Vi hann äta lite på Mcdonalds innan incheckningen och den sedvanligakalla iskalla ölen.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vi hann äta lite på Mcdonalds innan incheckningen och den sedvanligakalla iskalla ölen."

Transkript

1 Reseberättelse 2013

2 Då bär det iväg på den 7:e resan till Asien och denna gång var vi lite intresserade av att gästa Malaysia och det tog en hel del tid att leta den smidigaste resan. Då vi reser med våra pojkar, 4 respektive 9 år så vill man ju undvika både långa mellanlandningar och utdragna övernattningar. Valet i år föll på Norweigan och då deras nya kärra Dreamliner, priset för barnen blev 6115:- (inklusive matpaketet) och 7387:- för vuxen, totalt: :-. Nu fanns det inga bra sajter att leta boende på (om man jämför mot i Thailand) utan vi var hänvisade till och Kravet var pool och hyfsade priser och efter en hel del timmar framför datorn så bokade vi två nätter på Dorsett Regency hotell i bukit bintang-området och priset blev totalt 1345:- SEK inklusive frukost och wifi. Här kan jag flika in att sajten var en bra sajt för att få svar på eventuella frågor som dyker upp när man skall resa i nytt land och det fanns även mycket läsning om Malaysia. När vi söker efter boende så brukar vi matcha fynden mot sajten Tripadvisor (www.tripadvisor.se) och se vad andra resenärer skrivit om stället man hittat, tro mig att det kan vara en sak att se på bilderna från ett ställe och sedan läsa recensionerna. Detta sätt att kolla olika boenden har räddat oss många gånger från rena idiotbokningar men visst så har vi gått på nitar också. Vår plan denna gång var att ta oss till Bangkok (BKK) och sova över en natt nära gamla flygplatsen Don muang i BKK och sedan ta oss med taxi till flygplatsen och åka ner till Kuala Lumpur. Vi bokade boende via den erkänt bra sidan och valet föll på Louis Tavern hotell och priset för en natt i superior rum med frukost var 1670:- bath, totalt 347:- SEK. Vi hade funderat ut en ungefärlig rutt innan avresa och efter Kuala Lumpur (KL) så skulle vi hålla oss på västkusten och besöka öarna Pangkor,Penang och slutligen Langkawi. Anledningen till detta är att på den östra sidan så är det monsunperiod från slutet på Oktober till i mitten på Februari. Och för att inte riskera att bli utan boende på Pangkor Island så hittade vi ett guesthouse på Pangkor som vi bokade och det skulle visa sig vara en lyckträff. Vi bokade fem dagar på Nipha Guesthouse och priset per natt var 210:- MYR och då ingick det cock it yourself homemade breakfast, en annorlunda variant av frukost. Med allt detta bokat så var det bara att börja packa och invänta resdagen. Denna resa påbörjades den 25 Oktober och avslutades den 13 November Nu åker vi ; )

3 Vi åker från Sundsvall ner till Arlanda och sedvanligt blev det tåg och det är både smidigt och billigt om man bokar med 90 dagarsregeln, pris för barn: 40:- och vuxen: 284:- och detta med reserverade sittplatser. Glöm inte att SJ-biljetten måste medfölja upp på Arlanda annars kommer du inte förbi spärrarna, en erfarenhet vi gjort tidigare. Vi hann äta lite på Mcdonalds innan incheckningen och den sedvanligakalla iskalla ölen.

4 Väl ombord på den så omtalade Dreamlinern så var den visserligen splitterny och fin med många spännande detaljer, vad sägs om fotokromatiska fönster där man kunde dimmra ner och upp, coolt för ungarna att pilla på. Förväntningarna var stora på Dreamlinern men när maten kom så skrattade vi bara, barnportionerna bestod av tre (3) köttbullar och en (1) kula potatismos, våran mat var mycket god men sedvanligt liten portion och all hetsen vid utdelning av maten gör att man får tjata till sig en påtår kaffe. Acceptabelt på utrikesflight men inte på en skandinavisk kärra : ) Nåväl, med detta flygbolag så var det ok för barnen att sova på golvet och vi köpte fyra filtar (totalt 149:-) då ingenting ingår i det totala priset. Här kan man ge ett litet tips, ta med flera tomma vattenflaskor i kabinen och be att få dem påfyllda (gratis), då finns det i alla fall rikligt med vätska till allihopa. Vattnet att köpa var inte billigt och detta kanske är affärsiden? En nyhet var att man nu har varsin platta vid varje plats, här kan man se film och göra det sedvanliga som man gör med varianten som annars sitter i framförvarandes stolsrygg. Det fanns otroligt mycket film, både till barn och vuxen och det tråkiga är att bara enstaka filmer var översatta i text, när det var dubbat så lyckades inte de billiga flyghörlurarna leverera ljud så man kunde höra allt som sas. Önskvärt är att all film är textad. Inget wifi tyvärr på denna resa och det är något som man verkligen saknar. Till frukost serverades det dubbelmacka med ost/paprika, en juice, en yougurt och kaffe/te, inget som gav några åhhhh-upplevelser. Däremot så hade Norweigan nån typ av god morgon -ljus som ändrade sig i olika kulörer, oklart i vilket syfte...

5 Då var vi ännu en gång i Thailand, lite pappersexercis innan ryggsäcksuthämtning och i år så hade vi medvetet valt bort joggingvagnen till vår 4-åring och det var lite skönt att slippa att släpa på den. Vi letades oss ner till Public taxi -disken på plan 1 och tog en taxi till hotellet, resan tog ca 45 minuter och kostade 600 bath, den här gången orkade vi inte dribbla med olika chaufförer utan bara klev in och pröjsade dyrt. Louis Tavern hotell var ett stort och trevligt hotell, poolen på taket var sliten och men fullt funktionsduglig åt badsugna barn och varma vuxna.

