Danska mästerskapen. DM 2010

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Danska mästerskapen. DM 2010"

Transkript

1 Danska mästerskapen. DM i billackering är en tävling som tar plats i Silkeborg Tekniske Skole i Danmark. Här träffas lackerare från Danmark och även lackerare från andra länder i norden. Tävlingen pågår i tre dagar och utförs i olika moment. För att få delta i tävlingen måste man vara född 1989 eller senare. Max 9 deltagare får delta från Danmark och endas en från varje land i skandinavien. DM 2010 Danska mästerskapen i Billackering pågick från fredagen den 26 mars till Söndag den 28 mars I år var det 12 deltagare som tävlar om att bli Dansk mästare i billackering. Här finns också åtta domare som bedömmer alla moment som de tävlande utför. De tävlande och deras fabrikat: 1. Alexander B. Hansen, Spies Hecker (DK) 2. Rasmus H. Larsen, DuPont (DK) 3. Michael Hansen, Spies Hecker (DK) 4. Glenn H. Nielsen, Glasurit (DK) 5. Nickolai Clausen, Sikkens (DK) 6. Sina K. Andersen, Nexa (DK) 7. Mortern M. Pedersen, Sikkens (DK) 8. Erik Groth, Sikkens (SE) 9. Tommy Hauge, Spies Hecker (NO) 10. Alexander B. Vennersdorf, Spies Hecker (DK) 11. Jacob S. Andersen, Spies Hecker (DK) 12. Outii Sallinen, Spies Hecker (FN) Domarna: Jens Söndergaard Hansen Jan Holm Pedersen Mikkel Bjerg Torken Andersen Per Olesen Michael Elkjaer Björn Erik Tveiten Björn Wilhelmsson

2 De tävlandes moment är: Lackering av dörr (3h) Reparation och lackering av Toyota front (5h) Reparation och polering av dörr (4h) Dekoration på front (4h) Färgbrytning (3h) De tävlandes schema ser ut så att deltagarna med nr 1,3,5,7,9 och elva har följande: Fredag: Lackering av dörr Lackering och reparation av front. Lördag: Färgbrytning Reparation och polering av dörr. Söndag: Dekoration på front. Deltagare 2,4,6,8,10 och 12 har följande schema: Fredag: Lackering och reparation av front Färgbrytning. Lördag: Lackering av dörr Dekoration på front. Söndag:

3 Tävlingen började med ett öppningstal, sedan presentation av domare. Tävlande blev sedan informerade om hur allt skall gå till körde tävlingen igång. Varannan tävlande lackar en front och varannan en dörr. De utför momenten i olika ordning för att undvika köer vid boxarna. Delmoment dörren är en dörr som ej har någon skada, utan kommer direkt från fabrik, den är grundad och klar men den ska mattas ner och på med nonsanding. Sedan lackas i den kanske svåraste färgen som går att måla inom billackering... Silver. Fronten som de har 5h på sig att göra har flera moment som ska göras. Den har en skada fram i form av två bucklor, om fronten visar sig ha andra småskador markeras dom ut med blå tejp så att tävlande inte får minuspoäng för genomslipningar på de ställerna. Det är viktigt att tävlande i god tid läser och tänker igenom schemat med uppgifterna för att effektivt utföra arbetet riktigt. och planerna i tid hur de går till väga med de olika momenten för att inte slösa tid på onödiga saker. Man får inga extra poäng för att bli klar innan tiden är ute. Men om man inte blir klar i tid får man inga poäng på hela det momenten. Därför ska man satsa på att bli klar i tid, hellre leverera en halvtaskigt gjord produkt än att inte leverera alls. Varje tävlande har en egen ruta som är markerade med blåa linjer, inom dem får edast den tävlande och domare befinna sig. Under tävlingen får ej domare och tävlade prata med varandra. Tävlande får inte heller prata med någon annan när de utför de olika uppgifterna. Detta för att undvika fusk.

4 Domarna ger ut olika poäng beroende på moment. Till exempel när de gör dörren måste de ta en timeout när de gjort förberedelserna, dvs. när de mattat ner den och lagt nonsanding. De får inte bara poäng när momentet är slutfört utan även olika delar av momentet, förarbetet är nästan lika viktigt som slutrestultatet. Då när deltagaren bedömer sig klar med förberedelserna på dörren kommer de domare som har ansvar för den delen av det momentet dit och bedömer. De kan få 0-2 poäng beroende på hur noga de tvättat dörren. 0-5 hur de lagt nonsandingen, i jämförelse till instruktionerna de fått för den produkten. De kan även få 5 poäng om de klarat sig utan genomslipningar så plåten sticker fram. De bedömer alltså varje steg fram till färdig produkt. De bedömer även hur noga man använder skyddsutrustningen. Man tappar väldigt mycket poäng om man slarvar med hanskar, mask, skyddsglasögon och hörselskydd. När tävlande gör momentet fronten börjar de med att noga tvätta av den. Sedan slipa skadan plåtren, spackla och matta resten av fronten. Här gäller det att tänka effektivt. Om man börjar med att matta av fronten sedan slipa plåtrent sedan börja spackla har man inget att göra medan spacklet härdar, och förlorar på så vis en massa värdefull tid. Om man istället börjar med att slipa skadan sedan spackla den, och medan spacklet härdar mattar man ner resten av fronten, har man något att göra hela tiden och spar på så vis tid. När de spacklar fronten har de bara två spacklingar på sig att göra det bra. Om de spacklar fler gånger får de inga poäng alls på spacklingen. Men om andra spacklingen blir så dålig att den riskerar att försämra slutresultatet jättemycket kanske man ska överväga att offra spacklingspoängen. Det är en bedömningsfråga de får ta själv och i en pressad situtation är det nog inte det lättaste.

