Organisationsrapport, 22 februari 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Organisationsrapport, 22 februari 2015"

Transkript

1 Organisationsrapport, 22 februari 2015 av Anton Nordenfur Partistyrelsen beslutade på sitt konstituerande styrelsemöte att utse en partiorganisatör, som bland sina arbetsuppgifter ska rapportera på vilket sätt hen har skött sina åliggande och använt sin delegation på varje styrelsemöte. Dessa rapporter täcker i stort sett hela partiets verksamhet på alla nivåer, för att ge en bra överblick av vad som händer i partiet. Rapporten visar verksamhetsplanens text med grå bakgrund, följt av den senaste utvecklingen i vit bakgrund. Till skillnad från hur partiledningsrapporter skrevs tidigare sammanfattas vad som gjorts tidigare betydligt mer, så att onödiga steg rensas bort och flera punkter blir en. Det blir därför förhoppningsvis mer lättläst. Den som vill se vad som hänt i mer detalj hänvisas till tidigare organisationsrapporter. Bakgrund Sammanfattning av förändringar 1. Internt arbete 1.1 Lokal verksamhet 1.2 Medlemsutbildning 1.3 Träffar AFK 1.4 Internkommunikation 1.5 Samordning 1. 6 Politisk utveckling 1. 7 Ekonomi 2. Utåtriktat arbete 2.1 Kampanj och aktivism 2.2 Mediaarbete 2.3 Extern hemsida 2.4 Sociala media 2.6 Medlemsvärvning 3. Internationellt arbete 4. Långsiktig plan

2 1. Internt arbete 1.1 Lokal verksamhet Det lokala arbetet är grunden för all framgångsrik politisk verksamhet. Lokala aktivistansvariga ska finnas i minst 75 av landets hundra största kommuner. De lokala föreningar som finns ska stöttas, och bildande av nya uppmuntras. Målet är åtta nybildade föreningar under året, och att verksamheten stabiliseras i lokala föreningar som täcker våra tio största städer och våra sju största studentorter. Partiet uppmanar lokala föreningar att söka ett nära och förtroendefullt samarbete med Ung Pirats lokalavdelningar. Ett mindre ekonomiskt anslag ska ges till alla lokala föreningar som genomfört års eller uppstartsmöte. En pott pengar ska finnas avsatt för lokala föreningar att söka stöd för konkret aktivism. Aktivistansvarige Annika Suikki, som tagit en paus under hösten, började igen, och började bygga sig en grupp aktivistansvariga Magnus Andersson, Malin Moberg och Jonas Olsson som börjat samordna sig på en egen del av medlemsforumet. Wikin har uppdaterats för att på ett bättre sätt visa alla föreningar och deras protokoll. Styrelsen beslutade om bidrag till lokal verksamhet på januarimötet per lokalförening och i aktivistiniativ. Föreningar har meddelats om att de bör ha årsmöte innan 31 mars, och att de som har det kan få bidrag från partiet centralt. Föreningar som behövt det har fått hjälp med formalia och att skicka ut kallelse av partiorganisatören. Fem föreningar (Helsingborg, Herrljunga, Linköping, Lund och Örebro) har haft årsmöte, en förening (Ljungby) har haft uppstartsmöte och ett flertal föreningar planerar årsmöte. En föreningskarta har skapats för att ge tydligare överblick över var vi har föreningar. Annika Suikki har meddelat att hon kommer att lämna som främsta aktivistansvarig. Göra en analys av kartan för att finna vilka viktiga större städer och studentstäder som saknar förening. Kontakta föreningar som inte haft årsmöte om att de borde ha det snarast om de inte vill bli vilande.

3 1.2 Medlemsutbildning De två webbaserade kurserna för medlemmar ska ses över, och göras enklare och roligare att använda, t ex genom att moment av gamification förs in. Resurser ska sättas av för att kunna hålla några centrala kurser, dit deltagarnas resekostnader vid behov kan ersättas. Minst 100 pirater ska ha genomgått någon av partiets centrala kurser eller lokala studiecirklar under året. Dessa får gärna genomföras i samverkan med Ung Pirat på de orter där det är möjligt. En utbildning för aktivistansvariga ska tas fram för att underlätta fortsatt aktivitet lokalt. Minst en central mediaträning ska hållas under året. För att uppmuntra kunskaps och erfarenhetsutbyte ska styrelse och ledning under året arbeta fram en "kunskapsbank" där vi samlar resurser som kan understödja utbildning av våra medlemmar, såsom föredragshållare, videofilmer, studiematerial et cetera. Diskussioner om hur gamification kan införas har påbörjats spontant i partiets facebookgrupp. Wikin har öppnats upp för mer innehåll, bland annat med artiklar om vad olika ansvarsposter innebär. Partistyrelsen har fastslagit budget för medlemsutbildning. Utse en ansvarig för utbildning. Se över de webbaserade kurserna och inför gamification på någon nivå. Planera och genomföra centrala utbildningar, bland dem en utbildning för aktivistansvariga och en för mediaträning. Wikin fylls på till att bli allt mer av en kunskapsbank för att hjälpa till i utbildningen.

4 1.3 Träffar AFK Det är viktigt för kvaliteten på samtalen i partiet att man inte bara umgås och diskuterar online. Träffar ska genomföras varje år, där partiaktiva från olika delar av landet kan mötas och diskutera. Partiet ska uppmuntra och hjälpa till vid arrangerande av Parleys, regionala konferenser med fokus både på utbildning och sociala aktiviteter. Partiet ska centralt stödja dessa events med en mindre kostnad, med målet att sex Parleys äger rum runtom i Sverige under Träffarna kan handla om aktuella och viktiga politiska frågor, arrangeras runt ett sakpolitiskt eller annat tema eller fungera som ett offline komplement i anslutning till partiets digitala medlemsmöten. Styrelsen beslutade om parleybidrag på januarimötet, kr per parley. Ett informationsblad om hur och varför man anordnar Parleys ska gå ut till lokala aktivister och/eller lokalföreningar.

5 1.4 Internkommunikation För att förbättra tonläge och ömsesidig respekt i partiets interna diskussioner ska system väljas, designas och modereras som premierar lugna diskussioner och resonemang framför häftiga utbyten av invektiv. Partiets interna kommunikation måste struktureras och skiktas bättre, och tydligare separeras från den externa kommunikationen Ett onlineforum måste finnas för intern diskussion för partiets medlemmar. En separat del av partiets webbsida innehåller sådan löpande och stationär information som är intressant för partiaktiva och funktionärer. I samband med översyn av behörigheter och roller i Pirateweb görs en översyn av möjligheterna att rikta utskick geografiskt och funktionsmässigt på optimalt sätt. Tydliga strukturer bör skapas för medlemmar att förmedla information och frågor till partiledningen. En tydlig kommunikationsstrategi ska utarbetas för de kommunikationsplattformer som partiet använder sig av, både externt och internt. Onlineforumet har fortsatt utvecklas i samråd med medlemmarna, med Magnus Andersson som ansvarig. Arbetet med en separat medlemssida (medlem.piratpartiet.se) har påbörjats och schemaläggs lanseras under början av 2015, är dock försenad. Arbetet med att gå igenom behörigheter i PirateWeb har påbörjats, de största rollerna (som LocalLead) har uppdaterats. Medlemsservice har fått i uppdrag att gå igenom ansvarsposterna i PW och meddela vilka de anser bör ändras, för att efter ett okej från partiorganisatören göra så. Wikin har uppdaterats att byta inriktning till att börja acceptera allt partirelaterat material, både officiellt från centralt håll och det skapat av svärmen. Medlemssidan ska lanseras så fort som den är färdig, timeline oklar. Alla behörigheter i PirateWeb ska fortsätta gås igenom och utvärderas. En kommunikationsstrategi för partiets kommunikationsplattformer ska tas fram.

