COCOS ISLAND Stilla havets hajparadis Storvilt dag & natt Din egen Photo Pro ombord Din egen hajexpert ombord

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "COCOS ISLAND 2014. Stilla havets hajparadis Storvilt dag & natt Din egen Photo Pro ombord Din egen hajexpert ombord"

Transkript

1 Stilla havets hajparadis Storvilt dag & natt Din egen Photo Pro ombord Din egen hajexpert ombord COCOS ISLAND 2014 Medverka i en unik praktbok Costa Ricas mest exklusiva nationalpark Rätt tid, rätt plats och rätt operatör Stilla havets, ja kanske världens, mest omtalade dykdestination Cocos Island väntar på dig. En liten grön ö långt, långt ut i Stilla havet, där filmen Jurassic Park spelades in, erbjuder intensiv big fish action när den är som allra bäst. Det finns mängder av haj, fiskstim, endemiska fiskarter att uppleva samtidigt som du har möjlighet att utvecklas som UV-fotograf. Följ med en av Sveriges mest kända hajexperter, UV-fotograf och marinbiolog på en extraordinär once in a lifetime upplevelse med Exposure Expeditions!

2 Hajar, rockor och massor av fisk! Utanför Costa Ricas stillahavskust, långt bort från torra land, ligger den sägenomspunna ön Cocos Island. En plats som många dykare talar om som en ouppnåelig dröm, en overklig hägring. Nu finns chansen att följa med oss och besöka Cocos i verkligheten och uppleva ett undervattensliv som är i absolut världsklass. Ön är känd för sin stora population av hajar och rockor men har även ett undervattenlandskap som formligen badar i gigantiska fiskstim. Mest kända är Cocos hammarhajar som ibland sveper förbi i enorma stim över legendariska dykplatser som Alcyone (döpt av Jaques-Yves Cousteau) och Punta Maria. Men det finns mycket mer än Cocos fascinerande hammarhajar att upptäcka. Allt från delfiner och sköldpaddor till ett helt unikt nattdyk vid Manuelita Garden bland hundratals jagande vitfenade revhajar. Manuelita Garden är på många ställen rankat som världens bästa nattdyk och det är ett dyk med stort D som ni kommer att minnas resten av livet. Både Galapagoshaj och silkeshaj är en vanlig syn precis som stora marmorerade stingrockor och fläckiga örnrockor som ganska ofta rör sig i lösa grupper. Till och med den största rockan av dem alla, mantan, är en regelbunden besökare. Följ länkarna nedan för att få en känsla om vad som finns att uppleva kring Cocos Island: Boken från Exposure Expeditions Cocos 2011 Howard Hall with a RED camera

3 Dykdestination Cocos Island Cocos Island (Isla del Coco) är en grön ö i Stilla havet utanför Costa Rica västra kust och är en av landets mest spektakulära nationalparker. Ön har en areal på 24 km² och nationalparken består i stort sett av en enda ö med några få tillhörande småöar. En liten ö omgiven av djupt och strömmande vatten med anseendet att vara en av världens mest spektakulära dykplatser. En storviltsdestination berömd för hammarhaj, valhaj, delfiner och rockor men också alla speciella fiskarter, endemiska arter, som bara finns just där. Den kanske mest berömda är den besynnerliga Cocos rosy lipped batfish. Det extremt fuktiga klimatet gör att Cocos ovan ytan är annorlunda jämfört med andra stora öar i den här delen av Stilla havet som Galapagos, Malpelo, Coiba och Socorro blev Cocos Island utsedd av UNESCO till ett av världsarv och 2002 utökades världsarvsområdet med en marin zon på ytterligare 2000 km². De enda som har tillåtelse att bo på Cocos Island är Costa Ricanska parkvakter. Turister och personal från live-aboardbåtar får gå i land med tillstånd av parvakterna men tillåts inte campa, bo eller plocka med sig något från ön. Ön har flera sägner om att vara en skattkammarö och över 300 expeditioner har genom åren letat efter guldskatter på ön. Din Cocos resa Cocos är ett dykområde där i princip vad som helst kan dyka upp när som helst, en stor valhaj, snabbsimmande segelfiskar runt ett sardinklot, en majestätisk marlin eller varför inte en skönsjungande knölval. Det är dock viktigt att förstå att när det gäller vilda djur finns inga garantier, men som sagt chanserna är inte bara goda utan snarare fantastiska för att något oväntat dyker upp.

