Hästpresentation 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hästpresentation 2014"

Transkript

1 Hästpresentation 2014 Ösjönäs är omgivet av fantastiska skogar och vi har valt att samla olika raser i vår flock som just är framavlade för att bära människor bekvämt i all slags terräng. Så följ med osss ut för en annorlunda naturupplevelse till häst. Islandshästarna utgör den stabila stommen i vår verksamhet: Neisti: Neisti är navet i flocken som allt kretsar kring, han har varit här längst av alla våra hästar han föddes här i trädgården ett par månader efter att vi hade flyttat hit Han är vår första egna uppfödning och Klemmas första avkomma här på Ösjönäs. Mycket arbetsvillig, trygg, stabil, lugn på alla sätt och positiv i all hantering. Neisti är stor och viktbärande. Han bär sig själv i alla gångarter (mycket lik sin far, den fantastiske Frami från Häringe). Han har bra trav, fin klockren tölt, kan läggas i pass även om den inte brukar tränas, en rund mjuk galopp samt en vägvinnande skritt. Tävlad lite grann av Ida och Jessica, mest som miljöträning men är egentligen Joars häst. Flockledare som kan ridas av alla och som har sett det mesta som skogarna har att bjuda på. Viska: Viska var en liten tunn häst när hon kom som 4-åring i maj 2009 och fick gå och äta upp sig. Hon rör sig nu fint och är uppmärksam, lättlärd och arbetsvillig. Helt okomplicerad i all hantering. Under ryttare är hon lättöltad med klockren takt. Hon har även fin trav, bra galopp och skritt. Lagd i pass i grimma för skojs skull. Viska är ljust rödblack och sommartid har hon samma färg som apelsinglass ungefär. Pigg och vaken men aldrig dum. Den av hästarna som flest ryttare velat köpa med sig hem trots att de aldrig tänkt tanken attt bli hästägare. Rids av alla utom de allra största ryttarna. Tycker inte om att ha någon nära bakom men går utmärkt som handhäst. Hon älskar sitt arbete i skogen och är inte så väldigt förtjust i att arbeta i paddocken.

2 Bjarmi: Stor vacker rödskäck med fina rumsliga gångarter. Bjarmi är efter Haleggur från Oskarslund och har liksom sin far 5 fina gångarter. Han bär sig i form i alla gångarter och är uppskattad bland alla typer av ryttare. Även om han oftast och helst väljer tölten så är traven bra och galoppen likaså. Skritten är vägvinnande men när han kommer för långt framför de andra stannar han och väntar. Tölten är en upplevelse - fin och taktren. Bjarmi bjuder emellanåt på lättlagd snabb pass med fint sväv. Mycket lätt att samla. Mjuk, lättlärd och positiv, väldigt lite riden för sin ålder. Flyttade hit i april Bjarmi betyder sken, glans eller skimmer. Född Bjarmi är pigg, glad och mycket arbetsvillig. Oskadis: Ännu en häst vacker som en saga. Klemmas andra avkomma med samma fina lynne som sin mor och bror. Silversvart och stor. Söt att se på när hon är stilla men helt underbar när hon rör sig. Döpt efter önskningarnas gudinna eftersom hon har allt man kan önska sig. Pappa är Gaukur frá Innri-Skeljabrekku och hon är född Födde Aradis efter Kongur från Knutshyttan i juni Har alla 5 gångarter men väljer tölten först och den är bra men inte lika spektakulär som brorsans (som blev världens högst bedömda 4-åring någonsin). Eftersom hon är så vacker både i uttryckett och rörelserna och trevlig i lynnet har hon varit med en hel del på olika jippon. Helt okomplicerad, lugn och trygg, hon rids av alla men är kanske barnens största favorit.

3 Katla: Katla är en stor häst i liten förpackning. Hon har mycket mjuk gång och brukar med fördel bära våra ryttare som har stök med ryggen av någon anledning. Hon är cool i alla lägen. Hon rids också av en hel del barn och är Jolines favorithäst. Katla är efter Atli frá Sydra-Skördugili som är Elit-premierad med hela 9 poäng för sin pass. Katla visar emellanåt att hon är sin fars dotter och bjuder då på vacker kraftfull pass. Men det är inte alla dagar hon känner för att sväva fram i så högt tempo ofta tar hon det lilla lugna. Hon är lättväxlad mellan gångarterna och är mycket lättöltad. Katla flyttade hit i maj Minning: Hon var iväg under fyra år men nu är hon tillbaka, till många trogna ryttares stora glädje. Minning är stor och svart. Hon har fyra mycket bra gångarter. Hon är inte rädd för någonting utom att bli lämnad ensam, får hon bara sällskap så går hon genom eld och vatten utan att blinka. Sist hon bodde här tävlades hon lite av Ida och vem vet om det blir så igen kapacitet finns det kvar i alla fall. Trots att hon är vår just nu mest tävlingserfarna är hon den ultimata verksamhetshästen. Hon suckar aldrig över något och hon kan verkligen bjuda på härlig stor tölt i alla tempon, hon är dessutom otroligt säker över rötter och stenar. Minning rids av alla hon uppskattas av nybörjare för sin förlåtande attityd och fysiska stabilitet och av de erfarna för sina gångarter.

4 Faxi: Faxi köptes som tre-åring och har varit Moas lekkamrat och träningskompis sedan dess. Denna säsong ska han börja arbeta lite mer i verksamheten. Faxi är pigg, glad och för sin ålder mycket livserfaren och miljötränad. Han är stor, viktbärande och har hittills visat fyra gångarter. Färgen heter musblack. Han är positiv, stabil och självständig. Han är mycket arbetsvillig och vill sällan vända hemåt trots att han kanske inte riktigt har samma styrka och kondition som hans kompisar, ännu. Solfari: Nyast i flocken är Solfari. Han ser ut som en liten nordsvensk med all sin svarta man, sin mjölade mule, varma bruna färg och pigga pepparkornsögon. Han är född 2007, tävlad lite grann och en härlig upplevelse att rida. Han är stor, nyfiken, arbetsvillig och snäll. Naturtöltare med fem fina gångarter. En mycket positiv häst som man rider med ett leende. Det blir hans första säsong och det blir mycket nya stigar att lära sig, en uppgift som han entusiastiskt tagit sig an. Han är mycket mjuk och välriden, arbetar fint med sin rygg och bär sig gärna i form. Aradis: Föddes här på gården 3 juni Mamma heter Oskadis och är också född här på gården. Pappa heter Kongur från Knutshyttan och är den högst bedömda svenskfödda 5-åringen genom tiderna, med en totalbedömning på Aradis visar mycket tölt, är modig och självständig, har bra vinklar och ett vaket uttryck. Hon är Junis stora favorit och lekkamrat. Vi ser verkligen fram emot att få följa hennes uppväxt och utveckling.

