Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp. Tid Måndag 21 januari 2013, klockan 13:30-16:50.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp. Tid Måndag 21 januari 2013, klockan 13:30-16:50."

Transkript

1 Protokoll 1 (6) J Hudiksvalls kommun Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp Tid Måndag 21 januari 2013, klockan 13:30-16:50. Plats Närvarande Inte närvarande Guldsmeden plan 4, Biblioteket. För arbetsgivarparten Ingela Rauhala För arbetstagarparten Lennart Sydh, Kommunal Elisabeth Swedman, Lära.forbundet Jessica Ahlman, Läraforbundet 11 Björn Brolund, LR 1-10 Gunilla Englund, LR 1-10 Agneta Schenell, Vision Britt Matsson, Vision Eva Wannberg, Vision 11 Barbro Flo din, Vision 11 Gunilla Nybom, DIK 11 Anna-Karin Anevall-Söderblom, Vårdforbundet 1-10 Ovriga Annika Gabrielsson, verksamhetschefforskola Elisabeth Bäckström, verksamhesschefgrundskola Maria Ström Aslund, verksamhetschef ( ni och Bromangymnasiet Birgitta Olsson Iggbom, sekreterare Ninni Olofsson, Lärafor/mndets skolledaforening Anna Hamberg, SSR 1 Val av justerare Elisabeth Swedman, Lärarförbundet väljs att justera protokollet. 2 Föregående protokoll 3 Tjänster Biträdande rektor Lärarförbundet undrar om det finns någon kandidat till uppdraget som utvecklingsledare på Iggesunds skola? Verksamhetschef Elisabeth Bäckström säger att det inte är någon person utsedd ännu men att arbete pågår.

2

3 Hudiksvalls kommun (6) 3 Nämndsärenden Lär- och kulturchef Ingela Rauhala redogör för de ärenden som behandlades vid lärande- och kulturnämndens arbetsutskott 15 januari. 4 Pim - Praktisk IT och Mediekompetens Pedagoger som arbetar på Bromangymnasiet, Cul och i grundskolans åk 7-9 ska delta i Skolverkets PIM utbildning. LR undrar varför inte pedagogerna har tillgång till programvaror som Fiberstaden utlovat? Skyddsombudet på Läroverket har ställt frågor till Ingela Rauhala om detta. Ingela informerar om att hon behöver ta reda på mer i ärendet om vad som gäller och ska återkoppla till skyddsombudet som ställt frågan. 5 Modersmålsorganisation 2013 och framåt På samverkansmötet 10 december 2012 presenterade verksamhetschef Elisabeth Bäckström förslag på modersmålsorganisation 2013 och framåt. Till dagens samverkan har förslaget reviderats utifrån diskussionerna i december. Rektor Ulla Bohjort redogör för det reviderade förslaget som bl a innebär att modersmålsundervisning erbjuds från årskurs 1-9, se bifbilaga. Beslut om modersmålsorganisationen tas på samverkansmötet 18 februari. Den nya organisationen beräknas starta vecka Lön Ingela Rauhala har under hösten 2012 informerat i samverkan om att en planeringsgrupp bör utses för att diskutera lön och karriär. På dagens samverkansmöte presenterar Ingela en tidsplan för arbetet med lönedelen. Planeringsgruppen ska klargöra syfte och mål för arbetet, planera eventuell utbildning samt ta fram underlag för fortsatt diskussion. Ingela föreslår att en PA-konsult, förvaltningssekreterare samt fyra fackliga representanter ska ingå i arbetsgruppen. Ingela kommer även att ha en kontinuerlig avstämning i förvaltningens ledningsgrupp. Lärarförbundet, Kommunal, Vision, LR får i uppdrag att meddela Birgitta Olsson Iggbom vilka som ska ingå i planeringsgruppen. Första träffen är planerad till 4 februari 16:00-17:00. Utvecklingscoach Anette Nybom kommer att hålla i arbetet med karriärtjänster. Anette startar arbetet någon gång i mars och avslutar i oktober 2013.

4

5 Hudiksvalls kommun (6) 7 Tjänster Biträdande rektorer Grundsärskolans verksamhet vid Tingsbacken Västra skolan flyttas till Östra skolan från och med läsåret 2013/14. Det innebär att ledningsorganisationen förändras. En tjänst som biträdande rektor ska annonseras inför höstterminen Elisabeth Bäckström föreslår att nuvarande utvecklingsledare Lars Åkerlund, Läroverket och Carina Eriksson, Ede skola konverteras över till biträdande rektor. Lärarförbundet undrar om det blir någon förändring på lönen om de konverteras till biträdande rektor? Elisabeth Bäckström säger att lönen sätts utifrån uppdraget som biträdande rektor. Uppdraget kan variera exempelvis om personalansvar. Arbetsgivaren föreslår att ny titel ska gälla från 1 mars 2013 och att det samverkas lokalt på berörda arbetsplatser. LR undrar om det finns någon omvärldsanalys på hur det ser ut i andra kommuner? Elisabeth Bäckström säger att det blir tydligare vad uppdraget innebär och ser det även som en karriärväg att skola in sig i rektorsuppdraget. Ingen omvärldsanalys är gjord. Lärarförbundet vill poängtera att de har full förståelse för att rektorer har mycket att göra men undrar hur det går ihop med uppsägning av lärare? Ingela Rauhala informerar om att statistiken över antal lärare/ 100 elever jämfört med riket har funnits med i budgetberäkningarna. Ingela säger också att det är rektor som fördelar och leder arbetet och att frågan därför hör hemma för beslut i lokal samverkan. Lärarförbundet är av annan åsikt och säger att det har med ändring av organisationen att göra och att det då hör hemma i förvaltningens samverkan. Frågan om att tillsätta biträdande rektorer behandlades på samverkansmötet 13 november. Rektor anställer biträdande rektor. Rektor Edsta/Malsta Elisabeth Bäckström informerar om att en rektor 100% får ansvar för skolenheterna Edsta och Malsta fr.o.m höstterminen Tjänsten kommer att annonseras.

