POLISENS DATACENTRAL Postadress: PB 56, Rovaniemi Besöksadress: Rantavitikantie 33, Rovaniemi

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "POLISENS DATACENTRAL Postadress: PB 56, 96301 Rovaniemi Besöksadress: Rantavitikantie 33, 96300 Rovaniemi"

Transkript

1 INRIKESMINISTERIET POLISAVDELNINGEN Polisens högsta ledning PB Statsrådet REGISTERBESKRIVNING 1. Informationssystemets namn ( och dess delregister) 2. Registeransvarig (adress, besöksadress och telefonnummer) 3. Placeringen av (Registerföring, enhet och adress) 4. Ansvarsperson (tjänsteställning och telefonnummer) 5. Den person som sköter s registerärenden i den registerförande enheten (tjänsteställning och telefonnummer) 6. Den grund på vilken förs (Författning) 7. Användningssyftet med SCHENGENS NATIONELLA INFORMATIONSSYSTEM, som har följande delregister: 1. Den nationella enheten i Schengens informationssystem 2. Schengenregistret för registreringar POLISENS HÖGSTA LEDNING Inrikesministeriet Postadress: PB 26, Statsrådet Besöksadress: Sparbankskajen 2 A, Helsingfors Telefon (09) /växeln POLISENS DATACENTRAL Postadress: PB 56, Rovaniemi Besöksadress: Rantavitikantie 33, Rovaniemi Regeringsrådet Aulis Gerlander Inrikesministeriet, polisavdelningen, tfn (09) Polisens datacentral Datatjänstsekreterare tfn (09) Centralkriminalpolisen, tfn (09) Kriminalöverkonstapel Petri Huhtanen Kriminalöverkonstapel Mauno Hartonen Polislagen 493/1995, polisförordningen 1112/1995, personuppgiftslagen 523/1999, lagen om behandling av personuppgifter i polisens verksamhet 761/2003 jämte i dessa senare gjorda ändringar samt Schengenavtalen Schengens nationella informationssystem är ett permanent personregister som är avsett för polisens riksomfattande bruk och förs med hjälp av automatisk databehandling. Om användningssyftet med systemet bestäms i artiklarna i Schengenkonventionen (FördrS 23/2001). Den nationella enheten i Schengens informationssystem har som mål att i enlighet med bestämmelserna i Schengenkonventionen bevara allmän ordning och säkerhet, inbegripet statens säkerhet, och att med hjälp av de uppgifter som överförs via detta system inom de avtalsslutande parternas territorium tillämpa konventionens bestämmelser om personers rörlighet. Päivitetty (5)

2 8. De källor som i regel används för Polis-, tull- och gränsbevakningsmyndigheterna, utlänningsbyrån, utrikesministeriet, finska diplomatiska beskickningar, konsulat som förestås av en utsänd konsul och annan finsk beskickning, om utrikesministeriet har beviljat en namngiven finsk medborgare som tjänstgör där fullmakt att bevilja visum och uppehållstillstånd (behöriga Schengenmyndigheter) samt behöriga myndigheter i de stater som anslutit sig till Schengenavtalet. 9. Normalt utlämnande och normal användning av uppgifterna i Om behandling av personuppgifter i samband med internationellt polissamarbete föreskrivs i 6 kap. lagen om behandling av personuppgifter i polisens verksamhet Polisen får lämna ut uppgifter till de behöriga Schengenmyndigheterna ur Schengens nationella informationssystem för ändamål som anges i artiklarna i Schengenkonventionen. Polisen får lämna ut uppgifter som registrerats i till de behöriga Schengenmyndigheterna för andra ändamål än de för vilka uppgifterna har inhämtats och registrerats enligt vad som anges om detta i artikel 102 i Schengenkonventionen. Utan hinder av sekretessbestämmelserna får polisen lämna ut uppgifter även genom teknisk anslutning eller i maskinläsbar form. Om polisens rätt att få uppgifter ur Schengens informationssystem bestäms i artiklarna 101 och 102 i Schengenkonventionen. Med hjälp av den datafil som upprätthålls av den tekniska stödfunktionen i Schengens informationssystem gör den tekniska stödfunktionen alla de avtalsslutande parternas nationella enheter i identiska till sitt innehåll. Om lagenligt utlämnande av uppgifter ur polisens personregister beslutar den registeransvarige eller någon annan polisenhet som den registeransvarige har förordnat till uppgiften. Päivitetty (5)

3 10. De typer av information innehåller 11. Informationssystemets art samt principerna för sekretessen För tillämpandet av de bestämmelser i Schengenkonventionen som rör bevarandet av allmän ordning och säkerhet, inbegripet statens säkerhet, samt rörlighet för personer, inhämtas och registreras sådana uppgifter som anges i artiklarna i Schengenkonventionen om personer som har efterlysts för att anhållas i utlämningssyfte utlänningar som meddelats inreseförbud försvunna personer för utredande av uppehållsort personer som med hänsyn till sin egen säkerhet tillfälligt bör omhändertas vittnen, åtalade som förelagts att infinna sig för hörande vid domstolsförhandling i samband med brottmål personer som skall dömas till påföljd för brott eller inställa sig för verkställighet av frihetsberövande personer för övervakning eller kontroll fordon för övervakning eller kontroll stulna, bortförda eller försvunna a) motorfordon (cylindervolym över cm 3 ) b) släpvagnar och husvagnar (tjänstevikt över 750 kg) c) skjutvapen d) blankodokument e) utfärdade legitimationshandlingar (pass, ID-kort, körkort) f) registrerade sedlar Endast följande personuppgifter kan registreras a) efternamn och förnamn, eventuellt separat registrering av alias b) särskilda yttre oföränderliga fysiska kännetecken c) andra förnamnets intialbokstav d) födelsedatum och födelseort e) kön f) nationalitet g) uppgift om huruvida personen är beväpnad h) uppgift om huruvida personen kan tillgripa våld i) syftet med registreringen j) begärt förfarande X ADB Informationssystemet är ett permanent register som är avsett att användas av de behöriga Schengenmyndigheterna i de stater som anslutit sig till Schengenkonventionen, och det förs med hjälp av automatisk databehandling. Utomstående användning av registret är förhindrad. Användaren har i sin arbetsuppgift personlig användningsrätt och ett personligt lösenord som har beviljats enligt den registeransvariges anvisningar. 12. Sökvillkor 13. Informationssystemets storlek efternamn och förnamn/ efternamn och personbeteckning/ efternamn och födelsedatum identifierare registerbeteckning och tillverkningsnummer Informationssystemet är riksomfattande Päivitetty (5)

