Gelato Chef Svensk bruksanvisning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Gelato Chef Svensk bruksanvisning"

Transkript

1 Gelato Chef 2200 Svensk bruksanvisning

2 GELATO CHEF 2200 A. B. C. D. E. F. G. H. I. L. M. Huvudenhet med fast skål och kylkomressor Frysströmbrytare Omrörare Uttagbar skål Strömbrytare för omrörare Låsring Motorenhet Genomskinligt lock Kontakt för omrörarmotor Slev Mått (25ml)

3 Mycket viktigt! Läs detta innan maskinen används första gången. Omrörarmotorn får endast anslutas till kontakten nertill på maskinens sida (fig. 2). Motorns kontakt får under inga omständigheter anslutas till ett elektrisk vägguttag. Om så skulle ske, skadas motorn allvarligt. Garatin omfattar ej sådan skada. Efter det att maskinen transporterats bör den få stå på ett horisontellt underlag i minst 12 timmar innan den används. Detta gäller också om maskinen fått stå med felaktig sida uppåt. Lämna minst 20 cm fritt utrymme på var sida om maskinen för att säkerställa fritt luftflöde.

4 Gelato Chef 2200 Gelato Chef 2200 levereras komplett med alla nödvändiga tillbehör inklusive en fast och en löstagbar skål. Den löstagbara skålen sitter inuti den fasta vid leverans. Viktigt om användandet Hygien är mycket viktigt vid glasstillverkning. Se till att alla delar, och i synnerhet de som kommer i direkt kontakt med glassen, är ordentligt rena. Slå aldrig av frysströmbrytaren (B) när maskinen arbetar. Skulle detta ske av misstag eller om strömavbrott inträffar, så vänta minst 10 minuter innan maskinen slås på igen. Kompressorn i maskinen är försedd med en säkerhetsanordning för att skydda denna. Försöker man starta maskinen direkt efter det att den slagits av startar inte kompressorn. Variationer i hastighet och ljud är normalt och påverkar inte maskinens funktion. Se till att det finns fria ytor runt maskinen, så att luftflödet som är nödvändigt för att kyla maskinen, inte begränsas. Tillverka glass i den fasta skålen 1. Rengör noga alla delar som kommer i kontakt med glassen. Varning: se till att maskinen inte är ansluten till elnätet under rengöringen. 2. Sätt in omröraren (C) i motorenheten (H+G). 3. Sätt motorenheten på plats i låsringen (F). Spetsen på omröraren ska passa i skålens fördjupningen. 4. Anslut sladden på motorenheten (I) till kontakten på maskinens sida. Varning: anslut inte motorenheten direkt till ett vägguttag då detta kan förstöra motorenheten. 5. Starta kylningen genom att trycka på strömbrytaren (B). Vänta i ca 5 minuter. 6. Tryck på strömbrytaren (E) för att starta omröraren. Motorenheten måste vara sitta fast i låsringen (F) för att omrörarmotorn ska kunna starta. 7. Häll glassblandningen i behållaren. Bästa resultat erhålles om glassblandningen färdigställs i en separat behållare för att få den jämn och klumpfri. Använd alltid kalla ingredienser från kylskåpet, då detta minimerar tillverkningstiden. 8. När glassen fått en bra koncistens kommer omröraren att byta riktning. Detta skadar inte på något vis motorn eller omröraren, men det är lämpligt att slå av motorn då detta inträffar. Tiden för att erhålla en bra glass varierar givetvis beroende på mångd, ingredienser, temperatur osv. Om så önskas kan frysfunktionen lämnas på i ytterligare 5-10 minuter efter det att omrörningen avslutats. 9. Slå av omröraren med strömbrytaren (E). Ta bort motorenheten genom att vrida den moturs. Ta bort nätanslutningen. 10. Använd plastsleven (L) för att få ut glassen ur skålen. Använd inte något av metall! 11. Låt motorenheten svalna (i ca 10 minuter) innan maskinen används på nytt. 12. Ta bort nätanslutningen när maskinen inte ska användas mer.

5 Tillverka glass i den uttagbara skålen Den uttagbara skålen gör det lättare att göra fler omgångar glass. Använd den uttagbara skålen på följande sätt: 1. Mät upp och häll i den fasta skålen 25 ml starksprit (Vodka, brännvin, konjak mm) i måttet (M). Alternativt kan en blandning av 20 ml vatten och 5 gram salt användas. Den uttagbara skålens ytterväggar ska vara helt fuktade för att bästa kylning ska erhållas. 2. Sätt ner den löstagbara skålen i den fasta. 3. Följ anvisningarna i punkterna 2 till 10 i avsnittet Tillverka glass i den fasta skålen. 4. Ta upp skålen (D). Om så önskas kan glassen förvaras i skålen och lagras i frysbox 5. Ta bort nätanslutningen när maskinen inte ska användas mer. Användbara tips Blanda och rör om glassens ingredienser i en separat skål. Använd så kalla ingredienser som möjligt. Fyll inte glassmaskinens skål till mer än hälften. Detta för att glassen ökar i volym under tillverkningsprocessen. Låt inte glassmaskinen gå för länge så att frost eller is bildas. Slå av maskinen så snart glassen fått önskad konsistens. Rengöring Kontrollera att maskinen är avslagen och inte ansluten till väggkontakt. Ta bort omröraren från motorenheten. Den transparenta delen av locket tas av genom att dra enligt Fig. 1. Rengör omröraren (C) och sedan den transparente delen (H). Ta ut den uttagbara skålen (D) och rengör. Alla dessa delar ska rengöras i varmt vatten med diskmedel. Använd en dammtrasa för att rengöra maskinens yttre (A) och motorenheten (G). Dränk aldrig maskinen eller motorenheten i vatten eller annan vätska. När den uttagbara skålen använts är det viktigt att avlägsna alla spår av saltlösning från de delar som kommit i kontakt med lösningen. Lagra glass i glassmaskinen När glassen i maskinen är färdig kan den förvaras där i minuter. Innan den serveras kan omrörarmotorn startas och gå i några minuter för att återfå den rätta koncistensen. i frysen Färdig glass kan lagras i frysen upp till 1-2 veckor beroende på ingredienser. Varning Glass är känslig för bakterier. Det är därför viktigt att glassmaskinen och alla tillbehör hålls rena och torra. Försök aldrig frysa om glass som smält. Ta ut glassen från frysen ca en halvtimme innan den ska serveras och låt den stå i rumstemperatur omkring 10 minuter.

6 Tips Vissa glassrecept involverar kokning. Då är det bra att börja dagen innan så att glassblandningen kan få svälla och bli avkyld innan den hälls i glassmaskinen. Det är alltid tillrådligt att kyla alla typer av glassblandning. När det gäller kalla blandningar erhålls bästa resultat genom att använda en elektrisk visp till att vispa socker och ägg. De flesta glassblandningar innehåller grädde, mjölk, ägg och socker. Alla sorters grädde går att använda, men ju bättre grädde ju bättre slutresultat. Ju högre mångd fett i grädden ju fylligare blir glassen. En lättare glass erhålls om mjölk används istället för grädde. Det går faktiskt att använda enbart lättmjölk, men det ger ett helt annat resultat än grädde. Glassblandningen kan förvaras i kylen några dagar innan den används. Rör om innan den hälls i glassmaskinen. Fyll aldrig skålen mer än till hälften. Volymen ökar under processen. Alkohol som ingrediens förlänger nedkylningen. Sätt därför till sprit bara några minuter innan glassen är klar. Sötningsmedel kan användas i stället för socker. Glassblandningar som kräver upphettning får inte hällas i glassmaskinen innan de kallnat. Om glassen behöver sötas när blandningen redan är i maskinen kan socker inte tillsättas direkt i skålen (det kommer inte att lösa sig). Lös istället upp sockret i lite vatten eller mjölk och häll i skålen. Frukter som används måste sköljas noga. Vad kan gå fel Normalt krävs inte mer än 40 minuter för att göra glass. Om glassen fortfarande inte är klar efter 40 minuter, så kontrollera följande: Ingredienserna som hälls i glassmaskinen måste hålla rumstemperatur eller hellre kylskåpstemperatur. Glass kan inte göras av varma ingredienser. Glasskålen får inte fyllas till mer än hälften. Slås glassmaskinen av eller om strömavbrott inträffar kan inte maskinen slås på förrän om minst 5 minuter. Försöker man slå på maskinen tidigare kommer den inte att starta även om strömbrytaren är i tilläge och indikatorn lyser.

