Foto: Bildbyrån EM-KVALRYSAREN FORTSÄTTER Sveriges matcher sänds i Kanal 5

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Foto: Bildbyrån EM-KVALRYSAREN FORTSÄTTER Sveriges matcher sänds i Kanal 5"

Transkript

1 Hösten 2015 på

2 Foto: Bildbyrån EM-KVALRYSAREN FORTSÄTTER Sveriges matcher sänds i Kanal 5 Zlatan Ibrahimovic och fotbollslandslagets sommarlov får vänta - först måste Montenegro besegras hemma på Friends Arena 14 juni. Sveriges EM-kvalgrupp är hård och jämn, där varje poäng är viktig för att vi ska kunna njuta av en mästerskapssommar i Frankrike Montenegro är allt annat än en enkel motståndare. Halvvägs genom kvalet har den lilla republiken vid Adriatiska havets kust häng på tredjeplatsen i gruppen och därmed en chans att gå vidare. I september kulminerar Zlatans och herrlandslagets kvalresa mot fotbolls-em. Med några dagars mellanrum väntar matcher mot Ryssland och Österrike, svenskarnas främsta utmanare om de åtråvärda mästerskapsplatserna i Frankrike. En månad senare avslutas kvalspelet mot Liechtenstein och Moldavien. Sveriges matcher sänds på Kanal 5 medan Kanal 9 och Eurosport 2 visar de viktigaste matcherna från de andra kvalgrupperna.

3 NYTT PÅ KANAL 5 I HÖST JORDEN RUNT PÅ 6 STEG Premiär i höst Från en främling i den senegalesiska öknen till kocken Gordon Ramsay på sex steg? I Jorden runt på sex steg kastar sig de två vännerna ut på ett spektakulärt äventyr och en hisnande resa över hela jordklotet för att testa teorin som säger att inga två människor på jorden är längre än sex personer ifrån varandra. Genom vänner, bekanta och kontakter relaterar vi alla till varandra på maximalt sex steg. Helt utan att använda sina egna kontakter ska de lyckas nå en känd person i sex steg. Resorna tar dem till oanade platser, människor och möten som ingen hade kunnat ana, allra minst de själva. Det blir tre osannolika resor som tar Filip & Fredrik till sex kontinenter, 32 olika platser och de reser sammanlagt över tre varv runt jorden. En av resorna inleds i de nepalesiska bergen där Filip & Fredrik får veta att de ska ta sig till kocken Gordon Ramsay. De får kontakt med en liten tant i en by, den piercade och yvigt rökande Sun-Maya. Hon tipsar dem om en journalist hon känner i Kathmandu. Där börjar resan över världen, försöket att på sex steg kunna ta sig från Sun- Maya i Nepal till kocken Gordon i Los Angeles. Under resorna möter Filip & Fredrik oväntade platser och människor, de råkar ut för djur och sjukdomar och får testa om vår värld faktiskt kanske inte är så väldans stor trots allt. Jorden runt på sex steg produceras av Mexiko media för sändning i Kanal 5 i höst.

4 ETT JOBB FÖR BERG Premiär i höst Måste man älska mollusker för att vara stjärnkock? Hur mycket tjänar man som lyxmäklare i New York? Vad gör man om man svimmar av nervositet på Dramatens stora scen? Hur kul är det egentligen att som elitidrottare bara få festa till på frön? Och måste man verkligen spraytanna sig orange för att bli en bra låtskrivare? Allt det och mycket mer kommer Carina Berg ta reda på när hon under hösten praoar hos några av Sveriges härligaste stjärnor. Under några späckade dagar följer hon varje steg och lyder minsta vink från handledarna - Leif Mannerström, Andreas Carlsson, Emma Green, Fredrik Eklund och Marie Göranzon. Som en liten jobbig fluga klistrar sig Carina fast för att lära sig allt om jobbet och personen hon följer, på såväl jobbet som hemma. Allt avslutas med att veckans huvudperson får sätta Carina på prov för att se vad hon har lärt sig. Är det månne Ett jobb för Berg?

5 BARNCANCERGALAN DET SVENSKA HUMORPRISET Sänds i höst Nu får den högklassiga och älskade svenska humorn äntligen en egen prisgala. Kanal 5 och Barncancerfonden presenterar Barncancergalan - det svenska humorpriset där det gångna årets bästa insatser inom humor belönas på en stor, direktsänd gala. På galan förenas humorhyllningar och priser till Sveriges roligaste med insamling till kampen mot barncancer. I över 25 år har Kanal 5 varit starkt förknippad med färgstark humorproduktion och Roligare TV. Vi är nu stolta över att kunna presentera Barncancergalan det svenska humorpriset som är en del av SBS Discoverys övergripande samarbete med Barncancerfonden. Det svenska humorpriset inrättas för att belöna de främsta och mest tongivande personerna och insatserna inom svensk humor under det gångna året. En jury bestående av tolv personer från olika delar av humorvärlden kommer att dela ut priserna till de artister och personligheter som visat på störst kreativitet och lockat fram de scener som får oss att aldrig vilja sluta att skratta. I juryn hittar vi såväl komiker och skådespelare som regissörer, producenter och manusförfattare från både film, tv och scen. Juryn består av Kristian Luuk, Johan Ulveson, Babben Larsson, Annika Lantz, Sissela Benn, Peter Apelgren, Lasse Åberg, Sara Haag, Ulf Kvensler, Brita Zackari, Lena Rehnberg, Martin Persson och Linus Almqvist, Barncancerfonden (Juryns ordförande).

6 BERG & MELTZER PÅ OSCARS Premiär i höst Sist vi såg Sveriges härligaste programledarduo tillsammans var när de lämnade sin comfort zone och gav sig ut på en efterlängtad road-trip i kritikerrosade succéprogrammet Berg & Meltzer i Amerika/Europa. Nu är Carina och Christine äntligen tillbaka redo att förverkliga nästa stora dröm. Med start i höst ser vi dem i en sprakande drömshow i programmet Berg & Meltzer på Oscars (arbetsnamn). Varje vecka kommer tjejerna att bjuda in kända och okända gäster till en härlig kväll på Oscarsteaterns scen där precis allt kan hända. Det kommer bjudas på gäster, musik, spontana upptåg, överraskningar och en jäkla massa Berg och Meltzer.