5 Färgbrytningsövningen går till så att kort sprayade med två olika kulörer delas ut till varje tävlande. De får även fem olika färger i en viss mängd. Deras uppgift är att bryta de två olika färgerna på korten utav de fem färgerna de får. Sedan bedömer domarna hur lika deras färdigbrytna färg är jämfört med den de skulle efterlikna. De kan även få 0-2 poäng beroende på hur noga de har vart med skyddutrustningen. Förutom själva tävlingen så är det montrar överallt där olika färgtillverkare och sponsorer visar upp sina produkter. Även Thomas från Tyskland var där och hade ett informationsmöte om Paintwork@Europe. Camille Cederlund höll en motivlackeringskurs i ett klassrum brevid tävlingslokalen i två dagar för de som anmält sig till den. Där var även Elias och hjälpte till. I en annan byggnad hade skyltmålare regionsmästerskap, rumsmålare hade sitt skolmästerskap och så var det DM för skadereparatörer. Syftet med själva tävlingen för Danmarks del är att få fram den bästa möjliga talangen att representera Danmark i World Skills Competition. Vilket innebär att om en tävlande från ett annat nordiskt land skulle komma på första plats, skulle fortfarande den bästa dansken få gå vidare till världmästerskapet.

6 Vinnare i år var Glen H. Nielsen. På andra plats kom Michael Juul Rasmussen och på tredje plats Alexander B. Hansen. Danska organisationen kommer nu ställa väldigt höga krav på vinnaren. Han kommer troligtvis få läsa kvällskurser på engelska och träna riktigt hårt med billackering fram till VM. Danmark satsar väldigt hårt på sånna här tävlingar så Glenn får se fram emot ett mycket händelserikt och kämpigt år. Vi önskar honom lycka till i framtiden och på världsmästerskapet som kommer hållas i London Skriven av Emelie D och Sofie P. Layout av Sofie P.

Tomas Engström - Mästare i 2010 Hansen Racing Camaro Cup

Tomas Engström - Mästare i 2010 Hansen Racing Camaro Cup nr 14 20101004 Tomas Engström - Mästare i 2010 Hansen Racing Camaro Cup Det blev en riktigt nagelbitarhelg för oss Gulf race fans. Men till slut visade Tomas upp mästerlig körning och säkrade cupsegern.

Läs mer

Nationell simultantävling

Nationell simultantävling Nationell simultantävling Givsamling 19/3 2018 Kommentarer av Sanna Clementsson SVENSKA BRIDGEFÖRBUNDET Nordisk Standard Kommentarerna till simultantävlingarna baseras på budsystemet Nordisk Standard.

Läs mer

Dag, datum Grupp, match Resultat Ort, land

Dag, datum Grupp, match Resultat Ort, land VM i Danmark 2018 2018 IIHF Ice Hockey World Championship spelades i Royal Arena, Köpenhamn, Danmark, och Jyske Bank Boxen, Herning, Danmark, under tiden den 4-20 maj 2018. Grupp A i Köpenhamn, Danmark

Läs mer

Kort information om våra kursveckor i Falun 2012-2013.

Kort information om våra kursveckor i Falun 2012-2013. Kort information om våra kursveckor i Falun 2012-2013. v.34+36 Spackling, åk2: Eleven utför praktisk arbete. Eleven spacklar två plåtar med tio skador vardera och en rundad plåt. Det är träning inför spackelprovet.

Läs mer

Nationell simultantävling

Nationell simultantävling Nationell simultantävling Givsamling 8/5 2017 Kommentarer av Sanna Clementsson SVENSKA BRIDGEFÖRBUNDET Nordisk Standard Kommentarerna till simultantävlingarna baseras på budsystemet Nordisk Standard. Det

Läs mer

Nationell simultantävling

Nationell simultantävling Nationell simultantävling Givsamling 11/2 2018 Kommentarer av Sanna Clementsson SVENSKA BRIDGEFÖRBUNDET Nordisk Standard Kommentarerna till simultantävlingarna baseras på budsystemet Nordisk Standard.

Läs mer

Målning av hytt. Hyttens utvändiga plastdelar. Detta dokument innehåller information om målning av hyttens plast- och plåtdelar.

Målning av hytt. Hyttens utvändiga plastdelar. Detta dokument innehåller information om målning av hyttens plast- och plåtdelar. Allmänt Allmänt Detta dokument innehåller information om målning av hyttens plast- och plåtdelar. Hyttens utvändiga plastdelar De utvändiga plastdelarna på hytten är tillverkade i polyesterplast förstärkt

Läs mer

Nationell simultantävling

Nationell simultantävling Nationell simultantävling Givsamling 11/3 2018 Kommentarer av Sanna Clementsson SVENSKA BRIDGEFÖRBUNDET Nordisk Standard Kommentarerna till simultantävlingarna baseras på budsystemet Nordisk Standard.

Läs mer

Grimmen 2011. Vänorts besök och Judo tävling. Tyskland

Grimmen 2011. Vänorts besök och Judo tävling. Tyskland Grimmen 2011 Vänorts besök och Judo tävling Tyskland 2-4 December 2011 Grimmen 2011, Sida!1 Nya vänner i Grimmen! Vänortsbesök Tidigt i våras damp det ner ett mail ifrån en Ralf Päplow ifrån Judoklubben

Läs mer

Månadsbrev - Järfälla konstsim

Månadsbrev - Järfälla konstsim Månadsbrev - Järfälla konstsim JUNI Sommaruppvisning Junior SM & SM Junior EM Månadsbrev Vårterminen har lidit mot sitt slut och det är nu äntligen dags för sommar! Vi hoppas att alla har haft en härlig

Läs mer

Nationell simultantävling

Nationell simultantävling Nationell simultantävling Givsamling 22/2 2017 Kommentarer av Sanna Clementsson SVENSKA BRIDGEFÖRBUNDET Nordisk Standard Kommentarerna till simultantävlingarna baseras på budsystemet Nordisk Standard.

Läs mer

Nationell simultantävling

Nationell simultantävling Nationell simultantävling Givsamling 23/4 2018 Kommentarer av Sanna Clementsson SVENSKA BRIDGEFÖRBUNDET Nordisk Standard Kommentarerna till simultantävlingarna baseras på budsystemet Nordisk Standard.

