Affärsidé Vår affärsidé är att utveckla lättanvända, funktionella och prisvärda dataprogram, i huvudsak för tillverkande industrier.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Affärsidé Vår affärsidé är att utveckla lättanvända, funktionella och prisvärda dataprogram, i huvudsak för tillverkande industrier."

Transkript

1

2 Företaget Om oss är utvecklat av Produktionsekonomi AB. Vi har kontor i Kungälv 20 km norr om Göteborg samt i Lidköping, vid Vänern. Framför allt arbetar vi med utveckling av samt med skräddarsydda tilläggsprogram enligt våra kunders önskemål. Affärsidé Vår affärsidé är att utveckla lättanvända, funktionella och prisvärda dataprogram, i huvudsak för tillverkande industrier. Om började byggas för 20 år sedan och utvecklas ständigt. Vi har alltid trott på närhet till kunderna. Därför har vi satsat på att ge snabb support, där ni oftast pratar direkt med de människor som utvecklar programmet. Om ni vill ha mindre anpassningar av programmet kan vi vanligtvis lösa era önskemål på ett par dagar. Vi har stor vana av hur man arbetar inom tillverkningsindustrin och talar ert språk. Det gör att vi snabbt kan skräddarsy programmet efter era önskemål och ert sätt att arbeta. Våra kunder De flesta av våra kunder är små och medelstora företag inom tillverkningsindustrin med behov av ett funktionellt och lättanvänt MPS-system. Våra kunder finns i hela Sverige, men vi har även kunder utanför landets gränser. Vi har bredden Förutom har vi utvecklat ett flertal system för bl.a. biluthyrning, lokalbokning, patientjournaler, kalkylprogram, lägenhetsuthyrning och tidsredovisning. Vi har dessutom stor erfarenhet av installation av både mjuk- och hårdvara. Det gör att vi kan ta fram prisvärda totallösningar med t.ex. datorer, streckkodsläsare, automatisk backup, antivirus-program och MPS-system om ni så önskar.

3 Introduktion Ställ krav på ert MPS-system! Ett framgångsrikt företag måste ställa höga krav på sitt MPS-system. Det ni producerar har aldrig varit allena avgörande för era affärer. Lika viktigt är att ni hanterar information, kunder och partners på ett vinnande sätt. är ett komplett, integrerat MPS-system för tillverkande industri, byggt på beprövad teknik och erfarenhet. har ständigt fokus på att hjälpa er skapa lönsamma affärer och är skapat för att ge er den överblick och kontroll ni behöver. Allt finns där innehåller alla de funktioner som ett tillverkande företag behöver, som strukturer, artiklar, för och efterkalkyler, tidsredovisning, beläggning, planering, inköp och leveransbevakning. används för att styra tillverkningen inom en rad olika områden, både lager och kundorderstyrd produktion, allt från enstyckstillverkning till massproduktion. Priset är rätt Ett komplett MPS-system ska inte behöva kosta en mindre förmögenhet. Vi på Produktionsekonomi AB har alltid haft som filosofi att ge våra kunder mycket för pengarna, oavsett om det gäller huvudprogrammet, tilläggsmoduler eller support. Jämför oss gärna med andra MPS-system på marknaden och bli inte förvånad om totalkostnaden för blir mindre än hälften jämfört med närmsta konkurrent!

4 Översikt är ett komplett Material- och Produktionsstyrningssystem. Programmet används idag för att styra tillverkningen i över 100 industrier, både i Sverige och utomlands. Hanterar all form av tillverkning används för att styra all form av tillverkning, både egna produkter och legotillverkning, i små och stora serier. Flera varianter Programmet levereras i flera olika paket: Prodtime TID. Tidsredovisning för kom/gå stämpling. Prodtime TID/PROJEKT. Tidsredovisning med kom/gå stämpling men även med tidsredovisning på order/projekt. Bas. Består av de vanligaste funktionerna som behövs för att styra produktion och materialflöden. Kan kompletteras efter hand. Professional. Består av alla nedanstående moduler. Moduluppbyggt Programmet består av åtta grundmoduler och tillhörande dataregister. Modulerna kan antingen köras separat eller helt integrerat. Grundmodulerna kan kompletteras med olika tilläggsmoduler, allt efter behov. MODUL REGISTER Offert Kundregister Kundorder Tillverkningsorder Lager & Inköp Tidsredovisning Fakturering Leverantörsrekontra Bokföring Leverantörsregister Valutaregister Personalregister Artikelregister Artikelstruktur Produktionsgrupper Operationsregister Lönearter Arbetstidsregister

5 Ett flertal utskrifter kan i varje modul presentera ett stort antal olika utskrifter, t.ex. artikellistor, kund- och leverantörslistor, orderlistor, PIA-listor, för- och efterkalkyler, lagersaldo, lagervärde, saldo i tid, beställningsförslag, beställningar, etc. Programmet utnyttjar Crystal Reports för alla utskrifter, vilket gör det möjligt att utforma dessa helt efter egna behov och önskemål. Flexibelt Utseende, behörighetsnivåer och tillgängliga funktioner kan i stora delar anpassas till varje användare. Ni kan själva ändra layout på fält, fältnamn, tillgängliga snabbknappar, utseende på huvudmenyn, etc, så att programmet passar ert sätt att arbeta. Skräddarsytt Vi har stor vana av att skräddarsy programmet och dess utskrifter. Snabbt, och till mycket konkurrenskraftiga priser. Övrigt Kan kopplas till de flesta lönesystem. Export av data till ett stort antal format, t.ex. HTML, Excel, Word, m.m. Behörighetsnivåer i flera steg. Olika användare ges åtkomst till olika funktioner Utskrift direkt till fax, via ert vanliga modem. Klart för att användas i nätverk, Windows 98, 2000, XP, Vista m.m. PDF utskrift Integration med Outlook Vi förbehåller oss rätten att ändra priser och specifikationer i denna broschyr utan föregående meddelande.

6 Utskrifter Om utskrifterna i Låt oss göra jobbet... Med följer ett stort antal utskrifter för varje modul. Ofta brukar man dock vilja anpassa utseendet eller innehållet i utskrifterna. Vi hjälper er med att lägga in er logotyp i dokument som skickas till kunder och leverantörer, adress i sidfot, layout, vilka fältdata som ska visas, eventuella nya fält, etc. Om ni vill kan vi ta fram fler utskrifter enligt era önskemål, t.ex. offerter på engelska, specialbyggda inventeringslistor, etc. Vi har stor vana att ta fram skräddarsydda utskrifter och rapporter, så att ni kan få ett system som passar just era behov. Vanligtvis kostar det mellan 300 kr och 500 kr att ta fram en ny utskrift och levereranstiden är ett par dagar. Ni får alltid ett fast pris på nya utskrifter.... eller gör det själv Alla utskrifter i genereras med hjälp av ett program som heter Crystal Reports. Detta program används även för att styra utformningen av alla era rapporter. Med Crystal Reports kan ni själv skapa nya utskrifter, lägga in logotyper, flytta kolumner, välja vilken information som ska visas, ändra texter och rubriker, etc. Kontakta oss för vidare information angående Crystal Reports.

7 Offert Integration och snabba sökningar Denna programdel ger er en effektiv hantering av alla moment som har med offerering att göra. Automatisk koppling till artikelregister och kundregister. Snabbtangenter för de vanligaste kommandona. Export till kundordrar eller TV-ordrar. Enkel sökning bland tidigare offerter så att du snabbt kan låta en ny offert baseras på en tidigare offert. Kort sagt det du behöver i en smidig förpackning. Funktioner Offerering Artikelregister Kundregister Saldo information Utskrifter Offert Offertlistor Offertstatistik Artikellistor Kundlistor m.m.