7 FEST HOS BINDEFELD Premiär i höst Micael Bindefeld är en av Sveriges genom tiderna mest omskrivna och uppskattade festfixare. Han har med sina magnifika och generösa evenemang lockat såväl Hollywoodstjärnor och kungligheter som superentreprenörer och one-hit-wonders. Vanligtvis ser vi honom i en miljö fylld av glitter och glamour nu får vi dock möta honom i en helt ny miljö. I programmet Fest hos Bindefeld (arbetsnamn) tar han oss med till sitt älskade smultronställe - sommarhuset i skärgården. Här bland kobbar och skär, prunkande blomster och praktfulla trädgårdsland kommer Micael varje vecka bjuda in nära vänner, tillsammans med nya personer han är nyfiken på, till sitt middagsbord i trädgården. Till sin hjälp har Micael två av sina närmaste vänner, Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Vi är med från start när temat för veckans middag bestäms, menyer skrivs, maten lagas, borden dukas, drink hälls upp och gästerna välkomnas. Minsta detalj kommer att granskas av perfektionisten Micaels öga och i sann Bindefeldanda kan vi förvänta oss dignande och överdådigt, denna gång på temat hemodlat, nyskördat och blomstrande, då middagen intas på bryggan eller i Micaels växthus.

8 TREVLIGT FOLK Premiär i vinter Som första afrikanska lag någonsin har Somalia precis anmält sig till bandy-vm. De unga spelarna bor dock inte i Somalia. De bor i Borlänge. Och ingen av dem har någonsin stått på ett par skridskor. VM i Sibirien börjar om sex månader. Någon tycks ha tänkt väldigt långt utanför boxen. Dokumentären Filip & Fredrik presenterar TREVLIGT FOLK har gjort succé allt sedan den hade premiär på Göteborgs filmfestival. Den har visats i riksdagen och fått statsministern att gråta och har dragit över personer till biograferna under våren. Nu kommer tv-serien där vi får hela historien. I ett Borlänge där främlingsfientlighet fått fäste följer vi bandysatsningens initiativtagare Patrik Andersson, en färgstark lokalprofil som med lite udda idéer och stort hjärta försöker driva projektet framåt. Samtidigt kämpar lagets förbundskapten Pelle Fosshaug, svensk bandys egen badboy, med sin kanske svåraste uppgift hittills - att träna laget redo för VM. I centrum står spelartruppen, 17 unga män som alla flytt sitt hemland och börjat om. Bredvid dem finns lagledaren Mursal Isa. Alltid klanderfri i lila kostym, alltid på spelarnas sida. Målbilden är tydlig; att gå från noll till någonting. Och att efter sex månader stå på en bandyplan i Sibirien. I tv-serien Trevligt folk (arbetsnamn) får vi mer av den ganska komplexa historien som det innebar när 17 unga somaliska män ska lära sig spela bandy på VM-nivå. Resan var krokigare än vad som kunde visas i dokumentären och i fem avsnitt i höst blir det personligare och fyllt av alla de gupp på vägen som resan mot VM hade. Vi får till exempel följa det mödosamma arbetet med att få in pengar till projektet, som när Filip Hammar lämnar sitt julfirande med nyfödda dottern i Los Angeles för att medverka på en julshow i Borlänge. Eller följa hur initiativtagaren Patrik hastigt förlorar sin far under arbetet inför VM och hur han tvingas hantera det. Dessutom mer om den färgstarke sponsorn Billy Tang och spelaren Ahmed Housseins längtan efter sin mamma. Allt genom Filip och Fredriks nyfikna och engagerade berättande.

9 CSI: CYBER Premiär i höst I slutet av den fjortonde säsongen planterades kommande spinoffen CSI: Cyber in i handlingen då Patricia Arquette från cyberdivisionen på Quantico assisterade teamet i Las Vegas (CSI-avsnittet sändes 9 juni 2014 i Kanal 5). Spinoffserien startade i USA nu i vår och kommer till Kanal 5 under hösten. Patricia Arquettes karaktär agent Avery Ryan leder cyberbrottsdivisionen på FBI och utreder brott som utförs online men som får grava konsekvenser för människor i verkliga livet. I hennes team finns bland annat agenterna Elijah Mundo (James van der Beek), Daniel Krunitz (Charley Koontz) samt Raven Ramirez (Hayley Kiyuko) och Brody Nelson (Shad Moss). Dessutom ser vi Peter MacNicol som Averys chef Simon Sifter. I första avsnittet utreder teamet ett flertal fall av kidnappade bebisar. Nyligen bekräftades att CSI: Cyber får en andra säsong, medan CSI: Crime Scene Investigation läggs ned. DB Russell (Ted Danson) kommer dessutom fortsätta sin resa i CSI: Cyber säsong 2.

10 SVERIGES VÄRSTA KÄNDISBILFÖRARE Premiär i höst Kändisskap står på intet sätt i relation till tålamod, planering och impulskontroll tre egenskaper som kännetecknar en bra bilförare. Nu får sex kändisar chansen att bättra på sin bilkörning, även om de själva inte alltid anser att det är något fel på den. Fastnaglad gaspedal, impulsiva tvärbromsningar, tveksam blinkerskontroll och filbyte sådär lite efter humör. Trafiken rullar på i Sverige, men trots hårda lagar, regler och körkortskrav finns det de som lyckas ställa till det rejält för både sig själv och andra i trafiken. Kändisskap står på intet sätt i relation till tålamod, planering och impulskontroll tre egenskaper som kännetecknar en bra bilförare. Nu får sex kändisar chansen att bättra på sin bilkörning, även om de själva inte alltid anser att det är något fel på den. Tillsammans med en förhoppningsvis mer insiktsfull kamrat ska de nu följa programledaren Adam Alsing till prövningarna i Sveriges värsta bilförare. Där utsätts de för utmaningar bakom ratten och tävlingar som sätter kunskaperna på prov. Hinderbanor, halkbanor, att backa eller kanske även den fruktade fickparkeringen. De medverkande och deras co-drivers är Lulu Carter och Pernilla Parszyk, Josefin Crafoord och Anna Eriksson, Patrik Sjöberg och Bobbo Krull, Alexandra Kissie Nilsson och Rosanna Charles, Harald Treutiger och Tilde Fröling, Ralf Gyllenhammar och Johan Plexus Oldenmark. En jury avgör vilka som kan släppas ut i trafiken igen. Den består av körskolerektorn Jeanette Jedbäck Hindenburg, den f.d. polisen och yrkesofficeren Johan Sörbom och den kunnige motorentusiasten Patrik Budda Ljungqvist.

