Version 2010:1 NORDIC FÖRSÄKRING. Kontorsförsäkring för fastighetsmäklare GÄLLER FR O M (3)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Version 2010:1 NORDIC FÖRSÄKRING. Kontorsförsäkring för fastighetsmäklare GÄLLER FR O M 2010-04-01 1 (3)"

Transkript

1 Version 2010:1 NORDIC FÖRSÄKRING Kontorsförsäkring för fastighetsmäklare GÄLLER FR O M (3)

2 allmänna avtalsbestämmelser GJAA 801:1 ALLMÄNNA AVTALSBESTÄMMELSER FÖR GRUPPAVTAL GJAA 801:1 allmänt försäkringsvillkor Gäller från och med Detta försäkringsvillkor ingår i en serie av villkor. De olika avsnittens indelning och numrering har samordnats, vilket innebär att numreringen inte alltid är löpande. Ord som skrivs med kursiv stil förklaras under 13. Definitioner. 1 (11)

3 allmänna avtalsbestämmelser GJAA 801:1 Sektion 1, Allmän sektion 1 Vem försäkringen gäller för 2. När försäkringen gäller 2.1 Försäkringstiden 2.2 Förnyelse av försäkringsavtalet 2.3 Uppsägning eller ändring av försäkringsavtalet under försäkringstiden 2.4 Premiebetalning och ansvar 2.5 Upplysningsplikt och riskökning Försäkringstagarens upplysningsplikt vid försäkringens tecknande, ändring eller utvidgning under försäkringstiden eller vid förnyelse Riskökning Gjensidige underrättelseskyldighet vid ansvarsbegränsning 2.6 Oriktiga uppgifter i samband med skada 6. Vad försäkringen inte gäller för 6.1 Atomkärnprocess 6.2 Krig eller upplopp 6.3 Asbest, PCB och formaldehyd 6.4 Force majeure 6.5 Framkallande av försäkringsfall 10. Skadevärderings- och skadeersättningsregler 10.2 Skadersättningsregler Regressrätt Dubbelförsäkring Preskription Total ersättningsgräns vid terrorhandling 12. Allmän information 12.1 Personuppgifter 12.2 Skaderegistrering 12.3 Tvist 12.4 Försäkringsavtalslagen (FAL) Sektion 2, Egendom och avbrott 6. Vad försäkringen inte gäller för 6.6 Programvara och datainformation 6.7 Leverantörsåtagande 13. Definitioner 2 (11)

4 allmänna avtalsbestämmelser GJAA 801:1 Sektion 1, Allmän sektion 1. Vem försäkringen gäller för Avtalsparter i detta försäkringsavtal är Gjensidige Forsikring BA, Norge, svensk filial och den försäkringstagare som anges i försäkringsbrevet. Vilka övriga som är försäkrade framgår av försäkringsvillkoren (allmänna och särskilda) eller av försäkringsbrevet. 2. När försäkringen gäller 2.1 Försäkringstiden Försäkringstiden räknas från kl begynnelsedagen och är ett år om inte annat anges i försäkringsbrevet. Tecknas försäkringen på begynnelsedagen räknas försäkringstiden från den tidpunkt på dagen då försäkringsavtalet ingås. 2.2 Förnyelse av försäkringsavtalet Försäkringsavtalet förnyas automatiskt för ytterligare ett år, om försäkringstagaren inte är försenad med premiebetalningen för föregående försäkringstid. Om någon av parterna inte vill förnya försäkringsavtalet ska motparten meddelas detta senast 30 dagar före försäkringstidens slut. Om högre premie eller ändrade villkor ska gälla för den nya försäkringen måste Gjensidige meddela detta senast då premiefakturan sänds ut. Försäkringstagaren har rätt att senast 14 dagar efter det att meddelandet avsänts säga upp försäkringsavtalet. Försäkringsavtalet upphör då att gälla vid försäkringstidens utgång eller, om försäkringsavtalet förnyats, med omedelbar verkan. 2.3 Uppsägning eller ändring av försäkringsavtalet under försäkringstiden Försäkringstagarens rätt till uppsägning Försäkringstagaren har rätt att säga upp försäkringsavtalet om försäkringsbehovet faller bort eller det inträffar någon annan liknande omständighet av väsentlig betydelse för försäkringsförhållandet. Detta innebär inte att försäkringstagaren får säga upp försäkringsavtalet på grund av att denne tecknat eller avser att teckna försäkring i annat försäkringsbolag. 3 (11)

5 allmänna avtalsbestämmelser GJAA 801: Gjensidiges rätt till uppsägning Gjensidige har rätt att säga upp försäkringsavtalet att upphöra 14 dagar efter den dag uppsägningen avsändes vid dröjsmål med premiebetalning som inte är av ringa betydelse om den försäkrade har väsentligt åsidosatt sina förpliktelser mot Gjensidige om ett i villkoren angivet förhållande av väsentlig betydelse för risken har ändrats på ett sätt som Gjensidige inte kan antas ha tagit i beräkning Ändring av försäkringsvillkoren Gjensidige har rätt att ändra försäkringsvillkoren med verkan 14 dagar efter den dag meddelandet om ändringen avsändes om den försäkrade har väsentligt åsidosatt sina förpliktelser mot Gjensidige ett i villkoren angivet förhållande av väsentlig betydelse för risken har ändrats på ett sätt som Gjensidige inte kan antas ha tagit i beräkning Borgenär med förmånsrätt Enligt 9 kap. 4 försäkringsavtalslagen kan en ändring eller uppsägning av försäkringen få verkan mot sådan borgenär med förmånsrätt i fast egendom eller tomträtt först en månad efter det att Gjensidige har avsänt meddelande till borgenär som på förhand har anmält namn och adress till Gjensidige. 2.4 Premiebetalning och ansvar Första premie Premien ska betalas inom 14 dagar efter det att Gjensidige avsänt premiefaktura eller på annan senare dag som anges på fakturan. Gjensidiges ansvar gäller då från avtalets begynnelsedag. Betalas premien senare är den försäkrade i dröjsmål och Gjensidiges ansvar inträder fr.o.m. dagen efter betalningen Förnyelsepremie Premien ska betalas senast på det nya försäkringsavtalets begynnelsedag. Premien behöver dock inte betalas tidigare än 30 dagar efter det att Gjensidige skickat ut premiefaktura. Betalas premien senare är den försäkrade i dröjsmål och Gjensidiges ansvar inträder fr.o.m. dagen efter betalningen Tilläggspremie under försäkringstiden Om tilläggspremie ska betalas under försäkringstiden gäller för tilläggspremien vad som sagts om första premien Efterkrav Om försäkringsavtalet upphör på grund av obetald premie har Gjensidige rätt till premie för tiden fram till upphörandedagen. Premien beräknas då enligt de regler som skulle ha gällt om försäkringen från början hade bestämts att gälla för den kortare tiden. 4 (11)

6 allmänna avtalsbestämmelser GJAA 801: Återbetalning av premie Om försäkringsavtalet upphör att gälla betalar Gjensidige tillbaka oförbrukad del av premien. Har skada inträffat anses premie för ett belopp motsvarande skadeersättningen vara förbrukad Premieskatt, premieavgift och andra liknande kostnader Avtalad premie innefattar inte skatter, avgifter och liknande kostnader som den försäkrade enligt lag är skyldig att betala med anledning av detta försäkringsavtal. 2.5 Upplysningsplikt och riskökning Försäkringstagarens upplysningsplikt vid försäkringens tecknande, ändring eller utvidgning under försäkringstiden eller vid förnyelse Försäkringstagaren är på Gjensidiges begäran skyldig att lämna upplysningar som kan ha betydelse för frågan om försäkring ska meddelas, utvidgas eller förnyas. Försäkringstagaren ska ge riktiga och fullständiga svar på Gjensidiges frågor. Även utan förfrågan från Gjensidige är försäkringstagaren skyldig att självmant lämna uppgift om sådana förhållanden som är av uppenbar betydelse för riskbedömningen. Under försäkringstiden ska försäkringstagaren på Gjensidiges begäran lämna upplysningar om förhållanden av uppenbar betydelse för riskbedömningen. Om försäkringstagaren inser att Gjensidige tidigare har fått felaktiga eller ofullständiga uppgifter om förhållanden av uppenbar betydelse för riskbedömningen är han skyldig att utan oskäligt dröjsmål rätta uppgifterna. Om försäkringstagaren vid fullgörande av sin upplysningsplikt förfar svikligt eller i strid med tro och heder är försäkringsavtalet ogiltigt. Om försäkringstagaren på annat sätt uppsåtligen eller av oaktsamhet har eftersatt sin upplysningsplikt är Gjensidige fritt från ansvar om Gjensidige inte skulle ha meddelat försäkring om upplysningsplikten hade fullgjorts. Om Gjensidige skulle ha meddelat försäkring mot högre premie eller i övrigt på andra villkor, är Gjensidiges ansvar begränsat till vad som svarar mot betald premie eller de villkor som egentligen skulle ha gällt. Har Gjensidige inte tagit återförsäkring som annars skulle ha tecknats ska ansvaret anpassas efter detta. Ansvarsbegränsningen gäller även i förhållande till annan försäkrad än den som eftersatt sin upplysningsplikt. Detta gäller inte borgenärer med förmånsrätt i fast egendom eller tomträtt. Gjensidiges ansvar påverkas dock inte om Gjensidige när upplysningsplikten eftersattes insåg eller borde ha insett att lämnade uppgifter var felaktiga eller ofullständiga eller om de felaktiga eller ofullständiga upplysningarna saknar betydelse för avtalets innehåll. 5 (11)