6 1.5 Samordning Med ett växande lokalt arbete kommer ett behov att ett led mellan å ena sidan partiets centrala ledning och å andra sidan de lokala föreningarna och de lokala kontaktpersonerna/aktivistansvariga. Under året ska detta behov i någon form tillgodoses. Partiets centrala ledning ska regelbundet ha samtal med UPs centrala ledning och samordna verksamheten då detta faller sig naturligt för båda organisationerna. Annika Suikki är utsedd till aktivistansvarig och har mandat att utse lokala kontaktpersoner på orter som saknar formell förening. Allt fler röster har lyfts, både från medlemmarna och från de aktivistansvariga, om att dela upp aktivismsamordningen över regioner, eftersom det är för stor yta att täcka idag. Annika Suikki planerar att kliva ned som aktivistansvarig. Det är fortfarande oklart vem som ansvarar för samordningen med lokalföreningar. Tills vidare hanterar partiorganisatören detta. Partiorganisatören besökte UPs förbundsstyrelsemöte den januari för att få bättre inblick i deras planer framöver och öppna dörrarna för ökad kommunikation och verksamhetssamordning. Det ska klargöras vem som är ansvarig för kommunikation med och hjälp till de lokala föreningarna.

7 1. 6 Politisk utveckling Den politiska utveckling partiet gått genom behöver konsolideras. Den ideologiska diskussionen behöver fortsätta, bland annat kring identitetspolitik och dess förhållande till informationspolitik. Ifall en sådan diskussion leder till en önskan om att omarbeta principprogrammet bör ett sådant arbete följa efter en grundlig diskussion, och påbörjas under Vi behöver bevaka utvecklingen kring våra kärnfrågor, så att vi kan ligga i framkant vad gäller informationspolitik, immaterialrätt och digital infrastruktur. Arbetet måste fortsätta med att gå genom skilda politikområden, och se vad vår ideologi och våra kärnfrågor har för bäring på dessa. Nya och reviderade ställningstaganden kan göra det nödvändigt att se över befintliga eller tillföra ny sakpolitiska program under slutet av året. Politiska talespersoner och sakpolitiska utskott ska få en viktig roll i det politiska utvecklingsarbetet. Nationella och regionala konferenser kring ideologi och sakpolitik bör stimulera och strukturera diskussionen. Arbetet med politisk utveckling ska präglas av öppenhet och inkludering, så att alla medlemmar känner att de haft goda möjligheter att påverka resultatet i form av principer, ideologi och sakpolitik. Partiet ska söka samverkan, samarbete och idéutbyte med andra organisationer vars agenda överlappar vår i till exempel frågor om upphovsrätt, informationsfrihet och identitetspolitik. En nätburen idétidskrift eller tankesmedja i partiet eller dess närhet skulle kunna ha stor betydelse för det politiska utvecklingsarbetet. Partiet ska därför söka efter samarbeten och resurser för att starta något sådant. Diskussion om både ideologi och politik har fortsatt på speciellt medlemsforumet och i facebookgruppen. Det handlar både om förslag på rena sakpolitiska ställningstaganden och en mer abstrakt diskussion om vart vi är på väg. Konferenser planeras sponsras genom det bidrag för Parleys som föreslås i partistyrelsens budget. En nätburen tankesmedja har börjat diskuteras spontant bland medlemmar, en facebookgrupp för diskussioner har startats. Det har börjat experimenteras med att samla sakpolitiska ställningstaganden på ett bra sätt på wikin. Fortsätta sammanställa politiska ställningstaganden på wikin. Sammanställningen om politik på den externa webbsidan behöver uppdateras för att inbegripa våra nya ställningstaganden, samt få en facelift överlag. En konkretisering måste tas fram om hur vi ska bevaka våra kärnfrågor. Partiprogrammet borde uppdateras av partistyrelsen med 2014 och 2015 års medlemsmötesbeslut. Styrelsen ska diskutera talespersonernas framtid på marsmötet. En konkretisering måste tas fram angående samarbete med andra organisationer.

8 1.7 Ekonomi Att öka inkomsterna från donationer och ev andra källor har efter valet 2014 blivit än mer angeläget. Partiet ska löpande arbeta för att få de regelbundna donationerna att stiga, och undersöka alternativa finansieringskällor. Gulddonationerna har hittills vart avsedda för löpandedriftskostnader för partiet, inte löner. En diskussion bör ske om huruvida partiet ska ledas ideellt, deltid eller på heltid. Om det ska ske på deltid eller heltid bör en från gulddonationer separerad, riktad finansiering skapas för avlöning av t ex partiledare. Möjligheter att stärka partiet och partiets ekonomiska situation genom associerade verksamheter som exempelvis en tankesmedja, en folkhögskola eller en stipendiefond ska utredas. Jan Lindgren fortsätter tills vidare som ekonomiansvarig, men vill avbytas snarast. Partiet började under december att ta emot donationer via bitcoin. En guldpiratskampanj lanserades under december, där nya guldpirater (personer som donerar minst 100 kronor i månaden) under december månad fick en julklapp. En ny crowdfundingsida har byggts, och inväntar sin första kampanj. En blänkare användes på webbsidan för att uppmana de som ville donera att skriva in adress och telefonnummer för att bli kontaktade senare. Ett antal gjorde detta. En gammal facebooksida som användes för att locka guldpirater fram till 2011 har hittats och ska börja användas igen. Styrelsen har beslutat om en budget, där många mindre viktiga delar skurits ned. Ny ekonomiansvarig letas, det finns en kandidat, och partiorganisatören har bett styrelsen om feedback om denna innan beslut fattas. Partiets finanser går som planerat, se separat ekonomirapport. En väldigt lyckad crowdfunding anordnades av aktivister i samband med Internet Freedom Weekend. Tillsätta ny ekonomiansvarig. Bitcoindonationernas överföring till bankkontot hanteras tills vidare helt manuellt. Om omsättningen ökar blir det aktuellt att automatisera, vilket kräver mer jobb att dra igång men kräver mindre jobb med tiden. Informationen om donationer på webbsidan ska uppdateras, speciellt den utdaterade informationen om PayPal betalningar. Crowdfundingsidan ska börja användas. Information om guldpirat behöver gå ut tydligt till medlemmarna, med information om vad det går till och varför det är viktigt.

9 1.8 Folkhögskola Piratpartiet bör arbeta systematisk och målmedvetet för att upprätta en folkhögskola. Kunskap är en av partiets grundpelare och upprättandet av en skola har stor symbolisk betydelse och bidrar med att öka vår trovärdighet på den politiska arenan. Under 2015 är det dags att gå från ord till handling. Innan årets utgång ska partistyrelsen ha tagit emot en ordentlig förstudie av ekonomiska, legala och andra förutsättningar som möjliggör ett beslut om huruvida partiet ska starta en folkhögskola. Folkhögskolegruppen presenterade ett första underlag på styrelsens januarimöte. Folkhögskolegruppen fortsätter sitt arbete.

10 2. Utåtriktat arbete 2.1 Kampanj och aktivism Det är viktigt att behålla det momentum i det lokala kampanjarbetet vi fått upp under valrörelserna, så att partiet fortsätter att synas och märkas, och så att våra frågor förs fram kontinuerligt under de kommande fyra åren. Lokala föreningar och aktiva ska därför kunna fortsätta beställa kostnadsfria paket med kampanjmaterial dvs flyers, foldrar och affischer. En hel del grundmaterial och tidlöst material från riksdagsvalrörelsen återstår från 2014, men det kan bli aktuellt med kompletterande material kring nya frågor som dyker upp. Vi bör utveckla nya metoder att få pirater att i kamratlig tävlan arbeta systematiskt och kontinuerligt med den typ av kampanjarbete som passar just dem. En hel del aktivism började planeras spontant inför extravalet, men avstannade till stor del när det blev klart att det inte skulle bli något extraval. Pirater har syntes ovanligt mycket i media i januari, både tack vare Ung Pirats aktion under Folk och försvars rikskonferens, och med att Christian Engström och Carl Johan Rehbinder diskuterat yttrandefrihet i TV. Gruppen aktivistansvariga har börjat diskutera hur de kan boosta viljan till mer aktivism. Partiorganisatören har diskuterat med Piratprylar AB för att bägge parter ska vara överens om hur kampanjutskick ska fungera och vad som gäller framöver. Piratpartiet har under februari bl a synts i något negativt ljus i Uppdrag granskning. Partistyrelsen förberedde och lade upp uttalanden om detta, som syntes bra. Tempot behöver komma igång igen trots att det inte blir en valrörelse. Gamification måste planeras och konkretiseras.

