PROTOKOLL 1 (22)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL 1 (22)"

Transkript

1 PROTOKOLL 1 (22) Kommunfullmäktige Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, klockan , Övriga deltagande Beslutande Se sidan 2 Lars Björklund, sekreterare Justerare Paragrafer Henry Andersson och Maria Sandström med Hans Brettschneider och Birgitta Burström som ersättare.. Ann-Christin Westerlund, ordförande Lars Björklund, sekreterare.. Henry Andersson, justerare.. Maria Sandström, justerare BEVIS OM ANSLAG Justering av kommunfullmäktiges protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla Sammanträdesdatum Anslaget har satts upp Anslaget tas ner efter Förvaringsplats för protokollet Kommunledningskontoret/sekretariatet Underskrift. Anna Norén Engström

2 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 2 Beslutande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Förhindrad ledamot Inkallad ersättare Stefan Bergman (S) Stefan Hofverberg (S) Lorents Burman (S) Gunilla Lundström (S) Lars Carlsson (V) Ulrika Larsson (V) Åsa Etelämäki (S) Sten-Arne Burman (S) Åsa Gustafsson (S), närv fr o m Ingen ersättare kl 10.20, 30 Kjell Hanseklint (V) Saknar ersättare Carina Lundmark (S), närv t o m Ulrika Lindström (S), närv kl kl 12.30, , tjg fr o m kl 12.30, 34 Carl-Göran Lundmark (S) Gunnel Sandström (S) Karin Långström (S) Iris Nilsson (S) Andreas Löwenhöök (M) Monica Grape (M) Kamel Mnad (S), närv fr o m Ulrika Lindström (S), närv kl kl 12.10, , tjg t o m kl 12.10, 33 Fredrik Stenberg (S) Britta Rådström (S) Hans-Eric Wallin (V) Rolf Carlsson (V) Lars Åhman (FP) Ulla Bråndal (FP) Daniel Ögren (C) Mari L Hedström (C)

3 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 3 30 Dnr KS Interpellation av Maria Wiksten (KD) om hur arbetet sker för att minska storleken på barngrupperna inom förskolan (51/12) Kommunfullmäktigeledamoten Maria Wiksten (KD) har till barn- och grundskolenämndens ordförande ställt följande interpellation: I en bil finns ett bestämt antal platser med säkerhetsbälten. Antalet platser med säkerhetsbälten anger hur många människor som kan åka med i bilen och färdas trafiksäkert. Oavsett hur små eller hur stora människorna är eller hur kort eller lång bit de ska åka, är antalet säkerhetsbälten den yttre begränsningen på för hur många personer som kan åka trafiksäkert i bilen. Att överlasta bilen innebär en trafikfara. Precis så är det med en barngrupp i förskolan. Det finns såväl mjuka som hårda fakta för vad som är lämpligt för hur många barn som det ska finnas i en barngrupp. Det handlar om allt från ljudvolym, antalet människor för barnet att knyta an till, möjligheten för varje barn att bli sedd utifrån den man är, storlek på lokalen, möjlighet till ett gott pedagogiskt innehåll i verksamheten m m. Alla dessa fakta talar sitt tydliga språk; det borde finnas en yttre gräns för antalet barn i barngrupperna. En bra förskoletid bidrar till goda uppväxtvillkor för barn- och unga. Barnombudsmannen och fackförbundet kommunal har nu tagit ställning för att det ska finnas ett maxtak på 15 barn/barngrupp. Ett tydligt ställningstagande som placerar varje barns unika behov i centrum. Detta är ett krav som kristdemokraterna framfört sedan länge avseende Skellefteå kommuns förskolor. Tyvärr har detta krav ännu inte hörsammats av den socialdemokratiska majoriteten. Vi anser att nu när både barnombudsmannen och fackförbundet kommunal stödjer vårt krav att det hög tid till förändring i Skellefteå kommun. Att införa ett maxtak på antalet barn i barngrupperna inom förskolan har betydelse för de barn som nu går i förskolan. Men ett maxtak sänder också ut ett tydligt budskap till de familjer som överväger att flytta till Skellefteå kommun, ett budskap som har ett starkt signalvärde och kan vara avgörande vid val av bostadsort. Med anledning av ovanstående ställer jag följande frågor barn- och grundskolenämndens ordförande Maria Marklund: 1. Hur arbetar Skellefteå kommun för att minska storleken på barngrupperna? 2. Har det gjorts någon analys om orsakerna till de stora barngrupperna? 3. Vilka strategiska övervägningar görs vid planering och utformaning av förskolan för att det ska vara mindre barngrupper i förskolan?

4 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 4 Barn- och grundskolenämndens ordförande Maria Marklund (S) lämnar följande svar: Svar på fråga 1: Vi följer skollagen. Skollagen 8 kap 8 Huvudmannen ska se till att barngrupperna har en lämplig sammansättning och storlek och att barnen även i övrigt erbjuds en god miljö (förskolechef). Svar på fråga 2: Utifrån kommunfullmäktige beslut , 31, så genomförs nu ett försök med registrering av vistelsetimmar i förskolan. Vi tittar på önskat schema samt faktiskt utfall. Vidare har vi ett uppdrag från kommunfullmäktige , utarbeta riktlinjer för att förhindra att för stora barngrupper förekommer i förskolan. Antal inskrivna barn per avdelning i snitt i januari 2013 område norr 17,6 och område söder 18,3. Svar på fråga 3: Vi har i dag ett högre tryck på förskolan vi arbetar hela tiden med att försöka skapa nya förskolor och platser för att kunna tillgodose barn/föräldrars behov. Men ombyggnation/nybyggnation har inte hunnit följa med. Det handlar även om att minska barngrupperna och att kunna tillgodose behovet i hela vår stora kommun, om än det största behovet finns i och runt centrala stadskärnan. Vi hoppas kunna rekrytera behöriga medarbetare även i framtiden, men även förbättra förutsättningarna för att uppfylla de mål läroplanen har, detta bl.a. genom att fortsätta arbeta med att bygga förskoleenheter, liknande Barnportalen, Södergård, Norrskenet, och Hamnen. I den följande debatten deltar Maria Wiksten (KD), Ida Lindh (FP), Lennart Hägglund (KD), Maria Marklund (S), Hans Brettschneider (MP), Åsa Gustafsson (FP), Stina Engström (FP) och Kurt Vallmark (C). Behandlingen av ärendet förklaras därefter avslutad.

