HÄLSA UTVECKLING ARBETE 2.0

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HÄLSA UTVECKLING ARBETE 2.0"

Transkript

1 HÄLSA UTVECKLING ARBETE 2.0

2 HÄLSA UTVECKLING ARBETE HÄLSA UTVECKLING ARBETE HUA 2.0 Vi erbjuder långtidsarbetslösa och nyanlända praktik och kompetensutveckling för att komma närmare arbetslivet. Vår målsättning är att alla våra aktiviteter skall präglas av flexibilitet, lyhördhet och ett stort engagemang. Vi inser att varje deltagare är unik och måste bemötas utifrån sina speciella förutsättningar och egenskaper. Inom HUA 2.0 finns en pedagogisk grundsyn som kan sammanfattas i följande punkter: Involveringspedagogik genom att skapa viktiga relationer ökar deltagarnas motivation till förändringar. Processinriktad verksamhet deltagarnas personliga utveckling står i centrum. Delaktighet ökar engagemanget och motivationen. Ansvar varje deltagare tar ansvar för sin egen utveckling. Vårt arbete ska präglas av friskvård och hälsa. MÅL Målet med Idrottsförbunden i Väst/Västergötland och SISU Idrottsutbildarnas arbetsmarknadsinsatser i regionen är att du som deltagare ska få en tydlig och personligt anpassad utvecklingsplan för att kunna gå vidare till arbete eller studier. Med många års erfarenheter av arbetsmarknadsutbildningar i egen regi och med djupa kunskaper om individers utveckling från idrottens värld är våra utbildningar en språngbräda till ditt kommande arbete. HUR SER DIN VÄG UT? Letar du ditt första arbete, behöver du komma tillbaka till ditt arbete, är du kanske nyanländ? Oavsett hur din väg ser ut så är det idrotten som erbjuder ett steg i rätt riktning. Att bli attraktiv på arbetsmarknaden handlar framförallt om att ha grundläggande kompetens och kunskap inom de områden man vill arbeta, men också om att utveckla personliga förmågor inför möten med arbetslivet. Idrotten kan stödja dig för att nå båda dessa delar.

3 VAD ERBJUDER VI? Våra medarbetare har stor ämneskompetens inom de områden som ingår. Därutöver finns specialister på handledning, målformulering, rådgivning och individuellt stöd. Bland det vi erbjuder finns: En personligt utformad handlingsplan som är skräddarsydd för just dina mål och behov. En personlig kontakt som handleder och följer dig i dina specifika utvecklingsmål. Utveckling av strategier för jobbsökning och personlig presentation när det gäller ansökningar, intervjuträning, CV etc. Genom idrottens stora nätverk har Idrottsförbunden i Väst/Västergötland och SISU Idrottsutbildarna nära kontakt med föreningar, företag och organisationer i vår region. Vår långvariga kompetens från idrotts- och föreningsvärlden ger dig stora möjligheter till roliga och utvecklande friskvårdsaktiviteter. NÄR KAN JAG STARTA? Direkt! Vi har ett upplägg som är anpassat för att snabbt komma igång med något av dina mål. Vi tar kontinuerligt emot deltagare och våra utbildningar löper kontinuerligt under året så flexibiliteten och möjligheterna till en planerad start är god. HUR SER STARTEN UT? När du kommer till oss startar Första steget som är ett introduktionspaket där du lär känna oss och vi får möjlighet att lära känna dig och dina specifika mål. Därefter startar de utvecklingsinsatser vi tillsammans kommer fram till allt baserat på vad du har för behov. Du följer dina planerade mål tillsammans med din handledare och stämmer av de framsteg du gör. Kanske har du en idé eller befintlig plan som du gjort tillsammans med din handläggare på Arbetsförmedlingen. Vi bygger vidare och anpassar den till de ambitioner och mål du har. Om du inte har en plan så stöder din handledare dig i att utveckla din plan.

4 HÄLSA UTVECKLING ARBETE HUR LÅNG TID ÄR DU HOS OSS? Våra utvecklingsmål sträcker sig över max ett år. Den tiden bedömer vi som optimal för att kunna arbeta målinriktat med de utbildningar du genomgår och samtidigt tillräckliga för att ta viktiga personliga steg i livet. Tillsammans sätter vi de mål som passar dig! HUR SÖKER DU TILL HUA 2.0? Känner du dig intresserad och motiverad och tror att detta passar dig, ta kontakt med din arbetsförmedlare, så hjälper hen dig vidare. FÅR JAG NÅGOT INTYG? Självklart! Att dokumentera och kunna visa sin kompetensutveckling är viktigt för en arbetsgivare. När du genomfört tid hos oss får du ett intyg som beskriver innehåll och upplägg kring Hälsa Utveckling Arbete. Foto: Niklas Larsson - Bildbyrån

5 VÅRT GRUNDUTBUD 1 HÄLSA, KOST OCH LIVSSTIL FRÅN GRUNDEN Målet med utbildningen är att öka kunskapen gällande kostens och motionens betydelse för hälsan samt hur prestationsförmåga vid till exempel fysisk aktivitet påverkas av måltidsordning och nyttiga livsmedelsval. 2 JOBBSÖK För att få ett jobb behöver man kunna presentera sig och göra ett gott intryck så att de egna kvaliteterna kommer fram. Det handlar inte i första hand om att se bra ut eller att vara snyggt klädd, snarare om att på ett gott sätt kunna visa det väsentliga, att vara väl förberedd och att kunna hantera den typ av frågor och situationer som kan uppkomma under till exempel en anställningsintervju. I denna utbildning får deltagarna insikter och kunskaper om hur man själv kan uppfattas i mötet med andra. Vi tränar på intervjusituationer, skriver egna presentationer samt söker arbete. Inslagen kopplas med fördel till arbete som är aktuella för den arbetssökande. 3 LÄRANDE I ARBETE Genom vårt arbete i föreningslivet får du möjlighet att pröva och lära i förhållande till dina mål genom lärande i arbete. Under en del av tiden får du praktisera inom våra olika projekt, exempelvis Fritidsbanken, Sports For You, Integrationsprojekt, Idrott hela livet, Parasport, Sociala projekt, Tillgänglig idrott. Du lär och utvecklas i förhållande till dina erfarenheter från olika områden. Vi arbetar i arbetslag om 2-5 deltagare där vi utför uppgifter som idrottsrörelsen har i sitt uppdrag från SISU Idrottsutbildarna Riks och Riksidrottsförbundet. Lärande arbete är det stora blocket som är minst tre dagar i veckan. Fritidsbanken. Ett projekt där man tar tillvara och lånar ut idrottsmateriel vilket ökar spontanidrott, hälsa och välbefinnande. Sports For You. Engagemang i idrott är en väg in i samhället. Sports for you är en form av sluss eller prova-på verksamhet och går ut på att lokala idrottsföreningar, eller andra intressenter, hjälper till i utförandet av idrottsaktiviteter för nyanlända i närområdet. Arrangemangsutveckling. Här får du vara med och arrangera olika projekt från grunden som till exempel integrationsaktiviteter, prova på aktiviteter, lovverksamheter, sportscamps och turneringar.