5 Paso Peruano Vi har tre st Paso Peruano, på bilden ovan är Valioso 10 år (Jessicas ridhäst). Nedan finns lite information om rasen hämtad från Cathrine och Micke som har fött upp Noble och Opus samt importerat Valioso: Paso Peruano är en karismatisk hästras som utstrålar energi, elegans och styrka. Det är en vacker och kraftfull häst som anses ha en av världens mjukaste gångarter, sk. Paso llano Natural som är en ren, fyrtaktig tölt i arbetstempo där hästen sänker lårpartiet och håller haserna väl ansatta under kroppen. Den peruanska Pasons rygg är helt stilla i denna gångart. Det är önskvärt med en luftig frambensaktion och stolt hållning, gärna i kombination med den för rasen unika egenskapen termino; en utåtgående frambensrörelse som kan liknas med simmarens armar i crawl. Paso Llano är naturlig för rasen och i Peru så rids hästarna endast i denna gångart, även under långa ritter i svår terräng. Paso Peruanon har en fin trav med vackert sväv och en snabb och kraftfull galopp. Man rider alltid med lösa tyglar och

6 enhandsfattning. Den ökade tölten kallas Sobreandando och kan hållas i ett snabbt och jämnt tempo. En annan eftertraktad egenskap hos rasen är Brio, en kombination av samarbetsvilja, lyhördhet, uthållighet, elegans, stolthet och exceptionella gångarter. En häst med Brio värderas högt i Peru. Den här länken visar prov på en Paso Peruano med fina rörelser och brio. Den peruanska Pasons säregna utstrålning och rörelsemönster återspeglas även i hagen; den ska röra sig som den går på parad även utan ryttare. Man lägger stor vikt på ett gott lynne och hästarna är oftast mycket lyhörda och samarbetsvilliga. Paso Peruanon är ofta känslig och mycket lättlärd med bra framåtanda. ' Bilderna ovan: Copyright Lisa Mörtberg Paso Peruano klassas som varmblodhäst. En typisk Paso Peruano skall ha en kraftfull och stolt utstrålning. Kroppen skall vara kvadratiskt byggd, ha en vacker överlinje och en naturlig fallenhet för samling. Huvudet skall vara torrt och uttrycksfullt med stora näsborrar och stora mörka ögon. Det har ofta ett iberiskt utseende med lätt konvex eller rak noslinje. Den väl ansatta halsen skall vara av medellängd, vackert välvd med djup bas och avsmalnande mot nacken. Bogarna skall vara långa, sluttande och välmusklade. Ryggen skall vara av medellängd eller något kortare och mycket stark och muskulös. Manken skall vara väldefinierad med moderat längd. Länden skall vara vid och välmusklad med en rundad, relativt långt och sluttande, takat kors. Svansen skall vara lågt ansatt och hålls tätt intill bakdelen. Paso Peruanon är en bergsras med stora lungor,stort hjärta med en djup, vid och välbalanserad bål. Rasen har mycket starka, smäckra ben med relativt vinklade leder. Lårpartiet skall vara kraftigt och mycket välmusklat. Haserna är välvinklade, starka och torra och idealiskt byggda för Paso llano. Hovarna är enormt starka och hårda och behöver sällan skos. Man- och svanstagel skall vara riklig och kan vara lockig eller rak. Paso Peruanon är representerad i princip samtliga färger, även alla slags skäckar och blackar är godkända - dock är dessa ovanliga. Vanligaste färgerna är fux, isabell, brun och svart. Mankhöjden ligger på ca cm. Paso Peruanon är lättfödd och skall utfodras som sådan. Paso Peruano rids traditionellt in med en peruansk bosal och man eftersträvas så mjuk mun som möjligt. Efterhand så inprovas lämplig bett, oftast någon typ av stångbett, och under en period så rids hästen med en peruansk ridgrimma och bett (4 tyglar) för att låta hästen vänjas försiktigt med stål och tygelkontakt i munnen. Man eftersträvar en lugn, konsekvent och

7 varsam inridning och man är mycket noggrann med att få hästen mjuk och följsam innan man kräver något av den. I gengäld för man en fantastisk ridhäst som är villig att göra allt för sin ryttare. Valioso är en mycket speciell och känslig herre, han är just nu Jessicas ridhäst. Noble och Opus är ännu unga och har så smått börjat förberedas för inridning. De kommer att tränas i perioder under 2014 men framförallt ska de äta och växa. De har hittills visat sig mycket lättlärda och mjuka i sinnet, fantastiskt roliga att leka med. Stort tack för förtroendet vi ska göra vårt bästa med dem. Noble Opus Lite större hästar: På gården och i ridningen kan du också stöta på Herkules. Han kommer hjälpa oss med de större ryttarna samt köra grupper med vagn och släde. Han är rutinerad och har erfarenhet av de flesta miljöer och situationer. Att mixa ridning med häst & vagn är ett mycket uppskattat alternativ för de som har deltagare i gruppen som inte vill eller kan rida.

8 Blir du sugen på att komma så mailar du eller ringer på VÄLKOMMEN!

Hästpresentation 2013

Hästpresentation 2013 Hästpresentation 2013 Neisti: Född 2004 efter Frami från Häringe. Klemmas första avkomma här på Ösjönäs. Mycket arbetsvillig, trygg, stabil, lugn på alla sätt och positiv i all hantering. Neisti är stor

Läs mer

Vi har två stycken Paso Peruano Opus och Noble. Noble (född 2011) och Opus (född sent 2010) är halvbröder och kom båda till Ösjönäs i början av 2013.

Vi har två stycken Paso Peruano Opus och Noble. Noble (född 2011) och Opus (född sent 2010) är halvbröder och kom båda till Ösjönäs i början av 2013. Hästpresentation När du bokar din ridning hos oss är det viktigt att du meddelar vikt och längd samt erfarenhet. Det ingår alltid fika eller lunch beroende på vilken tur du har valt, därför är det också

Läs mer

Rasstandard. Welsh Mountain sektion A A x A = A

Rasstandard. Welsh Mountain sektion A A x A = A Rasstandard Welsh Mountain sektion A A x A = A Höjd: Maximalt: 121,9 cm (12 h.h.) Färg: Alla färger utom skäck är tillåtna. Typ: Kompakt, väl sluten, full av liv och utpräglad ponnykaraktär. Huvud: Väl

Läs mer

HIDRA VI. Sto f. 2005. e. Abad III u. Alhaja VI ue. Odre. Fux, bläs, vvb, 170 cm. Uppfödare: Valdevita

HIDRA VI. Sto f. 2005. e. Abad III u. Alhaja VI ue. Odre. Fux, bläs, vvb, 170 cm. Uppfödare: Valdevita HIDRA VI Sto f. 2005 e. Abad III u. Alhaja VI ue. Odre Fux, bläs, vvb, 170 cm Uppfödare: Valdevita Hidra är ett unikt PRE-sto ur flera aspekter. Först och främst är hennes härstamning intressant, hon har

Läs mer

Inofficiell översättning Domarhandledning FEIF 2014. Medelprestation. Harmoniskt, väldigt Sits och inverkningar /