11 DRAMA: 1OO CODE OCH GÅSMAMMAN Premiär för 100 code i höst, premiär för Gåsmamman under 2016 Stockholm står som spelplats i den nya svenskamerikanska kriminalserien 100 Code där vi följer den New York-baserade kriminalpolisen Tommy Conley (Dominic Monaghan) när spåren i en mordutredning leder honom till Stockholm. Här möter han Michael Eklund (Michael Nyqvist), en samvetsgrann och korrekt polis som vigt sitt liv åt jobbet, men som tappat gnistan efter att ha förlorat sin fru i cancer. Conleys inträde i Eklunds liv blir dock en nytändning. Med sitt stundtals heta temperament och en kompromisslös vilja att hitta den skyldige lyckas Conley vinna Eklunds engagemang, även om deras samarbete till en början inte är helt okomplicerat. Conley drivs av en till synes outtröttlig energi, men brottas också med demoner från sitt förflutna. Gåsmamman är nästa steg i Kanal 5 och SBS Discoverys dramasatsning efter inspelningarna av den svensk-amerikanska dramaserien 100 Code. I den stjärnspäckade casten ser vi Alexandra Rapaport, Tommy Körberg, Ivan-Mathias Peterson, Lisette Pagler, Shelbly Niavarani, Ulf Friberg. Manusförfattare är Camilla Ahlgren och Martin Asphaug. Gåsmamman produceras av Endemol i samproduktion med SBS Discovery och Flow Network. Serien kommer att visas på Kanal 5 under 2016.

12 ÅTERKOMMANDE TITLAR PÅ KANAL 5 NYA ARGA SNICKAREN + ARGA SNICKAREN VIP Nya säsonger för Nya Arga snickaren och Arga Snickaren VIP i höst I höst är tittarsuccéen Arga Snickaren VIP tillbaka med en ny säsong och Sveriges mest passionerade, tillika mest ärliga och sanningssökande snickare, Anders Öfvergård, står redo att hjälpa några av Sveriges mest färgstarka kändisar. I höstens program får vi följa med till Henrik Schyfferts jaktstuga, Gudrun Schymans skånegård på Österlen, Frank Andersons lägenhet i Stockholm, Tommy Körbergs sommarhem utanför Trosa, E-types gård på Adelsö och Isabell Adrian och Steve Angelos lyxvilla i Hollywood Hills. Samtliga har på olika sätt kört fast i sina hemmabyggarprojekt och Anders står redo att utan omsvep och krusiduller syna deras brister och ifrågasätta varför de hamnat i den sits de befinner sig i. I våras tog Pirre och Mackan över hammaren efter Anders Öfvergård i programmet Nya Arga snickaren och i höst är programmet tillbaka igen. Livsfarliga elledningar, mögliga källare, tak som läcker och väggar som rasar in är bara några av de problem duon stöter när de rycker ut för att hjälpa nya familjer som tappat kontrollen över sina hem och sina liv.

13 PARTAJ Säsong 9 startar i höst Partaj står stadigt på söndagarna och i höst är partajensemblen med Johan Petersson i spetsen tillbaka för att ta sig an kändisarna, tvprogrammen och fenomenen det pratas om. Och inte minst de svenska politikerna som både käbblar, avtalar och kurtiserar. Med några av Sveriges allra främsta skådespelare och komiker i ensemblen får vi se deras sanningar om kändisarna det pratas om, tv-programmen det tittas på och politikerna som alla vet exakt hur landet ska styras. I Partajs ensemble hittar vi begåvade imitatörer och skådespelare. I spetsen ser vi Mr Partaj själv, Johan Petersson. Till sin hjälp har de varje vecka en särskilt inbjuden känd svensk gäst som är modig nog att kasta sig in i Partaj och leda programmet under en kväll.

14 SOFIAS ÄNGLAR Säsong 5 startar i höst Ibland är ödet fruktansvärt orättvist. För hur mycket vi än vill att allt ska vara bra, hur hårt vi än jobbar och hur mycket vi än älskar varandra finns det vissa saker som vi inte kan styra över. I höst är Sofias änglar tillbaka, programmet där Johnnie Krigström, Mattias Särnholm och Sofia Wistam hjälper några av alla de som har haft riktig, riktig otur. I en ny säsong får Johnnie, Mattias och Sofia chansen att hjälpa människor som har hamnat i svåra situationer i livet. I Sofias änglar använder de sina olika kunskaper för att hjälpa familjer med sina hem och praktikaliteter som kommit på undantag när en sjuk familjemedlem, olyckor eller annat kommit i vägen för det liv man egentligen hade tänkt sig. Trion hjälper bland annat till med handikappanpassning, sjukrum, avlastning eller att göra klart renoveringar som fastnat på grund av sjukdom eller sorg. De hjälper också till med annat som kan göra vardagen lite lättare när man har annat som tar upp all tid. För när man mår som sämst så kan det mesta kännas omöjligt. Men genom att börja med att göra i ordning hemma, kan Sofias änglar förhoppningsvis skapa en nystart och hjälpa familjerna att vända livet till det bättre.

