COCOS ISLAND Stilla havets hajparadis Storvilt dag & natt Din egen Photo Pro ombord Din egen hajexpert ombord

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "COCOS ISLAND 2014. Stilla havets hajparadis Storvilt dag & natt Din egen Photo Pro ombord Din egen hajexpert ombord"

Transkript

1 Stilla havets hajparadis Storvilt dag & natt Din egen Photo Pro ombord Din egen hajexpert ombord COCOS ISLAND 2014 Medverka i en unik praktbok Costa Ricas mest exklusiva nationalpark Rätt tid, rätt plats och rätt operatör Stilla havets, ja kanske världens, mest omtalade dykdestination Cocos Island väntar på dig. En liten grön ö långt, långt ut i Stilla havet, där filmen Jurassic Park spelades in, erbjuder intensiv big fish action när den är som allra bäst. Det finns mängder av haj, fiskstim, endemiska fiskarter att uppleva samtidigt som du har möjlighet att utvecklas som UV-fotograf. Följ med en av Sveriges mest kända hajexperter, UV-fotograf och marinbiolog på en extraordinär once in a lifetime upplevelse med Exposure Expeditions!

2 Hajar, rockor och massor av fisk! Utanför Costa Ricas stillahavskust, långt bort från torra land, ligger den sägenomspunna ön Cocos Island. En plats som många dykare talar om som en ouppnåelig dröm, en overklig hägring. Nu finns chansen att följa med oss och besöka Cocos i verkligheten och uppleva ett undervattensliv som är i absolut världsklass. Ön är känd för sin stora population av hajar och rockor men har även ett undervattenlandskap som formligen badar i gigantiska fiskstim. Mest kända är Cocos hammarhajar som ibland sveper förbi i enorma stim över legendariska dykplatser som Alcyone (döpt av Jaques-Yves Cousteau) och Punta Maria. Men det finns mycket mer än Cocos fascinerande hammarhajar att upptäcka. Allt från delfiner och sköldpaddor till ett helt unikt nattdyk vid Manuelita Garden bland hundratals jagande vitfenade revhajar. Manuelita Garden är på många ställen rankat som världens bästa nattdyk och det är ett dyk med stort D som ni kommer att minnas resten av livet. Både Galapagoshaj och silkeshaj är en vanlig syn precis som stora marmorerade stingrockor och fläckiga örnrockor som ganska ofta rör sig i lösa grupper. Till och med den största rockan av dem alla, mantan, är en regelbunden besökare. Följ länkarna nedan för att få en känsla om vad som finns att uppleva kring Cocos Island: Boken från Exposure Expeditions Cocos 2011 Howard Hall with a RED camera

3 Dykdestination Cocos Island Cocos Island (Isla del Coco) är en grön ö i Stilla havet utanför Costa Rica västra kust och är en av landets mest spektakulära nationalparker. Ön har en areal på 24 km² och nationalparken består i stort sett av en enda ö med några få tillhörande småöar. En liten ö omgiven av djupt och strömmande vatten med anseendet att vara en av världens mest spektakulära dykplatser. En storviltsdestination berömd för hammarhaj, valhaj, delfiner och rockor men också alla speciella fiskarter, endemiska arter, som bara finns just där. Den kanske mest berömda är den besynnerliga Cocos rosy lipped batfish. Det extremt fuktiga klimatet gör att Cocos ovan ytan är annorlunda jämfört med andra stora öar i den här delen av Stilla havet som Galapagos, Malpelo, Coiba och Socorro blev Cocos Island utsedd av UNESCO till ett av världsarv och 2002 utökades världsarvsområdet med en marin zon på ytterligare 2000 km². De enda som har tillåtelse att bo på Cocos Island är Costa Ricanska parkvakter. Turister och personal från live-aboardbåtar får gå i land med tillstånd av parvakterna men tillåts inte campa, bo eller plocka med sig något från ön. Ön har flera sägner om att vara en skattkammarö och över 300 expeditioner har genom åren letat efter guldskatter på ön. Din Cocos resa Cocos är ett dykområde där i princip vad som helst kan dyka upp när som helst, en stor valhaj, snabbsimmande segelfiskar runt ett sardinklot, en majestätisk marlin eller varför inte en skönsjungande knölval. Det är dock viktigt att förstå att när det gäller vilda djur finns inga garantier, men som sagt chanserna är inte bara goda utan snarare fantastiska för att något oväntat dyker upp.

