Förslag till nytt utomhusbad i Sauda

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förslag till nytt utomhusbad i Sauda"

Transkript

1 Förslag till nytt utomhusbad i Sauda Upprättat av och Weedo AB januari 2012

2 Sauda, Norge Förslag till utomhusbad Beskrivning Inledning I Sauda finns idag ett inomhus bad från mitten av 1970-talet samt ett vid idrottsplatsen beläget utomhusbad. I inomhusanläggningen, som är hopbyggd med en sporthall, finns tre olika bassänger, en motions- och träningsbassäng med måtten 12,,5 x 25 meter, en undervisnings- och en barnbassäng. Därtill dessutom en äldre vattenrutschkana. I en tidigare utredning har man slagit fast attt den bästa lösningen är att avveckla det befintliga utomhusbadet och bygga ett nytt i anslutning till Saudahallen. Här finns också en lämplig plats omedelbart söder om den befintliga inomhushallen. På källar- som skulle krävas för ett nytt bad. planet på denna finns plats för den nya vattenreningsanläggning Platsen för det nya badet är belägen mellan det nuvarande badets parkeringsplats och fjällbäcken. Badet måste ligga på minst samma nivå som inomhusbadet för att undvika översvämningar av bäcken. Bilder från det befintliga badet och mot platsen för det planerade utomhusbadet Det nya badet skall utformas med målsättningen att vara så attraktivt att det drar folk från ett större område och det skall vara utformat så att det syns från landsvägen på andra sidan bäcken/dalen. Utifrån dessa förutsättningar har undertecknad firma anlitats för att ta fram ett förslag till en sådan anläggning. Föreliggande handling beskriver tillsammans ritningar det förslag som upprättats under januari månad sid 1(9)

3 Målsättning med förslaget Förslaget är upprättat med en målsättning att tillskapa en spännande lek- och rekreationsdel som komplement till befintligt bad. Det betyder att de nya bassängerna i första hand avser att tilllgodose sådana behov som inte kan tillfredställas i det befintliga badet. Vill man gå till badet och motionssimma så är det i den befintliga inomhusdelen man gör det men om man går till badet tillsammans med familjen för att bada och leka så som man ofta gör vid en badsjö då går man till utomhusbadet. Med utgångspunkt från denna målsättning har bassängerna utformats med en tanke om att efterlikna de möjligheter som kan finnas i en badsjö. Konkret betyder det bassänger i mjuka, runda former för andra funktioner än den enkla simningen. Vår uppfattning är också att anläggningen med den förslagna utformningen antagligen kommer att locka besökare från ett större område än själva Sauda samhälle. sid 2(9)

4 Entré och omklädning Tanken är att den nya anläggningen skall nås från det befintliga badet och att detta i princip alltid skall vara öppet när utomhusbadet är öppet. Besökarna byter alltså om i inomhusbadets befintliga omklädningsrum och kommer via det befintliga bassängrummet med 25 m bassängen ut till utomhusbadet. För utomhusbadet är alltså inga nya omklädnings- eller duschrum planerade. Badlandskapet Badlandskapet är utformat som ett antal mjukt formade bassänger med sinsemellan olika funktioner. Närmast inomhusbadet ligger först en bassäng med rundade hörn och som via en sluss kan nås direkt inifrån inomhusbadet. Den nya slussen är belägen utan för fasaden på den befintliga byggnaden men är ihopkopplad med denna via en ny öppning i fasaden. Från luftslussen kan man också gå direkt ut till utomhusbadet utan att gå genom bassängen, den fungerar alltså som ett vindfång för såväl de som skall ut och bada som de som bara skall ut och sola eller liknande. Denna första bassäng är planerad för att kunna värmas upp och vara i drift hela året om, alltså även på vintern. För att minska energikostnaderna kan den när den inte är öppen för badande täckas över med en maskinellt framdriven bassängtäckning. sid 3(9)

5 Undandragen är denna förvarad i ett magasin som ligger nere i bassängen men under ett trädäck. I bassängen finns en undervattensittbänk med vattenmassage samt en bubbelkaskad från botten. Djupet i bassängen är 1,2 meter och upp ur bassängen finns en trappa. I direkt anslutning till den första bassängen finns en lite större helt cirkulär bassäng som vintertid kan skiljas av genom avstängnings- under de kalla årstiderna. beslag för att man inte skall få för stora uppvärmningskostnader I denna runda bassäng finns dels en strömkanal vilket innebär att det runt bassängen väggar finns dysor som pressar vattnet att strömma runt bassängen. Den skall inte varaa igång kontinuerligt men kanske 4 x 5 minuter per timma. För att öka farten på vattnet finns i bassängen en liten smal ö som gör kanalen smalare och därmed tvingar vattnet att strömma fortare. På ön finns en undervattenssittbänk med bubbelmassage och uppe på ön periodiskt sprutande vattengejsrar kvällstid belysta med färgat ljus. Mittt i bassängen skall finnas en yta där det då och då kommer upp små bubblor från botten, lika dem i en nyöppnad champagne- Bassängen är 1,2 m flaska, vi kallar det bubbelzon eller champagnebubbel. djup. sid 4(9)

6 Den tredje bassängen är en hopp- och äventyrsbassäng. Den är helt rund och med ett vattendjup på ca 3,5 meter. Runt bassängen finns två olika uthoppsplatser med höjderna ca 1,15 m och 2,3 m. Här skall man hoppa bara för lek, nöje och spänning och inte för tävling och träning. Vidare finns utefter en del av bassängen en klättervägg med klättergrepp av varierande svårighetsgrad. Lätt klättring i början och därefter allt svårare. Viktigt är betona är dock att det bara handlar om att klättra i sidled och inte uppåt mot någon större höjd. I förlängning av de trappor som leder till uthoppsplatserna finns ett torn för en rutschkanestart. Här startar en vattenrutschkana med en längd av drygt 52 meter och en fallhöjd på knappt 6 meter. Rutschkanan avslutas i en så kallad aqua-catch vilket innebär att man bromsas upp i grunt vatten i själva kanan. På detta sätt kan i stort sett alla oavsett simkunnighet nyttja kanan. Kanans avslutas vid en liten förhöjd ramp för att man tekniskt skall kunna leda vattnet tillbaka till bassängerna utan att behöva pumpa det. Den fjärde bassängen slutligen är en grund bassäng för de mindre barnen. Den är avlång till formen och i sig delad i tre delar med olika vattendjup och små vattenfall emellan. I bassängen skall finnas olika skulpturer för vattenlek och kanske även ett sjörövarskepp eller vikingaskepp. sid 5(9)