6 Området kring hotellet var kantat med resturanger och mysiga affärer, och området var lugnt och rofyllt och man märker att det ligger långt från de mer centrala delarna i BKK, dels på priset och sedan på att affärsinnehavarna är ointresserad av turister, handlar man så handlar man, inget tjat. Det som inte är så rofyllt är alla flygplan som landar och lyfter från Don Muang, men dom hörs bara när man är ute och rör sig. Det finns wifi på hotellet men dom har lite krångligt system med inloggning, så har man en platta och tex tre telefoner med sig så måste man fråga efter fyra olika inloggningar, men efter en inloggning så funkar det ok. Som avrundning denna första dag så åt vi på den namnlösa resturangen som låg mittemot hotellet, alla åt för 310:-bath. Vi valde AirAsia som flygbolag ner till KL och dom trafikerar endast ifrån Don Muang och för att vara säkra på biljetter så bokades dessa också hemifrån och kostade 8640:- bath (1797:- SEK). Taxiresan från Louis Tavern tog bara 20 min och kostade 75 bath (15:-SEK).

7 Don Muang är en liten och mysig flygplats och allt gick smidigt. Man garvade lite gott åt en turistfälla på flygplatsen......här så fotade många turister sig framför kända byggnader som flimmrade förbi. Kön var lång. Det tog två timmar att resa ner till KL och vi hade fått köpa billiga bussbiljetter via AirAsia och resan kostade för barn: 4 MYR och vuxen: 9 MYR (ca 64:-SEK) och vi visade bara upp en kopia av flygbiljetten så var det fixat. Det var en otrolig värme när vi landade så det var extremt skönt att komma in i den luftkonditionerade bussen. Resan in mot KL var intressant, kul att kika lite på omgivningen, resan tog ca 1 timme och man kommer då fram till KL Sentral, en stor knutpunkt en bit utanför KL centrum. Vi passade på att äta lite lunch och letade oss sedan mot taxibilarna och det tog ett tag innan man förstod systemet. Kö till en liten disk, berätta vart man skulle och sedan fick man betala och man fick en biljett och sedan var det bara att hugga vilken taxi som helst, otroligt smidigt, inget dribbel med priser, resan kostade 13:- MYR.

8 När man bokar på nätet och kikar på bilder så har man vissa förväntningar på hotellet och vi ramlade nästan ur taxin när vi såg vårt bokade hotell...det visade sig vara ett lyxhotell och man vågade sig knappt in med våra slitna ryggsäckar, foppla-tofflor och fiskebyxorna. Fick ett rum på 26:e våningen och utsikt mot Petronas tower, semestern kunde inte börjat bättre. Då var vi i KL och Malaysia och första dagen så ordnade vi en karta och gick runt i affärsområdet och det första som slår en är tystnaden och att det är otroligt rent. Inga jobbiga försäljare eller inropare på resturanger utan man fick gå helt ostört och det var otroligt skönt att inte behöva hålla dödskoll på barnen då trafiken visserligen var intensiv men ljusår från tex BKK. Det fanns hur mycket affärer som helst och extremt stora gallerior som var så stora att man kunde lätt gå vilse. Priserna var inte direkt ämnade för oss backpackers men titta är ju gratis. Barnen uppskattade poolområdet på våning 4, tyvärr så fungerade inte wifit där och det var lite trist. Skönt att kunna mata iväg lite bilder medans barnen plaskar. Innan frukost så blev det en liten löptur i området, detta är ett bra sätt att orientera sig lite och att leta matställen. Även tidigt på morgonen så var det tyst och skönt att vara ute och springa men offcourse olidligt varmt när solen tittar fram.

9 Frukosten var en upplevelse och det fanns hur mycket som helst att välja på och man kunde sitta lätt en timme och bara njuta. Det enda som störde var utrymmet, lokalen var alldeles för liten och man fick vänta på lediga bord och det var inte direkt mysigt med ljudnivån och hetsen för personalen att snabbt plocka bort disken.

10 Dagen i KL öppnade med att besöka Petronas tower och efter lite irrande så hittade vi en gångbro inte så långt från hotellet och den gick hela vägen till Petronas, man passerade flera gallerior och Aquaria, ett marint vattenland som är ganska känt i KL. Väl på plats på Petronas så får vi besked att biljetterna är slut och det finns biljetter om tre dagar! Lite snopna över detta så fikade vi oss starka på Starbuck s och gick sedan runt i affärer och tittade lite. När vi skulle lämna området och gå hem så öppnar sig himlen och det absolut mäktigaste skyfallet vi skådat bokstavligen vräker ner och åska på detta. Det var både häftigt och lite skrämmande. Kvällen avslutades i hotellets lounge och där satt vi och myste och fikade och tog några öl. Det var nu dags att lämna KL och efter lite gogglande så bestämde vi oss för att åka buss mot Lumut för att sedan ta båten till Pangkor, så upp på rummet och packa ihop pinalerna. Bussarna avgår från Purdu busstation och vi tog en taxi dit och sedvanligt så anfölls man av bussraggare som vill att man just tar deras bolags buss men vi hade fått tips om två olika bussbolag och nu valt Transnasional. Vi letade oss upp till alla biljettkontoren och köpte biljetter till Lumut (25 MYR/pers) och det visade sig att bussen mot Lumut skulle gå om fem minuter så nu blev det brådis att hinna köpa lite proviant att ha på bussen. Det blev hetsigt men precis innan bussen går så kastar sig Mia ombord med olika påsar med lustigt innehåll, vi garvar gott och nu är vi äntligen på väg. Vi boar in oss i den ovanligt lyxiga bussen och åker ut ur centrum. Det går kanske 15 minuter så kör bussen in på en stor busscentral och en del lämnar bussen, vis av erfarenhet så kollar vi med föraren om denna går till Lumut och det gjorde den inte! Rafsar ihop alltihopa med blixtens fart och kastar ut ryggsäckarna och försöker nu få reda på när nästa buss avgår mot Lumut, hinner vi äta lite varm mat?