6 VÅRT GRUNDUTBUD Idrott hela livet. Inom denna målgrupp ser idrottsrörelsen en stor potential. Eftersom vi har ett grunduppdrag att arbeta för en öppen idrott som tilltalar alla så skulle den lokala idrotten med lite extra stöttning kunna starta projekt kring att utbilda och organisera ett antal sportmorfar och sportfarmor som i nästa steg kan integreras i ungdomsidrotten. Vidare så tror vi att mötesplatser av social och bildande karaktär i form av idrottscaféer för daglediga med inbjudna gäster och föreläsare skulle kunna få en stor betydelse för intresserade pensionärer. Parasport. Fysiskt och psykiskt funktionshindrade personer är en målgrupp som föreningarna har extra svårt att nå ut till. En del av de regelverk som finns, exempelvis sekretesslagstiftningen, gör att det är mycket svårt att nå ut med den informationen som finns. Deltagarna kommer att få möjlighet att vara med och arrangera Handikappidrottsspelen som går av stapeln varje år i distriktet där funktionshindrade barn och unga deltar i tävlingar i olika idrottsgrenar. Handikappidrottsspelen är en perfekt mötesplats för att knyta kontakter med idrottsintresserade barn och unga och hjälpa till att lotsa dem till en förening som har aktiviteter som stämmer med deras intresse. Vår förhoppning är också att kunna starta idrottsskolor med prova på verksamhet för målgruppen. Här skulle projektdeltagarna få tillfälle att testa på hur det är att vara ledare, arrangör med mera. Sociala projekt. Erbjuda och stötta skolungdomar med sina studier i sin idrottsmiljö mellan skoldagen och träning? Att uppmuntra unga att läsa och i nästa steg skapa en positiv inställning till lärande och bildning är oerhört viktigt för idrotten. Här behövs vuxna med erfarenhet. Några projektdeltagare kan få i uppgift att hjälpa till med läxläsning eller annat skolarbete för de barn som behöver extra hjälp. Tillgänglig idrott. Anordna lokala turneringar och arrangemang för barn och ungdomar, dels under den samlade skoldagen, men även på annan tid om detta är möjligt att genomföra. Planering, genomförande och utvärdering av aktiviteten ingår i arbetet. Projektdeltagarna kommer att ha stor inverkan på innehållet och kommer att göra förstudier bland barn och unga för att ta reda på vilka aktiviteter som efterfrågas. När de har klart för sig vilka aktiviteter som kan vara aktuella så kommer de att kunna genomföra dessa i mesta möjliga mån.

7 HÄLSA UTVECKLING ARBETE HUR HÄNGER ARBETE OCH HÄLSA IHOP? Idrottsförbunden i Väst/Västergötland och SISU Idrottsutbildarnas mångåriga uppdrag med bildning, utbildning och utveckling inom idrottsrörelsen, har gett oss en unik kompetens när det gäller friskvårdsarbete och att utveckla individer och grupper en kompetens vi är stolta över! Varje vecka kommer rubriker som betonar hälsa och friskvård som ytterst betydelsefulla faktorer för att klara de hinder och prövningar vi möter i vår vardag. Att vi med en god hälsa undviker våra vanligaste fysiska sjukdomar, såsom hjärtoch kärlsjukdomar är känt sedan länge. Många mår dåligt av andra orsaker och är man utanför arbetsmarknaden kan situationen ofta vara extra svår. Idag vet vi att träning och hälsa hänger nära samman med vårt psykiska välmående och exemplen ser vi dagligen: studier som visar att en regelbunden motion har lika stor effekt på hur vi mår som antidepressiv medicin, att läkare skriver ut recept på fysisk aktivitet, att vi inom modern samtalsbehandling använder ökad aktivitet som en viktig ingrediens i behandlingar etc. Vi tror att detta är viktigt även för många som vill närma sig arbetsmarknaden. Med våra specifika kompetenser inom idrott och friskvård, är vi stolta över att det vi alltid arbetat med nu får allt större spridning. Som deltagare får du del av vår kompetens genom såväl välutbildade medarbetare, som specifika program och utbildningar. Foto: Peter Skaugvold - Bildbyrån

8 Regional kontakt: Västergötlands Idrottsförbund/Västsvenska Idrottsförbundet SISU Idrottsutbildarna Västergötland/Väst Alfred Hedlund, Telefon: Tryckoriginal: Ingela Gustavsson Foto: Camilla Floberg, Simon Hastegård -

Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas MÅL- OCH VERKSAMHETSPLAN

Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas MÅL- OCH VERKSAMHETSPLAN Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas MÅL- OCH VERKSAMHETSPLAN TROLLHÄTTAN 2013 Innehåll Inledning... 3 Det här är Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna... 4 Konsulentens roll... 5 Verksamhetsidé...

Läs mer

Verksamhetsplan Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna

Verksamhetsplan Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Verksamhetsplan 2017 Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Östergötlands Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna Januari 2017 3 Den svenska idrottsrörelsen samlas i en gemensam verksamhetsidé,

Läs mer

Vi bedriver idrott i föreningar för att ha roligt, må bra och utvecklas under hela livet.