11 2.2 Mediaarbete Arbetet med att placera artiklar på de stora debattsidorna ska fortsätta. Till det skall även partiet försöka få in debattartiklar i lokala tidningar och fackpress. Sakpolitiska utskott ska bevaka frågor som är på väg att dyka upp, tillhandahålla underlag och skriva artiklar. Arbetet med nätverk för att skriva fler insändare och debattartiklar till lokal och fackpress ska fortsätta. Under 2015 ska vi arbeta med att utveckla kompetens, idéer och metoder för att nå ut i pressoch etermedia på redaktionell plats t ex genom anordnande av manifestationer, produktion av video, podcasts och liknande. Efter Torbjörn Wester tog Malin Moberg över som insändarnätverksansvarig, med uppdrag att hjälpa och uppmuntra aktivister att skriva och skicka in insändare, men hon klev ned kort därpå för att gå med i gruppen aktivistansvariga. Posten är nu vakant. Ett antal insändare har synts till, men betydligt färre än det var under valåret. Fyra pressmeddelanden skickades mellan decembermötet och 17 jan om vårt deltagande i valet, om räden mot TPB, om bitcoindonationer, och om en upphovsrättsstämning mot filmen The Interview. En demonstration anordnades av aktivister i Stockholm angående räden mot TPB. Johannes Öhlin har utsetts att under våren spela in filmer, främst intervjuer med partiaktiva, att sprida i sociala media. MyNewsDesks kontaktpersoner och information har uppdaterats. Nu har partiorganisatören och talespersonerna tillgång. Tre pressmeddelanden har skickats sedan 17 jan två om Internet Freedom Weekend, ett om PP Islands framgångar. Behöver hitta en ny insändaransvarig. En pressansvarig behöver utses, med ansvar för att hantera pressmeddelanden och finnas tillgänglig på telefon för mer akuta frågor från media, där det inte finns någon annan, mer självklar kontaktperson. Styrelsen diskuterar detta på marsmötet. En central mediaträningskurs behöver planeras. Partiet behöver uppmuntra till fler originella manifestationer som kan dra till sig medias öga. Diskussion behöver tas om vi har personresurserna och behovet av en regelbunden podcast som t ex kan diskutera nyheter om våra kärnfrågor. Talespersonerna och deras utskott behöver aktiveras. Styrelsen diskuterar detta på marsmötet.

12 2.3 Extern hemsida Partiets externa hemsida ska löpande uppdateras och underhållas, både kring politiska frågor som hamnar i centrum för debatten, och om partiets aktiviteter och utspel. Webbsidan har uppdaterats estetiskt och textmässigt, så att gammal info inte finns kvar. En engelsk del har lagts upp på webbsidan, med syftet att ge grundläggande info om partiet till internationella besökare och svenskar som inte kan svenska. Björn Flintberg är kvar som teknisk webmaster, och kommer till sommaren att avbytas av Magnus Andersson. Partiorganisatören är tills vidare ansvarig för innehållet, tillsammans med Henrik Brändén. Alla plugins, temat, och själva WordPress har uppdaterats till senaste utgåvan för grundsidan, men inte för alla undersidor. En plugin har installerats för att kunna föra statistik om vilka sidor som besöks och var våra besökare kommer ifrån. Har börjat prata med Mackan Andersson om att göra sidan mer tillgänglig för synskadade. De sidor som inte längre används och kan förvirra har arkiverats, exempelvis på styrelsen.pp.se. Tillgången till styrelsens sida har uppdaterats till nya presidiet. Allt innehåll på sidan måste kollas igenom för att säkerställa att det är uppdaterad och korrekt information. Sidorna om vår politik ska uppdateras med den senaste politiken. Undersidorna måste uppdateras till senaste WordPress, och lagas en del är fortfarande trasiga från senaste övergången. Många sidor ligger kvar trots att de inte används, de ska arkiveras.

13 2.4 Sociala media Piratpartiet ska vara ett föregångsparti vad det gäller sociala medier, och visa att det finns icke proprietära plattformar som slår vakt om användarnas integritet. Samtidigt måste vi vara ständigt närvarande på de ställen där många människor finns, och prata med folk där. Vi ska använda sociala medier till att prata med människor, inte till dem, och använda varje social plattform på det sätt som passar just den plattformen bäst. Vi ska uppmuntra och stimulera medlemmar att dela material som kan bli viralt. Vi behöver arbeta med att separera användning av sociala medier för extern kommunikation och för interna diskussioner. Partiets officiella externa kanaler i sociala media ska ha värdar som ser till att kanalerna förblir trevliga ställen där alla kan känna sig välkomna att umgås och diskutera. En ny struktur har införts för sociala media, där varje sida har en ansvarig följt av deras grupp aktivister som arbetar med närvaron. Tidigare har ansvarsstrukturen varit oklar, och arbetet ibland lidande. Vi har nu ansvariga för Facebook, Twitter, Google+, Instagram, och Reddit. Dessa samordnas i en chatt. Facebook har tills vidare partiorganisatören som ansvarig, men det är den plattform som är mest aktiv som det är och därför minst akut. Samordningen sker i en chatt. Behörigheterna har setts över så att bara de som ska ha tillgång har det. Twitter har tidigare varit väldigt ostrukturerat. Elin Andersson har valts till ansvarig och ska börja använda kontot betydligt mer än tidigare. Samordningen sker i en chatt. Google+ har Opassande som ansvarig. Opassande har startat ett partikonto på Instagram (piratpartietse) där hen är ansvarig. Reddit har Mattias Dahlberg, som är admin i /r/piratpartiet och hittills helt spontant arbetat med att skriva om Piratpartiet där och i /r/sweden, som ansvarig. Fortsätta pusha för aktivistskapelser att sprida i sociala media. Utse en ansvarig för Facebook.

14 2.5 Evenemang Piratpartiet behöver synas och höras på ställen där många människor samlas och/eller sammanhang som media bevakar. Arbetet med detta är viktigt och bör ske genom samarbeten med UP och/eller lokala föreningar. Valet av evenemang ska ske så att vi både möter traditionella och nya målgrupper, och närvaron sprids över landet. Piratpartiet ska samarbeta med UP i deltagandet på Dreamhack. Piratpartiet ska delta på Pridefestivalen. Vi bör antingen närvara vid bok och bibliotek, eller någon större mässa som riktar sig mot skolor och lärare. Partiet ska skicka minst en utvald representant till Almedalen. Ytterligare deltagande vid event sker i mån av aktiva som är villiga att arbeta med eventet och ekonomiska resurser för ett deltagande. Det har börjats diskutera att införa ett system där aktivister kan crowdsourca och rösta och om ytterligare events, där vi deltar om vi får in pengarna via crowdfunding. Styrelsens budget föreslår crowdfunding av alla större events. Mab och Björn Flintberg har drivit en lyckad crowdfundingkampanj för partiets närvaro på Mediadagarna i Göteborg och Internet Freedom Weekend, där vi sponsrar närvaron av Glenn Greenwald, Peter Sunde och Julia Reda. Annika Suikki samordnar aktivismen och har alla aktivister som behövs för konferensen. Delta på Dreamhack. Delta på Pride. Delta antingen vid Bok och bibliotek eller en liknande mässa. Delta på Almedalsveckan. Exekvera eventuellt crowdsourcingsystem.

