Foto: Bildbyrån EM-KVALRYSAREN FORTSÄTTER Sveriges matcher sänds i Kanal 5

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Foto: Bildbyrån EM-KVALRYSAREN FORTSÄTTER Sveriges matcher sänds i Kanal 5"

Transkript

1 Hösten 2015 på

2 Foto: Bildbyrån EM-KVALRYSAREN FORTSÄTTER Sveriges matcher sänds i Kanal 5 Zlatan Ibrahimovic och fotbollslandslagets sommarlov får vänta - först måste Montenegro besegras hemma på Friends Arena 14 juni. Sveriges EM-kvalgrupp är hård och jämn, där varje poäng är viktig för att vi ska kunna njuta av en mästerskapssommar i Frankrike Montenegro är allt annat än en enkel motståndare. Halvvägs genom kvalet har den lilla republiken vid Adriatiska havets kust häng på tredjeplatsen i gruppen och därmed en chans att gå vidare. I september kulminerar Zlatans och herrlandslagets kvalresa mot fotbolls-em. Med några dagars mellanrum väntar matcher mot Ryssland och Österrike, svenskarnas främsta utmanare om de åtråvärda mästerskapsplatserna i Frankrike. En månad senare avslutas kvalspelet mot Liechtenstein och Moldavien. Sveriges matcher sänds på Kanal 5 medan Kanal 9 och Eurosport 2 visar de viktigaste matcherna från de andra kvalgrupperna.

3 NYTT PÅ KANAL 5 I HÖST JORDEN RUNT PÅ 6 STEG Premiär i höst Från en främling i den senegalesiska öknen till kocken Gordon Ramsay på sex steg? I Jorden runt på sex steg kastar sig de två vännerna ut på ett spektakulärt äventyr och en hisnande resa över hela jordklotet för att testa teorin som säger att inga två människor på jorden är längre än sex personer ifrån varandra. Genom vänner, bekanta och kontakter relaterar vi alla till varandra på maximalt sex steg. Helt utan att använda sina egna kontakter ska de lyckas nå en känd person i sex steg. Resorna tar dem till oanade platser, människor och möten som ingen hade kunnat ana, allra minst de själva. Det blir tre osannolika resor som tar Filip & Fredrik till sex kontinenter, 32 olika platser och de reser sammanlagt över tre varv runt jorden. En av resorna inleds i de nepalesiska bergen där Filip & Fredrik får veta att de ska ta sig till kocken Gordon Ramsay. De får kontakt med en liten tant i en by, den piercade och yvigt rökande Sun-Maya. Hon tipsar dem om en journalist hon känner i Kathmandu. Där börjar resan över världen, försöket att på sex steg kunna ta sig från Sun- Maya i Nepal till kocken Gordon i Los Angeles. Under resorna möter Filip & Fredrik oväntade platser och människor, de råkar ut för djur och sjukdomar och får testa om vår värld faktiskt kanske inte är så väldans stor trots allt. Jorden runt på sex steg produceras av Mexiko media för sändning i Kanal 5 i höst.

4 ETT JOBB FÖR BERG Premiär i höst Måste man älska mollusker för att vara stjärnkock? Hur mycket tjänar man som lyxmäklare i New York? Vad gör man om man svimmar av nervositet på Dramatens stora scen? Hur kul är det egentligen att som elitidrottare bara få festa till på frön? Och måste man verkligen spraytanna sig orange för att bli en bra låtskrivare? Allt det och mycket mer kommer Carina Berg ta reda på när hon under hösten praoar hos några av Sveriges härligaste stjärnor. Under några späckade dagar följer hon varje steg och lyder minsta vink från handledarna - Leif Mannerström, Andreas Carlsson, Emma Green, Fredrik Eklund och Marie Göranzon. Som en liten jobbig fluga klistrar sig Carina fast för att lära sig allt om jobbet och personen hon följer, på såväl jobbet som hemma. Allt avslutas med att veckans huvudperson får sätta Carina på prov för att se vad hon har lärt sig. Är det månne Ett jobb för Berg?

5 BARNCANCERGALAN DET SVENSKA HUMORPRISET Sänds i höst Nu får den högklassiga och älskade svenska humorn äntligen en egen prisgala. Kanal 5 och Barncancerfonden presenterar Barncancergalan - det svenska humorpriset där det gångna årets bästa insatser inom humor belönas på en stor, direktsänd gala. På galan förenas humorhyllningar och priser till Sveriges roligaste med insamling till kampen mot barncancer. I över 25 år har Kanal 5 varit starkt förknippad med färgstark humorproduktion och Roligare TV. Vi är nu stolta över att kunna presentera Barncancergalan det svenska humorpriset som är en del av SBS Discoverys övergripande samarbete med Barncancerfonden. Det svenska humorpriset inrättas för att belöna de främsta och mest tongivande personerna och insatserna inom svensk humor under det gångna året. En jury bestående av tolv personer från olika delar av humorvärlden kommer att dela ut priserna till de artister och personligheter som visat på störst kreativitet och lockat fram de scener som får oss att aldrig vilja sluta att skratta. I juryn hittar vi såväl komiker och skådespelare som regissörer, producenter och manusförfattare från både film, tv och scen. Juryn består av Kristian Luuk, Johan Ulveson, Babben Larsson, Annika Lantz, Sissela Benn, Peter Apelgren, Lasse Åberg, Sara Haag, Ulf Kvensler, Brita Zackari, Lena Rehnberg, Martin Persson och Linus Almqvist, Barncancerfonden (Juryns ordförande).

6 BERG & MELTZER PÅ OSCARS Premiär i höst Sist vi såg Sveriges härligaste programledarduo tillsammans var när de lämnade sin comfort zone och gav sig ut på en efterlängtad road-trip i kritikerrosade succéprogrammet Berg & Meltzer i Amerika/Europa. Nu är Carina och Christine äntligen tillbaka redo att förverkliga nästa stora dröm. Med start i höst ser vi dem i en sprakande drömshow i programmet Berg & Meltzer på Oscars (arbetsnamn). Varje vecka kommer tjejerna att bjuda in kända och okända gäster till en härlig kväll på Oscarsteaterns scen där precis allt kan hända. Det kommer bjudas på gäster, musik, spontana upptåg, överraskningar och en jäkla massa Berg och Meltzer.

7 FEST HOS BINDEFELD Premiär i höst Micael Bindefeld är en av Sveriges genom tiderna mest omskrivna och uppskattade festfixare. Han har med sina magnifika och generösa evenemang lockat såväl Hollywoodstjärnor och kungligheter som superentreprenörer och one-hit-wonders. Vanligtvis ser vi honom i en miljö fylld av glitter och glamour nu får vi dock möta honom i en helt ny miljö. I programmet Fest hos Bindefeld (arbetsnamn) tar han oss med till sitt älskade smultronställe - sommarhuset i skärgården. Här bland kobbar och skär, prunkande blomster och praktfulla trädgårdsland kommer Micael varje vecka bjuda in nära vänner, tillsammans med nya personer han är nyfiken på, till sitt middagsbord i trädgården. Till sin hjälp har Micael två av sina närmaste vänner, Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Vi är med från start när temat för veckans middag bestäms, menyer skrivs, maten lagas, borden dukas, drink hälls upp och gästerna välkomnas. Minsta detalj kommer att granskas av perfektionisten Micaels öga och i sann Bindefeldanda kan vi förvänta oss dignande och överdådigt, denna gång på temat hemodlat, nyskördat och blomstrande, då middagen intas på bryggan eller i Micaels växthus.

8 TREVLIGT FOLK Premiär i vinter Som första afrikanska lag någonsin har Somalia precis anmält sig till bandy-vm. De unga spelarna bor dock inte i Somalia. De bor i Borlänge. Och ingen av dem har någonsin stått på ett par skridskor. VM i Sibirien börjar om sex månader. Någon tycks ha tänkt väldigt långt utanför boxen. Dokumentären Filip & Fredrik presenterar TREVLIGT FOLK har gjort succé allt sedan den hade premiär på Göteborgs filmfestival. Den har visats i riksdagen och fått statsministern att gråta och har dragit över personer till biograferna under våren. Nu kommer tv-serien där vi får hela historien. I ett Borlänge där främlingsfientlighet fått fäste följer vi bandysatsningens initiativtagare Patrik Andersson, en färgstark lokalprofil som med lite udda idéer och stort hjärta försöker driva projektet framåt. Samtidigt kämpar lagets förbundskapten Pelle Fosshaug, svensk bandys egen badboy, med sin kanske svåraste uppgift hittills - att träna laget redo för VM. I centrum står spelartruppen, 17 unga män som alla flytt sitt hemland och börjat om. Bredvid dem finns lagledaren Mursal Isa. Alltid klanderfri i lila kostym, alltid på spelarnas sida. Målbilden är tydlig; att gå från noll till någonting. Och att efter sex månader stå på en bandyplan i Sibirien. I tv-serien Trevligt folk (arbetsnamn) får vi mer av den ganska komplexa historien som det innebar när 17 unga somaliska män ska lära sig spela bandy på VM-nivå. Resan var krokigare än vad som kunde visas i dokumentären och i fem avsnitt i höst blir det personligare och fyllt av alla de gupp på vägen som resan mot VM hade. Vi får till exempel följa det mödosamma arbetet med att få in pengar till projektet, som när Filip Hammar lämnar sitt julfirande med nyfödda dottern i Los Angeles för att medverka på en julshow i Borlänge. Eller följa hur initiativtagaren Patrik hastigt förlorar sin far under arbetet inför VM och hur han tvingas hantera det. Dessutom mer om den färgstarke sponsorn Billy Tang och spelaren Ahmed Housseins längtan efter sin mamma. Allt genom Filip och Fredriks nyfikna och engagerade berättande.

