Vi hann äta lite på Mcdonalds innan incheckningen och den sedvanligakalla iskalla ölen.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vi hann äta lite på Mcdonalds innan incheckningen och den sedvanligakalla iskalla ölen."

Transkript

1 Reseberättelse 2013

2 Då bär det iväg på den 7:e resan till Asien och denna gång var vi lite intresserade av att gästa Malaysia och det tog en hel del tid att leta den smidigaste resan. Då vi reser med våra pojkar, 4 respektive 9 år så vill man ju undvika både långa mellanlandningar och utdragna övernattningar. Valet i år föll på Norweigan och då deras nya kärra Dreamliner, priset för barnen blev 6115:- (inklusive matpaketet) och 7387:- för vuxen, totalt: :-. Nu fanns det inga bra sajter att leta boende på (om man jämför mot i Thailand) utan vi var hänvisade till och Kravet var pool och hyfsade priser och efter en hel del timmar framför datorn så bokade vi två nätter på Dorsett Regency hotell i bukit bintang-området och priset blev totalt 1345:- SEK inklusive frukost och wifi. Här kan jag flika in att sajten var en bra sajt för att få svar på eventuella frågor som dyker upp när man skall resa i nytt land och det fanns även mycket läsning om Malaysia. När vi söker efter boende så brukar vi matcha fynden mot sajten Tripadvisor (www.tripadvisor.se) och se vad andra resenärer skrivit om stället man hittat, tro mig att det kan vara en sak att se på bilderna från ett ställe och sedan läsa recensionerna. Detta sätt att kolla olika boenden har räddat oss många gånger från rena idiotbokningar men visst så har vi gått på nitar också. Vår plan denna gång var att ta oss till Bangkok (BKK) och sova över en natt nära gamla flygplatsen Don muang i BKK och sedan ta oss med taxi till flygplatsen och åka ner till Kuala Lumpur. Vi bokade boende via den erkänt bra sidan och valet föll på Louis Tavern hotell och priset för en natt i superior rum med frukost var 1670:- bath, totalt 347:- SEK. Vi hade funderat ut en ungefärlig rutt innan avresa och efter Kuala Lumpur (KL) så skulle vi hålla oss på västkusten och besöka öarna Pangkor,Penang och slutligen Langkawi. Anledningen till detta är att på den östra sidan så är det monsunperiod från slutet på Oktober till i mitten på Februari. Och för att inte riskera att bli utan boende på Pangkor Island så hittade vi ett guesthouse på Pangkor som vi bokade och det skulle visa sig vara en lyckträff. Vi bokade fem dagar på Nipha Guesthouse och priset per natt var 210:- MYR och då ingick det cock it yourself homemade breakfast, en annorlunda variant av frukost. Med allt detta bokat så var det bara att börja packa och invänta resdagen. Denna resa påbörjades den 25 Oktober och avslutades den 13 November Nu åker vi ; )

3 Vi åker från Sundsvall ner till Arlanda och sedvanligt blev det tåg och det är både smidigt och billigt om man bokar med 90 dagarsregeln, pris för barn: 40:- och vuxen: 284:- och detta med reserverade sittplatser. Glöm inte att SJ-biljetten måste medfölja upp på Arlanda annars kommer du inte förbi spärrarna, en erfarenhet vi gjort tidigare. Vi hann äta lite på Mcdonalds innan incheckningen och den sedvanligakalla iskalla ölen.

4 Väl ombord på den så omtalade Dreamlinern så var den visserligen splitterny och fin med många spännande detaljer, vad sägs om fotokromatiska fönster där man kunde dimmra ner och upp, coolt för ungarna att pilla på. Förväntningarna var stora på Dreamlinern men när maten kom så skrattade vi bara, barnportionerna bestod av tre (3) köttbullar och en (1) kula potatismos, våran mat var mycket god men sedvanligt liten portion och all hetsen vid utdelning av maten gör att man får tjata till sig en påtår kaffe. Acceptabelt på utrikesflight men inte på en skandinavisk kärra : ) Nåväl, med detta flygbolag så var det ok för barnen att sova på golvet och vi köpte fyra filtar (totalt 149:-) då ingenting ingår i det totala priset. Här kan man ge ett litet tips, ta med flera tomma vattenflaskor i kabinen och be att få dem påfyllda (gratis), då finns det i alla fall rikligt med vätska till allihopa. Vattnet att köpa var inte billigt och detta kanske är affärsiden? En nyhet var att man nu har varsin platta vid varje plats, här kan man se film och göra det sedvanliga som man gör med varianten som annars sitter i framförvarandes stolsrygg. Det fanns otroligt mycket film, både till barn och vuxen och det tråkiga är att bara enstaka filmer var översatta i text, när det var dubbat så lyckades inte de billiga flyghörlurarna leverera ljud så man kunde höra allt som sas. Önskvärt är att all film är textad. Inget wifi tyvärr på denna resa och det är något som man verkligen saknar. Till frukost serverades det dubbelmacka med ost/paprika, en juice, en yougurt och kaffe/te, inget som gav några åhhhh-upplevelser. Däremot så hade Norweigan nån typ av god morgon -ljus som ändrade sig i olika kulörer, oklart i vilket syfte...

5 Då var vi ännu en gång i Thailand, lite pappersexercis innan ryggsäcksuthämtning och i år så hade vi medvetet valt bort joggingvagnen till vår 4-åring och det var lite skönt att slippa att släpa på den. Vi letades oss ner till Public taxi -disken på plan 1 och tog en taxi till hotellet, resan tog ca 45 minuter och kostade 600 bath, den här gången orkade vi inte dribbla med olika chaufförer utan bara klev in och pröjsade dyrt. Louis Tavern hotell var ett stort och trevligt hotell, poolen på taket var sliten och men fullt funktionsduglig åt badsugna barn och varma vuxna.

6 Området kring hotellet var kantat med resturanger och mysiga affärer, och området var lugnt och rofyllt och man märker att det ligger långt från de mer centrala delarna i BKK, dels på priset och sedan på att affärsinnehavarna är ointresserad av turister, handlar man så handlar man, inget tjat. Det som inte är så rofyllt är alla flygplan som landar och lyfter från Don Muang, men dom hörs bara när man är ute och rör sig. Det finns wifi på hotellet men dom har lite krångligt system med inloggning, så har man en platta och tex tre telefoner med sig så måste man fråga efter fyra olika inloggningar, men efter en inloggning så funkar det ok. Som avrundning denna första dag så åt vi på den namnlösa resturangen som låg mittemot hotellet, alla åt för 310:-bath. Vi valde AirAsia som flygbolag ner till KL och dom trafikerar endast ifrån Don Muang och för att vara säkra på biljetter så bokades dessa också hemifrån och kostade 8640:- bath (1797:- SEK). Taxiresan från Louis Tavern tog bara 20 min och kostade 75 bath (15:-SEK).

7 Don Muang är en liten och mysig flygplats och allt gick smidigt. Man garvade lite gott åt en turistfälla på flygplatsen......här så fotade många turister sig framför kända byggnader som flimmrade förbi. Kön var lång. Det tog två timmar att resa ner till KL och vi hade fått köpa billiga bussbiljetter via AirAsia och resan kostade för barn: 4 MYR och vuxen: 9 MYR (ca 64:-SEK) och vi visade bara upp en kopia av flygbiljetten så var det fixat. Det var en otrolig värme när vi landade så det var extremt skönt att komma in i den luftkonditionerade bussen. Resan in mot KL var intressant, kul att kika lite på omgivningen, resan tog ca 1 timme och man kommer då fram till KL Sentral, en stor knutpunkt en bit utanför KL centrum. Vi passade på att äta lite lunch och letade oss sedan mot taxibilarna och det tog ett tag innan man förstod systemet. Kö till en liten disk, berätta vart man skulle och sedan fick man betala och man fick en biljett och sedan var det bara att hugga vilken taxi som helst, otroligt smidigt, inget dribbel med priser, resan kostade 13:- MYR.