Läs mer

DEN HÅLLBARA FÄRGEN MÅLA TAK ARBETSRÅD INOMHUS

DEN HÅLLBARA FÄRGEN MÅLA TAK ARBETSRÅD INOMHUS DEN HÅLLBARA FÄRGEN MÅLA TAK ARBETSRÅD INOMHUS DET HÄR BEHÖVER DU FÖR ATT MÅLA TAK! Täckpapper eller plast till ytor som skall skyddas Tvättsvampar och trasor samt en hink Beckers Målartvätt Gummihandskar,

Läs mer

Mitt USA I augusti 2013 flyttade jag till North Carolina, USA. Mitt enda mål var att bli en bättre simmerska, men det jag inte visste då var att mycket mer än min simning skulle utvecklas. Jag är född

Läs mer

Lönsboda Pistolskytteklubb, Sverige. Danskträffden den 2 oktober, 2004, Dagskjutningen Grov 9 mm +32 mm

Lönsboda Pistolskytteklubb, Sverige. Danskträffden den 2 oktober, 2004, Dagskjutningen Grov 9 mm +32 mm Danskträffden den 2 oktober, 2004, Dagskjutningen Grov 9 mm +32 mm 1 Jens P. Jensen b Fensmark 3 5 5 6 4 3 4 1 = 31/23 2 Rickard Thers a Stenlöse 5 3 1 5 5 2 2 5 = 28/22 3 Jesper Rasmusen a Kg.Lyngby 3

Läs mer

REGIONSEMIFINAL 2017 LAGEN

REGIONSEMIFINAL 2017 LAGEN REGIONSEMIFINAL 2017 LAGEN 1. Pappersjobb Det vanligaste pappersformatet i Europa heter A-serien. Ett papper med storleken 210 x 297 mm har formatet A4. Förhållandet mellan kortsidan och långsidan på alla

Läs mer

Regler för Robotfemkamp under Robot-SM 2011

Regler för Robotfemkamp under Robot-SM 2011 Regler för Robotfemkamp under Robot-SM 2011 Sammanfattning av tävlingsgrenen Robotfemkamp innebär att en helt autonom robot skall tävla i fem olika grenar med olika karakteristiska uppgifter. Dessa är

Läs mer

Nationell simultantävling

Nationell simultantävling Nationell simultantävling Givsamling 22/5 2017 Kommentarer av Sanna Clementsson SVENSKA BRIDGEFÖRBUNDET Nordisk Standard Kommentarerna till simultantävlingarna baseras på budsystemet Nordisk Standard.

Läs mer

Nationell simultantävling

Nationell simultantävling Nationell simultantävling Givsamling 11/9 2017 Kommentarer av Sanna Clementsson SVENSKA BRIDGEFÖRBUNDET Nordisk Standard Kommentarerna till simultantävlingarna baseras på budsystemet Nordisk Standard.

Läs mer

SM i klassisk Styrkelyft 2012

SM i klassisk Styrkelyft 2012 SM i klassisk Styrkelyft 2012 Den 27-29 januari arrangerades SM i Klassisk Styrkelyft uppe i Östersund. Speciellt för årets arrangemang var att man arrangerade tävlingen i samband med SM-veckan, ett vecka

Läs mer

Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen

Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen Verksamhetsberättelse år 2003 Januari Annonsprojekt På initiativ av ITF sektionens styrelse inleddes ett annonsprojekt för sektionens klubbar i tidningen Fighter

Läs mer

Resultatlista. Skurup Sparbank Open 9 november 2013 i Skurupshallen. Skurup

Resultatlista. Skurup Sparbank Open 9 november 2013 i Skurupshallen. Skurup Resultatlista Skurup Sparbank Open 9 november 2013 i Skurupshallen. Skurup Arrangör: Skurups Bågskytteklubb Tävlingen genomfördes i 2 olika tävlingar dels med 12meters tävling med 10 och 13 klasserna tillsammans

Läs mer

Känguru 2018 Benjamin (åk 6 och 7)

Känguru 2018 Benjamin (åk 6 och 7) sida 0 / 8 NAMN KLASS Poängsumma: Känguruskutt: Lösgör svarsblanketten. Skriv ditt svarsalternativ under uppgiftsnumret. Ett rätt svar ger 3, 4 eller 5 poäng. I varje uppgift är exakt ett svar korrekt.

Läs mer

LEGOFOXES 2008 DAGBOK. Sanna Josefsson, Evelina Haraldsson, Ellinor Persson, Erika Åmansson, Emelie Sundqvist Kroon, Maja Oskarsson

LEGOFOXES 2008 DAGBOK. Sanna Josefsson, Evelina Haraldsson, Ellinor Persson, Erika Åmansson, Emelie Sundqvist Kroon, Maja Oskarsson LEGOFOXES 2008 DAGBOK Sanna Josefsson, Evelina Haraldsson, Ellinor Persson, Erika Åmansson, Emelie Sundqvist Kroon, Maja Oskarsson FLL DAGBOK 2008 FLL i fjol Vi såg ett problem med energin i skidstugan.

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Varvtid. Klass: 2, Formel + Spv Heat: 11, Tävling 1 Ring Knutstorp. AHG Timekeeping / Samsung Electronics. Datum & tid:

Varvtid. Klass: 2, Formel + Spv Heat: 11, Tävling 1 Ring Knutstorp. AHG Timekeeping / Samsung Electronics. Datum & tid: er 15 oktober 2006 Förare/Team: 1 Milton Lundström (S) van Diemen RF01 1 01:15.713 2 01:07.666 3 01:07.727 4 01:10.017 5 01:07.726 6 01:05.498 7 01:05.392 8 01:07.262 9 01:06.786 10 01:05.561 11 01:05.283

Läs mer

Stockholms DM och JDM i konstsim 2015

Stockholms DM och JDM i konstsim 2015 har nöjet att inbjuda till Stockholms DM och JDM i konstsim 2015 och Täby Synchro Cup 2015 Datum: Lördag 14:e februari 2015 Plats: Tibblebadet, Täby Tid: ca kl. 13.00 19.00 Stockholms Distrikts Mästerskap:

Läs mer

Lackeringsteknik ingår som en del i ytbehandling och avser våtmålning. Ämnet lackeringsteknik behandlar lackering av fordon.

