SIMPLY CLEVER. ŠKODA Yeti

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SIMPLY CLEVER. ŠKODA Yeti"

Transkript

1 SIMPLY CLEVER ŠKODA Yeti

2 Vyer du inte hittar på kartan.

3

4

5 Dom små äventyren som börjar precis utanför dörren.

6 Perfekt inne i shoppingens stadsdjungel.

7

8 Hemligheten bakom Yetins distinkta design ligger i kombinationen av ett robust yttre och funktionella detaljer. Samtidigt som den karakteristiska frontgrillen tydligt visar att det handlar om en Škoda, finns det andra inslag i frontens design som ger Yeti ett originellt och slående utseende. Strålkastarna sveper runt karossens sidor. Bredvid dem sitter runda lampor med varselljus för körning i dagsljus och dimljus. Yeti kan också utrustas med Bi-Xenonstrålkastare med kurvfunktion samt främre dimljuslampor med kurvtagningsfunktion (se bilden). Bakljusen sträcker sig också hela vägen till sidorna och när de aktiveras tänds den traditionella bokstaven C. Din bilkörning får en helt ny dimension tack vare det elstyrda panoramafönstret i taket som låter dig skapa ett stort öppet utrymme ovanför stolarna i framsätet.

9

10 Tämj det vilda med ett knapptryck.

11 Men om du verkligen vill att Yetin ska bekänna färg måste du lämna landsvägarna. Var inte rädd för lera och sand. Yetin med fyrhjulsdrift, uppbackad av fjärde generationens Haldexkoppling samt ett off-road-läge klarar lätt av de svåraste terrängförhållanden. Off-road står här för ett antal funktioner, såsom assistenten som hjälper dig när du kör i nedförsbackar eller ska starta, anpassning av de elektroniska systemen ABS, ASR och EDS efter körförhållandena och en mer följsamt konfi gurerad acceleration. Yeti är den perfekta mixen mellan komfort och praktiska lösningar, och mellan sportig stil och elegans. Det ser man till exempel av fotpedalskydden från Noble Steel eller de integrerade teleskopiska strålkastarspolarna.

12 Du kommer att upptäcka all den moderna teknik som ligger bakom en behaglig körupplevelse. Yeti erbjuder ett stort urval olika radio- och navigationssystem. Yeti är utrustad med Bluetoothhands freesystem med multifunktionsratt för radio och telefon. Bilen kan också utrustas med MDI (Mobile Device Interface), ett uttag som är placerat framför växelspaken och som gör det möjligt att styra extern media (ipod, USB etc) via reglagen på radion, navigations sys temet eller den multifunktionella ratten. Den avancerade tekniken märks också i motorerna, några med framhjulsdrift. Motorn TSI/105 hk finns med den automatiska sjustegade växellådan DSG som sänker bränsleförbrukningen. En komplett översikt över olika motor alternativ och tekniska specifikationer finns längre fram i broschyren. Bolero radio är ett modernt ljudsystem med många funktioner, bland annat en integrerad cdväxlare för 6 skivor. En fantastisk ljudupplevelse väntar tack vare Sound System med sina 12 högtalare och en digital equaliser. Columbus navigation med 6,5" pekskärm och 30 GB hårddisk. Kartdata över västra Europa. Navigering off road som gör att du kan registrera och spara ett vägval utanför vägnätet. Flerfunktionsdisplayen Maxi DOT är centralt placerad mitt i instrumentpanelen. Med Amundsen+ får du ett navigationssystem med 5" pekskärm och en kartdata över västra Europa."

13 Lämna storstadens stress, utan att lämna dess komfort.

14 Mer säkerhet. Så att du har mindre att oroa dig för. Det dubbla solskyddet skyddar föraren och passageraren i framsätet från bländande ljus framifrån eller från sidan. Sidoairbags fram skyddar bäcken och bröstparti på förare och passagerare vid en eventull sidokollision. Nackstöden av typen WOKS är justerbara i höjdled och konstruerade för att skydda vid en eventuell påkörning bakifrån. Förarens airbag sitter dold i ratten, medan passagerarens airbag är placerad i instrumentpanelen. Den kan deaktiveras om man vill placera en barnstol fram. Vindrutetorkarna Aero sveper jämnt i hela sin längd, tack vare sin särskilda konstruktion. Knapparna för att aktivera/deaktivera vissa funktioner är placerade i mittkonsolens nederdel. Beroende på utrustningsversion kan du här hitta bland annat följande: ASR, parkeringssensorer, off-road-läge, TPM och parkeringsassistenten.

15 Airbags för huvudet skapar en skyddande vägg längs sidofönstren när de aktiveras för att skydda passagerarnas huvuden fram och bak. Ett tredje nackstöd bak kan justeras i höjdled och ökar säkerheten för passageraren som sitter i mitten. Markbelysning som är avsedd att lysa upp instegsområdet har integrerats i ytterspeglarna och gör så du kan undvika vattenpölar och stenar och komma in i bilen säkert, även om det är beckmörkt. Ett larm med övervakning av bilens inre, signalhorn med reservström och lutningssensor spelar en viktig roll för att skapa trygghet i bilen. Airbag vid förarens knän förhindrar kontakt med nedre delen av instrument brädan vid en eventuell kollision.