7 allmänna avtalsbestämmelser GJAA 801: Riskökning Riskökning som den försäkrade vidtagit eller samtyckt till Har risken för försäkringsfall ökat genom ändring av ett sådant förhållande som anges i försäkringsavtalet, eller försäkringstagaren uppgett i samband med avtalsslutet och har den försäkrade vidtagit eller samtyckt till den åtgärd som medfört riskökning är Gjensidige helt eller delvis fritt från ansvar enligt följande. Om Gjensidige kan visa att Gjensidige inte skulle ha meddelat försäkring om riskökningen varit känd är Gjensidige fritt från ansvar. Kan Gjensidige visa att försäkring skulle ha meddelats mot högre premie eller i övrigt på andra villkor än som avtalats är Gjensidiges ansvar begränsat till vad som svarar mot betald premie eller de villkor som egentligen skulle ha gällt. Har Gjensidige inte tagit återförsäkring som annars skulle ha tecknats ska ansvaret anpassas efter detta. Ansvaret kan inte falla bort eller begränsas om Gjensidige insåg eller borde ha insett att risken ökats. Detsamma gäller om riskökningen saknar betydelse för avtalets innehåll. Ansvarsbegränsningen i föregående stycke gäller även i förhållande till annan försäkrad än den som vidtagit eller samtyckt till riskökningen. Detta gäller inte borgenärer med förmånsrätt i fast egendom eller tomträtt Annan riskökning Har risken för försäkringsfall ökat genom ändring av ett sådant förhållande som anges i försäkringsavtalet, eller försäkringstagaren uppgett i samband med avtalsslutet och är ändringen annan än sådan som den försäkrade vidtagit eller samtyckt till är försäkringstagaren skyldig att anmäla det till Gjensidige. Om försäkringstagaren försummar att anmäla sådan riskökning är Gjensidige helt eller delvis fritt från ansvar enligt följande. Om Gjensidige kan visa att Gjensidige inte skulle ha meddelat försäkring om riskökningen varit känd är Gjensidige fritt från ansvar. Kan Gjensidige visa att försäkring skulle ha meddelats mot högre premie eller i övrigt på andra villkor än som avtalats är Gjensidige ansvar begränsat till vad som svarar mot betald premie eller de villkor som egentligen skulle ha gällt. Har Gjensidige inte tagit återförsäkring som annars skulle ha tecknats ska ansvaret anpassas efter detta. Ansvaret kan inte falla bort eller begränsas om Gjensidige insåg eller borde ha insett att risken ökats. Detsamma gäller om riskökningen saknar betydelse för avtalets innehåll. Ansvarsbegränsningen i föregående stycke gäller även i förhållande till annan försäkrad än den som försummat att anmäla riskökningen. Detta gäller inte borgenärer med förmånsrätt i fast egendom eller tomträtt. 6 (11)

8 allmänna avtalsbestämmelser GJAA 801: Gjensidiges underrättelseskyldighet vid ansvarsbegränsning Om Gjensidige får kännedom om ett förhållande som vid skada kan leda till ansvarsbegränsning i fråga om upplysningsplikt och riskökning skyldighet att inte framkalla skada iakttagande av säkerhetsföreskrifter ska Gjensidige snarast, om Gjensidige avser att göra ansvarsbegränsningen gällande, skriftligen underrätta den försäkrade om förhållandet. 2.6 Oriktiga uppgifter i samband med skada Om den försäkrade eller någon annan som begär ersättning av Gjensidige efter ett försäkringsfall uppsåtligen eller av grov vårdslöshet oriktigt har uppgett, förtigit eller dolt något av betydelse för bedömningen av rätten till ersättning från försäkringen, kan den ersättning som annars skulle ha betalts till honom sättas ned efter vad som är skäligt med hänsyn till omständigheterna. Ersättningsbegränsningen gäller även i förhållande till annan försäkrad än den som lämnat oriktiga uppgifter. 6. Vad försäkringen inte gäller för 6.1 Atomkärnprocess Ersättning betalas inte för skada, vars uppkomst eller omfattning har samband med atomkärnprocess. 6.2 Krig eller upplopp Ersättning betalas inte för skada, vars uppkomst eller omfattning direkt eller indirekt orsakats av eller står i samband med krig, krigsliknande händelse, inbördeskrig, revolution, uppror eller upplopp. 6.3 Asbest, pcb och formaldehyd Ersättning betalas inte för skada som orsakas av asbest, pcb (polyklorerade bifenyler) eller formaldehyd. 6.4 Force majeure Gjensidige är inte ansvarigt för förlust som kan uppstå om skadeutredning, utbetalning av ersättning eller återställande av skadad egendom fördröjs på grund av krig, krigsliknande händelse, inbördeskrig, revolution, uppror eller upplopp arbetsmarknadskonflikt konfiskation eller nationalisering rekvisition, destruktion av eller skada på egendom genom order från regering eller myndighet. Förbehållet ifråga om arbetsmarknadskonflikt gäller även om Gjensidige vidtagit eller är föremål för konfliktåtgärder. 7 (11)

9 allmänna avtalsbestämmelser GJAA 801:1 6.5 Framkallande av försäkringsfall Försäkringen gäller inte om den försäkrade har framkallat ett försäkringsfall uppsåtligen eller genom grov vårdslöshet. Detsamma gäller om den försäkrade annars måste antas ha handlat eller underlåtit att handla i vetskap om att detta innebar en betydande risk för att skadan skulle inträffa. Har den försäkrade förvärrat följderna av en skada på sätt som sägs i föregående stycke är Gjensidige fritt från ansvar mot den försäkrade i den utsträckning förhållandet har påverkat skadan. Ersättningsbegränsningen gäller även i förhållande till annan försäkrad än den som framkallat försäkringsfallet. Försäkringen gäller dock om den försäkrade kan visa att varken företagsledningen eller arbetsledningen haft vetskap om eller borde ha haft vetskap om skaderisken. Med den försäkrade likställs den försäkrades anställda i ledande ställning inom företaget eller på platsen. 10. Skadevärderings- och skadeersättningsregler 10.2 Skadeersättningsregler Regressrätt I och med att Gjensidige har betalat ersättning för skada övertar Gjensidige den försäkrades rätt att kräva ersättning av den som gentemot den försäkrade är ersättningsskyldig med anledning av skadan. Om Gjensidiges skadeersättning avser försäkringstagarens ersättningsskyldighet gentemot annan försäkrad eller hans åtagande att teckna försäkring (se Egendomsförsäkring, 1. Vem försäkringen gäller för) anses den skada som Gjensidige betalat uppkommen enbart hos försäkringstagaren. Vid regress tillämpas en mellan försäkringsbolagen träffad regressöverenskommelse (RÖ) Dubbelförsäkring Är det som omfattas av denna försäkring även försäkrat genom annan försäkring och det finns förbehåll i den om dubbelförsäkring, gäller samma förbehåll för denna försäkring. Ansvarigheten fördelas då mellan försäkringarna på sätt som anges i tillämplig försäkringsavtalslag. För vissa fall av dubbelförsäkring tillämpas fördelning i enlighet med en mellan försäkringsbolagen träffad dubbelförsäkringsöverenskommelse (DÖ). 8 (11)

10 allmänna avtalsbestämmelser GJAA 801: Preskription Den som vill göra anspråk på försäkringsersättning förlorar sin rätt om han inte väcker talan mot Gjensidige inom tre år efter att ha fått kännedom om att anspråket kunde göras gällande och i varje fall inom tio år från det att anspråket tidigast kunde göras gällande. Har den försäkrade framställt ersättningsanspråk till Gjensidige i tid, har han alltid tolv månader på sig att väcka talan sedan Gjensidige lämnat slutligt besked i ersättningsfrågan. Om Gjensidige finner att anspråk på försäkringsersättning inte kan godkännas, har Gjensidige rätt att förkorta fristen enligt denna punkt första stycket genom att förelägga försäkringstagaren att väcka talan senast inom 6 månader från föreläggandet. Om försäkringstagaren inte följer sådant föreläggande är rätten till ersättning förlorad. Anmärkning: Vid skada som omfattas av egendomsförsäkringen sammanfaller normalt sett kännedomstidpunkten för fordringen med tidpunkten för skadehändelsen. Vid skada som omfattas av ansvarsförsäkringen är kännedomstidpunkten då någon framställer krav på skadestånd mot den försäkrade. Vid rättsskyddsärende är denna tidpunkt då den försäkrade mottagit räkning från sitt ombud Total ersättningsgräns vid terrorhandling För samtliga inom Danmark, Estland, Finland, Lettland, Litauen, Norge och Sverige uppkomna skador eller kostnader, vars uppkomst eller omfattning direkt eller indirekt står i samband med en terrorhandling i dessa länder (terrorskador), är Gjensidiges totala ersättningsskyldighet gentemot samtliga försäkringstagare och övriga försäkrade i Gjensidige gemensamt begränsad till EUR (kumulskadegränsen). Överstiger värdet av samtliga ersättningsbara terrorskador (totalskadevärdet) kumulskadegränsen betalas genom denna försäkring ersättning endast för så stor del av skadan som svarar mot förhållandet mellan kumulskadegränsen och totalskadevärdet. Vid tillämpningen av kumulskadegränsen betraktas samtliga terrorhandlingar som företagits inom en period av 48 timmar som en och samma terrorhandling begången vid tidpunkten för den första terrorhandlingen. Vid beräkning av kumulskadegränsen tillämpas de valutakurser som gällde dagen innan terrorhandlingen begicks. Ersättningsgränsen gäller enbart för egendoms- och avbrottsförsäkring. Vid ansvarsförsäkring tillämpas 9 kap. 9 försäkringsavtalslagen. 9 (11)

