KPFR:s sammanträde

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KPFR:s sammanträde 2014-03-03"

Transkript

1 KOMMUNALA RÅDET FÖR PENSIONÄRER OCH PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Tobias Wistrand Tel dir KPFR:s sammanträde Dag och tid Måndagen den 3 mars kl Plats Deltagare Konferensrummet Höken, kommunhuset Annicka Hörnsten Blommé (M) (socialnämnden), ordf. Leif Gannert (Neuroförbundet) Christina Grahn (SPF), vice ordf. Anne Losman Flood (SPF) Ulla Blomgren (SPF) Lillemor Wennerström (Reumatikerföreningen) Deltagande Tjänstemän Ann-Sofie Holmertz, socialchef Karin Wigstrand, enhetschef hemtjänst Tobias Wistrand, nämndsekreterare socialförvaltningen Lena Johanson, planarkitekt 1.Val av justerare och fastställande av ärendelistan Leif Gannert utsågs att jämte ordföranden justera protokollet den 18 mars Föredragningslistan fastställdes. 2.Information från stadsbyggnadsförvaltningen - planering för byggnation av särskilt boende för äldre Planhandläggare Lena Johansson presenterade detaljplaneprogram avseende Landstinget 3 och 5 för byggnation av särskilt boende för äldre. Program finns på stadens hemsida. Sista dag att lämna synpunkter är Protokoll från föregående möte Inga synpunkter framfördes.

2 2(9) 4.Information från socialnämnden Ordföranden informerade: Överenskommelse har inom Stockholms län upprättats rörande handläggning av frågor kring hemlösa. Ett syfte med överenskommelsen är att åstadkomma en gemensam definition av hemlöshetsbegreppet. Överenskommelsen innebär även ett regelverk som hanterar eventuella tvister mellan länets kommuner. Förbättringsarbete inom Norlandia care AB fortgår. Staden har kontinuerligt möten med företaget och socialnämnden hålls informerad. Ordföranden noterar en positiv utveckling inom verksamheten. Socialnämndens årsbokslut 2013 visar på ett positivt utfall à 360 tkr. Ansökan är gjord om statliga stimulansmedel för projekt Omvårdnadslyftet. Dess syfte är att utveckla kompetensen hos medarbetare inom vård och omsorg. 5. Information från kommunstyrelsen Medfinansiering har sökts hos Trafikverket för framtagande av förändringsplan för Engarns vägskäl. Stadens kostnad för framtagande av planen är 700 tkr över en tvåårsperiod. Kommunstyrelsen har tagit ställning till Detaljplanering för Vaxön. 6. Information från pensionärs- och Hkp-organisationerna Ulla Blomgren meddelande att Pelle Lindelöf ersatt henne som ordförande i SPF Kastellet. Ulla informerade även om projekt inom FOU Seniorums seniorråd. Hon beskrev Projektet Håll igång inom dagverksamhet där sjukgymnast deltagit, som mycket uppskattat. Ulla redogjorde vidare för en positiv utveckling inom Kanonens öppna verksamhet för äldre på Hamngatan 50. Mycket bra verksamhet pågår, däribland gymnastik för äldre. Ulla Blomgren framförde synpunkten att avgift skulle kunna betalas av dem som bokar lokal på Kanonen vilket kunde inbringa medel för exempelvis uppköp av utrustning. Ordföranden meddelade att frågan om avgifter inte är avgjord. Lillemor Wennerström informerade om Reumatikergymnastik som genomförs en gång per vecka på Vaxholms vårdcentral. Lillemor påtalade att deltagande i verksamheten inte kräver medlemskap i Reumatikerföreningen och att intresserade kan kontakta vårdcentralen.

3 3(9) Reumatikerföreningen genomför även trivselkvällar. Leif Gannert informerade om att NHR har bytt namn till NEUROförbundet Södra Roslagen. Vid kommande årsmöte ska beslut fattas angående samgående med föreningen i Täby-Vallentuna. Detta för att skapa större underlag för drift av verksamheten. 7. Enkätresultat från provsmakning av hemtjänstens matlådor Nämndsekreteraren redogjorde för resultat av enkätundersökningen. Omdömet om maten var generellt sett positivt, men dess utseende och konsistens sågs som tydliga förbättringsområden. 8. Studiebesök 2014 KPFR genomför studiebesök 2 juni. Program för dagen är inte helt fastställt, men på eftermiddagen kommer besök göras på Livstycket i Tensta. Livstycket är ett kunskap- och designcenter för kvinnor från olika delar av världen. 9. Seniordagen 2014 Årets Seniordagen kommer att äga rum på Kanonen, Hamngatan 50. Förslag på programpunkter från KPFR:s deltagare välkomnas innan sommaren. 10. Avstämning av åtgärdslistan (se bilaga 1) Äldre eller funktionsnedsatta invandrare i Vaxholms stad Ann-Sofie Holmertz meddelade att staden har som ambition att vidarebefordra information om föreningarnas verksamhet även till äldre eller funktionsnedsatta invandrare i staden, men att formerna för detta inte är fastställda. Hon förklarade att begränsningar finns vad avser stadens rätt att rikta information specifikt till invandrare. Ulla Blomgren påpekade att önskemålet avser hjälp att få invandrare att engagera sig i stadens föreningar för äldre-och funktionsnedsatta. Karin Wigstrand meddelade att hon tillsammans med frivilligsamordnare Carina Hedman avser utröna hur man kan gå tillväga i denna fråga.

