Matlagning med Bojen 14/1 i Ludvigsborgsskolan, klockan 10:00-14:00 Föräldrar till grupperna: Teknikskolan, TT, FT, BT, ST

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Matlagning med Bojen 14/1 i Ludvigsborgsskolan, klockan 10:00-14:00 Föräldrar till grupperna: Teknikskolan, TT, FT, BT, ST"

Transkript

1 Hej! Då var det snart dags att avsluta denna termins simning och ta lite julledigt. Det är med glädje vi ser tillbaka på terminen som varit där vi kan se att deltagandet och intresse är stort när det gäller träning och tävling. Våren 2017 välkomnar vi upp ett par nya simmare från T+ till tävlingsgrupperna vilket innebär att vi blir ett ännu större och starkare gäng i VSS. Nytt för nästa termin är att vi planerar in fler KM/Utmanare under året, 2 på våren och 3 på hösten. Grenarna och upplägget hittar du i denna information men även på hemsidan. Vi arbetar mycket med vår hemsida och vi försöker att använda den i så stor utsträckning som det går, håll därför koll så att du inte missar nyttig information! Stort tack för denna termin! God Jul och Gott Nytt År! /Anders, Elin, Ahmad och Jenny HUR KAN JAG HJÄLPA TILL I FÖRENINGEN? Vill du bli funktionär? Bra! Funktionärsutbildning 15/1 kl ca 15.00, Oskarshamn Lokal: Vippen/Be-Ge Center (ishallen) Arena Oskarshamn Ta med: Del av dag sker i simhallen där OSS-simmare förevisar för kursdeltagarna. Notera att kursdeltagare då byter om till kortbyxor och t-shirt. Vi utbildar dig genom föreningen och utbildningen tar bara en dag i anspråk. Därefter genomför du praktik, 2 pass vilket sammanlagt är 1 dags tävling. Detta är oerhört viktigt för oss i en liten förening för att vi ska kunna genomföra tävlingar hemma vilket vi vet att speciellt yngre simmare gärna vill. Vänta inte med utbildningen, det är både roligt och lärorikt för både dig och ditt barn. PS Vi kräver inte att du ska delta som funktionär om ditt eget barn inte simmar DS Sista anmäla 8/1 Maila din anmälan till utbildningen redan nu; kansli@vasterviksss.se Matlagning med Bojen 14/1 i Ludvigsborgsskolan, klockan 10:00-14:00 Föräldrar till grupperna: Teknikskolan, TT, FT, BT, ST En gång på hösten och en gång på våren, bjuder föräldraföreningen Bojen in alla simföräldrar till en dag där vi under ett par timmar tillsammans har matlag och lagar 400 portioner mat. I och med detta får vi koll på vad simmarna äter under en helgs tävling och så håller vi även nere kostnaderna. Det brukar vara en väldigt uppskattad och trevlig lördag. Håll utkik på hemsidan där mer information kommer att läggas ut. Var med och påverka föreningen! Årsmöte 21/3, Västervik Efter årsmötet har vi prisutdelning där vi har summerat KM-poängen. Alla som deltagit på något KM under året får även ett diplom. Under årsmötet får även en simmare titeln Årets Rookie och Bästa simprestation under året.

2 TÄVLINGSPLANERING, VÅREN /1-22/1 Oskarshamns Sprinten, Oskarshamn Grupper: Teknik, TT, FT, BT, ST Övrigt: Funktionärer behövs! Bilar och chaufförer behövs till simmarna, vi samlas vid simhallen och fyller upp bilarna. Oskarshamns Sprinten är precis som det låter en tävling med bara korta sträckor. Förmiddagspassen lördag och söndag simmas det försök och under eftermiddagspassen simmas finalerna. Utan övernattning, vi åker fram och tillbaka mellan Västervik och Oskarshamn. Maten bokar vi via föreningen. De som är födda 2006 och tidigare simmar 50-meterssträckor. De som är födda 2007 och senare simmare 25-meterssträckor /1 Ungdoms Grand Prix 1&2 (UGP), Motala Grupper: FT, BT, ST - UGP simmas två gånger under våren och två gånger på hösten där deltävling ett och tre har samma program, och på samma sätt håller tvåan och fyran samma program. UGP är en tävling som man startade för att få dom yngre simmarna att börja tävla på dom lite längre sträckorna. Vi som ingår i Östsvenska simförbundet har valt att slå ihop Ugp1 och Ugp2 och kör dessa två tävlingar under samma helg. Bra med denna tävling är att det inte finns någon heatbegränsning, det vill säga alla som vill kan vara med och simma oavsett tidigare tid eller ingen tid alls, 00-tid. Detta är en bra tävling att köra lite längre sträckor på och träna sig i att simma det man inte vanligtvis simmar på tävling. 4/2 Solkustsim, Oskarshamn Grupper: Teknik+, TT Övrigt: Funktionärer behövs! Bilar och chaufförer behövs till simmarna, vi samlas vid simhallen och fyller upp bilarna. Solkustsim är ett samarbete mellan Kalmar läns simklubbar, Kalmar SS, Hultsfreds SS, Oskarshamns SS, Emmaboda SS och Västerviks SS. Tävlingen är ett pass, ca 3 timmar och brukar vanligtvis ligga på eftermiddagen. För att kunna anordna denna tävling behöver föreningarna gå ihop och hjälpa till under tävlingen med funktionärer. Västerviks simsällskap har som uppdrag att bidra med 5 funktionärer. Det är en tävling som riktar sig mot de yngre och nyare simmarna. Solkustsim hålls 2 gånger per år. Medalj delas ut till de simmare som klarar av bestämda medaljtider (stipulationstider) för varje sträcka och simsätt. En mycket bra nybörjartävling!

3 3-5/2 NUSS äldre, år Grupper: BT, ST Anders Ohlsén Nordiska Ungdomssimspelen (NUSS) är en av Sveriges största tävlingar för ungdomssimmare och årets Elitmönstring. Tävlingen kommer att heatbegränsas och det innebär att det är tuffare att komma med på tävlingen då konkurrensen är hård om platserna /2 Länsläger, Kalmar 13 år och yngre (födda 2003) Elin Ohlsén och Jenny Larsson Övrigt: Bilar och chaufförer behövs! Länstrofén är en lagtävling där vi deltar med ett gemensamt länslag (Kalmar, Oskarshamn, Västervik, Hultsfred och Emmaboda) mot Jönköpings, Kronobergs och Östergötlands län. Tävlingen är för de som är födda och yngre. Varje län har rätt att ha med 2 simmare per gren och varje simmare får max vara med i tre grenar. Tävlingen som heter Länstrofén är en förbundstävling som ska sporra de olika klubbarna i länen att samarbeta för simungdomens utveckling. Länslägret är ett veckoslutsläger där det blivande länslaget ska ha möjlighet att träna ihop och lära känna varandra. Tvådagarslägret brukar innehålla dubbla träningspass varvat med genomgångar och lekar. Det kommer att erbjudas plats för 4-6 simmare i varje åldersklass från hela länet. De simmare som blir uttagna att vara med på lägret är inte garanterade en plats i länslaget förrän den slutliga uttagningen sker. Varje klubb ställer upp med en tränare. 12/2 & 23/4 KM1 & 2 och Utmanaren, Västervik Grupper: Teknik, TT, FT, BT, ST Alla Anders Ohlsén, Ahmad Gabash, Elin Ohlsén, Jenny Larsson, Olle Jansson Övrigt: Funktionärer behövs! Vi behöver även fler personer som stannar kvar efter tävlingen och hjälper till med städ och iordningsställande efter oss. Nytt för 2017 är att vi kommer att genomföra fler KM och Utmanaren. Detta för att Teknikskolan ska få möjlighet att träna mer på tävlingsmomentet, sin simning och start/vändning. Ännu en vinst med att ha fler KM är att själva tävlingen inte blir så lång och vi kommer hem i skaplig tid. Sammanlagt kommer vi att anordna fem KM och Utmanaren under ett år. Mer om Utmanaren: Utmanaren är ett tävlingsforum för nybörjare. Alla som deltar är vinnare! Simmarna tävlar enbart med sig själva. På varje distans finns stipulationstider att uppnå i tre steg, brons, silver och guldtid. Detta gör att killar och tjejer oavsett ålder kan tävla tillsammans. Tävlingen sker på hemmaplan i lugn och trygg miljö tillsammans med KM. Första steget är att tävla i 25 meter av varje simsätt. När guldtiden uppnåtts i respektive simsätt fortsätter simmaren att tävla i 50 meter och till sist 100 meter av simsätten. Utmanaren är ett sätt att träna sig på att tävla innan man tar steget att möta motståndare från andra föreningar. 4/3 Länstrofén, Linköping 13 år och yngre (födda 2003) Övrigt: Bilar och chaufförer behövs! Se Länsläger ovan!

