KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 2

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 2"

Transkript

1 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Ärende 2 Postadress: Kultur- och fritidsnämnden, Karlstad Besöksadress: Västra torggatan 26 Tel: Fax: E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se Org.nr: Säte: Karlstad PlusGiro: Bankgiro:

2 Dnr KFN Dpl 46 sid 1 (5) KULTUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGEN Kultur och Föreningsstöd Tjänsteskrivelse Anders Ek, ; anders.ek@karlstad.se Teater/VT/underskott Kultur- och fritidsnämnden Extra anslag till Värmlandsteatern för täckning av underskott spelåret 2011/2012 Dnr KFN Dpl 46 Kultur- och fritidsförvaltningens förslag 1. Värmlandsteatern beviljas kr i extra anslag 2012 för täckande av uppkommet underskott spelåret 2011/ finansiering sker med kr från kultur- och fritidsnämndens projektmedel 2012 och återstående från nämndens eget kapital. 3. kultur- och fritidsförvaltningen får i uppdrag att inför besluten om kommunala årsanslag 2013 lägga förslag till hur en höjning av Värmlandsteaterns årsanslag med ytterligare kr (förutom i ramhöjning) kan finansieras. Sammanfattning av ärendet Värmlandsteatern har ekonomiska problem och söker ett extra bidrag på kr från Karlstads kommun för att täcka uppkommet underskott det gångna spelåret 2011/2012. Beslutsunderlag Kultur- och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse den 4 oktober Ansökan från Värmlandsteatern den 19 september Skrivelse med konsekvensanalys från Värmlandsteatern den 27 april Ärende Värmlandsteatern har innevarande år (2012) kr i direkt kommunalt bidrag. Dessutom får föreningen kr som hyresbidrag för lokalen Tempelriddaren (hyreskostnaden minus egeninsats kr) som kommunen enligt beslut i kommunfullmäktige ställt i ordning åt föreningen. Från Region Värmland får föreningen kr till teaterskolan. Föreningen har ca 300 medlemmar och gör 4-5 teaterproduktioner varje år, blandad drama, musikal och barn/familjeteater. I en normal uppsättning engageras ca personer. Teaterskolans kurser riktar sig till alla åldrar från 7 år till pensionär och avser såväl scen som teknik. De är fn fulltecknade (ca 70 deltagare). Postadress: Kultur- och fritidsförvaltningen, Karlstad Besöksadress: V:a Torggatan 26 karlstad.se Tel: Fax: E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se Org.nr: PlusGiro: Bankgiro:

3 Dnr KFN Dpl 46 sid 2 (5) Värmlandsteatern omsätter ca 4 milj/år och har två anställda vilket är riskabelt lite med tanke på verksamhetens omfattning och karaktär (båda är dessutom småbarnsföräldrar). Det starkt ökade utbudet på evenemangssektorn i Karlstad under senare år har lett till problem för flera arrangörer, däribland den nu 25-åriga Värmlandsteatern fick kommunen gå in och täcka uppkommet underskott med kr. Som villkor för bidraget sattes att föreningen tillsammans med konsult anvisad av kultur- och fritidsförvaltningen skulle gå igenom sin ekonomi och verksamhet för att få en budget i balans. Utredningen Samtal önskas av teaterkonsulten Barbro Frambäck framlades vid årsskiftet 2010/2011 och har under 2011 diskuterats såväl i kultur- och fritidsnämnden som inom föreningen En av slutsatserna i utredningen är att föreningen utifrån dagens verksamhet, kostnader och konkurrenssituation sannolikt är underfinansierad (saknar någon i nämnden utredningen kan den rekvireras från Anders Ek). De ekonomiska åtstramningarna och andra åtgärder som vidtogs under spelåret 2010/2011 (föreningen har brutet räkenskapsår) förbättrade resultatet jämfört med föregående år men Värmlandsteatern fick ändå redovisa ett underskott på kr. Föreningen sökte på nytt täckningsbidrag från kommunen. I förvaltningens yttrande står bl.a. För att kunna skapa en trygg ekonomisk bas inför framtiden kan det då bli aktuellt äska en extra ramförstärkning för kultur- och fritidsnämnden som möjliggör en ökning av Värmlandsteaterns årsanslag med kr. Risken är givetvis att däremellan innevarande spelår uppvisar ett underskott men skulle det hända får nämnden ta ställning då. Noteras kan att höstens uppsättningar Cabaret och de traditionella familjeföreställningarna vid jul har blivit både publik- och kritikersuccéer. Kultur- och fritidsnämnden beslöt den 18 januari 2012 ( 4) dels att bevilja föreningen ett extra anslag med kr för täckande av uppkommet underskott 2010/2011, dels att ta upp frågan om ramhöjning som möjliggör höjt grundbidrag till Värmlandsteatern i nämndens budgetskrivelse i april Nämnden uttalade vidare att Värmlandsteatern förutsätts anpassa sin verksamhet efter de ekonomiska resurser som man disponerar. I nämndens budgetyttrande några månader senare står vad gäller Värmlandsteatern Värmlandsteatern är en ideell förening med säte i Karlstad. Föreningen har till syfte att bedriva teaterverksamhet i samarbete mellan amatörer och professionella teaterarbetare samt teaterutbildning av främst unga amatörer genom sin teaterskola. Föreningen har drygt 300 aktiva medlemmar. Tempelriddaren iordningställdes 2008 för Värmlandsteatern till en kostnad av ca 13 miljoner med bidrag från Boverket, Sparbanksstiftelsen Alfa m fl. Konkurrensen om publiken har blivit allt hårdare och 2004/2005 var antalet besökare för att 2008/2009 uppgå till personer. För spelåret 2010/2011, uppgick antalet besökare till personer.