8 När man bokar på nätet och kikar på bilder så har man vissa förväntningar på hotellet och vi ramlade nästan ur taxin när vi såg vårt bokade hotell...det visade sig vara ett lyxhotell och man vågade sig knappt in med våra slitna ryggsäckar, foppla-tofflor och fiskebyxorna. Fick ett rum på 26:e våningen och utsikt mot Petronas tower, semestern kunde inte börjat bättre. Då var vi i KL och Malaysia och första dagen så ordnade vi en karta och gick runt i affärsområdet och det första som slår en är tystnaden och att det är otroligt rent. Inga jobbiga försäljare eller inropare på resturanger utan man fick gå helt ostört och det var otroligt skönt att inte behöva hålla dödskoll på barnen då trafiken visserligen var intensiv men ljusår från tex BKK. Det fanns hur mycket affärer som helst och extremt stora gallerior som var så stora att man kunde lätt gå vilse. Priserna var inte direkt ämnade för oss backpackers men titta är ju gratis. Barnen uppskattade poolområdet på våning 4, tyvärr så fungerade inte wifit där och det var lite trist. Skönt att kunna mata iväg lite bilder medans barnen plaskar. Innan frukost så blev det en liten löptur i området, detta är ett bra sätt att orientera sig lite och att leta matställen. Även tidigt på morgonen så var det tyst och skönt att vara ute och springa men offcourse olidligt varmt när solen tittar fram.

9 Frukosten var en upplevelse och det fanns hur mycket som helst att välja på och man kunde sitta lätt en timme och bara njuta. Det enda som störde var utrymmet, lokalen var alldeles för liten och man fick vänta på lediga bord och det var inte direkt mysigt med ljudnivån och hetsen för personalen att snabbt plocka bort disken.

10 Dagen i KL öppnade med att besöka Petronas tower och efter lite irrande så hittade vi en gångbro inte så långt från hotellet och den gick hela vägen till Petronas, man passerade flera gallerior och Aquaria, ett marint vattenland som är ganska känt i KL. Väl på plats på Petronas så får vi besked att biljetterna är slut och det finns biljetter om tre dagar! Lite snopna över detta så fikade vi oss starka på Starbuck s och gick sedan runt i affärer och tittade lite. När vi skulle lämna området och gå hem så öppnar sig himlen och det absolut mäktigaste skyfallet vi skådat bokstavligen vräker ner och åska på detta. Det var både häftigt och lite skrämmande. Kvällen avslutades i hotellets lounge och där satt vi och myste och fikade och tog några öl. Det var nu dags att lämna KL och efter lite gogglande så bestämde vi oss för att åka buss mot Lumut för att sedan ta båten till Pangkor, så upp på rummet och packa ihop pinalerna. Bussarna avgår från Purdu busstation och vi tog en taxi dit och sedvanligt så anfölls man av bussraggare som vill att man just tar deras bolags buss men vi hade fått tips om två olika bussbolag och nu valt Transnasional. Vi letade oss upp till alla biljettkontoren och köpte biljetter till Lumut (25 MYR/pers) och det visade sig att bussen mot Lumut skulle gå om fem minuter så nu blev det brådis att hinna köpa lite proviant att ha på bussen. Det blev hetsigt men precis innan bussen går så kastar sig Mia ombord med olika påsar med lustigt innehåll, vi garvar gott och nu är vi äntligen på väg. Vi boar in oss i den ovanligt lyxiga bussen och åker ut ur centrum. Det går kanske 15 minuter så kör bussen in på en stor busscentral och en del lämnar bussen, vis av erfarenhet så kollar vi med föraren om denna går till Lumut och det gjorde den inte! Rafsar ihop alltihopa med blixtens fart och kastar ut ryggsäckarna och försöker nu få reda på när nästa buss avgår mot Lumut, hinner vi äta lite varm mat?

11 - 5 minutes säger herrarna i disken och vi väntar 30 min, nytt besök och svaret 5 minutes igen... suck. Vi inser nu att vi med råge hade hunnit äta. Ja ja vi har ju semester och när bussen efter en timme rullar in så visar det sig att den är väldigt mycket finare än den första och nu boar vi in oss ordentligt, fleecetröjorna på och ljudbok. Bussfärden mot Lumut tar ca tre timmar och man gör ett kort stopp för att kissa och köpa lite mat, stressigt. Det är skönt att ha provianterat innan. Barnen kikade på film på plattan och vi passade på att sova lite också. När vi anländer till Lumut så jagar biljettförsäljarna oss men vi tar ryggsäckarna och går ner mot färjeläget för att köpa vanliga biljetter, det tar en stund att hitta kassan men till slut så inhandlas biljetter, barn: 5 MYR och vuxen 10 MYR och dessa biljetter täcker även returresan så dessa bör sparas. Färjan över mot Pangkor är sliten och det tar ca 45 minuter att komma över. Vi tar en taxi och det fasta priset till stranden Nipha är 15 MYR för allihopa. Vi går upp till Niphas guesthouse och checkar in hos Alica och Alia (dotter) och detta visar sig vara en riktig oas på Pangkor, en lyckträff i bokningen. Här följer en serie bilder från gustehouset.

12 Pangkors absolut mest välskötta pool, känd på hela ön. Alicia och Anuar har byggt upp detta paradis sakta men säkert och det är fullbokat hela tiden.

13 Här bodde vi det första fem dagarna. Något som var kul och lite annorlunda på Nipha var att göra sig egna frukost, dels att själv kunna bestämma när man vill äta frulle och sedan var det mysigt och kul att prata med andra resenärer och värdparet. Barnen gillar pannkaka och det blev höga rop när detta serverades varje frukost.

14 En klassisk cook it yourself home breakfast Pangkor är en relativt liten ö och stranden Nipha är mysig att bada på och går man upp på gatan är den kantad av affärer och resturanger och det finns ett flertal så man kan byta ställe varje kväll om man vill, de flesta hotell har också resturanger om man känner för omväxling. Man kan även gå bort till nästa strand som heter Coral beach, den är lite renare och mysigare och här går det också att ta en båt över till en pytteliten ö på andra sidan för 20:- MYR. På den ön finns bara snacks och dyrt pulverkaffe (4 MYR), obefintlig snorkling men lite mysigt att koppla av i sanden.

15 Gatan vid Nipha-stranden.

16 Coral beach Vi hyrde två vespor och packade för en heldag och målet var att ta oss runt hela ön och bada och kika på vad ön hade att erbjuda, ett litet äventyr som barnen uppskattar. Det gäller att bara vätska upp ordentligt då hjärnan kokar i hjälmarna. Vesporna kostade 140 :- MYR för två dagar och det är skönt att glida runt och kika, det fläktar gott. Vi kör väl ett varv på ön? Häng med... Stannade till för lite läskintag vid stranden Pasir Bogak.

17 Kör nu mamma, kör Vägarna är väldigt bra asfalterade och det finns skyltar här och var som man förstår så det är inga problem att både hitta och att köra. Trafiken är lugn om man bortser från själva city på Pangkor, där är det lite hetsigt. Det är ju dock vänstertrafik och detta kan ju vara ovant men kika bara på hur andra bilar/mc kör så brukar det bli bra och ta det bara lugnt och hjälm är ju ett måste oavsett hur fula dom är : ) Att tanka är enkelt, bara kör upp till någon stor mack så hjälper personalen till att tanka, har du bekantat dig med hur man öppnar bensinlocket innan så är detta en fördel, det är olika på olika märken så torröva vid hotellet så slipper man bli svettig vid macken när kön ringlar sig lång bakom.

18 Bad vid Pasir Bogak-stranden, helt tyst och öde. Av bad blir man hungrig, hittade detta muslimska matställe och valde ibland grytorna och hittade något lämpligt till alla, väldigt välkryddat men ohyggligt gott. När vi alla hade ätit och druckit så skulle det betalas och hela notan slutade på 15:- MYR! (30:- SEK).

19 Det är bara att röra runt och lukta och se om det är något som passar. Vi fortsatte vår färd motsols på ön och vi passerade ett stort båtvarv där det luktade otroligt gott från det nysågade virket. Man passerade flera små byar och tillslut var vi på den norra delen och här var det väldigt rofyllt. På vägen så passerar man väldigt många apor, men håll lite koll då en del är lite arga och apbett är ju inte så kul. När vi är inne på djur så finns det väldigt många s.k Hornbills-fåglar på Pangkor och dom sitter överallt. Ett lite udda inslag. På denna del av ön finns det bara en enstaka stor lyxig resort och nån liten affär, sedan är det ganska tomt och lugnt. Barnen hittade en lekpark när vi stannade för att köpa glass.