4 11-12/3 Östsvenska GP, Jönköping 50m Grupper: BT, ST Anders Ohlsén Tävlingen kan komma att heatbegränsas om det är mycket anmälaningar. Detta blir årets första tävling i 50 meters bassäng /3 Kategori 4-läger, Gislaved Grupper: BT Övrigt: 18-19/3 Solkustläger,? Grupper: Teknikskolan, TT - Övrigt: Chaufförer behövs! Solkustläger är en förlängning av vårt samarbete mellan Kalmar läns simklubbar, Kalmar SS, Hultsfreds SS, Oskarshamns SS, Emmaboda SS och Västerviks SS. Meningen med detta läger är att tillsammans träna på att sova över, vara tillsammans och ha skoj! Vi simmar också men det är mest fokus på allt runt omkring, som till exempel att lära känna simmare från andra klubbar. 1-2/4 Glasriket Cup, Växjö Grupper: FT, BT, ST En bra och rolig tävling för alla åldrar. Längsta sträckorna att simma är 200 meter. 8-11/4 Swim Open, Stockholm Grupper: ST Anders Ohlsén Swim Stockholm Open är en ny internationell simtävling som siktar högt gick startskottet för detta evenemang och tävlingen hade 800 anmälda simmare från 33 olika länder. Det kommer inte att bli lätt att komma med på denna tävling men väl värt att sätta som träningsmål /4 Rosenlundsbadet Sprint, Jönköping Grupper: BT, ST Anders Ohlsén En rolig sprinttävling där simmarna simmar 50-sträckorna i försök, uppsamlingsheat, semifinal och final. På 100 och 200 meters distanserna simmar samtliga åldersklasser gemensamt och delas upp i resultatlistan. Även denna tävling kan det förekomma heatbegränsningar.

5 7/5 Vårsimiaden Distriktsfinal, Motala 13 år och yngre Detta är en målsättningstävling för er lite yngre simmare. Det är även en deltävling där 21 simmare i varje åldersklass från Småland och Östergötland går vidare på alla 25, 50 och 100 meters-distanser och 14 simmare i 200 och 400 m-distanserna går vidare till regionsfinalen i Nässjö /5 Filbyter Cup, Linköping 50m, BT, ST -- Detta är årets första utomhustävling där allt kan hända! För det mesta lyser solen i Linköping under Filbyter Cup, då njuts det i solen och det smörjs med solskyddsfaktor, det blir vita märken efter badkläder och simglasögon. Regnar det, ja då sitter alla i sopsäckar under paraplyn. Ja just det! Vi brukar simma snabbt där också En riktigt rolig tävling! 27-28/5 Vårsimiaden Regionsfinal, Nässjö 13 år och yngre FINALEN!!! Om Sum-Sim riksfinalen är de äldre simmarnas målsättning så är denna tävling de yngre simmarnas höjdpunkten under våren. Alla de bästa simmarna från Östergötland och Småland samlas under samma tak och i bassäng och kör så att det ryker. På lördags kvällen anordnas det alltid något roligt för simmarna /6 DM/JDM, Norrköping Grupper: Kvalificerade Anders Ohlsén Här är det kvaltider som gäller. Klarar du kvaltiden på till exempel 50 fjäril så får du lov att simma 100 och 200 fjäril också utan att ha klarat dessa kvaltider /7 Sum-Sim riksfinal, Malmö Grupper: Kvalificerade Anders Ohlsén Ungdoms-SM kort och gott! Till denna tävling kvalar man som simmare och här möter man de bästa ungdomssimmare från hela Sverige. Vecka är ett uppstartsläger inplanerat, BT, ST -- TT och FT kör 4 dagar varav två är resdagar. BT och ST kör 9 dagar varav två är resdagar.

6 VSS Lathund för föräldrar Ledare är en förälder som åker med på tävling för att hjälpa tränaren med praktiska uppgifter så som matlagning (uppvärmning av redan färdiglagad mat samt koka pasta och hacka grönsaker), chaufför till minibuss eller personbil och iordningställande av boende. Vi ser alltid till att mixa vana ledare med nya ledare så att uppgiften känns bekväm. För denna insats får du dels en rolig helg samt att ditt ena barns tävlingsavgift halveras, som ett Tack för hjälpen! Chaufför är du som tar din egen bil och kör ditt och andras barn till aktuell tävling, oftast är det inte så långa sträckor vi åker och tävlingarna brukar vara över en dag. När du sedan är framme kan du i lugn och ro luta dig tillbaka och titta på ditt och VSS övriga barn när dom simmar. För denna insats får du en lunch tillsammans med simmarna plus att du har rätt att ta ut en reseersättning på 18,50 per mil. Reseblanketten hittar du på kansliet. Funktionär utbildar du dig till genom föreningen och utbildningen tar bara en helg i anspråk. Därefter genomför du praktik, 2 pass vilket sammanlagt är 1 dags tävling. Du behöver inte kunna något om simning innan utbildningen, de flesta föräldrar som är utbildade och som står som funktionärer har ingen egen simbakgrund utan har bara gått den här utbildningen plus gjort sin praktik. Övning ger färdighet och du kommer att få det stöd du behöver under tävlingen/tävlingarna. Bojen är en föräldrakommittée där Camilla Claesén är sammankallande. De har hand om maten vid bortatävlingar, höstens matlagning, Söndagscaféet och fika samt lotteri vid hemmatävlingar och Lucia. Tävlingskommittéen har hand om all planering kring bortatävlingar, boende, transport och ledare. Vid hemmatävlingar har de ett funktionärsansvar och ser till att varje plats blir bemannad under hemmatävlingen. Söndagscaféet är det nog ingen som har missat om man har eller haft barn i Simlinjen. En söndag per termin ställer tävlingssimmarnas föräldrar upp och håller i Söndagsfikat. Två familjer delar på ansvaret, bakar bullar och kakor till försäljningen, kokar kaffe och säljer simprodukter. Efter Simlinjens sista grupp är det dags att spola rent i duscharna, vid bassängen och i gången mellan omklädningsrummen och ut till bassängen samt tömma papperskorgar och lite annat smått och gott. På kansliet hittar ni en pärm med en lathund i som hjälper er tillrätta. Bojen ser alltid till att sätta nya föräldrar tillsammans med erfarna föräldrar. Vi måste göra ett bra jobb med städningen så att vi kan ha fortsatt bra samarbete med simhallens personal. Viktigt! Det är oerhört viktigt att man som familj har koll på sin söndag, kan familjen inte den söndag som står uppskriven är det familjens ansvar att byta med någon annan som står på listan. Missar man eller glömmer bort sin söndag blir det dubbelt jobb för någon annan, inte speciellt roligt att hamna i den sitsen. Klart för start! Hittar du i VSS-kalender på VSS hemsida. Där samlar vi all information rörande tävlingar och läger. Vi försöker att ha Klart för start! färdig ca en vecka innan tävlingsdagen/avresedagen.