7 Mark och planteringar Hela utomhusbadet föreslås omgärdas av staket och plank för att undvika att man kan ta sig in utan att ha erlagt inträdesavgiften. Mot parkeringsplatsen förslås staketet utgöras av en fyra meter hög balustrad av vitmålad betong. Mellan pelarna till denna finns ett ca 1,8 m högt plank på vilket klängväxter får klättra. Mot bäcken åt öster finns en höjdskillnad som tillsammans med ett lägre staket av stål förhindrar olovlig entré. Marken runt bassängerna föreslås belagd med betongplattor i oregelbundna format, storlekar och färger. Utefter bassängernas västra sida finns som en direkt utvidgning av locket över bassängtäckningen ett trädäck för att ge maritim bryggkänsla. Utanför badhusets fasad och mellan bassängerna finns plats för uppställning av solstolar, bord med stolar och parasoller. Teknik - etappindelning De nya bassängerna är planerade med ny vattenrening placerad i befintlig badhusbyggnad. Samtliga bassänger förutsätts byggas av platsgjuten betong med målad yta i bassängen. Grundläggningen är planerad med utbredda plattor på mark. Klättermur och trappor till hopptrampoliner är tänkte med ett utförande i platsgjuten betong. Stativ och trappor till rutschkanestartplatsenn samt övriga räcken utförs av varmförzinkat stål som målas. sid 6(9)

8 Nya glaspartier samt den luftslussen ut till bassängerna utförs i lackerad aluminium med bruten köldbrygga. Tak utförs som en välisolerad konstruktion. Hela utomhusanläggningen är möjlig att dela in i två olika byggetapper. Etapp 1 är då vindfång och den första bassängen samt småbarnsbassängen och etapp 2 är hoppbassäng med vattenrutschkana. Vattenrening Anläggningen är tänkt att byggas i etapper. Men reningsanläggningen byggs så gott som i sin helhet i första etappen. Det som bör avvaktas med är: Vattenrutschbane installationen Attraktioner för övriga delar Rördragning som är i direkt anslutning till bassängerna Dock så bör rördragning beaktas för övriga bassänger även i etapp 1, då det underlättar avsevärt för etapp 2. Badvattenprocessen utformas med trycksandfilter för filtrering. För att öka avskiljningsgraden tillsätts flockningskemikalie innan filterna. Därefter tas en delström ut för filtrering genom ett aktivt kolfilter. Vattnet förs därefter igenom en växlare för att värma vattnet. Desinfektion kommer att ske genom tillsättning av klor och phneutralisering genom koldioxid. Returvattnet från bassängen avleds via skvalpränna och högt sittande sidoutlopp till befintliga utjämningstanken. För utjämningstankar nyttjas prefabricerade plasttankar. Klor mäts på respektive bassäng medans ph endast mäts gemensamt på systemet. Vintertid skall det finnas möjlighet att endast nyttja poolen närmast huset. Övriga pooler kommer då att tömmas. Varför rördragning skall göra detta möjligt. Vintertid skall det också finnas möjlighet att höja temperaturen i bassängen. Vattenrutschbanan förses med vatten direkt ifrån utjämningstanken. Processtyrning skall ske genom PLC med touchpanel. Elskåpets front får endast innehålla touchpanel och nödstopp. Parametrar skall i möjligaste mån utformas som variabler (ändringsbara). Rörmaterial skall vara av typen PVC för alla tillgängliga delar. Övrigt i material anpassat till respektive media. sid 7(9)

9 Anläggningens badvattentemperatur och flöden: Bassäng Temp Area Filtrerat flöde VR 30 C 220 m2 160 m3/h Upplevelsebassäng C 100 m2 70 m3/h Hoppbassäng 30 C 90 m2 60 m3/h Barnbassäng 30 C 30 m2 30 m3/h Kostnader En mycket grov kostnadsindikation baserad på erfarenhetsvärden från liknande projekt har upprättats. Den är bedömd utifrån svenska erfarenheter men översatt till norska förhållanden och avser då norska kronor. I tabellform ser den ut enligt följande; Del yta/antal kostnad m kostnad Etapp 1 Varmbassäng Småbarnsbassäng Markarbeten Träd, buskar Plank Betongbalustrad Handledare, räcken, lejdare Bassängtäckning Vindfång Håltagning befintlig byggnad El Vattenrening Vattenattraktioner Projektering Summa kostnader etapp Etapp 2 Hoppbassäng Markarbeten Träd, buskar Plank Betongbalustrad Vattenrutschkana Trappa till kana Klättermur Handledare, räcken, lejdare El Utvändigt VA Vattenattraktioner Projektering Summa kostnader etapp sid 8(9)

10 Summa kostnader etapp 1 och Enligt denna bedömning skulle badanläggningen totalt kosta knappt 17 miljoner kronor att bygga. Uppdelat på de båda etapperna skulle det bli ca kr för etapp 1 och ca kr för etapp 2. Då är sådana kostnader som projektering, utvändigt VA, el mm schablonmässigt fördelade mellan de båda etapperna efter ytan. Per Pilerot & Erik Svensson Göteborg sid 9(9)

11

12

13

14

15

16

17

Badutredning för Vara kommun

Badutredning för Vara kommun Badutredning för Vara kommun Vara kommun Badutredning Upprättad av PP etapp Arkitekter 3 AB mars-april 2011 2011-04-27 Badutredningens innehåll och struktur; Nuvarande förhållanden Framtidens bad i Vara,

Läs mer

Kostnadsindikation bad. Kävlinge Kommun

Kostnadsindikation bad. Kävlinge Kommun Kävlinge Kommun 2016-09-05 Kävlinge kommun VÖD PLS 2016-09-05 16002 2 (14) Detta är en rapport upprättad av. Fiskhamnsgatan 10 414 58 Göteborg Telefon 031-797 04 20 Epost info@predevo.se Detta material

Läs mer

BILAGA 1 BILAGA 1 BILAGA 1 BILAGA 1 BILAGA 1 BILAGA 1 Soprum Tvättrum Omklädning med bastur Personalomklädning Malmstenhallen Malmstenhallen Personalpausrum Huvudentré Kassa, reception och servering Städ

Läs mer

Utredning bad. Kävlinge Kommun. Predevo AB & PP Arkitekter AB 5 september 2016

Utredning bad. Kävlinge Kommun. Predevo AB & PP Arkitekter AB 5 september 2016 Utredning bad Kävlinge Kommun Predevo AB & PP Arkitekter AB 5 september 2016 AGENDA Kostnadsindikation Driftkostnader Personalkostnader Underhållskostnader Kapitalkostnader TRE ALTERNATIV 1. Alternativ

Läs mer

Simhall från 1970-talet med senare tillbyggnad (15 år gammal). Den tekniska livslängden på den ursprungliga simhallen närmar sig sitt slut.