7 RECEPT Följande recept är avsedda för glassmaskin med 1,5-liters skål. Öka eller minska kvantiteterna för maskin med anna storlek på skålen. Vaniljglass 250 g mjölk 150 g grädde 4 äggulor Vispa samman sockret och äggulorna till en jämn och fluffig smet. Tillsätt mjölken och grädden och häll sedan blandningen i glassmaskinen. Malaga (russin) glass 125 g socker 250 g mjölk 150 g grädde 1 ägg 75 g russin En skvätt rom Dränk russinen i rom. Vispa samman ägget och sockret. Tillsätt mjölken och grädden. Blanda väl och häll sedan blandningen i glassmaskinen. Tillsätt russinen och något av romen när glassen är så gott som färdig. Gianduia (hasselnöt och choklad) glass 175 g socker 300 g mjölk 75 g mörk choklad 1 ägg En nypa vanillin 30 g skållade och skalade hasselnötter Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med lite mjölk och vanillinet i en liten kastrull nedsänkt i en större med hett vatten.vispa upp ägget och sockret. Tillsätt resten av mjölken med den smälta chokladen väl kyld. Avsluta med de finhackade hasselnötterna och häll blandningen i glassmaskinen.

8 Chokladglass 200 g mjölk 200 g grädde 75 g mörk choklad 1 ägg En nypa vanillin Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med lite mjölk och vanillin i en liten kastrull nedsänkt i en större med hett vatten. Vispa upp ägget och sockret. Tillsätt den resterande mjölken, grädden och den smälta chokladen väl kyld. Häll sedan blandningen i glassmaskinen. Blåbärsglass 150 g grädde 1/2 citron 300 g frysta blåbär Låt blåbären tina till rumstemperatur. Pressa citronen över bären, tillsätt sockret och grädden. Vispa upp blandningen styv och häll den sedan i glassmaskinen. Citronglass 200 g mjölk 200 g grädde 3 citroner 1 matsked citronsirap Pressa citronerna, och blanda saften med socker och citronsirap. Blanda sedan i resterande ingredienser och vispa så att konsistensen blir tjock. Häll blandningen i glassmaskinen. Bananglass 150 g mjölk 300 g fruktkött från banan Skala bananerna och skär dem i små bitar. Spruta citronsaften över bananerna och blanda dessa med sockret. Tillsätt mjölk och rör om väl. Häll sedan bladningen i glassmaskinen.

9 Jordgubbsglass 150 g mjölk 100 g grädde 200 g mogna jordgubbar 1 ägg Vispa samman ägg och socker. Skär jordgubbarna i små bitar och blanda dessa, samt övriga ingredienser, med ägg och socker. Häll blandningen i glassmaskinen. Hasselnötsglass 200 g mjölk 150 g grädde 1 ägg 1 nypa vanilj 75 g skalade hasselnötter Krossa hasselnötter fint och blanda dem med socker. Tillsätt ägg och vispa tills blandningen blir tjock. Blanda sedan i övriga ingrediensr och häll blandningen i glassmaskinen. Nötglass 125 g socker 200 g mjölk 150 g grädde 1 ägg 75 g nötkärnor (netto vikt) 2 matskedar nötlikör Krossa nötterna fint och blanda dem med socker. Tillsätt ägg och vispa tills blandningen blir tjock. Blanda sedan i övriga ingredienser och häll blandningen i glassmaskinen. Morotsglass 250 g socker 1,3 kg fina morötter 4 dl vispgrädde Skölj och skala morötterna. Pressa med hjälp av en juicepress ut saften ur dem. Häll morotssaften, 1 dl vatten, socker och citronsaft i en kastrull på låg temperatur. Låt

10 blandningen stå på plattan i fem minuter, utan att den börjar koka. Ta sedan kastrullen från plattan och låt blandningen svalna. Häll i grädden och blanda ordentligt. Ställ blandningen i frysen så att den svalnar. Häll sedan blandningen i glassmaskinen. Dadelglass 200 g dadlar 200 g mjölk 150 g kaffegrädde 1 tesked malt Kärna ur dadlarna och ta bort allt skal som enkelt lossnar. Hacka dem i små delar och blanda med mjölk och grädde. Blanda väl och häll sedan blandningen i glassmaskinen. Detta recept kan även användas för att göra aprikos- eller plommonglass. Byt då ut dadlarna mot aprikoser eller plommon. Teglass 4 teskedar te Saften från 3 apelsiner 1/2 liter kaffegrädde 2 äggulor Socker 1/2 glas vatten Blanda tet med kokande vatten och låt stå i tre minuter. Filtrera bort tefröna och ställ tevattnet i frysen. När tevattnet svalnat, blanda det med grädde, apelsinsaft och äggula i en mixer. Häll sedan blandningen i glassmaskinen. Ris- och russinglass 150 g okokt ris 50 g russin 1/2 liter mjölk 2 teskedar honung 1 vaniljstång 1 nypa salt Jucie och rivet skal från en citron Skal från en apelsin Koka ris, tillsammans med mjölk, russin, vanilj och salt. Låt sjuda på låg temperatur tills nästan all mjölk har kokat bort. Ta bort vaniljstången och låt blandningen svalna. Riv skalet från citronen och apelsin och pressa saften ur citronen. Blanda alla ingredienser och häll blandningen i glassmaskinen.

11 Kastanjeglass 250 g kastanjepuré 250 g mjölk 100 g grädde 1 ägg 2 teskedar honung 1 nypa salt Häll mjölk och grädde i en kastrull och låt blandingen koka. Tillsätt kastanjer och salta en aning. Låt koka i cirka en timme. När kastanjerna är mjuka, använd en potatismosare för att göra blandningen slät. Tillsätt honung och mixa blandningen i en mixer. Vänta tills blandningen svalnat, då du kan hälla den i glassmaskinen. Nougatglass 30 g rivet skal från lime 40 g rivet skal från pumpa 30 g söta mandlar 20 g pistagenötter 250 g socker 1 dl mjölk 4 äggulor 1 påse vaniljsocker Blanda mjölk, socker, vaniljsocker och äggulor. När blandningen är fluffig, tillsätt pistagenötter, mandlar och rivet skal från lime och pumpa. Blanda noga och häll sedan i glassmaskinen. Persikosorbet 400 g persika SORBETER Pressa citronen över persikan som skurits i fina bitar och tillsätt sockret. Rör ihop väl och häll blandningen i glassmaskinen. Banansortbet

12 450 g mogen banan En nypa vanillin Pressa citronen över bananen som skurits i fina bitar. Tillsätt de övriga ingredienserna och häll blandningen i glassmaskinen. Aprikossorbet 400 g mogen aprikos 2 matskedar Apricot Brandy. Pressa citronen över aprikosen som skurits i fina bitar. Tillsätt sockret och likören. Rör om väl och häll blandningen i glassmaskinen. Äppelsorbet 100 g socker 350 g äppeljuice 100 g sött vitt vin En nypa kanel Pressa citronen över de övriga ingredienserna. Rör om och häll blandningen i glassmaskinen. Melonsorbet 400 g mogen melon Ett litet glas konjak Pressa citronen över melonen som skurits i små bitar. Tillsätt de övriga ingredienserna, rör om väl och häll blandningen i glassmaskinen. Kiwisorbet 150 g mogen kiwi 50 g socker Citronjuice Skala kiwifrukten och skaär de i skivor. Mixa kiwin tilsammans med sockret och