7 VSS Lathund för simmare Tävlingar är inget du som simmare måste åka på men det är både en rolig upplevelse och en nyttig erfarenhet. När du tävlar finns det ett par praktiska saker att tänka på: Ett par ombyten av badkläder är bra att ha med sig, så slipper du gå blöt och kall under ett par timmar. Shorts, t-shirt (klubbtröja) och inomhusskor som du kan ha på dig mellan dina lopp. När vi åker iväg och tävlar över en dag är det bra att ha med sig en liten kylväska med mackor, frukt eller annat ätbart att mumsa på mellan loppen, ny energi till kroppen! VATTENFLASKA! Mycket viktigt, kanske känns det inte som att du svettas när du simmar men tro mig, det gör du! Klubbtröja finns att köpa hos oss för 100 kronor (i bomull). Vi vill såklart att det ska synas att just Du simmar för Västerviks Simsällskap! Sist men inte minst så behandlar vi varandra och våra medmänniskor med respekt. Tillsammans är vi starka!

Tävlings- och aktivitetsinformation HT 2016

Tävlings- och aktivitetsinformation HT 2016 Tävlings- och aktivitetsinformation HT 2016 Observera att ändringar kan komma att göras gällande medföljande tränare på respektive tävling. 28/8 Kick Off! Alla simmare från tävlingsgrupperna (TT,FT,BT,ST)

Läs mer

Information om återkommande tävlingar

Information om återkommande tävlingar Information om återkommande tävlingar DM/JDM i 50m-bassäng avgörs perioden vecka 22-24 (lördag-söndag) med vecka 23 som första alternativ. Tävlingen genomförs över två dagar. För att ha möjlighet att kunna

Läs mer

Inbjudan Öresund Meeting och Späckhuggarsim 2016!

Inbjudan Öresund Meeting och Späckhuggarsim 2016! Inbjudan Öresund Meeting och Späckhuggarsim 2016! Även i år kombinerar vi Öresund Meeting och Späckhuggarsim. Ni anmäler er till både Öresund Meeting och Späckhuggarsim på kansliet online. Alla åker ner

Läs mer

Strategisk verksamhetsplan

Strategisk verksamhetsplan Strategisk verksamhetsplan 2017-2020 Jönköpings Län Kalmar Län Kronobergs Län Östergötlands Län Östsvenska Simförbundet Innehåll ÖSTSVENSKA SIMFÖRBUNDETS ÅLIGGANDEN 3 ÖSTSVENSKA SIMFÖRBUNDETS VERKSAMHETSIDÉ

Läs mer

Nu drar tävlingar igång igen och med dem kommer säkert frågor som;

Nu drar tävlingar igång igen och med dem kommer säkert frågor som; Så här går det till att tävla i NKK (uppdaterad 11/1 2017) Nu drar tävlingar igång igen och med dem kommer säkert frågor som; -Hur gör man för att anmäla sig? -Hur läser man PM:et? -Kan jag tävla fast

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplan 2015 1(8) Verksamhetsplanen 2014 skrevs på basen av de tankar och arbete gällande VSS långsiktiga målsättning som togs fram och arbetades med under 2012 och 2013. Många av de mål som tagits

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 Verksamhetsplan 2018 1(7) Verksamhetsplanen 2018 är skriven utifrån föreningens fastställda verksamhetsplan år 2017. Under året ska vår förening även se över hur vi ska implementera svensk simidrotts dokument

Läs mer

Strategisk verksamhetsplan Reviderad september 2017

Strategisk verksamhetsplan Reviderad september 2017 Strategisk verksamhetsplan 2017-2020 Reviderad september 2017 Jönköpings Län Kalmar Län Kronobergs Län Östergötlands Län Östsvenska Simförbundet Innehåll INNEHÅLL 2 ÖSTSVENSKA SIMFÖRBUNDETS ÅLIGGANDEN

Läs mer

Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap!

Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap! Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap! Så här i terminsstarten går vi ut med viktig information och det kan förkomma att det står likadant på mer än en lapp. Hoppas ni har överseende med

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Med bifogad dokumentation från Klubbutvecklingsdag

Verksamhetsplan 2017 Med bifogad dokumentation från Klubbutvecklingsdag Verksamhetsplan 2017 Med bifogad dokumentation från Klubbutvecklingsdag 1(7) Verksamhetsplanen 2017 är skriven utifrån föreningens fastställda verksamhetsplan år 2016 samt att den kompletteras i bilagan

Läs mer

Danish International Swim Cup Danish International Swim Cup Den 31 Maj 2 Juni.

Danish International Swim Cup Danish International Swim Cup Den 31 Maj 2 Juni. Esbjerg Svømmeklub har härmed förmånen att inbjuda till: Danish International Swim Cup 2019 22. Danish International Swim Cup Den 31 Maj 2 Juni. Häng med SS04 till Esbjerg under Kristi Himmelfärdshelgen

Läs mer

Simsätt och distanser

Simsätt och distanser Simsätt och distanser Klass Född Frisim Bröstsim Ryggsim Fjäril Medley 17 o äldre 1998 o äldre 50 m 50 m 50 m 50 m 15-16 år 1999-2000 50 m 50 m 50 m 50 m 13-14 år 2001-2002 50 m 50 m 50 m 50 m 12 år 2003

Läs mer

Tävlingsinformation för Deje simmare

Tävlingsinformation för Deje simmare Tävlingsinformation för Deje simmare Allmänt Tävlingar är liksom träningen en viktig ingrediens om man vill utvecklas till en god tävlingssimmare. Man kan se tävlingen som en typ av träning där simmaren

Läs mer

USM Simhopp Lund maj 2017

USM Simhopp Lund maj 2017 USM Simhopp Lund 26-28 maj 2017 Välkomna till Lund Simklubben Poseidon och Svenska Simförbundet hälsar deltagare och ledare välkomna till Ungdoms-SM i simhopp. Vi hoppas att våra gäster kommer att trivas

Läs mer

Tävlingsinformation för KSS simmare

Tävlingsinformation för KSS simmare Tävlingsinformation för KSS simmare Allmänt Tävlingar är liksom träningen en viktig ingrediens om man vill utvecklas till en god tävlingssimmare. Man kan se tävlingen som en typ av träning där simmaren

Läs mer

SKK D-gruppen. Föräldramöte 13 jan i Åkeshov kl 17:15 - VT 2019

SKK D-gruppen. Föräldramöte 13 jan i Åkeshov kl 17:15 - VT 2019 SKK D-gruppen Föräldramöte 13 jan i Åkeshov kl 17:15 - VT 2019 Agenda Mål Gemensamma regler Föräldraengagemang Tränare - om oss Träningstider Träning Tävlingar Preliminärt schema Att ta med URL:r Kontaktuppgifter

Läs mer

Skall publiceras på arrangörens & Skånes simförbunds hemsida samt mailas ut till distriktets klubbar senast fyra veckor före första tävlingsdag.

Skall publiceras på arrangörens & Skånes simförbunds hemsida samt mailas ut till distriktets klubbar senast fyra veckor före första tävlingsdag. Generella och övergripande regler som gäller för samtliga tävlingar där Skånes simförbund är arrangör. För ytterligare & mer specifika regler avseende respektive tävling, se tävlingen var för sig längre

Läs mer

Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN

Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN 2018 Introduktion 2018 kommer att vara ett år då vi fortsätter med att förbereda oss för en framtid med ny simhall och utökad verksamhet.

Läs mer

Innan ni anmäler er gå gärna igenom grenordningen med er tränare så att ni tillsammans fattar beslut om vilka grenar som är aktuella just för dig.

