Foto: Bildbyrån EM-KVALRYSAREN FORTSÄTTER Sveriges matcher sänds i Kanal 5

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Foto: Bildbyrån EM-KVALRYSAREN FORTSÄTTER Sveriges matcher sänds i Kanal 5"

Transkript

1 Hösten 2015 på

2 Foto: Bildbyrån EM-KVALRYSAREN FORTSÄTTER Sveriges matcher sänds i Kanal 5 Zlatan Ibrahimovic och fotbollslandslagets sommarlov får vänta - först måste Montenegro besegras hemma på Friends Arena 14 juni. Sveriges EM-kvalgrupp är hård och jämn, där varje poäng är viktig för att vi ska kunna njuta av en mästerskapssommar i Frankrike Montenegro är allt annat än en enkel motståndare. Halvvägs genom kvalet har den lilla republiken vid Adriatiska havets kust häng på tredjeplatsen i gruppen och därmed en chans att gå vidare. I september kulminerar Zlatans och herrlandslagets kvalresa mot fotbolls-em. Med några dagars mellanrum väntar matcher mot Ryssland och Österrike, svenskarnas främsta utmanare om de åtråvärda mästerskapsplatserna i Frankrike. En månad senare avslutas kvalspelet mot Liechtenstein och Moldavien. Sveriges matcher sänds på Kanal 5 medan Kanal 9 och Eurosport 2 visar de viktigaste matcherna från de andra kvalgrupperna.

3 NYTT PÅ KANAL 5 I HÖST JORDEN RUNT PÅ 6 STEG Premiär i höst Från en främling i den senegalesiska öknen till kocken Gordon Ramsay på sex steg? I Jorden runt på sex steg kastar sig de två vännerna ut på ett spektakulärt äventyr och en hisnande resa över hela jordklotet för att testa teorin som säger att inga två människor på jorden är längre än sex personer ifrån varandra. Genom vänner, bekanta och kontakter relaterar vi alla till varandra på maximalt sex steg. Helt utan att använda sina egna kontakter ska de lyckas nå en känd person i sex steg. Resorna tar dem till oanade platser, människor och möten som ingen hade kunnat ana, allra minst de själva. Det blir tre osannolika resor som tar Filip & Fredrik till sex kontinenter, 32 olika platser och de reser sammanlagt över tre varv runt jorden. En av resorna inleds i de nepalesiska bergen där Filip & Fredrik får veta att de ska ta sig till kocken Gordon Ramsay. De får kontakt med en liten tant i en by, den piercade och yvigt rökande Sun-Maya. Hon tipsar dem om en journalist hon känner i Kathmandu. Där börjar resan över världen, försöket att på sex steg kunna ta sig från Sun- Maya i Nepal till kocken Gordon i Los Angeles. Under resorna möter Filip & Fredrik oväntade platser och människor, de råkar ut för djur och sjukdomar och får testa om vår värld faktiskt kanske inte är så väldans stor trots allt. Jorden runt på sex steg produceras av Mexiko media för sändning i Kanal 5 i höst.

4 ETT JOBB FÖR BERG Premiär i höst Måste man älska mollusker för att vara stjärnkock? Hur mycket tjänar man som lyxmäklare i New York? Vad gör man om man svimmar av nervositet på Dramatens stora scen? Hur kul är det egentligen att som elitidrottare bara få festa till på frön? Och måste man verkligen spraytanna sig orange för att bli en bra låtskrivare? Allt det och mycket mer kommer Carina Berg ta reda på när hon under hösten praoar hos några av Sveriges härligaste stjärnor. Under några späckade dagar följer hon varje steg och lyder minsta vink från handledarna - Leif Mannerström, Andreas Carlsson, Emma Green, Fredrik Eklund och Marie Göranzon. Som en liten jobbig fluga klistrar sig Carina fast för att lära sig allt om jobbet och personen hon följer, på såväl jobbet som hemma. Allt avslutas med att veckans huvudperson får sätta Carina på prov för att se vad hon har lärt sig. Är det månne Ett jobb för Berg?

5 BARNCANCERGALAN DET SVENSKA HUMORPRISET Sänds i höst Nu får den högklassiga och älskade svenska humorn äntligen en egen prisgala. Kanal 5 och Barncancerfonden presenterar Barncancergalan - det svenska humorpriset där det gångna årets bästa insatser inom humor belönas på en stor, direktsänd gala. På galan förenas humorhyllningar och priser till Sveriges roligaste med insamling till kampen mot barncancer. I över 25 år har Kanal 5 varit starkt förknippad med färgstark humorproduktion och Roligare TV. Vi är nu stolta över att kunna presentera Barncancergalan det svenska humorpriset som är en del av SBS Discoverys övergripande samarbete med Barncancerfonden. Det svenska humorpriset inrättas för att belöna de främsta och mest tongivande personerna och insatserna inom svensk humor under det gångna året. En jury bestående av tolv personer från olika delar av humorvärlden kommer att dela ut priserna till de artister och personligheter som visat på störst kreativitet och lockat fram de scener som får oss att aldrig vilja sluta att skratta. I juryn hittar vi såväl komiker och skådespelare som regissörer, producenter och manusförfattare från både film, tv och scen. Juryn består av Kristian Luuk, Johan Ulveson, Babben Larsson, Annika Lantz, Sissela Benn, Peter Apelgren, Lasse Åberg, Sara Haag, Ulf Kvensler, Brita Zackari, Lena Rehnberg, Martin Persson och Linus Almqvist, Barncancerfonden (Juryns ordförande).

6 BERG & MELTZER PÅ OSCARS Premiär i höst Sist vi såg Sveriges härligaste programledarduo tillsammans var när de lämnade sin comfort zone och gav sig ut på en efterlängtad road-trip i kritikerrosade succéprogrammet Berg & Meltzer i Amerika/Europa. Nu är Carina och Christine äntligen tillbaka redo att förverkliga nästa stora dröm. Med start i höst ser vi dem i en sprakande drömshow i programmet Berg & Meltzer på Oscars (arbetsnamn). Varje vecka kommer tjejerna att bjuda in kända och okända gäster till en härlig kväll på Oscarsteaterns scen där precis allt kan hända. Det kommer bjudas på gäster, musik, spontana upptåg, överraskningar och en jäkla massa Berg och Meltzer.

7 FEST HOS BINDEFELD Premiär i höst Micael Bindefeld är en av Sveriges genom tiderna mest omskrivna och uppskattade festfixare. Han har med sina magnifika och generösa evenemang lockat såväl Hollywoodstjärnor och kungligheter som superentreprenörer och one-hit-wonders. Vanligtvis ser vi honom i en miljö fylld av glitter och glamour nu får vi dock möta honom i en helt ny miljö. I programmet Fest hos Bindefeld (arbetsnamn) tar han oss med till sitt älskade smultronställe - sommarhuset i skärgården. Här bland kobbar och skär, prunkande blomster och praktfulla trädgårdsland kommer Micael varje vecka bjuda in nära vänner, tillsammans med nya personer han är nyfiken på, till sitt middagsbord i trädgården. Till sin hjälp har Micael två av sina närmaste vänner, Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Vi är med från start när temat för veckans middag bestäms, menyer skrivs, maten lagas, borden dukas, drink hälls upp och gästerna välkomnas. Minsta detalj kommer att granskas av perfektionisten Micaels öga och i sann Bindefeldanda kan vi förvänta oss dignande och överdådigt, denna gång på temat hemodlat, nyskördat och blomstrande, då middagen intas på bryggan eller i Micaels växthus.

8 TREVLIGT FOLK Premiär i vinter Som första afrikanska lag någonsin har Somalia precis anmält sig till bandy-vm. De unga spelarna bor dock inte i Somalia. De bor i Borlänge. Och ingen av dem har någonsin stått på ett par skridskor. VM i Sibirien börjar om sex månader. Någon tycks ha tänkt väldigt långt utanför boxen. Dokumentären Filip & Fredrik presenterar TREVLIGT FOLK har gjort succé allt sedan den hade premiär på Göteborgs filmfestival. Den har visats i riksdagen och fått statsministern att gråta och har dragit över personer till biograferna under våren. Nu kommer tv-serien där vi får hela historien. I ett Borlänge där främlingsfientlighet fått fäste följer vi bandysatsningens initiativtagare Patrik Andersson, en färgstark lokalprofil som med lite udda idéer och stort hjärta försöker driva projektet framåt. Samtidigt kämpar lagets förbundskapten Pelle Fosshaug, svensk bandys egen badboy, med sin kanske svåraste uppgift hittills - att träna laget redo för VM. I centrum står spelartruppen, 17 unga män som alla flytt sitt hemland och börjat om. Bredvid dem finns lagledaren Mursal Isa. Alltid klanderfri i lila kostym, alltid på spelarnas sida. Målbilden är tydlig; att gå från noll till någonting. Och att efter sex månader stå på en bandyplan i Sibirien. I tv-serien Trevligt folk (arbetsnamn) får vi mer av den ganska komplexa historien som det innebar när 17 unga somaliska män ska lära sig spela bandy på VM-nivå. Resan var krokigare än vad som kunde visas i dokumentären och i fem avsnitt i höst blir det personligare och fyllt av alla de gupp på vägen som resan mot VM hade. Vi får till exempel följa det mödosamma arbetet med att få in pengar till projektet, som när Filip Hammar lämnar sitt julfirande med nyfödda dottern i Los Angeles för att medverka på en julshow i Borlänge. Eller följa hur initiativtagaren Patrik hastigt förlorar sin far under arbetet inför VM och hur han tvingas hantera det. Dessutom mer om den färgstarke sponsorn Billy Tang och spelaren Ahmed Housseins längtan efter sin mamma. Allt genom Filip och Fredriks nyfikna och engagerade berättande.

