STYRDOKUMENT FÖR JÄRVEDS IF

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "STYRDOKUMENT FÖR JÄRVEDS IF"

Transkript

1 STYRDOKUMENT FÖR JÄRVEDS IF Järveds IF ser Svenska Ishockeyförbundets projekt FairPlay & Respekt och allfair som en viktig grundsten i verksamheten och utbildar ledare, spelare, föräldrar och styrelse i dessa grundläggande värderingar. För JIF är FairPlay & Respekt, allfair, en självklarhet. Vi skall ta väl hand om barnen både på och utanför planen. FairPlay och allfair policyn är väl förankrad i styrelsen för Järveds IF. Styrelsen är ansvarig för att policyn förblir levande och aktuell MÅLSÄTTNING Järveds IF har som målsättning att: Alla ska verka för att vi har en gemytlig atmosfär mellan barn, föräldrar och ledare så att vi ger barnen en meningsfull fritidssysselsättning. Vi skall låta barnen känna glädje och tillfredsställelse i att utvecklas som spe-lare. Vi skall lära ut spelets grunder. Vi skall sträva efter att utveckla hela gruppen så att samtliga spelare känner framgång. Vi skall hjälpa varje spelare att uppnå en positiv självbild som individ och spe-lare. Vi skall skapa ett livslångt intresse för ishockey och innebandy. Vi skall genom att aktivera föräldrarna skapa ett engagemang och intresse för verksamheten. Vi skall skapa goda kontakter med skolan och därigenom bidra till barnens ut-veckling och anpassning i samhället. Vi skall påtala vikten av att skolarbetet alltid går i första hand. TRÄNING Spelarnas kunnande skall utvecklas långsiktigt så att de får en god speluppfattning, lagmoral, fysik, individuell skicklighet och känsla för Järveds IF. Detta kan uppnås genom att den enskilda spelaren sätts i centrum och ges en ålders- och kunskapsanpassad träning där lekfullhet, teknik och fantasi ges hög prioritet likväl som social kompetensutveckling. Ledarskapet ska bygga på grunder som allas lika värde, rätt att delta oavsett kun-skapsnivå. JIF skall erbjuda så många som möjligt en meningsfull och regelbunden träning, där träningen bedrivs så långt det är möjligt i sammanhållna åldersgrupper med hänsyn tagen till mognadsnivå och kunnande. För att mäta teknikkunnandet är målsättningen att spelarna ska klara av ishockeyför-bundets teknikmärken. Under tiden som barnen är aktiva i föreningen skall de uppmuntras att delta i andra idrottsaktiviteter, speciellt då föreningen har säsongsuppehåll. LAGORGANISATION Varje lag skall ha följande organisation: Lagledare Tränare Hjälptränare

2 Materialförvaltare Lagförälder. Målsättningen är att tränarna går hockeyförbundets utbildningar t.o.m. B/U 1 eller J/S 1 (gärna längre) samt att assisterande tränare går minst grundutbildningen. Ishockeyn bedrivs i första hand i åldershomogena lag och i andra hand i blandade lag. Permanent upp-/nedflyttning av spelare till annat lag skall ske efter förslag från sportansvarig. Spelare skall i första hand träna, spela och i övrigt tillhöra ett bestämt lag. Vid match skall minst tre hela femmor användas. Ombytt spelare i U11- och U12-serien skall spela minst halva matchen. Vid brist på spelare inför match skall, i första hand, spelare hämtas ur yngre lag. Vid behov av spelare där matchtider kolliderar, spelar spelaren normalt med det lag hon/han tillhör. Sett över hel säsong bör spelaren ha spelat det antal matcher som relaterar till träningsmedverkan. Matchmedverkan avgörs, utifrån aktuella förutsättningar i varje en-skilt fall, av tränare. Barn som slutar skall, efter samtal mellan tränare, föräldrar och spelare, om möjligt informeras om annan fritidssysselsättning. Varje lag skall, direkt efter avslutad säsong, skriftligen sammanfatta årets säsong i en verksamhetsberättelse. Innan säsongstart (helst under våren om så är möjligt) skall en preliminär, kortfattad och skriftlig sportslig och ekonomisk planering göras inför kommande aktiviteter. REGLER FÖR SERIESPEL, CUPER, DM OCH I ALLIANSLAG Seriespel I seriematcher gäller följande: U12 och yngre: Alla spelar lika (se ÅIFs tävlingsbestämmelser). U13-U14: Alla spelar lika, dock är toppning tillåten i avgörande situationer i slutet av matchen. Tränaren avgör. U15-U16: Samtliga tre femmor skall få speltid under match. Toppning är tillåten, men bör tillämpas i undantagsfall. Tränaren avgör. Junior- och seniorlag: Tränaren avgör. Cuper: Samma principer som i seriespel gäller. DM U13-U16: Samtliga tre femmor skall få speltid. Toppning är tillåten, men får tillämpas i undantagsfall. Tränaren avgör. I DM spelar det bästa laget föreningen kan ställa upp med i tillåten ålder, dvs även spelare som vanligen spelar i äldre lag, likväl som yngre spelare. Allianslag (motsv): Spelare som erbjuds plats i någon form av allianslag har rätt att delta. Avlämnande tränare i samråd med allianstränaren avgör vem som skall erbju-das plats. MATERIAL