4 Cocos ligger utslängt långt ut i salta Stilla havet från Costa Ricas västra kust. Det är en lång båtresa dit från fastlandet och en 10 dagars live-aboard resa erbjuder 7,5 actionfyllda dykdagar. Det finns två distinkta Cocos säsonger, den torra och den regniga. Alla är överens om att det är mest spektakulärt att dyka runt Cocos under regnperioden som sträcker sig från maj till december. Det finns hammarhaj året runt men under regnsäsongen är bästa tiden att få se de massiva hammarhajsstimmen. Vattentemperaturen varierar mellan 23 och 30 grader över året. 5 mm tjock hel neoprendräkt är att se som ett minimum, gärna 7 mm, och huvan skall med. Ovan ytan är det bara att njuta då temperaturen är behaglig och pendlar mellan 20 och 33 grader. Vi har valt att åka i september för att optimera bra väder, mycket action och goda chanser till bra sikt.

5 Absolut top-notch Under resan kommer du att ha gott om tid att uppleva dykning i absolut världsklass och för intresserade finns möjligheten att utvecklas som undervattensfotografer då ni har er egen photo proffessional från Sverige ombord. Resans fokus är på undervattenfotografering för både nybörjare och entusiaster. Det är självklart att även icke fotograferande dykare välkomna. En liveaboard är den enda möjligheten att få uppleva den unika dykningen som Cocos Island erbjuder och med lite tur har ni möjlighet att både se och fotografera stora fiskar som valhaj, manta, delfiner, stim av hammarhaj men de är bara en liten del av det fiskoch djurliv som finns runt denna Stilla havet-oas för dykare.

6 Medverka i din egen praktbok! Efter resan erbjuds alla gäster ombord att bidra med sina egna bilder till vår gemensanna praktbok. Dina bästa bilder skapar tillsammans med de andra gästernas och Klas bilder en vacker Cocos bok som berättar historien om Cocos Island och er expedition. Samtliga deltagare får ett exemplar av boken (ingår i resans pris). Det finns möjlighet att beställa fler böcker om du vill. Boken kommer att beskriva de upplevelser och det marina liv ni möter och blir ett minne för livet. Exempel på praktböcker från tidigare expeditioner här! (Klicka på valfri bok och ni kan även bläddra i dem på skärmen) Fotoworkshop med Klas Malmberg Det kommer att finnas massor av möjligheter att ta spektakulära bilder och ert eget fotoproffs Klas Malmberg briefar er under resans gång och lämnar feedback på era bilder om ni så önskar. Redan innan avfärd får ni ett utskick om vad som är bra att ha med så att ni kommer väl förberedda till ert stora dykäventyr. Ni har också möjlighet att bolla specifika frågor med Klas inför resan. Under resans gång coachas ni från första hopsättningen av UV-kameran till nedpackning av blixtarna. Tre föreläsningar kommer att hållas ombord som handlar om Det marina livet kring Cocos, Val av linser och komposition och såklart Haj och rockdykning vilket ökar era möjligheter avsevärt att komma hem med fantastiska bilder från Cocos. Vem är Klas Malmberg? Det är Klas stora passion och kunskap om hajar och rockor som gör honom som klippt och skuren att ta med er till Stilla havets hajparadis. Klas är en aktiv föredragshållare där favoritämnen är hajar, rockor, nakensnäckor och hur man finner och fotograferar udda djur. Han har varit värd för dyksafarin under ett decennium till olika resmål världen över och Klas tycker verkligen det är kul att lära ut hur er hur man på bästa sätt dyker med hajar och rockor.

