Melodifestivalen gången efter att ha medverkat med Barbados, Alacazar och som soloartist. Men det var hela åtta år sedan han var med senast.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Melodifestivalen gången efter att ha medverkat med Barbados, Alacazar och som soloartist. Men det var hela åtta år sedan han var med senast."

Transkript

1 VEDBY NYTT

2 Comebackernas år i Melodifestivalen gången efter att ha medverkat med Barbados, Alacazar och som soloartist. Men det var hela åtta år sedan han var med senast. Jessica Andersson är en artist som starkt förknippas med Melodifestivalen, men hon hade inte tänkt vara med igen. TT ANDERS WIKLUND / TT Jessica Andersson och Eric Saade finns med bland artisterna i Melodifestivalen nästa år som därmed blir något av comebackernas tävling. Hälften av startfältet är nu presenterat. Jessica Andersson är med för sjätte gången och vann 2003 med gruppen Fame. Eric Saade tog ju hem segern Men sedan fick jag den här låten som gick rakt in i hjärtat. Jag började gråta när jag hörde den och då är det rätt, säger hon om sitt bidrag "Can't hurt me now", som är en ballad. Eric Saade säger att han är med för att vinna. Jag har redan vunnit Melodifestivalen. Men jag har inte vunnit Eurovision och jag skulle ljuga om jag inte sa att det var min målsättning, säger han till TT. Sedan står jag på en annan plats i karriären i dag. Förra gången handlad det om att "breaka". Nu är det inte lika viktigt. Veteranerna till trots vill Melodifestivalens producent Christer Björkman gärna framhålla att det är många nya artister och upphovsmän i nästa års tävling. Rent statistiskt övertrumfas de båda av Marie Bergman, som vunnit tävlingen tre gånger (med Family Four 1971 och 1972 samt med Roger Pontare 1994), och nu gör comeback i en duett med Sanne Salomonsen. Även Magnus Carlsson är tillbaka i tävlingen. Han tävlar för åttonde Vi har väldigt mycket nytt blod, över 50 procent av upphovsmännen är nya, 20 av 32 artister, fördelade på 28 bidrag, är nya i tävling och 12 är "återkommare", säger han. Hälften av startfältet presenterades på måndagen. Resterande 14 bidrag offentliggörs på tisdagen.

3 Ett av de mer uppmärksammade nya namnen är Samir Badran. "Paradise hotel"-profilen tävlar med Viktor, tillsammans hade de sommarhiten "Success" i år. De tyckte att vi hade bra energi och ville att vi skulle vara med, så då skrev vi den här låten, säger Samir Badran. Men vi hade nog inte riktigt förstått hur stort det här är. Fantastiskt roligt för mig att träffa så många läsare Nytt för nästa år är att det blir sju bidrag i varje deltävling, det är en färre jämfört med tidigare år. Däremot blir det fler låtar i finalen som utökas med två platser till sammanlagt tolv. Sanna Nielsen och Robin Paulsson är programledare för nästa års Melodifestival. Turnén inleds den 7 februari Göteborg och går sedan via Malmö, Östersund, Örebro och Helsingborg innan det blir final i Friends Arena utanför Stockholm den 14 mars. Lars Johansson på gymmet. HD:s chefredaktör Lasse Johansson har avverkat 47 fikamöten med läsarna. Några tendenser till magkatarr? Nja, jag hinner knappt få i mig kaffet och vetebrödet. Men det var en omtänksam förening som var oroliga för min mage och förslog te istället. Annars är risken att bullarna sätter sig på magen, men jag kör hårt på gymmet som du ser. Vad har du fått för erfarenhet av läsarturnén? Först och främst har det varit fantastiskt roligt för mig att träffa så