Inofficiell översättning Domarhandledning FEIF 2014. Medelprestation. Harmoniskt, väldigt Sits och inverkningar / Långsam TÖLT Dålig prestation låg hög kontakt frekvent, väldigt ojämna steg elastisk, platta/markbundna rörelser, tydliga fel i formen, saknar energi luftiga och höga rörelser, energiskt, god pådrivning,

Läs mer

Ridhästprofil, genömförd av FEIF certifierad tränare

Ridhästprofil, genömförd av FEIF certifierad tränare Ridhästprofil, genömförd av FEIF certifierad tränare Beskrivning Ridhästprofilen är framtagen av FEIF för att hjälpa hästköpare att skaffa sig mera djupgående information om den tilltänkta hästen. Profilen

Läs mer

Positiv Ridning Systemet Hur fort kan vi gå fram? Av Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Hur fort kan vi gå fram? Av Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Hur fort kan vi gå fram? Av Henrik Johansen Att utbilda en häst är som en lång spännande resa, med inslag av lärorika upplevelser. För att komma från en punkt till en annan måste

Läs mer

Lite om westerntävlingar

Lite om westerntävlingar Lite om westerntävlingar Western Horsemanship Klassen börjar med ett individuellt program, och därefter rider alla deltagarna i klassen samtidigt för bedömning. Ryttaren bedöms för sin sits, hållning och

Läs mer

Friendship 1094 f ,0 cm e. Florestan I u. Domäne e. Diamantino u. Gracia e. Goldlack Uppf: Josef Wierling Ägare: York Stutteri

Friendship 1094 f ,0 cm e. Florestan I u. Domäne e. Diamantino u. Gracia e. Goldlack Uppf: Josef Wierling Ägare: York Stutteri Friendship 1094 f 1997 168,0 cm e. Florestan I u. Domäne e. Diamantino u. Gracia e. Goldlack Uppf: Josef Wierling Ägare: York Stutteri Godk 39 8 8 8 8 7 Godkänd med AB t.o.m. 2010 Omdöme exteriör: Maskulin

Läs mer

UPPSALA PONNYKLUBB TEORI För Ryttarmärke 1

UPPSALA PONNYKLUBB TEORI För Ryttarmärke 1 UPPSALA PONNYKLUBB TEORI För Ryttarmärke 1 HÄSTENS DELAR Nosrygg Ganash Hals Manke Länd Rygg Kors Svansrot Bringa Bog Bakknä Underarm Framknä Kastanj Has Skenben Kota Krona Skenben Karled Hov Så här är

Läs mer

Positiv Ridning Systemet Arbetar min häst korrekt? Av Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Arbetar min häst korrekt? Av Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Arbetar min häst korrekt? Av Henrik Johansen Detta test på hur din häst arbetar tar ca tre minuter och bör ingå i uppvärmningen varje dag. Du måste veta vad du vill när du sitter

Läs mer

Publicerat med tillstånd Märtas hästbok Text och bild Erika Eklund Wilson Bonnier Carlsen 2011

Publicerat med tillstånd Märtas hästbok Text och bild Erika Eklund Wilson Bonnier Carlsen 2011 Jag heter Märta. Jag älskar hästar! Det här är min bästa häst Julia. Hon bor på ridskolan. Där finns ridläraren Kattis, alla hästarna och mina ridkompisar. Jag rider där varje vecka. 7 Använd skänklarna!

Läs mer

Tävlingen. Marie Helleday Ekwurtzel. Illustrerad av Lena Furberg

Tävlingen. Marie Helleday Ekwurtzel. Illustrerad av Lena Furberg Tävlingen Marie Helleday Ekwurtzel Illustrerad av Lena Furberg 1 EN HÄRLIG KÄNSLA Måste hästar bajsa så mycket? suckade Lilly. Hon skakade bort det långa, bruna håret ur ansiktet. Köp en guldfisk i stället,

Läs mer

STANDARD FÖR KNABSTRUPPERHÄSTEN AV RIDSPORTTYP, KNABSTRUPPERHÄSTEN AV KLASSISK TYP KNABSTRUPPERPONNYN, OCH MINIATYRKNABSTRUPPERPONNYN 2011

STANDARD FÖR KNABSTRUPPERHÄSTEN AV RIDSPORTTYP, KNABSTRUPPERHÄSTEN AV KLASSISK TYP KNABSTRUPPERPONNYN, OCH MINIATYRKNABSTRUPPERPONNYN 2011 STANDARD FÖR KNABSTRUPPERHÄSTEN AV RIDSPORTTYP, KNABSTRUPPERHÄSTEN AV KLASSISK TYP KNABSTRUPPERPONNYN, OCH MINIATYRKNABSTRUPPERPONNYN 2011 2 Standard för Knabstruppern 2011 Knabstruppern är en oftast tigrerad

Läs mer

Program 21/4 2014. Islandshästovalen Tingsryds travbana. Besök hästarnas paradis

Program 21/4 2014. Islandshästovalen Tingsryds travbana. Besök hästarnas paradis Besök hästarnas paradis Tänk dig att tölta fram på en äkta gæðingur en solig sommardag... Du är uppe i de Isländska fjällen, med utsikt över hela Skagafjörður, Atlanten och bergen. Följ med oss till Island

Läs mer

träna utan tyglar Förbättra din kommunikation -

träna utan tyglar Förbättra din kommunikation - TRÄNING Förbättra din kommunikation - träna utan tyglar Förbättra din kommunikation - träna utan tyglar Visst är det något alla drömmer om? Att rida barbacka på en strand med vinden i håret och inget på

Läs mer

Kallblodig unghästutställning På Gävletravet, söndagen den 6/9-2015

Kallblodig unghästutställning På Gävletravet, söndagen den 6/9-2015 Kallblodig unghästutställning På Gävletravet, söndagen den 6/9-2015 Arrangörer: Sleipner Gävle Dagens Domare är Camilla Röste Pris 10kr TIDSPROGRAM FÖR DAGEN 08:00 Inskrivningen öppnar 2014 års Best In

Läs mer

ÄNGHAGA ISLANDSHÄSTAR

ÄNGHAGA ISLANDSHÄSTAR ÄNGHAGA ISLANDSHÄSTAR Amanda frá Ingólfsholti f.1998,fux med ljus man och svans, sto, femgångare, blup 110 bedömd till 7,87 e. Gustur frá Hóli 8,57 ee. Gáski frá Hofsstöðum 8,32 - eee. Hrímnir frá Vilmundarstöðum

Läs mer

BRUKSPROVSVINNARE 2010 HOPPNING

BRUKSPROVSVINNARE 2010 HOPPNING BRUKSPROVSVINNARE 2010 HOPPNING Bleckert Boy f 2001 166,0 cm e. Colman u. Gilda I e. Rocco u. Hawai 3 e. Rhadames Uppf: Juergen Bestmann Ägare: Stall Lagerfelt AB Godk. 36 8 6 8 7 7 7,7 8 7 8 9,1 9 9 9+10

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål och förmågor som tränas: Eleverna tränar på följande förmågor: Författare: Berit Härd

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål och förmågor som tränas: Eleverna tränar på följande förmågor: Författare: Berit Härd SIDAN 1 Författare: Berit Härd Vad handlar boken om? Boken handlar om Saga som går på ridskola. Hon ska äntligen få galoppera med hästen Billy. Mamma och lillebror Noel är också där och tittar på. De börjar

Läs mer

Ett lyckat hästköp. Söderåsens Islandshästar Telefon: +46-(0)435 44 24 00 Mobil: +46-(0)709-54 24 00 Email: katarina@turridning.com www.turridning.