4 4(9) 11. Frågor från NHR Vattenpölarna på Hamngatan Leif Gannert påpekade att gropar i asfalten på Hamngatan 50 vattenfylls och skapar framkomlighetsproblem. Han ansåg att de bör fyllas igen och att trädrötter knappast bör vara ett hinder för detta. Svar från tekniska enheten: Inget större underhållsarbete är planerat att genomföras på Hamngatan. Problemet med trottoaren på Hamngatan är att på stora delar av den tränger trädens rötter upp asfalten och gör den ojämn. För att åtgärda detta skulle man behöva ta ner träden och göra om trottoaren. En sådan åtgärd är i dagens läge inte prioriterad. Flertalet andra gator i Staden är i större behov av upprustning. Langning Leif Gannert undrade under vilka omständigheter som hemtjänsten kan köpa alkohol åt brukare. Karin Wigstrand meddelade att lagstöd ej finns för att neka inköp vid Systembolaget om beslut om serviceinsats för veckohandel beviljats. Karin informerade om att person som nekas inköp från Systembolaget kan kontakta henne. Inköpsbegränsningar mm Leif Gannert undrade var gränsen går för hemtjänsten vad gäller inköp till brukare. Karin Wigstrand meddelade att detta inte avgörs av hemtjänsten. De insatser verkställs som beviljats av myndighetsutövningen. I detta sammanhang framförde Leif Gannert frågan om vilken hjälp som kan fås för inbetalning av avier. Karin Wigstrand svarade att betalning av avier är ett uppdrag för anhörig eller god man. Undermålig koordinering mellan hemtjänst och distriktssköterskor Leif Gannert redogjorde för fall då sköterska överlämnat sjukvårdsmaterial tillhemtjänsten för att vid behov kunna byta plåster på den enskilde. Hemtjänsten utför dock inte omplåstring. Karin Wigstrand meddelade att hemtjänsten i Vaxholms stad inte arbetar enligt delegering från Landstingets sjuksköterskor. Ingen överenskommelse finns mellan staden och Landstinget rörande ersättning för sjukvårdsinsatser utförda av staden.

5 5(9) Smarta telefoner i Hemtjänsten Leif Gannert undrade om hemtjänstpersonalen utrustats med smarta telefoner och vilka begränsningar som i så fall finns i användningsområdena. Karin Wigstrand meddelade att tillsvidareanställda medarbete fr.o.m. ca mitten av april kommer utrustas med smarta telefoner. Med hjälp av telefonerna ska omedelbar dokumentering kunna ske liksom tidsrapportering. Leif Gannert påpekade vikten av att sekretess beaktas vid användandet av telefonerna. Karin Wigstrand svarade att så kommer ske. Trygghetstelefon Leif Gannert undrade huruvida statistik förs över antal larm från användare med trygghetstelefon och hur många av dem som är angelägna respektive mindre akuta. Han redogjorde även för egen erfarenhet av att i trygghetstelefon inte uppfatta vad personen som mottog ett larm sade. Karin Wigstrand meddelade att statistik finns som rör antal inkomna larm. I statistiken redogörs huruvida tryckning föranlett besök eller om brukaren larmat av misstag. Hemtjänsten och valen Leif Gannert påpekade vikten av att funktionsnedsatta personer får hjälp att komma till vallokaler och/eller får hjälp med kuvertering i samband med val under våren till EU-parlament och riksdag. Anne Losman Flood påminde om möjligheten till förtidsröstning vid särskilt boende för äldre och om att valfunktionärer i vis mån kommer vara behjälpliga i vallokalen även om de inte kan överta själva röstandet från den enskilde. Status rörande busslinje 681:s förlängning till Vallentuna. Svar från tekniska enheten: Staden har påtalat för trafikförvaltningen ( SL ) att en förlängning av linje 681 till Arninge vore önskvärd. Trafikförvaltningen ( SL ) svarade att detta inte är aktuellt p.g.a. för dåligt med resenärer.

6 6(9) Leif Gannert framförde tanken att en förlängning av busslinjen torde öka underlaget av resenärer. Övriga synpunkter från Neuroförbundet Leif Gannert upprepade tidigare framfört önskemål att syn- och hörselkonsulent ska närvara vid KPFR-sammanträde. Ordföranden noterade önskemålet och påpekade att staden inte har syn- och hörselkonsulent. Stadens frivilligsmordnare är dock syn- och hörselinstruktör. Leif Gannert upplyste om att Storängs busshållplats i riktning Engarn - Överby inte är anpassad för funktionsnedsatta, vilket han ansåg borde åtgärdas. 12. Frågor från SPF och PRO a. Vid förra mötet frågade vi efter kravlistan på personalens kompetens i hemtjänst och på äldreboende, vi vill gärna få den skriftligt då protokollet inte ger någon upplysning om svaret, protokollet läses ju av ersättarna, på hemsidan mfl. Karin Wigstrand svarade att specifik kravlista saknas, men att uppdragsbeskrivning för respektive tjänst finns. Uppdragsbeskrivningar förmedlades under mötet till KPFR:s deltagare. Se punkt 10. b. Vi har ett förslag om träff med invandrarna, tidigare har en träff hållits där vi träffas och invandrarna lagar sin mat. Detta kan vara en bra öppning för samvaro. c. En utbildning för rådet kan vara hur en upphandling av hemtjänst resp äldreboende går till. En annan punkt är en träff med anhörigsamordnaren och silviasyster. Ordföranden meddelade att ovan kan utgöra förslag på programpunkter till 2014 års Seniordag. Fler förslag tas tacksamt emot innan sommaren.