6

7 orsaken upptäckt Hudiksvalls kommun (6) Rektor Njutånger/Enånger Under rekryteringsprocessen för rektor vid Njutånger och Enångers skolor kommer ställföreträdande rektorer att utses. Elisabeth återkommer med mer information när dessa rektorer är utsedda. 8 Arbetsmiljö Statistik, tillbud och skador rapporterade i Lisa Aterkoppling på rapporten och allvarliga händelser under perioden 1 augusti - 3 december 2012 vid Kulturskolan, Förskolan och Grundskolan: -Kulturskolan - hörselskada med sjukskrivning som följd. -Förskola - halkskada -Grundskola - är händelser och incidenter med utåtagerande elever. Grundsärskolans personal har fått utbildning om hur man kan hantera utåtagerande elever. 9 Kommunalförbund Hälsingerådet har föreslagit Hälsinglands kommuner att bilda ett kommunalförbund för gymnasie- och vuxenutbildningsverksamheten i landskapet. Den kommun eller de kommuner som ej önskar ansluta sig till kommunalförbundet erbjuds att samverka via avtal. Målet är att samarbetet mellan Hälsinglands kommuner utvecklas på flera fronter och syftet med samverkan är att kommunerna tillsammans når bättre resultat, än vad de kan nå var för sig. Hälsingerådet vill ha svar senast i mars Kommunstyrelsens utvecklingsutskott har behandlat frågan och de beslutade 20 november 2012 att överlämna ärendet till lärande- och kulturnämnden för yttrande samt att ärendet sedan tas upp för strategisk diskussion i kommunstyrelsen 7 februari Ärendet ska behandlas i ett extra sammanträde i kommunstyrelsens arbetsutskott 11 mars för vidare beslut i kornrnunstyrelsen. Samverkan inom gymnasieskolorna i Hälsingland har diskuterats under många år. Ingela Rauhala informerar om att Lennart Backiund som har stor erfarenhet från tidigare processer har fått i uppdrag att ta fram bakgrundsmaterial om kommunalförbund samt att skriva fram tjänsteutlåtande som ska vidare till kommunfullmäktige för beslut. Lennart har informerat lärande- och kufrurnämndens arbetsutskott om bakgrunden för samverkan och om tidsplanen för fortsatt arbete med att bilda ett kommunalförbund för gymnasie- och vuxenutbildningsverksamheten i landskapet.

8

9 Hudiksvalls kommun (6) Verksamhetschef Maria Ström Åslund har idag deltagit Hälsingeutbildnings styrelse. Maria informerar om syfte och mål för gymnasie- och vuxenutbildningsverksamheten. Gymnasiesärskolan kommer också att ingå i förslaget om utbildningssamverkan. Syfte Att skapa en gymnasie- och vuxenutbildning i landskapet som är attraktiv för de studerande och stärker kommunernas konkurrenskraft och ekonomi. Mål Bättre tillgodose de studerandes behov av utbildningsinriktning och fördjupning. 95 % av gymnasieeleverna ska få sitt förstahandsval tillgodosett inom samverkansområdet. Andel hälsingeelever som väljer en gymnasieutbildning inom landskapet ska öka. Öka möjligheterna till val av pedagogisk metod och minska avhoppen i gymnasiet. Andelen som avslutar sin gymnasieutbildning med fullständiga betyg och som väljer eftergymnasial utbildning ska öka. Otraditionella studieval ut ett genusperspektiv ska uppmuntras. Ge tillgång till ett brett utbildningsutbud för vuxna på hemorten och dess närhet. Förbättra kvaliteten till lägre kostnad. Förbättra tillgången till kompetent arbetskraft. Öka landskapets attraktionskraft. På sikt höja utbildningsnivån generellt i landskapet. Lennart Backlund ska bjudas in till samverkansmötet 18 februari för att lämna en lägesrapport utifrån hans omvärldsspaning. 10 Extra samverkansmöte om kulturorganisationen Ingela Rauhala meddelar att ett extra samverkansmöte behöver planeras in den 1 februari Mockan om kulturorganisationen. 11 Kulturorganisationen Ingela säger atr hon under den här punkten vill höra de fackliga organisationernas tankar om hur de ser på verksamhetschefens nuvarande uppdrag.