20 Nu vänder vi söderut igen och innan dess så stiger vi till öns högsta punkt, 371 möh, kringelkrokiga väger med väldigt branta raviner men mycket bra vägar och lugn trafik. Nu känns det både i rumpa och i huvudet att man suttit nästan en heldag på motorcykel och då är det ljuvligt att kasta sig i vattnet. Pangkor är som sagt en liten ö och det är mysigt att kunna gå runt och äta lunch och mat på de många ställena som finns och eftersom man är en rastlös själ så väljer man olika ställen varje dag. En kväll så letade vi oss till en resturang och efter lite bläddrande i menyn så valde vi något som hette steamboat. Kul att prova på något nytt och vi blev verkligen förvånade när dom bar in en gasspis och mängder med mat.

21 Vi fick instruktioner hur allt skulle lagas och sedan var det bara att köra igång, väldigt varm men kul att prova och vi var mycket mätta när vi klev ifrån bordet. Nu börjar tiden rinna ut för oss på Pangkor och vi letade nu ställe att bo på Penang och vi förstod att ön var större än Pangkor och efter mycket väljande så hittade vi en fullt möblerad lägenhet lite söder om huvudstaden Georgetown, så den bokade vi i ett par dagar, 1092:- SEK. Det var med sorg i ögat och lite tårar som vi skiljdes från Anaur,Alicia och Alia på Nipha Guesthouse. Det blev den obligatoriska bilden framför deras fina pool som sedan visades på deras facebook-sida. Vi åt frukost och tog sedan taxi till färjeläget och eftersom det varit helg så var färjan helt överfylld med folk och vi letades oss sedan till rätt buss mot Butterworth och vi hittade inget biljettkontor men det löste sig då busschauffören hade biljetter, vi betalade 63 MYR för allihopa för den tre timmar långa resan, bussarna var mycket fina. Provianterade i den lilla butiken på busstationen och det kändes skönt att vara på väg igen. Restips när man reser med barn är att man har en surfplatta som är välfylld med filmer och spel, tänk på att vissa spel kräver nätkontakt för att fungera så lägg dom i en mapp så det inte blir förvirring. Vår äldste grabb uppskattade även en MP3-spelare med egen musik som han kunde sitta och lyssna på. Naturligtvis så är lite godis och en bra fikapåse ett muntert inslag när man reser. Efter nån timme så var det snabb 15 minuters kisspaus på en rastplats välfylld med små butiker, man hann med en snabb kaffe och kiss sedan for bussen igen, snabba ryck och håll koll på hur din buss ser ut, för efter toabesöket så kan det stå tio stycken likadana på parkeringen. Vi började nu närma oss Butterworth och bussen stannade nere vid ett färjeläge och det var bra skyltat bort till färjan och här kan man tipsa om att det är bra att ha en trave mynt att betala med än stora sedlar.

22 Vi gick i gångtunneln bort till en kur och betalada löjliga 1.20 MYR/vuxen och 0.60 MYR för barnen! Overkligt billigt och vi lyxade med varsin kanelbulle på färjan över. När vi klev av färjan så letade vi oss ner till en busstation men det var ett gytter att förstå vilken vi skulle ta och nu förstod vi att Penang var avsevärt större än lilla Pangkor. Det blev lite irrande och jakt på en taxi men tillslut så stannade en taxi till och vi tog den till lägenheten som låg i huskomplexet som heter Century Bay, resan tog 35 minuter och vi insåg nu att vi nog bokat lite långt söder om huvudstaden Georgetown. Taxin stannar till vid en vaktkur och vi blir insläppta, resan kostade 38 MYR. Efter incheckning och betalning så inkvarterade vi oss i lägenheten och det visade sig vara en fyrrummare med kök och två badrum! Kul med lite utrymme. Här följer lite bilder från lägenheten. Vardagsrummet...

23 Kök med spis, kyl och frys.

24 Master bedroom. Poolområdet

25 Välutrustat gym Penang innebär bra shopping och efter det vi kunnat läst oss till så finns det bara enstaka få ställen att bada på och planen var att hyra hojar och åka runt ön och kika men trafiken var oändligt mycket intensivare än vad vi räknat med så vi valde att nu bara shoppa och se oss runt i Georgtown och sedan ta oss mot Langkawi. Frukostbuffen på de olika ställen vi hyr in oss på brukar vara en bra start på dagen men på Century bay så var frukosten den sämsta sedan vi började resa år 2002.

26 Anledningen till att Mia skrattar här är just att indierna på samma hotell också blivit upprörda på den bristfälliga frukosten och jagar nu de stackars tjejerna i köket. En fottur i närområdet och vi letade oss ner mot huvudstråket och tog en taxi till stan och planen var att besöka den 58 våningar höga byggnaden Komtar, där skulle det enligt tips finnas bra shopping men när vi väl letat oss dit så visade det sig att det var stängt för ombyggnad så vi shoppade loss i den många gallerior som fanns runtomkring Komtar. Komtar-byggnaden.

27 I bottenvåningen på Komtar-byggnaden så hittade vi många bra små butiker så det blev att shoppa loss ordentligt. Lite leksaker till barnen och bra fikapauser är ett måste för uttråkade barn. Det fanns en gångbro från Komtar-huset till ett galleria som heter Prangin Mall, här fanns ALLT du behöver och vi åt lunch på Mcdonalds till barnens stora glädje och fortsatte sedan att shoppa loss. När vi var klara så tog vi oss till Chinatown och för enkelhetens skull så blev det en taxi (15 MYR) och när vi satt där så körde taxin liksom ett långt varv och det kändes som Chinatown var nära Komtar, nåja vi gick loss i Cinatown.

28 Nu började allas fötter att ömma och händerna fulla med kassar så styrde vi oss ut ifrån Chinatown och nu upptäcker vi en gångbro till, fast från Komtar och mot Chinatown...det var ca 150 meter mellan Komtar till ena änden på Chinatown... man lär sig hela tiden. Efter lite mat så tänkte vi avsluta med att kika på öns lyxigaste shoppingdistrikt så vi tog en taxi till norra delen av Georgetown och startade på Guerny Plaza...

29 Här kan man ju inte handla då priserna är som hemma, men det är kul att kika runt i det oändligt många butikerna och galleriorna avlöser varandra och sitter ihop så tillslut så vet man inte var man är men ut kommer man ju alltid och nu bar det iväg hemåt och vi högg en taxi och softade framför tv n. Resplanen var nu att ta oss till langkawi och vi började kika på de olika varianter det fanns för att ta oss vidare. Buss från Butterworth och upp mot färjeläget ut till Langkawi hade begränsade turtider och vi insåg att kliva upp kl inte lockade. Vi kikade på att ta färjan från Penang men den var både dyr och också den hade begränsade tider och den tog minst 4 timmar så valet föll på flyg. Med flyg så kunde vi ta det lugnt och äta frukost och bada lite innan vi tog oss ner till flygplatsen, som ligger några mil söder om Georgetown. Vi bokade på nätet och det kostade exakt 1000:- SEK för allihopa. Kikade på google map och såg att en stor galleria, Quensbay Mall, låg mellan där vi bodde och flygplatsen och efter frukost, bad och utcheckning så tog vi en taxi dit och nu försökte vi hitta någonstans att lämna in ryggsäckarna men detta visade sig vara omöjligt och här kan man flika in att det är avsevärt stor skillnad på servicenivån om man jämför med thailand. Det hade inte varit några problem alls att lämna en trave bath till en vakt så hade han vaktat väskorna med livet men nu fick vi leta reda på en bra resturang och valet föll på T.G.I Friday och lägga ryggsäckarna här och passa på att äta. Erbjudandet om tre pint Tigeröl för 45 MYR gjorde måltiden lite godare : ) Vi gick några rundor i gallerian och kikade och det fanns många affärer men vi hittade inget skoj att handla, nu längtade vi till taxfree-paradiset Langkawi. Letade oss till incheckningen och som på så många andra flygplatser så sker den digitalt och man skriver ut boardingkorten själv. Nu hade vi lite tid att slå ihjäl och det fanns en del butiker på flygplatsen och det blev även lite fika på Starbuck s så man äntligen fick lite gott kaffe.