5 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 5 31 Dnr KS Interpellation av Jens Wennberg (FP) om Skellefteå som en attraktiv kommun för lärare i gymnasieskolan (1/13) Kommunfullmäktigeledamoten Jens Wennberg (FP) har till gymnasienämndens ordförande ställt följande interpellation: Skellefteå kommun har som ambition att nå invånare. För att kunna nå denna siffra är det viktigt att vi är en attraktiv kommun att bo och verka i. I en attraktiv kommun har vi en attraktiv skola med hög kvalitet. En skola som ligger i framkanten av den pedagogiska utvecklingen. Har löner som är konkurrenskraftiga. Vill vi vara en framtidskommun är det viktigt att satsa på skolan. Det kommer att behövas ungefär nya grundskollärare fram till år 2019, enligt en rapport från Sveriges kommuner och landsting. Samtidigt väntas pensionsavgångar årligen. Bristen på behöriga NO-lärare beräknas bli stor. I dag finns omkring matte/no-lärare i landet. Förra vårterminen utexaminerades 27 lärare för årskurs 7 9 i kemi, fysik, biologi eller teknik enligt Lärarförbundet. Samtidigt glipar många platser tomma i dag på lärosätena. Upp till 50 % av utbildningsplatserna är tomma. Lärarutbildningarna har svårt att locka till sig de mest lämpade, studiemotiverade eleverna. Alliansregeringen har enats om att införa två nya karriärsteg för lärare förstelärare och lektor. Det är alliansregerings förhoppning om att detta ska kunna skapar förutsättningar för högre lärarlöner. Staten kommer att bidra med upp till 85 tkr per år för en förstelärare och 170 tkr per år för en lektor. Enligt alliansregeringens beräkningar kommer detta motsvara 5000 kr/mån för en förstelärare och kr/mån för en lektor. Genom denna karriärutvecklingsreform skapas utvecklingssteg för yrkesskickliga lärare inom hela grund- och gymnasieskolan. Detta ska även ses som ett sätt att skapa ett större intresse kring att utbilda sig till lärare. Lärarna fick i avtalsrörelsen 2012 den högsta löneutvecklingen med 4,2%. Lönestatistik har börjat komma från de 290 kommuner som finns i landet. Det är noterbart att väldigt många kommuner har valt att ge mer än dessa 4,2% i löneökning. Skellefteå kommun valde att inte så göra. Med anledning av detta vill jag fråga: 1. Hur kommer Skellefteå kommun att jobba för att vara en attraktiv kommun för lärare att jobba och verka i? 2. Hur snart kommer Skellefteå kommun att ansöka om statsbidraget som alliansregeringen har skapat för förstelärare respektive lektor?

6 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 6 3. Hur kommer Skellefteå kommun att jobba för att få lärare att utbilda sig till förstelärare respektive lektor? 4. Hur arbetar Skellefteå kommun för att rekrytera framtidens lärare? Gymnasienämndens ordförande Bertil Almgren (S) lämnar följande svar Svar på fråga 1: Skolinspektionens tillsyn 2012 visar att Skellefteås förskolor, fritidshem och skolor håller god kvalitet, något som även vårt eget kvalitetsarbete visar. Den översyn av alla upptagningsområden som är påbörjad görs för att bibehålla den goda kvaliteten genom att minska på lokalkostnader för att istället satsa på personal och kvalitetshöjande insatser. Samma prioriteringar gäller för de förändringar som planeras inom gymnasieorganisationen. Svar på fråga 2: Då beslutet om karriärtjänster inte är fattat av riksdagen än, är inte alla förutsättningar klara. Men när beslutet tas är Skellefteå beredda för att ansöka om statsbidrag, förutsatt att det inte sker några större förändringar jämfört med regeringens promemoria. Svar på fråga 3: Förstelärare kommer man inte att behöva utbilda sig till utifrån regeringens promemoria, utan det är en bedömning som ska göras av huvudmannen utifrån 4 kriterier (att man har legitimation, att man arbetat 4 år med goda vitsord, att man har en god förmåga att förbättra elevernas studieresultat genom sin undervisning samt att man bedöms som särskilt kvalificerad). För att kunna anställas som lektor ska man förutom kraven för förstelärare, även ha avlagt en licentiatexamen. Men även här blir det huvudmannens bedömning som avgör vem som kan utses till lektor. Barn- och grundskolenämndens strävar efter att öka antalet forskare inom förskola och skola varför lektorstjänster kan bli aktuella framöver. Svar på fråga 4: Skellefteå arbetar på att öka attraktionen som arbetsgivare genom en aktiv medarbetarpolitik inom inflytande, samverkan, kompetensutveckling och lönepolitik. Några exempel från Gymnasienämndens ansvarsområde: - Skellefteå kommun betalade mer än 4,2 % i löneöversyn Utvecklingen av ingångslöner för kustkommunerna följs noggrant så att vi kan vara med i konkurrensen. Bilaga - Gymnasiekontoret jobbar för att bli attraktiva för lärarstuderande som VFU-kommun. Bl a genom nytt avtal för lokala lärarutbildare och att utveckla uppdraget som pedagogisk samordnare i förvaltningen. Det är strategiskt att arbeta mot de som utbildar sig nu. - Utökat samarbete med lärarutbildningarna - Ge bra förutsättningar för nyexaminerade lärare bl a att genomföra introduktionsperioden under 1 läsår på heltid. Gymnasiekontoret gör en framställan till personalnämnden om medel för att kunna erbjuda heltid.

7 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 7 Att utveckla uppdraget som mentor för de examinerade lärarna under introduktionsperioden pågår lå 12/13 - Att tillsammans med KLK delta mer aktivt på rekryteringsmässor och övriga mässor - Att ge kompetensutveckling som efterfrågas -Två lärare forskar för lic - Det finns inget beslut än från regeringen om förstelärare. Vi förbereder oss genom intern dialog om uppdraget, arbetsuppgifter, ansvar m m så att vi ska vara beredda när det blir möjligt att söka pengar. - Vi jobbar med lärarlegitimationerna förhoppningsvis får vi in fler beslut nu under våren. Skellefteå kommun har väldigt hög grad av behöriga lärare. I den följande debatten deltar Jens Wennberg (FP), Håkan Lindh (FP), Harriet Classon (S), Bertil Almgren (S), Maria Wiksten (KD) och Åsa Gustafsson (FP) Behandlingen av ärendet förklaras därefter avslutad.

8 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 8 32 Dnr KS Interpellation av Jens Wennberg (FP) om Skellefteå som en attraktiv kommun för lärare i grundskolan (2/13) Kommunfullmäktigeledamoten Jens Wennberg (FP) har till barn- och grundskolenämndens ordförande ställt följande interpellation: Skellefteå kommun har som ambition att nå invånare. För att kunna nå denna siffra är det viktigt att vi är en attraktiv kommun att bo och verka i. I en attraktiv kommun har vi en attraktiv skola med hög kvalitet. En skola som ligger i framkanten av den pedagogiska utvecklingen. Har löner som är konkurrenskraftiga. Vill vi vara en framtidskommun är det viktigt att satsa på skolan. Det kommer att behövas ungefär nya grundskollärare fram till år 2019, enligt en rapport från Sveriges kommuner och landsting. Samtidigt väntas pensionsavgångar årligen. Bristen på behöriga NO-lärare beräknas bli stor. I dag finns omkring matte/no-lärare i landet. Förra vårterminen utexaminerades 27 lärare för årskurs 7 9 i kemi, fysik, biologi eller teknik enligt Lärarförbundet. Samtidigt glipar många platser tomma i dag på lärosätena. Upp till 50 % av utbildningsplatserna är tomma. Lärarutbildningarna har svårt att locka till sig de mest lämpade, studiemotiverade eleverna. Alliansregeringen har enats om att införa två nya karriärsteg för lärare förstelärare och lektor. Det är alliansregerings förhoppning om att detta ska kunna skapar förutsättningar för högre lärarlöner. Staten kommer att bidra med upp till 85 tkr per år för en förstelärare och 170 tkr per år för en lektor. Enligt alliansregeringens beräkningar kommer detta motsvara 5000 kr/mån för en förstelärare och kr/mån för en lektor. Genom denna karriärutvecklingsreform skapas utvecklingssteg för yrkesskickliga lärare inom hela grund- och gymnasieskolan. Detta ska även ses som ett sätt att skapa ett större intresse kring att utbilda sig till lärare. Lärarna fick i avtalsrörelsen 2012 den högsta löneutvecklingen med 4,2%. Lönestatistik har börjat komma från de 290 kommuner som finns i landet. Det är noterbart att väldigt många kommuner har valt att ge mer än dessa 4,2% i löneökning. Skellefteå kommun valde att inte så göra. Med anledning av detta vill jag fråga: 1. Hur kommer Skellefteå kommun att jobba för att vara en attraktiv kommun för lärare att jobba och verka i? 2. Hur snart kommer Skellefteå kommun att ansöka om statsbidraget som alliansregeringen har skapat för förstelärare respektive lektor?