13 citronjuicen i fleara minuter. Häll i glassmaskinen och kör tills önskad konsistens erhållits. Grapefruktsorbet 175 g socker 150 g vatten 2 matskedar gin 300 g grapefruktjuice Blanda ihop ingredienserna, rör om och häll i glassmaskinen. Smultronsorbet 400 g smultron 2 matskedar granatäppelkoncentrat Pressa citronen över sultronen som skurits i småbitar. Tillsätt övriga ingredienser och rör om väl. Häll blandningen i glassmaskinen. Champagnesorbet 100 g socker 1/2 flaska torrt moserande vin Blanda vinet och sockret och häll i glassmaskinen. Limejuicesorbet 100 g socker 300 g vatten 200 g limejuice Pressa citronen över de andra ingredienserna, rör om och häll blandningen i glassmaskinen. Brandysorbet 100 g socker 300 g vatten 2 citroner 125 g brandy

14 Pressa citronen över de andra ingredienserna, rör om och häll blandningen i glassmaskinen. Fikonsorbet 500 g skalade fikon 50 g rörsocker 100 g mjölk 1/2 citron Skala fikonen. Blanda fikonen med socker, mjölk och citronsoft. Häll i glassmaskinen och kör tills önskad koncistens uppnåtts. Vattenmelonsorbet 500 g vattenmelon 100 g socker 100 g vatten 100 g kaffegrädde Citronjuice Skär melonen i små bitar och avlägsna alla frön. Blanda med citronjuice. Koka upp sockret och vattnet med några teskedar av melonblandningen. Låt kallna. Vispa upp grädden. Blanda ner samtliga ingredienser i grädden. Häll blandningen i glassmaskinen och kör tills önskad koncistens uppnåtts. Mandarinsorbet 4 skalade mandariner 1 apelsin 250 g vatten 200 g kaffegrädde Koka upp sockret och vattnet i omkring 10 minuter. Tillsätt det finskurna skalet från apelsinen och låt kallna. Blanda in saften från mandarinerna och hälften av apelsinsaften i sockerblandningen när den kallnat. Blanda noga och rör i vispad grädde. Häll blandningen i glassmaskinen och kör tills önskad koncistens uppnåtts.

15 Hallonsorbet 500 g hallon 100 g socker 150 g vatten 1 äggvita Citronjuice Skölj hallonen rena. Ta bort stjälkarna och täck med citronjuicen sötad med lite socker. Koka upp sockret och vattnet i omkring 10 minuter och låt kallna. Blanda sedan i övriga ingredienser och häll i glassmaskinen. Observera! Alkohol i recepten gör att processen i glassmaskinen ökar med ca minuter. Det färdiga resultatet har också en tendens att smälta snabbare. Version

Gelato Gelatissimo. Svensk bruksanvisning

Gelato Gelatissimo. Svensk bruksanvisning Gelato Gelatissimo Svensk bruksanvisning GELATO GELATISSIMO A. B. C. D. E. F. G. H. I. L. M. Huvudenhet med fast skål kylkompressor Omrörare för fast skål Skruv till omrörare Transparent lock Glasslev

Läs mer

HARLEQUIN Svenk bruksanvisning

HARLEQUIN Svenk bruksanvisning Gelato HARLEQUIN Svenk bruksanvisning Delar Motorenhet Till och från knapp Lock Axel Omrörare Kylbehållare Figurer Stäng Öppna 1 2 3 4 5 6 Arbetssätt Glass tillverkas genom att de tillredda ingredienserna

Läs mer

ice cream maker // makes ice cream in 10-12 min // recipes included // capacity 2 x 0.32 L // 2 bowls // Type 9837

ice cream maker // makes ice cream in 10-12 min // recipes included // capacity 2 x 0.32 L // 2 bowls // Type 9837 ice cream maker // makes ice cream in 10-12 min // recipes included // capacity 2 x 0.32 L // 2 bowls // Type 9837 OBH Nordica Glassmaskin Innan användning Innan du använder apparaten för första gången

Läs mer

Ingredienser. Gör så här (BananChoklad) Mixa bananen, citronjuicen och sockret. Blanda i Kesellan, Fresubin DRINK Choklad och chokladpulvret.

Ingredienser. Gör så här (BananChoklad) Mixa bananen, citronjuicen och sockret. Blanda i Kesellan, Fresubin DRINK Choklad och chokladpulvret. BananaDelight BananChoklad 100 ml Fresubin DRINK Choklad 1 mogen banan juice av ½ citron 50 g socker 200 g lätt Kesella (kvarg, 1 % fett) 4 tsk chokladdryck (pulver) 3 g gelatin (1,5 blad) Vaniljkvarg

Läs mer

Sju iskalla sommardesserter

Sju iskalla sommardesserter 1 Sju iskalla sommardesserter Milkshake, svalkande smoothies och turboglass är lätt att svänga ihop på det som man har hemma i kyl och frys. Här är några läskande tips! Foto: Ove Lindfors Lättfrusen jordgubbsgazpacho

Läs mer

Recept med Canderel Green

Recept med Canderel Green Recept med Canderel Green Smoothies: Exotisk sötma Energi-smoothie Varma drycker: Lätt-capuccino Efterrätter och sötsaker: Bakade äpplen Päronmos Tigerkaka med pistasch Chokladkaka och vaniljsås Cheesecake

Läs mer

150 RECEPT FRÅN NESTLÉ

150 RECEPT FRÅN NESTLÉ Recept 57-64 150 RECEPT FRÅN NESTLÉ 1 FITNESS BLÅBÄRSPARFAIT Ingredienser 2 dl frysta blåbär En nypa salt Lite socker Lite kanel 2½ dl tjock grekisk yoghurt 2 dl hemlagad FITNESS-granola (se eget recept)

Läs mer

Ingredienser TIPS: DRYCKER Amaretto Ischokladshake. 3 min

Ingredienser TIPS: DRYCKER Amaretto Ischokladshake. 3 min Amaretto Ischokladshake 200 ml Fresubin DRINK Choklad 2 skopor vaniljglass 4 cl Amaretto kakaopulver vispgrädde rostad mandel Fresubin 2kcal fibre DRINK choklad Fresubin protein energy DRINK choklad Fresubin

Läs mer

150 RECEPT FRÅN NESTLÉ

150 RECEPT FRÅN NESTLÉ Recept 49-56 150 RECEPT FRÅN NESTLÉ 1 HEMLAGAD FITNESS MÜSLI Ingredienser 3 dl havregryn ½ dl krossade linfrön 2 dl FITNESS 1 dl hackade mandlar ½ dl russin ½ dl solrosfrön 1 dl torkade blåbär 3 msk kokosflingor

Läs mer

Mat och prestation. Jenny Möller. Tel: E-post: Hemsida: - Besöksadress: Farledsgatan 5

Mat och prestation. Jenny Möller. Tel: E-post: Hemsida:   - Besöksadress: Farledsgatan 5 Mat och prestation Jenny Möller Tel: 0736-64 64 19 - E-post: jenny@balancebylife.se Hemsida: www.balancebylife.se - Besöksadress: Farledsgatan 5 Gröt Koka gröt på havregryn, råggryn, helt havre, quinoa,

Läs mer

150 RECEPT FRÅN NESTLÉ

150 RECEPT FRÅN NESTLÉ Recept 41-48 150 RECEPT FRÅN NESTLÉ 41 FITNESS MED GRANATÄPPLE MORGONKICK Ingredienser 1 granatäpple 1 glas hallonfil/halloncultura 2 msk FITNESS Gör så här Rensa ut kärnorna ur granatäpplet och lägg dem

Läs mer

Feriepraktik Bakelser

Feriepraktik Bakelser Feriepraktik 2017 - Bakelser Nutella & Jordnötsbitar Ingredienser: 1 dl strösocker 2 dl ljusirap 300 g nutella 5 dl special K flingor 1 ½ dl salta jordnötter 200 g mörk choklad Ca 100 st Gör så här: 1.