4 Dnr KFN Dpl 46 sid 3 (5) Egenfinansieringsgraden är ca 55-65% vilket ger en sårbarhet om publiken sviker. Pga ekonomin har resurser saknats för aktiv marknadsföring och publikbearbetning. I utredningen Samtal önskas kan vi se att vid en jämförelse med motsvarande teaterföreningar är Värmlandsteatern kraftigt underbemannad, spelintäktsgraden hela 62% att jämföra med Västanå teaters 48% och Cirkus Cirkör 23%, fria grupper med produktionsbidrag ligger på 31%. Detta gör Värmlandsteatern mycket känslig för ett publikt bortfall. Vi ser samma problematik hos Cabary som 2013 inte sätter upp någon nyårsrevy pga publiktapp och därmed minskade intäkter. Här blir det nu ännu viktigare att värna Värmlandsteatern. Värmlandsteatern har under två år redovisat underskott som kultur- och fritidsnämnden täckt. Nämnden har beställt och fått en rapport Samtal önskas en studie av Värmlandsteaterns verksamhet och ekonomi mellan För 2010/2011 uppgick underskottet till 280 tkr en halvering jämfört med 2009/2010. Problemen för denna typ av verksamhet är sviktande publikunderlag med i princip en halvering över en tioårsperiod. Frågan är om Karlstads kommun har muskler att erbjuda talteaterverksamhet med professionella inslag och teaterskola den enda i Värmland? Om svaret är nej står Karlstad utan talteaterverksamhet vilket skulle kunna upplevas som negativt utifrån förväntat utbud med hänsyn till Karlstads storlek och Karlstads attraktionskraft skulle minska. Det talteaterutbud som erbjuds Karlstad blir genom teaterföreningen med gästspel som kan förstärkas ekonomiskt vid en nedläggning av Värmlandsteatern. Tempelriddarordenhuset blir vakant för TFN som tappar en hyresintäkt. Vi ser fn inte någon kulturförening inom scenkosten som har möjlighet att bära kostnaden för Tempelriddarordenshuset. Om svaret är ja krävs ett utökat bidrag på ca tkr för att säkerställa fortsatt verksamhet. Budgetskrivelsen resulterade i att nämnden fick ett ramtillskott på kr (äskat kr) för höjning av bidraget till Värmlandsteatern Den nu föreliggande ansökan avser det mellanliggande spelåret 2011/2012 mellan tidigare täckningsbidrag och höjt grundbidrag Trots att föreningen vidtagit ett antal besparingsåtgärder som redovisas i den nya skrivelsen har det gångna spelåret t o m juni 2012 gett ett underskott på kr dvs något mer än året innan. Att underskottet ökade något trots ytterligare besparingsåtgärder kan bero på det ekonomiska utfallet av vårens musical. Jesus Christ Superstar 2011 spelade in ett större överskott än Cabaret Enligt förvaltningens bedömning har Värmlandsteaterns verksamhet stor betydelse för kulturlivet i Karlstad. En förteckning över genomförda föreställningar alltsedan starten 1987 bifogas som underlag för den bedömningen. Kommunen har visat sin uppskattning av Värmlandsteatern såväl genom att ge föreningen kommunens kulturstipendium (1992) som genom att bygga om f.d. Tempelriddarhuset till hemvist åt föreningen (klart 2008, kostnad ca 13 milj kr).

5 Dnr KFN Dpl 46 sid 4 (5) Under 2000-talet har konkurrenssituationen om besökarna i Karlstad blivit betydligt hårdare. Löfbergs Lila Arena, Karlstad CCC, Nöjesfabriken, Scala m.fl.besöks av en strid ström av större evenemang med ofta rikskända artister. Wermland Opera spelar såväl traditionell opera som musikaler. Värmlandsteatern som har en i teatersammanhang mycket hög grad av egenfinansiering (ca 60%) drabbas hårdare än de flesta kulturaktörer. Utifrån den beskrivna bakgrunden kan det finnas skäl att ställa och försöka besvara följande frågor: 1. Har Värmlandsteatern utifrån den av kommunen finansierade kartläggningen Samtal önskas vidtagit åtgärder för att minska underskottet och helst få ekonomin i balans? Förvaltningens bedömning är ja. Underskottet har halverats från 600 till ca kr genom bl a ökat nyttjande av ideella krafter (riskabelt i långa loppet), fler produktioner Tempelriddaren och färre Scala, ökade intäkter från den externa VT+verksamheten (allt från Frödingvandringar till p-vaktsuppdrag) och minskade kostnader marknadsföring (även det riskabelt). Däremot har underskottet inte gått att få bort helt trots fortsatta besparingsåtgärder. 2. Vad händer om Värmlandsteatern inte får sökta bidrag? En trolig utveckling är nerdragning av verksamheten till ren amatörteaternivå snarare än med inslag av professionell kompetens. Teaterns betydelse för Karlstads kulturutbud skulle därmed minska drastiskt och det kan bli svårt motivera de anslag som f.n. utgår liksom gjord satsning på ombyggnad av Tempelriddaren. 3. Vad händer om Värmlandsteatern skulle läggas ner t.ex. efter konkurs? Kommunen står med en byggnad skräddarsydd för teaterverksamhet där det idag sannolikt inte finns någon annan i föreningslivet som kan ta över och betala hyran (ca 1 milj). Möjligheten till egen kommunal användning är svår att bedöma. I kultur- och fritidsnämndens budget frigörs driftbidraget på kr till annat. Hyresbidraget däremot får bedömas som tveksamt om KFN får behålla 4. Vad händer om Värmlandsteatern får förlusttäckningsbidraget och ramökningen kr? Enligt teaterns egen prognos finns fortfarande en brist på ca innevarande spelår 2012/2013. Även om man avser att försöka arbeta in även den summan är risken stor att nämnden om ett år får en ny ansökan om täckning av förlust. Sannolikt bättre är att redan nu om det är möjligt ge föreningen den ekonomiska grund som nämnden bedömde nödvändig i sin budgetskrivelse våren 2012 ( kr). 5. Vad händer om Värmlandsteatern får förlusttäckningsbidraget, ramökningen kr samt uppjusterat årsanslag med kr? Chanserna ökar för föreningen att nå en ekonomi i balans och att ta in via dels sparåtgärder dels utåtriktat arbete borde inte vara någon omöjlighet.

