Affärsidé Vår affärsidé är att utveckla lättanvända, funktionella och prisvärda dataprogram, i huvudsak för tillverkande industrier.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Affärsidé Vår affärsidé är att utveckla lättanvända, funktionella och prisvärda dataprogram, i huvudsak för tillverkande industrier."

Transkript

1

2 Företaget Om oss är utvecklat av Produktionsekonomi AB. Vi har kontor i Kungälv 20 km norr om Göteborg samt i Lidköping, vid Vänern. Framför allt arbetar vi med utveckling av samt med skräddarsydda tilläggsprogram enligt våra kunders önskemål. Affärsidé Vår affärsidé är att utveckla lättanvända, funktionella och prisvärda dataprogram, i huvudsak för tillverkande industrier. Om började byggas för 20 år sedan och utvecklas ständigt. Vi har alltid trott på närhet till kunderna. Därför har vi satsat på att ge snabb support, där ni oftast pratar direkt med de människor som utvecklar programmet. Om ni vill ha mindre anpassningar av programmet kan vi vanligtvis lösa era önskemål på ett par dagar. Vi har stor vana av hur man arbetar inom tillverkningsindustrin och talar ert språk. Det gör att vi snabbt kan skräddarsy programmet efter era önskemål och ert sätt att arbeta. Våra kunder De flesta av våra kunder är små och medelstora företag inom tillverkningsindustrin med behov av ett funktionellt och lättanvänt MPS-system. Våra kunder finns i hela Sverige, men vi har även kunder utanför landets gränser. Vi har bredden Förutom har vi utvecklat ett flertal system för bl.a. biluthyrning, lokalbokning, patientjournaler, kalkylprogram, lägenhetsuthyrning och tidsredovisning. Vi har dessutom stor erfarenhet av installation av både mjuk- och hårdvara. Det gör att vi kan ta fram prisvärda totallösningar med t.ex. datorer, streckkodsläsare, automatisk backup, antivirus-program och MPS-system om ni så önskar.

3 Introduktion Ställ krav på ert MPS-system! Ett framgångsrikt företag måste ställa höga krav på sitt MPS-system. Det ni producerar har aldrig varit allena avgörande för era affärer. Lika viktigt är att ni hanterar information, kunder och partners på ett vinnande sätt. är ett komplett, integrerat MPS-system för tillverkande industri, byggt på beprövad teknik och erfarenhet. har ständigt fokus på att hjälpa er skapa lönsamma affärer och är skapat för att ge er den överblick och kontroll ni behöver. Allt finns där innehåller alla de funktioner som ett tillverkande företag behöver, som strukturer, artiklar, för och efterkalkyler, tidsredovisning, beläggning, planering, inköp och leveransbevakning. används för att styra tillverkningen inom en rad olika områden, både lager och kundorderstyrd produktion, allt från enstyckstillverkning till massproduktion. Priset är rätt Ett komplett MPS-system ska inte behöva kosta en mindre förmögenhet. Vi på Produktionsekonomi AB har alltid haft som filosofi att ge våra kunder mycket för pengarna, oavsett om det gäller huvudprogrammet, tilläggsmoduler eller support. Jämför oss gärna med andra MPS-system på marknaden och bli inte förvånad om totalkostnaden för blir mindre än hälften jämfört med närmsta konkurrent!

4 Översikt är ett komplett Material- och Produktionsstyrningssystem. Programmet används idag för att styra tillverkningen i över 100 industrier, både i Sverige och utomlands. Hanterar all form av tillverkning används för att styra all form av tillverkning, både egna produkter och legotillverkning, i små och stora serier. Flera varianter Programmet levereras i flera olika paket: Prodtime TID. Tidsredovisning för kom/gå stämpling. Prodtime TID/PROJEKT. Tidsredovisning med kom/gå stämpling men även med tidsredovisning på order/projekt. Bas. Består av de vanligaste funktionerna som behövs för att styra produktion och materialflöden. Kan kompletteras efter hand. Professional. Består av alla nedanstående moduler. Moduluppbyggt Programmet består av åtta grundmoduler och tillhörande dataregister. Modulerna kan antingen köras separat eller helt integrerat. Grundmodulerna kan kompletteras med olika tilläggsmoduler, allt efter behov. MODUL REGISTER Offert Kundregister Kundorder Tillverkningsorder Lager & Inköp Tidsredovisning Fakturering Leverantörsrekontra Bokföring Leverantörsregister Valutaregister Personalregister Artikelregister Artikelstruktur Produktionsgrupper Operationsregister Lönearter Arbetstidsregister