Läs mer

Våra godaste desserter

Våra godaste desserter Våra godaste desserter Låt dig inspireras Slutet gott, allting gott Vi är många som tycker att något sött hör till efter en god middag. Här har vi samlat några av våra allra godaste desserter, från exotisk

Läs mer

Våffelform. Silikon. Oumbärliga produkter för tillagning av våfflor:

Våffelform. Silikon. Oumbärliga produkter för tillagning av våfflor: Silikon Våffelform Silikon Våffelform Alla tycker om nygräddade våfflor. Grädda dem till frukost, lunch, dessert, ta med på utflykten, servera dem som snacks eller till födelsedagsfesten. Fördelen med

Läs mer

Ingredienser TIPS: DRYCKER Amaretto Ischokladshake. 3 min

Ingredienser TIPS: DRYCKER Amaretto Ischokladshake. 3 min Amaretto Ischokladshake 200 ml Fresubin DRINK Choklad 2 skopor vaniljglass 4 cl Amaretto kakaopulver vispgrädde rostad mandel Fresubin 2kcal fibre DRINK choklad Fresubin protein energy DRINK choklad Fresubin

Läs mer

Chokladfondant med Amarulakola

Chokladfondant med Amarulakola Chokladfondant med Amarulakola 8 portioner Fondant: 150 gram mörk choklad, cirka 70 % 150 gram normalsaltat smör 4 ägg ½ dl råsocker 1 ½ msk majsstärkelse 2 ½ msk kakao En nypa salt Kola: 1 dl amarula

Läs mer

Matlag ETT. 24 februari 2011 hos Monica Berglund

Matlag ETT. 24 februari 2011 hos Monica Berglund Matlag ETT 24 februari 2011 hos Monica Berglund Jordgubbsbruchetta Toppad Laxcarpaccio med Sparris & Hollandaise Flamerad Oxfile med Calvadossås & Svamp och Ostsallad Chokladmousse med Chilikokta Aprikoser

Läs mer

Glutenfri kladdkaka med dulce de leche

Glutenfri kladdkaka med dulce de leche Glutenfri kladdkaka med dulce de leche 3 ägg 1 dl farinsocker 1½ dl strösocker 2 dl glutenfria havregryn ½ dl glutenfritt ströbröd 5 msk kakao 200 g Arla Svenskt Smör 50 g mörk choklad ½ burkar karamelliserad

Läs mer

Meny fran havet: Tonfiskcarpaccio med gron salsa

Meny fran havet: Tonfiskcarpaccio med gron salsa Meny fran havet: Tonfiskcarpaccio med gron salsa o 4 10-15 MINUTER PERSONER FÖRBEREDELSER LÄTT MIXER INGREDIENSER: TILL DEN GRÖNA SALSA: 2 små knippor basilika 1 stor knippa koriander, inklusive stjälkarna

Läs mer

Grötrecept. Havregrynsgröt. Ingredienser 1 port 10 port Havregryn 1 dl 10 dl Vatten 2 dl 2 liter Salt 1 krm 2 tsk

Grötrecept. Havregrynsgröt. Ingredienser 1 port 10 port Havregryn 1 dl 10 dl Vatten 2 dl 2 liter Salt 1 krm 2 tsk Grötrecept Havregrynsgröt Havregryn 1 dl 10 dl Salt 1 krm 2 tsk Rör ner grynen i det saltade vattnet och koka upp under omrörning Koka gröten 5 10 minuter. Smaka av. Risgrynsgröt (glutenfri) Rundkornigt

Läs mer

150 RECEPT FRÅN NESTLÉ

150 RECEPT FRÅN NESTLÉ Recept 88-95 150 RECEPT FRÅN NESTLÉ 1 NICECREAM Ingredienser (2 portioner) 50 g FITNESS Original 2 frysta bananer 150 g jordgubbar En handfull basilikablad 1 lime En handfull babyspenat Extra: 1 tesked

Läs mer

Mördeg. 100 g Strösocker. 100 g Smör. 1500 g Vetemjöl. 600 g Ägg. Kör ihop socker, smör och ägg. Tillsätt mjölet och sätt degen på kyl.

Mördeg. 100 g Strösocker. 100 g Smör. 1500 g Vetemjöl. 600 g Ägg. Kör ihop socker, smör och ägg. Tillsätt mjölet och sätt degen på kyl. Fantastiska pajer Mördeg 500 g Strösocker 1000 g Smör 1500 g Vetemjöl 100 g Ägg Kör ihop socker, smör och ägg. Tillsätt mjölet och sätt degen på kyl. Tosca 100 g Smör 100 g Strösocker 100 g Vispgrädde

Läs mer

Får vi presentera vår nya hemsida Det här är en receptsamling för dig som lagar mat till våra äldre.

Får vi presentera vår nya hemsida Det här är en receptsamling för dig som lagar mat till våra äldre. Gott på äldre dar Får vi presentera vår nya hemsida Det här är en receptsamling för dig som lagar mat till våra äldre. Här har vi samlat recept på goda mellanmål och desserter där näringsinnehållet är

Läs mer

Desserter. allt under 101 kalorier

Desserter. allt under 101 kalorier Desserter allt under 101 kalorier 1. Fruktiga Yoghurtskålar 4 ½ dl yoghurt med låg fetthalt 80 gram jordgubbar 80 gram blåbär 80 gram hallon 1 ½ msk rivet apelsinskal Citronmeliss för dekoration Ställ

Läs mer

Omfamna höstmörkret med varm choklad, sötsyrlig curd och frasiga våfflor. Pressmeddelande Oktober 2018

Omfamna höstmörkret med varm choklad, sötsyrlig curd och frasiga våfflor. Pressmeddelande Oktober 2018 Pressmeddelande Oktober 2018 Omfamna höstmörkret med varm choklad, sötsyrlig curd och frasiga våfflor Vem blir inte nostalgisk varm choklad? Den stämningsfulla favoriten har funnits med oss länge inte

Läs mer

Hallands kulturhistoriska museum

Hallands kulturhistoriska museum Hallands kulturhistoriska museum Alla recepten nedan förutom konfekten kommer från Anna Weckers kokbok som ursprungligen publicerades på tyska 1597. Boken publicerades även på danska, delar av den 1616

Läs mer

Mat och Prestation. Jenny Möller. Tel: E-post: Hemsida: -Besöksadress: Farledsgatan 5

Mat och Prestation. Jenny Möller. Tel: E-post: Hemsida:   -Besöksadress: Farledsgatan 5 Mat och Prestation Jenny Möller Tel: 0736-64 64 19 - E-post: jenny@balancebylife.se Hemsida: www.balancebylife.se -Besöksadress: Farledsgatan 5 Prestationstriangeln grunden för en god prestation Sömnen

Läs mer

Lyxa till din Fairtrade fika med dessa recept på fikabröd, kakor och kaffe- och tedrinkar som alla innehåller Fairtrade-märkta ingredienser.

Lyxa till din Fairtrade fika med dessa recept på fikabröd, kakor och kaffe- och tedrinkar som alla innehåller Fairtrade-märkta ingredienser. Lyxa till din Fairtrade fika med dessa recept på fikabröd, kakor och kaffe- och tedrinkar som alla innehåller Fairtrade-märkta ingredienser. Kakor och fikabröd Saftig banankaka 100 g smör 3 ägg 2 dl Fairtrade-märkt

Läs mer

Glöggrecept. Recept Vodkaglögg

Glöggrecept. Recept Vodkaglögg Glöggrecept 5 liter svagdricka 5 skalade och skivade råa potatisar 1 paket bakjäst 1 påse nejlikor 1 påse hela kardemummakärnor 1 bit färsk ingefära (ca 5 cm) 1 kanelstång 1 2 paket russin 2,5 kilo strösocker

Läs mer

Dessertspecial för Alla hjärtans dag.