30 Ungarna fick här på flygplatsen ett mindre spel och innan vi gick ombord på kärran kl så var dom lättsålda, det fanns väl lite spring i benen. Vi landar på Langkawi och det ösregnar! Letar oss ut efter en taxi och samma bra fungerande system för biljett, fast pris på 20 MYR till Green Village Resort & Longstay. Vi checkar in och äntligen är vi framme på Langkawi, det blev en lång dag och ungarna kastade sig direkt i poolen och föräldrarna letade upp närliggande Buda Bar för en iskall öl. Här följer lite blandade bilder från Green Village. Poolen

31 Vår bungalow till vänster

32

33 Interiören från rummet En kanna öl 20 :- SEK Efter frukosten nästa dag så skulle det utforskas och i sedvanlig ordning så letade vi oss till en uthyrare och valde med omsorg bra motorcyklar. Vis av erfarenhet så kontrollerades bromsar och övrig utsrustning och hjälmar provades ut. Nummer till uthyrare lades in i luren och cyklarna var riktigt fina och kostnaden för en hoj är 40 MYR /dygn.

34 Detta är ett bra sätt att utforska efter eget tycke och smak, man kan stanna överallt och fika och bada utan att känns sig låst till tider. Det blev nästan nya hojar av märket SYM (125 cc). Vi provianterade och nu skulle ön utforskas, vi valde att åka medsols mot byn Pantai kok och vägarna var mycket fina och barnen älskade att åka. Men innan vi drar iväg så fyllde vi tankarna till brädden och studerade kartan lite och sedan iväg! Vägarna är bra asfalterade och det är bra skyltat med både avstånd och namn så det är inga som helst problem att hitta fram. Det blir några stopp för rödljus och vätskeintag.

35 Vi letade oss fram till Oriental Village, ett myller med affärer och mycket aktiviteter för alla åldrar, det är även här linbanan går upp till öns högsta punkt. Här stannade vi nästan en hel dag då det fanns hur mycket som helst att göra, vi började med linbanan upp på toppen.

36 Mia skrattar åt att jag är svettig i handflatorna av färden... Det tog sin tid att ta sig upp och värt att nämna är att den så kända skybridgen är numera avstängd för reparation, oklart hur länge. Men det spelar ingen roll för man kommer ändå högre än den om man åker upp sista biten. Väldigt fin utsikt över hela ön och havet. 715 möh och nedanför i dimman ser man den avstängda skybridgen.

37 Sjysst utsikt. Det finns ingen tidsbegränsning häruppe så man kan knata runt på de olika gångbroarna hur länge man vill och det finns cafeer och ställen att äta på om man är hungrig. Vi valde att ta oss ner igen och äta på något av ställen nere i Oriental Village istället.

38 En liten turistfälla är Langkawi duck tours, den går från Oriental Village och den går när man har en båt full och man åker en bit på vanlig väg för att sedan svänga ner i havet och köra en repa där. Våran yngsta tyckte detta var kul och hela familjen betingade 98 MYR för färden.

39 Efter denna lilla färd så packade vi hojarna igen och vi fyllde på vatten och kikade på kartan och nu skulle en av den flera vattenfallen beskådas och valet föll på Temerun.

40 Det var fina vägar hit och inte alls svårt att hitta. På parkeringen huserade ett 20-tal apor i alla storlekar och många stod där och matade dem.

41 Väldigt enkel vandring upp till det högsta fallet och inga problem med fyraåringen heller. Nu var vi varma av åkandet och det ska bli skönt att bada i sötvatten.

42 På väg uppåt...

43 Det finns ett par mindre källor att bada i Men det är ju till den största man vill, det var underbart att kasta sig i här och vattnet var klart och iskallt.

44 Bra höjd på fallet. Storsjöodjuret?

45 När man reser med blonda barn så får dom ju som bekant aldrig vara ifred... När vi plaskat oss nöjda så drog vi oss hemåt igen, vi hade kanske fem mil att avverka och vi smög sakteliga mot hojarna igen. Hittade en frisör på hemvägen...bäst att göra sig fin i håret.

46 Då utforskargenen hos fader är stor så är soldyrkargenen större hos modern så nu hade man utlovat en heldag på stranden och vi tog hojarna ner till början på Chenang-stranden. Började att gå och vi letade upp de bekvämaste solstolarna och bänkade oss. Hela strandremsan på Chenang är kantad av resturanger och barer och det finns oftast bra wifi så har man tråkigt så kan man passa på att dra iväg lite bilder till molnet och läsa den lokala tidningen. Vi valde ett ställe som heter Rafi s och här fanns det man behövde en solig dag på stranden, bra mat och kall öl och bra wifi. Chenang är den stranden som är längst och har flest resturanger och barer, den lilla stranden Tengah är lite mindre och dessa båda stränder skijs åt av en udde och när det är lågvatten så går det att gå mellan stränderna men det är lite stenigt och halt.

47 På Tengah finns det inte så mycket resturanger men det går utmärkt att äta på de olika resorterna som finns här. Strandlivet är softare här och man kan ta en båt ut till ön Palua Tepor om man vill vara 100 % själv. Tengah-stranden och Paula Tepor på andra sidan. Eftersom vi har rastlösa och aktiva barn så ordnade vi en cykel till Melvin, nu hade han hela Chenangstranden att cykla fritt på. Helnöjd Melvin

48 Det dök upp en pojke helt plötsligt... På kvällarna tar man sig gärna till stråket som ligger bakom Chenang-stranden, här finns väldigt många butiker och resturanger och gatan är 1 km lång och det är affärer på båda sidor så det lider ingen brist på valmöjligheter. Vi bestämde att göra en hojtripp till huvudstaden Kuha, hade läst i Lonely planet att det fanns lite attraktioner där så hojarna lastades och frukosten intogs i solsken men när vi skall till att åka så vräker ett skyfall ner och vi fick låna ponchos av hotellet och styrde styret mot Kuha, det gäller att ha humöret uppe.

49 Kartan vi fått av hotellet synades och nu bar det iväg. Vi valde att hålla oss till de större vägarna och hamnade på den stora motorvägen till Kuha. Vädret var skit och vi fick stanna flera gånger då barnen frös och det förstärktes på lite extrakläder. En extra fleecetröja är aldrig fel att ta med. När vi hade någon mil kvar till Kuha så öppnade sig himlen och lasersolen tittade återigen fram. Kläderna torkade i fartvinden och ponchosen kunde packas ner. Vi släckte lite hunger på Macdonalds, snabbt och till barnens glädje. Letade oss sedan ner mot hamnen och Lang square och Legend- parken. Här stod en jättelik örn längst ut på piren. Det fanns även lite små butiker med mest turistkrams men här köpte vi lite läsk och stod i skuggan en stund.

50 Efter lite tittande i parken så hittade vi en jättestor lekpark (bredvid Chogm park) men det var alldeles för varmt för barnen att vara ute i den stekande solen så vi letade oss istället inomhus och ner till Langkawi fair shopping mall och det blev en fika på Starbuck s och barnen fick åka lite radiobil och fika. Sedan var vi ganska nöjda så vi styrde oss hemåt igen och nu valde vi kustvägen, lite slingrigare och krokigare men lugnare trafik. Efter denna dag på hojarna så var barnen badsugna så vi styrde oss längst bort på Chenang-stranden och gick ut på udden och här var stranden mycket renare (inga bilar får köra här) och vattnet mycket klarare. Vi grottade ner oss på stranden och efter lite bad så utforskade jag närområdet och hittade en otroligt fin resort, Meritus Pelangi. Gick runt och kikade lite och här följer lite bilder från en drömresort.

