Kort introduktion. Välkommen till performancekonstens värld! Deltagande konstnärer. Född 1982, bor och är verksam i Paris och Rangoon, Burma.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kort introduktion. Välkommen till performancekonstens värld! Deltagande konstnärer. Född 1982, bor och är verksam i Paris och Rangoon, Burma."

Transkript

1

2 Kort introduktion till performance art och Live Action Vad tusan är det du ser? Fenomenet kallas för performancekonst eller performance art i internationella sammanhang och är en konstform där pågående handlingar, aktioner ungefär som de du ser just nu, istället för redan färdigställda verk står i fokus. Själva skapandet som en slags motsats till det redan skapade, en konstruerad aktion med underliggande tankar och budskap till publiken. Live Action är en konstfestival hängiven åt konstformen med Göteborg som huvudsaklig plattform men flyttar även ut sin verksamhet till andra delar av regionen under Live Action +, vilket är vad du ser just nu. Konstnärer som är verksamma inom performance arbetar oftast på allmänhetens ytor så kallade allmänningar eller publika rum och skapar där tillfälliga installationer kring tid och rum för att nå ut till folk och skapa sig en publik på gatorna. Det är en annorlunda konstform och för många ett helt nytt sätt att arbeta med kreativitet på, som av allmänheten varierande möts av både förvirring och förståelse. Välkommen till performancekonstens värld! Deltagande konstnärer Live Action+ Vara och Borås Nyan Lin Htet Född 1982, bor och är verksam i Paris och Rangoon, Burma. Nyan Lin Htets verksamhet inom performancekonsten handlar i allmänhet om vad det innebär att vara och om samspelet mellan individer i den sociala strukturen. I sitt konstnärskap försöker han belysa våra mänskliga villkor och aktiviteter så som de framträder i den sociala och politiska verkligheten. I sina aktioner använder han sig främst av kropp, rörelse, ljud, språk och multimedia.

3 Johanna Householder, Förenta staterna Född i USA, bor och arbetar i Toronto i Kanada. Hon är också en aktiv skribent och har över åren fått många av sina artiklar publicerade i flertalet konst- och musiktidningar. Hennes performance Paretoprincipen [eng. Pareto efficient] hämtar sitt inspiration från det ekonomiteoretiska begreppet med samma namn. Enligt principen är det omöjligt att i en situation göra det bättre för en person utan att oundvikligen göra det sämre för någon annan. Paul Couillard, Kanada En man med erfarenheter Paul Couillard har arbetat som konstnär, kurator och kulturteoretiker sedan 1985, med fokus på performancekonst som inslag i installationer och olika medier. Han har skapat över 200 tillfälliga installationer för performance i 20 olika länder, både själv och i kollaboration. För närvarande är han doktorand vid York/Ryerson Joint Program in Communication and Culture. Hans konst ämnar att adressera trauman genom att utforska våra kropp som kärl för sensation, erfarenhet, kunskap och själ. Han har ett särskilt intresse i att betänka de delade gränserna för våra enskilda existenser, och letar efter ett slags språk som kan uttrycka våra komplexa lager levnadsberättelser och kulturella tillhörighet som samtidigt ifrågasätter uppfattningen kring delade och universella erfarenheter. Huang Yan År 1999, när Huang Yan började en serie målningar, fotografier med titeln Kinesiska Landskap - landskap målade på huden hos en människa -blev hans arbete omedelbart uppmärksammades av curatorer av högsta dignitet. Mycket få konstnärer låter mötet mellan traditionell kinesisk kultur och den samtida världen stå som den centrala punkten i sitt konstnärskap som Huang Yan.

4 Francis O Shaughnessy, Kanada Född i Quebec, boende och verksam i Montréal. Francis O Shaughnessy har avlagt en mastersexamen vid universitet i Quebec, och har sedan dess som performancekonstnär gjort över 75 olika aktioner i 14 länder runtom Europa, Asien och Amerikanska kontinenten. Mari Novotny-Jones Född 1950, bor och arbetar i Boston, USA. Mari framför både solo och kollektiv performance. Sedan 1980 har hon varit medlem i gruppen Mobius, en grupp som hon i samarbete med har framför flera aktioner vid olika internationella festivaler. När hon inte är en aktiv konstnär arbetar hon som lärare vid universitetet i Boston där hon undervisar i konstformen. Chen Jin Född 1964, bor och arbetar i Bejing, Kina Chen med performance i Bejing redan i slutet på 90-talet. Han är nu arrangör av den årliga festivalen Open International Performance Art Festival i Beijing. När denna festival först öppnade 1999 hölls den i hemlighet utan myndigheternas tillåtelse. Detta ledde till att flera konstnärer arresterades, däribland Chen själv. EKTA Född 1978 i Falkenberg och verkar i Göteborg.? Ekta flyttade till Göteborg 2005 efter 9 år i London. Han är en av de sex personer som driver Galleri ORO i Majorna. Som heltidskonstnär arbetar han främst med måleri utomhus men ställer också ut sina verk var han aktuell med separata utställningar i Madrid och Karlstad samt duoutställningar i Milano / Köpenhamn & Berlin.

5 Thomas Dahl Född 1958, bor och verkar i Göteborg.? Utgångspunkten för Thomas Dahls skapande är ofta föremål och händelser i det vardagliga livet, som han maniskt dissekerar i sin verbala performance. En av hans aktioner består av en serie tal i det offentliga rummet. Thomas Dahl erbjuder människor av olika ursprung att skriva en text på sina respektive språk i ett ämne som de anser är viktiga. Thomas lär sig talen utantill utan att känna till språket. Denna performance belyser frågan om demokrati och hierarkier med språket som ett maktinstrument. Vems röst talar egentligen? Och, viktigast av allt, vem lyssnar? Joakim Stampe? Född 1959, bor och är verksam i Göteborg. Joakim har verkat som konstnär i över 25 år, och har under senare år fokuserat sitt konstnärskap på performance. Han växte upp i en konstnärlig miljö och kom ut med boken Tror vuxna tror att vi barn inte tänker på det redan som 13-åring. Han har utfört flera aktioner på den internationella performancescenen bland annat i Frankrike, Italien och Kina. I sin konst berör han frågor om det moderna samhället som är viktiga för honom vare sig det gäller mordet på Olof Palme eller George Bushs krig mot terrorismen. Peter Lind, Christian Berven Peter är född 1973 och verkar i Göteborg Christian är född 1965 och verkar i Göteborg Efter att ha dokumenterat hundratals performance konstnärer har nu både Christian och Peter börjat utföra performances runt om i Sverige och Frankrike. I deras arbeten konfronteras åskådaren med sin egen dröm om kändisskap och med kamerans kraft i att den riktas mot oss. Man förstår indianernas tanke att kameran kunde stjäla själen från kroppen.