11 allmänna avtalsbestämmelser GJAA 801:1 12. Allmän information 12.1 Personuppgifter För att hantera och fullgöra försäkringsavtalet inhämtar Gjensidige personuppgifter. Uppgifterna används också internt för att utvärdera försäkringsprodukter, för marknadsanalyser och för att informera om bolagets tjänster. I samma syfte kan uppgifterna lämnas ut till bolag som Gjensidige samarbetar med. Om Gjensidige har upplysningsskyldighet till myndighet, lämnar Gjensidige ut de uppgifter som myndigheten begär. Den registrerade har rätt att begära information om och rättelse av de personuppgifter som Gjensidige har registrerat. Enligt personuppgiftslagen är Gjensidige personuppgiftsansvarig Skaderegistrering Gjensidige har rätt att registrera skador i försäkringsbranschens gemensamma skadeanmälningsregister (GSR). Registret används endast i samband med skadereglering. Personuppgiftsansvarig för det gemensamma skadeanmälningsregistret är Sveriges Försäkringsförbund Tvist Tvist om tolkning och tillämpning av detta försäkringsavtal ska prövas av svensk domstol med tillämpning av svensk lag. Vid tvist om tolkning och tillämpning av skadevärderingsreglerna ska dock på begäran av part värderingen hänskjutas till avgörande genom skiljedom enligt Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstituts Skiljedomsregler för Försäkringstvister Försäkringsavtalslagen (FAL) För denna försäkring gäller i övrigt bestämmelserna i försäkringsavtalslagen (2005:104). 10 (11)

12 allmänna avtalsbestämmelser GJAA 801:1 Sektion 2, Egendom och Avbrott 6. Vad försäkringen inte gäller för 6.6 Programvara och datainformation Ersättning betalas inte för skada som består i eller är en följd av förlust, förändring eller försvårad åtkomst av programvara eller datainformation. Försäkringen gäller dock om försäkringstagaren kan visa att kostnaden eller förlusten är en direkt följd av ersättningsbar fysisk skada på annan egendom. 6.7 Leverantörsåtagande Är leverantör, entreprenör eller annan enligt åtagande i avtal skyldig att ersätta skada på försäkrad egendom betalar Gjensidige inte kostnaden härför. Undantaget tillämpas inte om leverantör, entreprenör eller annan inte kan fullgöra sin skyldighet och den försäkrade kan styrka detta. 13. Definitioner Datainformation Information som lagras på band, cd, dvd, diskett eller USB-minne. Terrorhandling En skadebringande brottslig handling riktad mot allmänheten t ex en våldshandling eller en farlig spridning av biologiska eller kemiska substanser som framstår att vara utförd i syfte att utöva inflytande på politiska, religiösa eller andra ideologiska organ eller att injaga skräck. 11 (11)

13 GJK 708:2 KOMBINERAD FÖRETAGSFÖRSÄKRING allmänna försäkringsvillkor Gäller från och med Här har vi samlat allt som vår kombinerade företagsförsäkring omfattar. Läs det här försäkringsvillkoret tillsammans med ert försäkringsbrev, så ser ni vad som gäller vid en eventuell skada. Viktig information Gjensidiges Kombinerade Företagsförsäkring är en paketförsäkring som ger ett väl anpassat försäkringsskydd för de flesta företag. Nedan kan du se vilka delar som ingår i försäkringen och vilka tilläggsförsäkringar som är intagna i detta försäkringsvillkor. Försäkringens omfattning framgår av försäkringsbrevet. De olika avsnittens indelning och numrering har samordnats, vilket innebär att numreringen inte alltid är löpande. Ord som skrivs med kursiv stil förklaras i Definitioner. 1 (84)

14 Följande försäkringsmoment ingår alltid (Bortval framgår av försäkringsbrevet) Egendom Avbrott Ansvar Tilläggsförsäkringar vars villkor är intagna i detta försäkringsvillkor A. Maskinförsäkring Byggnad B. Maskinförsäkring maskinerier och datamedia C. Merkostnad avseende byggnad/byggnadsdels kulturella särart D. Krisförsäkring Tilläggsförsäkringar ingår endast om dessa anges i försäkringsbrevet. Villkorspunkter som du bör känna till Detta försäkringsvillkor innehåller en stor mängd regler och bestämmelser. Dessa framgår av särskild förköpsinformation som bifogas offert alternativt läses på Vid accept av försäkring och förnyelse av försäkring bifogas särskild efterköpsinformation alternativt läses på 2 (84)

15 KOMBINERAD FÖRETAGSFÖRSÄKRING Allmänna försäkringsvillkor GJK 708 innehållsförteckning Egendomsförsäkring 1. Vem försäkringen gäller för 5 2. När försäkringen gäller 5 3. Var försäkringen gäller 5 4. Vad som är försäkrat respektive inte försäkrat 6 5. Vad försäkringen gäller för 8 7. Försäkringsform, försäkringsbelopp och försäkringsvärde Säkerhetsföreskrifter Åtgärder vid skada Skadevärderings- och skadeersättningsregler 43 Avbrottsförsäkring 1. Vem försäkringen gäller för När försäkringen gäller Var försäkringen gäller Vad som är försäkrat Vad försäkringen gäller för Vad försäkringen inte gäller för Försäkringsbelopp Säkerhetsföreskrifter Åtgärder vid skada Skadevärderings- och skadeersättningsregler Karens 60 3 (84)

16 Ansvarsförsäkring 1. Vem försäkringen gäller för När försäkringen gäller Var försäkringen gäller Vad som är försäkrat Vad försäkringen gäller för Vad försäkringen inte gäller för Försäkringsbelopp Säkerhetskrav Åtgärder vid skada Skadeersättningsregler Självrisk 68 Särskilt villkor - Värmekulvert 4. Vad som är försäkrat Vad försäkringen gäller för Vad försäkringen inte gäller för Skadevärderings- och ersättningsregler Självrisk 70 Tilläggsförsäkringar A. Maskinförsäkring byggnad 71 B. Maskinförsäkring maskinerier och datainformation 72 C. Merkostnad avseende byggnads/byggnadsdels kulturella särart Vad försäkringen gäller för 73 D. Krisförsäkring Vem försäkringen gäller för När försäkringen gäller Var försäkringen gäller Vad försäkringen gäller för Vad försäkringen inte gäller för Åtgärder vid skada Självrisk 75 Definitioner 76 Vart du vänder dig om du inte är nöjd 84 4 (84)

17 Egendomsförsäkring 1. Vem försäkringen gäller för De försäkrade är försäkringstagaren annan än försäkringstagaren om denne är namngiven i försäkringsbrevet annan ägare av försäkrad egendom enligt 4.1 om försäkringstagaren är ersättningsskyldig för eller i skriftligt avtal med ägaren åtagit sig att försäkra egendomen försäkringstagarens arbetstagare och kunder för försäkrad egendom enligt När försäkringen gäller Försäkringen gäller för skada som inträffar under försäkringstiden om Gjensidiges ansvar föreligger enligt försäkringsvillkor GJAA 800 Allmänna avtalsbestämmelser. 3. Var försäkringen gäller Försäkringen gäller för skada som inträffar inom Norden. 3.1 På försäkringsställe Försäkringen gäller inom försäkringsställe som anges i försäkringsbrevet. Om försäkringen omfattar flera försäkringsställen eller förvaringsplatser gäller försäkringen med ett gemensamt försäkringsbelopp för maskinerier respektive varor. För stöldbegärlig egendom är vid inbrott högsta ersättning försäkringsbeloppet på angiven förvaringsplats. 3.2 På annan plats Försäkringen gäller vid varje skada på annan plats upp till sammanlagt kr för maskinerier, varor, kunders egendom och lagrad information. Värdet av sådan egendom ska ingå i försäkringsbeloppet för respektive egendom. För egendom som förvaras på annan plats gäller försäkringen under en sammanhängande tid om högst 12 månader Försäkringen gäller inte för egendom som försäkringstagaren yrkesmässigt hyr ut eller leasar ut förvaras på eller i anslutning till arbetsområde för entreprenadverksamhet är stöldbegärlig egendom till den del skadebeloppet vid inbrottsskada överstiger kr är under förflyttning. 3.3 Under förflyttning utanför försäkringsställe För egendom som är under förflyttning gäller 5.D Rån och överfall 5.F Transport. 5 (84)

18 4. Vad som är försäkrat respektive inte försäkrat Försäkringen gäller för det lagliga intresse som består i att värdet av försäkrad egendom inte minskar eller går förlorat. 4.1 Vad som är försäkrat Egendom som ägs av försäkringstagaren eller av annan än försäkringstagaren som är namngiven i försäkringsbrevet, om egendomen anges i försäkringsbrevet med objekttyp och i förekommande fall försäkringsbelopp. Egendom som ägs av annan än försäkringstagaren utom egendom som tillhör arbetstagare eller kunder som är byggnad, maskinerier och varor och som försäkringstagaren är ersättningsskyldig för, eller i skriftligt avtal med ägaren åtagit sig att försäkra. Värdet av sådan egendom ska ingå i försäkringsbeloppet för respektive egendom. Vid försäkring av maskinerier eller varor omfattar försäkringen vid varje skada även nedanstående egendom. Har högre försäkringsbelopp avtalats, vilket i så fall anges i försäkringsbrevet, gäller detta belopp utöver nedan angivna försäkringsbelopp Arbetstagares egendom Ersättning betalas upp till kr för varje arbetstagare, dock inte pengar och värdehandlingar Kunders egendom Ersättning betalas upp till kr totalt för samtliga kunder, dock inte pengar och värdehandlingar Låsändringar Ersättning betalas vid inbrott enligt 5.C.1.4 upp till kr om nyckel förvaras i värdevalv, värdeskåp, deponeringsskåp, servicebox, kassaskåp eller säkerhetsskåp enligt svensk standard eller i värdeskåp enligt europeisk standard LPS kr om nyckel förvaras på annat sätt vid rån och överfall enligt 5.D.1 upp till kr Lagrad information Ersättning betalas upp till kr Pengar och värdehandlingar Ersättning betalas upp till totalt kr vid förvaring i värdevalv, värdeskåp, deponeringsskåp, servicebox, kontantautomat, kassaskåp eller säkerhetsskåp enligt svensk standard eller i värdeskåp enligt europeisk standard LPS kr vid förvaring på annat sätt kr vid rån och överfall. 6 (84)

