Alphakurser åtta söndagar i vår

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Alphakurser åtta söndagar i vår"

Transkript

1 programblad februari - juni 2013

2 V i vill vara en öppen församling och nå nya människor. Vi tror dessutom att vi, genom Jesus, har något att erbjuda som alla Mariestadsbor behöver och kan få del av. Jesus har dött för alla, men alla behöver få veta det och förstå hur det angår dem. Olof Edsinger talade på Pingst Pastors-konferensen som David och jag var på i början av januari om vår tidsanda och möjligheterna om att nå ut med evangeliet idag. Bland annat sa han att människor idag vill ha förståelse för sina synder, snarare än förlåtelse för sina synder. Det är en utmaning att nå människor idag och jag tror att vägen går genom personliga relationer, snarare än aktioner och genom att vi vågar bjuda med oss någon. Vi ska möta människor med förståelse och respekt, det var så Jesus själv gjorde. Men också visa på sanningen. Det är den stora utmaningen för oss som församling - hur presenterar vi Jesus idag? Hur berättar vi om det han gjort för oss för den som inte har någon kristen bakgrund och inte känner till begreppet synd och att det behövs förlåtelse? Alphakurser har över hela världen varit ett redskap för att hjälpa människor till livet med Jesus och även gett många redan troende en grund för sin tro. I många svenska församlingar har problemet ofta varit att integrera de som gått Alpha i det vanliga församlingslivet, det har ibland blivit en isolerad ö i församlingen. Kan det finnas något sätt att använda alphakonceptet i församlingens mitt - gudstjänsten? Under åtta söndagar i vår ska vi i alla fall försöka! Söndagen 7 april börjar en temaserie som vi kallar Den stora berättelsen, som sträcker sig över flera tusen år och från första Mosebok till Uppenbarelseboken. Åtta söndagar som kommer att ta upp Guds stora plan, frälsningshistorien och därmed grunderna för den kristna tron. Alla våra gudstjänster är till för vanligt folk och temaserien är ett sätt att poängtera detta och en utmaning till oss alla att fundera på vem vi skulle kunna bjuda med oss: Vem är jag? Varför är jag här? Kan det finnas en god Gud när det finns så mycket som gör ont? Vem är Jesus? Ska Jesus komma tillbaka? Detta är några exempel på frågor som vi kommer att ta upp under de här veckorna. Vad är då alphatouchen i det hela? Jo, vi har tänkt att utgå från de tre grundmoment som en alphasamling innehåller: bordsgemenskap, undervisning och samtal i mindre grupper. Vi kommer att börja med gudstjänst, som ju innehåller undervisning och sedan vid fikat finns det möjlighet att vara med i en samtalsgrupp och diskutera dagens ämne tillsammans med andra. En möjlighet för den som redan tror att fördjupa sig och den ännu inte tror att få en smak av vad kristen tro är. Att samtala med andra är ett utmärkt sätt att hjälpa varandra att applicera undervisningen i vardagslivet.

3 P å årsmötet presenterade församlingstjänarkåren sin bild av Mariestads Pingstförsamling Vi tror att församlingen till sin grund är relations- snarare än verksamhetsbaserad och för att fullfölja vår vision att hjälpa människor till livet med Jesus vill vi fokusera våra krafter och resurser på det vi tror är mest centralt: Våra personliga relationer, där vi kan bygga förtroende och vänskap och få möjlighet att dela livet och tron på Jesus med andra. Jesusfokuserade gudstjänster där evangeliet tydliggörs på ett relevant och kreativt sätt och där vi möts till en äkta och öppen gemenskap med Jesus och varandra. Hemgrupper där vi i ett mindre och tryggt sammanhang kan dela livet och tron med varandra. Kring det som är hjärtat i församlingen kretsar allt annat och det vi gör förutom det behöver ha en naturlig koppling till det centrala. Vi tror att tron och livet med Jesus formas i en process där ingen av oss blir färdig. Välkommen att vara med och forma framtidens församling! På församlingssöndagen 24 februari kommer vi att prata mer om detta. H ur vi vill vara som församling påverkar även våra lokaler. Vår kyrka byggdes 1977 och är i behov av renovering. Men inte bara renovering för sakens skull, utan för att vi vill anpassa våra lokaler för att bli en ännu bättre mötesplats där det vi vill ska känneteckna oss som församling; glädje, gemenskap, Gudsmöte och generositet även får märkas i hur våra lokaler är. På årsmötet valdes en projekteringsgrupp som har påbörjat arbetet med att ta fram ett förslag på att göra om kyrksalen och sidosalen, som är första etappen. Målet är att kunna bli klara tills församlingen fyller 100 år 2014 och även genom vår kyrkolokal kunna visa på en pigg 100-åring med framtidstro. Vi drömmer om en kyrka som är en naturlig mötesplats för alla människor i Mariestadstrakten. Som du märker är det mycket på gång under våren och inför framtiden: Det känns som en spännande tid och tillsammans kan vi vara med och bygga en församling som ännu mer än idag kan göra Jesus känd för människor i vår stad. En process av förändringar och ombyggnader kommer naturligtvis att kosta på, men jag tror att vi när vi går tillsammans kan få uppleva mycket glädje i att se något nytt växa fram och arbeta sida vid sida för Guds rike i vår stad.

4 sön 3 11:00 ons 6 19:00 Bön i Arken februari Gemensam gudstjänst i Domkyrkan Predikan: Willem-Jan Fens Musik: Hilda Vindlycke m team & Anders Börjesson + blåsare sön 10 10:30 Gudstjänst Predikan: Andreas Reinhard Musik: Lisa Eklind m team ons 13 15:00 Allträffen med Gråsparvarna sön 17 10:30 Gudstjänst - Guds hjärta musik: Evelina Wallgren m team ons 20 19:00 Bön & undervisning i Arken sön 24 10:30 Församlingssöndag - Jesus Mariestad musik: Hanna Dehlén m team mars sön 3 10:30 Gudstjänst predikan: David Vindlycke musik: Hilda Vindlycke m team ons 6 15:00 Allträffen Nenne&Sivert Lindberg, Ted Sandstedt 19:00 Bön & undervisning i Arken sön 10 10:30 Gudstjänst - Makt (vem kan man lita på?) musik: Lisa Eklind m team sön 17 10:30 Gudstjänst med administrationsmöte pengar - tjänare eller Herre? musik: Hanna Dehlén m team ons 19 19:00 Bön & undervisning i Arken sön 24 10:30 Gudstjänst - predikan: Ha musik: 15:00 temasamling Hans Weichb ons 27 15:00 Allträffen - fre lör 30 18:00 sön 31 10:30 Långfredags Påskfest (me uppståndels predikan: Ma musik: ap ons 3 19:00 Bön & under sön 7 10:30 Gudstjänst - predikan: Ma musik: Lisa E lör 13 Städdag på sön 14 10:30 Gudstjänst - predikan: Da musik: Hann ons 17 15:00 Allträffen - 19:00 Bön i Arken lör 20 Städdag på 18:00 Växtverk Carl-Henrik J sön 21 10:30 Gudstjänst - predikan: Ma musik: Evelin sön 28 10:30 Gudstjänst - predikan: Sv musik: Hilda Alla söndagar under terminen är det Söndax med Äventyret - skatten för barnen, som är m stund. De börjar med storsamling och delas sedan in i tre grupper. Gudstjänsterna avslutas nere i Arken