Simhall från 1970-talet med senare tillbyggnad (15 år gammal). Den tekniska livslängden på den ursprungliga simhallen närmar sig sitt slut. Ny simhall i Väjö Arbetsgång Kommunchef Monica Skagne fick uppdraget att undersöka förutsättningarna för en ny simhall i Väjö. För att få med alla perspektiv har kartläggningen gjorts av en koncernövergripande

Läs mer

BYGGREGLER. Linköpings koloniträdgårdar

BYGGREGLER. Linköpings koloniträdgårdar BYGGREGLER Linköpings koloniträdgårdar Allmänt Byggregler gällande Ullevi, Emmalund, Ådala samt Valla som även skall ansöka om bygglov hos Kommunens Byggnämndskontor. Tomtstorlekar Tomtstorleken för koloni-

Läs mer

Fränsta sim- och sporthall

Fränsta sim- och sporthall 2019-06-18 1 (6) Fränsta sim- och sporthall Bakgrund Fränsta Sim-och sporthall byggdes 1968. Under ett antal år har behovet av renovering och utveckling av simhallen diskuterats. I slutet av 2017 gjordes

Läs mer

ORKESTERDIKET. hyreslägenheter, Lund FAKTABLAD. Orkesterdiket lägenheter, Östra Torn, Lund. T o r n a h e m

ORKESTERDIKET. hyreslägenheter, Lund FAKTABLAD. Orkesterdiket lägenheter, Östra Torn, Lund. T o r n a h e m ORKESTERDIKET hyreslägenheter, Lund FAKTABLAD Byggnads AB Tornahem postbox 1071 221 04 Lund telefon: 046-13 11 55 ORIENTERING Byggnads AB Tornahem bygger 64 hyreslägenheter i Kv Orkesterdiket på Östra

Läs mer

Kandidatarbete i Arkitektur

Kandidatarbete i Arkitektur ACEX 2018 Erik Hellström Ritsal 4 1:8000 (A1) Koncept - Stadsplan till Lägenhet På ett avstånd från centrala Göteborg som förr var gränsen mellan staden och landet ligger idag Högsbo industriområde. Under

Läs mer

Badhus Bath House. Irmeli Magnusson. Anders Berensson, Ebba Hallin. Supervisor. Examiner

Badhus Bath House. Irmeli Magnusson. Anders Berensson, Ebba Hallin. Supervisor. Examiner Badhus Bath House Irmeli Magnusson Handledare/ Supervisor Examinator/ Examiner Anders Berensson, Ebba Hallin Jesús Azpeitia Examensarbete inom arkitektur, grundnivå 15 hp Degree Project in Architecture,

Läs mer

Midroc Property Development AB. Inte som alla andra!

Midroc Property Development AB. Inte som alla andra! Inte som alla andra! Kort Fakta! Total yta: 21 000 kvm Varav utställningshall: 14 000 kvm Konferensavdelning: 300, 200 och 200 personer ( 650 och 200) Restauranger och kök: 2 st. Grönt sedumtak: 17 000

Läs mer

BRF SYSSLOMANNEN BEFINTLIG SITUATION

BRF SYSSLOMANNEN BEFINTLIG SITUATION BRF SYSSLOMANNEN BEFINTLIG SITUATION BRF SYSSLOMANNEN BEFINTLIG SITUATION BRF SYSSLOMANNEN BEFINTLIG SITUATION baksida PLANSKISS 4 2 1 3 BAKGRUND Brf Sysslomannens fastighet är belägen på Sysslomansgatan

Läs mer

FILTERPUMP BRUKSANVISNING

FILTERPUMP BRUKSANVISNING FILTERPUMP BRUKSANVISNING Innehållsförteckning INTRODUKTION OCH EGENSKAPER... 3 SÄKERHETSANVISNINGAR... 3 PUMP ÖVERSIKT, teckning... 4 STÖRNINGAR OCH FELSÖKNING... 5 UNDERHÅLL... 5 INSTALLATIONSANVISNINGAR...

Läs mer

Vånings- och skuggstudie, vårdagjämning kl , skala 1:5000

Vånings- och skuggstudie, vårdagjämning kl , skala 1:5000 vatten vs stad - ett bebyggelseförslag till Norra Munksjön, Jönköping 1-2 våningar 3 våningar 4 våningar 5 våningar 6 våningar 7- våningar Sol- och skuggstudie Den nya bebyggelsen har ett våningstal mellan

Läs mer

Formen i fokus på nya Storsjöbadet. PRESSMEDDELANDE 2008-09-29 Texten och högupplösta bilder finns på www.kgcverktyg.se (pressrum)

Formen i fokus på nya Storsjöbadet. PRESSMEDDELANDE 2008-09-29 Texten och högupplösta bilder finns på www.kgcverktyg.se (pressrum) PRESSMEDDELANDE 2008-09-29 Texten och högupplösta bilder finns på www.kgcverktyg.se (pressrum) Den nya relaxavdelningen på Storsjöbadet innehåller många objekt med runda former så som en ångbastu med pelare

Läs mer

Simhall från 1970-talet med senare tillbyggnad (15 år gammal). Den tekniska livslängden på den ursprungliga simhallen närmar sig sitt slut.

Simhall från 1970-talet med senare tillbyggnad (15 år gammal). Den tekniska livslängden på den ursprungliga simhallen närmar sig sitt slut. Ny simhall i Väjö Arbetsgång Kommunchef Monica Skagne fick uppdraget att undersöka förutsättningarna för en ny simhall i Väjö. För att få med alla perspektiv har kartläggningen gjorts av en koncernövergripande

Läs mer

simhallen söderifrån där torget har känslan av att fortsätta in i det dubbelhöga entreområdet liksom ett inomhustorg.

simhallen söderifrån där torget har känslan av att fortsätta in i det dubbelhöga entreområdet liksom ett inomhustorg. Linköpings nya simhall står täckt av rimfrost en vinterdag. Den böljande fasaden öppnar sig mot sjön och visar upp aktiviteterna innanför. Den varma interiören lyser upp byggnaden inifrån och ger ett välkomnande

Läs mer

Förtydligande av ord och begrepp i detaljföreskrifter gällande Föreningen Årstafältets koloniområde

Förtydligande av ord och begrepp i detaljföreskrifter gällande Föreningen Årstafältets koloniområde Bilaga 2 Förtydligande av ord och begrepp i detaljföreskrifter gällande Föreningen Årstafältets koloniområde Altan På stuglott är det tillåtet att bebygga varje enskild lott med totalt 23 kvm, uppdelat

Läs mer

Byggregler för Kalvö koloniby 2018 Uppdaterade

Byggregler för Kalvö koloniby 2018 Uppdaterade Byggregler för Kalvö koloniby 2018 Uppdaterade 18-07-02 HUVUDBYGGNAD ALLMÄNT: Husbyggnad på tomt Höjd total 4,5m från markplanet. Max takvinkel 45grader (nockvinkel 90grader som spetsigast) Byggnadens

Läs mer

Offertförfrågan. Hej!

