POLICY för Craftstaden IBK Oskarshamn

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "POLICY för Craftstaden IBK Oskarshamn"

Transkript

1 POLICY för Craftstaden IBK Oskarshamn Craftstaden IBK Oskarshamn:s policy finns till för att visa vad Craftstaden IBK Oskarshamn står för. All verksamhet och alla beslut som tas i Craftstaden IBK Oskarshamn ska bedrivas och tas i enlighet med denna policy. Om policyn inte följs kommer Craftstaden IBK Oskarshamn att vidta lämpliga åtgärder. Craftstaden IBK Oskarshamn policy är baserad på Innebandyn vill riktlinjer & värderingar, Riksidrottsförbundets policydokument samt föreningens egna värderingar. Devis som vi följer: VI SÄTTER LAGET FRAMFÖR JAGET VI GER ALLTID ALLT VI FÖLJER MATCHPLANEN VI FOKUSERAR BARA PÅ DET VI KAN PÅVERKA Policyn är uppdelad enligt följande: Den första delen är gemensamma riktlinjer för samtliga verksamma i Craftstaden IBK. Den andra delen för alla barn och ungdomar upp till 16 år. Den tredje delen gäller för ledare. Den fjärde delen gäller för föräldrar Den femte delen handlar om Craftstaden IBK Oskarshamn handbok.

2 GEMENSAMMA RIKTLINJER Denna första del är riktlinjer som samtliga som på ett eller annat sätt är verksamma i Craftstaden IBK Oskarshamn ska rätta sig efter. Craftstaden IBK Oskarshamn verkar för att följa idrottens grundidé om demokrati och respekt för människors lika värde. Craftstaden IBK Oskarshamn verkar för en jämställd idrott, där målet är att flickor och pojkar, kvinnor och män inom idrottsrörelsen ska ha samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter samt ska dela inflytande och ansvar på alla nivåer och inom alla områden. Craftstaden IBK Oskarshamn har som övergripande målsättning att bedriva innebandy som på alla nivåer stimulerar och utvecklar individer positivt såväl psykiskt som fysiskt som socialt och kulturellt. Som verksam i Craftstaden IBK Oskarshamn verkar du för föreningens bästa. Klubben är alltid viktigast och den går före det egna laget. När du bär Craftstaden IBK Oskarshamns kläder är du i alla sammanhang en representant för föreningen, och bör vara en god förebild för andra. Samtliga ledare i Craftstaden IBK Oskarshamn ska uppträda föredömligt mot domare, andra ledare, spelare och övriga funktionärer. Samtliga ledare i Craftstaden IBK Oskarshamn har till uppgift att utbilda/förbereda ungdomarna för att bli seniorspelare. Samtliga som på något sätt representerar Craftstaden IBK Oskarshamn måsta förankra med styrelsen/kansliet innan man gör någon aktivitet med laget eller kontaktar företag för att t.ex. få priser till en aktivitet.

3 BARN- OCH UNGDOM Målsättningen för ungdomsverksamheten är att kunna behålla så många spelare som möjligt upp till 16 års ålder för att ge alla en chans att utvecklas i sin takt. Klubben har också ett övergripande mål att varje år generera minst 1-2 spelare till A-lagen samt att ge de ungdomar som spelar innebandy en gedigen idrottslig utbildning och fostran. Barn och ungdomar delas inom Craftstaden IBK Oskarshamn upp i åldersspannen barn t.o.m. 11 år barn och ungdomar 12 till 16 år Följande punkter gäller samtliga barn och ungdomar i föreningen. I Craftstaden IBK Oskarshamn ska lek, kamratskap och social gemenskap prioriteras, utan att tävlingsmomentets naturliga del försvinner. alla barn och ungdomar ges chans att vara med och även få möjligheten att till viss del bli delaktiga i utformningen av verksamheten. verksamheten ge trygghet och stimulera barn och ungdomar till att ta initiativ och ansvar för sig själva och för andra. föreningen och dess ledare verka för att skapa ett livslångt intresse för idrott och motion, samt betona vikten av att vara aktiv inom många idrotter. framgång vara att göra sitt bästa. BARN T.O.M. 11 ÅR Innebandy får inte bli ett forum för utslagning och toppning, en strävan är att alla spelar lika mycket vid matcher. Innebandy ska vara lekfull, där tävlingsmomentet är en naturlig del, men vid tävling och träning ska resultaten ges mindre uppmärksamhet. BARN OCH UNGDOMAR 12 TILL 16 ÅR Innebandy för såväl flickor som pojkar ska utformas så att den stimulerar till personlig och idrottslig utveckling utifrån individens förutsättningar. Ett utbyte mellan åldersgrupper, i första hand för träning, bör främjas för att öka utvecklingen av individen både socialt och idrottsligt. Detta bestäms tillsammans av ledarna för de båda lagen. Om man vid match behöver låna spelare tar man kontakt med ledaren för det laget man lånar ifrån, aldrig direkt med spelare. Ledare från det utlånade laget bestämmer vilken spelare som lånas ut. Stressa ej ungdomar med krav på vinst och resultat, utan tona ned vinstens betydelse och skapa trygghet och utrymme för att våga misslyckas. Spelare förväntas delta på lagets träningar och matcher, frånvaro meddelas till ledare i så god tid som möjligt. Deltagande vid träning ska premieras. Vid vissa tillfällen kan toppning förekomma. Detta skall användas med stor försiktighet och tidigast från 14 års ålder. För ytterligare info se kommentarer under Ledare.

4 LEDARE Föreningens strävan är att samtliga ungdomslag ska ha minst tre ledare. Under inledningsfasen av den ungdomsutveckling som föreningen genomför rekryteras i första hand ledare ur respektive föräldragrupp. Föreningen har som mål att hålla två-fyra ledarmöten/säsong där ledare träffas för utbildning, erfarenhetsutbyte och information. Tänk på att som ungdomsledare alltid vara ett föredöme, både i ord och i handling! För dig som ledare krävs att du: accepterar och följer klubbens policy och regler går de utbildningar som klubben förespråkar utbildar och förbereder ungdomarna med mål att de ska bli seniorspelare har minst ett föräldramöte per termin tar med laget på några av A-lagens hemmamatcher uppträder på ett föredömligt sätt gentemot spelare, föräldrar, övriga ledare och ungdomar i klubben vid körningar i CIBK:s regi håller hastighetsbegränsningar och kör på ett föredömligt sätt vid anmodan lämnar utdrag ur belastningsregistret Toppning (aktiv coachning) Toppning under match t o m 13-års ålder är inte tillåten. Från 14-års ålder är toppning endast tillåtet vid slutet av match (sista 5 min) samt vid boxplay eller powerplay. Om vi avser att göra förändringar under pågående match är det mycket viktigt att detta är kommunicerat innan match till samtliga spelare, annars bör toppning undvikas! UTBILDNING Målsättning är att de tränare och ledare som arbetar inom ungdomsorganisation skall ha genomgått tränarutbildning enligt svensk innebandys utvecklingsmodell. Klubben anordnar föreningsdomarutbildning varje år. Från 15 år och uppåt rekommenderar Craftstaden IBK Oskarshamn sina spelare att utbilda sig för att döma ungdomsmatcher. LEDARLICENS Från och med säsongen är det krav på att alla lag upp till 20 år ska ha minst en utbildad ledare i båset i samband med matcher. För mer information se