Lackeringsteknik ingår som en del i ytbehandling och avser våtmålning. Ämnet lackeringsteknik behandlar lackering av fordon. LACKERINGSTEKNIK Lackeringsteknik ingår som en del i ytbehandling och avser våtmålning. Ämnet lackeringsteknik behandlar lackering av fordon. Ämnets syfte Undervisningen i ämnet lackeringsteknik ska syfta

Läs mer

Nationell simultantävling

Nationell simultantävling Nationell simultantävling Givsamling 6/11 2017 Kommentarer av Sanna Clementsson SVENSKA BRIDGEFÖRBUNDET Nordisk Standard Kommentarerna till simultantävlingarna baseras på budsystemet Nordisk Standard.

Läs mer

JNoM 2017 Pärnu Estland

JNoM 2017 Pärnu Estland JNoM 2017 Pärnu Estland Efter 2017 års rikskval gick Filippa Henriksson till JNoM i Pärnu Estland. Det är fem år sedan Estland arrangerade JNoM i Pärnu och då hade vi också två LBS seglare på plats Kristoffer

Läs mer

TIDSPLAN FÖR HUVUDFÖRHANDLING (Obs. tiderna är preliminära)

TIDSPLAN FÖR HUVUDFÖRHANDLING (Obs. tiderna är preliminära) 1 (5) DATUM FÖR HUVUDFÖRHANDLING Dag Datum Klockslag 1 Onsdagen den 1 augusti 2012 9.00-16.00 2 Torsdagen den 2 augusti 2012 9.00-16.30 3 Måndagen den 6 augusti 2012 9.00-16.00 4 Tisdagen den 7 augusti

Läs mer

WSKA World Shotokan Championship 22-23 September 2007/ BYDGOSZCZ POLEN

WSKA World Shotokan Championship 22-23 September 2007/ BYDGOSZCZ POLEN WSKA World Shotokan Championship 22-23 September 2007/ BYDGOSZCZ POLEN Fredagen den 21 September åkte en stor svensk trupp med buss och båt till Polen för att delta på Shotokan VM. Truppen bestod av: Juniorer:

Läs mer

JKA World Cup 2011 Thailand

JKA World Cup 2011 Thailand JKA World Cup 2011 Thailand Domare/Coacher: Ted Hedlund, Björn Grünstein, Kent Rantzow, Bengt Sonesson, Miroslav Unic Tävlande: Gülsah Akdag, Armina Barakovic, Victor Bull (Uros Milosavljevic), Phoung

Läs mer

Paintwork@Europe: Tyskland

Paintwork@Europe: Tyskland Paintwork@Europe: Tyskland Här är en liten sammanfattning av våran vecka i Tyskland: Text gjord av Emelie D och layout är gjord av Elias P Lördag: Vi lämnade Falun med tåg kl 09.24 på lördag förmiddag

Läs mer

Sportchef Träningskommitté

Sportchef Träningskommitté Sportchef Träningskommitté Hålla ordning och organisera MSS Träningar Träningskommittén Sportchef Lagkaptener Tränare Klassrepresentant, Optimist/Laser etc. Rådgivare Simon Landenstad, Sportchef MSS Emelie

Läs mer

Bridge. Färgernas rangordning: E K D kn Budgivning > kontrakt + Spel > poängresultat. 4 personer vid varje bord spelar i par

Bridge. Färgernas rangordning: E K D kn Budgivning > kontrakt + Spel > poängresultat. 4 personer vid varje bord spelar i par Bridge 4 personer vid varje bord spelar i par 52 kort = en vanlig kortlek utan jokrar Honnörer Hackor E K D kn 10 9 8 7 6 5 4 3 2 Budgivning > kontrakt + Spel > poängresultat Färgernas rangordning: Ta

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte i Svenska Jujutsufederationen

Protokoll från styrelsemöte i Svenska Jujutsufederationen Protokoll från styrelsemöte i Svenska Jujutsufederationen Tid: 2017-04-24, kl. 20.00 22.00 Plats: Skype. Närvarande: Tobias Back (ordförande), Dick Pettersson (vice ordförande), 76-87, Johan Pettersson

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Vi började året den 25 januari med ett möte och prisutdelning med MHF-Ungdom på Kulturum i Partille. Klubben fick 2á pris i lag 125cc och första

Läs mer

REGIONSEMIFINAL 2019 LAGEN

REGIONSEMIFINAL 2019 LAGEN REGIONSEMIFINAL 2019 LAGEN 1. Livets historia Ni får 6 lappar där det står några händelser i jordens/livets utveckling på. Häng upp lapparna på linan i rätt tidsordning med den tidigaste händelsen till

Läs mer

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Träffa linjen

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Träffa linjen Träffa linjen Övning nr. 1 Alla spelare samlas på en linje med boll. Avstånd till linjen som ska träffa ca 10-15 meter. Varje spelare försöker passa bollen mot linjen och låta den stanna exakt på linjen.

Läs mer

Nationell simultantävling

Nationell simultantävling Nationell simultantävling Givsamling 25/10 2017 Kommentarer av Sanna Clementsson SVENSKA BRIDGEFÖRBUNDET Nordisk Standard Kommentarerna till simultantävlingarna baseras på budsystemet Nordisk Standard.

Läs mer

Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / april 2017

Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / april 2017 www.itfsverige.se Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / 20-23 april 2017 Söndag 23 april kl. 17.45 Landslagstränare Arto Alahäivälä rapporterar från dagens tävlingar: Bloggen uppdateras av: Petra Dydiszko

Läs mer

För ovälkomna besök har vi även larm.

