ATT JOBBA HOS PANINI INTERNAZIONALE 2014 / 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ATT JOBBA HOS PANINI INTERNAZIONALE 2014 / 2015"

Transkript

1 ATT JOBBA HOS PANINI INTERNAZIONALE 2014 / 2015

2 VÄLKOMMEN TILL PANINI INTERNAZIONALE Vår personal är en av våra absolut viktigaste resurser. Utan dem, ingen god mat, ingen perfekt espresso, inga glada skratt i köken och inga nöjda kunder. Vi letar efter dig som är ambitiös och matintresserad och vill arbeta nytänkande och flytta gränserna inom serviceområdet snabbmat. I gengäld erbjuder vi spännande utmaningar, möjlighet att växa och chansen att så småningom driva en egen Panini-butik! DET HÄR ÄR PANINI Panini är inte en cafékedja eller en serie snabbmatsrestauranger, vi är en kedja bestående av måltidsbutiker. Känner du till oss? Då är du inte ensam, det gör nämligen 81 % av Stockholmarna enligt en undersökning genomförd av Marknadsakademien på Stockholms Universitet Idag är det säkert fler! Fast food, menar vi, går inte att äta. Det är bara en serveringsform. Alla våra måltider tillreds noggrant från grunden direkt i butik varje dag. Och alla bygger på rena råvaror och tydligt redovisat näringsinnehåll. Resultatet är god, hälsosam mat för gäster som inte har tid att vänta. Vi är stolta över vårt varumärke det vill vi att du också ska vara. Panini Internazionale står för spännande, internationella matupplevelser och handplockade råvaror av högsta kvalitet. Samma kvalitetssyn går igen i designen, materialvalen och miljön i våra butiker och hos vår personal. Men inte minst i maten vi serverar. Allt vi serverar i våra butiker är dagsfärskt och det mesta tillagas på plats eller i närheten. Vårt stenugnsbakade surdegsbröd t ex kommer färskt varje dag från Vallentuna Stenugnsbageri. Vår meny har en modern och internationell prägel, med exempelvis Bocadillos från Iberiska halvön, italiensk Farro-sallad, eller japansk Bento och Nabemono. På Panini går smaken alltid först. Vi skulle aldrig välja t ex en fuskmozzarella när vi vet att originalet smakar bättre. När vi inte hittar det vi söker gör vi det själva. Vi jobbar efter mottot att göra varje strökund till stamkund. Har våra kunder frågor eller kommer med bra förslag på förändringar testar vi dem gärna. Vi samarbetar med Stadsmissionen. De måltider som inte sålts under dagen levereras till härbärgen för Stockholms hemlösa. Vi värnar om miljön och kan vi så väljer vi miljövänliga alternativ, för att t ex minska transportbehovet och minimera avfall.

3 EN DAG PÅ JOBBET Hos oss finns det möjlighet att börja jobba tidigt och att gå hem tidigt Nu anländer de första medarbetarna, tar en kaffe och börjar preppa inför dagens produk-tion. Varuleveranser plockas in, maskiner sätts på och kassan förbereds De Panini-butiker som serverar frukost laddar nu för att ta emot morgonhungriga kunder. Samtidigt monterar personalen sallader, smörgåsar och wraps till lunchen Nu öppnar de Panini-butiker som serverar frukost. Arbetet i köket varvas med försäljning och förberedelser inför lunchen, eftermiddagen och nästa dag Strax före lunch kommer de inte lika morgonpigga kollegorna in. Det är de som ska arbeta på eftermiddagen och stänga. Morgonpersonalen tar sin lunchrast Lunchruschen tar fart och alla jobbar för att hålla uppe produktionen. Våra kunder ska alltid gå från butiken nöjda. Är något slut i hyllan, gör vi nytt medan de väntar Nu börjar lunchförsäljningen mattas av. Medan förmiddagspersonalen städar köket, rundar av och förbereder sig för att gå hem passar eftermiddagspersonalen på att ta rast en stund Eftermiddagarna är lugnare och vi hinner prata med och ta hand om våra kunder lite extra. Nu tar vi också upp beställningar, städar, förbereder inför nästa dag och redovisar kassan De flesta av våra butiker stänger och vi går hem.