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning Kapitel 1, Zara: sid 1 Kapitel 2, Jagad: sid 2 Kapitel 3, Slagna: sid 3 Kapitel 4, Killen i kassan: sid 5 Kapitel 5, Frågorna: sid 7 Kapitel 6, Fångade: sid 8 Kapitel 1 Zara Hej, mitt

Läs mer

TE 3:s RESA TILLL BARCELONA

TE 3:s RESA TILLL BARCELONA TE 3:s RESA TILLL BARCELONA Vart var vi? Vi tillbringade våra fem dagar i Barcelona,Spanien. Vad gjorde vi? Måndag- Bestod mest av att resa. Vi åkte från resecentrum klockan halv två på morgonen, vi flög

Läs mer

Hälsningar Lisbeth o Lennart Hedberg.

Hälsningar Lisbeth o Lennart Hedberg. Mannheim 2017. Klockan 3:45 ringer klockan. Det är dags att gå upp, ta packning och bil till Frillesås för att åka till marknaden i Mannheim. Det är tionde gången som Kent Johansson med stab anordnar resan,

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo!

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! Det började för många år sedan när jag och min fd fru, mina föräldrar och min farmor åkte till Oppdal i Norge. Vi skulle besöka farmors syster mm. Farmor

Läs mer

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Fantastiskt! Vi behövde verkligen inte ga hungriga :)

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Fantastiskt! Vi behövde verkligen inte ga hungriga :) Namn: Malin Mauritsen Resa: Portugal - Atlantkusten langritt Datum: 26.4-3.5 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: -Enda var en missuppfattning om upphämtningstid

Läs mer

Min försvunna lillebror

Min försvunna lillebror 3S Ida Norberg Sa1a Min försvunna lillebror Vi hade precis sålt vårt hus och flyttat in i världens finaste hus, det var stort, väldigt stort, det fanns nästan allt där, pool, stor trädgård och stort garage.

Läs mer

Malaga here we come. Resans första fikapaus, på Gävle Bro.

Malaga here we come. Resans första fikapaus, på Gävle Bro. Malaga here we come Onsdag 18 september Fyra förväntansfulla tjejer (läs damer) samlades redan 8.30 för att hinna med flyget från Arlanda 13.15. Det gäller att vara ute i tid! Redan i Valbo började önskemål

Läs mer

Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service.

Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service. Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service. Ni möts i anslutning till vår VIP-entré på Arlanda, separat från terminalerna

Läs mer

Efter en god natts sömn så packade vi ihop och drog oss ner mot Färjan i Rödby. Vi åkte rätt tidigt på Torsdag morgon, käkade frukost på båten för vi

Efter en god natts sömn så packade vi ihop och drog oss ner mot Färjan i Rödby. Vi åkte rätt tidigt på Torsdag morgon, käkade frukost på båten för vi MOTOGP 2015 Tänkte berätta om en till resa på 11 dagar som jag och 3 vänner gjorde sommaren 2015. Syftet med resan var at åka till Assen, Holland och kolla på Moto gp. Jag började min resa tisdag morgon

Läs mer

Rymdresan. Äventyret börjar.

Rymdresan. Äventyret börjar. 1 Rymdresan Äventyret börjar. Isac är en helt vanlig kille på 15 år och är trött på morgonen och han älskar äpplen. Han har en katt som heter Snawboll 2. Han har ett kompisgäng också. I kompisgänget så

Läs mer

Nu packades minibussarna, som vi lät stå kvar vid vårt hostel, för nu skulle det shoppas en sista gång i SF.

Nu packades minibussarna, som vi lät stå kvar vid vårt hostel, för nu skulle det shoppas en sista gång i SF. Alla var snabbt uppe även denna morgon 07,00 för idag skulle vi lämna San Fransisco men först hade vi en hel del att göra. Vi började med frukost i vanlig ordning men det blev en ganska omtumlande frukost.

Läs mer

Hälsningar Viktor och Ida

Hälsningar Viktor och Ida Ida Sjöberg Kapitel 1 Hej mamma och pappa! Jag och Viktor skulle gå och titta på en jättestor båt som stod i hamnen. För Viktor tycker så mycket om båtar. När vi kom in i båten så kände vi att den rörde

Läs mer

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade.

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. ISLANDSRESA ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

Idag ska jag till djurparken! Wow vad kul det ska bli. Det var 2 år sedan jag var där sisst? Hur gammal var Rut då?

Idag ska jag till djurparken! Wow vad kul det ska bli. Det var 2 år sedan jag var där sisst? Hur gammal var Rut då? MATTE PÅ ZOO HEJSAN! Jag heter Mattias och jag är 8 år. Jag kallas Matte, det har jag gjort sedan jag var väldigt liten. Jag har tre syskon. Elin, Matilda och Rut. Elin är två år mindre än mig. Matilda

Läs mer

Londonresan Resan. //Simone. Rundturen. //Gabriel

Londonresan Resan. //Simone. Rundturen. //Gabriel Londonresan 2017 Resan Kl 06.50 stod vi vid skolan och väntade in alla. Sen åkte vi till Älmhults tågstation. Strax innan 8 gick tåget, där satt vi nästan 2 h. Tillslut kom vi fram till Kastrup och checkade

Läs mer

runt innan vi blev körda till vårt boende. I Kessel blev vi mötta av Emile Hendrix och hans fru Hilda som hälsade och var jättetrevliga.

runt innan vi blev körda till vårt boende. I Kessel blev vi mötta av Emile Hendrix och hans fru Hilda som hälsade och var jättetrevliga. STAL HENDRIX När jag blev uppkallad bland de andra tjejerna för att höra om vi fått utlandspraktik eller inte var jag väldigt förhoppningsfull men samtidigt nervös. Så fort vi klivit in i rummet fick vi

Läs mer

Emma K. Jalamo som upptäckte Sandvargen på Mallorca 1988

Emma K. Jalamo som upptäckte Sandvargen på Mallorca 1988 Emma K. Jalamo som upptäckte Sandvargen på Mallorca 1988 Zackarina bodde i ett hus vid havet tillsammans med sin mamma och sin pappa. Huset var litet men havet var stort, och i havet kan man bada i alla

Läs mer

Kom och tita! Världens enda indiska miniko. 50 cent titen.

Kom och tita! Världens enda indiska miniko. 50 cent titen. En ko i garderoben j! är jag här igen, Malin från Rukubacka. Det har hänt He Det en hel del sedan sist och isynnerhet den här sommaren då vi lärde känna en pianotant. Ingenting av det här skulle ha hänt

Läs mer

Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07

Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07 Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07 27 Juni Första stopp i Årjäng, fint väder. 13:20 Nu är vi i Kongsberg, mat dags det är 23 grader varmt

Läs mer

Nu styrde vi kosan mot nästa upplevelse Monterey bay Aquarium.

Nu styrde vi kosan mot nästa upplevelse Monterey bay Aquarium. Idag fick vi sova lite längre, uppstigning 07,30. Vi skulle äta frukost 08,00 och vi hade hört att dem hade nygräddade våfflor på detta hotell. Det var en utsökt frukost med smarriga våfflor och tillhörande

Läs mer

ITALIEN Reggio Emilia

ITALIEN Reggio Emilia Maria Selin OP2A ITALIEN Reggio Emilia Maria Selin op2a Jag har varit i 3 Italien i veckor och haft praktik och det har varit jätte bra! Jag skulle rekommendera alla elever som får möjligheten att åka

Läs mer

Resebrev 14 september - 15 oktober, Sicilien runt

Resebrev 14 september - 15 oktober, Sicilien runt Resebrev 14 september - 15 oktober, Sicilien runt Från Malta o till Sicilien är det bara en Skagen resa i våra mått, det skuttet tog vi den 14 september o hamnade i viken Rada Di Portopalo på södra delen

Läs mer

Stall Flitige Lise. Resan. Boende

Stall Flitige Lise. Resan. Boende Stall Flitige Lise Jag hade min praktik med Klara Winkler, vi åkte ner till Holland, till stall Flitige Lise. Stall Flitige Lise är ett försäljnings och tillridningsstall. De flesta av hästarna ägs av

Läs mer

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012 JULI 2012 Storsjöyran den 28 juli 2012 Nu har det gått några dagar sen sist och jag har haft en vecka med lugnare träning, vilket har varit ganska skönt då det är Yran-vecka i stan och fullt med folk.