Innan ni anmäler er gå gärna igenom grenordningen med er tränare så att ni tillsammans fattar beslut om vilka grenar som är aktuella just för dig. Tävlingsinformation för KSS simmare Allmänt Tävlingar är liksom träningen en viktig ingrediens om man vill utvecklas till en god tävlingssimmare. Man kan se tävlingen som en typ av träning där simmaren

Läs mer

Verksamhetsplan 2018/2019

Verksamhetsplan 2018/2019 Verksamhetsplan 2018/2019 Vision ÄLVSJÖ AIK Simförening ska vara den naturliga mötesplatsen för att hitta simmaren i dig! Verksamhetsidé Vi erbjuder och genomför simträning för alla som har intresse och

Läs mer

Skall publiceras på arrangörens & Skånes simförbunds hemsida samt mailas ut till distriktets klubbar senast fyra veckor före första tävlingsdag.

Skall publiceras på arrangörens & Skånes simförbunds hemsida samt mailas ut till distriktets klubbar senast fyra veckor före första tävlingsdag. Generella och övergripande regler som gäller för samtliga tävlingar där Skånes simförbund är arrangör. För ytterligare & mer specifika regler avseende respektive tävling, se tävlingen var för sig längre

Läs mer

Välkommen som medlem

Välkommen som medlem Borlänge Simsällskap Hälsar dig Välkommen som medlem Som aktiv i klubben är du en del av en lång tradition som fostrat flera världsstjärnor i simning. Många kanske inte når samma höga höjder men får ändå

Läs mer

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Verksamhetsplan 2017 Här vill vi vara 2020, det påståendet svarade vi i styrelsen på under en strategidag 2015. Nedan kommer vi att lista

Läs mer

Tävlings PM. Team Race Meet. 8-9 December i samarbete med TYR och Sports International

Tävlings PM. Team Race Meet. 8-9 December i samarbete med TYR och Sports International Tävlings PM Team Race Meet 8-9 December 2018 i samarbete med TYR och Sports International Plats: Tidtagning: Kungsbacka Simhall, 25m 8 banor Elektronisk, Livetiming & Livesändning på nätet Åldersklasser:

Läs mer

Östsvenska Simförbundet Verksamhetsplan Östsvenska Simförbundets Verksamhetplan 2016

Östsvenska Simförbundet Verksamhetsplan Östsvenska Simförbundets Verksamhetplan 2016 Östsvenska Simförbundets Verksamhetplan 2016 1 Höstmöte dagordning 2015-09-12 1. Höstmötets öppnande 2. Upprop och godkännande av fullmakter 3. Val av ordförande för mötet 4. Val av sekreterare för mötet

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. SS04 vision, mål, strategier och organisation. 2015-03-30 Jonas Hägerhäll

Verksamhetsplan 2015. SS04 vision, mål, strategier och organisation. 2015-03-30 Jonas Hägerhäll Verksamhetsplan 2015 SS04 vision, mål, strategier och organisation 2015-03-30 Jonas Hägerhäll Sammanfattning I detta dokument presenteras SS04 organisation, vision, mål och strategier för att uppnå målen.

Läs mer

SIMKLUBBEN VÄNERSBORG HÄLSAR VÄLKOMNA TILL ÄLGADOPPET April 2011

SIMKLUBBEN VÄNERSBORG HÄLSAR VÄLKOMNA TILL ÄLGADOPPET April 2011 SIMKLUBBEN VÄNERSBORG HÄLSAR VÄLKOMNA TILL ÄLGADOPPET 16-17 April 2011 Välkommen till Älgadoppet Lördag 16 & söndag 17 april Tävlingsplats! Hallevibadet, Vargön, 25m, 6 banor med eltidtagning. Tävlingstider!!

Läs mer

Höstmöteshandlingar. Smålands Simförbund & Östergötlands Simförbund. Smålands Simförbunds och Östergötlands Simförbund Höstmöteshandlingar 2013

Höstmöteshandlingar. Smålands Simförbund & Östergötlands Simförbund. Smålands Simförbunds och Östergötlands Simförbund Höstmöteshandlingar 2013 Höstmöteshandlingar 2013 Smålands Simförbund & Östergötlands Simförbund Styrelsernas förslag är att föreningarna antar arbetsnamnet Östsvenska Simförbundet på den nya gemensamma organisationen och namnet

Läs mer

Tävlingsinformation för RSS simmare

Tävlingsinformation för RSS simmare Tävlingsinformation för RSS simmare Allmänt Tävlingar är liksom träningen en viktig ingrediens om man vill utvecklas till en god tävlingssimmare. Man kan se tävlingen som en typ av träning där simmaren

Läs mer

SK Laxen Halmstad. Välkommen till. Laxaleken. Sponsor: maj 2019

SK Laxen Halmstad. Välkommen till. Laxaleken. Sponsor: maj 2019 Välkommen till 2019 Laxaleken Sponsor: 24 26 maj 2019 Tävlingsplats Simstadion 50m, Halmstad. Datum 24 26 maj 2019. Tider Pass 1. Fredag 24/5 Start 17.00 Insim 15.45 Pass 2. Lördag 25/5 Start 09.00 Insim

Läs mer

Tävlings- och lägerverksamhet i Växjö Simsällskap. Simning

Tävlings- och lägerverksamhet i Växjö Simsällskap. Simning Tävlings- och lägerverksamhet i Växjö Simsällskap Simning Innehåll Tävlingssimning - Varför tävlar vi?... 1 Olika typer av tävlingar... 1 VöSS Kriterier kring tävlingar... 3 Resa till och från tävling...

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN/BUDGET FÖR ÖREBRO SIMALLIANS

VERKSAMHETSPLAN/BUDGET FÖR ÖREBRO SIMALLIANS PROPOSITION NR 1 VERKSAMHETSPLAN/BUDGET FÖR ÖREBRO SIMALLIANS 2019 Förslag på utvecklingsprojekt 2019. Arbeta för ett eget simidrottens hus Arbeta för att bli en av Sveriges 10 bästa föreningar till 2020

Läs mer

Föräldrainformation Gemenskap - vår styrka!

Föräldrainformation Gemenskap - vår styrka! Föräldrainformation 20171109 Gemenskap - vår styrka! VERKSAMHETSIDÉ och MÅL Ronneby Simsällskap bildat den 24/5 1972 har till ändamål att genom utövning av idrott och friluftsliv verka för höjande av medlemmars

Läs mer

SK Laxen Halmstad. Välkommen till. Laxaleken. Sponsor: maj 2018

SK Laxen Halmstad. Välkommen till. Laxaleken. Sponsor: maj 2018 Välkommen till 2018 Laxaleken Sponsor: 18 20 maj 2018 Tävlingsplats Simstadion 50m, Halmstad. Datum 18 20 maj 2018. Tider Pass 1. Fredag 18/5 Start 17.00 Insim 15.45 Pass 2. Lördag 19/5 Start 09.00 Insim

Läs mer

Fira trettonhelgen med simning!

Fira trettonhelgen med simning! . Fira trettonhelgen med simning! 5-6 januari 2012 åker Gävle Simsällskap till Bollnäs och deltar i Palles Minne och Master medley cup Tävlingen är en rolig tävling och ett tillfälle där vi alla kan vara

Läs mer

INBJUDAN Svenska Simförbundet i samarbete med inbjuder härmed till 2015 års Svenska Ungdomsmästerskap i simning (25m), Sum-Sim

INBJUDAN Svenska Simförbundet i samarbete med inbjuder härmed till 2015 års Svenska Ungdomsmästerskap i simning (25m), Sum-Sim INBJUDAN Svenska Simförbundet i samarbete med inbjuder härmed till 2015 års Svenska Ungdomsmästerskap i simning (25m), Sum-Sim Tävlingsdatum: Lördag den 14 november och söndag den 15 november 2015 Tävlingsplats:

Läs mer

Östsvenska Simförbundet Höstmöteshandlingar Östsvenska Simförbundets Höstmöteshandlingar 2016 för Verksamhetsåret Styrelsens förslag

Östsvenska Simförbundet Höstmöteshandlingar Östsvenska Simförbundets Höstmöteshandlingar 2016 för Verksamhetsåret Styrelsens förslag Östsvenska Simförbundets Höstmöteshandlingar 2016 för Verksamhetsåret 2017 Styrelsens förslag 1 Höstmöte 1. Höstmötets öppnande 2. Upprop och godkännande av fullmakter 3. Val av ordförande för mötet 4.