5 Ett flertal utskrifter kan i varje modul presentera ett stort antal olika utskrifter, t.ex. artikellistor, kund- och leverantörslistor, orderlistor, PIA-listor, för- och efterkalkyler, lagersaldo, lagervärde, saldo i tid, beställningsförslag, beställningar, etc. Programmet utnyttjar Crystal Reports för alla utskrifter, vilket gör det möjligt att utforma dessa helt efter egna behov och önskemål. Flexibelt Utseende, behörighetsnivåer och tillgängliga funktioner kan i stora delar anpassas till varje användare. Ni kan själva ändra layout på fält, fältnamn, tillgängliga snabbknappar, utseende på huvudmenyn, etc, så att programmet passar ert sätt att arbeta. Skräddarsytt Vi har stor vana av att skräddarsy programmet och dess utskrifter. Snabbt, och till mycket konkurrenskraftiga priser. Övrigt Kan kopplas till de flesta lönesystem. Export av data till ett stort antal format, t.ex. HTML, Excel, Word, m.m. Behörighetsnivåer i flera steg. Olika användare ges åtkomst till olika funktioner Utskrift direkt till fax, via ert vanliga modem. Klart för att användas i nätverk, Windows 98, 2000, XP, Vista m.m. PDF utskrift Integration med Outlook Vi förbehåller oss rätten att ändra priser och specifikationer i denna broschyr utan föregående meddelande.

6 Utskrifter Om utskrifterna i Låt oss göra jobbet... Med följer ett stort antal utskrifter för varje modul. Ofta brukar man dock vilja anpassa utseendet eller innehållet i utskrifterna. Vi hjälper er med att lägga in er logotyp i dokument som skickas till kunder och leverantörer, adress i sidfot, layout, vilka fältdata som ska visas, eventuella nya fält, etc. Om ni vill kan vi ta fram fler utskrifter enligt era önskemål, t.ex. offerter på engelska, specialbyggda inventeringslistor, etc. Vi har stor vana att ta fram skräddarsydda utskrifter och rapporter, så att ni kan få ett system som passar just era behov. Vanligtvis kostar det mellan 300 kr och 500 kr att ta fram en ny utskrift och levereranstiden är ett par dagar. Ni får alltid ett fast pris på nya utskrifter.... eller gör det själv Alla utskrifter i genereras med hjälp av ett program som heter Crystal Reports. Detta program används även för att styra utformningen av alla era rapporter. Med Crystal Reports kan ni själv skapa nya utskrifter, lägga in logotyper, flytta kolumner, välja vilken information som ska visas, ändra texter och rubriker, etc. Kontakta oss för vidare information angående Crystal Reports.

7 Offert Integration och snabba sökningar Denna programdel ger er en effektiv hantering av alla moment som har med offerering att göra. Automatisk koppling till artikelregister och kundregister. Snabbtangenter för de vanligaste kommandona. Export till kundordrar eller TV-ordrar. Enkel sökning bland tidigare offerter så att du snabbt kan låta en ny offert baseras på en tidigare offert. Kort sagt det du behöver i en smidig förpackning. Funktioner Offerering Artikelregister Kundregister Saldo information Utskrifter Offert Offertlistor Offertstatistik Artikellistor Kundlistor m.m.

8 Kundorder Byggt för flexibilitet Denna modul består av två delar: Kundorder samt Utleverans. I delen Kundorder hanteras kundordrar, d.v.s. mottagna beställningar. Denna del är kopplad till offertmodulen så att du enkelt kan omvandla en offert till en order. Givetvis kan du även skriva in en order manuellt. Kundorder är helt integrerad med Lager & Inköp, så när en order registreras kan du reservera ingående artiklar på lagret. Dessutom kan kundordern enkelt göras till en Tillverkningsorder och därigenom belägga de maskiner eller personer som ska tillverka artiklarna. I delen Utleverans hanteras utleveranser av gods. Vid utleverans justeras lagerreservationer och lagersaldon automatiskt. Utleverans kan ske antingen av hela eller del av order. Informationen kan sedan hämtas in till modulen Fakturering för snabb hantering av era fakturor. Här skapas också fraktsedlar, följesedlar, adresslappar och etiketter som hör ihop med utleveransen. Fraktsedlar, följesedlar, adresslappar och etiketter kan givetvis anpassas helt efter era önskemål! Funktioner för Kundorder Kundorder Lagerreservationer Koppling till offert Koppling till TV-order Funktioner för Utleverans Utleverans Utskrifter Kundorder Orderbekräftelse Leveranshistorik Följesedlar Fraktsedlar Adresslappar

9 Tillverkningsorder Kompletta arbetskort och koll på beläggningen Programdelen Tillverkningsorder består av två delar: Material och Operationer. Du får full kontroll över er beläggning och snabb information om statusen på all tidigare, pågående och kommande tillverkning. TV-ordrar används även för att skapa arbetskort till personalen samt reservera kapacitet i den produktionsgrupp som ska användas för arbetsmomentet. Förutom manuell registrering kan en kundorder eller offert omvandlas till en TV-order. kan dessutom ta fram skräddarsydda förslag på tillverkning som behöver utföras. Genom integrationen med Lager & Inköp kan ökningar och minskningar av ert lagersaldo hanteras automatiskt när en TV-order registreras/klarrapporteras. Funktioner för Material Orderstatus på tillverkningsorder Efterkalkyler Produktionsstatistik Produkter i arbete Tillverkningsförslag Funktioner för Operationer Operationsregister Produktionsgrupper Operationsstrukturer Arbetskort Beläggning Förkalkyl arbete Tillverkningsorder arbete Utskrifter Tillverkningsorder Orderlista Kaplista Arbetskort Arbetskort med EAN-kod Lista över arbetskort Följesedel m.m.