4 14. Den tid uppgifterna i bevaras Uppgifter i Schengens nationella informationssystem utplånas med iakttagande av vad som bestäms i artiklarna 112 och 113 i Schengenkonventionen: Artikel Personuppgifter som registrerats i Schengens informationssystem för personefterlysning, skall inte bevaras längre än vad som är nödvändigt för det syfte i vilket de lämnats. Senast tre år efter registreringen skall den rapporterande avtalsslutande parten undersöka om uppgifterna måste bevaras. För de rapporter som avses i artikel 99 är denna tidsfrist ett år. 2. I förekommande fall skall varje avtalsslutande part i enlighet med sin nationella lagstiftning bestämma kortare tidsfrister för undersökning. 3. Schengens informationssystems tekniska stödfunktion skall automatiskt underrätta de avtalsslutande parterna med en månads varsel om raderingar som har programmerats in i systemet. 4. En rapporterande avtalsslutande part kan, inom tidsfristen för undersökningen, besluta att rapporten skall kvarstå, om detta visar sig nödvändigt för det syfte som ligger till grund för denna. Förlängd tidsfrist för en rapport måste meddelas till den tekniska stödfunktionen. Bestämmelserna i punkt 1 skall gälla vid förlängd rapport. Artikel Andra uppgifter än de som avses i artikel 112 skall bevaras i högst tio år, uppgifter angående utfärdade legitimationshandlingar och registrerade sedlar i högst fem år och uppgifter angående motorfordon, släpvagnar och husvagnar i högst tre år. 2. Raderade uppgifter skall bevaras under ytterligare ett år vid den tekniska stödfunktionen. Under denna tidsfrist skall de inte kunna utnyttjas för annat än för att i efterhand kontrollera deras riktighet och att registreringen skett i överensstämmelse med lagen. Därefter skall de förstöras. 15. Uppgifternas offentlighet I enlighet med 27 lagen om behandling av personuppgifter i polisens verksamhet får en uppgift som har konstaterats vara felaktig inte bevaras i Schengens nationella informationssystem Ej offentliga Offentliga X Sekretessbelagda Författningsgrund: Lagen om offentlighet i myndigheternas verksamhet (621/1999) 24 Päivitetty (5)

5 16. Rätt till insyn Ja/inskränkt X Nej/inskränkt, hur: Författningsgrund: Personuppgiftslagen (523/1999) 26, 27, 28 och 29 Lagen om behandling av personuppgifter i polisens verksamhet (761/2003) 44, 45 och 47 I enlighet med 45 lagen om behandling av personuppgifter i polisens verksamhet gäller rätten till insyn över huvud taget inte bl.a. uppgifterna i Schengens nationella informationssystem i de fall som avses i artikel i Schengenkonventionen. Dataombudsmannen kan på begäran av den registrerade kontrollera att de ovan nämnda uppgifterna om den registrerade är lagenliga. 17. Hur rätten till insyn skall förverkligas Uppgifterna för utövande av insyn lämnas ut av den registeransvarige eller någon annan av polisinrättningen i häradet förordnad peson som sköter enhetens registerärenden, och den registrerade bereds möjlighet att bekanta sig med uppgifterna om sig själv. Uppgifterna ges på begäran i skriftlig form. Dataombudsmannen kan på begäran av den registrerade kontrollera att uppgifterna om den registrerade är lagenliga. Vid utövande av rätten till insyn i uppgifterna iden datafil som upprätthålls av den tekniska stödfunktionen i Schengens informationssystem iakttas ett förfarande i enlighet med 47 lagen om behandling av personuppgifter i polisens verksamhet. 18. Hur registerbeskrivningen över skall hållas tillgänglig Registerbeskrivningen över Schengens nationella informationssystem hålls allmänt tillgänglig på den registeransvariges verksamhetsställe och på polisinrättningen i varje härad. Registerbeskrivningen finns också i polisens riksomfattande datanät. 19. Anmälan till dataombudsmannen 20. De bestämmelser som gäller ibruktagandet av och delregistren samt de föreskrifter, anvisningar och beslut som meddelats av den registeransvarige Personuppgiftslagen 36 (Ingen anmälningsplikt, eftersom behandlingen av personuppgifter regleras i lagen om behandling av personuppgifter i polisens verksamhet). Författning: Schengens nationella informationssystem har fastställts bli taget i bruk. ( Lagen om behandling av personuppgifter i polisens verksamhet 761/2003) Författning: Innehållet i (artiklarna i Schengenkonventionen FördrS 23/2001) Föreskrift: Uppgifterna för utövande av insyn ges av den registeransvarige och polisinrättningen i varje härad (Inrikesministeriets föreskrift dnr SM /Si-2, som gäller från ) Datum Underskrift Aulis Gerlander, regeringsråd Päivitetty (5)

INFORMATIONSSYSTEMET FÖR MISSTÄNKTA

INFORMATIONSSYSTEMET FÖR MISSTÄNKTA Polisstyrelsen DATASKYDDSBESKRIVN 1 (5) ING Kombinerad register- och dataskyddsbeskrivning samt informationsdokument Personuppgiftslagen (523/1999) 10 och 24 Offentlighetslagen (621/1999) 18 Offentlighetsförordningen

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING Utgiven i Helsingfors den 27 juli 2011 874/2011 Lag om ändring av lagen om behandling av personuppgifter i polisens verksamhet Utfärdad i Nådendal den 22 juli 2011 I enlighet

Läs mer

2.1.2013 2020/2012/3738

2.1.2013 2020/2012/3738 Polisstyrelsen INFORMATIONS- 1 (11) SKYDDSBESKRIVNING Kombinerad register- och informationsskyddsbeskrivning samt informationsdokument Personuppgiftslagen (523/1999) 10 och 24 Offentlighetslagen (621/1999)

Läs mer

polisens administrativa ärendehantering

polisens administrativa ärendehantering Dataskyddsbeskrivning ID-166380 1 (6) 14.09.2016 POL-2016-4834 Kombinerad register- och datasystembeskrivning samt informationshandling för systemet för ärendehantering, beslutsfattande och arkivering

Läs mer

Polisstyrelsen ANVISNING 1 (10) TILLGODOSEENDET AV DEN REGISTRERADES RÄTTIGHETER HOS POLISEN: RÄTT TILL INSYN, RÄTTELSE AV UPPGIFT OCH INFORMATION

Polisstyrelsen ANVISNING 1 (10) TILLGODOSEENDET AV DEN REGISTRERADES RÄTTIGHETER HOS POLISEN: RÄTT TILL INSYN, RÄTTELSE AV UPPGIFT OCH INFORMATION Polisstyrelsen ANVISNING 1 (10) Datum 23.1.2012 2020/2012/66 Nr Giltighetstid 1.2.2012 31.1.2017 Författningsgrund Polisförvaltningslag (110/1992) 4 Lag om behandling av personuppgifter i polisens verksamhet