6 Dnr KFN Dpl 46 sid 5 (5) Sammanfattningsvis bedömer förvaltningen det rimligt att kultur- och fritidsnämnden såväl täcker uppkommet underskott som beviljar föreningen så pass mycket i ökade bidrag att man får en fast grund att stå på. Detta bör dock kombineras med ett nytt uttalande att Värmlandsteatern förutsätts bedriva en fortsatt hård kostnadsjakt kombinerad med sökande efter kompletterande finansieringskällor. Denna slutsats baseras framförallt på Värmlandsteaterns betydelse för teaterutbudet i Karlstad, gjorda investeringar i Tempelriddaren, teaterskolans betydelse för barn/ungdom samt det stora värdet av det ideella engagemang som Värmlandsteatern representerar, Mats Ahrén kultur- och fritidsdirektör Anders Ek kultursekreterare Beslutet skickas till Värmlandsteatern, Drottninggatan 41, Karlstad KFF Anders Ek

7

8

9

10

11

12

13

14 Teaterhistoria När spelades? Vad spelades? Vem regisserade? Höst-88 Trettondagsafton Bosse Runqvist & Ricky Andreis Vår-89 Tempus Bosse Runqvist & Ricky Andreis Höst-89 & vår-90 Charleys tant Ricky Andreis Höst-90 & vår-91 Inte nu älskling! Ricky Andreis Höst-90 & vår-91 Råttfällan Bosse Runqvist Höst-91 & vår-92 Gin och bitter lemon Bosse Runqvist Höst-91 & vår-92 Lysistrate Ulf Björkegren Vår-93 Hamlet Bosse Runqvist Kuta och kör Ricky Andreis Höst-93 Kvinnan i svart Karl Runqvist Spindelnätet Bosse Runqvist Vår-94 Rampfeber Leif Persson Höst-94 Little shop of horrors Karl Runqvist Trassel Dan Enwall Vår-95 Pygmalion Bosse Runqvist Höst-95 Den förbjudna planeten Karl Runqvist Från lem till lever Ricky Andreis Vår-96 Swedenhielms Dan Enwall Höst-96 En fröjdefull jul Bosse Runqvist Vår-97 Cyrano de Bergerac Karl Runqvist Höst-97 I hetaste laget Dan Enwall Mio min Mio Bosse Runqvist Vår-98 Jesus Christ Superstar Karl Runqvist Höst-98 Besatt Karl Runqvist Vår-99 Det susar i säven Dan Enwall Shirley Valentine Karl Runqvist Höst-99 En handelsresandes död Bosse Runqvist Funny Money Tord Norrby Bröderna Lejonhjärta Karl Runqvist

15 Vår-00 Rika barn leka bäst Staffan Lindström Höst-00 From a jack to a king Karl Runqvist Älskaren och Kollektionen Suzanne Adolfson Vår-01 Gökboet Staffan Lindström Höst-01 Ronja Rövardotter Suzanne Adolfson Vår-02 Min mamma Herr Albin Karl Runqvist Höst-02 Pippi Långstrump Suzanne Adolfsson Kvinnan I Svart Kalle Runqvist I Lodjurets timma Klas Kvarnevik Vår-03 Evita Karl Runqvist Höst-03 Comic Potential Bosse Runqvist En julsaga Suzanne Adolfson Vår-04 Spelman på taket Ricky Andreis Robin Hood Klas Kvarnevik & Johan Fält Höst-04 Folkefiende Kristian Almqvist Shirley Valentine Karl Runqvist Teatersport En Julsaga Suzanne Adolfson & Peter Stefansson Vår-05 Skattkammarön Johan Fält & Klas Kvarnevik Allt eller inget Karl Runqvist Ett Dockhem Jenny Lakmaker Höst-05 Fr. Fleggmans Mustasch Johan Fält Oliver Twist Suzanne Carling Vår-06 Nypremiär Allt eller Inget Karl Runqvist Sommar-06 Svek Jenny Lakmaker Höst-06 Det stannar i familjen Johan Fält Elling och Kjell Bjarne Staffan Lindström Vår-07 Rent Suzanne Carling Sommar-07 Sjung vackert om kärlek Carina Ekman Höst-07 Kung Erik Karl Runqvist Höst-07 & vår-08 Bröderna Lejonhjärta Klas Kvarnevik Vår-08 By Jeeves Karl Runqvist Vår-08 Bröderna Lejonhjärta Klas Kvarnevik

16 Sommar-08 Sjung vackert om kärlek Carina Ekman Höst-08 Mycket väsen för ingenting Suzanne Carling Vinter-08 En Julsaga Suzanne Carling Vår-09 The Rocky Horror Show Karl Runqvist Höst-09 Omaka Par Ricky Andreis Vinter-09 En Julsaga Suzanne Carling Vår-10 Elling i närkontakt Staffan Lindström Annie Suzanne Carling Sommar-10 Sjung vackert om kärlek Carina Ekman Höst -10 Det är Söndag Ramona Ivener Höst-10 Tribadernas Natt Jenny Lakmaker Höst-10 Vinter i Lönneberga Staffan Lindström Våren-2011 Pelle Svanslös Figge Norling Våren-2011 Jesus Christ Superstar Karl Runqvist Sommaren-2011 Tribadernas Natt Jenny Lakmaker Hösten-2011 Cabaret Karl Runqvist Vintern-2011 Kajsa Kavat Per Thorén Vintern-2011 Kan du vissla Johanna Per Thorén Våren-2012 Emil! Nya hyss i Lönneberga Johan Fält Sommaren-2012 Fröken Julie Jenny Lakmaker Hösten-2012 EN3 KOMEDI Sova räv David Runqvist EN3 DECKARE Råttfällan Mattias Walan EN3 MUSIKAL Q Niclas Kinell Vintern-2012 Trolltider Klas Kvarnevik

Kultur- och fritidsnämnden oktober 2012

Kultur- och fritidsnämnden oktober 2012 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Kultur- och fritidsnämnden oktober 2012 (samtliga handlingar inkl. AU) Postadress: Kultur- och fritidsnämnden, 651 84 Karlstad Besöksadress: Västra torggatan 26 www.karlstad.se

Läs mer

sid 1 (2) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2013-02-19 Dnr KS-2011-573 Dpl 46 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Sammanfattning av ärendet

sid 1 (2) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2013-02-19 Dnr KS-2011-573 Dpl 46 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Sammanfattning av ärendet sid 1 (2) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2013-02-19 7 Återredovisning av möjligheterna för Karlstad att bli en fristad för författare, dramatiker, journalister och andra professionella skribenter som lever

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 7

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 7 Ärende 7 Dnr KS-2012-370 Dpl11 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-05-30 Ingemar Granath, 054-5401047 ingemar.granath@karlstad.se Tilläggsanslag till kultur-

Läs mer

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 9

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 9 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Ärende 9 Postadress: Kultur- och fritidsnämnden, 651 84 Karlstad Besöksadress: Västra torggatan 26 www.karlstad.se Tel: 054-540 00 00 Fax: 054-18 67 84 E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

Produktion. Text Dramatisering Musik Regi Scenografi Kostymdesign Sånginstudering Pianist Smink & Hår Ljuddesign Grafisk profil Foto Regiass Producent