11 - 5 minutes säger herrarna i disken och vi väntar 30 min, nytt besök och svaret 5 minutes igen... suck. Vi inser nu att vi med råge hade hunnit äta. Ja ja vi har ju semester och när bussen efter en timme rullar in så visar det sig att den är väldigt mycket finare än den första och nu boar vi in oss ordentligt, fleecetröjorna på och ljudbok. Bussfärden mot Lumut tar ca tre timmar och man gör ett kort stopp för att kissa och köpa lite mat, stressigt. Det är skönt att ha provianterat innan. Barnen kikade på film på plattan och vi passade på att sova lite också. När vi anländer till Lumut så jagar biljettförsäljarna oss men vi tar ryggsäckarna och går ner mot färjeläget för att köpa vanliga biljetter, det tar en stund att hitta kassan men till slut så inhandlas biljetter, barn: 5 MYR och vuxen 10 MYR och dessa biljetter täcker även returresan så dessa bör sparas. Färjan över mot Pangkor är sliten och det tar ca 45 minuter att komma över. Vi tar en taxi och det fasta priset till stranden Nipha är 15 MYR för allihopa. Vi går upp till Niphas guesthouse och checkar in hos Alica och Alia (dotter) och detta visar sig vara en riktig oas på Pangkor, en lyckträff i bokningen. Här följer en serie bilder från gustehouset.

12 Pangkors absolut mest välskötta pool, känd på hela ön. Alicia och Anuar har byggt upp detta paradis sakta men säkert och det är fullbokat hela tiden.

13 Här bodde vi det första fem dagarna. Något som var kul och lite annorlunda på Nipha var att göra sig egna frukost, dels att själv kunna bestämma när man vill äta frulle och sedan var det mysigt och kul att prata med andra resenärer och värdparet. Barnen gillar pannkaka och det blev höga rop när detta serverades varje frukost.

14 En klassisk cook it yourself home breakfast Pangkor är en relativt liten ö och stranden Nipha är mysig att bada på och går man upp på gatan är den kantad av affärer och resturanger och det finns ett flertal så man kan byta ställe varje kväll om man vill, de flesta hotell har också resturanger om man känner för omväxling. Man kan även gå bort till nästa strand som heter Coral beach, den är lite renare och mysigare och här går det också att ta en båt över till en pytteliten ö på andra sidan för 20:- MYR. På den ön finns bara snacks och dyrt pulverkaffe (4 MYR), obefintlig snorkling men lite mysigt att koppla av i sanden.

15 Gatan vid Nipha-stranden.

16 Coral beach Vi hyrde två vespor och packade för en heldag och målet var att ta oss runt hela ön och bada och kika på vad ön hade att erbjuda, ett litet äventyr som barnen uppskattar. Det gäller att bara vätska upp ordentligt då hjärnan kokar i hjälmarna. Vesporna kostade 140 :- MYR för två dagar och det är skönt att glida runt och kika, det fläktar gott. Vi kör väl ett varv på ön? Häng med... Stannade till för lite läskintag vid stranden Pasir Bogak.

17 Kör nu mamma, kör Vägarna är väldigt bra asfalterade och det finns skyltar här och var som man förstår så det är inga problem att både hitta och att köra. Trafiken är lugn om man bortser från själva city på Pangkor, där är det lite hetsigt. Det är ju dock vänstertrafik och detta kan ju vara ovant men kika bara på hur andra bilar/mc kör så brukar det bli bra och ta det bara lugnt och hjälm är ju ett måste oavsett hur fula dom är : ) Att tanka är enkelt, bara kör upp till någon stor mack så hjälper personalen till att tanka, har du bekantat dig med hur man öppnar bensinlocket innan så är detta en fördel, det är olika på olika märken så torröva vid hotellet så slipper man bli svettig vid macken när kön ringlar sig lång bakom.

18 Bad vid Pasir Bogak-stranden, helt tyst och öde. Av bad blir man hungrig, hittade detta muslimska matställe och valde ibland grytorna och hittade något lämpligt till alla, väldigt välkryddat men ohyggligt gott. När vi alla hade ätit och druckit så skulle det betalas och hela notan slutade på 15:- MYR! (30:- SEK).

19 Det är bara att röra runt och lukta och se om det är något som passar. Vi fortsatte vår färd motsols på ön och vi passerade ett stort båtvarv där det luktade otroligt gott från det nysågade virket. Man passerade flera små byar och tillslut var vi på den norra delen och här var det väldigt rofyllt. På vägen så passerar man väldigt många apor, men håll lite koll då en del är lite arga och apbett är ju inte så kul. När vi är inne på djur så finns det väldigt många s.k Hornbills-fåglar på Pangkor och dom sitter överallt. Ett lite udda inslag. På denna del av ön finns det bara en enstaka stor lyxig resort och nån liten affär, sedan är det ganska tomt och lugnt. Barnen hittade en lekpark när vi stannade för att köpa glass.