Ett lyckat hästköp. Söderåsens Islandshästar Telefon: +46-(0)435 44 24 00 Mobil: +46-(0)709-54 24 00 Email: katarina@turridning.com www.turridning. Söderåsens Islandshästar Telefon: +46-(0)435 44 24 00 Mobil: +46-(0)709-54 24 00 Email: katarina@turridning.com www.turridning.com Ett lyckat hästköp Av Katarina Lagerbäck, B-instruktör i SIF. Eftertryck

Läs mer

BILAGA 14. RAS Clydesdale A. RASBESKRIVNING

BILAGA 14. RAS Clydesdale A. RASBESKRIVNING BILAGA 14 RAS Clydesdale A. RASBESKRIVNING Färger att föredra är de traditionella färgerna, mörkbrun eller brun med vit strimbläs och fyra vita helstrumpor. Vanligt förekommande är fux, svart, ljusbrun

Läs mer

TRÄNING Arbete på långa tyglar

TRÄNING Arbete på långa tyglar TRÄNING Arbete på långa tyglar 72 HÄSTFOCUS #1/2016 Arbete på långa tyglar TRÄNING Arbete på långa tyglar Arbete på långa tyglar kan beskrivas som ridning från marken. Det är ett roligt komplement till

Läs mer

URSPRUNGSLAND: Tibet HEMLAND: England

URSPRUNGSLAND: Tibet HEMLAND: England GRUPP 9 (Tibetan Spaniel) FCI 231 C 1987-06-24 STANDARD FÖR TIBETANSK SPANIEL SKK:s STANDARDKOMMITTÉ 1994-11-22-e ä URSPRUNGSLAND: Tibet HEMLAND: England OMRÅDE: Sällskapshund BAKGRUND/ ÄNDAMÅL: Tibetansk

Läs mer

HÄLLEFORSHUND (interimistisk standard)

HÄLLEFORSHUND (interimistisk standard) Grupp 5 FCI-nummer - Interimistisk standard HÄLLEFORSHUND (interimistisk standard) Nordisk Kennel Union Dansk Kennel Klub Hundarxktarfélag Íslands Norsk Kennel Klub Svenska Kennelklubben Suomen Kennelliitto

Läs mer

Tösen bor i första boxen i magasinet. Hon är en kallblodstravare, cirka 147 cm i mankhöjd. Hon ägs av Anna och Astrid.

Tösen bor i första boxen i magasinet. Hon är en kallblodstravare, cirka 147 cm i mankhöjd. Hon ägs av Anna och Astrid. Stallets hästar Den 4 september 2011 Ann-Tösen Tösen bor i första boxen i magasinet. Hon är en kallblodstravare, mörkbrun och cirka 147 cm i mankhöjd. Hon ägs av Anna och Astrid. Alice Alice bor i lösdriften,

Läs mer

Ekipaget har fyra och ett halvt varv på sig att visa momenten. Flygande pass visas bara på långsidorna.

Ekipaget har fyra och ett halvt varv på sig att visa momenten. Flygande pass visas bara på långsidorna. F1 Femgång Uttagning (på Örnäs räknar vi med att 1 grupp tar 5 minuter) Ryttaren rider enskilt utan speaker. (i valfri ordning i valfritt varv): 1. Långsam- till mellantempo tölt. 2. Långsam- till mellantempo

Läs mer

Storlek Medelstorlek: 152 cm i mankhöjd. Variation mellan 140 162 cm förekommer.

Storlek Medelstorlek: 152 cm i mankhöjd. Variation mellan 140 162 cm förekommer. BILAGA 9 RAS American Curly Horse A. RASBESKRIVNING. Storlek Medelstorlek: 152 cm i mankhöjd. Variation mellan 140 162 cm förekommer. Färg Alla färger är tillåtna. Päls, man och svans Karaktäristiskt för

Läs mer

Klara Andersson, hästägare

Klara Andersson, hästägare PIA HAGMAR SIDAN 1 Elevmaterial Namn: Kapitel 1 Läsförståelse Frågor på raden (Du kan läsa och hitta svaret i texten.) 1. Varför sålde ridskolan Sigge? 2. Vad heter Klaras nya häst? Frågor mellan raderna

Läs mer

JAPANSK SPETS (Nihon Supittsu)

JAPANSK SPETS (Nihon Supittsu) Grupp 5 FCI-nummer 262 Originalstandard 1987 FCI-Standard 1999-06-16; engelska SKKs Standardkommitté 2004-09-01 JAPANSK SPETS (Nihon Supittsu) Nordisk Kennel Union Dansk Kennel Klub Hundaræktarfélag Íslands

Läs mer

Braque Français Pyrenée & Gascogne

Braque Français Pyrenée & Gascogne Braque Français Pyrenée & Gascogne Braque Français - bakgrund Den franska rasen Braque Français är en stående fågelhund som funnits sedan 1400-talet. Den finns i två varianter där typen Pyrenée är den

Läs mer

GRIFFON D ARRET À POIL DUR / KORTHALS

GRIFFON D ARRET À POIL DUR / KORTHALS Grupp 7 FCI-nummer 107 Originalstandard 1964-05-06; franska FCI-Standard 2000-03-03; franska SKKs Standardkommitté 2002-03-20 GRIFFON D ARRET À POIL DUR / KORTHALS Nordisk Kennel Union Dansk Kennel Klub

Läs mer

GOLDEN RETRIEVER. Grupp 8

GOLDEN RETRIEVER. Grupp 8 Grupp 8 FCI-nummer 111 FCI-standard på engelska publicerad 2009-10-28 FCI-standard fastställd av FCI General Committee 2009-07-28 Översättning fastställd av SKKs Standardkommitté 2010-05-17 GOLDEN RETRIEVER

Läs mer

FCI-standard fastställd av FCI General Committee 2003-03-25

FCI-standard fastställd av FCI General Committee 2003-03-25 Grupp 7 FCI-nummer 224 FCI-standard på engelska publicerad 2003-05-05 FCI-standard fastställd av FCI General Committee 2003-03-25 Översättning fastställd av SKKs Standardkommitté 2010-03-23 STANDARD FÖR

Läs mer

Program för den Kallblodig unghästutställning på Gävletravet, Söndag den 16/9-2018

Program för den Kallblodig unghästutställning på Gävletravet, Söndag den 16/9-2018 Program för den Kallblodig unghästutställning på Gävletravet, Söndag den 16/9-2018 Arrangör: Travklubben Sleipner Gävle Dagens domare är Camilla Röste Förra årets Best In Show L.Q. Widde CIRKATIDER FÖR