9 CSI: CYBER Premiär i höst I slutet av den fjortonde säsongen planterades kommande spinoffen CSI: Cyber in i handlingen då Patricia Arquette från cyberdivisionen på Quantico assisterade teamet i Las Vegas (CSI-avsnittet sändes 9 juni 2014 i Kanal 5). Spinoffserien startade i USA nu i vår och kommer till Kanal 5 under hösten. Patricia Arquettes karaktär agent Avery Ryan leder cyberbrottsdivisionen på FBI och utreder brott som utförs online men som får grava konsekvenser för människor i verkliga livet. I hennes team finns bland annat agenterna Elijah Mundo (James van der Beek), Daniel Krunitz (Charley Koontz) samt Raven Ramirez (Hayley Kiyuko) och Brody Nelson (Shad Moss). Dessutom ser vi Peter MacNicol som Averys chef Simon Sifter. I första avsnittet utreder teamet ett flertal fall av kidnappade bebisar. Nyligen bekräftades att CSI: Cyber får en andra säsong, medan CSI: Crime Scene Investigation läggs ned. DB Russell (Ted Danson) kommer dessutom fortsätta sin resa i CSI: Cyber säsong 2.

10 SVERIGES VÄRSTA KÄNDISBILFÖRARE Premiär i höst Kändisskap står på intet sätt i relation till tålamod, planering och impulskontroll tre egenskaper som kännetecknar en bra bilförare. Nu får sex kändisar chansen att bättra på sin bilkörning, även om de själva inte alltid anser att det är något fel på den. Fastnaglad gaspedal, impulsiva tvärbromsningar, tveksam blinkerskontroll och filbyte sådär lite efter humör. Trafiken rullar på i Sverige, men trots hårda lagar, regler och körkortskrav finns det de som lyckas ställa till det rejält för både sig själv och andra i trafiken. Kändisskap står på intet sätt i relation till tålamod, planering och impulskontroll tre egenskaper som kännetecknar en bra bilförare. Nu får sex kändisar chansen att bättra på sin bilkörning, även om de själva inte alltid anser att det är något fel på den. Tillsammans med en förhoppningsvis mer insiktsfull kamrat ska de nu följa programledaren Adam Alsing till prövningarna i Sveriges värsta bilförare. Där utsätts de för utmaningar bakom ratten och tävlingar som sätter kunskaperna på prov. Hinderbanor, halkbanor, att backa eller kanske även den fruktade fickparkeringen. De medverkande och deras co-drivers är Lulu Carter och Pernilla Parszyk, Josefin Crafoord och Anna Eriksson, Patrik Sjöberg och Bobbo Krull, Alexandra Kissie Nilsson och Rosanna Charles, Harald Treutiger och Tilde Fröling, Ralf Gyllenhammar och Johan Plexus Oldenmark. En jury avgör vilka som kan släppas ut i trafiken igen. Den består av körskolerektorn Jeanette Jedbäck Hindenburg, den f.d. polisen och yrkesofficeren Johan Sörbom och den kunnige motorentusiasten Patrik Budda Ljungqvist.

11 DRAMA: 1OO CODE OCH GÅSMAMMAN Premiär för 100 code i höst, premiär för Gåsmamman under 2016 Stockholm står som spelplats i den nya svenskamerikanska kriminalserien 100 Code där vi följer den New York-baserade kriminalpolisen Tommy Conley (Dominic Monaghan) när spåren i en mordutredning leder honom till Stockholm. Här möter han Michael Eklund (Michael Nyqvist), en samvetsgrann och korrekt polis som vigt sitt liv åt jobbet, men som tappat gnistan efter att ha förlorat sin fru i cancer. Conleys inträde i Eklunds liv blir dock en nytändning. Med sitt stundtals heta temperament och en kompromisslös vilja att hitta den skyldige lyckas Conley vinna Eklunds engagemang, även om deras samarbete till en början inte är helt okomplicerat. Conley drivs av en till synes outtröttlig energi, men brottas också med demoner från sitt förflutna. Gåsmamman är nästa steg i Kanal 5 och SBS Discoverys dramasatsning efter inspelningarna av den svensk-amerikanska dramaserien 100 Code. I den stjärnspäckade casten ser vi Alexandra Rapaport, Tommy Körberg, Ivan-Mathias Peterson, Lisette Pagler, Shelbly Niavarani, Ulf Friberg. Manusförfattare är Camilla Ahlgren och Martin Asphaug. Gåsmamman produceras av Endemol i samproduktion med SBS Discovery och Flow Network. Serien kommer att visas på Kanal 5 under 2016.

12 ÅTERKOMMANDE TITLAR PÅ KANAL 5 NYA ARGA SNICKAREN + ARGA SNICKAREN VIP Nya säsonger för Nya Arga snickaren och Arga Snickaren VIP i höst I höst är tittarsuccéen Arga Snickaren VIP tillbaka med en ny säsong och Sveriges mest passionerade, tillika mest ärliga och sanningssökande snickare, Anders Öfvergård, står redo att hjälpa några av Sveriges mest färgstarka kändisar. I höstens program får vi följa med till Henrik Schyfferts jaktstuga, Gudrun Schymans skånegård på Österlen, Frank Andersons lägenhet i Stockholm, Tommy Körbergs sommarhem utanför Trosa, E-types gård på Adelsö och Isabell Adrian och Steve Angelos lyxvilla i Hollywood Hills. Samtliga har på olika sätt kört fast i sina hemmabyggarprojekt och Anders står redo att utan omsvep och krusiduller syna deras brister och ifrågasätta varför de hamnat i den sits de befinner sig i. I våras tog Pirre och Mackan över hammaren efter Anders Öfvergård i programmet Nya Arga snickaren och i höst är programmet tillbaka igen. Livsfarliga elledningar, mögliga källare, tak som läcker och väggar som rasar in är bara några av de problem duon stöter när de rycker ut för att hjälpa nya familjer som tappat kontrollen över sina hem och sina liv.

13 PARTAJ Säsong 9 startar i höst Partaj står stadigt på söndagarna och i höst är partajensemblen med Johan Petersson i spetsen tillbaka för att ta sig an kändisarna, tvprogrammen och fenomenen det pratas om. Och inte minst de svenska politikerna som både käbblar, avtalar och kurtiserar. Med några av Sveriges allra främsta skådespelare och komiker i ensemblen får vi se deras sanningar om kändisarna det pratas om, tv-programmen det tittas på och politikerna som alla vet exakt hur landet ska styras. I Partajs ensemble hittar vi begåvade imitatörer och skådespelare. I spetsen ser vi Mr Partaj själv, Johan Petersson. Till sin hjälp har de varje vecka en särskilt inbjuden känd svensk gäst som är modig nog att kasta sig in i Partaj och leda programmet under en kväll.

14 SOFIAS ÄNGLAR Säsong 5 startar i höst Ibland är ödet fruktansvärt orättvist. För hur mycket vi än vill att allt ska vara bra, hur hårt vi än jobbar och hur mycket vi än älskar varandra finns det vissa saker som vi inte kan styra över. I höst är Sofias änglar tillbaka, programmet där Johnnie Krigström, Mattias Särnholm och Sofia Wistam hjälper några av alla de som har haft riktig, riktig otur. I en ny säsong får Johnnie, Mattias och Sofia chansen att hjälpa människor som har hamnat i svåra situationer i livet. I Sofias änglar använder de sina olika kunskaper för att hjälpa familjer med sina hem och praktikaliteter som kommit på undantag när en sjuk familjemedlem, olyckor eller annat kommit i vägen för det liv man egentligen hade tänkt sig. Trion hjälper bland annat till med handikappanpassning, sjukrum, avlastning eller att göra klart renoveringar som fastnat på grund av sjukdom eller sorg. De hjälper också till med annat som kan göra vardagen lite lättare när man har annat som tar upp all tid. För när man mår som sämst så kan det mesta kännas omöjligt. Men genom att börja med att göra i ordning hemma, kan Sofias änglar förhoppningsvis skapa en nystart och hjälpa familjerna att vända livet till det bättre.