7 Klas har vunnit utmärkelser såväl nationellt som internationellt och har representerat Sverige i världsmästerskap i undervattensfotografering. Hans bilder har publicerats i flertalet magasin och han är en flitig skribent i dyktidningar. Klas är även en stolt medlem i Naturfotograferna/N som är en del av International Federation Wildlife Photography, IFWP. Till vardags arbetar Klas som pedagog, marinbiolog och yrkesdykare på Universeum Science center i Göteborg, där han bland annat sköter om de olika djur som lever i akvarierna. Klas är också PADI IDC Staff Instructor och har arbetat aktivt inom PADI s utbildningssystem i 20 år och loggat mer än dyk över hela världen Vill du ha mer information Exposure Expeditions Ring Scuba Supply eller maila här Expeditionsledare Klas Malmberg maila här Wind Dancer liveaboard - hemsida All tom UV-foto Scuba Supply - hemsida P & H Travel & Dive AB - hemsida Researrangör P&H Travel & Dive AB erbjuder dykresor för Dig som söker lite annorlunda och exotiska resmål och med skräddarsydda upplägg anpassat efter dina önskemål. PH Travel är väl förtrogna med dykning runt hela jorden bästa säsonger och när olika happenings i djurvärlden inträffar. Utöver deras djuplodande kunskap kan de nästan alltid erbjuda bättre flygpriser än någon annan. PH Travel har många års erfarenhet både som dykinstruktörer, fotografer, dykresenärer och dykrese-säljare och Per Lagerberg finns alltid tillhands på kontaktinfo nedan för att räta ut era eventuella frågetecken. +46 (0) [Skype] Phtravel Maila PH Travel PH Travels hemsida

8 Betalning och övrig reseinformation Liveaboard Cocos Island Avresa 25 september 2014 Preliminärt SEK exklusive flygskatter Följande ingår Flyg i lägsta prisklass med SAS/United Airlines från Stockholm, Oslo eller Köpenhamn via Newark * Alla transfers mellan flygplats, hotell och liveaboard båt 3 (2+1) nätter på Best Western Irazu Hotel (del i dubbelrum, inklusive frukost) 10 nätters liveaboard på Wind Dancer (del i deluxe dubbelhytt) Dykning i 7,5 dagar inklusive tank 12 liter, vikter, viktbälte, guider (Dykning med rebreather är tyvärr inte möjligt under resan) All inclusive ombord, även lokalt öl och vin Innan resan bollplank Fotoworkshop och coachning med Klas Malmberg ombord En högklassig praktbok med bilder som minne av resan Tillval liveaboard Upgrade till Owners suite SEK (2 platser) Upgrade till Master suite SEK (4 platser) Tillkommer (innan avresa) Flygskatter (i oktober 2012 cirka SEK) *** Marinparksavgift Cocos Island om 245 USD **** Visum för USA (ESTA). Resenären söker detta själv direkt på internet (Obligatoriskt för att kunna flyga via USA) Eventuell förlängning av resan på egen hand är möjlig. OBS! Flygpriset kan justeras beroende på tillgång till platser. Önskemål om andra flygvägar eller flygbolag går också att lösa mot eventuellt tillägg beroende på tillgängligt pris. Priset är baserat på i oktober 2012 tillgängliga valutakurser och flygpriser för hösten 2013 i lägsta prisklass med SAS / United Airlines. Priset kommer att kunna fastställas då flygpriser för 2014 blir tillgängliga * Avresa från Stockholm, Oslo eller Köpenhamn. Göteborg, Helsingfors eller andra avreseorter mot eventuellt tillägg. * Priset kommer att korrigeras vid slutfakturering. Vi reserverar oss för eventuella prisförändringar på grund av valutakursförändringar och utländska operatörers såväl som flygbolags justeringar av aktuella prislistor och tillgång till flygstolar i lägsta prisklass. Endast slutbetalt arrangemang där färdhandlingar ställts ut garanterar ett fast pris. Anmälan Handpenning/deposition om SEK, (del av resans totala pris) betalas inom 10 dagar från anmälan. Anmälningsavgiften är inte återbetalningsbar. Slutbetalning sker 90 dagar före avresa eller tidigare om resenären så önskar. Avbokningsavgift om SEK debiteras extra vid avbokning mindre än 180 dagar (25 mars) innan avresa. Anmälan efter 25 mars 2014 betalas med SEK i deposition Rekommendation avseende flyg Vi rekommenderar dig att boka och betala flygbiljetten så snart som möjligt och för dig som vill