15 DESSERTMÄSTARNA Säsong 3 startar i höst Dessertmästarna är tillbaka med en ny säsong där årets dessertmästare 2015 ska koras. Tretton av Sveriges främsta inom desserter och sötsaker tävlar mot varandra i en knivskarp kamp. Vem kan göra den mest njutningsfulla chokladpralinen, den mest oemotståndliga gourmetdesserten eller den mest nytänkande versionen av en riktig klassiker? De tävlande är välmeriterade fullblodsproffs som alla vet hur en dessert ska göras, men vem visar på mest kreativitet, smakkänsla och yrkesskicklighet? Varje vecka åker en tävlande ut och till sist återstår två tävlande som möts i final. I två säsonger har svenskarnas undertryckta längtan efter smakfulla desserter avslöjats när Dessertmästarna har blivit oerhört populärt bland tittarna kammade Marie Skogström från Växjö/Malmö hem vinsten och 2014 var det Varbergssonen och Malmöbon Joel Lindqvist som vann med sina nyskapande desserter. Juryn består av tre mycket framstående konditorer som bestämmer resultatet i tävlingen. Dessa är: konditorn Roy Fares som blivit utnämnd till Årets konditor, vunnit guld i kokboks-vm och lett egna programmet United States of Cakes i Kanal 5. Konditorn Magnus Johansson som ansvarat för Nobeldesserterna i över tio år, startat Stockholms chokladfestival samt vunnit OS-guld med kocklandslaget. Fransmannen Sebastien Boudet som arbetat över hela världen, en bagarson som brinner för både konditori och surdegsbakning.

16 GREY S ANATOMY Säsong 12 startar i höst Shonda Rhimes långkörare Grey s Anatomy är tillbaka i höst med en tolfte säsong av sjukhusdramat. I slutet av den elfte säsongen förlorade Meredith sin man när Derek (Patrick Dempsey) lämnade serien och efter sorg på Grey Sloan Memorial möter läkarna vardagen tillsammans. Nya läkarkandidater ansluter och trebarnsmamman Meredith Grey går vidare med livet.

17 SITCOM-TISDAG Tisdagar i höst Tisdagar på Kanal 5 förgylls av några av världens bästa sitcoms med storsuccén The Big Bang Theory som det stora dragplåstret Serien, som fortfarande är USA s största manusdrivna show, är förnyad för minst två säsonger till och återkommer med den nionde säsongen i höst. Vårens åttonde säsong avslutades med Sheldons önskan att få Penny och Leonard att bestämma datum för sitt bröllop, vilket ledde till något helt annat. Under säsongen har Sheldon och Amys myrsteg framåt i den kontraktsstyrda relationen givit förebud om en mjukare framtoning hos huvudpersonen Sheldon Cooper. Innevarande säsong avslutas 7 maj i USA och 26 maj på Kanal 5. Bland de övriga titlarna som hör hemma på sitcom-tisdagarna finns Anna Faris och Allison Janneys Mom som är tillbaka med fortsättningen av säsong 2 och kommande säsong 3, Mike & Molly är tillbaka nu i juni med fantastiska komediennen Melissa McCarthy, Black-ish återvänder i höst med nya avsnitt och The Middle är tillbaka redan nu i sommar med nya avsnitt.

18 FLER TITLAR SOM ÅTERKOMMER Kriminalserier tillbaka i höst Criminal Minds är tillbaka redan i augusti med återstoden av säsong 10. Säsong 10 har bjudit på en ny agent vid namn Kate Callahan som spelas av Jennifer Love Hewitt. Nyligen blev det känt att Hewitt väljer att lämna serien då hon väntar barn och showrunner Erica Messer lockar med olika gästskådespelare till nästkommande elfte säsongen. Law & order Special Victims Unit fortsätter sextonde säsongen under hösten och kommande säsong 17 tar vid. The Mysteries of Laura med Debra Messing i huvudrollen återvänder i höst och med en kommande andra säsong.

19 SATURDAY NIGHT LIVE Säsong 41 startar i höst En av världens mest långlivade humorshower är tillbaka i höst med den fyrtioförsta säsongen. Under den jubilerande fyrtionde säsongen har showen firats med specialavsnitt och bjudit på gäster som Taraji P. Henson, Scarlett Johansen och Reese Witherspoon. Majs säsongsavslutning leds av komikern Louis C.K och sänds 30 maj på Kanal 9 (16 maj på amerikanska NBC).

20 THE WALKING DEAD Säsong 6 startar i höst Världens tidigast förklarade kultserie är tillbaka med en sjätte säsong. I slutet av femte säsongen, som sändes i Kanal 9 en vecka efter amerikansk sändning, kom Ricks grupp fram till Alexandria och möttes av nya problem som den relativa tryggheten förde med sig. Sjätte säsongen startar i USA i oktober och strax därefter i Kanal 9.

21 KANAL 9-FAVORITER OCH FOTBOLL Kanal 9-favoriter tillbaka i höst Under hösten fortsätter fjärde säsongen av Top Gear USA. Höstsäsongen bjuder också på nya avsnitt ur femte säsongen av Grand Designs Australien och fler Kanal 9-favoriter kommer att dyka upp under höstens gång. Major Crimes fjärde säsong startar senare i höst och tredje säsongen av Person of Interest fortsätter i september. Dessutom bjuder hösten i Kanal 9 på en hel del fotboll då EM-kvalet fortsätter i september och oktober.

22 NYA BIG BROTHER Tillbaka i höst Big Brother gjorde comeback i Discovery Networks Kanal 9 hösten 2014, där den blev kanalens mest sedda program linjärt och lockade rekordpublik online. I höst återvänder programmet med programledaren Adam Alsing i spetsen, men denna gång i Kanal 11 och på Dplay och med enbart svenska deltagare i extremt kameraövervakade Big Brother-huset. Vi lever i en tid där allt fler vill synas, höras och ta plats. Och att få rak insyn i andras liv är ett fenomen som ständigt fascinerar. Det är naturligtvis några av anledningarna till att Big Brother, nära 15 år efter världspremiären, är ett otroligt starkt tv-koncept.

23 VÄRLDENS STILIGASTE REALITY Premiär i höst för House of DvF samt mer av Kardashians Tio unga, lovande designers tävlar om drömjobbet chansen att arbeta för och lära sig av mästardesignern och stilikonen Diane von Furstenberg och bli en av märkets ambassadörer. De unga kreatörerna må vara stilkänsliga, men de är ovana vid modevärldens tävlingsinriktade arbetsmiljö och de benhårda oskrivna regler som styr branschen. Deras nya chef är en av modevärldens ikoner och driver ett modeimperium, hon har höga krav och en önskan om att ge unga kvinnor utrymme och kraft. Dessutom kommer Kanal 11-tittarna i höst åter få följa med in i vardagen hemma hos den månghövdade familjen Kardashian i familjens eget serieimperium.