15 DESSERTMÄSTARNA Säsong 3 startar i höst Dessertmästarna är tillbaka med en ny säsong där årets dessertmästare 2015 ska koras. Tretton av Sveriges främsta inom desserter och sötsaker tävlar mot varandra i en knivskarp kamp. Vem kan göra den mest njutningsfulla chokladpralinen, den mest oemotståndliga gourmetdesserten eller den mest nytänkande versionen av en riktig klassiker? De tävlande är välmeriterade fullblodsproffs som alla vet hur en dessert ska göras, men vem visar på mest kreativitet, smakkänsla och yrkesskicklighet? Varje vecka åker en tävlande ut och till sist återstår två tävlande som möts i final. I två säsonger har svenskarnas undertryckta längtan efter smakfulla desserter avslöjats när Dessertmästarna har blivit oerhört populärt bland tittarna kammade Marie Skogström från Växjö/Malmö hem vinsten och 2014 var det Varbergssonen och Malmöbon Joel Lindqvist som vann med sina nyskapande desserter. Juryn består av tre mycket framstående konditorer som bestämmer resultatet i tävlingen. Dessa är: konditorn Roy Fares som blivit utnämnd till Årets konditor, vunnit guld i kokboks-vm och lett egna programmet United States of Cakes i Kanal 5. Konditorn Magnus Johansson som ansvarat för Nobeldesserterna i över tio år, startat Stockholms chokladfestival samt vunnit OS-guld med kocklandslaget. Fransmannen Sebastien Boudet som arbetat över hela världen, en bagarson som brinner för både konditori och surdegsbakning.

16 GREY S ANATOMY Säsong 12 startar i höst Shonda Rhimes långkörare Grey s Anatomy är tillbaka i höst med en tolfte säsong av sjukhusdramat. I slutet av den elfte säsongen förlorade Meredith sin man när Derek (Patrick Dempsey) lämnade serien och efter sorg på Grey Sloan Memorial möter läkarna vardagen tillsammans. Nya läkarkandidater ansluter och trebarnsmamman Meredith Grey går vidare med livet.

17 SITCOM-TISDAG Tisdagar i höst Tisdagar på Kanal 5 förgylls av några av världens bästa sitcoms med storsuccén The Big Bang Theory som det stora dragplåstret Serien, som fortfarande är USA s största manusdrivna show, är förnyad för minst två säsonger till och återkommer med den nionde säsongen i höst. Vårens åttonde säsong avslutades med Sheldons önskan att få Penny och Leonard att bestämma datum för sitt bröllop, vilket ledde till något helt annat. Under säsongen har Sheldon och Amys myrsteg framåt i den kontraktsstyrda relationen givit förebud om en mjukare framtoning hos huvudpersonen Sheldon Cooper. Innevarande säsong avslutas 7 maj i USA och 26 maj på Kanal 5. Bland de övriga titlarna som hör hemma på sitcom-tisdagarna finns Anna Faris och Allison Janneys Mom som är tillbaka med fortsättningen av säsong 2 och kommande säsong 3, Mike & Molly är tillbaka nu i juni med fantastiska komediennen Melissa McCarthy, Black-ish återvänder i höst med nya avsnitt och The Middle är tillbaka redan nu i sommar med nya avsnitt.

18 FLER TITLAR SOM ÅTERKOMMER Kriminalserier tillbaka i höst Criminal Minds är tillbaka redan i augusti med återstoden av säsong 10. Säsong 10 har bjudit på en ny agent vid namn Kate Callahan som spelas av Jennifer Love Hewitt. Nyligen blev det känt att Hewitt väljer att lämna serien då hon väntar barn och showrunner Erica Messer lockar med olika gästskådespelare till nästkommande elfte säsongen. Law & order Special Victims Unit fortsätter sextonde säsongen under hösten och kommande säsong 17 tar vid. The Mysteries of Laura med Debra Messing i huvudrollen återvänder i höst och med en kommande andra säsong.

19 SATURDAY NIGHT LIVE Säsong 41 startar i höst En av världens mest långlivade humorshower är tillbaka i höst med den fyrtioförsta säsongen. Under den jubilerande fyrtionde säsongen har showen firats med specialavsnitt och bjudit på gäster som Taraji P. Henson, Scarlett Johansen och Reese Witherspoon. Majs säsongsavslutning leds av komikern Louis C.K och sänds 30 maj på Kanal 9 (16 maj på amerikanska NBC).

20 THE WALKING DEAD Säsong 6 startar i höst Världens tidigast förklarade kultserie är tillbaka med en sjätte säsong. I slutet av femte säsongen, som sändes i Kanal 9 en vecka efter amerikansk sändning, kom Ricks grupp fram till Alexandria och möttes av nya problem som den relativa tryggheten förde med sig. Sjätte säsongen startar i USA i oktober och strax därefter i Kanal 9.

21 KANAL 9-FAVORITER OCH FOTBOLL Kanal 9-favoriter tillbaka i höst Under hösten fortsätter fjärde säsongen av Top Gear USA. Höstsäsongen bjuder också på nya avsnitt ur femte säsongen av Grand Designs Australien och fler Kanal 9-favoriter kommer att dyka upp under höstens gång. Major Crimes fjärde säsong startar senare i höst och tredje säsongen av Person of Interest fortsätter i september. Dessutom bjuder hösten i Kanal 9 på en hel del fotboll då EM-kvalet fortsätter i september och oktober.

22 NYA BIG BROTHER Tillbaka i höst Big Brother gjorde comeback i Discovery Networks Kanal 9 hösten 2014, där den blev kanalens mest sedda program linjärt och lockade rekordpublik online. I höst återvänder programmet med programledaren Adam Alsing i spetsen, men denna gång i Kanal 11 och på Dplay och med enbart svenska deltagare i extremt kameraövervakade Big Brother-huset. Vi lever i en tid där allt fler vill synas, höras och ta plats. Och att få rak insyn i andras liv är ett fenomen som ständigt fascinerar. Det är naturligtvis några av anledningarna till att Big Brother, nära 15 år efter världspremiären, är ett otroligt starkt tv-koncept.

23 VÄRLDENS STILIGASTE REALITY Premiär i höst för House of DvF samt mer av Kardashians Tio unga, lovande designers tävlar om drömjobbet chansen att arbeta för och lära sig av mästardesignern och stilikonen Diane von Furstenberg och bli en av märkets ambassadörer. De unga kreatörerna må vara stilkänsliga, men de är ovana vid modevärldens tävlingsinriktade arbetsmiljö och de benhårda oskrivna regler som styr branschen. Deras nya chef är en av modevärldens ikoner och driver ett modeimperium, hon har höga krav och en önskan om att ge unga kvinnor utrymme och kraft. Dessutom kommer Kanal 11-tittarna i höst åter få följa med in i vardagen hemma hos den månghövdade familjen Kardashian i familjens eget serieimperium.

24 GALAVANT Premiär i höst Tjusige riddaren Galavant har ett enda mål att hämnas på kung Richard och därigenom återfå sitt goda rykte och sin hustru Magdalena, som kungen stal. I sitt värv assisteras Galavant av prinsessan Isabella och väpnaren Sid, samtidigt som kung Richard försöker vinna sin fånges förtroende och kärlek. I denna osannolika, äventyrliga musikalkomedi är det riddare och sköna jungfrur för hela slanten när vi följer Galavants resa genom medeltida miljöer. Galavant är skapad av Don Fogelman (bla Bilar, Trassel och Crazy, stupid, love) och serien är förnyad för en andra säsong.

25 KANAL 11-FAVORITERNA TILLBAKA Nya säsonger av Once upon a time, Scandal, Marvel s Agents of S.H.I.E.L.D Once upon a time återvänder med femte säsongen, Scandal med likaså femte säsongen, The Originals är tillbaka med säsong 3, Arrow är tillbaka med fortsättningen av säsong 3, Marvel s Agents of S.H.I.E.L.D är tillbaka med tredje säsongen och Supernatural är tillbaka med säsong 11. Scandals fjärde säsong bjöd på stort drama och nya kärleksintressen för Olivia Pope. I början av säsong 4 tvingades Olivia ur exilen med Jake, när hon nåddes av budet att Harrison hittats död. Inför vinteruppehållet kidnappades Olivia av en okänd aktör och användes som pant för att utpressa presidenten att gå i krig. Medan kampen att avslöja B613 fortsätter ökar riskerna för Olivia och hennes team när hennes far Rowan tar i allt hårdare för att tysta sin dotter. I andra säsongen av Marvel s Agents of S.H.I.E.L.D upplevde SHIELD-styrkan splittring när Hydra söndrade det tätt sammansvetsade teamet. Skyes förvandling och möte med föräldrarna spanns ut samtidigt som Coulsons theta-protokoll fick övriga i teamet att misstro honom. Till sist fick Coulson slå sig samman med fienden för att stå upp mot Hydra. (Säsongsavslutningen sänds 4 juni i Kanal 11).

