UPPGIFTER (FÖRSKOLAN, KLASSERNA 1 3): DEN STAMMANDE DÖDSKALLEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "UPPGIFTER (FÖRSKOLAN, KLASSERNA 1 3): DEN STAMMANDE DÖDSKALLEN"

Transkript

1 UPPGIFTER (FÖRSKOLAN, KLASSERNA 1 3): DEN STAMMANDE DÖDSKALLEN Tiina Hautala: Den stammande dödskallen ett äventyr i skärgården (Haamu 2015) Illustrationer: Suvi Kari Översättning: Yvonne Hoffman Boken är en fristående fortsättning i Tiina Hautalas skärgårdsäventyrsserie. I serien har tidigare utkommit Jättens fotspår (Österbottens hantverk 2012) och Spöket på Kummelgrund (Österbottens hantverk 2014). Samtliga böcker innehåller uppgifter, lekar och pyssel som stöd till berättelsen. Uppgifterna i detta läropaket är utplockade bland bokens uppgifter och gäller bildkonst och modersmål. Både boken och uppgifterna finns både på finska och på svenska, så läropaketet passar också mycket bra för språkbadsgrupper. För vilka åldrar är texterna och uppgifterna lämpade? Boken riktar sig till barn och lämpar sig för daghemsbarn och elever i grundskolans lägre klasser. För skolelever finns det gott om material i boken som kan integreras i till exempel undervisningen i svenska, bildkonst samt miljö och natur. Bokens händelser utspelar sig i Kvarkens världsarvsskärgård, som är ett av Unescos världsarvsobjekt. Läropaketet får fritt användas i undervisningsändamål. Om du vill beställa materialet ska du kontakta lärocentret i din egen region eller ditt skolbibliotek. Haamus produktion säljs förutom av förlaget också av bl.a. Porvoon kirjakeskus (tilaukset@kirjakeskus.fi), Kirjavälitys Oy (koulut@kirjavalitys.fi) och BTJ (koulukirjat@btj.fi). Lärouppgifterna i början av läropaketet är gjorda av FM, modersmålslärare Jaana Ala-Huissi och pysseluppgifterna i slutet av läropaketet är direkt ur boken. För mer information: info@aaveet.com.

2

3 Sök efter sjörövarvisor och lär er att sjunga dem eller skriv egna visor. Gör tillsammans en lista på saker, som man behöver på en utflykt. Utflyktsmeny: rita eller skriv en lista med mat. Gör sjörövarens matsäck. Samla växter och lär er känna igen dem. Rita modell av växterna. Man kan också torka växterna och göra tavlor av dem. Vilka växter kan användas till läkemedel/mat/färgning? Gör ett väggblad! Leta efter sprängticka i naturen och information om vad det har använts till. Finns det får i närheten? Lär känna får på riktigt eller på bild. Tova ull, rita får. Ta reda på var Eiffeltornet ligger och hur det ser ut. Vilka andra berömda torn finns det? Bygg nya torn och fyrar av toapappersrullar. Ledtrådarna är skrivna med poetiskt språk. Gör en kort berättelse, där alla bokstäver börjar på samma bokstav. En berättelse kan också vara muntlig, så att varje deltagare säger ett ord åt gången och nästa deltagare fortsätter berättelsen. Hitta på en berättelse om hur man förr i tiden förde ut fåren till skären om våren. Sök på kartan efter Kvarken och Valsörarna, som fungerat som inspiration för Båkholmen i boken. Rita kartor över Finland, er hemort eller varför inte hela världen. En rolig uppgift är att rita en låtsaskarta över världen. Gör ett spelbräde av Sagas och Veikkos äventyr. Till spelets etapper kan man lägga olika uppgifter, till exempel pyssel från boken. Boken fungerar också som processdrama, så att ledaren/läraren läser högt en del av texten och stannar upp vid varje uppgift. Uppgifterna i boken kan också bytas ut med egna, till exempel kan man i stället för pargissningsleken i boken fråga om/lära ut lekramsor och i bygguppgiften kan man byta ut fyrens stickor mot pappersrullar eller teckningar. Det lönar sig att tillämpa uppgifterna modigt.

4 Gör så att ett vanligt papper ser gammalt ut och skriv ett hemligt meddelande. Ta fram en ugnsplåt där det ryms ett papper. Häll kaffe eller te över det och luta plåten tills pappret har fått lämplig färg. Du kan göra flera samtidigt. Gör på samma sätt om du vill ha ett gammaldags kuvert till ditt meddelande. Lyft pappret, låt det rinna av och låt det torka på en tidning. Följande dag borde pappret vara torrt och lite buckligt. Du får pappret att verka ännu äldre genom att riva kanterna. Nu kan du skriva ditt meddelande. Meddelandet kan vara en grattishälsning eller ett kärleksbrev som du skriver i gammaldags stil. Skriv med svart kulspetspenna eller med en tunn kalligrafipenna, som du får i en bokhandel. DU BEHÖVER: Kallt kaffe eller te, vitt papper, kuvert, lämpligt kärl, svart kulspetspenna eller kalligrafipenna.

5 En skeletthand är ett spännande pyssel och resultatet blir ett så fint konstverk att man kan rama in det och hänga det på väggen. Roligast är det att göra skeletthänder när man är många. Med vänner, syskon eller hela familjen kan man jämföra storlek och form på händerna. Rita handens konturer t ex med silvertusch, ljus färgpenna eller vaxkrita på mörk kartong. Börja rita underarmen just under armbågen. Limma bomullspinnar innanför underarmskonturerna och ut längs varje finger. DU BEHÖVER: Mörk kartong (t ex blå, grå, svart), silvertusch, ljus färgpenna eller vaxkrita, bomullspinnar och lim.

6 Bestäm hur stort benranglet ska vara och rita skelettdelarna på ett papper. Gör en egen figur eller kopiera en bild. Klipp ut delarna och rita konturerna på en stadigare papp. Limma pappersdelarna på pappen och jämna dem med sax, om det behövs. Stansa hål och foga ihop dem med hobbynitar, så löst att skelettdelarna kan röra sig. Stick hål med en nål för trådar och gör ett hål för ett upphängningssnöre. Knyt en tråd mellan armarna och en annan mellan benen. Fäst till sist ett dragsnöre först i mitten av armtråden, sedan i bentråden. Lämna en tillräckligt lång ända att dra i. Knyt en ögla i ändan eller trä en pärla i den. Pröva hur den fungerar och rätta till det som behövs. TIPS: Klipp delarna av mörk kartong (t ex blå, grå, svart) och rita benen med självlysande eller silvertusch. DU BEHÖVER: Papper, papp, papperslim, svart (eller silver/självlysande) tusch, sax, stoppnål eller hålstans, 4 hobbynitar, tråd.