24 GALAVANT Premiär i höst Tjusige riddaren Galavant har ett enda mål att hämnas på kung Richard och därigenom återfå sitt goda rykte och sin hustru Magdalena, som kungen stal. I sitt värv assisteras Galavant av prinsessan Isabella och väpnaren Sid, samtidigt som kung Richard försöker vinna sin fånges förtroende och kärlek. I denna osannolika, äventyrliga musikalkomedi är det riddare och sköna jungfrur för hela slanten när vi följer Galavants resa genom medeltida miljöer. Galavant är skapad av Don Fogelman (bla Bilar, Trassel och Crazy, stupid, love) och serien är förnyad för en andra säsong.

25 KANAL 11-FAVORITERNA TILLBAKA Nya säsonger av Once upon a time, Scandal, Marvel s Agents of S.H.I.E.L.D Once upon a time återvänder med femte säsongen, Scandal med likaså femte säsongen, The Originals är tillbaka med säsong 3, Arrow är tillbaka med fortsättningen av säsong 3, Marvel s Agents of S.H.I.E.L.D är tillbaka med tredje säsongen och Supernatural är tillbaka med säsong 11. Scandals fjärde säsong bjöd på stort drama och nya kärleksintressen för Olivia Pope. I början av säsong 4 tvingades Olivia ur exilen med Jake, när hon nåddes av budet att Harrison hittats död. Inför vinteruppehållet kidnappades Olivia av en okänd aktör och användes som pant för att utpressa presidenten att gå i krig. Medan kampen att avslöja B613 fortsätter ökar riskerna för Olivia och hennes team när hennes far Rowan tar i allt hårdare för att tysta sin dotter. I andra säsongen av Marvel s Agents of S.H.I.E.L.D upplevde SHIELD-styrkan splittring när Hydra söndrade det tätt sammansvetsade teamet. Skyes förvandling och möte med föräldrarna spanns ut samtidigt som Coulsons theta-protokoll fick övriga i teamet att misstro honom. Till sist fick Coulson slå sig samman med fienden för att stå upp mot Hydra. (Säsongsavslutningen sänds 4 juni i Kanal 11).

26 MOTORMÅNDAG Nya och återkommande motorfavoriter på måndagar Cars that rock with Brian Johnson är glädjande tillbaka med en andra säsong redan 17 augusti. Dessutom träffar vi senare i höst Jimmy de Ville i Engine Addict och teamet i Misfit Garage i nya avsnitt. Självklart är favoriterna Mike och Edd tillbaka med nya avsnitt av Wheeler dealers och detsamma gäller för Richard och Aaron i Fast n Loud (som dessutom redan nu 25 maj är tillbaka med nya episoder).

27 TILLBAKA TILL ALASKA Säsong 11 av Dödlig fångst startar 18 augusti Elfte säsongen av Discovery-favoriten Dödlig fångst startar 18 augusti. Med nya krabbfiskekvoter för Berings sund finns det stora vinster att göra för de kaptener som vågar utsätta sig själva och sina besättningar för stora risker. För fiskebåtarna utanför Alaskas kust gäller det att vara först på plats oavsett väder för att få storfångsten. Kaptenernas utmaningar ligger inte bara till sjöss Wild Bill måste acceptera sonen för den han är, Johnathan på Time bandit måste hantera både familjeproblem, sin egen vacklande hälsa och båtens reparationer för att få sitt företag på rätt köl igen, kapten Keith på The Wizard letar efter en perfekt deckhand och Cornelia Maries Josh Harris försöker kliva ur sin framlidne fars skugga som kapten. Självklart är kapten Sig Hansen tillbaka som kapten på F/V Northwestern. Dessutom startar serien The Last Alaskans 25 augusti och andra säsongen av Edge of Alaska där vi rör oss i Alaskas utkanter är tillbaka med andra säsongen senare i höst.

28 FASCINERANDE TEKNIK Premiär för Outrageous engineering blunders 20 augusti I Outrageous engineering blunders, som startar 20 augusti, går vi på djupet med världens största misslyckade konstruktioner och byggen. Tredje säsongen av Mighty planes startar senare i höst, dessutom ser vi serien Planes that changed the world. Förklaring följer med Kenneth Tonef är tillbaka senare i höst och de mer filosofiska diskussionerna i Through the wormhole with Morgan Freeman är tillbaka med en sjätte säsong redan 16 augusti.

29 PASSIONERAD MATKAMP OCH SAGOLIKA TÅRTOR Ny edition av Masterchef och Cake Boss startar 17 augusti Mer storslagna mattävlingar blir det när Masterchef är tillbaka i höst med editionerna Masterchef Sydafrika och Masterchef Nya Zeeland. Dessutom kan vi se fram emot en ny säsong av Masterchef Australia lite längre fram. På temat godsaker är Buddy Valastro s Cake Boss åter på TLC med sjunde säsongen 17 augusti och senare i höst återkommer även Food fighters.

30 FAVORITFAMILJER PÅ TLC Premiär för 7 little Johnstons 5 augusti TLC s favoritfamiljer är tillbaka i höst. Redan 5 augusti får vi följa med hem till 7 little Johnstons och lite senare är familjen Roloff i Little people, big world tillbaka med nya avsnitt. Familjen Caputo och dess matriark Teresa möter vi i Long Island medium redan i sommar och sjätte säsongen startar i september. Dessutom ser vi nya avsnitt av Return to amish från 16 augusti där nya utmaningar väntar de unga i amish-kulturen.