10 Lager & Inköp Kontroll över lagret och smidiga inköpsrutiner I denna programdel finns väl utvecklade rutiner för registrering av inköpsordrar, leveransbevakning, kontroller, reklamationer och beställningsförslag. Tack vare integreringen med modulerna Tillverkningsorder och kundorder får ni en flexibel lösning som bl.a. ger er en komplett artikelstatistik samt automatisk, säker och snabb hantering av lagerförändringar. Med en enkel knapptryckning sammanställer kompletta inköpsförslag enligt era önskemål! Funktioner Beställningar Beställningsförslag Leveransbevakning Inleverans Lagerjusteringar Artikelstatistik Saldoinformation Utskrifter Inköpsorder Artikelstatistik Leveransbevakning Beställningsförslag Beställningsförslag per leverantör Inventeringslista m.m.

11 Tidsredovisning Tidsregistrering och efterkalkyler har aldrig varit enklare Tidsredovisningen används för att effektivt registrera olika tider och består av två delar: Personalens närvarotid samt Tid per arbetsorder. Närvarotiden registreras med en PC som fungerar som en intelligent stämpelklocka och ligger sedan till grund för bl.a. löneutbetalningar. Tid per arbetsorder tas fram genom att de anställda stämplar på arbetskort som används för att ta fram efterkalkyler per order, operation eller artikel. Funktioner för Tid per arbetsorder Orderstatus på tillverkningsorder Efterkalkyler Produktionsstatistik Produkter i arbete Funktioner för Personalens närvarotid Stämplingsprogram Aktuell närvaro Personalplanering Tidrapport och löneunderlag Närvaro- och frånvarostatistik Utskrifter Tidrapport per anställd Tidrapport för alla anställda Produktionstatistik Frånvarorapport Närvarorapport m.m.

12 Fakturering Överblick och kontroll Att fakturera i är enkelt. Bland funktionerna i denna modul kan nämnas bevakning av fakturor, kundreskontra och smart koppling till era utleveranser. Ni får även samfakturering av olika utleveranser till samma kund. Kontering av fakturor som ger utskrift av bokföringsunderlag som enkelt kan hämtas in i redovisningsmodulen. Bevakning av inbetalningar samt utskrift av skräddarsydda påminnelser vid uteblivna betalningar. Faktureringsmodulen i låter hela er fakturering gå snabbt, säkert och smidigt. Funktioner Fakturering Fakturering av utleveranser Samfakturering Kundreskontra Påminnelser vid obetalda fakturor Tilläggskontering Bokföringsunderlag Utskrifter Faktura Fakturakopia Kontantnota Reskontrajournal Bokföringsunderlag m.m.

13 Leverantörreskontra Samla alla era leverantörsfakturor under ett tak Denna modul ser till att ni bokför och bevakar era leverantörsskulder på ett rationellt sätt. Dessutom kan leverantörsreskontran integreras med er bokföring, Systemet är byggt så att ni undviker dyra dröjsmålsräntor och samtidigt utnyttjar er kredittid maximalt. Alla registrerade fakturor visas på skärmen och ni får en lista över vilka fakturor som förfaller inom en snar framtid. Betala fakturorna genom att markera dem och välj sedan betalningssätt, betala genom att skicka en fil till Post eller Bankgirot. Enklare och säkrare kan det knappast bli! ger er ett lättanvänt och komplett system för administrering och utbetalning av leverantörsfakturor. Funktioner Leverantörsreskontra Registrering av fakturor Utbetalning av fakturor Post- & Bankgirobetalning Bevakning Kontoplan Grundkonto Utskrifter Fakturor Utbetalningar Reskontrajournal Fakturor per leverantör Bokföringsunderlag m.m.

14 Redovisning Inbyggd integration och öppenhet Bokföringen kan köras helt integrerad med de övriga modulerna i Prodtime MPS. Bokföringunderlagen från kund och leverantörsfakturorna hämtas automatiskt in som verifikationer. Budget kan läggas in på valfria konton som även kan användas i likviditetsuppföljningen. Funktioner Verifikat Grundkonton Kontoplan Rapporter Budget Utskrifter Dagbok Huvudbok Resultaträkning Balansräkning Likviditets rapport Kontoplan m.m