8 Kundorder Byggt för flexibilitet Denna modul består av två delar: Kundorder samt Utleverans. I delen Kundorder hanteras kundordrar, d.v.s. mottagna beställningar. Denna del är kopplad till offertmodulen så att du enkelt kan omvandla en offert till en order. Givetvis kan du även skriva in en order manuellt. Kundorder är helt integrerad med Lager & Inköp, så när en order registreras kan du reservera ingående artiklar på lagret. Dessutom kan kundordern enkelt göras till en Tillverkningsorder och därigenom belägga de maskiner eller personer som ska tillverka artiklarna. I delen Utleverans hanteras utleveranser av gods. Vid utleverans justeras lagerreservationer och lagersaldon automatiskt. Utleverans kan ske antingen av hela eller del av order. Informationen kan sedan hämtas in till modulen Fakturering för snabb hantering av era fakturor. Här skapas också fraktsedlar, följesedlar, adresslappar och etiketter som hör ihop med utleveransen. Fraktsedlar, följesedlar, adresslappar och etiketter kan givetvis anpassas helt efter era önskemål! Funktioner för Kundorder Kundorder Lagerreservationer Koppling till offert Koppling till TV-order Funktioner för Utleverans Utleverans Utskrifter Kundorder Orderbekräftelse Leveranshistorik Följesedlar Fraktsedlar Adresslappar

9 Tillverkningsorder Kompletta arbetskort och koll på beläggningen Programdelen Tillverkningsorder består av två delar: Material och Operationer. Du får full kontroll över er beläggning och snabb information om statusen på all tidigare, pågående och kommande tillverkning. TV-ordrar används även för att skapa arbetskort till personalen samt reservera kapacitet i den produktionsgrupp som ska användas för arbetsmomentet. Förutom manuell registrering kan en kundorder eller offert omvandlas till en TV-order. kan dessutom ta fram skräddarsydda förslag på tillverkning som behöver utföras. Genom integrationen med Lager & Inköp kan ökningar och minskningar av ert lagersaldo hanteras automatiskt när en TV-order registreras/klarrapporteras. Funktioner för Material Orderstatus på tillverkningsorder Efterkalkyler Produktionsstatistik Produkter i arbete Tillverkningsförslag Funktioner för Operationer Operationsregister Produktionsgrupper Operationsstrukturer Arbetskort Beläggning Förkalkyl arbete Tillverkningsorder arbete Utskrifter Tillverkningsorder Orderlista Kaplista Arbetskort Arbetskort med EAN-kod Lista över arbetskort Följesedel m.m.

10 Lager & Inköp Kontroll över lagret och smidiga inköpsrutiner I denna programdel finns väl utvecklade rutiner för registrering av inköpsordrar, leveransbevakning, kontroller, reklamationer och beställningsförslag. Tack vare integreringen med modulerna Tillverkningsorder och kundorder får ni en flexibel lösning som bl.a. ger er en komplett artikelstatistik samt automatisk, säker och snabb hantering av lagerförändringar. Med en enkel knapptryckning sammanställer kompletta inköpsförslag enligt era önskemål! Funktioner Beställningar Beställningsförslag Leveransbevakning Inleverans Lagerjusteringar Artikelstatistik Saldoinformation Utskrifter Inköpsorder Artikelstatistik Leveransbevakning Beställningsförslag Beställningsförslag per leverantör Inventeringslista m.m.

11 Tidsredovisning Tidsregistrering och efterkalkyler har aldrig varit enklare Tidsredovisningen används för att effektivt registrera olika tider och består av två delar: Personalens närvarotid samt Tid per arbetsorder. Närvarotiden registreras med en PC som fungerar som en intelligent stämpelklocka och ligger sedan till grund för bl.a. löneutbetalningar. Tid per arbetsorder tas fram genom att de anställda stämplar på arbetskort som används för att ta fram efterkalkyler per order, operation eller artikel. Funktioner för Tid per arbetsorder Orderstatus på tillverkningsorder Efterkalkyler Produktionsstatistik Produkter i arbete Funktioner för Personalens närvarotid Stämplingsprogram Aktuell närvaro Personalplanering Tidrapport och löneunderlag Närvaro- och frånvarostatistik Utskrifter Tidrapport per anställd Tidrapport för alla anställda Produktionstatistik Frånvarorapport Närvarorapport m.m.

12 Fakturering Överblick och kontroll Att fakturera i är enkelt. Bland funktionerna i denna modul kan nämnas bevakning av fakturor, kundreskontra och smart koppling till era utleveranser. Ni får även samfakturering av olika utleveranser till samma kund. Kontering av fakturor som ger utskrift av bokföringsunderlag som enkelt kan hämtas in i redovisningsmodulen. Bevakning av inbetalningar samt utskrift av skräddarsydda påminnelser vid uteblivna betalningar. Faktureringsmodulen i låter hela er fakturering gå snabbt, säkert och smidigt. Funktioner Fakturering Fakturering av utleveranser Samfakturering Kundreskontra Påminnelser vid obetalda fakturor Tilläggskontering Bokföringsunderlag Utskrifter Faktura Fakturakopia Kontantnota Reskontrajournal Bokföringsunderlag m.m.

13 Leverantörreskontra Samla alla era leverantörsfakturor under ett tak Denna modul ser till att ni bokför och bevakar era leverantörsskulder på ett rationellt sätt. Dessutom kan leverantörsreskontran integreras med er bokföring, Systemet är byggt så att ni undviker dyra dröjsmålsräntor och samtidigt utnyttjar er kredittid maximalt. Alla registrerade fakturor visas på skärmen och ni får en lista över vilka fakturor som förfaller inom en snar framtid. Betala fakturorna genom att markera dem och välj sedan betalningssätt, betala genom att skicka en fil till Post eller Bankgirot. Enklare och säkrare kan det knappast bli! ger er ett lättanvänt och komplett system för administrering och utbetalning av leverantörsfakturor. Funktioner Leverantörsreskontra Registrering av fakturor Utbetalning av fakturor Post- & Bankgirobetalning Bevakning Kontoplan Grundkonto Utskrifter Fakturor Utbetalningar Reskontrajournal Fakturor per leverantör Bokföringsunderlag m.m.

14 Redovisning Inbyggd integration och öppenhet Bokföringen kan köras helt integrerad med de övriga modulerna i Prodtime MPS. Bokföringunderlagen från kund och leverantörsfakturorna hämtas automatiskt in som verifikationer. Budget kan läggas in på valfria konton som även kan användas i likviditetsuppföljningen. Funktioner Verifikat Grundkonton Kontoplan Rapporter Budget Utskrifter Dagbok Huvudbok Resultaträkning Balansräkning Likviditets rapport Kontoplan m.m

15 Referenser Nedan finner ni kontaktinformation till ett urval av de företag som använder idag. Företagen varierar när det gäller storlek, bransch och i vilken omfattning de använder. Kontakta oss gärna så kan vi ta fram de referenser som arbetar med Prodtime inom er bransch och använder de funktioner som ni är intresserade av. Företag Ort Telefon Program GISIP AB Skövde Prodtime Göran Gustavsson KINNEX AB Irene Nilsson GÖTENE CE AB Charie Svantesson Götene Prodtime, Q-tool Götene Prodtime AUTOMATIONSINDUSTRI AB Thomas Johnsson SAMEK TOOL AB Svante Hultén Partille Prodtime Vårgårda Prodtime, ABA of BELGIUM S.A. Richard Ramade Moescroen, Belgien Prodtime, Q-tool ÖBAKO AB Urban Nordgren Härnösand Prodtime INDUSTRI MEKANO AB Thomas Ahlstedt EL & PUMPSERVICE AB Sven-Erik Andersson KÖKSPROFILEN AB Kurt Olausson IC Production AB Lars-Åke Bergström Göteneds Mekaniska Verkstad Bo Andersson Skeppshultcykeln AB Paul Claesson Halmstad Prodtime Halmstad Prodtime Strömstad Prodtime Mariestad Prodtime Götene Prodtime Skeppshult Prodtime

16 Referenser Företag Ort Telefon Program Fonus Träindustri Jan Larsson JOE STEEN AB Joe Steen Carl Larssons Mek. Verkstad AB Tommy Lavinius EBOSS AB Mikael Eliasson Falköping Prodtime Vaggeryd Prodtime Göteborg Prodtime Nissafors Prodtime SÖDRA MEKANISKA AB Sture Norén Påarp Prodtime BOGELACK Roger Vallentin Ulricehamn Prodtime RONECO AB Göran Ronelöv Göteborg Prodtime JTM JULA TILLVERKNING & MONTERING Anders Lundell AB LEDARSKRUV Kjell Hultgren VERKSTADSTEKNIK K. LEVIN AB Kent Levin Mariestad Prodtime Värmdö Prodtime Skene Prodtime BOFAB CONVEYOR AB Mikael Fredriksson BORÅS AUTOMATINDUSTRI AB Kaj Nilsson TRESTAD LASER AB Anna-Karin Andersson ROSÉN & CO MASKIN AB Claes Ekström AZTOGRAPH AB Pelle Thell LÄTTMETALLVERKET AB Börje Åberg Motala Prodtime Borås Prodtime Trollhättan Prodtime Lidköping Prodtime Tranås Prodtime Norrtälje Prodtime