4 Cocos ligger utslängt långt ut i salta Stilla havet från Costa Ricas västra kust. Det är en lång båtresa dit från fastlandet och en 10 dagars live-aboard resa erbjuder 7,5 actionfyllda dykdagar. Det finns två distinkta Cocos säsonger, den torra och den regniga. Alla är överens om att det är mest spektakulärt att dyka runt Cocos under regnperioden som sträcker sig från maj till december. Det finns hammarhaj året runt men under regnsäsongen är bästa tiden att få se de massiva hammarhajsstimmen. Vattentemperaturen varierar mellan 23 och 30 grader över året. 5 mm tjock hel neoprendräkt är att se som ett minimum, gärna 7 mm, och huvan skall med. Ovan ytan är det bara att njuta då temperaturen är behaglig och pendlar mellan 20 och 33 grader. Vi har valt att åka i september för att optimera bra väder, mycket action och goda chanser till bra sikt.

5 Absolut top-notch Under resan kommer du att ha gott om tid att uppleva dykning i absolut världsklass och för intresserade finns möjligheten att utvecklas som undervattensfotografer då ni har er egen photo proffessional från Sverige ombord. Resans fokus är på undervattenfotografering för både nybörjare och entusiaster. Det är självklart att även icke fotograferande dykare välkomna. En liveaboard är den enda möjligheten att få uppleva den unika dykningen som Cocos Island erbjuder och med lite tur har ni möjlighet att både se och fotografera stora fiskar som valhaj, manta, delfiner, stim av hammarhaj men de är bara en liten del av det fiskoch djurliv som finns runt denna Stilla havet-oas för dykare.

6 Medverka i din egen praktbok! Efter resan erbjuds alla gäster ombord att bidra med sina egna bilder till vår gemensanna praktbok. Dina bästa bilder skapar tillsammans med de andra gästernas och Klas bilder en vacker Cocos bok som berättar historien om Cocos Island och er expedition. Samtliga deltagare får ett exemplar av boken (ingår i resans pris). Det finns möjlighet att beställa fler böcker om du vill. Boken kommer att beskriva de upplevelser och det marina liv ni möter och blir ett minne för livet. Exempel på praktböcker från tidigare expeditioner här! (Klicka på valfri bok och ni kan även bläddra i dem på skärmen) Fotoworkshop med Klas Malmberg Det kommer att finnas massor av möjligheter att ta spektakulära bilder och ert eget fotoproffs Klas Malmberg briefar er under resans gång och lämnar feedback på era bilder om ni så önskar. Redan innan avfärd får ni ett utskick om vad som är bra att ha med så att ni kommer väl förberedda till ert stora dykäventyr. Ni har också möjlighet att bolla specifika frågor med Klas inför resan. Under resans gång coachas ni från första hopsättningen av UV-kameran till nedpackning av blixtarna. Tre föreläsningar kommer att hållas ombord som handlar om Det marina livet kring Cocos, Val av linser och komposition och såklart Haj och rockdykning vilket ökar era möjligheter avsevärt att komma hem med fantastiska bilder från Cocos. Vem är Klas Malmberg? Det är Klas stora passion och kunskap om hajar och rockor som gör honom som klippt och skuren att ta med er till Stilla havets hajparadis. Klas är en aktiv föredragshållare där favoritämnen är hajar, rockor, nakensnäckor och hur man finner och fotograferar udda djur. Han har varit värd för dyksafarin under ett decennium till olika resmål världen över och Klas tycker verkligen det är kul att lära ut hur er hur man på bästa sätt dyker med hajar och rockor.