5 Världsläget & yttersta tiden ns Weichbrodt rodt Elisabeth&Peter Sjöstrand möte r info kommer) egudstjänst gnus Edforss ril visning i Arken Den stora berättelsen I gnus Edforss klind m team + Unga Röster Segolstorp Den stora berättelsen II vid Vindlycke a Dehlén m team Anders Jaklund Segolstorp aktlund & Michael Johnson Den stora berättelsen III gnus Edforss a Wallgren m team Den stora berättelsen IV en Bengtsson, Skövde Vindlycke m team ed på gudstjänsten en med fika och gemenskap maj ons 1 19:00 Bön i Arken sön 5 10:30 Gudstjänst - Den stora berättelsen V musik: Lisa Eklind m team ons 8 15:00 Allträffen - Bosse&Anita Andersson sön 12 10:30 ons 15 19:00 sön 19 10:30 sön 26 10:30 ons 29 19:00 Gudstjänst - Den stora berättelsen VI musik: Bön i Arken Gudstjänst - Den stora berättelsen VII predikan: Sven Alpsten musik: Hanna Dehlén m team Gudstjänst - Den stora berättelsen VIII predikan: David Vindlycke musik: Hilda Vindlycke m team Bön i Arken juni sön 2 10:30 Konfirmationsgudstjänst tor 6 18:00 Bön för Sverige i Filadelfia Töreboda sön 9 10:00 Församlingssöndag med sommarfest på Segolstorp ons 12 19:00 sön 16 10:30 Bön i Arken Gudstjänst musik: Evelina Wallgren m team tisdagar kl 10 - en kraftkälla i vardagen för dig, församlingen och vår stad!

6 På gång framöver Bön & Undervisning Varannan onsdag är det bön och ibland även undervisning i Arken. Vid fyra tillfällen mitt i terminen kommer undervisningen att ha temat Att hjälpa människor till livet med Jesus och handla om hur vi kan bygga relationer och dela vår tro med andra. Trysil På sportlovet åker ungdomarna som vanligt till Trysil, en resa som snabbt blir fullbokad. Vill du hjälpa till med att baka till lägret så kontakta Maria Ivarsson för mer info. Be gärna för lägret! Hans Weichbrodt Världsläget och yttersta tiden är temat för Hans Weichbrodt när han besöker vår kyrka söndagen 24 mars kl 10:30 & 15:00. Hans är präst och anställd inom OAS-rörelsen och en uppskattad talare på många konferenser runt om i vårt land. Påskfest På påskafton har vi tänkt att ha en påskfest i kyrkan med mat och gemenskap. Har du idéer om kvällen eller vill hjälpa till så hör gärna av dig. Segolstorp Vill du vara med och iordningställa Segolstorp för en ny säsong? Varmt välkommen till städdagar 13 & 20 april. Ta med fikakorg! Växtvärk är en föreställning av och med Michael Johnson och Carl-Henric Jaktlund om att ta steget från barnatro till vuxentro. Genom Michaels musik och Carl-Henriks texter ställs frågan: Hur får man en vuxen tro? Lördagen 20 april kl 18 gästar de vår kyrka i en samling som arrangeras av MER. Församlingsdag på Segolstorp Söndagen 9 juni kommer vi att ha en heldag på Segolstorp med sommarfest för alla barn, mat och gemenskap. Ett församlingsmöte som förhoppningsvis kommer att innehålla ett förslag till ombyggnad av vår kyrksal och en hel del annat.

7 Hemsida Du har väl inte missat att vi har fått en ny hemsida? På kan du se vad som är på gång i församlingen, lyssna på predikningar, läsa bloggen och mycket mer. I slutet av april startar Pingst Ledarutveckling - en tvåårig ledarutbildning för ideella ledare i församlingen. Man möts till en regional storsamling per termin och däremellan är det litteraturstudier och uppgifter att göra, samt en träff i den lokala församlingen. Utbildningen är indelad i fem olika spår: församlingsledare, barn- och ungdomsledare, mission, andlig tjänst (t ex böneledare och hemgruppsledare) och kreativ kommunikation (gudstjänsten). Som församling ser vi detta som ett bra tillfälle att utrustas för tjänst i församlingen och en hjälp i vår förnyelseprocess. För mer info kontakta Magnus. Mission Lomé, Togo 21 jan 11:07 lokal tid. Jag (David) och Arvid sitter nu på ett kontor med AC, något man uppskattar när det är så varmt som här (runt 35 på dagarna, på nätterna). Att här kliva UT ur en bil och glasögonen immar igen av värmen ute var helt klart en ny upplevelse. Det brukar ju vara tvärtom hemma. Vi har nu varit här lite drygt en vecka och imorgon (läs tisdag 22 jan) åker vi hem. Det har varit intressanta och mycket givande dagar för oss båda. Vi har varit med på ett seminarie (ons-lördag) för radio-ansvariga från 8 olika länder (2 från varje). Vi har även besökt kyrkor och gudstjänster, PMU-projekt och fått nya vänner! Vi har under resans gång skrivit en del på kyrkans blogg så gå gärna in på och läs mer se några bilder och något filmklipp där! Arvid och David framför en kyrka i Lomé Alla deltagare på seminariet för ICBI & IBRA

8 Kontaktinformation med mera: Exp. tel Mail-adresser till pastorerna: Hemsida: Församlingens BG Avs: Pingstförsamlingen Mariestad Box Mariestad FÖRENINGS BREV Sätt in din födelsedagsgåva på Bg senast den 24/ Märk gåvan med 100 år Mariestad Pingstförsamling fyller 100 år Det kommer vi att fira hela året augusti blir den stora festhelgen. Du får gärna vara med och bidra med idéer och tankar för feståret. Kontaktpersoner: Per Andersson, Anneli Magnusson, Margaretha Johansson, Sylve Johansson B

PROGRAMBLAD VINTERN 2017

PROGRAMBLAD VINTERN 2017 PROGRAMBLAD VINTERN 2017 Gå vidare är vi summerar 2016 kan vi se llbaka på e bra år i vår församling. Vi har få N döpa sjuon personer, fler än på över tjugo år. Det kommer många nya mötesbesökare på våra