20 Nu vänder vi söderut igen och innan dess så stiger vi till öns högsta punkt, 371 möh, kringelkrokiga väger med väldigt branta raviner men mycket bra vägar och lugn trafik. Nu känns det både i rumpa och i huvudet att man suttit nästan en heldag på motorcykel och då är det ljuvligt att kasta sig i vattnet. Pangkor är som sagt en liten ö och det är mysigt att kunna gå runt och äta lunch och mat på de många ställena som finns och eftersom man är en rastlös själ så väljer man olika ställen varje dag. En kväll så letade vi oss till en resturang och efter lite bläddrande i menyn så valde vi något som hette steamboat. Kul att prova på något nytt och vi blev verkligen förvånade när dom bar in en gasspis och mängder med mat.

21 Vi fick instruktioner hur allt skulle lagas och sedan var det bara att köra igång, väldigt varm men kul att prova och vi var mycket mätta när vi klev ifrån bordet. Nu börjar tiden rinna ut för oss på Pangkor och vi letade nu ställe att bo på Penang och vi förstod att ön var större än Pangkor och efter mycket väljande så hittade vi en fullt möblerad lägenhet lite söder om huvudstaden Georgetown, så den bokade vi i ett par dagar, 1092:- SEK. Det var med sorg i ögat och lite tårar som vi skiljdes från Anaur,Alicia och Alia på Nipha Guesthouse. Det blev den obligatoriska bilden framför deras fina pool som sedan visades på deras facebook-sida. Vi åt frukost och tog sedan taxi till färjeläget och eftersom det varit helg så var färjan helt överfylld med folk och vi letades oss sedan till rätt buss mot Butterworth och vi hittade inget biljettkontor men det löste sig då busschauffören hade biljetter, vi betalade 63 MYR för allihopa för den tre timmar långa resan, bussarna var mycket fina. Provianterade i den lilla butiken på busstationen och det kändes skönt att vara på väg igen. Restips när man reser med barn är att man har en surfplatta som är välfylld med filmer och spel, tänk på att vissa spel kräver nätkontakt för att fungera så lägg dom i en mapp så det inte blir förvirring. Vår äldste grabb uppskattade även en MP3-spelare med egen musik som han kunde sitta och lyssna på. Naturligtvis så är lite godis och en bra fikapåse ett muntert inslag när man reser. Efter nån timme så var det snabb 15 minuters kisspaus på en rastplats välfylld med små butiker, man hann med en snabb kaffe och kiss sedan for bussen igen, snabba ryck och håll koll på hur din buss ser ut, för efter toabesöket så kan det stå tio stycken likadana på parkeringen. Vi började nu närma oss Butterworth och bussen stannade nere vid ett färjeläge och det var bra skyltat bort till färjan och här kan man tipsa om att det är bra att ha en trave mynt att betala med än stora sedlar.

22 Vi gick i gångtunneln bort till en kur och betalada löjliga 1.20 MYR/vuxen och 0.60 MYR för barnen! Overkligt billigt och vi lyxade med varsin kanelbulle på färjan över. När vi klev av färjan så letade vi oss ner till en busstation men det var ett gytter att förstå vilken vi skulle ta och nu förstod vi att Penang var avsevärt större än lilla Pangkor. Det blev lite irrande och jakt på en taxi men tillslut så stannade en taxi till och vi tog den till lägenheten som låg i huskomplexet som heter Century Bay, resan tog 35 minuter och vi insåg nu att vi nog bokat lite långt söder om huvudstaden Georgetown. Taxin stannar till vid en vaktkur och vi blir insläppta, resan kostade 38 MYR. Efter incheckning och betalning så inkvarterade vi oss i lägenheten och det visade sig vara en fyrrummare med kök och två badrum! Kul med lite utrymme. Här följer lite bilder från lägenheten. Vardagsrummet...

23 Kök med spis, kyl och frys.

24 Master bedroom. Poolområdet

25 Välutrustat gym Penang innebär bra shopping och efter det vi kunnat läst oss till så finns det bara enstaka få ställen att bada på och planen var att hyra hojar och åka runt ön och kika men trafiken var oändligt mycket intensivare än vad vi räknat med så vi valde att nu bara shoppa och se oss runt i Georgtown och sedan ta oss mot Langkawi. Frukostbuffen på de olika ställen vi hyr in oss på brukar vara en bra start på dagen men på Century bay så var frukosten den sämsta sedan vi började resa år 2002.

26 Anledningen till att Mia skrattar här är just att indierna på samma hotell också blivit upprörda på den bristfälliga frukosten och jagar nu de stackars tjejerna i köket. En fottur i närområdet och vi letade oss ner mot huvudstråket och tog en taxi till stan och planen var att besöka den 58 våningar höga byggnaden Komtar, där skulle det enligt tips finnas bra shopping men när vi väl letat oss dit så visade det sig att det var stängt för ombyggnad så vi shoppade loss i den många gallerior som fanns runtomkring Komtar. Komtar-byggnaden.

27 I bottenvåningen på Komtar-byggnaden så hittade vi många bra små butiker så det blev att shoppa loss ordentligt. Lite leksaker till barnen och bra fikapauser är ett måste för uttråkade barn. Det fanns en gångbro från Komtar-huset till ett galleria som heter Prangin Mall, här fanns ALLT du behöver och vi åt lunch på Mcdonalds till barnens stora glädje och fortsatte sedan att shoppa loss. När vi var klara så tog vi oss till Chinatown och för enkelhetens skull så blev det en taxi (15 MYR) och när vi satt där så körde taxin liksom ett långt varv och det kändes som Chinatown var nära Komtar, nåja vi gick loss i Cinatown.