3 Medlem i Järveds IF förväntas hålla ordning på kläder och utrustning i omklädnings-rummen. Spelare som vill få sina skridskor slipade lämnar dem till materialförvaltaren efter träning. Material som lånats av föreningen skall återlämnas rengjorda och lagade efter av-slutad säsong. SPELARE Träningstiden är dyrbar och måste utnyttjas effektivt. Spelare i Järveds if kommer i tid till träning. Förhinder att delta i träning eller match skall skyndsamt meddelas tränare/hjälptränare. Om annan aktivitet utövas parallellt planerar spelaren tillsammans med tränare deltagandet. Spelare förväntas vara uppmärksam och inte uppträda störande. Vid tillfällig flyttning av spelare mellan lag ska kommunikation ske mellan berörda tränare och avlämnande tränare för att avgöra vem som flyttas över. Efter träning och match ska spelare duscha och tvätta sig. Ishockey är ett intensivt spel med närkontakt både vid match och träning och det kan hända att spelare tänder till mot med- eller motspelare. När slutsignalen ljuder skall spelaren ta motståndaren i handen och åter igen vara en god kamrat. Det skapar god stämning och laganda. Spelare skall vara skötsam även utanför planen. Här ställer föreningen särskilt stora krav på sina medlemmar. Alla inom föreningen skall verka för att barnen tar hänsyn till varandra, visar respekt, och även vårdar språket. SKRIDSKOSKOLAN Järveds IF:s skridskoskola vänder sig till pojkar och flickor som är fem år eller yngre. Här får de lära sig grunderna framförallt i skridskoåkning men även en del om is-hockeyns ABC som t.ex. klubbföring och passningar, samt andra grundläggande saker för en blivande ishockeyspelare. Huvudsakligen ägnas dock träningstiden åt lekfulla aktiviteter för att stimulera ett umgänge under otvungna former. Skridskoskolan samarbetar med kommunens övriga ungdomar från sex års ålder i något som innebär gemensamma träningar och en s.k. Tre Kronor Hockeyskola. Året efter Tre Kronor Hockeyskola spelar och tränar man i Järveds IF:s regi. REGLER Alla medlemmar har ett medansvar för klubbens verksamhet. Formerna för detta an-svar anpassas efter funktion, deltagande och ålder. På klubbens årsmöten har alla medlemmar från 16 års ålder rösträtt. Yngre spelare har rösträtt genom förälder. Varje lagenhet skall ledas efter av JIF uppsatt policy. MEDLEMSKAP Medlemsavgiften kan avläggas för enskild spelare eller för hel familj. Därtill kommer en relativt andra föreningar i kommunen låg spelaravgift som stegras efter spelarens ålder.

4 FÖRÄLDRAR Alla föräldrar är barnens förebilder, tänk därför på att uppträda på lämpligt sätt. JIF-föräldrar hejar på det egna laget och inte individen. JIF-föräldrar bortser från motståndares och domares insatser. JIF-föräldrar pratar inte "bakom ryggen" på ledare, tränare, spelare eller andra. JIF-föräldrar säger till om de upptäcker att någon annan förälder/supporter inte beter sig lämpligt. JIF-föräldrar vårdar språket. JIF-föräldrar går emellan om barn, egna och andras, inte uppträder juste mot varandra. JIF-föräldrar tillåter barn göra saker som skulle tillåtas hemma. JIF-föräldrar tycker att det är acceptabelt att heja på motståndarna om de gör en bra prestation. För att föreningen skall fungera, måste föräldrarna ta aktiv del i föreningens arbete, delta i föräldramöten samt genom sina arbetsinsatser ge föreningen ekonomiskt support. Arbetsinsatserna består huvudsakligen av försäljning av lotter, kalendrar, medverkan i arrangerandet av Getingcupen, medverka som serveringspersonal på Getinghov, arrangera bjudningsdanser mm. JIF-föräldrar som, mot förmodan, inte fullgör sina åligganden gentemot Järveds IF åsamkar det egna laget ytterligare arbetsuppgifter/försäljning. ORGANISATION Styrelsen består av ordförande och minst 6 ledamöter, samt 2 suppleanter. På årsmötet väljes ordförande plus övriga ledamöter och suppleanter. Styrelsen utser inom sig vice ordförande, sekreterare och kassör. Föreningens arbete är uppdelat i olika ansvarsområden. EKONOMI Budget för kommande verksamhetsår skall fastställas så snart som möjligt efter års-mötet. Varje lag har ett eget konto, där lagets inkomster och utgifter bokföres. Avvikelser från budget följer med laget till kommande år. Föreningens intäkter kommer främst från vår cup, Getingcupen, försäljning av bingo-lotter, julkalendrar, bjudningsdansbiljetter, och medlems- och spelaravgifter. De största kostnaderna är främst underhåll och drift av anläggningen, löner, rese-kostnader till bortamatcher utom kommunen, lagkostnader samt hyra av externa planer och hallar. Föreningens ekonomi sköts av kassören, som utses av styrelsen. Föreningens kanslist svarar för löpande ekonomisk handläggning. KANSLI Föreningens kansli, belägen i vår klubbstuga, är länken mellan styrelsen och medlemmarna, andra föreningar, förbund mm. Det dagliga arbetet skötes av en kanslist på halvtidstjänst. Ansvarig inom styrelsen är f.n. ordförande och sekreterare.