Läs mer

Vision. Pingstkyrkan Alingsås Landskyrkoallén 4

Vision. Pingstkyrkan Alingsås Landskyrkoallén 4 Pingstkyrkans Vision Vi vill forma Alingsås framtid genom att vara en stor kyrka som har avgörande betydelse i stan. I vardagen vill vi lyssna, höras och vara en given tillgång. Söndagens gudstjänst och

Läs mer

konfirmand Nu är det din tur

konfirmand Nu är det din tur konfirmand 2009 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL EFS-KYRKAN HELSINGBORG

VÄLKOMMEN TILL EFS-KYRKAN HELSINGBORG TA GÄRNA MED MIG HEM! VÄLKOMMEN TILL EFS-KYRKAN HELSINGBORG EN GUIDE TILL EFS-KYRKAN HELSINGBORG Fr.o.m. september 2016 Jesus talade åter till dem och sade: Jag är världens ljus. Den som följer mig skall

Läs mer

i Centrumkyrkan Tumba händer nr , 2 september 14 oktober

i Centrumkyrkan Tumba händer nr , 2 september 14 oktober i Centrumkyrkan Tumba händer nr 3 2012, 2 september 14 oktober DETTA PROGRAMBLAD är en hälsning till dig från Centrumkyrkan i Tumba. Du hittar den i centrum, Gröndalsvägen 10. Du är varmt välkommen till

Läs mer

PROGRAM 24 april - 24 juni

PROGRAM 24 april - 24 juni Wesleybladet 2018-2 PROGRAM 24 april - 24 juni 2018 www.wesleykyrkan.se Gudstjänster och samlingar 2018-2 Tisdag 24 april 14:00 Tisdagsträffen. Öppen gemenskap med kaffe, andakt, sång och musik m.m. Torsdag

Läs mer

PROGRAM. 3 juli - 25 september

PROGRAM. 3 juli - 25 september PROGRAM 3 juli - 25 september 2016 www.wesleykyrkan.se GUDSTJÄNSTER OCH SAMLINGAR Fr.o.m. den 10 juli är vi tillbaka i Wesleykyrkan Sommarens tema: Kristens resa 2016 Söndag 3 juli 18:00 Sommargudstjänst

Läs mer

Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR

Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR Frälsningsarmén Umeå Omslagsbild: Linnea Kampha, Umeå. SEPTEMBER Vecka 35 Fre 31/8 Lör 1/9 Sön 2/9 11.00 Gudstjänst. Enheten i Kristus. Vecka 36 Mån 3/9

Läs mer

EFS - Kyrkan Alingsås

EFS - Kyrkan Alingsås Programblad EFS - Kyrkan Alingsås Februari - April 2012 - kyrkan Alingsås V Kyrkogatan 4 441 30 Alingsås F 0322 198 60 www.efskyrkan.se V. Ringgatan V. Kyrkogatan N. Ringggatan Drottninggatan Christinae

Läs mer

Programblad April - Juni 2015

Programblad April - Juni 2015 Programblad April - Juni 2015 Centrumkyrkan - i hjärtat av Dalarna Vägen framåt? Vår församling står vid ett vägskäl. På många sätt har detta gjorts tydligt i händelser, förkunnelse och profetiska budskap.

Läs mer

Om livet, Jesus och gemenskap

Om livet, Jesus och gemenskap #Lärjunge Om livet, Jesus och gemenskap Barnhäfte Frälsningsarméns Programkontor 2018 #Lärjunge En lärjunge är en person som tror på Jesus och vill ha honom som sin förebild. Du kan vara en lärjunge till

Läs mer

PROGRAMBLAD sommaren 2013

PROGRAMBLAD sommaren 2013 PROGRAMBLAD sommaren 2013 I Växa llsammans dag tränas vi Ddigt i hur JAG ska nå mina mål, hur JAG ska lyckas i livet, bli populär och eertraktad i sociala sammanhang och som arbetskra. De!a är naturligtvis

Läs mer

LERKIL. Hälsning från pastorn. Axplock ur innehållet: Varmt och hjärtligt välkommen till kyrkan. Alla samlingar är självklart öppna för alla.

LERKIL. Hälsning från pastorn. Axplock ur innehållet: Varmt och hjärtligt välkommen till kyrkan. Alla samlingar är självklart öppna för alla. LERKIL Hälsning från pastorn I bibeln i Predikaren kap. 3:11 så står det så här: Allt vad Gud har gjort är skönt i rättan stund. Han låter människor urskilja ett sammanhang, men aldrig kan de fatta Guds

Läs mer

Välkommen till nya Nyhetsbrevet

Välkommen till nya Nyhetsbrevet Jesus är vägen Jesus är sanningen Jesus är livet Linde Gospel projekt #4 Onsdag 2 mars börjar fjärde gospelprojektet med Linde Gospel, och det avslutas med stor konsert på Uskavi 30 april. Administrationsmöte

Läs mer

Häng med på ett konfaäventyr! På hav & på land, med cykel & i båt hemma & borta!

Häng med på ett konfaäventyr! På hav & på land, med cykel & i båt hemma & borta! Häng med på ett konfaäventyr! På hav & på land, med cykel & i båt hemma & borta! Denna bok tillhör: Fotspår i sanden En natt hade en man en dröm. Han drömde att han gick längs en strand tillsammans med

Läs mer

Gud hör oss när vi ber!

Gud hör oss när vi ber! Gud hör oss när vi ber! och mitt folk, som är kallat efter mitt namn, då ödmjukar sig och ber till mig, söker mig och vänder om från sina onda vägar, ska jag lyssna till dem från himlen och förlåta deras

Läs mer

Vår församling. Vill du ha kontakt med oss? Församlingens ordförande Åke Isacson - nr:

Vår församling. Vill du ha kontakt med oss? Församlingens ordförande Åke Isacson - nr: Programblad September - November 2018 Vår församling Värne Alliansförsamling består idag av drygt 90 medlemmar. Vår församling bedriver ett stort arbete bland barn & ungdomar med bland annat Söndagsskolan,

Läs mer

Vilka tre föremål hade du tagit med dig till en öde ö?

Vilka tre föremål hade du tagit med dig till en öde ö? Mitt livs resa Vilka tre föremål hade du tagit med dig till en öde ö? Under konfirmationstiden i Aspenkyrkan ger sig konfirmanderna ut på en fiktiv resa till en öde ö där de får leva som skeppsbrutna,

Läs mer

1 Syfte 3 2 Vision 3 3 Vår historia 3. 4 Vår gemensamma tro 3. 4.1 Bibeln 4 4.2 Undervisning 4 4.3 Bönen 5 4.4 Gudtjänst 5 4.