5 FÖRÄLDRAR Samtliga ungdomslag ska, helst innan/i samband med säsongsstart, hålla föräldramöte. Här ges då möjligheten för föreningen att informera om nyheter. Om behov finns (ex. nystartade lag) kan representant från föreningens ungdomsgrupp/styrelse närvara för att svara på frågor från föräldragruppen. Lagets ledare eller lagföräldrar ansvarar själva för bokning av datum genom föreningens kansli. Vi har krav på att alla spelare till och med den säsong spelaren fyller 14 år använder skyddsglasögon, se vidare under skyddsglasögon. För dig som förälder vill vi att du: framför kritik och åsikter på ett sakligt och korrekt sätt tar del av klubbens målsättning och policy stöttar ditt barn i såväl med- som motgång hjälper till vid 3-4 halvdagar/säsong för klubbgemensamma aktiviteter tar del av klubbens information hejar på barnen under match, men låter ledarna sköta coachningen vid körningar i CIBK:s regi håller hastighetsbegränsningar och kör på ett föredömligt sätt Tänk på att som förälder alltid vara en god förebild för alla barn och ungdomar, framförallt vid matcher, där domarna många gånger är väldigt unga.

6 HANDBOK KANSLI Kanslist: Björne Höglander Öppettider 08,00 12,00 Adress: Stengatan 21, Oskarshamn Föreningsnummer: Telefon: E-post: Hemsida: Bankgiro: CUPER/LAGPENG Craftstaden IBK Oskarshamn uppmanar varje lag att delta i cuper, cupanmälan sker genom kansliet. Kostnader för cuper t.ex. anmälningsavgifter, deltagaravgift, avgift för ledare täcks av lagpengen som är kopplad till varje lag upp till det beloppet som laget förfogar över (ledare kan också välja att varje spelar betalar viss del själva). Lagpengen betalas ut under förutsättning att: lagets samtliga medlemsavgifter är inbetalda d.v.s. både för spelare och ledare laget fullgjort alla åtagande gentemot klubben som ex försäljning av lotter eller andra åtagande som bestämts av klubben vara sargvakt vid seniorlagens matcher och sköta kioskförsäljning vid lagets egna matcher närvaro av minst en av lagets ledare vid ledarmöte som klubben kallar till, eventuell frånvaro meddelas till ungdomsgruppen i god tid närvarokort, LOK-stöd och SISU-listor, är korrekt förda och inlämnade i rätt tid Om laget, vid förfrågan av lagpeng, inte fullgjort sina förpliktelser kan styrelsen eventuellt göra undantag. Lagpengens storlek bestäms av styrelsen inför varje säsong, kan ej ackumuleras, och ersätter det s.k. avropet. FADDERVERKSAMHET Klubben har en fadderverksamhet, där herrlaget är faddrar för pojklagen och damlaget är faddrar för flicklagen. Att vara fadder innebär att man kommer till ett eller några av sitt fadderlags träning/ar och är delaktig. På vilket sätt man ska vara delaktig bestämmer man tillsammans med ungdomsledarna för laget. Ungdomsledaren är alltid ansvarig för träningen samt för kontakten med lagets faddrar. SMÅLANDSLAG När spelare från CIBK blir uttagna till Smålandslaget betalar föreningen kostnader för förberedelseläger samt SM. Resor, kläder, uttagningsläger osv får spelaren själv stå för.

7 GRÖNA BANDET Craftstaden IBK Oskarshamn stöttar gröna bandet! Många av våra nya domare upplever en viss rädsla och osäkerhet under de första åren de dömer. Attityden på planen har blivit tuffare och de nya domarna har en utsatt position. Spelare, ledare och publik granskar och kommenterar deras insatser som om de dömt innebandy under många år, även om det kanske är deras första match någonsin. Domare som bär ett grönt svettband ska därför behandlas med respekt och uppmuntran istället för nedvärderande och hotfulla kommentarer. Så din och föreningens uppgift är att hjälpa - inte stjälpa domarna! DOMARE Vi är självförsörjande när det gäller att döma ungdomslagen. Våra seniorer dömer fyra matcher var per säsong utan ersättning. Målsättningen är att herrlagen dömer pojklagen och damlagen dömer flicklagen, gäller upp till 15 år. Övriga föreningsdomare får betalt med 160 kronor per match. INKÖP Alla inköp skall, innan inköpet görs, godkännas av ordförande eller annan av ordförande utsedd. KIOSK Kiosken ska vara öppen på alla matcher. Laget ansvarar för att ha kiosken bemannad. Det ska alltid vara minst 1 vuxen i kiosken. Riktlinjer för skötsel av kiosken finns i en pärm i kiosken. Representationslagens kioskbemanning sköts enligt schema som fastställs inför varje säsong. Har man match i B-hallen bör man informera om att det finns kiosk i A-hallen och/eller ha en vagn med begränsat sortiment. LEDARKITT Varje lag skall ha tillgång till: Bollar, 30 st. samt bollbehållare En pärm från Smålands IBF som skall innehålla klubbens information, policy och riktlinjer. Ledartröja till de ledare som coachar laget på matcher och andra tillfällen. En omgång nycklar och kort om detta behövs. Sjukvårdsväska Ledarlicens MATCHSTÄLL Grunden för varje lag i seriespel är att de har ett matchställ. Vi påminner om att inget lag äger sitt matchställ utan det är klubbens utrustning. För poolspelslag/atombollslag kan det vara så att man får dela tröjorna med andra då matcherna oftast är en gång per månad. Det är då viktigt att tröjorna är hela och rena när nästa lag skall använda dom. När det gäller matchställen är grunden en uppsättning för 20 utespelare, som består av tröja, byxor och strumpor. För varje seriespelande lag ingår max två målvaktsuppsättningar. Målvaktshjälm, knäskydd, byxa och tröja lånas av klubben upp till och med säsongen man fyller 13 år.