Läs mer

Polisstyrelsens dnr 2020/2010/4797 NÖDCENTRALSDATASYSTEMET

Polisstyrelsens dnr 2020/2010/4797 NÖDCENTRALSDATASYSTEMET NÖDCENTRALSVERKET POLISSTYRELSEN REGISTERBESKRIVNING PB 112 PB 302 28131 Björneborg 00101 Helsingfors Nödcentralsverkets dnr HAK/2011/64 Polisstyrelsens dnr 2020/2010/4797 1. Datasystemets namn (datasystemet

Läs mer

Register över behandling ID (9) Det nationella systemet inom Schengens informationssystem

Register över behandling ID (9) Det nationella systemet inom Schengens informationssystem Register över behandling ID-18216063 1 (9) 13.09.2018 POL-2018-16136 1. Informationssystemets namn 2. Personuppgiftsansvarig 3. Kontaktperson i ärenden som gäller registret 4. Polisens dataskyddsombud

Läs mer

RP 22/1998 rd. Regeringens proposition till Riksdagen med rörslag till lag om ändring av lagen om polisens personregister

RP 22/1998 rd. Regeringens proposition till Riksdagen med rörslag till lag om ändring av lagen om polisens personregister RP 22/1998 rd Regeringens proposition till Riksdagen med rörslag till lag om ändring av lagen om polisens personregister PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL I denna proposition föreslås att lagen om polisens

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING Utgiven i Helsingfors den 31 december 2013 1181/2013 Lag om ändring av lagen om behandling av personuppgifter i polisens verksamhet Utfärdad i Helsingfors den 30 december 2013

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING Utgiven i Helsingfors den 14 maj 2012 214/2012 Lag om lagring av straffregisteruppgifter och om utlämnande av sådana uppgifter mellan Finland och de övriga medlemsstaterna

Läs mer

Postadress: PB 18, Helsingfors Huvudsakligt verksamhetsställe: Bryggerigatan 2 A, Helsingfors Kundtjänst: Brädgårdsgatan 10, Helsingfors

Postadress: PB 18, Helsingfors Huvudsakligt verksamhetsställe: Bryggerigatan 2 A, Helsingfors Kundtjänst: Brädgårdsgatan 10, Helsingfors DATASKYDDSBESKRIVNING 4.10.2017 DATASKYDDSBESKRIVNING (REGISTERBESKRIVNING OCH INFORMATIONSDOKUMENT) 1. Registrets namn Patientregister för asylsökande 2. Registerförare Det riksomfattande delregistret:

Läs mer

Kontaktperson vid den ifrågavarande förläggningen

Kontaktperson vid den ifrågavarande förläggningen DATASKYDDSBESKRIVNING 4.10.2017 DATASKYDDSBESKRIVNING (REGISTERBESKRIVNING OCH INFORMATIONSDOKUMENT) 1. Registrets namn Register över mottagna klienter 2. Registerförare Det riksomfattande delregistret:

Läs mer

HELSINGFORS STAD Registerbeskrivning 1 (5)

HELSINGFORS STAD Registerbeskrivning 1 (5) HELSINGFORS STAD Registerbeskrivning 1 (5) Utgivningsdatum/uppdaterad 1.7.2016 1. Registrets namn 2. Registerförare 3. Registeransvarig 4. Kontaktperson i registerärenden 5. Ändamål och grunder för behandlingen

Läs mer

2 REGISTERUPPRÄTTHÅLLARE

2 REGISTERUPPRÄTTHÅLLARE Registerbeskrivning Esbo, Helsingfors, Grankulla och Vanda stadsbiblioteks kundregister Personuppgiftslagen (523/99) 10 och 24 Avfattad den 15.5.2008 1 REGISTRETS NAMN HelMet-bibliotekens kundregister

Läs mer

KYRKSLÄTTS KOMMUN HÄLSOCENTRALEN

KYRKSLÄTTS KOMMUN HÄLSOCENTRALEN Hannele Repo/hr 23.11.2010 1 (7) uppdaterad 12.9.2012 (den ansvariges uppgifter) KYRKSLÄTTS KOMMUN HÄLSOCENTRALEN REGISTERBESKRIVNING Register över patientjournaler: Registeringssystem (programmet MawellCareCC)

Läs mer

Kombinerad register- och datasystembeskrivning samt informationshandling för informationssystemet för förvaltningsärenden

Kombinerad register- och datasystembeskrivning samt informationshandling för informationssystemet för förvaltningsärenden Dataskyddsbeskrivning ID-1641800 1 (11) 2.2.2017 POL-2016-17613 Kombinerad register- och datasystembeskrivning samt informationshandling för informationssystemet för förvaltningsärenden Personuppgiftslagen

Läs mer

MODELL FÖR INFORMERING AV PATIENTER INOM DEN OFFENTLIGA HÄLSOVÅRDEN

MODELL FÖR INFORMERING AV PATIENTER INOM DEN OFFENTLIGA HÄLSOVÅRDEN DATAOMBUDSMANNENS BYRÅ MODELL FÖR INFORMERING AV PATIENTER INOM DEN OFFENTLIGA HÄLSOVÅRDEN Uppdaterad 15.09.2010 www.tietosuoja.fi 2 Modell för registeransvariga inom den offentliga hälsovården (modellen

Läs mer

ESBO, GRANKULLA, HELSINGFORS OCH VANDA STADSBIBLIOTEK. HELMET- BIBLIOTEKENS, dvs ESBO, GRANKULLA, HELSINGFORS OCH VANDA STADSBIBLIOTEKS KUNDREGISTER

ESBO, GRANKULLA, HELSINGFORS OCH VANDA STADSBIBLIOTEK. HELMET- BIBLIOTEKENS, dvs ESBO, GRANKULLA, HELSINGFORS OCH VANDA STADSBIBLIOTEKS KUNDREGISTER HELMET- BIBLIOTEKENS, dvs ESBO, GRANKULLA, HELSINGFORS OCH VANDA STADSBIBLIOTEKS KUNDREGISTER 15.05.2008 1 REGISTRETS NAMN 2 REGISTERUPPRÄTTHÅLLARE 3 REGISTERANSVARIGA 4 REGISTRETS SYFTE OCH GRUNDEN FÖR

Läs mer

Regeringens proposition 2004/05:37

Regeringens proposition 2004/05:37 Regeringens proposition 2004/05:37 Sveriges antagande av rådets beslut om införande av ett antal nya funktioner för Schengens informationssystem Prop. 2004/05:37 Regeringen överlämnar denna proposition

Läs mer

Ansökan om namnändring

Ansökan om namnändring Ansökan om namnändring Ändring av förnamn Ändring av efternamn Ändring av för- och efternamn Anvisningar om ansökan finns på sidan 4 MAGISTRATEN FYLLER I ANKOMSTTID OCH DIARIENUMMER Ankomsttid Diarienummer

Läs mer

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag.

