Rapport. Bokslutsgranskning 2004 för Finspångs kommun Genomförd på uppdrag av de förtroendevalda revisorerna i Finspångs kommun

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rapport. Bokslutsgranskning 2004 för Finspångs kommun Genomförd på uppdrag av de förtroendevalda revisorerna i Finspångs kommun"

Transkript

1 Rapport Bokslutsgranskning 2004 för Finspångs kommun Genomförd på uppdrag av de förtroendevalda revisorerna i Finspångs kommun Susanne Svensson Lars Rydvall Magnus Eriksson

2 Innehåll 1 SAMMANFATTNING INLEDNING SYFTE OCH BAKGRUND GENOMFÖRANDE RAPPORT ÅRSREDOVISNINGEN FÖRVALTNINGSBERÄTTELSEN Balanskravsutredning RESULTATRÄKNING Jämförelsestörande poster BALANSRÄKNING Materiella anläggningstillgångar Finansiella anläggningstillgångar Omsättningstillgångar Eget kapital Avsättningar Skulder DRIFTREDOVISNING/VERKSAMHETSBERÄTTELSER KASSAFLÖDESANALYS KONCERNREDOVISNING ÖVRIGA OBSERVATIONER OCH FÖRSLAG PÅ FÖRBÄTTRINGAR BILAGOR...10

3 1 Sammanfattning Ernst & Young har fått i uppdrag av kommunrevisionen i Finspång att granska bokslut och årsredovisning avseende kommunen och koncernen för räkenskapsåret Av nedanstående punkter framgår de viktigaste slutsatserna och rekommendationerna. o Årets underskott uppgår till tkr att jämföra med budgeterat överskott på 936 tkr. o I den balanskravsutredning som upprättats av kommunen uppgår resultatet till tkr. I enlighet med lagstiftningen är det endast realisationsvinster som skall exkluderas från det redovisade resultatet. Vår bedömning är att kommunens resultat enligt balanskravsutredning uppgår till tkr då hänsyn ej ska tas till jämförelsestörande poster. o I förvaltningsberättelsens balanskravsutredning går det inte att utläsa årets justerade resultat. Då det även innehåller föregående års underskott med 918 tkr. Förvaltningsberättelsen saknar rekommendation om det justerade underskottet skall återställas eller inte. o Årsredovisningen bedöms i allt väsentligt uppfylla kraven enligt kommunallag och god redovisningssed inom kommunal verksamhet. Årsredovisningen bedöms sammantaget ge en rättvisande bild av kommunens resultat och ställning. o Vissa svagheter, både vad gäller struktur och innehåll, har likt föregående år noterats i nämndernas verksamhetsbeskrivningar. Bokslutsgranskning 2004 för Finspångs kommun 1 (10)

4 2 Inledning 2.1 Syfte och bakgrund Syftet med denna rapport är främst att ge de förtroendevalda revisorerna en något utförligare information om bokslutet och det ekonomiska läget 2004 för att kunna tillstyrka kommunens årsredovisning och att denna är upprättad i enlighet med lagen om kommunal redovisning. 2.2 Genomförande Granskningen har genomförts enligt den överenskomna tidpunkten i mars Till ekonomiavdelningen har ett PM upprättats med noteringar av mer praktisk karaktär gällande mindre felaktigheter och förslag till förbättringar. 2.3 Rapport Denna rapport följer resultat- och balansräkningens uppställning i årsredovisningen. De olika balans- och resultatposterna kommenteras avseende förändringar och väsentliga noteringar. Alla belopp är angivna i tusen kronor (tkr) om inte annat anges och belopp inom parentes avser föregående räkenskapsår. 3 Årsredovisningen Årsredovisningen har fr o m detta år ändrat layout. Den bedöms i allt väsentligt uppfylla kraven enligt kommunallag och god redovisningssed inom kommunal verksamhet och sammantaget ge en rättvisande bild av kommunens resultat och ställning. 3.1 Förvaltningsberättelsen I förvaltningsberättelsen beskrivs nämndernas verksamhet översiktligt. Närmare beskrivningar över verksamheterna finns i nämndredovisningen. Förvaltningsberättelsen är i sin helhet informativ. Förvaltningsberättelsen bedöms uppfylla det innehåll lagen kräver. Bokslutsgranskning 2004 för Finspångs kommun 2 (10)

5 3.1.1 Balanskravsutredning En balanskravsutredning handlar enligt oss primärt om att beskriva hur ett redovisat underskott skall justeras under nästkommande tvåårsperiod. Upprättad balanskravsutredning har justerats enligt följande: Årets resultat enligt resultaträkningen (tkr) Avgår realisationsvinster Avgår realisationsförluster 918 Nedskrivningar Resultat enligt balanskravet I förvaltningsberättelsens balanskravsutredning går det inte att utläsa årets justerade resultat då även föregående års underskott med 918 tkr ingår. Förvaltningsberättelsen saknar rekommendation om det justerade underskottet skall återställas eller inte. Enligt lagstiftningen är det endast realisationsvinster som skall exkluderas från det redovisade nettoresultatet vid avstämning av balanskravet för att beräkna eventuellt underskott som skall återställas. Årets realisationsvinster uppgår till tkr. Den justering på tkr för nedskrivning av materiella anläggningstillgångar är ej korrekt. Nedskrivningen avser fastigheter som kommunen beslutat att behålla. Detta innebär lägre avskrivningar under kommande år varför justering för denna typ av kostnader ej skall påverka balanskravsavstämningen. Vi anser att i lagstiftningen finns inte stöd för kommunens uppställning av balanskravsutredningen. Den ger intryck av att kommunen genom att justera resultatet för jämförelsestörande poster av olika slag i sig utgör synnerliga skäl. Vi anser att endast realisationsvinster ska exkluderas nettoresultatet och att kommunen i de fall negativa resultat redovisas får hävda synnerliga skäl för att inte behöva återställa hela det negativa resultatet. Resultatet av en justering exkluderat jämförelsestörande poster framgår av nedanstående uppställning. Avstämning mot balanskravet (KL 8 kap 5 ): Årets resultat enligt resultaträkningen (mkr) Avgår realisationsvinster Resultat enligt balanskravet Kan kommunen påvisa så kallade synnerliga skäl behöver inte underskottet återställas. Det är kommunfullmäktige som fattar beslut om synnerliga skäl föreligger. Att inte justera ett redovisat underskott måste ligga inom ramen för vad som är att betrakta som god hushållning. Om så är fallet exemplifieras synnerliga skäl i enlighet med lagstiftningen som: avyttring med stora förluster som följd om ett betydande upparbetat eget kapital redovisas (betydande soliditet). Bokslutsgranskning 2004 för Finspångs kommun 3 (10)