Vi bedriver idrott i föreningar för att ha roligt, må bra och utvecklas under hela livet. Vi bedriver idrott i föreningar för att ha roligt, må bra och utvecklas under hela livet. Arbetsbok Innehåll Studieplan...Sid 3 Sätt framtiden på dagordningen...sid 4 Samhällstrender som påverkar idrottsrörelsen...sid

Läs mer

Verksamhetsinriktning

Verksamhetsinriktning Verksamhetsinriktning SISU Idrottsutbildarna 2014 2015 SISU Idrottsutbildarna Foto: Bildbyrån Grafisk form: Mu ab September 2013 Verksamhetsinriktning 2014-2015 För förbundsstyrelsens (FS) ledning av verksamheten

Läs mer

Verksamhetsinriktning

Verksamhetsinriktning Verksamhetsinriktning SISU Idrottsutbildarna Blekinge 2014 2015 Verksamhetsinriktning 2014-2015 SISU Idrottsutbildarna består av samma specialidrottsförbund som Riksidrottsförbundet (RF), samt tre ytterligare

Läs mer

Boost by FC Rosengård Lantmannagatan 32 214 48 Malmö info@boostbyfcr.se www.boostbyfcr.se BOOST BY FC ROSENGÅRD VI TROR PÅ FRAMTIDEN!

Boost by FC Rosengård Lantmannagatan 32 214 48 Malmö info@boostbyfcr.se www.boostbyfcr.se BOOST BY FC ROSENGÅRD VI TROR PÅ FRAMTIDEN! Boost by FC Rosengård Lantmannagatan 32 214 48 Malmö info@boostbyfcr.se www.boostbyfcr.se BOOST BY FC ROSENGÅRD VI TROR PÅ FRAMTIDEN! OM ATT TRO PÅ FRAMTIDEN Fotbollen har en fantastisk förmåga att sammanföra

Läs mer

Ekonomiskt Stöd kr per förening/år.

Ekonomiskt Stöd kr per förening/år. Det finns sju olika paket att söka under 2019 DSF har förenklat och försökt hjälpa föreningarna genom att skapa i färdiga idéer som föreningarna ska söka sina projekt igenom. Det finns även möjlighet att

Läs mer

Verksamhetsinriktning

Verksamhetsinriktning Gotlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Verksamhetsinriktning Gotlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Gotland Box 1030, 621 21 Visby Tfn: 0498-20 70 53 Fax: 0498-21 54 74 E-post gi@gotsport.se,

Läs mer

Idrott och social hållbarhet

Idrott och social hållbarhet Idrott och social hållbarhet Malmö 27 maj 2015 Janne Carlstedt, Riksidrottsförbundet Jenny Hellberg, Skåneidrotten Idrott och social hållbarhet (A6 och B6) Idrotten engagerar många människor i vårt samhälle

Läs mer

Verksamhetsinriktning. Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna

Verksamhetsinriktning. Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Verksamhetsinriktning 2014 Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna la d n a h e b t at n a m m ä t ss r å l l ti g a l Förs Verksamhetsinriktning 2014 för Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Västerbotten

Läs mer

Samsyn Dalarna. vårt bästa för barnens bästa. För lagidrotterna: Bandy Fotboll Handboll Innebandy Ishockey. FOTO: Lennart Månsson, Bildbyrån

Samsyn Dalarna. vårt bästa för barnens bästa. För lagidrotterna: Bandy Fotboll Handboll Innebandy Ishockey. FOTO: Lennart Månsson, Bildbyrån Samsyn Dalarna vårt bästa för barnens bästa För lagidrotterna: Bandy Fotboll Handboll Innebandy Ishockey FOTO: Lennart Månsson, Bildbyrån Våra värdeord för Samsyn är Samverkan Kommunikation Uppföljning

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN

VERKSAMHETSPLAN VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 INNEHÅLL INLEDNING & UPPDRAG... 3 VERKSAMHETSIDÈ... 4 VÄRDEGRUND... 4 VISION... 4 IDROTTSRÖRELSEN ÖVERGRIPANDE MÅL 2025... 4 EN NY SYN PÅ TRÄNING OCH TÄVLING... 5 DEN MODERNA

Läs mer

Verksamhetsinriktning SISU Idrottsutbildarna Norrbotten 2014-2015

Verksamhetsinriktning SISU Idrottsutbildarna Norrbotten 2014-2015 VERKSAMHETSINRIKTNING 2014-2015 Verksamhetsinriktning SISU Idrottsutbildarna Norrbotten 2014-2015 OM SISU IDROTTSUTBILDARNA SISU Idrottsutbildarna är idrottens eget studieförbund skapat av medlemmarna,

Läs mer

VÄSTIDROTTEN I VÄRLDSTOPPEN!

VÄSTIDROTTEN I VÄRLDSTOPPEN! VÄSTIDROTTEN I VÄRLDSTOPPEN! Vi är där när idrotten lär! Vårt uppdrag är att SISU Idrottsutbildarna Väst och Västsvenska Idrottsförbundet är distriktets stödorganisation för idrottsrörelsen. Vår verksamhet

Läs mer

Jämtland/Härjedalens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna. Verksamhetsinriktning

Jämtland/Härjedalens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna. Verksamhetsinriktning Jämtland/Härjedalens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Verksamhetsinriktning 2016-2017 Jämtland Härjedalens Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Box 384, Sollidenvägen 62 B 831 25 Östersund Tel:

Läs mer

* SBTF verksamhetsidé vilken även NVGBTF kommer att arbeta efter

* SBTF verksamhetsidé vilken även NVGBTF kommer att arbeta efter * SBTF verksamhetsidé vilken även NVGBTF kommer att arbeta efter VÄRDEGRUND FÖR ALLA Bordtennis är en idrott där alla är välkomna! Vår verksamhet bygger på glädje, kamratskap och engagemang. Inom vår idrott

Läs mer

Tillsammans för en idrott fri från Alkohol, Narkotika, Doping och Tobak. Handlings- och åtgärdsplan

Tillsammans för en idrott fri från Alkohol, Narkotika, Doping och Tobak. Handlings- och åtgärdsplan Tillsammans för en idrott fri från Alkohol, Narkotika, Doping och Tobak Handlings- och åtgärdsplan Detta arbetsmaterial......är en hjälp i arbetet att förankra/anta en ANDT-policy i er förening. De allra

Läs mer

Utbildningsprogram för ledare/tränare

Utbildningsprogram för ledare/tränare Utbildningsprogram för ledare/tränare Syfte Syftet är att ha ett utbildningsprogram som ligger i linje med Badminton Swedens Vision och målsättningar. Genom en fördubbling av aktiva spelare behöver vi

Läs mer

Verksamhetsinriktning Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund & SISU Idrottsutbildarna Jämtland-Härjedalen

Verksamhetsinriktning Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund & SISU Idrottsutbildarna Jämtland-Härjedalen Verksamhetsinriktning 2018 2019 Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund & SISU Idrottsutbildarna Jämtland-Härjedalen Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Box 384, Sollidenvägen 62 B 831

Läs mer

Vi rustar människor för arbete/studier

Vi rustar människor för arbete/studier Vi rustar människor för arbete/studier 2 Masugnen är Lindesberg kommuns lärcentrum och fungerar som mötesplats, mäklare och motor - för arbetsliv och lärande, där finns vi på Arbetsmarknadsenheten, AME.