10

11 Hudiksvalls kommun (6) En rekryteringsgrupp behöver även utses inför rekryteringen av verksamhetschef för kulturen. Ingela Rauhala och t f verksamhetschef för kulturen Annika Gabrielsson har träffat medarbetarna vid allmänkulturen idag. Ingela tydhggör vad som gäller om chefstjänsten för allmänkulturen. Den tjänst som Sten Bunne har idag är en kombination som verksamhetschef och enhetschef. Sten är direkt chef för allmänkufturen och kulturskolan men chef för bibhotekschefen. Sten fortsätter att vara chef för kulturutvecklarna. Ingela och Annika kommer att delta i Bibhotekets arbetsplatsträff den 23 januari. Vision och DIK anser att det inte behövs en chef för två personer. Ingela informerar om att arbetsgivaren utser kontaktpersoner under tiden fram t o m ny chef är tillsatt och det finns inget som hindrar att man jobbar med Kulturskolan, Biblioteket och allmänkulturen som ett team. Vision föreslår att en arbetsgrupp bildas med representanter från alla verksamheter för att få idéer om hur kulturen ska organiseras. Kommunal instämmer med Visions förslag. Rekryteringsgrupp verksamhetschef Lärarförbundet, Jessica Ahiman. Vision, Barbro Flodin eller Barbro Sjöblom. DIK, Gunilla Nybom eller Anna Strandow-Öhman. Kommunal, 1 repr Ingela Rauhala föreslår utifrån dagens förslag från fackliga organisationer att Lärarförbundet, DIK, Vision och Kommunal träffas måndag 4 februari Mockan 14:00-16:00 för fortsatt diskussion om organisationen. Vid protokollet Fla 5tsgiyflen gitta lsson Iggbom Ingela Rauhala Elisabeth Swedman Lärarförbundet

12

Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp

Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp Protokoll 1 (6) 2013-02-25 Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp Tid Måndag 25 februari 2013, klockan 08:15-10:00. Plats Närvarande Guldsmeden plan 4, Biblioteket. För arbetsgivarparten Ingela

Läs mer

Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp

Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp Protokoll 1 (5) 2013-01-11 Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp Tid Fredag 11januari2013, klockan 15:30-17:00. Mötet ajourneras 15:00-15:15, 15:55-16:00, 16:23-16:25. Plats Guldsmeden plan

Läs mer

Lärcinde- och kulturförvaltningens samverkansgrupp

Lärcinde- och kulturförvaltningens samverkansgrupp . Protokoll Hudiksvalls kommun 2013-06-03 1 (9) Lärcinde- och kulturförvaltningens samverkansgrupp Plats och tid: Måndag 3 juni 2013, klockan 13:30-16:25. Närvarande: För arbetsgivarparten Ingela Rauhala

Läs mer

Annika Forslin, utredare. Mia Larsson. Kommunledningsförvaltningen 27 juni. Annika Forslin. Bengt Friberg. Mia Larsson

Annika Forslin, utredare. Mia Larsson. Kommunledningsförvaltningen 27 juni. Annika Forslin. Bengt Friberg. Mia Larsson Protokoll 1 (5) Plats och tid: Guldsmeden, rådsrummet kl 15:00-16:00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Staffan Lindvall, ekonomichef Gunilla

Läs mer

Protokoll Hudiksvalls

Protokoll Hudiksvalls Protokoll Hudiksvalls kommun 2015-05-04 sammonträdesdatum Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, I-Iudiksvall, kl. 13.15-15.15 För arbetsgivarparten: För arbetstagarparten: Maria Larsson, personaichef

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Anita Olsson, utredare Britt Pettersson, Previa. Anita Olsson.

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Anita Olsson, utredare Britt Pettersson, Previa. Anita Olsson. Protokoll 1 (8) Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, Hudiksvall, klockan 13.15-14.40 För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef För arbetstagarparten: Björn Brolund,

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Anita Olsson, utredare Lennart Backlund, vik. kulturchef 91 Eva Gustavson, PA-konsult 91-92

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Anita Olsson, utredare Lennart Backlund, vik. kulturchef 91 Eva Gustavson, PA-konsult 91-92 Protokoll 1 (6) Plats och tid: B-salen, Guldsmeden, Hudiksvall, kl. 13.15 14.45 För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef För arbetstagarparten: Björn Brolund, Lärarnas

Läs mer

Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp

Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp . Hudiksvalls Protokoll 1(11) kommun 2013-05-06 Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp Plats och tid: Guldsmeden plan 4 Biblioteket, klockan 13:30-17:05. Närvarande: För arbetsgivarparten Ingela

Läs mer

Björn Brolund. Anita Olsson. Bengt Friberg. Björn Brolund

Björn Brolund. Anita Olsson. Bengt Friberg. Björn Brolund Protokoll 1 (15) Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, Hudiksvall, kl. 13.15-15.05 För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef För arbetstagarparten: Björn Brolund, Lärarnas Riksförbund, LR Lena

Läs mer

Annika Forslin, utredare Thomas Eriksson, lokalstrateg 47. Björn Brolund. Kommunledningsförvaltningen. Annika Forslin. Bengt Friberg.

Annika Forslin, utredare Thomas Eriksson, lokalstrateg 47. Björn Brolund. Kommunledningsförvaltningen. Annika Forslin. Bengt Friberg. Protokoll 1 (7) Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, Hudiksvall, klockan 10.00-12:00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Björn Brolund, Lärarnas

Läs mer

Protokoll LSG sektor Utbildning

Protokoll LSG sektor Utbildning Ärende: Sammanträde med Lokal Samverkansgrupp sektor Utbildning Tid: 11:00-13:00 Plats: Förstamajgatan 2B, sammanträdesrum Gärdssås Deltagare: För arbetsgivaren: Laila Svensson, områdeschef Medzit Selmani,

Läs mer

Urban Persson Lärarnas Riksförbund. Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Urban Persson Lärarnas Riksförbund. Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 (12) Plats och tid Bonaren, måndagen den 23 september 2019 kl 13:00-15:00 ande Elisabeth Strid Jenny Svanqvist Ann-Sofie Törnqvist Ingela Berglund Ann-Britt Holmstedt Urban Persson Bodil Sandnes