Dessertspecial för Alla hjärtans dag. Dessertspecial för Alla hjärtans dag. Chokladtårta, hallonsorbet, cheesecake och lyxiga våfflor. Linnéa har tagit fram fyra smarriga desserter med lyxig twist som är perfekta att avsluta Alla hjärtans

Läs mer

Kocka på svenska. smoothies, kakor, choklad och mellanmål...

Kocka på svenska. smoothies, kakor, choklad och mellanmål... Kocka på svenska smoothies, kakor, choklad och mellanmål... 2 Det behöver inte vara krångligt eller ta mycket tid att leva hälsosamt och må bra. 3 Förutom att äta nyttigt och gott är det också viktigt

Läs mer

BLOMSTRANDE HÖJDER 1/2. SMULTRONCURD 4 dl smultronpuré eller mixade smultron 5 st ägg 2 dl strösocker 150 g smör 3 st gelatinblad

BLOMSTRANDE HÖJDER 1/2. SMULTRONCURD 4 dl smultronpuré eller mixade smultron 5 st ägg 2 dl strösocker 150 g smör 3 st gelatinblad BLOMSTRANDE HÖJDER SMULTRONCURD 4 dl smultronpuré eller mixade smultron 5 st ägg 2 dl strösocker 150 g smör 3 st gelatinblad 5. 6. Blötlägg gelatin. Koka upp puré med strösockret och häll smeten över äggen

Läs mer

Resource 2.0+fibre RECEPTFOLDER

Resource 2.0+fibre RECEPTFOLDER Resource 2.0+fibre RECEPTFOLDER Information anpassad för patient NOURISHING PERSONAL HEALTH KRISTINAS FRUKOSTTIPS (2 PORTIONER) MILD VANILJ För dig som är i behov av extra näring kan Resource 2.0+fibre

Läs mer

Äkta smakupplevelser!

Äkta smakupplevelser! Äkta smakupplevelser! Receptbroschyr för kyliga vinterdagar Receptet kommer från Ann-Louise som bloggar för Kung Markatta. Ann-Louise som bloggar för Ann-Louises Kokoslinssoppa med grön curry, 4 portioner

Läs mer

Avrunda påskfesten med smakrika godsaker

Avrunda påskfesten med smakrika godsaker Pressmeddelande Februari 2018 Avrunda påskfesten med smakrika godsaker Påsken närmar sig och vi kan äntligen se fram emot ljusare, färggladare tider såväl ute som hemma i köket. Piffa upp påskbordet med

Läs mer

MiniMax RECEPTSAMLING

MiniMax RECEPTSAMLING MiniMax RECEPTSAMLING Patientinformation NOURISHING PERSONAL HEALTH GRÖTAR HAVREGRYNSGRÖT (2 PORTIONER) 1 dl havregryn En nypa salt (kan uteslutas) Servera den mängd som du tror att barnet kommer att äta

Läs mer

Skapa goda sommarminnen

Skapa goda sommarminnen Pressmeddelande April 2017 Skapa goda sommarminnen Nu nalkas sommaren och det är dags att ta vara på säsongens alla härliga frukter, bär och grönsaker. Saft, sylt och goda bakverk är perfekta sätt att

Läs mer

MiniMax. receptsamling NOURISHING PERSONAL HEALTH

MiniMax. receptsamling NOURISHING PERSONAL HEALTH MiniMax receptsamling NOURISHING PERSONAL HEALTH GRÖTAR HAVREGRYNSGRÖT (2 PORTIONER) 1 dl havregryn En nypa salt (kan uteslutas) Servera den mängd som du tror att barnet kommer att äta upp och spar resten

Läs mer

150 RECEPT FRÅN NESTLÉ

150 RECEPT FRÅN NESTLÉ Recept 135-142 150 RECEPT FRÅN NESTLÉ 1 CHOKLADFONDANT MED AFTER EIGHT Ingredienser: 100 g smör 125 g mörk choklad 4 pastöriserade äggulor 4 pastöriserade äggvitor 40 g socker 20 g vetemjöl 10 stycken

Läs mer

Glögg med incabär Testa att enkelt göra en egen glögg, Superfruits mustiga glögg är kryddad med bland annat incabär och cacao nibs. ca.

Glögg med incabär Testa att enkelt göra en egen glögg, Superfruits mustiga glögg är kryddad med bland annat incabär och cacao nibs. ca. 12 julklassiker med Innehåll Glögg med incabär 5 Urtekrams glögg 6 Varm choklad med Chili 7 Cocosa knäck 9 Aromatiska julkonfektkulor 10 Renée Voltaires Kokoskola 11 Cocosa Pepparkakor 13 Lussekatter 14

Läs mer

Drycker med alkohol och en del utan

Drycker med alkohol och en del utan Drycker med alkohol och en del utan Apelsinlikör... 2 Baileys... 3 Bilglögg(Alkoholfri)... 4 Dansk julglögg... 5 Dunderglögg... 6 Fryst äggtoddy... 7 Glögg anno 1840... 8 Hallonlikör... 9 Jullikör... 10

Läs mer

glad påsk! Citronkulor med marsipan och vit choklad Recept sid 70. ELLE mat & vin 2/09

glad påsk! Citronkulor med marsipan och vit choklad Recept sid 70. ELLE mat & vin 2/09 glad påsk! Citronkulor med marsipan och vit choklad Recept sid 70. 64 ELLE mat & vin 2/09 för en Istället personligt påskblomma Bortbjuden? Baka ett gäng krispiga grissini och ta med i stället för en bukett

Läs mer

Glasstårta Midnight Sun

Glasstårta Midnight Sun Glasstårta Midnight Sun Från landet med midnattssol kommer denna glasstårta, inspirerad av den skandinaviska naturen och av soldränkta smaker från södra delarna av Sverige. Silkesmjuka smaker såsom hallonglass,

Läs mer

Lättbakade LÄCKRA KAKOR. Kunglig Dansk Hovleverantör

Lättbakade LÄCKRA KAKOR. Kunglig Dansk Hovleverantör Lättbakade LÄCKRA KAKOR Kunglig Dansk Hovleverantör Fina danska kransekager (Biskvier) (cirka 20 stycken) Vit kräm: 2,5 dl vispgrädde 100 g ODENSE Vit Choklad Koka upp grädden och ta bort kastrullen från

Läs mer

Frukostar och Smoothies. Under 101 kalorier

Frukostar och Smoothies. Under 101 kalorier Frukostar och Smoothies Under 101 kalorier 1 1. Melon och Jordgubbsmusli ½ melon exempelvis galia eller honungsmelon 225 g jordgubbar 25 g torkade aprikoser, finhackade 2 msk rostade mandelspån 25 g havregryn

Läs mer

Mellanmålsdrinkar. Lätta att göra - goda att dricka

Mellanmålsdrinkar. Lätta att göra - goda att dricka De flesta recept är energirika och innehåller mycket socker. För att göra mellanmålen mer lämpliga för diabetiker, eller personer som inte behöver lika mycket energi, kan de anpassas genom att istället

Läs mer

14 enkla Smoothierecept

14 enkla Smoothierecept 14 enkla Smoothierecept Blåbär och kokosmjölk En banan 2,5-3 dl färska eller frysta blåbär 1-1,5 dl grekisk yoghurt 1 dl kokosmjölk 2 msk honung 2 msk müsli (alt. havre) 2,5 dl isbitar 2 tsk müsli till

Läs mer

Recept NORSK FJORDÖRRET

Recept NORSK FJORDÖRRET Recept Carpaccio av med äggsås Prova detta recept på carpaccio där tunna skivor fjordörret kryddat med salt, peppar och körvel serveras med äggsås, citrongelé och knäckebröd. En perfekt förrätt. Dela fjordörretfilén

Läs mer

Eko-mellis från kungen av ekologiskt! Perfekt till alla sugna barn!