7 Klas har vunnit utmärkelser såväl nationellt som internationellt och har representerat Sverige i världsmästerskap i undervattensfotografering. Hans bilder har publicerats i flertalet magasin och han är en flitig skribent i dyktidningar. Klas är även en stolt medlem i Naturfotograferna/N som är en del av International Federation Wildlife Photography, IFWP. Till vardags arbetar Klas som pedagog, marinbiolog och yrkesdykare på Universeum Science center i Göteborg, där han bland annat sköter om de olika djur som lever i akvarierna. Klas är också PADI IDC Staff Instructor och har arbetat aktivt inom PADI s utbildningssystem i 20 år och loggat mer än dyk över hela världen Vill du ha mer information Exposure Expeditions Ring Scuba Supply eller maila här Expeditionsledare Klas Malmberg maila här Wind Dancer liveaboard - hemsida All tom UV-foto Scuba Supply - hemsida P & H Travel & Dive AB - hemsida Researrangör P&H Travel & Dive AB erbjuder dykresor för Dig som söker lite annorlunda och exotiska resmål och med skräddarsydda upplägg anpassat efter dina önskemål. PH Travel är väl förtrogna med dykning runt hela jorden bästa säsonger och när olika happenings i djurvärlden inträffar. Utöver deras djuplodande kunskap kan de nästan alltid erbjuda bättre flygpriser än någon annan. PH Travel har många års erfarenhet både som dykinstruktörer, fotografer, dykresenärer och dykrese-säljare och Per Lagerberg finns alltid tillhands på kontaktinfo nedan för att räta ut era eventuella frågetecken. +46 (0) [Skype] Phtravel Maila PH Travel PH Travels hemsida

8 Betalning och övrig reseinformation Liveaboard Cocos Island Avresa 25 september 2014 Preliminärt SEK exklusive flygskatter Följande ingår Flyg i lägsta prisklass med SAS/United Airlines från Stockholm, Oslo eller Köpenhamn via Newark * Alla transfers mellan flygplats, hotell och liveaboard båt 3 (2+1) nätter på Best Western Irazu Hotel (del i dubbelrum, inklusive frukost) 10 nätters liveaboard på Wind Dancer (del i deluxe dubbelhytt) Dykning i 7,5 dagar inklusive tank 12 liter, vikter, viktbälte, guider (Dykning med rebreather är tyvärr inte möjligt under resan) All inclusive ombord, även lokalt öl och vin Innan resan bollplank Fotoworkshop och coachning med Klas Malmberg ombord En högklassig praktbok med bilder som minne av resan Tillval liveaboard Upgrade till Owners suite SEK (2 platser) Upgrade till Master suite SEK (4 platser) Tillkommer (innan avresa) Flygskatter (i oktober 2012 cirka SEK) *** Marinparksavgift Cocos Island om 245 USD **** Visum för USA (ESTA). Resenären söker detta själv direkt på internet (Obligatoriskt för att kunna flyga via USA) Eventuell förlängning av resan på egen hand är möjlig. OBS! Flygpriset kan justeras beroende på tillgång till platser. Önskemål om andra flygvägar eller flygbolag går också att lösa mot eventuellt tillägg beroende på tillgängligt pris. Priset är baserat på i oktober 2012 tillgängliga valutakurser och flygpriser för hösten 2013 i lägsta prisklass med SAS / United Airlines. Priset kommer att kunna fastställas då flygpriser för 2014 blir tillgängliga * Avresa från Stockholm, Oslo eller Köpenhamn. Göteborg, Helsingfors eller andra avreseorter mot eventuellt tillägg. * Priset kommer att korrigeras vid slutfakturering. Vi reserverar oss för eventuella prisförändringar på grund av valutakursförändringar och utländska operatörers såväl som flygbolags justeringar av aktuella prislistor och tillgång till flygstolar i lägsta prisklass. Endast slutbetalt arrangemang där färdhandlingar ställts ut garanterar ett fast pris. Anmälan Handpenning/deposition om SEK, (del av resans totala pris) betalas inom 10 dagar från anmälan. Anmälningsavgiften är inte återbetalningsbar. Slutbetalning sker 90 dagar före avresa eller tidigare om resenären så önskar. Avbokningsavgift om SEK debiteras extra vid avbokning mindre än 180 dagar (25 mars) innan avresa. Anmälan efter 25 mars 2014 betalas med SEK i deposition Rekommendation avseende flyg Vi rekommenderar dig att boka och betala flygbiljetten så snart som möjligt och för dig som vill