9 CSI: CYBER Premiär i höst I slutet av den fjortonde säsongen planterades kommande spinoffen CSI: Cyber in i handlingen då Patricia Arquette från cyberdivisionen på Quantico assisterade teamet i Las Vegas (CSI-avsnittet sändes 9 juni 2014 i Kanal 5). Spinoffserien startade i USA nu i vår och kommer till Kanal 5 under hösten. Patricia Arquettes karaktär agent Avery Ryan leder cyberbrottsdivisionen på FBI och utreder brott som utförs online men som får grava konsekvenser för människor i verkliga livet. I hennes team finns bland annat agenterna Elijah Mundo (James van der Beek), Daniel Krunitz (Charley Koontz) samt Raven Ramirez (Hayley Kiyuko) och Brody Nelson (Shad Moss). Dessutom ser vi Peter MacNicol som Averys chef Simon Sifter. I första avsnittet utreder teamet ett flertal fall av kidnappade bebisar. Nyligen bekräftades att CSI: Cyber får en andra säsong, medan CSI: Crime Scene Investigation läggs ned. DB Russell (Ted Danson) kommer dessutom fortsätta sin resa i CSI: Cyber säsong 2.

10 SVERIGES VÄRSTA KÄNDISBILFÖRARE Premiär i höst Kändisskap står på intet sätt i relation till tålamod, planering och impulskontroll tre egenskaper som kännetecknar en bra bilförare. Nu får sex kändisar chansen att bättra på sin bilkörning, även om de själva inte alltid anser att det är något fel på den. Fastnaglad gaspedal, impulsiva tvärbromsningar, tveksam blinkerskontroll och filbyte sådär lite efter humör. Trafiken rullar på i Sverige, men trots hårda lagar, regler och körkortskrav finns det de som lyckas ställa till det rejält för både sig själv och andra i trafiken. Kändisskap står på intet sätt i relation till tålamod, planering och impulskontroll tre egenskaper som kännetecknar en bra bilförare. Nu får sex kändisar chansen att bättra på sin bilkörning, även om de själva inte alltid anser att det är något fel på den. Tillsammans med en förhoppningsvis mer insiktsfull kamrat ska de nu följa programledaren Adam Alsing till prövningarna i Sveriges värsta bilförare. Där utsätts de för utmaningar bakom ratten och tävlingar som sätter kunskaperna på prov. Hinderbanor, halkbanor, att backa eller kanske även den fruktade fickparkeringen. De medverkande och deras co-drivers är Lulu Carter och Pernilla Parszyk, Josefin Crafoord och Anna Eriksson, Patrik Sjöberg och Bobbo Krull, Alexandra Kissie Nilsson och Rosanna Charles, Harald Treutiger och Tilde Fröling, Ralf Gyllenhammar och Johan Plexus Oldenmark. En jury avgör vilka som kan släppas ut i trafiken igen. Den består av körskolerektorn Jeanette Jedbäck Hindenburg, den f.d. polisen och yrkesofficeren Johan Sörbom och den kunnige motorentusiasten Patrik Budda Ljungqvist.

11 DRAMA: 1OO CODE OCH GÅSMAMMAN Premiär för 100 code i höst, premiär för Gåsmamman under 2016 Stockholm står som spelplats i den nya svenskamerikanska kriminalserien 100 Code där vi följer den New York-baserade kriminalpolisen Tommy Conley (Dominic Monaghan) när spåren i en mordutredning leder honom till Stockholm. Här möter han Michael Eklund (Michael Nyqvist), en samvetsgrann och korrekt polis som vigt sitt liv åt jobbet, men som tappat gnistan efter att ha förlorat sin fru i cancer. Conleys inträde i Eklunds liv blir dock en nytändning. Med sitt stundtals heta temperament och en kompromisslös vilja att hitta den skyldige lyckas Conley vinna Eklunds engagemang, även om deras samarbete till en början inte är helt okomplicerat. Conley drivs av en till synes outtröttlig energi, men brottas också med demoner från sitt förflutna. Gåsmamman är nästa steg i Kanal 5 och SBS Discoverys dramasatsning efter inspelningarna av den svensk-amerikanska dramaserien 100 Code. I den stjärnspäckade casten ser vi Alexandra Rapaport, Tommy Körberg, Ivan-Mathias Peterson, Lisette Pagler, Shelbly Niavarani, Ulf Friberg. Manusförfattare är Camilla Ahlgren och Martin Asphaug. Gåsmamman produceras av Endemol i samproduktion med SBS Discovery och Flow Network. Serien kommer att visas på Kanal 5 under 2016.

12 ÅTERKOMMANDE TITLAR PÅ KANAL 5 NYA ARGA SNICKAREN + ARGA SNICKAREN VIP Nya säsonger för Nya Arga snickaren och Arga Snickaren VIP i höst I höst är tittarsuccéen Arga Snickaren VIP tillbaka med en ny säsong och Sveriges mest passionerade, tillika mest ärliga och sanningssökande snickare, Anders Öfvergård, står redo att hjälpa några av Sveriges mest färgstarka kändisar. I höstens program får vi följa med till Henrik Schyfferts jaktstuga, Gudrun Schymans skånegård på Österlen, Frank Andersons lägenhet i Stockholm, Tommy Körbergs sommarhem utanför Trosa, E-types gård på Adelsö och Isabell Adrian och Steve Angelos lyxvilla i Hollywood Hills. Samtliga har på olika sätt kört fast i sina hemmabyggarprojekt och Anders står redo att utan omsvep och krusiduller syna deras brister och ifrågasätta varför de hamnat i den sits de befinner sig i. I våras tog Pirre och Mackan över hammaren efter Anders Öfvergård i programmet Nya Arga snickaren och i höst är programmet tillbaka igen. Livsfarliga elledningar, mögliga källare, tak som läcker och väggar som rasar in är bara några av de problem duon stöter när de rycker ut för att hjälpa nya familjer som tappat kontrollen över sina hem och sina liv.

13 PARTAJ Säsong 9 startar i höst Partaj står stadigt på söndagarna och i höst är partajensemblen med Johan Petersson i spetsen tillbaka för att ta sig an kändisarna, tvprogrammen och fenomenen det pratas om. Och inte minst de svenska politikerna som både käbblar, avtalar och kurtiserar. Med några av Sveriges allra främsta skådespelare och komiker i ensemblen får vi se deras sanningar om kändisarna det pratas om, tv-programmen det tittas på och politikerna som alla vet exakt hur landet ska styras. I Partajs ensemble hittar vi begåvade imitatörer och skådespelare. I spetsen ser vi Mr Partaj själv, Johan Petersson. Till sin hjälp har de varje vecka en särskilt inbjuden känd svensk gäst som är modig nog att kasta sig in i Partaj och leda programmet under en kväll.

14 SOFIAS ÄNGLAR Säsong 5 startar i höst Ibland är ödet fruktansvärt orättvist. För hur mycket vi än vill att allt ska vara bra, hur hårt vi än jobbar och hur mycket vi än älskar varandra finns det vissa saker som vi inte kan styra över. I höst är Sofias änglar tillbaka, programmet där Johnnie Krigström, Mattias Särnholm och Sofia Wistam hjälper några av alla de som har haft riktig, riktig otur. I en ny säsong får Johnnie, Mattias och Sofia chansen att hjälpa människor som har hamnat i svåra situationer i livet. I Sofias änglar använder de sina olika kunskaper för att hjälpa familjer med sina hem och praktikaliteter som kommit på undantag när en sjuk familjemedlem, olyckor eller annat kommit i vägen för det liv man egentligen hade tänkt sig. Trion hjälper bland annat till med handikappanpassning, sjukrum, avlastning eller att göra klart renoveringar som fastnat på grund av sjukdom eller sorg. De hjälper också till med annat som kan göra vardagen lite lättare när man har annat som tar upp all tid. För när man mår som sämst så kan det mesta kännas omöjligt. Men genom att börja med att göra i ordning hemma, kan Sofias änglar förhoppningsvis skapa en nystart och hjälpa familjerna att vända livet till det bättre.