1 Syfte 3 2 Vision 3 3 Vår historia 3. 4 Vår gemensamma tro 3. 4.1 Bibeln 4 4.2 Undervisning 4 4.3 Bönen 5 4.4 Gudtjänst 5 4. Församlingsordning Innehållsförteckning 1 Syfte 3 2 Vision 3 3 Vår historia 3 4 Vår gemensamma tro 3 4.1 Bibeln 4 4.2 Undervisning 4 4.3 Bönen 5 4.4 Gudtjänst 5 4.5 Mission 5 5 Gemensamma handlingar 6

Läs mer

PROGRAM 4 december februari

PROGRAM 4 december februari Wesleybladet 2018-5 PROGRAM 4 december 2018-25 februari 2019 www.wesleykyrkan.se Gudstjänster och samlingar 2018-5 Tisdag 4 december 14:00 Tisdagsträffen. Öppen gemenskap med kaffe, andakt, sång och musik

Läs mer

2014/2015. konfirmand

2014/2015. konfirmand 2014/2015 konfirmand 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

- för hela livet. Porten. sept nov Strömgatan 4, Kalmar

- för hela livet. Porten. sept nov Strömgatan 4, Kalmar - för hela livet Porten sept nov 2019 Strömgatan 4, Kalmar www.vasterportkyrkan.se Kontakt Ef 3:17b-19a Hanna-Sara Leones Pastor o Församlingsföreståndare/ Studentpastor 070-145 06 98 hannasara@vasterportkyrkan.se

Läs mer

Augusti. Söndag 2/ Gudstjänst med nattvard. Sune Sjölander. Sång Emmy Lindqvist

Augusti. Söndag 2/ Gudstjänst med nattvard. Sune Sjölander. Sång Emmy Lindqvist Augusti Vecka 35 Måndag 27/8 18.00 Stickcafé Onsdag 29/8 18.30 Bibel och bön Torsdag 30/8 10.00 Bön i Kyrkans Hus Fredag 31/8 19.00 House i Hamnkyrkan September Söndag 2/9 10.00 Gudstjänst med nattvard.

Läs mer

Januari. Ekumeniska böneveckan 18-25 januari Samlingar i Saronhuset varje dag kl. 18

Januari. Ekumeniska böneveckan 18-25 januari Samlingar i Saronhuset varje dag kl. 18 Januari Vecka 1 Torsdag 1 januari 11.00 Ekumenisk gudstjänst i Uddevalla kyrka Söndag 4 januari 11.00 Gudstjänst med nattvard Sönd. eft. nyår Guds hus Lars Widéll, Yvonne Eriksdotter Vecka 2 Tisdag 6 januari

Läs mer

PROGRAM 25 februari - 21 april

PROGRAM 25 februari - 21 april Wesleybladet 2019-1 PROGRAM 25 februari - 21 april 2019 www.wesleykyrkan.se Gudstjänster och samlingar 2019-1 Vad har du i dina händer? Bibeln om förvaltarskap Måndag 25 februari Tisdag 26 februari 14:00

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

Program 6 dec jan. 2019

Program 6 dec jan. 2019 Program 6 dec. 2018-31 jan. 2019 Så här fin blev vår kyrka efter reparationen! Bilden tagen en solig novemberdag 2018 /KAA EFS-kyrkan Präst Jonatan Wolfbrandt. jonatan.wolfbrandt@efs.nu. 070-440 22 89

Läs mer

PROGRAM 2 juli - 24 september

PROGRAM 2 juli - 24 september Wesleybladet 2017-3 PROGRAM 2 juli - 24 september 2017 www.wesleykyrkan.se Gudstjänster och samlingar 2017-3 Sommartema: Abraham, Isak och Jakobs Gud Söndag 2 juli 18:00 Sommargudstjänst med nattvard Abrahams

Läs mer

Gemensamma gudstjänster med Filadelfiakyrkan

Gemensamma gudstjänster med Filadelfiakyrkan Tacokvällar blir grillkvällar i sommar Våra populära tacokvällar byter under sommaren karaktär men samma upplägg består. Kom, umgås och ät gott under några tillfällen i sommar då vi tänder upp grillen

Läs mer

2013/2014. konfirmand

2013/2014. konfirmand 1 2013/2014 konfirmand Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

Församlingen är en fri församling och medlem i Pingst fria församlingar i samverkan och i Trossamfundet

Församlingen är en fri församling och medlem i Pingst fria församlingar i samverkan och i Trossamfundet FÖRSAMLINGSORDNING Församlingens existens och grund vilar på Jesus Kristus. Från Bibeln, som vi tror är Guds ord, hämtar vi vår tro och vår lära. Vi är en del av den världs- vida kyrkan och bekänner en

Läs mer

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet,

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid.. längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid..

Läs mer

Upptäck Guds gåvor! Ett gåvoupptäckarmaterial baserat på kapitlet Gifts i boken Building the House Church av Lois Barret (Herald Press, 1986)

Upptäck Guds gåvor! Ett gåvoupptäckarmaterial baserat på kapitlet Gifts i boken Building the House Church av Lois Barret (Herald Press, 1986) Upptäck Guds gåvor! Ett gåvoupptäckarmaterial baserat på kapitlet Gifts i boken Building the House Church av Lois Barret (Herald Press, 1986) Materialet är översatt och bearbetat av Folkungakyrkans vardagskyrkoteam

Läs mer

Från Mikael Wiehe till Pelle Karlsson

Från Mikael Wiehe till Pelle Karlsson Från Mikael Wiehe till Pelle Karlsson En musikalisk resa genom livet med Carina och Stephan Berg. Carina är en välkänd eldsjäl från Löttorp, kören Can't Stop och många andra sammanhang, som från och med

Läs mer

Vi ber under fastan. Bibelläsning och Bön under 8 veckor. 18 feb 12 april 2015 Kyrkan vid Brommaplan

Vi ber under fastan. Bibelläsning och Bön under 8 veckor. 18 feb 12 april 2015 Kyrkan vid Brommaplan 1 Vi ber under fastan Bibelläsning och Bön under 8 veckor 18 feb 12 april 2015 Kyrkan vid Brommaplan Bibelläsning och bön under fastan 2015 2 Fastan en tid för omvändelse bön och eftertanke. Sedan 300-talet

Läs mer

PROGRAM. 1 mars - 24 april 2016. www.wesleykyrkan.se

PROGRAM. 1 mars - 24 april 2016. www.wesleykyrkan.se PROGRAM 1 mars - 24 april 2016 www.wesleykyrkan.se GUDSTJÄNSTER OCH SAMLINGAR Tisdag 1 mars 18:30 Temakväll. Vardagstro i ord och ton Kvällens gäster: Anna och Stefan Blom. Torsdag 3 mars 12:00 Wesleybröderna,

Läs mer

NÄR MITT ARBETE VITTNAR... OM GUDS RIKE

NÄR MITT ARBETE VITTNAR... OM GUDS RIKE NÄR MITT ARBETE VITTNAR... OM GUDS RIKE 24-26 MARS 2017 ÖREBRO Över hela världen får människor en förnyad förståelse av begreppet kallelse att arbetet är den naturliga utgångspunkten för att tjäna Gud

Läs mer

Missionskyrkan Gråbo

Missionskyrkan Gråbo Missionskyrkan Gråbo PROGRAMBLAD 161201-170131 Ny medarbetare Carina Hult börjar som ny pastor i vår församling den 1 december. Carina kommer närmast från Tabernaklet i Göteborg, där hon arbetat som deltidspastor.