6 Sammanfattande kommentarer Balanskravet innebär att budgeterade intäkter skall överstiga budgeterade kostnader. Om ett negativt resultat ändå uppkommer skall detta återställas under den nästkommande tvåårsperioden om inte synnerliga skäl föreligger. Realisationsvinster skall som huvudprincip inte inräknas vid avstämning mot balanskravet. Av årsredovisningen skall det framgå hur kommunen planerar att återställa det redovisade underskottet. Om synnerliga skäl föreligger behöver inte underskottet återställas och då avses hela underskottet och inte endast den del av underskottet som orsakats av olika jämförelsestörande poster. Vår analys innebär att Finspångs kommun har att återställa 32,9 mkr senast under 2006 om inte synnerliga skäl kan påvisas. Kommunen skall i sin argumentation visa att kommunen bedrivs i enlighet med god ekonomisk hushållning för att i enlighet med lagens regler hävda synnerliga skäl. Kommunens soliditet har minskat till 39,7 % från 39,8 %. Under åren var soliditeten mellan 45,5 % till 47,7 %. För att god ekonomisk hushållning ska anses föreligga bör en betydande soliditet redovisas. 3.2 Resultaträkning Kommunen redovisar ett underskott på tkr att jämföra med föregående års överskott på 300 tkr. Nedan visas jämförelse mot budget och föregående år. Bokslut Budget Bokslut Verksamhetens intäkter Verksamhetens kostnader Avskrivningar Verksamhetens nettokostnader Skatteintäkter Generella statsbidrag Finansiella intäkter Finansiella kostnader Årets resultat Följande nämnder har avvikelser > tkr mellan driftredovisning och budget: o Humanistisk nämnd o Socialnämnd Kommentarer till de största avvikelserna: Humanistisk nämnd Förklaringen till överskottet är bland annat att vuxenutbildningen visar ett överskott på 1,9 mkr och att förvaltningsövergripande nettokostnader har ett överskott på 1,8 mkr vilket främst beror på lägre personal- och investeringskostnader. Bokslutsgranskning 2004 för Finspångs kommun 4 (10)

7 Socialnämnd Underskottet består av följande stora delposter: Individ och familjeomsorg tkr Äldreomsorg tkr Särskilda omsorgerna tkr I bilaga 1 redovisas kommunens totala resultaträkningar för år 2004, 2003 samt Vid jämförelse av kostnaderna för dessa tre år konstateras inga orimliga avvikelser mellan åren Jämförelsestörande poster Enligt Rådet för kommunal redovisnings rekommendation nr 3, Redovisning av extraordinära intäkter och kostnader samt upplysning för jämförelseändamål, ska upplysning lämnas i not om så kallade jämförelsestörande poster till berörda resultatmått. I verksamhetens nettokostnader ingår reaförluster och vinster samt nedskrivningar med tkr vilket det också lämnas upplysning om. 3.3 Balansräkning Materiella anläggningstillgångar Mark, byggnader och tekniska anläggningar tkr ( tkr) Balanspostens förändring ser ut på följande sätt: Ingående bokfört värde Årets inköp Årets avyttringar (bokfört värde) Årets nedskrivningar Årets avskrivningar Utgående bokfört värde Kommunen har under året sålt Storängsgården och Tegelbacken vilka avser 94 % av årets avyttringar. Nedskrivningar har skett med 26 mkr varav 92 % av beloppet avser Grossvad och Rejmyre. Kommunen avser att behålla de fastigheter som har nedskrivits under året. Nedskrivningarna var från början en anpassning till tänkta marknadspriser vid avyttring av tillgångarna. Den genomförda nedskrivningen innebär lägre avskrivningar kommande år. Enligt Referensgruppens förslag till redovisning av exploateringsverksamhet ska exploateringsfastigheter och tomtmark, avsedda för bostads- samt industriändamål, klassificeras som omsättningstillgång om de är avsedda för försäljning. Likt tidigare år redovisas all markreserv som anläggningstillgång. Under räkenskapsåret har av- Bokslutsgranskning 2004 för Finspångs kommun 5 (10)

8 yttringar genomförts med ett anskaffningsvärde på 261 tkr. Kommunens avsikt med markreserverna framgår ej av årsredovisningen. Maskiner och inventarier tkr ( tkr) Balanspostens förändring ser ut på följande sätt: Ingående bokfört värde Årets inköp Årets avyttringar (bokfört värde) -80 Årets nedskrivningar -331 Årets avskrivningar Utgående bokfört värde Årets nedskrivningar avser de poster som nämns under Mark, byggnader och tekniska anläggningar. I övrigt har inget av väsentlighet noterats. Pågående nyanläggningar tkr (9 963 tkr) Pågående projekt vid årsskiftet är: Nyhemsskolan ventilation etapp Östra Hårstorp etapp IV Övrigt 935 Summa Pågående nyanläggningar avser investeringsprojekt som ännu ej är avslutade Finansiella anläggningstillgångar Aktier och andelar tkr (9 098 tkr) Aktier i FFIA Övrigt Inga förändringar har skett under räkenskapsåret Eget kapital inkl obeskattade reserver uppgår i FFIA-koncernen till tkr ( tkr). Bokslutsgranskning 2004 för Finspångs kommun 6 (10)

9 Långfristiga fordringar tkr ( tkr) Balansposten består av följande: SOK 150 Frilufsfrämjandet 150 Brf Majelden Finspångs Tekniska Verk AB FFIA Finet AB Summa Förändringen avser tkr i ytterligare utlåning till Finspångs Tekniska Verk AB samt tkr till FFIA samt ny utlåning på 150 tkr till Frilufsfrämjandet. Ränta på de avtal som belöper med ränta har beaktats t o m 31 december Omsättningstillgångar Förråd 197 tkr (210 tkr) Förrådet avser representationsgåvor och blanketter. Posten är oväsentlig och förändringen mellan åren är obetydlig varför posten ej kommenteras ytterligare. Kortfristiga fordringar tkr ( tkr) Balansposten består av följande: Kundfordringar Statsbidragsfordringar Interima fordringar Fordran moms Kortfr fordringar på koncernföretag Summa Kundfordringar Reservering för osäkra kundfordringar har skett med 43 tkr och bedöms vara tillräcklig. Statsbidragsfordringar De tre största posterna består av skattekonto tkr, nyanställningsstöd tkr samt skattefordran tkr. Interima fordringar Posten består till största del av leverantörsfakturor som avser kostnader för år I årsredovisningen är upptaget under rubriken övriga fordringar vilket är felaktigt. Det korrekta vore att saldot ingick i interimsfordringar. Bokslutsgranskning 2004 för Finspångs kommun 7 (10)