9 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 9 3. Hur kommer Skellefteå kommun att jobba för att få lärare att utbilda sig till förstelärare respektive lektor? 4. Hur arbetar Skellefteå kommun för att rekrytera framtidens lärare? Barn- och grundskolenämndens ordförande Maria Marklund (S) lämnar följande svar Svar på fråga 1: Skolinspektionens tillsyn 2012 visar att Skellefteås förskolor, fritidshem och skolor håller god kvalitet, något som även vårt eget kvalitetsarbete visar. Den översyn av alla upptagningsområden som är påbörjad görs för att bibehålla den goda kvaliteten genom att minska på lokalkostnader för att istället satsa på personal och kvalitetshöjande insatser. Svar på fråga 2: Då beslutet om karriärtjänster inte är fattat av riksdagen än, är inte alla förutsättningar klara. Men när beslutet tas är Skellefteå beredda för att ansöka om statsbidrag, förutsatt att det inte sker några större förändringar jämfört med regeringens promemoria. Svar på fråga 3: Förstelärare kommer man inte att behöva utbilda sig till utifrån regeringens promemoria, utan det är en bedömning som ska göras av huvudmannen utifrån 4 kriterier: - att man har legitimation - att man arbetat 4 år med goda vitsord - att man har en god förmåga att förbättra elevernas studieresultat genom sin undervisning - att man bedöms som särskilt kvalificerad För att kunna anställas som lektor ska man förutom kraven för förstelärare, även ha avlagt en licentiatexamen. Men även här blir det huvudmannens bedömning som avgör vem som kan utses till lektor. Barn- och grundskolenämndens strävar efter att öka antalet forskare inom förskola och skola varför lektorstjänster kan bli aktuella framöver. Svar på fråga 4: Skellefteå kommun arbetar för att öka attraktionen som arbetsgivare genom en aktiv medarbetarpolitik inom inflytande, samverkan, kompetensutveckling och lönepolitik. I den följande debatten deltar Jens Wennberg (FP), Håkan Lindh (FP), Harriet Classon (S), Bertil Almgren (S), Maria Wiksten (KD) och Åsa Gustafsson (FP) Behandlingen av ärendet förklaras därefter avslutad.

10 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Dnr KS Motion av Hans Brettschneider (MP) om att ge elever i åk 9 och gymnasiet rätt till tre veckors feriepraktik/sommarjobb sommaren 2013 (15/12) Sammanfattning Kommunfullmäktigeledamoten Hans Brettschneider (MP) föreslår i en motion att kommunen sommaren 2013 erbjuder tre veckors feriepraktik eller sommarjobb till alla elever som går ut årskurs 9 och hela gymnasiet. Elever som vill ha praktikjobb i den privata sektorn ska också omfattas för att passa deras gymnasieutbildning. Kommunledningskontoret ser stora möjliga vinster med att feriepraktikanter ska kunna knyta kontakter även med arbetsgivare inom privata näringslivet och ställer sig positiv till att feriepraktikverksamheten 2013 kan inrymma möjligheter för ett antal ungdomar att orienteras om olika företag som finns i kommunen. Kommunledningskontoret ska som pilotverksamhet i samarbete med näringslivet skapa möjligheter för att upp till 20 ungdomar under sin feriepraktik orienteras om olika företags verksamhet sommaren Motionen föranleder ingen ytterligare åtgärd med hänvisning till kommunstyrelsens åtgärd. 2. Försöksverksamhet ska redovisas till kommunstyrelsen med uppgifter om urvalskriterier, arbetsplatser, kopplingen arbete och utbildning och deltagarnas ålder 3. Kommunstyrelsen ska pröva om feriepraktik även ska omfatta elever i årskurs 2 som inte fyllt 18 år före feriepraktikerns början. Inlägg Hans Brettschneider (MP), Ulrika Larsson (V), Carina Sundbom (C), Ida Lindh (FP), Harriet Classon (S), Maria Wiksten (KD), Maria Sandström (C), Stina Engström (FP) och Bertil Almgren (S) yttrar sig. Yrkande 1 Hans Brettschneider (MP) yrkar att motionen bifalls. Yrkande 2 Ulrika Larsson (V) yrkar att försöksverksamhet redovisas till kommunstyrelsen med uppgifter om urvalskriterier, arbetsplatser, kopplingen arbete och utbildning och deltagarnas ålder.

11 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 11 Yrkande 3 Carina Sundbom (C) yrkar att uppdrag ges till kommunstyrelsen att pröva om feriepraktik även ska omfatta elever i årskurs 2 som inte fyllt 18 år före feriepraktikerns början. Beslutsgång 1 Ordföranden ställer kommunstyrelsens förslag och Hans Brettschneiders yrkande var för sig under proposition och finner att kommunfullmäktige bifallit kommunstyrelsens förslag. Votering begärs och verkställs över följande godkända voteringsproposition: Den som stöder kommunstyrelsens förslag röstar ja. Den som stöder Hans Brettschneiders yrkande röstar nej. Beslutsgång 2 Ordföranden ställer bifall respektive avslag till Ulrika Larssons yrkande var för sig under proposition och finner att kommunfullmäktige beslutat bifalla yrkandet. Beslutsgång 3 Ordföranden ställer bifall respektive avslag till Carina Sundboms yrkande var för sig under proposition och finner att kommunfullmäktige beslutat bifalla yrkandet. Omröstningsresultat 1 Vid uppropet avges 60 ja-röster och 4 nej-röster. 1 ledamot saknar ersättare. Hur var och en röstat framgår av bilagda voteringslista. Beslutsunderlag Kommunstyrelsens protokoll , 51 Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse Motion (15/12) Beslutet sänds till: Motionären Kommunledningskontoret/arbetsmarknad

12 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Dnr KS Översyn av bolagsordningar och ägardirektiv Sammanfattning Skellefteå stadshus AB har gjort en översyn av nu gällande bolagsordningar och ägardirektiv för moderbolaget och dotterbolagen i koncernen. Alla bolagsordningar har fått ny skrivning om lekmannarevisorn på grund av ändringar i aktiebolagslagen. Förslag till ändringar finns beträffande föremålet och ändamålet i bolagsordningen för bolagens verksamheter. För Skellefteå Kraft AB och Skelleftebuss AB föreslås inga ändringar i dessa skrivningar. Ägardirektiven har kompletterats med en skrivning om ägaridé för samtliga bolag förutom Skelleftebostäder där ändringen redan införts i samband med den nya lagstiftningen om allmännyttiga bostadsbolag. Verksamhetsmålen har utvecklats i de nya ägardirektiven och ett avsnitt om klimat och miljömål har tillförts. Skrivningarna om bolagens skyldigheter avseende säkerhetsskydd, krishanterings- och beredskapsförberedelser har uppdaterats. Samråd har skett med dotterbolagens styrelser om ändringarna. Ärendet har varit återremitterat för översyn av miljömålen. Bolagsordningen för Skellefteå stadshus AB och Fastighets AB Polaris har fått tillägg som anges i ägardirektiven. I ägardirektiven skrivs in styrelsernas uppdrag att understödja kommunstyrelsens årliga prövning av om verksamheten bedrivits i enlighet med den kommunala kompetensen. 1. bolagsordning och ägardirektiv för moderbolaget Skellefteå stadshus AB fastställs. 2. bolagsordningar för Skellefteå Kraft AB, Skelleftebostäder AB, Skelleftebuss AB, Fastighets AB Polaris och Skellefteå City Airport AB fastställs 3. de nya ägardirektiven för Skellefteå Kraft AB, Skelleftebostäder AB, Skelleftebuss AB, Fastighets AB Polaris och Skellefteå City Airport AB noteras. Inlägg Rune Wästerby (MP) yttrar sig. Beslutsunderlag Kommunstyrelsens protokoll , 39 Skellefteå stadshus AB:s protokoll , 98 Bolagsordning och ägardirektiv till Skelleftebuss AB Bolagsordning och ägardirektiv till Fastighets AB Polaris Bolagsordning och ägardirektiv till Skellefteå Kraft AB Bolagsordning och ägardirektiv till Skelleftebostäder AB