Läs mer

Möte om ny skolstruktur med föräldrar i Näsviken

Möte om ny skolstruktur med föräldrar i Näsviken Minnesanteckningar 2012-01-24 Möte om ny skolstruktur med föräldrar i Näsviken 24 januari 2012 Medverkande: Stefan Bäckström, ordförande Lärande- och kulturnämnden Lennart Backlund, utredare Ingela Rauhala,

Läs mer

Föregående protokoll Blir det återkoppling om arbetskläderna för utevistelse? (Lärarförbundet) Frågan tas upp på nästa LSG

Föregående protokoll Blir det återkoppling om arbetskläderna för utevistelse? (Lärarförbundet) Frågan tas upp på nästa LSG Ärende: Sammanträde med Lokal samverkansgrupp utbildning Tid: 10:30 Plats: Förstamajgatan 2B, Sammanträdesrum Kortedala Deltagare: För arbetsgivaren: Medzit Selmani, ordförande Anders Samuelsson, områdeschef

Läs mer

Samverkan inom Barn & Utbildning (FÖSAM)

Samverkan inom Barn & Utbildning (FÖSAM) Sida 1 (12) Plats och tid Bonaren, måndagen den 18 mars 2019 kl 13:00-15:00 ande Urban Persson Anders Larsson Marina Karlsson Ann-Sofie Törnqvist Jenny Svanqvist Birgitta Yngvesson Elizabeth Strid Ingela

Läs mer

Samverkan inom Barn & Utbildning (FÖSAM)

Samverkan inom Barn & Utbildning (FÖSAM) Sida 1 (13) Plats och tid Bonaren, måndagen den 26 augusti 2019 kl 13:00-14:20 ande Urban Persson 13:00-14:10 Elizabeth Strid Ann-Britt Holmstedt Ingela Berglund Birgitta Yngvesson Jenny Svanqvist Ann-Sofie

Läs mer

Protokoll extra LSG sektor Utbildning Ärende: Extra sammanträde med Lokal Samverkansgrupp sektor Utbildning

Protokoll extra LSG sektor Utbildning Ärende: Extra sammanträde med Lokal Samverkansgrupp sektor Utbildning Ärende: Extra sammanträde med Lokal Samverkansgrupp sektor Utbildning Tid: 10:45 12:00 Plats: Förstamajgatan 2b, Kortedala Deltagare: För arbetsgivaren: Medzit Selmani, områdeschef Laila Svensson, områdeschef

Läs mer

Bildningsnämnden (13)

Bildningsnämnden (13) Bildningsnämnden 2016-09-19 1(13) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 15.45 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Ann Karlén Hellgren (S) ersätter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och ungdomsutskottet 2013-03-18 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och ungdomsutskottet 2013-03-18 1 (8) Barn- och ungdomsutskottet 2013-03-18 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-12.35 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Sven Stenson (M), ordförande Anna-Kajsa Arnesson

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Karpen kl. 15:00-16:50 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 2:e vice ordförande Yvonne Långström (PF), ledamot Anette Lantz (M), ledamot Lis-Beth

Läs mer

Gemensamt planeringsdokument för gymnasieskolan och vuxenutbildningen

Gemensamt planeringsdokument för gymnasieskolan och vuxenutbildningen Gotlands kommun Bilaga 3 Barn- och utbildningsförvaltningen AN 2009-09-29 Gemensamt planeringsdokument för gymnasieskolan och vuxenutbildningen Övergripande vision, verksamhetsidé och gemensamma värderingar

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s)

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Staffan Lindvall, ekonomichef. Anita Olsson, utredare. Kim Jutterström

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Staffan Lindvall, ekonomichef. Anita Olsson, utredare. Kim Jutterström Protokoll 1 (17) Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, Hudiksvall, klockan 13.15 16.35 För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Staffan Lindvall, ekonomichef För arbetstagarparten:

Läs mer

2 Fastställande av dagordning - Förslag till dagordning har varit utsänd med kallelsen. Dagordningen fastställs efter följande ändringar.

2 Fastställande av dagordning - Förslag till dagordning har varit utsänd med kallelsen. Dagordningen fastställs efter följande ändringar. GÖTEBORGS STAD ÖSTRA GÖTEBORG FÖRVALTNINGENS SAMVERKANSGRUPP Protokoll FSG 20 2011 Ärende: Sammanträde med Förvaltningens samverkansgrupp Tid: Onsdag 16 november 2011, klockan 08.30 10.30 Plats: Förstamajgatan

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Anita Olsson, utredare Kristina Stillmark, chef CUL 77. Mia Larsson

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Anita Olsson, utredare Kristina Stillmark, chef CUL 77. Mia Larsson Protokoll 1 (17) Plats och tid: Biblioteket, Guldsmeden, Hudiksvall, kl. 13.15-15.50 För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef För arbetstagarparten: Björn Brolund, Lärarnas

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum 2009-01-28 1 (10) Plats och tid Orbaden Konferens, Orbaden, klockan 09.00-12.00 Beslutande Sven-Åke Thoresen, ordf, s, Hudiksvall Lennart Olsson, vice ordf, c, Söderhamn Olle Nilsson Sträng, s, Bollnäs

Läs mer

Utbildningsnämnden 2005-12-20 1 (13) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00.