6 LA+ Vara Borås Live Action inledde en utvidgning av sitt verksamhetsområde under 2009 genom att presentera performance i centrala Lidköping på Stortorget, och på två platser i Vara: Vara Konserthus samt de centrala delarna av staden, där viljan att ta ut performance från storstaden till regionen föll väl ut och mötte en helt ny och yngre publik (gymnasiet). Vi kommer att fortsätta detta nya initiativ för att presentera det här fältet från nutidskonsten till en ännu större publik kommer ca 8-10 konstnärer att visa sina verk i och kring tågstationer och tåg. Stationshuset i Vara kommer att vara en knytpunkt för den i år ekologiskt riktade regionturnén. Hålltider med reservation för små förändringar LA+ är ÖPPET för alla och är helt GRATIS. Vara torsdag 20 maj Kl 14-18: kring Vara station Kl 18: Grekisk buffé i restaurangen på Vara Folkhögskola (100 SEK) Kl : Club Performance (CP) - Vara. CP kommer att hålla till på Vara Folkhögskola med performances, diskussion, videoscreening samt samtal med publik. Elever från NTI-gymnasiet berättar om sina nyvunna erfarenheter från performance. Borås fredag 21 maj Kl 15-18: under invigningen av skulpturfestivalen. Performancekonstnärerna kommer att hålla till runt Stadsparken och omkring de skulpturerna som placerats ut runt om i Borås. Vissa av konstnärerna kommer att fortsätta arbeta och visa verk under Borås Kulturnatt som fortsätter under hela kvällen. Live Action plus (LA+) genomförs i ett samarbete mellan Galleri A50, NTI-gymnasiet Media i Göteborg, Vara kommun, Borås Konstmuseum och konstkonsulenterna, Konst- och kulturutveckling, Västra Götalandsregionen. VARMT VÄLKOMNA! På motsatta sidan: Thomas Dahl, Mari Novotny-Jones, Joakim Stampe, Amanda Heng, Christian Berven & Peter Lind.

7

8 + LIVE ACTION Herrljunga/Vara

Hörlursfestivalen 2012, lördag 7:e juli, 12 timmar non-stop

Hörlursfestivalen 2012, lördag 7:e juli, 12 timmar non-stop Hörlursfestivalen 2012, lördag 7:e juli, 12 timmar non-stop Lokalt & Internationellt / Sollefteå Västernorrland & Världen LAB gallery / Föreningen Like Now!, Storgatan 129, 88140 Sollefteå, Västernorrland,

Läs mer

När du går runt i utställningarna kommer du att se några personer som jobbar på museet, nämligen våra värdar.

När du går runt i utställningarna kommer du att se några personer som jobbar på museet, nämligen våra värdar. Språkrunda För dig som vill träna svenska på Moderna Museet Malmö Hej och välkommen till Moderna Museet Malmö! Här kommer du att ha möjlighet att titta på konst och uppleva den på ditt eget sätt samtidigt

Läs mer

Performance som metod i Västra Götalandsregionen

Performance som metod i Västra Götalandsregionen Performance som metod i Västra Götalandsregionen En rapport av Marie Bergdahl, Maria Carlgren, Anita Larsson Modin 2008-10-30 1 Inledning Den 17 september 2008 lämnar vi ett kyligt Göteborg, på väg till

Läs mer

Konstpedagogiska Program 2012. Hogstadiet & Gymnasiet

Konstpedagogiska Program 2012. Hogstadiet & Gymnasiet Konstpedagogiska Program 2012 Hogstadiet & Gymnasiet Upplev, skapa och kommunicera Bror Hjorths Hus erbjuder visningar på olika teman utifrån konstnären Bror Hjorths konst eller med utgångspunkt i de tillfälliga

Läs mer

Fånga dagen. - ett projekt om konsten att skriva för årskurs 7-9. Leicy O L S B O R N Björby. Bakgrund

Fånga dagen. - ett projekt om konsten att skriva för årskurs 7-9. Leicy O L S B O R N Björby. Bakgrund Fånga dagen - ett projekt om konsten att skriva för årskurs 7-9 Bakgrund Svenska elevers kunskaper i läsförståelse blir allt sämre, visar internationella undersökningar. Vad beror det på? Vilka faktorer

Läs mer

Besök oss - Visningar

Besök oss - Visningar Samtidskonstens gränsöverskridande natur är en fantastisk resurs i undervisningssammanhang. Begreppet samtidskonst används ofta för att beskriva konst som skapas idag och som tar upp teman och belyser

Läs mer

MODERNISMEN KONST IDAG DEL III OCH IIII

MODERNISMEN KONST IDAG DEL III OCH IIII MODERNISMEN KONST IDAG DEL III OCH IIII Modernismen är ett samlingsnamn på flera olika konststilar under 1900talet. Det ismerna har gemensamt är att dom ifrågasätter det traditionella måleriet. Man är

Läs mer

När du går runt i utställningarna kommer du att se några personer som jobbar på museet, nämligen våra värdar.

När du går runt i utställningarna kommer du att se några personer som jobbar på museet, nämligen våra värdar. Språkrunda För dig som vill träna svenska på Moderna Museet Malmö Hej och välkommen till Moderna Museet Malmö! Här kommer du att ha möjlighet att titta på konst och uppleva den på ditt eget sätt samtidigt

Läs mer

UPPLEVELSEN ÄR DIN. Om att se dans tillsammans med barn och unga

UPPLEVELSEN ÄR DIN. Om att se dans tillsammans med barn och unga UPPLEVELSEN ÄR DIN Om att se dans tillsammans med barn och unga Den här foldern vänder sig till dig som vill uppleva dansföreställningar tillsammans med barn och unga. Du kanske är lärare, leder en studiecirkel

Läs mer

INFORMATION FÖR KONSTNÄRER

INFORMATION FÖR KONSTNÄRER INFORMATION FÖR KONSTNÄRER Vill du vara med? Om du är konstnär och vill vara med på hemsidan Konst i Västmanland, eller ändra dina befintliga uppgifter, är du välkommen att skicka in dina uppgifter genom