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag. OLE_ADO 1 *1019901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV ADOPTION Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som är bosatt i Finland och ansöker om uppehållstillstånd för ett

Läs mer

REGISTERBESKRIVNING Aromi systemet

REGISTERBESKRIVNING Aromi systemet REGISTERBESKRIVNING 1 (7) REGISTERBESKRIVNING Aromi systemet INNEHÅLL 1 Registrets namn Klientdataregister för hantering av beställningar, leveranser och fakturering 2 Registerförare Helsingfors stads

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning Allmänna dataskyddsförordningen (EU) 2016/679 artiklar 13 och 14. Uppfyllelse av lagstadgad skyldighet

Dataskyddsbeskrivning Allmänna dataskyddsförordningen (EU) 2016/679 artiklar 13 och 14. Uppfyllelse av lagstadgad skyldighet 1 (4) Registrets namn Namnstämpelregistret Allmän beskrivning om registret Grunden för personregistret Registerhållaren Kontakt Dataskyddsansvarig Personuppgiftsinnehåll Syftet med behandlingen av personuppgifter

Läs mer

RP 160/2005 rd. 1. Nuläge

RP 160/2005 rd. 1. Nuläge Regeringens proposition till Riksdagen med förslag till lag om ändring av i räddningslagen PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL I propositionen föreslås att räddningslagen ändras så att de tekniska administreringen

Läs mer

DATASEKRETESSBESKRIVNING FÖR APOTEKET BOTHNIAS STAMKUNDSREGISTER

DATASEKRETESSBESKRIVNING FÖR APOTEKET BOTHNIAS STAMKUNDSREGISTER DATASEKRETESSBESKRIVNING FÖR APOTEKET BOTHNIAS STAMKUNDSREGISTER 1 REGISTERANSVARIG Pietarsaaren II Bothnia apteekki (omf. Bennäs apotek) Apotekare Helena Leikkonen FO-nummer: 1432870-1 Storgatan 16, 68600

Läs mer

DATASKYDDSBESKRIVNING

DATASKYDDSBESKRIVNING DATASKYDDSBESKRIVNING BRC/2422/2019 1 (6) DATASKYDDSBESKRIVNING 1 nas fullmaktsregister samt där tillhörande händelseuppgiftsregister Registrets namn Namn 2 Befolkningsregistercentralen Personuppgiftsansvarig

Läs mer

HELSINGFORS STAD Registerbeskrivning 1(5)

HELSINGFORS STAD Registerbeskrivning 1(5) HELSINGFORS STAD Registerbeskrivning 1(5) Utgivningsdatum/uppdaterad 2.2.2015 1. Registrets namn 2. Registerförare 3. Registeransvarig 4. Kontaktperson i registerärenden 5. Ändamål och grunder för behandling

Läs mer

KUNDREGISTER FÖR ESBO, GRANKULLA, HELSINGFORS OCH VANDA STADSBIBLIOTEKS HELMET- BIBLIOTEK 5 REGISTRETS SYFTE OCH GRUNDEN FÖR DESS UPPRÄTTHÅLLANDE

KUNDREGISTER FÖR ESBO, GRANKULLA, HELSINGFORS OCH VANDA STADSBIBLIOTEKS HELMET- BIBLIOTEK 5 REGISTRETS SYFTE OCH GRUNDEN FÖR DESS UPPRÄTTHÅLLANDE KUNDREGISTER FÖR ESBO, GRANKULLA, HELSINGFORS OCH VANDA STADSBIBLIOTEKS HELMET- BIBLIOTEK 1.5.2014 1 REGISTRETS NAMN 2 REGISTERUPPRÄTTHÅLLARE 3 REGISTERANSVARIGA 4 KONTAKTPERSONER I ÄRENDEN ANGÅENDE REGISTRET

Läs mer

4. ÄNDAMÅLET MED BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER OCH RÄTTSLIG GRUND FÖR BEHANDLINGEN

4. ÄNDAMÅLET MED BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER OCH RÄTTSLIG GRUND FÖR BEHANDLINGEN ÖSTRA FINLANDS FÖRVALTNINGSDOMSTOL DATASKYDDSBESKRIVNING FÖRVALTNING 25.5.2018 EU:s allmänna dataskyddsförordning (679/2016) artikel 12, 13 och 14 1. REGISTERANSVARIG Östra Finlands förvaltningsdomstol

Läs mer

Datasekretessbeskrivning Informationshanteringstjänsten

Datasekretessbeskrivning Informationshanteringstjänsten 1 Personuppgiftsansvarig Namn Folkpensionsanstalten Postadress PB 450 Postnummer 00056 FPA Telefon 020 634 11 Besöksadress Nordenskiöldsgatan 12, 00250 Helsingfors 2 Person som sköter registerärenden eller

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning Allmänna dataskyddsförordningen (EU) 2016/679 artiklar 13 och 14. Uppfyllelse av lagstadgad skyldighet

Dataskyddsbeskrivning Allmänna dataskyddsförordningen (EU) 2016/679 artiklar 13 och 14. Uppfyllelse av lagstadgad skyldighet 1 (4) Registrets namn Allmän beskrivning om registret Grunden för personregistret Registerhållaren Kontakt Dataskyddsansvarig Personuppgiftsinnehåll Syftet med behandlingen av personuppgifter Registret

Läs mer

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag.

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag. OLE_ADO 1 *1019901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV ADOPTION Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som är bosatt i Finland och ansöker om uppehållstillstånd för ett

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning Allmänna dataskyddsförordningen (EU) 2016/

Dataskyddsbeskrivning Allmänna dataskyddsförordningen (EU) 2016/ 24.5.2018 1 (4) Registrets namn Godkända rörelser Allmän beskrivning om registret Grunden för personregistret Säkerhets- och kemikalieverket upprätthåller för skötseln av de uppgifter som föreskrivits

Läs mer

Behandling av kundernas personuppgifter vid FINE

Behandling av kundernas personuppgifter vid FINE Behandling av kundernas personuppgifter vid FINE EU:s dataskyddsförordning (EU) 2016/679, artiklarna 13 och 14 För att bank-, försäkrings- och värdepappersärenden ska kunna behandlas behöver FINE och de

Läs mer

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag.

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag. OLE_ADO 1 *1019901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV ADOPTION Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som är bosatt i Finland och ansöker om uppehållstillstånd för ett

Läs mer

Datainspektionen informerar

Datainspektionen informerar Datainspektionen informerar Nr 2/2018 Allmänna råd Datainspektionen ger ut allmänna råd i syfte: att öka personuppgiftsansvarigas och personuppgiftsbiträdens medvetenhet om sina skyldigheter enligt EU:s

Läs mer

1 Uppgifter som ska antecknas i en dokumentförteckning:

1 Uppgifter som ska antecknas i en dokumentförteckning: Registerbeskrivning 1 (2) 27.9.2013 Läs ifyllningsanvisningarna på sista sidan innan du fyller i registerbeskrivningen. Använd vid behov bilagor. 1. Den registeransvarige 2. Kontaktperson i ärenden angående

Läs mer

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag.