Läs mer

En levande församling

En levande församling PINGST VÄSTERÅS En levande församling Och Herren skall alltid leda dig; han skall mätta dig mitt i ödemarken och ge styrka åt benen i din kropp. Du skall vara lik en vattenrik trädgård och likna ett källsprång,

Läs mer

NÄR MITT ARBETE VITTNAR... OM GUDS RIKE

NÄR MITT ARBETE VITTNAR... OM GUDS RIKE NÄR MITT ARBETE VITTNAR... OM GUDS RIKE 24-26 MARS 2017 ÖREBRO Över hela världen får människor en förnyad förståelse av begreppet kallelse att arbetet är den naturliga utgångspunkten för att tjäna Gud

Läs mer

Konfirmand 2019/2020. Björkekärr Härlanda Sankt Pauli Örgryte

Konfirmand 2019/2020. Björkekärr Härlanda Sankt Pauli Örgryte Konfirmand 2019/2020 Björkekärr Härlanda Sankt Pauli Örgryte Fakta om konfirmation Konfirmation = confirmare betyder bekräftelse. Det som bekräftas är det dop som man en gång varit med om eller som man

Läs mer

G U D SPÄ NNA NDE DRAMA LOVSÅNG KO MP IS AR K U S K A P VÄNNER JESUS JUL ANDE NATTVARD TRO G L Ä D J E HELIG B I B E L PÅSK MUSIK TILLSAMMANS KORS

G U D SPÄ NNA NDE DRAMA LOVSÅNG KO MP IS AR K U S K A P VÄNNER JESUS JUL ANDE NATTVARD TRO G L Ä D J E HELIG B I B E L PÅSK MUSIK TILLSAMMANS KORS KYRKA N SÅNG MUSIK G U D S J Ä N S Ä G R VIV KÄRK ISAMMANS G Ä D J OVSÅNG BHÖVD SPÄ NNA ND NAVARD K U N S K A P AND JSUS DÖDN RO MNING KO MP IS AR G U D P R Ä S BÖN D A VÄNNR DRAMA KORS HOPP DOP FUNDRINGAR

Läs mer

Vi har alla olika frågor om livet. Duger jag? Måste jag vara som alla andra? Vad ska jag tro på?

Vi har alla olika frågor om livet. Duger jag? Måste jag vara som alla andra? Vad ska jag tro på? Konfirmation Vi har alla olika frågor om livet. Duger jag? Måste jag vara som alla andra? Vad ska jag tro på? Vilka är dina frågor? Hade det varit kul att prata mer om dem och samtidigt träffa gamla och

Läs mer

Den helige Andes församling

Den helige Andes församling Den helige Andes församling Alla uppfylldes av helig Ande och började tala främmande språk, allt eftersom Anden ingav dem att tala. Apg. 2:4 I gruppen som samlades på övre salen på pingstdagen fanns det

Läs mer

Söndagen den 20 september kommer Kvillsfors Missionsförsamling att byta namn till Equmeniakyrkan Kvillsfors. Bakgrunden är att Svenska Missionskyrkan

Söndagen den 20 september kommer Kvillsfors Missionsförsamling att byta namn till Equmeniakyrkan Kvillsfors. Bakgrunden är att Svenska Missionskyrkan Söndagen den 20 september kommer Kvillsfors Missionsförsamling att byta namn till Equmeniakyrkan Kvillsfors. Bakgrunden är att Svenska Missionskyrkan 2011 gick samman med Metodistkyrkan i Sverige och Svenska

Läs mer

Barn och familj hösten 2017

Barn och familj hösten 2017 Barn och familj hösten 2017 Välkommen! På bilden ovan syns barnhänder i olika storlekar som klipper, klistrar och skapar kring tema om tro och liv. Det finns också vuxenhänder som hjälper till samtidigt

Läs mer

Ungdomsgrupp, Ledarutbildning, Musik & Gudstjänst

Ungdomsgrupp, Ledarutbildning, Musik & Gudstjänst Ungdomsgrupp, Ledarutbildning, Musik & Gudstjänst Mariakyrkan våren 2013 Välkommen till Ungdomsverksamheten här hittar du ett varierat utbyt med olika möjligheter att, låta dina talangerna flöda fritt,

Läs mer

Barnvälsignelse Anvisningar Ordning

Barnvälsignelse Anvisningar Ordning Barnvälsignelse Anvisningar Den teologiska grunden för barnvälsignelsen grundar sig i att Jesus tog barnen i famnen och välsignade dem. Jesus visade att Guds rike hör barnen till. Det är en del av Guds

Läs mer

TYRESBO SOMMARGÅRD. Program för Maj-Augusti. Varmt välkommen till Tyresbo! KRÖNIKA: Var har du din trygghet?

TYRESBO SOMMARGÅRD. Program för Maj-Augusti. Varmt välkommen till Tyresbo! KRÖNIKA: Var har du din trygghet? Program för Maj-Augusti TYRESBO SOMMARGÅRD 2019 Varmt välkommen till Tyresbo! KRÖNIKA: Var har du din trygghet? Tyresbo Sommargård ägs och drivs av Rumskulla Taborförsamling. Tyresbo Sommargård används

Läs mer

Nu gör jag något nytt

Nu gör jag något nytt Nu gör jag något nytt Linda Alexandersson fredag 15 maj Det började med att två tjejer i min församling i Arvika, åkte ner hit till Göteborgsområdet för att träffa en präst. De hade bekymmer på ett område

Läs mer

Lokalt ledarskap Nässjö 21 22 september

Lokalt ledarskap Nässjö 21 22 september Lokalt ledarskap Nässjö 21 22 september Lokalt Ledarskap Programkontoret vill välkomna er till kurs- och inspirationsdagarna Lokalt Ledarskap i Nässjö. Dagarna är tänkta för att informera, undervisa och