17 Referenser Företag Ort Telefon Program TME Elektronikmontering Sven Ryglert Söderåkra Prodtime Sörskår Mek. Verksted AS Åsmund Voster Stavanger, Norge Prodtime SB GRÄVTILLBEHÖR AB Billy Hölscher MANDUS WIRE AB Håkan Karlsson Harplinge Smides & Mekaniska AB Tommy Bertilsson KVM Kumla Magnus Andersson KRIMPROD Frank Lejhag MYTEC YTBEHANDLING AB Camilla Ehn ROTAB Johan Solenberg SAMEKAB Produkter AB Hans Billberger Lidköping Prodtime Värnamo Prodtime Harplinge Prodtime Kumla Prodtime Tidaholm Prodtime Varberg Prodtime Stockholm Prodtime Kungälv Prodtime Ingvar Persson AB Örjan Nilsson HANSSON & RUSSBERG AB Martin Russberg FRIGADON AB Kenneth Tällberg UNICOLOR AB Mats Karlsson KLÖFVER AB Jan Sjögren Coloraid AB Katarina Wikelund Ergonomix AB Jörgen Sandell Skövde Prodtime Uddevalla Prodtime Halmstad Prodtime Ängelholm Prodtime Forsheda Prodtime Kungälv Prodtime Borås Prodtime

18 Referenser Företag Ort Telefon Program JCK Produkter AB Kenneth Gustafsson Källviken Dörren AB Jonny Nygård Sävsjö Prodtime Heby Prodtime PAC 2 AB Lars Berg Kungsbacka Prodtime JN Legosvets AB Jonas Niklsasson Skillingaryd Prodtime Petersen Machinery Group Ulla Baagø Uldum, Danmark Prodtime IT Grafiska AB Ivan Thorman KRIMPROD Frank Lejhag Industri Service AB Ulric Larsson A-Teknik AB Kenneth Nylén Sättraby Verkstad AB Fredrik Trolin Kungälv Prodtime Tidaholm Prodtime Vaggeryd Prodtime Trollhättan Prodtime Edsbro Prodtime THEVINYL AB Jens Priess NANOPULS AB Lars-Åke Leijon Skeppshult Gjuteri AB Mats Nilsson Bovalls Dörrbyggeri AB Ronny Sanglert AIR-Site AB Tomas Nilsson LGL Construction AB Fredrik Holmqvist Svenska Jalusi AB Jonas Larsson Munka- Ljungby Prodtime Uppsala Prodtime Skeppshult Prodtime Bovallstrand Prodtime Lindome Prodtime Smålandsstenar Prodtime Göteborg Prodtime Produktionsekonomi AB Box 550 Tel:

19 Prislista Prisexempel: Bas Bas är grundversionen av. Ni kan enkelt komplettera med fler programdelar allt eftersom era behov växer. Följande moduler ingår: Tillverkningsorder Lager & Inköp Tidsrapportering Artikel-, kund, operations- och produktionsgruppsregister, artikelstruktur, arbetskort och beläggning. Beställningförslag, inköpsprogram, saldo, statistik, leverantörsregister och leveransbevakning. Orderstatus, efterkalkyler, stämplingsprogram, aktuell närvaro, tidrapporter, löneunderlag och frånvarostatistik. 1-3 användare Därutöver per användare Bas kr kr Licensavtal/supportavtal kr / år 15 % Obligatoriskt Utbildning & underhåll Konsultation & programmering 650 kr / tim Licensavtalet inkluderar fria programuppdateringar. Supportavtal ingår utan kostnad i tre månader. För ev. tilläggsprogram utgår en årlig licensavgift med 15% av programpriset.

20 Prislista Prisexempel: Professional Professional är fullversionen av. Samtliga åtta moduler som beskrivs i denna broschyr ingår. Offert Offert, offertutskrift, offertstatistik Kundorder Tillverkningsorder Lager & Inköp Tidsrapportering Fakturering Kundorder, lagerreservationer, utleveranser, fraktsedlar, följesedlar, adresslappar. Artikel-, kund, operations och produktionsgruppregister, artikelstruktur, arbetskort och beläggning. Beställningförslag, inköpsprogram, saldo, statistik, leverantörsregister och leveransbevakning. Orderstatus, efterkalkyler, stämplingsprogram, Aktuell närvaro, tidrapporter, löneunderlag och frånvarostatistik. Fakturering av utleveranser, kundreskontra, samfakturering med bokföringsunderlag, Leverantörreskontra Redovisning Tilläggsprogram 1-5 användare Därutöver / användare Professional kr kr Licensavtal/supportavtal kr / år 15 % obligatoriskt Utbildning & underhåll (frivilligt) Se separat prislista Konsultation & programmering Timkostnad 650 kr / tim Licensavtalet inkluderar fria programuppdateringar. Supportavtal ingår utan kostnad i tre månader För ev. tilläggsprogram utgår en årlig licensavgift med 15% av programpriset. Leverantörsreskontra, fakturor, post- & Bankgirobetalningar, bevakning, bokföringsunderlag, Verifikat, budget, kontoplan, resultaträkning, balansräkning och momsrapport, likviditetsrapport Samtliga tilläggsprogram och utskrifter. Se listan Tilläggsprogram för mer information.

21 Tilläggs moduler Exempel på: TILLÄGGSMODULER Pris Reklamationshantering Kund leverantörs och interna reklamationer 3000 Q-Tool Verktygskalibreringssystem Håller reda på när ett verktyg måste kalibreras igen 3000 Import/export av kundorder Skapa kundordrar på distans och skicka till firma/huvudkontor 3000 Mätprotokoll Lagrar uppmätta kontroll mätvärden på artiklar 3000 Fraktsedelutskrift Koppling till Pacsoft fraktsedelprogram 3000 Mottagningskontroll vid inleverans 3000 Stafflad prislista Varje kund kan ha olika stafflade priser och intervaller 3000 Fakturadata fil Till Föreningssparbankens, Handelsbanken fakturaservice 3000 Import från AUTO-CAD Importerar artikellistor till artikelstruktur 1500 Import från ELPRO CAD Importerar artikellistor till artikelstruktur 1500 Bevakning av ISO certifiering av leverantörer Kund-Leverantörers leveranssäkerhet FIFO först in först ut Rullande lagerhantering inkl flera lagerplatser /artikel 5000 Koppling till valfritt lönesystem som tex. SPCS, Hogia, Kontek EDI-fact fil från fakturering

22 Support Supportavtal Ständig support och förmånliga rabatter Vår supportavdelning har stor erfarenhet av både och arbete inom tillverkningsindustrin. Detta gör att du snabbt får hjälp när du kontaktar oss. Med vårt supportavtal får företaget obegränsad, kostnadsfri support under kontorstid. Dessutom får ni rabatt på all konsultation, programmering och utbildning. Supportavtalet ger er trygghet för en låg årskostnad. Omfattning Obegränsad programsupport Via telefon, e-post eller fax. Tillgång till fjärrhjälp Via Terminal server, Laplink, pcanywhere eller motsvarande. Vi kan hjälpa er som om vi vore på plats, och se vad som händer i ert program. Timdebitering Vid utbildning, konsultation eller programändringar ligger timdebiteringen på 650 kr.

23 Utbildning Kom-igång-paket Kunskap är nyckeln till framgång Skulle du köpa en Ferrari och sedan bara köra den i ettans växel? Givetvis inte. Oavsett vilka investeringar man gör behövs kunskap för att maximera nyttan. Därför rekommenderar vi en introduktionsutbildning av Prodtime MPS. Vi erbjuder utbildning av ert nya -system så att ni snabbt kommer igång. Vi kontaktar er i god tid innan utbildningen och skräddarsyr den så att den blir anpassad till just er verksamhet. Ni blir visade på plats hur ni för in data i era register och bäst använder programmet för att underlätta det dagliga arbetet. Genom att börja med ett kom-igång-paket får ni en bra grund att stå på inför många års användning av. De flesta av våra kunder väljer minst två dagars utbildning. Ett litet företag med enkla rutiner och datavan personal kan dock klara sig med en dags installation och utbildning. 1 dag 2 dagar 3 dagar Installation av Introduktion till systemet Arbetsytan Att bygga register Kortfattad genomgång av aktuella moduler Sökningar Allt ovan, plus: Genomgång av arbetsrutiner Utförlig genomgång av aktuella moduler Design av utskrifter, rapporter, m.m. Allt ovan, plus: Tips & tricks - smarta genvägar Framtagning av egna rapporter Avancerade sökningar, SQL-frågespråk Export/Import av data

24 Utbildning Utbildnings- och underhållsavtal Kontinuerlig service minskar stillestånd Kontinuerlig utbildning i är en mycket sund investering och vi erbjuder ett antal attraktiva utbildningspaket. Vi går även igenom era databaser för att förebygga att något händer och rensar bort data som inte ska finnas kvar (t.ex. artiklar eller information ni lagt in enbart för att testa någon funktion i programmet). Genom att förenkla och effektivisera er användning av ökar ni konkurrenskraften för ert företag. Dessutom minskar ni risken för stillestånd. Innehåll Vidareutbildning på de funktioner ni använder Genomgång av arbetsrutiner Genomgång av er databas Test av alla skrivarrutiner Utbildning på nya funktioner Kontroll att alla uppdateringar installerats korrekt Kontroll att andra program inte påverkar funktionaliteten hos Prodtime MPS Omfattning 1 halvdag per år Pris kr 2 halvdagar per år kr 1 heldag per år kr 2 heldagar per år kr 3 heldagar per år kr Kostnad för resa och ev. logi tillkommer enligt statliga normer.