4 många läsare, hittills cirka Jag har fått ännu större förståelse för hur viktiga HD, NST, LP och hd.se är för människorna i vår del av världen. Det är också en fantastisk möjlighet för mig att få berätta om branschutvecklingen och våra journalistiska ambitioner. Plus att jag får ett tillfälle att verkligen betona att vi inte ska bli en Malmötidning. Jag tror att vi kommer toppa Är det något som överraskar läsarna? De blir nog lite tagna på sängen över hur snabbt förändringarna sker, inte minst på mobilsidan. När jag beskriver mobilanvändningen är det knappt att jag själv tror att det är sant. Och du själv, vad överraskar dig? Förståelsen för vad vi gör. Läsarna förstår att vi måste ställa om till digitalt. Men jag blir också förvånad över hur pålästa de är. Jag visar bilder på bra nyheter och får många instämmande nickanden. Hur många möten har du kvar? Jag har 95 möten inbokade, så ungefär hälften. Jag hoppas komma upp till 100, sedan måste jag nog sätta stopp. Om varje möte tar två timmar i genomsnitt har jag varit ute fem hela Nu på lördag gör ni de sista av ett 30-tal föreställningar hur har det varit? Mycket att göra, men fantastiskt roligt. När man både har skola (musikhögskolan i Malmö) på veckorna och detta på helgerna hinner man inget annat. De flesta helgerna har det varit fyra föreställningar, ibland dessutom en på torsdagen. Men nu går det på rutin? I början är man lite nervös, nu vet kroppen själv var den ska gå och vad som kommer att hända, både bakom och på scenen. Som ensemble blir man väldigt sammansvetsade, det är en del av charmen.

5 Oroade över flytt efter dålig information från värden Men det stod även att renovering skulle påbörjas den 1 december och att info om ersättningslägenhet skulle komma. Den informationen kom aldrig. Nu har vi bestämt att vi ska bo kvar och fira jul här oavsett vad som händer. Vi har ju inte hört någonting, säger Camilla Persson. I gårdagens tidning skrev vi om butiken Hadrous livs som efter tjugo år tvingas flytta. I samma hus finns femton lägenheter. De boende är nu oroliga för att de ska gå samma öde till mötes som butiken. Högst upp i huset på Ödmanssonsgatan 16 bor familjen Persson. För tre månader sedan möttes de av en lapp utskickad av husets nya fastighetsägare Sjödins (som köpte huset i april) när de kom hem. På lappen stod att renovering av huset snart skulle påbörjas. Det gladde familjen. Per Sjödin på Sjödin fastigheter beklagar att hyresgästerna inte informerats. Ingen ska behöva oroa sig. Vi ska gå ut med info. Renoveringen har skjutits upp på grund av att diskussionen med Hadrous livs drog ut på tiden, säger han. Huset är i akut behov av renovering. Fönstren är, som en boende på första våningen säger, "katastrof". Vissa är spruckna, färgen är flagnad och träet ruttet. I familjen Perssons vardagsrum är gliporna så stora att det drar rakt in. Det som på bilden ovan först ser ut som lite snö är en handduk som lagts in som isolering. På vinterhalvåret blir lägenheten iskall. I ett av rummen sjunker temperaturen till tio grader. Under de 11 år de har bott i huset har de kämpat för att få lägenheten

6 renoverad. Malmöskola vann dubbelt i matte- SM Vissa saker har gjorts. Efter att en av de förra hyresvärdarna körde en skruvmejsel genom taket under en taköversvämning så att det forsade in vatten i ett av deras rum, ned på en stereo, gjordes det rummet vid och en vägg har tidigare rustats. Men det är fortfarande mycket kvar. Man oroar sig lite för att de ska höja hyran. Stiger den mycket har vi inte råd att bo kvar, säger Camilla Persson. Det blev dubbelseger för Malmö borgarskola i årets upplaga av Skolornas matematiktävling, också benämnd matte-sm. Malte Larsson, som går i skolans tredje årskurs, vann den individuella tävlingen som avgjordes i Göteborg i helgen. Priset är en inspirationsresa till Cambridge University och möten med några av världens ledande matematiker. Tidigare i höst tog Malmö borgarskola för andra året i rad även hem segern i lagtävlingen. Individuellt deltog över tusen elever från 150 skolor. Tjugofem gick till final. De sex främsta två elever från Malmö borgarskola, två från Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg och en vardera från Danderyds gymnasium och Norra real i Stockholm blir Sveriges lag i Internationella matematikolympiaden (IMO) som avgörs nästa sommar i Chiang Mai i Thailand. Matte-SM anordnas varje år av Svenska matematikerförbundet.