Läs mer

SALEMKYRKAN BORENSBERG

SALEMKYRKAN BORENSBERG SALEMKYRKAN BORENSBERG PROGRAM FEBRUARI-MARS 2017 Kom till mig, så ska ni finna vila för er själ När vi går in i februari brukar det kännas att året har börjat på riktigt. Förhoppningsvis infinner sig

Läs mer

Foto: John Redstig. September - oktober 2015

Foto: John Redstig. September - oktober 2015 Foto: John Redstig September - oktober 2015 September 2015 V Dat Dag Tid Samling 36 1 tisd 18:30 Omsorgsgrupp 2 onsd 18:00 Scout - start 3 torsd 4 fred 19:00 TONÅR: Skattjakt 5 lörd 19:00 Lägereko i Granö

Läs mer

Välkommen till konfirmandgrupperna i Örgryte pastorats församlingar: Björkekärr Härlanda Sankt Pauli Örgryte

Välkommen till konfirmandgrupperna i Örgryte pastorats församlingar: Björkekärr Härlanda Sankt Pauli Örgryte Välkommen till konfirmandgrupperna i Örgryte pastorats församlingar: Björkekärr Härlanda Sankt Pauli Örgryte konfirmation = confirmare betyder bekräftelse. Det som bekräftas är det dop som du en gång varit

Läs mer

VI SÖKER DIG SOM: o Har ett hjärta för barn och ungdomar och vill bli en del av deras vardag här i Vännäs.

VI SÖKER DIG SOM: o Har ett hjärta för barn och ungdomar och vill bli en del av deras vardag här i Vännäs. VI SÖKER DIG SOM: o Har ett hjärta för barn och ungdomar och vill bli en del av deras vardag här i Vännäs. o Är trygg i din egen tro och vill och kan dela den med andra. o Vill vara spindeln i nätet för

Läs mer

Gud har goda tankar och planer för oss inför framtiden

Gud har goda tankar och planer för oss inför framtiden Gud har goda tankar och planer för oss inför framtiden Jag vet vilka avsikter jag har för er, säger Herren: välgång, inte olycka. Jag skall ge er en framtid och ett hopp. När ni åkallar mig och ber till

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2 Ta steget! Järfälla kyrka Kyrkvägen 8 Maria kyrka Vasavägen 25 S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1 Viksjö kyrka Agrargränd 2 Konfirmation 2015/16 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle

Läs mer

PROGRAM 1 juli - 23 september

PROGRAM 1 juli - 23 september Wesleybladet 2018-3 PROGRAM 1 juli - 23 september 2018 www.wesleykyrkan.se Gudstjänster och samlingar 2018-3 Tema: Vi är på resa genom Gamla Testamentet Söndag 1 juli 18:00 OBS tiden! Sommargudstjänst

Läs mer

DEL AV GEMENSKAPEN. Kyrkan är Guds famn och familj

DEL AV GEMENSKAPEN. Kyrkan är Guds famn och familj Medlemskap DEL AV GEMENSKAPEN Kyrkan är Guds famn och familj Varje år finns en majoritet av kyrkans nära sju miljoner medlemmar med i något av kyrkans sammanhang. Det kan vara i den lilla kören på landet,

Läs mer

Utrustande ledarskap. Gåvobaserad verksamhet. Hängiven andlighet. Funktionella strukturer. Inspirerande gudstjänster. Livsnära smågrupper

Utrustande ledarskap. Gåvobaserad verksamhet. Hängiven andlighet. Funktionella strukturer. Inspirerande gudstjänster. Livsnära smågrupper Resultat av undersökningen Naturlig Församlingsutveckling Utrustande ledarskap 63 Gåvobaserad verksamhet 58 Hängiven andlighet 45 Funktionella strukturer 52 Inspirerande gudstjänster 47 Livsnära smågrupper

Läs mer

TYRESBO SOMMARGÅRD. Program för Maj-Augusti. Varmt välkommen till Tyresbo! KRÖNIKA: Hur släcker jag min törst

TYRESBO SOMMARGÅRD. Program för Maj-Augusti. Varmt välkommen till Tyresbo! KRÖNIKA: Hur släcker jag min törst Program för Maj-Augusti TYRESBO SOMMARGÅRD 2017 Varmt välkommen till Tyresbo! KRÖNIKA: Hur släcker jag min törst Tyresbo Sommargård ägs och drivs av Rumskulla Taborförsamling. Tyresbo Sommargård används

Läs mer

ÄLSKA GUD - ÄLSKA MÄNNISKOR

ÄLSKA GUD - ÄLSKA MÄNNISKOR ÄLSKA GUD - ÄLSKA MÄNNISKOR F Ö R SA M L I N G S B L A D E T D E CE M B E R - FE B R UA R I 2014 2 F Ö R S A M L I N G S B L A D E T D E C- F E B 2014 REDAKTION / FÖRSAMLINGSKONTAKT Samuel Rönnbrink -

Läs mer

S:t Botvids Katolska Församling i Fittja Nr 1 [ 11 ] 2017

S:t Botvids Katolska Församling i Fittja Nr 1 [ 11 ] 2017 Församlingsblad S:t Botvids Katolska Församling i Fittja Nr 1 [ 11 ] 2017 Kyrkoherdens Inledningsord Kära församlingsmedlemmar! Vår biskop Anders Arborelius skrev följande ord till oss i herdabrevet för

Läs mer

Immanuelskyrkan Skövde. Mars - Maj 2018

Immanuelskyrkan Skövde. Mars - Maj 2018 Immanuelskyrkan Skövde Mars - Maj 2018 Immanuelskyrkan Skövde & Equmenia Skövde Pastor & Församlingsföreståndare Anton Omnell 070-321 45 90 anton@imkskovde.se Kungsgatan 17, 541 31 Skövde tel. 0500-41

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Mars - Maj 2019

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Mars - Maj 2019 FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Mars - Maj 2019 De hör ihop! Två bilder tätt ihop. Vinter och vår sida vid sida och så nära varandra att gränsen nästan har suddats ut. De hör ihop, det kramade

Läs mer

Försam lings nytt. Bibel ordet. Vetlanda Alliansförsamling. I detta nummer, bl a: Se oss på: http://www.vetlandaallianskyrka.se

Försam lings nytt. Bibel ordet. Vetlanda Alliansförsamling. I detta nummer, bl a: Se oss på: http://www.vetlandaallianskyrka.se Försam lings nytt Nr: 34 program mars april 2014 I detta nummer, bl a: Från pastorns penna Barn o Ungdomsverksamheten Program för mars, april 2014 Ekonomi Vision och mål (måldokument) Annonser mm. mm.