Eko-mellis från kungen av ekologiskt! Perfekt till alla sugna barn! Eko-mellis från kungen av ekologiskt! Perfekt till alla sugna barn! Gott för barnens magar och ditt samvete! Att svänga ihop ett gott men ändå nyttigt eko-mellis till barnen är inte alltid det lättaste.

Läs mer

Bevara Fredagsmyset. Hälsa i Harmoni Receptbok

Bevara Fredagsmyset. Hälsa i Harmoni Receptbok Bevara Fredagsmyset Hälsa i Harmoni Receptbok 1 Om Bevara Fredagsmyset Bevara Fredagsmyset receptbok har kommit till för att stödja gruppbostäder, servicebostäder och träffpunkter till att kunna erbjuda

Läs mer

De svenska superbären

De svenska superbären 1 De svenska superbären Gojibär, acai och incabär kallas ofta superbär och hyllas för sina hälsofrämjande effekter. Men de är dyra! Plocka istället dina egna superbär- i Sverige. HÄLSA Nypon, blåbär och

Läs mer

Fleximenyn v Recept och planering för fyra av veckans middagar.

Fleximenyn v Recept och planering för fyra av veckans middagar. Fleximenyn v. 40 42 Recept och planering för fyra av veckans middagar. 40 Recept 1 Tofu tikka 4 portioner *3 dl jasris 250 g naturell tofu neutral olja, till stekning *1 gul lök, hackad *2 vitlöksklyftor,

Läs mer

FOODNOTES. tävling 2018

FOODNOTES. tävling 2018 RECIPES DONE BY VEMDALENS YOUTHS FOODNOTES I GRÖNSAKSMÅLET MER GRÖNSAKER TILL FEMTEKLASSARNA!! tävling 2018 19. Ingredienser 75 gr Kruskakli, 650 gr Lantbrödsmjöl, 50 gr Jäst, 4 dl Vatten (fingervarmt),

Läs mer

Whirlpool mikrovågsugn.

Whirlpool mikrovågsugn. KOKBOK MIKROVÅGSUGN Gratulerar till ditt köp av en Whirlpool mikrovågsugn. Med denna receptbok kommer du att upptäcka och smaka på de goda möjligheterna som din nya produkt erbjuder. Du kommer att förvånas

Läs mer

5 dagar. Ingredienser v.35. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.35. Köp gärna med fler matvaror!

5 dagar. Ingredienser v.35. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.35. Köp gärna med fler matvaror! dagar v.3 Recept Kött/fisk 00 gram nötfärs Ca 600 gram kycklingfilé Ca 800 gram fläskkarre 2 pkt bacon 400 gram torskfilé 400 gram lax 2 3 4 Potatis/ris/pasta mm 2 kg potatis pkt pasta 3, Hej! Vi har en

Läs mer

30 oktober 2016 ABROTOS. Ekologisk mat- och vinkultur. ABROTOS Kooperativ ekonomisk förening

30 oktober 2016 ABROTOS. Ekologisk mat- och vinkultur. ABROTOS Kooperativ ekonomisk förening Matglädje MED ABROTOS RECEPT smaker från cuba 30 oktober 2016 Sander g johansson matmästare ABROTOS Ekologisk mat- och vinkultur ABROTOS Kooperativ ekonomisk förening Daiquiri 1 drink 5 cl ljus rom 1 tsk

Läs mer

v.50 HILDING TIPSAR JULSPECIAL

v.50 HILDING TIPSAR JULSPECIAL v.50 HILDING TIPSAR JULSPECIAL Hemmagjord glögg 3-5 msk råsocker 1 liter vin (gärna kraftigt) 6 cl rom eller cognac 3 st svartpepparkorn 4 st kardemumma kapslar 8 st nejlikor 1-2 st kanelstänger 2 st pomeransskal

Läs mer

Rune Larssons energikaka

Rune Larssons energikaka Här nedan följer recept på ett antal olika varianter på energikakor. Rune Larssons energikaka Mät upp 7 8 mått havregryn i en bunke! Ett mått kan vara i stort sett vad som helst. Jag själv brukar använda

Läs mer

Smaksätt påsken med Muscovadorörsocker! 8 söta påskrecept med exotiskt socker och sirap från Mauritius.

Smaksätt påsken med Muscovadorörsocker! 8 söta påskrecept med exotiskt socker och sirap från Mauritius. Smaksätt påsken med! 8 söta påskrecept med exotiskt socker och sirap från Mauritius. Färg och smak i ljuvlig mix och -sirap kommer från sockerrör som växer på den exotiska ön Mauritius. Smakrika produkter

Läs mer

Höstgourmet 25 november 2017

Höstgourmet 25 november 2017 Höstgourmet 25 november 2017 Starter Hoppande djävlar och baconstekta dadlar, servas med valfri dryck Förrätt Crêpes med räkor och krabba Huvudrätt Markus Aujalays viltfärsbiffar i gräddsås med potatismos

Läs mer

Millys födelsedagstårta: Elsa från filmen Frost

Millys födelsedagstårta: Elsa från filmen Frost Millys födelsedagstårta: Elsa från filmen Frost Idag har vi haft 4-årskalas här hemma. Milly hade beställt en tårta med Elsa från filmen Frost. Efter mycket googlande blev resultatet så här. Det är nog

Läs mer

ROOMIJSMAKER ICE CREAM MAKER SORBETIÈRE SPEISEEISMASCHINE GELATIERA HELADERA GLASSMASKIN ISKREM-MASKIN JÄÄTELÖKONE ISMASKINE SORVETEIRA

ROOMIJSMAKER ICE CREAM MAKER SORBETIÈRE SPEISEEISMASCHINE GELATIERA HELADERA GLASSMASKIN ISKREM-MASKIN JÄÄTELÖKONE ISMASKINE SORVETEIRA ROOMIJSMAKER INSTRUCTIES EN RECEPTEN ICE CREAM MAKER INSTRUCTIONS AND RECIPES SORBETIÈRE MODE D'EMPLOI ET RECETTES SPEISEEISMASCHINE BEDIENUNGSANLEITUNG UND REZEPTE GELATIERA ISTRUZIONI PER L USO E RICETTE

Läs mer

MENY. Tomatdrink. Röd coleslaw Tzatziki. Lammstek m. örter på ratatouillebädd med ugnsbakad potatis och vitlökssmör Enbärssås. Ugnsrostade grönsaker

MENY. Tomatdrink. Röd coleslaw Tzatziki. Lammstek m. örter på ratatouillebädd med ugnsbakad potatis och vitlökssmör Enbärssås. Ugnsrostade grönsaker MENY Tomatdrink Röd coleslaw Tzatziki Lammstek m. örter på ratatouillebädd med ugnsbakad potatis och vitlökssmör Enbärssås Ugnsrostade grönsaker Äppelkaka Cheesecake m. karamelliserade körsbärstomater

Läs mer

Enkla recept med NutriniKid Multi Fibre

Enkla recept med NutriniKid Multi Fibre Enkla recept med NutriniKid Multi Fibre Recept och inspiration från Nutricia Hela dagens måltider lika goda som nyttiga Mättande mellanmål lätta att ta med Mat för extra energi Smoothie på ett kick Experimentera

Läs mer

Resource 2.0+fibre RECEPTFOLDER

Resource 2.0+fibre RECEPTFOLDER Resource 2.0+fibre RECEPTFOLDER Information anpassad för patient För dig som är i behov av extra näring kan Resource 2.0+fibre vara en utmärkt lösning. Resource 2.0+fibre är en näringsdryck som innehåller