8 Fr.o.m. säsongen man fyller 14 år bekostar målvakten all sin utrustning själv utom byxa och tröja. MATCHARRANGEMANG Craftstaden IBK Oskarshamns ungdomslag har, i mån av lag, cirka två gånger per säsong ansvar över representationslagens hemmamatcher. Sargvakter måste vara minst 12 år. Vi rekommenderar att sargvakterna använder skyddsglasögon eftersom de sitter i en utsatt position. Mer information finns på hemsidan MEDLEMSAVGIFTER För alla spelare och ledare som är med i föreningens verksamheter är det grundläggande att man är medlem. Detta innebär att man deltar i föreningen med de rättigheter och skyldigheter som följer med medlemskapet. Medlemskapet kompletteras med en träningsavgift för dig som spelar i klubben. Denna avgift täcker delvis administrativa kostnader, hallhyra, resor och licenser. De spelare som börjar i Craftstaden IBK Oskarshamn efter juluppehållet betalar medlemsavgiften och halva träningsavgiften. I och med att man betalar träningsavgift så registreras man också in som spelare med den speciella försäkringen som finns. Craftstaden IBK Oskarshamns medlemmar är försäkrade i Folksam, hela personnumret krävs för att detta ska vara giltigt. Craftstaden IBK Oskarshamns medlemmar är olycksfallsförsäkrade när medlemsavgiften är betalad. Craftstaden IBK Oskarshamn står ej för någon självrisk vid en eventuell olycka som sker med egen bil. MOBBNING OCH KRÄNKNING All form av mobbning och kränkning är bannlyst inom Craftstaden IBK Oskarshamns verksamhet. Vid minsta antydan till att mobbning förekommer, så är ledare inom föreningen skyldiga att agera. Vad är mobbning? En person är utsatt för mobbning när barn, ungdomar och vuxna oavsett kön utsätts för icke önskvärda handlingar vid ett eller flera tillfällen från en eller flera personer. Om personen utsätts för ständigt återkommande kränkningar från en person eller en grupp så rubriceras det som kränkande särbehandling, detta är en mycket allvarlig händelse om det sker i en idrottsförening där just gemenskapen skall vara det som står i fokus. Vid misstanke om mobbning skall ledare, tränare och ansvariga agera enligt följande Vi agerar alltid i par vid misstanke om mobbning Vi skapar oss en bild av omfattningen genom att tala med den som är utsatt Vi tar upp vad vi har sett och hört för att tydliggöra policys och följder Talar med han/hon/de som mobbar, en och en. Försöker att hålla ett gemensamt samtal mellan de inblandade där vi dokumenterar vad som hänt och vad vi kommer överens om. Tänk på att ärenden av denna typ kan få civilrättsliga följder. Följer upp efter en tid Vår avsikt är inte att anklaga eller att finna syndabockar utan att lösa situationen. Tar hjälp om vi känner att det behövs. Kan vara bra om en neutral part utifrån blir inkopplad.

9 Föreningen kan besluta om sanktioner mot den individ som mobbar andra i form av avstängning eller uteslutning från verksamheten. I Craftstaden IBK Oskarshamn är det av allra yttersta vikt att samtliga ledare tar sitt ansvar i dessa allvarliga frågor. I de fall mobbning eller pennalism förekommer och det ignoreras, så är det en sådan grov överträdelse, att Styrelsen kan göra en polisanmälan, Följderna för den individ som utsätts för mobbning kan bli oerhört stora och vi accepterar inte någon form av kränkningar. ALKOHOL Craftstaden IBK Oskarshamn tar avstånd från all förekomst av langning eller bruk av alkohol i samband med eller i anslutning till föreningens verksamhet där minderåriga/ungdomar medverkar. Det ligger på varje ledares ansvar att i samband med matcher, träningar, träningsläger eller cuper där föreningens ungdomar medverkar att aktivt se till att ingen alkohol eller langning av alkohol förekommer. Det åligger också ansvariga ledare att under ovan nämnda arrangemang själva föregå med gott exempel, att inte använda alkohol. Ledare eller andra ansvariga som bryter mot dessa bestämmelser kan komma att få sitt medlemskap prövat och en uteslutning bli aktuell efter prövning inom styrelsen. I de fall langning till minderårig konstateras kommer omedelbart en polisanmälan att göras. Detta gäller även om en förälder konstaterats langa alkohol till minderårig inom föreningen. TOBAK Craftstaden IBK Oskarshamn tar avstånd från all form av tobaksbruk oavsett om det gäller cigaretter, tuggtobak eller snus. Föreningen accepterar inte att ungdomar under 18 år brukar tobak eller snus i samband med de aktiviteter som anordnas i föreningens regi. Craftstaden IBK Oskarshamn kan dock inte förbjuda ledare från att bruka tobaksprodukter. Men föreningen ser gärna att ledarna i så stor utsträckning som möjligt försöker undvika att använda sig av tobaksprodukter i närvaro av våra ungdomar. DROGER OCH DOPING Craftstaden IBK Oskarshamn tar kraftigt avstånd från alla former av preparat som kan klassas som droger eller doping. All användning eller langning av förbjudna medel eller prestationshöjande preparat som finns uppsatta på Riks idrotts Förbundets dopinglista leder omedelbart till en polisanmälan. De spelare, ledare, funktionärer eller medlemmar inom Craftstaden IBK Oskarshamn som gör sig skyldiga till överträdelser av dessa bestämmelser kommer utöver polisanmälan, med omedelbar verkan att uteslutas ur föreningen. Craftstaden IBK Oskarshamn har rätt att offentliggöra namn på personer, i de fall det dömts antingen i domstol eller inom idrottsrörelsens bestraffnings system för användande doping eller annan prestationshöjande drog använts inom verksamheten. RESOR Klubben betalar milersättning när spelare/ledare representerar Craftstaden IBK Oskarshamn vid t ex serieträff o dyl. och då med 15 kr/mil. Detta ska vara förankrat med styrelsen innan resan påbörjas. SKYDDSGLASÖGON Vi har som krav att alla ungdomsspelare ska ha skyddsglasögon på match och träning. Kravet gäller till och med säsongen spelaren fyller 14 år. Glasögonen ska vara CE godkända för att garantera deras funktion.

10 SPONSORJOBB INTÄKTER TILL EGNA LAGET Klubben blir ibland tillfrågad om sponsorarbete. Ungdomslag som blir erbjudna ett jobb från klubben får 50 % av intäkten till laget och 50 % går till klubben. Detta gäller inte för seniorlagen, då de istället har krav på sig att hjälpa till vid olika typer av arrangemang samt sponsoruppdrag. Lag som vill jobba/sälja något utöver det som klubben bestämt får 70 % av intäkten till laget och 30 % går till klubben. Innan någon försäljning eller aktivitet får göras ska det anmälas och vara godkänt av styrelsen. Laget måste också uppfylla sina försäljningskvoter/åtagande innan detta kan bli aktuellt. Det egna lagarbetet får inte konkurrera med klubbens egna försäljningar eller sponsorer. Jaga sponsring till egna laget är ej tillåtet.