Utbildningsnämnden 2005-12-20 1 (13) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00. 12-20 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Birger Svensson Stefan Ohlsson Monica Lantz Agnetha Bertheau Maria Göransdotter Mårten

Läs mer

Förhandling om nytt samverkansavtal för ökat medarbetarinflytande

Förhandling om nytt samverkansavtal för ökat medarbetarinflytande KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Lind Anna Datum 2018-11-28 Diarienummer KSN-2018-3483 Kommunstyrelsen Förhandling om nytt samverkansavtal för ökat medarbetarinflytande Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Gunilla Asplund (S), 103-109

Gunilla Asplund (S), 103-109 Protokoll 1 (28) Plats och tid: Hörsalen, Bromangymnasiet, Hudiksvall, klockan 09:00-15:40. Ajournerat för lunch klockan 12:00-13:00. Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Stefan Bäckström, ordf

Läs mer

ID Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden

ID Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden ID Malung-Sälens kommun Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:30 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S) Lilian Olsson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-23 1 Innehållsförteckning Ärende 63 Val av representant till skyddskommittén... 3 64 Val av ersättare till presidiet... 4 65 Aktuell betygsstatistik... 5 66 Information om öppna förskolan/familjecentralen...

Läs mer

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ...

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ... Barn- och utbildningsnämnden 1 (9) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15juni 2017, klockan 16.00 17.45. Ajournering 16.50-17.00. ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S),

Läs mer

Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35

Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35 1 (15) Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35 Beslutande: Tomas Johansson (s), ordförande Cariné Ahlfeldt (s) Margareta Gustavsson (s), ersättare för Andreas Bylund (s) Liza Jonsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 1(14) Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2013-09-18 - i Kommunhuset klockan 08:30-10:30 Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Tomas Nilsson (C) - förste vice ordförande Christer Olsson (S) - andre

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s)

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s) Barn- och utbildningsutskottet 2016-02-22 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2016-02-22 kl. 13:00-16:30 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Lars-Gunnar

Läs mer

Minnesanteckningar Central Samverkan för Kultur- och utbildningsnämnden

Minnesanteckningar Central Samverkan för Kultur- och utbildningsnämnden Datum 2014-04-02 Sida 1(6) Minnesanteckningar Central Samverkan för Kultur- och utbildningsnämnden Tid och plats: Västra skolan, Västra Storgatan 42, Hallsberg, 2014-03-13 Närvarande: Eva Hesselmyr Tomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 40 Godkännande av ärendelista... 54 41 Att skriva sig till läsning... 55 42 Delgivningar... 56 43 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 57 44 Ansökan om bidrag

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-06-17 58 Innehållsförteckning Ärende 46 Förstelärare i Habo kommun... 60 47 Besök från Kulturskolan... 61 48 Ekonomisk månadsrapport... 62 49 Budget 2015 - ramtilldelning... 63 50 Ung Företagsamhet

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kulturnämnden 2012-11-07 1 Plats och tid Beslutande Biblioteket, Malung Kl. 13.00-14.30 Gun Byttner (M), ordförande Martina Henriksson (FP) AnneMarie Helmersson (V) Bente Mellquist-Danielsson (V) Lilian

Läs mer

Samverkan enligt samverkansavtalet - FSG - Förvaltningens samverkansgrupp och skyddskommitté

Samverkan enligt samverkansavtalet - FSG - Förvaltningens samverkansgrupp och skyddskommitté Västra Göteborg Protokoll 12/2016 Utfärdat 2016-12-16 Handläggare Niklas Hall Telefon 366 10 24 E-post: niklas.hall@vastra.goteborg.se Samverkan enligt samverkansavtalet - FSG - Förvaltningens samverkansgrupp

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-14 1. Elisabeth Cobb (M) Mikael Brickarp. Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson

Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-14 1. Elisabeth Cobb (M) Mikael Brickarp. Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson 2013-10-14 1 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Carl-Augustrummet, kommunkontoret, Ödeshög Måndagen den 14 oktober 2013, klockan 09:00-11:00 Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson

Läs mer

Central Samverkansgrupp 17-25 Sid 1(5) Boje Jarl, Ekonomichef Ordförande Janeric Assarsson, Skolchef Gunilla Abrahamson, Socialchef

Central Samverkansgrupp 17-25 Sid 1(5) Boje Jarl, Ekonomichef Ordförande Janeric Assarsson, Skolchef Gunilla Abrahamson, Socialchef SAMVERKAN Central Samverkansgrupp Protokoll 17-25 Sid 1(5) Tid: 2013-06-05 kl. 08.30-11.10 - Plats: Sessionssalen, Klippans kommun Närvarande: För arbetsgivarparten; Boje Jarl, Ekonomichef Ordförande Janeric

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 24 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 25 Delgivningar 2018/4005 5 26 Statusrapport 2018/4006 6 27 Systematiskt kvalitetsarbete 2018/4018

Läs mer

Ersättare Sven-Erik Sjölund (S) Magdalena Fagerhov (KD) Eva Andersson (SD)

Ersättare Sven-Erik Sjölund (S) Magdalena Fagerhov (KD) Eva Andersson (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(21) Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö, tisdagen den 16 april 2019 kl 08:15 Beslutande Anette Nybom (S), Ordförande Lisa Bergman Östman (C), 1:e vice ordförande Stefan Bergh

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden 2008-01-28 1 (21)

Barn- och Utbildningsnämnden 2008-01-28 1 (21) Barn- och Utbildningsnämnden 2008-01-28 1 (21) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndagen den 28 januari 2008 klockan 16.00 17.15, Hjortviken konferens, Hindås Leif Karlsson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.50 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Tapetsören, kl. 17.00-20.40 ande Kenth Wengholm (M) Ordförande Hans Dahm (S) Ann Ohlsson (F) Annika Singleton (KD) Annica Erikssen (S) Maria Sundqvist (S) Rebecka Stjärnås (V)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden 2013-03-05 1 Innehållsförteckning Verksamhetsberättelse 2012... 3 Skövde en teknik- och naturvetenskapskommun.... 4 Andel elever som går på yrkesprogram som väljer att läsa till grundläggande

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Staffan Lindvall, ekonomichef. Annika Forslin, utredare. Erik Vahlberg. Kommunledningsförvaltningen.