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag. OLE_EN 1 *1049901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV TIDIGARE FINSKT MEDBORGARSKAP Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som ansöker om uppehållstillstånd på grund

Läs mer

5. ÄNDAMÅLET MED BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER OCH RÄTTSLIG GRUND FÖR BEHANDLINGEN. Uppgifterna i skuldsaneringsregistret är offentliga.

5. ÄNDAMÅLET MED BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER OCH RÄTTSLIG GRUND FÖR BEHANDLINGEN. Uppgifterna i skuldsaneringsregistret är offentliga. 3.9.2018 DATASKYDDSBESKRIVNING OCH dnr 137/07.01/2018 REGISTER ÖVER BEHANDLING EU:s allmänna dataskyddsförordning (679/2016) artikel 13, 14 och 30 1. PERSONUPPGIFTSANSVARIG Rättsregistercentralen Postadress:,

Läs mer

Esbo stad Protokoll 100. Nämnden Svenska rum 20.11.2014 Sida 1 / 1

Esbo stad Protokoll 100. Nämnden Svenska rum 20.11.2014 Sida 1 / 1 Nämnden Svenska rum 20.11.2014 Sida 1 / 1 4590/07.01.01/2014 100 Registeransvariga och ansvarspersoner för register inom undervisning och dagvård Beredning och upplysningar: Maria Rauman, tel. 09 816 83861

Läs mer

BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER I VÄGLAGET Väglaget är skyldigt att iaktta EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR) i behandlingen av personuppgifter

BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER I VÄGLAGET Väglaget är skyldigt att iaktta EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR) i behandlingen av personuppgifter BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER I VÄGLAGET Väglaget är skyldigt att iaktta EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR) i behandlingen av personuppgifter Allmänna principer Enligt de allmänna principerna

Läs mer

Användarregister för Södra Österbottens evenemangskalender (

Användarregister för Södra Österbottens evenemangskalender ( DATASKYDDSBESKRIVNING Personuppgiftslagen (523/1999) 10 och 24 EU Dataskyddsförordning 2016/679 Datum för uppgörande 24.5.2018 uppdaterad 12.6.2019 1 Den registeransvarige Namn Södra Österbottens förbund

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING Utgiven i Helsingfors den 15 juni 2011 631/2011 Lag om ändring av utlänningslagen Utfärdad i Helsingfors den 10 juni 2011 I enlighet med riksdagens beslut upphävs i utlänningslagen

Läs mer

REGISTERBESKRIVNING OCH INFORMERING (DATASKYDDSBESKRIVNING)

REGISTERBESKRIVNING OCH INFORMERING (DATASKYDDSBESKRIVNING) 1 REGISTERBESKRIVNING OCH INFORMERING (DATASKYDDSBESKRIVNING) Denna blankett innehåller både uppgifterna i registerbeskrivningen och den information som skall ges till de registrerade i samband med behandling

Läs mer

STATSRÅDETS FÖRORDNING OM ÄNDRING AV STATSRÅDETS FÖRORDNING OM BEFOLKNINGSDATASYSTEMET

STATSRÅDETS FÖRORDNING OM ÄNDRING AV STATSRÅDETS FÖRORDNING OM BEFOLKNINGSDATASYSTEMET 128/2010 STATSRÅDETS FÖRORDNING OM ÄNDRING AV STATSRÅDETS FÖRORDNING OM BEFOLKNINGSDATASYSTEMET 1. Huvudsakligt innehåll I statsrådets förordning om befolkningsdatasystemet (128/2010, nedan befolkningsdataförordningen)

Läs mer

HARTWALL CAPITAL OY AB:S DATASKYDDSPOLICY I FRÅGA OM PERSONUPPGIFTSREGISTER ÖVER ARBETSSÖKANDE, SAMARBETSPARTNER OCH PORTFÖLJBOLAG

HARTWALL CAPITAL OY AB:S DATASKYDDSPOLICY I FRÅGA OM PERSONUPPGIFTSREGISTER ÖVER ARBETSSÖKANDE, SAMARBETSPARTNER OCH PORTFÖLJBOLAG 25.5.2018 HARTWALL CAPITAL OY AB:S DATASKYDDSPOLICY I FRÅGA OM PERSONUPPGIFTSREGISTER ÖVER ARBETSSÖKANDE, SAMARBETSPARTNER OCH PORTFÖLJBOLAG Registeransvarig Hartwall Capital Oy Ab Norra Esplanaden 5 00170

Läs mer

Lag om ändring av lagen om befolkningsdatasystemet och Befolkningsregistercentralens certifikattjänster

Lag om ändring av lagen om befolkningsdatasystemet och Befolkningsregistercentralens certifikattjänster 1(9) Lag om ändring av lagen om befolkningsdatasystemet och Befolkningsregistercentralens certifikattjänster I enlighet med riksdagens beslut upphävs i lagen om befolkningsdatasystemet och Befolkningsregistercentralens

Läs mer

DATAKSYDDSBESKRIVNING, 1 (6) (Dataskyddsdirektiv)

DATAKSYDDSBESKRIVNING, 1 (6) (Dataskyddsdirektiv) DATAKSYDDSBESKRIVNING, 1 (6) Artikel 13 i det nya dataskyddsdirektivet Lag om behandling av personuppgifter i brottmål och vid upprätthållandet av den nationella säkerheten (1054/2018) 22 1. PERSONUPPGIFTSANSVARIG

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning Allmänna dataskyddsförordningen (EU) 2016/ Uppfyllelse av lagstadgad skyldighet

Dataskyddsbeskrivning Allmänna dataskyddsförordningen (EU) 2016/ Uppfyllelse av lagstadgad skyldighet 24.5.2018 1 (4) Registrets namn VOC-produkter Allmän beskrivning om registret Grunden för personregistret Uppgifter om mängderna lättflyktiga organiska föreningar, dvs. VOCföreningar, samlas på basis av

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (1972:260) om internationellt samarbete rörande verkställighet av brottmålsdom; SFS 2000:460 Utkom från trycket den 19 juni 2000 utfärdad den 31 maj 2000.

Läs mer

REGISTERBESKRIVNING. Byggnadsdelen och byggnadstillsynsdelen i Helsingfors stads kommunregister

REGISTERBESKRIVNING. Byggnadsdelen och byggnadstillsynsdelen i Helsingfors stads kommunregister Byggnadsdelen och byggnadstillsynsdelen i Helsingfors stads kommunregister Registerbeskrivning enligt 10 i personuppgiftslagen (523/99) INNEHÅLL 1. REGISTRETS NAMN Byggnadsdelen och byggnadstillsynsdelen

Läs mer

Detta meddelande innehåller information i enlighet med vad som krävs i EU:s dataskyddsförordning (artiklarna 13 och 14).