28 Nu började allas fötter att ömma och händerna fulla med kassar så styrde vi oss ut ifrån Chinatown och nu upptäcker vi en gångbro till, fast från Komtar och mot Chinatown...det var ca 150 meter mellan Komtar till ena änden på Chinatown... man lär sig hela tiden. Efter lite mat så tänkte vi avsluta med att kika på öns lyxigaste shoppingdistrikt så vi tog en taxi till norra delen av Georgetown och startade på Guerny Plaza...

29 Här kan man ju inte handla då priserna är som hemma, men det är kul att kika runt i det oändligt många butikerna och galleriorna avlöser varandra och sitter ihop så tillslut så vet man inte var man är men ut kommer man ju alltid och nu bar det iväg hemåt och vi högg en taxi och softade framför tv n. Resplanen var nu att ta oss till langkawi och vi började kika på de olika varianter det fanns för att ta oss vidare. Buss från Butterworth och upp mot färjeläget ut till Langkawi hade begränsade turtider och vi insåg att kliva upp kl inte lockade. Vi kikade på att ta färjan från Penang men den var både dyr och också den hade begränsade tider och den tog minst 4 timmar så valet föll på flyg. Med flyg så kunde vi ta det lugnt och äta frukost och bada lite innan vi tog oss ner till flygplatsen, som ligger några mil söder om Georgetown. Vi bokade på nätet och det kostade exakt 1000:- SEK för allihopa. Kikade på google map och såg att en stor galleria, Quensbay Mall, låg mellan där vi bodde och flygplatsen och efter frukost, bad och utcheckning så tog vi en taxi dit och nu försökte vi hitta någonstans att lämna in ryggsäckarna men detta visade sig vara omöjligt och här kan man flika in att det är avsevärt stor skillnad på servicenivån om man jämför med thailand. Det hade inte varit några problem alls att lämna en trave bath till en vakt så hade han vaktat väskorna med livet men nu fick vi leta reda på en bra resturang och valet föll på T.G.I Friday och lägga ryggsäckarna här och passa på att äta. Erbjudandet om tre pint Tigeröl för 45 MYR gjorde måltiden lite godare : ) Vi gick några rundor i gallerian och kikade och det fanns många affärer men vi hittade inget skoj att handla, nu längtade vi till taxfree-paradiset Langkawi. Letade oss till incheckningen och som på så många andra flygplatser så sker den digitalt och man skriver ut boardingkorten själv. Nu hade vi lite tid att slå ihjäl och det fanns en del butiker på flygplatsen och det blev även lite fika på Starbuck s så man äntligen fick lite gott kaffe.

30 Ungarna fick här på flygplatsen ett mindre spel och innan vi gick ombord på kärran kl så var dom lättsålda, det fanns väl lite spring i benen. Vi landar på Langkawi och det ösregnar! Letar oss ut efter en taxi och samma bra fungerande system för biljett, fast pris på 20 MYR till Green Village Resort & Longstay. Vi checkar in och äntligen är vi framme på Langkawi, det blev en lång dag och ungarna kastade sig direkt i poolen och föräldrarna letade upp närliggande Buda Bar för en iskall öl. Här följer lite blandade bilder från Green Village. Poolen

31 Vår bungalow till vänster

32

33 Interiören från rummet En kanna öl 20 :- SEK Efter frukosten nästa dag så skulle det utforskas och i sedvanlig ordning så letade vi oss till en uthyrare och valde med omsorg bra motorcyklar. Vis av erfarenhet så kontrollerades bromsar och övrig utsrustning och hjälmar provades ut. Nummer till uthyrare lades in i luren och cyklarna var riktigt fina och kostnaden för en hoj är 40 MYR /dygn.

34 Detta är ett bra sätt att utforska efter eget tycke och smak, man kan stanna överallt och fika och bada utan att känns sig låst till tider. Det blev nästan nya hojar av märket SYM (125 cc). Vi provianterade och nu skulle ön utforskas, vi valde att åka medsols mot byn Pantai kok och vägarna var mycket fina och barnen älskade att åka. Men innan vi drar iväg så fyllde vi tankarna till brädden och studerade kartan lite och sedan iväg! Vägarna är bra asfalterade och det är bra skyltat med både avstånd och namn så det är inga som helst problem att hitta fram. Det blir några stopp för rödljus och vätskeintag.

35 Vi letade oss fram till Oriental Village, ett myller med affärer och mycket aktiviteter för alla åldrar, det är även här linbanan går upp till öns högsta punkt. Här stannade vi nästan en hel dag då det fanns hur mycket som helst att göra, vi började med linbanan upp på toppen.

36 Mia skrattar åt att jag är svettig i handflatorna av färden... Det tog sin tid att ta sig upp och värt att nämna är att den så kända skybridgen är numera avstängd för reparation, oklart hur länge. Men det spelar ingen roll för man kommer ändå högre än den om man åker upp sista biten. Väldigt fin utsikt över hela ön och havet. 715 möh och nedanför i dimman ser man den avstängda skybridgen.

37 Sjysst utsikt. Det finns ingen tidsbegränsning häruppe så man kan knata runt på de olika gångbroarna hur länge man vill och det finns cafeer och ställen att äta på om man är hungrig. Vi valde att ta oss ner igen och äta på något av ställen nere i Oriental Village istället.

38 En liten turistfälla är Langkawi duck tours, den går från Oriental Village och den går när man har en båt full och man åker en bit på vanlig väg för att sedan svänga ner i havet och köra en repa där. Våran yngsta tyckte detta var kul och hela familjen betingade 98 MYR för färden.

39 Efter denna lilla färd så packade vi hojarna igen och vi fyllde på vatten och kikade på kartan och nu skulle en av den flera vattenfallen beskådas och valet föll på Temerun.