5 ANLÄGGNINGEN Skötsel och underhåll av isbanan, tillhörande byggnader och inventarier skötes delvis av en anställd vaktmästare. Ansvarig utses inom eller utom styrelsen. Eftersom föreningen självständigt, och utan bidrag från kommunen, svarar för skötseln, krävs ibland att föräldrar bistår vaktmästaren på anläggningen med t.ex. snöröjning, uppfrysning av grundis mm. UTBILDNING Ansvarig, som utses av styrelsen, har till uppgift att vara kontakten mellan förening-ens aktiva, spelare, föräldrar, ledare och utbildningsanordnare t.ex. SISU. Ansvarig planerar föreningens utbildningar och ser till att de genomförs. SPORTANSVARIG Utses av styrelsen. Ansvarar för att kalla till ledarträffar under säsongen. Till uppgifterna hör bl.a. att medverka vid rekrytering av tränare och ledare. Sportansvarig ansvarar även för att en säsongsplanering och utvärdering av genomförd säsong görs och redovisas vid den gemensamma säsongavslutningen. JÄRVED/BONÄSETS FÖRENINGSRÅD JIF är ansluten till Järved/Bonäsets Föreningsråd. Föreningsrådet har som målsättning att samverka mellan i Järved-Bonäsets bostadsområden verkande föreningar och organisationer. Ett av delmålen är bl.a. att försöka införa en gemensam policy för ungdomsverksam-heten samt att agera gemensamt i frågor som berör bostadsområdets ungdom. JIF:s representant i Föreningsrådet utses av styrelsen. OM POLICYN EJ EFTERLEVS I de fall denna policy ej följs av ledare eller spelare informeras sportansvarige, som i sin tur kallar berörda till samtal. Eventuella konsekvenser avgörs i samråd med JIFs ordförande och tränarråd.

Den blå linjen. Spånga Hockeys policydokument

Den blå linjen. Spånga Hockeys policydokument Den blå linjen Spånga Hockeys policydokument Verksamhetsidé Spånga Hockeys verksamhetsidé är att som breddförening erbjuda högkvalitativ individuellt inriktad träning, i en välkomnande miljö som präglas

Läs mer

Kursplanerna skall baseras på ishockeyns tre huvudmoment: 1. IS (teknik/taktik) 2. FYSIK 3. MENTALT / SOCIALT

Kursplanerna skall baseras på ishockeyns tre huvudmoment: 1. IS (teknik/taktik) 2. FYSIK 3. MENTALT / SOCIALT 2008-06-30 Målet för Lycksele SK är att spela ishockey i den högsta möjliga divisionen, att vi i huvudsak ska ha spelare som är utbildade i föreningen och som bor på orten. För att göra detta möjligt skall

Läs mer

Åsele IK:s Ishockeypolicy

Åsele IK:s Ishockeypolicy Åsele IK:s Ishockeypolicy Vår policy ska vara en vägledning för alla ledare inom vår verksamhet och en information till föräldrar, spelare, kommunen, sponsorer och andra intresserade om hur vi vill driva

Läs mer

FALKÖPING IK BLUE RIDERS

FALKÖPING IK BLUE RIDERS Rev. B Den blå tråden Revisionshistorik: Rev. Anledning: Datum: Fastställd av Nr: styrelsen: B Revidering av ursprungligt dokument. 2018-04-09 2018-06-04 1 (10) Innehållsförteckning FÖRENINGENS ÖVERGRIPANDE

Läs mer

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar.

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Grimsås IF Policy Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Fotboll är framför allt glädje, sammanhållning i med och motgång, kamratskap och hänsynstagande till andra. Policy angående

Läs mer

VÄRDEGRUND

VÄRDEGRUND VÄRDEGRUND 2017-04-25 VERKSAMHETSIDÉ Vendelsö IK är en familjär förening för alla idrottsutövare, med tyngdpunkt på barn och ungdomar. Vi erbjuder en aktiv fritid med individuella utmaningar i fokus. Målsättningen

Läs mer

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY...

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... Policysamling 2012-02-28 Innehåll 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN.... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... 3 5 UPPFÖRANDE POLICY... 3 5.1 Spelare och ledare...

Läs mer

Klubbpolicy Norra Härene BK - Senior

Klubbpolicy Norra Härene BK - Senior Klubbpolicy Norra Härene BK - Senior Detta är Norra Härene BK:s policy för seniorverksamheten. Syftet med denna policy är att alla som är engagerade i klubben, förtroendevalda, tränare, ledare, spelare,

Läs mer

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt 1 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 SYFTE OCH MÅLGRUPP... 3 DOKUMENTANSVARIG,

Läs mer

MÅL- OCH POLICY- DOKUMENT 2018/19

MÅL- OCH POLICY- DOKUMENT 2018/19 MÅL- OCH POLICY- DOKUMENT 2018/19 Övergripande målsättning Långskatans IF skall sträva efter att ge barnen en meningsfull sysselsättning som förhoppningsvis ger ett bestående intresse för idrottslig aktivitet

Läs mer

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM 2016 10 05 Policy Tävling barn och ungdom Föreningskrav Tränare och spelare är med i en förening. Tränare ska agera som ett föredöme inför sina spelare och omgivning

Läs mer

Föreningspolicy

Föreningspolicy Föreningspolicy 2010-2011 Alvesta Innebandyklubbs föreningspolicy ska vara ett levande dokument som uppdateras minst en gång/år. Policyn ska vara ett stöd för ledare, spelare, föräldrar, styrelse och andra

Läs mer

Styrdokument SSK-innebandy

Styrdokument SSK-innebandy INNEBANDY Styrdokument SSK-innebandy BARN/UNGDOM Varför: Alla medlemmar i Sandåkerns SK ska känna stolthet för sin förening och det ska vara önskvärt att bli medlem. Vi vill att barnen/ungdomarna ska få