Läs mer

bjuder in till Öviksracet 2015 4-6 december i Paradisets arena

bjuder in till Öviksracet 2015 4-6 december i Paradisets arena bjuder in till Öviksracet 2015 4-6 december i Paradisets arena 1 INBJUDAN Örnsköldsviks Allmänna Simsällskap har nöjet att bjuda in Er till Öviksracet 2015. Tävlingen avgörs i fem pass under fredagen,

Läs mer

Falköpings Simsällskap inbjuder Er till UGP 2. Med. Trandoppet sprint mars Odenbadet Falköping 25m bassäng 6 banor

Falköpings Simsällskap inbjuder Er till UGP 2. Med. Trandoppet sprint mars Odenbadet Falköping 25m bassäng 6 banor Falköpings Simsällskap inbjuder Er till UGP 2 Med Trandoppet sprint 12-13 mars 2016 Odenbadet Falköping 25m bassäng 6 banor Anmälan Anmälan görs via www.octostatistik.se. Sök efter UGP 2 Falköping & Trandoppet

Läs mer

SK Laxen Halmstad. Tävlings PM. Laxaleken. Sponsor: maj 2018

SK Laxen Halmstad. Tävlings PM. Laxaleken. Sponsor: maj 2018 Tävlings PM Laxaleken Sponsor: 2018 18 20 maj 2018 Hej alla anmäla klubbar till Laxaleken 2018! Till årets Laxalek fick vi in över 5200 anmälningar. Vi har blivit tvungna att begränsa startfältet för att

Läs mer

ÅSS race 6 oktober 2012

ÅSS race 6 oktober 2012 Funktionärer Vi behöver fler funktionärer för att kunna genomföra ÅSS race. Kent Wiklund kommer att hålla i en funktionärsutbildning den 10 och den 18 september, klockan 18-21. Detta ger en stor fördel

Läs mer

Kungsbacka Simsällskap. har nöjet att inbjuda Er till. Kungsbacka TYR Open. 3 4 oktober 2015 i Kungsbacka, Kungsbacka Simhall (25m, 8 banor)

Kungsbacka Simsällskap. har nöjet att inbjuda Er till. Kungsbacka TYR Open. 3 4 oktober 2015 i Kungsbacka, Kungsbacka Simhall (25m, 8 banor) har nöjet att inbjuda Er till Kungsbacka TYR Open 3 4 oktober 2015 i Kungsbacka, Kungsbacka Simhall (25m, 8 banor) PLATS: TIDTAGNING: Kungsbacka Simhall, 25m 8 banor. Elektroniskt, Livetiming ÅLDERSKLASSER:

Läs mer

Östsvenska Simförbundet Höstmöteshandlingar Östsvenska Simförbundets Höstmöteshandlingar 2018 för Verksamhetsåret Fastställd

Östsvenska Simförbundet Höstmöteshandlingar Östsvenska Simförbundets Höstmöteshandlingar 2018 för Verksamhetsåret Fastställd Östsvenska Simförbundets Höstmöteshandlingar 2018 för Verksamhetsåret 2019 Fastställd 2018-09-01 1 Höstmöte 1. Höstmötets öppnande. 2. Upprop och godkännande av fullmakter. 16 föreningar närvarande med

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN/BUDGET FÖR ÖREBRO SIMALLIANS

VERKSAMHETSPLAN/BUDGET FÖR ÖREBRO SIMALLIANS PROPOSITION NR 1 VERKSAMHETSPLAN/BUDGET FÖR ÖREBRO SIMALLIANS 2017 Förslag på utvecklingsprojekt 2017. Arbeta för ett eget simidrottens hus Arbeta för att bli en av Sveriges 10 bästa föreningar till 2020

Läs mer

Östsvenska Simförbundet Höstmöteshandlingar Östsvenska Simförbundets Höstmöteshandlingar 2017 för Verksamhetsåret Styrelsens förslag

Östsvenska Simförbundet Höstmöteshandlingar Östsvenska Simförbundets Höstmöteshandlingar 2017 för Verksamhetsåret Styrelsens förslag Östsvenska Simförbundets Höstmöteshandlingar 2017 för Verksamhetsåret 2018 Styrelsens förslag 1 Höstmöte 1. Höstmötets öppnande 2. Upprop och godkännande av fullmakter 3. Val av ordförande för mötet 4.

Läs mer

Nordic Masters. open. 5-6-7 OKTOBER 2007 Bollnäs sverige

Nordic Masters. open. 5-6-7 OKTOBER 2007 Bollnäs sverige Nordic Masters open 5-6-7 OKTOBER 2007 Bollnäs sverige Bollnäs Simsällskap och Svenska Simförbundet inbjuder härmed till Öppna Nordiska Mastersmästerskapen i Simning 2007 Tid: 5 7 oktober 2007 Plats: Simhallen,

Läs mer

Stockholmspolisens Simidrottsförening och HEAD har härmed nöjet att bjuda in till... Summer Cup. 27-29 June 2014

Stockholmspolisens Simidrottsförening och HEAD har härmed nöjet att bjuda in till... Summer Cup. 27-29 June 2014 Stockholmspolisens Simidrottsförening och HEAD har härmed nöjet att bjuda in till... Summer Cup 27-29 June 2014 Avsluta vårterminens simning i sommarmetropolen Stockholm! Ta även med släkt & vänner så

Läs mer

Esbjerg Svømmeklub har härmed förmånen att inbjuda till: VATTENFALL SWIM CUP 2013 16. Danish International Swim Cup Den 10. 12.

Esbjerg Svømmeklub har härmed förmånen att inbjuda till: VATTENFALL SWIM CUP 2013 16. Danish International Swim Cup Den 10. 12. Esbjerg Svømmeklub har härmed förmånen att inbjuda till: VATTENFALL SWIM CUP 2013 16. Danish International Swim Cup Den 10. 12. Maj Häng med Väsby Simsällskap till Esbjerg och upplev årets häftigaste simtävling:

Läs mer

Mitt barn som simmar i LASS. Föräldraengagemang. Viktig information för familjer med barn som är

Mitt barn som simmar i LASS. Föräldraengagemang. Viktig information för familjer med barn som är Föräldraengagemang Viktig information för familjer med barn som är tävlingssimmare i LASS Vad innebär det för mitt barn? Vad innebär det för mig som förälder? Vad behöver jag som förälder bidra med i LASS?