Affärsidé Vår affärsidé är att utveckla lättanvända, funktionella och prisvärda dataprogram, i huvudsak för tillverkande industrier.

Affärsidé Vår affärsidé är att utveckla lättanvända, funktionella och prisvärda dataprogram, i huvudsak för tillverkande industrier. Företaget Om oss är utvecklat av Produktionsekonomi AB. Vi har kontor i Kungälv 20 km norr om Göteborg samt i Lidköping, vid Vänern. Framför allt arbetar vi med utveckling av samt med skräddarsydda tilläggsprogram

Läs mer

Marknad för affärssystem

Marknad för affärssystem Marknad för affärssystem Vi samarbetar med SoftOne som är en av tre ledande leverantörer av moduluppbyggda standardprogram och tjänster på en svenska marknaden. Vad kännetecknar detta marknadsegment? Moduluppbyggd

Läs mer

Nyheter Hybron MPS version 6.6.0

Nyheter Hybron MPS version 6.6.0 Nyheter Hybron MPS version 6.6.0 Nyheter Hybron MPS version 6.5.0 1-1 1 Innehållsförteckning 1 Innehållsförteckning...1-2 2 Koppling SPCS...2-3 2.1 Förutsättningar...2-3 2.1.1...Allmänt...2-3 2.1.2...Småregister

Läs mer

BIET SYSTEM... 2 MARKNAD... 3 KALKYL... 3 ORDER... 4 EFTERKALKYL... 5 ORDERARKIV... 5 ADMINISTRATION... 6

BIET SYSTEM... 2 MARKNAD... 3 KALKYL... 3 ORDER... 4 EFTERKALKYL... 5 ORDERARKIV... 5 ADMINISTRATION... 6 INNEHÅLLSFÖRTECKNING BIET SYSTEM... 2 MARKNAD... 3 KALKYL... 3 ORDER... 4 EFTERKALKYL... 5 ORDERARKIV... 5 ADMINISTRATION... 6 FAKTURERING/KUNDRESKONTRA/LEVERANTÖRSRESKONTRA... 6 FAKTURERING... 6 KUNDRESKONTRA...

Läs mer

Pyramidutbildning. Schemalagda utbildningar Företagsanpassade utbildningar Fördjupningsutbildning I Pyramid Business Studio

Pyramidutbildning. Schemalagda utbildningar Företagsanpassade utbildningar Fördjupningsutbildning I Pyramid Business Studio Pyramidutbildning Schemalagda utbildningar Företagsanpassade utbildningar Fördjupningsutbildning I Pyramid Business Studio Det ställs högre och högre krav på oss att hinna mer på kortare tid. Det är viktigare

Läs mer

Rebus är uppbyggt av olika moduler och grundpaketet i Rebus Bussbokning innehåller flera av dessa. En funktion för avståndsberäkning.

Rebus är uppbyggt av olika moduler och grundpaketet i Rebus Bussbokning innehåller flera av dessa. En funktion för avståndsberäkning. Rebus Bussbokning Rebus Bussbokning innehåller ekonomi- och bokningsprogram för bussbeställningstrafik och är ett nytt branschanpassat system som riktar sig till både större och mindre bussbolag. Rebus

Läs mer

Visma Compact 1500 ett användarvänligt och flexibelt ekonomiprogram

Visma Compact 1500 ett användarvänligt och flexibelt ekonomiprogram Visma Compact 1500. Pris från 6.490:- (frakt och moms tillkommer). Offert, order, fakturering, kundreskontra och leverantörsreskontra med utbetalningar Visma Compact 1500 ett användarvänligt och flexibelt

Läs mer

LEGA ONLINE. Bli lönsammare med Lega Online. www.legaonline.se. - Sveriges största internetbaserade bokningssystem.

LEGA ONLINE. Bli lönsammare med Lega Online. www.legaonline.se. - Sveriges största internetbaserade bokningssystem. LEGA ONLINE - Sveriges största internetbaserade bokningssystem Bli lönsammare med Lega Online Tänk om alla dina bokningar, kunder och artiklar fanns samlade i ett system, med fullständig statistik och

Läs mer

Visma Fakturering. Enkelt och smidigt faktureringsprogram. Fakturering. Kundreskontra

Visma Fakturering. Enkelt och smidigt faktureringsprogram. Fakturering. Kundreskontra Visma Fakturering. Pris (inkl 6 månaders serviceavtal) från 1.290:- (frakt och moms tillkommer). Enkelt och smidigt faktureringsprogram Visma Fakturering Visma Fakturering är ett lättarbetat faktureringsprogram

Läs mer

24SevenOffice Systemdokumentation. Uppdaterad 2012-03-28

24SevenOffice Systemdokumentation. Uppdaterad 2012-03-28 24SevenOffice Systemdokumentation Uppdaterad 2012-03-28 Systemdokumentation Redovisningsplan Baskontoplanen med anvisningar används, standardversion följs. Kunden kan anpassa kontoplanen efter önskemål

Läs mer

Nyheter i Andersson Classic 8.2

Nyheter i Andersson Classic 8.2 Nyheter i Andersson Classic 8.2 Andersson Classic Planering 1. Ny program layout med startsida som innehåller AnderssonInfo och en företagssammanställning. I Andersson Info informerar vi om nyheter, tips

Läs mer

Produktkonfigurator. Vad är MONITOR Produktkonfigurator? Varför Produktkonfigurator?

Produktkonfigurator. Vad är MONITOR Produktkonfigurator? Varför Produktkonfigurator? Produktkonfigurator Vad är MONITOR Produktkonfigurator? Produktkonfiguratorn är en tilläggsfunktion i MONITOR som ger dig ett systemstöd för att hantera och kombinera flera varianter och utföranden av

Läs mer

Visma Compact 750 ett användarvänligt och flexibelt ekonomiprogram

Visma Compact 750 ett användarvänligt och flexibelt ekonomiprogram Visma Compact 750. Pris från 2.990:- (6 månaders serviceavtal ingår, frakt och moms tillkommer). Leverantörsreskontra med utbetalningar Visma Compact 750 ett användarvänligt och flexibelt ekonomiprogram

Läs mer

Nyhetsbrev Exder 000419

Nyhetsbrev Exder 000419 Sida 1 av 5 Nyhetsbrev Exder 000419 Det är inte mer än ca sex veckor sedan vi installerade den förra releasen av Exder. Men nu är det dags igen. Som vanligt behöver du som användare inte göra någonting

Läs mer

E t t E k o n o m i s y s t E m s p E c i E l lt a n pa s s at f ö r s v E n s k a k yrka n s v E r ksam het

E t t E k o n o m i s y s t E m s p E c i E l lt a n pa s s at f ö r s v E n s k a k yrka n s v E r ksam het E t t e k o n o m i s y s t e m s p e c i e l lt a n p a s s at för Svenska kyrkans verksamhet Aveny Ekonomi Aveny Ekonomi Med Aveny Ekonomi erbjuder Eniac Data det optimala verktyget för effektiv redovisning

Läs mer

SystemQ affärssystem. Grundkurs

SystemQ affärssystem. Grundkurs SystemQ affärssystem Grundkurs Lära oss att hitta Snabbkommandon Knep Nyttiga funktioner Handboken: www.cyberstore.se/handbok Komma in i SystemQ-tänket Affärsprocesser Order registrering Utleveranser Fakturering

Läs mer

Skärmbilder med beskrivningar från EasyCashier

Skärmbilder med beskrivningar från EasyCashier Skärmbilder med beskrivningar från EasyCashier Ett axplock av funktioner, inställningar, rapporter m.m. som finns i kassasystemet Det första man möts av i EasyCashier är inloggningsrutan. Här väljs vilken

Läs mer

För det mesta fokuserar utbildningarna på ett eller flera Visma Spcs program.