Produktion. Text Dramatisering Musik Regi Scenografi Kostymdesign Sånginstudering Pianist Smink & Hår Ljuddesign Grafisk profil Foto Regiass Producent 2011 Produktion Text Dramatisering Musik Regi Scenografi Kostymdesign Sånginstudering Pianist Smink & Hår Ljuddesign Grafisk profil Foto Regiass Producent Astrid Lindgren Staffan Götestam Bengt Hallberg,

Läs mer

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 10

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 10 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Ärende 10 Postadress: Kultur- och fritidsnämnden, 651 84 Karlstad Besöksadress: Västra torggatan 26 www.karlstad.se Tel: 054-540 00 00 Fax: 054-18 67 84 E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

Beslut om fördelning av vissa statsbidrag till regional kulturverksamhet 2018

Beslut om fördelning av vissa statsbidrag till regional kulturverksamhet 2018 TJÄNSTEUTLÅTANDE REGIONSTYRELSEN Sida 1(5) Datum 2018-02-22 Ärendenummer RV2018-44 Kulturstaben Ulf Nordström 054-701 10 33 ulf.nordstrom@regionvarmland.se Beslut om fördelning av vissa statsbidrag till

Läs mer

Öppettider, avgifter och aktiviteter för Sundstabadet-återremiss

Öppettider, avgifter och aktiviteter för Sundstabadet-återremiss Dnr KFN-2013-422 Dpl 45 sid 1 (7) KULTUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGEN Tjänsteyttrande 2013-10-02 Thomas Holmberg, thomas.holmberg@karlstad.se Öppettider, avgifter och aktiviteter för Sundstabadet-återremiss

Läs mer

Remiss - Regional biblioteksstrategi

Remiss - Regional biblioteksstrategi Dnr KS-2012-458 Dpl 40 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-09-03 Per Wiker, 054-540 10 14 per.wiker@karlstad.se Remiss - Regional biblioteksstrategi 2013-2015 Dnr

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 2

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 2 Ärende 2 sid 4 (26) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-08-28 2 Ersättningslokaler vid renovering av skolor, inhyrning av Skepparen 15 Dnr KS-2012-372 Dpl 62 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 1

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 1 Ärende 1 Dnr KS-2012-372 Dpl62 sid 1 (2) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-07-12 Ingemar Granath, 054-5401047 ingemar.granath@karlstad.se Ersättningslokaler vid

Läs mer

Produktion. Suzanne Carling. Text & Musik till Här vill jag bo Alexandra Larson. Bepa Hedåsen. Andreas Ekbåge

Produktion. Suzanne Carling. Text & Musik till Här vill jag bo Alexandra Larson. Bepa Hedåsen. Andreas Ekbåge Pettson & Findus 2013 Produktion Författare Sven Nordqvist Manus Suzanne Carling Regi Suzanne Carling Koreograf Cecilia Tomasdotter Scenografi Erik Bohlin Text & Musik till Här vill jag bo Alexandra Larson

Läs mer

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 7

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 7 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Ärende 7 Postadress: Kultur- och fritidsnämnden, 651 84 Karlstad Besöksadress: Västra torggatan 26 www.karlstad.se Tel: 054-540 00 00 Fax: 054-18 67 84 E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 2

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 2 KARLSTADS KOMMUN Ärende 2 sid 8 (34) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-03-20 3 Gemensam förtroendevald revisor för Landstinget och kommunerna i Dnr KS-2012-130 Dpl 00 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

Beslut om fördelning av vissa statsbidrag till regional kulturverksamhet 2019

Beslut om fördelning av vissa statsbidrag till regional kulturverksamhet 2019 Tjänsteskrivelse 1 (7) Handläggare Ulf Nordström 2019-03-20 Beslut om fördelning av vissa statsbidrag till regional kulturverksamhet 2019 Förslag till beslut 1. Vissa statsbidrag till regional kulturverksamhet

Läs mer

«.,;l bfa4" KARLSTADS KOMMUN. Ärende 25

«.,;l bfa4 KARLSTADS KOMMUN. Ärende 25 «.,;l bfa4" Ärende 25 Dnr KS-2011-135 Dpl90 sid 1 (2) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum Tjänsteskrivelse 2012-04-04 Peter Thörn, peter. thorn@karlstad.se Politiskt initiativ från majoriteten - Utökad

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 5

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 5 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 5 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Köp av turistbyråtjänster av kontaktcenter

KARLSTADS KOMMUN. Köp av turistbyråtjänster av kontaktcenter Ärende 21 Dnr KS-2012-181 Dpl01 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Kontakcenter Tjänsteskrivelse 2012-04-04 Ann Salomonsson, 0545401062 ann. salomonsson @karlstad.se Köp av turistbyråtjänster av kontaktcenter

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 1

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 1 Ärende 1 sid 23 (26) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-08-28 16 Aterbetalning av sjukförsäkringspremier (AFA). tilläggsanslag för ökade underhållsinsatser Dnr KS-2012-504 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 3

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 3 Ärende 3 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Kontaktcenter Tjänsteskrivelse 2012-05-31 Ann Salomonsson, 054-540 10 62 ann.salomonsson@karlstad.se Finansieringsmodell för kontaktcenter Kommunledningskontorets

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 1

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 1 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 1 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 14

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 14 KARLSTADS KOMMUN Ärende 14 sid 14 (46) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 10 Motion - Utred möjligheterna för Karlstad att bli en fristad för författare, dramatiker, journalister och andra professionella

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 2

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 2 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 2 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

Tid och plats Onsdag den 20 mars 2013 kl Kronoparkssalen, Bibliotekshuset Sammanträdet ajourneras för gruppmöten kl

Tid och plats Onsdag den 20 mars 2013 kl Kronoparkssalen, Bibliotekshuset Sammanträdet ajourneras för gruppmöten kl sid 1 (16) Tid och plats Onsdag den 20 mars 2013 kl. 08.30-11.05 Kronoparkssalen, Bibliotekshuset Sammanträdet ajourneras för gruppmöten kl. 10.25-10.50 Ledamöter Ersättare Per-Inge Lidén (MP) ordförande

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Öppettider, avgifter och aktiviteter för Sundstabadet-återremiss

KARLSTADS KOMMUN. Öppettider, avgifter och aktiviteter för Sundstabadet-återremiss Dnr KFN-2013-422 Dpl45 sid 1 (7) KARLSTADS KOMMUN KUL TUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGEN 2 13 -,v 2 l ~. f Jlpl. ~ Tjänsteyttrande 2013-10-02 Thomas Holmberg, thomas.holmberg@karlstad.se Öppettider, avgifter