19 4.1.6 Hyrd försäkringslokal Ersättning betalas upp till kr enligt 5.H.1.1. om byggnad försäkras. Vid försäkring av byggnad omfattar försäkringen vid varje skada även nedanstående egendom Till byggnad hörande anläggningar och system utanför byggnad och inom fastigheten för vatten, värme och avlopp ventilation, luftkonditionering, gas och el data-, tele- och TV-kommunikation utan särskild beloppsbegränsning. värmekulvert (se särskilt villkor för värmekulvert) Trädgård och tomtmark Ersättning betalas upp till kr. 4.2 Vad som inte är försäkrat Följande egendom omfattas endast om det anges i försäkringsbrevet. motorfordon, traktorer, motorredskap, terrängmotorfordon, släp- och efterfordon samt fast monterad utrustning på eller i dessa fordon. Undantaget avser inte motordrivna fordon som är avsedda att föras av gående luftfartyg, skepp, båtar och pontoner samt fast monterad utrustning på eller i dessa spårbundna fordon och fast monterad utrustning på eller i dessa fordon sådana delar av maskinfundament, byggnadsgrund eller grundmur, som ligger lägre än såväl lägsta källargolv som angränsande jord- och vattenyta produktiv skog och skogsmark 7 (84)

20 5. Vad försäkringen gäller för Med skada under detta avsnitt avses även förlust av egendomen. 5.a Brand Observera även säkerhetsföreskrifterna i 8.4 (Brand). 5.a.1 Vad försäkringen gäller för Ersättning betalas för fysisk skada genom brand, varmed avses eld som kommer lös elfenomen på elektrisk utrustning med spänning om högst 400 V och datainformation som är plötsligt och oförutsett, t.ex. kortslutning, överslag, ljusbåge eller överspänning, och som inträffar inom försäkringsställe explosion luftfartyg som störtar eller föremål som faller ned från luftfartyg frätande gas som strömmar ut plötsligt och oförutsett när utströmningen orsakas av en identifierbar händelse sotutströmning som är plötslig och oförutsedd samt uppstår i samband med eldning från eldstad. 6.a Vad försäkringen inte gäller för Observera även de generella undantagen i försäkringsvillkoret Allmänna avtalsbestämmelser, GJAA 800, 6 (Vad försäkringen inte gäller för). 6.a.1 Ersättning betalas inte för skada genom elfenomen på annan egendom än elektrisk utrustning och datainformation sprängningsarbete. 11.a Självrisk 11.a.1 Grundsjälvrisk Vid varje skada avgår från de sammanlagda kostnaderna för skada, röjning och räddning en grundsjälvrisk som är 20 % av basbeloppet. Avtal kan träffas om annan grundsjälvrisk, vilken då anges i försäkringsbrevet. 8 (84)

21 5.b Naturskada och dammgenombrott 5.b.1 Vad försäkringen gäller för Ersättning betalas för fysisk skada genom storm vind med en hastighet av minst 21 meter per sekund på hus och på detta fast monterad egendom egendom i hus Med skada genom storm avses skada som orsakas av att egendomen i samband med storm utsätts för vindtryck (även undertryck) och därvid rycks loss eller bryts sönder träffas av föremål som stormen blåst omkull, ryckt loss eller brutit sönder i direkt samband med och som en oundviklig följd av ersättningsbar skada enligt ovan utsätts för nederbörd eller kyla hagel på hus och på detta fast monterad egendom egendom i hus blixtnedslag. Vid skada enbart på elektrisk utrustning betalas ersättning endast om den försäkrade kan precisera skadetillfället och styrka att skadan orsakats av blixtnedslag genombrott av dammbyggnad avsedd för vattenverk och branddamm markrörelser varmed avses att jordmassor, klippblock eller stenar plötsligt och oförutsett kommer i rörelse och avsevärt ändrar läge samt jordskalv med minst styrka 4 enligt Richterskalan lavin översvämning, varmed avses att vatten genom skyfall (minst 1 mm per minut eller 50 mm per dygn), snösmältning, stigande hav, sjö eller vattendrag från markytan strömmar eller tränger in i hus eller i samband med någon av dessa skadehändelser tränger in i hus ur avloppslednings öppning eller därtill anslutna anordningar, t.ex. handfat, toalettstol eller golvbrunn. 6.b Vad försäkringen inte gäller för Observera även de generella undantagen i försäkringsvillkoret. 6.b.1 Ersättning betalas inte för storm- eller hagelskada på revetering, puts eller skorstensbeklädnad såvida inte skadan orsakas av föremål som stormen blåst omkull, ryckt loss eller brutit sönder växthus, plasthall och tält samt i dessa befintlig egendom hus, på detta fast monterad egendom och egendom förvarad i hus till den del skadans uppkomst eller omfattning beror på felaktigt byggnadsarbete, felaktig byggnadskonstruktion, ingrepp i bärande byggnadskonstruktion, eftersatt underhåll, åldersförändring, angrepp av skadedjur, husbock, hästmyror, övriga träskadeinsekter samt svamp eller röta mur, staket, vindskydd och plank skada genom översvämning på båthus, sjöbod, växthus, plasthall och tält samt i dessa befintlig egendom. 9 (84)

Allmänna Avtalsbestämmelser Villkor VAA 2012:1 2012-01-01

Allmänna Avtalsbestämmelser Villkor VAA 2012:1 2012-01-01 Allmänna Avtalsbestämmelser Villkor VAA 2012:1 2012-01-01 Innehållsförteckning Sida ALLMÄNT 3 1. Vem försäkringen gäller för 3 2. När försäkringen gäller 3 2.1 Försäkringstiden 3 2.2 Förnyelse av försäkringsavtalet

Läs mer

Allmänna Avtalsbestämmelser PS100

Allmänna Avtalsbestämmelser PS100 Allmänna Avtalsbestämmelser PS100 Allmänt försäkringsvillkor Gäller från och med 2017-07-01 Detta försäkringsvillkor ingår i en serie av villkor. Samtliga villkor är indelade efter ett gemensamt system,

Läs mer

Allmänna avtalsbestämmelser

Allmänna avtalsbestämmelser GJAA 800:5 Allmänna avtalsbestämmelser Allmänt försäkringsvillkor Gäller från och med 2016-01-01 Detta försäkringsvillkor ingår i en serie av villkor. De olika avsnittens indelning och numrering har samordnats,

Läs mer

Allmänna avtalsbestämmelser

Allmänna avtalsbestämmelser Allmänna avtalsbestämmelser God Man och Förvaltare Allmänt försäkringsvillkor Gäller från och med 2015-04-01 Detta försäkringsvillkor ingår i en serie av villkor. 1 (5) 1 Allmänna avtalsbestämmelser God

Läs mer

Försäkringsvillkor: GJAA 800:6 Gäller från

Försäkringsvillkor: GJAA 800:6 Gäller från Allmänt avtalsbestämmelser Försäkringsvillkor: GJAA 800:6 Gäller från 2018-04-01 Innehåll Sektion 1, Allmän sektion 3 1. Vem försäkringen gäller för 3 2. När försäkringen gäller 3 6. Vad försäkringen inte

Läs mer

Allmänna avtalsbestämmelser

Allmänna avtalsbestämmelser Allmänna avtalsbestämmelser Allmänt försäkringsvillkor SVAA:2 01.01.2014 www.alands.se SVAA:2 Allmänna avtalsbestämmelser Allmänt försäkringsvillkor INNEHÅLL 1. Vem försäkringen gäller för 1 2. När försäkringen

Läs mer

BOSTADSRÄTTS- TILLÄGG. Särskilt försäkringsvillkor VBT2012:1 Gäller från 2012-08-01

BOSTADSRÄTTS- TILLÄGG. Särskilt försäkringsvillkor VBT2012:1 Gäller från 2012-08-01 BOSTADSRÄTTS- TILLÄGG Gäller från 2012-08-01 Särskilt försäkringsvillkor Gäller från och med 2012-08-01 Med detta försäkringsvillkor görs följande tillägg till och ändringar av allmänna försäkringsvillkor

Läs mer

FÖRSÄKRING FÖR FASTIGHET OCH FASTIGHETSFÖRVALTNING

FÖRSÄKRING FÖR FASTIGHET OCH FASTIGHETSFÖRVALTNING GJK 740:2 FÖRSÄKRING FÖR FASTIGHET OCH FASTIGHETSFÖRVALTNING allmänt försäkringsvillkor Gäller från och med 2009-10-01 Här har vi samlat allt som vår försäkring för fastighet och fastighetsförvaltning

Läs mer

KOMBINERAD FÖRETAGSFÖRSÄKRING. Allmänna bestämmelser VKF2012:1 Gäller från 2012-01-01

KOMBINERAD FÖRETAGSFÖRSÄKRING. Allmänna bestämmelser VKF2012:1 Gäller från 2012-01-01 KOMBINERAD FÖRETAGSFÖRSÄKRING Allmänna bestämmelser VKF2012:1 Gäller från 2012-01-01 1 I detta försäkringsvillkor kan du läsa om vad som ingår i vår kombinerade företagsförsäkring. Informationen tillsammans

Läs mer

KOMBINERAD FÖRETAGSFÖRSÄKRING

KOMBINERAD FÖRETAGSFÖRSÄKRING KOMBINERAD FÖRETAGSFÖRSÄKRING Allmänna försäkringsvillkor SVKF:1 1juni 2007 www.omsen.ax www.alands.se Viktig information Vår Kombinerade Företagsförsäkring Ålands Ömsesidiga Försäkringsbolags Kombinerade

Läs mer

Fastighet & Fastighetsförvaltning Villkor VFF 2015:2 2015-11-01

Fastighet & Fastighetsförvaltning Villkor VFF 2015:2 2015-11-01 Fastighet & Fastighetsförvaltning Villkor VFF 2015:2 2015-11-01 Innehållsförteckning Sida EGENDOMSFÖRSÄKRING 6 1. Vem försäkringen gäller för 6 2. När försäkringen gäller 6 3. Var försäkringen gäller 6

