- Etappmål 2013 för vision

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "- Etappmål 2013 för vision"

Transkript

1 Verksamhetsplan 2013 Orienteringssektionen, IF Marin Väst - Etappmål 2013 för vision Orienteringssektionens verksamhetsplan för 2013 grundar sig i den långsiktiga vision för verksamheten som under januari 2013 presenterats för föreningens styrelse och sektionens medlemmar. I verksamhetsplanen presenteras visionen för 2016 inom områdena Många medlemmar, Orientering och aktiviteter, God gemenskap och Organisation och verksamhet, med tillägg av informationspolicy, organisation samt finansiering och budget för (10)

2 Många medlemmar Vår vision 2016: Sektionen har medlemmar med olika ålder och bakgrund. Vi har tillräckligt många medlemmar för att genomföra den verksamhet vi vill ha. Vi har en tydlig marknadsföring i stadsdelen och vi hittar nya medlemmar och nya medlemmar hittar oss. Alla nya medlemmar får ett likadant välkomnande med information om föreningen och vägledning in i orienteringssporten. Vi är minst 10 deltagare per kurs Vi närmar oss 40 medlemmar som städar, så att ett städtillfälle per säsong räcker. Vi har en dokumenterad rekryteringsprocess, både marknadsföring och mottagande. Vi marknadsför våra arrangemang i stadsdelen för att rekrytera nya medlemmar Vi arrangerar minst 1 aktivitet per år för allmänheten Vi stöttar skolor och idrottslärare i orienteringsundervisningen Vi inbjuder till nybörjarkurser via skolor och anslag i motionscentraler Etappmål Marknadsföring och rekrytering: Vi vill behålla och ha en verksamhet som tilltalar våra nuvarande medlemmar. Vi strävar därefter efter att marknadsföra sporten, föreningen och sektionens verksamhet till allmänheten, i första hand i vårt närområde (fd Älvsborg SDN), därefter i närliggande områden (Majorna, Grimmered, Frölunda, Tynnered, Önnered, S Skärgården) och sedan även utanför detta område. 1. Vi synliggör antal medlemmar vid årsmötet och använder en ökning av detta antal med minst ¼ av mellanskillnaden mot 40st som ett mål för hela sektionen under Vi bevakar vår närkarta Påvelund som vårt område där vi ska synas som första alternativa klubb/kartintressent. Vi meddelar ändringar till Staffan som håller den uppdaterad 3. Vi bjuder in och/eller lotsar intresserade ur allmänheten till orienteringskurser för våra medlemmar 4. Nybörjarkurs hålls parallellt för både barn och föräldrar/andra vuxna och annonseras via skolorna och på motionscentralerna 5. Vi håller minst två aktiviteter för allmänheten (t.ex. motionsorientering) som vi marknadsför brett, och sedan utvärderar om kanalerna är bra. Verksamhet som arrangeras för allmänheten bör ha en tydlig orienteringskoppling. I första hand som orientering, i andra hand med fokus på skogsvistelse, löpning eller annan fysisk träning. 6. Vi uppdaterar vår hemsida med en sida som riktar sig till idrottslärare, och agerar bollplank med kartor, övningar och banläggning på förfrågan Orientering och aktiviteter 2 (10)

3 Vår vision 2016: Vi fokuserar vår verksamhet på orientering, utomhusaktiviteter och fysisk träning. Medlemmarna hittar aktiviteter som passar dem och kan utvecklas på olika sätt. Vi uppmuntrar utbildning och framförallt ledarutbildning, för att stärka vår organisation och individen. Vi har kompetens och vilja i klubben för att kunna arrangera tävlingar. Vi arrangerar tävlingar regelbundet för att bidra till sporten, utveckla sektionen och oss själva. Erbjuda alla medlemmar orienteringsteknisk utbildning i minst tre steg. Erbjuda regelbunden fysisk träning under hela året Kontinuerligt pusha för ledarutbildning och utveckling för individer, minst 1 ny ledare/år. Vi arrangerar 1 tävling, i storleksordningen Vårserieetapp eller större samarrangemang, per år. Klubben har minst 1 banläggare steg 2. Etappmål Orientera mera: 1. Vi håller minst 2 orienteringskurser för våra medlemmar på en specifik nivå i färgtrappan, där färdigheterna för färgnivån specificeras och tränas 2. Vi erbjuder möjlighet till kvalitativ mängdträning och övning i orienteringsteknik på varje medlems nivå genom deltagande i sektionens lördagsträningar, Torsdagsträningarna, Vintercupen samt tävlingar 3. Vi uppmuntrar våra ungdomar att delta i GOF-läger och GOFs ungdomsgrupps verksamhet för att få nya utmaningar på sin orienteringsnivå och träffa andra ungdomar. 4. Vi uppmuntrar till och stöttar deltagande i tävlingar genom att rangordna och rekommendera tävlingar för olika ambitions- och svårighetsnivå inom vårt område, och informerar om dessa i klubbblad och i kalendern på hemsidan, 5. Vi håller inneträningar varje vecka utanför säsong, och löp/skogsträning varje tisdag under den del av säsongen som sammanfaller med skolterminerna, för regelbunden fysisk träning 6. Vi identifierar och uppmuntrar till anmälan till bra ledarkurser, för individernas möjlighet till egen orienteringsutveckling såväl som för ökad kunskap om de vill vara ledare. Som mål bör minst en person gå någon form av ledar-, tränar- eller orienteringsteknisk utbildning under året. 7. Vi identifierar och uppmuntrar till anmälan till banläggarkurser steg 1 och steg 2, med målet att minst 1 person går banläggarutbildning under året och minst 1 person som tidigare inte lagt banor lägger en motionsorientering eller lördagsträning 8. Vi stöttar våra banläggare (både dem som har kort och dem som bara är intresserade) med att ordna arrangemang för banläggning, både informella och formella, och ser till att de har möjlighet att närvara vid banläggarkonferens och kontrollantuppdrag. 9. Vi genomför ett bra arrangemang av Sprint-DM, ihop med Skidklubben, där vi försöker ha 3 (10)