Offertförfrågan. Hej! Offertförfrågan Hej! Vi önskar genomföra en om och tillbyggnad av vår fastighet (Boda 3) på adressen Bodavägen 19, 144 62 Rönninge. Projektet är i slutfasen av arkitektarbetet och vi har för avsikt att

Läs mer

Utrymingstrappor 2. Industritrappor 8

Utrymingstrappor 2. Industritrappor 8 Trappor MEISER Trappor 1 Utrymingstrappor 2 Utrymningsvägar 4 Spiraltrappor 5 Raka trappor 6 Raka trappor med stöd 7 Industritrappor 8 Industritrappor 10 Spiraltrappor 11 Plattformar 12 Vindeltrappor 13

Läs mer

Dränkbara byggnader? DR. EVA FRÜHWALD HANSSON, AVD. FÖR KONSTRUKTIONSTEKNIK, LTH

Dränkbara byggnader? DR. EVA FRÜHWALD HANSSON, AVD. FÖR KONSTRUKTIONSTEKNIK, LTH Dränkbara byggnader? DR. EVA FRÜHWALD HANSSON, AVD. FÖR KONSTRUKTIONSTEKNIK, LTH Att skydda byggnader mot vatten 1. Bygg inte där det kan bli översvämmat / bygg högt http://hooge.de/ 2. Skydda huset mot

Läs mer

HELLAS TENNIS. Situationsplan och stigen bakom SIDA 1/5

HELLAS TENNIS. Situationsplan och stigen bakom SIDA 1/5 Situationsplan och stigen bakom SIDA 1/5 Södra Skanstull är idag ett välbesökt och naturskönt område av sportig, kulturell och rekreativ karaktär. En av dessa funktion i området är tennisklubben, sommar

Läs mer

UMa 1/8 SITUATIONSPLAN 1:400. UMa

UMa 1/8 SITUATIONSPLAN 1:400. UMa UMa Sametinget fungerar som samesamhällets egen märkesbyggnad och som en viktig symbol för omvärlden. Byggnadens karaktär präglas av naturnärhet och mystik, samtidigt som den uppfyller kraven på funktionalitet

Läs mer

ILLUSTRATION TILL SAMRÅDSHANDLINGAR HAMMARBY ENTRÉ

ILLUSTRATION TILL SAMRÅDSHANDLINGAR HAMMARBY ENTRÉ ILLUSTRATION TILL SAMRÅDSHANDLINGAR HAMMARBY ENTRÉ HAMMARBY ENTRÉ Illustrationen bygger på rekommenderat förslag från parallellt uppdrag juni 2002 och är utvecklad av Berg Arkitektkontor AB på uppdrag

Läs mer

Brf Eriksdal, Malmö Byggnadsåtgärder 2012-03-28

Brf Eriksdal, Malmö Byggnadsåtgärder 2012-03-28 Brf Eriksdal, Malmö Byggnadsåtgärder 2012-03-28 Brf Eriksdal, Malmö Byggnadsåtgärder Konsult WSP Byggprojektering i Malmö har på uppdrag av Brf Eriksdal tagit fram förslag för byggnadsåtgärder. För mer

Läs mer

KS 16 9 APRIL Exploateringsavtal, Södra Gunsta (etapp 1) Kommunstyrelsen. Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås besluta

KS 16 9 APRIL Exploateringsavtal, Södra Gunsta (etapp 1) Kommunstyrelsen. Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås besluta KS 16 9 APRIL 2014 KOMMUNSTYRELSEN Handläggare Germund Landqvist Datum 2014-02-25 Diarienummer KSN-2014-0067 Kommunstyrelsen Exploateringsavtal, Södra Gunsta (etapp 1) Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

REGERINGSRÄTTENS DOM

REGERINGSRÄTTENS DOM REGERINGSRÄTTENS DOM 1 (5) meddelad i Stockholm den 5 augusti 2009 KLAGANDE 1. AA 2. BB 3. CC Ombud för 1 3: DD MOTPARTER 1. Byggnadsnämnden i Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 2. EE ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE

Läs mer

Simma lugnt! Visst kan pool vara snyggt. Går det att ha en pool som smälter in i trädgården? Javisst! Här får du veta hur du gör!

Simma lugnt! Visst kan pool vara snyggt. Går det att ha en pool som smälter in i trädgården? Javisst! Här får du veta hur du gör! Se till helheten och låt stilen på huset och området i stort avspegla sig även runt poolen. Simma lugnt! Visst kan pool vara snyggt Går det att ha en pool som smälter in i trädgården? Javisst! Här får

Läs mer

Handikappramper. 2 www.weland.se 0371-344 00

Handikappramper. 2 www.weland.se 0371-344 00 Handikappramper Handikappramper Weland tillverkar stabila, säkra och lättmonterade handikappramper av hög kvalitet. Handikappramperna tillverkas av stål, men vi kan även leverera ramper i aluminium. 2

Läs mer

REFERENSANLÄGGNINGAR PROCESSING AB

REFERENSANLÄGGNINGAR PROCESSING AB REFERENSANLÄGGNINGAR PROCESSING AB - Nordens ledande entreprenör och totalleverantör inom vattenbehandling, bassänger, attraktioner & sauna processing BATH AND SPA SOLUTIONS Sälen Experium & Skistar Experiums

Läs mer

MolokClassic underjordsbehållare

MolokClassic underjordsbehållare MolokClassic underjordsbehållare Originalet till dagens underjordsbehållare skapades i Finland redan 1991 och säljs idag i fler än 30 länder. Förutom insamling av restavfall och matavfall används Molok

Läs mer

Svar på E-förslag om Provisoriskt Badhus Ärende 12 BN 2017/278

Svar på E-förslag om Provisoriskt Badhus Ärende 12 BN 2017/278 Svar på E-förslag om Provisoriskt Badhus Ärende 12 BN 2017/278 Sida 41 av 121 Tjänsteskrivelse 1(1) 2017-11-03 Dnr: BN 2017/278 Bildningsnämnden Svar på e-förslag om provisoriskt badhus Förslag till beslut

Läs mer

SPORTCENTER MED BADHUS

SPORTCENTER MED BADHUS SPORTCENTER MED BADHUS Här är en bild på hur det kommer se ut inifrån badhuset med Hudiksvalls hamn i bakgrunden. TE14 Bromangymnasiet 2015 2016 Vi har valt att använda spillvärmen till att värma upp ett

Läs mer

Uppsala domkyrka. Domkyrko församling, Uppsala stad och kommun

Uppsala domkyrka. Domkyrko församling, Uppsala stad och kommun Uppsala domkyrka Domkyrko församling, Uppsala stad och kommun Ljussättning och fasadbelysning 2008 Antikvarisk kontrollrapport över utförda arbeten Johan Dellbeck December 2008 1 Omslagsbild: Domkyrkan

Läs mer

Återrapportering av e-förslag Provisoriskt badhus Ärende 14 KS 2017/345

Återrapportering av e-förslag Provisoriskt badhus Ärende 14 KS 2017/345 Återrapportering av e-förslag Provisoriskt badhus Ärende 14 KS 2017/345 Sida 165 av 225 Tjänsteskrivelse 1(2) 2018-01-16 Dnr: KS 2017/345 Kommunstyrelsen Återrapportering av e-förslag Provisoriskt badhus

Läs mer

UPPRUSTNING AV ASKIMSBADET. Rev. 2010-06-14

UPPRUSTNING AV ASKIMSBADET. Rev. 2010-06-14 UPPRUSTNING AV ASKIMSBADET Rev. 2010-06-14 FÖRUTSÄTTNINGAR DÅ......OCH NU Svårt vägval P grusyta Trasigt staket Vid grinden Planer Lä/lek Otydlig gräns sand/gräs Stora öppna gräsytor Lä/lek P asfalt Otydlig

Läs mer

UNIT. unitark.se. STORLEK: 270m 2. STATUS: Färdigställande 2012. K: RH Byggteknik. Ansvarig Mikael Frej & Klas Moberg. Medverkande Frans Magnusson