För ovälkomna besök har vi även larm. Byrå: The Gate, Kund: Järnia, Koncept: Det breda sortimentet har flera överraskningar, Copy: Fredrik Liljeberg the gate Priset gäller så långt lagret räcker, dock längst t o m 24 december 2001. Saeco Magic

Läs mer

Sidan x -till bridgens värld

Sidan x -till bridgens värld 3 x 3 -till bridgens värld Sidan 1 Vad är bridge? Bridge är ett kortspel som går ut på att vinna så mycket poäng som möjligt! Bridge är ett strategispel som bygger på samarbete mellan två personer! Det

Läs mer

Nationell simultantävling

Nationell simultantävling Nationell simultantävling Givsamling 4/4 2018 Kommentarer av Sanna Clementsson SVENSKA BRIDGEFÖRBUNDET Nordisk Standard Kommentarerna till simultantävlingarna baseras på budsystemet Nordisk Standard. Det

Läs mer

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Expressbollen

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Expressbollen Expressbollen Övning nr. 1 2 lag på varje långlinje i en rektangel på 15x25 meter. o Viktigt att va tydlig med mitten, d.v.s. markera mitten med koner. Varje spelare har en boll. Leken går ut på att sparka

Läs mer

Välkommen till Hockey Camp Sweden 2019 RIMBO, STOCKHOLM

Välkommen till Hockey Camp Sweden 2019 RIMBO, STOCKHOLM Välkommen till Hockey Camp Sweden 2019 RIMBO, STOCKHOLM Välkommen till Hockey Camp Sweden 2019 Hockey Camp Sweden grundades 1993 med en tydlig idé att ge spelare chansen att få hög nivå av träning med

Läs mer

DEN HÅLLBARA FÄRGEN MÅLA MÖBLER/ SNICKERIER ARBETSRÅD INOMHUS

DEN HÅLLBARA FÄRGEN MÅLA MÖBLER/ SNICKERIER ARBETSRÅD INOMHUS DEN HÅLLBARA FÄRGEN MÅLA MÖBLER/ SNICKERIER ARBETSRÅD INOMHUS MÅLA MÖBLER OCH SNICKERIER INOMHUS Med Beckers Elegant Aqua Lackfärg kan du måla det mesta i snickeriväg inomhus. Med snickerier menas fönster,

Läs mer

HSK Friidrott 06. Föräldramöte 12 oktober 2016

HSK Friidrott 06. Föräldramöte 12 oktober 2016 HSK Friidrott 06 Föräldramöte 12 oktober 2016 Agenda: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. Tränare/ledare samt administration. Röda tråden Träning inomhus Tävlingar och läger Tävlingskläder MyClub Foto till hemsidan

Läs mer

Europamästerskapen Glasgow, Skottland / oktober 2015

Europamästerskapen Glasgow, Skottland / oktober 2015 www.itfsverige.se Europamästerskapen Glasgow, Skottland / 22-25 oktober 2015 Bloggen skrivs av: Petra Dydiszko Söndag 25 oktober kl. 19.20 "Äntligen kom den efterlängtade medaljen. Damlaget kämpade stenhårt

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012

Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012 Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012 Vi började året den 7 januari med en klubbtävling som Sören Sandgren ordnade Vi kallade den Emfab Tomtetrial och blev sponsade av Emfab som stod

Läs mer

Nationell simultantävling

Nationell simultantävling Nationell simultantävling Givsamling 13/2 2018 Kommentarer av Sanna Clementsson SVENSKA BRIDGEFÖRBUNDET Nordisk Standard Kommentarerna till simultantävlingarna baseras på budsystemet Nordisk Standard.

Läs mer

600 deltagare. 14-15 Maj. Vi förväntar oss cirka. Vår Internationella tävling kommer att hållas den. Pilängshallen i Lomma

600 deltagare. 14-15 Maj. Vi förväntar oss cirka. Vår Internationella tävling kommer att hållas den. Pilängshallen i Lomma 2011 Vi kommer att arrangera Kamp & Poomsaetävling Vi förväntar oss cirka 600 deltagare Miniorer, Kadetter, Seniorer, Nybörjare & Avancerade Vår Internationella tävling kommer att hållas den 14-15 Maj

Läs mer

Mästare9 en lekfull och rolig händighetstävling för niondeklassare i Finland Mer info på: http://www.skillsfinland.fi/sv/mastare9

Mästare9 en lekfull och rolig händighetstävling för niondeklassare i Finland Mer info på: http://www.skillsfinland.fi/sv/mastare9 Mästare9 en lekfull och rolig händighetstävling för niondeklassare i Finland Mer info på: http://www.skillsfinland.fi/sv/mastare9 Parallelle sesjon: Yrkeskonkurranser eksempler fra Norge, Danmark och Finland

Läs mer

Svenska Brottningsförbundet Swedish Wrestling Federation

Svenska Brottningsförbundet Swedish Wrestling Federation Svenska Brottningsförbundet Swedish Wrestling Federation Fédération Suédoise de Lutte Rapport från Fristilslandslaget tävling och träningsläger i Järvenpää Finland. Fredagen den 14 juni reste fristilslandslaget

Läs mer

Nationell simultantävling

Nationell simultantävling Nationell simultantävling Givsamling 7/5 2018 Kommentarer av Sanna Clementsson SVENSKA BRIDGEFÖRBUNDET Nordisk Standard Kommentarerna till simultantävlingarna baseras på budsystemet Nordisk Standard. Det

Läs mer

Måla rätt inomhus VÄGGAR & TAK

Måla rätt inomhus VÄGGAR & TAK Måla rätt inomhus VÄGGAR & TAK Förord Med ny färg på väggarna kan du förändra hela upplevelsen av ett rum. Därför är det ett spännande och mycket roligt projekt du har framför dig när du ska måla ditt

Läs mer

Information inför Riksfinalen 2017

Information inför Riksfinalen 2017 Information inför Riksfinalen 2017 ABB Arena syd, Västerås lördag 3 juni Så här ser det ut vid Riksfinalen i Västerås. Cirka 2500 barn och nästan lika många tillresta föräldrar, syskon, lärare m.fl. fyller

Läs mer

DASU Mesterskaber Danish Masters

DASU Mesterskaber Danish Masters DASU Mesterskaber 2019-65 - TC klassen 1 7 3 Benny Hall Ford Lotus Cortina ASKH 10 10 10 30 2 289 3 Henrik Fuglede Nielsen Ford Falcon Sprint AAS 8 8 8 24 3 16 1 Finn Ørum Christensen Volvo PV 544 HMS