Läs mer

Ny modell för matchavgifter och planhyror

Ny modell för matchavgifter och planhyror Dnr KFN-2013-429 Dpl 01 sid 1 (5) KULTUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGEN Ekonomistab Tjänsteyttrande 2013-09-30 Pär Nyberg, 054-5402356 par.nyberg@karlstad.se Ny modell för matchavgifter och planhyror Dnr KFN-2013-429

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 6

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 6 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 6 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

Produktion. Författare Manus Regi Koreograf Scenografi Ljuddesign. Ljusdesign Kostymdesign. Mask och hårdesign Grafisk profil Foto

Produktion. Författare Manus Regi Koreograf Scenografi Ljuddesign. Ljusdesign Kostymdesign. Mask och hårdesign Grafisk profil Foto Pettson & Findus Produktion Författare Manus Regi Koreograf Scenografi Ljuddesign Ljusdesign Kostymdesign Mask och hårdesign Grafisk profil Foto Marknadsföring Producent Sven Nordqvist Suzanne Carling

Läs mer

Delegation - förenklad biståndsbedömning

Delegation - förenklad biståndsbedömning Ärende 7 Dnr VON-2012-212 Dpl 01 sid 1 (2) VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN Biståndskontoret Tjänsteskrivelse 2012-08-13 Roger Granat, 054-540 54 52 roger.granat@karlstad.se Vård- och omsorgsnämnden Delegation

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6 KARLSTADS KOMMUN Ärende 6 sid 11 (34) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-03-20 5 Motion - Höj lönen för kommunens feriearbetare Dnr KS-2011-391 Dpl 15 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Ärendet

Läs mer

Anders Lerner

Anders Lerner 1 (4) 2013-05-13 Tjänsteskrivelse Kontor Kultur- och fritidskontoret Handläggare Anders Lerner 08-523 068 32 Anders.lerner@sodertalje.se Kultur- och fritidsnämnden Åtgärder med anledning av medborgarförslaget

Läs mer

Medgivande att öppna personadresserad post

Medgivande att öppna personadresserad post Bilaga 1 KULTUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGEN Medgivande att öppna personadresserad post Hos alla svenska myndigheter gäller principen om allmänna handlingars offentlighet, vilket innebär att allmänheten har

Läs mer

Strategisk plan och budget , teknik- och fastighetsnämnden

Strategisk plan och budget , teknik- och fastighetsnämnden sid 12 (34) TEKNIK- OCH FASTIGHETSNÄMNDEN Protokoll 2013-04-17 8 Strategisk plan och budget 2014-2016, teknik- och fastighetsnämnden Dnr TFN-2013-53 Dpl 10 Teknik- och fastighetsnämndens beslut 1. Godkänna

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 10

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 10 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 10 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

Ärende 11. Socialnämnden ansöker om förstärkning av bidrag för verksamheten Hela människan

Ärende 11. Socialnämnden ansöker om förstärkning av bidrag för verksamheten Hela människan Ärende 11 Socialnämnden ansöker om förstärkning av bidrag för verksamheten Hela människan Tjänsteskrivelse 1 (2) 2019-01-23 KS 2019-00080 Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Christian Westas Svar

Läs mer

Sammanställd åtgärdsplan Budget i balans 2016

Sammanställd åtgärdsplan Budget i balans 2016 Datum -10-12 Sammanställd åtgärdsplan Budget i balans Tkr Prognos Åtgärder Tekniska förvaltningen -2 050 +8 300 Socialförvaltningen -25 000 +23 800 Serviceförvaltningen -2 000 +2 000 Överförmyndarförvalt

Läs mer

Införande av servicegarantier

Införande av servicegarantier Dnr KS-2011-719 Dpl 01 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-08-28 Jessica Forssten, 054-540 10 38 jessica.forssten@karlstad.se Införande av servicegarantier Dnr KS-2011-719

Läs mer

Ansökan från Degerfors IF

Ansökan från Degerfors IF Ekonomiavdelningen Madelene Hedström 0586-482 67 madelene.hedstrom@degerfors.se TJÄNSTESKRIVELSE 2016-11-01 Ert datum Kommunstyrelsen Referens KS 00211-2016 Er referens 1(5) Ansökan från Degerfors IF Förslag

Läs mer

Mål&Budget delårsrapport per den 30 april 2011

Mål&Budget delårsrapport per den 30 april 2011 1 (1) 2011-05-23 Tjänsteskrivelse Dnr KFN 11/51 Kontor Kultur- och fritidskontoret Handläggare Olle Lindström 08-523 031 10 olle.lindstrom@sodertalje.se Kultur- och fritidsnämnden Mål&Budget 2011 - delårsrapport

Läs mer

Kultur- och fritidsförvaltningens förslag. Sammanfattning av ärendet. Beslutsunderlag

Kultur- och fritidsförvaltningens förslag. Sammanfattning av ärendet. Beslutsunderlag Dnr KFN-2012-xx Dpl xx sid 1 (6) KULTUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGEN Kultur och Föreningsstöd Tjänsteskrivelse 2012-10-31 Anders Ek, 054-540 24 38; 0702-39 58 40 anders.ek@karlstad.se Kultur- och fritidsnämnden

Läs mer

Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. (AU 130) KS 2015-163

Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. (AU 130) KS 2015-163 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-05-05 138 Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. (AU 130) KS 2015-163 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. KS 2015-163

Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. KS 2015-163 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-04-28 130 Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. KS 2015-163 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6 Ärende 6 Dnr KS-2011-672 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-07-17 Lars Sätterberg, lars.satterberg@karlstad.se Motion - Inrätta en social investeringsfond

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 8

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 8 Ärende 8 sid 16 (34) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-03-20 7 Motion - Utred förutsättningarna för att erbjuda en yrkeshögskoleutbildning inom hydrauliska styrsystem Dnr KS-2011-643 DplOO s förslag till

Läs mer

Medborgarförslag - Värmländsk saluhall som säljer närproducerade varor

Medborgarförslag - Värmländsk saluhall som säljer närproducerade varor Ärende 24 Dnr KS-2011-555 Dpl06 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum, Tillväxt & planfrågor Tjänsteskrivelse 2012-03-30 Petter Falk, 0545408024 petter. falk@karlstad.se Medborgarförslag - Värmländsk

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 3

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 3 Ärende 3 sid 9 (24) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-06-19 4 Finansieringsmodell för kontaktcenter Dnr KS-2012-345 Dpl 11 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Aterrapporten av principerna kring

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 4

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 4 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 4 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 6