Läs mer

SVENSK VIT ÄLGHUND. Grupp 5. FCI-nummer - Originalstandard SKKs Standardkommitté

SVENSK VIT ÄLGHUND. Grupp 5. FCI-nummer - Originalstandard SKKs Standardkommitté Grupp 5 FCI-nummer - Originalstandard 1993-08-30 SKKs Standardkommitté 1993-08-30 SVENSK VIT ÄLGHUND Nordisk Kennel Union Dansk Kennel Klub Hundarxktarfélag Íslands Norsk Kennel Klub Svenska Kennelklubben

Läs mer

FLATCOATED RETRIEVER

FLATCOATED RETRIEVER Grupp 8 FCI-nummer 121 Originalstandard 1988-09-08 FCI-standard 1999-01-29; engelska SKKs Standardkommitté 1991-03-20 e.ä. FLATCOATED RETRIEVER Nordisk Kennel Union Dansk Kennel Klub Hundaræktarfélag Íslands

Läs mer

JULLOVSAKTIVITETER. 23/12 Julklappshoppning. 24/12 Julafton med Julaftonsmorgon i stallet 25/12 Juldagen 26/12 Annandag jul

JULLOVSAKTIVITETER. 23/12 Julklappshoppning. 24/12 Julafton med Julaftonsmorgon i stallet 25/12 Juldagen 26/12 Annandag jul JULLOVSAKTIVITETER 23/12 Julklappshoppning 24/12 Julafton med Julaftonsmorgon i stallet 25/12 Juldagen 26/12 Annandag jul 27/12 Hyr din favorithäst 28/12 Hoppkurs 29/12 Hoppkurs 30/12 Söndag Uteritt 31/12

Läs mer

Kallblodig unghästutställning På Gävletravet, lördagen den 20/9-2014

Kallblodig unghästutställning På Gävletravet, lördagen den 20/9-2014 Kallblodig unghästutställning På Gävletravet, lördagen den 20/9-2014 Arrangörer: Sleipner Gävle och Sleipner UV Dagens Domare är Camilla Röste Pris 10kr 2013 års Best In Show Kattens fimp TIDSPROGRAM FÖR

Läs mer

Protokoll vid bedömning av HOPPNING. Kat.nr. Reg. Bedömn.plats: År Klass

Protokoll vid bedömning av HOPPNING. Kat.nr. Reg. Bedömn.plats: År Klass Protokoll vid bedömning av HOPPNING 3 = ganska dålig; 2 = dålig; 1 = mkt dålig; 0 = ej utförd. A. TEKNIK OCH FÖRMÅGA FÖRTJÄNSTER OCH BRISTER BETYG Kapacitet Rytm Taxering Ryggverkan Benteknik Reaktionsförmåga

Läs mer

Rasbeskrivning av Morganhästen, SMHF

Rasbeskrivning av Morganhästen, SMHF Rasbeskrivning av Morganhästen, SMHF är en direkt översättning av avsnitt I. TYPE AND CONFORMATION i The Morgan Horse Judging Standards utgiven av American Morgan Horse Assocation (AMHA) Svenska Morganhästföreningen

Läs mer

TRÄNING Arbete på långa tyglar del 3

TRÄNING Arbete på långa tyglar del 3 TRÄNING Arbete på långa tyglar del 3 88 HÄSTFOCUS #3/2016 Arbete på långa tyglar del 3 TRÄNING Arbete på långa tyglar Arbete på långa tyglar kan beskrivas som ridning från marken. Det är ett roligt komplement

Läs mer

PLAN OCH RIKTLINJER FÖR SVENSKA ISLANDSHÄSTFÖRBUNDETS STIFTELSE FÖR AVEL VERKSAMHET SOM AVELS OCH STAMBOK FÖRANDE ORGANISATION

PLAN OCH RIKTLINJER FÖR SVENSKA ISLANDSHÄSTFÖRBUNDETS STIFTELSE FÖR AVEL VERKSAMHET SOM AVELS OCH STAMBOK FÖRANDE ORGANISATION 1 PLAN OCH RIKTLINJER FÖR SVENSKA ISLANDSHÄSTFÖRBUNDETS STIFTELSE FÖR AVEL VERKSAMHET SOM AVELS OCH STAMBOK FÖRANDE ORGANISATION Antagna av Svenska Islandshästförbundets Stiftelse för Avel 2012-12-21.

Läs mer

AMERICAN STAFFORDSHIRE TERRIER

AMERICAN STAFFORDSHIRE TERRIER Grupp 3 FCI-nummer 286 FCI-standard på engelska publicerad 1997-12-01 FCI-standard fastställd av FCI General Committee 1996-09-03 Översättning fastställd av SKKs Standardkommitté 2011-11-29 AMERICAN STAFFORDSHIRE

Läs mer

Kapitel 10: Sidvärtsrörelser

Kapitel 10: Sidvärtsrörelser Kapitel 10: Den här övningen (öppna) har så många förtjänster att jag räknar den som alpha och omega bland alla övningar för hästen som syftar till att utveckla fullständig lösgjordhet och perfekt rörlighet

Läs mer

PETIT BLEU DE GASCOGNE

PETIT BLEU DE GASCOGNE Grupp 6 FCI-nummer 31 FCI-standard på franska publicerad 1998-02-02 FCI-standard fastställd av FCI General Committee 1996-01-24 Översättning fastställd av SKKs Standardkommitté 2011-04-27 PETIT BLEU DE

Läs mer

Domarutbildning 13/2

Domarutbildning 13/2 Domarutbildning 13/2 Våra avelsmål & rasstandard Avelsmål Vad ska vi göra: Föda upp Dartmoorponnyer För vem ska vi göra det: För hela familjen, Dartmoorn är en allround ponny att trivas med. Vi ska inte

Läs mer

Plugghäfte Barnmärken

Plugghäfte Barnmärken Plugghäfte Barnmärken Förberedande häfte inför märkestagning av märkena Vita Hästen Guld Hästen Vita Hästen Gula Hästen Brons Hästen Silver Hästen Guld Hästen Barnmärken Innehåll Sida Översikt och krav

Läs mer

Riddagbok för Lucky 2002-03

Riddagbok för Lucky 2002-03 Riddagbok för Lucky 2002-03 020919 Blev beordrad att vara med på lektion. Red på Lucky. Det gick alldeles utmärkt. Lyckades få honom att arbeta i rätt form i hela 45 min! Får mycket beröm av min ridlärare

Läs mer

Teorivecka. V 44 Tema: Hästsportens mångfald Mer för fler enligt Idrottslyftet

Teorivecka. V 44 Tema: Hästsportens mångfald Mer för fler enligt Idrottslyftet Teorivecka V 44 Tema: Hästsportens mångfald Mer för fler enligt Idrottslyftet Här nedan ser ni utbudet på höstens teorivecka. Alla ridande elever är varmt välkomna att delta på hur många aktiviteter ni