7 Helsingborg samlade personbästan på SM brons på seniorsidan och ytterligare ett antal medaljer på juniorsidan. Jag är jätteglad. Det har gått över förväntan, säger huvudpersonen som har svårt att peka ut en specifik höjdpunkt: Jag är väldigt nöjd med alla mina lopp. Hansson var inte ensam om att imponera. Trots att tretton av klubbens simmare för närvarande studerar i USA, och därmed inte hade möjlighet att delta, var utropstecknen många. Louise Hansson tog ett guld, ett silver och ett brons på seniorsidan.hd/nst Johan Persson Helsingborgstalangen och VM-klara Louise Hansson trivdes som fisken i vattnet när Helsingborgs Simsällskap vaskade personliga rekord under SM i Stockholm. SM 2014 blev en lyckad historia för Helsingborgs Simsällskap vars 18- åriga löfte Louise Hansson efter fem dagars intensiva tävlingar badade i både framgångar och medaljer. Vi var inför tävlingen osäkra på om hon skulle kunna delta då hon tätt inpå drabbats av halsfluss och hög feber, berättar lagets tränare Sten Williamsson och tillägger: Förutsättningarna gör hennes insats än mer mer imponerande. Hanssons individuella prestationer kröntes med ett guld, ett silver och ett Pallplatserna i all ära, mest anmärkningsvärt var antalet personliga rekord. Hanssons mästerskapsrekord på 200 meter medley, , och 21- årige Jesper Björks klubbrekord på 100 meter ryggsim, 53.35, är blott ett axplock av alla personbästan. Nästan alla i laget har slagit något personligt rekord, fastslår Williamsson och fortsätter: Vi tittar väldigt mycket på personbästan. Det är det vi utgår från och i det avseendet har vi lyckats väl i år. Williamsson framhäver även damjuniorernas lagkappsimning, som sånär gav maximal utdelning. Laget tog fyra guld och ett silver på fem distanser. Tjejerna lyckades väldigt bra, berömmer Williamsson som på det stora hela är nöjd med tävlingsveckan men erkänner att de många avbräcken i truppen påverkat seniorernas resultat:

8 Vi brukar ta fler medaljer, men vi hade inte heller räknat med att ligga i topp. Härnäst väntar hemresa, varpå en rad lokala tävlingar förestår för merparten av HS-simmarna. Dock inte för Louise Hansson som i december beger sig till VM i Qatar med storslagna drömmar i bagaget. Det är klart att man vill simma ett OS, avslutar Hansson. Även Höganäs och Ängelholms simmare plockade hem medaljer, dock inga på seniorsidan. Marcus Eklund Federer ordnade historisk seger Roger Federer placerade en stoppboll utom räckhåll för Richard Gasquet och sjönk raklång ned på det infraktade gruset inför rekordpubliken åskådare i arenan i Lille. Via 3 0 (6 4, 6 2, 6 2) i set skrev den 17-faldiga grand slam-segraren schweizisk tennishistoria när han slog in matchbollen. Titeln var landets första hittills. Det är en enorm lycka. Jag har väntat i 15 år på det här. Det har varit en perfekt helg i en galen atmosfär och de schweiziska fansen har varit ett fantastiskt stöd, sade Federer till fransk tv. Han ville inte gå in på om Davis Cupsegern gör honom till tidernas främste tennisspelare. Det spelar ingen roll för mig. Det som betyder något är att jag njuter av att spela tennis, sade 33-åringen. Federer ville inte heller överdriva betydelsen av att ha kompletterat sitt prisskåp med en av titlarna han saknat. Det här är för de andra i laget. Jag har vunnit tillräckligt mycket och behövde inte det här för att göra min karriär komplett. Men jag är glad för att ha fått vara med om detta historiska ögonblick för schweizisk tennis, sade han i segerintervjun. TT Peter Dejong Roger Federer står på 17 grand slam-titlar i tennis. Fram till söndagen hade varken han eller Schweiz vunnit Davis Cup. Det ändrade 33-åringen på när han besegrade Richard Gasquet och ordnade 3 1 i matcher i finalen mot Frankrike. Stanislas Wawrinka vann den inledande singelmatchen mot franska ettan Jo-Wilfried Tsonga innan Wawrinkas och Federers dubbelseger gav Schweiz matchboll inför söndagens första singel. Gasquet spelade i stället för Tsonga som lämnade återbud med