13 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 13 Bolagsordning och ägardirektiv till Skellefteå Stadshus AB Bolagsordning och ägardirektiv till Skellefteå City Airport AB Beslutet sänds till: Skellefteå Stadshus AB Samtliga bolag

14 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Dnr KS Överföring av ramanslag 2013 från kommunstyrelsen till nämnden för support och lokaler Sammanfattning Kommunstyrelsen, exklusive elförsörjning, har tilldelats kronor i nettoram för 2013 års budget. Nettoramen innefattar även de funktioner som i samband med organisationsöversyn överförts till andra nämnder. Ett förslag till uppdelning av befintlig driftram samt investeringsram mellan berörda nämnder har tagits fram. Pågående organisationsöversyn kan innebära ytterligare förändringar. Från kommunstyrelsens anslag överförs medel till övriga nämnder enligt följande: Driftbudget Nämnden för support och lokaler Bygg- och miljönämnden Nämnden för gemensam drift av personalsystem kronor kronor kronor kronor Investeringsbudget Nämnden för support och lokaler kronor Beslutsunderlag Kommunstyrelsens protokoll , 48 Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse Beslutet sänds till: Support och lokaler/budget och bokslut Nämnden för support och lokaler bygg- och miljönämnden Nämnden för gemensam drift av personalsystem

15 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Dnr KS Kommunalt va-verksamhetsområde - mindre ändringar Till grund för kommunens arbete med vattentjänster ligger lag (2006:412) om allmänna vattentjänster. Bestämmelserna i denna lag syftar till att säkerställa att vattenförsörjning och avlopp ordnas i ett större sammanhang, om det behövs, med hänsyn till skyddet för människors hälsa eller miljön. Om detta behov finns ska kommunen bland annat bestämma det verksamhetsområde inom vilket vattentjänsten eller vattentjänsterna behöver ordnas. Nuvarande verksamhetsområde är beslutat av kommunfullmäktige och är i behov av mindre ändringar. Ändringarna är i första hand föranledda av: - förtätningar i direkt anslutning till befintligt verksamhetsområde - tillkommande exploateringsområden - noterade felaktigheter Verksamhetsområdet för allmänna vattentjänster är uppdelade efter nyttighet, det vill säga för dricksvatten, spillvatten samt dagvatten. Föreslagna mindre ändringar i det kommunala verksamhetsområdet för vattentjänster godkänns med undantag av området Södra Boviken. Beslutsunderlag Kommunstyrelsens protokoll , 46 Tekniska nämndens protokoll , 302 Tekniska kontorets tjänsteskrivelse Sammanställning över föreslagna mindre ändringar i det kommunala verksamhetsområdet för vattentjänster Kommunfullmäktiges protokoll , 135 Beslutet sänds till: Tekniska nämnden

16 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Dnr KS Taxa för räddningstjänsten 2013 Sammanfattning Taxan tillämpas för räddningstjänstens externa arbeten som inte är att hänföra till räddningstjänst, för uthyrning av lokaler och utlåning av materiel. Taxan brukar justeras med konsumentprisindexförändring oktober till oktober varje år. För perioden oktober 2011 till oktober 2012 har index ökat med endast 0,4 %. Tekniska nämnden föreslår att taxan behålls oförändrad Taxan är oförändrad tills vidare. Beslutsunderlag Kommunstyrelsens protokoll , 41 Tekniska nämndens protokoll , 297 Räddningstjänstens tjänsteskrivelse års taxa Beslutet sänds till: Tekniska nämnden

17 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Dnr KS Fyllnadsval av ersättare i fritidsnämnden Sammanfattning Kommunfullmäktige beslutade , 25, att utse Inger Sundbom (FP) som ny ledamot i fritidsnämnden samt att bordlägga frågan om fyllnadsval av ersättare. Christoffer Engström (FP) utses till ny ersättare i fritidsnämnden för tiden till 2014 års utgång. Beslutsunderlag Kommunfullmäktiges protokoll , 25 Beslutet sänds till: Christoffer Engström Fritidsnämnden Kommunledningskontoret/Margaretha Granström Kommunledningskontoret/Anna Norén Engström Support och lokaler/monica Jonsson

18 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Dnr KS Avsägelse från Johannes Björk (M) av uppdraget som ersättare i valnämnden och eventuellt fyllnadsval Sammanfattning Johannes Björk (M) har avsagt sig uppdraget som ersättare i valnämnden. 1. Johannes Björk (M) befrias från uppdraget. 2. Gunilla Andersson (M) utses till ny ersättare i valnämnden för tiden till 2014 års utgång. Beslutsunderlag Skrivelse från Johannes Björk Beslutet sänds till: Johannes Björk Gunilla Andersson Valnämnden Kommunledningskontoret/Margaretha Granström Kommunledningskontoret/Anna Norén Engström Support och lokaler/monica Jonsson

19 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Beredning av medborgarförslag Dnr KS Medborgarförslag Staty över Margareta Lundberg vid Skellefteå flygplats (2/13) Medborgarförslaget överlämnas till kulturnämnden för beslut. Dnr KS Medborgarförslag Allmän anslagstavla i stadsdelen Anderstorp (3/13) Medborgarförslaget överlämnas till tekniska nämnden för beslut. Dnr KS Medborgarförslag Kommunen ska i översiktsplanen markera att varg är ett inte välkommet djur i kommunen (4/13) Medborgarförslaget överlämnas till kommunstyrelsen för beslut. Dnr KS Medborgarförslag Placera det nya kulturhuset vid Folkets park (5/13) Medborgarförslaget överlämnas till kommunstyrelsen för beslut.

20 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 20 Dnr KS Medborgarförslag Kalla fristadsprojektet för författare för Sara Lidman guest writer (6/13) Medborgarförslaget överlämnas till kulturnämnden för beslut. Dnr KS Medborgarförslag Skoterled till pulkbacken vid Solbacken (7/13) Medborgarförslaget överlämnas till fritidsnämnden för beslut. Dnr KS Medborgarförslag Lekplats för äldre barn i stadsdelen Morö Backe (8/13) Medborgarförslaget överlämnas till tekniska nämnden för beslut. Beslutet sänds till: Förslagsställarna Kulturnämnden Tekniska nämnden Kommunledningskontoret/planeringsavd Fritidsnämnden

21 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Inkomna interpellationer Följande interpellationer får ställas: Dnr KS Interpellation av Hans-Eric Wallin (V) om hur kommunen undviker att dess upphandlingar inte bidrar till ekonomisk brottslighet (3/13) Dnr KS Interpellation av Maria Wiksten (KD) om hur kommunen förhindrar att obehöriga nyttjar parkeringsplatser för funktionshindarde. Dnr Interpellation av Carina Sundbom (C) om hur kommunanställda får information om Agenda 21 och miljöprogrammet.