Läs mer

du vet att du har svaret nära nu ERIKA BENGTSDOTTER SILVIJA BOIJSEN SINKA MATS WALTRÉ PY WERNSTEDT

du vet att du har svaret nära nu ERIKA BENGTSDOTTER SILVIJA BOIJSEN SINKA MATS WALTRÉ PY WERNSTEDT du vet att du har svaret nära nu ERIKA BENGTSDOTTER SILVIJA BOIJSEN SINKA MATS WALTRÉ PY WERNSTEDT Konstnär som arbetar med måleri och flerdimensionella arbeten och installationer. Konstnär inspirerad

Läs mer

INSPIRATIONSMATERIAL FÖR LÄRARE

INSPIRATIONSMATERIAL FÖR LÄRARE INSPIRATIONSMATERIAL FÖR LÄRARE Andreas Eriksson Runt omkring 29 januari - 23 mars 2014 Sharon Lockhart Milena, Milena 16 april - 29 juni 2014 Information Samtidskonstens gränsöverskridande natur är en

Läs mer

ANNA OLSSON September 2015

ANNA OLSSON September 2015 ANNA OLSSON September 2015 Anna Olsson är textilkonstnär och arbetar främst med bildvävar där berättandet står i centrum. Hon har genom sitt arbete mött människor som befinner sig i en av de mest utsatta

Läs mer

KONSTNATTA X 14 KONSTNÄRER

KONSTNATTA X 14 KONSTNÄRER KONSTNATTA X 14 KONSTNÄRER 1/14 högskola arbeten från ika teman: ten i en vuxen små delar ar olika vävar Minnesbilder Jeanette Carlsson Keramiker Keramiklärare, Mullsjö folkhögskola På GALLERI 2åar visar

Läs mer

8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik

8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik 1 (8) 8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik Sammanfattning av förslaget om att bygga ett nytt kulturhus 2 (8) Den här rapporten är ett förslag på hur ett nytt kulturhus i Örnsköldsvik kan se ut. Det ska vara Sveriges

Läs mer

Carl Hommoud, 1976-, Titel: Inspection, Verksår 2010, Olja på linneduk

Carl Hommoud, 1976-, Titel: Inspection, Verksår 2010, Olja på linneduk Carl Hommoud, 1976-, Titel: Inspection, Verksår 2010, Olja på linneduk Carl Hommoud, född 1976 i Stockholm, utbildade sig vid Konsthögskolan Valand i Göteborg 1999-2004. Han arbetar främst med måleri och

Läs mer

Vill du vara med? Kontakt & frågor

Vill du vara med? Kontakt & frågor Vill du vara med? Är du yrkesverksam konstnär/konsthantverkare och vill vara med på webbplatsen Konst i Örebro län är du välkommen att skicka in dina uppgifter genom att fylla i formulären Examen/meriter

Läs mer

När du går runt i utställningarna kommer du att se några personer som jobbar på museet, nämligen våra värdar.

När du går runt i utställningarna kommer du att se några personer som jobbar på museet, nämligen våra värdar. Språkrunda För dig som vill träna svenska på Moderna Museet Malmö Hej och välkommen till Moderna Museet Malmö! Här kommer du att ha möjlighet att titta på konst och uppleva den på ditt eget sätt samtidigt

Läs mer

Bild och grafisk form

Bild och grafisk form Bild och grafisk form Kursen syftar till att ge de studerande grundläggande kunskaper i grafiska metoder och förståelse att tillämpa metoderna på olika material. et är att de studerande upplever och använder

Läs mer

Bild och grafisk form

Bild och grafisk form Bild och grafisk form Kursen syftar till att ge de studerande grundläggande kunskaper i grafiska metoder och förståelse att tillämpa metoderna på olika material. et är att de studerande upplever och använder

Läs mer

KROPPSFUNKTION är en festival på c.off, den 17-19 september 2015.

KROPPSFUNKTION är en festival på c.off, den 17-19 september 2015. KROPPSFUNKTION är en festival på c.off, den 17-19 september 2015. Festivalen KROPPSFUNKTION handlar om språk, koreografi och rörelse, där olika funktioner och variationer tar plats. Festivalen vill ställa

Läs mer

Karaoke Lecture 2014-pågående Verket är en samling sånger skrivna av Anna Kinbom som hon framför och bjuder in publiken att sjunga med i.

Karaoke Lecture 2014-pågående Verket är en samling sånger skrivna av Anna Kinbom som hon framför och bjuder in publiken att sjunga med i. Karaoke Lecture 2014-pågående Verket är en samling sånger skrivna av Anna Kinbom som hon framför och bjuder in publiken att sjunga med i. Detta har skett i såväl offentliga rum som i rum för konst. Bilder

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL RYDALS MUSEUM!

VÄLKOMMEN TILL RYDALS MUSEUM! VÄLKOMMEN TILL RYDALS MUSEUM! Kultur i tiden Upplevelsebaserat lärande Unikt industrilandskap Ditt utvidgade klassrum Gratis för förskola och grundskola i Marks kommun VI ÄR EN ARENA FÖR DIG! Vi kan erbjuda

Läs mer

MUma. MUma. Mural Modern Art. Mural Modern Art

MUma. MUma. Mural Modern Art. Mural Modern Art MUma Mural Modern Art Gömda/glömda bilder och berättelser om kvinnor på Östra Orust Vi bär på ett kollektivt minne - en tystad kunskap om vårt arv och vårt förflutna - gömd och glömd av dem som tagit pennan/penseln/kameran

Läs mer

bror hjorths hus konstpedagogiskt program 2013 bror hjorths hus konstpedagogiska program 2013

bror hjorths hus konstpedagogiskt program 2013 bror hjorths hus konstpedagogiska program 2013 konstpedagogiska konstpedagogiskt bror program program hjorths 2013 2013 hus bror hjorths hus bror hjorths hus Upplev, skapa och kommunicera Konstpedagogiken i Bror Hjorths Hus vänder sig till grupper

Läs mer

LONE LARSEN. Född 1955 bor och verkar i Höganäs Autodidakt UTSTÄLLNINGAR OCH PROJEKT I URVAL. 2007 Corpus Galleri Mårtenson & Persson, Stockholm

LONE LARSEN. Född 1955 bor och verkar i Höganäs Autodidakt UTSTÄLLNINGAR OCH PROJEKT I URVAL. 2007 Corpus Galleri Mårtenson & Persson, Stockholm LONE LARSEN Född 1955 bor och verkar i Höganäs Autodidakt UTSTÄLLNINGAR OCH PROJEKT I URVAL. 2007 Corpus Galleri Mårtenson & Persson, Stockholm 2006 Galleri Mårtenson & Persson. Båstad Dunkers Kulturhus.