7 I den här leken ska var och en i tur och ordning med förbundna ögon ur minnet försöka placera en fårsvans på rätt ställe. Den som får svansen närmast rätt ställe vinner. Rita ett får på ett stort papper, men lämna bort svansen och sätt ett kryss på det stället där den ska vara fäst. Rita på ett annat papper en fårsvans och klipp ut den. Ännu bättre känns det om du limmar fåret och svansen på papp och klipper ut. Häng upp bilden av fåret på en vägg eller en skåpdörr t ex med målartejp och placera en bit blå häftmassa bakom bilden av svansen. Ha färdigt ett pris med fårmotiv till segraren, kanske ett garnnystan av äkta fårull. TIPS: Du kan återanvända presentpapper, papper från blombutiker eller andra papper där baksidan är tom. DU BEHÖVER: Papper, sax, tusch eller någon annan penna, papp (om det finns), målartejp, häftmassa, en scarf.

8 Klipp fyrkantiga pappersbitar ur gamla veckotidningar. Du kan redan nu välja ytor med mycket rött. Rulla dem till små trollstavar. Redan av en enda kon kan du göra en liten fyr, men den kan också vara en del av en större. Genom att foga ihop koner kan du göra fyren så stor som du vill. Gör till slut en kon av mindre, vita eller gula pappersbitar. Det blir fyrljuset. DU BEHÖVER: Sax, tidskrifter, som är på väg att slängas och ur dem pappersbitar i samma storlek (t ex 10 x 15 cm, eller för den liksidiga modellen 10 x 10 cm), tejp. 1. Rulla med hjälp av en penna små trollstavar som du tejpar ihop i bägge ändorna. Till en kon behövs sex trollstavar, tre korta och tre långa 2. Gör först en triangel av tre kortare trollstavar. Tejpa ihop dem så att man kan se stavarnas öppningar. 3. Gör en kon av triangeln genom att tejpa tre längre trollstavar till. Låt igen öppningarna synas. Nu har du en liten fyr eller en byggdel till en större. 4. När du vill foga ihop byggdelar ska du först tejpa dem i rak linje med varandra lodrätt, sedan vågrätt. Först när du har dem som du önskar, kan du förstärka fogarna med extra tejp. 5. Gör sedan en liten gul kon och fäst den högst uppe. Till slut kan du, om du så vill, klä över utsidan av fyren med vackert papper, klippt ur en tidning eller självmålat. Välj en klar färg för toppen, fyrljuset.

9

Girlang med tygblommor

Girlang med tygblommor Girlang med tygblommor Det finns ofta lådvis av tygblommor på loppiset. Köp loss en låda av dem och gör girlanger, eller varför inte kransar att ha i håret. ett gäng tygblommor snöre eller tråd eventuellt

Läs mer

Inspirationshäfte Vinter Härliga och roliga tips för dig och ditt kreativa barn

Inspirationshäfte Vinter Härliga och roliga tips för dig och ditt kreativa barn Inspirationshäfte Vinter Härliga och roliga tips för dig och ditt kreativa barn Snögubbe Flaska 1. Gör en stor boll av leran (storleken beroende på flaskhalsens storlek). 2. Ta av korken och tryck på bollen

Läs mer

Färglära. Såhär är arbetet med färglära upplagt:

Färglära. Såhär är arbetet med färglära upplagt: Färglära Först gjorde jag ett häfte av de sex första sidorna inklusive framsidan. Jag skrev ut framsidan på ett färgat papper. Om du har färgskrivare behövs inte det. Sedan fick varje elev ett häfte. Vid

Läs mer

Påskpyssel. Roliga tips för dig och ditt kreativa barn. Colorona är en del av

Påskpyssel. Roliga tips för dig och ditt kreativa barn. Colorona är en del av Påskpyssel Roliga tips för dig och ditt kreativa barn Colorona är en del av Påskbild med handavtryck 1. Tryck din hand mot Giant Washable inkpad och sedan mot det vita pappret. 2. Gör samma sak med tummen,

Läs mer

Uppgift 1 Mönstret Tid: 1 timme (kl )

Uppgift 1 Mönstret Tid: 1 timme (kl ) Uppgift 1 Mönstret Tid: 1 timme (kl. 9.15 10.15) I den här uppgiften ska du teckna eller måla ett mönster. Välj ett av de verktyg som du har tagit med dig till provet, till exempel en sax eller en penna.

Läs mer

balja ett stort kärl av metall eller plast som man t.ex. diskar eller tvättar i bank ett företag där man t.ex. kan låna pengar eller spara pengar

balja ett stort kärl av metall eller plast som man t.ex. diskar eller tvättar i bank ett företag där man t.ex. kan låna pengar eller spara pengar TUMBA BRUK anlägga börja bygga något anonym som inte talar om sitt namn ark ett blad av papper balja ett stort kärl av metall eller plast som man t.ex. diskar eller tvättar i bank ett företag där man t.ex.

Läs mer

Inspirationshäfte. Härliga och roliga tips för dig och ditt kreativa barn. Colorona är en del av

Inspirationshäfte. Härliga och roliga tips för dig och ditt kreativa barn. Colorona är en del av Inspirationshäfte Härliga och roliga tips för dig och ditt kreativa barn Colorona är en del av ROLIGA RAMAR PAPP-PYSSEL MÅLA PÅ KLÄDER SÖTA SMYCKEN HÄFTIGA HANDAVTRYCK FINURLIGA FIGURER PILLIGT PYSSEL

Läs mer

ARKITEKTPROVET 2015 PROVDAGARNA

ARKITEKTPROVET 2015 PROVDAGARNA dag 1 träd, gräs och stenar uppgift 1 (tre deluppgifter) a) karaktär Teckna av lövet du har plockat till dig i provlokalen. Du kan välja att teckna av hela lövet eller endast en del av det. Gör en medveten

Läs mer

UNDERVISNINGSMATERIAL

UNDERVISNINGSMATERIAL UNDERVISNINGSMATERIAL ARBETSUPPGIFTER UNDERVISNINGSMATERIAL 3: UPPTÄCKTEN Berättelse del 1: Uppgift 1: Det sista vykortet Vackrare horisont Berättelse del 2: Uppgift 2: Uppgift 3: Upptäckten Snurra på

Läs mer

INSPIRATIONSHÄFTE POMPOMPYSSEL 2015 POMPOMPYSSEL! Skapa med Coloronas tillbehör pompoms, piprensare och ögon COLORONA ÄR EN DEL AV RAHMQVISTGRUPPEN

INSPIRATIONSHÄFTE POMPOMPYSSEL 2015 POMPOMPYSSEL! Skapa med Coloronas tillbehör pompoms, piprensare och ögon COLORONA ÄR EN DEL AV RAHMQVISTGRUPPEN POMPOMPYSSEL! Skapa med Coloronas tillbehör pompoms, piprensare och ögon COLORONA ÄR EN DEL AV RAHMQVISTGRUPPEN Nallen Tandpetare (bryt av de vassa ändarna) 1. Placera en limklick på en stor pompom, stick

Läs mer

Roliga runda paket. Det här behöver du:

Roliga runda paket. Det här behöver du: Flera f ina inslagningstips Roliga runda paket Det här behöver du: Scotch tejp för presentinslagning Ett papper, ca 50 x 50 cm Sidenband, ca 3 cm brett En flaska (t ex vin, olivolja eller ett blockljus)

Läs mer

SKAPA MED TOARULLAR! INSPIRATIONSHÄFTE, TOARULLAR DEL 2. Del 2. Härliga och roliga tips för dig och ditt kreativa barn.