9 armproblem. Fransmannen hade stora problem att komma åt Federers serve och spelade sig inte fram till en enda breakboll på hela matchen. Federer bröt Gasquet redan i matchens tredje game och vann nära hälften av poängen, 43 av 97, när han utökade till totalt fem servegenombrott i utklassningssegern. av: Alexander, Anton, Emil, Erik, Emil, Oscar, Linus, Sonny, Sebastian, Jonathan

Serieindelningen 2014/2015

Serieindelningen 2014/2015 Välkommen till Staffanstorps Bowling Klubb Senast uppdaterad 2014-06-19 11:51:33 Hem Nyheter Kalender Resultat UK's hörna Lotterier Om SBK Kontakt Medlemmar Bilder Länkar Gästbok 2014-06-08...som SvBf

Läs mer

Anders Danielsson svarar på barns frågor

Anders Danielsson svarar på barns frågor 1 2014-03-12 Anders Danielsson svarar på barns frågor I slutet av februari 2014 träffade Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson BRIS generalsekreterare Kattis Ahlström för att prata om hur

Läs mer

OK Orion 2013. En verksamhetsberättelse över året då stjärnorna lyste starkast!

OK Orion 2013. En verksamhetsberättelse över året då stjärnorna lyste starkast! OK Orion 2013 En verksamhetsberättelse över året då stjärnorna lyste starkast! Unikt framgångsrikt OK Orions verksamhetsberättelse 2013 år för klubben År 2013 blev ett unikt framgångsrikt år för klubben.

Läs mer

Nummer 2 Juli 2009 Utgiven av Karlskrona Tennisklubb. Dubbla guld i JSM för Morgan

Nummer 2 Juli 2009 Utgiven av Karlskrona Tennisklubb. Dubbla guld i JSM för Morgan FÖRDEL KARLSKRONA Nummer 2 Juli 2009 Utgiven av Karlskrona Tennisklubb Dubbla guld i JSM för Morgan Gustav till final i Båstadtennisen Elias Ymer, Skara, och Gustav Hansson, KTK. Finalister i P14. Styrelse

Läs mer

EVERGREEN-BLADET // NUMMER 5 // FEBRUARI 2008 RESULTAT I EVERGREENS OMRÖSTNING - MAI:S BÄSTA FRIIDROTTARE GENOM TIDERNA:

EVERGREEN-BLADET // NUMMER 5 // FEBRUARI 2008 RESULTAT I EVERGREENS OMRÖSTNING - MAI:S BÄSTA FRIIDROTTARE GENOM TIDERNA: EVERGREEN-BLADET // NUMMER 5 // FEBRUARI 2008 RESULTAT I EVERGREENS OMRÖSTNING - MAI:S BÄSTA FRIIDROTTARE GENOM TIDERNA: LENNART STRANDBERG GUNILLA CEDERSTRÖM WARCHALOWSKI ANNETTE TÅNNANDER BANK MAI:S

Läs mer

TIDNINGEN SOM GÅR PÅ VATTEN EN TIDNING FRÅN VÄSBY SIMSÄLLSKAP NUMMER 2 2011 GYLLENE TIDER VID SM/JSM I HALMSTAD VÄSBY VANN UNGDOMS-SM MARK THE SHARK

TIDNINGEN SOM GÅR PÅ VATTEN EN TIDNING FRÅN VÄSBY SIMSÄLLSKAP NUMMER 2 2011 GYLLENE TIDER VID SM/JSM I HALMSTAD VÄSBY VANN UNGDOMS-SM MARK THE SHARK TIDNINGEN SOM GÅR PÅ VATTEN EN TIDNING FRÅN VÄSBY SIMSÄLLSKAP NUMMER 2 2011 VÄSBY VANN UNGDOMS-SM GYLLENE TIDER VID SM/JSM I HALMSTAD MARK THE SHARK VANSKLIGA GULDDRÖMMAR Missat guld på favoritdistansen,

Läs mer

Älska mig FILMHANDLEDNING - ÄLSKA MIG

Älska mig FILMHANDLEDNING - ÄLSKA MIG Älska mig FILMHANDLEDNING - ÄLSKA MIG Jag vet hur det känns, att vara fångad i sig själv. Varför är det så svårt att förstå? Är det så svårt att se.. är det så svårt att älska mig? Älska mig är baserad