7 7(9) d. Nybygget? När skall våra representanter få vara med och ha synpunkter? Ordföranden meddelade att planering ännu inte är i sådant skede att det är aktuellt med införande av projektgrupp, men att sådan kommer tillsättas. e. Vid ett äldreboende i annan kommun skickar ansvarig personal rutinmässigt informationsbrev till anhöriga. Görs det i Vaxholm? Christina Grahn redogjorde för fundering över formerna för anhöriginformation till medborgare från Vaxholm vars närstående bor på särskilt boende för äldre i Vallentuna kommun. Ann-Sofie Holmertz meddelade att boende från Vaxholm i Vallentuna har kontaktperson som kommunicerar med deras anhöriga. Det rör avstämning gentemot genomförandeplan. Planen upprättas med anhörig och där anges när uppföljning ska ske. Ann-Sofie Holmertz informerade om att Vaxholm inte har något system för att digitalt till anhörig föra ut material för vilket sekretess råder. f. Hur många personer är anställda i kommunens hemtjänst? Detta med tanke på hur många olika personer som vårdtagare träffar. Karin Wigstrand informerade: 50 personer ingår i personalstyrkan varav en del jobbar på kvällar och nätter. Personalen arbetar enligt rullande schema, ingen person arbetar enbart vardagar. Ambitionen är att samma personer kontinuerligt ska ansvara för insats hos enskild. g. Kan kommunen hjälpa till att påtala behovet av belysning på Vaxholmsvägen mellan Arninge och Resarö? Svar från Tekniska enheten: Vaxholms stad arbetar inte aktivt för att få belysning på trafikverkets väg 274 mot Arninge. Mycket p.g.a. att den går genom flertalet kommuner vilket försvårar ärendet. Ordföranden meddelade att Trafikverket anser att sträckan inte är trafikfarlig nog för denna typ av åtgärder. h. Vi önskar att protokollet blir läsbart även för dem som ej deltager i mötet. Mer åtgärdsinriktat. Christina Grahn meddelade sin åsikt att det tydligare ska framgå vad man kommit fram till under möten. Deltagarna resonerade kring olika möjligheter att uppnå ökad läsbarhet.

8 8(9) i. Under den återkommande punkten Norlandia kommer vi att ha flera frågor bl a om Verksamhetsrådet. Norlandia Care har meddelat att verksamhetsråd kommer genomföras 10 april kl j. Hur fortskrider arbetet med kommunens hemsida beträffande KPFR? Ann-Sofie Holmertz meddelade att vid omarbetning av hemsidan kommer önskemål om förtydligande rörande KPFR att beaktas. k. SPF vill se gång- och cykelbana till Bogesundslandet vid Pålsundsbro Svar från tekniska enheten: Det är tekniskt svårt att göra en påhängskonstruktion för en GC-väg på Pålsundsbron. Ur ett ekonomiskt perspektiv är det inte försvarbart, då skicket på bron inte är klarlagt. Utredning pågår. l. Remiss från SPF:s centralorganisation vård och omsorg i en ny tid. Ulla Blomgren redogör. Ulla Blomgren meddelade att hon avser återkomma i frågan vid ett senare tillfälle. m. Fixartjänsten, behov finns trots allt hos en del. Hur lösa detta? Räddningspersonal? Ordföranden meddelade att införande av fixartjänst förutsätter ett reellt behov. Då tjänsten tidigare fanns, utnyttjades den inte mycket. Karin Wigstrand informerade om att ett viktigt syfte med Fixartjänsten var att förhindra uppkomst av olyckor i hemmet. Sedan Fixartjänsten avskaffades har ingen uppgång av denna typ av olyckor ännu konstaterats. Förvaltningen ser dock över möjligheten att införa alternativa lösningar som kan ersätta Fixartjänst. n. KPFR på stadens hemsida. Mer information om rådet efterlyses. Se punkt k. Nästa möte med KPFR hålls den 2 juni 2014 kl Plats: lokal hos Livstycket i Tensta där KPFR genomför studiebesök under eftermiddagen.

9 9(9) Ordförande... Annicka Hörnsten Blommé (M) Justerande Leif Gannert (Neuroförbundet) Sekreterare.. Tobias Wistrand

10 Åtgärdslista KPFR Bilaga 1 Nr.r Rubrik Beskrivning Datum Ansvarig Rapporter ing 1 Äldre eller funktionsnedsatta invandrare i Vaxholms stad Socialförvaltningen ska undersöka hur staden kan stötta KPFR:s föreningsrepresentanter i arbetet att nå ut med information till äldre eller funktionsnedsatta invandrare, om aktiviteter i stadens föreningar. Karin Wigstrand KPFR

KPFR:s sammanträde 2014-06-02

KPFR:s sammanträde 2014-06-02 KOMMUNALA RÅDET FÖR PENSIONÄRER OCH PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Tobias Wistrand Tel dir 08-541 708 54 tobias.wistrand@vaxholm.se KPFR:s sammanträde Dag och tid Måndagen den 6 juni kl. 14.30 15.30

Läs mer

Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning 2015 06 01

Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning 2015 06 01 Kallelse/föredragningslista 2015 05 18 1 av 2 Socialförvaltningen Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning 2015 06 01 Plats och tid: Kommunhuset, lokal Duvan, kl. 08 10 Kallade:

Läs mer

Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning

Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning Kallelse/föredragningslista 2015-11-11 1 av 2 Socialförvaltningen Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning 2015-11-30 Plats och tid: Kallade: Underrättade: Vid förhinder: Kommunhuset,

Läs mer

KPFR:s sammanträde 2016-05-23

KPFR:s sammanträde 2016-05-23 1 av 8 KOMMUNALA RÅDET FÖR PENSIONÄRER OCH PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Tobias Wistrand Nämndsekreterare Tel dir: 08-54170854 Tobias.wistrand@vaxholm.se KPFR:s sammanträde Plats och tid: Storskär

Läs mer

KPFR:s sammanträde

KPFR:s sammanträde KOMMUNALA RÅDET FÖR PENSIONÄRER OCH PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Tobias Wistrand Tel dir 08-541 708 54 tobias.wistrand@vaxholm.se KPFR:s sammanträde Dag och tid Måndagen den 1 december kl. 15.00-17.00

Läs mer

Kommunala funktionsnedsattas råd och Kommunala pensionärsrådet

Kommunala funktionsnedsattas råd och Kommunala pensionärsrådet Kallelse/föredragningslista 2017 05 31 1 av 2 Socialförvaltningen Kommunala funktionsnedsattas råd och Kommunala pensionärsrådet 2017 05 31 Plats och tid: Kommunhuset, Storskär/Norrskär, kl. 10:00 Kallade:

Läs mer

KPFR:s sammanträde 2014-09-15

KPFR:s sammanträde 2014-09-15 KOMMUNALA RÅDET FÖR PENSIONÄRER OCH PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Tobias Wistrand Tel dir 08-541 708 54 2014-09-15 tobias.wistrand@vaxholm.se KPFR:s sammanträde 2014-09-15 Dag och tid Måndagen den