26 MOTORMÅNDAG Nya och återkommande motorfavoriter på måndagar Cars that rock with Brian Johnson är glädjande tillbaka med en andra säsong redan 17 augusti. Dessutom träffar vi senare i höst Jimmy de Ville i Engine Addict och teamet i Misfit Garage i nya avsnitt. Självklart är favoriterna Mike och Edd tillbaka med nya avsnitt av Wheeler dealers och detsamma gäller för Richard och Aaron i Fast n Loud (som dessutom redan nu 25 maj är tillbaka med nya episoder).

27 TILLBAKA TILL ALASKA Säsong 11 av Dödlig fångst startar 18 augusti Elfte säsongen av Discovery-favoriten Dödlig fångst startar 18 augusti. Med nya krabbfiskekvoter för Berings sund finns det stora vinster att göra för de kaptener som vågar utsätta sig själva och sina besättningar för stora risker. För fiskebåtarna utanför Alaskas kust gäller det att vara först på plats oavsett väder för att få storfångsten. Kaptenernas utmaningar ligger inte bara till sjöss Wild Bill måste acceptera sonen för den han är, Johnathan på Time bandit måste hantera både familjeproblem, sin egen vacklande hälsa och båtens reparationer för att få sitt företag på rätt köl igen, kapten Keith på The Wizard letar efter en perfekt deckhand och Cornelia Maries Josh Harris försöker kliva ur sin framlidne fars skugga som kapten. Självklart är kapten Sig Hansen tillbaka som kapten på F/V Northwestern. Dessutom startar serien The Last Alaskans 25 augusti och andra säsongen av Edge of Alaska där vi rör oss i Alaskas utkanter är tillbaka med andra säsongen senare i höst.

28 FASCINERANDE TEKNIK Premiär för Outrageous engineering blunders 20 augusti I Outrageous engineering blunders, som startar 20 augusti, går vi på djupet med världens största misslyckade konstruktioner och byggen. Tredje säsongen av Mighty planes startar senare i höst, dessutom ser vi serien Planes that changed the world. Förklaring följer med Kenneth Tonef är tillbaka senare i höst och de mer filosofiska diskussionerna i Through the wormhole with Morgan Freeman är tillbaka med en sjätte säsong redan 16 augusti.

29 PASSIONERAD MATKAMP OCH SAGOLIKA TÅRTOR Ny edition av Masterchef och Cake Boss startar 17 augusti Mer storslagna mattävlingar blir det när Masterchef är tillbaka i höst med editionerna Masterchef Sydafrika och Masterchef Nya Zeeland. Dessutom kan vi se fram emot en ny säsong av Masterchef Australia lite längre fram. På temat godsaker är Buddy Valastro s Cake Boss åter på TLC med sjunde säsongen 17 augusti och senare i höst återkommer även Food fighters.

30 FAVORITFAMILJER PÅ TLC Premiär för 7 little Johnstons 5 augusti TLC s favoritfamiljer är tillbaka i höst. Redan 5 augusti får vi följa med hem till 7 little Johnstons och lite senare är familjen Roloff i Little people, big world tillbaka med nya avsnitt. Familjen Caputo och dess matriark Teresa möter vi i Long Island medium redan i sommar och sjätte säsongen startar i september. Dessutom ser vi nya avsnitt av Return to amish från 16 augusti där nya utmaningar väntar de unga i amish-kulturen.

31 HÖJDPUNKTER PÅ EUROSPORT OCH EUROSPORT 2 I HÖST Bundesliga 14/8, Vuelta a España 22/8-13/9, Champions hockey league augusti I mitten av augusti drar tyska fotbollsligan Bundesliga igång igen och frågan är vilka som kan utmana regerande mästarna Bayern München om titeln. På Eurosport 2 sänds fem matcher varje omgång, samtliga matcher går att se på Eurosport Player. Vuelta a España eller Spanien runt är cykelsportens tredje största treveckorslopp. Inte lika stiligt som Giro d Italia eller storslaget som Tour de France, utan mer det kaxiga småsyskonet med hål på byxknäna och lakritsrem i mungipan. Loppet präglas kraftigt av platåerna och bergen i Pyrenéerna och Sierra Nevada men också av inlandets karga, vindpinade slätter och atlantkustens grönska. På den långa vägen till målsnöret i Madrid tänds morgondagens stjärnor. Eurosport sänder samtliga 21 etapper från Vuelta a España. Franska öppna avgörs på Eurosport i början av juni. I september fortsätter Grand Slam-satsningen på tennis i kanalen när US Open avgörs på klassiska Flushing Meadows, ett stenkast från Manhattan. Få trivs lika bra här som odiskutabla världsettan Serena Williams som har vunnit turneringen de tre senaste åren. Förhoppningsvis kommer svenskhoppen Johanna Larsson och unga stjärnskottet Elias Ymer vara på plats i New York när Eurosport och Eurosport 2 direktsänder över 200 timmar från tennisårets sista stora turnering. I augusti börjar även Champions Hockey League, där åtta svenska klubbar tillsammans med 40 andra gör upp om att vara bäst i Europa. Regerande mästare är Luleå som finalslog Frölunda, två lag som givetvis är tillbaka på isen i höst. De andra sex svenska lagen i CHL är Djurgården, Färjestad, HV71, Linköping, Skellefteå och Växjö. Champions Hockey League visas på Eurosport 2 och samsänds med SVT.

32 BROTTSMYSTERIER I FOKUS PÅ ID Svenska ID startar 1 juni ID är förstahandsvalet för alla som älskar äkta brottsmysterier. På den enda kanal i Sverige som sätter sanna mysterier och äkta spänning i centrum dygnet runt ser vi brott som skakat sin samtid och sensationella skandaler som fascinerat världen. Vi följer djuplodande brottsutredningar och får komma närmare hjärtskärande fall. ID låter publiken utforska mänsklighetens väsen och följa med på en upptäcktsfärd till det mänskliga sinnets dunklaste vrår där lust, girighet och blind vrede tar kontroll över förnuftet. ID är kanalen för dig som älskar sanna brottsmysterier för att verkligheten alltid överträffar dikten. Redan i sommar startar A crime to remember som återberättar brottsfall som sänt chockvågor i sina närsamhällen och utmanat polisväsendet till det yttersta. I första avsnittet utspelas historien om nyseparerade föräldrarna Eddie och Alice Cummins, vars barn under en hätsk vårdnadstvist hittas mördade. I serien I d kill for you följer vi fall där lust och kärlek får dödliga konsekvenser och i True CSI följer vi med tillbaka till mordplatsen i ett högprioriterat mordfall och nystar upp ledtrådarna bit för bit.

33 BROTTSCENTRALEN Säsongsstart i ID i höst Discovery Networks Sweden samsänder Aftonbladets prisbelönta succéformat Brottscentralen i ID. Brottscentralens interaktiva koncept har gjort Aftonbladet till nyhetsledare inom genren crimetv. Aftonbladet TV har sedan premiären den 2 september 2013 sänt drygt 260 avsnitt 45 minuter live-tv fyra kvällar i veckan, på klassiskt kvällstidningsmanér. Brottscentralen rör sig mitt i nyhetsflödet och programledarna Lennart Ekdal och Thabo Motsieloa låter tittarna följa med live i polisens arbete med det senaste dygnets brott. Brottscentralen blir ett starkt svenskproducerat kort i kanalens utbud av starka brottsberättelser och äkta spänning.

TV-kanaler som ingår i gruppavtalet med Telia

TV-kanaler som ingår i gruppavtalet med Telia TV-kanaler som ingår i gruppavtalet med Telia SVT1 Kanalplats: 1 Sveriges första tv-kanal som sänder allt från information, nyheter, debatt och dokumentärer till sport, barnprogram, serier, filmer och

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Prov svensk grammatik

Prov svensk grammatik Prov svensk grammatik Markera det alternativ som du anser vara rätt i meningarna nedan. Det är bara ett av alternativen som är rätt i varje mening. 1. När farfar hade ätit åt har ätit, sov han middag.

Läs mer

Följande kanaler ingår för närvarande i grundutbudet och kan ses analogt i alla lägenheter.

Följande kanaler ingår för närvarande i grundutbudet och kan ses analogt i alla lägenheter. KABEL-TV Brf Vetterstorp nr 1 anlitar comhem som leverantör av kabel-tv. I månadsavgiften för lägenheten ingår ett antal kanaler som ingår i comhems grundutbud. Betalkanaler utöver detta grundutbud betalar

Läs mer

LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf

LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf Vi älskar golf! Välkommen att dela vår passion för världens roligaste spel. Elitspelare, nybörjare, barnfamilj, pensionär kom precis som du är. För oss är det viktigt

Läs mer

Nu är det jul igen. Veden glöder, och det knastrar av

Nu är det jul igen. Veden glöder, och det knastrar av J U L B O R D E T 2 0 1 5 Nu är det jul igen. Veden glöder, och det knastrar av eldarna som brinner. Granriset frasar under våra skor. Utanför kluckar vattnet i den vintriga krispiga luften. Det doftar

Läs mer

dags för kval till pingistävlingen Bästa 3:an!

dags för kval till pingistävlingen Bästa 3:an! MMK-NYTT 7 11 februari ÄNTLIGEN dags för kval till pingistävlingen Bästa 3:an! AKTIVITETER PÅ MMK 7 11 FEB LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Köket/Aktiviteter Mariokart 13.30 (Kenneth) Bakning

Läs mer

Bli ett original. inte en kopia!