4 en bred representation av både erfarna och oerfarna IFMV-are i olika uppgifter. Efter tävlingen hålls ett möte för att följa upp vad som gått bra/dåligt och vilken respons vi fått på arrangemanget. 10. Vi deltar i arrangemanget av Sprint-SM för att se och lära av stora arrangemang, för att utveckla våra medlemmar inom sporten och förbättra vår förberedelse inför Sprint-DM-arrangemanget 11. Vi uppmuntrar våra medlemmar, framför allt dem som inte tidigare arrangerat, att delta i arrangemang kring lördagsträning, motionsorientering eller som stöttning vid SM. God gemenskap Vår vision 2016: Medlemmarna känner gemenskap och är engagerade i verksamheten. Medlemmarna känner att det finns möjlighet att ta initiativ att dra igång saker och får stöd i sektionen. Sektionen sätter värde på medlemmarna och visar uppskattning för deras insatser. Medlemmarna får möjlighet att träffas regelbundet i olika aktiviteter. Vi motiverar och påminner varandra att deltaga i aktiviteter. Etappmål 2013: Hjärtat i vår verksamhet Vid planeringskonferensen 2012 tog sektionen fram sektionens s.k. Gyllene Cirklar, och identifierade då hjärtat i vår verksamhet, Varför vi verkar i sektionen, som gemenskapen och glädjen i sektionen och sporten. Detta har införlivats i vår vision och är en av utgångspunkterna för området Gemenskap i visionen och verksamhetsplanen Under 2013 ska vi, förutom tränings- och tävlingsrelaterade aktiviteter, hålla minst 2 medlemsmöten, minst 2 avslutningar och minst 1 fest. 2. Vid prioriterade tävlingar deltar vi alltid med standar på plats, och uppmuntrar våra medlemmar att framför allt delta vid dessa tävlingar. 3. Vi håller under året minst ett läger eller en tävlingsresa öppen för alla sektionens medlemmar att delta i på sin nivå. 4. Vi uppmuntrar till deltagande i träning och tävling genom ett flitpris som delas ut vid säsongsavslutning. Vi premierar både deltagande och resultat genom våra Vandringspris för ungdom och vuxen. 5. Idéer och initiativ från olika medlemmar vid presentation av verksamhetsplan, medlemsmöten o dyl noteras och införlivas om möjligt i verksamhetsplanen 6. Minst 1 ny typ av sektionsrelaterad aktivitet som föreslås av medlemmar bör prövas på under året 7. Vi planerar in en ta hand om klubbstugan -dag med fika och trevlig samvaro. 4 (10)

5 Organisation och verksamhet Vision för 2016: Medlemmarna känner till föreningens och sektionens organisation och känner till hur de kan bli en del av den. Vår organisation och vårt arbete är tydligt strukturerat så att medlemmarna känner trygghet i sin roll i verksamheten, och vågar ta nya ansvar. Sektionen är, likt föreningen, demokratisk och följer föreningens värdegrund. Det är viktigt att organisationen är tydligt beskriven så att den kan utvecklas vid initiativ från medlemmar. Verksamhetsplanen är långsiktig så att föreningens medlemmar vet vad de kan förvänta sig av verksamheten, både nu och i framtiden. Många av medlemmarna är involverade i sektionens arbete, både i smått och stort. Ett uppdaterat organisationsschema finns publicerat varje säsong Sektionen har regelbundna arbetsmöten Uppstart och avslutning hålls för alla medlemmar varje säsong Etappmål för Ordning och reda: Transparens, tydlighet och öppenhet eftersträvas i allt sektionens arbete 1. Ett organisationsschema tas fram till vårens första medlemsmöte och presenteras då samt i klubbbladet 2. Vi inventerar och organiserar sektionens resurser och strukturerar förvaltningen av dessa. 3. Ett informationsblad till nya medlemmar med information om föreningen, informationshantering, sektionens verksamhet och åtaganden som man har som medlem sätts upp, och delas ut till alla nya samt nuvarande medlemmar. 4. Inför vår- samt höstsäsong hålls ett medlemsmöte med information om kommande säsongs verksamhet och utdelande av klubbbladet. Detta görs även vid säsongsavslutningar. 5. Som målsättning ska all typ av verksamhet (träning, tävling, arrangemang) finnas med i kalendern på hemsidan och i klubbbladet 6. En rutin för arbetsmöten och ett schema för dessa sätts upp inför säsong. 7. En struktur sätts upp med till sektionen rapporterande personer och deras respektive möten/avstämningar till arbetsmötena identifieras 8. Sektionens informationskanaler struktureras, och informationspolicyn delges våra medlemmar. Inför säsongen är läget följande: a. Personliga möten i form av samling eller information i samband med aktivitet är den informationsform som fungerar bäst, gärna med utdelning av skriftlig information. Viktigast är medlemsmöten som föreningens årsmöte eller sektionens försäsongsmöten. Denna kanal når dock bara de närvarande. b. Skriftlig information som ska nå alla medlemmar publiceras fysiskt i 5 (10)

6 klubbbladet och delas ut till samtliga, fyra gånger per år. c. Hemsidan är vårt ansikte utåt. Här publiceras externt officiell information kring föreningen eller sektionen som ska nå alla som är intresserade; i. Scheman, föreningsinformation, Hänt i klubben och annat som service till medlemmarna ii. Information till omvärlden - nya medlemmar, övriga organisationer, skolor, allmänheten, press och samhället i stort. Information på hemsidan ska alltid vara giltig och officiell, men bygger på att medlemmen själv söker information. d. Via gruppmail skickar vi ut intern information som snabbt behöver nå alla medlemmar, t.ex. rutiner för anmälan, inbjudan till aktiviteter eller arrangemang, schema, städschema och dylikt - men även påminnelser om sådant som står på hemsidan och behöver spridas fort. Mailen är snabb, intern - men når bara dem som registrerats i mailsystemet och kan därför inte vara den officiella kanalen. Den bör heller inte användas alltför ofta. Hemsida eller klubbblad används för information som ska nå alla. e. Vår facebooksida är en officiell sida som är öppen för alla, men innehåller inte all information. Fokus ligger på korta påminnelser, tips, inbjudningar eller berättelser om genomförda aktiviteter. Dess styrka är att marknadsföra oss på ett kärnfullt sätt på en stor arena, och att de medlemmar som registrerat sig som gillare har möjlighet att få direkt avisering när något läggs ut. Når inte alla medlemmar, så officiell information som publiceras här ska också ligga på hemsidan. Facebook-inläggen publiceras även på Twitter, och de nyaste syns på hemsidan. Organisation IFMV Orientering: Ledamöter i föreningsstyrelsen IF Marin Väst: Staffan Broberg, Kassör Birgitta Johansson-Cahlin, Ledamot Klas Eriksson - Ledamot Har rösträtt i föreningsstyrelsen och förvaltar IF Marin Väst enligt stadgarna och årsmötets beslut. Anna Broberg - suppleant Ersätter vid behov frånvarande ledamot i styrelsen, tillfälligt eller om behov uppstår under resten av mandattiden. Kan även annars medverka vid styrelsemöten men då utan rösträtt. Karin Elfman och Lena Kollén - Valberedning Orientering 6 (10)