15 Referenser Nedan finner ni kontaktinformation till ett urval av de företag som använder idag. Företagen varierar när det gäller storlek, bransch och i vilken omfattning de använder. Kontakta oss gärna så kan vi ta fram de referenser som arbetar med Prodtime inom er bransch och använder de funktioner som ni är intresserade av. Företag Ort Telefon Program GISIP AB Skövde Prodtime Göran Gustavsson KINNEX AB Irene Nilsson GÖTENE CE AB Charie Svantesson Götene Prodtime, Q-tool Götene Prodtime AUTOMATIONSINDUSTRI AB Thomas Johnsson SAMEK TOOL AB Svante Hultén Partille Prodtime Vårgårda Prodtime, ABA of BELGIUM S.A. Richard Ramade Moescroen, Belgien Prodtime, Q-tool ÖBAKO AB Urban Nordgren Härnösand Prodtime INDUSTRI MEKANO AB Thomas Ahlstedt EL & PUMPSERVICE AB Sven-Erik Andersson KÖKSPROFILEN AB Kurt Olausson IC Production AB Lars-Åke Bergström Göteneds Mekaniska Verkstad Bo Andersson Skeppshultcykeln AB Paul Claesson Halmstad Prodtime Halmstad Prodtime Strömstad Prodtime Mariestad Prodtime Götene Prodtime Skeppshult Prodtime

16 Referenser Företag Ort Telefon Program Fonus Träindustri Jan Larsson JOE STEEN AB Joe Steen Carl Larssons Mek. Verkstad AB Tommy Lavinius EBOSS AB Mikael Eliasson Falköping Prodtime Vaggeryd Prodtime Göteborg Prodtime Nissafors Prodtime SÖDRA MEKANISKA AB Sture Norén Påarp Prodtime BOGELACK Roger Vallentin Ulricehamn Prodtime RONECO AB Göran Ronelöv Göteborg Prodtime JTM JULA TILLVERKNING & MONTERING Anders Lundell AB LEDARSKRUV Kjell Hultgren VERKSTADSTEKNIK K. LEVIN AB Kent Levin Mariestad Prodtime Värmdö Prodtime Skene Prodtime BOFAB CONVEYOR AB Mikael Fredriksson BORÅS AUTOMATINDUSTRI AB Kaj Nilsson TRESTAD LASER AB Anna-Karin Andersson ROSÉN & CO MASKIN AB Claes Ekström AZTOGRAPH AB Pelle Thell LÄTTMETALLVERKET AB Börje Åberg Motala Prodtime Borås Prodtime Trollhättan Prodtime Lidköping Prodtime Tranås Prodtime Norrtälje Prodtime

17 Referenser Företag Ort Telefon Program TME Elektronikmontering Sven Ryglert Söderåkra Prodtime Sörskår Mek. Verksted AS Åsmund Voster Stavanger, Norge Prodtime SB GRÄVTILLBEHÖR AB Billy Hölscher MANDUS WIRE AB Håkan Karlsson Harplinge Smides & Mekaniska AB Tommy Bertilsson KVM Kumla Magnus Andersson KRIMPROD Frank Lejhag MYTEC YTBEHANDLING AB Camilla Ehn ROTAB Johan Solenberg SAMEKAB Produkter AB Hans Billberger Lidköping Prodtime Värnamo Prodtime Harplinge Prodtime Kumla Prodtime Tidaholm Prodtime Varberg Prodtime Stockholm Prodtime Kungälv Prodtime Ingvar Persson AB Örjan Nilsson HANSSON & RUSSBERG AB Martin Russberg FRIGADON AB Kenneth Tällberg UNICOLOR AB Mats Karlsson KLÖFVER AB Jan Sjögren Coloraid AB Katarina Wikelund Ergonomix AB Jörgen Sandell Skövde Prodtime Uddevalla Prodtime Halmstad Prodtime Ängelholm Prodtime Forsheda Prodtime Kungälv Prodtime Borås Prodtime

18 Referenser Företag Ort Telefon Program JCK Produkter AB Kenneth Gustafsson Källviken Dörren AB Jonny Nygård Sävsjö Prodtime Heby Prodtime PAC 2 AB Lars Berg Kungsbacka Prodtime JN Legosvets AB Jonas Niklsasson Skillingaryd Prodtime Petersen Machinery Group Ulla Baagø Uldum, Danmark Prodtime IT Grafiska AB Ivan Thorman KRIMPROD Frank Lejhag Industri Service AB Ulric Larsson A-Teknik AB Kenneth Nylén Sättraby Verkstad AB Fredrik Trolin Kungälv Prodtime Tidaholm Prodtime Vaggeryd Prodtime Trollhättan Prodtime Edsbro Prodtime THEVINYL AB Jens Priess NANOPULS AB Lars-Åke Leijon Skeppshult Gjuteri AB Mats Nilsson Bovalls Dörrbyggeri AB Ronny Sanglert AIR-Site AB Tomas Nilsson LGL Construction AB Fredrik Holmqvist Svenska Jalusi AB Jonas Larsson Munka- Ljungby Prodtime Uppsala Prodtime Skeppshult Prodtime Bovallstrand Prodtime Lindome Prodtime Smålandsstenar Prodtime Göteborg Prodtime Produktionsekonomi AB Box 550 Tel:

19 Prislista Prisexempel: Bas Bas är grundversionen av. Ni kan enkelt komplettera med fler programdelar allt eftersom era behov växer. Följande moduler ingår: Tillverkningsorder Lager & Inköp Tidsrapportering Artikel-, kund, operations- och produktionsgruppsregister, artikelstruktur, arbetskort och beläggning. Beställningförslag, inköpsprogram, saldo, statistik, leverantörsregister och leveransbevakning. Orderstatus, efterkalkyler, stämplingsprogram, aktuell närvaro, tidrapporter, löneunderlag och frånvarostatistik. 1-3 användare Därutöver per användare Bas kr kr Licensavtal/supportavtal kr / år 15 % Obligatoriskt Utbildning & underhåll Konsultation & programmering 650 kr / tim Licensavtalet inkluderar fria programuppdateringar. Supportavtal ingår utan kostnad i tre månader. För ev. tilläggsprogram utgår en årlig licensavgift med 15% av programpriset.