22 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Delgivningar Dnr KS Länsstyrelsens beslut att utse Britt-Marie Nyhlén till ny ersättare i kommunfullmäktige för Socialdemokraterna. Dnr KS Länsstyrelsens beslut att utse Kamel Mnad till ny ledamot i kommunfullmäktige och Gun-Marie Johansson till ny ersättare för Socialdemokraterna.

23 Voteringslista nr. 1 Skellefteå kommunfullmäktiges sammanträde den 19 februari 2013 klockan 12:30: Motion av Hans Brettschneider (MP) om att ge elever i åk 9 och gymnasiet rätt till tre veckors feriepraktik/sommarjobb sommaren 2013 (15/12) Ledamöter Parti Kret Ersättare Ja Nej Avst Frånv Bertil Almgren (s) S1 X Henry Andersson (m) Alla X Karin Långström (s) S1 Iris Nilsson X Stefan Bergman (s) S1 Stefan Hofverberg X Hans Brettschneider (mp) Alla X Lorents Burman (s) S2 Gunilla Lundström X Birgitta Burström (fp) Alla X Ola Burström (s) S2 X Harriet Classon (s) S1 X Anita Wallström (s) S1 X Daniela D Angel Wikström (mp) Alla X Helen Englund-Åberg (s) S1 X Stina Engström (fp) Alla X Åsa Etelämäki (s) S2 Sten-Arne Burman X Evelina Fahlesson (s) S2 X Kenneth Fahlesson (s) S2 X Sickan Forsberg (s) S1 X Eva Fransson (m) Alla X Åsa Gustafsson (fp) Alla X Asmir Hajdarpasic (s) S1 X Emilia Hallin (s) S2 X Kjell Hanseklint (v) Alla X Agneta Hansson (v) Alla X Kamel Mnad (s) S2 Ulrika Lindström X Lennart Hägglund (kd) Alla X Anette Lindgren (m) Alla X Håkan Lindh (fp) Alla X Ida Lindh (fp) Alla X Börje Lindström (s) S1 X Anna-Britta Lundberg (s) S1 X Carina Lundmark (s) S2 X Carl-Göran Lundmark (s) S2 Gunnel Sandström X Torbjörn Lundström (s) S1 X Andreas Löwenhöök (m) Alla Monica Grape X Nils E Vesterberg (m) Alla X Maria Marklund (s) S1 X Roger Marklund (s) S1 X Raija Melender (s) S2 X Lars Carlsson (v) Alla Ulrika Larsson X Lilian Parbring (s) S2 X Marika Vallgren (kd) Alla X Anders Rutdal (c) Alla X Maria Sandström (c) Alla X Fredrik Stenberg (s) S1 Britta Rådström X Valter Stenberg (s) S2 X Carina Sundbom (c) Alla X Hans-Eric Wallin (v) Alla Rolf Carlsson X Kurt Vallmark (c) Alla X Joakim Wallström (v) Alla X Jeanette Velander (v) Alla X Transport:

24 Transport: Ledamöter Parti Kret Ersättare Ja Nej Avst Frånv Jens Wennberg (fp) Alla X Glenn Wikman (fp) Alla X Maria Wiksten (kd) Alla X Ingemar Wikström (s) S2 X Maalin Wikström (mp) Alla X Rune Wästerby (mp) Alla X Daniel Ådin (s) S1 X Lars Åhman (fp) Alla Ulla Bråndal X Ann Åström (s) S2 X Agneta Burman-Ljungblad (s) S2 X Daniel Öhgren (c) Alla Maria L Hedström X Bert Öhlund (s) S1 X Tomas Marklund, 2:e v ordf (s) S2 X Johan Söderberg, 1:e v ordf (m) Alla X Ann-Christin Westerlund, Ordf. (s) S2 X SUMMA:

PROTOKOLL 1 (7)

PROTOKOLL 1 (7) PROTOKOLL 1 (7) 2013-04-24 Kommunfullmäktige Plats och tid Forumsalen Campus Skellefteå, klockan 10.00-12.30, 13.30-18.50 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Lars Björklund, sekreterare Justerare Paragrafer

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) 2012-11-06 Kommunfullmäktige Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, klockan 10.00-12.25, 13.25-18.00 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Lars Björklund, sekreterare Justerare

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6)

PROTOKOLL 1 (6) PROTOKOLL 1 (6) 2018-03-14 Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum (301), onsdag 2018-03-14 kl. 17.00 17.15 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Maria Marklund (S) Ann Åström

Läs mer

PROTOKOLL 1 (23) 2011-12-13

PROTOKOLL 1 (23) 2011-12-13 PROTOKOLL 1 (23) 2011-12-13 Kommunfullmäktige Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl 10.00-12.30, 13.30-16.35 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Alf Granström, ordförande Skelleftebostäder

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Kommunfullmäktige 2009-03-10

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Kommunfullmäktige 2009-03-10 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl 15.00-15.10 Beslutande Se sid 2 Övriga deltagande Lars Björklund, sekreterare Utses justera Bert Öhlund och Hans-Eric Wallin

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) 2015-04-21 Kommunfullmäktige Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, klockan 10.00-18.05 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Lotta Fahlgren Lidman, sekreterare Justerare Hans

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) 2014-11-03

PROTOKOLL 1 (5) 2014-11-03 PROTOKOLL 1 (5) 2014-11-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, klockan 10.00-11.15 Beslutande Rickard Carstedt (S) Harriet Classon (S) Lennart Hägglund (KD) Rose-Marie Johansson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8)

PROTOKOLL 1 (8) PROTOKOLL 1 (8) 2012-10-23 Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl. 13.00-16.05 Beslutande Bert Öhlund (S), ordförande Rickard Carstedt (S) Rose-Marie Johansson (S) Håkan Lindh

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Kommunfullmäktige

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Kommunfullmäktige SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl 10.00-20.55 Beslutande Se sid 2 Övriga deltagande Lars Björklund, sekreterare Utses justera Agneta Hansson och Karl-Erik

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2016-09-13 Kommunstyrelsen Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl. 09.45 09.55 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Agneta Hansson (V) Andreas Löwenhöök (M), ej 404 Andreas

Läs mer

PROTOKOLL 1 (12)

PROTOKOLL 1 (12) PROTOKOLL 1 (12) 2010-02-16 Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 8.00-8.40 Beslutande Bert Öhlund (S), ordförande Rickard Carstedt (S) Harriet Classon (S) Lena Håkansson (S)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (32) 2012-01-24

PROTOKOLL 1 (32) 2012-01-24 PROTOKOLL 1 (32) 2012-01-24 Kommunfullmäktige Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl 10.00-12.20, 13.20-15.30 Beslutande Se sid 2 Övriga deltagande Lars Björklund, sekreterare Justerare Paragrafer

Läs mer

Utredning av Mobackenskolan och område väst

Utredning av Mobackenskolan och område väst SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 21 531 Dnr KS 2015-000831 291 Utredning av Mobackenskolan och område väst Sammanfattning Nämnden för support och lokalers arbetsutskott anför att i samband med att inomhusmiljöproblemen

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10) 2011-02-14

PROTOKOLL 1 (10) 2011-02-14 PROTOKOLL 1 (10) 2011-02-14 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 08.00-11.10 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M) Övriga

Läs mer

PROTOKOLL 1 (19)

PROTOKOLL 1 (19) PROTOKOLL 1 (19) 2016-04-26 Kommunfullmäktige Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, klockan 10.00-12.30, 13.15-18.35. Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Johan Forssell, sekreterare Justerare

Läs mer

PROTOKOLL 1 (34)