Läs mer

Smålands Simförbund, Östergötlands Simförbund & Växjö Simsällskap Inbjuder till DM/JDM, 25 m

Smålands Simförbund, Östergötlands Simförbund & Växjö Simsällskap Inbjuder till DM/JDM, 25 m Smålands Simförbund, Östergötlands Simförbund & Växjö Simsällskap Inbjuder till DM/JDM, 25 m Plats: Växjö Simhall, Aqua Mera, Kampastigen 2 Växjö Tävlingsdatum: 26-27 oktober 2013 Tävlingstider: Lördag

Läs mer

Jönköpings Simsällskap inbjuder till Sum-Sim Region Jönköping 14-15 november 2015

Jönköpings Simsällskap inbjuder till Sum-Sim Region Jönköping 14-15 november 2015 Jönköpings Simsällskap inbjuder till Sum-Sim Region Jönköping 14-15 november 2015 Tävlingsplats: Rosenlundsbadet, Jönköping (50m bassäng med vägg 25m) Arrangör: Jönköpings Simsällskap. Tävlingsdatum: 14-15

Läs mer

INBJUDAN Svensk Simidrott och Södertälje Simsällskap inbjuder till 2018 års Svenska Ungdomsmästerskap i simning (25m), Sum-Sim

INBJUDAN Svensk Simidrott och Södertälje Simsällskap inbjuder till 2018 års Svenska Ungdomsmästerskap i simning (25m), Sum-Sim INBJUDAN Svensk Simidrott och Södertälje Simsällskap inbjuder till 2018 års Svenska Ungdomsmästerskap i simning (25m), Sum-Sim Tävlingsdatum: Lördag den 10 november och söndag den 11 november 2018 Tävlingsplats:

Läs mer

Höganäs Simsällskap. i samarbete med. INBJUDER till Vårsimiaden 2017 Distrikt. 6 7 maj 2017 i Höganäs Sportcenter 1(6)

Höganäs Simsällskap. i samarbete med. INBJUDER till Vårsimiaden 2017 Distrikt. 6 7 maj 2017 i Höganäs Sportcenter 1(6) Höganäs Simsällskap i samarbete med INBJUDER till Vårsimiaden 2017 Distrikt 6 7 maj 2017 i Höganäs Sportcenter 1(6) Tävlingsplats Bassängen Höganäs Sportcenter, Höganäs. Nya bassängen, 6 banor, 25 meter

Läs mer

VSSF i samarbete med VARBERGS SIM & TROLLHÄTTANS SS

VSSF i samarbete med VARBERGS SIM & TROLLHÄTTANS SS VSSF i samarbete med VARBERGS SIM & TROLLHÄTTANS SS Inbjuder härmed till: Vårsimiaden Försök i Varberg Vårsimiaden Försök / Scandic Swania Race i Trollhättan Den 26-27 april 2014 Vårsimiaden Försök avgörs

Läs mer

Östsvenska Simförbundet Höstmöteshandlingar Östsvenska Simförbundets Höstmöteshandlingar 2016 för Verksamhetsåret 2017

Östsvenska Simförbundet Höstmöteshandlingar Östsvenska Simförbundets Höstmöteshandlingar 2016 för Verksamhetsåret 2017 Östsvenska Simförbundets Höstmöteshandlingar 2016 för Verksamhetsåret 2017 1 Höstmöte 1. Höstmötets öppnande Christin Berglund hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Upprop och godkännande

Läs mer

Kolla in vår nya grenordning!

Kolla in vår nya grenordning! SIMKLUBBEN VÄNERSBORG HÄLSAR VÄLKOMNA TILL ÄLGADOPPET 6-7 April 2013 Kolla in vår nya grenordning! Tävlingen där alla kan simma allt Välkommen till Älgadoppet Lördag 6 & söndag 7 april Tävlingsplats! Hallevibadet,

Läs mer

Inbjudan Active Games 9-11 maj 2014

Inbjudan Active Games 9-11 maj 2014 Inbjudan Active Games 9-11 maj 2014 Active Games är en idrottstävling för barn och ungdomar i åldern 7-20 år med synnedsättning från hela Sverige. Tävlingen vänder sig både till dig som redan tränar någon

Läs mer

Tävlingsplanering

Tävlingsplanering Beslutat vid styrelsens möte i Stockholm 2008-03-15 Version 2-uppdaterad 2008-09-18 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning 1.1 Bakgrund 1.2 Utgångspunkter 1.3 Metod 2. Planeringsprinciper 2.1 Grundläggande

Läs mer

ANMÄLNINGS- PM. TILL 53:e UPPLAGAN AV

ANMÄLNINGS- PM. TILL 53:e UPPLAGAN AV ANMÄLNINGS- PM TILL 53:e UPPLAGAN AV 21 22 september 2019 Anmälnings-PM Wadköpingsdoppet 2019 Datum: 21-22 september 2019 Tävlingsplats: Gustavsvik 25m*10 banor, Örebro Tävlingstider: Lördag 21 september

Läs mer

KLUBB-PM Sundsvall Arena Cup 2015

KLUBB-PM Sundsvall Arena Cup 2015 KLUBB-PM Sundsvall Arena Cup 2015 Arrangör: Sundsvalls Simsällskap Plats: Sporthallsbadet, Sundsvall Bassäng: 25 m, 7 banor, inomhus och eltidtagning Tävlingsdatum: 26-27 september 2015 Pass Dag Start

Läs mer

Östsvenska Simförbundet Höstmöteshandlingar Östsvenska Simförbundets Höstmöteshandlingar 2017 för Verksamhetsåret Fastställt

Östsvenska Simförbundet Höstmöteshandlingar Östsvenska Simförbundets Höstmöteshandlingar 2017 för Verksamhetsåret Fastställt Östsvenska Simförbundets Höstmöteshandlingar 2017 för Verksamhetsåret 2018 Fastställt 2017-09-02 1 Höstmöte 1. Höstmötets öppnande 2. Upprop och godkännande av fullmakter 17 föreningar närvarande med 33

Läs mer

TÄVLA och TRÄNA i simidrott i Jönköping 2017

TÄVLA och TRÄNA i simidrott i Jönköping 2017 TÄVLA och TRÄNA i simidrott i Jönköping 2017 Rosenlundsbadet (25m och 50 m) Hoppbassäng (1-3-5-7,5-10 m) Omega tidtagning med dubbla system på både start och vändningssidan. Scoreboard 3x6 m Omegas track-start

Läs mer

SERNEKE International (f.d. SEFA) 5-7 september 2014 ETT PRISBORD PÅ 30 000 kr!

SERNEKE International (f.d. SEFA) 5-7 september 2014 ETT PRISBORD PÅ 30 000 kr! Och Alingsås Sim- & Liv hälsar alla välkomna till SERNEKE International (f.d. SEFA) 5-7 september 2014 ETT PRISBORD PÅ 30 000 kr! Vi har glädjen att meddela att vi i år höjer SERNEKE-rekorden från 100

Läs mer

INBJUDAN. TILL 53:e UPPLAGAN AV

INBJUDAN. TILL 53:e UPPLAGAN AV INBJUDAN TILL 53:e UPPLAGAN AV 21 22 september 2019 Prispengar till de 6 bästa simmarna oavsett kön 1:an 5000 kr 2:an 3000 kr 3:an 2000 kr 4-6:an 1000 kr Ny grenordning där självklart succén med 25 meter

Läs mer

Kvalperiod 1 maj 2014 22 maj 2015 resp. 26 oktober 2014 10 oktober 2015

Kvalperiod 1 maj 2014 22 maj 2015 resp. 26 oktober 2014 10 oktober 2015 Skånska mästerskapen och Juniormästerskapen Kvaltider Förening vilken inte har e-mail skall ha inbjudan Beslutas av Skåne Sim. Kvaltider gäller framöver. Är en simmare kvalad i minst en gren får anmälan

Läs mer

Nu ännu häftigare! Öresund Sprint Challenge

Nu ännu häftigare! Öresund Sprint Challenge 22-24 MARS 2019 Nu ännu häftigare! Öresund Sprint Challenge Nyheter Öresund Meeting Nytt för i år är att vi startar tävlandet redan på fredag kväll. Tävlingen heter Öresund Sprint Challenge och är en rafflande

Läs mer

Välkommen till oss. Lysekils simsällskap är klubben som bedriver en bred simverksamhet för alla åldrar i Lysekils kommun med omnejd.

Välkommen till oss. Lysekils simsällskap är klubben som bedriver en bred simverksamhet för alla åldrar i Lysekils kommun med omnejd. Lysekils simsällskap är klubben som bedriver en bred simverksamhet för alla åldrar i Lysekils kommun med omnejd. Vi har simundervisning från 4 års ålder i vår simskola som följer Svenska simförbundets

Läs mer

Omräkning: Anmälningstider gjorda i 50m bassäng räknas om till 25m tider, se tabell sidan 5.