15 DESSERTMÄSTARNA Säsong 3 startar i höst Dessertmästarna är tillbaka med en ny säsong där årets dessertmästare 2015 ska koras. Tretton av Sveriges främsta inom desserter och sötsaker tävlar mot varandra i en knivskarp kamp. Vem kan göra den mest njutningsfulla chokladpralinen, den mest oemotståndliga gourmetdesserten eller den mest nytänkande versionen av en riktig klassiker? De tävlande är välmeriterade fullblodsproffs som alla vet hur en dessert ska göras, men vem visar på mest kreativitet, smakkänsla och yrkesskicklighet? Varje vecka åker en tävlande ut och till sist återstår två tävlande som möts i final. I två säsonger har svenskarnas undertryckta längtan efter smakfulla desserter avslöjats när Dessertmästarna har blivit oerhört populärt bland tittarna kammade Marie Skogström från Växjö/Malmö hem vinsten och 2014 var det Varbergssonen och Malmöbon Joel Lindqvist som vann med sina nyskapande desserter. Juryn består av tre mycket framstående konditorer som bestämmer resultatet i tävlingen. Dessa är: konditorn Roy Fares som blivit utnämnd till Årets konditor, vunnit guld i kokboks-vm och lett egna programmet United States of Cakes i Kanal 5. Konditorn Magnus Johansson som ansvarat för Nobeldesserterna i över tio år, startat Stockholms chokladfestival samt vunnit OS-guld med kocklandslaget. Fransmannen Sebastien Boudet som arbetat över hela världen, en bagarson som brinner för både konditori och surdegsbakning.

16 GREY S ANATOMY Säsong 12 startar i höst Shonda Rhimes långkörare Grey s Anatomy är tillbaka i höst med en tolfte säsong av sjukhusdramat. I slutet av den elfte säsongen förlorade Meredith sin man när Derek (Patrick Dempsey) lämnade serien och efter sorg på Grey Sloan Memorial möter läkarna vardagen tillsammans. Nya läkarkandidater ansluter och trebarnsmamman Meredith Grey går vidare med livet.

17 SITCOM-TISDAG Tisdagar i höst Tisdagar på Kanal 5 förgylls av några av världens bästa sitcoms med storsuccén The Big Bang Theory som det stora dragplåstret Serien, som fortfarande är USA s största manusdrivna show, är förnyad för minst två säsonger till och återkommer med den nionde säsongen i höst. Vårens åttonde säsong avslutades med Sheldons önskan att få Penny och Leonard att bestämma datum för sitt bröllop, vilket ledde till något helt annat. Under säsongen har Sheldon och Amys myrsteg framåt i den kontraktsstyrda relationen givit förebud om en mjukare framtoning hos huvudpersonen Sheldon Cooper. Innevarande säsong avslutas 7 maj i USA och 26 maj på Kanal 5. Bland de övriga titlarna som hör hemma på sitcom-tisdagarna finns Anna Faris och Allison Janneys Mom som är tillbaka med fortsättningen av säsong 2 och kommande säsong 3, Mike & Molly är tillbaka nu i juni med fantastiska komediennen Melissa McCarthy, Black-ish återvänder i höst med nya avsnitt och The Middle är tillbaka redan nu i sommar med nya avsnitt.

18 FLER TITLAR SOM ÅTERKOMMER Kriminalserier tillbaka i höst Criminal Minds är tillbaka redan i augusti med återstoden av säsong 10. Säsong 10 har bjudit på en ny agent vid namn Kate Callahan som spelas av Jennifer Love Hewitt. Nyligen blev det känt att Hewitt väljer att lämna serien då hon väntar barn och showrunner Erica Messer lockar med olika gästskådespelare till nästkommande elfte säsongen. Law & order Special Victims Unit fortsätter sextonde säsongen under hösten och kommande säsong 17 tar vid. The Mysteries of Laura med Debra Messing i huvudrollen återvänder i höst och med en kommande andra säsong.

19 SATURDAY NIGHT LIVE Säsong 41 startar i höst En av världens mest långlivade humorshower är tillbaka i höst med den fyrtioförsta säsongen. Under den jubilerande fyrtionde säsongen har showen firats med specialavsnitt och bjudit på gäster som Taraji P. Henson, Scarlett Johansen och Reese Witherspoon. Majs säsongsavslutning leds av komikern Louis C.K och sänds 30 maj på Kanal 9 (16 maj på amerikanska NBC).

20 THE WALKING DEAD Säsong 6 startar i höst Världens tidigast förklarade kultserie är tillbaka med en sjätte säsong. I slutet av femte säsongen, som sändes i Kanal 9 en vecka efter amerikansk sändning, kom Ricks grupp fram till Alexandria och möttes av nya problem som den relativa tryggheten förde med sig. Sjätte säsongen startar i USA i oktober och strax därefter i Kanal 9.

21 KANAL 9-FAVORITER OCH FOTBOLL Kanal 9-favoriter tillbaka i höst Under hösten fortsätter fjärde säsongen av Top Gear USA. Höstsäsongen bjuder också på nya avsnitt ur femte säsongen av Grand Designs Australien och fler Kanal 9-favoriter kommer att dyka upp under höstens gång. Major Crimes fjärde säsong startar senare i höst och tredje säsongen av Person of Interest fortsätter i september. Dessutom bjuder hösten i Kanal 9 på en hel del fotboll då EM-kvalet fortsätter i september och oktober.

22 NYA BIG BROTHER Tillbaka i höst Big Brother gjorde comeback i Discovery Networks Kanal 9 hösten 2014, där den blev kanalens mest sedda program linjärt och lockade rekordpublik online. I höst återvänder programmet med programledaren Adam Alsing i spetsen, men denna gång i Kanal 11 och på Dplay och med enbart svenska deltagare i extremt kameraövervakade Big Brother-huset. Vi lever i en tid där allt fler vill synas, höras och ta plats. Och att få rak insyn i andras liv är ett fenomen som ständigt fascinerar. Det är naturligtvis några av anledningarna till att Big Brother, nära 15 år efter världspremiären, är ett otroligt starkt tv-koncept.

23 VÄRLDENS STILIGASTE REALITY Premiär i höst för House of DvF samt mer av Kardashians Tio unga, lovande designers tävlar om drömjobbet chansen att arbeta för och lära sig av mästardesignern och stilikonen Diane von Furstenberg och bli en av märkets ambassadörer. De unga kreatörerna må vara stilkänsliga, men de är ovana vid modevärldens tävlingsinriktade arbetsmiljö och de benhårda oskrivna regler som styr branschen. Deras nya chef är en av modevärldens ikoner och driver ett modeimperium, hon har höga krav och en önskan om att ge unga kvinnor utrymme och kraft. Dessutom kommer Kanal 11-tittarna i höst åter få följa med in i vardagen hemma hos den månghövdade familjen Kardashian i familjens eget serieimperium.

24 GALAVANT Premiär i höst Tjusige riddaren Galavant har ett enda mål att hämnas på kung Richard och därigenom återfå sitt goda rykte och sin hustru Magdalena, som kungen stal. I sitt värv assisteras Galavant av prinsessan Isabella och väpnaren Sid, samtidigt som kung Richard försöker vinna sin fånges förtroende och kärlek. I denna osannolika, äventyrliga musikalkomedi är det riddare och sköna jungfrur för hela slanten när vi följer Galavants resa genom medeltida miljöer. Galavant är skapad av Don Fogelman (bla Bilar, Trassel och Crazy, stupid, love) och serien är förnyad för en andra säsong.

25 KANAL 11-FAVORITERNA TILLBAKA Nya säsonger av Once upon a time, Scandal, Marvel s Agents of S.H.I.E.L.D Once upon a time återvänder med femte säsongen, Scandal med likaså femte säsongen, The Originals är tillbaka med säsong 3, Arrow är tillbaka med fortsättningen av säsong 3, Marvel s Agents of S.H.I.E.L.D är tillbaka med tredje säsongen och Supernatural är tillbaka med säsong 11. Scandals fjärde säsong bjöd på stort drama och nya kärleksintressen för Olivia Pope. I början av säsong 4 tvingades Olivia ur exilen med Jake, när hon nåddes av budet att Harrison hittats död. Inför vinteruppehållet kidnappades Olivia av en okänd aktör och användes som pant för att utpressa presidenten att gå i krig. Medan kampen att avslöja B613 fortsätter ökar riskerna för Olivia och hennes team när hennes far Rowan tar i allt hårdare för att tysta sin dotter. I andra säsongen av Marvel s Agents of S.H.I.E.L.D upplevde SHIELD-styrkan splittring när Hydra söndrade det tätt sammansvetsade teamet. Skyes förvandling och möte med föräldrarna spanns ut samtidigt som Coulsons theta-protokoll fick övriga i teamet att misstro honom. Till sist fick Coulson slå sig samman med fienden för att stå upp mot Hydra. (Säsongsavslutningen sänds 4 juni i Kanal 11).