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 6 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 6 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN KARLSTADS KOMMUN - DELÅRSBOKSLUT 2012 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Viktigare händelser Sundsta badhus stängde verksamheten under sommaren för att färdigställa etapp 1 av badets omoch tillbyggnad. Den nya

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 10

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 10 KARLSTADS KOMMUN Ärende 10 sid 7 (14) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-05-22 5 Redovisning av synpunkter 2011 Dnr KS-2012-104 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Redovisningen

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5 Ärende 5 sid 9 (21) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-09-25 4 Motion - Ändra riktlinjerna för försörjningsstöd för internet Dnr KS-2011-750 Dpl 35 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Motionen

Läs mer

Ansökan om projektmedel till projekt Mat- och marknadsutveckling 2013-2014

Ansökan om projektmedel till projekt Mat- och marknadsutveckling 2013-2014 Dnr KS-2013-137 Dpl 06 sid 1 (5) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum, Näringslivsutveckling & universitet Tjänsteyttrande 2013-05-02 Rose-Marie Andersson, 054-540 12 95 rose-marie.andersson@karlstad.se

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) Paragrafer 46-54 Plats och tid Städet, Gillbergarummet kl. 14.00 15.30 ande Erik Blakstad (m) Ralph Widing (c) Leif Pettersson (siv) Bengt Eriksson (c) Christer Tengelin (c)

Läs mer

Konsekvenser för friluftslivet vid bildande av naturreservat på Skutberget

Konsekvenser för friluftslivet vid bildande av naturreservat på Skutberget sid 1 (5) Konsekvenser för friluftslivet vid bildande av naturreservat på Skutberget 2013-03-01 Postadress: Kultur- och fritidsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Västra Torggatan 26 karlstad.se

Läs mer

Ansökan om bidrag för att årligen genomföra Ljus på kultur

Ansökan om bidrag för att årligen genomföra Ljus på kultur TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Åsa Bejvall 2015-04-21 KS 2015/0388 50111 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ansökan om bidrag för att årligen genomföra Ljus på kultur 2015-2017 Förslag

Läs mer

Avvikelse bud-utfall. Bud 2017 Jan- Mar

Avvikelse bud-utfall. Bud 2017 Jan- Mar 1 2017-04-27 Dnr V 2017/517 Naturvetenskapliga fakulteten Monika Bengtsson Ekonomisk rapportering per 2017-03-31 Sammanfattning Kostnadsställe: 15 NAT Utf 2016 Utf 2017 Bud 2017 bud-utfall Prognos 1 budgetprognos

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 8

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 8 KARLSTADS KOMMUN Ärende 8 ~ "" ~."7 ~"'! ~~,. " KARLSTADS KOMMUN sid 7 (46) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 4 Komplettering samt justering av taxa för markupplåtelser i Karlstads kommun från och med

Läs mer

Habiliteringsersättning enligt LSS/SoL inom daglig verksamhet - förslag på höjning KS2018/326/03

Habiliteringsersättning enligt LSS/SoL inom daglig verksamhet - förslag på höjning KS2018/326/03 TJÄNSTESKRIVELSE Datum Sida 2018-05-08 1 (2) Kommunstyrelsen Habiliteringsersättning enligt LSS/SoL inom daglig verksamhet - förslag på höjning KS2018/326/03 Förslag till beslut Habiliteringsersättningen

Läs mer

Kommunstyrelsen. Utses att justera: BrittMarie Hansson Liss Böcker Paragrafer: 344-346. Sekreterare. Ordförande. Justerare

Kommunstyrelsen. Utses att justera: BrittMarie Hansson Liss Böcker Paragrafer: 344-346. Sekreterare. Ordförande. Justerare 1 Plats och tid: Stadsbiblioteket, 2011-10-24 kl 17:30-18:15 Beslutande: Åsa Herbst (M) Ola Carlsson (M) Robin Holmberg (M) Jasna L Martinsson (M) tjg ersättare för Göran Larsson Liss Böcker (C) Eva Kullenberg

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5 Ärende 5 sid 10 (34) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-03-20 4 Motion - Erbjud kulturskolan att uppträda inför kommunfullmäktige Dnr KS-2011-575 Dpl42 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige 1. Motionen

Läs mer

139 Ansökan från socialnämnden om projektmedel för start av Fritidsbanken Kristinehamn

139 Ansökan från socialnämnden om projektmedel för start av Fritidsbanken Kristinehamn Protokoll Sammanträdesdatum 2015-06-02 Sida 30(39) Kommunstyrelsen Ks/2015:107 139 Ansökan från socialnämnden om projektmedel för start av Fritidsbanken Kristinehamn Beslut Kommunstyrelsen beslutar att

Läs mer

Tid och plats Onsdag den 20 november 2013, kl Kronoparkssalen, Bibliotekshuset sammanträdet ajourneras fört gruppmöten 10:30-11:05

Tid och plats Onsdag den 20 november 2013, kl Kronoparkssalen, Bibliotekshuset sammanträdet ajourneras fört gruppmöten 10:30-11:05 sid 1 (15) Tid och plats Onsdag den 20 november 2013, kl. 08.30-11.20 Kronoparkssalen, Bibliotekshuset sammanträdet ajourneras fört gruppmöten 10:30-11:05 Tjänstgörande Ersättare Justerare Per-Inge Lidén

Läs mer

Ansökan om utökad borgensram för AB Strömstanet

Ansökan om utökad borgensram för AB Strömstanet STRÖMSTADS KOMMUN KALLELSE/ÄRENDELISTA Kommunfullmäktige Sida 24 (37) Sammanträdesdatum 2015-12-17 Kf 152 Ks 177 Au 224 KS/2015-0388 Ansökan om utökad borgensram för AB Strömstanet s förslag till Kommunfullmäktiges

Läs mer

Teknik- och fastighetsnämndens förslag till överföring av budgetavvikelser i 2012 års bokslut för VA-verksamheten

Teknik- och fastighetsnämndens förslag till överföring av budgetavvikelser i 2012 års bokslut för VA-verksamheten Dnr TFN-2013-xxx Dpl 10 sid 1 (5) TEKNIK- OCH FASTIGHETSFÖRVALTNINGEN Tjänsteskrivelse 2013-01-25 Eva-Lena Beiron, 054-540 68 10 eva-lena.beiron@karlstad.se Kommunstyrelsen Teknik- och fastighetsnämndens

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 9

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 9 KARLSTADS KOMMUN Ärende 9 Dnr KS-2011-573 Dpl 46 sid 1 (2) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-04-02 Per Wiker, 054-540 10 14 per. wiker@karlstad.se Motion