PROTOKOLL 1 (34) PROTOKOLL 1 (34) 2013-03-19 Kommunfullmäktige Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, klockan 10.00-12.30, 13.30-16.25 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Lars Björklund, sekreterare Justerare

Läs mer

Skola i toppklass år 2020, mål och övergripande strategi med mera

Skola i toppklass år 2020, mål och övergripande strategi med mera SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 57 Kommunfullmäktige 2015-09-15 217 Dnr KS 2015-000246 600 Skola i toppklass år 2020, mål och övergripande strategi med mera Sammanfattning I samband med behandling av en motion

Läs mer

Nämndernas styrkort år 2016

Nämndernas styrkort år 2016 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 69 Kommunfullmäktige 2015-09-15 223 Dnr KS 2015-000636 100 Nämndernas styrkort år 2016 Sammanfattning Budgetberedningen lämnar förslag till nämndernas styrkort för år 2016,

Läs mer

Justerare Mari L Hedström Paragrafer BEVIS OM ANSLAG

Justerare Mari L Hedström Paragrafer BEVIS OM ANSLAG PROTOKOLL 1 (8) För- och grundskolenämnden 2016-09-20 Plats och tid Stadshuset, kl. 13.00-13.45 ande Fredrik Stenberg (S), ordförande Mari-Louise Larsson (S) Kamel Mnad (S) Jan Lundgren (S) Lena Nyström

Läs mer

PROTOKOLL 1 (31)

PROTOKOLL 1 (31) PROTOKOLL 1 (31) 2012-02-21 Kommunfullmäktige Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl 10.00-12.30, 13.30-15.30 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Lars Björklund, sekreterare Justerare Paragrafer

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) 2018-05-23 Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum (301), onsdag 2018-05-23 kl. 08.45 10.30, 11.00 11.30 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Maria Marklund

Läs mer

12. Fråga av Andreas Westerberg (L) om mängden personal för de äldre som nyttjar hemtjänst eller annan äldreomsorg

12. Fråga av Andreas Westerberg (L) om mängden personal för de äldre som nyttjar hemtjänst eller annan äldreomsorg Kommunfullmäktige Kungörelse Tid och plats för Tisdag 13 september 2016, klockan 10.00 sammanträde Forumsalen, Campus Skellefteå Teckenspråkstolkning av punkterna 40-41 med början cirka klockan 13.30 Ärende

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Kommunstyrelsen

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Kommunstyrelsen SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl. 13.00-15.30 Beslutande Bert Öhlund, ordförande Rickard Carstedt Harriet Classon Lena Håkansson Anders Hård Heléna Lindahl

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2012-10-15 Gymnasienämnden Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, stadshuset, kl 08:00 15.15 ande Bertil Almgren (S) ordförande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Hans Ericsson

Läs mer

Riktlinjer för en utvecklad invånardialog

Riktlinjer för en utvecklad invånardialog SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLLSUTDRAG Kommunfullmäktige 2014-10-14 232 Dnr KS 2014-000480 101 Riktlinjer för en utvecklad invånardialog Sammanfattning Skellefteå kommun har arbetat med invånardialoger under

Läs mer

Detaljplan för del av Skellefteå 4:1 med flera, ny bro över Skellefteälven, stadsdelen Centrala stan

Detaljplan för del av Skellefteå 4:1 med flera, ny bro över Skellefteälven, stadsdelen Centrala stan SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 21 273 Dnr KS 2013-000764 214 Detaljplan för del av Skellefteå 4:1 med flera, ny bro över Skellefteälven, stadsdelen Centrala stan Sammanfattning Kommunfullmäktige beslutade

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Gymnasienämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Gymnasienämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Gymnasiekontoret Laboratorgränd 5, kl 13.00-17.15 Beslutande Övriga deltagande Bertil Almgren, ordf Joakim Dahlgren Stina Engström Ulrika Larsson Heléna

Läs mer

PROTOKOLL 1 (7)

PROTOKOLL 1 (7) PROTOKOLL 1 (7) 2018-10-04 Nämnden för support och lokaler Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Guldrummet. Klockan 10.00 12.00 Beslutande Tomas Teglund (S), ordförande Hans Brettschneider (MP), vice

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) 2017-02-03 Valnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Stadshotellet, konferensrum Boviken, kl. 8.30-11.15 Beslutande Siv Brännström Lidman (S), ordförande Agneta Hansson (V) tom kl 9.50,

Läs mer

8. Interpellation av Carina Sundbom (C) om testanläggning för spårbunden teknik inom Skellefteå kommun (22/15)

8. Interpellation av Carina Sundbom (C) om testanläggning för spårbunden teknik inom Skellefteå kommun (22/15) Kommunfullmäktige Kungörelse Tid och plats för Tisdag 15 september 2015, klockan 10.00 sammanträde Forumsalen, Campus Skellefteå Klockan 10.00-10.30 Gunnar Landsell, Luleå tekniska universitet, berättar

Läs mer

Lennart Burvall, justerare BEVIS OM ANSLAG. Justering av personalnämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla

Lennart Burvall, justerare BEVIS OM ANSLAG. Justering av personalnämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla PROTOKOLL 1 (25) 2009-12-10 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset, kl 13.00-17.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Alf Marklund (S) Lennart Burvall (S) Åsa Gustafsson (FP) Caroline Larsson Stålbert

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8)

PROTOKOLL 1 (8) PROTOKOLL 1 (8) 2016-04-27 Gymnasienämnden Plats och tid Odenrummet, samhällsbyggnadskontoret, kl 08.00 15.45 ande Bertil Almgren (S), ordförande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Daniela D Angelo

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunfullmäktige 2018-12-12 227 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 19.00-20.20. Beslutande Samtliga kommunfullmäktigeledamöter med undantag av: Samuel Wigenstam, Kristina Taimi, Marcus

Läs mer

PROTOKOLL 1 (13)

PROTOKOLL 1 (13) PROTOKOLL 1 (13) 2018-10-03 Valnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Stadshuset rum 104, kl. 8.15-11.40 Beslutande Tobias Wass (S), ordförande Per-Ivar Skogqvist (KD), vice ordförande Agneta Hansson (V)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (32) 2010-04-20

PROTOKOLL 1 (32) 2010-04-20 PROTOKOLL 1 (32) 2010-04-20 Kommunfullmäktige Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl 13.30-19.30 Beslutande Se sid 2 Övriga deltagande Jan-Anders Melander, vice ordförande i kommunrevisionen,

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Kommunfullmäktige

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Kommunfullmäktige SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl 10.00-20-20 Beslutande Se sid 2 Övriga deltagande Lars Björklund, sekreterare Utses justera Bertil Almgren och Stefan

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9)

PROTOKOLL 1 (9) PROTOKOLL 1 (9) 2014-08-15 Valnämnden Plats och tid Sammanträdesrum E3, bottenvåningen Stadshuset, kl. 8.30-11.30 Beslutande Siv Brännström (S), ordförande Lennart Bergman (S) Kjell Norén (S) Gun Sundberg

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) 2010-08-11 Fritidsnämnden Plats och tid E-fyran, stora grupprummet, kl. 13.00 16.30 Gruppmöten kl. 12.00 13.00 Beslutande Leif Öberg, (S) ordförande Joakim Wallström, (V) vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (42) 2010-02-23

PROTOKOLL 1 (42) 2010-02-23 PROTOKOLL 1 (42) 2010-02-23 Kommunfullmäktige Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl 10.00-12.20, 13.20-19.00 Beslutande Se sid 2 Övriga deltagande Lars Björklund, sekreterare Justerare Paragrafer