26 MOTORMÅNDAG Nya och återkommande motorfavoriter på måndagar Cars that rock with Brian Johnson är glädjande tillbaka med en andra säsong redan 17 augusti. Dessutom träffar vi senare i höst Jimmy de Ville i Engine Addict och teamet i Misfit Garage i nya avsnitt. Självklart är favoriterna Mike och Edd tillbaka med nya avsnitt av Wheeler dealers och detsamma gäller för Richard och Aaron i Fast n Loud (som dessutom redan nu 25 maj är tillbaka med nya episoder).

27 TILLBAKA TILL ALASKA Säsong 11 av Dödlig fångst startar 18 augusti Elfte säsongen av Discovery-favoriten Dödlig fångst startar 18 augusti. Med nya krabbfiskekvoter för Berings sund finns det stora vinster att göra för de kaptener som vågar utsätta sig själva och sina besättningar för stora risker. För fiskebåtarna utanför Alaskas kust gäller det att vara först på plats oavsett väder för att få storfångsten. Kaptenernas utmaningar ligger inte bara till sjöss Wild Bill måste acceptera sonen för den han är, Johnathan på Time bandit måste hantera både familjeproblem, sin egen vacklande hälsa och båtens reparationer för att få sitt företag på rätt köl igen, kapten Keith på The Wizard letar efter en perfekt deckhand och Cornelia Maries Josh Harris försöker kliva ur sin framlidne fars skugga som kapten. Självklart är kapten Sig Hansen tillbaka som kapten på F/V Northwestern. Dessutom startar serien The Last Alaskans 25 augusti och andra säsongen av Edge of Alaska där vi rör oss i Alaskas utkanter är tillbaka med andra säsongen senare i höst.

28 FASCINERANDE TEKNIK Premiär för Outrageous engineering blunders 20 augusti I Outrageous engineering blunders, som startar 20 augusti, går vi på djupet med världens största misslyckade konstruktioner och byggen. Tredje säsongen av Mighty planes startar senare i höst, dessutom ser vi serien Planes that changed the world. Förklaring följer med Kenneth Tonef är tillbaka senare i höst och de mer filosofiska diskussionerna i Through the wormhole with Morgan Freeman är tillbaka med en sjätte säsong redan 16 augusti.

29 PASSIONERAD MATKAMP OCH SAGOLIKA TÅRTOR Ny edition av Masterchef och Cake Boss startar 17 augusti Mer storslagna mattävlingar blir det när Masterchef är tillbaka i höst med editionerna Masterchef Sydafrika och Masterchef Nya Zeeland. Dessutom kan vi se fram emot en ny säsong av Masterchef Australia lite längre fram. På temat godsaker är Buddy Valastro s Cake Boss åter på TLC med sjunde säsongen 17 augusti och senare i höst återkommer även Food fighters.

30 FAVORITFAMILJER PÅ TLC Premiär för 7 little Johnstons 5 augusti TLC s favoritfamiljer är tillbaka i höst. Redan 5 augusti får vi följa med hem till 7 little Johnstons och lite senare är familjen Roloff i Little people, big world tillbaka med nya avsnitt. Familjen Caputo och dess matriark Teresa möter vi i Long Island medium redan i sommar och sjätte säsongen startar i september. Dessutom ser vi nya avsnitt av Return to amish från 16 augusti där nya utmaningar väntar de unga i amish-kulturen.

31 HÖJDPUNKTER PÅ EUROSPORT OCH EUROSPORT 2 I HÖST Bundesliga 14/8, Vuelta a España 22/8-13/9, Champions hockey league augusti I mitten av augusti drar tyska fotbollsligan Bundesliga igång igen och frågan är vilka som kan utmana regerande mästarna Bayern München om titeln. På Eurosport 2 sänds fem matcher varje omgång, samtliga matcher går att se på Eurosport Player. Vuelta a España eller Spanien runt är cykelsportens tredje största treveckorslopp. Inte lika stiligt som Giro d Italia eller storslaget som Tour de France, utan mer det kaxiga småsyskonet med hål på byxknäna och lakritsrem i mungipan. Loppet präglas kraftigt av platåerna och bergen i Pyrenéerna och Sierra Nevada men också av inlandets karga, vindpinade slätter och atlantkustens grönska. På den långa vägen till målsnöret i Madrid tänds morgondagens stjärnor. Eurosport sänder samtliga 21 etapper från Vuelta a España. Franska öppna avgörs på Eurosport i början av juni. I september fortsätter Grand Slam-satsningen på tennis i kanalen när US Open avgörs på klassiska Flushing Meadows, ett stenkast från Manhattan. Få trivs lika bra här som odiskutabla världsettan Serena Williams som har vunnit turneringen de tre senaste åren. Förhoppningsvis kommer svenskhoppen Johanna Larsson och unga stjärnskottet Elias Ymer vara på plats i New York när Eurosport och Eurosport 2 direktsänder över 200 timmar från tennisårets sista stora turnering. I augusti börjar även Champions Hockey League, där åtta svenska klubbar tillsammans med 40 andra gör upp om att vara bäst i Europa. Regerande mästare är Luleå som finalslog Frölunda, två lag som givetvis är tillbaka på isen i höst. De andra sex svenska lagen i CHL är Djurgården, Färjestad, HV71, Linköping, Skellefteå och Växjö. Champions Hockey League visas på Eurosport 2 och samsänds med SVT.

32 BROTTSMYSTERIER I FOKUS PÅ ID Svenska ID startar 1 juni ID är förstahandsvalet för alla som älskar äkta brottsmysterier. På den enda kanal i Sverige som sätter sanna mysterier och äkta spänning i centrum dygnet runt ser vi brott som skakat sin samtid och sensationella skandaler som fascinerat världen. Vi följer djuplodande brottsutredningar och får komma närmare hjärtskärande fall. ID låter publiken utforska mänsklighetens väsen och följa med på en upptäcktsfärd till det mänskliga sinnets dunklaste vrår där lust, girighet och blind vrede tar kontroll över förnuftet. ID är kanalen för dig som älskar sanna brottsmysterier för att verkligheten alltid överträffar dikten. Redan i sommar startar A crime to remember som återberättar brottsfall som sänt chockvågor i sina närsamhällen och utmanat polisväsendet till det yttersta. I första avsnittet utspelas historien om nyseparerade föräldrarna Eddie och Alice Cummins, vars barn under en hätsk vårdnadstvist hittas mördade. I serien I d kill for you följer vi fall där lust och kärlek får dödliga konsekvenser och i True CSI följer vi med tillbaka till mordplatsen i ett högprioriterat mordfall och nystar upp ledtrådarna bit för bit.

33 BROTTSCENTRALEN Säsongsstart i ID i höst Discovery Networks Sweden samsänder Aftonbladets prisbelönta succéformat Brottscentralen i ID. Brottscentralens interaktiva koncept har gjort Aftonbladet till nyhetsledare inom genren crimetv. Aftonbladet TV har sedan premiären den 2 september 2013 sänt drygt 260 avsnitt 45 minuter live-tv fyra kvällar i veckan, på klassiskt kvällstidningsmanér. Brottscentralen rör sig mitt i nyhetsflödet och programledarna Lennart Ekdal och Thabo Motsieloa låter tittarna följa med live i polisens arbete med det senaste dygnets brott. Brottscentralen blir ett starkt svenskproducerat kort i kanalens utbud av starka brottsberättelser och äkta spänning.

Hösten 2015 hos Discovery Networks Sweden

Hösten 2015 hos Discovery Networks Sweden Hösten 2015 hos Discovery Networks Sweden Hösten på Discovery Networks Sweden bjuder på många nyheter. Filip och Fredrik gör en spektakulär äventyrsserie som tar dem till jordens alla hörn. Berg och Meltzer

Läs mer

Dessertmästarna säsong 2 premiär tisdag 30 september 20.00 i Kanal 5

Dessertmästarna säsong 2 premiär tisdag 30 september 20.00 i Kanal 5 Dessertmästarna säsong 2 premiär tisdag 30 september 20.00 i Kanal 5 I höst är succén Dessertmästarna tillbaka då tretton av Sveriges främsta inom desserter och sötsaker tävlar mot varandra i en knivskarp

Läs mer

Hösten 2014 i Kanal 5

Hösten 2014 i Kanal 5 Hösten 2014 i Kanal 5 Kanal 5 EM-kval i fotboll EM-kvalet Sveriges kvalmatcher i höst I höst sänder Kanal 5 Sveriges första steg mot EM-slutspelet 2016 Är detta sista gången vi får se Zlatan leda Sverige

Läs mer

TV-kanaler som ingår i gruppavtalet med Telia

TV-kanaler som ingår i gruppavtalet med Telia TV-kanaler som ingår i gruppavtalet med Telia SVT1 Kanalplats: 1 Sveriges första tv-kanal som sänder allt från information, nyheter, debatt och dokumentärer till sport, barnprogram, serier, filmer och

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Prov svensk grammatik

Prov svensk grammatik Prov svensk grammatik Markera det alternativ som du anser vara rätt i meningarna nedan. Det är bara ett av alternativen som är rätt i varje mening. 1. När farfar hade ätit åt har ätit, sov han middag.