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Strategi för budget i balans

KARLSTADS KOMMUN. Strategi för budget i balans sid 22 (36) TEKNIK- OCH FASTIGHETSNÄMNDEN Protokoll 2012-09-26 Dnr. ~Iandlaggare : 2012-10- O 1 IDpl. 16 Strategi för budget i balans 2013-2015 Dnr TFN-2012-1 027 Dpl 10 Teknik- och fastighetsnämndens

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2017-05-02 45 Begäran om ytterligare bidrag enligt skollagen (BUN 2017.168) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Barn- och

Läs mer

Ansökan om förskottering av penningmedel Rudskoga Fiber Ekonomisk förening

Ansökan om förskottering av penningmedel Rudskoga Fiber Ekonomisk förening TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1(2) Kommunledningsförvaltningen Stellan Sjögren, 0550-88020 stellan.sjogren@kristinehamn.se Datum 2012-06-14 Kommunstyrelsen Ansökan om förskottering av penningmedel Rudskoga Fiber

Läs mer

1. Barnchecklistan godkänns. 2. Förslaget på uppföljning av vård- och omsorgsnämndens och förvaltningens arbete med barnkonventionen godkänns.

1. Barnchecklistan godkänns. 2. Förslaget på uppföljning av vård- och omsorgsnämndens och förvaltningens arbete med barnkonventionen godkänns. Ärende 12 Dnr VON-2011-303 Dpl 1 sid 1 (1) VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN Administrativa staben Tjänsteskrivelse 2012-05-11 Rakel Salomonsson, 054-540 55 51 rakel.salomonsson@karlstad.se Vård- och omsorgsnämnden

Läs mer

Delårsrapport 2 per augusti år 2017 för Norrtälje kommun, Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje, Tiohundra AB samt Norrtälje kommunhus AB

Delårsrapport 2 per augusti år 2017 för Norrtälje kommun, Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje, Tiohundra AB samt Norrtälje kommunhus AB 2017-10-16 KS 17-1456 Sid 1 av 5 Handläggare: Håkan Wahlgren Till Titel: Controller Kommunstyrelsens arbetsutskott E-post: hakan.wahlgren@norrtalje.se Delårsrapport 2 per augusti år 2017 för Norrtälje

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 8

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 8 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 8 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 7

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 7 Ärende 7 sid 9 (26) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-08-28 7 Motion - Inrätta en social investeringsfond Dnr KS-2011-672 Dpl11 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige 1. Motionens första punkt bifalls

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 4

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 4 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 4 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

Tjänsteskrivelse Vallentuna Volley, ansökan om bidrag för oförutsedda kostnader i samband med kval till Elitserien

Tjänsteskrivelse Vallentuna Volley, ansökan om bidrag för oförutsedda kostnader i samband med kval till Elitserien TJÄNSTESKRIVELSE FRITIDSFÖRVALTNING 2013-04-02 DNR FN 2013.021 ÅSA BORGLUND SID 1/4 FÖRENINGSSAMORDNARE 08-587 851 69 ASA.BORGLUND@VALLENTUNA.SE FRITIDSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Vallentuna Volley, ansökan

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011.

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011. Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011. Styrelsen för Scenkonst Kalmar lämnar härmed följande rapport för året 2011. 1 Styrelsens sammansättning Ordinarie ledamöter:

Läs mer

Uppgifter i gråmarkerade fält hämtas automatiskt från ert användarkonto. Se anvisningar för blanketten.

Uppgifter i gråmarkerade fält hämtas automatiskt från ert användarkonto. Se anvisningar för blanketten. ANSÖKAN OM BIDRAG MUSIK- OCH KULTURSKOLOR För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Riktlinjer för god ekonomisk hushållning och resultatutjämningsreserv utredning avseende återremiss om retroaktiv avsättning

Riktlinjer för god ekonomisk hushållning och resultatutjämningsreserv utredning avseende återremiss om retroaktiv avsättning 2013-11-25 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2013/563-040 Kommunstyrelsen Riktlinjer för god ekonomisk hushållning och resultatutjämningsreserv utredning avseende återremiss om retroaktiv avsättning Förslag

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6 Ärende 6 sid 8 (26) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-08-28 6 Rapport avseende ej verkställda beslut enligt 4 kap 1 och 2 kap 3 socialtjänstlagen och rapportering enligt 16 kap 6 f-h samma lag Dnr KS-2012-164

Läs mer

Budgetramar

Budgetramar Dnr KS-2012-701 Dpl 10 sid 1 (5) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteyttrande 2012-12-17 Ingemar Granath, 054-5401047 ingemar.granath@karlstad.se Budgetramar 2014-2016 Dnr KS-2012-701

Läs mer

Investeringsbudget Tekniska nämnden 2014

Investeringsbudget Tekniska nämnden 2014 Tjänsteskrivelse Sida 1(2) Kommunledningsförvaltningen Morgan Persson,0550-88024 morgan.persson@kristinehamn.se Datum 2013-12-04 Ks/2013:187 041 Budget Investeringsbudget Tekniska nämnden 2014 Sammanfattning

Läs mer

Kulturnämnden godkänner rapport för perioden januari maj 2008.

Kulturnämnden godkänner rapport för perioden januari maj 2008. 53(67) 2008-08-27 2008.82 44 Ekonomisk rapport, januari-maj 2008 Kulturnämnden godkänner rapport för perioden januari maj 2008. Per den 31 maj är 42,4 % redovisat av intäktsbudgeten, 30,7 % av kostnadsbudgeten

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 9

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 9 KARLSTADS KOMMUN Ärende 9 Dnr KS-2012-491 DplOO sid 1 (2) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-08-03 Lisa Berg, 054 540 10 06 lisa.berg@karlstad.se Kommunstyrelsen

Läs mer

Begäran om samverkan och bidrag till Garnisons- och luftvärnsmuseet i Halmstad

Begäran om samverkan och bidrag till Garnisons- och luftvärnsmuseet i Halmstad TJÄNSTESKRIVELSE 1(3) Kultur i Halland Ingemar Andréasson Utvecklingsledare Datum Diarienummer 20150427 RS140512 Driftnämnden för Kultur och skola Begäran om samverkan och bidrag till Garnisons- och luftvärnsmuseet