16 För dom som vill komma tillbaka efter en resa med mer än bara fotografier.

17 VarioFlex (system för baksätet) tre separata baksäten som kan fällas eller tas bort oberoende av varandra. Förvaringsutrymmen på bagageutrymmets sidor och flyttbara krokar. Fästsystem i bagageutrymmet. Nätpaketet erbjuder flera olika alternativ.

18 Förvaringsfack mitt på instrumentpanelens överdel. Fällbart bord i baksätets ryggstöd. Mittkonsol med en dryckeshållare, förvaringsfack och pennhållare. Flaskhållare i framdörrarnas förvaringsutrymme. Facket för solglasögon är placerat i takpanelen.

19 Skidsäck Unibag löstagbar påse. Takreling, silver (standardversionen är utrustad med svart takreling). Drickahållare för baksätet. Fällbart bord i baksätet. Fällbart framsäte som ökar lastningsmöjligheten. Skyddsnät skiljer passagerarutrymmet från bagageutrymmet och skyddar passagerarna.

20 Om du ställer stora krav på komfort, så uppfyller Yeti dem. Upptäck oväntade utrymmen, förutom en fantastisk variation. Sedan har vi förstås den angenäma upplevelsen av att kontrollera fordonet. Instrumentpanelen utformades speciellt för Yetin och du hittar rent intuitivt alla reglage exakt där du väntar dig att de ska finnas. För komforten för samtliga passagerare svarar ett helt sortiment av komfortprodukter som finns som standard eller extrautrustning.

21 SunSet fönster med mörkare toning i bakre delen av bilen. Automatiskt fällbara ytterbackspeglar minskar risken för skador när bilen står parkerad. Climatronic 2-zons klimatanläggning med elektronisk reglering inklusive luktfilter och automatisk luftcirkulation. Eluppvärmd framruta tar snabbt bort frost från framrutan. Elektriskt justerbart förarsäte med minne. Farthållare som automatiskt håller konstant hastighet. Parkeringsassistentens instruktioner visas i en Maxi DOT display.

22 GreenLine är Skodas övergripande namn för de mest bränsleeffektiva versionerna i Skodas modellutbud, och är bilar som idag klassas som miljöbilar enligt Transportstyrelsens riktlinjer. I begreppet GreenLine finns vid sidan av effektiva dieselmotorer ett antal faktorer som gör att förbrukningen minimeras och bidrar till låga CO 2 -tal. De bidragande huvudfaktorerna är idag startstopsystem, braking recovery system, växlingsindikator, lättviktsmaterial och lättare produkter, lättrullande däck, aerodynamiska lösningar och utväxlingen i växellådan. Här under kan du se vilka motorer som är klassade som miljöbilar enligt Transportstyrelsens riktlinjer för miljöbilar, vilket för närvarande har en gräns på 120g Yeti GreenLine TDI 105 hk CO 2 119g GreenLine emblemet hittar man på bakluckan samt kylargrillen. GreenLine modellerna utrustas med 16" MOON lättmetallfälgar på lättrullande däck. Start-Stop systemetet slår av förbränningsmotorn när fordonet starar till vid ett rödljus eller kö för att sedan automatiskt starta igen när kopplingen trycks ned och bilen körs iväg. Föraren kan avaktivera systemet genom att trycka på knappen som sitter vid instrumentbrädan. Bromsenergin tas tillvara genom att ladda generatorn i situationer där kraften inte behövs för att driva bilen framåt. Generatorn omvandlar bromsenergin till elektrisk energi och när man sedan belastar motorn kopplas generatorn bort vilket sänker bilens bränsleförbrukning.

23 ŠKODA Yeti GreenLine är väl förberedd för de tuffa vägarna, samtidigt som den värnar om miljön.

24 Den unika stilen Yeti har kan utökas med Reef utrustningspaket, som innehåller takreling i silver, dörrlist i silver samt 17" Matterhorn fälgar.

25 Anpassad efter din livsstil: Reef utrustningspaket.

26 Utrustningsversionen Elegance har tagits fram för dem som vill ha mycket god komfort, speciellt praktiska lösningar. Inredningen Dune med tygklädsel finns i två färgkombinationer: svart eller Gobi Sand. Instrumentbrädan i svart-svart eller svart-gobi Sand har dekorlister av typen Cosmic. I standard utrust ningen för Experience-versionen ingår dessutom det lilla läderpaketet 4-ekrad Multifunktionsratt i läder för radio och telefon, Bluetooth, framsäten som är justerbara i höjdled med svankstöd, Jumbo Box med justerbart armstöd mellan framsätena, Climatronic 2-zons luftkonditionering, off-roadläge (för fyrhjulsdrivna bilar) och 7.0J x 17" Dolomite lätt metallfälgar. Som tillval kan Elegance-versionen beställas med exklusiv klädsel av typen Antilope (Alcantara) eller Lynx (läder) och Boreal Wooddekor (imiterat trä).