Läs mer

BARN OCH UNGDOM. Höstterminen 2018

BARN OCH UNGDOM. Höstterminen 2018 BARN OCH UNGDOM Höstterminen 2018 0-6 BRÄMHULT. ÖPPEN FÖRSKOLA Start 10/9-18 Måndag kl 09.30-12.00 Barn och vuxna träffas och leker, målar, fikar och sjunger i Brämhults församlingshem. För mer info ring

Läs mer

EFS Hörbykrets Juni-September 2017

EFS Hörbykrets Juni-September 2017 EFS Hörbykrets Juni-September 2017 Framtiden är ljus! Något som jag har börjat tänka på mer och mer är att vi har en ljus framtid! Vi har en fantastisk framtid framför oss! Vi som har Jesus i våra hjärtan

Läs mer

Om att bli mer lik Gud och sig själv.

Om att bli mer lik Gud och sig själv. Om att bli mer lik Gud och sig själv. 2 Helgjuten Om att bli lik Gud och sig själv 3 Jonas Lundkvist equmenia 2012 Grafisk form & Illustration: Rebecca Miana Olsson Första utgåvan equmenia Box 14038, 167

Läs mer

VÄLKOMMEN till Pingstkyrkan Smålandsstenar

VÄLKOMMEN till Pingstkyrkan Smålandsstenar VÄLKOMMEN till Pingstkyrkan Smålandsstenar Program Mars April - Maj 2019 Vi vill vara en välkomnande, kärleksfull och växande gemenskap med Jesus och varandra MARS 3 Söndag 10.00 FÖRSAMLINGSMÖTE Nattvard

Läs mer

Andreasakademin En lekmannaakademi Hösten 2015

Andreasakademin En lekmannaakademi Hösten 2015 Andreasakademin En lekmannaakademi Hösten 2015 Vad är Andreasakademin? Målsättningen för församlingsens vuxenfördjupning är att vi ska gripa oss an stora ämnen - utan att krångla till det. Namnet Andreasakademin

Läs mer

EQUMENIAKYRKAN ASKLANDA-ORNUNGA

EQUMENIAKYRKAN ASKLANDA-ORNUNGA EQUMENIAKYRKAN ASKLANDA-ORNUNGA En församling för hela människan, hela livet. En plats för gemenskap med Gud och varandra. Informationsbroschyr om Equmeniakyrkan Asklanda-Ornunga och föreningen Equmenia

Läs mer

FÖRSAMLINGS- BLADET. Frid lämnar jag åt er. Min frid ger jag er. Jag ger er inte det som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och tappa inte modet.

FÖRSAMLINGS- BLADET. Frid lämnar jag åt er. Min frid ger jag er. Jag ger er inte det som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och tappa inte modet. FÖRSAMLINGS- BLADET KALMAR ADVENTKYRKA MAJ 2015 Frid lämnar jag åt er. Min frid ger jag er. Jag ger er inte det som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och tappa inte modet. Joh. 14:27 Tappa inte modet

Läs mer

inbjudan till konfirmation i svenska kyrkan sollentuna läsåret 2013 2014 tro hop p& k ä rlek

inbjudan till konfirmation i svenska kyrkan sollentuna läsåret 2013 2014 tro hop p& k ä rlek inbjudan till konfirmation i svenska kyrkan sollentuna läsåret 2013 2014 tro hop p& k ä rlek 1 2 2 vad tror du på? våga prova gud och kyrkan! Vi förutsätter inte att du som anmäler dig till konfirmandundervisningen

Läs mer

Välkommen till Pingstkyrkan i Vänersborg!

Välkommen till Pingstkyrkan i Vänersborg! Välkommen till Pingstkyrkan i Vänersborg! Julen 2015 februari 2016 O helga natt, o helga stund för världen, då Gudamänskan till jorden steg ned! För att försona världens brott och synder, för oss han dödens

Läs mer

En del har bagage. Där väckelsen gått fram Medärvd Förutfattade meningar (präglad av t ex av media)

En del har bagage. Där väckelsen gått fram Medärvd Förutfattade meningar (präglad av t ex av media) Tron är en process Ökat ansvarstagande för andra Upptäcker sina gåvor och börjar använda dem Tillväxt och mognad Insikt om att övergången har skett Omvändelse och tro Kallelse och beslut att handla Funderar

Läs mer

Program Oktober - december 2018

Program Oktober - december 2018 Program Oktober - december 2018 EFS-kyrkan Adress EFS-kyrkan Södra Gröngatan 43 A 831 35 Östersund Mejl & webb info@efsostersund.se www.efsostersund.se Swish EFS-kyrkan 123 223 84 18 Frösövallen 123 421

Läs mer

Du är inte ensam om att fundera över livet. Välkommen att bli konfirmand!

Du är inte ensam om att fundera över livet. Välkommen att bli konfirmand! Du är inte ensam om att fundera över livet. Välkommen att bli konfirmand! Vad är konfirmation egentligen? Konfirmation handlar om kristen tro. Och kristen tro handlar om ditt liv och dina frågor. Helt

Läs mer

FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN FÖR IMMANUELSKYRKANS FÖRSAMLING (Version 3)

FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN FÖR IMMANUELSKYRKANS FÖRSAMLING (Version 3) FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN FÖR IMMANUELSKYRKANS FÖRSAMLING (Version 3) På väg mot 2020 Det här är Immanuel Immanuelskyrkans församling präglas av alla sina olika människor och alla sina olika verksamheter.

Läs mer

Programblad April - maj Centrumkyrkan - i hjärtat av Dalarna

Programblad April - maj Centrumkyrkan - i hjärtat av Dalarna Programblad April - maj 2019 Centrumkyrkan - i hjärtat av Dalarna Påskens budskap Han var genomborrad för våra överträdelsers skull, slagen för våra missgärningars skull. Straffet var lagt på honom för

Läs mer

På gång i Centrumkyrkan September 2015-Januari 2016

På gång i Centrumkyrkan September 2015-Januari 2016 - Vi vill hjälpa människor hitta fram - På gång i Centrumkyrkan September 2015-Januari 2016 Frukta inte, ty jag är med dig, se dig inte ängsligt om, ty jag är din Gud. Jag styrker dig, jag hjälper dig,

Läs mer

WESLEYKYRKA. Malmö Metodistförsamling. PROGRAM 16 februari - 15 april 2012. - en Oas på Limhamn. www.wesleykyrkan.se

WESLEYKYRKA. Malmö Metodistförsamling. PROGRAM 16 februari - 15 april 2012. - en Oas på Limhamn. www.wesleykyrkan.se WESLEYKYRKA Malmö Metodistförsamling PROGRAM 16 februari - 15 april 2012 www.wesleykyrkan.se Torsdag 16 februari WESLEYKYRKAN GUDSTJÄ STER OCH SAMLI GAR Söndag 19 februari 11:00 Gudstjänst med temat Trygghet

Läs mer

Tunadalskyrkan Friheten i Kristus Mark 2:23-28

Tunadalskyrkan Friheten i Kristus Mark 2:23-28 1 Tunadalskyrkan 14 09 07 Friheten i Kristus Mark 2:23-28 I en av våra psalmer sjunger vi om att Friheten sträcker ut sin hand, Och för att beskriva friheten används många olika ord: kärlek, att komma

Läs mer

Kliva från Outvecklad till mogen

Kliva från Outvecklad till mogen Kliva från Outvecklad till mogen LEDAR VERSIONEN TANKEN BAKOM Alla kristna behöver vara del i eller befinna sig i en miljö som karakteriseras av bra relationer med Gud och andra kristna så väl som okristna,

Läs mer

A&M A&M. Alla bilder i den här foldern är från våra konfagruppers vanliga dagar och läger. De är tagna av konfirmander och ledare.