Läs mer

Logg från Älva. Elevlogg: Skepp och hoj där hemma i det kalla Sverige! Datum: Elevloggare: Christoffer H. Personalloggare: Frida J

Logg från Älva. Elevlogg: Skepp och hoj där hemma i det kalla Sverige! Datum: Elevloggare: Christoffer H. Personalloggare: Frida J Logg från Älva Datum: 140329 Elevloggare: Christoffer H. Personalloggare: Frida J Position: Hamnen i Agadir Segelsättning: Inga segel alls. Fart: Inget här heller. Kurs: Mot stranden långt bort i fjärran.

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej! Jag heter Lola. Och jag är 10 år och går på vinbärsskolan som ligger på Gotland. Jag går i skytte och fotboll. Jag älskar min bästa vän som heter Moa. Jag är rädd för våran mattant

Läs mer

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis?

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? SFI EN SEPTEMBERREPRIS Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? Vill du ha lite mer? Kan du hjälpa mig? Oj, förlåt! Tack för lånet!

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

10 september. 4 september

10 september. 4 september I AM GREGER PUTTESSON 4 september Hej dumma dagbok jag skriver för att min mormor gav mig den i julklapp! Jag heter Greger förresten, Greger Puttesson. Min mamma och pappa är konstiga, de tror att jag

Läs mer

GSK P-95 i Barcelona, eller Hur vi försökte ta livet av ledarna..

GSK P-95 i Barcelona, eller Hur vi försökte ta livet av ledarna.. GSK P-95 i Barcelona, eller Hur vi försökte ta livet av ledarna.. Torsdag 16/9 Tidig morgon, väckarklockan står på 03:00. Man hoppade inte precis ut ur sängen. Starten på 95:ornas äventyr i Spanien kunde

Läs mer

Facit Spra kva gen B tester

Facit Spra kva gen B tester Facit Spra kva gen B tester En stressig dag B 1 Pappan (mannen) låser dörren. 2 Han handlar mat efter jobbet. 3 Barnen gråter i affären. 4 Han diskar och tvättar efter maten. 5 Han somnar i soffan. C 1

Läs mer

ÖREBROS 40-milare 2010-06-05 av Mats Lundgren, Fornåsa

ÖREBROS 40-milare 2010-06-05 av Mats Lundgren, Fornåsa ÖREBROS 40-milare 2010-06-05 av Mats Lundgren, Fornåsa 40 mil på cykel låter himla långt när man börjar fundera på det. Det tycker jag också och bara fram till i fjol så skulle det varit något som vore

Läs mer

Värmlandstur med Fortum Power Riders tom

Värmlandstur med Fortum Power Riders tom Deltagare: Håkan Andersson, Börje Salonen och Frank Skaufel. I många år har tanken funnits att åka Frykensjöarna runt. I år var det nära, kom till Övre Fryken. 2015-09-11: Dagens datum skapar lite otrevliga

Läs mer

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor.

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Efter att Elin o Larsa lämnat oss så tog vi en seglig

Läs mer

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa.

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa. Kapitel 1 - skeppet Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa. Jag och min bästa kompis skulle åka flygplan till Madagaskar, men de flygplanet hade kraschat. Så vi var tvungna att åka med ett skepp, så

Läs mer

Min resa i Japan Min resa börjar på centralen i Malmö där min avdelning samlades (Turning torso). Där sa vi hej då till ens kära familj och bar oss av till Kastrup med tåg. Efter att vi äntligen hade checkat

Läs mer

När vi så stiger in på macken så är Håkan i full färd med sina sysslor, de har blivit som ett inrutat mönster efter 25 år.

När vi så stiger in på macken så är Håkan i full färd med sina sysslor, de har blivit som ett inrutat mönster efter 25 år. Artikel av Tuva Klinthäll Publicerad i Smålandsposten den 18 september 2010 Kl 07.00 Klockan har precis slagit sju och det är i mitten av augusti. De allra flesta ligger och sover men inte Håkan Håkansson.

Läs mer

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar! Kap.1 Packning Hej jag heter Elin. Jag och min pojkvän Jonathan ska till Gotland med våra kompisar Madde och Markus. Vi håller på att packa. Vi hade tänkt att vi skulle tälta och bada sedan ska vi hälsa

Läs mer

Palleböcker 1 2 Facit

Palleböcker 1 2 Facit böcker 1 2 Facit Paket 1 PALLE PASSAR EN KATT passar en katt -3 1.4 2.4 3.4 6.4 8.4 7.4 10.4 11.4 12.4 13.4 14.4 Vem frågar? Kim Kim Kan du? 15. 6 S E M E S T E R F A M N E N V A S K E N 4.4M A G E 5.4A

Läs mer

Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer

Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer 2009-04-16 Sid: 1 (7) Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer Det var en gång en kanin som hette Kalle. Han bodde på en grön äng vid en skog, tillsammans med en massa andra kaniner. Kalle hade

Läs mer

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare Kampen mot klockan - funderingsfrågor, diskussion om tid och skrivövning Ämne: Svenska, SVA, Årskurs: 7-9 Lektionstyp: reflektion, diskussion, skrivövning Lektionsåtgång: 2-5 Upp och hoppa! hojtar mamma.

Läs mer

Camilla & Wilhelm Key

Camilla & Wilhelm Key Camilla & Wilhelm Key Augusti 2007 Avresa 24 augusti Resan till New York startade på Köpenhams flygplats Kastrup den 24:e augusti 2007. Vi blev uppgraderade till Economy Flex vilket vi inte alls hade något

Läs mer

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Det var en gång en liten flicka som var så söt och rar att alla människor tyckte om henne. Den som älskade henne allra mest var hennes gamla mormor. Alltid när hon kom

Läs mer

Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6

Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6 Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6 Rudolf Nu ska jag berätta om Rudolf Rudenstam. Rudolf är 38 är

Läs mer

Kapitel 1 Resa till Hawaii! Det var fyra personer som heter Alva, Eddie, Emil och Julia. Alla hade föräldrar utom Emil han hade bara en mamma.

Kapitel 1 Resa till Hawaii! Det var fyra personer som heter Alva, Eddie, Emil och Julia. Alla hade föräldrar utom Emil han hade bara en mamma. ! Kapitel 1 Resa till Hawaii! Det var fyra personer som heter Alva, Eddie, Emil och Julia. Alla hade föräldrar utom Emil han hade bara en mamma. Hans pappa dog i en bilolycka för två år sen. Emil kan ej

Läs mer

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag.

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag. Himalaya 2015 Att vandra i Nepal hör till en av livets höjdpunkter. På denna resa gör vi en vandring längs Himalayas sluttningar från by till by under 5 dagar. Därutöver besöker vi Djungelområdet Chitwan,

Läs mer

Kommer man kunna få gå utanför området? Nej, det är hög säkerhet på området och det är grindar för att komma in/ut.

Kommer man kunna få gå utanför området? Nej, det är hög säkerhet på området och det är grindar för att komma in/ut. Frågor och svar Hur mycket fickpengar bör man ha med sig? Vad ingår? Vad ingår inte? Hur mycket fickpengar ska man ha med? Är det någon gräns? Det finns ingen gräns för hur mycket man får ta med sig i

Läs mer

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i Ensamhet Danielle hade precis slutat jobbet och var på väg hemåt för en lugn och stilla fredagskväll för sig själv. Hon hade förberett med lite vin och räkor, hade inhandlat doftljus och köpt några bra

Läs mer

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson Insekternas värld Jorden i fara, del 1 KG Johansson SMAKPROV Publicerad av Molnfritt Förlag Copyright 2014 Molnfritt Förlag Den fulla boken har ISBN 978-91-87317-31-6 Boken kan laddas ned från nätbutiker

Läs mer

Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här.

Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här. Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här. Det är morgon och fortfarande mörkt ute. Utanför fönstret är det bara

Läs mer

Rally SM.. Rally SM... Rally SM.. så var det åter dags.. för denna underbart trevliga form av rally.. denna gång på "hemmaplan", vilket som vanligt ställer till en hel del extra problem som man inte behöver

Läs mer

Vykort från Cucao, Isla de Chiloé

Vykort från Cucao, Isla de Chiloé Vykort från Cucao, Isla de Chiloé Vi längtade ut till havet Océano Pacífico där vi trodde att vi kunde idka lite beach walking, dvs. vandring på stranden. Har man en gång provat detta vill man alltid tillbaka.