10 Kortfristiga fordringar på koncernföretag Skillnaden mot föregående år består av mindre fordringar på Vallonbygden gällande konsultarvoden och hyror samt något högre fordran på Beställarförbundet. Kassa och bank tkr ( tkr) Handkassor på enheter och förvaltningar uppgår till totalt 76 tkr och kassan hos ekonomiavdelningen till 11 tkr. Resterande tkr avser Postgiro och bank. Till checkkontot finns en beviljad kredit på tkr. För koncernen uppgår den beviljade checkkrediten till totalt tkr. I årsredovisningen är kommunens kredit upptagen till tkr och koncernens kredit till tkr Eget kapital Balansposten förändring mellan räkenskapsåren är följande: Ingående eget kapital Korrigering av IB -21 Årets resultat Utgående eget kapital I not 11 till det egna kapitalet specificeras delar av kapitalet. I denna framgår att 435 tkr har reserverats för framtida verksamhet. Vidare finns reservation med tkr för bostadspolitiska åtgärder Det har blivit allt vanligare att kommuner fonderar och specificerar det egna kapitalet trots att något sådant krav inte finns i gällande lagstiftning. Det finns inget i lagstiftningen som hindrar kommunen från att göra denna form av specifikation men detta är ett internredovisningsmässigt perspektiv på det egna kapitalet Avsättningar Balansposten består av följande: Pensioner Löneskatt Summa Enligt rekommendation nr 5 Redovisning av särskild löneskatt ska blandmodellen tillämpas vilket innebär att löneskatten ska fördelas till de poster där pensioner redovisas. Kommunen följer denna rekommendation Skulder Långfristiga skulder tkr ( tkr) Nettoförändringen under 2004 på långfristiga skulder utgörs av att ett lån i sin helhet amorterats med tkr. Övriga amorteringar uppgår till 132 tkr. Bokslutsgranskning 2004 för Finspångs kommun 8 (10)

11 Kortfristiga skulder tkr ( tkr) Balansposten består av följande: Kortfristig del av långfristiga skulder Leverantörsskulder Skuld koncernföretag Interima skulder Källskatt Semesterlöneskuld Arbetsgivaravgifter Löneskatt Individuell del till pensionsvalet Övriga skulder till staten Upplupen ränta Summa Semesterlöneskuld Ökningen av skulden är rimlig med hänsyn till att antalet anställda och löner har ökat. Löneskatt Löneskatt har beräknats på skulden för individuell del avseende pensionskostnader. Föregående år nettoredovisades denna post i skattefordran. Interima skulder Posten avser diverse upplupna kostnader för de olika förvaltningarna. Övriga skulder till staten I posten ingår slutavräkningar för skatt på 15,2 mkr. Likt tidigare år finns ej någon löneskuld uppbokad. Då det finns vikarier och timanställda bör det finnas en löneskuld. Storleken av upplupen löneskuld är svår att bedöma då uppgifter saknas. Kommunen tillämpar samma princip som tidigare år varför påverkan på årets resultat bedöms som ej väsentligt. 3.4 Driftredovisning/verksamhetsberättelser I tidigare bokslutsgranskningar har några noteringar gjorts angående verksamhetsberättelserna. Noteringarna gällde bland annat disposition, avsaknad av en enhetlig rubrikstruktur liksom möjlighet till överblick och jämförbarhet mellan nämnderna. Det kan konstateras att dessa svagheter i stor utsträckning består även i 2004 års årsredovisning. Verksamhetsberättelserna tenderar fortfarande att i första hand lyfta fram förhållanden som berör ansvar, aktiviteter och insatser inom olika områden. Nämnderna tycks också själva kunna avgöra vad och i vilken omfattning verksamheten skall beskrivas. Redogörelserna ger förvisso en god bild av hur nämnden arbetat med sitt Bokslutsgranskning 2004 för Finspångs kommun 9 (10)

12 uppdrag, men redovisar i mindre utsträckning vilket resultat eller kvalitet som uppnåtts under året kopplat till de beslutade målen. Det är därför svårt att i årsredovisningen i tillräcklig utsträckning bedöma hur långt verksamheten nått i måluppfyllelse. I enlighet med tidigare års rekommendationer går verksamhetsberättelserna således att utveckla ytterligare. För detta behöver kommunen ta fram tydliga riktlinjer för på vilket sätt nämnderna ska presentera sin verksamhet. Riktlinjerna behöver därför klargöra en enhetlig disposition, omfattning på redogörelsen, vilka väsentliga områden som skall prioriteras, samt på vilket sätt nämnden ska beskriva graden av måluppfyllelse. 3.5 Kassaflödesanalys Likvida medel har ökat med tkr. Föregående år var det en ökning med tkr. 3.6 Koncernredovisning I koncernredovisningen ingår Beställarförbundet med 29,8 % samt FFIA-koncernen med dess tre dotterbolag. Koncernens resultat uppgår till tkr (2 557 tkr) varav Finspångs kommuns resultat uppgår till tkr. Utan realisationsvinster från fastighetsförsäljningar hade koncernens resultat varit negativt. 4 Övriga observationer och förslag på förbättringar Nedan kommenteras vad som har observerats i övrigt från granskningen samt förslag på förbättringar. För att enklare utläsa de totala intäkterna och kostnaderna fördelade per styrelse/nämnd bör det i not 1 hänvisas till driftredovisningen i förvaltningsberättelsen. 5 Bilagor 1. Resultatanalys Bokslutsgranskning 2004 för Finspångs kommun 10 (10)

Rapport. Bokslutsgranskning 2005 för Finspångs kommun 2006-04-10. Genomförd på uppdrag av de förtroendevalda revisorerna i Finspångs kommun

Rapport. Bokslutsgranskning 2005 för Finspångs kommun 2006-04-10. Genomförd på uppdrag av de förtroendevalda revisorerna i Finspångs kommun Rapport Bokslutsgranskning 2005 för Finspångs kommun 2006-04-10 Genomförd på uppdrag av de förtroendevalda revisorerna i Finspångs kommun Susanne Svensson Lars Rydvall Maria Andersson Innehåll 1 SAMMANFATTNING...1

Läs mer

Rapport. Bokslutsgranskning 2006 för Finspångs kommun Genomförd på uppdrag av de förtroendevalda revisorerna i Finspångs kommun