40 Det var fina vägar hit och inte alls svårt att hitta. På parkeringen huserade ett 20-tal apor i alla storlekar och många stod där och matade dem.

41 Väldigt enkel vandring upp till det högsta fallet och inga problem med fyraåringen heller. Nu var vi varma av åkandet och det ska bli skönt att bada i sötvatten.

42 På väg uppåt...

43 Det finns ett par mindre källor att bada i Men det är ju till den största man vill, det var underbart att kasta sig i här och vattnet var klart och iskallt.

44 Bra höjd på fallet. Storsjöodjuret?

45 När man reser med blonda barn så får dom ju som bekant aldrig vara ifred... När vi plaskat oss nöjda så drog vi oss hemåt igen, vi hade kanske fem mil att avverka och vi smög sakteliga mot hojarna igen. Hittade en frisör på hemvägen...bäst att göra sig fin i håret.

46 Då utforskargenen hos fader är stor så är soldyrkargenen större hos modern så nu hade man utlovat en heldag på stranden och vi tog hojarna ner till början på Chenang-stranden. Började att gå och vi letade upp de bekvämaste solstolarna och bänkade oss. Hela strandremsan på Chenang är kantad av resturanger och barer och det finns oftast bra wifi så har man tråkigt så kan man passa på att dra iväg lite bilder till molnet och läsa den lokala tidningen. Vi valde ett ställe som heter Rafi s och här fanns det man behövde en solig dag på stranden, bra mat och kall öl och bra wifi. Chenang är den stranden som är längst och har flest resturanger och barer, den lilla stranden Tengah är lite mindre och dessa båda stränder skijs åt av en udde och när det är lågvatten så går det att gå mellan stränderna men det är lite stenigt och halt.

47 På Tengah finns det inte så mycket resturanger men det går utmärkt att äta på de olika resorterna som finns här. Strandlivet är softare här och man kan ta en båt ut till ön Palua Tepor om man vill vara 100 % själv. Tengah-stranden och Paula Tepor på andra sidan. Eftersom vi har rastlösa och aktiva barn så ordnade vi en cykel till Melvin, nu hade han hela Chenangstranden att cykla fritt på. Helnöjd Melvin

48 Det dök upp en pojke helt plötsligt... På kvällarna tar man sig gärna till stråket som ligger bakom Chenang-stranden, här finns väldigt många butiker och resturanger och gatan är 1 km lång och det är affärer på båda sidor så det lider ingen brist på valmöjligheter. Vi bestämde att göra en hojtripp till huvudstaden Kuha, hade läst i Lonely planet att det fanns lite attraktioner där så hojarna lastades och frukosten intogs i solsken men när vi skall till att åka så vräker ett skyfall ner och vi fick låna ponchos av hotellet och styrde styret mot Kuha, det gäller att ha humöret uppe.

49 Kartan vi fått av hotellet synades och nu bar det iväg. Vi valde att hålla oss till de större vägarna och hamnade på den stora motorvägen till Kuha. Vädret var skit och vi fick stanna flera gånger då barnen frös och det förstärktes på lite extrakläder. En extra fleecetröja är aldrig fel att ta med. När vi hade någon mil kvar till Kuha så öppnade sig himlen och lasersolen tittade återigen fram. Kläderna torkade i fartvinden och ponchosen kunde packas ner. Vi släckte lite hunger på Macdonalds, snabbt och till barnens glädje. Letade oss sedan ner mot hamnen och Lang square och Legend- parken. Här stod en jättelik örn längst ut på piren. Det fanns även lite små butiker med mest turistkrams men här köpte vi lite läsk och stod i skuggan en stund.

50 Efter lite tittande i parken så hittade vi en jättestor lekpark (bredvid Chogm park) men det var alldeles för varmt för barnen att vara ute i den stekande solen så vi letade oss istället inomhus och ner till Langkawi fair shopping mall och det blev en fika på Starbuck s och barnen fick åka lite radiobil och fika. Sedan var vi ganska nöjda så vi styrde oss hemåt igen och nu valde vi kustvägen, lite slingrigare och krokigare men lugnare trafik. Efter denna dag på hojarna så var barnen badsugna så vi styrde oss längst bort på Chenang-stranden och gick ut på udden och här var stranden mycket renare (inga bilar får köra här) och vattnet mycket klarare. Vi grottade ner oss på stranden och efter lite bad så utforskade jag närområdet och hittade en otroligt fin resort, Meritus Pelangi. Gick runt och kikade lite och här följer lite bilder från en drömresort.

Förord. Idén till boken kommer från alla frågor vi får om hur vi hamnade här, om hur det är att bo här, vad vi gör på vintern o s v.

Förord. Idén till boken kommer från alla frågor vi får om hur vi hamnade här, om hur det är att bo här, vad vi gör på vintern o s v. Sid 124 Sid 1 Förord Idén till boken kommer från alla frågor vi får om hur vi hamnade här, om hur det är att bo här, vad vi gör på vintern o s v. Jag har valt att lägga tonvikten på det som sker i vardagen

Läs mer

Route 66 The Mother Road Chicago Los Angeles 2010

Route 66 The Mother Road Chicago Los Angeles 2010 Route 66 The Mother Road Chicago Los Angeles 2010 Dag 1 lördag 29/5 Chicago (soligt, 25 grader) Så var det äntligen dags för avfärd till USA trots vulkanutbrott och strejker. Janne och Gunilla kom och

Läs mer

Den lilla guiden för förstagångsresenären!