9 förlänga programmet fundera ut det i god tid för att betala biljetten. Tidigast runt mitten av november 2013 går det att boka och betala biljetterna. Flygpriserna stiger normalt ju senare du bokar och betalar. En ökning med upp till SEK är inte onormalt vid sen bokning. *** Flygskatterna ändras dagligen och höjs generellt ju närmare avresa du kommer. Det är alltså ytterligare anledning till att det ofta är fördelaktigt att köpa flygbiljett i ett tidigt skede. **** Marinparksavgifterna är inkluderade i priset med i oktober 2012 gällande pris (245 USD). Avgiften justeras om marinparksavgiften höjs innan vår avresa. Bagage Det är varje resenärs eget ansvar att kontrollera, vid var tid gällande, regler för incheckat bagage, respektive handbagage för respektive flygbolag. Observera att olika regler kan gälla om man har anslutningsflyg med andra flygbolag än de ovan angivna. PH Travel kan inte påverka flygbolagens regler för bagage och kan inte heller boka extra bagage, sportutrustning, dykutrustning eller liknande. Extra vikt bokas av varje enskild resenär och kan göras när biljetten är betald via direkt kontakt med flygbolagen via hemsidor eller telefon. PH Travel har på sin hemsida länkar till de olika flygbolagens internetsidor om bagageregler: Länk Läs även för ytterligare information om bagage och andra villkor som rör din resa.

Hajar & orörda korallrev

Hajar & orörda korallrev Hajar & orörda korallrev Jardines de la Reina, Kuba [22 nov - 2 dec 2012] Karibisk revhaj i Drottningens trädgårdar Följ med till Jardines de la Reina med hajexperten Klas Malmberg till en plats där det

Läs mer

OPERATION HAIL STONE

OPERATION HAIL STONE Sida 1 OPERATION HAIL STONE THE WRECKS OF TRUUK LAGOON Chuuk 9 22 november 2015 Sida 2 VÄRLDENS BÄSTA VRAKDYKNING? De som är intresserade av vrakdykning behöver kanske ingen närmare presentation av vraken

Läs mer

Röda Havet Daedalus & St Johns Reef 27 juli - 4 augusti

Röda Havet Daedalus & St Johns Reef 27 juli - 4 augusti Röda Havet 2018 Daedalus & St Johns Reef 27 juli - 4 augusti Häng med på Liveaboard till Röda Havet 2018! Tillsammans med Dykhuset och P & H Travel & Dive arrangerar vi dykresa till de spektakulära dykplatserna

Läs mer

Revillagigedo Islands

Revillagigedo Islands Revillagigedo Islands Den 30 november, klockan 09.00 lä4ar Nau7lus Explorer ankar för a4 ta oss de 400 kilometrarna från Cabo San Lucas i Mexico i sydvästlig riktning ut i S7lla Havet. EJer cirka e4 dygn

Läs mer

Kon-tiki Resor. Costa Rica

Kon-tiki Resor. Costa Rica Costa Rica Efter varje dag framgår i kursiv stil vilket hotell och vilka måltider som ingår i resans pris. Transfers, transporter och utflykter genomförs i internationella grupper, med engelsktalande guider

Läs mer

La Manga Training Camp

La Manga Training Camp TUFFA TRÄNINGSPASS SOL RELAX GOD MAT SPANIEN - 21-28 SEPTEMBER, 2016 La Manga Training Camp Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare både

Läs mer

TUFFA TRÄNINGSPASS SOL GOD MAT MARBELLA SPANIEN - APRIL 2016

TUFFA TRÄNINGSPASS SOL GOD MAT MARBELLA SPANIEN - APRIL 2016 Toughest OCR camp TUFFA TRÄNINGSPASS SOL GOD MAT MARBELLA SPANIEN - APRIL 2016 Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare både fysiskt och

Läs mer

CrossFit Camp DUBBLA TRÄNINGSPASS STRAND RELAX GOD MAT SPANIEN - OKTOBER 2015. Glädje - Gemenskap - Inspiration

CrossFit Camp DUBBLA TRÄNINGSPASS STRAND RELAX GOD MAT SPANIEN - OKTOBER 2015. Glädje - Gemenskap - Inspiration CrossFit Camp DUBBLA TRÄNINGSPASS STRAND RELAX GOD MAT SPANIEN - OKTOBER 2015 Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare både fysiskt och

Läs mer

W-dyk åker till Indonesien i mars 2015!