Läs mer

dags för kval till pingistävlingen Bästa 3:an!

dags för kval till pingistävlingen Bästa 3:an! MMK-NYTT 7 11 februari ÄNTLIGEN dags för kval till pingistävlingen Bästa 3:an! AKTIVITETER PÅ MMK 7 11 FEB LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Köket/Aktiviteter Mariokart 13.30 (Kenneth) Bakning

Läs mer

Johan Arneng har haft en lång. Uppfödarprofilen. Uppfödarprofilen: Johan Arneng kombinerar fotboll med trav

Johan Arneng har haft en lång. Uppfödarprofilen. Uppfödarprofilen: Johan Arneng kombinerar fotboll med trav TEXT OCH FOTO: Anne Adre-Isaksson 22 Det var fascinationen för stammar och avel som lockade Johan Arneng in i travet. Idag är han avelsansvarig på Stall Zet och har egen uppfödning tillsammans med hustrun

Läs mer

LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf

LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf Vi älskar golf! Välkommen att dela vår passion för världens roligaste spel. Elitspelare, nybörjare, barnfamilj, pensionär kom precis som du är. För oss är det viktigt

Läs mer

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text 1 Har du köpt tillräckligt med saker? 2 Tja... Jag vet inte. Vad tycker du? Borde jag handla mer saker? 3 Är det nån på ön som du inte har köpt nåt åt? 4 -Ja, en. -En? 5 -Dig. -Men jag bor inte på ön...

Läs mer

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder!

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! Möt världen. Bli utbytesstudent med AFS. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! AFS ger dig möjligheten att lära känna dig själv samtidigt som du får vänner från hela världen. Som utbytesstudent

Läs mer

Hej VIP medlem! Kings of Tennis. Det är sent fredag kväll, fredagen den 20 mars 2015.

Hej VIP medlem! Kings of Tennis. Det är sent fredag kväll, fredagen den 20 mars 2015. Hej VIP medlem! Det är sent fredag kväll, fredagen den 20 mars 2015. Kings of Tennis Veteranturneringen Kings of Tennis är över. Årets turnering avslutades med att Pete Sampras i finalen besegrade Thomas

Läs mer

Om du skulle få en miljon kronor för att hugga av den hand du inte skriver med, hade du gjort det då?

Om du skulle få en miljon kronor för att hugga av den hand du inte skriver med, hade du gjort det då? Om du var ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? Nämn någon du beundrar och varför? Har du, eller har du haft något smeknamn? Om du skulle få en miljon kronor för att hugga av den hand du

Läs mer

Fackbok (barn & ungdom)

Fackbok (barn & ungdom) Äntligen är vi åter med nya boktips lagom till sportlovet. Hoppas alla lässugna får möjlighet att läsa lite nya böcker nu när ni är lediga. Denna gång tipsar vi om lite nytt lättläst och annat smått och

Läs mer

en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Stolthet och fördom

en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Stolthet och fördom en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Stolthet och fördom - högläsning med uppgifter, läs- och funderingsfrågor Det här är en serie lektioner som utgår från den lättlästa versionen

Läs mer

1 2 3 4 Timmar Totalt konsumerade timmar per vecka under v. 22-39 800 000 700 000 600 000 500 000 400 000 300 000 SVT MTG TV TV4 SBS TV 200 000 100 000 0 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

Läs mer

Var gör man målen i power play i svensk elithockey?

Var gör man målen i power play i svensk elithockey? Svenska ishockeyförbundet Elittränarutbildning 2007-02-05 Var gör man målen i power play i svensk elithockey? Fredrik Andersson Handledare: Harald Lückner Innehållsförteckning 1. Inledning sid. 1 2. Bakgrund

Läs mer

Ultimate frisbee. Sarah Eklund, Valkyria

Ultimate frisbee. Sarah Eklund, Valkyria Sarah Eklund, Valkyria Ultimate frisbee Sarah Eklund, ursprungligen från Sigtuna, är en av många spelare som kommer att slåss om medaljerna under SM- veckan i Söderhamn. Inomhus- SM i Ultimate Frisbee

Läs mer

Vägen till en NY RelationsBlueprint...

Vägen till en NY RelationsBlueprint... Vägen till en NY RelationsBlueprint... Kommer du ihåg... sist gick vi igenom den viktigaste delen som kontrollerar din lycka, framgång och tillfredsställelse i kärleksfulla och passionerade relationer

Läs mer

22-26 november. West Ham tog hem segern i Premier League! GRATTIS!

22-26 november. West Ham tog hem segern i Premier League! GRATTIS! MMK-NYTT 22-26 november West Ham tog hem segern i Premier League! GRATTIS! AKTIVITETER PÅ MMK 22-26 november LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Köket/Aktiviteter Kalaha-turnering Bakning Bakning

Läs mer

PARNEVIKS SPONS VIAFREE

PARNEVIKS SPONS VIAFREE FEBRUARI PARNEVIKS Premiär Dag Tid Yr/Ep SPONS VIAFREE v.6 Tisdag 20.00-21.00 3/8 Parneviks är tillbaka på TV3 med en tredje säsong. Trots att familjen numera är utspridd över världen kunde de inte motstå

Läs mer

Agneta Livijn. J Jag älskar de internationella kontakterna. Gästinredare. Gästinredaren

Agneta Livijn. J Jag älskar de internationella kontakterna. Gästinredare. Gästinredaren J Jag älskar de internationella kontakterna i mitt jobb. De är oerhört berikande och den ena kontakten leder ofta till nästa. Ett möte i New York ledde till fabriken i Italien där jag tillverkar en del

Läs mer

HÖSTEN 2013 PÅ MTG TV ONLINE

HÖSTEN 2013 PÅ MTG TV ONLINE HÖSTEN 2013 PÅ MTG TV ONLINE Hej! Eftersom vi alla har förändrat hur vi konsumerar underhållning så är det naturligt för oss på MTG TV att även förändra det sätt som vi ser på våra program. Därför är det

Läs mer

FÅNGAD AV NÄTET EN FILM OM NÄTMOBBNING

FÅNGAD AV NÄTET EN FILM OM NÄTMOBBNING FÅNGAD AV NÄTET EN FILM OM NÄTMOBBNING >>Fångad av nätet

Läs mer

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. Vill ni bidra med någon information eller matchbilder

Läs mer

Lärjungaskap / Följ mig

Lärjungaskap / Följ mig Lärjungaskap / Följ mig Dela in gruppen i par och bind för ögonen på en av de två i paret. Låt den andra personen leda den med förbundna ögon runt i huset och utomhus, genom trädgården, till exempel, och

Läs mer

Silly Season i 1300RallyCup

Silly Season i 1300RallyCup Silly Season i 1300RallyCup Säsongen börjar närma sig med stormsteg, många har kämpat med renoveringar och uppgraderingar hela hösten/vintern. Nu får man lite extra tid på sig att putsa till det sista

Läs mer

ALL WE NEED IS LOVE 2016

ALL WE NEED IS LOVE 2016 ALL WE NEED IS LOVE 2016 INNEHÅLLSFÖRTECKNING We hate cancer Porslinsfabriken Köksfabriken Trollfabriken 3 4 8 16 HELP US FIGHT IT... Livet far förbi. Vi människor jäktar och stannar sällan upp och utvärderar

Läs mer

Regionmästerskap Stockholm utomhus 2011

Regionmästerskap Stockholm utomhus 2011 Regionmästerskap Stockholm utomhus 2011 Huddinge TK har för tredje året i rad arrangerat Regionmästerskap Stockholm utomhus (RM Stockholm ute 2011). Den minnesgode kommer väl ihåg att tävlingsledaren Claes

Läs mer

Följande kanaler ingår för närvarande i grundutbudet och kan ses analogt i alla lägenheter.