Läs mer

Information från Riksidrottsförbundet/ SISU Idrottsutbildarna. Presentatör: Lena Björk, koordinator för Idrottslyftet

Information från Riksidrottsförbundet/ SISU Idrottsutbildarna. Presentatör: Lena Björk, koordinator för Idrottslyftet Information från Riksidrottsförbundet/ SISU Idrottsutbildarna Presentatör: Lena Björk, koordinator för Idrottslyftet Dagens agenda Strategiarbetet 2025 Idrottslyftet 2017 SF-dialog Dagens agenda Strategiarbetet

Läs mer

STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN

STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN SVENSK KONSTÅKNING Samtalsunderlag, Strategi 2026 Samtalsunderlag Vad betyder strategi 2026 för er? Svensk konståknings Strategi 2026 består

Läs mer

Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam

Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam Datum:2013-08-27 Version nr: 1 Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam Blankett för ansökan om medel för utveckling av rehabilitering i samverkan från Gotlands samordningsförbund. Beskriv

Läs mer

Verksamhetsinriktning Verksamhetsinriktning 2014 SISU Idrottsutbildarna Värmland. SISU Idrottsutbildarna Värmland

Verksamhetsinriktning Verksamhetsinriktning 2014 SISU Idrottsutbildarna Värmland. SISU Idrottsutbildarna Värmland Verksamhetsinriktning 2014 Verksamhetsinriktning 2014 SISU Idrottsutbildarna Värmland SISU Idrottsutbildarna Värmland Idrottens föreningsliv i fokus Idrottsföreningen med dess aktiva, tränare, ledare och

Läs mer

Verksamhetsinriktning

Verksamhetsinriktning Verksamhetsinriktning 2016-2017 Gotlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Foto sid 1: Stefan Carlsson Foto sid 3, 4: Bildbyrån Verksamhetsinriktning 2016-2017 3 Verksamhetsinriktning 2016-2017 GI

Läs mer

STRATEGI 2026 TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN

STRATEGI 2026 TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN STRATEGI 2026 TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN SVENSK KONSTÅKNING Strategi 2026 Vision - Verksamhetsidé - Värdegrund Vision synligare, starkare, stoltare Vi ska ta en tydligare plats på den svenska idrottsarenan

Läs mer

Verktygslåda - godkända aktiviteter i Stöd och matchning

Verktygslåda - godkända aktiviteter i Stöd och matchning Sida: 1 av 6 Sida: 1 av 5 Reviderad 2014-12-04 Verktygslåda - godkända aktiviteter i Stöd och matchning I Stöd och matchning väljer du som leverantör tillsammans med deltagaren vilka aktiviteter som ska

Läs mer

Innehåll upplägg och genomförande

Innehåll upplägg och genomförande Innehåll upplägg och genomförande Tjänst 1: Tjänstens innehåll, upplägg och metod/arbetssätt Innehåll: Vi kommer att jobba med individen efter dennes egna förutsättning. Deltagarna får coachning enskilt

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2016 2018 Innehållsförteckning Bild 3-7 Bild 8-9 Riksidrottsförbundets strategidokument (antaget maj 2015), Tennisförbundets vision, mission, kärnvärderingar (antaget april 2014 ) Bild

Läs mer

Förslag till verksamhetsplan 2012-2013

Förslag till verksamhetsplan 2012-2013 Förslag till verksamhetsplan 2012-2013 Idrottens framtida finansiering är säkrad Fortsatt verka för ett starkt och ökat samhällsstöd till svensk(skånsk) idrott på såväl nationell som regional och kommunnal

Läs mer

ink 2015-02- 02 far. kte+ovfr^ 75 Ronjabollen

ink 2015-02- 02 far. kte+ovfr^ 75 Ronjabollen WTÖALA K O M M U N S T Y R E L S E ink 2015-02- 02 far. kte+ovfr^ 75 Ronjabollen 1. Varför startade ni projektet och vad ville ni åstadkomma? Ronjabollen startades för att vi på TRIS såg och ser än idag

Läs mer

Denna policy anger Tidaholms kommuns förhållningssätt till den sociala ekonomin och socialt företagande.

Denna policy anger Tidaholms kommuns förhållningssätt till den sociala ekonomin och socialt företagande. Inledning Denna policy anger Tidaholms kommuns förhållningssätt till den sociala ekonomin och socialt företagande. Policy utgår från grundsynen att vårt samhälle ekonomiskt organiseras i tre sektorer:

Läs mer

Välkommen till Utvecklingsträff

Välkommen till Utvecklingsträff Välkommen till Utvecklingsträff Syfte och mål Syfte Få höra vad som är på gång inom Svensk Cricket, var med och påverka och få chans att utveckla er förening för framtiden Mål Att skapa en gemensam utgångspunkt

Läs mer

Se till att fler barn introduceras till idrotten och föreningen i skolan

Se till att fler barn introduceras till idrotten och föreningen i skolan 13.7 Motion nr 8: Introducera fler barn till idrotten och föreningen i skolan 13.7 Motion nr 8 Svenska Skolidrottsförbundet: Se till fler barn introduceras till idrotten och föreningen i skolan Motionärens

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2018-2019 Strategisk plan i två perioder 2017 2021 Revidering Strategisk plan RIM 2021 Figur 1. Den strategiska planen delas upp i två perioder, 2018-2021 och 2022-2025. Mellan 2018 och

Läs mer

Kalmar Smålandsidrotten Organisation Uppdrag Strategi 2025 Verksamhet Frågor

Kalmar Smålandsidrotten Organisation Uppdrag Strategi 2025 Verksamhet Frågor Kalmar 2016-11-30 Smålandsidrotten Organisation Uppdrag Strategi 2025 Verksamhet Frågor Två organisationer under ett paraply Organisationen Smålandsidrottens verksamhetsidé: Smålandsidrotten ska inspirera

Läs mer

Ansökan till Lunds Samordningsförbund om medel för förlängt projekt för 0-placerade inom Lunds kommun