Omräkning: Anmälningstider gjorda i 50m bassäng räknas om till 25m tider, se tabell sidan 5. Västsvenska Simförbundet i samarbete med Varberg Falkenberg Sim inbjuder till DM i simning Håstens Simhall, Varberg den 5-6 nov 2011. 25m bassäng, 8 banor, eltidtagning Anmälan: VSSF tillhanda senast kl.

Läs mer

2015 års upplaga av Regionfinalen av Svenska Ungdomsmästerskapet.

2015 års upplaga av Regionfinalen av Svenska Ungdomsmästerskapet. 2015 års upplaga av Regionfinalen av Svenska Ungdomsmästerskapet. SK Poseidon / SSF inbjuder härmed till årets upplaga Tävlingsplats Högevallsbadet i Lund inomhus 25 m x 8 banor, dubbla eltider. Tävlingstid

Läs mer

Microsim checklista: inträde, försäljning, klistermärken mm uppdaterad 2015-05-19

Microsim checklista: inträde, försäljning, klistermärken mm uppdaterad 2015-05-19 Microsim checklista: inträde, försäljning, klistermärken mm uppdaterad 2015-05-19 Tider för Microsim Tidigaste insläpp: 15.15 Samling för simmare: 15.45 Insimning: 16.00-17.00 Funktionärssammanträde: 16.30

Läs mer

Inbjudan. Danish International Swim Cup Esbjerg - Danmark. Torsdag 10 maj Söndag 13 maj 2018 (Kristi himmelsfärdshelg) Bra drag på invigningen

Inbjudan. Danish International Swim Cup Esbjerg - Danmark. Torsdag 10 maj Söndag 13 maj 2018 (Kristi himmelsfärdshelg) Bra drag på invigningen Inbjudan Danish International Swim Cup Esbjerg - Danmark Torsdag 10 maj Söndag 13 maj 2018 (Kristi himmelsfärdshelg) Bra drag på invigningen Skall man dra paralleller så kan man jämföra Esbjerg med basket-

Läs mer

Jönköpings Simsällskap Phone +46 (0) 36-17 27 60 Plusgiro 1 27 76-1 Elmiavägen 4 Fax +46 (0) 36-17 27 68 Bankgiro 494-3494 554 54 Jönköping, Sweden

Jönköpings Simsällskap Phone +46 (0) 36-17 27 60 Plusgiro 1 27 76-1 Elmiavägen 4 Fax +46 (0) 36-17 27 68 Bankgiro 494-3494 554 54 Jönköping, Sweden Datum 2-4 maj 2014 Plats Rosenlundsbadet, Jönköping (50m, 8 banor) Åldersklasser Flickor och pojkar födda 1997 eller tidigare / (17 år och äldre) 1998-1999 / 2000-2001 / 2002 eller senare F 12/P-12 (12

Läs mer

Tävla med SK Laxen 1 Tävla med SK Laxen 2018

Tävla med SK Laxen 1 Tävla med SK Laxen 2018 Tävla med SK Laxen Tävla med SK Laxen 2018 1 Tävla med SK Laxen Hur anmäler jag mig till en tävling? Hur får jag en tävlingslicens? Vad kostar det? Kan jag bli dopingtestad? Detta informationsblad försöker

Läs mer

Höganäs Simsällskap. i samarbete med. Skånes Simförbund. INBJUDER till Vårsimiaden 2013 Distrikt. 20 21 april 2013 i Höganäs Sportcenter 1(5)

Höganäs Simsällskap. i samarbete med. Skånes Simförbund. INBJUDER till Vårsimiaden 2013 Distrikt. 20 21 april 2013 i Höganäs Sportcenter 1(5) Höganäs Simsällskap i samarbete med Skånes Simförbund INBJUDER till Vårsimiaden 2013 Distrikt 20 21 april 2013 i Höganäs Sportcenter 1(5) Tävlingsplats Bassängen Höganäs Sportcenter, Höganäs. Nya bassängen,

Läs mer

Höganäs Simsällskap. i samarbete med. INBJUDER till Vårsimiaden 2015 Distrikt. 18 19 april 2015 i Höganäs Sportcenter 1(5)

Höganäs Simsällskap. i samarbete med. INBJUDER till Vårsimiaden 2015 Distrikt. 18 19 april 2015 i Höganäs Sportcenter 1(5) Höganäs Simsällskap i samarbete med INBJUDER till Vårsimiaden 2015 Distrikt 18 19 april 2015 i Höganäs Sportcenter 1(5) Tävlingsplats Bassängen Höganäs Sportcenter, Höganäs. Nya bassängen, 6 banor, 25

Läs mer

SEFA International (f.d. LUNA Cup)

SEFA International (f.d. LUNA Cup) Och Alingsås Sim- & Liv hälsar alla välkomna till vår nya simtävling SEFA International (f.d. LUNA Cup) 7 9 september 2012 I år har vi glädjen att tala om att vi kommer att sätta upp SEFA-rekord där man

Läs mer

Grand Prix i simning januari 2018 Malmö

Grand Prix i simning januari 2018 Malmö Grand Prix i simning 27-28 januari 2018 Malmö Denna inbjudan gäller endast svenska föreningar. Övriga föreningar och förbund ska använda den engelskspråkiga inbjudan som innehåller för dessa anpassad information.

Läs mer

Välkommen till Ronneby Simsällskaps Simskola VT 2018

Välkommen till Ronneby Simsällskaps Simskola VT 2018 Välkommen till Ronneby Simsällskaps Simskola VT 2018 Nu är det snart dags för simskola i Ronneby simhall. Simskolan bedrivs på lördagar och söndagar mellan 8.50-12.40. Simpassen för deltagarna är 30 eller

Läs mer

Mellansvenska Simförbundets Simkommitté

Mellansvenska Simförbundets Simkommitté Mellansvenska Simförbundets Simkommitté STRATEGI 2025 SVENSK SIMIDROTT KÄRNVÄRDEN ALLT HÄNGER IHOP GRUNDLÄGGANDE VERKSAMHETSOMRÅDEN / SIMKOMMITTÉNS MÅL UNDERVISNING TRÄNING OCH TÄVLING Utveckla Simidrott

Läs mer

*** PM *** Höganäs Simsällskap

*** PM *** Höganäs Simsällskap *** PM *** Höganäs Simsällskap i samarbete med Skånes Simförbund INBJUDER till Vårsimiaden 2012 Distrikt 5 6 maj 2012 i Höganäs Sportcenter 1(5) Tävlingsplats Bassängen Höganäs Sportcenter, Höganäs. Nya

Läs mer

Östsvenska Simförbundet & Norrköpings Kappsimningsklubb Inbjuder till Östsvenska Mästerskapen (DM/JDM, 50 m)

Östsvenska Simförbundet & Norrköpings Kappsimningsklubb Inbjuder till Östsvenska Mästerskapen (DM/JDM, 50 m) Plats: Centralbadet, Norrköping, 8 banor Tävlingsdatum: 10-11 juni 2017 Tävlingstider: Lördag 10/6: pass 1, 10:00 Lördag 10/6: pass 2, 16.00 Söndag 11/6: pass 3, 09:00 Söndag 11/6: pass 4, 15:00 Insim:

Läs mer

Varmt välkomna till NJURUNDASIM februari 2019 Njurundahallen, Kvissleby

Varmt välkomna till NJURUNDASIM februari 2019 Njurundahallen, Kvissleby Varmt välkomna till NJURUNDASIM 2019 23-24 februari 2019 Njurundahallen, Kvissleby Plats: Bassäng: Tider: Anmälan: Njurundahallen, Kvissleby 25 m x 6 banor, El tidtagning Lördag 23 februari Pass 1 Insim