7 Bereder val till föreningsstyrelsen för orienteringssektionens räkning. Kan medverka vid styrelsemöten men saknar rösträtt. Orienteringssektionen: Sektionsledare Orientering - Linda Martinsson Leder sektionens verksamhet, adjungerad till föreningsstyrelsen och representerar föreningen i Göteborgs Orienteringsförbund (GOF) samt sektionen i stadsdelen, RF/VSIF, IoFF och liknande fora. Sektionssekreterare Orientering - Klas Petersson Förvaltar, administrerar och följer upp sektionens planer, budget, medlemsförteckning, schema och liknande. Kan representera föreningen i Göteborgs Orienteringsförbund (GOF) samt sektionen i stadsdelen, RF/VSIF, IoFF och liknande fora. Sektionssekreterare Handikapp - Hans Tengström Förvaltar och administrerar Handikapps medlemsförteckning, schema och liknande. Bevakar ansökan om bidrag via föreningsstyrelsen. Kan vid behov representera föreningen i Göteborgs Orienteringsförbund (GOF) samt sektionen i stadsdelen, RF/VSIF, IoFF och liknande fora. Webmaster - Klas Eriksson Administrerar sektionens hemsida och ansvarar för externt/internt innehåll Ungdomsansvarig - Anna Broberg Samordnar sektionens ungdomsverksamhet och representerar föreningen i GOFs ungdomsledarkonferenser Kartansvarig - Staffan Broberg Förvaltar klubbens kartor och representerar klubben i GKR, Göteborgs Kartregister. Ansvarar för, uppdaterar och förvaltar masterfilen till kartan Påvelund Banläggare kort 1 - Anna Broberg, Staffan Broberg, Vidar Eriksson, Klas Petersson Kan ansvara för banläggning vid officiella tävlingar motsvarande nivå 1. Deltar vid förbundets banläggarkonferenser och utför banläggnings- och bankontrollantuppdrag. Vid egna träningar har vi även fler banläggare, som t.ex. Karin Elfman, Gösta Malmer och Ebba Tengström - och det är öppet för alla andra medlemmar som vill prova på eller lära sig mer! Tränare och ledare En bred grupp som på senare år i olika former innehållit Anna Broberg, Staffan Broberg, Fredrik Cahlin, Karin Elfman, Vidar Eriksson, Anja Johansson, Jakob Junkers, Johan Kollén, Lena Kollén, Linda Martinsson, Klas Petersson och Christopher Åkersten. Arrangerar, administrerar och genomför kurser och träningar för ungdomar eller andra i orientering. Öppen för alla 7 (10)

8 medlemmar som är intresserade av ett ledar- eller tränaruppdrag. Prioriterad grupp för orienterings- och ledarutbildningar. Städansvarig - Karin Elfman Lägger städschema och samordnar kontakter mot stadsdelsnämnden och fritidsgården. Finansiering Vi strävar efter att hålla nere tränings- och tävlingsavgifterna så att ingen medlem förhindras att delta i verksamheten av ekonomiska skäl. Under 2013 är städningen vår huvudsakliga inkomstkälla. Karin Elfman organiserar den och gör en stor insats i detta; inför 2013 har vi fått löneförhöjning och bättre utrustning. Vi har tidigare haft svårt att få fram synpunkter och klagomål till Fritidsgården då de haft stor omsättning på sin personal, och det är därför bra och viktigt att Karin har fått en bättre dialog med Fritid och att vi vårdar denna relation om vi ska fortsätta ha en god ekonomi. Genom vårt städuppdrag gör vi alla tillsammans en viktig insats genom att vid delar på arbetsbördan för sektionens inkomst. 8 (10)

9 Budget 2013 Intäkter Träningsavgifter Hallbingo Städning Aktivitetsbidrag LOK-bidrag Övriga bidrag Medlemsavgifter Arrangemangsintäkter kr 4000 kr kr kr kr kr kr kr Summa intäkter Utgifter Hallhyror Material Priser/medaljer Startavgifter Träningsläger Lagkostnader Avgifter GKR Idrottskläder Avgifter SF Div kostnader Porto Administration Marknadsföring Facklitteratur Bilersättning, skattefri Utbildning kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr 500 kr kr kr 9 (10)

10 Summa utgifter Resultat kr kr Västra Frölunda, februari 2013 Linda Martinsson, sektionsledare Klas Petersson, sektionssekreterare 10 (10)

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan 2014 Orienteringssektionen, IF Marin Väst Innehållande - Verksamhetsplan Orientering 2014: Etappmål 2014 för vision 2016 - Verksamhetsplan Handikapp 2014 - Organisation - Kommunikationskanaler

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Verksamhetsberättelse 2013 IF MARIN VÄST ORIENTERING Sammanställd av Linda Martinsson och Klas Petersson Sektionsledaren sammanfattar 2013 kommer jag nog att komma ihåg som arrangemangens och de många

Läs mer

Dokumentation. Klubb- och Utvecklingsdag, Skidstugan Vänersborg Lördagen 3 februari 2018