Läs mer

KPFR:s sammanträde 2015-09-14

KPFR:s sammanträde 2015-09-14 1 av 11 KOMMUNALA RÅDET FÖR PENSIONÄRER OCH PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Tobias Wistrand Nämndsekreterare Tel dir: 08-54170854 Tobias.wistrand@vaxholm.se KPFR:s sammanträde Plats och tid: Alceahuset,

Läs mer

KPFR:s sammanträde

KPFR:s sammanträde 1 av 9 KOMMUNALA RÅDET FÖR PENSIONÄRER OCH PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Tobias Wistrand Nämndsekreterare Tel dir: 08 54170854 Tobias.wistrand@vaxholm.se KPFR:s sammanträde Plats och tid: Höken, kl.

Läs mer

Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) Birgitta Nyhlén (FP), tj. ersättare

Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) Birgitta Nyhlén (FP), tj. ersättare 42-53 Plats och tid Lokal Konferensrummet Höken, kommunhuset kl. 18.00 20.00 Beslutande Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) Birgitta Nyhlén (FP), tj. ersättare Nils Göran

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL 21-30

SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL 21-30 21-30 Plats och tid Konferensrummet Höken, kommunhuset kl. 18 00 19 50 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Pelle Dalhammar (FP), v. ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl

Läs mer

Kommunala funktionsnedsattas råd och Kommunala pensionärsrådet

Kommunala funktionsnedsattas råd och Kommunala pensionärsrådet Kallelse/föredragningslista 1 av 13 Socialförvaltningen Kommunala funktionsnedsattas råd och Kommunala pensionärsrådet Plats och tid: Kommunhuset, Storskär/Norrskär, kl. 10.00 15.30 Kallade: Representanter

Läs mer

Kommunala funktionsnedsattas råd

Kommunala funktionsnedsattas råd Kallelse/föredragningslista 2018 09 17 Socialförvaltningen Kommunala funktionsnedsattas råd 2018 09 17 Plats och tid: Kommunhuset Storskär, kl. 13:00 Kallade: Underrättade: Representanter Ersättare Vid

Läs mer

KPFR:s sammanträde

KPFR:s sammanträde 1 av 10 KOMMUNALA RÅDET FÖR PENSIONÄRER OCH PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Tobias Wistrand Nämndsekreterare Tel dir: 08-54170854 Tobias.wistrand@vaxholm.se KPFR:s sammanträde Plats och tid: Storskär

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Socialförvaltningen Kommunala pensionärsrådet Plats och tid: Kommunhuset, Storskär, kl. 14:30 Kallade: Underrättade: Representanter Ersättare Vid förhinder: Meddela ersättare och annika.kjellberg@vaxholm.se,

Läs mer

Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning 2016-02-29

Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning 2016-02-29 Kallelse/föredragningslista 2016-02-17 1 av 2 Socialförvaltningen Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning 2016-02-29 Plats och tid: Kommunhuset, lokal Norrskär, kl. 13-15

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Socialförvaltningen Kommunala pensionärsrådet Plats och tid: Kommunhuset Storskär, kl. 14:30 16.00 Kallade: Underrättade: Representanter Ersättare Vid förhinder: Meddela ersättare och annika.kjellberg@vaxholm.se,

Läs mer

KPFR:s sammanträde

KPFR:s sammanträde PROTOKOLL 2015 06 01 1 av 10 KOMMUNALA RÅDET FÖR PENSIONÄRER OCH PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Tobias Wistrand Nämndsekreterare Tel dir: 08 54170854 Tobias.wistrand@vaxholm.se KPFR:s sammanträde 2015

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kallelse/föredragningslista 2018 11 19 Socialförvaltningen Kommunala pensionärsrådet 2018 11 19 Plats och tid: Kommunhuset Storskär, kl. 14:30 16.00 Kallade: Underrättade: Representanter Ersättare Vid

Läs mer

KFR:s sammanträde

KFR:s sammanträde 1 av 4 KOMMUNALA FUNKTIONSNEDSATTAS RÅD Carmen Holm Nordquist Sekreterare Carmen.holm@vaxholm.se KFR:s sammanträde Plats och tid: Norrskär, kl. 13:00 14:17 Deltagare: Annicka Hörnsten Blommé (M) (Socialnämnden,

Läs mer

Innehåll. Protokoll av 2

Innehåll. Protokoll av 2 Protokoll 2 av 2 Innehåll 16 Justering och fastställande av föredragningslistan 3 17 Upphandling avseende särskilt boende (SÄBO) 2017 4 18 Uppföljning Norlandia Care 2016 5 19 Underrättelse om beslut från

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kallelse/föredragningslista 2017 11 20 Socialförvaltningen Kommunala pensionärsrådet 2017 11 20 Plats och tid: Matsalen, Kronängsskolan kl. 14:45 16.15 Kallade: Underrättade: Representanter Ersättare Vid

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL 83-97

SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL 83-97 83-97 Plats och tid Konferensrummet Höken, kommunhuset kl. 18 00 21 20 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Pelle Dalhammar (FP), v. ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl

Läs mer

Justering av protokollet och fastställande av ärendelistan

Justering av protokollet och fastställande av ärendelistan 2(18) 110 Justering av protokollet och fastställande av ärendelistan att utse Jonas Forsberg (S) att tillsammans med ordföranden justera protokollet den 21 oktober 2013 och att fastställa utsänd föredragningslista

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kallelse/föredragningslista 2018 09 17 Socialförvaltningen Kommunala pensionärsrådet 2018 09 17 Plats och tid: Kommunhuset Storskär, kl. 14:30 16.00 Kallade: Underrättade: Representanter Ersättare Vid

Läs mer

2013-12-17. Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Leslie Öqvist (FP), v. ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C)