Läs mer

Släpp 1: Konstnärer och platser 9 av totalt 19

Släpp 1: Konstnärer och platser 9 av totalt 19 Släpp 1: Konstnärer och platser 9 av totalt 19 Nacka Energi och Nacka kommun featuring Astrid Sylwan at Finntorp Astrid Sylwan Astrid Sylwan föddes 1970 i Antwerpen, Belgien, men bor och är verksam i Nacka.

Läs mer

sid 1 och 2 är utvändigt omslag

sid 1 och 2 är utvändigt omslag sid 1 och 2 är utvändigt omslag TRE x RUM 2-24 APRIL 2016 AMANDA ERIXÅN ANNIKA ERIXÅN FREJA ERIXÅN TRE x RUM KONSTHALLEN 2-24 april 2016 AMANDA ERIXÅN ANNIKA ERIXÅN FREJA ERIXÅN PRODUCENT Daniel Palmberg

Läs mer

Alla barn har egna rättigheter

Alla barn har egna rättigheter Alla barn har egna rättigheter Barnkonventionen i Partille kommun Innehåll Barnkonventionens fyra grundstenar 3 Vad är Barnkonventionen? 4 Barnkonventionens artiklar 4 Vem ansvarar för arbetet? 5 Barnkonventionen

Läs mer

Utställningar. Søren Langkilde Madsen

Utställningar. Søren Langkilde Madsen Utställningar Søren Langkilde Madsen Fotografen Om Søren Langkilde Madsen Jag har fotograferat aktivt under de senaste drygt 40 år och älskar att arbeta med denna form av uttryck. Fokus har under många

Läs mer

Anna Toresdotter 3/2 1/ Bära eller brista. Olja 205 x 140 cm.

Anna Toresdotter 3/2 1/ Bära eller brista. Olja 205 x 140 cm. Anna Toresdotter 3/2 1/4 2018 Bära eller brista. Olja 205 x 140 cm. Anna Toresdotter Se långt 3 februari 1 april 2018 Utställningsprogram Lördag 3 februari Välkommen till vernissage 13.00 Dialogvisning

Läs mer

Språkrunda. För dig som vill träna svenska på Moderna Museet Malmö

Språkrunda. För dig som vill träna svenska på Moderna Museet Malmö 10.3 2.9 2018 Språkrunda För dig som vill träna svenska på Moderna Museet Malmö Hej och välkommen till Moderna Museet Malmö! Här kommer du att ha möjlighet att titta på konst och uppleva den på ditt eget

Läs mer

Seminarium: Brytpunkt

Seminarium: Brytpunkt Seminarium: Brytpunkt I samband med höstens kommande utställning Flyktpunkt ny svensk fotografi 2018, arrangerar CFF ett kritiskt seminarium under namnet Brytpunkt.Seminariet tar dels upp tiden vid högskolan,

Läs mer

Konstnärlig fördjupning KOF Utbildningsnummer vid Myh KK086 Utbildningsledare Eva Lindblad

Konstnärlig fördjupning KOF Utbildningsnummer vid Myh KK086 Utbildningsledare Eva Lindblad Konstnärlig fördjupning KOF Utbildningsnummer vid Myh KK086 Utbildningsledare Eva Lindblad Utbildningens innehåll: Utbildningen ger en fördjupning inom ett stort antal konstnärliga områden. Exempel på

Läs mer

KONSTEN ATT SKAPA STAD 28 jan 2015 Under-tiden-aktiviteter och attraktivitet javisst! Men vem ska betala för en levande stad?

KONSTEN ATT SKAPA STAD 28 jan 2015 Under-tiden-aktiviteter och attraktivitet javisst! Men vem ska betala för en levande stad? KONSTEN ATT SKAPA STAD 28 jan 2015 Under-tiden-aktiviteter och attraktivitet javisst! Men vem ska betala för en levande stad? Dagens målsättning - Fördjupad förståelse för HUR Nacka vill skapa och bygga

Läs mer

KULTURFESTIVALEN 2013

KULTURFESTIVALEN 2013 VARMT VÄLKOMNA TILL 22 25/10 2013 MEDBORGARHUSET, VÄNNÄS Kulturfestivalen 2013 har som mål att visa på mångfalden och att lyfta fram de intellektuellt funktionshindrade och övriga funktionshindrade i ett

Läs mer

Susanne Torstensson van der Heeg

Susanne Torstensson van der Heeg Susanne Torstensson van der Heeg Född 1960 Lidköping. Bor och arbetar i Västerås och susannetorstensson.se info@susannetorstensson.se +46 (0)761 85 89 49 Utbildning 1994 1995 Kungliga Konsthögskolan, videoavdelningen,

Läs mer

Vårprogram Missa inte alla vårens inspirerande konstaktiviteter. Vi ser fram emot att träffa dig och dina styrelsekamrater.

Vårprogram Missa inte alla vårens inspirerande konstaktiviteter. Vi ser fram emot att träffa dig och dina styrelsekamrater. Vårprogram 2016 Missa inte alla vårens inspirerande konstaktiviteter. Vi ser fram emot att träffa dig och dina styrelsekamrater. Hela styrelsen önskar er välkomna Onsdag 9 mars Konst som berör Föredrag

Läs mer

Tomas Byström. flätvärk. # augusti - 21 oktober

Tomas Byström. flätvärk. # augusti - 21 oktober Tomas Byström flätvärk #143 18 augusti - 21 oktober 2018 www.hishult.com 1 Tomas Byström flätvärk 18 augusti - 21 oktober 2018 omslag sidan 1 (uppe från vänster); BIJOUTERI. SÅ FLYGA FLADDERMÖSS. BÄCKARS

Läs mer

Det kulturella systemet och kulturpolitikens utveckling. Kulturproduktionens villkor Karlstad 1 september 2016

Det kulturella systemet och kulturpolitikens utveckling. Kulturproduktionens villkor Karlstad 1 september 2016 Det kulturella systemet och kulturpolitikens utveckling Kulturproduktionens villkor Karlstad 1 september 2016 Det kulturella systemet Politiskt system Kultur/värdesystem PRODUKTION DISTRIBUTION KONSUMTION

Läs mer

ÖVERGRIPANDE SYFTE OCH MÅL

ÖVERGRIPANDE SYFTE OCH MÅL VERKSAMHETSPLAN 2016 ÖVERGRIPANDE SYFTE OCH MÅL Sverigefinländare är en nationell minoritet med rättigheter vad gäller språk och tjänster i samhällelig service, detta ger exempelvis rätt till förskola

Läs mer

Rapport från en studieresa till Berlin i september 2013.