Bengt Friberg, kommunchef Staffan Lindvall, ekonomichef. Annika Forslin, utredare. Erik Vahlberg. Kommunledningsförvaltningen. Protokoll 1 (15) Plats och tid: Rådsrummet kl 13.15-16:15 För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef Staffan Lindvall, ekonomichef För arbetstagarparten: Björn Brolund, Lärarnas Riksförbund, LR Jan-Olov

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(5) Datum och tid: Onsdagen den 27 mars, 2019, kl. 10:00-12:00. Hanna Olofsson. Anna Borgius. Lena Hansen, Kommunal

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(5) Datum och tid: Onsdagen den 27 mars, 2019, kl. 10:00-12:00. Hanna Olofsson. Anna Borgius. Lena Hansen, Kommunal Vård- och omsorgsförvaltningen Protokoll 1(5) Samverkansgrupp Förvaltningsövergripande Plats: Bangatan 10 A, Lund Datum och tid: Onsdagen den 27 mars, 2019, kl. 10:00-12:00 Närvarande För arbetsgivaren

Läs mer

Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland

Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland Protokoll Sammanträdesdatum 2015-01-15 Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland Tid: 15 januari 2015, kl 09.15 12.00 Plats: Rödskär, Hallands Sjukhus Varberg Närvarande: Eva Osvald-Gustafsson Ordförande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Eric Vahlberg. Anita Olsson. Bengt Friberg. Eric Vahlberg

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Eric Vahlberg. Anita Olsson. Bengt Friberg. Eric Vahlberg Protokoll 1 (12) Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, Hudiksvall, kl. 13.15-14.30 För arbetsgivaren: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef För arbetstagaren: Björn Brolund, Lärarnas Riksförbund,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-01-26 1 Innehållsförteckning Ärende 1 Aktuell betygsstatistik åk 6... 3 2 Aktuell betygsstatistik åk 7-9... 4 3 Ekonomisk månadsrapport... 5 4 Intern kontrollplan för barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

Johan Söderberg (S), Christer Sundqvist (M), Inger Fredriksson (C), Anneli Hedberg (S) samt Tony Rosendahl (V).

Johan Söderberg (S), Christer Sundqvist (M), Inger Fredriksson (C), Anneli Hedberg (S) samt Tony Rosendahl (V). PERSONALUTSKOTTET Datum 2015-05-06 1 Plats och tid Ateljén, Nämndhuset klockan 13.15 14.00 Beslutande Johan Söderberg (S), Christer Sundqvist (M), Inger Fredriksson (C), Anneli Hedberg (S) samt Tony Rosendahl

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2016-04-11 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2016-04-11 kl. 13:00-15:45 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29 Datum: Torsdagen den 29 januari 2015 Tid: 16.00 18.20 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Tisdagen den 3 februari 2015 Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Michael Grönlund (M) Underskrifter:

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139. Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00

Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139. Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00 Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139 Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic (C), 114-121

Läs mer

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S)

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina

Läs mer

Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl

Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl 86 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl 18.30 21.00 Beslutande Sture Carlsson (FP) ordförande Stig Carlsson (S) vice ordförande Fredrik Åhberg (M) Åke Eriksson (C) Peggy Johansson (S) Maria Gustavsson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Folkets Hus Hovmantorp 14:30-16:15 ande Ragnar Lindberg (S) ordf. Andreas Eidevåg (S) Ahmed Yonis Warsame (S) Monika Stasny (S) Marcus Dackling (M) Markku Mäntylä (SD) Christel Johansson

Läs mer

Matts Persson. Carina Nylander. Stefan Bäckström. Matts Persson

Matts Persson. Carina Nylander. Stefan Bäckström. Matts Persson Protokoll 1 (25) Plats och tid: Elevcafeterian, Ede skola, Delsbo, klockan 09:00-16:05. Ajournerat för lunch klockan 12:10-13:00. Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Stefan Bäckström, ordf (C)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 10 maj 2011 1(9) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.35-15.20

Barn- och utbildningsnämnden 10 maj 2011 1(9) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.35-15.20 Barn- och utbildningsnämnden 10 maj 2011 1(9) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.35-15.20 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Åsa Hååkman-Felth (s) Ers. Olle Engtröm (s) Ann-Marie Rosö (s)

Läs mer

PM TILL UTSKOTTETS BEREDNING DEN 9 APRIL 2014 KLOCKAN I PEDAGOGEN

PM TILL UTSKOTTETS BEREDNING DEN 9 APRIL 2014 KLOCKAN I PEDAGOGEN PM TILL UTSKOTTETS BEREDNING DEN 9 APRIL 2014 KLOCKAN 09.00 I PEDAGOGEN 1(8) Ärende nr 2 Information om Kulturhuset Kristallen Sammanfattning - Öppet under hela sommaren. - Två klasser kvar från Paradisskolan