SKAPA MED TOARULLAR! INSPIRATIONSHÄFTE, TOARULLAR DEL 2. Del 2. Härliga och roliga tips för dig och ditt kreativa barn. INSPIRATIONSHÄFTE, TOARULLAR DEL 2 SKAPA MED TOARULLAR! Del 2. Härliga och roliga tips för dig och ditt kreativa barn. COLORONA ÄR EN DEL AV RAHMQVISTGRUPPEN Noshörning Äggkartong Mix blank Papper Modelling

Läs mer

Ett nytt klassrum skulle skapas men hur ska det göras? Vi började

Ett nytt klassrum skulle skapas men hur ska det göras? Vi började Ett nytt klassrum skulle skapas men hur ska det göras? Vi började med att ta alla de mått som vi kunde tänkas behöva. För att få en större yta att nyttja bestämmer vi oss snabbt för att plock bort en av

Läs mer

Mixed media. Personliga tavlor för ditt hem!

Mixed media. Personliga tavlor för ditt hem! SC-0087 ewww.creativeclub.s Personliga tavlor för ditt hem! Det här paketet innehåller material till att göra två fina canvastavlor med tekniken mixed media. Här finns inga regler, inga måsten - det är

Läs mer

ARKITEKTPROVET 2013 DAG 1. 1: LINJE & VECK [ENKELHET, UNDERSÖKNING] [1H] 9.15-10.15

ARKITEKTPROVET 2013 DAG 1. 1: LINJE & VECK [ENKELHET, UNDERSÖKNING] [1H] 9.15-10.15 ARKITEKTPROVET 2013 DAG 1. 1: LINJE & VECK [ENKELHET, UNDERSÖKNING] [1H] 9.15-10.15 Översikt: Den första uppgiften är en undersökning av linje, kant och yta. I den skall du försöka skapa något intressant

Läs mer

Fräcka ramar och söta små askar!

Fräcka ramar och söta små askar! SK-0062 Spara dina små saker i en liten ask! Kanske har du små saker som du vill förvara på ett speciellt ställe utan att de kommer bort? Den här gången får du göra egna fina askar som kan dekoreras och

Läs mer

Bonad ca 21,5 x 21,5 cm. Du behöver ;

Bonad ca 21,5 x 21,5 cm. Du behöver ; 1 Bonad ca 21,5 x 21,5 cm Du behöver ; * Tyg till bakgrund 16,25 x 16,25 * Tyg till baksida 24 x 24 cm * Tyg till kantning 6,25 x tyg bredd (110 cm) * Vliesofix 10 cm * Diverse bitar tyg i olika färger

Läs mer

Arbetsbeskrivning. Godsaker med djup

Arbetsbeskrivning. Godsaker med djup Arbetsbeskrivning 1. Börja med att skissa på idéer i din skissbok. Testa både färg och form och bestäm vilka färger du skall välja. Välj en bakgrundsfärg som inte finns på motivet. Bestäm också om du skall

Läs mer

2. Ta ett bett av äpplet. 4. Fortsätt på samma sätt. X2 5. Avsluta med att du. 1. Rita av ett äpple. 3. Rita av den nya formen. Äpplet och bananen

2. Ta ett bett av äpplet. 4. Fortsätt på samma sätt. X2 5. Avsluta med att du. 1. Rita av ett äpple. 3. Rita av den nya formen. Äpplet och bananen Det här behöver du: ett äpple en banan eller annan frukt papper färgpennor eller kritor Äpplet och bananen Snabb skissövning! Hur förenklar du ett föremål och gör om det till ett mönster? Bli inspirerad

Läs mer

15-04 SOFT COTTON AMIGURUMI HALLOWEENDOCKOR A. VAMPYR, B. HÄXA MED KVAST, C. SPÖKE & D. PUMPA

15-04 SOFT COTTON AMIGURUMI HALLOWEENDOCKOR A. VAMPYR, B. HÄXA MED KVAST, C. SPÖKE & D. PUMPA 15-04 SOFT COTTON AMIGURUMI HALLOWEENDOCKOR A. VAMPYR, B. HÄXA MED KVAST, C. SPÖKE & D. PUMPA A B C D 15-04.A,B,C,D HALOWEENDOCKOR AMIGURUMI GARNKVALITÉ Soft Cotton MÅTT/HÄXA & VAMPYR Längd ca 22 cm MÅTT/SPÖKE

Läs mer

DOKUMENTATIONSSTOLPAR TILL ELISABET SKOGLUNDS FÖRELÄSNING LUST ATT SKAPA MED SMÅ BARN. GE gott om tid, en oöm plats, bra material och oömma kläder.

DOKUMENTATIONSSTOLPAR TILL ELISABET SKOGLUNDS FÖRELÄSNING LUST ATT SKAPA MED SMÅ BARN. GE gott om tid, en oöm plats, bra material och oömma kläder. DOKUMENTATIONSSTOLPAR TILL ELISABET SKOGLUNDS FÖRELÄSNING LUST ATT SKAPA MED SMÅ BARN GE gott om tid, en oöm plats, bra material och oömma kläder. GE en stödjande metod som hjälper till koncentration och

Läs mer

Happy Valentine s day

Happy Valentine s day SC-0014 Happy Valentine s day Let love bloom! Snart är det Alla Hjärtans Dag! Passa på att skicka ett kort eller ge bort en liten gåva till dina nära och kära! Av materialet du fått kan du bland annat

Läs mer

INSPIRATIONSHÄFTE VINTER Kreativa idéer till julen och vinterns skapande! COLORONA ÄR EN DEL AV RAHMQVISTGRUPPEN.

INSPIRATIONSHÄFTE VINTER Kreativa idéer till julen och vinterns skapande! COLORONA ÄR EN DEL AV RAHMQVISTGRUPPEN. Kreativa idéer till julen och vinterns skapande! www.colorona.se COLORONA ÄR EN DEL AV RAHMQVISTGRUPPEN Steg 1-Forma figur Snöglob Steg 3-Häll i sand&vatten Glasburk med lock Silky Clay Ugn Ugnsduk Quartz

Läs mer

Bonad ca 21,5 x 21,5 cm. Du behöver ;

Bonad ca 21,5 x 21,5 cm. Du behöver ; 1 Bonad ca 21,5 x 21,5 cm Du behöver ; * Tyg till bakgrund 16,25 x 16,25 * Tyg till baksidan 24 x 24 cm * Tyg till kantning 6,25 x tyg bredd (110 cm) * Vliesofix 10 cm * Diverse bitar tyg i olika färger

Läs mer

Kära Läsare. Enkelt och Kul att vara kreativ

Kära Läsare. Enkelt och Kul att vara kreativ Kära Läsare Enkelt och Kul att vara kreativ Det här Scrap Lovers-häftet vill ge dig inspiration och tips om hur du kan använda dina bilder på ett roligt och kreativt sätt. Vi visar dig bland annat hur

Läs mer

Scrappa dina favoritrecept!