Bli ett original. inte en kopia! Bli ett original inte en kopia! Vi ser alltför få original i vårt samhälle och i vår omgivning i dag. Originalen som kör sin egen grej och har sin speciella framtoning. Och visst är det konstigt, när vi

Läs mer

HÖSTEN 2013 PÅ MTG TV ONLINE

HÖSTEN 2013 PÅ MTG TV ONLINE HÖSTEN 2013 PÅ MTG TV ONLINE Hej! Eftersom vi alla har förändrat hur vi konsumerar underhållning så är det naturligt för oss på MTG TV att även förändra det sätt som vi ser på våra program. Därför är det

Läs mer

Vägen till en NY RelationsBlueprint...

Vägen till en NY RelationsBlueprint... Vägen till en NY RelationsBlueprint... Kommer du ihåg... sist gick vi igenom den viktigaste delen som kontrollerar din lycka, framgång och tillfredsställelse i kärleksfulla och passionerade relationer

Läs mer

Silly Season i 1300RallyCup

Silly Season i 1300RallyCup Silly Season i 1300RallyCup Säsongen börjar närma sig med stormsteg, många har kämpat med renoveringar och uppgraderingar hela hösten/vintern. Nu får man lite extra tid på sig att putsa till det sista

Läs mer

APRIL 2012. Hemmaplan. den 25 april 2012

APRIL 2012. Hemmaplan. den 25 april 2012 APRIL 2012 Hemmaplan den 25 april 2012 Nu har jag återigen landat på svensk mark efter en vecka i Spanien fylld med äventyr. Känns dock som jag varit borta längre än en vecka då det hänt så himla mycket

Läs mer

en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Stolthet och fördom

en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Stolthet och fördom en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Stolthet och fördom - högläsning med uppgifter, läs- och funderingsfrågor Det här är en serie lektioner som utgår från den lättlästa versionen

Läs mer

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text 1 Har du köpt tillräckligt med saker? 2 Tja... Jag vet inte. Vad tycker du? Borde jag handla mer saker? 3 Är det nån på ön som du inte har köpt nåt åt? 4 -Ja, en. -En? 5 -Dig. -Men jag bor inte på ön...

Läs mer

Fräs, den lilla panterkatten

Fräs, den lilla panterkatten Fräs, den lilla panterkatten Det handlar om en liten kattunge som hade tappat bort sin mamma. Och så går han iväg, för han vill inte vara på ett ställe. Så hittar han ett hus och familjen som bor i det

Läs mer

Ännu en fantastisk afton med Kungens Kundkväll!

Ännu en fantastisk afton med Kungens Kundkväll! Ännu en fantastisk afton med Kungens Kundkväll! Tisdagen den 17 april 2012 höll ICA Kvantum i Kungens Kurva sin årliga kundkväll. Över 500 gäster samlades för att avnjuta god mat och dryck samt för att

Läs mer

Lever du ditt liv fullt ut eller väntar du på att livet ska börja?

Lever du ditt liv fullt ut eller väntar du på att livet ska börja? Lever du ditt liv fullt ut eller väntar du på att livet ska börja? Vi lever i en värld där mycket handlar om ägande och prestationer. Definitionen på att ha lyckats i sitt liv är att haft och gjort mycket,

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

Visningsplan TV4 Sverige AB

Visningsplan TV4 Sverige AB Visningsplan TV4 Sverige AB Kanal: Sjuan och TV4 Annonsör: Englesson Sverige AB Period: 2013-10-14-2013-11-10 Station/Sändare Kanal Vecka Datum Tid Program Filmkod Filmnamn Kunds filmkod Längd Stockholm

Läs mer

Test 2b: Läsa. Samhällsservice SOMMARFEST! Sagostundens förskola. Jag förstår anslag.

Test 2b: Läsa. Samhällsservice SOMMARFEST! Sagostundens förskola. Jag förstår anslag. Samhällsservice Cecilia och Jo han har en dotter som är 3 år. Hon he ter Astrid och går på förskolan. En dag när Cecilia hämtar Astrid ser hon det här anslaget. Jag förstår anslag. SOMMARFEST! Alla föräldrar

Läs mer

Sigtuna projektet Ekilaskolan

Sigtuna projektet Ekilaskolan Sigtuna projektet Ekilaskolan Tre stenar och några träd. En kör längst bak i rummet. Några människor söker efter föda. För länge sedan Innan vi hade internet Och människan trodde Att solen var gud. Då

Läs mer

HÖSTEN 2014 HÖSTEN 2014. Ett imprint för crossover och romaner som har det där lilla extra

HÖSTEN 2014 HÖSTEN 2014. Ett imprint för crossover och romaner som har det där lilla extra Ett nytt imprint för crossover och romaner som har det där lilla extra Ett imprint för crossover och romaner som har det där lilla extra HÖSTEN 2014 HÖSTEN 2014 KANSKE ÄR DET ALLT DU BEHÖVER VETA E. LOCKHART

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 10 september - söndag 11 november 2012

barnhemmet i muang mai måndag 10 september - söndag 11 november 2012 barnhemmet i muang mai måndag 10 september - söndag 11 november 2012 Oj, oj, oj vad länge sedan det var - och ända ursäkten att brevet har dröjt är att tiden går alldeles för fort. Men det sägs ju att

Läs mer

Gör det roliga först! Det tråkiga är mindre tråkigt när inget roligt väntar.

Gör det roliga först! Det tråkiga är mindre tråkigt när inget roligt väntar. NYHETSBREV FRÅN GÖRAN ADLÉN tankar om TRENDER juli 2010 Gör det roliga först! Det tråkiga är mindre tråkigt när inget roligt väntar. När du gör saker, se till att göra det så lustfyllt som det bara går!

Läs mer

1. Ett bord med flera maträtter eller drycker. 2. När man knådar kroppen så att musklerna blir mjukare. 3. Göra så att något blir svagare.

1. Ett bord med flera maträtter eller drycker. 2. När man knådar kroppen så att musklerna blir mjukare. 3. Göra så att något blir svagare. Att förstå ord hjälper dig att förstå text. Vad betyder orden? Skriv siffran vid rätt ord. 5 4 6 3 2 1 kämpa uppmuntran SPA dämpa massage buffé 1. Ett bord med flera maträtter eller drycker. 2. När man

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

lll#vyazc#cj CHE>G6I>DC IG:C9:G FÖRELÄSNINGAR 2009

lll#vyazc#cj <yg6c 69AwC \dgvc5vyazc#cj >CHE>G6I>DC IG:C9:G FÖRELÄSNINGAR 2009 FÖRELÄSNINGAR 2009 Jag älskar citat, det vet alla som varit på en föreläsning med mig, eller om man läst mina böcker. En av de personer som alltid gett mig något att fundera på är den franske aforismförfattaren

Läs mer

4-hjulingar Kastyxa Paintballprickskytte

4-hjulingar Kastyxa Paintballprickskytte 3- eller 5-kamp 4-hjulingar Kastyxa Paintballprickskytte Luftpistol Bågskytte Blåsrör Slangbella Frisbeegolf Dart Minigolfbygg Fågelholken Blindbana Stocken Tändstål Ribban Timern Sakletaren Knopen Grisen

Läs mer

Analys av Hungerspelen

Analys av Hungerspelen Analys av Hungerspelen Sammanfattning av boken Hungerspelen, som är skriven av Suzanne Collins, utspelar sig i Amerikas framtid där alla stater delats upp i olika distrikt, landet kallas Panem. Katniss

Läs mer

Månadsbrev BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. Är det något ni vill ha med i nästa månadsbrev så skicka

Läs mer

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv.

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Hej, jag mitt namn John. Jag har inte velat posta det här, men nu har jag äntligen tagit mig modet att göra det. Jag måste

Läs mer

Nu gör jag något nytt

Nu gör jag något nytt Nu gör jag något nytt Linda Alexandersson fredag 15 maj Det började med att två tjejer i min församling i Arvika, åkte ner hit till Göteborgsområdet för att träffa en präst. De hade bekymmer på ett område

Läs mer

Lärjungaskap / Följ mig

Lärjungaskap / Följ mig Lärjungaskap / Följ mig Dela in gruppen i par och bind för ögonen på en av de två i paret. Låt den andra personen leda den med förbundna ögon runt i huset och utomhus, genom trädgården, till exempel, och

Läs mer

B. Hur tror du killarna känner sig innan de går in i varuhuset? C. Hade du valt att gå över isen fast det stod: Varning tunn is?