Läs mer

Kommunkontoret, loklal Mellanfryken, onsdag 25 januari 2017,

Kommunkontoret, loklal Mellanfryken, onsdag 25 januari 2017, PLATS OCH TID Kommunkontoret, loklal Mellanfryken, onsdag 25 januari 2017, 15.00 17.10 BESLUTANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Jessica Hildén (S), ordförande Albert Langenbach (M), vice ordförande Robin Johansson

Läs mer

Protokoll LSG Utbildning

Protokoll LSG Utbildning Ärende: Sammanträde med Lokal samverkansgrupp utbildning Tid: 08:30-12:00 Plats: Förstamajgatan 2B, Sammanträdesrum Kortedala Deltagare: För arbetsgivaren: Medzit Selmani, ordförande Anders Samuelsson,

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl. 14.30 16. Ledamöter Robert Beronius (L) (ordförande) Christina Frisk (L) Linda Hiort

Läs mer

Svar på motion om att reformera förstelärarsystemet

Svar på motion om att reformera förstelärarsystemet Kommunstyrelsen 2018-09-21 Kommunledningskontoret Välfärd KSKF/2018:80 Mattias Berglund 016-710 32 54 1 (3) Kommunstyrelsen Svar på motion om att reformera förstelärarsystemet Förslag till beslut Förslag

Läs mer

Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55.

Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55. sid 1 av 15 Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55. Beslutande: Tobias Folkesson Ordförande (S) Susanne Olsson Vice Ordförande (S) Qristina Ribohn Ledamot (S) Mona

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-09-05 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, Malung Kl. 08.00-11.30 Sofia Söderström (S), ordförande Anki Tangen (M) Thomas Fehrm (V) Övriga deltagande

Läs mer

Protokoll från förvaltningsgrupp

Protokoll från förvaltningsgrupp Protokoll Sida 1 (5) 2016-03-17 Protokoll från förvaltningsgrupp Närvarande: Arbetsgivare Susanne Leinsköld, tf stadsdelsdirektör Anneli Hilmersson, Medborgarservice Andreas Thorstensson, Äldre och funktionshindrade

Läs mer

Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (-) Evy Andersson (S) Bo-Inge Nilsson (S) Björn Källman (Hela Edas Lista)

Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (-) Evy Andersson (S) Bo-Inge Nilsson (S) Björn Källman (Hela Edas Lista) 1(8) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 16.15 Beslutande Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (-) Evy Andersson (S) Bo-Inge Nilsson (S) Björn Källman (Hela

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 1 Ärendeförteckning sid. 36 Val av justerare... 3 37 Fastställande av ärendelista... 4 38 Anmälan av informationsärenden mars... 5 39 Redovisning av delegeringsbeslut mars... 6 40 Ekonomisk periodrapport

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Barn- och utbildningsnämndens Sammanträdesdatum 2011-11-02 Sida 1 (12) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Övriga

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Kommunhuset kl. 15:00-17:40 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kim Svitzer (PF), 1:e vice ordförande Yvonne Långström (PF), ledamot Anette Lantz (M), ledamot

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kultur- och utbildningsnämnden (13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kultur- och utbildningsnämnden (13) Nr 10 Kultur- och utbildningsnämnden 2016-11-23 1(13) Tid och plats onsdagen den 23 november 2016, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnen. Lisbeth Erlandsson Förvaltningsekonom. Ann-Catrine Hellman Vision. Fredrik Gustavsson Lärarförbundet

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnen. Lisbeth Erlandsson Förvaltningsekonom. Ann-Catrine Hellman Vision. Fredrik Gustavsson Lärarförbundet 2016-09-06 Sida 1 (9) Ärende Yttranden över preliminära budgetförutsättningar 2017 och 2018 2019, Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnen. MBL-paragraf 11 Plats och tid Hans Asplund 6 september 2016, kl.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-19 Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-02-19 Utbildningsnämndens arbetsutskott 1(12) Tid och plats 2015-02-19 - i Värsjörummet klockan 09.00-12.15 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Ingela Lärkevie (C) - förste vice ordförande, 6-9 Leif Svensson (S) - andre

Läs mer

Carina Nylander. Stefan Bäckström. Erik Jensen

Carina Nylander. Stefan Bäckström. Erik Jensen Protokoll 1 (23) Plats och tid: Rådhussalen, Kulturhuset, Hudiksvall, klockan 08:30-12:30. Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Stefan Bäckström, ordf (C) Matts Persson (C) Erik Jensen (C) Karl-Olof

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 15.25 Beslutande Ledamöter Magnus Hesse (M), ordförande Elisabet Edlund (S), vice ordförande Bo Hasselblad (M) Ulf Dahl (S), ersättare

Läs mer

Grästorps barn- och ungdomsnämnd

Grästorps barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden 2007-02-16 1 (12) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (m), ordförande Jens Persson (s) Susann Paulsson (m) Bengt Svensson (c) Maria Toll

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Staffan Lindvall, ekonomichef, 21-22. Anita Olsson, utredare. Eva Wannberg. Anita Olsson. Bengt Friberg.