Läs mer

2003 IIHF World Championship Pool A spelas i Helsingfors, Åbo och Tammerfors, Finland, 26 april-11 maj 2003.

2003 IIHF World Championship Pool A spelas i Helsingfors, Åbo och Tammerfors, Finland, 26 april-11 maj 2003. VM I FINLAND 2003 2003 IIHF World Championship Pool A spelas i Helsingfors, Åbo och Tammerfors, Finland, 26 april-11 maj 2003. Helsingfors Tammerfors Åbo Helsingfors Grupp A Grupp B Grupp C Grupp D Slovakien

Läs mer

Mötesantecknigar vid Höstmöte i Enduro. Scandic Billingen, Skövde 2011-11-12

Mötesantecknigar vid Höstmöte i Enduro. Scandic Billingen, Skövde 2011-11-12 Mötesantecknigar vid Höstmöte i Enduro Scandic Billingen, Skövde 2011-11-12 Inledning Mötet inleddes av en föreläsning i säkerhet med Hugo Mellander. Endurosektionen presenterades med dess medhjälpare.

Läs mer

2007 IIHF World Championship spelas i Khodynka Arena i Moskva, och Arena Mytischi i Mytischi, Ryssland, 27 april-13 maj 2007.

2007 IIHF World Championship spelas i Khodynka Arena i Moskva, och Arena Mytischi i Mytischi, Ryssland, 27 april-13 maj 2007. VM I RYSSLAND 2007 2007 IIHF World Championship spelas i Khodynka Arena i Moskva, och Arena Mytischi i Mytischi, Ryssland, 27 april-13 maj 2007. Moskva Moskva Moskva Moskva Khodynka Arena Khodynka Arena

Läs mer

MyTraining. Online-utbildning för dina anställda. Spies Hecker helt enkelt närmare. Spies Hecker ingår i Axalta Coating Systems

MyTraining. Online-utbildning för dina anställda. Spies Hecker helt enkelt närmare. Spies Hecker ingår i Axalta Coating Systems MyTraining. Online-utbildning för dina anställda. Spies Hecker helt enkelt närmare. Spies Hecker ingår i Axalta Coating Systems MyTraining, den nya utbildningstekniken för personlig fortbildning. Vårt

Läs mer

sätt att berömma ditt barn för att bygga självkänsla och grit.

sätt att berömma ditt barn för att bygga självkänsla och grit. 10 sätt att berömma ditt barn för att bygga självkänsla och grit. Du vill berömma ditt barn när hon eller han gjort något bra. Men visste du att ditt beröm kan stjälpa mer än hjälpa? Här är 10 tips för

Läs mer

Fordonsdelar: Lackera nya delar vid komplett byte (elverktyg)

Fordonsdelar: Lackera nya delar vid komplett byte (elverktyg) Nr 522 Fordonsdelar: Lackera nya delar vid komplett byte (elverktyg) A Beskrivning I detta användningsexempel beskriver vi slipmomenten vid en omlackering med ny färg eller en fullständig omlackering av

Läs mer

SEPTEMBER VM-silver till lag Wranå. Curly Camp i Danderyd. gantrack1.com

SEPTEMBER VM-silver till lag Wranå. Curly Camp i Danderyd. gantrack1.com SEPTEMBER 2015 gantrack1.com VM-silver till lag Wranå BERN, SCHWEIZ 12-20 september 2015. Totalt 36 lag fanns med i startfältet i curlinghistoriens första mixed-vm och det blev ett historiskt VM-silver

Läs mer

Regelbok. East Heart Competition

Regelbok. East Heart Competition Regelbok East Heart Competition Senast uppdaterad: 31 augusti 2014 Tävlingsgrupper: S i d a 1 Starter är till för dig som tävlat max två (2) gånger innan East Heart eller på en motsvarande nivå på fun

Läs mer

Tre Kronor Legends meritsammanställning

Tre Kronor Legends meritsammanställning Tre Kronor Legends meritsammanställning MÅLVAKTER; 1. MAGNUS ERIKSSON Landskamper: 31 A-landskamper Nationella meriter: spelat 5 säsonger i Elitserien med Västerås IK och Färjestad BK. Internationella

Läs mer

REGLER FÖR NORDISKA MÄSTERSKAPEN I LYDNAD

REGLER FÖR NORDISKA MÄSTERSKAPEN I LYDNAD 1 REGLER FÖR NORDISKA MÄSTERSKAPEN I LYDNAD Dessa regler har utarbetats av NKU:s Lydnadskommittè, bestående av representanter nominerade av DKK, FKK, NKK och SKK. Reglerna har fastställts vid NKU/AU möte

Läs mer

MATCHPROGRAM 2018/2019

MATCHPROGRAM 2018/2019 MATCHPROGRAM 2018/2019 #VIÄRSKOGHALL HERRAR DIV. 1 VÄSTRA SVEALAND VI HÄLSAR DAGENS MOTSTÅNDARE OCH TILLRESTA SUPPORTRAR VÄLKOMNA TILL HAMMARÖ ARENA! CHEFSTRÄNARE SIMON KLEIN HAR ORDET Årets sista hemmamatch(förhoppningsvis

Läs mer

Fredagen den 7 maj 2010 D 1 USA-Tyskland 1-2 (0-0, 0-1, 1-0, 0-1) Veltins-Arena, Gelsenkirchen Efter i Overtime

Fredagen den 7 maj 2010 D 1 USA-Tyskland 1-2 (0-0, 0-1, 1-0, 0-1) Veltins-Arena, Gelsenkirchen Efter i Overtime VM I TYSKLAND 2010 2010 IIHF World Championship spelas i Veltins-Arena, Gelsenkirchen, SAP ARENA, Mannheim och Lanxess Arena, Köln, Tyskland, under tiden 7-23 maj 2010. Köln Mannheim Mannheim Köln och

Läs mer

Rättviks Simförening

Rättviks Simförening Rättviks Simförening Agenda 1. Rättviks Simförenings bildande 2. Verksamhet idé 3. Verksamhetens mål 4. Traditioner 5. Förenings struktur 6. Styrelse 2012 7. Träning 8. Tränings grupper 9. Tränings tider

Läs mer

Måla möbler & snickerier. Arbetsråd för Servalac Aqua Täckfärg och Servalac Exklusiv Täckfärg.