31 HÖJDPUNKTER PÅ EUROSPORT OCH EUROSPORT 2 I HÖST Bundesliga 14/8, Vuelta a España 22/8-13/9, Champions hockey league augusti I mitten av augusti drar tyska fotbollsligan Bundesliga igång igen och frågan är vilka som kan utmana regerande mästarna Bayern München om titeln. På Eurosport 2 sänds fem matcher varje omgång, samtliga matcher går att se på Eurosport Player. Vuelta a España eller Spanien runt är cykelsportens tredje största treveckorslopp. Inte lika stiligt som Giro d Italia eller storslaget som Tour de France, utan mer det kaxiga småsyskonet med hål på byxknäna och lakritsrem i mungipan. Loppet präglas kraftigt av platåerna och bergen i Pyrenéerna och Sierra Nevada men också av inlandets karga, vindpinade slätter och atlantkustens grönska. På den långa vägen till målsnöret i Madrid tänds morgondagens stjärnor. Eurosport sänder samtliga 21 etapper från Vuelta a España. Franska öppna avgörs på Eurosport i början av juni. I september fortsätter Grand Slam-satsningen på tennis i kanalen när US Open avgörs på klassiska Flushing Meadows, ett stenkast från Manhattan. Få trivs lika bra här som odiskutabla världsettan Serena Williams som har vunnit turneringen de tre senaste åren. Förhoppningsvis kommer svenskhoppen Johanna Larsson och unga stjärnskottet Elias Ymer vara på plats i New York när Eurosport och Eurosport 2 direktsänder över 200 timmar från tennisårets sista stora turnering. I augusti börjar även Champions Hockey League, där åtta svenska klubbar tillsammans med 40 andra gör upp om att vara bäst i Europa. Regerande mästare är Luleå som finalslog Frölunda, två lag som givetvis är tillbaka på isen i höst. De andra sex svenska lagen i CHL är Djurgården, Färjestad, HV71, Linköping, Skellefteå och Växjö. Champions Hockey League visas på Eurosport 2 och samsänds med SVT.

32 BROTTSMYSTERIER I FOKUS PÅ ID Svenska ID startar 1 juni ID är förstahandsvalet för alla som älskar äkta brottsmysterier. På den enda kanal i Sverige som sätter sanna mysterier och äkta spänning i centrum dygnet runt ser vi brott som skakat sin samtid och sensationella skandaler som fascinerat världen. Vi följer djuplodande brottsutredningar och får komma närmare hjärtskärande fall. ID låter publiken utforska mänsklighetens väsen och följa med på en upptäcktsfärd till det mänskliga sinnets dunklaste vrår där lust, girighet och blind vrede tar kontroll över förnuftet. ID är kanalen för dig som älskar sanna brottsmysterier för att verkligheten alltid överträffar dikten. Redan i sommar startar A crime to remember som återberättar brottsfall som sänt chockvågor i sina närsamhällen och utmanat polisväsendet till det yttersta. I första avsnittet utspelas historien om nyseparerade föräldrarna Eddie och Alice Cummins, vars barn under en hätsk vårdnadstvist hittas mördade. I serien I d kill for you följer vi fall där lust och kärlek får dödliga konsekvenser och i True CSI följer vi med tillbaka till mordplatsen i ett högprioriterat mordfall och nystar upp ledtrådarna bit för bit.

33 BROTTSCENTRALEN Säsongsstart i ID i höst Discovery Networks Sweden samsänder Aftonbladets prisbelönta succéformat Brottscentralen i ID. Brottscentralens interaktiva koncept har gjort Aftonbladet till nyhetsledare inom genren crimetv. Aftonbladet TV har sedan premiären den 2 september 2013 sänt drygt 260 avsnitt 45 minuter live-tv fyra kvällar i veckan, på klassiskt kvällstidningsmanér. Brottscentralen rör sig mitt i nyhetsflödet och programledarna Lennart Ekdal och Thabo Motsieloa låter tittarna följa med live i polisens arbete med det senaste dygnets brott. Brottscentralen blir ett starkt svenskproducerat kort i kanalens utbud av starka brottsberättelser och äkta spänning.

DEN RÖDA TRÅDEN VÅREN 2014

DEN RÖDA TRÅDEN VÅREN 2014 DEN RÖDA TRÅDEN VÅREN 2014 Joachim Nordlind VD för MTG TV Det är dags att presentera våren på MTG TV. En vår som för oss faktiskt började redan i höstas eftersom tablån inte längre gör något vinteruppehåll.

Läs mer

INTE OK. Säsong Avsnitt Längd. 1 8 30 min Visas även på TV3 play

INTE OK. Säsong Avsnitt Längd. 1 8 30 min Visas även på TV3 play HÖSTEN 2014 INTE OK I humorprogrammet Inte OK testar Felix Herngren och Brita Zackari gränserna för våra oskrivna vardagsregler. Hur många gånger är det okej att hälsa på kontorskollegan under samma dag?

Läs mer

NÅGRA INLEDANDE ORD FRÅN VD

NÅGRA INLEDANDE ORD FRÅN VD NÅGRA INLEDANDE ORD FRÅN VD Varmt välkommen till en spännande och fullmatad höst i våra TVkanaler. Om jag ska sammanfatta hösten på MTG TV så skulle jag vilja göra det på två sätt: En kombination av nytt

Läs mer

Fre 6/12 kl.19.00 Modo. Tor 12/12 kl.19.00 Skellefteå. Lör 28/12 kl.18.30. Mån 30/12 kl.19.00 Färjestad. Tor 9/1 kl.19.00 Brynäs

Fre 6/12 kl.19.00 Modo. Tor 12/12 kl.19.00 Skellefteå. Lör 28/12 kl.18.30. Mån 30/12 kl.19.00 Färjestad. Tor 9/1 kl.19.00 Brynäs SID 8 ksingen 1 2014 Fullmatad Växjö Lör 5/10 kl.18.30 kryssning AIK Lör 12/10 kl.16.00 väntar Skellefteå Play Luleå in och slutspel Växjö - så funkar det SID 6 SHL 2013/2014 Lör 14/9 kl.16.00 Brynäs Tor

Läs mer

Älska mig FILMHANDLEDNING - ÄLSKA MIG

Älska mig FILMHANDLEDNING - ÄLSKA MIG Älska mig FILMHANDLEDNING - ÄLSKA MIG Jag vet hur det känns, att vara fångad i sig själv. Varför är det så svårt att förstå? Är det så svårt att se.. är det så svårt att älska mig? Älska mig är baserad

Läs mer

JAG, en ent rep renör?