UNIT. unitark.se. STORLEK: 270m 2. STATUS: Färdigställande 2012. K: RH Byggteknik. Ansvarig Mikael Frej & Klas Moberg. Medverkande Frans Magnusson ? Knappt 20 km söder om Göteborg ligger Billdal med sin brokiga villabebyggelse och ett mindre närcentrum. Villorna ligger på pendlingsavstånd till Göteborg men den stora attraktionen är havet, det är

Läs mer

V Ö R Å S I M H A L L. en förplanering

V Ö R Å S I M H A L L. en förplanering V Ö R Å S I M H A L L en förplanering VÖRÅ SIMHALL_ RENOVERING, OM- OCH TILLBYGGNAD BESTÄLLARE: VÖRÅ KOMMUN, JAN ÖSTMAN, PETER NYMAN ARKITEKT: LAAJA ARKITEKTER AB, ANDERS HÖGLUND ARKITEKT SAFA VVS-PLANERING:

Läs mer

Vändskivan 5 Imtech Förfrågningsunderlag RAMBESKRIVNING - HUS

Vändskivan 5 Imtech Förfrågningsunderlag RAMBESKRIVNING - HUS Handling 6.2 Sidantal 3 Vändskivan 5 Imtech Förfrågningsunderlag RAMBESKRIVNING - HUS Totalentreprenad om och tillbyggnad Upprättad av Galären i Luleå AB Bet Ändringen avser Sign INNEHÅLLSFÖRTECKNING 0

Läs mer

Byggregler

Byggregler Byggregler 2019-01-01 Detta dokument är tänkt att vara en hjälp och ett förtydligande i samband med rivning och byggnation. Dokumentet ändras när det finns behov av att tydliggöra regler och används som

Läs mer

instämma i och bekräfta motionärens beskrivning av Valhallabadets aktuella status och poängtera anläggningens omfattande renoveringsbehov

instämma i och bekräfta motionärens beskrivning av Valhallabadets aktuella status och poängtera anläggningens omfattande renoveringsbehov Sammanträdesdatum Ärende nr. 2016-08-22 6.8 Handläggare Lars Erik Gustafson 031-368 43 16 Styrelsen Got Event AB Yttrande till kommunstyrelsen över motion från David Lega (KD) om uppdrag till Liseberg

Läs mer

Malenbadet Sommaren 2013

Malenbadet Sommaren 2013 Bildning & arbete REDOVISNING Malenbadet Sommaren 213...ett bättre sätt att leva 13913\t:\tek\park & fritid\fritid\badanläggningar\ekonomi, statistik\malen\malenbadet statistik 213.doc\mls Malenbadet består

Läs mer

Riktlinjer för uteserveringar på gator, torg och andra allmänna platser Fastställd av kommunstyrelsen , 102

Riktlinjer för uteserveringar på gator, torg och andra allmänna platser Fastställd av kommunstyrelsen , 102 Författningssamling Riktlinjer för uteserveringar på gator, torg och andra allmänna platser Fastställd av kommunstyrelsen 2006-04-18, 102 RIKTLINJER FÖR UTESERVERINGAR PÅ GATOR, TORG OCH ANDRA ALLMÄNNA

Läs mer

Bostadsfakta Brf Flygplansfabriken

Bostadsfakta Brf Flygplansfabriken - Bostäder för morgondagens stockholmare - 2013-04-26 Bostadsfakta Brf Flygplansfabriken Beställare: Brf Flygplansfabriken*, Org.nr. 769617-1052 Entreprenör: SSM Bygg & Fastighets AB, Kungsholmstorg 16,

Läs mer

AKTIVITETSSTRÅK +67,5. Cykelparkering BAD ENTRÉTORG +62 FRAMTIDA UTEIS B +63,0 +66,6 HKP. Spelarentré Inlast teknik. +63,0 Isupplag SITUATIONSPLAN

AKTIVITETSSTRÅK +67,5. Cykelparkering BAD ENTRÉTORG +62 FRAMTIDA UTEIS B +63,0 +66,6 HKP. Spelarentré Inlast teknik. +63,0 Isupplag SITUATIONSPLAN eskrivning TÄVLINGSOMRÅDE +68 Plandisposition och samband Förslaget innebär att anläggningen utformas med tre våningsplan där huvudplanet, entréplanet, ligger på samma nivå som den befintliga sporthallen.

Läs mer

S I D 1(10) NY SVØMMEHALL I DRØBAK

S I D 1(10) NY SVØMMEHALL I DRØBAK F R O G N KO M M U N E - S K I S S E P R O S J E K T N Y S V O M M E H A L L I D R O B A K 0 2 M A J 2 013 - R E V I D E R T M E D 8 B A N E R 0 8 D E S E M B E R 2 014 S I D 1(10) NY SVØMMEHALL I DRØBAK

Läs mer

Del av kv. Järva 4:17, P-hus vid Signalbron Gestaltningsprogram och detaljplaneunderlag Upprättat av Archus och Funkia för Fabege

Del av kv. Järva 4:17, P-hus vid Signalbron Gestaltningsprogram och detaljplaneunderlag Upprättat av Archus och Funkia för Fabege Del av kv. Järva 4:17, P-hus vid Signalbron Gestaltningsprogram och detaljplaneunderlag Upprättat av Archus och Funkia för Fabege Archus Arkitektur Brunkebergstorg 5 111 51 Stockholm Tel 08 30 75 00 Platsen

Läs mer

Analys - problem. Ytan mellan cirkulationen och torget upplevs som rörig med dess mångfald av olika markmaterial och utrustningsdetaljer.

Analys - problem. Ytan mellan cirkulationen och torget upplevs som rörig med dess mångfald av olika markmaterial och utrustningsdetaljer. Analys - aktivitet Lite bakgrund till hur vi har tänkt. Stora delar av Kanaltorget ligger i skugga framåt eftermiddagen. Något som gör att man vill dra sittplatser österut, mot Byälven. (Solgränsen är

Läs mer

5.2.8 Skola och förskola

5.2.8 Skola och förskola Anläggningssäkerhet 59 5.2.8 Skola och förskola Lek med vatten är bra för barns utveckling. I leken tränas motorik, sociala färdigheter och ger stimulans för fantasi och barnets olika sinnen. Små barn

Läs mer

3. BALKONGER OCH UTEPLATSER

3. BALKONGER OCH UTEPLATSER 3. BALKONGER OCH UTEPLATSER 3.1 Balkonger - allmänna regler Till varje lägenhet på övre våningen i bostadsområdet finns balkong. En balkong kan utnyttjas på många trevliga sätt men innebär också att man

Läs mer

Åkesta observatorium. Behov för framtiden

Åkesta observatorium. Behov för framtiden 13-01-13 1 (8) Åkesta observatorium I Åkesta norr om Västerås verkar Västerås Astronomi- och Rymdforskningsförening VARF. Verksamheten i Åkesta är mycket aktiv, med gruppvisningar tre kvällar per vecka

Läs mer

Enklare idrottshallar

Enklare idrottshallar FASTIGHETSKONTORET IDROTTSFÖRVALTNINGEN 2013-01-29 Kontaktperson fastighetskontoret Jenny Rydåker Projektavdelningen Telefon: 08-508 270 16 jenny.rydaker@stockholm.se Till Fastighetsnämnden 2013-03-05