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

2015-02-25. Policydokument. Kovlands IF Fotbollssektion 2015

2015-02-25. Policydokument. Kovlands IF Fotbollssektion 2015 Policydokument Kovlands IF Fotbollssektion 2015 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Välkommen till Kovlands IF... 3 Verksamhetsidé... 4 Policy för Fotbollen... 5 Spelare....6 Ledare....7 Förälder....8

Läs mer

sätter upp villkoren för verksamheten ställer kraven på deltagarna har ansvaret för verksamhetens utförande

sätter upp villkoren för verksamheten ställer kraven på deltagarna har ansvaret för verksamhetens utförande Flens HC Föreningspolicy Flens HC är en breddförening med en målsättning att ta hand om alla som vill delta i ungdomsverksamheten och att utveckla alla individer hockeymässigt och socialt. Visionen är

Läs mer

IF ÄLGARNA POLICYPROGRAM

IF ÄLGARNA POLICYPROGRAM IF ÄLGARNA POLICYPROGRAM IF Älgarna En fotbollsförening för pojkar, flickor, dam och herrar baserad på ungdomsverksamhet samt senior verksamhet. Föreningen bildades 1919 och sysslar bara med fotboll på

Läs mer

Vi vill spela hockey av högsta möjliga klass, gärna (helst) med egna produkter med målsättning att ta plats i Allsvenskan.

Vi vill spela hockey av högsta möjliga klass, gärna (helst) med egna produkter med målsättning att ta plats i Allsvenskan. Hammersguiden VÄLKOMMEN TILL HALMSTAD HAMMERS I den här guiden har vi samlat information om Halmstad Hammers som förening våra övergripande målsättningar, förhållningssätt, riktlinjer och principer för

Läs mer

1(7) SPORTPOLICY UDDEVALLA BLUE ROCKS. Utgåva 2 - Justerat efter årsmöte

1(7) SPORTPOLICY UDDEVALLA BLUE ROCKS. Utgåva 2 - Justerat efter årsmöte 1(7) UDDEVALLA BLUE ROCKS Utgåva 2 - Justerat efter årsmöte 2014-03-27 2(7) VÅRA STADGAR SÄGER BLUE ROCKS ÖVERGRIPANDE MÅL Vårt mål är att ge alla barn och ungdomar chansen till att möta och utöva världens

Läs mer

Att starta ett lag i föreningen

Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag Grattis, det är dags att starta ett nytt lag! I din hand håller du nu ett kompendium som ska vara ett stöd för er som ska starta upp ett nytt lag. Även

Läs mer

Policy Järpens Idrottsförening

Policy Järpens Idrottsförening Policy Järpens Idrottsförening - Alla har en plats i JIFs gemenskap- Idrott: - är inte bara prestationer, segrar eller att göra snygga mål - är framför allt att ha roligt tillsammans - är sammanhållning

Läs mer

Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse.

Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse. LEDARPÄRM 2014 Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse. Syfte med ledarpärmen Ge ledare och funktionärer i Kågedalens AIF en ökad trygghet

Läs mer

Ekonomipolicy. Säsongen Beslutad av Kiruna IF Ungdoms styrelse

Ekonomipolicy. Säsongen Beslutad av Kiruna IF Ungdoms styrelse Ekonomipolicy Säsongen 2016-2017 Beslutad av Kiruna IF Ungdoms styrelse 2016-09-12 Innehåll Allmänt... 3 Styrelsens ansvar... 3 Allmänt... 3 Sponsring och reklamintäkter... 4 Förslag Ekonomiutskott...

Läs mer

Sundsvalls IBF VILL

Sundsvalls IBF VILL Sundsvalls IBF VILL 2017-05-08 IBF vill Välkommen till IBF vill. Detta är ett övergripande dokument där föreningens riktlinjer och policys kortfattat beskrivs. Är du ny i föreningen eller på väg in är

Läs mer

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018 Värmdö IF Innebandy F-07 Säsongen 2017/2018 Innebandyn vill - Innebandyförbundet Riktlinjer INNEBANDY FÖR BARN Skapar ett livslångt intresse för idrott och innebandy. Ger alla som vill möjlighet att delta.

Läs mer

Katrineholms Innebandy

Katrineholms Innebandy Katrineholms Innebandy MÅL Katrineholms Innebandy ska vara ett attraktivt idrottsalternativ för spelare, föräldrar och ledare där laggemenskapen sätts i centrum samtidigt som individen tillåts att utvecklas

Läs mer

Lycksele Sportklubbs mål och inriktning är att bedriva idrottsverksamhet med ishockey och brottning.

Lycksele Sportklubbs mål och inriktning är att bedriva idrottsverksamhet med ishockey och brottning. Sida 1 2009-06-14 Innehållsförteckning IDROTTENS MÅL OCH INRIKTNING...2 Skolan...3 Droger och doping...3 Andra idrotter...3 Transporter...4 Ledare...5 Föräldrar...5 ISHOCKEY...6 LEDARE...7 SPELARE...9

Läs mer

POLICYDOKUMENT FÖR PAJALA HOCKEY CLUB

POLICYDOKUMENT FÖR PAJALA HOCKEY CLUB POLICYDOKUMENT FÖR PAJALA HOCKEY CLUB Verksamheten skall kännetecknas av sportslighet, social fostran, sund och balanserad ekonomi, utbildade ledare samt en stark föreningskänsla med stort engagemang och

Läs mer

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Barn och ungdomspolicy Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Målsättning och riktlinjer för Fjugesta IF:s ungdomsfotboll Vi strävar efter Att skapa god kamratskap skall ske genom gemensamma aktiviteter

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten AIF:s utbildningsplan är framtagen av tränarrådet och godkänd av fotbollssektion samt styrelsen 080302. Axvalls IF målsättning med ungdomsverksamheten