20 Prislista Prisexempel: Professional Professional är fullversionen av. Samtliga åtta moduler som beskrivs i denna broschyr ingår. Offert Offert, offertutskrift, offertstatistik Kundorder Tillverkningsorder Lager & Inköp Tidsrapportering Fakturering Kundorder, lagerreservationer, utleveranser, fraktsedlar, följesedlar, adresslappar. Artikel-, kund, operations och produktionsgruppregister, artikelstruktur, arbetskort och beläggning. Beställningförslag, inköpsprogram, saldo, statistik, leverantörsregister och leveransbevakning. Orderstatus, efterkalkyler, stämplingsprogram, Aktuell närvaro, tidrapporter, löneunderlag och frånvarostatistik. Fakturering av utleveranser, kundreskontra, samfakturering med bokföringsunderlag, Leverantörreskontra Redovisning Tilläggsprogram 1-5 användare Därutöver / användare Professional kr kr Licensavtal/supportavtal kr / år 15 % obligatoriskt Utbildning & underhåll (frivilligt) Se separat prislista Konsultation & programmering Timkostnad 650 kr / tim Licensavtalet inkluderar fria programuppdateringar. Supportavtal ingår utan kostnad i tre månader För ev. tilläggsprogram utgår en årlig licensavgift med 15% av programpriset. Leverantörsreskontra, fakturor, post- & Bankgirobetalningar, bevakning, bokföringsunderlag, Verifikat, budget, kontoplan, resultaträkning, balansräkning och momsrapport, likviditetsrapport Samtliga tilläggsprogram och utskrifter. Se listan Tilläggsprogram för mer information.

21 Tilläggs moduler Exempel på: TILLÄGGSMODULER Pris Reklamationshantering Kund leverantörs och interna reklamationer 3000 Q-Tool Verktygskalibreringssystem Håller reda på när ett verktyg måste kalibreras igen 3000 Import/export av kundorder Skapa kundordrar på distans och skicka till firma/huvudkontor 3000 Mätprotokoll Lagrar uppmätta kontroll mätvärden på artiklar 3000 Fraktsedelutskrift Koppling till Pacsoft fraktsedelprogram 3000 Mottagningskontroll vid inleverans 3000 Stafflad prislista Varje kund kan ha olika stafflade priser och intervaller 3000 Fakturadata fil Till Föreningssparbankens, Handelsbanken fakturaservice 3000 Import från AUTO-CAD Importerar artikellistor till artikelstruktur 1500 Import från ELPRO CAD Importerar artikellistor till artikelstruktur 1500 Bevakning av ISO certifiering av leverantörer Kund-Leverantörers leveranssäkerhet FIFO först in först ut Rullande lagerhantering inkl flera lagerplatser /artikel 5000 Koppling till valfritt lönesystem som tex. SPCS, Hogia, Kontek EDI-fact fil från fakturering

22 Support Supportavtal Ständig support och förmånliga rabatter Vår supportavdelning har stor erfarenhet av både och arbete inom tillverkningsindustrin. Detta gör att du snabbt får hjälp när du kontaktar oss. Med vårt supportavtal får företaget obegränsad, kostnadsfri support under kontorstid. Dessutom får ni rabatt på all konsultation, programmering och utbildning. Supportavtalet ger er trygghet för en låg årskostnad. Omfattning Obegränsad programsupport Via telefon, e-post eller fax. Tillgång till fjärrhjälp Via Terminal server, Laplink, pcanywhere eller motsvarande. Vi kan hjälpa er som om vi vore på plats, och se vad som händer i ert program. Timdebitering Vid utbildning, konsultation eller programändringar ligger timdebiteringen på 650 kr.

23 Utbildning Kom-igång-paket Kunskap är nyckeln till framgång Skulle du köpa en Ferrari och sedan bara köra den i ettans växel? Givetvis inte. Oavsett vilka investeringar man gör behövs kunskap för att maximera nyttan. Därför rekommenderar vi en introduktionsutbildning av Prodtime MPS. Vi erbjuder utbildning av ert nya -system så att ni snabbt kommer igång. Vi kontaktar er i god tid innan utbildningen och skräddarsyr den så att den blir anpassad till just er verksamhet. Ni blir visade på plats hur ni för in data i era register och bäst använder programmet för att underlätta det dagliga arbetet. Genom att börja med ett kom-igång-paket får ni en bra grund att stå på inför många års användning av. De flesta av våra kunder väljer minst två dagars utbildning. Ett litet företag med enkla rutiner och datavan personal kan dock klara sig med en dags installation och utbildning. 1 dag 2 dagar 3 dagar Installation av Introduktion till systemet Arbetsytan Att bygga register Kortfattad genomgång av aktuella moduler Sökningar Allt ovan, plus: Genomgång av arbetsrutiner Utförlig genomgång av aktuella moduler Design av utskrifter, rapporter, m.m. Allt ovan, plus: Tips & tricks - smarta genvägar Framtagning av egna rapporter Avancerade sökningar, SQL-frågespråk Export/Import av data