B. Hur tror du killarna känner sig innan de går in i varuhuset? C. Hade du valt att gå över isen fast det stod: Varning tunn is? Vilken smäll! SIDAN 1 Kapitel 1 En vild jakt A. Varför tror du att de stjäl sprejflaskorna? B. Hur tror du killarna känner sig innan de går in i varuhuset? C. Hade du valt att gå över isen fast det stod:

Läs mer

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse.

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Jóhann F ś Ridresor Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Nu välkomnar han alla oss, som han har lärt känna under sina år i Sverige, att komma hem till honom

Läs mer

AKTIVITETSHANDLEDNING

AKTIVITETSHANDLEDNING AKTIVITETSHANDLEDNING Av AnnMarie Lindman I SAMMA BÅT och NOORS TRÄDGÅRD av Sara Wadell, återberättade av Andreas Palmaer Handledningen är ett underlag för diskussion för den som vill läsa de här böckerna

Läs mer

Based on a True Story 1

Based on a True Story 1 Based on a True Story 1 8 - Trip, säger jag till min före detta pojkvän. Vi måste prata. Vi befinner oss på inspelningen av hans nya film. Du vet, den där med hans filmstjärnefru, som handlar om en tjej

Läs mer

PROGRAM. glava filmklubb hösten 2015. Söndagar 17.00 i ojämna veckor

PROGRAM. glava filmklubb hösten 2015. Söndagar 17.00 i ojämna veckor PROGRAM glava filmklubb hösten 2015 Söndagar 17.00 i ojämna veckor 27/9 Filip & Fredrik presenterar Trevligt folk 11/10 Hotell Marigold (Den första filmen) 25/10 En enkel till Antibes 8/11 Saving Grace

Läs mer

FÅNGAD AV NÄTET EN FILM OM NÄTMOBBNING

FÅNGAD AV NÄTET EN FILM OM NÄTMOBBNING FÅNGAD AV NÄTET EN FILM OM NÄTMOBBNING >>Fångad av nätet

Läs mer

Kvartalets läsare: juli-september 2014 Stina Nilsson

Kvartalets läsare: juli-september 2014 Stina Nilsson Kvartalets läsare: juli-september 2014 Stina Nilsson Jag har alltid älskat att läsa. När jag var yngre läste jag mestadels deckare. Kitty-böckerna av Carolyn Keene och Fem-böckerna av Enid Blyton var några

Läs mer

Bredbands-TV. Telefoni. Bredband. Bredbands-TV via Bredband2 ger dig: Perfekt bild. Full HD. Valfrihet via stort kanalutbud.

Bredbands-TV. Telefoni. Bredband. Bredbands-TV via Bredband2 ger dig: Perfekt bild. Full HD. Valfrihet via stort kanalutbud. Bredbands-TV TV Telefoni Bredband Bredbands-TV via Bredband2 ger dig: Perfekt bild Full HD Valfrihet via stort kanalutbud Triple play Video On Demand Inspelningsbar TV-box Med reservation för förändringar

Läs mer

Johan Wennerstrand. Sångare/Skådespelare/Entertainer/Trubadur.

Johan Wennerstrand. Sångare/Skådespelare/Entertainer/Trubadur. Johan Wennerstrand Sångare/Skådespelare/Entertainer/Trubadur. Har lång erfarenhet av de flesta musikaliska stilar. I sju år sågs han i kören bakom Lasse Berghagen i Allsång på Skansen. Visor, schlager,

Läs mer

Pärlan vid Asundens strand

Pärlan vid Asundens strand Pärlan vid Asundens strand KO N F E R E N S L Å T D I G I N S P I R E R A S AV G O D M AT O C H VA C K R A V Y E R Där Östergötland är som skönast, vid sjön Åsunden, ligger Rimforsa Strand den perfekta

Läs mer

VAD SKULLE DU GÖRA OM DU SKULLE DÖ? Projektbeskrivning 2003-10-07

VAD SKULLE DU GÖRA OM DU SKULLE DÖ? Projektbeskrivning 2003-10-07 VAD SKULLE DU GÖRA OM DU SKULLE DÖ? Projektbeskrivning 2003-10-07 Mattias Sandström Öregrundsgatan 11/004 11559 Stockholm mattias@beauty.se 073-9344500 Vad skulle du göra om du skulle dö? Det är frågan

Läs mer

En 34 veckors onlinereträtt i det dagliga livet. Vägledning vecka 2

En 34 veckors onlinereträtt i det dagliga livet. Vägledning vecka 2 i En 34 veckors onlinereträtt i det dagliga livet Vägledning vecka 2 Vägledning: Vi tittar närmare på våra berättelser Vår historia från djupet När vi granskade vårt livs historia i fotoalbumet förra veckan,

Läs mer

Den är en maskin, jag är en människa. Den ska göra som jag vill!! Nils

Den är en maskin, jag är en människa. Den ska göra som jag vill!! Nils the Blogg Den är en maskin, jag är en människa. Den ska göra som jag vill!! Nils Första dagen lördag 19/9 kl 12-16 Bengt Böhlin, från technichus var här och berättade hur vi skulle göra Lego bilar Emil

Läs mer

Lärarhandledning till: Serien Kom ketchup

Lärarhandledning till: Serien Kom ketchup Lärarhandledning till: Serien Kom ketchup Muntligt berättande och dramaturgi för åk 2-3. 10 program musik à 9 minuter Beställningsnummer tv101233 Projektledare: Malin Nygren Producent: Kalle Brunelius

Läs mer

Predikan 1a advent 2009 Värnamo Allianskyrka. Kungen kommer!

Predikan 1a advent 2009 Värnamo Allianskyrka. Kungen kommer! Predikan 1a advent 2009 Värnamo Allianskyrka Kungen kommer! Det gick ett rykte på stan, Rykten ska man ta med en stor nypa salt, men även om det var svårt att få bekräftelse på sanningen i ryktet, så kunde

Läs mer

Dom kallar oss metare. Johan Tikkanen

Dom kallar oss metare. Johan Tikkanen Dom kallar oss metare Johan Tikkanen Dom kallar oss metare Johan Tikkanen Ansvarig för allt innehåll, rättighetsinnehavare och producent av denna bok är Johan Tikkanen Denna bok är skapad med webbtjänsten

Läs mer

MARIA. Gör din egen. på Lilla Skapande! 12 16 november

MARIA. Gör din egen. på Lilla Skapande! 12 16 november MARIA 12 16 november mininytt Gör din egen på Lilla Skapande! aktiviteter på MMK 12-16 november LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Bakning Bakning Film Ute Skridskor Bad killar Frukt

Läs mer

UpDate. För oss som rest med Up With People I DETTA NUMMER

UpDate. För oss som rest med Up With People I DETTA NUMMER DECEMBER 2013 UpDate För oss som rest med Up With People I DETTA NUMMER KALENDER... sid. MEDLEM 2014... sid. SPÅR I HJÄRTAT OCH MINNEN FÖR LIVET... sid. VERKA FÖR SUWPAA... sid. STIPENDIEFONDEN... sid.

Läs mer

Catch the spirit BOKA EN GULDPLATS.

Catch the spirit BOKA EN GULDPLATS. Catch the spirit BOKA EN GULDPLATS. EM I FRIIDROTT GÖTEBORG 6 AUGUSTI 006 DET STÖRSTA EVENEMANGET PÅ TIO ÅR. Under tio dagar i augusti är hela Göteborg en arena och staden sjuder av aktivitet, förväntan

Läs mer

Boktips. En god läshöst önkar vi er! /Martina och Petra. (hcf) Diktatorn Författare: Ulf Stark Illustratör: Linda Bondestam

Boktips. En god läshöst önkar vi er! /Martina och Petra. (hcf) Diktatorn Författare: Ulf Stark Illustratör: Linda Bondestam Boktips Äntligen, äntligen, äntligen kommer vi med våra nya lästips lagom till höstlovet. Hoppas ni kan hitta något mysigt ställe att krypa upp, ner eller in i och läsa lite bra böcker nu när vädret är

Läs mer

Denna lilla grupp som nu stod inför vandringen var en brokig skara och alla var mer eller mindre redan helt utmattade.

Denna lilla grupp som nu stod inför vandringen var en brokig skara och alla var mer eller mindre redan helt utmattade. 1. Det torra landskapet bredde ut sig framför dem och de visste att de hade en lång riskabel vandring att gå. Inte bara för det lilla vatten de hade kvar utan de visste också vilka faror som lurade där

Läs mer

21 oktober 2009. NetCity, Forskarvägen 1, Örebro. Processledning och dokumentation: David Dahlström david.dahlstrom@sisuorebro.t.se alt 070-66 33 797

21 oktober 2009. NetCity, Forskarvägen 1, Örebro. Processledning och dokumentation: David Dahlström david.dahlstrom@sisuorebro.t.se alt 070-66 33 797 21 oktober 2009 NetCity, Forskarvägen 1, Örebro och dokumentation: alt 070-66 33 797 En klubb för alla - Bred för bredden - Bredd för spetsen SYFTE Syftet med denna kväll är att titta på nuläge, framtid,

Läs mer

KAPITEL 2. Publicerat med tillstånd Bankrånet Text Anna Jansson Bild Mimmi Tollerup Rabén & Sjögren 2010. Bankrånet inl.indd 18 2010-08-24 10.