Följande kanaler ingår för närvarande i grundutbudet och kan ses analogt i alla lägenheter. KABEL-TV Brf Vetterstorp nr 1 anlitar comhem som leverantör av kabel-tv. I månadsavgiften för lägenheten ingår ett antal kanaler som ingår i comhems grundutbud. Betalkanaler utöver detta grundutbud betalar

Läs mer

lll#vyazc#cj CHE>G6I>DC IG:C9:G FÖRELÄSNINGAR 2009

lll#vyazc#cj <yg6c 69AwC \dgvc5vyazc#cj >CHE>G6I>DC IG:C9:G FÖRELÄSNINGAR 2009 FÖRELÄSNINGAR 2009 Jag älskar citat, det vet alla som varit på en föreläsning med mig, eller om man läst mina böcker. En av de personer som alltid gett mig något att fundera på är den franske aforismförfattaren

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 22 februari 2010 - tisdag 23 mars 2010

barnhemmet i muang mai måndag 22 februari 2010 - tisdag 23 mars 2010 barnhemmet i muang mai måndag 22 februari 2010 - tisdag 23 mars 2010 Här hos oss är det väldigt varmt och med värmen infinner sig en lugn nästan lite loj stämning. I skrivande stund har alla barn slutat

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning Kapitel 1, Zara: sid 1 Kapitel 2, Jagad: sid 2 Kapitel 3, Slagna: sid 3 Kapitel 4, Killen i kassan: sid 5 Kapitel 5, Frågorna: sid 7 Kapitel 6, Fångade: sid 8 Kapitel 1 Zara Hej, mitt

Läs mer

Fräs, den lilla panterkatten

Fräs, den lilla panterkatten Fräs, den lilla panterkatten Det handlar om en liten kattunge som hade tappat bort sin mamma. Och så går han iväg, för han vill inte vara på ett ställe. Så hittar han ett hus och familjen som bor i det

Läs mer

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com Välkomna till ett nytt och fräscht HTK 2015. Klubben har gjort en fantastisk resa de senaste åren som nu börjar landa i en stabil organisation. HTK känner att det är viktigt att skilja på barn-, ungdoms

Läs mer

självmålet analysera LÄRARHANDLEDNING

självmålet analysera LÄRARHANDLEDNING självmålet analysera Det finns lika många sätt att se på en scenkonstföreställning som det finns människor i en publik. Ett samtal efter en föreställning kan bredda och fördjupa upplevelsen, och det kan

Läs mer

HÖSTEN 2014 HÖSTEN 2014. Ett imprint för crossover och romaner som har det där lilla extra

HÖSTEN 2014 HÖSTEN 2014. Ett imprint för crossover och romaner som har det där lilla extra Ett nytt imprint för crossover och romaner som har det där lilla extra Ett imprint för crossover och romaner som har det där lilla extra HÖSTEN 2014 HÖSTEN 2014 KANSKE ÄR DET ALLT DU BEHÖVER VETA E. LOCKHART

Läs mer

barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari

barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari Nu när ni har det kallt hemma i Sverige blir det bara varmare och varmare här hos oss. Vi går emot den varmaste perioden och det känns verkligen.

Läs mer

Ditt livs bästa kvällar har du framför dig

Ditt livs bästa kvällar har du framför dig Loving The View Ditt livs bästa kvällar har du framför dig 2 t h e v i e w Lyxen att vakna till sjöutsikt Slå upp ögonen. En ny dag gryr. Ta kaffekoppen och kliv ut på terrassen. Stryk handen över räcket.

Läs mer

Nyhetsbrev nr 4-2015

Nyhetsbrev nr 4-2015 Nyhetsbrev nr 4-2015 Det har väl inte undgått någon att HTK numera har en färsk WTA-segrarinna i klubben? Johanna Larsson gjorde återigen succé i Båstad och denna gång fick hon med sig båda titlarna hem

Läs mer

VÄRMLANDS IDROTTSVETARE 2014

VÄRMLANDS IDROTTSVETARE 2014 Semifinal 1 VÄRMLANDS IDROTTSVETARE 2014 Onsdagen den 14 maj 2014 Tävlingstiden är 15.00-16.00 Semifinalerna direktsänds i Radio Värmland 14 och 15 maj. Finalen direktsänds i radion tisdagen den 20 maj.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VÅREN 2016 Vilken vår vi haft. Rättare sagt hela säsongen har varit helt fantastisk. Vi stod som segrare i båda våra serier. Vi har nått alla våra mål. Vi

Läs mer

Vad brukar Magnus Uggla kalla sig när han bokar hotellrum under fingerat namn?

Vad brukar Magnus Uggla kalla sig när han bokar hotellrum under fingerat namn? ARBETSNAMN: Fan-fighten. GENRE: Underhållning PROGRAMLÄNGD: 44 min ANTAL PROGRAM: 8 PROGRAMIDÉ På 80-talet försökte Bert Karlsson lura Kikki Danielsson att sjunga låten God morgon topless i en japansk

Läs mer

Boktips. En god läshöst önkar vi er! /Martina och Petra. (hcf) Diktatorn Författare: Ulf Stark Illustratör: Linda Bondestam

Boktips. En god läshöst önkar vi er! /Martina och Petra. (hcf) Diktatorn Författare: Ulf Stark Illustratör: Linda Bondestam Boktips Äntligen, äntligen, äntligen kommer vi med våra nya lästips lagom till höstlovet. Hoppas ni kan hitta något mysigt ställe att krypa upp, ner eller in i och läsa lite bra böcker nu när vädret är

Läs mer

Saiid Min läsning i början och i slutet av det här året är två helt olika saker. Först måste jag säga att jag hade ett gigantiskt problem med att

Saiid Min läsning i början och i slutet av det här året är två helt olika saker. Först måste jag säga att jag hade ett gigantiskt problem med att Saiid Min läsning i början och i slutet av det här året är två helt olika saker. Först måste jag säga att jag hade ett gigantiskt problem med att gilla skönlitterära böcker från början, jag var inte van

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

1. Här är Zlatan X. Jag är Zlatan 2. Zlatan Ibrahimovic. www.tipspromenadfragor.se

1. Här är Zlatan X. Jag är Zlatan 2. Zlatan Ibrahimovic. www.tipspromenadfragor.se 1 I boken om Zlatan får vi ta del av det hårda livet i Malmös Rosengård, och vägen framåt mot att bli en av världens största fotbollslirare! Lasse Arnell i Aftonbladet recenserar boken: Det här är nog

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

Blommor. Salong Heidenstam. Gullvivans

Blommor. Salong Heidenstam. Gullvivans Igår, söndagen den 20 december, bjöd Uppsala Ponnyklubb på Julshow för tjugotredje året i rad. Ungdomssektionen med Carolina och Lisa i spetsen hade satt ihop årets fartfyllda och roliga program. Dagens

Läs mer

Nu är det jul igen. Veden glöder, och det knastrar av

Nu är det jul igen. Veden glöder, och det knastrar av J U L B O R D E T 2 0 1 5 Nu är det jul igen. Veden glöder, och det knastrar av eldarna som brinner. Granriset frasar under våra skor. Utanför kluckar vattnet i den vintriga krispiga luften. Det doftar

Läs mer

På den tiden fanns inte tillgång till nätet på samma sätt som i dag och därför var det skrivna ordet hårdvaluta.

På den tiden fanns inte tillgång till nätet på samma sätt som i dag och därför var det skrivna ordet hårdvaluta. Tommy Söderberg gästade Idrottsgillet torsdagen den 31 oktober. Lunchmötet var välbesökt med 52 deltagare och avhölls denna gång på restaurang Lundia. Tommy gav en inspirerande och engagerad föreläsning

Läs mer

Foton i detta nummer: Jonathan Helgesson

Foton i detta nummer: Jonathan Helgesson Foton i detta nummer: Jonathan Helgesson Nr Nr 63 80 oktober april 2007 2012 Verksamhetsledaren Hej du medlem! En ny teaterhöst har dragit igång i lokstallarna. Nya gruppkonstellationer och nybörjare samsas

Läs mer

Gammal kärlek rostar aldrig

Gammal kärlek rostar aldrig Gammal kärlek rostar aldrig SammanTräffanden s. 4 YY Beskriv förhållandet mellan kvinnan och hennes man. Hur är deras förhållande? Hitta delar i texten som beskriver hur de lever med varandra. YY Vad tror

Läs mer

Välkomna till TV-året 2013

Välkomna till TV-året 2013 Välkomna till TV-året 2013 1 2 Vision Skapa en av branschen fullt accepterad och använd medievaluta för rörlig bild, oavsett plattform och situation 3 Tekniktillgång vad finns i hemmen 94% 88% 46% 6,0

Läs mer

Ännu en fantastisk afton med Kungens Kundkväll!