POLICY - Umeå City IBF -

POLICY - Umeå City IBF - POLICY - Umeå City IBF - Umeå City IBF:s policy finns till för att visa vad Umeå City IBF står för. All verksamhet och alla beslut som tas på alla nivåer i Umeå City IBF ska bedrivas och tas i enlighet

Läs mer

Drog och alkoholpolicy Policy för Eken IBK.

Drog och alkoholpolicy Policy för Eken IBK. Drog och alkoholpolicy Policy för Eken IBK. Detta dokument vänder sig till Eken IBK:s spelare, ledare och föräldrar. Alla med anknytning till klubben ska känna till dess innehåll. Bakgrund Som idrottsförening

Läs mer

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy Sandareds IBS:s riktlinjer och policy FÖRORD I detta dokument har vi satt Sandareds IBS: s policy och riktlinjer på pränt. Syftet med dokumentet är att ge vägledning i hur föreningen ställer sig i en rad

Läs mer

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY...

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... Policysamling 2012-02-28 Innehåll 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN.... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... 3 5 UPPFÖRANDE POLICY... 3 5.1 Spelare och ledare...

Läs mer

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former.

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former. Verksamhetsidé Vi vill vara en gedigen, trygg och välskött förening med verksamhet i framkant och med öppenhet för nya utmaningar Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för

Läs mer

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar.

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Grimsås IF Policy Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Fotboll är framför allt glädje, sammanhållning i med och motgång, kamratskap och hänsynstagande till andra. Policy angående

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

Föreningspolicy

Föreningspolicy Föreningspolicy 2010-2011 Alvesta Innebandyklubbs föreningspolicy ska vara ett levande dokument som uppdateras minst en gång/år. Policyn ska vara ett stöd för ledare, spelare, föräldrar, styrelse och andra

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Reviderad 160309 Innehåll: Föreningside och målsättning Verksamhetside Spelaransvar Ungdomar Spelarutbildningsmatris Tränare-/ledaransvar

Läs mer

Den lilla klubben med det stora hjärtat!

Den lilla klubben med det stora hjärtat! Den lilla klubben med det stora hjärtat! Syfte Syfte med denna ledarguide är att ge riktlinjer och stöd till dem som är berörda av vår verksamhet. Vision Fotboll för alla! Getinge IF:s vision är att ha

Läs mer

Verksamheten ska ge barn och ungdomar glädje och förmåga. De ska bli motiverade för att så länge som möjligt fortsätta att spela fotboll i Ifö-BIF.

Verksamheten ska ge barn och ungdomar glädje och förmåga. De ska bli motiverade för att så länge som möjligt fortsätta att spela fotboll i Ifö-BIF. Välkommen till Information till alla föräldrar, medlemmar och sponsorer. Tel 456-25533 e-post: ifobromolla@telia.com Hemsida: www.ifobromolla.se Kansliets öppettider: tisdag, onsdag, fredag 9. - 12.3 torsdag

Läs mer

En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap

En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap Välkommen till Söderköpings IBK säsongen 2014-2015 Vi i styrelsen ser nu fram emot en ny säsong, föreningens 22:e

Läs mer

Förälder i BK Heid. En vägledning till alla föräldrar i BK Heid

Förälder i BK Heid. En vägledning till alla föräldrar i BK Heid Förälder i BK Heid En vägledning till alla föräldrar i BK Heid BK Heid bildades 1946 av Lennart Carnefur, Leif Carlsson och Kurt Mathiason. De hade sina rötter på Karl Johansskolan i Majorna. Man anmälde

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Innehåll Föreningsidé och målsättning...2 Verksamhetsidé... 3 Barn/Ungdom... 3 Spelarutbildningsmatris... 4 Spelaransvar...5

Läs mer

Katrineholms Innebandy

Katrineholms Innebandy Katrineholms Innebandy MÅL Katrineholms Innebandy ska vara ett attraktivt idrottsalternativ för spelare, föräldrar och ledare där laggemenskapen sätts i centrum samtidigt som individen tillåts att utvecklas

Läs mer

I FCC får ingen mobbning förekomma. Sann sportsmannaanda skall vara det intryck som förknippas med FCC. Vi hejar på och stöttar vårt eget lag.

I FCC får ingen mobbning förekomma. Sann sportsmannaanda skall vara det intryck som förknippas med FCC. Vi hejar på och stöttar vårt eget lag. Drogpolicy för FC CIMRISHAMN FC Cimrishamn, FCC, bildades 2006 och är en ideell innebandyförening som har som målsättning att vara en förening dit alla skall känna sig välkomna, känna glädje och kamratanda.

Läs mer

SKELLEFTEÅ IBK. Värdegrund

SKELLEFTEÅ IBK. Värdegrund Värdegrund 2016-11-17 SKELLEFTEÅ IBK Föreningens värdegrund. Riktlinjer för aktiva i ungdomslagen, ledare inom föreningen och föräldrar. Trafiksäkerhets- drogoch alkohols-, utbildnings- och profilpolicy.

Läs mer

Verksamhetspolicy och riktlinjer

Verksamhetspolicy och riktlinjer Verksamhetspolicy och riktlinjer Revisionshistorik Version Datum Ändrad av Kommentar 1 2015-01-18 Upprättad Godkänd av styrelsen 2 2015-09-28 Styrelsen Ändring av kapitel Ekonomi-Lagkassor och försäljning

Läs mer

MAKING PLAYERS FOR THE GAME!

MAKING PLAYERS FOR THE GAME! MAKING PLAYERS FOR THE GAME! Andersbergs IBK:s Ungdomsmodell Version: 2008-08-26 (I samverkan med IBK Alba) Underlag för AILU (Andersbergs Interna LedarUtbildning) Grundregel Det ska vara enkelt att vara

Läs mer

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Vår vision är att ge - så många som möjligt chansen att få spela ishockey hos oss i en inspirerande och utvecklande

Läs mer

Drog- och alkoholpolicy

Drog- och alkoholpolicy Drog- och alkoholpolicy för medlemmar i MSSK Drog- och alkoholpolicy är skriven av ungdomssektionen 2013-10-15 Ansvarig för policyn är huvudstyrelsen. 2 (5) Varför en drogpolicy? Att vara med i en förening

Läs mer

Verksamhetsfilosofi Westerviks IBK.