KAPITEL 2. Publicerat med tillstånd Bankrånet Text Anna Jansson Bild Mimmi Tollerup Rabén & Sjögren 2010. Bankrånet inl.indd 18 2010-08-24 10. KAPITEL 2 De hade knappt kommit ut på gatan förrän Emil fick syn på Söndagsförstöraren. Tant Hulda brukade komma och hälsa på varje söndag, fast Vega som bott i huset före familjen Wern hade flyttat för

Läs mer

Jag är jävligt nöjd nu

Jag är jävligt nöjd nu Jag är jävligt nöjd nu Alexandra Dahlström om att vara kaxig, jättekär och vuxen: Jag har längtat Alexandra Dahlström har blivit 25 år gammal. Och bestämt sig. Nu satsar hon allt på skådespelandet och

Läs mer

NORTH EUROPEAN SAILING LEAGUE H T T P : / / W W W. N E S L. S E

NORTH EUROPEAN SAILING LEAGUE H T T P : / / W W W. N E S L. S E 2012 H T T P : / / W W W. N E S L. S E GRAND PRIZE HELT NY RANGE ROVER EVOQUE PRESTATION OCH TUR I KOMBINATION VINNER. ALLA KAN VINNA! VINSTEN AVSER 1 ÅRS FRITT ANVÄNDANDE AV BILEN NESL KONCEPTET Seglingsvärlden

Läs mer

Gammal kärlek rostar aldrig

Gammal kärlek rostar aldrig Gammal kärlek rostar aldrig SammanTräffanden s. 4 YY Beskriv förhållandet mellan kvinnan och hennes man. Hur är deras förhållande? Hitta delar i texten som beskriver hur de lever med varandra. YY Vad tror

Läs mer

Hemligheterna med att kontakta kvinnor via nätet

Hemligheterna med att kontakta kvinnor via nätet Hemligheterna med att kontakta kvinnor via nätet Jonathan Jensen Dejtinghandboken.com Innehåll Inledning... 3 Tips 1: Varför?... 4 Tips 2: Våga fråga... 6 Tips 3: Visa inte allt (på en gång)... 7 Tips

Läs mer

Klubbmästerskapen 2014 18 Januari

Klubbmästerskapen 2014 18 Januari Klubbmästerskapen 2014 18 Januari Innesporten i Kilafors Kilafors Badmintonklubb Hälsar alla välkomna till KM! TÄVLINGSDATUM 18 Januari SPELPLATS Haneborg, Kilafors STARTTID Lördag 9:00 BOLLAR Klubben

Läs mer

Om du inte kunde misslyckas, hur stort skulle du då drömma?

Om du inte kunde misslyckas, hur stort skulle du då drömma? Börja Drömma Belöningar & Erkännanden Om du inte kunde misslyckas, hur stort skulle du då drömma? Detta är bara början! Medan du bygger din Vemmaverksamhet, skapar du även din berättelse och sätter exempel

Läs mer

Mitt USA I augusti 2013 flyttade jag till North Carolina, USA. Mitt enda mål var att bli en bättre simmerska, men det jag inte visste då var att mycket mer än min simning skulle utvecklas. Jag är född

Läs mer

Innehållsförteckning Kap 1 sida 2 Kap 2 sida 3 Kap 3 sida 4 Kap 4 sida 5 Kap 5 sida 6

Innehållsförteckning Kap 1 sida 2 Kap 2 sida 3 Kap 3 sida 4 Kap 4 sida 5 Kap 5 sida 6 Innehållsförteckning Kap 1 sida 2 Kap 2 sida 3 Kap 3 sida 4 Kap 4 sida 5 Kap 5 sida 6 Kapitel 1 David Drake är 28 år och bor i Frankrike.Han bor i en liten lägenhet långt bort från solljus.under sommaren

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli

barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli Det är lugnt på Phuket när det är sommar i Europa, i alla fall mycket lugnare. Men hos oss är allt som vanligt fast med lite mindre besök. Och som

Läs mer

WSKA World Shotokan Championship 22-23 September 2007/ BYDGOSZCZ POLEN

WSKA World Shotokan Championship 22-23 September 2007/ BYDGOSZCZ POLEN WSKA World Shotokan Championship 22-23 September 2007/ BYDGOSZCZ POLEN Fredagen den 21 September åkte en stor svensk trupp med buss och båt till Polen för att delta på Shotokan VM. Truppen bestod av: Juniorer:

Läs mer

Fråga. Vad heter konstverket? 1. Assembly. X. Nimis. 2. Vist

Fråga. Vad heter konstverket? 1. Assembly. X. Nimis. 2. Vist Fråga Konst Ett konstverk finns på Kullaberg i Skåne, det är uppfört sedan 980 av Lars Vilks av drivved och fallvirke. Verket är beläget i ett naturreservat och har blivit föremål för legala ingripanden

Läs mer

New Jersey San Jose NY Rangers Boston. Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes

New Jersey San Jose NY Rangers Boston. Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes Resa 1 27 Februari Matcher: NY Rangers Chicago New Jersey San Jose NY Rangers Boston Resa 2 21 Mars Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes

Läs mer

Kursvärdering för ugl-kurs vecka 42 2014

Kursvärdering för ugl-kurs vecka 42 2014 Kursvärdering för ugl-kurs vecka 42 2014 1. Hur uppfattar du kursen som helhet? Mycket värdefull 11 Ganska värdefull 1 Godtagbar 0 Ej godtagbar 0 Utan värde 0 Ange dina viktigaste motiv till markeringen

Läs mer

indelade efter kyrkoårets olika teman

indelade efter kyrkoårets olika teman indelade efter kyrkoårets olika teman Första söndagen i advent Ett nådens år Du är den som kommer Ett nådens år Fast du som kommer Hosianna Hosianna (kanon) Här är det fest I advent På en vanlig åsna Stenarna

Läs mer

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 11 Fredag 25 mars 2011

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 11 Fredag 25 mars 2011 LÄTTLÄSTA NYHETER Nr 11 Fredag 25 mars 2011 NORRBOTTEN Oro för kärnkraft Jordskalven i Japan har skadat kärnkraftverket i Fukushima. Risken är stor att strålning kommer att läcka ut från kärnkraftverket.

Läs mer

Omg Plac. Lag Klubb Tot 160 151 121 105 103 Lottning: Gryttjom Volo Certnr Gryttjom Whuhuu Certnr Team C-4 Certnr

Omg Plac. Lag Klubb Tot 160 151 121 105 103 Lottning: Gryttjom Volo Certnr Gryttjom Whuhuu Certnr Team C-4 Certnr Formationshoppning 4-manna (FS-4) - AAA Plac. Lag Klubb 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Tot Snitt 1 Gryttjom Volo Stockholms Fallskärmsklubb 16 16 13 13 17 19 16 15 16 19 160 16,0 2 Team Fusion Mix 15 16 17 11 16

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

En lång och framgångsrik säsong börjar lida mot sitt slut..

En lång och framgångsrik säsong börjar lida mot sitt slut.. Sida 1 av 6 En lång och framgångsrik säsong börjar lida mot sitt slut.. Efter att ha öppnat tidigt, samt genomlidigt den kallaste maj månad i mannaminne, fick säsongen äntligen fart i augusti och vi hade

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014-15 Borlänge St. Tuna BK

Verksamhetsberättelse 2014-15 Borlänge St. Tuna BK Verksamhetsberättelse 2014-15 Borlänge St. Tuna BK Borlänge St. Tuna BK Dagordning vid årsmötet 2015-05-27 1. Mötets öppnande 2. Val av Ordförande och sekreterare för mötet 3. Val av två protokolljusterare

Läs mer

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar! Kap.1 Packning Hej jag heter Elin. Jag och min pojkvän Jonathan ska till Gotland med våra kompisar Madde och Markus. Vi håller på att packa. Vi hade tänkt att vi skulle tälta och bada sedan ska vi hälsa

Läs mer

Kapitel 1. Publicerat med tillstånd Bortdribblad Text Magnus Ljunggren Bild Mats Vänehem Bonnier Carlsen 2013

Kapitel 1. Publicerat med tillstånd Bortdribblad Text Magnus Ljunggren Bild Mats Vänehem Bonnier Carlsen 2013 Kapitel 1 Det är tisdag kväll och som vanligt har ABK:s lag träning. I små grupper dribblar man runt koner, tränar inkast, skjuter på mål eller övar väggpass. Bra! skriker Hanna när Yalam lyckas dribbla

Läs mer

Jag är nog mer mig själv bakom flygeln framför en publik än i andra situationer, jag förmedlar vad jag