Läs mer

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening Policy Möjligheternas förening Ope Idrottsförening POLICY MÖJLIGHETERNAS FÖRENING Kamratskap Trygghet Glädje Gemenskap Fotboll Efter egen förmåga Stärkt självkänsla Lek Inledning Ope IF är en av norrlands

Läs mer

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF 2008-10-16 Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF: s verksamhet är till för alla! Grundidén är att barn, ungdomar och vuxna som tycker det är roligt med idrott alltid ska känna sig

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN IK Viljan Strängnäs Inledning IK Viljan Strängnäs bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att

Läs mer

MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET

MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET Reviderad 2014-03-14 BLÅ MÅLET - Syftet med Blå målet är att göra det enklare för alla i föreningen att förstå vad föreningen står, och arbetar, för. - Vi hoppas kunna utveckla

Läs mer

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år 1. Klubbens historia 1907 Idrottssällskapet Halmia bildas den 16 juni. 1912 Halmstad IF besegras med 5-3 1914 Första utländska matchen mot Köpenhamn 1924 IS Halmia

Läs mer

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former.

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former. Verksamhetsidé Vi vill vara en gedigen, trygg och välskött förening med verksamhet i framkant och med öppenhet för nya utmaningar Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för

Läs mer

- 10 U9- U FÖRKLARINGAR...

- 10 U9- U FÖRKLARINGAR... Innehåll SHC 2018/2019... 2 Sollentunamodellen... 3 A- Sektionen... 4 J18 och J20... 5 U16 - Tävla för att vinna... 6 U15 - Tävlar för att tävla... 7 U14 - Träna för att tävla... 8 U13 - Träna inför tävling...

Läs mer

Föräldramöte. ÖSK Ungdom Handboll P05 2 maj 2018

Föräldramöte. ÖSK Ungdom Handboll P05 2 maj 2018 Föräldramöte ÖSK Ungdom Handboll P05 2 maj 2018 Träningar säsongen 2017/18 Hur många träningar tror ni vi har haft? 90 st inkl målvaktsträningar Hur tror ni träningsnärvaron varit i snitt? Målet var 2

Läs mer

Rev.dat PHC UNGDOM. Organisation och Riktlinjer

Rev.dat PHC UNGDOM. Organisation och Riktlinjer Rev.dat 2018-02-01 1 Verksamhetens huvudmål Skapa en attraktiv aktivitet. Aktiviteten skall i möjligaste mån anpassas till individen. Vi skall utbilda hockeyspelare. Vi skall utbilda och utveckla goda

Läs mer

Uppstart Hockeyskolan del 3 Järfälla Hockey Club

Uppstart Hockeyskolan del 3 Järfälla Hockey Club Uppstart Hockeyskolan del 3 2 Innehåll Allmän information... 2 Att bilda HS3... 3 Lagledarens uppgifter... 3 Tränarens uppgifter... 3 Materialare... 4 Kassör... 4 Närvarorapportering... 4 Webbrepresentant...

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Förälder i BK Heid. En vägledning till alla föräldrar i BK Heid

Förälder i BK Heid. En vägledning till alla föräldrar i BK Heid Förälder i BK Heid En vägledning till alla föräldrar i BK Heid BK Heid bildades 1946 av Lennart Carnefur, Leif Carlsson och Kurt Mathiason. De hade sina rötter på Karl Johansskolan i Majorna. Man anmälde

Läs mer

FÖRÄLDRAINFORMATION. Partille IF Fotbollsklubb

FÖRÄLDRAINFORMATION. Partille IF Fotbollsklubb FÖRÄLDRAINFORMATION För att på ett enkelt sätt nå ut med vad som förväntas av föräldrar, som har barn i Partille Idrottsförening Fotbollsklubb ( Partille IF FK ), har föreningen tagit fram detta dokument.

Läs mer

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Vision Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Verksamhetsidé Vi ska bedriva verksamhet inom fotboll, innebandy, cykel, gymnastik och skidor så att alla ges möjlighet till en aktiv fritid där man kan

Läs mer

Riktlinjer för ungdomsverksamheten

Riktlinjer för ungdomsverksamheten 1 Riktlinjer för ungdomsverksamheten 2017 2020 Mål Ledord Uppförandekod Policys 2 SSK Mission Södertälje Sportklubb bidrar aktivt till att barn, ungdomar och vuxna får utöva och engagera sig i idrott vilket

Läs mer

Välkommen till Rimbo IF Hockey Röda tråden

Välkommen till Rimbo IF Hockey Röda tråden Välkommen till Rimbo IF Hockey Röda tråden Barn (5 13 år) Ungdomsishockey (14 18 år) och Seniorhockey 2004-2005 Detta dokument innehåller riktlinjer om hur vi tillsammans skall utveckla hockeyn sportsligt

Läs mer

Verksamhetsmanual Hörnefors IF Fotboll

Verksamhetsmanual Hörnefors IF Fotboll Verksamhetsmanual Hörnefors IF Fotboll 2 Verksamhetsprinciper... 3 Lagstruktur HIF fotboll... 4 Organisation runt barnidrotts- och ungdomslagen... 5 Tränare... 5 Lagledare... 5 Föräldragrupp... 5 Ekonomi...