Läs mer

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl. 14.00 16.00 Beslutande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Ulla Christiansson (M) Johan Björn (M) Malin Ingelsbo (M) Kjell Claesson (M) Anders Martinsson (C)

Läs mer

Justerare Lars Åhman Paragrafer 102-116. Lars Åhman, justerare BEVIS OM ANSLAG

Justerare Lars Åhman Paragrafer 102-116. Lars Åhman, justerare BEVIS OM ANSLAG PROTOKOLL 1 (19) Barn- och grundskolenämnden 2016-05-25 Plats och tid Stadshuset, kl. 08.15-11.10,13.30-14.30 ande Fredrik Stenberg (S), ordförande Jeanette Velander (V), vice ordförande Mari-Louise Larsson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (42) 2014-05-20

PROTOKOLL 1 (42) 2014-05-20 PROTOKOLL 1 (42) 2014-05-20 Kommunfullmäktige Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, klockan 10.00-12.25, 13.25-14.00 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Lotta Fahlgren Lidman, sekreterare Justerare

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Kommunstyrelsen

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Kommunstyrelsen SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl. 09.00-12.45, 13.30-14.15 Beslutande Övriga deltagande Bert Öhlund, ordförande Harriet Classon Philip Cohen Tore Gabrielsson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18) 2012-11-05

PROTOKOLL 1 (18) 2012-11-05 PROTOKOLL 1 (18) 2012-11-05 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 13.00 16.45 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2013-05-15

PROTOKOLL 1 (15) 2013-05-15 PROTOKOLL 1 (15) 2013-05-15 Gymnasienämnden Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.00-16.00 ande Bertil Almgren (S), ordförande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Hans Ericsson (V) Lenita

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-08-28 69 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 70 Budget skolskjuts 2015 71 Återremiss motion om förskola i Vallberga

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8)

PROTOKOLL 1 (8) PROTOKOLL 1 (8) 2014-02-21 Valnämnden Plats och tid Sammanträdesrum E3, bottenvåningen Stadshuset, kl. 08.30-11.00 Beslutande Siv Brännström (S), ordförande Lennart Bergman (S) Ulla Bråndahl (FP) Agneta

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16) 2010-09-03

PROTOKOLL 1 (16) 2010-09-03 PROTOKOLL 1 (16) 2010-09-03 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset, kl 13.00-16.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Alf Marklund (S) Lennart Burvall (S) Åsa Gustafsson (FP) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Protokoll för kommunstyrelsen

Protokoll för kommunstyrelsen 1(6) Protokoll för kommunstyrelsen Plats: Kommunhusets sessionssal, Skutskär Datum och tid: 2014-01-14 Kl. 13.30 14.15 Justering Plats: Kommunhuset, Skutskär Datum och tid: 2014-01-14 Kl. 15.00 Omedelbar

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14)

PROTOKOLL 1 (14) PROTOKOLL 1 (14) 2019-01-10 Socialnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 9.40-11.30 Beslutande Iosif Karambotis (S), ordförande Anna Lundström (S), vice ordförande Magnus Nilsson (S) Rose-Marie Lundström

Läs mer

PROTOKOLL 1 (36)

PROTOKOLL 1 (36) PROTOKOLL 1 (36) 2014-11-18 Kommunfullmäktige Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, klockan 10.30-12.30, 13.30-17.25 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Lotta Fahlgren Lidman, sekreterare Justerare

Läs mer

11. Interpellation av Micaela Löwenhöök (M) om kommunen kan garantera högsta kvalitet inom äldreomsorgen (29/17)

11. Interpellation av Micaela Löwenhöök (M) om kommunen kan garantera högsta kvalitet inom äldreomsorgen (29/17) Kommunfullmäktige Kungörelse Tid och plats för Måndag 11 september 2017, klockan 10.00 sammanträde Forumsalen, Campus Skellefteå Klockan 10.00-11.00 Information från Northvolt (teckenspråkstolkas) Teckenspråkstolkning

Läs mer

Kommunfullmäktige 2012-06-05

Kommunfullmäktige 2012-06-05 Kommunfullmäktige 2012-06-05 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 21.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Monica Forsgren (S) Göran Engström (C) Leif Nilsson (S) Rågher Thelin (S) Mildred Eggen

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

NORDMALINGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl

NORDMALINGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 1 (5) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 17-17.50 Beslutande: Övriga närvarande: Justerare: Christer Bäckman (fp), ordförande Ingemar Sandström (c) Kerstin Sjöström (c) Madelaine Jakobsson (c), ersättare

Läs mer

PROTOKOLL 1 (58) 2011-09-20

PROTOKOLL 1 (58) 2011-09-20 PROTOKOLL 1 (58) 2011-09-20 Kommunfullmäktige Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl 10.00-12.30, 13.30-17.45 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Lars Björklund, sekreterare Justerare Paragrafer

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2015-04-10

PROTOKOLL 1 (15) 2015-04-10 PROTOKOLL 1 (15) 2015-04-10 Personalnämnden Plats och tid Sammanträdesrum 104, kl. 8.00-12.00 Beslutande Monica Widman Lundmark (S), ordförande Tomas Andersson (S) Annika Nyman (S) Peder Zingmark (V) Tjänstgörande

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2014-01-15

PROTOKOLL 1 (15) 2014-01-15 PROTOKOLL 1 (15) 2014-01-15 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 13.00-16.10 Beslutande Harriet Classon (S), ordförande Lennart Burvall (S) Monica Grape (M) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD)

Läs mer

Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Jens Robertsson och Lars Hollner

Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Jens Robertsson och Lars Hollner Sida 1 (14) Plats och tid Kommunhuset den 8 maj 2018 kl. 13.00 15.00 ande Anders Johansson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (49) 2012-12-11

PROTOKOLL 1 (49) 2012-12-11 PROTOKOLL 1 (49) 2012-12-11 Kommunfullmäktige Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, klockan 10.00-12.30, 13.30-18.00 Beslutande Se sidan 2-3 Övriga deltagande Lars Björklund, sekreterare Justerare

Läs mer

PROTOKOLL 1 (44) 2014-02-18

PROTOKOLL 1 (44) 2014-02-18 PROTOKOLL 1 (44) 2014-02-18 Kommunfullmäktige Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, klockan 10.00-12.15, 13.15-16.35 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Lotta Fahlgren Lidman, sekreterare Justerare

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (10)

Barn- och ungdomsnämnden (10) Barn- och ungdomsnämnden 2014-04-23 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Landeryds skola 13:00 16:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunfullmäktige 2017-03-13 Tid och plats 13 mars 2017, 18:30-20:30 Sessionssalen Ajournering 19:35-19:45 KF 19 Beslutande Se bilaga 1. Övriga närvarande Caroline Depui, kommunchef Lotta Strömbäck, kommunikationschef

Läs mer

PROTOKOLL 1 (83)

PROTOKOLL 1 (83) PROTOKOLL 1 (83) 2017-03-14 Kommunfullmäktige Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, klockan 10.00-12.30, 13.30 18.00. Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Johan Forssell, sekreterare Dick Hellman,

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG. Justering av för- och grundskolenämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla

BEVIS OM ANSLAG. Justering av för- och grundskolenämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla PROTOKOLL 1 (11) För- och grundskolenämnden 2019-01-17 Plats och tid Stadshuset, kl. 15.00-15.25 ande Fredrik Stenberg (S), ordförande Jeanette Velander (V), vice ordförande Maria Granskär (S) Kamel Mnad

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2018-04-19 114 Plats och tid Kommunalhuset Arvidsjaur klockan 16.00-16.30. Beslutande Lotta Åman (s), ordförande Lena Karlsson (s) Björn Lundberg (s) Britt-Inger Hedman (v) Bjarne Hald