W-dyk åker till Indonesien i mars 2015! W-dyk åker till Indonesien i mars 2015! Selamat datang! Välkommen! följ med i mars och upplev den tropiska dykningen i Indonesien och då närmare bestämt ön Sulawesis norra del kring staden Manado och Bunaken

Läs mer

Vandring på Maria Island

Vandring på Maria Island Vandring på Maria Island Den tasmanska naturen är något helt speciellt och upplevs allra bäst på plats i någon av nationalparkerna. Önskar ni några avkopplande dagar omgivna av en natur i en klass för

Läs mer

Det är stort, det är mycket, det är magiskt! This is it!

Det är stort, det är mycket, det är magiskt! This is it! Det är stort, det är mycket, det är magiskt! Från det ena fantastiska dykstället till det andra går resan. Redan efter första dyket var tanken kan det bli bättre och ja det blev det. Efter våra dyk på

Läs mer

MÅ-BRA-RESA FÖR HELHETEN NERJA maj, 2018

MÅ-BRA-RESA FÖR HELHETEN NERJA maj, 2018 MÅ-BRA-RESA FÖR HELHETEN NERJA 16 20 maj, 2018 En resa som vänder sig till dig som vill må bra från insidan och ut. En liten grupp på 14 deltagare reser tillsammans med Helena Hellström och Annette Gadd

Läs mer

Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson

Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson 24-29 oktober 2015 Längtar du efter nya intryck, tid för eftertanke och gemenskap med likasinnade? Följ med oss till Marocko i höst! Den här gången är vårt fokus

Läs mer

La Manga Training Camp

La Manga Training Camp TUFFA TRÄNINGSPASS SOL RELAX GOD MAT SPANIEN - 28 APRIL - 5 MAJ, 2016 La Manga Training Camp Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare både

Läs mer

NHL Live! Hockeyresa, Los Angeles 14 > 20 mars 2016

NHL Live! Hockeyresa, Los Angeles 14 > 20 mars 2016 NHL Live! Hockeyresa, Los Angeles 14 > 20 mars 2016 Häng med till Kalifornien, flyg nonstop med SAS från Arlanda, se 3 NHL matcher med bl.a Henke Lundqvist och hans Rangers och träffa Sollentunakillen

Läs mer

Hem Galleri. Turer Om Densils Travels. Med många års yrkeserfarenhet erbjuder Densil Fernando ett unikt utbud av turer och utflykter på Sri Lanka.

Hem Galleri. Turer Om Densils Travels. Med många års yrkeserfarenhet erbjuder Densil Fernando ett unikt utbud av turer och utflykter på Sri Lanka. Hem Galleri Turer Om Densils Travels Tjänster Kontakt Densils Travels Turer med fantastiska upplevelser på Sri Lanka Med många års yrkeserfarenhet erbjuder Densil Fernando ett unikt utbud av turer och

Läs mer

KROATIEN 26 september 1 oktober, 2015

KROATIEN 26 september 1 oktober, 2015 KROATIEN 26 september 1 oktober, 2015 Följ med på en resa där ni upplever Kroatiens historia och kultur. Vi färdas bekvämt runt i egen buss och besöker städerna Makarska, Trogir, Split, Zadar, Sibenik

Läs mer

Vardagsgolfarna till Albarella Golf Club, Italien 22-29 april 2009,

Vardagsgolfarna till Albarella Golf Club, Italien 22-29 april 2009, Vardagsgolfarna till Albarella Golf Club, Italien 22-29 april 2009, Flyg: Med Ryan Air från Skavsta flygplats (Nyköping) 22/4 Skavsta Treviso 17.25-19.50 29/4 Treviso Skavsta 20.15-22.45 Pris och plats

Läs mer

Marbella Training Camp

Marbella Training Camp Marbella Training Camp TUFFA TRÄNINGSPASS STRANDLIV RELAX GOD MAT SPANIEN - 25 OKTOBER - 1 NOVEMBER, 2016 Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du ska komma hem som dig själv men