Ansökan till Lunds Samordningsförbund om medel för förlängt projekt för 0-placerade inom Lunds kommun 1/5 Ansökan till Lunds Samordningsförbund om medel för förlängt projekt för 0-placerade inom Lunds kommun Ansökta medel: 1 096 000 /år Projekttid: september 2013 augusti 2014 1. Utgångspunkter Kraft har

Läs mer

Gällivare Sportklubbs föreningspolicy Gällivare Sportklubb är en idrottsförening som står för att

Gällivare Sportklubbs föreningspolicy Gällivare Sportklubb är en idrottsförening som står för att Gällivare Sportklubbs föreningspolicy Gällivare Sportklubb är en idrottsförening som står för att Alla är välkomna att vara med i GSK utifrån sina egna förutsättningar. Vi strävar efter bredd men tar också

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN SKÅNEIDROTTEN

VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN SKÅNEIDROTTEN VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN 2014-2015 1 SKÅNEIDROTTEN VERKSAMHETSIDÈ Skåneidrotten är samlingsbegreppet för Skånes Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Skåne. Skåneidrottens huvuduppdrag

Läs mer

Idrottslyftet Utvecklingsplan

Idrottslyftet Utvecklingsplan Idrottslyftet 2016 2019 Utvecklingsplan Svenska Isseglarförbundet Utvecklingsplan Idrottslyftet Syfte och mål Syftet med Idrottslyftet 2016 2019 är att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern

Läs mer

Bilaga 2, revidering av redovisning av befintliga verksamheter 6.1 Beskrivning av befintlig verksamhet Arbetsmarknadsenheten:

Bilaga 2, revidering av redovisning av befintliga verksamheter 6.1 Beskrivning av befintlig verksamhet Arbetsmarknadsenheten: Sida 1 av 5 Bilaga 2, revidering av redovisning av befintliga verksamheter 6.1 Beskrivning av befintlig verksamhet Arbetsmarknadsenheten: Arbetsmarknadsenheten är organiserad inom Tillväxt och utveckling.

Läs mer

Verksamhetsinriktning. SISU Idrottsutbildarna 2012 2013

Verksamhetsinriktning. SISU Idrottsutbildarna 2012 2013 Verksamhetsinriktning SISU Idrottsutbildarna 2012 2013 Vi är där när idrotten lär! Det här är SISU Idrottsutbildarna Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna är idrottens studie- och utbildningsorganisation.

Läs mer

Ett stärkt ledarskap Ny tränarutbildning/utbildningsstruktur hur ligger vi till? Ledarskapsutveckling i föreningarna Mer än bara att gå utbildningar

Ett stärkt ledarskap Ny tränarutbildning/utbildningsstruktur hur ligger vi till? Ledarskapsutveckling i föreningarna Mer än bara att gå utbildningar Teman En ny syn på träning och tävling Trygg idrott Vad är vårt ansvar och hur arbetar vi? Samverkan så att barn/ungdomar kan hålla på med fler idrotter längre (SAMSYN) Individen i centrum hur gör vi det

Läs mer

Presentation. Sofi Andersson Tele Skåneidrotten. Regionalt ansvarig för Senior Sport School i Skåne

Presentation. Sofi Andersson Tele Skåneidrotten. Regionalt ansvarig för Senior Sport School i Skåne Presentation Sofi Andersson Sofi.Andersson@skaneidrotten.se Tele. 010-476 56 67 Skåneidrotten Regionalt ansvarig för Senior Sport School i Skåne Arbetar från Ystad, men har Skåne som arbetsfält. Skåneidrotten

Läs mer

Bilaga 2. Redovisning av befintlig verksamhet

Bilaga 2. Redovisning av befintlig verksamhet Bilaga 2. Redovisning av befintlig verksamhet En redovisning av den verksamhet som bedrivits innan överenskommelsen tecknas. Inledning Inom Arbetsförmedlingen och kommunen finns en rad verksamheter och

Läs mer

Bidrar vår förening till mångfald?

Bidrar vår förening till mångfald? Bidrar vår förening till mångfald? Ett analysverktyg om mångfaldsarbete SISU Idrottsutbildarna Verktyg för mångfaldsanalys av idrottsföreningen Allas rätt att vara med är en av byggstenarna i svensk idrotts

Läs mer

Innehåll. Mål- och verksamhetsplan 2014 Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Innehåll. Mål- och verksamhetsplan 2014 Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Västergötland Innehåll Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna... 3 Vår berättelse... 3 Verksamhetsidé... 3 Vision... 3 Värdegrund... 3 Samverkan mellan SISU Idrottsutbildarna och Riksidrottsförbundet/Västergötlands

Läs mer

Verksamhetsplan Västra Götalands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västra Götaland

Verksamhetsplan Västra Götalands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västra Götaland Verksamhetsplan Västra Götalands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västra Götaland 2018-2019 INNEHÅLL Verksamhetsplan 2018-2019...4 Utvecklingsresor mot 2025...6 Våra effektmål...6 En ny syn på träning

Läs mer

Svensk Vattenpolo SPELREGLER

Svensk Vattenpolo SPELREGLER Svensk Vattenpolo SPELREGLER Spelregler Vad innebär Spelregler? Att vara engagerad i svensk vattenpolo ska vara roligt och utvecklande för varje, spelare, tränare, ledare eller förälder. Vi är många som

Läs mer

Verksamhetsinriktning

Verksamhetsinriktning Verksamhetsinriktning 2018-2019 Västerbottens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västerbotten Verksamhetsinriktningen ger styrelsen ledning för att styra leda och prioritera verksamheten för Västerbottens

Läs mer

Idrottslyftet

Idrottslyftet Idrottslyftet 2016 2019 Utvecklingsplan SVENSKA BANGOLFFÖRBUDET Utvecklingsplan Idrottslyftet Syfte och mål Syftet med Idrottslyftet 2016 2019 är att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern

Läs mer

Rekrytering Skolsamverkan

Rekrytering Skolsamverkan 1 Rekrytering Skolsamverkan Handledning för föreningar att samverka med skolan Föreningslyftet Göteborg Föreningslyftet Göteborg 2 Innehållsförteckning Inledning 3 Att tänka på vid all rekrytering 4 Aktivitets

Läs mer

Bildningspolicyn är en viktig grund för Svenska Röda Korsets förenings- och verksamhetsutveckling.

Bildningspolicyn är en viktig grund för Svenska Röda Korsets förenings- och verksamhetsutveckling. Inledning Röda Korsets humanitära uppdrag och den stora utmaningen för hela rödakorsrörelsen är att förbättra situationen för och tillsammans med de mest utsatta. Röda Korsets kompetens speglas av förmågan

Läs mer

IDROTTSLYFTET. MER OCH FLER Ta chansen att utveckla föreningens barn- och ungdomsverksamhet!