Jag är nog mer mig själv bakom flygeln framför en publik än i andra situationer, jag förmedlar vad jag vid flygeln på Grand Hotel och i Las Vegas Margareta Svensson Hon arbetar lika gärna vid pianot på de exklusivaste hotellen som med att sätta upp scenshower Läs om livet som artist och om skillnaderna

Läs mer

Personlig framgång och frihet. Om skaparen

Personlig framgång och frihet. Om skaparen Personlig framgång och frihet Om skaparen När Tomas var liten skilde sig hans föräldrar. Han blev mobbad i skolan och blev allt mer innesluten och aggressiv, och började själv att mobba, stjäla, dricka

Läs mer

På gång på. kurorten mösseberg

På gång på. kurorten mösseberg På gång på kurorten mösseberg Våren 2015 januari 5/1 Trettondagsdans 24/1 Ölprovning med Qvänum Mat & Malt 30/1 Fredagsmys på SPA 31/1 Bluegrasskväll med White Water Stringband februari 6-7/2 Johan Boding

Läs mer

Göteborg för att hämta sin familj ifrån flygplatsen. Det var så kul att kolla på flygplan från nära håll tyckte Mahdi. Nu var det inte långt kvar

Göteborg för att hämta sin familj ifrån flygplatsen. Det var så kul att kolla på flygplan från nära håll tyckte Mahdi. Nu var det inte långt kvar Mötet med det okända I en av de små byarna i Ghazni som ligger i östra Afghanistan bodde det fattiga familjer. Byn kallades för ''Nawdeh''. De flesta män i byn var jordbrukare, affärsmän, bönder och vissa

Läs mer

barnhemmet i muang mai tisdag 30 september - söndag 23 november, 2014

barnhemmet i muang mai tisdag 30 september - söndag 23 november, 2014 barnhemmet i muang mai tisdag 30 september - söndag 23 november, 2014 Oktober och nästan hela november har gått sedan sist och oj vad vi har hunnit med mycket! Barnen har fått sina mitterminsbetyg de har

Läs mer

Gisledagarna 2009. 29-31 maj

Gisledagarna 2009. 29-31 maj 29-31 maj Caroline af Ugglas Jessica Andersson Johan Becker från star pilots Mats Ronander Micke Rickfors Simon Norrsveden Zillah & Totte Molly Sandén - Full fart i Gislaved - Alla är hemma Snart är det

Läs mer

VIOLETTA - KARAKTÄRSBESKRIVNING

VIOLETTA - KARAKTÄRSBESKRIVNING VIOLETTA - KARAKTÄRSBESKRIVNING Premiär måndagen den 14 oktober klockan 16.00 - Höstens nya must- see serie VIOLETTA Violetta är en smart och levnadsglad tjej. Hon har en fantastisk sångröst som hon ärvt

Läs mer

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 2 Fredag den 22 januari 2010. Kvinna blir präst i Övertorneå. Dom tycker inte att kvinnor ska vara präster.

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 2 Fredag den 22 januari 2010. Kvinna blir präst i Övertorneå. Dom tycker inte att kvinnor ska vara präster. LÄTTLÄSTA NYHETER Nr 2 Fredag den 22 januari 2010 NORRBOTTEN Kvinna blir präst i Övertorneå Birgitta Pirhonen blir präst i Övertorneå. I torsdags bestämde kyrkorådet i Övertorneå att hon får jobbet. Det

Läs mer

Bra genomförd tävling

Bra genomförd tävling I lördags arrangerade DCSW:s Dansföreing och DansCenter Sofia Westlund sin första regionstävling i Åmål. Drygt 350 dansare från Åmål, Tidaholm, Lidköping, Göteborg, Kalmar och Helsingborg deltog i disciplinerna

Läs mer

Jag har legat vaken hela natten, sa hon, och bara tänkt på honom. Hon fnissade till. Hon vände sig mot mig och det lyste om henne.

Jag har legat vaken hela natten, sa hon, och bara tänkt på honom. Hon fnissade till. Hon vände sig mot mig och det lyste om henne. Del 1 Det är jag som är kvar. Det är jag som ska berätta. Jag kände dem båda två, kände till hur de levde och hur de dog. Det är inte länge sedan det hände. Jag är ung, som de. Som de? Kan det vara möjligt?

Läs mer

Racerunning. ger fler chansen att springa

Racerunning. ger fler chansen att springa Full fart framåt. Racerunning är sporten som ger rörelsehindrade möjlighet att ta sig fram på helt egen hand. Vi har träffat Nils Björk en av landets yngsta utövare. Racerunning ger fler chansen att springa

Läs mer

BJÖRN SKIFS KUNSKAPSSÖKT AV: HELENA CARLSSON I KLASS 84 HÖSTEN-98 DAGFOLKHÖGSKOLAN

BJÖRN SKIFS KUNSKAPSSÖKT AV: HELENA CARLSSON I KLASS 84 HÖSTEN-98 DAGFOLKHÖGSKOLAN BJÖRN SKIFS KUNSKAPSSÖKT AV: HELENA CARLSSON I KLASS 84 HÖSTEN-98 DAGFOLKHÖGSKOLAN 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning. sid. 1 Familj och ursprung. sid. 2 Igenkänd och förföljd sid. 2 Artisteri sid. 3 Skådespeleri

Läs mer

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå.

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. ALBUM: NÄR JAG DÖR TEXT & MUSIK: ERICA SKOGEN 1. NÄR JAG DÖR Erica Skogen När jag dör minns mig som bra. Glöm bort gången då jag somna på en fotbollsplan. När jag dör minns mig som glad inte sommaren då

Läs mer

Vokalprogrammet Sara Wiberg Hanna Hägerland

Vokalprogrammet Sara Wiberg Hanna Hägerland Vokalprogrammet Sara Wiberg Hanna Hägerland Filmer och diktamen Till detta häfte finns en internetsida. Där hittar du filmer om vokalerna. Du kan också träna diktamen. vokalprogrammet.weebly.com Titta

Läs mer

MagIQ Plan. Carola Liva Lind 2012

MagIQ Plan. Carola Liva Lind 2012 MY MagIQ Plan Carola Liva Lind 2012 *De närmsta i mitt nätverk är förutom mig de mest värdefulla för mig. *De närmsta i mitt nätverk är de närmsta för att de ska verka för mig. *De närmsta i mitt nätverk

Läs mer

Resebidrag inom film - deltagande i dansfilmfestivalen Dance Camera West. Resan genomfördes som planerat : avresa 28 april - hemresa 5 maj 2013.

Resebidrag inom film - deltagande i dansfilmfestivalen Dance Camera West. Resan genomfördes som planerat : avresa 28 april - hemresa 5 maj 2013. Resebidrag inom film - deltagande i dansfilmfestivalen Dance Camera West Resa till USA, Los Angeles Resan genomfördes som planerat : avresa 28 april - hemresa 5 maj 2013. Dagarna innan festivalen startade

Läs mer

Anslag från Sight First

Anslag från Sight First Anslag från Sight First Sedan början av 1990 talet har Sight First anslag delats ut till ett värde av 211 miljoner US dollar. Nu börjar pengarna ta slut, därav insamlingskampanjen Sight First II. Ett exempel,

Läs mer

Powerplay Nycklar för ett effektivt Powerplay

Powerplay Nycklar för ett effektivt Powerplay Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs 2012 Powerplay Nycklar för ett effektivt Powerplay Pelle Torstensson Handläggare: Göran Pegenius 2012-05-22 1 Sammanfattning Rapportens syfte är att hitta de nycklarna

Läs mer

inför din fotografering

inför din fotografering Skriv Ut & Spara Bra att veta inför din fotografering Att anlita en professionell fotograf LILLA SCP- SKOLAN När du anlitar en professionell fotograf får du kunskap, erfarenhet och högkvalitativa bilder

Läs mer

MARIA. på torsdag i sal 3. MiniNYTT. 12-16 september

MARIA. på torsdag i sal 3. MiniNYTT. 12-16 september MARIA 12-16 september MiniNYTT Fotboll för tjejer på torsdag i sal 3 aktiviteter PÅ MMK 12 16 September LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Bakning Bakning Film Frukt 16.00 16.00 16.00

Läs mer

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 20 Fredag 11 juni 2010

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 20 Fredag 11 juni 2010 LÄTTLÄSTA NYHETER Nr 20 Fredag 11 juni 2010 NORRBOTTEN Kvinnor i Arjeplog protesterar Många kvinnor i Arjeplog är arga. Dom tycker det är fel att mammografi-bussen ska sluta komma till Arjeplog. I söndags

Läs mer

Mitt Jobb svenska som andraspråk och SYV

Mitt Jobb svenska som andraspråk och SYV AV-nummer 41511tv 1 4 Fyra yrken, fyra porträtt För Svenska som andraspråk och SYV Möt Buba Badjie, veterinären som redan som sexåring hade drömyrket klart för sig. Och hur arbetar en ung kvinnlig elektriker,

Läs mer