För det mesta fokuserar utbildningarna på ett eller flera Visma Spcs program. Utbildning -Grupputbildning & företagsanpassad För det mesta fokuserar utbildningarna på ett eller flera Visma Spcs program. Vi är ofta delaktiga i hur ert arbete ska organiseras och kommer med förslag

Läs mer

EXFLOW NAV BROSCHYR VÄLJ LÖNSAMHET ISTÄLLET FÖR ADMINISTRATION HANTERA DINA LEVERANTÖRSFAKTUROR DIREKT I MICROSOFT DYNAMICS NAV

EXFLOW NAV BROSCHYR VÄLJ LÖNSAMHET ISTÄLLET FÖR ADMINISTRATION HANTERA DINA LEVERANTÖRSFAKTUROR DIREKT I MICROSOFT DYNAMICS NAV EXFLOW NAV BROSCHYR VÄLJ LÖNSAMHET ISTÄLLET FÖR ADMINISTRATION HANTERA DINA LEVERANTÖRSFAKTUROR DIREKT I MICROSOFT DYNAMICS NAV Vad är ExFlow NAV? För vem? ExFlow NAV är en tilläggsmodul i Microsoft Dynamics

Läs mer

XOR Compact 5.0.4 Konverteringsverktyg

XOR Compact 5.0.4 Konverteringsverktyg XOR Compact 5.0.4 Konverteringsverktyg Innehållsförteckning Förbered XOR Compact S företag för konvertering... 1 Förbered konvertering av företag i XOR Compact S... 1 A. Att tänka på före konverteringen...

Läs mer

Visma Compact 1000 ett användarvänligt och flexibelt ekonomiprogram

Visma Compact 1000 ett användarvänligt och flexibelt ekonomiprogram Visma Compact 1000. Pris från 3.990:- (6 månaders serviceavtal ingår, frakt och moms tillkommer). Offert, order, fakturering och kundreskontra Visma Compact 1000 ett användarvänligt och flexibelt ekonomiprogram

Läs mer

Minikurs - Rapporter och nyckeltalsuppföljning

Minikurs - Rapporter och nyckeltalsuppföljning Minikurs - Rapporter och nyckeltalsuppföljning I denna minikurs går vi igenom praktiskt handhavande i MONITORs listfönster för att kunna jobba effektivare med rapporter. Vi ger även exempel på bra standardrapporter

Läs mer

Winhyra är ett datorsystem för maskinuthyrning speciellt anpassat för Dig som är maskinuthyrare.

Winhyra är ett datorsystem för maskinuthyrning speciellt anpassat för Dig som är maskinuthyrare. Datorsystem för maskinuthyrning Vad är WinHyra för något? Winhyra är ett datorsystem för maskinuthyrning speciellt anpassat för Dig som är maskinuthyrare. WinHyra är Windows baserat datorsystem och är

Läs mer

Versionsnyheter. Visma Administration Visma Fakturering Visma Förening. Visma Mobil Scanner. Visma Administration Webbfakturering

Versionsnyheter. Visma Administration Visma Fakturering Visma Förening. Visma Mobil Scanner. Visma Administration Webbfakturering Visma Administration Visma Fakturering Visma Förening Versionsnyheter I denna text får du information om nyheterna i den senaste versionen av programmet. För mer utförlig hjälp om programmet i övrigt,

Läs mer

AdmiPro. Leverantör. Copyright 2015 AdmiPro www.admipro.se

AdmiPro. Leverantör. Copyright 2015 AdmiPro www.admipro.se AdmiPro Leverantör Copyright 2015 AdmiPro 2 Introduktion AdmiPro är utvecklat för att möta kundernas behov och samtidigt vara enkelt för dem som använder systemet. Huvudmålsättningen vid utvecklingen var

Läs mer

Ver. 2. Mekonomens nya verkstadssystem

Ver. 2. Mekonomens nya verkstadssystem 2009 12 10 Ver. 2 s nya verkstadssystem s nya Under Q2/2010 lanserar sitt nya verkstadssystem. Systemet bygger på en modern plattform och är anpassat och utvecklat för att uppfylla kraven i en modern verkstad.

Läs mer

Visma Compact 3000 ett användarvänligt och flexibelt ekonomiprogram

Visma Compact 3000 ett användarvänligt och flexibelt ekonomiprogram Visma Compact 3000. Pris från 12.340:- (12 månaders serviceavtal ingår, frakt och moms tillkommer) Offert, order, fakturering, kundreskontra, leverantörsreskontra med utbetalningar, lager och inköp Visma

Läs mer

Prislista Supporttjänster

Prislista Supporttjänster Prislista Supporttjänster Art Tjänst Pris Fjärrdemo av ny funktionalitet i ny version av Evatic 1450 Grundutbildning - Introduktion av Evatic för nya användare 2900 Grundutbildning - Report Designer i

Läs mer

ATIVA Development AB. ATIVA-Mätdon. Produktinformation. Sidan 1 av 6

ATIVA Development AB. ATIVA-Mätdon. Produktinformation. Sidan 1 av 6 ATIVA-Mätdon Produktinformation Sidan 1 av 6 Allmänt om ATIVA-Mätdon ATIVA-Mätdon är ett register för företagets mätdon, verktyg och andra instrument. Det håller bl.a. reda på statusen för varje individ

Läs mer

Prodtime Nyhetsbrev. - Nyheter och uppdateringar i Prodtime v6.0. Tips! Tryck F1 i valfri programdel så öppnas Prodtime Manual.

Prodtime Nyhetsbrev. - Nyheter och uppdateringar i Prodtime v6.0. Tips! Tryck F1 i valfri programdel så öppnas Prodtime Manual. Utgåva 2-2015 Prodtime AB Fabriksgatan 4 LIDKÖPING 0510-260 70 info@prodtime.se www.prodtime.se Prodtime Nyhetsbrev - Nyheter och uppdateringar i Prodtime v6.0 Tips! Tryck F1 i valfri programdel så öppnas

Läs mer

Mekonomens verkstadssystem MekoEasy

Mekonomens verkstadssystem MekoEasy s verkstadssystem 2010 12 21 s verkstadssystem s verkstadssystem bygger på en modern plattform och är anpassat och utvecklat för att uppfylla kraven i en modern verkstad. Självklart stödjer systemet s

Läs mer

Klicka på Skrivare. När utskriften är klar och du kontrollerat att allt är rätt godkänner du Utbetalningsjournalen och verifikationen skapas.

Klicka på Skrivare. När utskriften är klar och du kontrollerat att allt är rätt godkänner du Utbetalningsjournalen och verifikationen skapas. Leverantörsreskontra Markera löpnummer 1, 2, 3 och 4. Välj Kommando Ändra betalstatus m m eller klicka på knappen Markera Betald och klicka OK. Nu är dina betalningar klara och du ska nu ta ut en utbetalningsjournal

Läs mer

ÅRSSKIFTE Pyramid Business Studio

ÅRSSKIFTE Pyramid Business Studio ÅRSSKIFTE Pyramid Business Studio 2 december 2004 Memo för årsskifte Pyramid Business Studio Denna sammanställning innehåller de vanligast förekommande frågorna inför och efter årsskiftet och redovisar

Läs mer

Kompetens genom vidareutbildning. www.krsystem.se. Kom på kurs!

Kompetens genom vidareutbildning. www.krsystem.se. Kom på kurs! Kompetens genom vidareutbildning www.krsystem.se Kom på kurs! Pyramid grundkurs Del 1 - KUP113 - Inloggning & Övningar - Navigering, sökningar & skapa favoriter - Grundmoduler & Rutiner - Genvägar & Övningar

Läs mer

Utvecklat för de nya bokföringsreglerna Tre funktioner som förenklar Löpande rutiner Årsrutiner deklarationen förenklade årsbokslutet

Utvecklat för de nya bokföringsreglerna Tre funktioner som förenklar Löpande rutiner Årsrutiner deklarationen förenklade årsbokslutet Utvecklat för de nya bokföringsreglerna Sedan några år gäller nya och enklare regler för bokföring i enskilda firmor. Samtidigt med förenklingarna infördes ett krav på att alla firmor måste göra ett riktigt

Läs mer

Introduktion. Arbetsgång. Grundregister. Offerter. Kundorder. Tillverkningsorder. Lager/Inköp. Tidsredovisning. Fakturering. Leverantörsreskontra

Introduktion. Arbetsgång. Grundregister. Offerter. Kundorder. Tillverkningsorder. Lager/Inköp. Tidsredovisning. Fakturering. Leverantörsreskontra Inledning Arbetsgång Grundregister Offerter Kundorder Tillverkningsorder Lager/Inköp Tidsredovisning Fakturering Leverantörsreskontra Redovisning Konfigurering System 2007-12-20 Support: 0510 260 70 Inledning

Läs mer

Versionsmeddelande. Inleverans rekvisition omskrivet Nu ser även Inleverans rekvisition / Fri inleverans ut som övriga inleveransfunktioner i Nova.