Dokumentation. Klubb- och Utvecklingsdag, Skidstugan Vänersborg Lördagen 3 februari 2018 Dokumentation Klubb- och Utvecklingsdag, Skidstugan Vänersborg Lördagen 3 februari 2018 Handledare: Lars Ericsson SISU Idrottsutbildarna Alla gamla, unga, erfarna eller nya VSK:are inbjöds till klubbdagen

Läs mer

Välkomna till. UngO teket. Kunskap, engagemang och delaktighet för unga orienterare NAMN FÖRENING. ungoteket.se

Välkomna till. UngO teket. Kunskap, engagemang och delaktighet för unga orienterare NAMN FÖRENING. ungoteket.se Välkomna till UngO teket Kunskap, engagemang och delaktighet för unga orienterare NAMN FÖRENING UngO teket Om UngOteket på 30 sekunder Är du en ung orienterare som vill lära dig mer om vad som händer bakom

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 Motala AIF Orienteringslag 1 2014-02-19 MOTALA AIF ORIENTERINGSLAG Långsiktig verksamhetsidé och mål antagna i våra stadgar: Idrottens idé och inriktning Idrott är

Läs mer

Styrelsen består av ordförande, sekreterare, kassör samt fyra övriga ledamöter. Styrelsen skall bestå av både kvinnor och män.

Styrelsen består av ordförande, sekreterare, kassör samt fyra övriga ledamöter. Styrelsen skall bestå av både kvinnor och män. Original 27 27 Styrelsens sammansättning Styrelsen består av ordförande, sekreterare, kassör samt fyra övriga ledamöter. Styrelsen skall bestå av både kvinnor och män. Styrelsen utser inom sig vice ordförande

Läs mer

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL 1 STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL Reviderade 1974-03-14, 1975-03-05, 1982-02-25, 1994-05-09, 2004-03-04, 2005-03-15 1 BAKGRUND Ericsson Idrottsförening är en ideell idrottsförening,

Läs mer

Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag)

Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplanen för 2007 blir att bygga vidare på det arbete som grundlagts under flera år och som till största delen fokuserats på ungdoms- och elitverksamheten.

Läs mer

1(7) Verksamhetsplan Skogsluffarnas OK Längdskidor

1(7) Verksamhetsplan Skogsluffarnas OK Längdskidor 1(7) Verksamhetsplan 2015-2016 Skogsluffarnas OK Längdskidor 2(7) Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Verksamhetsplanens syfte... 3 2 Förutsättningar... 3 3 Strategisk karta... 3 3.1 Verksamhetsidé... 3 3.2

Läs mer

Verksamhetsplan IFK Tumba SOK

Verksamhetsplan IFK Tumba SOK Verksamhetsplan 2019 IFK Tumba SOK Övergripande mål för 2019 Att i enlighet med TMOK verksamhetsplan erbjuda variationsrik orienteringsverksamhet i form av träningar och tävlingar för samtliga klubbens

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Holmsund brukshundklubb

Verksamhetsplan 2017 Holmsund brukshundklubb Verksamhetsplan 2017 Holmsund brukshundklubb VISION OCH MÅLBESKRIVNING VISION Holmsund Brukshundklubb är en klubb där alla medlemmar är välkomna att trivas och utvecklas oavsett mål med hundägandet. Allt

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

OLorganisationen. OK Alehof

OLorganisationen. OK Alehof OLorganisationen OK Alehof Innehåll Innehåll... 2 Orienteringssektionen... 3 Övergripande (ordförande)... 3 Ekonomi (kassör)... 3 Utrustning:... 4 Träffar och Utmärkelser:... 5 Utbildning-Ledare... 5 Egna

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Falköpings AIK slalom

VERKSAMHETSPLAN Falköpings AIK slalom VERKSAMHETSPLAN Falköpings AIK slalom 2011-2012 Lite fakta om Falköpings AIK Slalom FAIK Slalom är en framgångsrik slalomklubb som under åren haft glädjen att se många av sina åkare göra sig gällande även

Läs mer

Verksamhetsplan Medelpads orienteringsförbund

Verksamhetsplan Medelpads orienteringsförbund Verksamhetsplan 2014-2015 Medelpads orienteringsförbund Dokumentet godkändes av årsmötet 2014-03-12 Innehållsförteckning Inledning... 3 Övergripande styrdokument... 3 Verksamhetsplan 2014-2015... 4 Verksamhetsidé

Läs mer

Verksamhetsmål och ansvarsområden

Verksamhetsmål och ansvarsområden Verksamhetsmål och ansvarsområden Antagen på årsmöte 4 mars 2010 Reviderad på årsmöte 10 mars 2011 Reviderad på årsmöte 7 mars 2019 ÖOF 2010 2010-02-11 Östergötlands orienteringsförbunds vision och övergripande

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019 HOLMSUND BRUKSHUNDKLUBB

VERKSAMHETSPLAN 2019 HOLMSUND BRUKSHUNDKLUBB VERKSAMHETSPLAN HOLMSUND BRUKSHUNDKLUBB VISION OCH MÅLBESKRIVNING VISION Holmsund Brukshundklubb är en klubb där alla medlemmar är välkomna att trivas och utvecklas oavsett mål med hundägandet. Allt arbete

Läs mer

Att bilda förening 2 (7)

Att bilda förening 2 (7) Att bilda förening 2 (7) Att bilda förening 3 (7) 1. Att bilda förening I Sverige råder organisationsfrihet, vilket innebär att vem som helst har rätt att bilda förening och kring vad som helst. En förening

Läs mer

Verksamhetsplan Bokenäs Idrottsförening 2015

Verksamhetsplan Bokenäs Idrottsförening 2015 Verksamhetsplan Bokenäs Idrottsförening 2015 1(7) INLEDNING Syftet med detta dokument är att vi som är medlemmar i föreningen skall ha ett gemensamt dokument att arbeta utifrån. Det är också ett sätt för

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Styrelsemöte Protokoll 2015 Nr 7 Datum: 2105-09- 22 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Bo Bergström Ordförande Paul Fältman Vice Ordförande Gunilla Ferm Kassör Elin Weiffert Sekreterare Ingvar Nilsson

Läs mer

Kretstränare i Västergötlands orienteringskretsar

Kretstränare i Västergötlands orienteringskretsar Kretstränare i Västergötlands orienteringskretsar Utkast: Det här dokumentet ska ses som ett diskussionsunderlag för hur träningsverksamheten i Västergötlands orienteringskretsar kan organiseras. Målsättningen