2013-12-17. Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Leslie Öqvist (FP), v. ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) 133-139 Plats och tid Lokal Kanonen, Hamngatan 50 kl. 18.00 21.25 Beslutande Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Leslie Öqvist (FP), v. ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) Anette Dahlgren (S) Jonas Forsberg

Läs mer

Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) Leslie Öqvist (FP) Ann-Sofie Holmertz, socialchef Tobias Wistrand, sekreterare

Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) Leslie Öqvist (FP) Ann-Sofie Holmertz, socialchef Tobias Wistrand, sekreterare 54-61 Plats och tid Lokal Konferensrummet Höken, kommunhuset kl. 18.00 20.20 Beslutande Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) Leslie Öqvist (FP) Anette Dahlgren (S) Jonas Forsberg

Läs mer

Socialnämnd

Socialnämnd 1 av 2 Socialnämnd Plats och tid: Norrskär, kommunhuset, kl. 18:00 19:30 Beslutande: Annicka Hörnsten Blommé (M) Viktor Pierre (M), tj. ersättare Rickard Gille (M) Carina Östergren (C) Kristina Elmlund

Läs mer

Plats och tid: Brandstationen, Nordmaling :10. Ulla Rosenberg Helmerson (L), ordförande Sven Jonsson (s), vice ordförande Vera Jonzon (c)

Plats och tid: Brandstationen, Nordmaling :10. Ulla Rosenberg Helmerson (L), ordförande Sven Jonsson (s), vice ordförande Vera Jonzon (c) 1(17) Plats och tid: Brandstationen, Nordmaling 09.00 12:10 Beslutande: Ulla Rosenberg Helmerson (L), ordförande Sven Jonsson (s), vice ordförande Vera Jonzon (c) Övriga deltagare: Utses att justera: Agneta

Läs mer

2014-10-21. Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) Leslie Öqvist (FP), v. ordf.

2014-10-21. Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) Leslie Öqvist (FP), v. ordf. 88-96 Plats och tid Lokal Konferensrummet Höken, kommunhuset kl. 18.00 20.40 Beslutande Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) Leslie Öqvist (FP), v. ordf. Agneta Wessberg (M)

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL 68-82

SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL 68-82 68-82 Plats och tid Konferensrummet Höken, kommunhuset kl. 18 00 19.20 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Pelle Dalhammar (FP), v. ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl

Läs mer

Monica Lindell Rylén (S), ordförande Lena Rundberg (C), vice ordförande

Monica Lindell Rylén (S), ordförande Lena Rundberg (C), vice ordförande Mötesdatum Dnr KS/2019:5-103 1/6 Plats och tid Förtroendevalda Gustav Vasa, Kommunhuset, Strängnäs kl. 10:00-12:20. Monica Lindell Rylén (S), ordförande Lena Rundberg (C), vice ordförande Närvarande rådsrepresentanter

Läs mer

DEN PROTOKOLL 32-41 2014-04-08. Lokal Konferensrummet Höken, kommunhuset kl. 18.00-20.10

DEN PROTOKOLL 32-41 2014-04-08. Lokal Konferensrummet Höken, kommunhuset kl. 18.00-20.10 g VAXHOLMS STAD SOCIALNÄMN Plats och tid DEN 32-41 Lokal Konferensrummet Höken, kommunhuset kl. 18.00-20.10 Beslutande Atmicka Hörnsten Blomrue (M), ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) Birgitta Ny hl

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL 49-67

SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL 49-67 49-67 Plats och tid Ladviks kursgård kl. 18.00 19:35 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Pelle Dalhammar (FP), v. ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) Anette Dahlgren

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 270-283 Daniel Pichler/Ann-Britt Löfström. Ordförande... Christina Pettersson. Justerare...

Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 270-283 Daniel Pichler/Ann-Britt Löfström. Ordförande... Christina Pettersson. Justerare... Plats och tid Kommunhuset i Lindesberg, klockan 14:00-16:00 Beslutande Christina Pettersson, ordförande Stig G. Andersson, SPF Nils Lidman, SPF Kaisa Lamu, SFP Henry Lindkvist, PRO Ann-Britt Eriksson,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet Sidan 1 av 8

Kommunala pensionärsrådet Sidan 1 av 8 Kommunala pensionärsrådet 2010-12-07 Sidan 1 av 8 Plats och tid Gudarpsgården, Tranemo kl.13.30 16.00 Beslutande Tjg. Ersättare Icke tjg.ersättare Övriga deltagare Stefan Hjertén (M), ordförande Anita

Läs mer

KPR:s sammanträde

KPR:s sammanträde 1 av 8 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Carmen Holm Nordquist Sekreterare Carmen.holm@vaxholm.se KPR:s sammanträde Plats och tid: Norrskär, kl. 14:30 16:00 Deltagare: Annicka Hörnsten Blommé (M) (Socialnämnden,

Läs mer

Protokoll från Skarpnäcks stadsdelsnämnds pensionärsråd

Protokoll från Skarpnäcks stadsdelsnämnds pensionärsråd Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Avdelningen för äldre och funktionsnedsatta Sida 1 (5) från Skarpnäcks stadsdelsnämnds pensionärsråd Närvarande: Ledamöter Britt Anstrell (SPF Seniorerna) Magnus Brattström

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet 2011.02.14 1

Kommunala Pensionärsrådet 2011.02.14 1 Kommunala Pensionärsrådet 2011.02.14 1 Plats och tid Sammanträdesrum Ladan kommunhuset kl 09.30-11.00 Beslutande Kajsa Heed (S), SN, ordf Håkan Karlsson (C), SN Ingemar Jacobson (FP), SN tjg Elof Jonsson

Läs mer

Innehåll. Protokoll av 2

Innehåll. Protokoll av 2 Protokoll 2 av 2 Innehåll 104 Justering och fastställande av föredragningslistan 3 105 Samverkan mellan länets kommuner och lärosäten med 4 106 vårdutbildningar på högskolenivå, rekommendation från Kommunförbundet