4 VÄX OCH MÅ BRA PÅ PANINI Vi söker dig som vill lära och hjälpa andra, som är effektiv, trevlig och duktig på att leverera förstklassig service till våra kunder. Är du det, har du stora möjligheter att avancera inom företaget. Det är vårt mål att du, på sikt, ska kunna driva en Panini-butik och styra din egen tid med ansvar för personal och försäljning. Personalhälsa Panini värnar om personalens hälsa. Därför samarbetar vi med ett gym som ger våra medarbetare förmånliga priser. Vi erbjuder gratis vaccination mot den årliga influensan för dem som vill, och erbjuder ett läkarbesök från första dagen om du insjuknar. Utbildningar Alla Paninis anställda genomgår kontinuerligt sälj- och serviceutbildning i regi av StigFram, och en webbaserad hygien- och råvaruhållningsutbildning. Kontinuerliga utbildningar med möjlighet för de som vill fördjupa sina kaffekunskaper under en barista-utbildning i tre steg erbjuds också, liksom kurser i dagligt ledarskap för de som vill avancera till butikschef på en av våra enheter. Teamwork Panini är ett familjeföretag och familjen är viktigt för oss. Vi jobbar för varandra. Genom gemensamma aktiviteter (frivilliga) vill vi stärka vänskapsbanden och lagandan. Lite kul måste man ju också ha med sina arbetskamrater. Årligen delar vi ut en aktivitetspott till varje butik, som butiken själv får bestämma över. Tanken är att potten ska gå till team-byggande aktiviteter. Personalundersökning Varje år gör Panini en personalundersökning för att ta reda på hur personalen mår, se till att vi tillsammans drar mot samma mål och ta reda på vad vi har gjort rätt och vad kan vi göra bättre. Kollektivavtal Panini är medlem i Visita och följer därför det kollektivavtal som förhandlats fram mellan Visita, Unionen och HRF. Det är en trygghet för dig som anställd, men också för oss som arbetsgivare. Lön Din lön betalas ut i efterskott den 25:e varje månad. Alla medarbetare startar med en timlön som motsvarar kollektivavtalets lönetabell. Utöver det har du möjlighet att löneförhandla individuellt, efter prestation och lojalitet de faktorer som vi värdesätter mest. På Panini har du möjlighet att avancera och då få ett fast ansvarstillägg, eller att driva en egen butik som butikschef och få fast månadslön. Semester Semesterdagar utgår med 25 dagar/år och betalas ut i efterskott. Semesterlönen baseras på intjänande år, enligt lag. Majoriteten av alla anställda kan ta ut sin semester mellan midsommar och sista augusti Paninis lugnaste period på året. Vår högsäsong är från april till midsommar, då är det svårare att få semester beviljad. Under midsommar-, jul-, nyårs- och påskhelgerna håller vi stängt då får du också ledigt.

5 Mat på jobbet Vi vill att våra anställda ska äta lika gott som våra kunder! Därför tänjer vi på kollektivavtalets lagstadgade, dagliga ersättning som endast innefattar en lunchrätt med dryck (vatten), och låter dig äta och dricka hur mycket och vad du vill under dagen för din överenskomna dagliga ersättning. Allt vi ber om är att du dricker ur den flaskan du har påbörjat innan du tar en ny, och att drycken och måltiden äts på plats i restaurangen. Kläder Tröjor, förkläde och huvudbonad tillhandahåller Panini. Skor och byxor får medarbetaren själv stå för. Varje medarbetare ansvarar själv för tvätt och strykning av sina arbetskläder. Kläder och skor ska se välvårdade ut och alltid vara hela och rena. Av säkerhetsskäl måste skor täcka hela fram- och ovansidan av foten och inte vara av tyg. Ringar och andra arm- och handsmycken tillåts inte under arbetspasset, med hänsyn till hygienen. Långt hår ska vara uppsatt och vi bär alltid huvudbonad i butiken. Vill du söka jobb hos oss, börja med att skicka ett personligt brev och gärna ett CV till Har du frågor eller vill veta mer går det bra att maila dem till samma e-postadress. Välkommen till Panini Internazionale!