24 Utbildning Utbildnings- och underhållsavtal Kontinuerlig service minskar stillestånd Kontinuerlig utbildning i är en mycket sund investering och vi erbjuder ett antal attraktiva utbildningspaket. Vi går även igenom era databaser för att förebygga att något händer och rensar bort data som inte ska finnas kvar (t.ex. artiklar eller information ni lagt in enbart för att testa någon funktion i programmet). Genom att förenkla och effektivisera er användning av ökar ni konkurrenskraften för ert företag. Dessutom minskar ni risken för stillestånd. Innehåll Vidareutbildning på de funktioner ni använder Genomgång av arbetsrutiner Genomgång av er databas Test av alla skrivarrutiner Utbildning på nya funktioner Kontroll att alla uppdateringar installerats korrekt Kontroll att andra program inte påverkar funktionaliteten hos Prodtime MPS Omfattning 1 halvdag per år Pris kr 2 halvdagar per år kr 1 heldag per år kr 2 heldagar per år kr 3 heldagar per år kr Kostnad för resa och ev. logi tillkommer enligt statliga normer.

Affärsidé Vår affärsidé är att utveckla lättanvända, funktionella och prisvärda dataprogram, i huvudsak för tillverkande industrier.

Affärsidé Vår affärsidé är att utveckla lättanvända, funktionella och prisvärda dataprogram, i huvudsak för tillverkande industrier. Företaget Om oss är utvecklat av Produktionsekonomi AB. Vi har kontor i Kungälv 20 km norr om Göteborg samt i Lidköping, vid Vänern. Framför allt arbetar vi med utveckling av samt med skräddarsydda tilläggsprogram

Läs mer

Introduktion. Arbetsgång. Grundregister. Offerter. Kundorder. Tillverkningsorder. Lager/Inköp. Tidsredovisning. Fakturering. Leverantörsreskontra

Introduktion. Arbetsgång. Grundregister. Offerter. Kundorder. Tillverkningsorder. Lager/Inköp. Tidsredovisning. Fakturering. Leverantörsreskontra Inledning Arbetsgång Grundregister Offerter Kundorder Tillverkningsorder Lager/Inköp Tidsredovisning Fakturering Leverantörsreskontra Redovisning Konfigurering System 2007-12-20 Support: 0510 260 70 Inledning

Läs mer

Nöjda kunder är nyckeln till vår framgång

Nöjda kunder är nyckeln till vår framgång åke persson Nöjda kunder är nyckeln till vår framgång Vi är inte som andra. I 40 år har vi hållit fast vid vår affärsidé att leverera ett affärssystem för tillverkande industri. Vår utveckling, support,

Läs mer

utikssystem RM/säljstöd rderhanteri anagement

utikssystem RM/säljstöd rderhanteri anagement Integration koppla samman andra program med s ekonomiprogram utikssystem RM/säljstöd rderhanteri anagement -handel We Tillverkning Lager ekonomiprogram E-handel Butik Lösningar från Spcs integrationspartners

Läs mer

NÄR DU VILL SKRÄDDARSY DITT AFFÄRSSYSTEM. avance

NÄR DU VILL SKRÄDDARSY DITT AFFÄRSSYSTEM. avance NÄR DU VILL SKRÄDDARSY DITT AFFÄRSSYSTEM avance 2 fdt avance FDT Avance det dynamiska affärssystemet FDT Avance är det flexibla affärssystemet som ger mängder av möjligheter. Genom tilläggsmodulerna anpassar

Läs mer

avance Magazine FDT Invoice Skeppshults Gjuteri hela vägen från järntacka till färdig produkt

avance Magazine FDT Invoice Skeppshults Gjuteri hela vägen från järntacka till färdig produkt avance Magazine Nummer 2 Maj 2014 KUNDMAGASINET FRÅN FDT SOM ÖKAR DIN LÖNSAMHET Avance Bransch TIPS OCH MODULER FÖR DEN TILLVERKANDE INDUSTRIN Nylansering av FDT Invoice EFFEKTIVISERAD FAKTURAHANTERING

Läs mer

Visma Avendo Ekonomi 40

Visma Avendo Ekonomi 40 Visma Avendo Ekonomi 40. Pris från 4.990:- (frakt och moms tillkommer). Det moderna ekonomiprogrammet Visma Avendo Ekonomi 40 Visma Avendo Ekonomi 40 passar lika bra för handelsföretag som för tjänsteföretag.