Läs mer

KOLL PÅ STUDENTSTÄDER UTLANDSSTUDIER JOBBEN FINNS - I NORGE FÖR VI HAR

KOLL PÅ STUDENTSTÄDER UTLANDSSTUDIER JOBBEN FINNS - I NORGE FÖR VI HAR Studenten Tidnigen för dig som tar studenten 2010. Producerad av medieprogrammet, Magnus Åbergsgymnasiet, Trollhättan KOLL PÅ STUDENTSTÄDER Vi jämför några populära ställen UTLANDSSTUDIER Så är det att

Läs mer

Svenskt JVM-guld U21-laget besegrade USA i finalen

Svenskt JVM-guld U21-laget besegrade USA i finalen Bridge B R I D G E S E P T E M B E R N U M M E R 4 2 0 14 Å R G Å N G 4 6 P R I S 5 0 : Svenskt JVM-guld U21-laget besegrade USA i finalen SVENSKA BRIDGEFÖRBUNDET Kul för fler! Simultantävlingar! Vad/Varför:

Läs mer

åssit Grabbar på hal is EN DAG SOM BRANDMAN NÄR RIKEMANSPROBLEM BLIR VERKLIGHET SEXETS LÖGNAKTIGA VÄRLD STRÖMBACKASKOLAN PITEÅ

åssit Grabbar på hal is EN DAG SOM BRANDMAN NÄR RIKEMANSPROBLEM BLIR VERKLIGHET SEXETS LÖGNAKTIGA VÄRLD STRÖMBACKASKOLAN PITEÅ åssit MAJ 2015 STRÖMBACKASKOLAN PITEÅ Grabbar på hal is EN DAG SOM BRANDMAN NÄR RIKEMANSPROBLEM BLIR VERKLIGHET SEXETS LÖGNAKTIGA VÄRLD innehåll 4 Konkurrerar nätshoppingen ut Piteås butiker? 14 Hockeyklubben

Läs mer

Solvikingen. Twist - ett alternativ efter den aktiva löpperioden. Mer härom under Reds funderingar på sista sidan.

Solvikingen. Twist - ett alternativ efter den aktiva löpperioden. Mer härom under Reds funderingar på sista sidan. Solvikingen Nr 4, 2013 årg. 51 Twist - ett alternativ efter den aktiva löpperioden. Mer härom under Reds funderingar på sista sidan. Bibbi hyllas på sid 10 av Björn Suneson Barbro Nilsson swissar åter

Läs mer

ur innehållet Nr 132 mars 2013 Utveckla inte avveckla Folkets Hus www.kappelshamnsik.se Linnea Kappelshamns lucia Berras sida...2 Fotboll...

ur innehållet Nr 132 mars 2013 Utveckla inte avveckla Folkets Hus www.kappelshamnsik.se Linnea Kappelshamns lucia Berras sida...2 Fotboll... Nr 132 mars 2013 Utveckla inte avveckla Folkets Hus ur innehållet Berras sida...2 Fotboll... 3 Årsmötet... 7 Fiber i Kappelshamn...8 KM i Pingis...9 Mats Krönika... 10 Rilles frågesport...11 Linnea Kappelshamns

Läs mer

Någon som känner igen sig?

Någon som känner igen sig? Utformad av medie- och kommunikationsstudenter vid Högskolan Dalarna i samarbete med Dalarnas Idrottsförbund och Livi REDAKTÖREN: Ansvarig utgivare Någon som känner igen sig? Temat för detta nummer är

Läs mer

MassaSim. OS i London 2012. Bloggen. HK CUP Alla får vara med! Joline 10:a i världen. Simmarfesten Speedo 2012. en tillbakablick på 2006

MassaSim. OS i London 2012. Bloggen. HK CUP Alla får vara med! Joline 10:a i världen. Simmarfesten Speedo 2012. en tillbakablick på 2006 MÖLNDALS ALLMÄNNA SIMSÄLLSKAP MASSASIM NR 2 NOV 2012 MassaSim Dagbok från Sum-Sim Simmarnas rapport från läger och tävling. HK CUP Alla får vara med! Bloggen en tillbakablick på 2006 Simmarfesten Speedo

Läs mer

MassaSim. En milstolpe i MASS historia. Återhämtningsmålet fyller på tomma muskler. Specialidrott på gymnasiet Intervju med Maja Grahm