6 1990 öppnade vi den första Panini-butiken Panini&Delikatesser på Jakobsbergsgatan i Stockholm. Den här lilla delikatessbutiken hade korvar och skinkor hängandes från krokar i taket och serverade lunch med, för tiden, exotiska ingredienser som salami och lufttorkad skinka, feta, taleggio och kalamataoliver. Visste du föresten att när Panini började med soltorkade tomater i sina rätter fanns de fortfarande inte att köpa i svenska matbutiker? Eller att haloumin på vår meny var den första i Sverige? Under åren som gått har Panini utvecklats och förändrats tillsammans med stockholmarna och deras intressen och behov. Idag har vi ett 15-tal butiker i Stockholms innerstad och expanderar med 3-5 nya varje år. Och precis som i början letar vi ständigt efter nya råvaror och spännande smakupplevelser åt våra gäster. Birger Jarlsgatan Birger Jarlsgatan 64B T: F: Garnisonen Karlavägen 100 T: F: Kungsbron Kungsbron 12 T: F: Norrmalmstorg Hamngatan 15 T: F: Birger Jarlspassagen Smålandsgatan 10 T: F: Jakobsbergsgatan Jakobsbergsgatan 9 T: F: Kungshallen Kungsgatan 44 T: F: Regeringsgatan Regeringsgatan 26 T: F: Centralstation Klarabergsviadukten 49 T: F: K25 Kungsgatan 25 T: F: Kungsholmen Parmmätargatan 5 T: F: Sveavägen Sveavägen 61 T: F: Drottninggatan Drottninggatan 2 T: F: Kista Kistagången 20 T: F: Lindhagen Lindhagensgatan 104 C T: F: Söderhallarna Medborgarplatsen 1 T: F: Östermalmstorg Östermalmstorgs T-bana, Uppgång Sibyllegatan T: F: Panini Huvudkontor Linnégatan 89 T: F:

välkommen till Barista

välkommen till Barista välkommen till Barista En solig septembermorgon i Uppsala... Nu har det gått åtta år sedan Barista öppnade upp dörren till vår första coffee shop på gågatan i Uppsala. Året var 2006 och där stod vi, Björn,

Läs mer

Vi vill att du tar dig tid att läsa igenom handboken och på så vis sätta dig in i vad det innebär att arbeta på MAXI.

Vi vill att du tar dig tid att läsa igenom handboken och på så vis sätta dig in i vad det innebär att arbeta på MAXI. Känn dig riktigt välkommen till MAXI ICA Stormarknad. Vi hoppas att du kommer att trivas med arbetet, miljön och kamraterna. Vår målsättning är att sälja varor till upplevt lägsta priser och på ett trivsamt

Läs mer

Sommarjobb, tips och idéer

Sommarjobb, tips och idéer Sommarjobb, tips och idéer Vill du tjäna extra pengar under sommaren och samtidigt få ut det mesta av lovet? Då är det ett perfekt tillfälle att söka jobb under sommaren! Vem vet, kanske leder sommarjobbet

Läs mer

HEJ! In business. Lycka till!

HEJ! In business. Lycka till! HEJ! Att som självständig operatör driva en McDonald s restaurang är något av det roligaste, mest utmanande och mest utvecklande som finns. Att tillsammans med teamet på restaurangen vidareutveckla McDonald

Läs mer

Innehållsförteckning PERSONALHANDBOK. Våra ledord. & Roller. Rekrytering. Mat, människa och miljö. Blueberry. Lifestyle.

Innehållsförteckning PERSONALHANDBOK. Våra ledord. & Roller. Rekrytering. Mat, människa och miljö. Blueberry. Lifestyle. Innehållsförteckning Våra ledord Om Blueberry Lifestyle Mat, människa och miljö & Roller Rekrytering Upplärning Blueberry Arbetstid och Lön och förmåner Academy schemaläggning Kollektivavtal, tjänstepension

Läs mer

Innehållsförteckning. Blueberrys lilla lila. Våra ledord/ By Experience/ Bluberry Lingo/ Roller. Rekrytering Blueberry. Mat, människa och miljö

Innehållsförteckning. Blueberrys lilla lila. Våra ledord/ By Experience/ Bluberry Lingo/ Roller. Rekrytering Blueberry. Mat, människa och miljö Innehållsförteckning Om Blueberry Lifestyle Mat, människa och miljö Våra ledord/ By Experience/ Bluberry Lingo/ Roller Rekrytering Upplärning Blueberry Arbetstid och Lön och förmåner Academy schemaläggning

Läs mer

Radioprogrammet Kaliber besökte oss och temat var arbetsmiljö. Lyssna på P1 den 31/3 kl 12.00.