Scrappa dina favoritrecept! SC-0027XL ewww.creativeclub.s Goda smarriga idéer! Nu kan du samla dina favoritrecept i ett fint album utstansat som en tårta. Bakverk och efterrätter får sin egen scrappade sida och hela receptboken blir

Läs mer

Engagera. Diskutera i gruppen: 1. Tror du att det finns liv på Mars? Tror du att det finns liv någon annanstans än på jorden?

Engagera. Diskutera i gruppen: 1. Tror du att det finns liv på Mars? Tror du att det finns liv någon annanstans än på jorden? Uppdrag Mars Engagera Diskutera i gruppen: 1. Tror du att det finns liv på Mars? Tror du att det finns liv någon annanstans än på jorden? 2. Vilka delar behövs för att bygga en raket? 3. Vad vet du om

Läs mer

Wow, hösten är här. Så mycket att lära sig, höstlov och Halloween. Spännande! Mica lär sig om återvinning. Busiga Pyssel med NR 5, 2017

Wow, hösten är här. Så mycket att lära sig, höstlov och Halloween. Spännande! Mica lär sig om återvinning. Busiga Pyssel med NR 5, 2017 NR 5, 2017 Wow, hösten är här. Så mycket att lära sig, höstlov och Halloween. Spännande! Nummer 5 Vecka 38 46 2017 Mica lär sig om återvinning Busiga Halloweentrix Pyssel med pussel I butiken... Vad enkelt

Läs mer

UNDERVISNINGSMATERIAL

UNDERVISNINGSMATERIAL UNDERVISNINGSMATERIAL ARBETSUPPGIFTER UNDERVISNINGSMATERIAL 1: SUNNY Uppgift 1: Skapa ett energinät Uppgift 2: Rita elbilen Sunny Uppgift 3: Soltornet ÄVENTYRSPAKET UPPFINNARNA OCH SOLHJULET Copyright

Läs mer

INTRODUKTION 3 INOMHUS LEKAR 4. Kartritar leken 4. Kartteckenmemory 4. Kopieringsstafett 5. Pusselstafett 5. Ja & Nej stafett 6 UTOMHUSLEKAR 7

INTRODUKTION 3 INOMHUS LEKAR 4. Kartritar leken 4. Kartteckenmemory 4. Kopieringsstafett 5. Pusselstafett 5. Ja & Nej stafett 6 UTOMHUSLEKAR 7 INNEHÅLL INTRODUKTION 3 INOMHUS LEKAR 4 Kartritar leken 4 Kartteckenmemory 4 Kopieringsstafett 5 Pusselstafett 5 Ja & Nej stafett 6 UTOMHUSLEKAR 7 Emit-stafett 7 Trollskogen 7 Kartan 8 Karttecken 8 SKATTJAKTEN

Läs mer

1. Det första du behöver göra är att bekanta dig med pennan. Börja med att träna på är att trycka olika hårt med pennan.

1. Det första du behöver göra är att bekanta dig med pennan. Börja med att träna på är att trycka olika hårt med pennan. träning billigt papper 1. Det första du behöver göra är att bekanta dig med pennan. Börja med att träna på är att trycka olika hårt med pennan. 2. Gör först ett streck som börjar som en tunn, nästan osynlig

Läs mer

Genomgång av tuschmaterialet

Genomgång av tuschmaterialet Som en kontrast till färgläran fortsätter vi med det svarta tuschet. Det kinesiska tuschmåleriet tar ofta tag i sina utövare. Genom sin kraftfulla svärta skapar det så tydliga avtryck på pappret att det

Läs mer

Vi i klassen lektion (75min) SAMARBETE

Vi i klassen lektion (75min) SAMARBETE 1. Rockringen (handboken sid. 33) Vi i klassen lektion (75min) SAMARBETE Eleverna ställer sig i en ring och fattar varandras händer. Ledaren släpper tillfälligt greppet på ett ställe i ringen mellan två

Läs mer

Blommor och fjärilar. Inspiration med härliga färger!

Blommor och fjärilar. Inspiration med härliga färger! SC-0019 ewww.creativeclub.s Inspiration med härliga färger! Här får du ett härligt paket fyllt med läckra papper som man blir glad av! Fina blommor i chipboard, tyg, papper och nät samt söta fjärilar får

Läs mer

Du har valt att jobba med trafik med hjälp av Storyline. Denna Storyline vänder sig till årskurs F-3

Du har valt att jobba med trafik med hjälp av Storyline. Denna Storyline vänder sig till årskurs F-3 Storyline Hjulius Du har valt att jobba med trafik med hjälp av Storyline. Denna Storyline vänder sig till årskurs F-3 Eleverna får träffa Hjulius som är en hasselmus. Han bor i området och har helt plötsligt

Läs mer

Tutorial - Adventskalender Lastbil av Bi för Skrotboken <http://skrotboken.blogspot.com>

Tutorial - Adventskalender Lastbil av Bi för Skrotboken <http://skrotboken.blogspot.com> Tutorial - Adventskalender Lastbil av Bi för Skrotboken Du behöver Tjock kartong (baksidan till ett akvarellblock eller liknande) till bilens underrede ca 10,5 x 30 cm

Läs mer

Under 2011 kommer alla Månadens språkövningar att handla om Zick Zack.

Under 2011 kommer alla Månadens språkövningar att handla om Zick Zack. Månadens språkövning handlar denna månad om att texter har olika syften och skrivs för olika ändamål. De kan berätta, beskriva, förklara, instruera, återberätta eller argumentera. Övningen är hämtad från

Läs mer

Jule Engel MATERIAL: FÖRKORTNINGAR: Process. 1. Ögon (gör 2) Mayflower Hit-Ta-too: Gul (29), Vit (14), Ljus persika (11)

Jule Engel MATERIAL: FÖRKORTNINGAR: Process. 1. Ögon (gör 2) Mayflower Hit-Ta-too: Gul (29), Vit (14), Ljus persika (11) MATERIAL: FÖRKORTNINGAR: Mayflower Hit-Ta-too: Gul (29), Vit (14), Ljus persika (11) Säkerhetsögon: 2 stk (8mm) Virknål: str. 2,5. Synål Sax Vadd mr = magisk ring v = varv m = maska lm = luftmaska fm =

Läs mer

BYGG DITT EGET FLASKSKEPP SANDKILEN

BYGG DITT EGET FLASKSKEPP SANDKILEN BYGG DITT EGET FLASKSKEPP SANDKILEN En byggsats från Flaskskepparna www.flaskskepparna.se Flaskskepp Sjömän brukade för i tiden bygga flaskskepp som hobbyarbete under de långa seglatserna eller då båten

Läs mer

TOPPEN TIPS Lyssna på Mister Maker och följ hans råd och rön. Skicka in dina bästa skapelser till vårt galleri. Du kan vinna ett pris!