15 2.6 Medlemsvärvning Partiet ska under 2015 ha fokus på att värva nya medlemmar och aktivister, genom en medlemsvärvningstävling med pris för att uppmuntra värvning. Webbsidan har uppdaterats att lägga större fokus på medlemsvärvning. Facebooksidan har regelbundet pushat för medlemskap med länk till blipirat.nu i samband med spridningsbara länkar samt i svar till de som frågar om saker, vilket enligt kommentarer och svar resulterat i i alla fall ett par nya medlemmar. Behöver planera hur en medlemsvärvningstävling ska gå till.

16 3. Internationellt arbete Frågor om övervakning och immaterialrätt styrs i hög utsträckning genom internationella samarbeten och avtal, och därför är piratrörelsens politiska arbete av naturnödvändighet internationellt. Målet är en internationell politisk rörelse med kraft att hejda övervakningssamhället och befria all världens kunskap och information. Partiet ska därför delta i årsmötet för PPI. Vi ska delta i arbetet i European Pirate Party. Det svenska Piratpartiet ska stärka sitt samarbete med andra nordiska piratpartier, t ex genom att stödja Piratpartiet i Norge när de jobbar med sin kommunvalskampanj. Vi ska utveckla mekanismer för att göra det lätt för svenska pirater att få kontakt med andra piratpartier, som behöver handräckning i sina valrörelser. Den internationella kritiken mot PPI har växt, och en separat rörelse har bildats av bl a PP Australien. Det har börjat diskuteras om PPSE ska lämna PPI och/eller gå med i den nya organisationen, och frågan har lyfts för styrelsens marsmöte. Det har börjat arbetas med att lyfta andra piratpartiet allt mer i sociala media och i ett PM. Delta på PPIs årsmöte i Polen i juli. Delta i arbetet med European Pirate Party konkretisering krävs. Samarbeta med andra nordiska piratpartier konkretisering krävs. Uppmärksamma det internationella arbetet för våra medlemmar, exempelvis genom direktlänkar och liknande på hemsidan eller medlemssidan.

17 4. Långsiktig plan Partiet skall under 2015 ta fram en långsiktig plan för hur partiet ska utvecklas under den kommande femårsperioden, för att vinna framtida val. Det har börjat diskuteras vad medlemmar och sympatisörer ser som de viktigaste sakerna partiet kan göra de närmsta fem åren, både på medlemsforumet och i facebookgruppen. Efter en blandning av bra idéer och off topic förslag har diskussionerna stannat av. Styrelsen behöver ta upp detta på ett möte under våren.

Partistyrelsens förslag till verksamhetsplan för 2015

Partistyrelsens förslag till verksamhetsplan för 2015 Partistyrelsens förslag till verksamhetsplan för 2015 Piratpartiet ska under 2015 fortsätta vara en viktig röst i den offentliga debatten. Förutsättningarna för detta arbete är dock på många sätt förändrade.

Läs mer

Verksamhetsplanen är dokumentet som pekar ut hur partiet kommer att arbeta under 2016, vilka mål vi sätter upp åt oss själva och hur vi ska uppnå dem.

Verksamhetsplanen är dokumentet som pekar ut hur partiet kommer att arbeta under 2016, vilka mål vi sätter upp åt oss själva och hur vi ska uppnå dem. Verksamhetsplanen är dokumentet som pekar ut hur partiet kommer att arbeta under 2016, vilka mål vi sätter upp åt oss själva och hur vi ska uppnå dem. Vi har arbetat för en visionär verksamhetsplan som

Läs mer

Organisationsrapport, 27 mars 2015

Organisationsrapport, 27 mars 2015 Organisationsrapport, 27 mars 2015 av Anton Nordenfur Partistyrelsen beslutade på sitt konstituerande styrelsemöte att utse en partiorganisatör, som bland sina arbetsuppgifter ska rapportera på vilket

Läs mer

Organisationsrapport, 18 april 2015

Organisationsrapport, 18 april 2015 Organisationsrapport, 18 april 2015 av Anton Nordenfur Partistyrelsen beslutade på sitt konstituerande styrelsemöte att utse en partiorganisatör, som bland sina arbetsuppgifter ska rapportera på vilket

Läs mer

Organisationsrapport, 1 juni 2015

Organisationsrapport, 1 juni 2015 Organisationsrapport, 1 juni 2015 av partiorganisatör Anton Nordenfur till partistyrelsens möte 14 juni. Partistyrelsen beslutade på sitt konstituerande styrelsemöte att utse en partiorganisatör, som bland

Läs mer

Organisationsrapport, 10 augusti 2015

Organisationsrapport, 10 augusti 2015 Organisationsrapport, 10 augusti 2015 av partiorganisatör Anton Nordenfur till partistyrelsens möte 15 16 augusti. Partistyrelsen beslutade på sitt konstituerande styrelsemöte att utse en partiorganisatör,

Läs mer

Organisationsrapport, 21 november 2015

Organisationsrapport, 21 november 2015 Organisationsrapport, 21 november 2015 av partiorganisatör Anton Nordenfur till partistyrelsens möte 5 december. Partistyrelsen beslutade på sitt konstituerande styrelsemöte att utse en partiorganisatör,

Läs mer

Organisationsrapport, 25 september 2015

Organisationsrapport, 25 september 2015 Organisationsrapport, 25 september 2015 av partiorganisatör Anton Nordenfur till partistyrelsens möte 27 september. Partistyrelsen beslutade på sitt konstituerande styrelsemöte att utse en partiorganisatör,

Läs mer

Slutrapport Valsamordnare Mikael Holm

Slutrapport Valsamordnare Mikael Holm Slutrapport Valsamordnare Mikael Holm Den 27 december meddelade regeringen att man inte kommer fatta beslut om extra val (http://www.regeringen.se/sb/d/18989/a/252138). Med det beslutet anser jag att mitt

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Introduktion: 2015 ett år av förändring 1. Internt arbete 1.1. Lokal verksamhet 1.2. Medlemsutbildning 1.3. Träffar AFK 1.4. Internkommunikation 1.5. Samordning 1.6. Politisk

Läs mer

Verksamhetsplan för Piratpartiet i Stockholms län 2013

Verksamhetsplan för Piratpartiet i Stockholms län 2013 1 Verksamhetsplan för Piratpartiet i Stockholms län 2013 Senast reviderat: 2013-10-05 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...1 Internt arbete...1 Politiskt programarbete...3 Aktivismera mera!...3

Läs mer

Förslag till Piratpartiets budget 2016, v. 2

Förslag till Piratpartiets budget 2016, v. 2 Förslag till Piratpartiets budget 2016, v. 2 Anton Nordenfur den 11 januari 2016, inför partistyrelsemötet 17 januari Bakgrund Partistyrelsen ska enligt stadgarna varje år besluta om budget för verksamhetsåret

Läs mer

OPERATIV FYRAÅRSPLAN. (Version 1, 10/1 2011)

OPERATIV FYRAÅRSPLAN. (Version 1, 10/1 2011) (Version 1, 10/1 2011) OPERATIV FYRAÅRSPLAN Den operativa fyraårsplan som ledningen stakar ut i detta dokument är en början, inte ett slut. Den ska och kommer att revideras fortlöpande i samråd med medlemmar

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Piratpartiet 2014

Verksamhetsberättelse för Piratpartiet 2014 Verksamhetsberättelse för Piratpartiet 2014 Ett förlorat år? När partiet gick in i 2014 var det med stora förhoppningar och med två stora utmaningar framför oss. Vi skulle försvarar våra platser i EU-parlamentet

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte Piratpartiet Skåne söndagen den 16:e februari Klockan 17:00 Bendzgatan 38, Ramlösa.