Läs mer

Kapitel 3. Här är en karta över ön

Kapitel 3. Här är en karta över ön Kap 1 Skeppet Jag var på en färja och jag skulle över till Danmark och spela Champions League finalen som är det bästa man kan vinna i fotbollsvärlden. Jag spelar i FC Liverpool och vi ska möta Bayern

Läs mer

Max, var är du? LÄSFÖRSTÅELSE MARIA FRENSBORG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Max, var är du? LÄSFÖRSTÅELSE MARIA FRENSBORG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN MARIA FRENSBORG LÄSFÖRSTÅELSE kapitel 1 scouterna(sid 3, rad 8), grupp för ungdomar som tycker om naturen försvunnen (sid 3, rad10), borta parkeringen (sid 4, rad 1), där man

Läs mer

Lissabon Porto Santo Madeira 2009 09 16 2009 09 27

Lissabon Porto Santo Madeira 2009 09 16 2009 09 27 Lissabon Porto Santo Madeira 2009 09 16 2009 09 27 Nu var det dags att lämna fastlandet för att segla mellan öar i ca 7 månader framåt. Efter att ha fyllt diesel och sett till att passa in tidvattnet åkte

Läs mer

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS Christoffer Mellgren Roller: 3 kvinnor, 3 män Helsingfors 060401 1. MOTELLET. (Ett fönster står öppet mot natten. Man hör kvinnan dra igen det, och sedan dra

Läs mer

PRO Kävlinge på rundtur på Gotland augusti 2016

PRO Kävlinge på rundtur på Gotland augusti 2016 PRO Kävlinge på rundtur på Gotland 22-26 augusti 2016 Resan startade tidigt i ottan klockan 05:30 från Furulund och 06:00 från Kävlinge! Reseledaren Per Arne, chauffören Joakim och alla vi andra var på

Läs mer

Reseguide till London

Reseguide till London Reseguide till London Alla nödvändigheter för din London resa Nicholas Harrison Vill du åka till London utan att spendera allt för mycket pengar? Denna guide hjälper dig boka alla nödvändigheter för en

Läs mer

POLEN 2011. Jesper Hulterström. V10 s

POLEN 2011. Jesper Hulterström. V10 s POLEN 2011 Jesper Hulterström V10 s 1 Jag heter Jesper Hulterström och Har varit på utlandspraktik 5/5 25/5 i Polen i en stad vid namn Tuchola. Resan varade i 3 veckor och den gjorde jag med John Pettersson

Läs mer

Cinque Terre - fem små byar vid Italienska rivieran

Cinque Terre - fem små byar vid Italienska rivieran Cinque Terre - fem små byar vid Italienska rivieran När vi lämnade Lugano i Schweiz for vi i princip rakt söderut. Vägen var i vår karta märkt som en motorväg, men det var den smalaste och krokigaste motorväg

Läs mer

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd.

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd. Kapitel 1 Resan Jag har väntat länge på att göra denna resan. Jag heter Hanna och är 23 år. Jag ska åka båt till en Ön Madagaskar. Jag kommer ha med mig en hel besättning. Vi tog med oss väldigt mycket

Läs mer

Sigtuna projektet Ekilaskolan

Sigtuna projektet Ekilaskolan Sigtuna projektet Ekilaskolan Tre stenar och några träd. En kör längst bak i rummet. Några människor söker efter föda. För länge sedan Innan vi hade internet Och människan trodde Att solen var gud. Då

Läs mer

Ellie och Jonas lär sig om eld

Ellie och Jonas lär sig om eld Ellie och Jonas lär sig om eld Ellie och Jonas lär sig om eld Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Textbearbetning: Boel Werner och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Grafisk form: Per

Läs mer

Dagen gick mot sitt slut, och det gjorde mitt äventyr här också. Det är tråkigt att lämna den här platsen, det finns så mycket minnen härifrån och

Dagen gick mot sitt slut, och det gjorde mitt äventyr här också. Det är tråkigt att lämna den här platsen, det finns så mycket minnen härifrån och Dag 4 22/6-09 Shiet asså, vakna idag och kände hur spännande dagen skulle vara. Jag ska till Badresor och vara där för att se hur de har det. Jag minns när jag själv var liten och hängde på badresorna

Läs mer

Sara och Sami talar ut Arbetsmaterial för läsaren Författare: Tomas Dömstedt

Sara och Sami talar ut Arbetsmaterial för läsaren Författare: Tomas Dömstedt Sara och Sami talar ut Arbetsmaterial för läsaren Författare: Tomas Dömstedt Om arbetsmaterialet Det här arbetsmaterialet följer sidorna i boken. Till varje sida finns det ordförklaringar och frågor att

Läs mer

Gambia tour 5-10 februari 2014. Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse!

Gambia tour 5-10 februari 2014. Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse! Gambia tour 5-10 februari 2014 Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse! Onsdag 5/2 Bakau tour. Vi promenerar i omgivningarna, besöker Crocodile

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

Vätterrundan 2009 och vi hade inte tur med vädret.

Vätterrundan 2009 och vi hade inte tur med vädret. Vätterrundan 2009 och vi hade inte tur med vädret. Så var det då dags för vår första (och sista?) Vätternrunda. Vi hade ängsligt följt väderrapporterna i veckan och till sist var det bara att inse att

Läs mer

Några veckor i Marmarisområdet tillsammans med Malin o Martin som var här för att fira Martins 40 års dag!

Några veckor i Marmarisområdet tillsammans med Malin o Martin som var här för att fira Martins 40 års dag! Resebrev nr 4, 2014 Några veckor i Marmarisområdet tillsammans med Malin o Martin som var här för att fira Martins 40 års dag! Efter att vi själva seglat runt någon vecka hann vi med ett trevligt möte

Läs mer

Resan ORDLISTA HANS PETERSON ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Resan ORDLISTA HANS PETERSON ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN HANS PETERSON ORDLISTA sällan (sida 11, rad 17),, inte ofta mullrar (sid 3, rad 1), högt ljud har hand om (sid 3, rad5), passar, tar hand om alperna (sid 4, rad 3), höga berg

Läs mer

SMÅLAND. Kapitel 1. - Jag har en ide vi kan väl resa genom Sverige, till. - Jaa det är en jätte bra ide men, vad ska vi göra med min

SMÅLAND. Kapitel 1. - Jag har en ide vi kan väl resa genom Sverige, till. - Jaa det är en jätte bra ide men, vad ska vi göra med min Kapitel 1 SMÅLAND Vi är hemma i Malmö hos min kompis Stephanie och vi satt och tittade på tv och så tittade vi på ett program om Sveriges landskap. Sen kom Stephanie på en ide, hon sa - Jag har en ide

Läs mer

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå.

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå. Solen har gått ner Solen har gått ner, mörkret faller till, inget kan gå fel, men ser vi efter får vi se För det är nu de visar sig fram. Deras sanna jag, som ej får blomma om dan, lyser upp som en brand.

Läs mer

Livets lotteri, Indien

Livets lotteri, Indien Livets lotteri, Indien Jag heter Rashmika Chavan och bor i Partille, men mitt ursprung är Indien (Mumbai). Jag, min mamma Angirasa och lillebror Handrian flydde till Sverige när jag var 11 år. Nu är jag

Läs mer

Reglerna för när man sätter punkt och när man kan eller måste sätta kommatecken

Reglerna för när man sätter punkt och när man kan eller måste sätta kommatecken 1 Reglerna för när man sätter punkt och när man kan eller måste sätta kommatecken En huvudsats kan ensam bilda en mening Flera huvudsatser kan bilda en mening En huvudsats + en bisats kan bilda en mening

Läs mer

Hot Iron Tyrolen tour 2011

Hot Iron Tyrolen tour 2011 Hot Iron Tyrolen tour 2011 Den 16/7 2011 samlades 9st. Hot Iron medlemmar på 8st. mc för en 400:a mila tripp till Tyrolen. Samling och start Kårtorp. Första dagen avverkades i lagom takt på mindre vägar

Läs mer

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Det var en gång en liten flicka som var så söt och rar att alla människor tyckte om henne. Den som älskade henne allra mest var hennes gamla mormor. Alltid när hon kom

Läs mer

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 MÅNDAG 15/9 Vi träffades tidigt på morgonen, för att ta tåget till Kastrup. Därifrån flög vi till Budapest, sen vidare till Sarajevo. Kärt återseende med regn. Vi tog taxi till

Läs mer

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det Kapitel 1 -Hej Hej jag heter Minna. Min skola heter Santaskolan. Jag är 11 år. Min bästa kompis heter Smilla. Hon och jag har länge undrat över en dörr på skolan den tycker vi är märklig. Den ligger i

Läs mer

Någon hade lag upp min hårborste på handfatet (2005-03-28) Åter i Thailand

Någon hade lag upp min hårborste på handfatet (2005-03-28) Åter i Thailand Någon hade lag upp min hårborste på handfatet (2005-03-28) Åter i Thailand 1 Onsdag 23 mars, ankomst På väg från flygplatsen ser vi det som är verkligt farligt med Thailand: Trafiken. På en timmes färd

Läs mer

Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting!

Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting! Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting! 20/7 2014 Vi åkte från Kuben kl. 01:00 söndag morgon. Busschauffören stannade i Västerås för att ta en bensträckare men

Läs mer

Halvmånsformade ärr. Något osynligt trycker mot mitt bröst. Jag vänder mitt ansikte mot fläkten, blundar åt den

Halvmånsformade ärr. Något osynligt trycker mot mitt bröst. Jag vänder mitt ansikte mot fläkten, blundar åt den Halvmånsformade ärr Något osynligt trycker mot mitt bröst. Jag vänder mitt ansikte mot fläkten, blundar åt den kalla luften. Det är inte så varmt längre. Dagen har börjat sjunka in i natten. Mamma talar

Läs mer

MITT LIV SOM DIABETIKER

MITT LIV SOM DIABETIKER 20/11 2012 2/12 2012 MITT LIV SOM DIABETIKER För exakt 7 år, 1 månad, 2 veckor och 1 dag sedan hände något som skulle ändra mitt liv. Jag fick en sjukdom som heter diabetes. Jag hade börjat i första klass

Läs mer

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar 19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar Rödluvan Det var en gång, en vacker solig dag, en liten flicka som hette Rödluvan. Hon lekte utomhus i sin trädgård. Hon kallades Rödluvan för hon hade en röd

Läs mer

Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal

Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal När vi kom till den lilla viken Ria De Cedeira den 18 aug så blev vi liggande många nätter på svaj, vilket är det bästa vi vet (helt gratis och inga grannar

Läs mer

Mitt liv. Dans. Dagbok. Av Lina Sjögren. Jag heter Ella. Sovmorgon BFF Milla

Mitt liv. Dans. Dagbok. Av Lina Sjögren. Jag heter Ella. Sovmorgon BFF Milla Mitt liv Dagbok Dans Jag heter Ella Sovmorgon BFF Milla Av Lina Sjögren Söndag 21 augusti 2016 Hej dagboken! Jag är en tjej som är tio år och heter Ella. Jag älskar att dansa och jag är jättemorgontrött.

Läs mer

Borlänge Skolors Musikkår

Borlänge Skolors Musikkår Borlänge Skolors Musikkår 27 juni 8 juli 2013 Nu är det snart dags att stiga på bussarna och åka till Lido di Jesolo! Vi ledare ser fram emot ett par härliga veckor tillsammans med er och hoppas att allt

Läs mer

Kap,1. De nyinflyttade

Kap,1. De nyinflyttade Kap,1 De nyinflyttade Det är mitt i sommaren och Clara sitter i fönstret och tittar ut, hon ser dem nyinflyttade bära in flyttkartonger. Mamma hade sagt att dom hade en tjej som är lika gammal som Clara.

Läs mer

RESAN. År 6. År 7. Målet i år 7 är att klara av nedanstående resa:

RESAN. År 6. År 7. Målet i år 7 är att klara av nedanstående resa: RESAN År 6 I år 6 är målet att du ska kunna kommunicera på mycket enkel franska. För att nå målet lär du dig ord och uttryck inom många olika områden, t.ex. familjen, djur, frukter, klockan, sporter och

Läs mer

-MonACO- Med kaktus och mörka grottor. -CANNES- Lyxig badort för turister och fast boende. -CANYON VERDON- Europas Grand Canyon. Med raviner och berg.

-MonACO- Med kaktus och mörka grottor. -CANNES- Lyxig badort för turister och fast boende. -CANYON VERDON- Europas Grand Canyon. Med raviner och berg. -MonACO- Med kaktus och mörka grottor -CANNES- Lyxig badort för turister och fast boende. -MONACO- Litet land med mycket att uppleva, tack vare sin storlek. -CANYON VERDON- Europas Grand Canyon. Med raviner

Läs mer

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Under denna period har vi hunnit besöka Gran Canaria, Teneriffa;

Läs mer

Hotell Två systrar ORD TEXTFÖRSTÅELSEFRÅGOR MARTIN PALMQVIST ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Hotell Två systrar ORD TEXTFÖRSTÅELSEFRÅGOR MARTIN PALMQVIST ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN MARTIN PALMQVIST ORD tvillingar (s 5, rad 1), syskon födda samtidigt änkor (s 5, rad 3), gifta kvinnor med döda män. (En änka) En gift man meden död fru är en änkling. pumpas

Läs mer

Sagan om Nallen Nelly

Sagan om Nallen Nelly Sagan om Nallen Nelly Titel Författare Det var en gång en flicka som hette Lisa som bodde i Göteborg. Lisa tog med sig skolans nalle Nelly på resan till mormor som bodde i Kiruna. Lisa åkte tåg med Nelly

Läs mer

Ska vi till Paris? ORDLISTA LÄSFÖRSTÅELSE KIRSTEN AHLBURG ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN

Ska vi till Paris? ORDLISTA LÄSFÖRSTÅELSE KIRSTEN AHLBURG ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN KIRSTEN AHLBURG ORDLISTA pall (sida 10, rad 3) en liten stol utan ryggstöd och armstöd baguette (sida 14, rad 12) franskt, vitt bröd LÄSFÖRSTÅELSE Vid dagens slut sida 5 Vilken

Läs mer

Nja, man vet inte riktigt hur lång tid det tar men om en stund är det nog din tur! Hur mår du? Vill du ha en tablett eller nåt?!

Nja, man vet inte riktigt hur lång tid det tar men om en stund är det nog din tur! Hur mår du? Vill du ha en tablett eller nåt?! $.87(1 AKUTEN Introduktion: Det här dramat handlar om mannen som låg vid Betesdadammen och väntade på att få hjälp ned i en bassäng. Det var nämligen så att när vattnet kom i rörelse så hade vattnet en

Läs mer

31 maj-5 juni. Segling i norra delen av Egeiska havet o tillbaks till Leros.

31 maj-5 juni. Segling i norra delen av Egeiska havet o tillbaks till Leros. Resebrev nr 5, 2012 31 maj-5 juni. Segling i norra delen av Egeiska havet o tillbaks till Leros. När Maggan o Lars hade lämnat oss tog vi en nattsegling till ön Alonnisos som ligger norr om Evia, nu hade

Läs mer

Inbjudan till. Träningsläger. Österrike Wipptal. 8-16 augusti 2015

Inbjudan till. Träningsläger. Österrike Wipptal. 8-16 augusti 2015 Inbjudan till Träningsläger Österrike Wipptal 8-16 augusti 2015 Info: Den andra veckan i augusti är det dags för årets stora klubb-händelse. Då drar nämligen OK Hammaren till Wipptal i Österrikiska alperna

Läs mer

Inspire me... Planering inför mc-trippen. Biker s Stop gör

Inspire me... Planering inför mc-trippen. Biker s Stop gör Biker s Stop gör Inspire me... Planering inför mc-trippen 2014 års mc-säsong är på gång och för många har det varit en längtan att än en gång får starta upp sin hoj och ge sig ut. En del har säkert suttit

Läs mer

Välkommen till Jasmin Village

Välkommen till Jasmin Village Välkommen till Jasmin Village www.jasminvillage.se Information om huset och området. Huset städas en gång i veckan dag mellan klockan.00 -.00 Det är bra om ni plockar undan saker och kläder samt diskar

Läs mer