JAG, en ent rep renör? Ef tersom det vi gjorde var okänt för de flesta så intresserade sig många för vad vi gjorde och blev nyfikna Tove West lund, ShapeUp Club JAG, en ent rep renör? Många inbillar sig att det är SVÅRT att

Läs mer

Fyrbent resurs mot bengaler

Fyrbent resurs mot bengaler FOTBOLL Fyrbent resurs mot bengaler Matcherna på Råsunda är numera en fantastisk upplevelse även om man räknar bort huvudnumret själva matchen. Läktarna är välfyllda, stämningen inte sällan rent magisk.

Läs mer

När hösten är som bäst. #svthöst15

När hösten är som bäst. #svthöst15 När hösten är som bäst #svthöst15 2 Xxxx Välkommen till SVT 3 4 Ängelby 6 Boys 8 Bron III 10 Flickvän på försök 12 Genikampen 12 Atleterna 14 Tro, hopp och kärlek 17 Träna med Kalle 18 Första hjälpen 19

Läs mer

Stort intresse när SVT presenterade sin programhöst

Stort intresse när SVT presenterade sin programhöst Vi gräver på heltid Publiken ställer helt nya krav Marléne Dahlin om att kunna göra skillnad. nr 12 23 augusti 2013 Interntidning för Sveriges Television Christina Ågren om vikten att utveckla och ompröva.

Läs mer

G R A T I S T I D N I N G E N I B O L L N Ä S K O M M U N N U M M E R 1 2 2 7 M A R S

G R A T I S T I D N I N G E N I B O L L N Ä S K O M M U N N U M M E R 1 2 2 7 M A R S G R A T I S T I D N I N G E N I B O L L N Ä S K O M M U N N U M M E R 1 2 2 7 M A R S 2 0 1 1 Står stark med ord Sidorna 6 7 FOTO KRISTIAN WESTIN Köp linser för 1 år få ett par solglasögon (värde upp till

Läs mer

åssit Grabbar på hal is EN DAG SOM BRANDMAN NÄR RIKEMANSPROBLEM BLIR VERKLIGHET SEXETS LÖGNAKTIGA VÄRLD STRÖMBACKASKOLAN PITEÅ

åssit Grabbar på hal is EN DAG SOM BRANDMAN NÄR RIKEMANSPROBLEM BLIR VERKLIGHET SEXETS LÖGNAKTIGA VÄRLD STRÖMBACKASKOLAN PITEÅ åssit MAJ 2015 STRÖMBACKASKOLAN PITEÅ Grabbar på hal is EN DAG SOM BRANDMAN NÄR RIKEMANSPROBLEM BLIR VERKLIGHET SEXETS LÖGNAKTIGA VÄRLD innehåll 4 Konkurrerar nätshoppingen ut Piteås butiker? 14 Hockeyklubben

Läs mer

Först är bäst på förskolan TISDAG 6 SEP

Först är bäst på förskolan TISDAG 6 SEP Kryss & serier: Sudoku, kryss, utmaningen sidan 17. STUDENTERNA OM SIN UTBILDNING I Citys specialserie berättar sex studenter om vad som är viktigast. Att klara skolan, men samtidigt ha skoj, säger Emma

Läs mer

SVT - När julen är som bäst!

SVT - När julen är som bäst! SVT - När julen är som bäst! Julstök med Lasse Kronér Lasse Kronér bjuder på uppesittarkväll och kollar in svenskarna julförberedelser. Innehåll Viva hate Ung, desperat kärlek, drömmen att bli något stort

Läs mer

I SAMMAN DRAG 02 TV4 2006

I SAMMAN DRAG 02 TV4 2006 ÅRSREDOVISNING TV4 DAN KULLBERG DET VIKTIGASTE FÖRST: TV4 blev åter SVERIGES STÖRSTA TVKANAL. TV4koncernen redovisade sitt BÄSTA EKONOMISKA RESULTAT NÅGONSIN och omsättningen ökade till nästan tre miljarder

Läs mer

ACTIC OLYMPEN Välkommen till Olympen! Vi öppnar 1 september TISDAG 30 AUG

ACTIC OLYMPEN Välkommen till Olympen! Vi öppnar 1 september TISDAG 30 AUG Kryss & serier: Sudoku, kryss, utmaningen sidan 25. LÅNGA KÖTIDER FÖR TELEFONPATIENTER Patienter ska få svar inom tre minuter när de ringer sjukvårds upplysningen. Förra året fick skåningar na vänta i

Läs mer

EN GUIDE FRÅN LIVSHANDBOKEN.SE

EN GUIDE FRÅN LIVSHANDBOKEN.SE EN GUIDE FRÅN LIVSHANDBOKEN.SE Stärk din motivation 34 coachande sidor: Väck drivkraften som tar dig i mål 2 Innehållsförteckning Om författaren...3 Inledning... 4 1. Välj en kristallklar målbild...5 2.

Läs mer

room Succésommar! The winner takes it all: Kvalitet och kreativitet Restaurangrådet säkrar maten Jillsan, Tom, Kjell & de andra

room Succésommar! The winner takes it all: Kvalitet och kreativitet Restaurangrådet säkrar maten Jillsan, Tom, Kjell & de andra Green room Zoologik: Pilgiftsgroda med rätt att döda För oss som jobbar inom Parks and resorts 4-2011 Kvalitet och kreativitet Restaurangrådet säkrar maten Jillsan, Tom, Kjell & de andra Allt om countryfestivalen

Läs mer

Den här tidningen handlar om några av alla de unga människor som kämpar för att erövra en ny framtid i Sverige. De har tvingats lämna sina hem.