Verksamhetsfilosofi Westerviks IBK. 1 (5) Verksamhetsfilosofi Westerviks IBK. Westerviks IBK är en förening som det ska vara kul att tillhöra och man ska vara stolt över att vara en del av föreningen. Vi ska måna om varandra och ställa upp

Läs mer

KFUM Kristianstad Pingis Medlemspolicy

KFUM Kristianstad Pingis Medlemspolicy KFUM Kristianstad Pingis Medlemspolicy KFUK-KFUM (YMCA) är världens största och äldsta ungdomsrörelse. YMCA finns i 130 länder och har 70 miljoner medlemmar, varav 70 000 i Sverige. Bokstäverna i KFUK-KFUM

Läs mer

Barsebäck Golf & Country Club

Barsebäck Golf & Country Club Barsebäck Golf & Country Club Policy för verksamheten Antagen av Styrelsen 2013-12-22 Innehåll Inledning...3 Värdegrund...3 Visioner och mål...3 Medlemskap...3 Träning och tävling...4 Riktlinjer för ledare

Läs mer

BARN & UNGDOMS- POLICY

BARN & UNGDOMS- POLICY BARN & UNGDOMS- POLICY Laholms Fotbollsklubb 2015 Förord Denna policy har upprättats och antagits av ungdomssektionens styrelse, och till sin hjälp har det funnits en arbetsgrupp med ledare från ett antal

Läs mer

Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse.

Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse. LEDARPÄRM 2014 Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse. Syfte med ledarpärmen Ge ledare och funktionärer i Kågedalens AIF en ökad trygghet

Läs mer

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy Åre SLK Fotboll Klubben för ALLA! Klubbpolicy Fotboll Att spela fotboll innebär att du är med i världens största idrott. Fotboll spelas över hela världen och själva bollen är kanske världens populäraste

Läs mer

Fagersta Södra IK POLICY

Fagersta Södra IK POLICY Fagersta Södra IK POLICY 2010 1. Vad som gäller för olika åldrar 1.1 Fem-manna: 6-8 år, fotbollsskola 1.2 Sju-manna: 9-12 år 1.3 Elva-manna: 13-14 år 1.4 Elva-manna: 15-16 år 1.5 Elva-manna: Junior 2.

Läs mer

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening Policy Möjligheternas förening Ope Idrottsförening POLICY MÖJLIGHETERNAS FÖRENING Kamratskap Trygghet Glädje Gemenskap Fotboll Efter egen förmåga Stärkt självkänsla Lek Inledning Ope IF är en av norrlands

Läs mer

BTK Kävlinge. Policy för verksamheten. Antagen av Styrelsen Version 1.1

BTK Kävlinge. Policy för verksamheten. Antagen av Styrelsen Version 1.1 BTK Kävlinge Policy för verksamheten Antagen av Styrelsen 2013-06-11 Version 1.1 Innehåll Inledning... 3 Värdegrund... 3 Visioner och mål... 3 Medlemskap... 3 Träning och tävling... 4 Riktlinjer för ledare

Läs mer

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A )

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A ) Gröna tråden Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling (Rev. A 2012 11 16) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Grönahögs

Läs mer

Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling

Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling Aktiviteter/arrangemang Städning på stan, hur fungerar det? Utdrag ur belastningsregistret, hur ligger vi till!? SSL herr matcharrangemang, hur fungerar

Läs mer

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017 Reymersholms IK Gröna Tråden Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten Beslutad av styrelsen 25/1 2017 1 Syfte Föreningens syfte är att bedriva verksamhet där vi: Spelar

Läs mer

Sigtuna IF:s föreningspolicy. Blå Tråden. Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012.

Sigtuna IF:s föreningspolicy. Blå Tråden. Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012. Sigtuna IF:s föreningspolicy Blå Tråden Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012. Sigtuna IF:s verksamhetsidé Sigtuna IF skall stå för glädje, trygghet och kvalité där alla människors

Läs mer

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM 2016 10 05 Policy Tävling barn och ungdom Föreningskrav Tränare och spelare är med i en förening. Tränare ska agera som ett föredöme inför sina spelare och omgivning

Läs mer

sätter upp villkoren för verksamheten ställer kraven på deltagarna har ansvaret för verksamhetens utförande

sätter upp villkoren för verksamheten ställer kraven på deltagarna har ansvaret för verksamhetens utförande Flens HC Föreningspolicy Flens HC är en breddförening med en målsättning att ta hand om alla som vill delta i ungdomsverksamheten och att utveckla alla individer hockeymässigt och socialt. Visionen är

Läs mer

Välkommen till Blå nivå. -organiserat seriespel

Välkommen till Blå nivå. -organiserat seriespel Välkommen till Blå nivå -organiserat seriespel Framtaget av Stockholms Innebandyförbund för ledare, föreningar, spelare och föräldrar, Stockholm 2017 Foto: Stockholms Innebandyförbund och Per Wiklund Tack!

Läs mer

I detta dokument finns information som ska vara ett stöd för er som ska starta upp ett nytt lag.

I detta dokument finns information som ska vara ett stöd för er som ska starta upp ett nytt lag. Att starta ett lag i Västerås IBS Ungdom! Grattis, det är dags att starta ett nytt lag! I detta dokument finns information som ska vara ett stöd för er som ska starta upp ett nytt lag. Även om arbetet

Läs mer

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar.

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. VÄRDEFULLT Verksamhet: Syftet med Söderköpings IK s ungdomsverksamhet är: - Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. - Att skapa förutsättningar för motion, rörelse

Läs mer

Ungdomspolicy Allmänt Generella Regler Ålderskullar: Uppflyttning av spelare:

Ungdomspolicy Allmänt Generella Regler Ålderskullar: Uppflyttning av spelare: Ungdomspolicy Pixbo erbjuder ungdomar som är intresserade av innebandy, en åldersanpassad idrottsutbildning, inriktad på innebandy. Utbildningen skall omfatta såväl praktisk som teoretisk utbildning i

Läs mer

Agenda. Välkomna Presentation av styrelsen Information ifrån Kansliet. Information från styrelsen angående den sportsliga verksamheten.

Agenda. Välkomna Presentation av styrelsen Information ifrån Kansliet. Information från styrelsen angående den sportsliga verksamheten. Agenda Välkomna Presentation av styrelsen Information ifrån Kansliet Medlemsregister ( Sportadmin ) Närvarokort ( APN ) Matchtröjor Bötesbelopp ( Spelare/ledare ) Utbildning Träningstider Nomineringar

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

VÄRDEGRUND

VÄRDEGRUND VÄRDEGRUND 2017-04-25 VERKSAMHETSIDÉ Vendelsö IK är en familjär förening för alla idrottsutövare, med tyngdpunkt på barn och ungdomar. Vi erbjuder en aktiv fritid med individuella utmaningar i fokus. Målsättningen

Läs mer

VISBY IBK PÅ FEM MINUTER VILL DU BÖRJA SPELA?