9 förlänga programmet fundera ut det i god tid för att betala biljetten. Tidigast runt mitten av november 2013 går det att boka och betala biljetterna. Flygpriserna stiger normalt ju senare du bokar och betalar. En ökning med upp till SEK är inte onormalt vid sen bokning. *** Flygskatterna ändras dagligen och höjs generellt ju närmare avresa du kommer. Det är alltså ytterligare anledning till att det ofta är fördelaktigt att köpa flygbiljett i ett tidigt skede. **** Marinparksavgifterna är inkluderade i priset med i oktober 2012 gällande pris (245 USD). Avgiften justeras om marinparksavgiften höjs innan vår avresa. Bagage Det är varje resenärs eget ansvar att kontrollera, vid var tid gällande, regler för incheckat bagage, respektive handbagage för respektive flygbolag. Observera att olika regler kan gälla om man har anslutningsflyg med andra flygbolag än de ovan angivna. PH Travel kan inte påverka flygbolagens regler för bagage och kan inte heller boka extra bagage, sportutrustning, dykutrustning eller liknande. Extra vikt bokas av varje enskild resenär och kan göras när biljetten är betald via direkt kontakt med flygbolagen via hemsidor eller telefon. PH Travel har på sin hemsida länkar till de olika flygbolagens internetsidor om bagageregler: Länk Läs även för ytterligare information om bagage och andra villkor som rör din resa.

Hajar & orörda korallrev

Hajar & orörda korallrev Hajar & orörda korallrev Jardines de la Reina, Kuba [22 nov - 2 dec 2012] Karibisk revhaj i Drottningens trädgårdar Följ med till Jardines de la Reina med hajexperten Klas Malmberg till en plats där det

Läs mer

GALAPAGOS 2017 EXPEDITION. Capture life HAMMARHAJ HAVSLEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ

GALAPAGOS 2017 EXPEDITION. Capture life HAMMARHAJ HAVSLEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ HAMMARHAJ HAVSLEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ 2017 EXPEDITION GALAPAGOS MAGISKA GALAPAGOS. Valhaj, stora hammarhajstim, lekande sjölejon, nyfikna havsköldpaddor, mantor,

Läs mer

Resmål: Galapagos, Ecuador Datum: 30 oktober - 6 november 2017 Liveaboard: Galapagos Master

Resmål: Galapagos, Ecuador Datum: 30 oktober - 6 november 2017 Liveaboard: Galapagos Master Resmål: Galapagos, Ecuador Datum: 30 oktober - 6 november 2017 Liveaboard: Galapagos Master De magiska öarna bjuder på allt från magi till äventyr. Detta är dykning på högsta nivå för dig som tycker om

Läs mer

DRÖMMEN OM GALAPAGOS

DRÖMMEN OM GALAPAGOS DRÖMMEN OM GALAPAGOS Ambassadörer: Anders Salesjö & Jonna Bergström Resmål: Galapagos, Ecuador Datum: ca 13-30/11 alt 18-30/11 2016 Liveaboard: Galapagos Master Talar man med människor som har ett genuint

Läs mer

Filippinerna över jul och nyår 2015-2016!