Läs mer

FASTIGHET OCH FASTIGHETSFÖRVALTNING. Allmänt försäkringsvillkor VFF 2015:1 Gäller från 2015-01-01

FASTIGHET OCH FASTIGHETSFÖRVALTNING. Allmänt försäkringsvillkor VFF 2015:1 Gäller från 2015-01-01 FASTIGHET OCH FASTIGHETSFÖRVALTNING Allmänt försäkringsvillkor VFF 2015:1 Gäller från 2015-01-01 Allmänt försäkringsvillkor Här har vi samlat allt som vår försäkring för fastighet och fastighetsförvaltning

Läs mer

BOSTADSRÄTTS- TILLÄGG

BOSTADSRÄTTS- TILLÄGG GJK 744:2 BOSTADSRÄTTS- TILLÄGG särskilt försäkringsvillkor Gäller från och med 2009-10-01 Med detta försäkringsvillkor görs följande tillägg till och ändringar av allmänna försäkringsvillkor för Fastighet

Läs mer

Försäkringsvillkor: GJK 744:3 Gäller från och med

Försäkringsvillkor: GJK 744:3 Gäller från och med Bostadsrättstillägg Försäkringsvillkor: GJK 744:3 Gäller från och med 2009-10-01 Innehåll 1 Vem försäkringen gäller för 3 4 Vad som är försäkrat respektive inte försäkrat 3 5 Vad försäkringen gäller för

Läs mer

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG. Särskilt försäkringsvillkor VBT 2015:1 Gäller från 2015-01-01

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG. Särskilt försäkringsvillkor VBT 2015:1 Gäller från 2015-01-01 BOSTADSRÄTTSTILLÄGG Särskilt försäkringsvillkor VBT 2015:1 Gäller från 2015-01-01 Särskilt försäkringsvillkor Med detta försäkringsvillkor görs följande tillägg till och ändringar av allmänna försäkringsvillkor

Läs mer

Bostadsrättstillägg HSB745

Bostadsrättstillägg HSB745 Bostadsrättstillägg HSB745 I tillägg till Försäkring för fastighet och fastighetsförvaltning PS900 Gäller från och med 2016-07-01 Innehåll 1. Vem försäkringen gäller för... 3 2. När försäkringen gäller...

Läs mer

Försäkringsvillkor: GJK 744:4 Gäller från

Försäkringsvillkor: GJK 744:4 Gäller från Bostadsrättstillägg Försäkringsvillkor: GJK 744:4 Gäller från 2009-10-01 Innehåll 1 Vem försäkringen gäller för 3 4 Vad som är försäkrat respektive inte försäkrat 3 5 Vad försäkringen gäller för 3 7 Försäkringsbelopp

Läs mer

Svenska Träförsäkringar AB. Vatten ALLMÄNNA FÖRSÄKRINGSVILLKOR 700 V:1 700 V:1 1 (6)

Svenska Träförsäkringar AB. Vatten ALLMÄNNA FÖRSÄKRINGSVILLKOR 700 V:1 700 V:1 1 (6) Vatten ALLMÄNNA FÖRSÄKRINGSVILLKOR 700 V:1 700 V:1 1 (6) Dessa bestämmelser är gemensamma för egendomsförsäkring och ingår I en serie av försäkringsvillkor för företagsförsäkring. Indelningen och numrering

Läs mer

Bostadsrättstillägg Villkor VBT 2015 2015-01-01

Bostadsrättstillägg Villkor VBT 2015 2015-01-01 Bostadsrättstillägg Villkor VBT 2015 2015-01-01 Innehållsförteckning Sida 1. Vem försäkringen gäller för 3 2. Var försäkringen gäller 3 3. Försäkrad egendom 3 3.1 Försäkringen omfattar 3 4. Försäkringsform

Läs mer

Bostadsrättstillägg HSB745

Bostadsrättstillägg HSB745 Bostadsrättstillägg HSB745 I tillägg till Försäkring för fastighet och fastighetsförvaltning PS900 Gäller från och med 2016-01-01 Innehåll 1. Vem försäkringen gäller för 3 2. När försäkringen gäller 3

Läs mer

Nordeuropa Försäkring AB

Nordeuropa Försäkring AB Nordeuropa Försäkring AB FÖRSÄKRINGSVILLKOR ALLMÄNNA BESTÄMMELSER N00:2 FÖRSÄKRINGSGIVAREN ANGES I FÖRSÄKRINGSBREVET 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sid 10 Allmänna avtalsbestämmelser 3 10.1 Försäkringstiden och

Läs mer

Villkorssammanfattning

Villkorssammanfattning Villkorssammanfattning 2016-09-15 1 Försäkringsgivare - Hübener Versicherungs- Aktiengesellschaft Ballindamm 37, 20095 Hamburg, Tyskland. Försäkringsförmedlare: Insurify AB, org. nr 556750-4328. Adress:

Läs mer

VILLKORSTILLÄGG. Säkerhetskopior ska förvaras skilda från originalet och från varandra på sådant sätt att dessa inte kan skadas vid samma tillfälle.

VILLKORSTILLÄGG. Säkerhetskopior ska förvaras skilda från originalet och från varandra på sådant sätt att dessa inte kan skadas vid samma tillfälle. V 073F:1 VILLKORSTILLÄGG Leasingförsäkring I villkor V073 utgår A.31-31.2 samt hela avsnitt D. Allmänna avtalsbestämmelser och ersätts med nedanstående. Asterisk (*) i villkorstext anger att ordet finns

Läs mer

Viss egendom omfattas inte alls av försäkringen. Exempel på detta är motordrivna fordon samt släpfordon till dessa, skog, djur etc.

Viss egendom omfattas inte alls av försäkringen. Exempel på detta är motordrivna fordon samt släpfordon till dessa, skog, djur etc. - Kontorsförsäkring en för Nordics försäkringsprogram Fastighetsmäklaren Kontorsförsäkring är en förenklad information som förklarar innehållet i försäkringen. Fullständiga försäkringsvillkor finns att

Läs mer

10 Allmänna avtalsbestämmelser

10 Allmänna avtalsbestämmelser 10 Allmänna avtalsbestämmelser 10.1 Försäkringstiden och förnyelse av försäkringen Försäkringstiden anges i försäkringsbrevet och är avtalstiden för försäkringen. Tecknas försäkringen på begynnelsedagen

Läs mer

EXTRAKOSTNADS- FÖRSÄKRING

EXTRAKOSTNADS- FÖRSÄKRING GJAV 936:2 EXTRAKOSTNADS- FÖRSÄKRING särskilt försäkringsvillkor Gäller från och med 2009-10-01 Detta försäkringsvillkor ingår i en serie av villkor. De olika avsnittens indelning och numrering har samordnats,

Läs mer

Särskilt villkor Förvaltnings- och serviceentreprenader

Särskilt villkor Förvaltnings- och serviceentreprenader Sid 1 (5) 9c683273-4e4e-46d9-8231-fb387f0b873b Särskilt villkor Förvaltnings- och serviceentreprenader A7. Egendomsförsäkring vid Förvaltnings- och serviceentreprenader Med tillämpning av avsnitt A i villkoren

Läs mer

Nordeuropa Försäkring AB

Nordeuropa Försäkring AB Nordeuropa Försäkring AB FÖRSÄKRINGSVILLKOR ALLMÄNNA BESTÄMMELSER N00:4 FÖRSÄKRINGSGIVAREN ANGES I FÖRSÄKRINGSBREVET 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sid 10 Allmänna avtalsbestämmelser 3 10.0 Definitioner 3 10.1

Läs mer

Kombinerad företagsförsäkring

Kombinerad företagsförsäkring Kombinerad företagsförsäkring allmänna försäkringsvillkor k 708:12 1 januari 2006 Här har vi samlat allt som vår kombinerade företagsförsäkring omfattar. Läs det här försäkringsvillkoret tillsammans med

Läs mer

Nordeuropa Försäkring AB

Nordeuropa Försäkring AB Nordeuropa Försäkring AB SÄRSKILDA VILLKOR EXTRAKOSTNADSFÖRSÄKRING N11:2 FÖRSÄKRINGSGIVAREN ANGES I FÖRSÄKRINGSBREVET Innehåll sid 2.3 Extrakostnadsförsäkring 3 2.3.1 Vem försäkringen gäller för 3 2.3.2

Läs mer

Försäkringsvillkor hyresförlust- försäkring

Försäkringsvillkor hyresförlust- försäkring Försäkringsvillkor hyresförlust- försäkring GL 125:4 Dessa villkor ingår i en serie villkor för Företagsförsäkring. Villkoret gäller from 2015-01-01. Försäkrings AB Göta Lejon Stora Badhusgatan 6 411 21

Läs mer

Skydda Företaget Villkorssammanfattning

Skydda Företaget Villkorssammanfattning Skydda Företaget Villkorssammanfattning Skydda Företaget Villkorssammanfattning Skydda Företaget är ett försäkringspaket som ger ditt företag ett riktigt bra skydd. Det innehåller Egendoms-, Avbrotts-,

Läs mer

Allmänna villkor för försäkring av verktyg

Allmänna villkor för försäkring av verktyg Allmänna villkor för försäkring av verktyg Allmänt försäkringsvillkor: GJTR 802:4 Gäller från och med 2018-04-01 Innehåll 1. Vem försäkringen gäller för 3 2. När försäkringen gäller 3 3. Var försäkringen

Läs mer

RÄTTSSKYDDSFÖRSÄKRING MILJÖBROTT

RÄTTSSKYDDSFÖRSÄKRING MILJÖBROTT ALLMÄNNA FÖRSÄKRINGSVILLKOR RÄTTSSKYDDSFÖRSÄKRING MILJÖBROTT SRF 1009:2 GÄLLER FRÅN 2013-01-01 Stockholmsregionens Försäkring AB Adress: Organisationsnr : 516406-0641 Wallingatan 11 111 60 Stockholm VILLKORSINSTRUKTION...