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Reviderad 160309 Innehåll: Föreningside och målsättning Verksamhetside Spelaransvar Ungdomar Spelarutbildningsmatris Tränare-/ledaransvar

Läs mer

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A )

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A ) Gröna tråden Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling (Rev. A 2012 11 16) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Grönahögs

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN Inledning bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att spela fotboll i IK Viljan. En bred verksamhet

Läs mer

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy Sandareds IBS:s riktlinjer och policy FÖRORD I detta dokument har vi satt Sandareds IBS: s policy och riktlinjer på pränt. Syftet med dokumentet är att ge vägledning i hur föreningen ställer sig i en rad

Läs mer

LAGHANDBOK. Västerås SK Ungdom. Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom

LAGHANDBOK. Västerås SK Ungdom. Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom LAGHANDBOK LAGHANDBOK Västerås SK Ungdom Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom Lagledaren i respektive lag är en av de viktigaste resurserna vår förening har. Denna handbok har tagits fram för

Läs mer

Säsongsplanering. Gemensamt för alla ungdomslagen Sportsligt:

Säsongsplanering. Gemensamt för alla ungdomslagen Sportsligt: Värnamo Hockey/Värnamo GIK Säsongsplanering Ledare för ungdomslag i Värnamo Hockey skall i god tid planera sitt lags verksamhet inför en ny säsong. Denna planering sammanställs och utdelas till spelare

Läs mer

Orangea tråden för U-sektionen

Orangea tråden för U-sektionen Utgåva 2 20140901 Orangea tråden för U-sektionen Skara IK s U-sektions målsättning är att vara den mest attraktiva föreningen i Skaraborg bland aktiva, sponsorer och publik. Skara IK skapar förutsättningar

Läs mer

Den lilla klubben med det stora hjärtat!

Den lilla klubben med det stora hjärtat! Den lilla klubben med det stora hjärtat! Syfte Syfte med denna ledarguide är att ge riktlinjer och stöd till dem som är berörda av vår verksamhet. Vision Fotboll för alla! Getinge IF:s vision är att ha

Läs mer

Barn- och ungdomspolicy

Barn- och ungdomspolicy Barn- och ungdomspolicy Göteborgs Ishockeyklubb antagen 2017-06-19 1 1. Inledning Policy för ungdomsverksamhet Denna policy anger styrelsens riktning för föreningens ungdomsverksamhet. Verksamhetens syfte

Läs mer

En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap

En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap Välkommen till Söderköpings IBK säsongen 2014-2015 Vi i styrelsen ser nu fram emot en ny säsong, föreningens 22:e

Läs mer

Inledning. Sportsliga mål

Inledning. Sportsliga mål Inledning Klubbens huvudsakliga och övergripande inriktning är att fostra och utbilda ishockeyspelare. Detta når vi genom att satsa på både bredd och elit samt genom att behålla så många spelare som möjligt

Läs mer

Mål för barn- och ungdomslag

Mål för barn- och ungdomslag LEDARPÄRM 2014 Mål för barn- och ungdomslag Kågedalens AIF:s barn- och ungdomsfotboll ska genom välorganiserad verksamhet bereda plats till alla barn och ungdomar som vill spela fotboll. Dessutom stimulera

Läs mer

VÅR POLICY. Beslutad av medlemsmötet

VÅR POLICY. Beslutad av medlemsmötet 1 Marks Handbollsklubb VÅR POLICY Beslutad av medlemsmötet 20180418 Innehåll Inledning:... 2 Klubbens policy:... 3 Värdegrund:... 3 Klubbens vision:... 3 Klubbens målsättning:... 3 Sportsliga riktilinjer:...

Läs mer

Skara IK s U-sektions målsättning är att vara den mest attraktiva föreningen i Skaraborg bland aktiva, sponsorer och publik.

Skara IK s U-sektions målsättning är att vara den mest attraktiva föreningen i Skaraborg bland aktiva, sponsorer och publik. Utgåva 1 20140401 Orangea tråden för U-sektionen. Skara IK s U-sektions målsättning är att vara den mest attraktiva föreningen i Skaraborg bland aktiva, sponsorer och publik. Skara IK skapar förutsättningar

Läs mer

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång.

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång. Värdegrund VÄRDEGRUND DEGERFORS IF I Degerfors IF erbjuder vi glädje och utveckling Glädje är en viktig del av verksamheten och skapar en förutsättning till ett livslångt fotbollsintresse. I Degerfors

Läs mer

VI VILL. En skrift om Åmåls Sportklubb. Syftet med denna skrift

VI VILL. En skrift om Åmåls Sportklubb. Syftet med denna skrift VI VILL En skrift om Åmåls Sportklubb Syftet med denna skrift Skall föreningar/klubbar som har ett stort utvecklingsansvar för många människor arbeta kortsiktigt utan medveten förankring? Säkert svarar

Läs mer

Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet. Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet utgåva

Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet. Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet utgåva Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet Huvudmål Fostra och utveckla ungdomarna ishockeymässigt och socialt. Ungdomarna skall utbildas så att de är representativa föredömen för Växjö Lakers.

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Innehåll Föreningsidé och målsättning...2 Verksamhetsidé... 3 Barn/Ungdom... 3 Spelarutbildningsmatris... 4 Spelaransvar...5

Läs mer

Fagersta Södra IK POLICY

Fagersta Södra IK POLICY Fagersta Södra IK POLICY 2010 1. Vad som gäller för olika åldrar 1.1 Fem-manna: 6-8 år, fotbollsskola 1.2 Sju-manna: 9-12 år 1.3 Elva-manna: 13-14 år 1.4 Elva-manna: 15-16 år 1.5 Elva-manna: Junior 2.