Protokoll Styrelsemöte Piratpartiet Skåne söndagen den 16:e februari Klockan 17:00 Bendzgatan 38, Ramlösa. Protokoll Styrelsemöte Piratpartiet Skåne söndagen den 16:e februari Klockan 17:00 Bendzgatan 38, Ramlösa. Dagordning 1. Mötets öppnande kl. 17:25 2. Närvarande: Christoffer Willenfort Björn Flintberg,

Läs mer

Diskussionsunderlag: Valplanering

Diskussionsunderlag: Valplanering Diskussionsunderlag: Valplanering Ledningen anse det vara viktigt att vi tar ett helhetsgrepp på planeringen av supervalåret 2014, så vi får ett genomtänkt flöde för förberedelser och genomförande av valrörelsens

Läs mer

Piratpartistisk tidning

Piratpartistisk tidning Piratpartistisk tidning Beslutsunderlag inför Piratpartiets styrelsemöte 27 september 2015, av Anton Nordenfur Bakgrund Inför partistyrelsemötet i augusti 2015 lämnade jag in ett beslutsunderlag som sammanfattade

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Piratpartiet 2009

Verksamhetsberättelse för Piratpartiet 2009 Verksamhetsberättelse för Piratpartiet 2009 1. Allmänt/sammanfattning av året Piratpartiet har under 2009 haft en stor valframgång i och med inträdet i Europaparlamentet. Partiet har vidare lyft patentfrågan

Läs mer

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län 1 Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län Söndagen 14:e April 2013 1. Mötet öppnas Erik avslutar mötet 11:40 2. Närvaro/Frånvaro Vi vill gärna veta vilka som var med och röstade. På den här

Läs mer

Uppföljning på 2015 års verksamhetsplan

Uppföljning på 2015 års verksamhetsplan Uppföljning på 2015 års verksamhetsplan Av Anton Nordenfur, inför Piratpartiets partistyrelsemöte 15-16 augusti 2015 Bakgrund Det är dags att gå igenom hur pass vi följt den verksamhetsplan som medlemmarna

Läs mer

MÖTESHANDLINGAR STYRELSEMÖTE 2014-02-17

MÖTESHANDLINGAR STYRELSEMÖTE 2014-02-17 MÖTESHANDLINGAR STYRELSEMÖTE 2014-02-17 KALLELSE STYRELSEMÖTE Tid Måndagen 17:e Februari 2014 kl 18:30 Plats Ung Pirat - Stockholms kansli på Styrbjörnsvägen 3 i Hägersten Möteshandlingar Möteshandlingar

Läs mer

3.6 Vad har styrelsen gjort under 2015?

3.6 Vad har styrelsen gjort under 2015? Piratpartiet Josef Ohlsson Collentine 3.6 Vad har styrelsen gjort under 2015? 1 Introduktion Styrelsen 2015 startade med era viktiga och svåra beslut att ta ställning till. Vi behövde handskas med en uteslutning

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Piratpartiet i Stockholms län 2014

Verksamhetsberättelse för Piratpartiet i Stockholms län 2014 1 Verksamhetsberättelse för Piratpartiet i Stockholms län 2014 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...1 Summering...1 Huvudspåren...1 Internt arbete...2 Politiskt programarbete...3 Aktivism och medlemsvård!...3

Läs mer

PP - kampanj 2013 - För Sverige i framtiden NU SKA PIRATPARTIET TA PLATS!

PP - kampanj 2013 - För Sverige i framtiden NU SKA PIRATPARTIET TA PLATS! PP - kampanj 2013 - För Sverige i framtiden NU SKA PIRATPARTIET TA PLATS! Nu är det dags att synliggöra Piratpartiet och bygga image inför valåret 2014. Det gör vi med att remixa kungens valspråk För Sverige

Läs mer

Valseger 2014 valplan grön ungdom väst och göteborg

Valseger 2014 valplan grön ungdom väst och göteborg Valseger 2014 valplan grön ungdom väst och göteborg Inledning Grön Ungdom ska synas och höras. Ingen ska kunna missa att på något sätt under 2014 komma i kontakt med oss eller med Miljöpartiet. Grön Ungdom

Läs mer

Verksamhets- och kommunikationsplan 2018

Verksamhets- och kommunikationsplan 2018 Verksamhets- och kommunikationsplan Närodlad politik med ett nytt ledarskap för hela Enköpings kommun Verksamhetsplan Övergripande mål 2019 De övergripande målen med kretsens verksamhet är att arbeta för

Läs mer

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län 1 Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län Torsdagen 21:e Mars 2013 1. Mötet öppnas Erik Lönroth öppnade mötet 20:40 2. Närvaro/Frånvaro Vi vill gärna veta vilka som var med och röstade. På

Läs mer

Förslag till verksamhetsplan för Föreningen Norden i Skåne 2015 samt inriktning för 2016

Förslag till verksamhetsplan för Föreningen Norden i Skåne 2015 samt inriktning för 2016 Förslag till verksamhetsplan för Föreningen Norden i Skåne 2015 samt inriktning för 2016 Inledning Distriktets roll har länge ifrågasatts inom Föreningen Norden, och det har vid flera tillfällen skrivits

Läs mer

Partiledarrapport

Partiledarrapport Partiledarrapport 130710 Denna rapport är uppbyggd efter den verksamhetsplan medlemsmötet fastställt: Först kommer v- planens text, och efter varje avsnitt följer en ruta med det partiledningen rapporterat

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015 Verksamhetsplan Medicine Studerandes Förbund Stockholm Inledning I enlighet med MSF Stockholms stadgar är verksamheten som bedrivs inriktad på att tillvarata

Läs mer

Ung Pirats verksamhetsberättelse för 2009

Ung Pirats verksamhetsberättelse för 2009 Ung Pirats verksamhetsberättelse för 2009 Lagd till handlingarna av förbundskongressen 2010 1 Inledning Ung Pirat fick under 2009 sitt första större bidrag från Ungdomsstyrelsen. Mycket av året kan liknas

Läs mer

Verksamhetsplan och Arbetsordning för

Verksamhetsplan och Arbetsordning för Verksamhetsplan och Arbetsordning för Villaägarna i Malmö Antagen av styrelsen 2009-03-17 Reviderad senast 2010-12-08 1 (8) I texten nedan kallade: Villaägarna i Malmö (ViM) Regionkontor (RK), Regionstyrelsen

Läs mer

Verksamhetsplan SPF Seniorerna Bohusdistriktet

Verksamhetsplan SPF Seniorerna Bohusdistriktet Verksamhetsplan 2016-2017 SPF Seniorerna Bohusdistriktet 1 Mål och inriktning 2016-2017 Vår verksamhetsplan tar utgångspunkt i Mål och Riktlinjer för kongressperioden 2015-2017 som beslöts av SPF Seniorernas

Läs mer

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län 1 Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län Tisdagen 17:e September 2013 1. Mötet öppnas Erik öppnar mötet klockan 19:46 2. Närvaro/Frånvaro Vi vill gärna veta vilka som var med och röstade.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017

VERKSAMHETSPLAN 2017 Förslag till val VERKSAMHETSPLAN 2017 Valförberedelser Under 2016 passerades halvtid i mandatperioden. De första åren efter vår valseger 2014 har på många sätt varit fokuserat på att med gott resultat

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2016 Förslag till höstmötet 2015-11-07

Verksamhetsinriktning 2016 Förslag till höstmötet 2015-11-07 Verksamhetsinriktning 2016 Förslag till höstmötet 2015-11-07 Ett komplement till Verksamhetsplan 2015 2018 som fastställdes på Höstmötet 2014-10-28 2 (7) Verksamhetsinriktning 2016 2.1 Samordna Partidistriktet

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 för Brottsofferjouren Mellersta Skåne

Verksamhetsplan 2018 för Brottsofferjouren Mellersta Skåne Verksamhetsplan 2018 för Brottsofferjouren Mellersta Skåne Organisation: Brottsofferjouren Mellersta Skåne är en av landets 79 lokala brottsofferjourer och ger stöd i kommunerna Lund, Eslöv, Höör, Hörby,

Läs mer

Opinionsbildning och kommunikation

Opinionsbildning och kommunikation Verksamhetsplan 2019 Det är en ynnest att vara en del av Linköpings arbetarekommun och att ha förtroendet att leda den. Det åligger oss i styrelsen att se till att Socialdemokraterna i Linköping lever

Läs mer

PR, marknadsföring och kommunikation

PR, marknadsföring och kommunikation PR, marknadsföring och kommunikation Innehåll Pysslingen Skolors mål och aktiviteter De enskilda skolornas mål och aktiviteter Varumärke Profilprodukter Nå ut med en nyhet Intranät Chefsbrevet Skolans

Läs mer

Möteshandlingar. Styrelsemöte Tisdagen den 17:e September 2013

Möteshandlingar. Styrelsemöte Tisdagen den 17:e September 2013 Möteshandlingar Styrelsemöte Tisdagen den 17:e September 2013 1 Kallelse till styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län Tid Tisdagen den 17:e September 2013, klockan 19:00 Lokal Erik meddelar lokal senare.