Filippinerna över jul och nyår 2015-2016! Filippinerna över jul och nyår 2015-2016! Mabuhay! Välkommen! följ med i december 2015 när det är som mörkast och tråkigast här i skandinavien och upplev den tropiska dykningen i Filippinerna och då närmare

Läs mer

VALHAJ & VITHAJ 2016 EXPEDITION. Capture life FRIDYK MED VALHAJ BURDYK MED VITHAJ MEXIKO EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ

VALHAJ & VITHAJ 2016 EXPEDITION. Capture life FRIDYK MED VALHAJ BURDYK MED VITHAJ MEXIKO EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ FRIDYK MED VALHAJ BURDYK MED VITHAJ MEXIKO EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ 2016 EXPEDITION VALHAJ & VITHAJ TVÅ VÄRLDSHAV. Två havsjättar på en och samma resa. Två helt olika platser båda unika på sitt

Läs mer

Mexiko VALHAJ OCH VITHAJ

Mexiko VALHAJ OCH VITHAJ Mexiko VALHAJ OCH VITHAJ med Anders Salesjö, 27/7-11/8 2016 Följ med marinbiologen och UV-fotografen Anders Salesjö på en oförglömlig resa med valhaj och vithaj i Mexikos klarblå vatten. Kort om resan

Läs mer

Ambassadör: Anders Salesjö Resmål: Pico, Azorerna Program: Best of the Azores AZORERNA

Ambassadör: Anders Salesjö Resmål: Pico, Azorerna Program: Best of the Azores AZORERNA Ambassadör: Anders Salesjö Resmål: Pico, Azorerna Program: Best of the Azores AZORERNA Marinbiologi och UV- foto på AZORERNA I Azorernas klarblå vatten är chanserna mycket stora att du får dyka med blåhajar

Läs mer

SARDINE RUN 2016 EXPEDITION DELFINER VALAR SÄLAR HAJAR EXPEDITIONSLEDARE KLAS MALMBERG

SARDINE RUN 2016 EXPEDITION DELFINER VALAR SÄLAR HAJAR EXPEDITIONSLEDARE KLAS MALMBERG DELFINER VALAR SÄLAR HAJAR EXPEDITIONSLEDARE KLAS MALMBERG 2016 EXPEDITION SARDINE RUN SARDINE RUN. Följ med Klas Malmberg och upplev ett av naturens mest spektakulära skådespel; Sardine Run i Sydafrika.

Läs mer

Resa: Fantastiska Fiji Ambassadör: Anders Salesjö Liveaboard: Fiji Siren Datum: ca. 14-28 november 2015

Resa: Fantastiska Fiji Ambassadör: Anders Salesjö Liveaboard: Fiji Siren Datum: ca. 14-28 november 2015 Resa: Fantastiska Fiji Ambassadör: Anders Salesjö Liveaboard: Fiji Siren Datum: ca. 14-28 november 2015 Upplev närkontakt med haj samt lär dig mer om marinbiologi och undervattensfoto tillsammans med Anders

Läs mer

GALAPAGOS 2016 EXPEDITION. Capture life BLÅFOTADE SULOR LEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON EXPEDITIONLEDARE OLE JØRGEN LIODDEN ELLER ROY MANGERSNES

GALAPAGOS 2016 EXPEDITION. Capture life BLÅFOTADE SULOR LEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON EXPEDITIONLEDARE OLE JØRGEN LIODDEN ELLER ROY MANGERSNES BLÅFOTADE SULOR LEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON EXPEDITIONLEDARE OLE JØRGEN LIODDEN ELLER ROY MANGERSNES 2016 EXPEDITION GALAPAGOS NATURFOTOGRAFENS PARADIS. Galápagosöarna är belamrade av vilda djur, både