Läs mer

Hästens delar Sadelns delar

Hästens delar Sadelns delar Hästens delar Sadelns delar Ryttarmärke 1 Tränsets delar Det här är ett träns med ett metallbett och en aachen-nosgrimma. Tyglarna är avtagna men brukar sitta fast i bettringarna. Tecken Många hästar har

Läs mer

HALDENSTÖVARE. Grupp 6. FCI-nummer 267 Originalstandard SKKs Standardkommitté

HALDENSTÖVARE. Grupp 6. FCI-nummer 267 Originalstandard SKKs Standardkommitté Grupp 6 FCI-nummer 267 Originalstandard 1997-09-18 SKKs Standardkommitté 1999-01-13 HALDENSTÖVARE Nordisk Kennel Union Dansk Kennel Klub Hundaræktarfélag Íslands Norsk Kennel Klub Svenska Kennelklubben

Läs mer

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq Hunter Klasser Snabb och enkel förklaring av klasserna. wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

Läs mer

FEIF INTERNATIONAL FEDERATION OF ICELANDIC HORSE ASSOCIATIONS. www.feif.org. FEIF Sport Domarhandledning 2014

FEIF INTERNATIONAL FEDERATION OF ICELANDIC HORSE ASSOCIATIONS. www.feif.org. FEIF Sport Domarhandledning 2014 FEIF INTERNATIONAL FEDERATION OF ICELANDIC HORSE ASSOCIATIONS www.feif.org FEIF Sport Domarhandledning 2014 Gäller från och med 1 april, 2014 FEIF INTERNATIONAL FEDERATION OF ICELANDIC HORSE ASSOCIATIONS

Läs mer

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 Alla ryttares och hästälskares dröm besannas på denna resa Galoppera i vattenbrynet omgiven av vita stränder och turkosa dyningar som rullar in. Detta

Läs mer

AUSTRALIAN KELPIE. Grupp 1

AUSTRALIAN KELPIE. Grupp 1 Grupp 1 FCI-nummer 293 Originalstandard 1989-09-11 FCI-Standard 1997-04-21; engelska SKKs Standardkommitté 2001-09-26, ändrad 2006-08-21 AUSTRALIAN KELPIE Nordisk Kennel Union Dansk Kennel Klub Hundaræktarfélag

Läs mer

KÁLFHÓLL SOMMAR 2007. Rid på Island med Kálfhóll och upplev Islands natur från hästryggen LANDMANNALAUGAR 6-9 DAGARS RIDNING 2007 WWW.KALFHOLL.

KÁLFHÓLL SOMMAR 2007. Rid på Island med Kálfhóll och upplev Islands natur från hästryggen LANDMANNALAUGAR 6-9 DAGARS RIDNING 2007 WWW.KALFHOLL. KÁLFHÓLL SOMMAR 2007 Rid på Island med Kálfhóll och upplev Islands natur från hästryggen LANDMANNALAUGAR 6-9 DAGARS RIDNING ISLANDS NATUR FRÅN HÄSTRYGGEN Vill du vara med om en unik naturupplevelse i Islands

Läs mer

Saluhästar från Skáneyland

Saluhästar från Skáneyland Saluhästar från Skáneyland Stemma från Skáneyland - SÅLD! Född 2005 Musblack E: Segull frá Skarði U: Skerpla fra EgemoseGård Pris 85 000 inkl moms Stemma är en häst för dig som vill tävla, avla eller bara

Läs mer

Masha och Hjälparna. Tove Ulfsdotter Johanson

Masha och Hjälparna. Tove Ulfsdotter Johanson Masha och Hjälparna Tove Ulfsdotter Johanson Ett kallt hus Det får räcka med att hon anar. Jag börjar lita på hennes aningar nu. Och Lu tittar så trofast, på henne. Då letar vi, säger Lu. Först vill jag

Läs mer

GOLDEN RETRIEVER. Grupp 8. FCI-nummer 111 Originalstandard FCI-Standard ; engelska SKKs Standardkommitté

GOLDEN RETRIEVER. Grupp 8. FCI-nummer 111 Originalstandard FCI-Standard ; engelska SKKs Standardkommitté Grupp 8 FCI-nummer 111 Originalstandard 1987-06-24 FCI-Standard 1999-01-29; engelska SKKs Standardkommitté 2003-10-08 GOLDEN RETRIEVER Nordisk Kennel Union Dansk Kennel Klub Hundarxktarfélag Íslands Norsk

Läs mer

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: - God mat och mycket mat, vi behövde aldrig gå hungriga!

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: - God mat och mycket mat, vi behövde aldrig gå hungriga! Namn: Kristina Palm Resa: Balkan Trail Datum: 12-19 juli 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: bra Kommentar mottagande: - 2. Hur var boendet jämfört med dina förväntningar?: mycket bra Kommentar

Läs mer

SIF-avel Allmöte i Östanskär Sundsvall lördagen den 6 april 2013

SIF-avel Allmöte i Östanskär Sundsvall lördagen den 6 april 2013 SIF-avel Allmöte i Östanskär Sundsvall lördagen den 6 april 2013 SIF-avel Allmöte i Östanskär Sundsvall lördagen den 6 april 2013 Tre punkter på agendan: 1. Vad fokuserar SIF-avel på just nu? 2. Varför

Läs mer

En isländsk Mästare som lär av hästarna unghästträning på Hólarvis Text och Fotograf: Christina Rohdin-Alm.

En isländsk Mästare som lär av hästarna unghästträning på Hólarvis Text och Fotograf: Christina Rohdin-Alm. En isländsk Mästare som lär av hästarna unghästträning på Hólarvis Text och Fotograf: Christina Rohdin-Alm. Avelsföreningen Idunn anordnade den 13 oktober i samarbete med Stuteri Stenholmen en mycket välbesökt

Läs mer

Fördjupningsarbete Steg 3. Kissing Spines

Fördjupningsarbete Steg 3. Kissing Spines Fördjupningsarbete Steg 3 HT 2010 Kissing Spines Av: Jessica Ohlson Inledning Jag har valt att skriva mitt fördjupningsarbete om kissing spines. Min huvudsakliga fråga är om den hästskötsel som normalt

Läs mer

Rönninge-ritten 7/6-08.