Den lilla guiden för förstagångsresenären! Den lilla guiden för förstagångsresenären! Thailand är ett vänligt land som kallas för Land of Smiles. Det är också ganska annorlunda än Sverige så det finns en del saker som kan vara bra att veta. Allting

Läs mer

Glimtar från en inlåst tid

Glimtar från en inlåst tid Glimtar från en inlåst tid Av Ia Ohrsell "Write the truth the truth never lies and it's the one that sounds best" Mathew Chilcott 1 Förord "Välkommen till polisen. Hur kan jag stå till tjänst?" "Ja hej,

Läs mer

TJUVEN. Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll.

TJUVEN. Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll. TJUVEN Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll. 1 Pengarna är borta, sa vår lärare Jenny. Två tusen kronor! Hon höll ett brunt kuvert i handen. Det var tomt. Jag såg på Jenny. Sedan såg jag på Diana

Läs mer

SAFA Whiskyteam Y2K tour till Skottland

SAFA Whiskyteam Y2K tour till Skottland SAFA Whiskyteam Y2K tour till Skottland av Thomas Nyström med bistånd från Per Lindberg 2000 Thomas Nyström Alla rättigheter förbehålles författaren. Planering Varunder förvirrad planering med avhopp sker.

Läs mer

På trottoaren, som löper längs Patongs strandpromenad,

På trottoaren, som löper längs Patongs strandpromenad, Allt du vill köpa är till salu På trottoaren, som löper längs Patongs strandpromenad, trängs turisterna. De sicksackar sig med stor möda förbi varandra på väg framåt, försöker ta sig runt dem som har stannat

Läs mer

En resa till Syd Amerika

En resa till Syd Amerika En resa till Syd Amerika Söndag 16/6 Nu skulle jag till slut åka. Det blev en sen lördagskväll då jag skulle ta farväl av ett antal kamrater och när jag till slut kom hem blev det även ett antal telefonsamtal.

Läs mer

Venezuela den 30 april 2006

Venezuela den 30 april 2006 Venezuela den 30 april 2006 Tapir är ett mycket märkligt djur. Ser nästan ut som en jättestor gris, men tillhör nog inte grissläktet alls. På håll ser den ganska fredlig och korkad ut, men lär vara nog

Läs mer

Lisa. av Ola Montán EMIGRERAR TILL ANNAN PLANET. stöd med bilder och korrektur: Sarah

Lisa. av Ola Montán EMIGRERAR TILL ANNAN PLANET. stöd med bilder och korrektur: Sarah Lisa EMIGRERAR TILL ANNAN PLANET av Ola Montán stöd med bilder och korrektur: Sarah Lisa EMIGRERAR TILL ANNAN PLANET Del I Den långa vägen mot lycka av Ola Montán 1 KAPITEL 1 Mot okänt mål Rymdskeppet

Läs mer

Italienresan 2010. Lördag 19 Juni.

Italienresan 2010. Lördag 19 Juni. Italienresan 2010 Då var det dags för en resa till outforskat territorium igen, södra Italien. Vi har hyrt en stuga på en svenskägd turistanläggning 6 mil norr om Neapel kallad La Serra. 14 dagar skall

Läs mer

Alaskaresan Hallo Bay 2013

Alaskaresan Hallo Bay 2013 Måndag den 12/8 middag kl 12.00 Nu närmar sig resan till Alaska. Jag har packat färdigt 2 stora resväskor och ett stort handbagage med kameragrejor, pass och diverse papper, bl a inresetillstånd till Alaska.

Läs mer

TESTA DIG SJÄLV TRÄNA DINA FÖRMÅGOR FAMILJELIV I SKOLAN

TESTA DIG SJÄLV TRÄNA DINA FÖRMÅGOR FAMILJELIV I SKOLAN R A G N I N V Ö H C TIPS O Boken m o g i d för D H D A Den här boken tillhör: Lena Westholm Innehåll 1. TESTA DIG SJÄLV tips för att må bättre Hur är min ADHD? 2 Vanliga känslor när man har ADHD 3 Saker

Läs mer

Pristagare 1 3. Verklig framtid eller drömscenario? Uppsatstävling transporter år 9

Pristagare 1 3. Verklig framtid eller drömscenario? Uppsatstävling transporter år 9 Pristagare 1 3 Verklig framtid eller drömscenario? Idag är alltid en bra dag för den påminner mig om igår och är en början på imorgon. Det är den bästa tidpunkten att få saker att hända, genom att börja

Läs mer

FRÅN UR FORM TILL I TRIM

FRÅN UR FORM TILL I TRIM FRÅN UR FORM TILL I TRIM EN RESA PÅ 365 DAGAR Johan Nordström Från ur form till i trim 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITELL SIDA INLEDNING 3 RESULTAT 8 HÖGT OCH LÅGT 9 KRÖNIKOR 18 UTVALDA BLOGGINLÄGG 34 RECEPT

Läs mer

Kapitel 1 Mästerkatten 2A

Kapitel 1 Mästerkatten 2A Kapitel 1 Det var mitt i sommaren. Jag kommer ihåg precis vilken dag det var, för det var sköldpaddans födelsedag, och den är alltid den 17 juli. Vilken varm dag det var! Alla vi som är sköldpaddans vänner

Läs mer

ACONCAGUA Av Ronnie Kilman

ACONCAGUA Av Ronnie Kilman ACONCAGUA Av Ronnie Kilman Onsdag 9 december 1998 Tog taxi från Slipgatan på söder klockan halvfem på morgonen, kände mig lite trött i huvudet efter att ha delat en Spansk rödvinsflaska Faustino I, en

Läs mer

det enda som räknas Socialt entreprenörskap på riktigt Björn Söderberg med Lisa-Linnea och Mattias Flising

det enda som räknas Socialt entreprenörskap på riktigt Björn Söderberg med Lisa-Linnea och Mattias Flising det enda som räknas det enda som räknas Socialt entreprenörskap på riktigt Björn Söderberg med Lisa-Linnea och Mattias Flising 2012 BookHouse Editions Det enda som räknas, socialt entreprenörskap på riktigt

Läs mer

- Ja det gjorde jag vill du bli så svara ja då får du gå ut ur fängelse.