Den här tidningen handlar om några av alla de unga människor som kämpar för att erövra en ny framtid i Sverige. De har tvingats lämna sina hem. Den här tidningen handlar om några av alla de unga människor som kämpar för att erövra en ny framtid i Sverige. De har tvingats lämna sina hem. Många av dem har flytt fattigdom, förtryck, förföljelse och

Läs mer

Över 100 personer kan få sluta när SRF rationaliserar

Över 100 personer kan få sluta när SRF rationaliserar Jag känner irritationen växa Dela ut boxar med Lykke Hannes Nelander om att webben fick vänta ut Gomorron. Aina Bergvall om chefskurser som ska lära ut härskarteknik. Sidan 10 Sidan 16 nr 10 14 juni 2013

Läs mer

Oppositionen: Det här vill vi satsa på Socialdemokraterna berättar om nya vallöften och satsningar

Oppositionen: Det här vill vi satsa på Socialdemokraterna berättar om nya vallöften och satsningar Vecka 3 2014 4-5 Bostadsbrist blir ett hinder för flyktingar Det är tryck från andra som vill ha bostäder, säger socialnämdens ordförande Staffan Strömbäck. Oppositionen: Det här vill vi satsa på Socialdemokraterna

Läs mer

dregen »Det måste ha varit så här Columbus kände sig« Alla älskar en clown! rekord är TiLL FÖr ATT SLåS LåT BiLEN KÖrA DiG TiLL JOBBET

dregen »Det måste ha varit så här Columbus kände sig« Alla älskar en clown! rekord är TiLL FÖr ATT SLåS LåT BiLEN KÖrA DiG TiLL JOBBET m a g a Z i n e rekord är TiLL FÖr ATT SLåS KaJsa bergqvist Om en mänsklig drivkraft»det måste ha varit så här Columbus kände sig«lars stugemo Om möjligheter dregen sveriges meste rockstar Om ett OtiPPat

Läs mer

Folkets Bio presenterar. En film från Olympia Filmproduktion i samproduktion med Sveriges Television med stöd av Svenska Filminstitutet

Folkets Bio presenterar. En film från Olympia Filmproduktion i samproduktion med Sveriges Television med stöd av Svenska Filminstitutet Folkets Bio presenterar En film från Olympia Filmproduktion i samproduktion med Sveriges Television med stöd av Svenska Filminstitutet Långt från Jordbro En film om några av Jordbrobarnens barn En film

Läs mer

i huvudet på mattias & johan Parks and Resorts ägare om visionerna för framtiden

i huvudet på mattias & johan Parks and Resorts ägare om visionerna för framtiden #2 2013 För oss inom Parks and resorts i huvudet på mattias & johan Parks and Resorts ägare om visionerna för framtiden Dessutom: Allt om rekordsäsongen 2013 Eldsjälar i Furuvik Klarar du rekryteringstestet?

Läs mer

Rykande het i New York. Brasilien. Tips! Så övervinner du din språkrädsla. Var glad för din hemlängtan!

Rykande het i New York. Brasilien. Tips! Så övervinner du din språkrädsla. Var glad för din hemlängtan! Nr. 1 2009 FOTO Håkan Flank Ulrika Bengtsson Rykande het i New York Tema: Brasilien Tips! Så övervinner du din språkrädsla Var glad för din hemlängtan! Michelles rader Jag har sedan många år drivit SvenskaMammor.com

Läs mer

Lokal information och församlingsblad SOCKENBUDET

Lokal information och församlingsblad SOCKENBUDET SOCKENBUDET ANSVARIG UTGIVARE: ANNA ROOS, LÅNGARYD-LANDERYD I SAMVERKAN REDAKTION: ANNA ROOS ANGELA SVENSSON BIRGITTA HOLMÉN JENS BØGGILD LISA RIMESTAD PETTER BÄCKMAN SOFIA LINDSTEDT LÄMNA GÄRNA TIPS TILL

Läs mer

PRATRÖR FÖR ST OLFSSKOLAN årg. 6 nr 18 17.10.2007

PRATRÖR FÖR ST OLFSSKOLAN årg. 6 nr 18 17.10.2007 PRATRÖR FÖR ST OLFSSKOLAN årg. 6 nr 18 17.10.2007 Olof 18 i turen och ett stundande höstlov. Det låter ruskigt bra, eller hur? Speciellt då man öppnar tidningen och ser på innehållet så är det både mastodontiskt

Läs mer

OT INDEN SOMMAR I HALMSTAD HALMSTAD PRIDE TANZANIA FRÅN VISION TILL VERKLIGHET HALMSTAD STUDENTKÅR NUMMER 5 - JUNI 2015

OT INDEN SOMMAR I HALMSTAD HALMSTAD PRIDE TANZANIA FRÅN VISION TILL VERKLIGHET HALMSTAD STUDENTKÅR NUMMER 5 - JUNI 2015 HALMSTAD STUDENTKÅR OT INDEN NUMMER 5 - JUNI 2015 SOMMAR I HALMSTAD FRÅN VISION TILL VERKLIGHET TANZANIA HALMSTAD PRIDE Redaktionen Chefredaktör Erika Bengthagen erika.bengthagen@karen.hh.se Biträdande

Läs mer

satsar på OS 2018 26 000 följare på Instagram Genusmaffian Att vara kvinna i riksdagen Från krig i Mali till fotboll i sverige ÅSSIT1

satsar på OS 2018 26 000 följare på Instagram Genusmaffian Att vara kvinna i riksdagen Från krig i Mali till fotboll i sverige ÅSSIT1 jonas Ruthberg satsar på OS 2018 26 000 följare på Instagram Genusmaffian Att vara kvinna i riksdagen Från krig i Mali till fotboll i sverige ÅSSIT1 maj 2014 Innehåll Lingolympiad s. 05 Internationell

Läs mer

film inom vård och omsorg

film inom vård och omsorg film inom vård och omsorg medicinska sjukdomar och skador genetiska sjukdomar neurologiska sjukdomar neuropsykiatriska diagnoser psykologi och psykiatriska diagnoser alkohol, droger och missbruk familj

Läs mer

KOLL PÅ STUDENTSTÄDER UTLANDSSTUDIER JOBBEN FINNS - I NORGE FÖR VI HAR

KOLL PÅ STUDENTSTÄDER UTLANDSSTUDIER JOBBEN FINNS - I NORGE FÖR VI HAR Studenten Tidnigen för dig som tar studenten 2010. Producerad av medieprogrammet, Magnus Åbergsgymnasiet, Trollhättan KOLL PÅ STUDENTSTÄDER Vi jämför några populära ställen UTLANDSSTUDIER Så är det att

Läs mer