Läs mer

Protokoll från Piratpartiets styrelsemöte den 8 juni 2013 i Örebro

Protokoll från Piratpartiets styrelsemöte den 8 juni 2013 i Örebro Protokoll från Piratpartiets styrelsemöte den 8 juni 2013 i Örebro Närvarande: Torbjörn Wester, Anders S. Lindbäck (från punkt 2c), Anton Nordenfur, Nils Agnesson (från punkt 2c till punkt 12), Mattias

Läs mer

Proposition 1. Verksamhetsplan för RFSU Stockholm 2013

Proposition 1. Verksamhetsplan för RFSU Stockholm 2013 Proposition 1. Verksamhetsplan för RFSU Stockholm 2013 1. Organisation RFSU Stockholms verksamhet har vuxit och utvecklats snabbt de senaste åren. Av den anledningen har fokus under det verksamhetsår som

Läs mer

Minnesanteckningar från kommunikatörsmöte 2014-01-21

Minnesanteckningar från kommunikatörsmöte 2014-01-21 Minnesanteckningar från kommunikatörsmöte 2014-01-21 22 förbund och närmare 30 deltagare. Gemensam valstrategi Handikappförbundens kongress fastställde en gemensam valstrategi med ambitionen att alla medlemsförbund

Läs mer

Förslag på Verksamhetsplan 13/14

Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Styrelsen Styrelsen åläggs att i början av terminen ha ett gemensamt planeringsmöte inför verksamhetsåret. Motivering: Detta är ett bra sätt för de nya styrelsemedlemmarna

Läs mer

Arbetarekommunen ska 131231 ha minst 1050 medlemmar.

Arbetarekommunen ska 131231 ha minst 1050 medlemmar. 2 Verksamhetsplanen är det dokument som pekar ut arbetarekommunens prioriterade verksamhet under 2013. Verksamhetsplanen föreslå inte till skillnad från föregående års verksamhetsplaner, att gälla över

Läs mer

UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013. Beslutad av årsmötet 29 april 2012

UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013. Beslutad av årsmötet 29 april 2012 UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013 Beslutad av årsmötet 29 april 2012 Reviderad 6 december 2012 1 Verksamhetsplan 2013 Det här är vår verksamhetsplan för 2013. Den är en viktig riktlinje för de aktiva

Läs mer

Verksamhetsplan för Kollektivhus NU mars 2015 mars 2016

Verksamhetsplan för Kollektivhus NU mars 2015 mars 2016 Verksamhetsplan för Kollektivhus NU mars 2015 mars 2016 Inledning Föreningens målsättning som den är formulerad i stadgarnas portalparagraf kan delas upp i tre huvudmål: 1. Föreningen ska verka för en

Läs mer

Verksamhetsplan Svenska Audiologiska Sällskapet 2018

Verksamhetsplan Svenska Audiologiska Sällskapet 2018 Verksamhetsplan Svenska Audiologiska Sällskapet 2018 Inledning Svenska Audiologiska Sällskapet, SAS, är ett samordningsorgan med syfte att främja utvecklingen av audiologin i Sverige. Detta kan ske genom

Läs mer

Verksamhetsplan 2012-2013 Utgångspunkten för denna verksamhetsplan är förbundets verksamhetsidé och vision:

Verksamhetsplan 2012-2013 Utgångspunkten för denna verksamhetsplan är förbundets verksamhetsidé och vision: Verksamhetsplan 2012-2013 Utgångspunkten för denna verksamhetsplan är förbundets verksamhetsidé och vision: Verksamhetsidé: tar tillvara och driver den svenska museisektorns gemensamma intressen. Vision:

Läs mer

Utvärdering av Trafikverkets Externa Kommunikation. December 2014 Helena Stålnert, Stålnert Kommunikation AB

Utvärdering av Trafikverkets Externa Kommunikation. December 2014 Helena Stålnert, Stålnert Kommunikation AB Utvärdering av Trafikverkets Externa Kommunikation December 2014 Helena Stålnert, Stålnert Kommunikation AB Trafikverkets Externa Kommunikation Sammanfattning: Det gångna årets kritiska rapporter i media

Läs mer

KAMPANJHELG 23-24 MAJ 2014

KAMPANJHELG 23-24 MAJ 2014 KAMPANJHELG 23-24 MAJ 2014 Snart är det dags för en spännande kampanjhelg mot knark på krogarna! Under lönehelgen i maj kommer 475 krogar i 50 kommuner runt om i landet att tydligt ta ställning mot droger

Läs mer

PTS synpunkter på remissen av digitalforvaltning.nu (SOU 2017:23) Delbetänkande av Utredningen om effektiv styrning av nationella digitala tjänster

PTS synpunkter på remissen av digitalforvaltning.nu (SOU 2017:23) Delbetänkande av Utredningen om effektiv styrning av nationella digitala tjänster Yttrande Datum Vår referens Sida 2017-06-21 Dnr: 17-3019 1(7) PTS synpunkter på remissen av digitalforvaltning.nu (SOU 2017:23) Delbetänkande av Utredningen om effektiv styrning av nationella digitala

Läs mer

Verksamhetsplan Svenska Audiologiska Sällskapet 2019

Verksamhetsplan Svenska Audiologiska Sällskapet 2019 Verksamhetsplan Svenska Audiologiska Sällskapet 2019 Inledning Svenska Audiologiska Sällskapet, SAS, är ett samordningsorgan med syfte att främja utvecklingen av audiologin i Sverige. Detta kan ske genom

Läs mer

Möteshandlingar. Medlemsmöte Onsdagen den 27:e Februari 2013

Möteshandlingar. Medlemsmöte Onsdagen den 27:e Februari 2013 Möteshandlingar Medlemsmöte Onsdagen den 27:e Februari 2013 1 Kallelse till medlemsmöte, Piratpartiet i Stockholms län Praktisk information Kontakt Medlemsmötet är det årliga mötet som en förening håller

Läs mer

Dagordning, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län

Dagordning, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län 1 Dagordning, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län Måndagen 3:e Juni 2013 1. Mötet öppnas 2. Närvaro/Frånvaro Vi vill gärna veta vilka som var med och röstade. På den här punkten sammanställer vi

Läs mer

Möte via Internet http://aktivdemokrati.se/forum/viewforum.php?f=130&start=0&sk=s&sd=a

Möte via Internet http://aktivdemokrati.se/forum/viewforum.php?f=130&start=0&sk=s&sd=a Protokoll: Årsmöte för Aktiv Demokrati 2011 Datum: 2011-09-16 -- 2011-09-24 Plats: Möte via Internet http://aktivdemokrati.se/forum/viewforum.php?f=130&start=0&sk=s&sd=a Dagordning: 01. Val av mötesordförande