Läs mer

VÄXJÖBOSTÄDER AB. Avrinningsplan för dagvatten Kv Kråkan Växjö

VÄXJÖBOSTÄDER AB. Avrinningsplan för dagvatten Kv Kråkan Växjö Uppdrag Avrinningsplan Kv. Kråkan Växjö Beställare Växjöbostäder AB Upprättad Ingel Magnusson Kontrollerad av Rev Datum15-11-09 Sidan 1 av 3 Handling Avrinningsplan dagvatten Godkänd av Förslagshandling

Läs mer

Strandapan Betong stål organiskt material vatten luft Klor violett ljus l Beständighet Energi- och Vattenslöseri Slutsatser & Arbetet framåt

Strandapan Betong stål organiskt material vatten luft Klor violett ljus l Beständighet Energi- och Vattenslöseri Slutsatser & Arbetet framåt Strandapan Betong stål organiskt material vatten luft Klor violett ljus l Beständighet Energi- och Vattenslöseri Slutsatser & Arbetet framåt Tosse af Klintberg Folke Björk KTH/Byggnadsteknik/Neris Teknikmarknad

Läs mer

NATURFORM I RÖRELSE NATURE MOVEMENT. Benjamin Tolis. Ersätt bilden med en egen bild. Supervisor. Maria Papafigou. Examiner

NATURFORM I RÖRELSE NATURE MOVEMENT. Benjamin Tolis. Ersätt bilden med en egen bild. Supervisor. Maria Papafigou. Examiner NATURFORM I RÖRELSE NATURE MOVEMENT Benjamin Tolis Handledare/ Supervisor Hanna Erixon Aalto & Maria Papafigou Ersätt bilden med en egen bild Examinator/ Examiner Erik Wingquist Examensarbete inom arkitektur,

Läs mer

SKAPA RUM FÖR SOPTUNNAN

SKAPA RUM FÖR SOPTUNNAN SKAPA RUM FÖR SOPTUNNAN -Designerns bästa tips Underhållsfri mur En solid och prydlig lösning som du kanske inte bygger på egen hand. Men när den väl är på plats klarar den sig utan underhåll. En mur är

Läs mer

INSTALLATIONS & ANVÄNDARHANDBOK

INSTALLATIONS & ANVÄNDARHANDBOK f o r SOLVÄRMESYSTEM FÖR POOLER A För ovanjords pooler Produktnummer: 2950100 INSTALLATIONS & ANVÄNDARHANDBOK Hur soluppvärmning av poolen fungerar Poolpumpen pumpar automatiskt vattnet genom solfångarna.

Läs mer

Ny och ombyggnad av bostäder på skoltomten Åstol 1:43 Tjörns kommun

Ny och ombyggnad av bostäder på skoltomten Åstol 1:43 Tjörns kommun Uddevalla den 7 juni 01 Ny och ombyggnad av bostäder på skoltomten Åstol 1: Tjörns kommun Vatten- och avloppsanläggningar Utredning Gamla skolan Åstol 1 Allmänt Den gamla skolan på Åstol skall byggas om

Läs mer

Brf Västra Torp 199. Ekonomisk Plan

Brf Västra Torp 199. Ekonomisk Plan Brf Västra Torp 199 Ekonomisk Plan Ekonomisk plan Denna ekonomiska plan har upprättats med följande huvudrubriker: 1. Allmänna förutsättningar 2. Beskrivning av fastigheten 3. Kostnader för föreningens

Läs mer

Sundbybergs stad. Exempelritningar. Nybyggnad enbostadshus Tillbyggnad enbostadshus Mur och mark Plank Garage Inglasning av balkong

Sundbybergs stad. Exempelritningar. Nybyggnad enbostadshus Tillbyggnad enbostadshus Mur och mark Plank Garage Inglasning av balkong Sundbybergs stad Exempelritningar Nybyggnad enbostadshus Tillbyggnad enbostadshus Mur och mark Plank Garage Inglasning av balkong Det här behöver du för att söka bygglov Handlingar Nedan ser du en checklista

Läs mer

efem arkitektkontor ab

efem arkitektkontor ab HERRGÅRDSBACKEN FLODA Sävespången Det sägs att man förr var tvungen att ta av mössan vid Floda Portar. På ett likande sätt skall de nya byggnaderna trappa ner och huka sig hövligt, för att inte störa viktiga

Läs mer

TEKNISK BESKRIVNING Brf Skogsparken 5 i Haninge, H105

TEKNISK BESKRIVNING Brf Skogsparken 5 i Haninge, H105 TEKNISK BESKRIVNING Brf Skogsparken 5 i Haninge, H105 MARK Kallförråd med storlek ca 6 m2 ingår med placering i närheten av bostaden, kallförråd till bostad 26 och 29 är placerade vid parkeringsanläggning

Läs mer

Uppdragsspecifikation

Uppdragsspecifikation Uppdragsspecifikation 1.1 Bakgrund Nya lokaler och driftbyggnader för busservice verksamhet är nödvändig av framförallt tre skäl: 1) Expansion av flygfrakt, 2) Slitna byggnader och lokaler 3) Safetyaspekten.

Läs mer

Vika Förskola Spring önskelista 20100209

Vika Förskola Spring önskelista 20100209 Vika Förskola Spring önskelista 20100209 Då vi har en gård som är mycket exponerad för solen känns solskydd extra viktigt. Backen upp mot rutschkanan där det kan vara mycket sol vill vi ha som den är eftersom

Läs mer

NOSTALIT. Antal/ Dimension Tjocklek Klass Vikt/st m 2 Övrigt

NOSTALIT. Antal/ Dimension Tjocklek Klass Vikt/st m 2 Övrigt N O S T A L I T NOSTALIT NOSTALIT En slingrande kärleksstig till bersån eller en vacker stenläggning vid den runda poolen? Nostalit är en unik marksten även anpassad för cirkelläggning och radier. Med

Läs mer

Detaljplan för bostäder inom Utby 3:25 - Älvängen, Ale kommun Parkeringshusutredning

Detaljplan för bostäder inom Utby 3:25 - Älvängen, Ale kommun Parkeringshusutredning Detaljplan för bostäder inom Utby 3:25 - Älvängen, Ale kommun Beställare: ALE KOMMUN Ledetvägen 6 449 80 ALAFORS Beställarens representant: Konsult: Uppdragsledare Handläggare gestaltning Norconsult AB

Läs mer

Vanliga frågor och svar

Vanliga frågor och svar Vanliga frågor och svar Nedan finns vanligt förekommande frågor och kortfattade svar. Är du osäker på vad som gäller för just din fastighet så är du välkommen att ringa eller komma in och träffa en handläggare

Läs mer

Nybyggnad kr kr

Nybyggnad kr kr Nybyggnad Attefallsbyggnad utan tekniskt. Gäller endast för en- och tvåbostadshus, Attefalls byggnaden kan vara ett förråd, enklare gäststuga, garage, carport, pool tak, växthus eller ett komplement till