Bengt Friberg, kommunchef Staffan Lindvall, ekonomichef, 21-22. Anita Olsson, utredare. Eva Wannberg. Anita Olsson. Bengt Friberg. Protokoll 1 (14) Plats och tid: Sal 15, Cul, Hudiksvall, klockan 14.45 16.15 För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef Staffan Lindvall, ekonomichef, 21-22 För arbetstagarparten: Elisabeth Swedman,

Läs mer

Gymnasienämnden (9)

Gymnasienämnden (9) Sammanträdesdatum 1 (9) Plats och tid Birger Sjöberggymnasiet, Idrottsgatan 7, 2002-02-18, kl 15.00-20.00 Beslutande Orvar Carlsson (kd), ordförande Kjell Nilsson (s), 1:e vice ordförande Peter Göthblad

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, Malung Kl. 08.00-10.00 Sofia Söderström (S), ordförande Ann-Christine Tangen (M) Thomas Fehrm (V) Övriga

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Staffan Lindvall, ekonomichef. Sanna Barrljung. Anita Olsson. Bengt Friberg.

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Staffan Lindvall, ekonomichef. Sanna Barrljung. Anita Olsson. Bengt Friberg. Protokoll 1 (13) Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, Hudiksvall, klockan 13.15-14.25 Beslutande: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Staffan Lindvall, ekonomichef Ej beslutande: Lena

Läs mer

Samverkan inom Barn & Utbildning (FÖSAM)

Samverkan inom Barn & Utbildning (FÖSAM) Sida 1 (10) Plats och tid Bonaren, måndagen den 13 maj 2019 kl 13:00-14:00 ande Urban Persson Elizabeth Strid Ann-Sofie Törnqvist Ingela Berglund Jenny Svanqvist Elizabeth Strid Lärarförbundet Ann-Sofie

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordf Kjell-Åke Nilsson (s) Inga-Britt Berglund (s) Lars Bäckström (c) Marie Viberg (c)

Hans Lindgren (s), ordf Kjell-Åke Nilsson (s) Inga-Britt Berglund (s) Lars Bäckström (c) Marie Viberg (c) Barn- och utbildningsutskottet 2014-04-14 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2014-04-14, kl 13.00-16.10 Beslutande Hans Lindgren (s), ordf Kjell-Åke Nilsson (s) Inga-Britt Berglund (s) Lars

Läs mer

Bitte Nilsson (S) Lena Hallqvist (S) Björn Forsling (S)

Bitte Nilsson (S) Lena Hallqvist (S) Björn Forsling (S) Protokoll 1 (25) Plats och tid: Sal A, Guldsmeden, Hudiksvall, klockan 09:00-16:40. Ajournerat för lunch klockan 12:25-13:15. Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Gerd Olsson, ordf (S) Edvard Mika

Läs mer

Samverkansgruppen går igenom föregående mötesprotokoll. Samverkansgruppen noterar informationen. Information från verksamheterna och facken

Samverkansgruppen går igenom föregående mötesprotokoll. Samverkansgruppen noterar informationen. Information från verksamheterna och facken Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2015-09-01 Närvarande: Åsa Israelsson, Christina Kvarnström, Peder Hansson, punkt 1 och 2, Lena Sjölin, Inger Engström, Anne Andersson, Kommunal, Anna Janzén,

Läs mer

Bildningsnämnden (14)

Bildningsnämnden (14) Bildningsnämnden 2017-02-20 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 16.40 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V) David Lundqvist (C) Anne-Marie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden 1(16) Tid och plats 2014-06-05 - i Skånes Fagerhultsrummet klockan 13.30-17.00 Beslutande Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas Bjertner (S) - andre vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö rum 11 Måndag 7 februari, 2011 kl. 10:00-12:00

Kommunkontoret, Bergsjö rum 11 Måndag 7 februari, 2011 kl. 10:00-12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum 11 Måndag 7 februari, 2011 kl. 10:00-12:00 Beslutande Monica Olsson (s) Ordförande Petra

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSTORPS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden. Plats och tid Kommunkontoret kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSTORPS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden. Plats och tid Kommunkontoret kl 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.35 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Mikael Malm (S), ledamot Helene

Läs mer

BARN OCH UTBILDNING Sten-Åke Eriksson Verksamhetschef VERKSAMHETSPLAN. Grundskolan och grundsärskolan

BARN OCH UTBILDNING Sten-Åke Eriksson Verksamhetschef VERKSAMHETSPLAN. Grundskolan och grundsärskolan BARN OCH UTBILDNING Sten-Åke Eriksson Verksamhetschef VERKSAMHETSPLAN Grundskolan och grundsärskolan LÄSÅRET 2015-2016 1 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Systematiskt kvalitetsarbete... 3 2.1

Läs mer

Datum. ... Katarina Sohlman. ... Roger Eklund. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Datum för anslags nedtagande

Datum. ... Katarina Sohlman. ... Roger Eklund. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Datum för anslags nedtagande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Köpings kommun, Elundskolan, kl. 14.00 16.35 ande Roger Eklund (S) Ulrik Larsson (S) Maria Larin (S) Marie Brohlin (S) Gordana Jovanovic (S) ers. Torbjörn Eriksson

Läs mer

Karl Persson (SD) Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Helen Källvik, ekonom Tove Frostvik, barn-och bildningschef

Karl Persson (SD) Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Helen Källvik, ekonom Tove Frostvik, barn-och bildningschef Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:10 10:30 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Jan Klarström (SD) Ulla Lundh (S) Karl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-04-24 1 Innehållsförteckning Ärende 25 Information från Hagabodaskolan... 3 26 Redovisning av Hagenskolans puls-projekt... 4 27 Ekonomisk månadsrapport... 5 28 Barn- och elevprognos 2018... 6 29 Aktuell

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Sammanträdesrum Eva Ekeblad, campus Borlänge Datum och tid måndagen den 28 augusti, kl 10.30 13.00 Närvarande ledamöter Anmält förhinder Övriga närvarande

Läs mer