Läs mer

Kombinerad Företagsförsäkring Villkor VKF 2015:1 2015-01-01

Kombinerad Företagsförsäkring Villkor VKF 2015:1 2015-01-01 Kombinerad Företagsförsäkring Villkor VKF 2015:1 2015-01-01 Innehållsförteckning Sida Viktig information 4 EGENDOMSFÖRSÄKRING 4 1.Vem försäkringen gäller för 4 2.När försäkringen gäller 4 3.Var försäkringen

Läs mer

Nordeuropa Försäkring AB

Nordeuropa Försäkring AB Nordeuropa Försäkring AB SÄRSKILDA VILLKOR Förlust av licens N78:2 FÖRSÄKRINGSGIVAREN ANGES I FÖRSÄKRINGSBREVET Vem försäkringen gäller för Försäkringen gäller för de försäkrade som angivits i försäkringsbrevet.

Läs mer

Allmänna försäkringsvillkor

Allmänna försäkringsvillkor Allmänna försäkringsvillkor Försäkringsvillkor FAR Ansvarsförsäkring för redovisningsföretag FAR 3:1 1. Vem försäkringen gäller för och försäkrad verksamhet Försäkringen gäller för försäkringstagaren (den

Läs mer

VILLKORSSAMMANFATTNING Drönarförsäkring

VILLKORSSAMMANFATTNING Drönarförsäkring VILLKORSSAMMANFATTNING Drönarförsäkring 2018-01-01 Allmän information I det här dokumentet får du en kortfattad beskrivning om hur vår drönarförsäkring är uppbyggd, vilka generella bestämmelser som gäller

Läs mer

Försäkringsvillkor maskinförsäkring allrisk

Försäkringsvillkor maskinförsäkring allrisk Försäkringsvillkor maskinförsäkring allrisk GL 105:3 Dessa villkor ingår i en serie villkor för Företagsförsäkring. Asterisk (*) anger att begreppet finns definierat i avsnitt 17, Definitioner. Villkoren

Läs mer

FASTIGHETSFÖRSÄKRING. Allmänt försäkringsvillkor VSF 2014:1 Gäller från 2014-10-01

FASTIGHETSFÖRSÄKRING. Allmänt försäkringsvillkor VSF 2014:1 Gäller från 2014-10-01 FASTIGHETSFÖRSÄKRING Gäller från 2014-10-01 Allmänt försäkringsvillkor Gäller från och med 2014-10-01 Här har vi samlat allt som vår försäkring för fastighet och fastighetsförvaltning omfattar. Läs det

Läs mer

ANSVARSFÖRSÄKRING REN FÖRMÖGENHETSSKADA FÖR FASTIGHETSVÄRDERARE INOM SAMHÄLLSBYGGARNA

ANSVARSFÖRSÄKRING REN FÖRMÖGENHETSSKADA FÖR FASTIGHETSVÄRDERARE INOM SAMHÄLLSBYGGARNA ANSVARSFÖRSÄKRING REN FÖRMÖGENHETSSKADA FÖR FASTIGHETSVÄRDERARE INOM SAMHÄLLSBYGGARNA 1. Vem försäkring gäller för och försäkrad verksamhet Försäkringen gäller för samtliga av Samhällsbyggarna auktoriserade

Läs mer

Rättsskyddsförsäkring för miljöbrott

Rättsskyddsförsäkring för miljöbrott 40d88072-b7d1-4515-a05d-f23850f74b42 Rättsskyddsförsäkring för Detta villkor är numrerat efter ett system som lämnar utrymme för anpassningar till försäkrad verksamhet och vald försäkringsomfattning. Detta

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖRETAGSFÖRSÄKRING. Allmänna villkor Företag 2015. Gäller från 2015-01-01

ALLMÄNNA VILLKOR FÖRETAGSFÖRSÄKRING. Allmänna villkor Företag 2015. Gäller från 2015-01-01 ALLMÄNNA VILLKOR FÖRETAGSFÖRSÄKRING Allmänna villkor Företag 2015 Gäller från 2015-01-01 Innehåll Detta villkor ingår i en serie av villkor för företag. Villkoren är indelade och numrerade efter ett gemensamt

Läs mer

07 Vikarieförsäkring. Innehåll 2010-03-12

07 Vikarieförsäkring. Innehåll 2010-03-12 300e68d3-b49a-4be0-bd02-2a885c812616 Vikarieförsäkring Detta villkor är numrerat efter ett system som lämnar utrymme för anpassningar till försäkrad verksamhet och vald försäkringsomfattning. Detta medför

Läs mer

Produktinformation. Ansvarsförsäkring för IT-konsulter och annan IT-verksamhet

Produktinformation. Ansvarsförsäkring för IT-konsulter och annan IT-verksamhet Produktinformation Produktinformation Denna information är en kortfattad beskrivning av försäkringsvillkoret Ansvarsförsäkring för IT-konsulter och annan IT-verksamhet A 193. För försäkringen gäller alltid

Läs mer

RÄTTSSKYDDSFÖRSÄKRING MILJÖBROTT

RÄTTSSKYDDSFÖRSÄKRING MILJÖBROTT ALLMÄNNA FÖRSÄKRINGSVILLKOR RÄTTSSKYDDSFÖRSÄKRING MILJÖBROTT SRF 1009:3 GÄLLER FRÅN 2015-01-01 Stockholmsregionens Försäkring AB Adress: Organisationsnr : 516406-0641 Wallingatan 33 111 24 Stockholm VILLKORSINSTRUKTION...

Läs mer

MODEBUTIKERNAS MEDLEMSFÖRSÄKRING

MODEBUTIKERNAS MEDLEMSFÖRSÄKRING FÖRETAGSFÖRSÄKRING MODEBUTIKERNAS MEDLEMSFÖRSÄKRING Denna skräddarsydda försäkringsprodukt erbjuds Modebutikernas medlemmar och den ger dig som modeaffär/textilhandlare en heltäckande och förmånlig affärsförsäkring.

Läs mer

AA 1:1 - Allmänna avtalsbestämmelser

AA 1:1 - Allmänna avtalsbestämmelser AA 1:1 - Försäkringsvillkor gäller från och med 2006-01-01 Villkoret ingår i en serie villkor för företagsförsäkring. Samtliga dessa vilkor är indelade efter ett gemensamt system. Detta medför att numreringen

Läs mer

AVBROTTS- FÖRSÄKRING VID ARBETSOFÖRMÅGA

AVBROTTS- FÖRSÄKRING VID ARBETSOFÖRMÅGA GJK 799:2 AVBROTTS- FÖRSÄKRING VID ARBETSOFÖRMÅGA allmänt försäkringsvillkor Gäller från och med 2009-10-01 Viktiga begränsningar i försäkringen I villkoren nedan finns det villkor som talar om vad försäkringen

Läs mer

Nordeuropa Försäkring AB

Nordeuropa Försäkring AB Nordeuropa Försäkring AB SÄRSKILDA VILLKOR EXTRAKOSTNADSFÖRSÄKRING DATA N69:2 ANGES I FÖRSÄKRINGSBREVET Innehåll 2.3 Extrakostnadsförsäkring 2.3.1 Vem försäkringen gäller för 2.3.2 När försäkringen gäller

Läs mer

KOMBINERAD FÖRETAGSFÖRSÄKRING

KOMBINERAD FÖRETAGSFÖRSÄKRING GJK 708:2 KOMBINERAD FÖRETAGSFÖRSÄKRING allmänna försäkringsvillkor Gäller från och med 2009-10-01 Här har vi samlat allt som vår kombinerade företagsförsäkring omfattar. Läs det här försäkringsvillkoret

Läs mer

Information angående villkorstexter

Information angående villkorstexter Information angående villkorstexter 3 februari 2014 1 (5) Följande villkor är inkluderade: Försäkring för bostadsrätt och ägarlägenhet 2 1 Vem försäkringen gäller för 2 2 När försäkringen gäller 2 3 Var

Läs mer

QBE European Operations (Sverige) Ansvarsförsäkring för ren förmögenhetsskada för försäkringsförmedlare

QBE European Operations (Sverige) Ansvarsförsäkring för ren förmögenhetsskada för försäkringsförmedlare QBE European Operations (Sverige) Ansvarsförsäkring för ren förmögenhetsskada för försäkringsförmedlare 1. Vem försäkringen gäller för Avtalsparter i detta försäkringsavtal är QBE Insurance (Europe) Ltd,

Läs mer

Förköpsinformationen för Medlemsföretagsförsäkring SFKM är en förenklad information som förklarar innehållet i försäkringen.

Förköpsinformationen för Medlemsföretagsförsäkring SFKM är en förenklad information som förklarar innehållet i försäkringen. Förköpsinformation Förköpsinformationen för Medlemsföretagsförsäkring SFKM är en förenklad information som förklarar innehållet i försäkringen. Fullständiga försäkringsvillkor finns att rekvirera hos Söderberg

Läs mer

Ansvarsförsäkring för ren förmögenhetsskada, redovisningskonsult

Ansvarsförsäkring för ren förmögenhetsskada, redovisningskonsult 9504db02-0d85-475f-9ef2-2808ce7a144a Ansvarsförsäkring för ren Detta villkor är numrerat efter ett system som lämnar utrymme för anpassningar till försäkrad verksamhet och vald försäkringsomfattning. Detta

Läs mer

Kontaktuppgifter: If Kundcenter Företag Telefon: 0771-56 00 00 D1. Nu förnyas er försäkring

Kontaktuppgifter: If Kundcenter Företag Telefon: 0771-56 00 00 D1. Nu förnyas er försäkring Badrumsmannen AB Aprikosgatan 32 165 60 HÄSSELBY Nu förnyas er försäkring Om ni råkar ut för något, kontakta oss på eller ring 0771-815 818. De flesta ärenden löser vi direkt! Ni är alltid välkomna att

Läs mer

Nordeuropa Försäkring AB

Nordeuropa Försäkring AB Nordeuropa Försäkring AB FÖRSÄKRINGSVILLKOR SAMTRYGG TRYGGHETSFÖRSÄKRING FÖRSÄKRINGSGIVAREN ANGES I FÖRSÄKRINGSBREVET Försäkringsvillkor för Samtryggs trygghetsförsäkring I Egendomsförsäkring 1. Vem försäkringen

Läs mer

Obligatorisk Ansvarsförsäkring Försäkringen kan tecknas för försäkringsperioden 1/1 31/12 alt 1/1-30/6 samt 1/7-31/12.