Rapport från en studieresa till Berlin i september 2013. Rapport från en studieresa till Berlin i september 2013. Lena Thunberg och Gonzalo Vargas från bibliotek TioTretton och Klara Svae barnkulturproducent för bibliotek TioTretton och Rum för barn på Kulturhuset

Läs mer

www.publikation.rollon.net Rostrum har 25 medlemmar. När en plats blir ledig samlar vi in nya ansökningar om medlemskap och väljer tillsammans ut de som kan komplettera gruppen på ett intressant sätt.

Läs mer

Reggio Emilia, en stad med ca invånare i norra Italien. Den är känd för sin pedagogiska filosofi som växte fram efter andra världskriget.

Reggio Emilia, en stad med ca invånare i norra Italien. Den är känd för sin pedagogiska filosofi som växte fram efter andra världskriget. Reggio Emilia Reggio Emilia, en stad med ca 150 000 invånare i norra Italien. Den är känd för sin pedagogiska filosofi som växte fram efter andra världskriget. Kärnan i verksamheten är ca 35 förskolor

Läs mer

Konstnärer sommaren 2018

Konstnärer sommaren 2018 Nyhetsbrev juni Hej! Vi närmar oss sommaren, syrenerna har blommat ut och när jag i dagarna var i Danmark stod flädern i full blom. Med sommaren kommer också en hektisk, men rolig tid, för oss. 29 juni

Läs mer

ESTETISK KOMMUNIKATION

ESTETISK KOMMUNIKATION ESTETISK KOMMUNIKATION Kommunikation med estetiska uttrycksmedel används för att påverka kultur- och samhällsutveckling. Kunskaper om estetisk kommunikation ökar förmågan att uppfatta och tolka budskap

Läs mer

Hej. Den här presentationen handlar om att vi ska försöka reda ut begreppen Konst och Kultur och svara på frågan: Vad står orden för egentligen?

Hej. Den här presentationen handlar om att vi ska försöka reda ut begreppen Konst och Kultur och svara på frågan: Vad står orden för egentligen? Hej Den här presentationen handlar om att vi ska försöka reda ut begreppen Konst och Kultur och svara på frågan: Vad står orden för egentligen? Vad är kultur? enligt EST14 & ESM14 Länders kultur Främmande

Läs mer

ANPASSAD UTBILDNING FÖR DIN SKULL

ANPASSAD UTBILDNING FÖR DIN SKULL ANPASSAD UTBILDNING FÖR DIN SKULL UTBILDNINGSPROGRAM 2016 KUNSKAP TRYGGHET RESPEKT GEMENSKAP TOLERANS Här på Snitz Gymnasium har vi utvecklat ett arbetssätt för att kunna möta elever i behov av särskilt

Läs mer

Vår första vy över London från planet

Vår första vy över London från planet Slutrapporten Den 25:e oktober åkte vi i Es3 till London. Där utforskade vi staden, såg många olika sevärdheter, gick på museer och upptäckte en del av Londons musikliv. England och Sverige skilde sig

Läs mer

Konsten att ta sig in i konstvärlden

Konsten att ta sig in i konstvärlden LÖRDAG 13 JANUARI KULTUR Konsten att ta sig in i konstvärlden Charlotta Kåks Röshammar 7 Okt 2016 Meira Ahmemulic i Gårdsten, Göteborgsförorten hon växt upp i. Foto: Emelie Asplund Foto: Emelie Asplund

Läs mer

Körlings ord: Lärare välkomnar, värnar och vill

Körlings ord: Lärare välkomnar, värnar och vill Anne-Marie Körling föreläsning c 2019 Körlings ord: Lärare välkomnar, värnar och vill Frågor jag ställer mig Vill jag vara elev i mitt eget klassrum? Hör jag om jag sitter på elevens plats? Ser jag om

Läs mer

TEATER. Ämnets syfte. Undervisningen i ämnet teater ska ge eleverna förutsättningar att utveckla följande:

TEATER. Ämnets syfte. Undervisningen i ämnet teater ska ge eleverna förutsättningar att utveckla följande: TEATER Ämnet teater behandlar skapande och gestaltande arbete samt hur olika sceniska uttrycksmedel kan kombineras för att kommunicera med en publik. Ämnet handlar om teater som konstform samt om att gestalta

Läs mer

EN LJUDUPPLEVELSE FÖR DE ALLRA minsta

EN LJUDUPPLEVELSE FÖR DE ALLRA minsta EN LJUDUPPLEVELSE FÖR DE ALLRA minsta Handledning, för dig som är vuxen, om små barns lärande och vad de kan lära oss. Kan själv! är ett pedagogiskt utvecklingsarbete som drivs av Västarvet. Läs mer på

Läs mer

EN LJUDUPPLEVELSE FÖR DE ALLRA minsta

EN LJUDUPPLEVELSE FÖR DE ALLRA minsta EN LJUDUPPLEVELSE FÖR DE ALLRA minsta Handledning, för dig som är vuxen, om små barns lärande och vad de kan lära oss. Kan själv! är ett pedagogiskt utvecklingsarbete som drivs av Västarvet. Läs mer på

Läs mer

The power of pictures

The power of pictures The power of pictures En bild lär kunna säga mer än tusen ord. I avsnittet The power of pictures får vi möta bland andra Nick Ut som tog det berömda fotografiet på en napalmskadad flicka under Vietnamkriget

Läs mer

Wave pendulum juggling - en ny typ av jonglering

Wave pendulum juggling - en ny typ av jonglering Projektidén: Vi sökte medel för att använda ett fantastiskt fysikaliskt fenomen i konsten; en pendelvågskonstruktion (eng. wave pendulum ). Vi ville konstruera den i mycket stor skala, manipulera/jonglera

Läs mer

Pierre Rådsten april

Pierre Rådsten april Pierre Rådsten 12-28 april 2018 Pierre Rådsten Vi välkomnar Pierre Rådsten, en berättande naivist med färgsprakande palett. Pierre Rådsten (f. 1982) började i tidig ålder intressera sig för färg, en målarlåda

Läs mer

Backstage. folkhögskola och kultur i samarbete. Vill du veta mer om arbetet bakom?