Läs mer

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Handlingsplan IBK Vöikers I detta dokument har vi försökt åskådliggöra IBK Vöikers riktlinjer för

Läs mer

Välkomna till föräldramöte Hockeyskolan 2012

Välkomna till föräldramöte Hockeyskolan 2012 Välkomna till föräldramöte Hockeyskolan 2012 Agenda Hanhals IF - Kort om klubben Hockeyskolan - Vad är det? Organisationen - Hockeyskolan - Gruppen Utrustning - Vad behöver man? Träningsupplägg Rutiner

Läs mer

Informationshäfte UMEÅ

Informationshäfte UMEÅ Informationshäfte UMEÅ 2015-08- 25 Föreningens policy Trixas policy är uppdelad i mål att uppnå inom respektive lag, barn och unga i U10 samt för vuxna. Vår policy går i enligt med Riksidrottsförbundets

Läs mer

Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse.

Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse. LEDARPÄRM 2014 Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse. Syfte med ledarpärmen Ge ledare och funktionärer i Kågedalens AIF en ökad trygghet

Läs mer

Sigtuna IF:s föreningspolicy. Blå Tråden. Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012.

Sigtuna IF:s föreningspolicy. Blå Tråden. Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012. Sigtuna IF:s föreningspolicy Blå Tråden Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012. Sigtuna IF:s verksamhetsidé Sigtuna IF skall stå för glädje, trygghet och kvalité där alla människors

Läs mer

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN Antagen av styrelsen januari 2019 BAKGRUND - Tränare agerat med egna lösningar - Beslut som dragit ut på tiden och varit kortsiktiga - Ofta dåligt samarbete mellan lagen MÅL -

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

- att utbilda och utveckla spelare och ledare enligt långsiktiga planer så att föreningen i stort sett blir självförsörjande på seniorspelare.

- att utbilda och utveckla spelare och ledare enligt långsiktiga planer så att föreningen i stort sett blir självförsörjande på seniorspelare. Röda Tråden I dokumentet nedan beskrivs kort de övergripande målen för föreningen samt vilket ansvar som åligger både spelare, ledare samt föräldrar i de olika åldersgrupperna. Detta dokument kallar vi

Läs mer

Gilleby IF Föreningspolicy

Gilleby IF Föreningspolicy Gilleby IF Föreningspolicy Syftet med detta dokument är att vi som verkar i föreningen skall ha en gemensam plattform att arbeta utifrån. Det är också ett sätt för oss att sprida information till Dig som

Läs mer

ALVESTA INNEBANDYKLUBB

ALVESTA INNEBANDYKLUBB ALVESTA INNEBANDYKLUBB Verksamhetsplan och Budget Säsongen 2016-2017 Vision Alvesta innebandyklubb ska vara att vara en professionell och attraktiv förening som tilltalar barn, ungdomar, seniorer, ledare,

Läs mer

POLICY - Umeå City IBF -

POLICY - Umeå City IBF - POLICY - Umeå City IBF - Umeå City IBF:s policy finns till för att visa vad Umeå City IBF står för. All verksamhet och alla beslut som tas på alla nivåer i Umeå City IBF ska bedrivas och tas i enlighet

Läs mer

ÖSK HOCKEYKLUBB DET SOCIALA ANSVARET ÄR AVGÖRANDE DELAR I VÅRA ISHOCKEYFRAMGÅNGAR

ÖSK HOCKEYKLUBB DET SOCIALA ANSVARET ÄR AVGÖRANDE DELAR I VÅRA ISHOCKEYFRAMGÅNGAR ÖSK HOCKEYKLUBB DET SOCIALA ANSVARET ÄR AVGÖRANDE DELAR I VÅRA ISHOCKEYFRAMGÅNGAR Klubbkänsla, gemenskap och ansvar genomsyrar ÖSK Hockeyklubb. Med den här vägledningen i vår policy räknar vi dig som en

Läs mer

Vara spelare i Åkarps IF

Vara spelare i Åkarps IF Vara spelare i Åkarps IF Som spelare i Åkarps IF skall man ha följande Man skall ha kul när man tränar Man skall leka, röra sig, dribbla, utmana, göra mål, jubla etc. Man skall tänka på Att vara koncentrerad

Läs mer

DEN RÖDVITA TRÅDEN. En skrift om hur Sannadals SK fungerar på och bredvid handbollsplanen.

DEN RÖDVITA TRÅDEN. En skrift om hur Sannadals SK fungerar på och bredvid handbollsplanen. DEN RÖDVITA TRÅDEN En skrift om hur Sannadals SK fungerar på och bredvid handbollsplanen. VÄLKOMMEN TILL SANNADALS SK I Sannadals SK ägnar vi oss åt handboll. Verksamheten omfattar både flickor och pojkar,

Läs mer

Katrineholm, Policy. Katrineholm Hockey En klubb att trivas och växa i

Katrineholm, Policy. Katrineholm Hockey En klubb att trivas och växa i Katrineholm, 2011-01-13 Policy Katrineholm Hockey En klubb att trivas och växa i 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Inledning... 3 Vision och syfte... 3 Målsättning... 3 Organisation... 3

Läs mer

Glädje Passion Stolthet

Glädje Passion Stolthet LULEÅ HOCKEYS GPS Glädje Glädjen att få växa upp och utvecklas tillsammans är kärnan i vår förening. På isen visar vi glädje genom att vara positiva, berömma, bygga och hjälpa varandra. Glädje är att få

Läs mer

SK ÖRNEN INNEBANDY SPORTSLIGA MÅL LEDARFILOSOFI INOM INNEBANDY

SK ÖRNEN INNEBANDY SPORTSLIGA MÅL LEDARFILOSOFI INOM INNEBANDY SPORTSLIGA MÅL Föreningens ambition är att skapa förutsättningar för att kunna tillhöra en av distriktets bästa ungdomsklubbar inom innebandy. Ambitionen är även att kombinera en elitsatsning inom föreningen

Läs mer

FÖRÄLDRAPROFIL JÄRFÄLLA HOCKEY CLUB

FÖRÄLDRAPROFIL JÄRFÄLLA HOCKEY CLUB JÄRFÄLLA HOCKEY CLUB TEL. 08-580 347 11 EPOST KANSLI@JARFALLAHOCKEY.COM 1 VÄRDEGRUND VÅR VISION Stockholms bästa plantskola - för alla VÅR STRATEGI Järfälla HC fostrar duktiga ledare, ishockeyspelare och

Läs mer

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar.