TOPPEN TIPS Lyssna på Mister Maker och följ hans råd och rön. Skicka in dina bästa skapelser till vårt galleri. Du kan vinna ett pris! P2 Entertainment App snabbguide Mister Maker: Nu skapar vi! FÖR FÖRÄLDRAR Mister Maker: Nu skapar vi! innehåller en mängd unika och roliga funktioner låter barns kreativa fantasi löpa fritt. Mister Maker

Läs mer

Broderi 1 PLANERING PLANERING AV BRODERI 2 3

Broderi 1 PLANERING PLANERING AV BRODERI 2 3 4 00 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 PLANERING PLANERING AV BRODERI 2 FRITT 3 FRITT BRODERI PLANER INTRODUKTION ARBETSPLAN BRODERIMÖNSTER FLORA BRODERI STYGN FÖRSTYGN, EFTERSTYGN STJÄLKSTYGN, PLATTSÖM SCHATTÉRSTYGN,

Läs mer

Söta änglar med guldlockar

Söta änglar med guldlockar SK-0025 Söta änglar med guldlockar Den här gången innehåller ditt paket material till att göra fint julpynt. Du får två söta trädockor som du målar och dekorerar med vingar, guldlockar, glitterlim mm.

Läs mer

Färgglatt väggcollage

Färgglatt väggcollage SK-0081 Gör ett färgsprakande bildcollage till din vägg! Färgglatt väggcollage Av materialet i det här paketet gör du ett roligt, färgglatt bildcollage på din familj, dina kompisar, klasskamrater, husdjur

Läs mer

Julemanden Julle MATERIAL: FÖRKORTNINGAR: Arbetsprocess. 1: Ögon (gör 2) 1: Huvud. Mayflower Hit-Ta-Too: Ljus Persika, röd, grå, svart, vit

Julemanden Julle MATERIAL: FÖRKORTNINGAR: Arbetsprocess. 1: Ögon (gör 2) 1: Huvud. Mayflower Hit-Ta-Too: Ljus Persika, röd, grå, svart, vit MATERIAL: FÖRKORTNINGAR: Mayflower Hit-Ta-Too: Ljus Persika, röd, grå, svart, vit Säkerhetsögon: 2 stk (8mm) Virknål: str. 2,5 Synål Sax Vadd Piprensare mr = magisk ring v = varv m = maska lm = luftmaska

Läs mer

Ett band från början till slut

Ett band från början till slut Ett band från början till slut Det här är berättelsen om ett nybörjarband, från att det sätts upp tills det är färdigvävt. Brickvävning går ut på att mäta upp ett antal lika långa trådar, trä dem i hålen

Läs mer

Tema: varje barns rätt att leka, lära och utvecklas JAG KAN!

Tema: varje barns rätt att leka, lära och utvecklas JAG KAN! Tema: varje barns rätt att leka, lära och utvecklas JAG KAN! Jag kan Alla barn har rätt att lära, leka och utvecklas. I den här övningen får barnen prata om saker som de kan, när de lärde sig det och vem

Läs mer

Programmering. Analogt och med smårobotar. Nina Bergin

Programmering. Analogt och med smårobotar. Nina Bergin Programmering Analogt och med smårobotar Nina Bergin Programmering i Läroplanen Tre ämnen i grundskolan som har huvudansvaret för programmering: matematik, teknik och samhällskunskap. Ämnesövergripande

Läs mer

91173 SOFT COTTON LOVIKKA, MINI ULL

91173 SOFT COTTON LOVIKKA, MINI ULL 91173 SOFT COTTON LOVIKKA, MINI ULL E A D C B Version 1 91173 I VÄNTAN PÅ JULEN GARNKVALITÉ (A-C) Soft Cotton (100% Bomull. Nystan ca 50 g = 80 m) GARNALTERNATIV (A-C) Super Soft Cotton GARNKVALITE (D)

Läs mer

15-04 SOFT COTTON B A C D

15-04 SOFT COTTON B A C D 15-04 SOFT COTTON B A C D Version 4 15-04 HALOWEENDOCKOR AMIGURUMI GARNKVALITÉ Soft Cotton (100% Bomull. Nystan ca 50 g = 80 m) MÅTT (A,B) Längd ca 22 cm MÅTT (C) Längd ca 7 cm x omkrets ca 18 cm. Bottenplatta:

Läs mer

A,B AMIGURUMI KATT, MUS, HUND, KÖTTBEN & MATSKÅL

A,B AMIGURUMI KATT, MUS, HUND, KÖTTBEN & MATSKÅL Version 3 15-03. A,B AMIGURUMI KATT, MUS, HUND, KÖTTBEN & MATSKÅL GARNKVALITÉ Soft Cotton MÅTT/KATT & HUND Längd ca 17 cm x höjd ca 12 cm HUVUDOMKRETS Ca 24 cm GARNÅTGÅNG Hund med halsband, köttben & matskål

Läs mer

Sommaren är helt fantastisk! Det finns så mycket att upptäcka och göra.

Sommaren är helt fantastisk! Det finns så mycket att upptäcka och göra. NR, 0 Sommaren är helt fantastisk! Det finns så mycket att upptäcka och göra. Lär dig p r e ss a blommor Mica hjälper ett bi hitta hem Gör din egen drake Nummer Vecka 8 0 butiken... Men oj! Hej lilla vän,

Läs mer

Lekar som stöder gruppandan / Lära känna - lekar

Lekar som stöder gruppandan / Lära känna - lekar Lekar som stöder gruppandan / Lära känna - lekar Namn-nata Att lära sig de andra gruppmedlemmarnas namn Uppvärmning och att skapa en positiv atmosfär Gruppmedlemmarna ställer sig i en ring. Ledaren står

Läs mer

Tutorial - Värmeljuskort för valfritt antal värmeljus av Bi för Skrotboken <http://skrotboken.blogspot.com>

Tutorial - Värmeljuskort för valfritt antal värmeljus av Bi för Skrotboken <http://skrotboken.blogspot.com> Tutorial - Värmeljuskort för valfritt antal värmeljus av Bi för Skrotboken Du behöver Cardstock och/eller mönsterpapper Plast Skärmaskin med bigare eller motsvarande Dubbelhäftande

Läs mer

FALLSKÄRMS- HOPPARE. Pippelipper 1. MÖNSTERDELAR: 1 kropp och 1 fallskärm. AVIGSIDA. 1. Rita av mönsterdelarna på vanligt papper.