Läs mer

Agent: Dive Team Länder: Truk & Filippinerna Resort: Blue Lagoon & El Galleon

Agent: Dive Team Länder: Truk & Filippinerna Resort: Blue Lagoon & El Galleon Agent: Dive Team Länder: Truk & Filippinerna Resort: Blue Lagoon & El Galleon Puerto Galera Puerto Galera anses av många vara ett av de vackrare strandområdena i Filippinerna. Det som började som ett paradis

Läs mer

Agent: Linköpings Dykcenter Resmål: Kroatien Båt: M/Y Vranjak 1

Agent: Linköpings Dykcenter Resmål: Kroatien Båt: M/Y Vranjak 1 Agent: Linköpings Dykcenter Resmål: Kroatien Båt: M/Y Vranjak 1 Den Kroatiska kusten Det bästa sättet att uppleva den Kroatiska skärgården är utan tvekan på en liveaboard! M/Y Vranjak 1 har ett unikt liveaboard

Läs mer

2016 SVALBARD EXPEDITION

2016 SVALBARD EXPEDITION 2016 SVALBARD EXPEDITION CLASSIC ARTISKT LANDSKAP SÄLAR VALAR ISBJÖRNAR EXPEDITIONSLEDARE OLE JØRGEN LIODDEN ELLER ROY MANGERSNES TVÅ CLASSIC EXPEDITIONER UNDER 2016 SVALBARD CLASSIC. Under denna expedition

Läs mer

Kon-tiki Resor. Costa Rica

Kon-tiki Resor. Costa Rica Costa Rica Efter varje dag framgår i kursiv stil vilket hotell och vilka måltider som ingår i resans pris. Transfers, transporter och utflykter genomförs i internationella grupper, med engelsktalande guider

Läs mer

SÅ FÅR DU BILLIGARE RESOR AV OLE STOUBY UTGIVEN AV RESESÖKMOTORN

SÅ FÅR DU BILLIGARE RESOR AV OLE STOUBY UTGIVEN AV RESESÖKMOTORN SÅ FÅR DU BILLIGARE RESOR AV OLE STOUBY UTGIVEN AV RESESÖKMOTORN INNEHÅLL Sida 3 Sida SÅ FÅR DU BILLIGARE RESOR 4 FLYGBILJETTER 1. Beställ i god tid Sida 10 2. Res utanför högsäsongen här är det billigast

Läs mer

DRS_1382_katalog#38 08-03-04 12.51 Sida 1. Oförglömliga dykupplevelser

DRS_1382_katalog#38 08-03-04 12.51 Sida 1. Oförglömliga dykupplevelser DRS_1382_katalog#38 08-03-04 12.51 Sida 1 Oförglömliga dykupplevelser DRS_1382_katalog#38 08-03-04 12.52 Sida 2 Oförglömliga upplevelser med Dyk & Resespecialisten Under vattenytan i våra oceaner och hav

Läs mer

Veteran-VM i Sydamerika 2014

Veteran-VM i Sydamerika 2014 Per Nordahl ab Vinkelvägen 35A 262 61 Ängelholm per@pernordahlab.se Vattenfallet Cascata do Caracol vid Canela De fantastiska Iguaçufallen Veteran-VM i Sydamerika 2014 Här har du information och detaljer

Läs mer

TI OW Red Sea Liveaboard Camp!

TI OW Red Sea Liveaboard Camp! TI OW Red Sea Liveaboard Camp! 3-10 november, 2015 Invictus Travel & Simcoachen TI Open Water liveaboard camp Total Immersion goes deeper Vår ambition är att få människor att känna sig stärkta både fysiskt

Läs mer

Agent: Arködyk Båt: Tala Rutt: North & Brothers EGYPTEN

Agent: Arködyk Båt: Tala Rutt: North & Brothers EGYPTEN Agent: Arködyk Båt: Tala Rutt: North & Brothers EGYPTEN Photo by: Lill Haugen Tala MV Tala är en 36 m lång motorbåt med stålskrov och med en maxfart på 14 knop. Hon kan ta 22 gäster i de 11 bekväma hytterna