VISBY IBK PÅ FEM MINUTER VILL DU BÖRJA SPELA? VISBY IBK PÅ FEM MINUTER VILL DU BÖRJA SPELA? Se längst bak för info. VISBY INNEBANDYKLUBB har som övergripande mål att bedriva en bred, högkvalitativ innebandy på alla nivåer. Genom träning, match och

Läs mer

POLICY GARPHYTTANS IF FOTBOLL

POLICY GARPHYTTANS IF FOTBOLL POLICY GARPHYTTANS IF FOTBOLL 1. Verksamhetsidé / Grundsyn barn o ungdom Vi vill: Att vår verksamhet ska vara öppen för alla pojkar och flickor oavsett förutsättningar och ambitionsnivå. Ge våra barn och

Läs mer

Craftstaden IBK 2013/2014. Presentation av en av Oskarshamns största ungdomsförening. Craftstaden IBK Stengatan Oskarshamn

Craftstaden IBK 2013/2014. Presentation av en av Oskarshamns största ungdomsförening. Craftstaden IBK Stengatan Oskarshamn Craftstaden IBK 2013/2014 Presentation av en av Oskarshamns största ungdomsförening Craftstaden IBK Stengatan 21 572 55 Oskarshamn Telefon: 0491-14364 E-post: kansli@craftstaden.se Webb: www.craftstaden.se

Läs mer

!! """ #$ # %%&'())( *+ $ ++* $ $ ++* $

!!  #$ # %%&'())( *+ $ ++* $ $ ++* $ #$#%%&'())( $++*$!!""" *+ $++*$ Introduktion för nya ledare i Herrestads AIF Organisation Styrelse Anläggningsgrupp Marknadsgrupp Aktivitetsgrupp Valberedning Fotbollssektion Orienteringssektion Innebandysektion

Läs mer

VÅR POLICY. Beslutad av medlemsmötet

VÅR POLICY. Beslutad av medlemsmötet 1 Marks Handbollsklubb VÅR POLICY Beslutad av medlemsmötet 20180418 Innehåll Inledning:... 2 Klubbens policy:... 3 Värdegrund:... 3 Klubbens vision:... 3 Klubbens målsättning:... 3 Sportsliga riktilinjer:...

Läs mer

Degeberga GoIF fotbollspolicy

Degeberga GoIF fotbollspolicy Degeberga GoIF fotbollspolicy Syftet med detta dokument är att ge medlemmarna vägledning i hur vi ställer oss i situationer som kan uppkomma i samband med till exempel träning och matcher. Detta dokument

Läs mer

FÖRÄLDRAINFORMATION. Partille IF Fotbollsklubb

FÖRÄLDRAINFORMATION. Partille IF Fotbollsklubb FÖRÄLDRAINFORMATION För att på ett enkelt sätt nå ut med vad som förväntas av föräldrar, som har barn i Partille Idrottsförening Fotbollsklubb ( Partille IF FK ), har föreningen tagit fram detta dokument.

Läs mer

Femte utgåvan. 1 av 6

Femte utgåvan. 1 av 6 1 av 6 Röd-blåa spåret I Barkarö SK är alla fotbollskompisar Samtliga medlemmar i Barkarö SK skall i alla sammanhang bemöta kompisarna i fotbollsfamiljen - alla i vår förening, motståndare, funktionärer

Läs mer

Ledarmöte 29 augusti Välkomna!

Ledarmöte 29 augusti Välkomna! Ledarmöte 29 augusti 2019 Välkomna! Vilka är vi? Fredrik Olsson, ordförande Peo Ajaxson, ledamot Åke Eriksson, ledamot och kassör Vilka är ni? Kort presentationsrunda namn och lag! Karlstad IBF Tre föreningar

Läs mer

Policys IK Sisu. Var inte rädd att kontakta ledare och styrelsen om du har något du undrar över gällande våra policys. Innehållsförteckning

Policys IK Sisu. Var inte rädd att kontakta ledare och styrelsen om du har något du undrar över gällande våra policys. Innehållsförteckning Policys IK Sisu IK Sisu välkomnar alla att vara med och delta i klubbens verksamhet oavsett ålder, kön, ursprung, läggning eller förmåga. Vår friidrottsklubb genomsyras av glädje och gemenskap som gör

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

POLICY för Garphyttans IF Fotboll

POLICY för Garphyttans IF Fotboll POLICY för Garphyttans IF Fotboll 1. Verksamhetsidé / Grundsyn barn o ungdom Vi vill: Att vår verksamhet ska vara öppen för alla pojkar och flickor oavsett förutsättningar och ambitionsnivå. Ge våra barn

Läs mer

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN Antagen av styrelsen januari 2019 BAKGRUND - Tränare agerat med egna lösningar - Beslut som dragit ut på tiden och varit kortsiktiga - Ofta dåligt samarbete mellan lagen MÅL -

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN Inledning bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att spela fotboll i IK Viljan. En bred verksamhet

Läs mer

Alkohol- och Drogpolicy för Perstorps SK

Alkohol- och Drogpolicy för Perstorps SK Alkohol- och Drogpolicy för Perstorps SK Det är en övergripande målsättning att alla spelare i Perstorps Sportklubb skall erhålla sådan utbildning att det främjar spelarens utveckling både som fotbollsspelare

Läs mer

Medlemsinfo Tenhults IF

Medlemsinfo Tenhults IF Medlemsinfo Tenhults IF Tenhults IF Bildades 1912 Andra sporter som bandy och ishockey Nu fotboll och innebandy Fotbollen håller till på Kabevallen (f.d. Mjälarydsvallen) 2 st 11-mannaplaner 1 st 5-mannaplan

Läs mer

MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET

MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET Reviderad 2014-03-14 BLÅ MÅLET - Syftet med Blå målet är att göra det enklare för alla i föreningen att förstå vad föreningen står, och arbetar, för. - Vi hoppas kunna utveckla

Läs mer

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Handlingsplan IBK Vöikers I detta dokument har vi försökt åskådliggöra IBK Vöikers riktlinjer för

Läs mer

FÖRENINGSMANUAL VÄRDEGRUND POLICY

FÖRENINGSMANUAL VÄRDEGRUND POLICY FÖRENINGSMANUAL VÄRDEGRUND POLICY 1 1 ÖVERGRIPANDE 1.1 Tillämpning 1.2 Föreningens vision 1.3 Föreningens verksamhetsidé 1.4 Föreningens värdegrund 1.5 Föreningens mål 1.6 Föreningens policy 1.6.1 Riktlinjer

Läs mer

ANT-policy för KFUM Central Basket

ANT-policy för KFUM Central Basket ANT-policy för KFUM Central Basket KFUM-KFUK Central basket har som mission att verka för sportsliga framgångar inom ungdoms- och seniorbasket i centrala Stockholm, baserat på proffsig basketverksamhet

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

LEDARHANDBOK LUNDBY IF

LEDARHANDBOK LUNDBY IF LEDARHANDBOK LUNDBY IF Lundbys Vision: Lundby IF har två huvudmål med sin verksamhet. Det ena är att skapa ett livslångt intresse för idrotten. Föreningen har som målsättning att stötta medlemmarna till

Läs mer

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun.