Läs mer

Flerårigt verksamhetsstöd 2019

Flerårigt verksamhetsstöd 2019 Tjänsteskrivelse 1 (5) Flerårigt verksamhetsstöd 2019 Förslag till beslut 1. Figurteaterkompaniet beviljas verksamhetsstöd inom kulturområdet med 150 000 kronor 2019. 2. Totalteatern beviljas verksamhetsstöd

Läs mer

Motion - Seniorboende i ytterområdena

Motion - Seniorboende i ytterområdena Dnr KS-2012-141 Dpl 30 sid 1 (2) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum, Tillväxt & planfrågor Tjänsteskrivelse 2012-09-05 Elin Hedenkvist, elin.hedenkvist@karlstad.se Motion - Seniorboende i ytterområdena

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(11) Plats och tid Nordiska Travmuseet, den 3 december kl 17.00-18.00 Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, FP Bert Sahlin, FP Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Björn Karlsson, S Chriztian Hansson, S Payman

Läs mer

Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014

Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Annette Andersson 2014-03-19 KS 2014/0177 Kommunstyrelsen Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014 Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Tillsyn enligt lagen om Bostadsanpassning - svar på beslut från Boverket

Tillsyn enligt lagen om Bostadsanpassning - svar på beslut från Boverket 1 (2) 2009-10-19 Tjänsteskrivelse Dnr 09/124 Kontor Äldreomsorgskontoret Handläggare Ann-Christine Falck Brännström 08-5230 6038 ann-christine.falckbrannstrom@sodertalje.se Äldreomsorgsnämnden Tillsyn

Läs mer

Bidragsnormer kulturföreningar och kulturarrangemang i Skellefteå. www.skelleftea.se/kultur

Bidragsnormer kulturföreningar och kulturarrangemang i Skellefteå. www.skelleftea.se/kultur Bidragsnormer kulturföreningar och kulturarrangemang i Skellefteå www.skelleftea.se/kultur Foto på framsidan från föreställningen Dans i novembermörkret. Fotograf: Patrick Degerman (2013) Kulturnämndens

Läs mer

Sida (10)

Sida (10) 2008-06-04 1 (10) Plats och tid Rådhuset, kl 08.00-12.00 Beslutande Christer Akej (m), ordförande Karl-Erik Olsson (s) Margareta Nilsson (c) Egon Carlsson (sjvp) Pia Ingvarsson (s) Övriga närvarande Hanna-Karin

Läs mer

Utbyte av belysning i elljusspår - pilotprojekt

Utbyte av belysning i elljusspår - pilotprojekt Dnr KFN-2012 Dpl sid 1 (5) KULTUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGEN Strategisk stab Tjänsteskrivelse 2012-03-27 Ulrika Fahlstad, 054-540 2450 ulrika.fahlstad@karlstad.se Kultur- och fritidsnämnden Utbyte av belysning

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 8

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 8 KARLSTADS KOMMUN Ärende 8 Dnr KS-2012-324 Dpl10 sid 1 (1) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-07-12 Ingemar Granath, 054-5401047 ingemar.granath@karlstad.se

Läs mer

Utökade investeringsmedel för Skogssjöområdet

Utökade investeringsmedel för Skogssjöområdet Tjänsteskrivelse 1(2) Magnus Norrbom Tel. 0142-85115 2016-10-31 KOF/2015:25 Kultur- och fritidsnämnden Utökade investeringsmedel för Skogssjöområdet äskar, efter samråd med Service- och teknikförvaltningens

Läs mer

ANNA NORBERG SKÅDESPELARE & ARTIST INTRODUKTION+RESUME+PORTFOLIO

ANNA NORBERG SKÅDESPELARE & ARTIST INTRODUKTION+RESUME+PORTFOLIO SKÅDESPELARE & ARTIST INTRODUKTION+RESUME+PORTFOLIO Jag har spelat med i mer än 30 uppsättningar Jag har agerat, sjungit och dansat på scenen minst 1500 gånger. 18 gånger har jag, som huvudroll eller biroll,

Läs mer

Roger Carlson (S) ordf Erik Blakstad (M) Alf Svanström (C) Patrik Sandvall (M) tjg ers Lisbeth Karlsson (C) Bengt Mattsson (S)

Roger Carlson (S) ordf Erik Blakstad (M) Alf Svanström (C) Patrik Sandvall (M) tjg ers Lisbeth Karlsson (C) Bengt Mattsson (S) PROTOKOLL 1(9) Paragrafer 1-8 Plats och tid Städet, Gillbergarummet kl. 14.00 16.15 ande Roger Carlson (S) ordf Erik Blakstad (M) Alf Svanström (C) Patrik Sandvall (M) tjg ers Lisbeth Karlsson (C) Bengt

Läs mer

Ann-Christine Mohlin 08-523 027 45 ann-christine.molin@sodertalje.se

Ann-Christine Mohlin 08-523 027 45 ann-christine.molin@sodertalje.se 1 (4) 2010-05-17 Tjänsteskrivelse Dnr ÄON 11/23 Kontor Äldreomsorgskontoret Handläggare Ann-Christine Mohlin 08-523 027 45 ann-christine.molin@sodertalje.se Äldreomsorgsnämnden Äldreomsorgsnämndens delårsbokslut

Läs mer

Budgetuppföljning med helårsprognos efter 4 månader 2015

Budgetuppföljning med helårsprognos efter 4 månader 2015 Dnr KS-2015-281 Dpl 10 sid 1 (6) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- och verksamhetsstyrning Tjänsteyttrande 2015-05-28 Ingemar Granath, 054-5401047 ingemar.granath@karlstad.se Budgetuppföljning med helårsprognos

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 9

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 9 KARLSTADS KOMMUN Ärende 9 Dnr KS-2012-378 sid 1 (2) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-06-30 Karin Holmgren, 064-640 10 12 karin. holmgren@karlstad.se Breddinförande

Läs mer

Dnr Ubn 2010/56 Budget och verksamhetsuppföljning per april 2010 och prognos för helår samhällsuppdraget

Dnr Ubn 2010/56 Budget och verksamhetsuppföljning per april 2010 och prognos för helår samhällsuppdraget TJÄNSTESKRIVELSE 1 (9) 2010-05-11 Utbildningsnämnden Dnr Ubn 2010/56 Budget och verksamhetsuppföljning per april 2010 och prognos för helår 2010 - samhällsuppdraget Förslag till beslut Utbildningsnämndens

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 13

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 13 Ärende 13 sid 13 (46) KARLStADS KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 9 Rapport avseende ej verkställda beslut enligt 4 kap 1 och 2 kap 3 socialtjänstlagen och rapportering enligt 16 kap 6 f-h samma

Läs mer