Obligatorisk Ansvarsförsäkring Försäkringen kan tecknas för försäkringsperioden 1/1 31/12 alt 1/1-30/6 samt 1/7-31/12. Förköpsinformation Förköpsinformationen för Medlemsföretagsförsäkring SFKM är en förenklad information som förklarar innehållet i försäkringen. Fullständiga försäkringsvillkor finns att rekvirera hos Adekvat

Läs mer

Produktinformation. Patientförsäkring

Produktinformation. Patientförsäkring Produktinformation Patientförsäkring Produktinformation Patientförsäkring Denna information är en kortfattad beskrivning av försäkringsvillkoret Patientförsäkring A 720. För försäkringen gäller alltid

Läs mer

KRISFÖRSÄKRING ALLMÄNNA FÖRSÄKRINGSVILLKOR SRF 1008:3 GÄLLER FRÅN 2015-01-01. Stockholmsregionens Försäkring AB

KRISFÖRSÄKRING ALLMÄNNA FÖRSÄKRINGSVILLKOR SRF 1008:3 GÄLLER FRÅN 2015-01-01. Stockholmsregionens Försäkring AB ALLMÄNNA FÖRSÄKRINGSVILLKOR KRISFÖRSÄKRING SRF 1008:3 GÄLLER FRÅN 2015-01-01 Stockholmsregionens Försäkring AB Adress: Organisationsnr : 516406-0641 Wallingatan 33 111 24 Stockholm VILLKORSINSTRUKTION...

Läs mer

Försäkringsvillkor. Försäkringsnummer SP118846. Kontaktuppgifter: If Kundcenter Företag Telefon: 0771-56 00 00

Försäkringsvillkor. Försäkringsnummer SP118846. Kontaktuppgifter: If Kundcenter Företag Telefon: 0771-56 00 00 Försäkringsvillkor Försäkringsnummer SP118846 2 juni 2014 1 (1) Brf Rosenlinden Att: Ekonomiansvarig Ynglingav 20 B Nb 177 57 JÄRFÄLLA Vi har i detta brev bifogat de försäkringsvillkor som gäller för er

Läs mer

Produktinformation. Ansvarsförsäkring för tekniska konsulter Gäller från

Produktinformation. Ansvarsförsäkring för tekniska konsulter Gäller från Produktinformation Ansvarsförsäkring för tekniska konsulter Gäller från 2017-05-01 Produktinformation Ansvarsförsäkring för tekniska konsulter Gäller från 2017-05-01 Denna information är en kortfattad

Läs mer

Nordeuropa Försäkring AB

Nordeuropa Försäkring AB Nordeuropa Försäkring AB FÖRSÄKRINGSVILLKOR SPECIALFÖRSÄKRING N39:3 FÖRSÄKRINGSGIVAREN ANGES I FÖRSÄKRINGSBREVET Innehåll sid 4 Speciella försäkringar - Egendom 3 4.3 Specialförsäkring 3 4.3.1 Vem f örsäkringen

Läs mer

Ansvarsförsäkring för styrelse i bostadsrättsförening

Ansvarsförsäkring för styrelse i bostadsrättsförening c98587bb-3256-48f5-8b80-d8c754484b05 Ansvarsförsäkring för styrelse i Detta villkor är numrerat efter ett system som lämnar utrymme för anpassningar till försäkrad verksamhet och vald försäkringsomfattning.

Läs mer

Produktinformation. Verktygsförsäkring i servicebil

Produktinformation. Verktygsförsäkring i servicebil Produktinformation Verktygsförsäkring i servicebil Produktinformation Verktygsförsäkring i servicebil Denna information är en kortfattad beskrivning av försäkringsvillkoret Verktygsförsäkring i servicebil

Läs mer

Produktinformation. Förmögenhetsbrottsförsäkring FB:5. Gäller från

Produktinformation. Förmögenhetsbrottsförsäkring FB:5. Gäller från Produktinformation Förmögenhetsbrottsförsäkring FB:5 Gäller från 2017-02-01 Produktinformation Förmögenhetsbrottsförsäkring FB:5 Denna information är en kortfattad beskrivning av försäkringsvillkoret Förmögenhetsbrottsförsäkring

Läs mer

Produktinformation. Epidemiavbrottsförsäkring

Produktinformation. Epidemiavbrottsförsäkring Produktinformation Epidemiavbrottsförsäkring Produktinformation Epidemiavbrottsförsäkring Denna information är en kortfattad beskrivning av försäkringsvillkoret Epidemiavbrottsförsäkring AV 121. För försäkringen

Läs mer

Produktinformation. Biltransportförsäkring egna fordon

Produktinformation. Biltransportförsäkring egna fordon Produktinformation Biltransportförsäkring egna fordon Produktinformation Biltransportförsäkring egna fordon Denna information är en kortfattad beskrivning av försäkringsvillkoret Biltransportförsäkring

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Försäkringsavtalslag; utfärdad den 10 mars 2005. SFS 2005:104 Utkom från trycket den 22 mars 2005 Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs följande. FÖRSTA AVDELNINGEN Inledande

Läs mer

Här kommer försäkringshandlingar

Här kommer försäkringshandlingar Norrtälje Trädvård AB Tomta-Ekevägen 118 B 761 75 Norrtälje Här kommer försäkringshandlingar Om ni råkar ut för något, kontakta oss på eller ring 0771-815 818. De flesta ärenden löser vi direkt! För skada

Läs mer

Allriskförsäkring Särskilda Föremål

Allriskförsäkring Särskilda Föremål 4dc8503e-86d5-4fb1-a0c0-a2bce12b5070 Allriskförsäkring Detta villkor är numrerat efter ett system som lämnar utrymme för anpassningar till försäkrad verksamhet och vald försäkringsomfattning. Detta medför

Läs mer

FÄRG MÖBLER OCH INTERIÖR MEDLEMSFÖRSÄKRING

FÄRG MÖBLER OCH INTERIÖR MEDLEMSFÖRSÄKRING FÖRETAGSFÖRSÄKRING Färg Möbler och Interiörs företagsförsäkring FÄRG MÖBLER OCH INTERIÖR MEDLEMSFÖRSÄKRING Denna skräddarsydda försäkringsprodukt erbjuds Färg Möbler och Interiörs medlemmar och den ger

Läs mer

AVBROTTSFÖRSÄKRING VID ARBETSOFÖRMÅGA. Allmänt försäkringsvillkor VSA2015:1 Gäller från 2015-01-01

AVBROTTSFÖRSÄKRING VID ARBETSOFÖRMÅGA. Allmänt försäkringsvillkor VSA2015:1 Gäller från 2015-01-01 AVBROTTSFÖRSÄKRING VID ARBETSOFÖRMÅGA Gäller från 2015-01-01 Innehållsförteckning Viktiga begränsningar i försäkringen 3 Anmälan om skada 3 1. Vem försäkringen gäller för 3 2. När försäkringen gäller 3

Läs mer

Välkommen som försäkringstagare av vår medlemsförsäkring

Välkommen som försäkringstagare av vår medlemsförsäkring PER-Försäkring Bygg Express Gbg Stad AB Wallinsgatan 21 C 431 41 MÖLNDAL Välkommen som försäkringstagare av vår medlemsförsäkring Om ni råkar ut för något, kontakta oss på eller ring 0771-815 818. De flesta

Läs mer

Tjänsteföretag. Kort om din företagsförsäkring

Tjänsteföretag. Kort om din företagsförsäkring Tjänsteföretag Kort om din företagsförsäkring Alla branscher och företag har sina unika risker. Tjänstesektorn är självklart inget undantag. Ett exempel är skyddet för skadeståndsskyldighet som behöver

Läs mer

Försäkring 25-0435926-08 Datum 2011 10 08

Försäkring 25-0435926-08 Datum 2011 10 08 Försäkring JSC Trädvård AB Vårbäcksvägen 1 A 14640 TULLINGE Ändringar i rättsskyddsförsäkringen från 2011-01-01 Försäkringsbelopp Skattemål Det särskilda försäkringsbeloppet om högst 100 000 kr för tvist

Läs mer

Allmänna villkor Konsument 2012. Gäller från 2012-01-01

Allmänna villkor Konsument 2012. Gäller från 2012-01-01 allmänna villkor KONSUMENTförsäkring Allmänna villkor Konsument 2012 Gäller från 2012-01-01 Innehåll Lagar... 3 Avtalet och premiebetalning... 3 Försäkringstid... 3 Förnyelse av försäkring... 3 Uppsägning

Läs mer

Ansvarsförsäkring för revisorer och revisionsföretag

Ansvarsförsäkring för revisorer och revisionsföretag adfed9cd-cb85-4b7b-8f8a-7dcd24b0f3cf Ansvarsförsäkring för revisorer och Detta villkor är numrerat efter ett system som lämnar utrymme för anpassningar till försäkrad verksamhet och vald försäkringsomfattning.