Måla möbler & snickerier. Arbetsråd för Servalac Aqua Täckfärg och Servalac Exklusiv Täckfärg. Måla möbler & snickerier Arbetsråd för Servalac Aqua Täckfärg och Servalac Exklusiv Täckfärg. Sveriges populäraste lackfärg. Servalac Aqua Täckfärg trä & metall. Servalac Aqua är en vattenspädbar och miljöanpassad

Läs mer

Express Plus Clearcoat. P HS Plus Clearcoat P HS Plus Hardener P Express Thinner P Express Thinner High Temperature

Express Plus Clearcoat. P HS Plus Clearcoat P HS Plus Hardener P Express Thinner P Express Thinner High Temperature Produktdatablad Express Plus Clearcoat P190-8000 J3070V Produktdatablad Juni 2016 INTERNATIONELLT MASTERDOKUMENT, ENDAST FÖR PROFESSIONELLT BRUK J3070V Express Plus Clearcoat P190-8000 Produkt Beskrivning

Läs mer

Inge Edström. Mannen bakom Forsmo-pirken, Ingepirken och Inges smycken. av Magnus Eriksson

Inge Edström. Mannen bakom Forsmo-pirken, Ingepirken och Inges smycken. av Magnus Eriksson Inge Edström. Mannen bakom Forsmo-pirken, Ingepirken och Inges smycken. av Magnus Eriksson Här har vi mannen som tillverkat en pirk med många meriter. Det har tagits både guld, silver, brons i lag och

Läs mer

2007 IIHF World Championship spelades i Khodynka Arena i Moskva, och Arena Mytischi i Mytischi, Ryssland, 27 april-13 maj 2007.

2007 IIHF World Championship spelades i Khodynka Arena i Moskva, och Arena Mytischi i Mytischi, Ryssland, 27 april-13 maj 2007. VM I RYSSLAND 2007 2007 IIHF World Championship spelades i Khodynka Arena i Moskva, och Arena Mytischi i Mytischi, Ryssland, 27 april-13 maj 2007. Moskva Moskva Moskva Moskva Khodynka Arena Khodynka Arena

Läs mer

E G. F = Max. 900 mm H D

E G. F = Max. 900 mm H D SOLOPANEL Fig. 1 E A G B F C Väggskena UD 28/27 H D Skruv SN 3,5 x 30 CD-profil 60/27 Kryssbeslag (typen beror på monteringshöjden) Skivkant A = Max. 300 mm B = Max. 333 mm C = Max. 900 mm D = Max.900

Läs mer

Har farten men inte turen

Har farten men inte turen Har farten men inte turen Nu har vi varit i granlandet i väster och tävlat, denna gång var det i Padborg Park i mellersta Jylland. Det var en riktigt rolig bana med mycket dolda krön och branta upp och

Läs mer

VM-kval i mormyska till VM 2017

VM-kval i mormyska till VM 2017 Daladistriktet i samarbete med Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund inbjuder till VM-kval i mormyska till VM 2017 Tävlingarna kommer att hållas på Övre Herten i Bollnäs Tävlingar: 4 deltävlingar

Läs mer

Nationell simultantävling

Nationell simultantävling Nationell simultantävling Givsamling 5/12 2018 Kommentarer av Sanna Clementsson SVENSKA BRIDGEFÖRBUNDET Nordisk Standard Kommentarerna till simultantävlingarna baseras på budsystemet Nordisk Standard.

Läs mer

Välkommen till ett nytt utvecklingsprojekt för den halländska innebandyn!

Välkommen till ett nytt utvecklingsprojekt för den halländska innebandyn! Välkommen till ett nytt utvecklingsprojekt för den halländska innebandyn! Aldrig har intresset för utbildning och utveckling varit så stort i distriktet som just nu och därför erbjuder vi alla halländska

Läs mer

9. august 2019 Company Day 2019 LEADERBOARD. Pos Navn Klub Medlemsnr. HCP SPH Total Afg. A-rækken

9. august 2019 Company Day 2019 LEADERBOARD. Pos Navn Klub Medlemsnr. HCP SPH Total Afg. A-rækken A-rækken 1 LAURIDSEN, Susanna Breinholtgård Golf Klub 78-2673 14,0 17 42 2 JENSEN, Ivan Hornshøi Breinholtgård Golf Klub 78-1191 10,3 13 41 S9 3 KRISTIANSEN, Michael John Munk Esbjerg Golfklub 3-2185 12,7

Läs mer

Frånvarande Per Gylland, Norge. Ordförande Carina Savander-Ranne öppnade mötet kl

Frånvarande Per Gylland, Norge. Ordförande Carina Savander-Ranne öppnade mötet kl NORDISKA KENNELUNIUNEN Protokoll Lydnadskommittén 29.12.2015 Datum 29.12.2016 Plats Vanda flyplats, Congress T2 Närvarande Carina Savander-Ranne, Finland ordförande Erhard Jörgensen, Danmark Thomas Lundin,

Läs mer

PM Speedo open Öppen klass 0-99 år A 17 år och äldre B år C 14 år och yngre

PM Speedo open Öppen klass 0-99 år A 17 år och äldre B år C 14 år och yngre PM Speedo open 2018 Välkomna till Göteborg för ännu ett speedo open. Denna gång går tävlingarna i Valhallabadet då Åbybadet dessvärre ligger i reparation. Men detta hindrar inte oss från att dunka hårt

Läs mer

Föräldramöte P08:

Föräldramöte P08: Föräldramöte P08:10 2017-03-28 Agenda: Introduktion och presentation närvarande Träningsinformation Information om Sankt Erikscupen Övriga cuper Cafeteriabemanning 25-27 augusti Lagkassan Lagaktiviteter

Läs mer

Nationell simultantävling

Nationell simultantävling Nationell simultantävling Givsamling 31/8 2017 Kommentarer av Sanna Clementsson SVENSKA BRIDGEFÖRBUNDET Nordisk Standard Kommentarerna till simultantävlingarna baseras på budsystemet Nordisk Standard.