27 Utrustningsversionen Ambition är det perfekta valet för den som vill ha en sportig stil, men ändå komfort på hög nivå. Inredningen Spirit med tygklädsel finns i två färgkombinationer, svart-blå eller svart-silver, och dörrpanelerna finns i två olika färgutföranden. Dörr och instrumentbrädan i svart-svart eller svart-grå har dekorlister av typen Quartz. I standardutrustningen för Ambition-versionen ingår dessutom kromade inre dörrhandtag, 4-ekrad Multifunktionsratt i läder för radio och telefon, Bluetooth, elektriskt justerbara sidorutor fram och bak, Maxi DOT-display, ett tredje nackstöd bak, ett fällbart bord i baksätets ryggstöd, ett fästsystem med flyttbara krokar i bagageutrymmet off-roadläge (för fyrhjulsdrivna bilar) och 7.0J x 16" Moon lättmetallfälgar. Som tillval kan Ambition-versionen beställas med exklusiv klädsel av typen Antilope (Alcantara) eller Lynx (läder).

28 Candyvit Corridaröd Pacificblå Brilliant Silver metallic Cappuccino Beige metallic Matobrun metallic Rosso Brunello metallic Lavablå metallic Stormblå metallic Malakitgrön metallic Aquablå metallic Platinagrå metallic Terrakottaorange metallic Black Magic metallic

29 Spirit klädsel Ambition svart-blå tyg Spirit klädsel Ambition svart-silver tyg Dune inredning Elegance svart tyg Dune klädsel Elegance Gobi Sand tyg Antilope klädsel Ambition och Elegance svart Alcantara/läder/konstläder Antilope inredning Ambition och Elegance Gobi Sand Alcantara/läder/konstläder Lynx klädsel Ambition och Elegance svart läder/konstläder Lynx klädsel Elegance Gobi Sand läder/konstläder 7.0J x 17" Annapurna lättmetallfälgar med polerad yta för 225/50 R17-däck (tillval). 7.0J x 17" Spitzberg lättmetallfälgar för 225/50 R17-däck (tillval). 7.0J x 17" Dolomite lättmetallfälgar för 225/50 R17-däck, standard Elegance (tillval Ambition). 7.0J x 17" Matterhorn lättmetallfälgar för 225/50 R17-däck (endast i Reef-paketet). 7.0J x 16" Moon lättmetallfälgar för 215/60 R16-däck standard GreenLine samt Ambition (tillval Elegance).

30 Tekniska specifikationer Yeti 4x2 Motor TSI/105 hk TSI/122 hk TDI/105 hk GreenLine TDI CR/110 hk TSI/160 hk TDI CR/110 hk TDI CR/140 hk TDI CR/170 hk Turboladdad bensinmotor, OHC Turboladdad bensinmotor, OHC Turboladdad dieselmotor, turboladdare med självjusterande blad, DOHC Turboladdad dieselmotor, turboladdare med självjusterande blad, DOHC Turboladdad bensinmotor, DOHC Turboladdad dieselmotor, turboladdare med självjusterande blad, DOHC 4x4 Turboladdad dieselmotor, turboladdare med självjusterande blad, DOHC Turboladdad dieselmotor, turboladdare med självjusterande blad, DOHC Cylindrar Cylindervolym (cc) Max. effekt/varvtal (kw/min -1 ) 77/ / / / / / / /4200 Max. vridmoment/varvtal (Nm/min -1 ) 175/ / / / / / / / Utsläppsbestämmelser EU5 EU5 EU5 EU5 EU5 EU5 EU5 EU5 Bränsle Blyfri bensin, RON 95/91* Blyfri bensin 95 Diesel Diesel Blyfri bensin, RON 95/91* Diesel Diesel Diesel Prestanda Maximal hastighet (km/h) 175 (173) (187) 201 Acceleration km/h (s) 11,8 (12,0) 10,5 12,1 11,6 8,4 12,2 9,9 (10,2) 8,4 Bränsleförbrukning stadskörning (l/100 km) 7,6 (8,0) 8,9 5,2 6,6 10,1 7,5 7,1 (7,6) 6,9 landsväg (l/100 km) 5,9 (5,8) 5,9 4,2 4,7 6,9 5,3 5,3 (5,8) 5,3 blandad körning (l/100 km) 6,4 (6,6) 6,8 4,6 5,4 8,0 6,1 6,0 (6,5) 5,9 CO 2 utsläpp (g/km) 149 (154) (169) 155 Vänddiameter (m) 10,32 10,32 10,32 10,32 10,32 10,32 10,32 10,32 Kraftöverföring Typ Framhjulsdrift Framhjulsdrift Framhjulsdrift Framhjulsdrift Fyrhjulsdrift Fyrhjulsdrift Fyrhjulsdrift Fyrhjulsdrift Koppling Hydraulisk skivkoppling (dubbel el-hydrauldriven koaxialkoppling) Hydraulisk skivkoppling Hydraulisk skivkoppling Hydraulisk skivkoppling Haldexkoppling Haldexkoppling Haldexkoppling Haldexkoppling Växellåda Manuell sexstegad, helsynkroniserad (automatisk sjustegad DSG) Manuell sexstegad, helsynkroniserad Manuell femstegad, helsynkroniserad Manuell femstegad, helsynkroniserad Manuell sexstegad, helsynkroniserad Manuell sexstegad, helsynkroniserad Manuell sexstegad, helsynkroniserad (automatisk sexstegad DSG) Vikt Tjänstevikt med förare (kg)** 1400 (1430) (1642) 1622 Maxlast utan förare (kg) Totalvikt (kg) 1885 (1915) (2100) 2080 Taklast (kg) Högsta släpvagnsvikt, obromsad (kg) Högsta släpvagnsvikt, bromsad - 12 % (kg) Kaross Femsitsig, femdörrars, tvådelad Luftmotståndskoefficient Cw 0,37 0,37 0,361 0,37 0,37 0,37 0,37 0,37 Chassi Framaxel McPherson-fjädring med nedre triangellänkar och krängningshämmare Bakaxel Multi-länkaxel med längsgående och tvärgående länkar och krängningshämmare Bromssystem Hydrauliskt vakuumassisterat tvåkrets diagonalt bromssystem med Dual Rate frambromsar Skivbromsar med inre kylning, enkelkolv och flytande ok bakbromsar Skivbromsar Styrning Kuggstångsstyrning med elektromekaniskt servo Hjul 7,0J x 16"; 7,0J x 17; 7,0J x 16" Däck 215/60 R16; 225/50 R17; 215/60 R16 Vätskor Tankkapacitet (l) 55 4x2 och 60 4x4 Manuell sexstegad, helsynkroniserad * Användning av lågoktanigt bränsle kan påverka motorns prestanda. ** I standardutförande; förarens vikt 75 kg. ( ) Gäller versioner med automatisk växellåda. Mått Markfrigång 180 mm Bagageutrymmesvolym (l) med baksätet uppfällt (Kapaciteten beror på baksätets läge) med baksätet nedfällt (Kapaciteten beror på baksätets läge, fällt/urplockat)