Läs mer

Alingsås. Brf Hasseln, Sörhaga. Nya bostäder vid Säveån i Sörhaga RÄTT TILL ÄNDRINGAR FÖRBEHÅLLES, ANGIVNA YTOR ÄR PRELIMINÄRA 120113

Alingsås. Brf Hasseln, Sörhaga. Nya bostäder vid Säveån i Sörhaga RÄTT TILL ÄNDRINGAR FÖRBEHÅLLES, ANGIVNA YTOR ÄR PRELIMINÄRA 120113 Nya bostäder vid Säveån i Sörhaga RÄTT TILL ÄNDRINGAR FÖRBEHÅLLES, ANGIVNA YTOR ÄR PRELIMINÄRA 120113 fasadskiss, hustyp A Här erbjuds lägenheter med exklusivt läge vid Sävån. Närhet till bad och sandstrand

Läs mer

Hotel Lydmar. National museeum. Nybrokajen. Ny tillbyggnad

Hotel Lydmar. National museeum. Nybrokajen. Ny tillbyggnad Nybrokajen DRAMATEN OPERAN GRAND HOTEL NORDISKA MUSEET ROSENBAD SLOTTET SKEPPSHOLMEN tomt där Nobel Center väntas byggas Hotel Lydmar Ny tillbyggnad STOCKHOLM Byggnadens placering i staden Statyparken

Läs mer

Tank, brunn eller både och!

Tank, brunn eller både och! Tank, brunn eller både och! En enskild avloppsanläggning består vanligtvis av en slamavskiljare och en infiltrations- eller markbäddsanläggning. Syftet med anläggningen är både att rena avloppsvattnet

Läs mer

Ombyggnad av bostäder till passivhusstandard - erfarenheter. Ulla Janson Energi och ByggnadsDesign Lunds Tekniska Högskola

Ombyggnad av bostäder till passivhusstandard - erfarenheter. Ulla Janson Energi och ByggnadsDesign Lunds Tekniska Högskola Ombyggnad av bostäder till passivhusstandard - erfarenheter Ulla Janson Energi och ByggnadsDesign Lunds Tekniska Högskola Nya passivhusprojekt i Sverige Ett passivhus är en mekaniskt ventilerad byggnad

Läs mer

Restaurangvagnen inom byggnadsminnet Nora veteranjärnväg

Restaurangvagnen inom byggnadsminnet Nora veteranjärnväg Restaurangvagnen inom byggnadsminnet Nora veteranjärnväg Nora socken och kommun, Västmanland Anordnande av uteservering 2010-11 Charlott Torgén Rapport 2011:16 Engelbrektsgatan 3 Box 314, 701 46 ÖREBRO

Läs mer

Hantverks- och Industrihus i Göteborg AB (Higab)

Hantverks- och Industrihus i Göteborg AB (Higab) Hantverks- och Industrihus i Göteborg AB (Higab) INTRESSEANMÄLAN Konstnärligt gestaltningsuppdrag Angereds bad- och isanläggning, Göteborg DEL 1 2011-11-07 Intresseanmälan - konstnärligt gestaltningsuppdrag

Läs mer

OK IDOK I A RK ITEK TE R KOLGÅRDEN 12

OK IDOK I A RK ITEK TE R KOLGÅRDEN 12 OK IDOK I A RK ITEK TE R IDÉ I vår vision av Kolgården 12 kombineras ett modernt arkitektoniskt grepp med kvalitativa bostäder vars detaljer har en tydlig förankring i den lokala byggnadstraditionen. Den

Läs mer

Mölle By- och Kulturförening

Mölle By- och Kulturförening Mölle By- och Kulturförening Snyggt & trivsamt i Mölle CW Minnesanteckningar den 29 mars 2015 sidan 1 av 2 Möte den 25 mars 2015 Närvarande: Gunilla Larsson, Katja Löfqvist, Margaretha Medin, Christina

Läs mer

ISOLATORVÄGEN 10, VÄSTERÅS

ISOLATORVÄGEN 10, VÄSTERÅS TUNBYTORP 17 ISOLATORVÄGEN 10, VÄSTERÅS 31449.doc Tunbytorp 17, beskrivning.pdf VLMT Näringsfastigheter AB Tel 021-30 92 50 Box 2064 Mobil 070-212 92 50 720 02 VÄSTERÅS E-mail johnny@vlmt.se Hemsida www.vlmt.se

Läs mer

Proffs på öppningsbara tak! Uteserveringar Uterum Inglasning Pooltäckning Räcken

Proffs på öppningsbara tak! Uteserveringar Uterum Inglasning Pooltäckning Räcken Proffs på öppningsbara tak! Uteserveringar Uterum Inglasning Pooltäckning Räcken Zabra Inledning Alla produkter från Zabra måttanpassas efter kundens individuella behov tack vare flexibel och kostnadseffektiv

Läs mer

Gåsmossens Samfällighetsförening Förslag till renovering av lekplatser Årsmöte 2009-03-18

Gåsmossens Samfällighetsförening Förslag till renovering av lekplatser Årsmöte 2009-03-18 Gåsmossens Samfällighetsförening Förslag till renovering av lekplatser Årsmöte 2009-03-18 Bakgrund Gåsmossens lekplatser har sedan området byggdes varit mycket populära anläggningar för traktens barn.

Läs mer

inom dessa områden. Vi på Lövångersbygg AB kan utföra så mycket mer än så dina önskemål, vår standard. BYGGLOV MARKARBETEN BETONGPLATTA

inom dessa områden. Vi på Lövångersbygg AB kan utföra så mycket mer än så dina önskemål, vår standard. BYGGLOV MARKARBETEN BETONGPLATTA Kom Har du kanske en idé om att bygga? Vi kan erbjuda alla möjliga typer av byggnader som kan utformas efter dina önskemål. De flesta förfrågningarna från våra kunder handlar om Garage, stugor, maskinhall

Läs mer

SKAPA RUM FÖR SOPTUNNAN

SKAPA RUM FÖR SOPTUNNAN SKAPA RUM FÖR SOPTUNNAN -Designerns bästa tips SKAPA RUM FÖR SOPTUNNAN Restavfall, trädgårdsavfall och matavfall. En soptunna kan enkelt bli två och snart tre, för den som vill sortera så mycket som möjligt

Läs mer

Detaljplan för Storsjöbadet, om- och tillbyggnad Ägir 2 m fl, Östersunds kommun

Detaljplan för Storsjöbadet, om- och tillbyggnad Ägir 2 m fl, Östersunds kommun 1 Dnr Ädh 2348/2005 Dnr planmodul: P 05/0029 Detaljplan för Storsjöbadet, om- och tillbyggnad Ägir 2 m fl, Östersunds kommun ANTAGANDEHANDLING ÖSTERSUNDS KOMMUN Samhällsbyggnad den 31 maj 2006 2 PLANBESKRIVNING

Läs mer

Handlingsalternativ för Näckenbadet

Handlingsalternativ för Näckenbadet 2013-11-07 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2013/635-292 Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott Handlingsalternativ för Näckenbadet Förslag till beslut Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott konstaterar

Läs mer

KS Teknik & Service arbetar i nuläget med att projektera gata, VA och bilda tomter för både en- och flerbostadshus uppe på Årbol, ovanför Orrvägen.