Läs mer

UGP 2 & Karlstads Simsprint

UGP 2 & Karlstads Simsprint Karlstads Simsällskap och Mellansvenska Simförbundet har nöjet att bjuda in till UGP 2 & Karlstads Simsprint 26-27 januari 2019 Anmälningar/TEMPUS Övrigt: Sven-Åke Gustafsson, tävlingssekreterare 070-511

Läs mer

Grand Prix i simning januari 2017 Malmö

Grand Prix i simning januari 2017 Malmö Grand Prix i simning 28-29 januari 2017 Malmö Tävlingsplats: Arrangörer: Hylliebadet (50m), Malmö Svenska Simförbundet och Malmö Kappsimningsklubb Tävlingstider: Försök Finaler Lördag 28/1 10.00 17.00

Läs mer

Tränings- och Tävlingspolicy... 3. Lägerpolicy 4. DANT Policy (droger, alkohol, narkotika, tobak). 5. Trafikpolicy... 6

Tränings- och Tävlingspolicy... 3. Lägerpolicy 4. DANT Policy (droger, alkohol, narkotika, tobak). 5. Trafikpolicy... 6 Innehållsförteckning Klicka på rubriken för länk till texten Sid Tränings- och Tävlingspolicy... 3 Lägerpolicy 4 DANT Policy (droger, alkohol, narkotika, tobak). 5 Trafikpolicy... 6 Allmänna normer och

Läs mer

PM Regionsfinal Vårsimiaden 7-8 maj 2016

PM Regionsfinal Vårsimiaden 7-8 maj 2016 PM Regionsfinal Vårsimiaden 7-8 maj 2016 SK Ägir har härmed nöjet att hälsa Er välkomna till Regionsfinal Vårsimiaden 2016. www.skagir.se Välkomna! TÄVLINGSDAGAR PLATS Lördag och söndag 7-8 maj Storsjöbadet,

Läs mer

SIMHOPPSVERKSAMHETEN I MALMÖ SIMSÄLLSKAP OCH MALMÖ KAPPSIMNINGSKLUBB 2014

SIMHOPPSVERKSAMHETEN I MALMÖ SIMSÄLLSKAP OCH MALMÖ KAPPSIMNINGSKLUBB 2014 HOPPSKOLA vit och rosa (termin 1 och termin 2) Nybörjarhoppskolan består av hoppskola termin 1 (HS vit 1-4) och hoppskola termin 2 (HS rosa 1-3). I nybörjarhoppskolan tränar man en gång i veckan. Alla

Läs mer

Regionfinalerna äger rum den november. Riksfinalen arrangeras sedan den december i Stockholm.

Regionfinalerna äger rum den november. Riksfinalen arrangeras sedan den december i Stockholm. Skellefteå Simsällskap S34 och Svensk Simidrott inbjuder till 2018 års Svenska Ungdomsmästerskap i simning (25m), Sum-Sim för Norrland och Mellannorrland i Skellefteå den 10-11 November Regionfinalerna

Läs mer

Luleå Simsällskap bjuder in till KVANTUM CUP. 15-16 Februari 2014. Pontusbadet

Luleå Simsällskap bjuder in till KVANTUM CUP. 15-16 Februari 2014. Pontusbadet Luleå Simsällskap bjuder in till KVANTUM CUP 15-16 Februari 2014 Pontusbadet KVANTUM CUP Luleå Simsällskap har härmed nöjet att inbjuda Er till Kvantum Cup - en tävling öppen för alla simmare. TÄVLINGSPLATS

Läs mer

Välkomna Till Tävlingsgrupperna A - F

Välkomna Till Tävlingsgrupperna A - F Välkomna Till Tävlingsgrupperna A - F Innehållsförteckning Allmän information Utrustning Träningar Tävlingar Mat & sömn Funktionärer Livbojarna YSS kansli Styrelse Föreningen Diverse Allmän Information

Läs mer

Varmt välkomna till NJURUNDASIM februari 2017 Njurundahallen, Kvissleby

Varmt välkomna till NJURUNDASIM februari 2017 Njurundahallen, Kvissleby Varmt välkomna till NJURUNDASIM 2017 18-19 februari 2017 Njurundahallen, Kvissleby Plats: Bassäng: Tider: Anmälan: Njurundahallen, Kvissleby 25 m x 6 banor, El tidtagning Lördag 18 februari Pass 1 Insim

Läs mer

Västsvenska Simförbundet inbjuder till DM/JDM 25m i simning Valhallabadet, Göteborg den okt 2013, 25m bassäng, 8 banor, eltidtagning

Västsvenska Simförbundet inbjuder till DM/JDM 25m i simning Valhallabadet, Göteborg den okt 2013, 25m bassäng, 8 banor, eltidtagning Västsvenska Simförbundet inbjuder till DM/JDM 25m i simning Valhallabadet, Göteborg den 26-27 okt 2013, 25m bassäng, 8 banor, eltidtagning Anmälan: VSSF tillhanda senast kl. 12.00 fredagen den 11/10 2013.

Läs mer

Nyhetsbrev Falu Simsällskap

Nyhetsbrev Falu Simsällskap Nyhetsbrev Falu Simsällskap September 2017 Tänk vad vi kan åstadkomma! Många bäckar små. Uttrycken för hur ett stort antal små bidrag i slutändan leder till något som är omfattande passar väl in på Falu

Läs mer

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. Vill ni bidra med någon information eller matchbilder

Läs mer

Månadsbrev - Järfälla konstsim

Månadsbrev - Järfälla konstsim Månadsbrev - Järfälla konstsim JUNI Sommaruppvisning Junior SM & SM Junior EM Månadsbrev Vårterminen har lidit mot sitt slut och det är nu äntligen dags för sommar! Vi hoppas att alla har haft en härlig

Läs mer

Regelverk för. Sveriges roligaste skidtävling

Regelverk för. Sveriges roligaste skidtävling Regelverk för 2015 Sveriges roligaste skidtävling SYFTE Huvudsyftet med ICA cup är att arrangera en rikstävling för 13 14 åringar som ska ligga i framkant och vara den roligaste skidupplevelsen som åkaren

Läs mer

Höstsimiaden 21-22 november 2015

Höstsimiaden 21-22 november 2015 Inbjudan till Höstsimiaden 21-22 november 2015 SK Ägir har härmed nöjet att inbjuda Er klubb och Era simmare till Höstsimiaden 2015. www.skagir.se Välkomna! Höstsimiaden 21-22 november 2015 Tävlingen avgörs

Läs mer

INFORMATIONSBLAD! LERK. Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför

INFORMATIONSBLAD! LERK. Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför LERK Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför Lilla Edet. Vi har funnits sedan 1981 och har ridskoleverksamhet samt anordnar tävlingar från klubb nivå upp till nationell nivå.

Läs mer

Höganäs Simsällskap. i samarbete med. Skånes Simförbund. INBJUDER till Vårsimiaden 2011 Distrikt. 7 8 maj 2011 i Höganäs Sportcenter 1(5)

Höganäs Simsällskap. i samarbete med. Skånes Simförbund. INBJUDER till Vårsimiaden 2011 Distrikt. 7 8 maj 2011 i Höganäs Sportcenter 1(5) Höganäs Simsällskap i samarbete med Skånes Simförbund INBJUDER till Vårsimiaden 2011 Distrikt 7 8 maj 2011 i Höganäs Sportcenter 1(5) Tävlingsplats Bassängen Höganäs Sportcenter, Höganäs. Nya bassängen,

Läs mer

Inbjudan till NUSS äldre och yngre 50 m

Inbjudan till NUSS äldre och yngre 50 m Inbjudan till NUSS äldre och yngre 50 m 28-30 juni 2019 Rosenlundsbadet, Jönköping Fredag Kl. 16.00 Lördag Kl. 8.30 och 15.00 Söndag Kl. 8.30 och 15.00 Tävlingsklasser: Pojkar och flickor 16-20, 14-15

Läs mer