Detta meddelande innehåller information i enlighet med vad som krävs i EU:s dataskyddsförordning (artiklarna 13 och 14). Aalto-universitetet Offentligt Dataskyddsmeddelande till stipendiesökande Detta meddelande innehåller information i enlighet med vad som krävs i EU:s dataskyddsförordning (artiklarna 13 och 14). Ansökan

Läs mer

RP 292/2014 rd. I denna proposition föreslås att det stiftas en lag om behandling av personuppgifter vid Brottspåföljdmyndigheten.

RP 292/2014 rd. I denna proposition föreslås att det stiftas en lag om behandling av personuppgifter vid Brottspåföljdmyndigheten. RP 292/2014 rd Regeringens proposition till riksdagen med förslag till lagstiftning om behandling av personuppgifter vid Brottspåföljdsmyndigheten PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL I denna proposition

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning för småbarnspedagogik (förskoleundervisning) klientregister

Dataskyddsbeskrivning för småbarnspedagogik (förskoleundervisning) klientregister 1 24.8.2016 Dataskyddsbeskrivning för småbarnspedagogik (förskoleundervisning) klientregister Registerbeskrivning enligt 10 och information om behandling av uppgifter enligt 24 i personuppgiftslagen (523/1999)

Läs mer

Dataskyddet tryggar dina rättigheter

Dataskyddet tryggar dina rättigheter Dataskyddet tryggar dina rättigheter Vem får samla in uppgifter om dig? Hur används dina uppgifter? Hur bevaras de? Vart överlåts dina uppgifter? Bevaka dina intressen DATAOMBUDSMANNENS BYRÅ I den här

Läs mer

5. ÄNDAMÅLET MED BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER OCH RÄTTSLIG GRUND FÖR BEHANDLINGEN. (Lag om konkurs- och företagssaneringsregistret (137/2004) 1 )

5. ÄNDAMÅLET MED BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER OCH RÄTTSLIG GRUND FÖR BEHANDLINGEN. (Lag om konkurs- och företagssaneringsregistret (137/2004) 1 ) 3.9.2018 DATASKYDDSBESKRIVNING OCH dnr 137/07.01/2018 REGISTER ÖVER BEHANDLING EU:s allmänna dataskyddsförordning (679/2016) artikel 13, 14 och 30 1. PERSONUPPGIFTSANSVARIG Rättsregistercentralen Postadress:,

Läs mer

Finns inte. Är eller har någon av dina föräldrar tidigare varit finsk merborgare? Ja Nej. Civilstånd Gift Ogift Frånskild Änka/änkling Sambo

Finns inte. Är eller har någon av dina föräldrar tidigare varit finsk merborgare? Ja Nej. Civilstånd Gift Ogift Frånskild Änka/änkling Sambo EU_REK 1 REGISTRERING AV UNIONSMEDBORGARES UPPEHÅLLSRÄTT (Gäller inte nordiska medborgare) Jag ansöker om registrering av uppehållsrätt Gäller även medborgare i Schweiz och Liechtenstein (UtlänningsL 153

Läs mer

Lag. RIKSDAGENS SVAR 362/2010 rd. Regeringens proposition med förslag till lagar om ändring av utlänningslagen, lagen om utlänningsregistret.

Lag. RIKSDAGENS SVAR 362/2010 rd. Regeringens proposition med förslag till lagar om ändring av utlänningslagen, lagen om utlänningsregistret. RIKSDAGENS SVAR 362/2010 rd Regeringens proposition med förslag till lagar om ändring av utlänningslagen, lagen om utlänningsregistret och hittegodslagen Ärende Regeringen har till riksdagen överlämnat

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning för det regionala basregistret

Dataskyddsbeskrivning för det regionala basregistret SAMKOMMUNEN HELSINGFORSREG DATASKYDDSBESKRIVNING UPPDATERAD 1.8.2018 Dataskyddsbeskrivning för det regionala basregistret Innehållsförteckning: 1. Personuppgiftsansvarig 2. Registrets namn 3. Kontaktperson

Läs mer

RIKSDAGENS SVAR 95/2004 rd

RIKSDAGENS SVAR 95/2004 rd RIKSDAGENS SVAR 95/2004 rd Regeringens proposition med förslag till godkännande av överenskommelsen mellan parterna i konventionen om upprättandet av Europeiska rymdorganet samt Europeiska rymdorganet

Läs mer

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag.

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag. OLE_MUU 1 *1069901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND I FINLAND; ÖVRIG GRUND Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som ansöker om uppehållstillstånd på basis av en grund för vilken

Läs mer

Lag. om beviljande av vigselrätt. Tillämpningsområde

Lag. om beviljande av vigselrätt. Tillämpningsområde Lagförslag 1. I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs: Lag om beviljande av vigselrätt 1 Tillämpningsområde Rätt att förrätta kyrkliga vigslar inom registrerade religionssamfund (vigselrätt) får beviljas

Läs mer

Datasekretessbeskrivning Receptarkivet

Datasekretessbeskrivning Receptarkivet 1 Personuppgiftsansvarig Namn Folkpensionsanstalten Postadress PB 450 Postnummer 00056 Telefon 020 634 11 Besöksadress Nordenskiöldsgatan 12, 00250 Helsingfors 2 Person som sköter registerärenden eller

Läs mer

Statsrådets förordning

Statsrådets förordning Statsrådets förordning om informationssäkerheten inom statsförvaltningen Given i Helsingfors den 1 juli 2010 I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från justitieministeriet, föreskrivs

Läs mer

1. Registrets namn Patientregister för Kronoby hälso- och sjukvård Abilita

1. Registrets namn Patientregister för Kronoby hälso- och sjukvård Abilita DATASKYDDSBESKRIVNING Personuppgiftslagen (523/99) 10 och 24 Upprättad: 30.7.2012 1. Registrets namn Patientregister för Kronoby hälso- och sjukvård Abilita 2.Registeransvarig Karleby stad Social- och

Läs mer

PÅFÖLJDSSYSTEMET ENLIGT PERSONUPPGIFTSLAGEN

PÅFÖLJDSSYSTEMET ENLIGT PERSONUPPGIFTSLAGEN DATAOMBUDSMANNENS BYRÅ PÅFÖLJDSSYSTEMET ENLIGT PERSONUPPGIFTSLAGEN Uppdaterad 27.07.2010 www.tietosuoja.fi 2 PÅFÖLJDSSYSTEMET ENLIGT PERSONUPPGIFTSLAGEN Allmänt Systemet för övervakning av personuppgiftslagen

Läs mer

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag.