Läs mer

Resultatslista SHORT TRACK SM 2014. Malmö Isstadion

Resultatslista SHORT TRACK SM 2014. Malmö Isstadion Resultatslista SHORT TRACK SM 2014 Malmö Isstadion 5-6 APRIL 2014 SM i Short Track 5-6 april 2014 Funktionärer Domare Assisterande domare Christian Örnberg Linda Liljedahl Tävlingsledare Assisterande tävlingsledare

Läs mer

Monteringsanvisning. Spänning Area mm 2 12 kv kv Injustering av kabel. Allmän kontroll

Monteringsanvisning. Spänning Area mm 2 12 kv kv Injustering av kabel. Allmän kontroll Monteringsanvisning Isolerat Parallell anslutningsdon för 3-ledare PEX-kabel upp till 24kV 630A 12 kv 50-95 mm2 / 24 kv 25-70 mm² inklusive partskärmningssats TYP: CTKSP 12242570 Artikelnummer: 0702112

Läs mer

Nordiska mästerskapen 2013

Nordiska mästerskapen 2013 Välkommen till Nordiska mästerskapen 2013 Fält- och banskytte Varberg - Hajom 6-7 september Ett arrangemang i samarbete mellan: Hallands Västra götalands Falkenbergs Varbergs gevärssektion gevärssektion

Läs mer

NORDISKA MÄSTERSKAPEN I CASTING & FLUGKASTNING

NORDISKA MÄSTERSKAPEN I CASTING & FLUGKASTNING SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HAR NÖJET ATT BJUDA IN ER TILL NORDISKA MÄSTERSKAPEN I CASTING & FLUGKASTNING 2015 www.casting.se - officiell hemsida för Nordiska Mästerskapen i Casting & Flugkastning 2015. Eskilstuna

Läs mer

Resultat Landskamp Nordisk Trap Forshaga J & SPSK 13-14 Augusti 2011

Resultat Landskamp Nordisk Trap Forshaga J & SPSK 13-14 Augusti 2011 Resultat Landskamp Nordisk Trap Forshaga J & SPSK 13-14 Augusti 2011 Då var årets landskamp till ända och det har varit en stor ära för Forshaga J & SPSK att få arrangera landskamp och skandinaviskt mästerskap

Läs mer

If SO Tour. Originalet. Världens första Mini-, Midi-, Maxitennistour

If SO Tour. Originalet. Världens första Mini-, Midi-, Maxitennistour If SO Tour Originalet. Världens första Mini-, Midi-, Maxitennistour Projektledare Anders Heimklo Till vardags Stockholms Tennisförbund Historik Gunnar Lindahl, Stefan Malmqvist, Per Henricsson, Jan Himberg

Läs mer

Jag har aldrig haft nån plan B

Jag har aldrig haft nån plan B Jag har aldrig haft nån plan B En intervju med Nicke Andersson Som (grundande) medlem av flera välkända band spelar låtskrivaren, sångaren, gitarristen och trummisen Nicke Andersson sedan flera decennier

Läs mer

När man spelar på och har likvärdiga kort (i följd), sticker man med det lägsta kortet. Detta är alltså omvänt mot när man spelar ut till ett stick.

När man spelar på och har likvärdiga kort (i följd), sticker man med det lägsta kortet. Detta är alltså omvänt mot när man spelar ut till ett stick. KURSMATERIAL SJU ÖVERSIKT AVSNITT Påspel Kravbud Upplysningsdubbling Fjärde färg PÅSPEL Lite repetition Spelar partnern en färg (utspel eller inne i spelet och du alltså spelar på som tredje spelare i

Läs mer

Generell hjälpreda framtagen av Svenska Lusitanosällskapet

Generell hjälpreda framtagen av Svenska Lusitanosällskapet Guide för Avelsvärdering och utställning av lusitano Generell hjälpreda framtagen av Svenska Lusitanosällskapet De flesta lusitanos avelsvärderas runt fyra års ålder. Ston visas för hand och hingstar uppsuttet

Läs mer

Nationell simultantävling

Nationell simultantävling Nationell simultantävling Givsamling 30/3 2017 Kommentarer av Sanna Clementsson SVENSKA BRIDGEFÖRBUNDET Nordisk Standard Kommentarerna till simultantävlingarna baseras på budsystemet Nordisk Standard.

Läs mer

Drift och Underhåll Dörrar från Daloc

Drift och Underhåll Dörrar från Daloc DALOC DU BSAB 96 NCS.2 1108 Drift och Underhåll Dörrar från Daloc DALOC SI BSAB 96 NCS.2 1039 Skötselinstruktion för Dalocdörrar ALLMÄNT För att en dörr skall ha en perfekt funktion under många år, krävs

Läs mer

SEGLARSKOLA V. 32 13 barn som genomförde kurs på grön nybörjarnivå och fick seglarmärket i brons samt SSF diplom. 5 ledare och många föräldrar

SEGLARSKOLA V. 32 13 barn som genomförde kurs på grön nybörjarnivå och fick seglarmärket i brons samt SSF diplom. 5 ledare och många föräldrar Säsongen 2013 SEGLARSKOLA V. 32 13 barn som genomförde kurs på grön nybörjarnivå och fick seglarmärket i brons samt SSF diplom. 5 ledare och många föräldrar jobbade under denna fantastiska vecka. GRÖN

Läs mer

Total placering Fitness Five Plats 17 av 37 tjejer

Total placering Fitness Five Plats 17 av 37 tjejer Total placering Fitness Five Plats 17 av 37 tjejer Resultat i fallande ordning från samtliga deltävlingar. 14 tjejer gick till final. Som ni ser är jag alltså 2 reps från finalplats! Resultat i fallande

Läs mer