Versionsmeddelande. Inleverans rekvisition omskrivet Nu ser även Inleverans rekvisition / Fri inleverans ut som övriga inleveransfunktioner i Nova. Nytt i Hybron Nova Version: 1.5.0.0 Nummer och revision på avtal En ändring är gjord så att man nu aldrig kan tillåta samma avtalsnr och revision på ett avtal som redan finns. Det gäller både säljavtal

Läs mer

Visma Administation 200

Visma Administation 200 Visma Administration 200. Pris från 1.290:- (6 månaders serviceavtal ingår, frakt och moms tillkommer). Smidigt bokföringsprogram med leverantörsreskontra Visma Administation 200 bokföring, leverantörer

Läs mer

ENKLARE E-HANDEL. symbrio.com

ENKLARE E-HANDEL. symbrio.com ENKLARE E-HANDEL symbrio.com Vi Gör det enklare Symbrio arbetar med att förenkla inköpen och effektivisera fakturahanteringen. Vi hjälper våra kunder att sänka sina kostnader och minska tiden för administration.

Läs mer

Visma Förening. Ekonomiprogram för ideella föreningar. Medlemsregister. Fakturering. Avtalsfakturering

Visma Förening. Ekonomiprogram för ideella föreningar. Medlemsregister. Fakturering. Avtalsfakturering Visma Förening. Pris från 1.990:- (inklusive moms, frakt tillkommer). Ekonomiprogram för ideella föreningar Visma Förening Visma Förening är ett perfekt program för dig som arbetar med ekonomin och medlemshanteringen

Läs mer

Taurus Ekonomiutbildning

Taurus Ekonomiutbildning Inledning Material in/ Leverantörsfakturering Löpande gör vi beställningar av varor och tjänster hos våra leverantörer. Vi tar emot varan eller får tjänsten utförd och erhåller i samband med detta en leverantörsfaktura.

Läs mer

Visma Avendo Ekonomi 40

Visma Avendo Ekonomi 40 Visma Avendo Ekonomi 40. Pris från 4.990:- (frakt och moms tillkommer). Det moderna ekonomiprogrammet Visma Avendo Ekonomi 40 Visma Avendo Ekonomi 40 passar lika bra för handelsföretag som för tjänsteföretag.

Läs mer

Versionsmeddelande. Olika aviseringsformat Refnr. 11016 Olika aviseringsformat kan nu ställas in under arkiv-bakgrundsprocesser-edi.

Versionsmeddelande. Olika aviseringsformat Refnr. 11016 Olika aviseringsformat kan nu ställas in under arkiv-bakgrundsprocesser-edi. Version 5.0 AObehov vid ankomstkontroll Refnr. 11034 Man kan nu med en grundinställning ange om man vid ankomstkontroll vill ha en signal om att ankommet material är bristat på arbetsordrar Olika aviseringsformat

Läs mer

Produktöversikt BIsmart

Produktöversikt BIsmart Produktöversikt för BIsmart Innehåll Vad är BIsmart?... 2 Hur fungerar BIsmart?... 3 Vad behövs för att använda BIsmart... 4 Vad ingår i BIsmart?... 4 Artikelförsäljning... 5 Inköp... 5 Kundreskontra...

Läs mer

Lathund - Årshantering i Entré Windows

Lathund - Årshantering i Entré Windows Lathund - Årshantering i Entré Windows Innan du börjar på ett nytt år är det några saker du bör gå igenom. VARJE ÅR Skapa ett nytt redovisningsår Detta går att göra när som helst under det föregående året.

Läs mer

Steg 12 Affärssystem Visma/SPCS Adm 1000 Windows 7/8

Steg 12 Affärssystem Visma/SPCS Adm 1000 Windows 7/8 Steg 12 Affärssystem Visma/SPCS Adm 1000 Windows 7/8 Okt 14 Liljedalsdata.se Liljedalsdata Steg 12 W78 Sida 1 Inledning Förkunskaper Steg 1, 2, 3, 11. Starta och lägg upp ditt företag Om din verksamhet

Läs mer

Visma Analys. Värdefull hjälp som gör det enkelt och överskådligt. analysera, presentera och följ upp. Huvudboksanalys. Unik SIE-analys förenklar

Visma Analys. Värdefull hjälp som gör det enkelt och överskådligt. analysera, presentera och följ upp. Huvudboksanalys. Unik SIE-analys förenklar Visma Analys. Pris från 4.400:- (frakt och moms tillkommer). Värdefull hjälp som gör det enkelt och överskådligt Visma Analys analysera, presentera och följ upp Visma Analys är ett modernt och användarvänligt

Läs mer

Distribution Planning/LeanLog. Epicor iscala höstmöte 2012. Ingemar Ohlsson. Presenteras av:

Distribution Planning/LeanLog. Epicor iscala höstmöte 2012. Ingemar Ohlsson. Presenteras av: Tillverkning med tidredovisning Distribution Planning/LeanLog med LeanTime Epicor iscala höstmöte 2012 Presenteras av: Ingemar Ohlsson Om Distribution Planning/LeanLog Ett av få system som optimerar hela

Läs mer

Nyheter i Norstedts Tidbok 2011.1

Nyheter i Norstedts Tidbok 2011.1 Nyheter i Norstedts Tidbok 2011.1 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. I denna version har vi fokuserat på att få in punkter från den önskelista som finns från

Läs mer

Utskrifter. Stäng fönstret Inventering.

Utskrifter. Stäng fönstret Inventering. På detta sätt kan du påverka hur Inventeringsunderlaget kommer att se ut. Om du behåller markeringen Ingen skrivs bara artikelns Artikelnummer ut på listan, alltså ingen Benämning. Om du inte vill ha ut

Läs mer

LAGERSYSTEM MED FLERA LAGERPLATSER... 2 LAGRETS STRUKTUR... 3 HUR FUNKTIONER PÅVERKAR LAGRET... 4 RESERVATION OCH FÖRDELNING I BESTÄLLNING...

LAGERSYSTEM MED FLERA LAGERPLATSER... 2 LAGRETS STRUKTUR... 3 HUR FUNKTIONER PÅVERKAR LAGRET... 4 RESERVATION OCH FÖRDELNING I BESTÄLLNING... INNEHÅLLSFÖRTECKNING LAGERSYSTEM MED FLERA LAGERPLATSER... 2 LAGRETS STRUKTUR... 3 HUR FUNKTIONER PÅVERKAR LAGRET... 4 RESERVATION OCH FÖRDELNING I BESTÄLLNING... 5 LAGERRÖRELSER OCH KONTERINGAR...6 ATT

Läs mer

På denna dialog på fliken Avancerat kan man även byta databas samt skapa en ny databas.

På denna dialog på fliken Avancerat kan man även byta databas samt skapa en ny databas. Nyheter i Norstedts Tidbok 2010.1 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. I denna version har väldigt mycket hänt. Vi har lyssnat på er kunder och åtgärdat det som

Läs mer

LEGA ONLINE. Du blir lönsammare med Lega Online. www.legaonline.se. - Sveriges största bokningssystem. Kraftfullt och enkelt att använda

LEGA ONLINE. Du blir lönsammare med Lega Online. www.legaonline.se. - Sveriges största bokningssystem. Kraftfullt och enkelt att använda - Sveriges största bokningssystem Du blir lönsammare med Lega Online Tänk om alla dina bokningar, kunder och artiklar fanns samlade i ett system, med fullständig statistik och möjlighet till fakturering?

Läs mer

Nya Aquila använder senaste versionen av våra verktyg: UniPaaS 1.9 (tidigare Magic), samt Crystal Reports version 12 (idag kör ni på version 8).

Nya Aquila använder senaste versionen av våra verktyg: UniPaaS 1.9 (tidigare Magic), samt Crystal Reports version 12 (idag kör ni på version 8). Beskrivning av nya Aquila 3 Nya Aquila använder senaste versionen av våra verktyg: UniPaaS 1.9 (tidigare Magic), samt Crystal Reports version 12 (idag kör ni på version 8). Aquila 3 är helt kompatibel

Läs mer

Minikurs - Ekonomi. Här är ett exempel på hur en faktureringsplan kan se ut:

Minikurs - Ekonomi. Här är ett exempel på hur en faktureringsplan kan se ut: Minikurs - Ekonomi Fakturerings- och Betalningsplaner Fakturerings- och betalningsplaner kan användas vid registrering av offert, kund- och inköpsorder för att ge ett bättre stöd vid hantering av förskott

Läs mer

ATIVA Development AB. ATIVA-Mätdon. Produktinformation. Sidan 1 av 6

ATIVA Development AB. ATIVA-Mätdon. Produktinformation. Sidan 1 av 6 ATIVA-Mätdon Produktinformation Sidan 1 av 6 Allmänt om ATIVA-Mätdon ATIVA-Mätdon är ett register för företagets mätdon, verktyg och andra instrument. Det håller bl.a. reda på statusen för varje individ

Läs mer

Vi integrerar din webbutik med faktura/delbetalning som betallösning. Detta är i samarbete med Billmate AB.