Läs mer

Playstars årsmöte 2013-03-30

Playstars årsmöte 2013-03-30 Playstars årsmöte 2013-03-30 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Regler för Ungdomsallians Saleby/Trässberg/Norra Härene Utgåvan giltig fr.o.m

Regler för Ungdomsallians Saleby/Trässberg/Norra Härene Utgåvan giltig fr.o.m Regler för Ungdomsallians Saleby/Trässberg/Norra Härene Utgåvan giltig fr.o.m. 2013-11-11 Regler för samarbete kring ungdomsfotboll mellan föreningarna; Norra Härene BK, Saleby IF och Trässbergs BK. Ungdomsalliansen

Läs mer

Samverkansmöte i projektet "Utvecklingsmiljö Göteborg" 25 augusti

Samverkansmöte i projektet Utvecklingsmiljö Göteborg 25 augusti Samverkansmöte i projektet "Utvecklingsmiljö Göteborg" 25 augusti Närvarande IK Uven Annika Aasa annika@boquist.net Götebors Skidklubb Lennart Andersson info@skidklubben.se Sjövalla FK Magnus Ohlsson magnus.ohlsson@volvo.com

Läs mer

Närvarande: Anya Kräusel Vice Ordförande Marie-Louise Nilsson Catharina Hårsmar

Närvarande: Anya Kräusel Vice Ordförande Marie-Louise Nilsson Catharina Hårsmar Protokoll Nr 10 Datum: -01-12 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Anya Kräusel Vice Ordförande Marie-Louise Nilsson Kassör Catharina Hårsmar Ledamot Karin Nyström Ledamot Ingela Bach Suppleant Lena

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening

Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening Verksamhetsåret 2013-11-27 -- 2014-09-23 Styrelsen lämnar följande redogörelse för året. Föreningens verksamhet Abrahamsbersskolans Föräldraförening,

Läs mer

Verksamhetsmål och ansvarsområden

Verksamhetsmål och ansvarsområden Verksamhetsmål och ansvarsområden Antagen på årsmöte 4 mars 2010 Reviderad på årsmöte 10 mars 2011 ÖOF 2010 2010-02-11 Östergötlands orienteringsförbunds vision och övergripande mål Med kompetens och delaktighet

Läs mer

Ledarmöte 29 augusti Välkomna!

Ledarmöte 29 augusti Välkomna! Ledarmöte 29 augusti 2019 Välkomna! Vilka är vi? Fredrik Olsson, ordförande Peo Ajaxson, ledamot Åke Eriksson, ledamot och kassör Vilka är ni? Kort presentationsrunda namn och lag! Karlstad IBF Tre föreningar

Läs mer

Skellefteå AIK Bordtennis

Skellefteå AIK Bordtennis Skellefteå AIK Bordtennis Verksamhetsplan 2016/2017 Vision En pingisklubb som utvecklar spelare i alla åldrar till svensk toppklass Grundläggande värderingar Kamratskap alla är välkomna, alla är lika värda

Läs mer

Playstars årsmöte 2014-03-30

Playstars årsmöte 2014-03-30 Playstars årsmöte 2014-03-30 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

stadgar för Göteborgsdistriktet

stadgar för Göteborgsdistriktet stadgar för Göteborgsdistriktet Stadgar för Göteborgsdistriktet av Amnesty International Detta dokument består av nationella standardstadgar för distrikt inom amnesty international, samt de lokala tillägg

Läs mer

Att starta ett lag i föreningen

Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag Grattis, det är dags att starta ett nytt lag! I din hand håller du nu ett kompendium som ska vara ett stöd för er som ska starta upp ett nytt lag. Även

Läs mer

Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler?

Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler? Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler? Votes: 97 Bli bättre på att visa och marknadsföra våra aktiviteter till nya människor Fler närtävlingar Vilket ger

Läs mer

Årsmöte VMK sida 1(6)

Årsmöte VMK sida 1(6) Årsmöte VMK 2014-03-09 sida 1(6) Dagordning VMK årsmöte 2014 1. Fråga om mötets behöriga utlysande 2. Val av a) Ordförande b) sekreterare för mötet 3. Val av två justeringsmän att jämte ordförande justera

Läs mer

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt 1 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 SYFTE OCH MÅLGRUPP... 3 DOKUMENTANSVARIG,

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

SKURU IK HANDBOLL. Verksamhetsplan och budget

SKURU IK HANDBOLL. Verksamhetsplan och budget SKURU IK HANDBOLL Verksamhetsplan och budget 2019-2020 VERKSAMHETSPLAN SKURU IK HANDBOLL 2019-2020 2 Verksamhetsidé 2 Värdegrund 2 Vision 2 Mål för styrelsens arbete 3 Organisation 3 Ekonomi 3 Styrelse

Läs mer

för Vattenfalls Idrotts- och Fritidsförening Trollhättan (VIF-T)

för Vattenfalls Idrotts- och Fritidsförening Trollhättan (VIF-T) STADGAR för Vattenfalls Idrotts- och Fritidsförening Trollhättan (VIF-T) Ändamål 1 Vattenfalls Idrotts- och Fritidsförening Trollhättan, som bildades 1 oktober 1941, är en förening bland personal inom

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR RINGSJÖ OK 2013

VERKSAMHETSPLAN FÖR RINGSJÖ OK 2013 1 VERKSAMHETSPLAN FÖR RINGSJÖ OK 2013 KLUBBENS VERKSAMHET BEDRIVS I ENIGHET MED POLICY FÖR RINGSJÖ OK, SOM BLAND ANNAT INNEBÄR ATT VI ARBETAR MOT ALLA FORMER AV DROGER, TOBAK, NARKOTIKA OCH DOPNING. EGNA

Läs mer

OK Tranans nyhetsbrev 1/2018

OK Tranans nyhetsbrev 1/2018 OK Tranans nyhetsbrev 1/2018 Vårdagjämning enligt almanackan, men i naturen är det allt annat än vår just nu Efter en fantastisk, men något sen vinter är vi många som nu längtar efter att få springa på

Läs mer

LFK skall som Svensk fäktning i övrigt präglas av värderingarna nytänkande, hederlighet, gemenskap, glädje och tradition.