Rönninge-ritten 7/6-08. Rönninge-ritten 7/6-08. Varsågoda och rid! Sa en glad funktionär när vi i min grupp ivrigt skrittade iväg på den första CR slingan på 30 km. Det var en varm och solig dag så vi fick det goda rådet att

Läs mer

Lille katt, lille katt, lille söte katta, vet du att, vet du att det blir mörkt om natta

Lille katt, lille katt, lille söte katta, vet du att, vet du att det blir mörkt om natta Heja Bamse, starkast är vår Bamse. Men han tycker inte om att slåss! Dunderhonung, farmors dunderhonung, äter han för att bli stark förstås. Och kommer det en stöddig typ, och ger en liten svag ett nyp,

Läs mer

Hur man använder ordböcker och andra hjälpmedel för stavning och ordförståelse. (SV åk 4 6)

Hur man använder ordböcker och andra hjälpmedel för stavning och ordförståelse. (SV åk 4 6) PIA HAGMAR SIDAN 1 Lärarmaterial VAD HANDLAR BOKEN OM? Klara drömmer om att rida. Varje gång hon ser en häst växer längtan inuti henne. Men hennes mamma har inte råd att betala för ridlektioner. En dag

Läs mer

FLATCOATED RETRIEVER

FLATCOATED RETRIEVER Grupp 8 FCI-nummer 121 FCI-standard på engelska publicerad 2009-10-28 FCI-standard fastställd av FCI General Committee 2009-07-28 Översättning fastställd av SKKs Standardkommitté 2010-07-14 FLATCOATED

Läs mer

STAFFORDSHIRE BULLTERRIER (Staffordshire Bull Terrier)

STAFFORDSHIRE BULLTERRIER (Staffordshire Bull Terrier) Grupp 3 FCI-nummer 76 Originalstandard 1987-06-24 FCI-Standard 1998-01-20; engelska SKKs Standardkommitté 2003-04-25 STAFFORDSHIRE BULLTERRIER (Staffordshire Bull Terrier) Nordisk Kennel Union Dansk Kennel

Läs mer

Stress hos hästar i träning

Stress hos hästar i träning Stress hos hästar i träning Stress är något som ofta hör till vardagen hos en galoppör. De tränas tidigt att bli explosiva, reagera snabbt och springa fort. De vi använder oss av är deras naturliga flyktinstinkter.

Läs mer

KOOIKERHONDJE. Grupp 8. FCI-nummer 314 Originalstandard FCI-Standard ; engelska SKKs Standardkommitté

KOOIKERHONDJE. Grupp 8. FCI-nummer 314 Originalstandard FCI-Standard ; engelska SKKs Standardkommitté Grupp 8 FCI-nummer 314 Originalstandard 1989-03-10 FCI-Standard 1990-01-31; engelska SKKs Standardkommitté 1995-09-12 KOOIKERHONDJE Nordisk Kennel Union Dansk Kennel Klub Hundaræktarfélag Íslands Norsk

Läs mer

HÄSTENS FORM. När vi talar om hästens form menar vi den del av utbildningen där hästen ska lära sig att arbeta på mest ändamålsenliga sätt.

HÄSTENS FORM. När vi talar om hästens form menar vi den del av utbildningen där hästen ska lära sig att arbeta på mest ändamålsenliga sätt. HÄSTENS FORM När vi talar om hästens form menar vi den del av utbildningen där hästen ska lära sig att arbeta på mest ändamålsenliga sätt. Med ändamålsenlig form menas den form där just den här hästen

Läs mer

Grupp 8 GOLDEN RETRIEVER Nordisk Kennel Union

Grupp 8 GOLDEN RETRIEVER Nordisk Kennel Union Grupp 8 FCI-nummer 111 FCI-standard på engelska publicerad 2009-10-28 FCI-standard fastställd av FCI General Committee 2009-07-28 Översättning fastställd av SKKs Standardkommitté 2010-05-17 GOLDEN RETRIEVER

Läs mer

Marie Helleday Ekwurtzel Illustrerad av Lena Furberg

Marie Helleday Ekwurtzel Illustrerad av Lena Furberg Jakten Marie Helleday Ekwurtzel Illustrerad av Lena Furberg JAKTEN Bok 5 av Marie Helleday Ekwurtzel Illustrationer av Lena Furberg 1 SNART HÖSTLOV Kolla vad söta de är, sa Lilly. Hon och hennes bästis

Läs mer

Ny tävlingsform på prov: Hestamennska FT

Ny tävlingsform på prov: Hestamennska FT Ny tävlingsform på prov: Hestamennska FT Förutsättningar, mål och syfte Tanken bakom denna nya tävlingsform är att den ska ha ett positivt inflytande på hästmannaskapet och ridningen av islandshästen och

Läs mer

CESKOSLOVENSKÝ VLCIAK

CESKOSLOVENSKÝ VLCIAK Grupp 1 FCI-nummer 332 FCI-standard på tyska publicerad 1999-09-03 FCI-standard fastställd av FCI General Committee 1999-09-03 Översättning fastställd av SKKs Standardkommitté 2009-02-19 CESKOSLOVENSKÝ

Läs mer

JACK RUSSELL TERRIER

JACK RUSSELL TERRIER Grupp 3 FCI-nummer 345 Originalstandard 2000-10-25 FCI-Standard 2004-08-09; engelska SKKs Standardkommitté 2001-09-26, ändrad 2004-09-01 JACK RUSSELL TERRIER Nordisk Kennel Union Dansk Kennel Klub Hundaræktarfélag

Läs mer

Lär hästen sänka huvudet!

Lär hästen sänka huvudet! Lär hästen sänka huvudet! Text: Sven Forsström Foto: Inger Lantz Som ryttare vill man också att hästen ska tugga på bettet och skumma kring munnen, eftersom det är ett tydligt tecken på att hästen är avspänd

Läs mer

AZAWAKH. Grupp 10. FCI-nummer 307 Originalstandard 1994-08-22 FCI-Standard 1998-06-03; franska SKKs Standardkommitté 2005-06-09

AZAWAKH. Grupp 10. FCI-nummer 307 Originalstandard 1994-08-22 FCI-Standard 1998-06-03; franska SKKs Standardkommitté 2005-06-09 Grupp 10 FCI-nummer 307 Originalstandard 1994-08-22 FCI-Standard 1998-06-03; franska SKKs Standardkommitté 2005-06-09 AZAWAKH Nordisk Kennel Union Dansk Kennel Klub Hundaræktarfélag Íslands Norsk Kennel

Läs mer

WELSH SPRINGER SPANIEL

WELSH SPRINGER SPANIEL Grupp 8 FCI-nummer 126 FCI-standard på engelska publicerad 2009-10-28 FCI-standard fastställd av FCI General Committee 2009-07-28 Översättning fastställd av SKKs Standardkommitté 2010-11-17 WELSH SPRINGER

Läs mer

Pausa dig. Ett rörelsepausprogram från Friskvården KI

Pausa dig. Ett rörelsepausprogram från Friskvården KI Pausa dig Ett rörelsepausprogram från Friskvården KI Detta material är ett komplement till det webbaserade rörelsepausprogrammet och kan med fördel användas vid rörelsepaus i grupp eller som underlag för

Läs mer

Sundsmåla gård ligger några mil söder om Linköping. Här bor familjen Rinné, en riktig hästfamilj, där mamma Gunnel ridit i hela sitt liv, pappa Claes

Sundsmåla gård ligger några mil söder om Linköping. Här bor familjen Rinné, en riktig hästfamilj, där mamma Gunnel ridit i hela sitt liv, pappa Claes Sundsmåla gård ligger några mil söder om Linköping. Här bor familjen Rinné, en riktig hästfamilj, där mamma Gunnel ridit i hela sitt liv, pappa Claes har ridit och sen Jonas som är hoppryttare och systern

Läs mer

Den Finska Lapphunden

Den Finska Lapphunden Den Finska Lapphunden Samerna har länge använt Finsk lapphund-liknande hundar till att valla och vakta renarna. 1945 fastställde Finska Kennelklubben Lapsk vallhunds rasstandard. 1967 ändrades namnet till