MassaSim. En milstolpe i MASS historia. Återhämtningsmålet fyller på tomma muskler. Specialidrott på gymnasiet Intervju med Maja Grahm MÖLNDALS ALLMÄNNA SIMSÄLLSKAP MASSASIM NR 1 JAN 2012 MassaSim Specialidrott på gymnasiet Intervju med Maja Grahm Röster fr ån bassä ngkante n på Sum -Sim Re gion MASS-testet 13 nov 2011 En milstolpe i

Läs mer

Fre 6/12 kl.19.00 Modo. Tor 12/12 kl.19.00 Skellefteå. Lör 28/12 kl.18.30. Mån 30/12 kl.19.00 Färjestad. Tor 9/1 kl.19.00 Brynäs

Fre 6/12 kl.19.00 Modo. Tor 12/12 kl.19.00 Skellefteå. Lör 28/12 kl.18.30. Mån 30/12 kl.19.00 Färjestad. Tor 9/1 kl.19.00 Brynäs SID 8 ksingen 1 2014 Fullmatad Växjö Lör 5/10 kl.18.30 kryssning AIK Lör 12/10 kl.16.00 väntar Skellefteå Play Luleå in och slutspel Växjö - så funkar det SID 6 SHL 2013/2014 Lör 14/9 kl.16.00 Brynäs Tor

Läs mer

Extra tävlingsnerv i klubbmästerskapen Spelarna trivs i Nordnet Open Vad innebär det att vara tennisförälder? Hitta framgångsrutiner

Extra tävlingsnerv i klubbmästerskapen Spelarna trivs i Nordnet Open Vad innebär det att vara tennisförälder? Hitta framgångsrutiner Medlemstidning för Djursholms Tennisklubb Nummer 1 maj 2008 Extra tävlingsnerv i klubbmästerskapen Spelarna trivs i Nordnet Open Vad innebär det att vara tennisförälder? Hitta framgångsrutiner En del miljonärer

Läs mer

bättre BOSTAD Så gör du bostadskarriär så planerar du bostadsaffären ny stadsdel i stockholm Mäklaren som ger dig bäst betalt

bättre BOSTAD Så gör du bostadskarriär så planerar du bostadsaffären ny stadsdel i stockholm Mäklaren som ger dig bäst betalt annons Hela denna bilaga i svd är en annons från Erik olsson Fastighetsförmedling annons bättre BOSTAD E n T i D n i n g O m väge n T i l l E n lyck A D B O S TA D S A f fä r Så gör du bostadskarriär så

Läs mer

Dagbok från en Skilda världar-grupp

Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Orden bildar utgångspunkt för de möten med barn som Barbro Andersson och Birgitta Grane beskriver i sin handbok med

Läs mer

EM-KVAL SVERIGE UKRAINA FÄRS & FROSTA SPARBANK ARENA, LUND 1 NOVEMBER 2012 MATCH- PROGRAM PRIS: 10 SEK. MATCHVÄRD:

EM-KVAL SVERIGE UKRAINA FÄRS & FROSTA SPARBANK ARENA, LUND 1 NOVEMBER 2012 MATCH- PROGRAM PRIS: 10 SEK. MATCHVÄRD: EM-KVAL SVERIGE UKRAINA FÄRS & FROSTA SPARBANK ARENA, LUND 1 NOVEMBER 2012 MATCH- PROGRAM PRIS: 10 SEK. MATCHVÄRD: u INNEHÅLL Inför avkast...4 Här startar resan mot EM Profilen...8 Hemmaplan för Tysklandsproffset

Läs mer

Var är stödet från vår kommun? Möt gympafamiljen Abbas Nya redskap i hallen Årets nykomlingar: mixen och trupp 4 Mamma Mia, vilken julshow!

Var är stödet från vår kommun? Möt gympafamiljen Abbas Nya redskap i hallen Årets nykomlingar: mixen och trupp 4 Mamma Mia, vilken julshow! HÖSTEN 2013 Var är stödet från vår kommun? Möt gympafamiljen Abbas Nya redskap i hallen Årets nykomlingar: mixen och trupp 4 Mamma Mia, vilken julshow! På G ges ut av Höganäs gymnastikförening, Sporthallsvägen

Läs mer

Den här tidningen handlar om några av alla de unga människor som kämpar för att erövra en ny framtid i Sverige. De har tvingats lämna sina hem.