Vi integrerar din webbutik med faktura/delbetalning som betallösning. Detta är i samarbete med Billmate AB. Våra tjänster Löpande bokföring och utskrift av balans- och resultatrapport Låt inte bokföringen ta upp onödig tid från andra uppgifter inom företaget. Vi sköter er löpande bokföring åt er så ni får tid

Läs mer

Visma Administration 500

Visma Administration 500 Visma Administration 500. Pris från 4.125:- (frakt och moms tillkommer). Sveriges mest köpta program för bokföring och fakturering Visma Administration 500 Sveriges mest köpta ekonomiprogram Visma Administration

Läs mer

Husavdrag. Copyright 2014. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99. Hemsida www.fdt.

Husavdrag. Copyright 2014. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99. Hemsida www.fdt. Husavdrag Copyright 2014 FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 E-mail support@fdt.se Hemsida www.fdt.se Innehållet i denna programmanual kan

Läs mer

Lagerkoll. Hantera ditt lager på webben och i mobilen. Inventera, beställ varor och ta emot ordrar effektivare än någonsin

Lagerkoll. Hantera ditt lager på webben och i mobilen. Inventera, beställ varor och ta emot ordrar effektivare än någonsin Lagerkoll Hantera ditt lager på webben och i mobilen Inventera, beställ varor och ta emot ordrar effektivare än någonsin Arbeta många tillsammans lagret uppdateras i realtid Integrerat med Fortnox bokföringssystem!

Läs mer

Version 6.0. HansaWorld Sweden. Isafjordsgatan 15 164 40 Kista Tel: 08-477 79 00 Fax: 08-477 79 29

Version 6.0. HansaWorld Sweden. Isafjordsgatan 15 164 40 Kista Tel: 08-477 79 00 Fax: 08-477 79 29 Version 6.0 HansaWorld Sweden Isafjordsgatan 15 164 40 Kista Tel: 08-477 79 00 Fax: 08-477 79 29 Innehållsförteckning CRM Modulen...3 Redovisningsmodulen...3 Modulen Kassaapparat...4 Leverantörsmodulen...4

Läs mer

Finans Scala Bruk 2010. Maria Åhrberg

Finans Scala Bruk 2010. Maria Åhrberg Finans Scala Bruk 2010 Maria Åhrberg SIE4 Bokföring-Redovisning / Övrigt / Specialrutiner / Exportera transaktioner Välj Bokföringsdatum från och med till och med Välj exporttyp 1, Exportera i SIE 4 format

Läs mer

Visma Analys. Ekonomilösningar som du vill ha det

Visma Analys. Ekonomilösningar som du vill ha det Visma Analys Analysera ditt företags ekonomi och ta bättre beslut med hjälp av Visma Analys ett effektivt verktyg för nyckeltalsanalyser, spårning av felaktigheter i bokföringen, samt för planering och

Läs mer

Handledning för Fristående Svefaktura

Handledning för Fristående Svefaktura Handledning för Fristående Svefaktura Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-07-12 Exder Fristående Svefaktura Sida 2 av 20 Innehållsförteckning

Läs mer

Visma Administration 1000

Visma Administration 1000 Visma Administration 1000. Pris från 9.990:- (12 månaders serviceavtal ingår, frakt och moms tillkommer) Ekonomiprogram med order, lager och projektredovisning Visma Administration 1000 Visma Administration

Läs mer

Handledning. Exder efaktura för Svefaktura 1.0. Expert Systems 2010 Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00

Handledning. Exder efaktura för Svefaktura 1.0. Expert Systems 2010 Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Handledning Exder efaktura för Svefaktura 1.0 Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-12-14 Exder efaktura Sida 2 av 24 Innehållsförteckning

Läs mer

Åhörarmaterial Nyheter i version 7.4 del 1

Åhörarmaterial Nyheter i version 7.4 del 1 Åhörarmaterial Nyheter i version 7.4 del 1 Denna föreläsning tar upp nyheter från olika områden i MONITOR version 7.4. Vi kommer att visa ett blandat urval av de nyheter som har tillkommit i denna version.

Läs mer

Modernt kassasystem för alla! EasyCashier är användarvänligt, snabbt och pålitligt. Dessutom bland de mest prisvärda.

Modernt kassasystem för alla! EasyCashier är användarvänligt, snabbt och pålitligt. Dessutom bland de mest prisvärda. Modernt kassasystem för alla! är användarvänligt, snabbt och pålitligt. Dessutom bland de mest prisvärda. CERTIFIERAD 2009:1 www.easycashier.se Funktioner i EasyCash är ett mångsidigt kassasystem som används

Läs mer

Introduktionsmanual till Design- / Utvecklarmodulen

Introduktionsmanual till Design- / Utvecklarmodulen Introduktionsmanual till Design- / Utvecklarmodulen Redigera utskriftslayouter och fönsterdesignen I den senaste versionen av System Bokhållaren (från ver 4.6 och senare), finns en helt ny avancerad funktion,

Läs mer

Börja med Smart... 3. Registrera din kund... 12 Registrera din artikel... 15 Göra en faktura... 16

Börja med Smart... 3. Registrera din kund... 12 Registrera din artikel... 15 Göra en faktura... 16 Innehåll Börja med Smart... 3 Integration med bokföringen... 3 Hogia-ID... 4 Guide - Smart - Registrera dina uppgifter... 5 Startsidan... 8 Guide - Fakturering... 9 Registrera din kund... 12 Registrera

Läs mer

Snabbguide Bokföring i Mamut. Kompletta ekonomi-, CRMoch e-handelslösningar för verksamheter med 1-50 anställda

Snabbguide Bokföring i Mamut. Kompletta ekonomi-, CRMoch e-handelslösningar för verksamheter med 1-50 anställda Snabbguide Bokföring i Mamut Kompletta ekonomi-, CRMoch e-handelslösningar för verksamheter med 1-50 anställda SIDA 3 4 5 6 7 8 9 10 11 11 INNEHÅLL 1. SNABBGUIDE BOKFÖRING I MAMUT 1.1 MÅLSÄTTNING 2. FRÅN

Läs mer

Minikurs Ekonomitips och användbara rapporter

Minikurs Ekonomitips och användbara rapporter Minikurs Ekonomitips och användbara rapporter Föreläsare: Örjan Brolin och Stefan Hylenius, (i Jönköping föreläser Claes Groening) I denna minikurs får du ta del av ett antal ekonomirelaterade tips. Vi

Läs mer

Hansa World Express Handel

Hansa World Express Handel Hansa World Express Handel HansaWorld Express - ERP/CRM lösning för små företag. HansaWorld Express är ett fullt integrerat affärssystem för ERP samt CRM. Systemet har en bred variation av olika komponenter

Läs mer

Utbildningsprogram. Aktuella datum och utbildningsorter hittar du på

Utbildningsprogram. Aktuella datum och utbildningsorter hittar du på Utbildningsprogram Kontek erbjuder utbildningar som får både din kunskap och effektivitet att växa. Fördjupa din lönekompetens eller lär dig mer om de avancerade funktionerna i våra programvaror. Aktuella

Läs mer

Visma Bokslut. Anpassat för mindre bolag enkelt och överskådligt. med årsredovisning. Lättarbetat och överskådligt. Boksluts- och beräkningsbilagor

Visma Bokslut. Anpassat för mindre bolag enkelt och överskådligt. med årsredovisning. Lättarbetat och överskådligt. Boksluts- och beräkningsbilagor Visma Bokslut. Pris från 4.400:- (frakt och moms tillkommer). Anpassat för mindre bolag enkelt och överskådligt Visma Bokslut med årsredovisning Visma Bokslut är det självklara valet för dig som på professionell

Läs mer

Kundkategorier Klicka på Kundkategorier.

Kundkategorier Klicka på Kundkategorier. överkurs denna översta del kan överhoppas Genom att markera rutan Markören går vidare till rabattkolumnen bestämmer du hur markören ska förflytta sig när du trycker på (enter)-tangenten efter det att du

Läs mer

Versionsmeddelande. Export till PacSoft. Refnr. 10799 Exporten är nu ändrad så att det alltid blir minst ett kolli.

Versionsmeddelande. Export till PacSoft. Refnr. 10799 Exporten är nu ändrad så att det alltid blir minst ett kolli. Version 4.9 Sortering av inleveranslista Refnr. 10828 I inleverans Artiklar kan artikeln komma in på fel förrådsplats om man sorterar listan och går in via knappen "Ändra", detta är nu rättat. Massinleverans

Läs mer

INSTRUKTION Specifikation E modul.doc

INSTRUKTION Specifikation E modul.doc 1 (13) Syfte Detta är en instruktion för hur det är tänkt att specifikationen ska fyllas i vid beställning av en E modul. Förhoppningen är dock att specifikationsmallen är självinstruerande så att detta

Läs mer

Datum Skapad av Dokument ID Sida Thomas Moström WH (13) Företag Titel Version. Polgate Manual & rutinbeskrivning 1.