Backstage. folkhögskola och kultur i samarbete. Vill du veta mer om arbetet bakom? Backstage folkhögskola och kultur i samarbete Vill du veta mer om arbetet bakom? Bakom en teaterföreställning, bakom en konsert eller bakom en dansföreställning? På riktigt. På djupet. Eller vill du pröva

Läs mer

Partierna och politikerna i medierna

Partierna och politikerna i medierna Partierna och politikerna i medierna En undersökning av Boråspolitiken i de sociala- och traditionella medierna Oskar Eklöf 1. Inledning 1.1. Bakgrund Under 2-talet har internet revolutionerat informations-

Läs mer

DIGITAL KOMPETENS I GRUNDSKOLAN

DIGITAL KOMPETENS I GRUNDSKOLAN ATT GÖRA EN SKILLNAD SOM GÖR EN SKILLNAD Lin Education lever efter mantrat Att göra en skillnad som gör en skillnad. För oss är det inte tekniken som utvecklar skolan, snarare är det så att förändrad pedagogik

Läs mer

Om 12:ornas möten med varandra,sig själva och Försköningen

Om 12:ornas möten med varandra,sig själva och Försköningen Om 12:ornas möten med varandra,sig själva och Försköningen genom Land Art Vårt Land Art projekt startades upp en vinterdag i mars på Försköningen i Veberöd. Alla kommunens förskolebarn födda 2012 kom och

Läs mer

Askim-Frölunda-Högsbo ASKIMS BIBLIOTEK VÅRPROGRAM 2016. www.goteborg.se

Askim-Frölunda-Högsbo ASKIMS BIBLIOTEK VÅRPROGRAM 2016. www.goteborg.se Askim-Frölunda-Högsbo ASKIMS BIBLIOTEK VÅRPROGRAM 2016 www.goteborg.se Foto: Peter Svenson Välkommen till Askims bibliotek! Adress Askims torg 5 436 43 Askim Telefonnummer 031-366 31 90 031-366 31 92 E-post

Läs mer

TILL LÄRARE OCH ELEVER PÅ HÖGSTADIET OCH GYMNASIET

TILL LÄRARE OCH ELEVER PÅ HÖGSTADIET OCH GYMNASIET TILL LÄRARE OCH ELEVER PÅ HÖGSTADIET OCH GYMNASIET Inspirationsmaterial inför besök till utställningen Christian Boltanski Les archives Utställningsperiod: 5 sep-14 dec 08. Öppet tors 11-19, fre-sön 11-17.

Läs mer

STADSLABORATORIET MARIESTADS SOMMAR PROJEKT 2011

STADSLABORATORIET MARIESTADS SOMMAR PROJEKT 2011 STADSLABORATORIET MARIESTADS SOMMAR PROJEKT 2011 Mariestad has embarked on an experiment to increase cultural activity in the hope of redefining itself. The city government is launching a series of cultural

Läs mer

Kultursommaren i Svalövs kommun Juni-Juli-Augusti

Kultursommaren i Svalövs kommun Juni-Juli-Augusti Kultursommaren i Svalövs kommun 2016 Juni-Juli-Augusti Medverkande till Kultursommaren i Svalövs kommun Billeberga bibliotek Fridhems folkhögskola Föreningen Majblomman John-Ove Hansson Kulturföreningen

Läs mer

Konstepidemin utökar!

Konstepidemin utökar! Konstepidemin utökar! Konstepidemin i Göteborg har nu existerat i 20 år. Förutom att vara en arbetsplats för 100-talet konstnärer som verkar lokalt, regionalt, nationellt och internationellt, drivs också

Läs mer

Kalmar 15 nov 2007 Irene Karlsson

Kalmar 15 nov 2007 Irene Karlsson kulturvara Kalmar 15 nov 2007 Irene Karlsson Välkommen till Karta x 2 Vara kommun 16 000 invånare - varannan på landsbygd - var fjärde i Vara Tillverkn/Jordbruk Tillverkningsindustri Jordbruk Låg utbildningsnivå

Läs mer

SÅNGKURS. Edsbruks Sångakademi. en upplevelse för kropp och själ i hjärtat av Tjust 4-7 JULI JULI 2019 VÄSTRA EDS KYRKA EDSBRUK

SÅNGKURS. Edsbruks Sångakademi. en upplevelse för kropp och själ i hjärtat av Tjust 4-7 JULI JULI 2019 VÄSTRA EDS KYRKA EDSBRUK Edsbruks Sångakademi VI VÄLKOMNAR GAMLA OCH NYA SÅNGARE TILL VÅRA KURSER! VÄSTRA EDS KYRKA EDSBRUK EDSBRUKS MISSIONSHUS SÅNGKURS en upplevelse för kropp och själ i hjärtat av Tjust EDSBRUKS MISSIONSHUS

Läs mer

Konstpedagogiska projekt och workshops

Konstpedagogiska projekt och workshops Konstpedagogiska projekt och workshops Monique Wernhamn Slottsskogsgatan 40, 414 53 Göteborg, 0736-386859 wernhamn.monique@gmail.com, www.moniquewernhamn.com Om mig Jag heter Monique Wernhamn, är 39år

Läs mer

BAKGRUND. Kort sagt, få alla a8 älska fotografiet! Ne8e Gallerist The PhotoGallery

BAKGRUND. Kort sagt, få alla a8 älska fotografiet! Ne8e Gallerist The PhotoGallery BAKGRUND Under dryga 20 år arbetade jag med a8 bygga upp e8 galleri med fokus på fotokonst. Jag har bland mycket annat arrangerat fotoutställningar med såväl nagonella som internagonella etablerade fotografer

Läs mer

för arbetsresa till Milano, Italien den 12-17 november, samt medverkan på festivalen DansFabrik i Brest, Frankrike 16-26 mars 2014

för arbetsresa till Milano, Italien den 12-17 november, samt medverkan på festivalen DansFabrik i Brest, Frankrike 16-26 mars 2014 Redovisning av bidrag från Konstnärsnämnden inom dans - Lotta Melin KN 2013/7313 för arbetsresa till Milano, Italien den 12-17 november, samt medverkan på festivalen DansFabrik i Brest, Frankrike 16-26

Läs mer

UTBILDNING PÅ EUROPAPARLAMENTET INGEN AVGIFT OCH LÄRANDE

UTBILDNING PÅ EUROPAPARLAMENTET INGEN AVGIFT OCH LÄRANDE SV UTBILDNING OCH LÄRANDE PÅ EUROPAPARLAMENTET INGEN AVGIFT Europaparlamentet välkomnar besökare i alla åldrar. I den här broschyren kan du läsa om tjänster och resurser för lärare till stöd för de tjänster