IDROTTSLYFTET. MER OCH FLER Ta chansen att utveckla föreningens barn- och ungdomsverksamhet! IDROTTSLYFTET MER OCH FLER Ta chansen att utveckla föreningens barn- och ungdomsverksamhet! ÖPPNA DÖRRARNA FÖR FLER OCH BEHÅLL FLER LÄNGRE Vi vill att barn och ungdomar ska utvecklas, trivas och må bra

Läs mer

IDROTTSLYFTET MER OCH FLER. Ta chansen att utveckla föreningens barn- och ungdomsverksamhet!

IDROTTSLYFTET MER OCH FLER. Ta chansen att utveckla föreningens barn- och ungdomsverksamhet! IDROTTSLYFTET MER OCH FLER Ta chansen att utveckla föreningens barn- och ungdomsverksamhet! VAR MED OCH UTVECKLA VÄRLDENS BÄSTA BARN- OCH UNGDOMSIDROTT! I de flesta idrottsföreningar finns goda idéer

Läs mer

Få och behålla jobb - när du har tvångssyndrom

Få och behålla jobb - när du har tvångssyndrom Få och behålla jobb - när du har tvångssyndrom INLEDNING Många som lider av tvångssyndrom (OCD) kan trots sina besvär arbeta fulltid. Men för en del kan det vara en utmaning att få och behålla jobb. Tvångshandlingarna

Läs mer

Framtidsdag. Arbetsbok Skultorps Ryttarsällskap. Onsdagen den 8 jan Idrottens Hus

Framtidsdag. Arbetsbok Skultorps Ryttarsällskap. Onsdagen den 8 jan Idrottens Hus Framtidsdag Arbetsbok Skultorps Ryttarsällskap Onsdagen den 8 jan. 2014 Idrottens Hus Skultorps Ryttarsällskap utbildar och utvecklar ledare och aktiva i samarbete med SISU IDROTTSUTBILDARNA - VI ÄR DÄR

Läs mer

Program 4 juni. 09.30-10.00 Drop In fika Inledning Varje DF/SISU berättar kort om nuläget och ambitionen i arbetet med Idrottsskola

Program 4 juni. 09.30-10.00 Drop In fika Inledning Varje DF/SISU berättar kort om nuläget och ambitionen i arbetet med Idrottsskola IDROTTSSKOLA 4 juni Program 4 juni 09.30-10.00 Drop In fika Inledning Varje DF/SISU berättar kort om nuläget och ambitionen i arbetet med Idrottsskola Idrottsvetenskapen, Kau delger sina erfarenheter från

Läs mer

Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas MÅL- OCH VERKSAMHETSPLAN

Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas MÅL- OCH VERKSAMHETSPLAN Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas MÅL- OCH VERKSAMHETSPLAN LILLA EDET 2013 Innehåll Inledning... 3 Det här är Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna... 4 Konsulentens roll... 5 Verksamhetsidé...

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING 2013

VERKSAMHETSINRIKTNING 2013 VERKSAMHETSINRIKTNING 2013 Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna är idrottens studie, bildnings- och utbildningsorganisation. SISU Idrottsutbildarna består av specialidrottsförbund (SF) samt övriga medlemsorganisationer

Läs mer

Idrottens organisation

Idrottens organisation Idrottens organisation Riksidrottsstyrelsen, RS Riksidrottsförbundet RF Förbundsstyrelsen, FS SISU Idrottsutbildarna SOK:s styrelse Sveriges Olympiska Kommitté SOK 71 Specialidrottsförbund SF Styrelser

Läs mer

Sammanställning från dialogmöte Haninge blickar framåt. Workshop mellan föreningsliv och politiker -18 september

Sammanställning från dialogmöte Haninge blickar framåt. Workshop mellan föreningsliv och politiker -18 september 2018-09-27 Sammanställning från dialogmöte Haninge blickar framåt. Workshop mellan föreningsliv och politiker -18 september Närvarande: Politisk styrgrupp för framtagande av nytt idrottspolitiskprogram.

Läs mer

Denna plan inkluderar också de regionala uppdrag och projekt som vi bedriver i Blekinge.

Denna plan inkluderar också de regionala uppdrag och projekt som vi bedriver i Blekinge. VERKSAMHETSPLAN BLEKINGE 2018-2019 Förord Efter Riksidrottsmötet i maj 2017 fattade Riksidrottsstyrelsen (RS) och SISU:s Förbundsstyrelse (FS) beslut om en samordnad verksamhetsplanering för 2018-2019.

Läs mer

Seglingens Ledarskap Grund

Seglingens Ledarskap Grund Seglingens Ledarskap Grund - Lärgruppshandledning - En obligatorisk introduktionsutbildning för alla som vill utbilda sig som ledare inom segelsporten. Introduktion Seglingens Ledarskap Grund är obligatorisk

Läs mer

Skolidrottsförbundets utvecklingsplan

Skolidrottsförbundets utvecklingsplan FRAMTIDENS SKOL-IF Skolidrottsförbundets utvecklingsplan 2017-2019 DE FYRA PUNKTERNA Skolidrottsförbundet ska stödja, leda, företräda, utbilda och utveckla skolidrottsföreningarna så att de är så attraktiva

Läs mer

SVENSK INNEBANDY VILL Verksamhetsplan för Svenska Innebandyförbundet 2016/17

SVENSK INNEBANDY VILL Verksamhetsplan för Svenska Innebandyförbundet 2016/17 SVENSK INNEBANDY VILL Verksamhetsplan för Svenska Innebandyförbundet 2016/17 S V E N S K I N N E B A N D Y V I L L VISION Folksporten för alla alltid w w w. i n n e b a n dy. s e 3 V E R K S A M H E T

Läs mer

Insamlingsstiftelsen EN FRISK GENERATION 1

Insamlingsstiftelsen EN FRISK GENERATION 1 Insamlingsstiftelsen En frisk generation EN FRISK GENERATION 1 Insamlingsstiftelsen En frisk generation Insamlingsstiftelsen En frisk generation startades 2011 som ett gemensamt initiativ av forskare från

Läs mer

Efterfrågad kompetens. Hälsovetare. HälsoAkademikerna Yrkesföreningen för akademiker inom idrott, friskvård, hälsa och folkhälsa