Läs mer

Att visa häst vid hand 2011 Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen

Att visa häst vid hand 2011 Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen Att visa häst vid hand 2011 Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen ATT VISA HÄST VID HAND Unga hästar visas vid hand många gånger under uppväxten: som föl, vid rådgivande bedömning av unga hingstar,

Läs mer

GORDONSETTER (Gordon Setter)

GORDONSETTER (Gordon Setter) Grupp 7 FCI-nummer 6b FCI-Standard 1987-06-14; engelska SKKs Standardkommitté 1995-11-30 GORDONSETTER (Gordon Setter) Nordisk Kennel Union Dansk Kennel Klub Hundaræktarfélag Íslands Norsk Kennel Klub Svenska

Läs mer

NORSK ÄLGHUND GRÅ (gråhund)

NORSK ÄLGHUND GRÅ (gråhund) Grupp 5 FCI-nummer 242 Originalstandard 1997-09-18 SKKs Standardkommitté 1998-05-26 (Ändrad nov. 2000) NORSK ÄLGHUND GRÅ (gråhund) Nordisk Kennel Union Dansk Kennel Klub Hundarxktarfélag Íslands Norsk

Läs mer

Kurser i Parelli Natural Horsemanship sommarhalvåret 2015

Kurser i Parelli Natural Horsemanship sommarhalvåret 2015 Kurser i Parelli Natural sommarhalvåret April Börja med Parelli Natural 11-12 april Kursbeskrivning Vill du få en ännu bättre relation med din häst? Vill du känna dig säker i hanteringen av din häst? Vill

Läs mer

SHETLAND SHEEPDOG (Shetland Sheepdog)

SHETLAND SHEEPDOG (Shetland Sheepdog) Grupp 1 FCI-nummer 88 Originalstandard 1987-06-27 FCI-Standard 1987-06-24; engelska SKKs Standardkommitté 1997-09-02 SHETLAND SHEEPDOG (Shetland Sheepdog) Nordisk Kennel Union Dansk Kennel Klub Hundarxktarfélag

Läs mer

ALPENLÄNDISCHE DACHSBRACKE

ALPENLÄNDISCHE DACHSBRACKE Grupp 6 FCI-nummer 254 Originalstandard 1995-10-10 FCI-standard 1996-06-18; tyska SKKs Standardkommitté 1999-04-14 ALPENLÄNDISCHE DACHSBRACKE Nordisk Kennel Union Dansk Kennel Klub Hundaræktarfélag Íslands

Läs mer

BRUKSPROVSVINNARE DRESSYR 2005

BRUKSPROVSVINNARE DRESSYR 2005 BRUKSPROVSVINNARE DRESSYR 2005 Figaro 1085 f 2001 168,00 cm e. Friendship u. Florida e. Feiner Stern u. Wendy e. Werther Uppf: Michael Schenk Ägare: Rose Mathisen och Gränsbo stuteri Vet.bes. Exteriör

Läs mer

Kundutvärdering (Simone Lindsten)

Kundutvärdering (Simone Lindsten) 2017-07-26 Kundutvärdering Simone Lindsten Kundutvärdering (Simone Lindsten) Avresedatum: 2017-07-06 Destination: Danmark - Ridweekend på Nordjylland Hur blev du mottagen vid ankomsten? Hur var boendet

Läs mer

CESKYTERRIER (Cesky Terrier)

CESKYTERRIER (Cesky Terrier) Grupp 3 FCI-nummer 246 Originalstandard 1996-02-19 FCI-standard 1996-02-19; engelska SKKs Standardkommitté 1997-05-28 CESKYTERRIER (Cesky Terrier) Nordisk Kennel Union Dansk Kennel Klub Hundaræktarfélag

Läs mer

JÄMTHUND. Grupp 5. FCI-nummer 42 Originalstandard SKKs Standardkommitté

JÄMTHUND. Grupp 5. FCI-nummer 42 Originalstandard SKKs Standardkommitté Grupp 5 FCI-nummer 42 Originalstandard 2000-05-03 SKKs Standardkommitté 2000-05-03 JÄMTHUND Nordisk Kennel Union Dansk Kennel Klub Hundarxktarfélag Íslands Norsk Kennel Klub Svenska Kennelklubben Suomen

Läs mer

LAPSK VALLHUND (Lapinporokoira)

LAPSK VALLHUND (Lapinporokoira) Grupp 5 FCI-nummer 284 Originalstandard 1997-05-08 SKKs Standardkommitté 2002-06-05 LAPSK VALLHUND (Lapinporokoira) Nordisk Kennel Union Dansk Kennel Klub Hundarxktarfélag Íslands Norsk Kennel Klub Svenska

Läs mer

TERRIER BRASILEIRO. Grupp 3

TERRIER BRASILEIRO. Grupp 3 Grupp 3 FCI-nummer 341 FCI-standard på spanska publicerad 2007-06-06 FCI-standard fastställd av FCI General Committee 2007-05-21 Översättning fastställd av SKKs Standardkommitté 2009-05-12 TERRIER BRASILEIRO

Läs mer

Breaking & Training young horses

Breaking & Training young horses Breaking & Training young horses Muggeridge, Stiwing, Hoas och Coldreys om konsten att rida in hästar. Russel Muggeridge, Strömsholm, Madeleine Stiwing, Jutagården och Lorentz Hoas, Stall Anderse arbetar

Läs mer

Kom i form med cirkelträning!

Kom i form med cirkelträning! Kom i form med cirkelträning! Varsågod - här bjuder vi på ett cirkelpass som är en form av intervallträning. Det är ett effektivt och varierande sätt att träna kondition, spänst och styrka. Tidsintervallen

Läs mer

VIT HERDEHUND (Berger blanc suisse)

VIT HERDEHUND (Berger blanc suisse) Grupp 1 FCI-nummer 347 Originalstandard 2002-11-26 FCI-Standard 2002-12-18; engelska SKKs Standardkommitté 2003-10-08 VIT HERDEHUND (Berger blanc suisse) Nordisk Kennel Union Dansk Kennel Klub Hundaræktarfélag

Läs mer

Skruttan - flickan. med en mage som luras

Skruttan - flickan. med en mage som luras Skruttan - flickan med en mage som luras Skruttan - flickan med en mage som luras Skruttan, flickan med en mage som luras. En saga om och för barn med Prader-Willi syndrom. Skruttan är inte som alla andra

Läs mer

Avelsvisarkurs med Barbara Frische och Ísólfur Líndal. vid Gandurs nya ovalbanor i Helsingborg

Avelsvisarkurs med Barbara Frische och Ísólfur Líndal. vid Gandurs nya ovalbanor i Helsingborg Avelsvisarkurs med Barbara Frische och Ísólfur Líndal vid Gandurs nya ovalbanor i Helsingborg Ett mycket intressant och spännande kursupplägg arrangerades av Skeppargården och familjen Hegart måndagen

Läs mer