Rapport. Bokslutsgranskning 2006 för Finspångs kommun Genomförd på uppdrag av de förtroendevalda revisorerna i Finspångs kommun Rapport Bokslutsgranskning 2006 för Finspångs kommun 2007-04-01 Genomförd på uppdrag av de förtroendevalda revisorerna i Finspångs kommun Susanne Svensson Lars Rydvall Lisbet Selander Innehåll 1 SAMMANFATTNING...1

Läs mer

DRIFTREDOVISNING Budget Bokslut Bokslut Tkr 2005 2005 2004

DRIFTREDOVISNING Budget Bokslut Bokslut Tkr 2005 2005 2004 DRIFTREDOVISNING Budget Bokslut Bokslut Tkr 2005 2005 2004 KOMMUNSTYRELSE Intäkter -1 898-2 419-2 026 Kostnader 36 984 37 273 35 497 Nettokostnader 35 086 34 854 33 471 SERVICEAVDELNING Intäkter -7 945-8

Läs mer

Extraordinära intäkter 0 0 0 Extraordinära kostnader 0 0 0 ÅRETS RESULTAT NOT 6 12.860 34.044 25.879

Extraordinära intäkter 0 0 0 Extraordinära kostnader 0 0 0 ÅRETS RESULTAT NOT 6 12.860 34.044 25.879 RESULTATRÄKNING Belopp i tkr NOT Verksamhetens intäkter NOT 1 135.383 134.026 120.085 Verksamhetens kostnader NOT 1-619.231-570.550-535.214 Avskrivningar -25.691-24.651-23.995 VERKSAMHETENS NETTOKOSTNADER

Läs mer

Resultaträkning/kommunen. Finansieringsanalys/kommunen. Belopp i tkr NOT 2003 2002 2001

Resultaträkning/kommunen. Finansieringsanalys/kommunen. Belopp i tkr NOT 2003 2002 2001 Resultaträkning/kommunen Belopp i tkr NOT Verksamhetens intäkter NOT 1 142 626 135.383 134.026 Verksamhetens kostnader NOT 1-635 228-619.231-570.550 Avskrivningar -26 518-25.691-24.651 VERKSAMHETENS NETTOKOSTNADER

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012 1(12) Skellefteå Golfklubb Org nr 894700-4423 Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

RÄTTVISANDE RÄKENSKAPER...2

RÄTTVISANDE RÄKENSKAPER...2 Rapport Åtvidabergs kommun Granskning delårsrapport 2006-08-31 2006-10-17 Genomförd på uppdrag av de förtroendevalda revisorerna i Åtvidabergs kommun Susanne Svensson Lars Rydvall Innehåll 1 SAMMANFATTNING...1

Läs mer

Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408

Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408 Frölunda Specialistsjukhus Resultat- och balansräkning samt kassaflödesanalys Belopp i tkr Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408 Verksamhetens intäkter 1 143 002 139 275 Verksamhetens kostnader 2,3-138

Läs mer

Granskningsnoteringar balansräkning 2008-12-31

Granskningsnoteringar balansräkning 2008-12-31 Bilaga till Revisionsrapport Granskningsnoteringar balansräkning 2008-12-31 Östersunds kommun 8 april 2009 Hans Stark Anneth Nyqvist Erik Palmgren Innehållsförteckning Tillgångar...3 1.1 Materiella anläggningstillgångar...3

Läs mer

Bokslutsdokument RR KF BR. Kommittén för rättighetsfrågor

Bokslutsdokument RR KF BR. Kommittén för rättighetsfrågor Bokslutsdokument RR KF BR 2015-09-16 11:16 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408 Verksamhetens intäkter 1 1 784 2 441 Verksamhetens kostnader 2-27 220-22 569 Avskrivningar och nedskrivningar 0 0

Läs mer

Delårsrapport 31 augusti 2017

Delårsrapport 31 augusti 2017 Datum 28 september 2017 Till Revisionen Från Susanne Lindberg och Lena Brönnert Angående Granskning av delårsrapport 31 augusti 2017 1 Sammanfattning EY har på uppdrag av kommunrevisionen i Oxelösund granskat

Läs mer

Revisionsrapport 3 / 2009 Genomförd på uppdrag av revisorerna oktober 2009. Haninge kommun. Granskning av delårsbokslut 2009

Revisionsrapport 3 / 2009 Genomförd på uppdrag av revisorerna oktober 2009. Haninge kommun. Granskning av delårsbokslut 2009 Revisionsrapport 3 / 2009 Genomförd på uppdrag av revisorerna oktober 2009 Haninge kommun Granskning av delårsbokslut 2009 Innehåll 1. Sammanfattning...2 2. Inledning...2 3. Kommunens resultat och balansräkning...2

Läs mer

Revisionsrapport 3 / 2009 Genomförd på uppdrag av revisorerna oktober 2009. Lidingö Stad. Granskning av delårsrapport 2009

Revisionsrapport 3 / 2009 Genomförd på uppdrag av revisorerna oktober 2009. Lidingö Stad. Granskning av delårsrapport 2009 Revisionsrapport 3 / 2009 Genomförd på uppdrag av revisorerna oktober 2009 Lidingö Stad Granskning av delårsrapport 2009 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Sammanfattning... 2 2 Inledning... 2 3 Granskning av delårsrapport...

Läs mer

52% 64% 76% 86% 84% 87% 82% 90% 90% 85% 120% 100% 80% 60% 40% 20% Åk09 Åk10 Åk11 0% NA NI SA EK ES TE HU FT VF BF EE HA BA VO HV NB RL HT IN JGY Årskull 11 100% 80% 60% 40% 20% 0% 160 140 135 138 120

Läs mer

Film i Väst AB Bokslutsdokument RR KF BR (tkr)

Film i Väst AB Bokslutsdokument RR KF BR (tkr) Film i Väst AB Bokslutsdokument RR KF BR (tkr) Redovisningen är upprättad enligt de anvisningar som lämnats från Västra Götalandsregionen. Anvisningarna bygger på kommunallagen, lagen om kommunal redovisning

Läs mer

Årsredovisning. för. Fjällbete i Åredalens ek förening 769608-9874

Årsredovisning. för. Fjällbete i Åredalens ek förening 769608-9874 1(7) Årsredovisning för Fjällbete i Åredalens ek förening 76968-9874 Styrelsen får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 212-1-1-212-12-31. Innehållsförteckning Sida

Läs mer

Gymnasieantagna i Jämtland (exkl Strömsund) per den 30 juni

Gymnasieantagna i Jämtland (exkl Strömsund) per den 30 juni Gymnasieantagna i Jämtland (exkl Strömsund) per den 30 juni 1200 1062 1000 933 929 1018 Jämtlands Gymnasium 800 Friskolor 600 400 253 267 198 177 200 215 196 176 191 0 2012 2013 2014 2015 Övriga kommunala