Radioprogrammet Kaliber besökte oss och temat var arbetsmiljö. Lyssna på P1 den 31/3 kl 12.00. Monthly Radioprogrammet Kaliber besökte oss och temat var arbetsmiljö. Lyssna på P1 den 31/3 kl 12.00. Niklas blir intervjuad i sin roll som huvudskyddsombud. Det är ingen enkel uppgift att få en mikrofon

Läs mer

Klirr i kassan med färdigskuren sallad

Klirr i kassan med färdigskuren sallad Klirr i kassan med färdigskuren sallad 1 Hur bönsallad blir en guldgruva! Den här boken handlar om frukt och grönt, men den handlar också om pengar. Dina pengar. Vi vill ge dig tips på hur du bäst ska

Läs mer

Vaddå ekologisk mat?

Vaddå ekologisk mat? Vaddå ekologisk mat? Klöver i hyllorna! Vår egen miljösignal, treklövern, är inte en officiell miljömärkning, utan en vägvisare i butiken som gör det lättare för dig att hitta de miljömärkta varorna.

Läs mer

VI LEVER EFTER VÅRA VÄRDERINGAR

VI LEVER EFTER VÅRA VÄRDERINGAR VÄRDERINGAR VI LEVER EFTER VÅRA VÄRDERINGAR HiQs själ är våra värderingar. Värderingarna har följt oss sedan starten av företaget och skapar resultat genom att genomsyra vårt sätt att arbeta. Vi lever

Läs mer

Intervjuguide - förberedelser

Intervjuguide - förberedelser Intervjuguide - förberedelser Din grundläggande förberedelse Dags för intervju? Stort grattis. Glädje och nyfikenhet är positiva egenskaper att fokusera på nu. För att lyckas på intervjun är förberedelse

Läs mer

Din lön och din utveckling

Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Det handlar om dina förutsättningar, din utveckling och din lön. Du ska ha möjlighet att få en

Läs mer

Välkommen till Trygghetsstiftelsen!

Välkommen till Trygghetsstiftelsen! Välkommen till! Du som varit anställd hos en statlig myndighet och uppfyller kvalifikationerna har möjlighet att få stöd från. Stiftelsen är en kollektivavtalad förmån för statligt anställda. Vår uppgift

Läs mer

Bread & Breakfast AB. Affärsplan Grupp 15 B&B

Bread & Breakfast AB. Affärsplan Grupp 15 B&B Bread & Breakfast AB Affärsplan Grupp 15 Vi ska erbjuda olika former av surdegsbröd och andra konditoriprodukter. Det ska finnas möjlighet att kunna köpa våra produkter i vårt konditori, och vårt bröd

Läs mer

VÅR AMBITION VÅR ORGANISATION WWW.ACADEMICWORK.SE

VÅR AMBITION VÅR ORGANISATION WWW.ACADEMICWORK.SE Vi erbjuder personaluthyrning och rekrytering av Young Professionals - det är vår nisch och vårt expertområde. Vi hjälper företag att attrahera och rekrytera just denna målgrupp, som i dag blir mer och

Läs mer

Rebeca Hultman Dorothy Tse Marknadsplan-Pizza strut

Rebeca Hultman Dorothy Tse Marknadsplan-Pizza strut Marknadsplan-Pizza strut Innehå ll Inledning och bakgrund... 3 Marknadsanalys... 3 Marknadsmix... 4 Problembakgrund... 7 SWOT-analys... 8 Styrkor... 8 Svagheter... 8 Möjligheter... 8 Hot... 9 PEST-analys...

Läs mer

ITK MÖTER. Caroline Johansson vill gärna vara lite nervös när hon går till jobbet. 46 IT-KANALEN.SE

ITK MÖTER. Caroline Johansson vill gärna vara lite nervös när hon går till jobbet. 46 IT-KANALEN.SE Caroline Johansson vill gärna vara lite nervös när hon går till jobbet. 46 IT-KANALEN.SE INGEN MINNS EN FEGIS HON FLYTTADE TILL STOCKHOLM SOM 15-ÅRING OCH GICK SNART I TELE2:S HÅRDA SKOLA. IDAG ÄR HON

Läs mer

Marknadsföring på internet suger...