LFK skall som Svensk fäktning i övrigt präglas av värderingarna nytänkande, hederlighet, gemenskap, glädje och tradition. Vision Linköpings fäktklubb (LFK) ska främja intresset för fäktidrotten och kunna ta emot alla som önskar att träna och tävla inom alla discipliner inom fäktningen. LFK skall verka för att vara den främsta

Läs mer

Hur startar man en lokalförening?

Hur startar man en lokalförening? Hur startar man en lokalförening? Din patientförening när bindväven inte fungerar Innehåll Sid. 4 Sid. 5 Sid. 5 Sid. 6 Sid. 6 Sid. 7 Sid. 7 Sid. 8 Sid. 9 Sid. 10 Sid. 11 Sid. 12 Sid. 14 Syfte Bjud in till

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

Välkomna till utomhussäsongen 2018

Välkomna till utomhussäsongen 2018 Välkomna till utomhussäsongen 2018 Information till föräldrar med barn/ungdomar i Högbo GIF. Vi hälsar nya och gamla friidrottare välkomna till utomhussäsongen 2018. På det här bladet har vi sammanställt

Läs mer

Framtidsdag 2011-01-22

Framtidsdag 2011-01-22 Framtidsdag 2011-01-22 Blekinge Skyttesportförbund -Kansliet är avvecklat helt -All ekonomi finns nu under nya förbundets namn -Nya hemsidan på idrott online är igång Hur skall vi vidmakthålla och förbättra

Läs mer

Välkommen till. Ny i styrelsen. - en introduktion för nya styrelseledamöter

Välkommen till. Ny i styrelsen. - en introduktion för nya styrelseledamöter Välkommen till Ny i styrelsen - en introduktion för nya styrelseledamöter Ny i styrelsen - en introduktion för nya styrelseledamöter -Vad har man att rätta sig efter vad styr en förening -Styrelsens ansvar

Läs mer

Playstars årsmöte

Playstars årsmöte Playstars årsmöte 2015-03-29 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

En bra plan är starten

En bra plan är starten En bra plan är starten Inledning Denna plan är framtagen för att vara en guide för att ta fram och att använda en verksamhetsplan för en golfklubbs verksamhet. Själva utformningen utgår från en grundläggande

Läs mer

Stadgar fo Norsa lvens Vattenra d

Stadgar fo Norsa lvens Vattenra d Stadgar fo Norsa lvens Vattenra d 1 Syfte och verksamhet 1.1 Syfte Norsälvens vattenråd utgör ett organ för samverkan och delaktighet inom vattenförvaltningen. En grundförutsättning för rådets funktion

Läs mer

Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015.

Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015. 20150928 Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015. 0 En beskrivning av förtroendeposter i ÖLOF 2015: Ordföranderollen inklusive styrelsens uppdrag och arbetsuppgifter

Läs mer

PROTOKOLL Konstitutionerande styrelsemöte i Upsala Fäktning

PROTOKOLL Konstitutionerande styrelsemöte i Upsala Fäktning PROTOKOLL Konstitutionerande styrelsemöte i Upsala Fäktning Tid: Onsdagen den 27 mars kl 19.00 Plats: Fyrishov, kontoret i fäktsalen Närvarande: Pär Lansåker, Mattias Edlund, Per-Ivan Larsson, Susann Jokinen,

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Verksamhetsplan PRO Oxelösund

Verksamhetsplan PRO Oxelösund Verksamhetsplan 2017 PRO Oxelösund Pro Oxelösunds uppgift är: att erbjuda alla pensionärer en mötesplats för gemenskap personlig utveckling, glädje och hälsa. att erbjuda ett varierat utbud av verksamheter

Läs mer

GÖTEBORGS ORIENTERINGSFÖRBUND

GÖTEBORGS ORIENTERINGSFÖRBUND Komplement till SOFT:s Tävlingsregler (TR) och Tekniska Anvisningar (TA) som finns på SOFT:s hemsida De Tekniska Anvisningarna (TA) ger mer detaljerade och aktuella råd. Denna tekniska anvisning ersätter

Läs mer

PLAN ARRANGEMANG 2016-2017

PLAN ARRANGEMANG 2016-2017 1 PLAN ARRANGEMANG 2016-2017 10-sep Rullskidrejs (Skigorullen?) i Kungsängen Även KM/Rullskidor Tävlingsledare: Anders Börjesjö Oktober Januari KM i Terränglöpning i Ursvik Tävlingsledare: Jan Hasselgren

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Styrelsemöte Protokoll Nr 8 Datum: 2014-01-06 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Lena Weiffert TF Ordförande Gunilla Ferm Kassör Elin Weiffert Sekreterare Patrik Gustafsson Ledamot Jessica Dehlin

Läs mer

Uppstartsguide för ny sektion inom Chalmers Studentkårs Idrottssällskap

Uppstartsguide för ny sektion inom Chalmers Studentkårs Idrottssällskap Uppstartsguide för ny sektion inom Chalmers Studentkårs Idrottssällskap För att underlätta uppstarten utav en ny sektion inom Chalmers Studentkårs Idrottssällskap har den här uppstartsguiden författats.