Läs mer

Jämtlands Gymnasieförbund. Årsredovisning Dnr Mikael Cederberg Kirsten Johnsson

Jämtlands Gymnasieförbund. Årsredovisning Dnr Mikael Cederberg Kirsten Johnsson Jämtlands Gymnasieförbund Årsredovisning 2015 Dnr 71-2015 Mikael Cederberg Kirsten Johnsson jämtlands gymnasieförbund årsredovisning 2015 dnr 71-2015 kontaktpersoner: mikael cederberg, förbundschef, och

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015 1(13) Skellefteå Golfklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2

Läs mer

Resultat 4,6 0,0-0,1 4,6

Resultat 4,6 0,0-0,1 4,6 1 (1) ASSR Årsredovisning sammanställning RR 728 Resultaträkning (mnkr) Årsvärden Avvikelse Förändring Utfall Budget Utfall budget/ utfall/utfall 1512 1512 1412 utfall % Regioninternt såld vård, avtal

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013 1(13) Skellefteå Golfklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2

Läs mer

Bokslutsdokument RR KF BR. Kollektivtrafiknämnden

Bokslutsdokument RR KF BR. Kollektivtrafiknämnden Bokslutsdokument RR KF BR 2015-09-16 11:13 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408 Verksamhetens intäkter 1 298 33 562 Verksamhetens kostnader 2-2 624 004-2 462 301 Avskrivningar och nedskrivningar

Läs mer

Redovisningsprinciper

Redovisningsprinciper 1 (5) Redovisningsprinciper Redovisningen i kommuner och landsting regleras av kommunallagen och lagen om kommunal redovisning (KRL). Därutöver lämnar Rådet för kommunal redovisning (RKR) anvisningar och

Läs mer

Bokslut för BRF Morkullan HSB Stockholm

Bokslut för BRF Morkullan HSB Stockholm Bokslut för BRF Morkullan 2003-01-01-2003-12-31 HSB Stockholm Resultaträkning 03-01 - 03-12 01-09 -02-12 Nettoomsättning Not 1 8 277 115 11 221 143 Fastighetskostnader Drift Not 2-4 206 588-5 506 617 Planerat

Läs mer

Revisionsrapport 2014 Genomförd på uppdrag av revisorerna september/oktober 2014. Haninge kommun. Granskning av delårsbokslut 2014

Revisionsrapport 2014 Genomförd på uppdrag av revisorerna september/oktober 2014. Haninge kommun. Granskning av delårsbokslut 2014 Revisionsrapport 2014 Genomförd på uppdrag av revisorerna september/oktober 2014 Haninge kommun Granskning av delårsbokslut 2014 Innehåll 1. Sammanfattning...2 2. Inledning...2 3. Kommunens resultat och

Läs mer

:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Miljönämnden 2019-09-13 11:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1908 1808 Verksamhetens intäkter 1 2 488 1 505 Verksamhetens kostnader 2,3-56 384-60 393 Avskrivningar och nedskrivningar

Läs mer

:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Naturbruksstyrelsen 2018-04-19 07:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1803 1703 Verksamhetens intäkter 69 173 71 871 Verksamhetens kostnader -71 142-84 165 Avskrivningar och

Läs mer

Sundbybergs stad. Granskning av delårsrapport per

Sundbybergs stad. Granskning av delårsrapport per Sundbybergs stad Granskning av delårsrapport per 2017-08-31 1 Innehåll Inledning... 3 Resultaträkning och prognos... 3 Balansräkningen... 3 Sammanfattande slutsats rörande resultat och ställning i staden...

Läs mer

Ingående likvida medel och kortfristiga placeringar Utgående likvida medel och kortfristiga placeringar

Ingående likvida medel och kortfristiga placeringar Utgående likvida medel och kortfristiga placeringar Bokslutsdokument RR KF BR Kungälvs sjukhus 2017-01-18 16:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1612 1512 Verksamhetens intäkter 1 1 274 610 1 196 250 Verksamhetens kostnader 2-1 265 736-1 196 368 Avskrivningar

Läs mer

Resultaträkningar. Göteborg Energi

Resultaträkningar. Göteborg Energi Göteborg Energi Resultaträkningar Koncernen Moderföretaget Belopp i mkr Not 2016 2015 2016 2015 Rörelsens intäkter Nettoomsättning 4 5 963 5 641 3 438 3 067 Anslutningsavgifter 88 88 35 45 Aktiverat arbete

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2011 Övertorneå kommun Conny Erkheikki Aukt revisor Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor

Läs mer

:09 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:09 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Habilitering & Hälsa 2017-04-20 16:09 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1703 1603 Verksamhetens intäkter 216 418 208 792 Verksamhetens kostnader -217 797-207 086 Avskrivningar

Läs mer

Stenungsunds kommun, kommunrevisionen

Stenungsunds kommun, kommunrevisionen Revisionsrapport 2014 Genomförd på uppdrag av revisorerna Stenungsunds kommun, kommunrevisionen Granskning av bokslut 2014-12-31 Building a hette Innehåll 1. Inledning 2 1.1. Måluppföljning 3 1.2. Bedömning

Läs mer

Bilaga 2 Bokslutsdokument och noter

Bilaga 2 Bokslutsdokument och noter Sida 23(28) Bilaga 2 Bokslutsdokument och noter Bokslutsdokument RR KF BR Not Utfall Utfall Resultaträkning 1712 1612 Verksamhetens intäkter 1 119 194 89 192 Verksamhetens kostnader 2-5 213 230-5 026 834

Läs mer

Årsredovisning. Lidköpings Folkets Hus förening u.p.a.