Ännu en fantastisk afton med Kungens Kundkväll! Ännu en fantastisk afton med Kungens Kundkväll! Tisdagen den 17 april 2012 höll ICA Kvantum i Kungens Kurva sin årliga kundkväll. Över 500 gäster samlades för att avnjuta god mat och dryck samt för att

Läs mer

ARBETSBLAD LILLA AKTUELLT TECKENSPRÅK DEN 28 APRIL 2017

ARBETSBLAD LILLA AKTUELLT TECKENSPRÅK DEN 28 APRIL 2017 ARBETSBLAD PRODUCENT: KRISTOFER CARLSSON PROJEKTLEDARE: MIA BISANDER BESTÄLLNINGSNUMMER: 104656TV3 LILLA AKTUELLT TECKENSPRÅK DEN 28 APRIL 2017 Lilla Aktuellt skola och Lilla Aktuellt teckenspråk är ett

Läs mer

Gimo IF FK P !!! Laget. Gimo IF FK P05 Årsberättelse 2015

Gimo IF FK P !!! Laget. Gimo IF FK P05 Årsberättelse 2015 Gimo IF FK P05 Årsberättelse 2015 Gimo IF FK P05 2015 Laget Adam Jansson Alvin Hagstedt Alwin Lager Anton Davidsson Daniel Tomov Destin Mamyanga Elias Seppälä Erik Roos Fabian Negga Filip Holm Kasper Björklund

Läs mer

Nu gör jag något nytt

Nu gör jag något nytt Nu gör jag något nytt Linda Alexandersson fredag 15 maj Det började med att två tjejer i min församling i Arvika, åkte ner hit till Göteborgsområdet för att träffa en präst. De hade bekymmer på ett område

Läs mer

1. Ett bord med flera maträtter eller drycker. 2. När man knådar kroppen så att musklerna blir mjukare. 3. Göra så att något blir svagare.

1. Ett bord med flera maträtter eller drycker. 2. När man knådar kroppen så att musklerna blir mjukare. 3. Göra så att något blir svagare. Att förstå ord hjälper dig att förstå text. Vad betyder orden? Skriv siffran vid rätt ord. 5 4 6 3 2 1 kämpa uppmuntran SPA dämpa massage buffé 1. Ett bord med flera maträtter eller drycker. 2. När man

Läs mer

Analys av Hungerspelen

Analys av Hungerspelen Analys av Hungerspelen Sammanfattning av boken Hungerspelen, som är skriven av Suzanne Collins, utspelar sig i Amerikas framtid där alla stater delats upp i olika distrikt, landet kallas Panem. Katniss

Läs mer

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv.

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Hej, jag mitt namn John. Jag har inte velat posta det här, men nu har jag äntligen tagit mig modet att göra det. Jag måste

Läs mer

Grimmen 2011. Vänorts besök och Judo tävling. Tyskland

Grimmen 2011. Vänorts besök och Judo tävling. Tyskland Grimmen 2011 Vänorts besök och Judo tävling Tyskland 2-4 December 2011 Grimmen 2011, Sida!1 Nya vänner i Grimmen! Vänortsbesök Tidigt i våras damp det ner ett mail ifrån en Ralf Päplow ifrån Judoklubben

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

barnhemmet i muang mai söndag 10 juli - söndag 24 juli

barnhemmet i muang mai söndag 10 juli - söndag 24 juli barnhemmet i muang mai söndag 10 juli - söndag 24 juli Det här veckobrevet blir ett fjortondagarsbrev, helt enkelt för att vi inte har varit så mycket på barnhemmet p.g.a. Unicefs utbildning i Khao Lak.

Läs mer

Fotbolls EM 2008. 1 Tittande som sker utanför hemmet, men inte på publika platser eller i sommarstuga.

Fotbolls EM 2008. 1 Tittande som sker utanför hemmet, men inte på publika platser eller i sommarstuga. Fotbolls EM 2008 I TV4 sändes under perioden 7 juni-29 juni 2008 27 matcher från fotbolls-em i Schweiz och Österrike. I genomsnitt tittade 1 264 000 av det svenska folket. Därutöver direktsände TV4 Sport

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

Gör det roliga först! Det tråkiga är mindre tråkigt när inget roligt väntar.

Gör det roliga först! Det tråkiga är mindre tråkigt när inget roligt väntar. NYHETSBREV FRÅN GÖRAN ADLÉN tankar om TRENDER juli 2010 Gör det roliga först! Det tråkiga är mindre tråkigt när inget roligt väntar. När du gör saker, se till att göra det så lustfyllt som det bara går!

Läs mer

KAPITEL 2. Publicerat med tillstånd Bankrånet Text Anna Jansson Bild Mimmi Tollerup Rabén & Sjögren 2010. Bankrånet inl.indd 18 2010-08-24 10.

KAPITEL 2. Publicerat med tillstånd Bankrånet Text Anna Jansson Bild Mimmi Tollerup Rabén & Sjögren 2010. Bankrånet inl.indd 18 2010-08-24 10. KAPITEL 2 De hade knappt kommit ut på gatan förrän Emil fick syn på Söndagsförstöraren. Tant Hulda brukade komma och hälsa på varje söndag, fast Vega som bott i huset före familjen Wern hade flyttat för

Läs mer

4-hjulingar Kastyxa Paintballprickskytte

4-hjulingar Kastyxa Paintballprickskytte 3- eller 5-kamp 4-hjulingar Kastyxa Paintballprickskytte Luftpistol Bågskytte Blåsrör Slangbella Frisbeegolf Dart Minigolfbygg Fågelholken Blindbana Stocken Tändstål Ribban Timern Sakletaren Knopen Grisen

Läs mer

Bli ett original. inte en kopia!

Bli ett original. inte en kopia! Bli ett original inte en kopia! Vi ser alltför få original i vårt samhälle och i vår omgivning i dag. Originalen som kör sin egen grej och har sin speciella framtoning. Och visst är det konstigt, när vi

Läs mer

Nyhetsbrev #6 KM Årets medlem Ny enkät Höstårsmötet Fest 21:a oktober

Nyhetsbrev #6 KM Årets medlem Ny enkät Höstårsmötet Fest 21:a oktober Nyhetsbrev #6 KM Årets medlem Ny enkät Höstårsmötet Fest 21:a oktober Sida 1 av 5 Vänner, Inom kort får vi lägga ännu en framgångsrik säsong bakom oss. Men inte riktigt än, det finns fortfarande mycket

Läs mer

En film om kvinnor som tar plats i en manlig värld.

En film om kvinnor som tar plats i en manlig värld. En film om kvinnor som tar plats i en manlig värld. Nio Nepalesiska kvinnor får chansen att utbilda sig i ett yrke, som hittills helt och hållet har varit förbehållet män. Kvinnor från hela världen ställer

Läs mer

Min försvunna lillebror

Min försvunna lillebror 3S Ida Norberg Sa1a Min försvunna lillebror Vi hade precis sålt vårt hus och flyttat in i världens finaste hus, det var stort, väldigt stort, det fanns nästan allt där, pool, stor trädgård och stort garage.

Läs mer

HUNDRAÅRSJUBILEUM 1912-2012 PROGRAM 1 JANUARI-MARS 2012

HUNDRAÅRSJUBILEUM 1912-2012 PROGRAM 1 JANUARI-MARS 2012 HUNDRAÅRSJUBILEUM 1912-2012 PROGRAM 1 JANUARI-MARS 2012 Victoriateatern 1912-2012 Den 9 september fyller Victoriateatern 100 år! Vi kommer fira hela året! Håll dig uppdaterad på www.victoria.se 20/1 ARLO

Läs mer

MARIA. Gör din egen. på Lilla Skapande! 12 16 november

MARIA. Gör din egen. på Lilla Skapande! 12 16 november MARIA 12 16 november mininytt Gör din egen på Lilla Skapande! aktiviteter på MMK 12-16 november LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Bakning Bakning Film Ute Skridskor Bad killar Frukt

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november Oj, oj oj, nu går tiden fort det har redan gått fem veckor sedan förra veckobrevet! Var tog de fem veckorna vägen? Jo, de försvann i en massa

Läs mer

Vilka tycker du är de bästa valen?

Vilka tycker du är de bästa valen? Vilka tycker du är de bästa valen? På vår webbplats www.respect4me.org kan du titta på berättelserna om våra liv och de situationer vi råkar ut för. Varje berättelse börjar på samma sätt med en kort film,

Läs mer

Johan Wennerstrand. Sångare/Skådespelare/Entertainer/Trubadur.