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL 33-48

SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL 33-48 33-48 Plats och tid Konferensrummet Höken, kommunhuset kl. 18 00 20 45 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Pelle Dalhammar (FP), v. ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl

Läs mer

PROTOKOLL. Öppning. Ordförande Ingemar Javinder öppnar sammanträdet och hälsar samtliga välkomna. Dagordning

PROTOKOLL. Öppning. Ordförande Ingemar Javinder öppnar sammanträdet och hälsar samtliga välkomna. Dagordning PROTOKOLL fört vid sammanträde i Rådet för funktionshindrade och pensionärer Tid: Måndagen den 17 mars 2014 klockan 14.00-15.10 Plats: Lilla sammanträdesrummet, Kommunhuset Närvarande: Ingemar Javinder,

Läs mer

81 Justering och fastställande av föredragningslista 82 Utvärdering LOV 83 Uppföljning ekonomi oktober 85 Faderskapsutredning

81 Justering och fastställande av föredragningslista 82 Utvärdering LOV 83 Uppföljning ekonomi oktober 85 Faderskapsutredning Protokoll 2 av 2 Innehåll 81 Justering och fastställande av föredragningslista 3 82 Utvärdering LOV 4 83 Uppföljning ekonomi oktober 5 84 Faderskapsutredning 6 85 Faderskapsutredning 7 86 Utredning enligt

Läs mer

Eva Holm, PRO och Ann Jönefors, PRO

Eva Holm, PRO och Ann Jönefors, PRO Protokoll fört vid sammanträde 2013-06-26 Plats och tid för sammanträde: G:a brandstation, tekniska förvaltningen, Konferensrum: Korpimäki Kl. 8.30 11.30 Närvarande: Hans Sternbro, Ordförande Carl-Erik

Läs mer

Socialnämnd 2015 05 26

Socialnämnd 2015 05 26 2015 05 26 1 av 19 Socialnämnd 2015 05 26 Plats och tid: Ladviks kursgård, kl. 16:30 19:35 Beslutande: Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Leslie Öqvist (FP), v. ordf. Kristina Elmlund Joelson (MP) Lisbeth

Läs mer

Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Leslie Öqvist (FP), v. ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C)

Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Leslie Öqvist (FP), v. ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) 1-14 Plats och tid Lokal Konferensrummet Höken, kommunhuset kl. 18.00 20.10 Beslutande Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Leslie Öqvist (FP), v. ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) Anette Dahlgren (S)

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl 13.00-15.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

2014-09-30. Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) Leslie Öqvist (FP)

2014-09-30. Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) Leslie Öqvist (FP) 70-87 Plats och tid Lokal Konferensrummet Höken, kommunhuset kl. 18.00 20.50 Beslutande Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) Leslie Öqvist (FP) Jonas Forsberg (S) Ingemar Visteus

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2016-03-15 1 (5) Datum 2016-03-15 Kommunala pensionärsrådet Tid 10.15-11.00 Plats kommunhuset, rum 538A Justering av protokoll Justerare är ordföranden Jonas Väst samt Wathier

Läs mer

Birgit Karlsson Ulla Ahlsén Sigrid Gumpert Carl-Erik Wikström 20 Åke T Carlestam Leif Nilsson. Socialförvaltningens stab, Vallentuna

Birgit Karlsson Ulla Ahlsén Sigrid Gumpert Carl-Erik Wikström 20 Åke T Carlestam Leif Nilsson. Socialförvaltningens stab, Vallentuna Pensionärsrådet 2003-11-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Augustendal och Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 25 november 2003 kl. 14.00 16.00 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

Socialnämnden 2014-01-14 2

Socialnämnden 2014-01-14 2 Socialnämnden 2014-01-14 2 SN 1 Dnr 118/13-072 Riktlinjer för utbetalning av habiliteringsersättning inom daglig verksamhet Habiliteringsersättning betalas ut med stöd av 9 punkt 10 lagen om stöd och service

Läs mer

Innehåll. Protokoll av 2

Innehåll. Protokoll av 2 Protokoll 2 av 2 Innehåll 37 Justering och fastställande av föredragningslista 3 38 Information drift Norlandia 4 39 Tillföra medel för att möjliggöra utökad bemaning 5 40 Deltagande i projekt "övertagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Information från medicinskt ansvarig sjuksköterska 5 Information om

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande 1(10) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Pyramiden Kl. 10.00 12.00 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Sylvia Persson, reumatikerföreningen Ann-Marie Hammar, SKPF Ingrid Wase,

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd 17 februari 2011. Helena Åhman, Enhetschef äldre och funktionsnedsatta. Inger Kjellerby-Åberg, Anhörigkonsulent

Kommunalt pensionärsråd 17 februari 2011. Helena Åhman, Enhetschef äldre och funktionsnedsatta. Inger Kjellerby-Åberg, Anhörigkonsulent 1 (9) Plats och tid Bällstarummet, Kommunkontoret, Vallentuna. Kl. 13.00-15.00 ande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Ewa Thorin (M), Anne Spetz (C), och Åke T Carlestam (MP) Bengt Edling SPF/KOM,

Läs mer

Socialnämnden 2012.03.20 1

Socialnämnden 2012.03.20 1 Socialnämnden 2012.03.20 1 Plats och tid Sammanträdesrum Ladan, kommunhuset kl 13.30-17.20 ande Övriga deltagande Stefan Westergren (S) ordf Lina Persson (S) Anders Palm-Lundin (S) tjg ers Håkan Karlsson

Läs mer

1 (8) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet Tid: Kl Plats: Selet, Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

1 (8) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet Tid: Kl Plats: Selet, Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1 (8) Tid: Kl 10.00-11.30 Plats: Selet, Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Bill Nilsson, KS ordförande Karl-Erik Sjöberg, SPF Lilian Poijo, Reumatikerföreningen Majvor Hellström, SKPF Ulla Berg,

Läs mer

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND. Sammanträdestid Torsdag 14 september 2017, kl