Efterfrågad kompetens. Hälsovetare. HälsoAkademikerna Yrkesföreningen för akademiker inom idrott, friskvård, hälsa och folkhälsa Efterfrågad kompetens Hälsovetare HälsoAkademikerna Yrkesföreningen för akademiker inom idrott, friskvård, hälsa och folkhälsa HälsoAkademikerna och SRAT Juni 2013 Foto: Istock, Colourbox. Illustration:

Läs mer

Idrottslyftet

Idrottslyftet Syfte Idrottslyftets syfte är att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern 7-25 år väljer att idrotta i förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten Idrottslyftet

Läs mer

Pedagogisk Verksamhetsidé

Pedagogisk Verksamhetsidé 20180531 Pedagogisk Verksamhetsidé för nya Vikstaskolan (Fritidshem, förskoleklass och grundskola) KIL1000, v1.1, 2014-01-31 En trygg och utvecklande mötesplats där alla elever lyckas! Vår verksamhetsidé

Läs mer

Människan är den enda varelse som kan förändra sitt liv genom att förändra sina intentioner och handlingar. Själva kärnan i att vara människa är

Människan är den enda varelse som kan förändra sitt liv genom att förändra sina intentioner och handlingar. Själva kärnan i att vara människa är Människan är den enda varelse som kan förändra sitt liv genom att förändra sina intentioner och handlingar. Själva kärnan i att vara människa är alltså friheten att förändras. Men det kan vi göra först

Läs mer

Policy för den sociala ekonomin och socialt företagande i Timrå kommun

Policy för den sociala ekonomin och socialt företagande i Timrå kommun FÖRFATTNINGSSAMLING Nr KS 12 1 (5) Policy för den sociala ekonomin och socialt företagande i Timrå kommun Fastställd av kommunstyrelsen 2015-05-26, 129 Denna policy anger Timrå kommuns förhållningssätt

Läs mer

Projekt: Integration i Andersberg 2019

Projekt: Integration i Andersberg 2019 Projekt: Integration i Andersberg 2019 För projekt Integration i Andersberg har vi sökt och fått pengar från Kommunstyrelsen sedan 2010. Under åren som gått har stadsdelen förändrats med fler och fler

Läs mer

Utvecklingsresa till Garda 8-11 april 2011

Utvecklingsresa till Garda 8-11 april 2011 Utvecklingsresa till Garda 8-11 april 2011 Syftet med resan är att stärka föreningslivets drivande aktivitets- och organisationsledare. SISU avser att stimulera med utbildning och utvecklingsarbete där

Läs mer

FASTIGHETSTALANG Fasticon Kompetens Holding AB

FASTIGHETSTALANG Fasticon Kompetens Holding AB FASTIGHETSTALANG 2018 Fasticon Kompetens Holding AB HUR STOR ANDEL AV ER PERSONAL ÄR FÖDD UTANFÖR EUROPA? 1 VI STÅR INFÖR EN RAD OLIKA SAMHÄLLSUTMANINGAR 1 INTEGRATIONEN Integrationsfrågan dominerar inför

Läs mer

GF Tempo Ledarguiden 2016

GF Tempo Ledarguiden 2016 GF Tempo Ledarguiden 2016 Förord Detta dokument är framtaget av ledare samt styrelsemedlemmar i GF Tempo. Dokumentet som kommer från riksidrottsförbundet (RF) bygger på ledarguiden som är utvecklat ifrån

Läs mer

MedUrs Utvärdering & Följeforskning

MedUrs Utvärdering & Följeforskning MedUrs Utvärdering & Följeforskning Preliminära uppgifter Fort Chungong & Ove Svensson Högskolan i Halmstad Wigforssgruppen för välfärdsforskning Förväntningar verkar stämma överens med upplevt resultat

Läs mer

Verksamhetsinriktning

Verksamhetsinriktning Verksamhetsinriktning med ekonomiska planer Upplands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna 2016-2017 Bilder Omslagsbild: Arne Forsell, Bildbyrån Sidan 4: Joel Marklund, Bildbyrån Sidan 7: Peter Holgersson,

Läs mer

Personalpolitiskt program. Antaget av kommunfullmäktige , 22 Distribueras via personalavdelningen

Personalpolitiskt program. Antaget av kommunfullmäktige , 22 Distribueras via personalavdelningen Personalpolitiskt program Antaget av kommunfullmäktige 2012-03-29, 22 Distribueras via personalavdelningen Personalpolitiskt program INLEDNING... 3 VISION... 3 INRIKTNINGSMÅL... 3 MEDARBETARSKAP OCH LEDARSKAP...

Läs mer

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar.

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. VÄRDEFULLT Verksamhet: Syftet med Söderköpings IK s ungdomsverksamhet är: - Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. - Att skapa förutsättningar för motion, rörelse

Läs mer

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan Karlstads Tennisklubb Verksamhetsplan 2(8) Innehållsförteckning 1. Föreningen... 3 1.1. Vision... 3 1.2. Verksamhetsidé... 3 1.3. Värdegrund... 3 2. Strategi... 4 2.1. Långsiktiga mål... 4 2.2. Kortsiktiga

Läs mer

Mötesplats Arbetsmarknad. Bildminnen från nätverksträffen 18 april 2013

Mötesplats Arbetsmarknad. Bildminnen från nätverksträffen 18 april 2013 Mötesplats Arbetsmarknad Bildminnen från nätverksträffen 18 april 2013 Lärorika samarbeten och regional samverkan Här erbjuds du en arena för erfarenhetsutbyte och inspiration. Erfarna projektledare presenterar

Läs mer

Innehåll. Idrotten Vill. SvFFs mål och strategidokument Samverkansprojekt SöFF SISU. SöFFs utvecklingsplan Hjälp för utveckling

Innehåll. Idrotten Vill. SvFFs mål och strategidokument Samverkansprojekt SöFF SISU. SöFFs utvecklingsplan Hjälp för utveckling Presentation Innehåll Idrotten Vill SvFFs mål och strategidokument 2013-2017 Samverkansprojekt SöFF SISU SöFFs utvecklingsplan 2013-2017 Hjälp för utveckling Skattning av din förening Filmklipp Svensk

Läs mer

Projektstöd SF

Projektstöd SF Projektstöd SF 2020-2021 1. Projektstöd SF 2020 2021 Den 27 maj erhöll SF besked om vilka sökbara projektstöd och områden som fanns möjlighet att söka stöd för 2020 och 2021 med sista ansökningsdatum 15