Läs mer

Effektivisera ditt arbetsflöde

Effektivisera ditt arbetsflöde Effektivisera ditt arbetsflöde koppla ett plussystem till Vismas ekonomiprogram Kassalösning Arbetsorder Elektronisk fakturahantering 1 Det är enkelt att lägga till Genom att låta Vismas ekonomiprogram

Läs mer

Visma Administation 1000

Visma Administation 1000 Visma Administration 1000. Pris från 6.490:- (frakt och moms tillkommer). Ekonomiprogram med order, lager och projektredovisning Visma Administation 1000 Visma Administration 1000 är ofta den bästa lösningen

Läs mer

avance Magazine Sedan vi skaffade Avance har vi aldrig tänkt tanken att byta affärssystem FDT AVAN NÄR DU VILL SKRÄDDARSY DITT AFFÄRSSYSTEM

avance Magazine Sedan vi skaffade Avance har vi aldrig tänkt tanken att byta affärssystem FDT AVAN NÄR DU VILL SKRÄDDARSY DITT AFFÄRSSYSTEM avance PREMIÄR! Magazine Nummer 1 November 2013 KUNDMAGASINET FRÅN FDT SOM ÖKAR DIN LÖNSAMHET NÄR DU VILL SKRÄDDARSY DITT AFFÄRSSYSTEM Sedan vi skaffade Avance har vi aldrig tänkt tanken att byta affärssystem

Läs mer

Visma Administration 500

Visma Administration 500 Visma Administration 500. Pris från 4.125:- (frakt och moms tillkommer). Sveriges mest köpta program för bokföring och fakturering Visma Administration 500 Sveriges mest köpta ekonomiprogram Visma Administration

Läs mer

Visma Administation 500

Visma Administation 500 Visma Administration 500. Pris från 3.890:- (frakt och moms tillkommer). Sveriges mest köpta program för bokföring och fakturering Visma Administation 500 Sveriges mest köpta ekonomiprogram Visma Administration

Läs mer

Användarstudio. Pyramid Användarstudio - för vem? För alla som har behov av att kunna göra förändringar i standardfält, dialoger etc..

Användarstudio. Pyramid Användarstudio - för vem? För alla som har behov av att kunna göra förändringar i standardfält, dialoger etc.. Användarstudio Skräddarsy Pyramid för dina behov Pyramid Användarstudio finns i två nivåer: Användarstudion och Konsultstudion. Pyramid Användarstudio är ett suveränt verktyg för att göra egna förändringar

Läs mer

Visma Administration 1000

Visma Administration 1000 Visma Administration 1000. Pris från 9.990:- (12 månaders serviceavtal ingår, frakt och moms tillkommer) Ekonomiprogram med order, lager och projektredovisning Visma Administration 1000 Visma Administration

Läs mer

Ett system som företaget förtjänar! Mamut Enterprise. Kompletta ekonomi- och informationssystem för företag med 1-50 anställda

Ett system som företaget förtjänar! Mamut Enterprise. Kompletta ekonomi- och informationssystem för företag med 1-50 anställda Ett system som företaget förtjänar! Mamut Enterprise Kompletta ekonomi- och informationssystem för företag med 1-50 anställda SIDAN 4-5 6-7 8-9 10-11 12-13 14-15 16-17 18-19 INNEHÅLL, DEL 1 DEN BÄSTA LÖSNINGEN

Läs mer

ENTRÉ KUNDREGISTER...

ENTRÉ KUNDREGISTER... Entré INNEHÅLLSFÖRTECKNING ENTRÉ KUNDREGISTER... - 2 - Innehåll i Entré Kundregister... - 2 - Översikt av menysystemet... - 2 - FÖRBEREDANDE ARBETE... - 3 - Sammanfattning - kundhantering... - 3 - Viktigt

Läs mer

ett affärssystem för verklighet och vision!

ett affärssystem för verklighet och vision! ett affärssystem för verklighet och vision! Ett nytt sätt att arbeta När du väljer nytt affärssystem är det viktigt att det har rätt funktionalitet för din verksamhet och att det bygger på en modern teknisk

Läs mer

Pyramid CRM - Customer Relationship Management

Pyramid CRM - Customer Relationship Management Pyramid CRM - Customer Relationship Management Informationen är navet i din verksamhet! Pyramid CRM är inte bara en lösning för säljstöd utan ett brett verksamhetsstöd för alla på företaget. Pyramid CRM

Läs mer

HansaWorld. FirstOffice. Ett integrerat affärssystem för Macintosh, Linux och Windows. 2003 HansaWorld All rights reserved 5.

HansaWorld. FirstOffice. Ett integrerat affärssystem för Macintosh, Linux och Windows. 2003 HansaWorld All rights reserved 5. HansaWorld FirstOffice Ett integrerat affärssystem för Macintosh, Linux och Windows. 2003 HansaWorld All rights reserved 5.3 2007-10-09 Förord FirstOffice är ett kraftfullt affärssystem för Windows och

Läs mer

EVO DEV PRODUKT KATALOG

EVO DEV PRODUKT KATALOG EVO DEV PRODUKT KATALOG I II INNEHÅLLSFÖRTECKNING EVO DEV LITE OM EVODEV AB... 3 EVODEV ATTEST... 4 EVODEV KASSAFLÖDE... 5 EVODEV SKAPA ARTIKELBUDGET... 6 EVODEV AVPRICKNING... 6 EVODEV BUGETIMPORT...