Läs mer

SKOLPROGRAM KALMAR KONSTMUSEUM. november 2017 juni 2018

SKOLPROGRAM KALMAR KONSTMUSEUM. november 2017 juni 2018 SKOLPROGRAM KALMAR KONSTMUSEUM DESIGNARKIVET A Ö 28/6 7/1 november 2017 juni 2018 Ett urval av Sveriges mest namnkunniga formgivare och designers från Designarkivets samlingar Frågor att arbeta kring kan

Läs mer

Gustav Hellberg. installationskonstnär

Gustav Hellberg. installationskonstnär Gustav Hellberg installationskonstnär Grunden till mitt konstnärliga arbete är det offentliga fältet, där jag söker ett samspel mellan människor, konstverk och offentligt utrymme. Intervention som jag

Läs mer

PÅ GRÄNSEN MELLAN DET LILLA BORÅS OCH DET STORA BORÅS

PÅ GRÄNSEN MELLAN DET LILLA BORÅS OCH DET STORA BORÅS PÅ GRÄNSEN MELLAN DET LILLA BORÅS OCH DET STORA BORÅS En rapport om att marknadsföra Borås konstmuseum både internationellt och provinsiellt av Anna Sefve Daniel Schwarz - Szpigler Erika Harlitz Helen

Läs mer

NYCKELN TILL DRÖMMARNA. Översättning: Göran Gademan. Ah, du är här! Jag har sprungit och sprungit,

NYCKELN TILL DRÖMMARNA. Översättning: Göran Gademan. Ah, du är här! Jag har sprungit och sprungit, NYCKELN TILL DRÖMMARNA Översättning: Göran Gademan Ah, du är här! Jag har sprungit och sprungit, rädd att komma för sent, och att aldrig hitta dig mer. Men nu är du här, i mina armar! Du är min fånge.

Läs mer

UKIYO-E BILDER FRÅN DEN FÖRBIFLYTANDE VÄRLDEN

UKIYO-E BILDER FRÅN DEN FÖRBIFLYTANDE VÄRLDEN UKIYO-E BILDER FRÅN DEN FÖRBIFLYTANDE VÄRLDEN Värmlands Museum visar Japanska Träsnitt Under utställningen Bilder från den förbiflytande världen, där ett 50 tal träsnitt visas, vill vi berätta om konstnärerna,

Läs mer

Välkomna till Noaks Ark Syds nyhetsbrev för Detta händer i december

Välkomna till Noaks Ark Syds nyhetsbrev för Detta händer i december Välkomna till Noaks Ark Syds nyhetsbrev för 2017 Detta händer i december Har du vägarna förbi, kom gärna upp och ta en kopp kaffe/te. Våra öppettider: måndag, tisdag, torsdag 10-16 och fredagar 10-15.

Läs mer

Kvinnor och män i surrealism

Kvinnor och män i surrealism Kvinnor och män i surrealism Linnéa Jonsson Karin och Anna Klass 9 År 2010 Innehållsförteckning Kvinnor och män i surrealism 1 Innehållsförteckning 2 Inledning 3 Bakgrund 3 Syfte, frågeställning, metod

Läs mer

LÄS FÖR MIG PAPPA! ultur i arbetslivet. Pappadagen Erbjudande till våra medlemmar som har barn i åldern 0-10 år. Västra Skaraborg

LÄS FÖR MIG PAPPA! ultur i arbetslivet. Pappadagen Erbjudande till våra medlemmar som har barn i åldern 0-10 år. Västra Skaraborg LÄS FÖR MIG PAPPA! K K 2012 ultur i arbetslivet Pappadagen Erbjudande till våra medlemmar som har barn i åldern 0-10 år Västra Skaraborg Vet du... - att ditt barn utvecklar sitt språk redan från födseln?

Läs mer

Göran Wärff. Född 1933 på Gotland. Knuten till Kosta Boda som formgivare sedan 1964.

Göran Wärff. Född 1933 på Gotland. Knuten till Kosta Boda som formgivare sedan 1964. Göran Wärff Född 1933 på Gotland. Knuten till Kosta Boda som formgivare sedan 1964. UTBILDNING Braunschweig, Ulm och Stockholm, arkitektur och design. Började arbeta med glas 1957. UTSTÄLLNINGAR 1965 Röhsska

Läs mer

KONSTEN ATT SKAPA STAD. Katarina Fredrika. förnyelsestrateg & projektledare

KONSTEN ATT SKAPA STAD. Katarina Fredrika. förnyelsestrateg & projektledare KONSTEN ATT SKAPA STAD Katarina Fredrika förnyelsestrateg & projektledare HÄR BYGGER NACKA STAD Utbyggd tunnelbana, 14 000 nya bostäder, 10 000 arbetsplatser gör västra Sicklaön till en levande stadsdel

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2010-2012 GALLERI A50 DET GODA LIVET - EN PERFORMANCE

VERKSAMHETSPLAN 2010-2012 GALLERI A50 DET GODA LIVET - EN PERFORMANCE VERKSAMHETSPLAN 2010-2012 GALLERI A50 DET GODA LIVET - EN PERFORMANCE INDEX I. Verksamhetsplan inledning 4 1. Live Action Göteborg 6 2.1 Kredibilitet, Kvalitet och Publik 6 2.2 2010-2012 6 2.3 Samarbetspartners

Läs mer

Varmt Välkommen att följa med på en sju dagars kurs i personlig utveckling till Italien och Toscana!

Varmt Välkommen att följa med på en sju dagars kurs i personlig utveckling till Italien och Toscana! Varmt Välkommen att följa med på en sju dagars kurs i personlig utveckling till Italien och Toscana! Vi vill med denna yttre och inre resa bjuda in dig till att utforska dig själv och den kvinnliga sidan

Läs mer

Välkomna till vårens konstbildningsprogram, åter igen på temat Mångfald!