Läs mer

HSB Gemensamt Bostadsrättstilläggsvillkor i samarbete med If Skadeförsäkring AB

HSB Gemensamt Bostadsrättstilläggsvillkor i samarbete med If Skadeförsäkring AB HSB Gemensamt Bostadsrättstilläggsvillkor i samarbete med If Skadeförsäkring AB HSB Gemensamt Bostadsrättstillägg // Version 1 1 HSB bostadsrättsförsäkring Försäkringsvillkor 1 januari 2007 1. Försäkrad

Läs mer

Ansvarsförsäkring för VD och styrelse

Ansvarsförsäkring för VD och styrelse cbc3206d-27ce-473c-9294-8e95e336e1b5 Ansvarsförsäkring för VD och Detta villkor är numrerat efter ett system som lämnar utrymme för anpassningar till försäkrad verksamhet och vald försäkringsomfattning.

Läs mer

Crawford & Company (Sweden) AB är ett fristående skaderegleringsföretag som på uppdrag av GAF mottagit följande formulerade uppdrag:

Crawford & Company (Sweden) AB är ett fristående skaderegleringsföretag som på uppdrag av GAF mottagit följande formulerade uppdrag: Crawford & Company (Sweden) AB är ett fristående skaderegleringsföretag som på uppdrag av GAF mottagit följande formulerade uppdrag: Genomgång av villkor enligt nedan med inriktning på att identifiera

Läs mer

KRISFÖRSÄKRING ALLMÄNNA FÖRSÄKRINGSVILLKOR SRF 1008:2 GÄLLER FRÅN 2013-01-01. Stockholmsregionens Försäkring AB

KRISFÖRSÄKRING ALLMÄNNA FÖRSÄKRINGSVILLKOR SRF 1008:2 GÄLLER FRÅN 2013-01-01. Stockholmsregionens Försäkring AB ALLMÄNNA FÖRSÄKRINGSVILLKOR KRISFÖRSÄKRING SRF 1008:2 GÄLLER FRÅN 2013-01-01 Stockholmsregionens Försäkring AB Adress: Organisationsnr : 516406-0641 Wallingatan 11 111 60 Stockholm VILLKORSINSTRUKTION...

Läs mer

4. Ansvarsförsäkring Med tillägg till allmänna villkor avsnitt 4 Ansvarsförsäkring, gäller för VD- och styrelseansvarsförsäkringen följande.

4. Ansvarsförsäkring Med tillägg till allmänna villkor avsnitt 4 Ansvarsförsäkring, gäller för VD- och styrelseansvarsförsäkringen följande. Särskilt villkor Gäller från 2009-04-01 Genom detta särskilda villkor utökas försäkringen att omfatta VD och styrelseledamots ansvar vid skadeståndsskyldighet för ren förmögenhetsskada i försäkrat aktiebolag.

Läs mer

Försäkringsvillkor 2015 Entreprenadsäkerhet, Garantitid

Försäkringsvillkor 2015 Entreprenadsäkerhet, Garantitid Försäkringsvillkor 2015 Entreprenadsäkerhet, Garantitid Innehållsförteckning 1. Vem försäkringen gäller för... 2 1.1 Försäkrat kontrakt och försäkrade kontraktsarbeten... 2 1.2 Var försäkringen gäller...

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖRETAGSFÖRSÄKRING. Allmänna villkor Företag Gäller från

ALLMÄNNA VILLKOR FÖRETAGSFÖRSÄKRING. Allmänna villkor Företag Gäller från ALLMÄNNA VILLKOR FÖRETAGSFÖRSÄKRING Allmänna villkor Företag 2016 Gäller från 2016-06-01 Innehåll Detta villkor ingår i en serie av villkor för företag. Villkoren är indelade och numrerade efter ett gemensamt

Läs mer

Nordeuropa Försäkring AB

Nordeuropa Försäkring AB Nordeuropa Försäkring AB VILLKOR FÖRETAGSFÖRSÄKRING K1:2 2017 05 01 I anslutning till N01 FÖRSÄKRINGSGIVAREN ANGES I FÖRSÄKRINGSBREVET Med ändring av häremot stridande bestämmelser i Huvudvillkoren, 'Kombinerad

Läs mer

Nordeuropa Försäkring AB

Nordeuropa Försäkring AB Nordeuropa Försäkring AB VILLKOR KONSTNÄRSFÖRSÄKRING 2011 05 01 I anslutning till N01 FÖRSÄKRINGSGIVAREN ANGES I FÖRSÄKRINGSBREVET Med ändring av häremot stridande bestämmelser i Huvudvillkoren, 'Kombinerad

Läs mer

Fastighetsförsäkring. Kortfattad information om din försäkring för Fastigheter

Fastighetsförsäkring. Kortfattad information om din försäkring för Fastigheter Fastighetsförsäkring Kortfattad information om din försäkring för Fastigheter Med Vardias Fastighetsförsäkring får du ett bra skydd som täcker in det mesta du behöver för ditt fastighetsägande. Försäkringen

Läs mer

Nordeuropa Försäkring AB

Nordeuropa Försäkring AB Nordeuropa Försäkring AB SÄRSKILDA VILLKOR MERKOSTNADSFÖRSÄKRING P.G.A. EGENDOMSKADA A15:1 (PRODUKTIONSFÖRSÄKRING) FÖRSÄKRINGSGIVAREN ANGES I FÖRSÄKRINGSBREVET Innehåll sid 5.4 Merkostnadsförsäkring p

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR KONSUMENTFÖRSÄKRING. Allmänna villkor Konsument 2015. Gäller från 2015-01-01

ALLMÄNNA VILLKOR KONSUMENTFÖRSÄKRING. Allmänna villkor Konsument 2015. Gäller från 2015-01-01 ALLMÄNNA VILLKOR KONSUMENTFÖRSÄKRING Allmänna villkor Konsument 2015 Gäller från 2015-01-01 Innehåll Lagar...3 Avtalet och premiebetalning...3 Försäkringstid...3 Förnyelse av försäkring...3 Uppsägning

Läs mer

Kortfattade villkor. För- och efterköpsinformation - Kombinerad företagsförsäkring

Kortfattade villkor. För- och efterköpsinformation - Kombinerad företagsförsäkring Kortfattade villkor För- och efterköpsinformation - Kombinerad företagsförsäkring Förköpsinformation Kombinerad företagsförsäkring Här finner du en kortfattad information om vår Kombinerade Företagsförsäkring.

Läs mer

Fastighetsförvaltning

Fastighetsförvaltning Fö.fv 1:1 Särskilt villkor Fastighetsförvaltning Försäkring för Fastighetsförvaltning omfattar Egendomsförsäkring, Extrakostnadsförsäkring, Ansvarsförsäkring samt, i den mån så anges i försäkringsbrevet,

Läs mer

Ansvarsförsäkring för VD och styrelse

Ansvarsförsäkring för VD och styrelse 986191ac-ba6c-4b28-8c0e-f7d508294a54 Ansvarsförsäkring för VD och Detta villkor är numrerat efter ett system som lämnar utrymme för anpassningar till försäkrad verksamhet och vald försäkringsomfattning.

Läs mer

Butik & handel. Kortfattat om din kombinerade företagsförsäkring

Butik & handel. Kortfattat om din kombinerade företagsförsäkring Butik & handel Kortfattat om din kombinerade företagsförsäkring Varje bransch har sina speciella förutsättningar och utmaningar, vilket självklart ska återspeglas i ett skräddarsytt försäkringsupplägg.

Läs mer

Produktinformation. Rättskyddsförsäkring

Produktinformation. Rättskyddsförsäkring Produktinformation Rättskyddsförsäkring Produktinformation Rättskyddsförsäkring Denna information är en kortfattad beskrivning av försäkringsvillkoret Rättsskyddsförsäkring R 1. För försäkringen gäller

Läs mer

VILLKOR INSTRUMENTFÖRSÄKRING

VILLKOR INSTRUMENTFÖRSÄKRING Nordeuropa Försäkring AB VILLKOR INSTRUMENTFÖRSÄKRING 2008 05 01 FÖRSÄKRINGSGIVAREN ANGES I FÖRSÄKRINGSBEVISET 1. Vilken egendom som är försäkrad 1.1 Försäkringen gäller för den egendom som är angiven

Läs mer

Nordeuropa Försäkring AB

Nordeuropa Försäkring AB Nordeuropa Försäkring AB SÄRSKILT VILLKOR ALLRISKFÖRSÄKRING EGENDOM 2009 05 01 FÖRSÄKRINGSGIVAREN ANGES I FÖRSÄKRINGSBREVET 1. Vem försäkringen gäller för Försäkringen gäller för försäkringstagaren samt

Läs mer

Nordeuropa Försäkring AB

Nordeuropa Försäkring AB Nordeuropa Försäkring AB VILLKOR FÖRETAGSFÖRSÄKRING TONSÄTTARE 2006 05 01 I anslutning till N01 FÖRSÄKRINGSGIVAREN ANGES I FÖRSÄKRINGSBEVISET 1. EGENDOMSFÖRSÄKRING Med ändring av häremot stridande bestämmelser

Läs mer

F54:0 FMF 1:1 Ansvarsförsäkring för Fastighetsmäklare anslutna till Fastighetsmäklarförbundet. Allmänt villkor - Gäller från 2012-01-01

F54:0 FMF 1:1 Ansvarsförsäkring för Fastighetsmäklare anslutna till Fastighetsmäklarförbundet. Allmänt villkor - Gäller från 2012-01-01 F54:0 FMF 1:1 Ansvarsförsäkring för Fastighetsmäklare anslutna till Fastighetsmäklarförbundet Allmänt villkor - Gäller från 2012-01-01 F54:0 FMF 1:1 Ansvarsförsäkring för Fastighetsmäklare anslutna till

Läs mer

Om ni råkar ut för något, kontakta oss på eller ring De flesta ärenden löser vi direkt!

Om ni råkar ut för något, kontakta oss på   eller ring De flesta ärenden löser vi direkt! Stockholms Golv Och Inredning AB Armaturvägen 3 B 136 50 JORDBRO Nu är ändringarna genomförda På följande sidor ser ni de ändringar som vi har kommit överens om. Om ni råkar ut för något, kontakta oss

Läs mer