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Policy & värderingar Sportlife Kungälv IBK Detta vill vi: Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Vi vill att Sportlife Kungälv

Läs mer

Föreningspolicy Varla Innebandyklubb (Varla IBK)

Föreningspolicy Varla Innebandyklubb (Varla IBK) Föreningspolicy Varla Innebandyklubb (Varla IBK) Innehållsförteckning Mål med Barnverksamhet... 2 Mål med Ungdomsverksamheten... 2 Seniorverksamhet... 3 Krav att använda Glasögon... 3 Idrotts och hälsocertifiering...

Läs mer

Hälsinggårdens AIK Den lilla klubben med det stora hjärtat

Hälsinggårdens AIK Den lilla klubben med det stora hjärtat Den lilla klubben med det stora hjärtat Vi bildades 1964 och är den lilla klubben med det stora hjärtat. Vi är en ideell förening och vill erbjuda och motivera, alla som vill vara med, att utvecklas och

Läs mer

Den vita tråden. Utveckla det drogförebyggande arbetet

Den vita tråden. Utveckla det drogförebyggande arbetet Den vita tråden Att Idrotts- och hälsocertifiera Annebergs IF innebär att vi utvecklar sammanhållningen och klubbgemenskapen mellan Annebergs IF olika lag. Certifieringen visar på betydelsen av föräldrastöd

Läs mer

IBF vill. Antagen

IBF vill. Antagen IBF vill Antagen 2010 10-25 Välkommen till IBF vill vårt övergripande dokument där vi samlat utdrag av föreningens riktlinjer och policys. Är du ny i föreningen eller på väg in kan detta vara en guide

Läs mer

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Huvudsyftet med att spela fotboll är naturligtvis att barnen ska ha roligt. Det tycker vi i Färjestadens GoIF också, men det för även med sig andra positiva saker.

Läs mer

DEN RÖDVITA TRÅDEN. En skrift om hur Sannadals SK fungerar på och bredvid handbollsplanen.

DEN RÖDVITA TRÅDEN. En skrift om hur Sannadals SK fungerar på och bredvid handbollsplanen. DEN RÖDVITA TRÅDEN En skrift om hur Sannadals SK fungerar på och bredvid handbollsplanen. VÄLKOMMEN TILL SANNADALS SK I Sannadals SK ägnar vi oss åt handboll. Verksamheten omfattar både flickor och pojkar,

Läs mer

Verksamhetspolicy för IFK ARBOGA IBK

Verksamhetspolicy för IFK ARBOGA IBK Verksamhetspolicy för IFK ARBOGA IBK 1. Förord: En grundförutsättning för all verksamhet är att alla vet hur den fungerar, vem som gör vad och vilka riktlinjer som gäller. Styrelsen har tillsammans med

Läs mer

Föreningspolicy Varla Innebandyklubb (Varla IBK) Version: 2015-08-01 Ansvarig: Styrelsen E-mail: styrelsen@varlaibk.nu

Föreningspolicy Varla Innebandyklubb (Varla IBK) Version: 2015-08-01 Ansvarig: Styrelsen E-mail: styrelsen@varlaibk.nu Föreningspolicy Varla Innebandyklubb (Varla IBK) Version: 2015-08-01 Ansvarig: Styrelsen E-mail: styrelsen@varlaibk.nu 1 Innehållsförteckning Varla IBK Ledord... 3 Mål med Barnverksamhet... 4 Mål med Ungdomsverksamheten...

Läs mer

Policy Järpens Idrottsförening

Policy Järpens Idrottsförening Policy Järpens Idrottsförening - Alla har en plats i JIFs gemenskap- Idrott: - är inte bara prestationer, segrar eller att göra snygga mål - är framför allt att ha roligt tillsammans - är sammanhållning

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

Policysamling Vi följer Svensk Innebandys Utvecklingsmodell (SIU) och Innebandyn vill.

Policysamling Vi följer Svensk Innebandys Utvecklingsmodell (SIU) och Innebandyn vill. Policysamling 2015-06-01 Vi följer Svensk Innebandys Utvecklingsmodell (SIU) och Innebandyn vill. 1. Innehållsförteckning 2. Policy för barn 6-12 år (grön och blå nivå)... 2 3. Policy för ungdom 12-16

Läs mer

Lenhovda Idrottsförenings Värdegrund

Lenhovda Idrottsförenings Värdegrund Version 2013 Lenhovda Idrottsförenings Värdegrund Gemenskap Trygghet Respekt Utveckling Verksamhetsidé I vår förening får Alla vara med, pojkar, flickor, unga och gamla! Det ska vara kul att idrotta och

Läs mer

FÄRJESTADENS INNEBANDYKLUBB. Ungdomspolicy. För aktiva, ledare och föräldrar

FÄRJESTADENS INNEBANDYKLUBB. Ungdomspolicy. För aktiva, ledare och föräldrar FÄRJESTADENS INNEBANDYKLUBB Ungdomspolicy För aktiva, ledare och föräldrar Innehåll Innehåll... 2 Ungdomspolicy... 4 Organisationsschema... 4 Utbildningsstege för ledare... 5 SOCIALA MÅL FÖR FÄRJESTADENS

Läs mer

Välkommen till Sandarna BK!

Välkommen till Sandarna BK! Välkommen till Sandarna BK! Sandarna skall vara en betydande och viktig aktör i Majorna, både idrottsligt och socialt (föreningens vision, antagen 2015) 1 Innehåll Om oss... 3 Gemensamt ansvar... 4 Föräldrapolicy...

Läs mer

TIF Vikings drogpolicy

TIF Vikings drogpolicy 2017-2019 Bakgrund Föreningens sportsliga mål är att utveckla framstående ishockeyspelare. Vi vill även vara en förening som påverkar våra barn och ungdomar på ett positivt sätt så att de i framtiden blir

Läs mer

Bergsåkers Badmintonklubb FÖRENINGSPOLICY

Bergsåkers Badmintonklubb FÖRENINGSPOLICY Bergsåkers Badmintonklubb FÖRENINGSPOLICY Verksamhetsidé Vi ska erbjuda badmintonträningar och tävling för alla, oavsett ambitionsnivå med syfte att främja en aktiv fritid, gemenskap och välbefinnande

Läs mer

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015. Beslutade av styrelsen 2014-12-10

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015. Beslutade av styrelsen 2014-12-10 Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015 Beslutade av styrelsen 2014-12-10 INNEHÅLL 1. Inledning 2. Medlems och träningsavgifter 3. Åldersgruppernas administration och ekonomi 4. Cuper och egna åldersgruppsarrangemang

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar människor på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt

Läs mer

Välkommen till Blå nivå. -organiserat seriespel

Välkommen till Blå nivå. -organiserat seriespel Välkommen till Blå nivå -organiserat seriespel Framtaget av Stockholms Innebandyförbund för ledare, föreningar, spelare och föräldrar, Stockholm 2017 Foto: Stockholms Innebandyförbund och Per Wiklund Tack!