A&M A&M. Alla bilder i den här foldern är från våra konfagruppers vanliga dagar och läger. De är tagna av konfirmander och ledare. 16/17 A&M MA Alla bilder i den här foldern är från våra konfagruppers vanliga dagar och läger. De är tagna av konfirmander och ledare. Hej hej! Du läser just nu en inbjudan till konfirmation. I år är det

Läs mer

En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen.

En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen. En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen. Equmeniakyrkan är en ung kyrka i Sverige med en nästan 200-årig historia. Tillsammans med miljarder kristna över hela

Läs mer

Programblad för mars-maj 2019

Programblad för mars-maj 2019 Kontaktuppgifter till Alliansförsamlingen: Vassängsvägen 1, 575 94 Eksjö www.varneallianskyrka.se Pastor Daniel Berner pastor@varneallianskyrka.se 070-2091619 Ordförande Kassör UV Tonår Söndagsskolan Tomas

Läs mer

Välkommen med på resan.

Välkommen med på resan. Välkommen med på resan. Förra året började jag en resa i mitt liv. Nej det handlade inte om en resa mot något geografiskt mål. Drivmedlet var inte bensin och färdmedlet var ingen bil. Resan gick inåt.

Läs mer

Söndag plus. Mer än bara söndagar. Sep nov Programblad för EFS, Mission och Pingst Sollefteå

Söndag plus. Mer än bara söndagar. Sep nov Programblad för EFS, Mission och Pingst Sollefteå Mer än bara söndagar Sep nov 2018 Programblad för EFS, Mission och Pingst Sollefteå Återkommande samlingar Bön ele i Långs r n a t k y o På L na veck m ä j r a g tisda 0. kl. 19.0 Mission sg I Missio ruppen

Läs mer

Lita på Herren. Gud välsigne dig! Helena Fransson Pastor i Centrumkyrkan Mora

Lita på Herren. Gud välsigne dig! Helena Fransson Pastor i Centrumkyrkan Mora Lita på Herren Herren säger: Förbannelse vilar över den man som litar på människor och vänder sig bort från Herren. Han är som en torr buske i öknen, utan hopp för framtiden. Han bor på saltslätten, i

Läs mer

nya vänner Läger Tid att fundera vandra Skapa tillsammans konfirmand malmö 2015 2016 En upplevelse som stannar kvar länge.

nya vänner Läger Tid att fundera vandra Skapa tillsammans konfirmand malmö 2015 2016 En upplevelse som stannar kvar länge. nya vänner Läger Tid att fundera vandra Skapa tillsammans konfirmand malmö 2015 2016 En upplevelse som stannar kvar länge. hur kan det finnas så mycket ondska i världen om Gud är god? konfirmand malmö

Läs mer

Kalender för Pingstkyrkan Västervik

Kalender för Pingstkyrkan Västervik Kalender för Pingstkyrkan Västervik Februari 2019 Sön 17 01:00 Septuagesima ?nåd och tjänst Luk 17:7-10 Jon 3:10-4:11 Fil 1:3-11 Ps 25:4-11 Sön 17 16:00 Mån 18 09:00 Tis 19

Läs mer

Centrumkyrkan - i hjärtat av Dalarna

Centrumkyrkan - i hjärtat av Dalarna Centrumkyrkan - i hjärtat av Dalarna Gud vill och kan använda dig och dina gåvor Vem är det som har gett människan hennes mun? Frågade Herren honom. Är det inte jag, Herren, som gör att en människa kan

Läs mer

PROGRAM 5 december februari

PROGRAM 5 december februari Wesleybladet 2017-5 PROGRAM 5 december 2017-25 februari 2018 www.wesleykyrkan.se Gudstjänster och samlingar 2017-5 Tisdag 5 december Torsdag 7 december Lördag 9 december 16:00 Församlingens julfest Anmälan

Läs mer

emot oss. (Rom 15:5-7) Så förkroppsligas Guds närvaro på jorden.

emot oss. (Rom 15:5-7) Så förkroppsligas Guds närvaro på jorden. Överlåtelse - Intro Vi är på en resa som församling, där vi får se människor komma till gemenskapen och till tro på Jesus Kristus. Det är en gåva. Det som kännetecknar vår församling allra mest är att

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Juni September 2019

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Juni September 2019 FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Juni September 2019 Delad passion! Det vetenskapliga namnet på blomman är Passiflora, vi kallar den Passionsblomma och det finns bortåt 500 arter av den. Jag

Läs mer

Pastorns tankar. Temagudstjänster om bön vårterminen Herre, lär oss att be!

Pastorns tankar. Temagudstjänster om bön vårterminen Herre, lär oss att be! Pastorns tankar Det himmelska hemmet! En dag tar vårt jordiska liv slut. Det vet vi alldeles säkert. Min gamla mor fick hembud för en tid sedan. Hon var nästan 91 år och vägde drygt 30 kilo. De sista åren

Läs mer

Kvällsgudstjänst på alla helgons dag

Kvällsgudstjänst på alla helgons dag Kvällsgudstjänst på alla helgons dag Vid kvällsgudstjänsten på alla helgons dag minns man under förbönen dem som dött i tron på Kristus och särskilt de församlingsmedlemmar som har avlidit under året.

Läs mer

Välkommen till 100% konfirmand

Välkommen till 100% konfirmand Välkommen! 2016-2017 2 Välkommen till 100% konfirmand Så här fungerar det! Du som konfirmand skall samla ihop minst 100 poäng! Det finns 4 olika block. se sida 5, blocken har mellan 40-50 möjliga poäng

Läs mer

Nya sätt att vara kyrka

Nya sätt att vara kyrka Nya sätt att vara kyrka för evangeliets skull Ansgarskyrkan Linköping, 4 söndag 6 april 2014 Öppna möten och seminarier 19.00 Inledningsmöte med nattvardsfirande, predikan av Lars Häggberg, församlingsherde

Läs mer