Årsredovisning. Lidköpings Folkets Hus förening u.p.a. Årsredovisning för Lidköpings Folkets Hus förening u.p.a. 769000-0356 Räkenskapsåret 2015 1 (7) Styrelsen för Lidköpings Folkets Hus förening u.p.a., med säte i Lidköping, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

KB Öckerö Sörgård 2:446

KB Öckerö Sörgård 2:446 1(8) Årsredovisning för KB Öckerö Sörgård 2:446 916838-1722 Räkenskapsåret 2014 2(8) Delägarna i KB Öckerö Sörgård 2:446 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014. Förvaltningsberättelse Bolagsmännen

Läs mer

Not Utfall Utfall Resultaträkning

Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Not Utfall Utfall Resultaträkning 1708 1608 Verksamhetens intäkter 1 412 018 398 661 Verksamhetens kostnader 2-419 307-400 438 Avskrivningar och nedskrivningar 4-5 856-5 129 Verksamhetens

Läs mer

Särredovisning för sid 1(5) Aneby Miljö & Vatten AB 556621-6650 VA-verksamheten

Särredovisning för sid 1(5) Aneby Miljö & Vatten AB 556621-6650 VA-verksamheten Särredovisning för sid 1(5) Aneby Miljö & Vatten AB VA-verksamheten RESULTATRÄKNING VA Belopp i kr Not 2013-01-01-2012-01-01- 2013-12-31 2012-12-31 Verksamhetens intäkter Brukningsavgifter 12 094 363 11

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2015/2016. BRF Tapetklistret

ÅRSREDOVISNING 2015/2016. BRF Tapetklistret ÅRSREDOVISNING 215/216 Förvaltningsberättelse 1 Allmänt om verksamheten 1 Väsentliga händelser under och efter verksamhetsåret 2 Ekonomi 3 Resultaträkning 3 Tillgångar 4 Eget kapital och skulder 5 Tilläggsupplysningar

Läs mer

5. Bokslutsdokument och noter

5. Bokslutsdokument och noter 5. Bokslutsdokument och noter Bokslutsdokument RR KF BR Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd Resultaträkning 1708 1608 Verksamhetens intäkter 1 187 055 108 619 Verksamhetens kostnader 2-6 473 945-5 934

Läs mer

:05 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:05 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR 2018-04-16 17:05 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1803 1703 Verksamhetens intäkter 222 723 216 418 Verksamhetens kostnader -226 723-217 797 Avskrivningar och nedskrivningar -1

Läs mer

:13 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:13 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR 2017-09-19 07:13 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1708 1608 Verksamhetens intäkter 580 198 566 129 Verksamhetens kostnader -559 281-532 977 Avskrivningar och nedskrivningar -3

Läs mer

Not Utfall Utfall Resultaträkning

Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Not Utfall Utfall Resultaträkning 1803 1703 Verksamhetens intäkter 1 169 071 157 996 Verksamhetens kostnader 2-176 078-163 092 Avskrivningar och nedskrivningar 4-2 399-2 153 Verksamhetens

Läs mer

Årsredovisning. Österåkers Montessori Ek.För.

Årsredovisning. Österåkers Montessori Ek.För. Årsredovisning för Österåkers Montessori Ek.För. 769602-4020 Räkenskapsåret 2013 2 (11) Styrelsen för Österåkers Montessori Ek.För. får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Årsredovisningen

Läs mer

Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet och Länstrafiken i Sörmland AB

Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet och Länstrafiken i Sörmland AB Revisionsrapport 2014 Genomförd på uppdrag av revisorerna februari 2015 Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet och Länstrafiken i Sörmland AB Granskning av årsbokslut 2014 Innehåll 1. Inledning...3 2. Förbundets

Läs mer

ARBOGA KOMMUN Granskning av delårsrapport per 31 aug 2011. Revisionsrapport 2011 Genomförd på uppdrag av revisorerna

ARBOGA KOMMUN Granskning av delårsrapport per 31 aug 2011. Revisionsrapport 2011 Genomförd på uppdrag av revisorerna ARBOGA KOMMUN Granskning av delårsrapport per 31 aug 2011 Revisionsrapport 2011 Genomförd på uppdrag av revisorerna Innehållsförteckning 1 SAMMANFATTNING... 3 2 INLEDNING... 4 2.1 Bakgrund... 4 2.2 Uppdrag

Läs mer

Årsredovisning. Kvismardalens Vind ek för

Årsredovisning. Kvismardalens Vind ek för Årsredovisning för 769610-7247 Räkenskapsåret 2017 1 (7) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2016

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2016 1(14) Handelskammaren Mittsverige Org nr 262000-0352 Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2016 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

F I N A N S I E L L A R A P P O R T E R. Resultaträkning 66. Balansräkning 67. Förändring av eget kapital 68. Kassaflödesanalys 69

F I N A N S I E L L A R A P P O R T E R. Resultaträkning 66. Balansräkning 67. Förändring av eget kapital 68. Kassaflödesanalys 69 Finansiella rapporter 2003 Resultaträkning 66 Balansräkning 67 Förändring av eget 68 Kassaflödesanalys 69 Redovisningsprinciper och noter 70 65 Resultaträkning Mkr 2003 2002 2003 2002 Hyresintäkter Not

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Revisionsrapport Dennis Hedberg Hanna Franck-Larsson Micaela Hedin Granskning av delårsrapport 2014 Bollnäs kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 3 2.1 Bakgrund 3 2.2 Syfte,

Läs mer

2015-01-21 17:37 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1412 1312

2015-01-21 17:37 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1412 1312 Bokslutsdokument RR KF BR Västtrafik AB 2015-01-21 17:37 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1412 1312 Verksamhetens intäkter 7 596 854 7 071 871 Verksamhetens kostnader -7 207 998-6 905 657 Avskrivningar

Läs mer

FRISKIS & SVETTIS IF SÖDERTÄLJE

FRISKIS & SVETTIS IF SÖDERTÄLJE 1(9) FRISKIS & SVETTIS IF SÖDERTÄLJE Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Årsredovisning. Skellefteå Golfklubb

Årsredovisning. Skellefteå Golfklubb 1 (8) Årsredovisning för Skellefteå Golfklubb 894700-4423 Räkenskapsåret 2017 2 (8) Styrelsen och verkställande direktören för Skellefteå Golfklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017.

Läs mer

Enligt tidigare redovisningsprinciper. Kostnader för material och underentreprenörer -4 187-4 187. Personalkostnader -4 548-4 548

Enligt tidigare redovisningsprinciper. Kostnader för material och underentreprenörer -4 187-4 187. Personalkostnader -4 548-4 548 resultaträkning Enligt Nettoomsättning 10 511 10 511 Kostnader för material och underentreprenörer -4 187-4 187 Personalkostnader -4 548-4 548 Avskrivningar materiella anläggningstillgångar -33-33 Avskrivningar

Läs mer

Rapport. Finspångs kommun Granskning delårsrapport Genomförd på uppdrag av de förtroendevalda revisorerna i Finspångs kommun

Rapport. Finspångs kommun Granskning delårsrapport Genomförd på uppdrag av de förtroendevalda revisorerna i Finspångs kommun Rapport Finspångs kommun Granskning delårsrapport 2006-06-30 2006-09-16 Genomförd på uppdrag av de förtroendevalda revisorerna i Finspångs kommun Susanne Svensson Lars Rydvall Innehåll 1 SAMMANFATTNING...1