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag. OLE_MUU 1 *1069901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND I FINLAND; ÖVRIG GRUND Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som ansöker om uppehållstillstånd på basis av en grund för vilken

Läs mer

Mari Rajamaa är den personuppgiftsansvariges kontaktperson, kontaktuppgifter:

Mari Rajamaa är den personuppgiftsansvariges kontaktperson, kontaktuppgifter: DATASKYDDSBESKRIVNING/DATASKYDDSMEDDELANDE EU:s allmänna dataskyddsförordning artiklarna 13 och 14 Datum 16.1.2019 1. Helsingfors universitet är den personuppgiftsansvarige, dvs. den som ansvarar för behandlingen

Läs mer

+ + Beroende av grund är arbetspraktikens maximala längd antingen 12 månader eller 18 månader.

+ + Beroende av grund är arbetspraktikens maximala längd antingen 12 månader eller 18 månader. OLE_TY3 1 *1159901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV ARBETSPRAKTIK Denna blankett är avsedd för dig om du kommer till Finland för arbete eller arbetspraktik som ingår i ett avtal mellan stater

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING 2007 Utgiven i Helsingfors den 22 mars 2007 Nr 277 286 INNEHÅLL Nr Sidan 277 Lag om sättande i kraft av de bestämmelser som hör till området för lagstiftningen i fördraget

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning Allmänna dataskyddsförordningen (EU) 2016/

Dataskyddsbeskrivning Allmänna dataskyddsförordningen (EU) 2016/ 24.5.2018 1 (4) Registrets namn Allmän beskrivning om registret Registret över verksamhetsutövare, behörigheter, ansvariga personer och anordningar i elbranschen Elsäkerhetsmyndigheten för register över

Läs mer

HELSINGFORS STAD HÄLSOVÅRDSCENTRALEN

HELSINGFORS STAD HÄLSOVÅRDSCENTRALEN HELSINGFORS STAD HÄLSOVÅRDSCENTRALEN REGISTERBESKRIVNING Register över patientjournaler: Registreringssystem (MawellCareCC program) för huvudstadsregionens (Helsingfors, Esbo, Vanda, Grankulla, Kervo,

Läs mer

Kombinerad registerbeskrivning enligt 10 och informationsblankett enligt 24 i personuppgiftslagen

Kombinerad registerbeskrivning enligt 10 och informationsblankett enligt 24 i personuppgiftslagen Registerbeskrivning för Silmäasemas patientregister 3.1.2018 Kombinerad registerbeskrivning enligt 10 och informationsblankett enligt 24 i personuppgiftslagen 1 Den registeransvarige Silmäasema Optiikka

Läs mer

EU:s allmänna dataskyddsförordning

EU:s allmänna dataskyddsförordning Allmänt Beskrivningens namn Personuppgiftsansvarig och kontaktuppgifter I denna beskrivning presenteras i sammanfattad och begriplig form de uppgifter som enligt dataskyddsförordningen ska ges till den

Läs mer

+ + MEDBORGARSKAPSANMÄLAN; EN UTLÄNNING FÖDD UTOMLANDS UTOM ÄKTENSKAP MED EN FADER SOM VAR FINSK MEDBORGARE VID UTLÄNNINGENS FÖDELSE

+ + MEDBORGARSKAPSANMÄLAN; EN UTLÄNNING FÖDD UTOMLANDS UTOM ÄKTENSKAP MED EN FADER SOM VAR FINSK MEDBORGARE VID UTLÄNNINGENS FÖDELSE KAN_4 1 *1199901* MEDBORGARSKAPSANMÄLAN; EN UTLÄNNING FÖDD UTOMLANDS UTOM ÄKTENSKAP MED EN FADER SOM VAR FINSK MEDBORGARE VID UTLÄNNINGENS FÖDELSE Denna anmälningsblankett är avsedd för att förvärva finskt

Läs mer

viseringsinnehavare röra sig fritt i Schengenområdet under de tre första månaderna av D- viseringens giltighetstid.

viseringsinnehavare röra sig fritt i Schengenområdet under de tre första månaderna av D- viseringens giltighetstid. EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS FÖRORDNING OM ÄNDRING AV KONVENTIONEN OM TILLÄMPNING AV SCHENGENAVTALET OCH FÖRORDNINGEN (EG) NR 562/2006 NÄR DET GÄLLER VISERINGAR FÖR LÄNGRE VISTELSE (KOM 2009) 91 SLUTLIG)

Läs mer

Förskottsinnehållningsuppgifter år 2014 Informationstjänst PB SKATT

Förskottsinnehållningsuppgifter år 2014 Informationstjänst PB SKATT SKATTEFÖRVALTNINGEN Förskottsinnehållningsuppgifter år 2014 Informationstjänst 00052 SKATT 18.10.2013 Arbetslöshetskassor, Försäkringsbolag och deras ADB-servicecentraler samt Folkpensionsanstalten Diarienummer

Läs mer

+ + Jag ansöker om mitt första uppehållstillstånd fortsatt tillstånd EU-blåkort

+ + Jag ansöker om mitt första uppehållstillstånd fortsatt tillstånd EU-blåkort OLE_TY2 1 *1139901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND FÖR SPECIALISTER Denna blankett är avsedd för dig om du har ingått arbetsavtal med ett företag i Finland eller mottagit ett förbindande arbetserbjudande

Läs mer

EU:s allmänna dataskyddsförordning

EU:s allmänna dataskyddsförordning Allmänt Beskrivningens namn Personuppgiftsansvarig och I denna beskrivning presenteras i sammanfattad och begriplig form de uppgifter som enligt dataskyddsförordningen ska ges till den registrerade. Observera

Läs mer

REGISTERBESKRIVNING 3.10.2012

REGISTERBESKRIVNING 3.10.2012 REGISTERBESKRIVNING 3.10.2012 REGISTERBESKRIVNING 1. Datasystemets namn Datasystemet UMA 2. Huvudansvarig registerförare 3. Övriga registerförare Migrationsverket Postadress: PB 18, 00581 Helsingfors Huvudsakligt

Läs mer

EU:s allmänna dataskyddsförordning

EU:s allmänna dataskyddsförordning Allmänt Beskrivningens namn Personuppgiftsansvarig och kontaktuppgifter I denna beskrivning presenteras i sammanfattad och begriplig form de uppgifter som enligt dataskyddsförordningen ska ges till den

Läs mer

DATASKYDDSBESKRIVNING 5/2018 kombinerad registerbeskrivning och informeringshandling. Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2016/679

DATASKYDDSBESKRIVNING 5/2018 kombinerad registerbeskrivning och informeringshandling. Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2016/679 1 DATASKYDDSBESKRIVNING 5/2018 kombinerad registerbeskrivning och informeringshandling Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2016/679 1. Registerförare 2. Registerärendenas handläggare och kontaktperson

Läs mer

Lag. om ett övervakningssystem för bank- och betalkonton. Övervakningssystemet för bank- och betalkonton

Lag. om ett övervakningssystem för bank- och betalkonton. Övervakningssystemet för bank- och betalkonton Lag om ett övervakningssystem för bank- och betalkonton I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs: 1 Övervakningssystemet för bank- och betalkonton I denna lag föreskrivs om ett system för övervakning

Läs mer

SLÄKTFORSKNING ENLIGT PERSONUPP- GIFTSLAGEN

SLÄKTFORSKNING ENLIGT PERSONUPP- GIFTSLAGEN DATAOMBUDSMANNENS BYRÅ SLÄKTFORSKNING ENLIGT PERSONUPP- GIFTSLAGEN Uppdaterad 27.07.2010 www.tietosuoja.fi Innehåll 1. RÄTT ATT GRUNDA ETT REGISTER FÖR SLÄKTFORSKNING 2. VARIFRÅN FÅR MAN UPPGIFTER TILL

Läs mer

OLE_OPI 1 + + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag.