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND. Sammanträdestid Torsdag 14 september 2017, kl SAMMANTRÄDE SPROTOKOL L 201 7-09-14 PENSIONÄRSRÅDET Sammanträdestid Torsdag 14 september 2017, kl. 13.30 14.05 Plats Älvsjörummet Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Inger

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2018-02-20 Kommunhuset: kl. 09.00 11.00 Ledamöter: Angelica Katsanidou, ordförande i socialnämnden

Läs mer

Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 9 oktober 2017

Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 9 oktober 2017 Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 9 oktober 2017 Tidpunkt: Kl. 15.00 Plats: Stora Kollegiesalen, Stockholms stadshus Närvarande: Se bilaga Justerat

Läs mer

Socialnämnd

Socialnämnd 1 av 2 Socialnämnd Plats och tid: Storskär, kommunhuset kl. 18:00 20.00 Beslutande: Anette Dahlgren (S) Anna Hansson (M) Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Carina Östergren (C) Göran Nilsson (S), tj. ersättare

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Torbjörn Rönnkvist. Anna-Greta Adamsson Ingemar Dahlström Bert Nordqvist Elisabeth Karlsson Maj Johansson

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Torbjörn Rönnkvist. Anna-Greta Adamsson Ingemar Dahlström Bert Nordqvist Elisabeth Karlsson Maj Johansson PLATS Odengatan 34, konferensrummet KL 8,30 11,45 Ordförande Torbjörn Rönnkvist Birgitta Johansson Anna-Greta Adamsson Ingemar Dahlström Bert Nordqvist Elisabeth Karlsson Maj Johansson ÄO-nämnden PRO PRO

Läs mer

Weine Bäck (KD), socialnämnden Eino Liljegren (Reumatikerföreningen) Gun Nilsson. Kommunkontoret, Ödeshög...

Weine Bäck (KD), socialnämnden Eino Liljegren (Reumatikerföreningen) Gun Nilsson. Kommunkontoret, Ödeshög... 2013-12-10 1 Plats och tid Närvarande Frånvarande Carl August-rummet, Kommunkontoret, Ödeshög Tisdagen den 10 december 2013, klockan 10:00-12:00 Maria Gustafsson (S), ordförande, socialnämnden Inga Molin

Läs mer

Socialnämndens sammanträde 2014-12-16

Socialnämndens sammanträde 2014-12-16 Protokoll 1 av 14 Socialnämndens sammanträde Plats och tid: Kanonen, Hamngatan 50 kl. 18.00-20.10 Beslutande: Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) Anette Dahlgren (S) Leslie

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

Hans Sternbro, ordförande

Hans Sternbro, ordförande Protokoll fört vid sammanträde 2012-09-19 Plats och tid för sammanträde: Miljökontoret, Orsa Klockan 09.00 11.45. Närvarande: Hans Sternbro, Ordförande Anne-Marie Fröjdh, socialnämnden Carl-Erik Wohlmer,

Läs mer

Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Tf Stöd o omsorgschef Lena Bergman

Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Tf Stöd o omsorgschef Lena Bergman 1(6) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 29 november kl 10.00-12.00 Beslutande Ledamöter Knut Jansson, ordf Birgitta Åseby, SPF Thore Hermansson, PRO Jens Rymoen, PRO Stina Hesselborn-Ek, PRO Staffan

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50

Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50 Plats och tid Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50 Beslutande Mikke H Wivungi, ordförande, kommunstyrelsen Anita Karmteg, socialnämnden Jessica Hildén, barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid kl. 18.00-20.00 Ledamöter Representanter Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Alf Michelsen (M) ledamot

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (11) 2011-05-31 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum 1, Stadshuset, kl. 09.00-12.00 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (c), ordf Solbritt Lindborg (mp), ON Siv Nilsson, PRO Ingegärd Jönsson, PRO Pauli Petersson,

Läs mer

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson Kommunens råd i frågor om funktionsnedsättning 2011-11-23 1 Plats och tid Stadshuset Mjölby, Sammanträdesrum Högby kl. 16.00 18.00 Beslutande Anna Johansson, S, ordf. Iréne Karlsson, M, Sven Törnquist,

Läs mer

Minnesanteckningar förda vid funktionshindrades och pensionärers råds sammanträde 2014-11-18

Minnesanteckningar förda vid funktionshindrades och pensionärers råds sammanträde 2014-11-18 MINNESANTECKNINGAR 2014-11-18 Minnesanteckningar förda vid funktionshindrades och pensionärers råds sammanträde 2014-11-18 Närvarande: Karolina Johansson Stellan Johnsson Ingvar Holmberg Ulf Eriksson Ingrid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Alnarp Tid 2019-01-29, kl. 18:35-20:49 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Anders Olin (M) Pia Johnson (S) Charlott Enocson

Läs mer

Verena Rodin, utbildningsnämnden, 1-11 Ulla Ljunglide, byggnadsnämnden, 1-14

Verena Rodin, utbildningsnämnden, 1-11 Ulla Ljunglide, byggnadsnämnden, 1-14 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.30-16.30. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Bertil Hansson, SPF Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert

Läs mer

Jane Holmström Björkman. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Jane Holmström Björkman. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdagen den 8 september 2016, klockan 09.00-11.45 Beslutande Övriga deltagande Jane Holmström Björkman,

Läs mer

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2011-06-14. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2011-06-14. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1 (5) Tid: Kl 10.00-11.00 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Helena Öhlund, KS KS vice ordförande Lars-Åke Andersson, DHR Karl-Erik Sjöberg, SPF Jan-Ove Olsson, HRF Anita Karlsson,

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Pensionärsrådet 2004-09-07

KALLELSE. Justerande:... Pensionärsrådet 2004-09-07 Pensionärsrådet 2004-09-07 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 7 september 2004 kl. 14.00. Hemvårdschef Karin Peters

Läs mer

Välkommen till äldreomsorgen i Karlskrona kommun

Välkommen till äldreomsorgen i Karlskrona kommun Välkommen till äldreomsorgen i Karlskrona kommun 1 Denna broschyr har arbetats fram av Birgitta Håkansson, Margareta Olsson, Eleonore Steenari och Ewa Axén Gustavsson, Äldreförvaltningen våren 2004 Layout,