Läs mer

Samtalskampanjen - Att organisera och genomföra dörrknackning

Samtalskampanjen - Att organisera och genomföra dörrknackning Val 2014 Samtalskampanjen - Att organisera och genomföra dörrknackning För dig som dörrknackningsledare/ ansvarig för samtalskampanjen 2 (9) Din insats är viktig Samtal med människor vid dörren är den

Läs mer

Verksamhetsplan för Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism 2014-2015

Verksamhetsplan för Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism 2014-2015 Verksamhetsplan för Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism 2014-2015 Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism är Sveriges största antirasistiska ungdomsorganisation. Ungdom Mot Rasism är ett nätverk av antirasister

Läs mer

Hanna Dalesjö. Ordförande. Gunilla Friman. Justerare Linda Vingren

Hanna Dalesjö. Ordförande. Gunilla Friman. Justerare Linda Vingren Plats Sammanträdesrummet, Växjö kommun Tid, kl. 13:15-17.00 Beslutande Övriga närvarande Gunilla Friman, Växjö kommun Åsa Mönster, Växjö kommun Eva Pettersson Lindberg, Landstinget Linda Vingren, Regionförbundet

Läs mer

Fö retagarna Huddinge

Fö retagarna Huddinge Företagarna i Huddinge verkar för goda kontakter mellan företagen, kommunen, näringslivet och övriga delar av samhället. Vårt motto är att det ska vara enkelt att driva företag! Fö retagarna Huddinge Verksamhetsplan

Läs mer

Att använda sociala medier. råd till dig som arbetar i Göteborgs Stad

Att använda sociala medier. råd till dig som arbetar i Göteborgs Stad Att använda sociala medier råd till dig som arbetar i Göteborgs Stad Vad är sociala medier? Med sociala medier menar vi internetbaserade sociala nätverk, forum, bloggverktyg och fildelningssajter för

Läs mer

Expedition 50 Vad IOGT-NTO:s förbundsstyrelse ser som utvecklande steg framöver

Expedition 50 Vad IOGT-NTO:s förbundsstyrelse ser som utvecklande steg framöver Expedition 50 Vad IOGT-NTO:s förbundsstyrelse ser som utvecklande steg framöver Stora och viktiga processer är igång Förbundsstyrelsen kommer på kongressen att lägga ett antal konkreta förslag och uppdrag

Läs mer

Piratpartiet årsmöte 2015-02-11

Piratpartiet årsmöte 2015-02-11 Piratpartiet årsmöte 2015-02-11 1. Mötet förklarat öppet. 2. Genomgång av röstlängd. Röstlängd enligt följande: Anton Nordenfur, Yuxuan Chen, Martin Åbom, Henrik Wallin, Tobias Jernér (tom punkt 11), Johannes

Läs mer

Kommunikationsplattform för PRO Stockholms län

Kommunikationsplattform för PRO Stockholms län Kommunikationsplattform för PRO Stockholms län Beslutad av distriktsstyrelsen 2015 10 06 Sida 2 av 14 Sida 3 av 14 Innehållsförteckning Vart vill vi komma?... 5 Kommunikationens mål är att:... 7 Målgrupper...

Läs mer

Dagordning förbundsstyrelsemöte Ung Pirat 2-3 juni 2012 i Uppsala

Dagordning förbundsstyrelsemöte Ung Pirat 2-3 juni 2012 i Uppsala Dagordning förbundsstyrelsemöte Ung Pirat 2-3 juni 2012 i Uppsala Information och schema Ansvarsområden under mötet: Inköp frukost: Mikael Holm Framtagning och borttagning av frukost på lördag: Christoffer

Läs mer

Verksamhetsplan Tamam Lund

Verksamhetsplan Tamam Lund Verksamhetsplan 2019 Tamam Lund Övergripande mål I den här verksamhetsplanen presenteras målen för Tamam Lunds verksamhet under 2019. Planen är uppdelad under nio rubriker vilka i stort svarar mot föreningens

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR 2014 ATSUB/Göteborg, Anhöriga Till Sexuellt Utnyttjade Barn Prästgårdsängen 21 BV 412 71 GÖTEBORG Telefon: 031 20 99 49 eller 23 30 43 Kvällstid: 020 21 53 50 E-post: info@atsubgbg.nu Hemsida: www.atsubgbg.nu

Läs mer

Utrikespolitiska Föreningen, Växjö

Utrikespolitiska Föreningen, Växjö Verksamhetsberättelse 2014 Utrikespolitiska Föreningen, Växjö 1 Sammanfattning av 2014 2014 har varit ett intressant och framgångsrikt år för Utrikespolitiska Föreningen, Växjö. Ny styrelse valdes in i

Läs mer

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län 1 Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län Måndagen 3:e Juni 2013 1. Mötet öppnas Erik öppar mötet 19:01 2. Närvaro/Frånvaro Vi vill gärna veta vilka som var med och röstade. På den här punkten

Läs mer

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Så här gör du om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Det här materialet hjälper er att planera och sätta förutsättningarna för att driva kampanjer, antingen en eller regelbundet. Ibland

Läs mer

Digital kommunikation. den externa kommunikationen

Digital kommunikation. den externa kommunikationen Digital kommunikation den externa kommunikationen Vad ska vi prata om idag? Digitala kanaler så ser det ut Digitala kanaler vilka använder ni? Strategi och planering Så kommunicerar VIF/SISU Den här hjälpen

Läs mer

Dagordning medlemsmöte Piratpartiet i Stockholms län

Dagordning medlemsmöte Piratpartiet i Stockholms län 1 Dagordning medlemsmöte Piratpartiet i Stockholms län Söndagen 29:e mars 2015 1. Mötet öppnas 2. Fastställande av röstlängd Vi vill gärna veta vilka som var med och röstade. På den här punkten sammanställer

Läs mer

HANDBOK. för ungdomsansvariga i FN-föreningar

HANDBOK. för ungdomsansvariga i FN-föreningar HANDBOK för ungdomsansvariga i FN-föreningar Svenska FN-förbundet Box 151 15 104 65 Stockholm Tel: 08-462 25 40 Fax: 08-641 88 76 E-post: info@fn.se webb: www.fn.se Svenska FN-förbundet, september 2011

Läs mer

Protokoll fört vid möte för Föreningen Åh stiftsgårds vänner 2015-03-10

Protokoll fört vid möte för Föreningen Åh stiftsgårds vänner 2015-03-10 Tid: 2015-03- 10 kl 18.45-20.15 Plats: K2R, Kungsgatan 45, Göteborg 17-27 Närvarande: Linnea Wulfsberg, ordförande Maria Henoch, vice ordförande ordinarie Andreas Lindhé, ordinarie Emma Boije, ordinarie

Läs mer

Sverige - Norden - Världen

Sverige - Norden - Världen Sverige - Norden - Världen Företagskategorisering för ökad exportmognad Foto: Lasse Forsberg Sverige Norden Världen Turistrådet Västsverige arbetar, sedan 1999, med utveckling och marknadsföring av besöksnäringen

Läs mer

Studentradion i Sveriges Kommunikationsstrategi

Studentradion i Sveriges Kommunikationsstrategi Studentradion i Sveriges Kommunikationsstrategi ANTAGEN PÅ ÅRSMÖTE 2014-10-12 Författare: Karin Nordh, föreningsadministratör Karolina Nord, styrelseledamot. 1 Innehåll Studentradion i Sveriges Kommunikationsstrategi...