Läs mer

Ingredienser TIPS: BAKVERK/SÖTSAKER Energikaka. 70 min

Ingredienser TIPS: BAKVERK/SÖTSAKER Energikaka. 70 min Energikaka Portioner 12 70 min 300 ml Fresubin DRINK valfri smak 200 g smör 200 g socker 4 ägg 200 g mjöl 10 g bakpulver ströbröd 300 ml apelsinjuice 100 g florsocker rostade mandelflingor Till garnering:

Läs mer

NordItalien 27 februari 2014

NordItalien 27 februari 2014 Matglädje MED RECEPT NordItalien 27 februari 2014 Sander g johansson matmästare Kooperativ ekonomisk förening Crostini med Polenta och Kikärter 12 portioner 4 dl kikärter 2 liter kycklingfond 2 vitlöksklyftor,

Läs mer

Ingredienser. Gör så här

Ingredienser. Gör så här Banan- och currysoppa 10 g lök 20 g purjolök 1 msk solrosolja 100 g (ca 1 st) banan 30 g ananas på burk 100 ml köttbuljong 50 g (ca 1 st) potatis 10 g (1 msk) mandlar 2 msk mellangrädde salt, curry, vitpeppar

Läs mer

Svensk tallrik. Matlagningsgänget Hos Karin och Leif Lundborg 2 november 1996

Svensk tallrik. Matlagningsgänget Hos Karin och Leif Lundborg 2 november 1996 Meny Aperitif: Förrätt: Varmrätt: Efterrätt: Kaffe: Små goda snittar (recept saknas) Dryck: vinbål Svensk tallrik Dryck: Öl och Absolut Vodka Citron Saltimbocca, ris Dryck: Rött vin Ingefärspäron och yoghurtglass

Läs mer

BAKNING ÄTBAR SLIME INGREDIENSER INSTRUKTIONER

BAKNING ÄTBAR SLIME INGREDIENSER INSTRUKTIONER BAKNING ÄTBAR SLIME ½ msk vatten 1 msk saftkoncentrat 1 msk fiberhusk (finns i glutenfri avdelning) Några droppar karamellfärg (valfri färg) Blanda fiberhusk och saftkoncentrat Tillsätt vatten efter önskad

Läs mer

Foto: Martin Skredsvik

Foto: Martin Skredsvik RECEPTHANDBOK Framtagen i samarbete med Mariann Andersson, författaren bakom succén Baka med LCHF (Bonnier Fakta). Ni hittar hennes blogg på www.mariannslchf.se Foto: Martin Skredsvik Citronkaka Ca 14

Läs mer

LUGNETS FÖRSKOLA LUGNETS FÖRSKOLA

LUGNETS FÖRSKOLA LUGNETS FÖRSKOLA , LUGNETS MELLANMÅL LUGNETS MELLANMÅL Våren 2012 startade vi arbetet med att få Grön Flagg certifiering, som är utmärkelsen för skolor och förskolor som vill arbeta med hållbar utveckling. Vi siktar på

Läs mer

Glassmaskin De Luxe. Modell 48816

Glassmaskin De Luxe. Modell 48816 Glassmaskin De Luxe Modell 48816 110519 50113 1 Teknisk information Uteffekt: 135 W, 220-240 V / 50 Hz Volym: 1,5 liter Max påfyllningsmängd: 1000 ml Mått: B/D/H 38,5 x 27,5 x 32,0 cm Vikt 10,5 kg Nätsladd:

Läs mer

Gott till diabetiker

Gott till diabetiker Gott till diabetiker Receptkompendiet du håller i din hand är ett projekt gjort av två närvårdarstuderanden. Kompendiet fungerar som vårt slutarbete och såväl recepten som bilderna är våra egna. Recepten

Läs mer

Lingon är röda, blåbär är blå allra bäst är det med båda två!

Lingon är röda, blåbär är blå allra bäst är det med båda två! Lingon är röda, blåbär är blå allra bäst är det med båda två! Vilda bär för barn Den nordliga naturen är en riktig skattkista: vilda bär som växer i skogar, på myrar och i fjällen innehåller rikligt med

Läs mer

baka med mcvitie s smarriga recept som är enkla att göra!

baka med mcvitie s smarriga recept som är enkla att göra! baka med mcvitie s smarriga recept som är enkla att göra! originalet! Ett kex om dagen håller doktorn borta från magen? McVitie s Digestive Original var medicin från början McVitie s Digestive är bakat

Läs mer

Mellanmålsmeny kcal och 5 gram protein. Berikad filmjölk Kcal: 253 Protein: 6,5 gram. Bröd med hummus och ayran Kcal: 261 Protein: 9 gram

Mellanmålsmeny kcal och 5 gram protein. Berikad filmjölk Kcal: 253 Protein: 6,5 gram. Bröd med hummus och ayran Kcal: 261 Protein: 9 gram Mellanmålsmeny - 250 kcal och 5 gram protein Bröd med hummus och ayran Kcal: 261 Protein: 9 gram 1/2 orientaliskt bröd (libabröd) eller 1 skriva valfritt bröd 3 msk hummus 1 tsk oliv- eller rapsolja 1

Läs mer

FÖRSLAG FRUKOST, MELLANMÅL OCH KVÄLLSMÅL

FÖRSLAG FRUKOST, MELLANMÅL OCH KVÄLLSMÅL cpetzell Sidan 1 Sidan 1 2014-02-14cpetzell 2014-02-14 Sidan 1 2014-02-14cpetzell FÖRSLAG FRUKOST, MELLANMÅL OCH KVÄLLSMÅL Våra frukost-, mellanmåls- och kvällsmålsförslag som följer är riktlinjer för

Läs mer

VARNING. Bruksanvisning. Slow Juicer Modell nr: ZZI-802 DRA ALLTID UR KONTAKTEN EFTER ANVÄNDANDET LÅT INTE BARN LEKA MED MASKINEN ADESSO AB

VARNING. Bruksanvisning. Slow Juicer Modell nr: ZZI-802 DRA ALLTID UR KONTAKTEN EFTER ANVÄNDANDET LÅT INTE BARN LEKA MED MASKINEN ADESSO AB VARNING Slow Juicer Modell nr: ZZI-802 DRA ALLTID UR KONTAKTEN EFTER ANVÄNDANDET LÅT INTE BARN LEKA MED MASKINEN Bruksanvisning Endast för hushållsbruk ADESSO AB Denna slowjuicer är endast avsedd för hushållsbruk.

Läs mer

Lite information om praliner. ite information om praliner

Lite information om praliner. ite information om praliner Lite information om praliner ite information om praliner Goda recept av söta läckerheter Hemmalagade läckra praliner. Med goda ingredienser, de rätta tillbehören och lite rutin trollar även du fram de

Läs mer

Älskade citrustider. Ljuvliga marmelader med apelsin, grapefrukt, citron och lime. Fyll skafferiet med solsken på burk!

Älskade citrustider. Ljuvliga marmelader med apelsin, grapefrukt, citron och lime. Fyll skafferiet med solsken på burk! Älskade citrustider Ljuvliga marmelader med apelsin, grapefrukt, citron och lime. Fyll skafferiet med solsken på burk! Friskt, fruktigt och fräscht! Hemmagjord marmelad är ett både enkelt och otroligt

Läs mer

Krämig chokladkaka med en rik smak av choklad. Fri från mejerier, raffinerat socker och gluten.