FALLSKÄRMS- HOPPARE. Pippelipper 1. MÖNSTERDELAR: 1 kropp och 1 fallskärm. AVIGSIDA. 1. Rita av mönsterdelarna på vanligt papper. 12 47 FALLSKÄRMS- HOPPARE MÖNSTERDELAR: 1 kropp och 1 fallskärm. 1. Rita av mönsterdelarna på vanligt papper. 2. Rita in pilar och öppningar på mönsterdelarna. 3. Klipp ut mönsterdelarna. 4. Välj färger

Läs mer

Påskpyssel! sid 1 av5. Till en påskhare behöver du: En sax Lim En toarulle Lite bomull Färgade papper Vitt papper En penna, svart/blyerts

Påskpyssel! sid 1 av5. Till en påskhare behöver du: En sax Lim En toarulle Lite bomull Färgade papper Vitt papper En penna, svart/blyerts sid 1 av5 Påskpyssel! Till en påskhare behöver du: En sax Lite bomull Färgade papper Vitt papper, svart/blyerts sid 2 av5 Gör så här: 1 2 3 Börja med att mäta upp och klippa ut en bit färgat papper (jag

Läs mer

Steg 1 Klipp ut de figurer du behöver! Steg 2 Bygg din rymdraket! Matematikuppgift 1

Steg 1 Klipp ut de figurer du behöver! Steg 2 Bygg din rymdraket! Matematikuppgift 1 Matematikuppgift 1 Rymdraketen - Nivå 1 Nu ska du bygga en rymdraket med hjälp av geometriska figurer. Det du måste börja med är att klippa ut de geometriska figurerna som du behöver för att bygga ihop

Läs mer

Word Grunderna 1. Om du kan det allra enklaste i Word, hoppa över uppgifterna A-E.

Word Grunderna 1. Om du kan det allra enklaste i Word, hoppa över uppgifterna A-E. Word Grunderna 1 Om du kan det allra enklaste i Word, hoppa över uppgifterna A-E. A Starta programmet Word. Titta på skärmen efter en bild som det finns ett W på. Tryck med musknappen snabbt två gånger

Läs mer

Instruktioner hur man gör RSC:s nya hatt, den s.k. cykelsadeln

Instruktioner hur man gör RSC:s nya hatt, den s.k. cykelsadeln Instruktioner hur man gör RSC:s nya hatt, den s.k. cykelsadeln Om du fått en gammal blå cykelsadel, börja med den. Ta isär den en smula för att se hur den är gjord. Sprätta loss plymen i tyll och se om

Läs mer

LÄRARHANDLEDNING BERÄTTELSER MED SKUGGOR & LJUS

LÄRARHANDLEDNING BERÄTTELSER MED SKUGGOR & LJUS LÄRARHANDLEDNING BERÄTTELSER MED BERÄTTELSER MED SKUGGOR OCH LJUS Utställningen Tillsammans på Världskulturmuseet i Göteborg handlar om det fantastiska och det svåra med att vara tillsammans. I en av utställningens

Läs mer

WORKSHOP Vad är ett blad - Estetiska och digitala lärprocesser

WORKSHOP Vad är ett blad - Estetiska och digitala lärprocesser 1 WORKSHOP Vad är ett blad Estetiska och digitala lärprocesser 2019-09-16 Innehåll Sid 2 Uppgifter Sid 3 Instruktion geometriska former Sid 4 Material Sid 5 Vill du veta mer Bilaga Presentation av workshop

Läs mer

Cellofanlek inspiration för presentförpackningar

Cellofanlek inspiration för presentförpackningar Cellofanlek inspiration för presentförpackningar Jag fick frågan av en kund om jag kunde hitta på någon roligare ersättning för Cellofanpåsen vid sampackning av några olika produkter för presentändamål

Läs mer

Huvudnyheterna den 9 december 2016 handlade om:

Huvudnyheterna den 9 december 2016 handlade om: ARBETSBLAD PRODUCENT: KRISTOFER CARLSSON PROJEKTLEDARE: MIA BISANDER BESTÄLLNINGSNUMMER: 104656TV15 LILLA AKTUELLT TECKENSPRÅK DEN 9 DECEMBER Lilla Aktuellt skola och Lilla Aktuellt teckenspråk är ett

Läs mer

Nyckelpigan Hilda. Denne opskrift er designet af Josefine Bjørn Knudsen

Nyckelpigan Hilda. Denne opskrift er designet af Josefine Bjørn Knudsen Nyckelpigan Hilda Material Bomullsgarn: Mayflower Cotton 8/4: Mörkröd (1412), Vit (1402), svart (1443), øko grå (18) Säkerhetsögon: 2 stk. (8 mm.) Virknål: nr. 2,5. Synål: En kraftig nål utan spets Sax

Läs mer

Formge och framställa föremål i olika material med hjälp av lämpliga redskap, verktyg och hantverkstekniker.

Formge och framställa föremål i olika material med hjälp av lämpliga redskap, verktyg och hantverkstekniker. LPP i slöjd år 6. Syfte: Formge och framställa föremål i olika material med hjälp av lämpliga redskap, verktyg och hantverkstekniker. Välja och motivera tillvägagångssätt med tanke på kvalitet och miljö.

Läs mer

Fysik. Ämnesprov, läsår 2014/2015. Delprov B. Årskurs. Elevens namn och klass/grupp

Fysik. Ämnesprov, läsår 2014/2015. Delprov B. Årskurs. Elevens namn och klass/grupp Ämnesprov, läsår 2014/2015 Fysik Delprov B Årskurs 6 Elevens namn och klass/grupp Prov som återanvänds av Skolverket omfattas av sekretess enligt 17 kap. 4 offentlighets- och sekretesslagen. Detta prov

Läs mer

På Bredängsskolan har vi en stor skolgård. På rasterna har vi jätteroligt. Vi gör en hel del utflykter.

På Bredängsskolan har vi en stor skolgård. På rasterna har vi jätteroligt. Vi gör en hel del utflykter. På Bredängsskolan har vi en stor skolgård. På rasterna har vi jätteroligt. Vi gör en hel del utflykter. Bredängsskolan är en må bra skola. Vi har antimobbing grupp och vi låter bli att äta godis i skolan.

Läs mer

årskurs F-3 Berättelsen tar sin början.