Läs mer

THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP

THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP Årsredovisning För THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP 829502-2472 Räkenskapsår 2018 1 (8) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2018. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Allmänt om verksamheten är

Läs mer

Årsredovisning 2017 för Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd

Årsredovisning 2017 för Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd 8 (46) Protokoll från Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd, 2018-01-25 2 Årsredovisning 2017 för Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd Diarienummer HSNG 2018-00012 Beslut 1. Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd

Läs mer

Delårsrapport vårdvalsverksamheten mars 2017

Delårsrapport vårdvalsverksamheten mars 2017 13 (22) Protokoll från Primärvårdsstyrelsen, 2017-04-24 28 Delårsrapport vårdvalsverksamheten mars 2017 Diarienummer PVV 2017-00019 Beslut 1. Primärvårdsstyrelsen godkänner delårsrapport mars 2017. Sammanfattning

Läs mer

Revisionsrapport. Götene kommun. Granskning av årsredovisning 2011. Hans Axelsson Anna Teodorsson

Revisionsrapport. Götene kommun. Granskning av årsredovisning 2011. Hans Axelsson Anna Teodorsson Revisionsrapport Granskning av årsredovisning 011 Götene kommun Hans Axelsson Anna Teodorsson mars 01 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning Inledning.1 Bakgrund. Revisionsfråga och metod 3 Granskningsresultat

Läs mer

Nothänvisningar NOT 1 VERKSAMHETENS INTÄKTER

Nothänvisningar NOT 1 VERKSAMHETENS INTÄKTER Nothänvisningar NOT 1 VERKSAMHETENS INTÄKTER Driftbudget tkr Bokslut Budget Budget Förändring semesterlöneskuld -238 1 800 1 800 Avsatt till pensioner -15 639-9 469-11 344 Avsättning för särskild löneskatt

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1(11) Skellefteå Golf AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - tilläggsupplysningar

Läs mer

30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN

30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN 30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN VILHELMINA KOMMUN Kommunstyrelsen, 912 81 VILHELMINA Besöksadress: Förvaltningshuset, Torget 6 Växel: 0940-14 000 e-post: vilhelmina.kommun@vilhelmina.se KOMMUNINFORMATION

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1(12) Bostadsrättsföreningen Örjansgården Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning

Läs mer

Årsredovisning. Häggådalens Fiber Ekonomisk Förening

Årsredovisning. Häggådalens Fiber Ekonomisk Förening Årsredovisning för Häggådalens Fiber Ekonomisk Förening 769626-4147 Räkenskapsåret 2014 1 (7) Styrelsen för Häggådalens Fiber Ekonomisk Förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014.

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 1(11) Skellefteå Golf AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6

Läs mer

Delårsrapport jan-okt 2009 Upphandlingscentrum

Delårsrapport jan-okt 2009 Upphandlingscentrum Delårsrapport jan-okt 2009 Upphandlingscentrum Vision MEDBORGAR FÖRNYELSE PROCESS MEDARBETAR EKONOMI PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET Strategier Framgångsfaktorer Nyckelindikatorer

Läs mer

Föreningen Sveriges Kommunikatörer. Sveriges Kommunikatörer AB

Föreningen Sveriges Kommunikatörer. Sveriges Kommunikatörer AB Konsoliderad sammanställning Moderföreningen och Serviceaktiebolaget Föreningen Sveriges Kommunikatörer Org nr Sveriges Kommunikatörer AB Org nr 556155-0202 för räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Föreningen

Läs mer

Årsredovisning. Resultat och Balansräkning. Byggproduktion

Årsredovisning. Resultat och Balansräkning. Byggproduktion Årsredovisning Resultat och Balansräkning Bokföring eller Redovisning Bokföring Notera affärshändelser på olika konton. Sker löpande under bokföringsåret Redovisning Sammanställning, och värdering av företagets

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Sofia Nylund Anders Rabb Anders Haglund Granskning av delårsrapport 2014 Sollentuna kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 1.1 Bakgrund 2 1.2 Syfte, revisionsfrågor

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (9) Styrelsen för Brf Kirseberg får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse Verksamheten Allmänt om verksamheten

Läs mer

Delårsrapport januari-juni 2013

Delårsrapport januari-juni 2013 Delårsrapport januari-juni 2013 1 - Apoteksgruppen delårsrapport januari juni 2013 2 - Apoteksgruppen delårsrapport januari juni 2013 Koncernens rapport över totalresultat KONCERNENS RESULTATRÄKNING

Läs mer

Delårsrapport April 2015. Kommunfullmäktige

Delårsrapport April 2015. Kommunfullmäktige Delårsrapport April Kommunfullmäktige Förvaltningsberättelse Delårsbokslut Resultatanalys Periodens resultat uppgår till 25,2 mkr, vilket även var resultatet motsvarande period föregående år. Verksamhetens

Läs mer

Årsredovisning. När Golfklubb

Årsredovisning. När Golfklubb Årsredovisning för När Golfklubb 834001-2106 Räkenskapsåret 2015 1 (8) Styrelsen för När Golfklubb, med säte i Gotland, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015. Förvaltningsberättelse Information

Läs mer

Årsredovisning. Nyedal Konsult AB

Årsredovisning. Nyedal Konsult AB Årsredovisning för 556251-3985 Räkenskapsåret 2018 1 (6) Styrelsen och verkställande direktören för avger följande årsredovisning för räkenskapsåret 2018. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor,

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2000-05-01 2001-04-30

Årsredovisning för räkenskapsåret 2000-05-01 2001-04-30 UTKAST för räkenskapsåret 2000-05-01 2001-04-30 Styrelsen och verkställande direktören för Lyxklippare Aktiebolag avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2013

Granskning av delårsrapport 2013 Revisionsrapport PerÅke Brunström Granskning av delårsrapport 2013 Sundsvalls kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor och avgränsning

Läs mer

Årsredovisning. Gunnarsbyområdets Lanthandel och Service Ekonomisk Förening

Årsredovisning. Gunnarsbyområdets Lanthandel och Service Ekonomisk Förening Årsredovisning för Gunnarsbyområdets Lanthandel och Service 769631-5840 Räkenskapsåret 2017 Gunnarsbyområdets Lanthandel och Service 1 (6) Styrelsen för Gunnarsbyområdets Lanthandel och Service får härmed

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Mungon 12

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Mungon 12 Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Mungon 12 769632-4610 Räkenskapsåret 2017 1 (9) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Mungon 12 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017. Årsredovisningen

Läs mer

Årsredovisning. Västra Kållandsö VA ekonomisk förening

Årsredovisning. Västra Kållandsö VA ekonomisk förening Årsredovisning för Västra Kållandsö VA ekonomisk förening 769622-6120 Räkenskapsåret 2013 1 (7) Styrelsen för Västra Kållandsö VA ekonomisk förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013.