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 1 december 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Hälsoverket, Oxelösund Britta Bergström, (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2014-11-18 1 (11) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2014-11-18, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahberg ordförande Stefan Åhlin Helly Johansson Sylvia

Läs mer

PROTOKOLL. Öppning. Ordförande Ingemar Javinder öppnar sammanträdet och hälsar samtliga välkomna. Dagordning

PROTOKOLL. Öppning. Ordförande Ingemar Javinder öppnar sammanträdet och hälsar samtliga välkomna. Dagordning PROTOKOLL fört vid sammanträde i Rådet för funktionshindrade och pensionärer Tid: Måndagen den 27 maj 2013 klockan 14.00-15.05 Plats: Lilla sammanträdesrummet, Kommunhuset Närvarande: Ingemar Javinder,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Skutan Strömsvik tisdag kl. 08.15 12.15 Beslutande Ulla Wallering Fall (S) Bertil Eklund (NB) 58-61) Hans Jonsson (M) Rune Hallgren (C) Inga Ericsson (S) Helena Johansson

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 1-13

Länspensionärsrådet (LPR) 1-13 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Regionens hus, Sal B Närvarande: Ej närvarande: Solveig Löfdahl, PRO, vice ordf Mari Lindahl, L Lena Persson, S Helena Stålhammar, C 7-12 Kjell Lindström, SPF Birgitta

Läs mer

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND 2015-04-16 PENSIONÄRSRÅDET Sammanträdestid 2015-04-16, kl. 13.30-15.00 Plats Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Christer Bentzer SPF Ledamöter Hans-Erik Kristersson PRO

Läs mer

Kommunkontoret, måndag 9 november 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, måndag 9 november 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS - KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Carola Eriksson (S) Bodil Persson (M) Maud

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande ! SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida! 1(8) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Pyramiden Kl. 13.30 16.00 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Ann-Marie Hammar, SKPF Jonny Molander,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunala Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna klockan 10.00 11.10 Beslutande Kommunstyrelsen Tomas Johansson Äldreomsorgsnämnden Ulla Maj Persson SPF SPF Hyssna Sätila fristående

Läs mer

12 maj 2015 kl. 14.00 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby. Anna-Lisa Simonsson, verksamhetschef Kerstin Wanstadius, sekreterare

12 maj 2015 kl. 14.00 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby. Anna-Lisa Simonsson, verksamhetschef Kerstin Wanstadius, sekreterare Sida 1 av 5 Tid och plats 12 maj 2015 kl. 14.00 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby Närvarande Ledamöter Sofia Nilsson (C), ordförande Sven-Arne Persson (S), vice ordförande Inger Kjellberg Bengt

Läs mer

Välkommen till Korttidsenheten på Lillgården i Skurups kommun

Välkommen till Korttidsenheten på Lillgården i Skurups kommun Välkommen till Korttidsenheten på Lillgården i Skurups kommun Välkommen till Korttidsenheten Vi önskar dig och dina närstående välkomna till korttidsenheten på Lillgården. Här möter du personal som har

Läs mer

Protokoll från Skarpnäcks stadsdelsnämnds pensionärsråd

Protokoll från Skarpnäcks stadsdelsnämnds pensionärsråd Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Avdelningen för äldreomsorg Protokoll Sida 1 (5) Protokoll från Skarpnäcks stadsdelsnämnds pensionärsråd Närvarande: Ledamöter Barbro Trygg (PRO) Leif Johansson (PRO) Magnus

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet. Innehåll Innehåll 28 Val av justerare... 35 29 Godkännande av ärendelista... 36 30 Föregående sammanträdesprotokoll... 37 31 Gångbanor och trottoarer... 38 32 Tekniska problem och haverier... 39 33 Önskemål om

Läs mer

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Pensionärsrådet. Pensionärsrådet

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Pensionärsrådet. Pensionärsrådet stadsdelsförvaltning Sida 1 (6) Närvarande Ordinarie ledamöter: Donald Monvall, ordförande Gunilla Carlén, vice ordförande Yvonne Wheeler Gun Marie Gunnars Lena Bosticco Ersättare: Lenor Holgersson Ingegerd

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd protokoll

Kommunalt pensionärsråd protokoll Datum: Måndagen den 23 oktober 2017 Tid: 13.00 14.15 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 26 oktober, klockan 8.00 Paragrafer: 23-28 Utses att justera: Dick Bergström

Läs mer

Innehåll. Protokoll av 2

Innehåll. Protokoll av 2 Protokoll 2 av 2 Innehåll 25 Justering och fastställande av föredragningslistan 3 26 Ekonomiuppföljning mars med årsprognos 4 27 Riktlinjer för ekonomiskt bistånd 5 28 Värdighetsgarantier inom äldreomsorgen

Läs mer

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Stadsdelsnämndens Pensionärsråd (SPR)

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Stadsdelsnämndens Pensionärsråd (SPR) Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Stadsdelsnämndens Pensionärsråd (SPR) PROTOKOLL NR 2:2007 SAMMANTRÄDESDAG 2007-01-26 Närvarande: Sigvard Ländin (PRO), Ordförande Per Westberg (SPF) vice ordförande

Läs mer

49 Redovisning - Brukarundersökning inom hemtjänsten 2016

49 Redovisning - Brukarundersökning inom hemtjänsten 2016 Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet Sida 1 av 10 Ärendeförteckning 48 Redovisning - Brukarundersökning inom Särskilt boende 2016 49 Redovisning - Brukarundersökning inom hemtjänsten 2016 50 Uppdragshandling

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Valnämnden Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Valnämnden Sid nr Valnämnden 2013-10-02 1 Ärendelista Sid nr Justering... 4 11 Reglemente för Valnämnden... 5 12 Behov av nya valurnor... 6 13 Delårsrapport 1 och 2... 7 14 Mål och resursplan för Valnämnden 2014... 8 15

Läs mer