Läs mer

Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram

Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram Sätt i gång med Facebook Om Facebook Mer än hälften av Sveriges befolkning använder Facebook. Sverige är dessutom det land i Norden med flest antal

Läs mer

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicy Kommunikationspolicy Göteborgs scoutdistrikt 2018-01-01 Kommunikationspolicy Kommunikationspolicyn finns för att skapa en så enhetlig kommunikation som möjligt med en tydlig avsändare. Den är tänkt att

Läs mer

Årsmöteshandlingar. årsmöte Feministiskt initiativ Linköping

Årsmöteshandlingar. årsmöte Feministiskt initiativ Linköping Årsmöteshandlingar årsmöte 2018-01-25 Feministiskt initiativ Linköping Innehåll Dagordning... 2 Årsberättelse Feministiskt initiativ Linköping 2017... 3 Resultaträkning för 2017 Feministiskt initiativ

Läs mer

Partiledningsrapport 2014-06-12

Partiledningsrapport 2014-06-12 Partiledningsrapport 2014-06-12 Av Henrik Brändén Det är en bit kvar på 2014, men supervalåret är till ända. Dessvärre inte med de valresultat som vi hoppats på och arbetat för. Ledningens arbete kan man

Läs mer

Folkbildningsförbundets. verksamhetsplan 2013

Folkbildningsförbundets. verksamhetsplan 2013 Folkbildningsförbundets verksamhetsplan 2013 1. Inledning Tio studieförbund med 374 medlems- eller samverkansorganisationer, ca. 280 000 studiecirklar och drygt 330 000 kulturprogram per år, samlas i

Läs mer

Kommunikationsplan för LiU Skolsamverkan

Kommunikationsplan för LiU Skolsamverkan 18-09-14 1(5) Kommunikationsplan för LiU Skolsamverkan Bakgrund LiU Skolsamverkan är LiUs samordnande plattform för samverkan mellan skola och universitet. Verksamheten inrättades år 2015 efter beslut

Läs mer

Plan för kriskommunikation

Plan för kriskommunikation Plan för kriskommunikation Maj 2017 Plan för kriskommunikation Syfte Linnéuniversitets plan för kriskommunikation är kopplad till de planer som styr arbetet vid en kris respektive kommunikationsarbetet

Läs mer

Trafikverket. Rapport - kampanjen #stannahemma. Trafikverket

Trafikverket. Rapport - kampanjen #stannahemma. Trafikverket Rapport - kampanjen #stannahemma Sammanfattning Sociala medier-kampanjen #stannahemma har fått väldigt bra resultat. Med en total räckvidd på 412 612 personer och där kampanjen visats på en skärm över

Läs mer

Verksamhetsplan En stark röst i samhället. En väg in i yrkeslivet. En inspirerande plattform. Ett studentfackligt forum.

Verksamhetsplan En stark röst i samhället. En väg in i yrkeslivet. En inspirerande plattform. Ett studentfackligt forum. Verksamhetsplan 2019 En stark röst i samhället. En väg in i yrkeslivet. En inspirerande plattform. Ett studentfackligt forum. En stark röst i samhället Sveriges Arkitekter Studenterna ska stötta initiativ

Läs mer

Dialog bygger relationer

Dialog bygger relationer Tema Social Media Newsroom: Som många säkert har sett, lanserade MyNewsdesk för några veckor sedan en ny design på social media newsroom. Men vad innebär det för dig och ditt företag, vilka fördelar ger

Läs mer

PR BAROMETER SAMHÄLLE 2017

PR BAROMETER SAMHÄLLE 2017 PR BAROMETER SAMHÄLLE 2017 Journalister utvärderar press- och kommunikationsinsatser hos svenska samhällsaktörer AALUND NORDIC 01/ OM UNDERSÖKNINGEN Aalund Nordics PR Barometer Samhälle är en årligt återkommande

Läs mer

Kommunikationspolicy KOMMUNIKATIONSPOLICY 1

Kommunikationspolicy KOMMUNIKATIONSPOLICY 1 Kommunikationspolicy KOMMUNIKATIONSPOLICY 1 AVFALL SVERIGES KOMMUNIKATION SYFTAR TILL ATT öka kännedomen om svensk avfallshantering bland Avfall Sveriges målgrupper visa att branschen är framåtriktad och

Läs mer

Tillsammans är vi som starkast och därför har vi tagit fram ett kit som aktivister inom Latinamerikagrupperna kan använda i sitt arbete.

Tillsammans är vi som starkast och därför har vi tagit fram ett kit som aktivister inom Latinamerikagrupperna kan använda i sitt arbete. Medlemsveckan arrangeras två gånger per år och innebär att vi lyfter fram allt det fantastiska en får ut av att vara engagerad i Latinamerikagrupperna med syftet att värva fler medlemmar till föreningen

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2012. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm 2012

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2012. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm 2012 Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2012 Verksamhetsplan Medicine Studerandes Förbund Stockholm 2012 Inledning I enlighet med MSF Stockholms stadgar är verksamheten som bedrivs inriktad på att tillvarata

Läs mer

Internationell strategi

Internationell strategi LANDSTINGET I VÄRMLAND PM Ulla Höglund 2011-11-0306-14 LK/110273 Internationell strategi 2011 2014 Landstinget i Värmland påverkas alltmer av sin omvärld. EU-direktiv och förordningar, rörligheten för

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Antagen på LSU:s Representantskap 2017

VERKSAMHETSPLAN Antagen på LSU:s Representantskap 2017 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Antagen på LSU:s Representantskap 2017 Slutversion av verksamhetsplan 2018-2019 Verksamhetsplan 2018-2019 Detta är verksamhetsplanen för 2018-2019 och här beskrivs hur LSU ska

Läs mer

Dokumenttyp Fastställd av Beslutsdatum Reviderat Riktlinjer Charlotte Johansson Dokumentansvarig Förvaring Dnr Ylva Sanfridsson Dokumentinformation

Dokumenttyp Fastställd av Beslutsdatum Reviderat Riktlinjer Charlotte Johansson Dokumentansvarig Förvaring Dnr Ylva Sanfridsson Dokumentinformation Dokumenttyp Fastställd av Beslutsdatum Reviderat Riktlinjer Charlotte Johansson Dokumentansvarig Förvaring Dnr Ylva Sanfridsson Dokumentinformation Riktlinjer för kommunikation 2 (6) Riktlinjer för information

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018

VERKSAMHETSPLAN 2018 VERKSAMHETSPLAN 2018 Verksamhetsplan & Budget 2018 Syftet med Verksamhetsplanen är att skapa en ram för året Föreningens ändamål 2 i föreningens stadgar Föreningens ändamål är att verka för ett projektivare

Läs mer

Vision100 UNDERLAG INFÖR ÅRSMÖTE. mars 2014

Vision100 UNDERLAG INFÖR ÅRSMÖTE. mars 2014 Vision100 mars 2014 UNDERLAG INFÖR ÅRSMÖTE Vision100 Vision 100, Kost & Närings färdplan mot föreningens 100-årsjubileum 2021, består av tre delar: En övergripande vision för föreningens roll för sina

Läs mer

Ändamål. Vision. Principprogram Speglar ändamålet, visionen och det långsiktiga målet

Ändamål. Vision. Principprogram Speglar ändamålet, visionen och det långsiktiga målet Ändamål Vision Principprogram Speglar ändamålet, visionen och det långsiktiga målet Intern strategi Extern strategi 1 Ändamål FPES ändamål är att verka för alla transpersoner genom att: Ge dem hjälp att

Läs mer

Nominering Årets Leader

Nominering Årets Leader Nominering Årets Leader Härmed nomineras följande förslag till Årets Leader. Namn på förslaget: 321:an Journalnummer: 20093696 Kontaktperson, (namn, telefonnummer och epostadress) i det nominerade förslaget:

Läs mer

Digital strategi för Miljöpartiet

Digital strategi för Miljöpartiet 2012-03-12 Digital strategi för Miljöpartiet Bakgrund Vår webbplats ska förnyas och i processen med att upphandla en ny dök frågan upp om vilket syfte den skulle ha i relation till övrig webbnärvaro. I

Läs mer

Partiledningsrapport 2014-04-26

Partiledningsrapport 2014-04-26 Partiledningsrapport 2014-04-26 Av Henrik Brändén 1. Internt arbete 1.1 Lokal verksamhet Plan för 2014: Målet är att ha aktiva som träffas, driver valrörelse och tillsammans genomför aktiviteter på så

Läs mer