Datum Skapad av Dokument ID Sida Thomas Moström WH (13) Företag Titel Version. Polgate Manual & rutinbeskrivning 1. 2014-09-01 Thomas Moström WH-101 1 (13) Inventeringsrutiner 2014-09-01 Thomas Moström WH-101 2 (13) 1 Introduktion 1.1 Scope Detta dokument är beskrivning av inpris förändringar vid inköp i lagerbok samt

Läs mer

Kom igång med E-fakturering

Kom igång med E-fakturering Kom igång med E-fakturering Allmänt. Det finns två sätt att skicka elektroniska fakturor från Hogias ekonomisystem. Normalt är att skicka fakturorna via en VAN-leverantör. För elektronisk fakturering inom

Läs mer

Speciellt viktigt vid inköpsorderregistreringen är: Under egna referenser ifylles vem som är inköpare.

Speciellt viktigt vid inköpsorderregistreringen är: Under egna referenser ifylles vem som är inköpare. Inköp Generellt 1 Registrera inköpsorder 2 Utskrift inköpsorder 5 Bekräfta inköpsorder 6 Bekräfta leveransavisering 6 Ankomstregistrering 7 Inleverans 8 Mottagningsrapport 11 Utskrift påminnelse 12 Utskrift

Läs mer

Kom igång med OnCourse

Kom igång med OnCourse Kom igång med OnCourse Detta dokument beskriver hur du kommer igång med OnCourse. Det beskriver de olika modulerna och vad man kan gör i dom och hur de fungerar tillsammans. OnCourse består av följande

Läs mer

Versionsdokumentation juni 2011

Versionsdokumentation juni 2011 Versionsdokumentation juni 2011 Nedan kan du läsa om de nyheter och förbättringar av Fortnox program som finns med i den uppdaterade versionen som släpps i juni. Som vanligt behöver du som kund inte göra

Läs mer

Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef

Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. Till denna version har vi gjort en del större ändringar samt en rad mindre justeringar,

Läs mer

utikssystem RM/säljstöd rderhanteri anagement

utikssystem RM/säljstöd rderhanteri anagement Visma Integration koppla samman andra program med Vismas ekonomiprogram utikssystem RM/säljstöd rderhanteri anagement -handel We Tillverkning Lager Visma ekonomiprogram E-handel Butik Lösningar från Visma

Läs mer

Varför Bison ÖKA ER KONKURRENSKRAFT VÄX MED BISON BISON EN TRYGG INVESTERING SUPPORT FRÅN EXPERTERNA. A urval av framgångsrika Bison-företag

Varför Bison ÖKA ER KONKURRENSKRAFT VÄX MED BISON BISON EN TRYGG INVESTERING SUPPORT FRÅN EXPERTERNA. A urval av framgångsrika Bison-företag Bison är ett heltäckande affärssystem för medelstora och stora kunder inom handels-, grossist- och postorderverksamhet. Bison riktar sig främst till er som ser era affärsprocesser och systemstödet för

Läs mer

Visma Klient. Kopplar samman alla dina Visma Spcs-program. - verktyg för bättre kundvård. Visma Infoline. Ordning och reda. Arbeta med Klienter

Visma Klient. Kopplar samman alla dina Visma Spcs-program. - verktyg för bättre kundvård. Visma Infoline. Ordning och reda. Arbeta med Klienter Visma Klient. Pris 1.990:- (frakt och moms tillkommer). Kopplar samman alla dina Visma Spcs-program Visma Klient - verktyg för bättre kundvård Visma Klient är i första hand avsett för revisorer och redovisningskonsulter

Läs mer

BESKRIVNING AV SEMINARIEPASS

BESKRIVNING AV SEMINARIEPASS BESKRIVNING AV SEMINARIEPASS Alfabetisk ordning Nordea Nordea Betalningslösningar I vilken tjänst kan man rätta felaktiga betalningar online innan de går till bokföring i banken? Vad händer när gamla tjänster

Läs mer

För att fakturera och hantera övrig ekonomi som reskontror och bokföring användes ett traditionellt ekonomisystem.

För att fakturera och hantera övrig ekonomi som reskontror och bokföring användes ett traditionellt ekonomisystem. Om Pressinfo Media AB Pressinfo arbetar med tryckta och digitala medier, t ex produktion och annonsförsäljning till tidningar, på uppdrag av företag och organisationer. Läs mer om Pressinfo på www.pressinfo.se

Läs mer

Handledning för Västra Götalandsregionen (VGR)

Handledning för Västra Götalandsregionen (VGR) Handledning för Västra Götalandsregionen (VGR) Svefaktura Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-06-16 Exder Västra Götalandsregionen Sida 2 av 18 Innehållsförteckning 1. Användarhandledning... 3 2. Affärsprocessbeskrivning...

Läs mer

TMP Consulting - tjänster för företag

TMP Consulting - tjänster för företag TMP Consulting - tjänster för företag Adress: http://tmpc.se Kontakta: info@tmpc.se TMP Consulting är ett bolag som utvecklar tekniska lösningar och arbetar med effektivisering och problemslösning i organisationer.

Läs mer

Garp 3.19. Ett urval av nyheter

Garp 3.19. Ett urval av nyheter Garp 3.19 Ett urval av nyheter Försäljning/Order/CRM SMS-/E-postutskick Nytt formulär där du anger det meddelande du vill skicka som SMS/e-post, istället för att skriva det i ett e-mail. Det finns också

Läs mer

Excelmallar för supersnabb uppmätning!

Excelmallar för supersnabb uppmätning! Excelmallar för supersnabb uppmätning! Med kunden i fokus. Vi har lyssnat på Dig som kund och har gjort som Du vill ha det! Med s mätpaket gör Du ditt uppmätningsarbete till ett rent nöje, samtidigt blir

Läs mer

Manual för kopplingen mellan Specter Business Management och Nordisk e-handel webbutiksystem.

Manual för kopplingen mellan Specter Business Management och Nordisk e-handel webbutiksystem. 2011-06-14. Version 2.5 Manual för kopplingen mellan Specter Business Management och Nordisk e-handel webbutiksystem. Nyheter i version 2.5 : # Realtidssync # Koder för betalsätt # Inställningar för Fraktsätten

Läs mer

AXXOS Kalibrering FÖR SMIDIGARE MÄTDONSHANTERING

AXXOS Kalibrering FÖR SMIDIGARE MÄTDONSHANTERING AXXOS Kalibrering FÖR SMIDIGARE MÄTDONSHANTERING Funktioner i Axxos Kalibrering Se nedan vilka funktioner som ingår i en installation av Axxos Kalibrering. Funktioner Axxos Kalibrering 4.0 Ärendehantering

Läs mer

Skattereduktion för husarbete

Skattereduktion för husarbete Skattereduktion för husarbete Gäller från Pyramid Business Studio 3.42A sp05 tillägg 4 (2015-09-03) ROT- och Hushållsarbete (Rut) På www.skatteverket.se kan du läsa om vilka regler som gäller för dig som

Läs mer

Refnr. Ett fel är rättat när det blev fel pengar på den ekonomiska transaktionen om man vid flytt mellan förråd hade olika enheter.

Refnr. Ett fel är rättat när det blev fel pengar på den ekonomiska transaktionen om man vid flytt mellan förråd hade olika enheter. Nytt i Hybron Nova Version: 1.5.6.0 Sökning på typ av förrådsplats I de fall man har mer än 50 förrådsplatser på ett förråd och sökningen visas, så kan man nu även söka på typ av plats. Tidigare kunde

Läs mer

Visma Fakturering. Välkommen till storfamiljen för småföretagare

Visma Fakturering. Välkommen till storfamiljen för småföretagare Visma Fakturering Välkommen till storfamiljen för småföretagare Välkommen till Visma Fakturering För att ge dig en överblick av programmets funktioner presenterar vi på följande sidor hur det är uppbyggt

Läs mer

Stora och små nyheter i SoS2000Xp Plus!

Stora och små nyheter i SoS2000Xp Plus! Översikt SoS2000 XP lanserades våren 2003 och var en ganska stor uppgradering av programmet SoS2000 som lanserades hösten 2000. En icke-betydande del av nya Plus! uppgradering består av omskrivningar av

Läs mer

Introduktion till SveaWebPay INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Introduktion till SveaWebPay INNEHÅLLSFÖRTECKNING Introduktion till SveaWebPay Detta dokument beskriver det du behöver veta för att smidigt komma igång med betalningar via SveaWebPay. Ett ytterligare syfte med dokumentet är att ge en god bild över vilka

Läs mer