31 1,541 1,793 Škoda Yeti med framhjulsdrift (motorer: TSI/105 hk, TSI /122 hk och TDI CR/110 hk) 1,034 1, l , ,223 1,446 1,437 1,004 1,691 1,537 1,956 Škoda Yeti med fyrhjulsdrift och fjärde generationens Haldexkoppling (TSI/160 hk och TDI CR/110 hk, TDI CR/140 hk och TDI CR/170 hk)

32

33 Utrustningsalternativ i detalj GreenLine Ambition GreenLine Elegance Ambition Elegance Säkerhet Förarairbag Passagerarairbag med nyckelavstängning Sidoairbags fram Huvudairbags på ytterplatsena fram och bak Knä-airbag på förarplatsen Justerbart 3-punktsbälte fram Bältessträckare fram och på ytterplatserna bak med kraftbegränsare Bältesvarningssignal på förar och passagerarplatsen Nackkuddar med whiplashskydd (WOKS) ABS (låsningsfria bromsar) EBD (elektronisk bromskraftsfördelning) HBA (hydraulisk bromsassistans) EDS (elektronisk differentialbroms) MSR (elektronisk motorbroms reglering) ASR (antispinn reglering) ESP (elektroniskt stabilitetsprogram, antisladd) DSR (driver steering recommendation) TPM (Tire Pressure Monitoring) däcktrycksvarning Hill hold control (behåller bromstrycket ett par sekunder vid start i backe) Lastförskjutningsnät 4x4 / 4x2 4x4 / 4x2 Elektroniskt stöldskydd, Immobilizer Larm med rörelsedetektor, lutningsvinkelsensor och back-upbatteri Varningstriangel i bagageuteymmet Kurvdimljus fram (tänds automatiskt under 40 km/t) Strålkastarspolning högtryck Eluppvärmda vindrutespolarmunstycken Helgalvaniserad kaross Bränsleavstängning, aktivering av varningsblinkers vid krock Bluetooth handsfree för mobiltelefon Isofix på ytterplaterna bak (barnstolsfästen) EuroNCAP ***** Funktion Adaptiv elektro-mekanisk servostyrning Ratt justerbar i höjd och längled 4-Ekrad läderratt med styrning av stereon och telefon 3-Ekrad läderratt med styrning av stereon och telefon Bi-Xenon med kurvfunktion Off Road assist (förbättrar framkomligheten vid körning Off Road) 4x4 / 4x2 4x4 / 4x2 Underkörningsskydd för motor och växellåda 4x4 / 4x2 4x4 / 4x2 Karossunderdel med extra stenskottsskydd Coming home, leaving home belysningsfunktion Vindrutetorkare med Aero-wiper teknologi Handskfack med belysning och kylfunktion Förvaringsfack i dörrsidorna fram och bak Mittarmstöd med kylt förvaringsutrymme mellan framstolarna Förvaringsfack under passagerarstolen Förvaringsfack för solglasögon i takkonsolen Förvaringsfack med lock på instrumentpanelen AUX-uttag för t ex MP3-spelare, 3,5 mm uttag Parkeringsbiljetthållare i framrutan Yttertemperaturmätare Färddator med Maxi-Dot informationsdisplay 12V uttag i mittkonsoll 12V uttag i bagageutrymmet Make-up speglar på solskydden fram Varning för öppen dörr/bagageutrumme Lastnät till bagageutrymmet Lastförankringsöglor 4 st i bagageutrymmet Shopping krokar i bagagutrymmet (förhindrar att kassarna välter) Avtagbar dragkrok 4x4 / 4x2 4x4 / 4x2 Elförberedelse för dragkrok 4x2 4x2 GreenLine Ambition Ambition GreenLine Elegance Varioflexbaksäte (tre separata stolar som kan sjutas längsgående, fällas eller tas ur med ett enkelt handgrepp) Takreling (svart) Takreling (svart/silver) Service-intervall indikator Däcklagningskitt med 12V kompressor Läslampor i fram och baksäte Fällbart passagerarsäte fram Fällbart bord i baksätet Komfort Tygmattor Fjärrstyrt centrallås med fällbar nyckel Climatic luftkonditionering Climatronic 2-zons klimatanläggning Farthållare Panoramaglastak elektriskt öppningsbart (längd 1.36 m, bredd 0,87 m) Regnsensor (reglerar automatiskt intervallhastigheten) Stereo Swing - CD-radio, MP3 med 8 högtalare Stereo Bolero - Touch screen CD-radio med integrerad CD-växlare (6 CD), MP3 med 8 högtalare Amundsen+" navigation, 5" touch screen, CD/MP3,WMA, 2D eller 3D kartvisning, TMC (Traffic Message Channel), AUX samt SD-kort läsare, 8 högtalare Columbus färgnavigationssystem 6,5" touchscreen, 30 GB hårddisk varav ca 20 GB för musik, SD-kortläsare, dubbel radiomottagare för optimal mottagning, MP3 med 8 högtalare CD-växlare (6 CD) i bagageutrymmet Sound-System (förstärkare, 12 högtalare) MDI (Mobile Device Interface, för anslutning av externt media t.ex. IPOD, extern hårddisk etc. Parkeringssensorer bak Parkeringssensorer fram och bak Parkeringsassistans Eluppvärmda framstolar Webastovärmare (erbj. ej till TSI 160 hk) Elhissar fram och bak Manuellt höjdjusterbar förar och passagerastol med svankstödsjustering El-justerbar förarstol rned minne Elektriskt uppvärmda och justerbara ytterbackspeglar med integrerad blinkers Ytterbackspeglar med markbelysning Automatiskt avbländande innerbackspegel (tonas ned för att undvika bländning) Automatiskt avbländande ytterbackspeglar (tonar ned backspeglarna för att undvika bländning) Sunset - Extra tonade rutor på bakdörrar och bakruta Dubbelt solskydd (förar och passagerare fram) Eluppvärmd framruta (ej i komb. med webastovärmare) Eluppvärmd framruta inkl sunset (ej i komb. med webastovärmare) Design 7Jx16" lättmetallfälgar MOON 7Jx17" lättmetallfälgar DOLOMITE 7Jx17" lättmetallfälgar SPITZBERG 7Jx17" lättmetallfälgar ANNAPURNA Skyddslister på dörrarna (svarta) Lackerade backspeglar och dörrhandtag Decor Quartz Decor Cosmic Decor Boreal Wood Läder/Alcantara klädsel Antilope Läder klädsel Lynx Sportpedaler med inlägg av rostfritt stål Utan modellbeteckning på bakluckan Standardutrustning Tillval Ej beställningsbar Elegance