Krämig chokladkaka med en rik smak av choklad. Fri från mejerier, raffinerat socker och gluten. Krämig chokladkaka Krämig chokladkaka Krämig chokladkaka med en rik smak av choklad. Fri från mejerier, raffinerat socker och gluten. Ingredienser botten 1,75 dl cashewnötter 1,25 dl urkärnade dadlar 3

Läs mer

Potatis, Kött och Desserter

Potatis, Kött och Desserter Potatis, Kött och Desserter Lönkan, 12.11 2014 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning... 3 Bagarpotatis... 5 Vitlökspotatis... 6 Janzons frestelse... 7 Skinklåda... 8 Lammbog... 9 Yttre filé av nöt... 10 Yttre

Läs mer

Efterrätter & Sötsaker

Efterrätter & Sötsaker Efterrätter & Sötsaker 10 delikata recept i samarbete med Rent a Chef och Menyse.com Sött och lätt med Canderel Sötsaker har alltid varit en frestelse faktum är att vi alla har en inbyggd förkärlek för

Läs mer

Så här gör du praliner

Så här gör du praliner Så här gör du praliner Recept på gjutna örtpraliner I dessa recept använder du dig av pralinformar. Se tips längre fram i dokumentet på var du kan köpa dessa. Gör gärna fyllningar först. Därefter gör du

Läs mer

150 RECEPT FRÅN NESTLÉ

150 RECEPT FRÅN NESTLÉ Recept 65-71 150 RECEPT FRÅN NESTLÉ 1 FITNESS GRANOLABARS MED NÖTTER Ingredienser ½ dl kärnfria dadlar 2½ dl FITNESS 2½ dl grovhackade hasselnötter 1 dl grovhackade salta macadamianötter 1 dl russin -

Läs mer

Recept på kesellasås. Min favorit kommer från ICA, lättkvarg 0,1%. Näringsvärde ICA Lättkvarg 0,1% (per burk 250 g)

Recept på kesellasås. Min favorit kommer från ICA, lättkvarg 0,1%. Näringsvärde ICA Lättkvarg 0,1% (per burk 250 g) Nyttig kesellasås Recept på kesellasås Att göra sås på kvarg (eller Kesella som Arlas variant heter) är ett lätt alternativ till kall sås på exempelvis cremé fraiche eller turkisk yoghurt. Min favorit

Läs mer

bonnier fakta elisabeth johansson foto helén pe

bonnier fakta elisabeth johansson foto helén pe bonnier fakta elisabeth johansson foto helén pe innehall lakritsfakta: Intressant läsning om världens bästa och godaste rot Förord 6 Lakrits 8 Förädlade produkter av lakrits 11 Lakritsresan till Kalabrien

Läs mer

150 RECEPT FRÅN NESTLÉ

150 RECEPT FRÅN NESTLÉ Recept 25-32 150 RECEPT FRÅN NESTLÉ 25. FITNESS FRUKTIGA GRANOLAMUFFINS Ingredienser till muffinsmet: 2½ dl siktat vetemjöl 1¾ dl fullkornsmjöl 2 tsk bakpulver ½ tsk salt ½ tsk kanel 2 stora ägg 1¾ dl

Läs mer

Nedan följer några tips för att komma igång med sommarens godsaker.

Nedan följer några tips för att komma igång med sommarens godsaker. Pressmeddelande Maj 2015 Sätt smak på sommaren! Din egen marmelad gjord på säsongens härliga frukter och bär, fräscha sommardesserter, eller en god kaka till fikan. Det är bara att låta dig inspireras

Läs mer

Receptinformation. Svartvinbär, citron, hasselnöt och mjölkchokladtårta. Ingredienser (1 batches) Unilever Food Solutions Sverige

Receptinformation. Svartvinbär, citron, hasselnöt och mjölkchokladtårta. Ingredienser (1 batches) Unilever Food Solutions Sverige Svartvinbär, citron, hasselnöt och mjölkchokladtårta Ingredienser (1 batches) Mängd Mått Ingrediens SVARTVINBÄRSMOUSSE: Italienskmaräng: 7,00 g Citron, juice färskpressad 15,00 g Socker 75,00 g Äggvita

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 14. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 14. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 14. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 14. Köp gärna med fler matvaror! dagar v 4 Recept Kött/fisk Ca 600 gram laxfilé Ca 00 gram hönsbröstfilé sous vide kg kycklingklubbor Potatis/ris/pasta kg potatis Hej! Välkomna till sista veckan med vår gästkock Ulrika Brydling. Jag hoppas

Läs mer

Forest Berry Int. AB, Kaggestorp Gård, 544 93 HJO Telefon 0502-310 55 Fax 0502-312 45 www.forestberry.se

Forest Berry Int. AB, Kaggestorp Gård, 544 93 HJO Telefon 0502-310 55 Fax 0502-312 45 www.forestberry.se Ingers glassorbet-tårta till 10-12 per 1 liter vaniljglass 1,2 liter frysta blåbär 2 dl crème fraiche ½-1 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker 1 färdigköpt marängbotten, ca 20 cm diameter En pajform med löstagbar

Läs mer

LANDSBYGDSENHETEN. Det goda kaffebrödet. 18 och 25 november 2014. Receptsamling. Recept: Birgitta Rasmusson

LANDSBYGDSENHETEN. Det goda kaffebrödet. 18 och 25 november 2014. Receptsamling. Recept: Birgitta Rasmusson LANDSBYGDSENHETEN Det goda kaffebrödet 18 och 25 november 2014 Receptsamling Recept: Birgitta Rasmusson Juldammsugare (ca 15 st) 5 dl blandade kaksmulor av sockerkaka och småkakor 50 g mandelmassa 50

Läs mer

Quiche Lorraine. Näringsinformation Per portion: 810 kcal 30 g protein

Quiche Lorraine. Näringsinformation Per portion: 810 kcal 30 g protein Recept Quiche Lorraine Ingredienser 3 portioner 2 ägg 100 g riven ost 200 g färdig mördeg, färdig degmix 100 g hackad bacon 1 matsked olja Per portion: 810 kcal 30 g protein Värm ugnen till 170 grader.

Läs mer

Recept för småsugna.

Recept för småsugna. Recept för småsugna. Smått och gott Kakor och godbitar i mindre storlek är det senaste på bakfronten! Och handen på hjärtat visst förenas det bästa av två världar? Det godaste goda och ett gott samvete

Läs mer

Recept för bakning till Björnö 2015 2015 / JUNI

Recept för bakning till Björnö 2015 2015 / JUNI Recept för bakning till Björnö 2015 KARINS MJUKA KOLAKAKA 4 st ägg 6 dl socker 4 msk kakao 6 dl mjöl 2 msk bakpulver 100 g smör 3 dl kokande vatten Ugn: 175⁰C 2 st runda kakor Smält smöret. Vispa ägg och

Läs mer

Introduktion. Innan du börjar så vill vi peka på några generella saker när man använder sig av MCT olja i matlagningen;

Introduktion. Innan du börjar så vill vi peka på några generella saker när man använder sig av MCT olja i matlagningen; Recept med MCT-olja Introduktion Med den här skriften vill vi ge lite tips och råd hur MCT olja kan användas. Vi hoppas det ska vara till hjälp och inspiration för att hitta egna lösningar och användningsområden.

Läs mer

Fikagott med bär i kakan

Fikagott med bär i kakan 1 Fikagott med bär i kakan Här är 10 lättbakade skördekakor med säsongens frukter och bär. Foto: Thomas Carlén Plommonkaka med pistaschmaräng Ingredienser 10-12 bitar 150 g smör 2 st äggulor 1 st ägg 1

Läs mer

Gourmetträff lördagen den 10/ Meny i höstmörkret. Höstdrink: Mimosa med äpple och Catarinas ostsnacks. Limefilé med rostade rotsaker

Gourmetträff lördagen den 10/ Meny i höstmörkret. Höstdrink: Mimosa med äpple och Catarinas ostsnacks. Limefilé med rostade rotsaker 1 Gourmetträff lördagen den 10/11 2018 Meny i höstmörkret Starter: Förrätt: Huvudrätt: Efterrätt: Höstdrink: Mimosa med äpple och Catarinas ostsnacks Förrätt á la Bill Limefilé med rostade rotsaker Päron

Läs mer