Läs mer

Resmål: Egypten Liveaboard: Superior Safari: Wrecks & Reefs

Resmål: Egypten Liveaboard: Superior Safari: Wrecks & Reefs Resmål: Egypten Liveaboard: Superior Safari: Wrecks & Reefs Superior Superior är en 36 m lång båt som har plats för 24 gäster i tolv stycken dubbelhytter med enkelsängar och eget badrum. Naturligtvis finns

Läs mer

BIOLOGISK MÅNGFALD WOBBEGONG HAJEN KORALLER EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ 2017 EXPEDITION

BIOLOGISK MÅNGFALD WOBBEGONG HAJEN KORALLER EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ 2017 EXPEDITION BIOLOGISK MÅNGFALD WOBBEGONG HAJEN KORALLER EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ 2017 EXPEDITION RAJA AMPAT UNDERBARA RAJA AMPAT. Mycket få platser kan konkurrera med Raja Ampat's enastående miljöer, undervattensgrottor,

Läs mer

Härliga Sydindien kultur och solsemester i Kerala

Härliga Sydindien kultur och solsemester i Kerala Härliga Sydindien kultur och solsemester i Kerala Upplev safari, Keralas backwaters och Cochins kolonialhistoria, samt 4 dagars sol- och badsemester på paradisiska stränder - med svensk reseledare, 11

Läs mer

Ecuador och Galápagos

Ecuador och Galápagos Ecuador och Galápagos Resdatum 2015 26 november-9 december 2016 3-18 mars, 17 november-2 december Efter varje dag framgår vilket hotell samt vilka måltider som är inkluderade i resans pris. Transfers och

Läs mer

Friskis&Svettis Training Camp 5-12 nov La Manga Club, Spanien

Friskis&Svettis Training Camp 5-12 nov La Manga Club, Spanien Friskis&Svettis Training Camp 5-12 nov La Manga Club, Spanien För att skapa energi i mörka november och hålla träningslusten vid liv, bjuder vi nu in dig som är medlem i Friskis&Svettis Kalmar till en

Läs mer

UPPLEV SOMMAREN I THE BIG APPLE. Official logo: full palette: 286 blue 7406 yellow. 2597 purple 7467 turquoise. Atnernate versions: PMS 7467/PMS 7406

UPPLEV SOMMAREN I THE BIG APPLE. Official logo: full palette: 286 blue 7406 yellow. 2597 purple 7467 turquoise. Atnernate versions: PMS 7467/PMS 7406 UPPLEV SOMMAREN I THE BIG APPLE Official logo: full palette: New York Halvmarathon. 14-18 augusti. 286 blue 7406 yellow 2597 purple 7467 turquoise Atnernate versions: Upplev Big Apple Den pulserande, intensiva

Läs mer

Din guide till RCI Points

Din guide till RCI Points Din guide till RCI Points Välkommen till RCI Points Välkommen till RCI Points Innehåll Om RCI 3 Så fungerar points Points i korthet 4 Nu kan du njuta av en hel värld av underbara semestrar tack vare ditt

Läs mer

aktiv i alperna swiss alpine marathon. 18-26 juli 2009.

aktiv i alperna swiss alpine marathon. 18-26 juli 2009. aktiv i alperna swiss alpine marathon. 18-26 juli 2009. Sommarvandring i Alperna En aktiv semester med dagliga vandringar i alpmiljö. Upptäck nya miljöer, vackra vyer, iskalla vattendrag, storslagen natur

Läs mer

världens snabbaste marathonlopp

världens snabbaste marathonlopp världens snabbaste marathonlopp Berlin Marathon. 18 21 september 2009. Världens snabbaste lopp? Världens godaste öl? Vill ni springa en snabb och trevlig höstmara är Berlin det perfekta resmålet.ännu en

Läs mer