.00 Beslutande Se sid 2 Övriga närvarande Se sid 2 Justerare Leif Nilsson Justeringens

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus kl

Plats och tid: Trosa kommunhus kl Pensionärsrådet och Rådet för personer med Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 18.00 19.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2015-06-11 1 (11) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2015-06-11, kl 13 30 15 00 Beslutande Thord Dahberg ordförande Stefan Åhlin Helly Johansson Stig Danielsson

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd protokoll

Kommunalt pensionärsråd protokoll Datum: Måndagen den 29 maj Tid: 9.00 10.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 1 juni, klockan 8.00 Paragrafer: 10-15 Utses att justera: Underskrifter: Sekreterare

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2017-09-05 1 (11) Plats och tid Österliden, Holsbybrunn kl. 13.00-14.55 Beslutande T Bohman (S), ordf., E Johansson (L) SPF Britta Johansson, Birgitta Sigfridsson, Eva Wahlgren PRO Iron Henriksson, Paul

Läs mer

Protokoll. Administrativa enheten. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Barbro Eriksson. Sammanträdesdatum Sida 1/

Protokoll. Administrativa enheten. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Barbro Eriksson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Sammanträdesdatum Sida 1/8 Plats och tid Sammanträdesrummet, vård- och omsorg, Dalavägen kl 10:00 Beslutande Övriga Plats och tid för justering Pernilla Boström (S) Anna-Greta Johansson (S) Roger Brodin

Läs mer