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. VÄRDEFULLT Verksamhet: Syftet med Söderköpings IK s ungdomsverksamhet är: - Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. - Att skapa förutsättningar för motion, rörelse

Läs mer

Informationsblad till föräldrar i Skara HF:s ungdomslag

Informationsblad till föräldrar i Skara HF:s ungdomslag Informationsblad till föräldrar i Skara HF:s ungdomslag Ungdomssektionen Skara HF 2010-04-05 Detta dokument är ämnat som ett informationsblad till föräldrar i Skara HF:s ungdomslag. Anledningen till att

Läs mer

Styrelse - Organisation

Styrelse - Organisation Policy och Verksamhetsbeskrivning för Älvkarleby Idrottsklubb. Föreningens verksamhet och organisation Föreningen Älvkarleby Idrottsklubb bedriver föreningsverksamhet kring fotboll och innebandy. Det finns

Läs mer

Innehåll. Riktlinjer för respektive årskull U9 U10 U11 U12 U13 U14 U15 U16

Innehåll. Riktlinjer för respektive årskull U9 U10 U11 U12 U13 U14 U15 U16 MEDIAINFORMATION RIKTLINJER DJURGÅRDENS 2014/2015 IF UNGDOM Innehåll Föreningsmål Vision Riktlinjer Spelide Träning Nivåanpassning Närvaro Seriespel Cupspel Träningsmatcher Uppflyttning/Nedflyttning av

Läs mer

Föräldra- och spelarinformation inför ishockeysäsongen Välkommen till en ny och spännande ishockeysäsong!

Föräldra- och spelarinformation inför ishockeysäsongen Välkommen till en ny och spännande ishockeysäsong! Ludvika Hockey. Föräldra- och spelarinformation inför ishockeysäsongen 2009-2010. Välkommen till en ny och spännande ishockeysäsong! Styrelsen för Ludvika Hockey vill härmed hälsa alla ishockeyfamiljer

Läs mer

Stuvsta IFs värdegrunder

Stuvsta IFs värdegrunder Stuvsta IFs värdegrunder Vision: Vi är föreningen som alla vill vara med i. Stuvsta IF verkar för att skapa de bästa förutsättningarna: att utveckla så många fotbollsspelare som möjligt så länge och så

Läs mer

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01 Furulunds IK Föreningspolicy 2009-03-01 Innehåll Vision och målsättning Värdegrunder och Ledstjärnor Fairplay Ledarskap Träningar & matcher Utbildning Talangutveckling Föräldrarollen Vision och målsättning

Läs mer

Värnamo Hockey 5-års plan grundverksamheten. 5-årsplan Värnamo Hockeys grundverksamhet. Skapad våren 2015 på uppdrag av styrelsen

Värnamo Hockey 5-års plan grundverksamheten. 5-årsplan Värnamo Hockeys grundverksamhet. Skapad våren 2015 på uppdrag av styrelsen Värnamo Hockey 5-års plan grundverksamheten 5-årsplan Värnamo Hockeys grundverksamhet Skapad våren 2015 på uppdrag av styrelsen 1 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.2 Syfte... 3 2. Verksamhetsmål...

Läs mer

Värdegrund 2013/2014

Värdegrund 2013/2014 VER 1.0 STRÖMSBRO HOCKEY CLUB BROSCHYREN VÄRDEGRUND, SIDA 1 Transparens, kamratskap, hederlighet, glädje, tävling Värdegrund 2013/2014 Reviderad 2017-08-12, 2018-05-17 Strömsbro Hockey Club - ishockey

Läs mer

Verksamhetsplan för Borås Hockeytalangers Club

Verksamhetsplan för Borås Hockeytalangers Club Verksamhetsplan för Borås Hockeytalangers Club VERKSAMHETSPLAN FÖR BORÅS HOCKEYTALANGER Borås Hockeytalangers verksamhet omfattar U11 till och med A1. Varje ledare ska vara införstådd med innehållet i

Läs mer

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Detta dokument är en del av Skara FC:s värdegrundsarbete som gäller alla ungdomsspelare, ledare och föräldrar. Dokumentet finns på Skara FC:s hemsida https://www.laget.se/skarafc/

Läs mer

Policy - Styrdokument

Policy - Styrdokument 1(9) Policy - Styrdokument Liljans SK Bandy Roll Namn Signatur Skapad av Ordförande Peter Landstedt PLt Granskad av Bandysektionen 2014-06-04 Godkänd av 2(9) Innehållsförteckning 1 Revisionshistorik...

Läs mer

Röda tråden. - så fungerar vår förening

Röda tråden. - så fungerar vår förening Röda tråden - så fungerar vår förening K FUM Örebro Basket 1 Inledning Röda tråden är en vägledning för alla i vår förening och handlar om hur vi vill att vår barn- och ungdomsverksamhet ska bedrivas.

Läs mer