Läs mer

Konstresa Venedig aug 2019

Konstresa Venedig aug 2019 Namn: Venedig Professionell Antal: Ca 10-24 personer Resmål: Venedig Datum: Guide: Martin Schibli Venedig En resa till alla som arbetat med konst och kultur i stora eller små organisationer. Den 58:e Venedigbiennalen

Läs mer

Kryssning till Lizard Island

Kryssning till Lizard Island Kryssning till Lizard Island På denna kryssning får ni chans att uppleva världens största rev, Stora Barriärrevet, som ligger längs med s norra östkust. Kryssningen är med lyxiga Coral Expeditions. Under

Läs mer

HOCKEYWEEKEND I NEW YORK

HOCKEYWEEKEND I NEW YORK HOCKEYWEEKEND I NEW YORK Upplev 2 NHL-matcher under samma hockey-weekend: New York Rangers - Chicago Blackhawks, 27/2 kl 19:00 I Madison Square Garden New York Islanders - New Jersey Devils, 1/3 kl 13:00

Läs mer

Barcelona Training Camp

Barcelona Training Camp TUFFA TRÄNINGSPASS SOL RELAX GOD MAT BARCELONA - SPANIEN - 14-18 MAJ, 2016 Barcelona Training Camp Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare

Läs mer

Manual Bokningar i BIG Business Online (BBO)

Manual Bokningar i BIG Business Online (BBO) Manual Bokningar i BIG Business Online (BBO) Börja med att logga in genom ditt användarnamn och lösenord. Första gången du loggar in så hamnar du på startsidan, som då ser ut som nedan. Efter att du uppdaterat

Läs mer

Formel 1 resor till Spanien & Barcelona guide för resan

Formel 1 resor till Spanien & Barcelona guide för resan Formel 1 resor till Spanien & Barcelona guide för resan 2015 05 29 Inga kommentarer Guide för Formel 1 resor till Spanien & Barcelona Om du inte har varit på Formel 1 resa till Spanien & Barcelona kommer

Läs mer

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 Alla ryttares och hästälskares dröm besannas på denna resa Galoppera i vattenbrynet omgiven av vita stränder och turkosa dyningar som rullar in. Detta

Läs mer

KONFERENS BLAND HAJAR, SARDINER OCH DELFINER

KONFERENS BLAND HAJAR, SARDINER OCH DELFINER KONFERENS BLAND HAJAR, SARDINER OCH DELFINER Tänk att få tillbringa sin konferens tillsammans med hajar, delfiner och valar i deras territorium. På Mboyti Riverlodge i Sydafrika är det möjligt. AV:Sara

Läs mer

Indonesien Norra Sulawesi Kombination Bangka & Lembeh

Indonesien Norra Sulawesi Kombination Bangka & Lembeh Indonesien Norra Sulawesi Kombination Bangka & Lembeh Sida 1/3 Färggranna korallrev, spektakulära väggdyk, sällsynta fiskararter och underbar natur gör norra Sulawesi till en drömdestination. Med ett unikt

Läs mer

PT on the Run to Spain

PT on the Run to Spain TRÄNING SOL RELAX GOD MAT COSTA DE VALENCIA, SPANIEN - 2016 Training Camp Spanien 15-22 SEPTEMBER 2016 Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Målsättningen är att du ska komma hem

Läs mer

GALAPAGOS 2017 EXPEDITION. Capture life HAMMARHAJ HAVSLEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ

GALAPAGOS 2017 EXPEDITION. Capture life HAMMARHAJ HAVSLEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ HAMMARHAJ HAVSLEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ 2017 EXPEDITION GALAPAGOS MAGISKA GALAPAGOS. Valhaj, stora hammarhajstim, lekande sjölejon, nyfikna havsköldpaddor, mantor,

Läs mer

LIVEABOARD MV Nouarn, Wrecks & Reefs. Robban

LIVEABOARD MV Nouarn, Wrecks & Reefs. Robban Robban LIVEABOARD MV Nouarn, Wrecks & Reefs Semestra ute till havs i Röda Havet. Allt från små färggranna revfiskar till bjässar som hajar, mantor, dugonger, majestätiska valhajar. Dessutom spännande vrak

Läs mer