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8)

PROTOKOLL 1 (8) PROTOKOLL 1 (8) 2013-03-27 Gymnasienämnden Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.00-15.50 ande Bertil Almgren (S), ordförande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Hans Ericsson (V) Lenita

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9) 2011-01-11

PROTOKOLL 1 (9) 2011-01-11 PROTOKOLL 1 (9) 2011-01-11 Kulturnämnden Plats och tid Pedagogrummet, Nordanå kl 13.00 15.30 ande Carin Lundberg (S) ordförande Allan Olsson (S) Gun Sundberg (S) Örjan Fredriksson (S) Anna Nyström (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

PROTOKOLL 1 (12)

PROTOKOLL 1 (12) PROTOKOLL 1 (12) 2014-04-28 Valnämnden Plats och tid Sammanträdesrum E3, bottenvåningen Stadshuset, kl. 13.30-16.00 Beslutande Siv Brännström (S), ordförande Lennart Bergman (S) Thomas Nordenstam (KD)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15)

PROTOKOLL 1 (15) PROTOKOLL 1 (15) 2012-10-05 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 08.15 11.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (50)

PROTOKOLL 1 (50) PROTOKOLL 1 (50) 2014-04-15 Kommunfullmäktige Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, klockan 13.00-17.00 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Lotta Fahlgren Lidman, sekreterare Jan-Anders Melander,

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Gymnasienämnden 2008-05-12

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Gymnasienämnden 2008-05-12 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Beslutande Gymnasiekontoret, Laboratorgränd 5, kl 08.00 17.00 (Information: Planeringsförutsättningar för gymnasienämndens budget 2009 kl 08.00-11.00, Gruppmöte

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2 2006-12-29 1 (11) Plats och tid Rådhuset, kl 08.30-09.20 Beslutande Enligt särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

2015-06-17. Justerare Kamel Mnad Paragrafer 153-167. Kamel Mnad, justerare BEVIS OM ANSLAG

2015-06-17. Justerare Kamel Mnad Paragrafer 153-167. Kamel Mnad, justerare BEVIS OM ANSLAG PROTOKOLL 1 (18) Barn- och grundskolenämnden 2015-06-17 Plats och tid Tekniska kontoret, kl. 08.15-10.40, 13.00-15.10 ande Maria Marklund (S), ordförande Jeanette Velander (V), vice ordförande Fredrik

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2014-03-27 Barn- och grundskolenämnden Plats och tid Medlefors folkhögskola, kl. 08.00-12.15, 13.15-17.00 ande Maria Marklund (S), ordförande Jeanette Velander (V), vice ordförande Jan

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2013-09-04

PROTOKOLL 1 (15) 2013-09-04 PROTOKOLL 1 (15) 2013-09-04 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 08.30 12.40 Beslutande Harriet Classon (S) ordförande Lennart Burwall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M)

Läs mer

Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell kommunsekreterare Madelene Wilhelmsson Forsa-projektet 147 Carl-Göran Strutz utbildningschef 148

Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell kommunsekreterare Madelene Wilhelmsson Forsa-projektet 147 Carl-Göran Strutz utbildningschef 148 1(12) Plats och tid Sessionssalen, kultur- och utbildningscentrum, klockan 18.30 19.30 Beslutande Ledamöter Se sidan 2 Övriga närvarande Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell kommunsekreterare Madelene

Läs mer

sammanträde Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Stadshuset, våningsplan 3

sammanträde Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Stadshuset, våningsplan 3 Kommunstyrelsen Kallelse/Underrättelse Tid och plats för sammanträde Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Stadshuset, våningsplan 3 2015-03-24, klockan 11.00 OBS! Tiden EU-utbildning kl 11-12 Gruppmöte inkl

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25 KOMMUNSTYRELSEN Tid Kl. 10:00 11:50 Ajournering 11.40 11.45 för överläggningar Plats Ledamöter Skeppet, Kommunhuset Se bilaga Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson sektorschef sektor stödfunktioner

Läs mer

PROTOKOLL 1 (49)

PROTOKOLL 1 (49) PROTOKOLL 1 (49) 2016-11-15 Kommunfullmäktige Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, tisdag 2016-11-15 kl. 10.00 12.15, 13.15 14.40 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Johan Forssell, sekreterare

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8) 2014-06-03

PROTOKOLL 1 (8) 2014-06-03 PROTOKOLL 1 (8) 2014-06-03 Gemensam måltidsnämnd Plats och tid Sammanträdesrum E1, stadshuset Skellefteå. Klockan 11.00 13.00 Beslutande Stefan Bergman (s), Skellefteå kommun, ordförande Leif Holmqvist

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Ronneby

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Ronneby 1(15) Sammanträdesdatum Plats och tid Kallingesalen Kl 12.30 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15)

PROTOKOLL 1 (15) PROTOKOLL 1 (15) 2018-05-16 Valnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Stadshuset rum 104, kl. 8.15-10.45 Beslutande Tobias Wass (S), ordförande Per-Ivar Skogqvist (KD), vice ordförande Agneta Hansson (V)

Läs mer

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista) 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Blad Kommunstyrelsen 2013-04-15 130 Plats och tid Kommunalhuset Arvidsjaur klockan 11.30 11.40. Beslutande Jerry Johansson (s), ordförande Lotta Åman (s) Lena Karlsson (s) Britt-Inger

Läs mer

PROTOKOLL 1 (52)

PROTOKOLL 1 (52) PROTOKOLL 1 (52) 2011-11-22 Kommunfullmäktige Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl 10.00-12.30, 13.30-17.15 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Lars Björklund, sekreterare Justerare Paragrafer

Läs mer

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15 1(11) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.55 Beslutande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Sven-Olov Jansson (S) Sara Hansson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (59)

PROTOKOLL 1 (59) PROTOKOLL 1 (59) 2014-06-17 Kommunfullmäktige Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, klockan 10.00-12.15, 13.30-15.35 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Lotta Fahlgren Lidman, sekreterare Justerare

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9)

PROTOKOLL 1 (9) PROTOKOLL 1 (9) 2012-12-17 Tekniska nämnden Plats och tid Tekniska kontoret, Odenrummet, kl. 13:15 15:30 Beslutande Ola Burström (S), ordförande Lasse Johansson (MP) Christer Granström (S) Mikael Bystedt

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2011-10-18 Kommunfullmäktige Plats och tid Kumla Folkets Hus, Teatern, 2011-10-18, klockan 18:30-18:40 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Elisabeth Berglund (V) Lennart Eriksson (S) Denis Nilsson (V) Katarina

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

PROTOKOLL 1 (38)

PROTOKOLL 1 (38) PROTOKOLL 1 (38) 2012-03-20 Kommunfullmäktige Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl 10.00-12.30, 13.30-17.15 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Carin Lundberg, kulturnämndens ordförande,

Läs mer

Kommunfullmäktige Kulturrummet, Kulturhuset, 28:e juni Per-Olof Björkman Karlsson BEVIS

Kommunfullmäktige Kulturrummet, Kulturhuset, 28:e juni Per-Olof Björkman Karlsson BEVIS Plats och tid Kulturrummet, Kulturhuset 19:00 19.49 Beslutande närvarande Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Se bifogad närvarolista Se bifogad närvarolista Johanna Harling, kommunsekreterare,

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

PROTOKOLL 1 (89)

PROTOKOLL 1 (89) PROTOKOLL 1 (89) 2018-09-25 Kommunfullmäktige Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, klockan 10.00 12.35, 13.30 15.40 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Johan Forssell, sekreterare Justerare

Läs mer