årskurs F-3 Berättelsen tar sin början. Berättelsen tar sin början. Berättelsen tar sin början Inled berättelsen och arbetet med att läsa brev 1 från Pigglorna. Innan ni läser brevet väljer ni om ni vill låta eleverna tillverka var sin Piggla

Läs mer

O, helga natt Gläns över sjö och strand. White christmas. We wish you a Merry Christmas. Goder afton Hosianna Nu ha vi ljus här i vårt hus

O, helga natt Gläns över sjö och strand. White christmas. We wish you a Merry Christmas. Goder afton Hosianna Nu ha vi ljus här i vårt hus Skriv ut och ge alla varsin bingobricka. Det finns totalt 8 olika bingobrickor. Klipp ut lapparna med julsånger som finns på denna sida, vik ihop dem och lägg dem i en skål. Turas om med att dra en lapp

Läs mer

UNDERVISNINGSMATERIAL

UNDERVISNINGSMATERIAL UNDERVISNINGSMATERIAL LÄRARDOKUMENT UNDERVISNINGSMATERIAL 3: JABALI TILLVERKAR LEKSAKER ÄVENTYRSPAKET UPPFINNARNA I AFRIKA Copyright De Uitvinders Utgåva 2012 Version 2.0 EN BERÄTTELSE UPPFINNARNA IN AFRIKA

Läs mer

Detta är också en aktivitet som är enkel att variera genom att utgå från olika starttrianglar.

Detta är också en aktivitet som är enkel att variera genom att utgå från olika starttrianglar. Kaffe med matte De Kaffe med matte-uppgifter som finns i boken kan användas i vilken ordning som helst och förändras så de passar i olika sammanhang. Ett fåtal av uppgifterna har ett givet svar och till

Läs mer

3M All rights reserved. 3M Deutschland GmbH Carl-Schurz-Straße Neuss

3M All rights reserved. 3M Deutschland GmbH Carl-Schurz-Straße Neuss 3M 2008. All rights reserved. 3M Deutschland GmbH Carl-Schurz-Straße 1 41453 Neuss www.scotchbecreative.de www.scotchprodukte.de Fascineras av skapandet genom kreativt handarbete, gläds åt skönheten och

Läs mer

91298 SOFT COTTON MINI BOMULL E C

91298 SOFT COTTON MINI BOMULL E C 91298 SOFT COTTON MINI BOMULL E C B D A K H I J G F C Version 2 91298 GLASSKIOSK GARNKVALITÉ Soft Cotton (100% Bomull. Nystan ca 50 g = 80 m) Mini Bomull (100% Bomull. Nystan ca 10 g = 34 m) GARNALTERNATIV

Läs mer

Hantverk i skogsbrynet

Hantverk i skogsbrynet Växtfärg Papper, växter. Stormkök, konservburk att koka i ( så slipper ni färgad kastrull ). Gör så här: Plocka växter och växtdelar, blommor, blad eller bär. Samla dom färgvis. Ta ca 2 dl växter till

Läs mer

att leda utvecklande bildsamtal

att leda utvecklande bildsamtal INSPIRATION FÖR att leda utvecklande bildsamtal Att ha med sig kultur i livet är som att ha en ryggsäck med redskap att möta tillvaron med. I mitt arbete med kultur och hälsa har jag förundrats över kulturens

Läs mer

Inspiration till Bamses må bra tidning

Inspiration till Bamses må bra tidning Inspiration till Bamses må bra tidning Inspirationen är sammanställd av personal vid Förskolorna i Dals-Eds kommun. Förslag till arbetsgång Informera föräldrar om projektet och Bamses må bra tidning och

Läs mer

Slim fit joggers. Alternativ för ficka. Storlek 32-54

Slim fit joggers. Alternativ för ficka. Storlek 32-54 Slim fit joggers Alternativ för ficka. Storlek 32-54 Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filne för eget privat bruk. Du får ej sälja, byta eller dela mönstret

Läs mer

Trepoängsproblem. Kängurutävlingen 2011 Cadet. 1 Vilket av följande uttryck har störst värde? 1 A: B: C: D: E: 2011

Trepoängsproblem. Kängurutävlingen 2011 Cadet. 1 Vilket av följande uttryck har störst värde? 1 A: B: C: D: E: 2011 Trepoängsproblem 1 Vilket av följande uttryck har störst värde? 1 A: 2011 1 B: 1 2011 C: 1 2011 D: 1 + 2011 E: 2011 2 Övergångsställen är markerade med vita och svarta streck som är 50 cm breda. Markeringen

Läs mer

Jag syr på fickorna och kantar öppningen. Fickorna kan man sy på med cover eller vanlig maskin. Använder man vanlig maskin och syr från rätan så kan

Jag syr på fickorna och kantar öppningen. Fickorna kan man sy på med cover eller vanlig maskin. Använder man vanlig maskin och syr från rätan så kan Tutorial Cozy dress Skriv ut mönstret i verklig storlek. Därefter klipper du längs klippkanterna så att de ska ligga kant i kant med varandra när man tejpar ihop mönstret. Strecken ska alltså mötas. Mönstret

Läs mer

HUR ÄR DET ATT UPPLEVA VÄRLDEN ANNORLUNDA? 11 övningar att använda i klassen

HUR ÄR DET ATT UPPLEVA VÄRLDEN ANNORLUNDA? 11 övningar att använda i klassen HUR ÄR DET ATT UPPLEVA VÄRLDEN ANNORLUNDA? 11 övningar att använda i klassen Hur kan det kännas att uppleva världen på ett annorlunda sätt? Hur enkelt är det att följa en rak linje på golvet om du har

Läs mer

korsuppläggning för v-hänta Gör en korsuppläggning på detta vis:

korsuppläggning för v-hänta Gör en korsuppläggning på detta vis: TVÅÄNDSSTICKAD VANTE (medelsvår svår) 1 Material: 3-trådigt ullgarn, två färger, ca 1 hg av vardera färgen. Strumpstickor (5 st) nr 3 ½ Stoppnål till trädning och fästning Sax Måttband Beräknad tidsåtgång:

Läs mer

Höst. kopieringsunderlag. Fladdermus. limyta. Material: En tom pappersrulle som målas.

Höst. kopieringsunderlag. Fladdermus. limyta. Material: En tom pappersrulle som målas. k o p i e r i n g s u n d e r l a g Fladdermus Fladdermusen kan användas som en liten godisburk eller som pennställ. Material: En tom pappersrulle som målas. Gör så här: klipp ut fladdermusvingarna och

Läs mer

91168 SOFT COTTON & MINI BOMULL

91168 SOFT COTTON & MINI BOMULL 91168 SOFT COTTON & MINI BOMULL C B C A Version 3 91168 BABYFILT, NALLE & MOBIL/VAGNHÄNGE GARNKVALITÉ (A,B) Soft Cotton (100% Bomull. Nystan ca 50 g = 80 m) GARNALTERNATIV (A,B) Super Soft Cotton GARNKVALITÉ

Läs mer

TRÄDTANTEN HUVUD OCH KROPP

TRÄDTANTEN HUVUD OCH KROPP TRÄDTANTEN Figuren på bilderna är ca 14 cm hög. Den är virkad med ett bomullsgarn lämpligt för virknål 3 3,5 mm. Glasögonen är virkade i något tunnare garn. Till figuren behövs också: stoppning eventuellt

Läs mer

Rita sedeln på e vågrä A3-ark med blyertspennor och/eller svarta tuschpennor. Presentera bägge sidorna av sedeln i deras verkliga storlek.