34 ŠKODA originaltillbehör utformar bilen på ett personligt sätt och ökar användbarheten Škoda Originaltillbehör breddar sortimentet av extrautrustning. Utifrån dina egna önskemål och behov kan du välja bland en mängd olika tillbehör som lyfter fram bilens image, ökar dess användbarhet, gör resandet behagligare eller ökar transportkapaciteten. I sortimentet från Škoda Originaltillbehör kan du hitta dekorstripes, lättmetallfälgar, läderprodukter, golvmattor, radio- och navigationssystem, takrelingar, barnstolar etc. Det finns till och med en kramvänlig Yeti-docka. Här brevid visas ett urval att tillbehörssortimentet för Skoda Yeti, en komplett tillbehörsbroschyr finns tillgänglig hos din Skodahandlare eller på Skoda.se Bagagerumsmatta, textil (DCD ) 2. Förhöjt lastgolv (DAA ) 3. Bagagerumsmatta, gummi (DCD ) 4. Bagagerumsskydd i plast med förhöjda kanter (DCE ) 5. Yeti mjukdjur (5L )

35 Backspegelkåpa ALU look (5L ) Sidoskyddslister ALU look inlägg (KGA ) Dekorinlägg till stötfångaren fram ALU look (5L ) Golvmattor, 4 delar (DCC gummi; DCC Textil PA; DCC Textil PP) Ändrör i rostfritt stål. OBS! Olika beroende på motoralternativ (5L ) Anslutningskabel för MDI (Mobile Device Interface) (AZO till ipod MDI; AZO till USB MDI; AZO till miniusb MDI; AZO till 3,5mm jack MDI) Bagagerumsskydd, metall (DMM ) Nedre sidolister Off road ALU look (FAA ) Pedaler i rostfritt stål manuell (5L ) automat (5L ) Lastskydd för bakre stötfångare ALU look (5L ) Instegslister med inlägg i rostfritt stål (KDA )