Läs mer

FBI TULLINGE. Styrning och beslutsordning

FBI TULLINGE. Styrning och beslutsordning FBI TULLINGE Styrning och beslutsordning Förord Målsättningen med detta dokument är att skapa tydlighet gällande föreningens styrning och beslutsordning för att därmed underlätta beslutsfattandet i den

Läs mer

Motion 2014-01-11. Inköp av IF-båt för att stimulera kappsegling

Motion 2014-01-11. Inköp av IF-båt för att stimulera kappsegling Motion 2014-01-11 Inköp av IF-båt för att stimulera kappsegling Sida 1 av 2 Motion 2014-01- 11 Inköp av IF- båt för att stimulera kappsegling Bakgrund historik: 2013 startade ett unikt initiativ i Gäddvikens

Läs mer

Organisation och struktur

Organisation och struktur Organisation och struktur 1 Inledning Avsikten med detta dokument är att det skall beskriva de olika uppgifterna som utförs i föreningen och framförallt med inriktning mot: Allmän beskrivning Arbetsuppgifter

Läs mer

BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER

BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER 1 BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER Det åligger alla förtroendevalda att; Vara engagerad i de frågor som föreningen driver Följa föreningens policys Vid förtroendeperiodens slut lämna in en verksamhetsberättelse

Läs mer

Styrelsemöte Sverok Väst

Styrelsemöte Sverok Väst Närvarande: Cecilia Hällstrand, Martin Brosser, Joakim Öfverholm, Sigrid Svensson, Svetozar Kljajin, Simon Österlund, Mikael Jönsson 1. Mötet öppnas Cecilia Hällstrand öppnade mötet klockan 18:36. 2. Val

Läs mer

Stadgar för Edsleskogs Byalag

Stadgar för Edsleskogs Byalag Stadgar för Edsleskogs Byalag Dessa stadgar är antagna av Edsleskogs Byalag vid årsmöte den 3/2 2008 förutom 19 som är antagen vid konstituerande årsmöte 21/10 2007. Allmänna bestämmelser 1 Edsleskogs

Läs mer

Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM

Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM 2015-05-31 1(5) Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM 2015-05-31 2(5) 1 Organisationens namn Organisationens namn är FINNSAM - Finnbygder i samverkan. FINNSAM har sitt säte i den kommun

Läs mer

UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA STUDENTKÅREN VID GÖTEBORGS UNIVERSITET. Föreningshandbok

UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA STUDENTKÅREN VID GÖTEBORGS UNIVERSITET. Föreningshandbok Utbildningsvetenskapliga studentkåren vid Göteborgs universitet (SLUG) är en studentkår med ca 5000 medlemmar. Inom SLUG finns det föreningar vars övergripande syfte är att förgylla SLUG studenters studiesociala

Läs mer

Bildandet av en förening.

Bildandet av en förening. Bildandet av en förening. Konstituerande möte är när föreningen bildas och ett första möte hålls. När en förening söker bidrag, hyr lokal, skaffar telefonabonnemang eller liknande frågas det oftast efter

Läs mer

Välkomna Föräldrar P

Välkomna Föräldrar P Välkomna Föräldrar P12 2018-10-20 Föräldramöte P12 2018-10-20 Agenda 1. Välkommen 2. Klubbens utveckling planerna Lagkassa /Sponsring /pengar till klubben 3. Att vara förälder i Näsets SK 4. Träningsupplägg

Läs mer

Verksamhet - och ekonomisk berättelse

Verksamhet - och ekonomisk berättelse Medlem i Hallands godmans och förvaltarförening Verksamhet - och ekonomisk berättelse 2018 Förslag till dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Beslut om årsmötet är behörigt utlyst 3. Fastställande av dagordning

Läs mer

Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp.

Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp. Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp. Kommentera kort vad vi ska gå igenom och att det är ok att ställa frågor under tiden. Betona gärna att

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Styrelsemöte Protokoll 2016 Nr 7 Datum: 2016-08-09 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Paul Fältman Ordförande Catharina Hårsmar Vice ordförande Gunilla Ferm Kassör Elin Weiffert Sekreterare Gunilla

Läs mer

Föräldramöte 1/5 P08

Föräldramöte 1/5 P08 Föräldramöte 1/5 P08 Agenda - Planering 2016 -Träning -Matcher - Fotbollsförälder i NSK -Viktigt! - Klubben: Arrangemang, Vinröda tråden Laguppställning John Videgren Jakob Stoltze Linda Peterson Katja

Läs mer

Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben

Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben Organisation är en förutsättning för att en verksamhet ska fungera. En bra organisation är nödvändig för att nå bra resultat. I bland fungerar organisationen

Läs mer

Årsmötet i Kinnerstugan var välbesökt, ca 40 närvarande personer.

Årsmötet i Kinnerstugan var välbesökt, ca 40 närvarande personer. Årsmötet i Kinnerstugan var välbesökt, ca 40 närvarande personer. 1 (5) 1 Mötets öppnande Ordförande Ronny Liljegren förklarade mötet öppnat med en kort skildring av allt positivt som hänt i klubben under

Läs mer

Länna IF Verksamhetsplan 2016

Länna IF Verksamhetsplan 2016 Länna IF Verksamhetsplan 2016 Krokvägen 5 740 11 LÄNNA lannaif@gmail.com www.lannaif.se Innehållsförteckning Verksamhetsplan 2016 I. Inledning... 3 II. Mål med verksamheten... 3 III. Styrelse 2016... 3

Läs mer

Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00

Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00 Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00 Närvarande: Ross Linscott, Eskil Varenius, Viktor Kämpe, Anton Sörensen, Erik Engvall, Lukas Lindroos, Magnus Sandén. Bilagor: Antagna stadgar, antagen

Läs mer

Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2019

Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2019 Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2019 Övergripande mål Öka medlemsantalet Öka deltagandet i olika arrangemang och då i synnerhet tävlingar Förbättra tävlingsresultat, från fler medlemmar Sprida

Läs mer

VI BILDAR FÖRENING. Information från Kultur och Fritid, Nyköpings kommun

VI BILDAR FÖRENING. Information från Kultur och Fritid, Nyköpings kommun VI BILDAR EN FÖRENING Information från Kultur och Fritid, Nyköpings kommun SAMMANSTÄLLNING I KORTHET ÖVER VAD SOM SKALL GÖRAS NÄR EN FÖRENING BILDAS - Inbjud de som är intresserade - Besluta om att bilda

Läs mer

Allt ni behöver veta och lite till för att skapa en levande idrottsförening!

Allt ni behöver veta och lite till för att skapa en levande idrottsförening! Allt ni behöver veta och lite till för att skapa en levande idrottsförening! På forening.se hittar du en komplett ordlista på alla tänkbara begrepp du kan behöva. FIRMATECKNARE den person som ensam eller

Läs mer

Mitt barn som simmar i LASS. Föräldraengagemang. Viktig information för familjer med barn som är

Mitt barn som simmar i LASS. Föräldraengagemang. Viktig information för familjer med barn som är Föräldraengagemang Viktig information för familjer med barn som är tävlingssimmare i LASS Vad innebär det för mitt barn? Vad innebär det för mig som förälder? Vad behöver jag som förälder bidra med i LASS?