KS Teknik & Service arbetar i nuläget med att projektera gata, VA och bilda tomter för både en- och flerbostadshus uppe på Årbol, ovanför Orrvägen. VD Roland Kindslätt Tjänsteskrivelse 2015-03-05 Bakgrund Sedan sekelskiftet så har behovet av bostäder sakta men säkert ökat. Främst Edshus AB hade då betydande vakanser men kurvan har över tid ständigt

Läs mer

NÄRLUNDA VÄGFÖRENING INFORMATIONSMÖTE Onsdagen den 3 juni 2015 kl. 19.15 Sånga Säby Hotell & Konferens

NÄRLUNDA VÄGFÖRENING INFORMATIONSMÖTE Onsdagen den 3 juni 2015 kl. 19.15 Sånga Säby Hotell & Konferens NÄRLUNDA VÄGFÖRENING INFORMATIONSMÖTE Onsdagen den 3 juni 2015 kl. 19.15 Sånga Säby Hotell & Konferens Detta är ett informationsmaterial inför den omförrättning som Närlunda vägförening står inför. Ett

Läs mer

Gestaltningsprinciper Lalandia i Motala

Gestaltningsprinciper Lalandia i Motala Gestaltningsprinciper Lalandia i Motala sida 1 Lalandia i Motala Gestaltningsprinciper Fasad Volymer, gestaltning och karaktär Den nya byggnaden eftersträvar en egen och samtida karaktär dock med respekt

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV. Joakim Bengtsson Sabina Rubbi

UPPDRAGSLEDARE. Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV. Joakim Bengtsson Sabina Rubbi 14 UPPDRAG Mörviken Åre Krook & Tjäder UPPDRAGSNUMMER 7002481 UPPDRAGSLEDARE Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV Joakim Bengtsson Sabina Rubbi DATUM 2016-02-10 REVIDERING Kommentarer Disposition och mått parkeringsplatser

Läs mer

Utlåtande 2002:106 RIII (Dnr 2703/02)

Utlåtande 2002:106 RIII (Dnr 2703/02) Utlåtande 2002:106 RIII (Dnr 2703/02) Avtal avseende stabilisering av grundvattennivån under riksbyggnaderna på Helgeandsholmen Villkorat av kommunfullmäktiges godkännande senast 4 november 2002 Kommunstyrelsen

Läs mer

FÖRTECKNING, A-RITNINGAR ÄLGÖ KONSTHALL, MIKAEL RICHTER FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG 2006 05 14

FÖRTECKNING, A-RITNINGAR ÄLGÖ KONSTHALL, MIKAEL RICHTER FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG 2006 05 14 FÖRTECKNING, A-RITNINGAR, MIKAEL RICHTER DATUM SENAST REV 2006 05 14 SIDA1 AV 1 apolis AB, Körsbärsvägen 22, 114 23 Stockholm TEL 08-6730380 www.apolis.se RITNINGSNUMMER REV RITNINGENS INNEHÅLL FORMAT

Läs mer

Väg 76 förbi Norrtälje Arbetsplan

Väg 76 förbi Norrtälje Arbetsplan Arbetsplan Tekniskt PM Byggnadsverk Utställelsehandling Dokumentinformation Objektnummer VST 42710 Objektnamn Väg 76 förbi Norrtälje Filnamn 0K060001 Filtyp Textdokument Programversion Word Projekteringssteg

Läs mer

Entré till stadshuset på markplanet nedanför. Etapp 1 Etapp 2

Entré till stadshuset på markplanet nedanför. Etapp 1 Etapp 2 Cykelleder T Entré till stadshuset på markplanet nedanför T Etapp 1 Etapp Gård T Nya Torg Nya gator Översiktsplan Den nya byggnaden spelar en aktiv roll i stadsplanen för västra Lund och i projektet att

Läs mer

OS-/PARALYMPICS 2026 ANLÄGGNINGAR TULLINGE Hamra, Botkyrka

OS-/PARALYMPICS 2026 ANLÄGGNINGAR TULLINGE Hamra, Botkyrka Bilaga 4 - Utredning avseende Stockholms möjligheter att arrangera vinter-os och Paralympics 2026 Januari 2017. OS-/PARALYMPICS 2026 ANLÄGGNINGAR TULLINGE Hamra, Botkyrka UTREDNING VINTERSTADION FÖR LÄNGDSKIDOR,

Läs mer

Bybladet. Oktober 2015

Bybladet. Oktober 2015 Bybladet Oktober 2015 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Städdagen hösten 2015 Fasadprojektet Takprojektet Byte av filter Möjlighet till fler nycklar Kostnad för borttappade brickor till tvättstugan

Läs mer

Uppdraget från planavdelningen var utföra en byggteknisk bedömning och konstatera:

Uppdraget från planavdelningen var utföra en byggteknisk bedömning och konstatera: Strömstads Kommun 2014-10-03 Planavdelningen 452 80 Strömstad Utlåtande över Rosa huset På uppdrag av Planavdelningen genom AB Strömstadbyggen har 2014-10-02 en byggteknisk utredning utförts, deltagande

Läs mer

Behöver jag bygglov Behöver jag kontrollansvarig

Behöver jag bygglov Behöver jag kontrollansvarig Bilaga SBN 32.2013 Behöver jag bygglov Behöver jag kontrollansvarig Riktlinjer för när bygglov och kontrollansvarig krävs, beslutade av samhällsbyggnadsnämnden i Tingsryds Kommun 2013-03-12, 32. Utgår

Läs mer

Handikappramper

Handikappramper Handikappramper Handikappramper Weland tillverkar stabila, säkra och lättmonterade handikappramper av hög kvalitet. Handikappramperna tillverkas av stål, men vi kan även leverera ramper i aluminium. 2

Läs mer

Nyttjande- och trivselregler för medlemmar i Brf Fågelbro 6, Värmdö 2010-02-22

Nyttjande- och trivselregler för medlemmar i Brf Fågelbro 6, Värmdö 2010-02-22 Nyttjande- och trivselregler för medlemmar i Brf Fågelbro 6, Värmdö 2010-02-22 Uppvärmning Husen ska under alla tider på året vara uppvärmda till minst 10 grader Celsius för att undvika allvarliga frysskador

Läs mer

I föreliggande detaljplaneförslag uppfylls nedanstående ambitioner enligt stadens riktlinjer:

I föreliggande detaljplaneförslag uppfylls nedanstående ambitioner enligt stadens riktlinjer: Sida 1 (5) Checklista Antas i kommunfullmäktige Detaljplanens namn: Dnr: 2013-09481 Stadsdel: Kista Svar senast: 2016-02-01 Syfte och huvuddrag Stadsbyggnadskontoret har upprättat ett detaljplaneförslag

Läs mer

uteplatser i markplan på balkongsidorna i Brf Sjöhästen

uteplatser i markplan på balkongsidorna i Brf Sjöhästen 28-- (8) Regler för uteplatser i markplan på balkongsidorna i Brf Sjöhästen Formaliteter. Alla medlemmar i föreningen som har uteplats i markplan (terrass) har rätt att i enlighet med dessa regler genomföra

Läs mer