Rita sedeln på e vågrä A3-ark med blyertspennor och/eller svarta tuschpennor. Presentera bägge sidorna av sedeln i deras verkliga storlek. MÅNDAG 3.6.2013 1 EN FRAMTIDA TUSEN EUROS SEDEL Designa en 1 000 euros sedel med formen av en kvadrat. Som bildmo v kan du exempelvis använda teman som anknyter ll arkitektur. Sedelns må är 180 x 180 mm.

Läs mer

Vika egna pappersformer

Vika egna pappersformer Vika egna pappersformer Förmåga att använda matematik för att undersöka, reflektera över och pröva olika lösningar av egna och andras problemställningar - Matematik, Äldre Syfte Varför? Anledningen till

Läs mer

Används oftast som snickarhammare För att slå i stora spikar Du kan dra ut spikar med klon

Används oftast som snickarhammare För att slå i stora spikar Du kan dra ut spikar med klon Klohammare Används oftast som snickarhammare För att slå i stora spikar Du kan dra ut spikar med klon Penhammare Lämplig för mindre spikar Penen (baksidan) används för att fästa spikar Finns i olika storlekar

Läs mer

Tema 5 Den största - Årskurs 1

Tema 5 Den största - Årskurs 1 Den största uppfinningen - årskurs 1 Den som har tillgång till tjugonio bokstäver och tio siffror, ha tillgång till all världens kunskap. Syfte Syftet med arbetet är: - Att eleverna inser vilken glädje

Läs mer

Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus

Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus 1 Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus Inrha Hobbyväxthus är lätta att montera upp med endast ett litet antal verktyg. Dessa instruktioner gäller alla modeller, en del instruktioner gäller bara

Läs mer

Jag skall nu gå igenom och visa hur man på ett enkelt sätt byter ut förstärkningen av trä i akterspegeln på en båt med innerliner.

Jag skall nu gå igenom och visa hur man på ett enkelt sätt byter ut förstärkningen av trä i akterspegeln på en båt med innerliner. Byte av akterspegel. Jag skall nu gå igenom och visa hur man på ett enkelt sätt byter ut förstärkningen av trä i akterspegeln på en båt med innerliner. Vår båt var så mjuk i aktern att motorn svajade.

Läs mer

TVÅÄNDSSTICKAD VANTE (medelsvår svår)

TVÅÄNDSSTICKAD VANTE (medelsvår svår) TVÅÄNDSSTICKAD VANTE (medelsvår svår) Material: 3-trådigt ullgarn, två färger, ca 1 hg av vardera färgen. Strumpstickor (5 st) nr 3 ½ Stoppnål till trädning och fästning En ganska stor gummisnodd eller

Läs mer

Tutorial Av Marika ioma Lantz för HannasPysselstuga.se

Tutorial Av Marika ioma Lantz för HannasPysselstuga.se Fjärilalbum med tags Tutorial Av Marika ioma Lantz för HannasPysselstuga.se Materialet som jag använt: (Hittar du inte materialet i webshopen så kontakta Hanna så kan hon ordna det) Kartong eller annat

Läs mer

Gammeldags julgransstrutar

Gammeldags julgransstrutar Gammeldags julgransstrutar Garn: Scheepjes maxi sweet treat. I garnpaketet finns det material för att göra 3 olika färgkombinationer; 1grön (412) med vit (105) kant, 1gråblå (393) med guld (179) kant,

Läs mer

Välkommen till vårt MINImysterie Påskdekoration Del 1!

Välkommen till vårt MINImysterie Påskdekoration Del 1! Välkommen till vårt MINImysterie Påskdekoration Del 1! Du behöver: * Virknål 2,5 mm * sax och synål * stoppning/vadd * batteriljus * garn i färgerna gul, orange, vit och lite rest av svart Förkortningar:

Läs mer

Rita ett rum i en-punktsperspektiv.

Rita ett rum i en-punktsperspektiv. Rita ett rum i en-punktsperspektiv. Du behöver linjal, penna, sudd och ett papper i A3-format. VÅGRÄTT (15 cm) LODRÄTT (10 cm) 90 GRADERS VINKEL Rita en rektangel med måtten 10x15 cm ungefär mitt på pappret

Läs mer

FORMER, MÖNSTER OCH TESSELERINGAR

FORMER, MÖNSTER OCH TESSELERINGAR FORMER, MÖNSTER OCH TESSELERINGAR Text: Marie Andersson, Learncode AB Illustrationer: Li Rosén Foton: Shutterstock Golv, mattor och byggnader är fulla av geometriska former. Människan har upptäckt att

Läs mer

Fira Pi-dagen med Liber!

Fira Pi-dagen med Liber! Fira Pi-dagen med Liber! Specialuppdrag från Uppdrag: Matte o Kul-diagram o Geometri med färg UPPDRAG: MATTE Mattedetektiverna Mattespanarna Hej! Den 14 mars är det Pi-dagen (3.14). Det är värt att uppmärksammas

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål och förmågor som tränas: Eleverna tränar på följande förmågor: Författare: Berit Härd

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål och förmågor som tränas: Eleverna tränar på följande förmågor: Författare: Berit Härd SIDAN 1 Författare: Berit Härd Vad handlar boken om? Boken handlar om Saga som går på ridskola. Hon ska äntligen få galoppera med hästen Billy. Mamma och lillebror Noel är också där och tittar på. De börjar

Läs mer

Miens.org. Skapande närmast hjärtat. PDF generated January 01, 2015 by Kalin's PDF Creation Station WordPress plugin

Miens.org. Skapande närmast hjärtat. PDF generated January 01, 2015 by Kalin's PDF Creation Station WordPress plugin Skapande närmast hjärtat PDF generated January 01, 2015 by Kalin's PDF Creation Station WordPress plugin 1 / 19 Table Of Contents Ljuskort... 3 2 / 19 Ljuskort av Detta kort har plats för upp till sex

Läs mer

Kalastips. disneyjunior.se. DisneyJunior.co.uk. Disney

Kalastips. disneyjunior.se. DisneyJunior.co.uk. Disney Kalastips DisneyJunior.co.uk Be dina vänner att klä ut sig till pirater för kalaset! Sedan kan du dela ut priser till bästa piratförklädnad! Rulla ihop inbjudningen du skrivit ut från den här sidan och

Läs mer

Välkommen till. Kängurutävlingen Matematikens hopp 2009 Student för elever på kurs D och E. Kängurutävlingen 2009 Student.

Välkommen till. Kängurutävlingen Matematikens hopp 2009 Student för elever på kurs D och E. Kängurutävlingen 2009 Student. Till läraren Välkommen till Kängurutävlingen Matematikens hopp 009 Student för elever på kurs D och E. Kängurutävlingen genomförs 19 mars. Om den dagen inte passar kan hela veckan 0 7 mars användas, däremot

Läs mer