Läs mer

Biet för PrePress INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING... 3

Biet för PrePress INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING... 3 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING... 3 MARKNAD... 4 DAGBOK... 4 UTSKRIFTER... 5 ANNULLERA DAGBOK... 7 KAMPANJER... 7 UTSKICK... 7 UPPLÄGGNING AV KUNDÄMNEN... 8 ÖVERFÖRING TILL KUND... 8 KALKYL... 9 ORDER...

Läs mer

DÄCKDATA DET LEDANDE SYSTEMET FÖR DÄCKBRANSCHEN

DÄCKDATA DET LEDANDE SYSTEMET FÖR DÄCKBRANSCHEN DÄCKDATA FULL KONTROLL PÅ DÄCKHOTELLET PRISLISTOR & LEVERANTÖRER ALLTID ONLINE TIDBOKNING VIA INTERNET SMS-TJÄNST DET LEDANDE SYSTEMET FÖR DÄCKBRANSCHEN VÄLKOMMEN! Sedan jag startade Compilator för snart

Läs mer

Vad är Dynamics NAV MyWay?... 3. Hur är Dynamics NAV MyWay uppbyggt?... 4. Vilka typer av företag passar Dynamics NAV MyWay för?... 5. Ekonomi...

Vad är Dynamics NAV MyWay?... 3. Hur är Dynamics NAV MyWay uppbyggt?... 4. Vilka typer av företag passar Dynamics NAV MyWay för?... 5. Ekonomi... Produktöversikt för Microsoft Dynamics NAV MyWay Innehåll Vad är Dynamics NAV MyWay?... 3 Hur är Dynamics NAV MyWay uppbyggt?... 4 Vilka typer av företag passar Dynamics NAV MyWay för?... 5 Ekonomi...

Läs mer

LEGA ONLINE. Bli lönsammare med Lega Online. www.legaonline.se. - Sveriges största internetbaserade bokningssystem.

LEGA ONLINE. Bli lönsammare med Lega Online. www.legaonline.se. - Sveriges största internetbaserade bokningssystem. LEGA ONLINE - Sveriges största internetbaserade bokningssystem Bli lönsammare med Lega Online Tänk om alla dina bokningar, kunder och artiklar fanns samlade i ett system, med fullständig statistik och

Läs mer

Användarhandledning för Exder Small Business

Användarhandledning för Exder Small Business Användarhandledning för Exder Small Business Senast Uppdaterad: 12-02-01 Exder Small Business Sida 2 av 87 Innehållsförteckning 1. Inledning... 4 2. Affärsprocessbeskrivning... 5 2.1 Processbeskrivning...

Läs mer

Kravspecifikation för nytt affärssystem - En fallstudie på Spaljisten AB

Kravspecifikation för nytt affärssystem - En fallstudie på Spaljisten AB School of Mathematics and Systems Engineering Reports from MSI - Rapporter från MSI Kravspecifikation för nytt affärssystem - En fallstudie på Spaljisten AB Anders Johansson Jun 2004 MSI Report 04047 Växjö

Läs mer

Kom igång med Norstedts Redovisning/ Affärssystem.

Kom igång med Norstedts Redovisning/ Affärssystem. Kom igång med Norstedts Redovisning/ Affärssystem. Ekonomi-, CRM- och e-handelslösningar för verksamheter med 1 50 anställda. Innehåll 3 Inledning 5 Så här kommer du igång 6 Verifikatsregistrering 8 Rätt

Läs mer

Vad är NAVsmart?... 2. Hur är NAVsmart uppbyggt?... 3. Vilka typer av företag passar NAVsmart för?... 4. Ekonomistyrning... 5

Vad är NAVsmart?... 2. Hur är NAVsmart uppbyggt?... 3. Vilka typer av företag passar NAVsmart för?... 4. Ekonomistyrning... 5 Produktblad för NAVsmart Innehåll Vad är NAVsmart?... 2 Hur är NAVsmart uppbyggt?... 3 Vilka typer av företag passar NAVsmart för?... 4 Ekonomistyrning... 5 Tidrapportering och projekt... 6 Integration

Läs mer

"När resultatet räknas.."

När resultatet räknas.. "När resultatet räknas.." GMS är ett av de administrativa programpaket som funnits längst på den svenska marknaden. De tidigaste versionerna var också de första som redan i början av 80-talet installerades

Läs mer

Idus IS gör underhållet lönsamt och effektivt!

Idus IS gör underhållet lönsamt och effektivt! Idus IS gör underhållet lönsamt och effektivt! KUNDORIENTERAD SEDAN 1992 1 2 Idus IS ger dig många fördelar Idus har sedan 1992 utvecklat programvaror för information, dokumentation och underhåll. Vår

Läs mer