- Ja det gjorde jag vill du bli så svara ja då får du gå ut ur fängelse. Jon fattade ingenting! Ja vill du jobba som polis? Frågade Ragnar. Jon svarade, jag vet inte och så kan jag inte så mycket om det. Ragnar sa till Jon att det inte var något problem för han kommer att lära

Läs mer

Rivstart B1+B2. Lärarhandledning. Hörförståelsetexter. Kapitel 1

Rivstart B1+B2. Lärarhandledning. Hörförståelsetexter. Kapitel 1 Rivstart B1+B2 Lärarhandledning Hörförståelsetexter Kapitel 1 5 A 1 Jag brukar träna tre gånger i veckan. Om det regnar eller snöar tänker jag ofta. Usch, jag vill inte Men sedan när jag har tagit på mig

Läs mer

Kan det vara här som den nya styrelsen kommer ifrån? andra viktiga uppdrag inom klubben.

Kan det vara här som den nya styrelsen kommer ifrån? andra viktiga uppdrag inom klubben. Skånes Motorcyklister Årgång 1,Nummer 1 Datum på nyhetsbrevet Årsmötet 2005 Årgång 2005 Utgåva 1 Den nya styrelsen valdes av medlemmarna på årsmötet. Den gamla styrelsen och dess medlemmar avtackades av

Läs mer

DU FÖLJER MED RESEDAGBOK FORSRÄNNING PÅ DEL 4. MikLin tar pulsen på turistfällorna. Kinesiskt tempel. Utflykt i naturen.

DU FÖLJER MED RESEDAGBOK FORSRÄNNING PÅ DEL 4. MikLin tar pulsen på turistfällorna. Kinesiskt tempel. Utflykt i naturen. RESEDAGBOK DEL 4 Utgivare: Michael Jensen - MikLinMediaProduction miklinproduction@miklinproduction.se FORSRÄNNING PÅ KO H P H A - N G A N MikLin tar pulsen på turistfällorna. H E A L I N G M E D V Y Möt

Läs mer

SENEGALPROJEKT I APRIL VÅREN 2012. Gemensamt för gymnasierna i gymnasienätverket Team Nord i samarbete med Kronoby folkhögskola.

SENEGALPROJEKT I APRIL VÅREN 2012. Gemensamt för gymnasierna i gymnasienätverket Team Nord i samarbete med Kronoby folkhögskola. SENEGALPROJEKT I APRIL VÅREN 2012. Gemensamt för gymnasierna i gymnasienätverket Team Nord i samarbete med Kronoby folkhögskola. BLOGG 1 Resan inleds Resan till Senegal inleddes kl 3.00 på söndag morgon

Läs mer

-Jag ville faktiskt be om ursäkt jag föll för grupptrycket, fortsatte Dennis.

-Jag ville faktiskt be om ursäkt jag föll för grupptrycket, fortsatte Dennis. Blodig hämnd Dennis svarade. Det var Maria. -Hej, sa hon. -Vad bra att du ringde, sa Dennis. -Jag ville faktiskt be om ursäkt jag föll för grupptrycket, fortsatte Dennis. -Det är okej och förresten tack

Läs mer

Dagbok från en Skilda världar-grupp

Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Orden bildar utgångspunkt för de möten med barn som Barbro Andersson och Birgitta Grane beskriver i sin handbok med

Läs mer

Resa till Brasilien med Östras gäng 12-26 september 2008

Resa till Brasilien med Östras gäng 12-26 september 2008 Resa till Brasilien med Östras gäng 12-26 september 2008 I detta dokument har olika minnen och händelser blivit nedtecknade. Flera av Brasilienresenärerna har bidragit med texter, visor, fotografier, teckningar

Läs mer

Tänk om hon berättat. Tänk om hon berättat vad som fanns i henne.

Tänk om hon berättat. Tänk om hon berättat vad som fanns i henne. 8. Jag faller på knä vid hennes bädd. Jag säger: Älskade Gaby, snart är det bra igen. Snart får du komma hem. Min älskling, hur kunde jag göra så här? Men snart blir det bra igen, du ska få se. Då ska

Läs mer

NUMMER 1 2004 ÅRGÅNG 37

NUMMER 1 2004 ÅRGÅNG 37 NUMMER 1 2004 ÅRGÅNG 37 2 eminenta JERNET Hejsan, alla klubbmedlemmar TIDNINGSFAKTA Medlemstidning för Östra Aros MCKs eminenta medlemmar. Ansvarig utgifvare: Peter Appelqvist Adress:... Eminenta Jernet

Läs mer

INLEDNING TILL BIBELSTUDIERNA

INLEDNING TILL BIBELSTUDIERNA INLEDNING TILL BIBELSTUDIERNA Vem är min vän? Tema för de olika dagarna: Dag 2: Vän med andra Dag 1: Vän med Gud Dag 3: Vän med Guds familj Dag 4: Vän med Guds värld Inledning: Årets bibelstudier kan ses

Läs mer

Colorado Aug 2007 på MC.

Colorado Aug 2007 på MC. Colorado Aug 2007 på MC. Lördag 11 Aug. Söderhamn-Arlanda-London-Denver. Äntligen på väg efter månader av mail från Tomas som planerat denna resa. Frågorna har varit många, vilken cykel blir det, försäkring

Läs mer