Läs mer

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan Årsredovisning för Stiftelsen Sophiaskolan 838800-5517 Räkenskapsåret 2009 07 01 2010 06 30 Org.nr 838800-5517 1 (9) Styrelsen för Stiftelsen Sophiaskolan får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

BALANSRÄKNING. Summa tillgångar 1 256 804 1 195 297 1 169 738. Eget kapital (Not 14) 853 622 814 613 787 970 Därav årets resultat 39 009 26 643 51 241

BALANSRÄKNING. Summa tillgångar 1 256 804 1 195 297 1 169 738. Eget kapital (Not 14) 853 622 814 613 787 970 Därav årets resultat 39 009 26 643 51 241 BALANSRÄKNING Balansräkningarna för de tre senaste årens årsredovisningar visas nedan. Beloppen är angivna i kkr. Sammanställningen är för samtliga år uppställd och redovisad enligt gällande regler. TILLGÅNGAR

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012-08-31 Smedjebackens kommun Malin Liljeblad Godkänd revisor Fredrik Winter Revisor Oktober 2012 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Nordvästra Skånes Scoutdistrikt Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Tvätteriförbundets Service AB Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

:14 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:14 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Kungälvs sjukhus 2018-01-18 12:14 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1712 1612 Verksamhetens intäkter 1 1 358 033 1 274 610 Verksamhetens kostnader 2-1 358 150-1 265 736 Avskrivningar

Läs mer

Årsredovisning Brf Samson 16

Årsredovisning Brf Samson 16 Årsredovisning Brf Samson 16 Räkenskapsår 2016-01-01-2016-12-31 1 (9) Årsredovisning för räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Styrelsen för Brf Samson 16 avger härmed följande årsredovisning. Innehåll

Läs mer

Koncernens nyckeltal Kv 4 Kv 4 Helår Helår Omsättning, Mkr 91,1 86,8 313,2 283,9 Rörelseresultat, Mkr 12,2 10,8 34,9-30,9

Koncernens nyckeltal Kv 4 Kv 4 Helår Helår Omsättning, Mkr 91,1 86,8 313,2 283,9 Rörelseresultat, Mkr 12,2 10,8 34,9-30,9 Koncernens nyckeltal 2017 2016 2017 2016 Kv 4 Kv 4 Helår Helår Omsättning, Mkr 91,1 86,8 313,2 283,9 Rörelseresultat, Mkr 12,2 10,8 34,9-30,9 Rörelsemarginal, % 13,4 12,4 11,1 neg Resultat efter finansiella

Läs mer

Ekonomi. -KS-dagar 28/1 2015-

Ekonomi. -KS-dagar 28/1 2015- Ekonomi -KS-dagar 28/1 2015- Innehåll Resultat och balansräkning Budgetuppföljning Bokslut Investeringar i anläggningstillgångar Resultat och balans INTÄKTER Värdet av varuleveranser och utförda tjänster

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Växjö Golfklubb Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Granskning av delårsrapport, redovisning och intern kontroll 2013

Granskning av delårsrapport, redovisning och intern kontroll 2013 Revisionsrapport Cecilia Axelsson Granskning av delårsrapport, redovisning och intern kontroll 2013 Gästrike Räddningstjänst Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Delårsrapport

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2013 Pajala kommun Anna Carlénius Revisionskonsult Per Ståhlberg Certifierad kommunal revisor Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning

Läs mer

THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP

THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP Årsredovisning För THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP 829502-2472 Räkenskapsår 2015 1 (7) Styrelsen för Theleborgs Ryttarsällskap får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Information

Läs mer

Belopp i kr Not

Belopp i kr Not Riksorganisationen Sveriges MotorCyklister 1(7) Resultaträkning Belopp i kr Not Nettoomsättning 1 23 882 872 23 918 839 Övriga rörelseintäkter 185 407 965 700 24 068 279 24 884 539 Rörelsens kostnader

Läs mer

Delårsrapport 2007-08-31

Delårsrapport 2007-08-31 Revisionsrapport* Delårsrapport 2007-08-31 Vänersborgs kommun 2007-10-18 Marianne Wolmebrandt Certifierad kommunal revisor Henrik Bergh *connectedthinking Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...3 2 Inledning...3

Läs mer

Revisionsrapport 2017 Genomförd på uppdrag av revisorerna september/oktober Örnsköldsviks kommun. Granskning av delårsbokslut

Revisionsrapport 2017 Genomförd på uppdrag av revisorerna september/oktober Örnsköldsviks kommun. Granskning av delårsbokslut Revisionsrapport 2017 Genomförd på uppdrag av revisorerna september/oktober 2017 Örnsköldsviks kommun Granskning av delårsbokslut 2017-08-31 Innehåll 1. Sammanfattning...2 2. Inledning...3 2.1. Bakgrund...3

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 1 (8) Årsredovisning för räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Styrelsen för Borås Golf AB avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4

Läs mer

Årsredovisning. Brf Kolletorp

Årsredovisning. Brf Kolletorp Årsredovisning för 769633-3686 Räkenskapsåret 2018 1 (6) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2018. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Draered Äsperedsfiber Ekonomiska Förening

Årsredovisning. Draered Äsperedsfiber Ekonomiska Förening Årsredovisning för Draered Äsperedsfiber Ekonomiska Förening 769630-2327 Räkenskapsåret 2018 1 (6) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2018. Årsredovisningen är upprättad i

Läs mer

Rullande tolv månader.

Rullande tolv månader. Koncernens nyckeltal 2017 2016 2017 2016 2016 Kv 2 Kv 2 Jan-Juni Jan-Juni Helår Omsättning, Mkr 66,6 59,6 153,2 140,9 283,9 Rörelseresultat, Mkr 4,9 2,9 17,7 14,0-30,9 Rörelsemarginal, % 7,4 4,8 11,5 9,9

Läs mer

moderbolagets Försäljningskostnader 1) 206 148 613 Administrationskostnader 1 072 796 989 Totala omkostnader 1 278 648 1 602

moderbolagets Försäljningskostnader 1) 206 148 613 Administrationskostnader 1 072 796 989 Totala omkostnader 1 278 648 1 602 resultaträkning Januari december, MSEK Not 2006 2005 2004 Fakturering m2 562 1 096 2 598 Kostnader för fakturerade varor och tjänster 285 621 2 238 Bruttomarginal 277 475 360 Försäljningskostnader 1) 206

Läs mer