Läs mer

UPPSALA PARKOUR ÅRSMÖTE 2016

UPPSALA PARKOUR ÅRSMÖTE 2016 UPPSALA PARKOUR ÅRSMÖTE 2016 DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av årsmötets utlysning. 3. Val av mötets ordförande 4. Val av sekreterare för förhandlingarna. 5. Val av justerare. 6. Anmälan

Läs mer

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning.

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på medlemmarnas personliga utveckling en god teamkänsla och vi

Läs mer

-vår väg mot framtiden

-vår väg mot framtiden -vår väg mot framtiden Östersunds Curlingklubb en nationell förebild som möjligheternas klubb i en levande arena 2013-03-27 2 Östersunds Curlingklubb erbjuder: Curling som motion och tävlingsverksamhet

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTE 2006-03-02

PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTE 2006-03-02 Fördelning: Handläggare Jan Kovacs 1 (5) PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTE Styrelsen, revisorerna, samtliga sektionsledare NÄRVARANDE Peder Johansson Ingvar Wihlborg Erika Weddfelt Svenåke Ericson Sune Pettersson

Läs mer

VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB Klubbstugan Västernäset

VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB Klubbstugan Västernäset VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB Protokoll 111106 Klubbstugan Västernäset Närvarande: Birgitta Forsberg ordf., Susanne Almgren sekreterare, Ingela Jonsson kassör, Ove Wikström ledamot, Kristina Westberg,

Läs mer

Cykelklubben Uni. LVG och MTB. Informationshäfte. Uppdaterad (6)

Cykelklubben Uni. LVG och MTB. Informationshäfte. Uppdaterad (6) Cykelklubben Uni LVG och MTB Informationshäfte 1 (6) Organisation Klubbens organisation och ingående personer finns beskriven på hemsidan. I huvuddrag är klubben organiserad enligt följande: Klubbstyrelse

Läs mer

Barn- och Ungdomspolicy. Västerås SOK

Barn- och Ungdomspolicy. Västerås SOK Barn- och Ungdomspolicy Västerås SOK Hemsida: www.vasterassok.se Sida: 1(6) Innehåll 1 Barn- och ungdomspolicy Västerås SOK... 3 2 Verksamhetens syfte... 3 2.1 Barnverksamheten... 3 2.2 Ungdomsverksamheten...

Läs mer

Målsättningen för Byalaget är att Tyringe ska kunna erbjuda bra service och upplevas tryggt, attraktivt och framåt av de boende i alla åldrar!

Målsättningen för Byalaget är att Tyringe ska kunna erbjuda bra service och upplevas tryggt, attraktivt och framåt av de boende i alla åldrar! Byalaget vill vara Tyringebornas samlade röst! 1 Uppgift Målsättningen för Byalaget är att Tyringe ska kunna erbjuda bra service och upplevas tryggt, attraktivt och framåt av de boende i alla åldrar! Tyringe

Läs mer

Norrbottens Bowlingförbund Styrelsemöte i Luleå

Norrbottens Bowlingförbund Styrelsemöte i Luleå Swedbank Norrbottens Bowlingförbund Styrelsemöte 2016-08-02 i Luleå Närvarande: Staffan Bergdahl, Louise Helgesson,, Andreas Lindgren, Ingela Ahlbäck, Helena Josjö och Ronnie Holmgren (via telefon). 1

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018

VERKSAMHETSPLAN 2018 VERKSAMHETSPLAN 2018 Friluftsfrämjandets lokalavdelning i Märsta- Sigtuna Friluftsfrämjandet region Mälardalen 1 Verksamhetsplanen och budget Verksamhetsplanen är en beskrivning av planen för 2018 för

Läs mer

Välkommen till Utvecklingsträff

Välkommen till Utvecklingsträff Välkommen till Utvecklingsträff Syfte och mål Syfte Få höra vad som är på gång inom Svensk Cricket, var med och påverka och få chans att utveckla er förening för framtiden Mål Att skapa en gemensam utgångspunkt

Läs mer

SeniorNet Lidingö. Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket

SeniorNet Lidingö. Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket 1 SeniorNet Lidingö Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Dagordning 1 Mötet öppnas. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av två

Läs mer

Årsmöte VMK sida 1 (8)

Årsmöte VMK sida 1 (8) Årsmöte VMK 2019-02-16 sida 1 (8) 2019 Dagordning årsmöte VMK 1. Fråga om mötets behöriga utlysande Information om årsmötet har funnits på hemsidan sedan januari 2019 och via utskick i november 2018. 2.

Läs mer

Organisation

Organisation Organisation 2012-04-22 Det som inte är under utveckling är under avveckling Christer Olsson Övergripande organisationsbild Styrelsen Marknadsverksamheten Dansverksamheten Stödverksamheten Styrelsen Styrelsens

Läs mer

Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna.

Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna. IFK Lidingö Friidrottsklubb Protokoll årsmöte 2013-04-17 Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna. Före det formella årsmötet förrättas prisutdelning. Hanen utdelades till Nadja

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö Sektionen Sektionen är fortfarande växande och det är viktigt att verksamheten under 2013-2014 präglas av att antalet programstuderande

Läs mer

Förslag Verksamhetsplan 2018 och kortfattad plan för det kommande året

Förslag Verksamhetsplan 2018 och kortfattad plan för det kommande året Förslag Verksamhetsplan 2018 och kortfattad plan för det kommande året. 2017-12-12 Timrå Golfklubbs ambition är att erbjuda medlemar, gäster och partners: En förstklassig Golfbana En förstklassig Träningsanläggning

Läs mer

Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott!

Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott! Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott! Vill Du vara med och engagera Dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? Personalvetare i Lund engagerar

Läs mer

Lathund Bilda en ideell förening

Lathund Bilda en ideell förening Lathund Bilda en ideell förening Denna broschyr handlar i första hand om hur man startar en ideell förening. Vill ni starta en ekonomisk förening så rekommenderar vi att ni söker information på www.skatteverket.se

Läs mer