36 ŠkodaFinansiering Nyckeln till mobilitet. Finansieringen av din nya Skoda är en viktig del av bilköpet, och våra finansieringsalternativ är en del av erbjudandet från Skoda. Vi finns hos Skodaåterförsäljaren som är vårt ombud och samarbetspartner. Detta innebär en enkel hantering där du får tips om den finansieringsform som passar dig bäst, med god kännedom om bilens förväntade framtida värde. Vi erbjuder rölig ränta på kontrakt upp till 84 månader och vår rörliga ränta är baserad på och följer STIBOR 90 dagar, en marknadsnoterad räntebas. Fast ränta sätts på leveransdagen och följer därefter kontraktet upp till 60 månader. Några exempel på populära finansieringsformer för privatperson och företag: ŠkodaBillån Vårt vanligaste lån med flera individuella valmöjligheter avseende tid, kontantinsats (lägst 20% för privatperson) och om ditt billån ska vara med eller utan restskuld. ŠkodaBillån Plus+ Vi erbjuder en attraktiv variant för dig som vill kombinera vår finansiering med försäkring och serviceavtal. ŠkodaPrislån Betala 1% per månad oavsett vilken Skoda-modell som du är intresserad av. ŠkodaMillån För dig som använder din Skoda både privat och i tjänsten. ŠkodaKonsumentleasing Du vill betala för nyttjandet, att äga din Skoda är inte lika viktigt. Du be stäm mer tid, avtalar körsträcka och betalar en leasingavgift per månad. ŠkodaLåneskydd Utrusta ditt lån med extra säkerhet. Låneskydd är en försäkring som täcker din månadsbetalning vid tillfälligt nedsatt betalningsförmåga. ŠkodaFinansförsäkring Vi erbjuder ersättningsnivå och innehåll utöver det vanliga. Kombinera vår finansiering med försäkring. ŠkodaServiceavtal Alla bilar behöver service och med ett serviceavtal undviker du överraskningar. Du betalar en fast månadskostnad och vet vad din service kommer att kosta. Serviceavtal kan kombineras med alla våra finansieringsformer. ŠkodaLeasing Vi erbjuder individuellt anpassad finansiering för stora och små företag. Du kan med fördel kombinera vår finansiering med serviceavtal och försäkring. Allt på samma faktura specificerat för sig. ŠkodaTjänstebil Med ett stadigt växande modellprogram, välutrustade redan från start finns många intressanta och ekonomiska tjänstebilsalternativ för dig. ŠkodaPersonalbil Fler och fler företag upptäcker denna löneväxlingsmodell, som ger den anställda en löneförmån. Erbjudandet personalbil är kostnadsneutralt för företaget och attraktivt för personalen. ŠkodaMilfakta Med vår administration samlar vi in samtliga bilrelaterade kostnader på en faktura som färdigkonteras enligt ditt företags kontoplan. Statistik per bilmodell eller för hela vagnparken hittar du sedan enkelt med vår webblösning. Garantier 2 års nybilsgaranti utan milbegränsning skyddar dig mot eventuella fabrikationsfel. 3 års vagnskadegaranti. 3 års lackgaranti. Samtliga lacker är vattenbaserad och fria från tungmetaller. 12 års rostskyddsgaranti. 2 års garanti på Skoda Original Reservdelar och Skoda Original Tillbehör. ŠkodaMobilitetsGaranti. Som ger dig fri bärgning, fri lånebil i upp till tre dagar eller fri övernattning om något trots allt skulle hända med din Skoda var du än befinner dig i Europa. ŠkodaMobilitetsGaranti förlängs vid varje Grundservice/Longlife Service (med eventuella tilläggs-arbeten) hos den auktoriserade Skoda-verkstaden. Service Skoda Yeti har flexibla serviceintervaller; den känner av körsätt, antal kall starter m m. och vet när den behöver service. Bilen varnar alltid i god tid innan det är dags för service. I Sverige finns ca. 130 auktoriserade Skoda servicepartners, hos dem kan du bland annat lämna in bilen för service och köpa Skoda Original Reservdelar och Skoda Original Tillbehör. Alla Skodamekaniker ingår i ett utbildningsprogram som ser till att vi alltid har de senaste kunskaperna om reparationsteknik och handhavande för våra bilar. Dessutom har de tillgång till diagnosinstrument och specialverktyg som gör att reparationer blir rätt utförda i enlighet med tillverkarens anvisningar. Gå in på för att hitta din närmaste verkstad. Originaldelar Skoda Originaldelar och Original Tillbehör innehåller samma innovationer och förändringar som uppstår under produktion av varje modell och genomgår precis samma rigorösa tester för kvalitet och hållbarhet som de delar som används på produktionslinan. Alla Skoda Originaldelar och Original Tillbehör säljs med 2 års garanti från ett nätverk bestående av återförsäljare (cirka 130 i Sverige), där kunder inte bara kan handla delen de behöver utan även få montering och expertråd av personalen. Varumärkena Škoda Original Reservdelar och Škoda Original Tillbehör används för att identifiera produkter som är godkända, levererade och rekommenderade av Skoda Auto. Skodakortet Skodakortet är ett kostnadsfritt kundkort för dig som Skodaägare. Kortet ger dig möjlighet att delbetala inköp hos din återförsäljare, både service och tillbehör. Köpesumman delas i sex månadsbetalningar som är helt fria från ränta och avgifter. Skodakortet ger dig en mängd förmåner och rabatter hos våra samarbetspartners och fungerar dessutom som tankkort på ca stationer i landet. Läs mer på BRO Informationen i den här broschyren gällande utföranden, teknisk data och utrustningar gäller för tiden vid tryckningen. Bilarna som visas i broschyren kan vara extrautrustade utöver svensk standard. Vi förbehåller oss rätten till eventuella ändringar och avvikelser. För korrekt information om modeller, utrustning, priser, finansiering etc. kontakta din lokala Skoda-handlare. Broschyren är tryckt på klorfritt papper återvinningsbart till 100%. Utgåva: 02/2012 Mer information gällande Skodas modellprogram, priser, teknisk information, återförsäljarnät och verkstäder finner du även på följande Internet adress:

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Octavia RS

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Octavia RS SIMPLY CLEVER ŠKODA Octavia RS Vad skulle bättre kunna komplementera sportig elegans än ett väl planerat säkerhetskoncept. Känslan av ansvarstagande och körglädje går hand i hand. Infällbara ytterbackspeglar

Läs mer

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB Du kommer att tillbringa ca. 3 år av ditt liv i en bil. Nya ŠKODA Superb. Oslagbar komfort. I våra tider är det är svårt att tänka sig ett liv utan resor. Även om din bil

Läs mer

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Fabia RS

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Fabia RS SIMPLY CLEVER ŠKODA Fabia RS Från rally till väg: Škoda Fabia RS har ärvt det bästa av våran långa motorsportserfarenhet. Medan grillen med RS-märket ger bilen ett vänligt utseende, åberopar den robusta

Läs mer

SIMPLY CLEVER. Škoda Fabia Monte Carlo

SIMPLY CLEVER. Škoda Fabia Monte Carlo SIMPLY CLEVER Škoda Fabia Monte Carlo Ett enkelt sätt att få adrenalinet att flöda. ŠKODA Fabia Monte Carlo. Föreställ dig en solig kustlinje eller nersmutsade stänkskärmar och dundrande motorer. En lugn

Läs mer

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Citigo

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Citigo SIMPLY CLEVER ŠKODA Citigo Redo för storstaden. Praktisk och smidig. Perfekt för mindre utflykter För shopping och sightseeing. Citigo är en kompakt bil men har ändå ett generöst bagageutrymme för sin

Läs mer

SIMPLY CLEVER. NYA Škoda

SIMPLY CLEVER. NYA Škoda SIMPLY CLEVER NYA Škoda OCTAVIA SCOUT Vissa familjer är nöjda med att stanna inomhus. Men inte din. Din familj har en mer äventyrlig ådra. Här uppskattas mindre dagsutflykter till landet, resor till fjällen

Läs mer

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB Inledning 4 Exteriör design 6 Interiör design 16 Simply Clever 20 Teknologi 28 Säkerhet 34 Prestanda 40 Laurin & Klement 44 Individualisering 48 Tekniska data 74 EN BIL

Läs mer

LEON ST ENJOYNEERING

LEON ST ENJOYNEERING LEON ST ENJOYNEERING NYA SEAT LEON ST Kombi LEV LIVET MED STIL Hela Leon-familjen har tagits fram utifrån devisen "teknik att njuta av". Modellen med fem dörrar lanserades först och innehåller den senaste

Läs mer

ALHAMBRA ENJOYNEERING

ALHAMBRA ENJOYNEERING ALHAMBRA ENJOYNEERING När SEATs designer satt vid ritbordet var det familjen, livet på landet och solsemestrar som inspirerade. Att köra barnen till skolan, danslektioner och fotbollsträningar. Stormarknadernas

Läs mer

LEON TECHNOLOGY TO ENJOY

LEON TECHNOLOGY TO ENJOY LEON TECHNOLOGY TO ENJOY TEKNIK ATT NJUTA AV Med våra bilar slutar inte resan när man kommer fram till en destination. Det är bara början. Vi vill att våra bilar ska ge dig inspiration. Därför konstruerar

Läs mer

4 Interiör Golf Variant

4 Interiör Golf Variant Golf Variant 4 Interiör Golf Variant 10 Exteriör 12 Interiör 14 Säkerhet 18 Utrustningsalternativ 24 Miljö 26 Motorer och växellådor 30 Tillvalsutrustning 42 Färger 44 Klädslar 46 Kombinationer 50 Garantier

Läs mer

December 2013. Nya Golf Sportscombi

December 2013. Nya Golf Sportscombi December 2013 Nya Golf Sportscombi Klädslar STANDARDSTOL MED TYGKLÄDSEL S SPORTSTOL MED TYG-/ALCANTARAKLÄDSEL MASTERS T SPORTSTOL MED TYG-/ALCANTARAKLÄDSEL GT S PEPPER TITAN BLACK MEL STRIPE TITAN BLACK

Läs mer

Sharan September 2012

Sharan September 2012 Sharan September 2012 Storheten sitter i detaljerna. Sharan är den perfekta följeslagaren för en aktiv livsstil förpackad i elegant design och full av innovationer. Här finns plats för den stora familjen,

Läs mer

Storheten sitter i detaljerna.

Storheten sitter i detaljerna. Juni 2013 Sharan Storheten sitter i detaljerna. Sharan är den perfekta följeslagaren för en aktiv livsstil förpackad i elegant design och full av innovationer. Här finns plats för den stora familjen, vännerna,

Läs mer

Januari 2015. Volkswagen CC

Januari 2015. Volkswagen CC Januari 2015 Volkswagen CC Volkswagen CC Det finns bilar som tar andan ur en. Bilar vars blotta närvaro utstrålar elegans, kraft och karisma. CC är definitivt en sådan, med snygg design av svenske Martin

Läs mer

Det finns många Multivan. Framför allt finns din Multivan.