Välkomna till vårens konstbildningsprogram, åter igen på temat Mångfald! Vårprogram 2017 Välkomna till vårens konstbildningsprogram, åter igen på temat Mångfald! Vi hoppas få se Dig på våra aktiviteter och glöm inte bjuda med dina styrelsevänner i konstföreningen! Tisdag 31

Läs mer

KONSTEN PÅ CLARION HOTEL & CONGRESS TRONDHEIM

KONSTEN PÅ CLARION HOTEL & CONGRESS TRONDHEIM KONSTEN PÅ CLARION HOTEL & CONGRESS TRONDHEIM Jaume Plensa, Barcelona (f. 1955) Jaume Plensa tillhör de mest uppmärksammade skulptörerna internationellt efter sin Crown Fountain i Millenium Park i Chicago,

Läs mer

Redovisning internationellt kulturutbyte KN 2014/7420 Clara Gesang Gottowt

Redovisning internationellt kulturutbyte KN 2014/7420 Clara Gesang Gottowt Farsta 4e juli 2015 Redovisning internationellt kulturutbyte KN 2014/7420 Clara Gesang Gottowt Clara Gesang Gottowt. Internationellt kulturutbyte för soloutställning (konst) på konsthallen Brandenburgischer

Läs mer

Ett litet steg. Ett spel om klimatfrågan

Ett litet steg. Ett spel om klimatfrågan Ett litet steg Ett spel om klimatfrågan Introduktion Detta utbildningsmaterial syftar till att belysa klimatfrågan individorienterat och hur olika delar av världen kan påverka/påverkar klimatet. Tid 60

Läs mer

Vuoden taiteilija 2009 Merkkivuonna 1809. rkesåret ret 1809

Vuoden taiteilija 2009 Merkkivuonna 1809. rkesåret ret 1809 S U O M I A R T Vuoden taiteilija 2009 Merkkivuonna 1809 Årets konstnär r 2009 under MärkesM rkesåret ret 1809 Kulturhuset, Stockholm, 2009-05-14 Finalen S U O M I A R T S U O M I A R T Jury Selma Green,

Läs mer

Arvet Nationell, språklig och kulturell identitet

Arvet Nationell, språklig och kulturell identitet Arvet Nationell, språklig och kulturell identitet NATIONALISM Alltsedan 1950-talet har många invandrargrupper kommit till Eskilstuna. I detta material berättar sverigefinländarna, som tillhörde de första

Läs mer

Gymnasiesärskolans nationella och specialutformade

Gymnasiesärskolans nationella och specialutformade Gymnasiesärskolans nationella och specialutformade program Lokal arbetsplan 09-10 Strömbackaskolan Gymnasiesärskolan nationella program i Piteå kommun Gymnasiesärskolan är en frivillig skolform där undervisningen

Läs mer

2002 IIHF World Championship

2002 IIHF World Championship 2002 IIHF World Championship Matcherna spelades i Scandinavium,, Kinnarps Arena, och Löfbergs Lila Arena,, Sverige den 26 april 11 maj 2002. Match Resultat Publik FÖRSTA OMGÅNGEN JÖNKÖPING Kvalgrupp A,

Läs mer

Fördelning av kulturstipendier stipendier inom bildkonst, bilaga 1 av den

Fördelning av kulturstipendier stipendier inom bildkonst, bilaga 1 av den Fördelning av kulturstipendier stipendier inom bildkonst, bilaga 1 av den 4.4.2017 Ärendenummer Sökande Information Ansökt Beslut KUD 2016/320 1. Smith Linda För att täcka kostnader för fotoframkallning

Läs mer

Kristian Berglund, ambivalens (natura no. 3), 2010 120 x 120 x 35 cm material: trä, microcontroller, relä, 4 lampor, plast, färg.

Kristian Berglund, ambivalens (natura no. 3), 2010 120 x 120 x 35 cm material: trä, microcontroller, relä, 4 lampor, plast, färg. Kristian Berglund, ambivalens (natura no. 3), 2010 120 x 120 x 35 cm material: trä, microcontroller, relä, 4 lampor, plast, färg. Struktur och form, natur och språk. Utifrån de olika ljuskällorna framträder

Läs mer

PLAYGROUND - VÄRLDSKULTURMUSEET

PLAYGROUND - VÄRLDSKULTURMUSEET PLAYGROUND - VÄRLDSKULTURMUSEET FÖRSÄTTSBLAD Utställningsplatsen: Världskulturmuseet, Göteborg Utställningens titel: Playground Utställningens varaktighet: 6 mars 2016-28 februari 2016 (planerad förlängning

Läs mer

DAGENS NYHETER. Historiska museet visar utstäunmg om. Förintelsen

DAGENS NYHETER. Historiska museet visar utstäunmg om. Förintelsen DAGENS NYHETER. Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies. Kultur Historiska museet visar utstäunmg om Förintelsen PUBLICERAD 06:00 Bild 1 av 3 "Speaking memories - förintelsens sista

Läs mer

En svår konst. modellen för Alingsås konsthall?

En svår konst. modellen för Alingsås konsthall? En svår konst modellen för Alingsås konsthall? EN UTREDANDE RAPPORT AV Jousette Carlsson Kulturverkstan 2010 SAMMANFATTNING Med väldigt små medel har Alingsås konsthall lyckats placera sig på Sveriges

Läs mer

EN STAD I EVIG FÖRÄNDRING TA DEL AV AKVARELLISTEN PETER CZERNIAK S SENTIMENTALA STOCKHOLMSSKILDRINGAR

EN STAD I EVIG FÖRÄNDRING TA DEL AV AKVARELLISTEN PETER CZERNIAK S SENTIMENTALA STOCKHOLMSSKILDRINGAR EN STAD I EVIG FÖRÄNDRING TA DEL AV AKVARELLISTEN PETER CZERNIAK S SENTIMENTALA STOCKHOLMSSKILDRINGAR 16 februari, 2018 Taggar: AkvarellKonstnärPeterCzerniakSlussenSödermalmStockholm Peter Czerniak föddes

Läs mer

Kursplan för konstskolan 2 år

Kursplan för konstskolan 2 år Kursplan för konstskolan 2 år Konstskolan ger en allsidig grundutbildning och ger goda färdigheter inom det konstnärliga området, vad gäller två- och tredimensionell gestaltning. Är högskoleförberedande.

Läs mer

Om vi vill fortsätta att spela en roll i framtiden måste vi göra två saker: Bli ännu bättre på det vi är bra på nämligen lärandet.

Om vi vill fortsätta att spela en roll i framtiden måste vi göra två saker: Bli ännu bättre på det vi är bra på nämligen lärandet. Vi i skolan har inte längre monopol på kunskap. Idag går det att lära sig saker mycket bra även utanför skolans värld. Inte minst genom den nya tekniken. Om vi vill fortsätta att spela en roll i framtiden

Läs mer