Läs mer

Tillsammans för en idrott fri från Alkohol, Narkotika, Doping och Tobak

Tillsammans för en idrott fri från Alkohol, Narkotika, Doping och Tobak Tillsammans för en idrott fri från Alkohol, Narkotika, Doping och Tobak Arbetsbok Rek ålder 11-18 år Namn: Träningsgrupp: Förening: Till tränare och ledare Som ledare vill du säkert att din grupp skall

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Reviderad 160309 Innehåll: Föreningside och målsättning Verksamhetside Spelaransvar Ungdomar Spelarutbildningsmatris Tränare-/ledaransvar

Läs mer

enkelhet Idrott för barn ska i första hand bedrivas under enkla former i närområdet.

enkelhet Idrott för barn ska i första hand bedrivas under enkla former i närområdet. livslångt intresse Idrott för barn och ungdomar ska utformas så att de kan lära sig idrotten och få ett livslångt intresse för idrott och fysisk aktivitet. Idrott för barn och ungdomar ska inriktas på

Läs mer

PM till passet. Översyn av SISU Idrottsutbildarnas verksamhetsidé, värdegrund, vision och varumärkesplattform

PM till passet. Översyn av SISU Idrottsutbildarnas verksamhetsidé, värdegrund, vision och varumärkesplattform PM till passet Översyn av SISU Idrottsutbildarnas verksamhetsidé, värdegrund, vision och Innehållsförteckning Bakgrund 3 Vision 3 Värdegrund 4 Idrottsrörelsens mål 2025 5 Statens mål och syfte med folkbildningen

Läs mer

Svenska Skidförbundets anvisningar för barn- och ungdomsverksamhet

Svenska Skidförbundets anvisningar för barn- och ungdomsverksamhet Svenska Skidförbundets anvisningar för barn- och ungdomsverksamhet Svenska Skidförbundets riktlinjer bygger på Riksidrottsförbundets anvisningar för barn- och ungdomsidrott. All idrottsverksamhet för barn

Läs mer

Omslagsbild. Filip Ågren, Karlstad, på hästen Cardina. Foto: Petter Arvidsson, Bildbyrån

Omslagsbild. Filip Ågren, Karlstad, på hästen Cardina. Foto: Petter Arvidsson, Bildbyrån Omslagsbild Filip Ågren, Karlstad, på hästen Cardina Foto: Petter Arvidsson, Bildbyrån 4) Verksamhetsinriktning med ekonomiska planer för VIF och SISU Värmland 7) RF:s och SISU:s uppdrag VIF:s och SISU

Läs mer

Sigtuna IF:s föreningspolicy. Blå Tråden. Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012.

Sigtuna IF:s föreningspolicy. Blå Tråden. Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012. Sigtuna IF:s föreningspolicy Blå Tråden Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012. Sigtuna IF:s verksamhetsidé Sigtuna IF skall stå för glädje, trygghet och kvalité där alla människors

Läs mer

JobbMalmö En verksamhet för arbetsmarknadspolitiska insatser inom Malmö stad

JobbMalmö En verksamhet för arbetsmarknadspolitiska insatser inom Malmö stad Juli 2013 JobbMalmö En verksamhet för arbetsmarknadspolitiska insatser inom Malmö stad JobbMalmö JobbMalmö är en verksamhet för arbetsmarknadspolitiska insatser inom Malmö stad. Genom olika arbetsmarknadsinsatser

Läs mer

Malmö Kappsimningsklubb Malmös. Största Idrottsförening

Malmö Kappsimningsklubb Malmös. Största Idrottsförening 1982-2018 Malmös Största Idrottsförening Malmö kappsimningsklubb är Malmös största idrottsförening med drygt 4000 medlemmar årligen. Vi är en klubb som erbjuder allt från babysim till simning och simhopp

Läs mer

Peter Nilsson SISU Idrottsutbildarna Box 1030, Neptungatan Visby tfn: , e-post:

Peter Nilsson SISU Idrottsutbildarna Box 1030, Neptungatan Visby tfn: , e-post: Peter Nilsson SISU Idrottsutbildarna Box 1030, Neptungatan 4 621 21 Visby tfn: 207057, 0768-540760 e-post: peter.nilsson@gotsport.se www.gotsport.se Föreningen När man gör en säsongsanalys, så bör man

Läs mer

Det som är bra för skolidrott är bra för svensk idrott

Det som är bra för skolidrott är bra för svensk idrott Det som är bra för skolidrott är bra för svensk idrott I många år har Skolidrottsförbundet på olika sätt jobbat för att fler barn och unga ska få möjlighet att röra sig, komma med i en gemenskap och helt

Läs mer

Strategi 2025 En stark parasport

Strategi 2025 En stark parasport Diskussionsunderlag för: Strategi 2025 En stark parasport Alla pratar om parasport! Allt fler specialidrottsförbund har börjat jobba med parasport, och många föreningar har paraidrottare även om föreningarna

Läs mer

UPPROP FRÅN BRANSCHRÅD VA

UPPROP FRÅN BRANSCHRÅD VA Våga rekrytera smartare! Branschråd VA vill uppmuntra dig att tänka både kreativt och strategiskt vid rekrytering. Det finns väldigt många människor med kunskaper som du inte har råd att bortse ifrån,

Läs mer

Glädje och gemenskap Demokrati och delaktighet Allas rätt att vara med Rent spel

Glädje och gemenskap Demokrati och delaktighet Allas rätt att vara med Rent spel VI UTBILDAR OCH UTVECKLAR IDROTTEN! Hälsinglands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Hälsingland har som uppgift att utveckla, inspirera och stödja all idrott i distriktet. En stödjande organisation

Läs mer

VERKSAMHETS INRIKTNING 2015

VERKSAMHETS INRIKTNING 2015 VERKSAMHETS INRIKTNING 2015 IDROTTEN I SAMHÄLLET Idrotten är i särklass Sveriges största folkrörelse. Idrotten erbjuder aktiviteter för alla åldrar och bidrar till att både glesbygd och tätorter blir

Läs mer

VERKSAMHETS INRIKTNING

VERKSAMHETS INRIKTNING VERKSAMHETS INRIKTNING 2016-2017 2 Förflyttning Traditionellt synsätt Pyramid bredd för att få elit Framtida synsätt Rektangel bredd och elit Breddidrott (med tävlingsinslag) Motionsidrott Äldre Elitidrott

Läs mer