Johan Wennerstrand. Sångare/Skådespelare/Entertainer/Trubadur. Johan Wennerstrand Sångare/Skådespelare/Entertainer/Trubadur. Har lång erfarenhet av de flesta musikaliska stilar. I sju år sågs han i kören bakom Lasse Berghagen i Allsång på Skansen. Visor, schlager,

Läs mer

MILLION DOLLAR LISTING

MILLION DOLLAR LISTING TABLÅER I JUL/AUG JULI/AUGUSTI MILLION DOLLAR LISTING Yr SPONS PLAY v. 19 Tisdagar 20.00 5 Svenska mäklaren Fredrik Eklund har sålt lägenheter till Cameron Diaz, John Legend och Daniel Craig. Nu är han

Läs mer

barnhemmet i muang mai söndag 29 december, 2013 - söndag 9 februari, 2014

barnhemmet i muang mai söndag 29 december, 2013 - söndag 9 februari, 2014 barnhemmet i muang mai söndag 29 december, 2013 - söndag 9 februari, 2014 Vi avslutade 2013 med en härlig nyårsfest i äkta barnhemsanda och det nya året har så här långt bjudit på kära besök och lugn skön

Läs mer

Följ med och heja fram Larz Kristerz i Dansbandskampen i Sveriges Television, lördag 1 november 2008.

Följ med och heja fram Larz Kristerz i Dansbandskampen i Sveriges Television, lördag 1 november 2008. Följ med och heja fram Larz Kristerz i Dansbandskampen i Sveriges Television, lördag 1 november 2008. Älvdalens kommun är Larz Kristerz huvudsponsor. Vi har tagit fram svarta T-shirts med gult tryck, både

Läs mer

Text: KATARINA HÄLLGREN. Foto: PER-JOSEF IDIVUOMA. Översättning: MILIANA BAER

Text: KATARINA HÄLLGREN. Foto: PER-JOSEF IDIVUOMA. Översättning: MILIANA BAER Vid järnvägens slut, eller nästan i alla fall, har kreativiteten flödat i höst. I den lilla byn Vassijaure har samiska och svenska artister mötts för att göra ljuv musik tillsammans. Resultatet kommer

Läs mer

54 kort: 10 plockarkort 10 trädgårdsmästarkort 10 extra arbetarkort 24 fruktträdskort

54 kort: 10 plockarkort 10 trädgårdsmästarkort 10 extra arbetarkort 24 fruktträdskort [page 1] Fruktmarknaden Plocka frukt och vinn fina priser på fruktmarknaden! Skicka dina plockare och trädgårdsmästare till fruktträdgården. Men se upp för tvättbjörnen - han vill stjäla din frukt! Det

Läs mer

Svenska från början 3

Svenska från början 3 Svenska från början 3 1 Fyll i rätt ord Höger patienten studenten hämta vann hjälp CV Viktigt 1. Här kan du få att sluta röka. 2. Bilar ska köra på sida i Sverige. 3. Det är att ha ett körkort. 4. Läkaren

Läs mer

Fira World Snow Day i Hammarbybacken 17 januari

Fira World Snow Day i Hammarbybacken 17 januari Vinterns bästa snöaktiviteter på hemmaplan Åk utför! Fira World Snow Day i Hammarbybacken 17 januari För att fira World Snow Day bjuder Svenska Skidförbundet in dig till familjefest i Hammarbybacken. Är

Läs mer

***** Men nu till Veteran VM lag yngre veteraner! Lördagens matcher är spelade! Här slutresultaten! Mötte fredag kl

***** Men nu till Veteran VM lag yngre veteraner! Lördagens matcher är spelade! Här slutresultaten! Mötte fredag kl Hej VIP medlem! Det är söndag morgon, söndagen den 27 april. Medan det har varit växlande varmt och blåsigt men ändå fint väder i Florida har vi haft några helt fantastiska dagar här i Sverige. Jag har

Läs mer

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo 2.0

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo 2.0 Utvärdering 13 deltagare Filmkollo 2. 66 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 6 4 98 2 Ja Nja Nej Varför eller varför inte? - För att kollot är så galet roligt! :D - För

Läs mer

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn:

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna rak ordföljd. Subjektet är först. Verbet är alltid på andra plats. Subjekt Verb Objekt Zlatan spelar fotboll.

Läs mer

Mitt USA I augusti 2013 flyttade jag till North Carolina, USA. Mitt enda mål var att bli en bättre simmerska, men det jag inte visste då var att mycket mer än min simning skulle utvecklas. Jag är född

Läs mer

B. Hur tror du killarna känner sig innan de går in i varuhuset? C. Hade du valt att gå över isen fast det stod: Varning tunn is?

B. Hur tror du killarna känner sig innan de går in i varuhuset? C. Hade du valt att gå över isen fast det stod: Varning tunn is? Vilken smäll! SIDAN 1 Kapitel 1 En vild jakt A. Varför tror du att de stjäl sprejflaskorna? B. Hur tror du killarna känner sig innan de går in i varuhuset? C. Hade du valt att gå över isen fast det stod:

Läs mer

Läsnyckel Lukas är en drak- krigare av Dorthe Skytte illustrationer av Kim Dalsgaard

Läsnyckel Lukas är en drak- krigare av Dorthe Skytte illustrationer av Kim Dalsgaard Läsnyckel Lukas är en drak- krigare av Dorthe Skytte illustrationer av Kim Dalsgaard Hegas arbetsmaterial heter nu Läsnycklar med lite mer fokus på samtal och bearbetning än tidigare. Vi vill att böckerna

Läs mer

Hos oss förverkligar barn och unga sina drömmar. S:t Jörgens skolområde

Hos oss förverkligar barn och unga sina drömmar. S:t Jörgens skolområde Hos oss förverkligar barn och unga sina drömmar S:t Jörgens skolområde Ditt barn har 100 språk. Alla barn är nyfikna. Nyfikenhet ger inspiration. Inspiration väcker lusten att lära. Ditt barn har 100 språk.

Läs mer

Veteran EM äldre veteraner Seefeld Rapport 4

Veteran EM äldre veteraner Seefeld Rapport 4 Veteran EM äldre veteraner Seefeld 2013 - Rapport 4 Hej VIP medlem! Det är måndag kväll, måndagen den 13 januari 2014. I morse såg det ut så här från mitt fönster! Så de som älskar skidåkning utför eller

Läs mer

I en varld befolkad av doda tvingas vi att till slut borja leva.

I en varld befolkad av doda tvingas vi att till slut borja leva. TEASER Pris: 0 kr Får spridas!.... I en varld befolkad av doda tvingas vi att till slut borja leva... Innehållet lånat från: Svensk version Jag gillar filmer som får dig att ifrågasätta allt det som vårt

Läs mer

Visningsplan TV4 Sverige AB

Visningsplan TV4 Sverige AB Visningsplan TV4 Sverige AB Kanal: Sjuan och TV4 Annonsör: Englesson Sverige AB Period: 2013-10-14-2013-11-10 Station/Sändare Kanal Vecka Datum Tid Program Filmkod Filmnamn Kunds filmkod Längd Stockholm

Läs mer

Nu är det jul igen. Veden glöder, och det knastrar av

Nu är det jul igen. Veden glöder, och det knastrar av J U L B O R D E T 2 0 1 6 Nu är det jul igen. Veden glöder, och det knastrar av eldarna som brinner. Granriset frasar under våra skor. Utanför kluckar vattnet i den vintriga krispiga luften. Det doftar

Läs mer

DECKARKORT. Något har hänt i Valleby, men vad? Och vem är skurken? Hjälp Lasse och Maja lösa mysteriet med staden!

DECKARKORT. Något har hänt i Valleby, men vad? Och vem är skurken? Hjälp Lasse och Maja lösa mysteriet med staden! DECKARKORT Något har hänt i Valleby, men vad? Och vem är skurken? Hjälp Lasse och Maja lösa mysteriet med staden! 1 2 Inne i Valleby finns fem uppdrag för dig att lösa. Uppdragen finns på fem olika arbetsplatser.

Läs mer

Huvudnyheterna den 9 september 2016 handlade om:

Huvudnyheterna den 9 september 2016 handlade om: ARBETSBLAD PRODUCENT: KRISTOFER CARLSSON PROJEKTLEDARE: MIA BISANDER BESTÄLLNINGSNUMMER: 104656TV2 LILLA AKTUELLT TECKENSPRÅK DEN 9 SEPTEMBER Lilla Aktuellt skola och Lilla Aktuellt teckenspråk är ett

Läs mer

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare Anna på Brännö - funderingsfrågor, underlag för samtal Ämne: Svenska, SVA Årskurs: 7-9, Särvux, Gymnasiesär Lektionstyp: reflektion och diskussion, Lektionsåtgång: - Funderingsfrågor Frågorna kan användas

Läs mer

TOGETHER WE CAN MAKE A DIFFERENCE!

TOGETHER WE CAN MAKE A DIFFERENCE! VÄRLDENS STÖRSTA KONST PROJEKT FÖR VÄLGÖRENHET LANSERADES I KAPSTADEN Press release 14-April-2012 Peace Love & Photography TOGETHER WE CAN MAKE A DIFFERENCE! ABCharity projektet lanserades framgångsrikt

Läs mer