Marknadsföring på internet suger... Marknadsföring på internet suger... så varför inte ta den mest uppenbara vägen till fler kunder? Skriven av: Jesper Lindén affärscoach, författare, talare och marknadsförare på internet Om ungefär 10 min

Läs mer

Människorna och möjligheterna

Människorna och möjligheterna Människorna och möjligheterna Vi anställer inte invandrare. Vårt bidrag till ett mer integrerat samhälle. Vi anställer inte personer med svensk bakgrund heller, vi anställer individer. Hos oss är ambition

Läs mer

Gladare måndagar. Innehåller medlemsanmälan. Just nu kan du prova oss utan kostnad i tre månader.* Sms:a Vision till 72672

Gladare måndagar. Innehåller medlemsanmälan. Just nu kan du prova oss utan kostnad i tre månader.* Sms:a Vision till 72672 Gladare måndagar. Innehåller medlemsanmälan Just nu kan du prova oss utan kostnad i tre månader.* Sms:a Vision till 72672 *Om du är under 30 betalar du endast 100 kr för hela första året Vi är fackförbundet

Läs mer

16 personer har anställts. 28 deltagare,

16 personer har anställts. 28 deltagare, Kil, Rieada och Dana Här får jag göra det jag är bäst på. DANA SID 7 KIL SID 6 De tre jobbar i kooperativ som de fått hjälp att utveckla inom den sociala företagsinkubatorn Sfinx. Kooperativen är ett resultat

Läs mer

Framgångsrik organisering

Framgångsrik organisering Framgångsrik organisering Framgångsrik organisering för arbetsplatsklubbar Till dig som är förtroendevald Ialla tider har människan sökt gemenskap. För att lättare ta sig genom svårigheter, men också för

Läs mer

Följ med på en spännande resa!

Följ med på en spännande resa! Följ med på en spännande resa! » Idag är vi en av Sveriges största teknikkonsulter inom el- och säkerhetsområdet. En utveckling som inte hade varit möjlig utan våra engagerade och kompetenta medarbetare.

Läs mer

Visita en del av en växande framtidsbransch

Visita en del av en växande framtidsbransch Bli medlem Visita en del av en växande framtidsbransch FÖR DIG SOM VERKAR INOM BESÖKSNÄRINGEN HAR Visita jobbat i över hundra år. Vi har sedan starten arbetat för branschens utveckling och för att våra

Läs mer

December månads företag: Bastuträsk Charkuteri AB - Topp Chark

December månads företag: Bastuträsk Charkuteri AB - Topp Chark December månads företag: Bastuträsk Charkuteri AB - Topp Chark I Bastuträsk har man gjort korv till försäljning i 118 år, det är en fin Västerbottnisk mattradition som man ser att ägarna Mattias Berg och

Läs mer

påtända osläckbara själar Idéskaparna

påtända osläckbara själar Idéskaparna påtända osläckbara själar Idéskaparna Påtända osläckbara själar Idéskaparna ek. för. 4 Påtända, osläckbara själar 5 Påtända osläckbara själar 2007 idéskaparna ek. för. 1:a upplagan, 1:a tryckningen ISBN:

Läs mer

OBSERVATIONSGUIDE VAGABOND

OBSERVATIONSGUIDE VAGABOND OBSERVATIONSGUIDE VAGABOND 8 mars 2010 OBSERVATIONSGUIDE VAGABOND Version 1.0 8 mars 2010 Projektledare: Anders Ankarlid Vårt uppdrag: Att hjälpa företag med service. Invent Observer har funnits sedan

Läs mer

Systematiskt jobbsök Per Norrman, Varberg 2015

Systematiskt jobbsök Per Norrman, Varberg 2015 Systematiskt jobbsök Per Norrman, Varberg 2015 Innehållsförteckning 1.Inledning...3 2.Steg 1 Kartlägg behov...5 2.1.Kontakt 1 - Mejla...6 2.2.Mall för mejlutskick...6 2.3.Respons...7 2.4.Kontakt 2 Ringa

Läs mer