Det finns många Multivan. Framför allt finns din Multivan. Utgåva 5 Multivan Det finns många Multivan. Framför allt finns din Multivan. Det finns många olika sätt att vara, uppfattningar om hur man vill resa och vart. Därför finns också Multivan i många olika

Läs mer

Renault KADJAR Våga ta steget De läckra linjerna, den tuffa kylargrillen och de breda skuldrorna skvallrar om att Renault Kadjar är redo för det mesta. En stabil och sportig kompanjon som inspirerar

Läs mer

Passat CC. Samtliga lacker valbara till alla modeller. Pärleffekt-lacker* Solid Standard-lack. Metallic-lacker*

Passat CC. Samtliga lacker valbara till alla modeller. Pärleffekt-lacker* Solid Standard-lack. Metallic-lacker* Passat CC fakta Passat CC Förarmiljö Passat CC. Bilen på bilden är extrautrustad. Sportstolar med tygklädsel Silversprint Sportstolar med läder/alcantara* Sportstolar med läderklädsel Nappa * Sportstolar

Läs mer

Nya Dacia Sandero... Gjord bara för dig.

Nya Dacia Sandero... Gjord bara för dig. Nya Dacia Sandero Nya Dacia Sandero... Gjord bara för dig. Vad vill du få ut av din bil? En tilltalande design som står ut från mängden, en omsorgsfullt utformad interiör med många praktiska funktioner,

Läs mer

Utgåva 3. Nya Caravelle

Utgåva 3. Nya Caravelle Utgåva 3 Nya Caravelle En bekväm ankomst är en bra början på dagen. Caravelle är gjord för persontransporter. Bekvämlighet, åk - komfort och många utrustningsalternativ gör den till ett modernt fordon,

Läs mer

Touran Masters. Utrustning

Touran Masters. Utrustning Touran fakta Touran CrossTouran Touran Masters Standard för TSI 140, TSI EcoFuel, TDI 105 och TDI 140. Förarmiljö Masters tillvalsutrustad med läderklädd ratt och radio/navigation RNS 315 Utrustning Dekorinlägg

Läs mer

PREMIÄRHELG! NYA ŠKODA FABIA

PREMIÄRHELG! NYA ŠKODA FABIA PREMIÄRHELG! NYA ŠKODA FABIA LÖR 10-15 & SÖN 11-15 Fy Fabian va bra AUTO MOTOR & SPORT En bil som har det mesta. Fabia är praktisk att använda, trevlig att köra och enkel att leva med. AFTONBLADET Snyggare,

Läs mer

Available on the up! up!

Available on the up! up! Available on the Kör nya up! i din iphone eller ipad med appen Volkswagen up! Challenge. Tävla mot vänner i ett race på tre olika storstadsbanor där du kan öka vinstchanserna genom att hitta genvägar.

Läs mer

4427 4457 (Offroad front)

4427 4457 (Offroad front) 1686 1570 1809 925 2604 898 1571 4427 4457 (Offroad front) Garantier. Nybilsgaranti 2 år. Vagnskadegaranti 3 år. Lackgaranti 3 år. Garanti mot genomrostning 12 år ej krav på efterbehandling. Garantivillkoren

Läs mer

Augusti 2015. Phaeton

Augusti 2015. Phaeton Augusti 2015 Phaeton Det är detaljerna som särskiljer en Phaeton. Av den anledningen använder vi speciella verktyg när vi bygger den den mänskliga handen. I fabriken där vi bygger Phaeton är genuint hantverk

Läs mer

Marknadens minsta värsting är tillbaka

Marknadens minsta värsting är tillbaka Marknadens minsta värsting är tillbaka Racinggenerna lever vidare i nya Peugeot 208 GTi Peugeot 508 RXH och Peugeot 3008 HY4 hybrider visar vägen till framtiden Premiär för Peugeot 2008, en världsvan crossover

Läs mer

NYHET! Amarok automat.

NYHET! Amarok automat. FRÅN VOLKSWAGEN TRANSPORTBILAR Jan april 2013 NYHET! Amarok automat. Familjen 4MOTION. Standardhöjning på Caddy. Nyhet! Service 99 öre per mil för Transporter. Nya Amarok automat. Bekväm i rusningstrafik.

Läs mer

Premiär för Cross Caddy!

Premiär för Cross Caddy! FRÅN VOLKSWAGEN TRANSPORTBILAR September december 2013 Premiär för Cross Caddy! Nyhet! Amarok Wolf Special. Rymliga personbilar under 7,5 basbelopp. Satsa på 4MOTION inför vintern. Premiär för Cross Caddy.

Läs mer

N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE

N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE HEJ DIN NYA BIL INUTI DIN BIL SENSUS SID 01 SID 04 SID 08 SID 12 INTELLISAFE DRIVE-E R-DESIGN VOLVO OCEAN RACE SID 14 SID 16 SID 18 SID 20 UTTRYCK DIN PERSONLIGHET EN PERSONLIG

Läs mer

C - Klass sedan - och kombimodell

C - Klass sedan - och kombimodell C - Klass sedan - och kombimodell När det gäller körkultur, design och säkerhet är C - Klass en äkta Mercedes. Upplev den själv! Dr Dieter Zetsche Innehåll C - Klass 3 Dynamik 12 Effektivitet 14 Dieselmotorer

Läs mer