OLE_OPI 1 + + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag. OLE_OPI 1 *1079901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV STUDIER Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som har för avsikt att vistas i Finland på grund av studier vid

Läs mer

Lag. om ändring av körkortslagen

Lag. om ändring av körkortslagen Lag om ändring av körkortslagen I enlighet med riksdagens beslut upphävs i körkortslagen (386/2011) 65 3 mom., ändras 64 1 mom. och 2 mom. 3 och 4 punkten, det inledande stycket i 65 1 mom., 66 2 mom.,

Läs mer

HELSINGFORS STAD Registerbeskrivning 1 (5)

HELSINGFORS STAD Registerbeskrivning 1 (5) HELSINGFORS STAD Registerbeskrivning 1 (5) Utgivningsdatum/uppdaterad 1.7.2016 1. Registrets namn 2. Registerförare 3. Registeransvarig 4. Kontaktperson i registerärenden 5. Ändamål och grunder för behandlingen

Läs mer

+ + ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV IDROTT ELLER TRÄNING

+ + ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV IDROTT ELLER TRÄNING OLE_TY4 1 *1149901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV IDROTT ELLER TRÄNING Denna blankett är avsedd för dig om du ansöker om uppehållstillstånd i Finland som idrottare, idrottstränare och bedriver

Läs mer

+ + ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND FÖR GENOMFÖRANDE AV VETENSKAPLIG FORSKNING

+ + ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND FÖR GENOMFÖRANDE AV VETENSKAPLIG FORSKNING OLE_TUT 1 *1109901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND FÖR GENOMFÖRANDE AV VETENSKAPLIG FORSKNING Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som ansöker om uppehållstillstånd för att

Läs mer

DATASKYDDSREGISTER 5/2018 kombinerad registerbeskrivning och informeringshandling EU:s allmänna dataskyddsförordning (EU) 2016/679

DATASKYDDSREGISTER 5/2018 kombinerad registerbeskrivning och informeringshandling EU:s allmänna dataskyddsförordning (EU) 2016/679 DATASKYDDSREGISTER 5/2018 kombinerad registerbeskrivning och informeringshandling EU:s allmänna dataskyddsförordning (EU) 2016/679 1. Registrets namn: Databas för arbetssökanden Kuntarekry 2. Registeransvarig

Läs mer

Aktiastiftelsen i Vasa sr 1(6)

Aktiastiftelsen i Vasa sr 1(6) Aktiastiftelsen i Vasa sr 1(6) Registerbeskrivning Eu:s dataskyddsförordning 2016/678 Aktiastiftelsen i Vasa sr (1568768-5) Ljusbågegatan 8 B 4 65320 VASA. Registrets namn Stipendieansökan Juridisk person

Läs mer

+ + Har du eller har du tidigare haft en finländsk personbeteckning? Ja Nej. Födelseort

+ + Har du eller har du tidigare haft en finländsk personbeteckning? Ja Nej. Födelseort OLE_TY6 1 ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND FÖR SÄSONGSARBETE Denna blankett är avsedd för dig om du ansöker om uppehållstillstånd för säsongsarbete i Finland för en period på tre till nio månader. Arbetet

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning som gäller mittiallt.fi

Dataskyddsbeskrivning som gäller mittiallt.fi Dataskyddsbeskrivning 1 (5) 24.5.2018 Dataskyddsbeskrivning som gäller mittiallt.fi Den här dataskyddsbeskrivningen gäller endast webbplatsen mittiallt.fi. Mittiallt.fi är FPA:s webbmedium för privatpersoner

Läs mer

OSKARI nummer OM 15/41/2010 HARE nummer OM030:00/2010

OSKARI nummer OM 15/41/2010 HARE nummer OM030:00/2010 20.4.2011 Publikationens titel Det nationella genomförandet av en europeisk övervakningsorder Författare Justitieministeriets publikation Arbetsgruppen som bereder det nationella genomförandet av en europeisk

Läs mer

Personuppgifter och användningen av internet i kommunernas information

Personuppgifter och användningen av internet i kommunernas information Promemoria Jurist Mervi Kuittinen 29.9.2014 Personuppgifter och användningen av internet i kommunernas information Syftet med denna promemoria är att komplettera Kommunförbundets anvisningar om information

Läs mer

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag.

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag. OLE_OPI 1 *1079901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV STUDIER Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som har för avsikt att vistas i Finland på grund av studier vid

Läs mer

HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL

HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL Regeringens proposition till riksdagen med förslag till lagomändringavtullagen PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL I denna proposition föreslås att det till tulllagen fogas en bestämmelse som gäller tullmyndighetens

Läs mer

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag.

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag. OLE_IN 1 *1059901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV ÅTERFLYTTNING Denna blankett för ansökan är avsedd för dig som ansöker om uppehållstillstånd som s.k. ingermanländsk återflyttare. 1) Du har

Läs mer

NOT Generalsekretariatet Delegationerna Utkast till rådets direktiv om skyldighet för transportörer att lämna uppgifter om passagerare

NOT Generalsekretariatet Delegationerna Utkast till rådets direktiv om skyldighet för transportörer att lämna uppgifter om passagerare EUROPEISKA UNIONENS RÅD Bryssel den 23 februari 2004 (26.2) (OR. en) 6620/04 LIMITE FRONT 27 COMIX 119 NOT från: till: Ärende: Generalsekretariatet Delegationerna Utkast till rådets direktiv om skyldighet

Läs mer

REDOGÖRELSE FÖR SKYDDET AV UPPGIFTER

REDOGÖRELSE FÖR SKYDDET AV UPPGIFTER 1 (6) i enlighet med 44 i lagen om befolkningsdatasystemet och Befolkningsregistercentralens certifikattjänster (661/2009) REDOGÖRELSE FÖR SKYDDET AV UPPGIFTER Definitioner Denna redogörelse gäller för

Läs mer