Den här tidningen handlar om några av alla de unga människor som kämpar för att erövra en ny framtid i Sverige. De har tvingats lämna sina hem. Den här tidningen handlar om några av alla de unga människor som kämpar för att erövra en ny framtid i Sverige. De har tvingats lämna sina hem. Många av dem har flytt fattigdom, förtryck, förföljelse och

Läs mer

Mitt vittnesbörd. av Christer Åberg

Mitt vittnesbörd. av Christer Åberg Mitt vittnesbörd av Christer Åberg Innehållsförteckning Daglig sommarföljetong: Mitt vittnesbörd...3 Mitt vittnesbörd del 1: Jag är inte rotlös eftersom jag har Jesus...4 Mitt vittnesbörd del 2: Som barn

Läs mer

Sebastian Högrell svenskt hopp inför Boccia-EM i Portugal

Sebastian Högrell svenskt hopp inför Boccia-EM i Portugal nr 3-2013 årgång 41 Sebastian Högrell svenskt hopp inför Boccia-EM i Portugal Porträttet: Maja Reichard Tre nykomlingar i svenska simlandslaget Anna-Stina Nordmark Nilsson ny förbundsordförande Handikappidrottens

Läs mer

Internationell feriepraktik, 2013

Internationell feriepraktik, 2013 Internationell feriepraktik, 2013 CITAT FRÅN ELEVERNAS SKRIFTLIGA RAPPORTER Efter de två veckor vi befann oss i London känner jag mig berikad. Berikad på ny kunskap; hur det är att jobba i en butik, hur

Läs mer

SIMARKIVET 2008 KLUBBMÄSTARE 2008 KLUBBMÄSTERSKAP 2008 2008-12-06 22:04 INTE MÅNGA GAMLA PERS KVAR EFTER ÅRETS KM!

SIMARKIVET 2008 KLUBBMÄSTARE 2008 KLUBBMÄSTERSKAP 2008 2008-12-06 22:04 INTE MÅNGA GAMLA PERS KVAR EFTER ÅRETS KM! SIMARKIVET 2008 KLUBBMÄSTERSKAP 2008 2008-12-06 22:04 INTE MÅNGA GAMLA PERS KVAR EFTER ÅRETS KM! Nu har dom simmat riktigt snabbt, våra simmare. Allt från de yngsta till gammelrävarna! De äldsta simmarna,

Läs mer

SVENSK. WeBBtidning NUMMER 3 2012. STEFAN NIlSSoN. HISTorISK VärlDCUPSEGrArE. ViLtMÅLs-VM. SJÖorMEN lät VAPENHANDläGGArE.

SVENSK. WeBBtidning NUMMER 3 2012. STEFAN NIlSSoN. HISTorISK VärlDCUPSEGrArE. ViLtMÅLs-VM. SJÖorMEN lät VAPENHANDläGGArE. SVENSK WeBBtidning NUMMER 3 2012 STEFAN NIlSSoN HISTorISK VärlDCUPSEGrArE SJÖorMEN lät VAPENHANDläGGArE testa skytte ViLtMÅLs-VM nalkas i sverige svensk skyttesport Postadress Idrottens Hus, 114 73 Stockholm

Läs mer

IT-chefen som slutade skratta

IT-chefen som slutade skratta Publicerad 20 jan 2008 12:39 IT-chefen som slutade skratta Heléne Johansson levde mitt i IT-boomen. Hon hann vara både vd och affärsutvecklingschef innan hon bytte datorer mot deg. Hon har stigit upp 03.20

Läs mer

COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA

COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA Projektarbete Medieprogrammet Niklas Kurvinen, MP07, 2 Maj 2010 Innehållsförteckning Introduktion...3 Inledning...3 Syfte...3 Metod...3 Förarbete... 4-5 Planering...4

Läs mer

Del 3 av Bo Simonsson

Del 3 av Bo Simonsson Del 3 av Bo Simonsson Jag hade flyttat till Göteborg för bara några månader sedan men hade börjat knyta vissa kontakter och hade ett begynnande socialt umgänge. Jag flyttade till Kungsladugård, en mycket

Läs mer