Läs mer

POLICY DOKUMENT KÄVLINGE

POLICY DOKUMENT KÄVLINGE POLICY DOKUMENT KÄVLINGE DOKUMENTETS INNEHÅLL Förhållningssätt och agerande i föreningen gentemot Tobak, Alkohol, Narkotika, Jämställdhet och Sexuella Trakasserier. I huvudsak inriktning barn och ungdomar

Läs mer

Innehåll. Riktlinjer för respektive årskull U9 U10 U11 U12 U13 U14 U15 U16

Innehåll. Riktlinjer för respektive årskull U9 U10 U11 U12 U13 U14 U15 U16 MEDIAINFORMATION RIKTLINJER DJURGÅRDENS 2014/2015 IF UNGDOM Innehåll Föreningsmål Vision Riktlinjer Spelide Träning Nivåanpassning Närvaro Seriespel Cupspel Träningsmatcher Uppflyttning/Nedflyttning av

Läs mer

Avesta SS verkar för att medlemmar, ledare, föräldrar och aktiva följer de riktlinjer som samlats i detta dokument.

Avesta SS verkar för att medlemmar, ledare, föräldrar och aktiva följer de riktlinjer som samlats i detta dokument. Avesta Simsällskaps policy gällande verksamhet tillgänglig för alla jämställdhet drogförebyggande arbete ledarskap trafik Avesta SS verkar för att medlemmar, ledare, föräldrar och aktiva följer de riktlinjer

Läs mer

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt 1 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 SYFTE OCH MÅLGRUPP... 3 DOKUMENTANSVARIG,

Läs mer

Grebbestads Idrottsförening

Grebbestads Idrottsförening Grebbestads Idrottsförening Barn- och Ungdomsfotboll Policy Föräldraguide GIF's Röda Trådar Grebbestads IF www.grebbestadsif.se e-mail: info@grebbestadsif.se Bryggerigatan 15B Tel. 0525-106 63 Bankgiro

Läs mer

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång.

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång. Värdegrund VÄRDEGRUND DEGERFORS IF I Degerfors IF erbjuder vi glädje och utveckling Glädje är en viktig del av verksamheten och skapar en förutsättning till ett livslångt fotbollsintresse. I Degerfors

Läs mer

Föreningsguiden. Verksamhetsplan. Drog-, mobbnings- och diskrimineringspolicy. Policy för Sociala medier. Riktlinjer ungdomsverksamheten

Föreningsguiden. Verksamhetsplan. Drog-, mobbnings- och diskrimineringspolicy. Policy för Sociala medier. Riktlinjer ungdomsverksamheten Föreningsguiden Verksamhetsplan Drog-, mobbnings- och diskrimineringspolicy Policy för Sociala medier Riktlinjer ungdomsverksamheten 3 Verksamhetsplan - Verksamhetsidé - Kärnvärden - Vision - Målformuleringar

Läs mer

KRIF POLICY. Lagvisa målsättningar: U10 sid 20 U11 sid 22 U12 sid 24 U13 sid 26 U14 sid 28 U15 sid 30 U16 sid 32

KRIF POLICY. Lagvisa målsättningar: U10 sid 20 U11 sid 22 U12 sid 24 U13 sid 26 U14 sid 28 U15 sid 30 U16 sid 32 KRIF POLICY Innehåll: Vision sid 2 Mål sid 3 Respekt sid 4 Alkohol, droger & doping sid 5 Tobak sid 7 Föräldrar sid 8 Ledare/tränare/funktionärer sid 10 Spelare sid 11 Cuper sid 12 Nybörjare sid 14 Flyttning

Läs mer

2015-02-25. Policydokument. Kovlands IF Fotbollssektion 2015

2015-02-25. Policydokument. Kovlands IF Fotbollssektion 2015 Policydokument Kovlands IF Fotbollssektion 2015 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Välkommen till Kovlands IF... 3 Verksamhetsidé... 4 Policy för Fotbollen... 5 Spelare....6 Ledare....7 Förälder....8

Läs mer

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF 2008-10-16 Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF: s verksamhet är till för alla! Grundidén är att barn, ungdomar och vuxna som tycker det är roligt med idrott alltid ska känna sig

Läs mer

Genom detta Certifikat förbinder sig. 1. Gruppens lag i S:t Eriks-cupen skall följa Stockholmsfotbollens "Spel- och Startgaranti" (Bilaga 1).

Genom detta Certifikat förbinder sig. 1. Gruppens lag i S:t Eriks-cupen skall följa Stockholmsfotbollens Spel- och Startgaranti (Bilaga 1). INLEDNING följer Stockholms Fotbollförbunds och Svenska Fotbollförbundets långsiktiga arbete för att tillsammans med sina medlemsföreningar utveckla Stockholms ungdomsfotboll. Riktlinjer och ledstjärnor

Läs mer

Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll

Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll Inledning Dokumentet påvisar NSK Fotboll:s policy och riktlinjer för alla de lag som är aktiva inom klubben, samt tränare/ledare för dessa lag. Syftet är att

Läs mer

Gällivare Sportklubbs föreningspolicy Gällivare Sportklubb är en idrottsförening som står för att

Gällivare Sportklubbs föreningspolicy Gällivare Sportklubb är en idrottsförening som står för att Gällivare Sportklubbs föreningspolicy Gällivare Sportklubb är en idrottsförening som står för att Alla är välkomna att vara med i GSK utifrån sina egna förutsättningar. Vi strävar efter bredd men tar också

Läs mer

TRÅDEN GRÖNA. Mål och riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten i Sandareds IF och Sjömarkens IF

TRÅDEN GRÖNA. Mål och riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten i Sandareds IF och Sjömarkens IF TRÅDEN GRÖNA Mål och riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten i Sandareds IF och Sjömarkens IF Reviderad 2012-02-15 Jerry Carlsson Utvecklingsansvarig Mål och riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten!

Läs mer

Oranga-tråden. Policydokument för Torns IF. En förening i utveckling

Oranga-tråden. Policydokument för Torns IF. En förening i utveckling Oranga-tråden Policydokument för Torns IF En förening i utveckling (Rev. A 2012-08-20) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Torns IF:s

Läs mer