NACKA DOJO VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NACKA DOJO VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013"

Transkript

1 NACKA DOJO VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013

2 VERKSAMHETEN 1 Vi är alltjämt en av Sveriges största och framgångsrikaste kamp sportsklubbar och har så varit under många år. Vi har vår vana troget erbjudit ett fullspäckat vecko schema med över 30 pass även under den period när vi samtidigt kämpade med ombyggnad av hallarna och upp till makalösa 45 pass per vecka när väl huset stod klart. Det har vi kunnat göra tack vare de 30-talet aktiva instruktörer som på ideell basis håller pass och engagerar sig i klubben och tävlingsverksamheten varje vecka. Dessa utgör stommen i vår verksamhet, men har numera också stöd av ett fåtal inhyrda och avlönade professionella instruktörer som hjälper oss att kontinuerligt hålla hög kvalitet på våra pass. På schemat har vi precis som innan Sport Ju-Jutsu, Brasiliansk Jiu-Jitsu, MMA, Submission Wrestling, Judo, Box& Kick, Yoga. Vi har även utökat vårt gym successivt och erbjuder ett fullgott gym med konditions och styrketränings utrustning för alla medlemmar. THAIBOXNING, CROSSCTRL OCH YOGA NYHETER PÅ SCHEMAT I år har vi dessutom utökat vårt utbud och infört Thaiboxning, vår egen form av kamsports inriktad fysträning som vi döpt till CrossCtrl och återinfört Yoga på schemat. Både Thaiboxningen och CrossCtrl-passen fick omedelbart en enorm popularitet, medan Yogan fick kämpa i motvind till en början, detta trots att vi har en mycket meriterad och jätteduktig instruktör. Mot slutet av året hittade fler och fler dock till Yoga klasserna och vi har stora förhoppningar om att den kommer öka ännu mer om vi ger den tid att hitta sin plats hos våra medlemmar. PERSONAL OCH DEN DAGLIGA DRIFTEN Vi har under detta år, främst på grund av den omställning och de ökade krav som våra nya lokaler inneburit, sett att vi inte längre kan driva verksamheten med fullgott resultat enbart med hjälp av ideella insatster och har därför gått över till att ha deltids anställda som sköter den dagliga driften av anläggning, administration, reception och försäljning Ralf Carneborn (1) graderades till svart bälte av Ricard och Dynamix övriga svartbälten under Dynamix instructors weekend i Jönköping. (2) Maxine Thylin är Nacka Dojos första kvinnliga brunbälte i BJJ och graderades av Leticia Ribeiro (4dan) och Ricard i USA efter VM. I samband med sommarlägret så graderades även Henrik Rauge (3) och Michael Alpäng (4) till brunt bälte i BJJ. Linda Lindström (5) graderade till 4:e dan på sommarlägret och godkändes av en enig riksgraderingskommité efter en fantastisk gradering.

3 NYTT TRÄNINGSCENTER, NYA MÖJLIGHETER Arbetet med omformning av lokalerna som påbörjades på hösten 2012 har präglat årets verksamhet mer än något annat. Processen och arbetet med detta har påverkat den övriga verksamheten och tyvärr har frågor om ekonomi, administration och andra liknande praktiska ställningstaganden tagit fokus från idrottsliga sådan. Vi såg följaktligen ett sjunkande antal tränande medlemmar under hösten, men när väl bygget avslutats och vi återigen kunde koncentrera oss på den idrottsliga verksamheten såg vi att medlemmarna kom tillbaka med förnyad kraft och entusiasm. I slutet av året stod lokalerna färdiga, och vi genomförde en inofficiell invigning för alla medlemmar. Vi kunde konstatera att omvandlingen gått smärtfritt att det resulterat i ett nytt center med fantastiska lokaler och enorm potential. När nyheten om att vi byggt ett nytt kampsportscenter med fräscha lokaler och fantastiska träningsmöjligheter började sippra ut till omvärlden, föddes snabbt ett intresse bland olika aktörer att vilja vara med och skapa något ännu bättre. Vi fick således en rad påstötningar och förfrågningar om samarbeten och valde också själva att kontakta personer och organisationer som vi tror kan hjälpa till att ytterligare höja kvaliteten och förstärka upplevelsen för våra medlemmar. MARTIN LIDBERG, VÄRLDSMÄSTARE I BROTTNING INSTRUKTÖR PÅ NACKA DOJO Martin valde att komma till oss håller nu mycket uppskattade pass varje vecka i CrossCtrl, en motions/fysträningsform för vanliga motionärer som vill ha en utmaning och komma i riktigt bra form. Tanken är även att Martin ska bidra med sin långa och unika erfarenhet som brottare för våra tävlingsatsande medlemmar. OMNI4 Omni4 som är ett av landets främsta kompetenscenter inom fysioterapi och träning valde att utöka samarbetet med oss. Vi haft ett samarbete för vårt tävlingsteam sedan tidigare och har nu en naprapat/massör på plats flera dagar i veckan i våra egna lokaler.

4 TÄVLINGAR OCH LÄGER Vi har liksom tidigare år arrangerat Nordic Cup/Nordic Junior Cup i Ju-Jutsu, Nordic BJJ Open och Dynamix Summer camp med ett stort antal nöjda deltagare. Vi har haft tävlande på nationella och internationella tävlingar precis som tidigare år, även om det kanske detta år handlat om färre individer än vad vi är vana vid, så har några få utmärkt sig med extrema framgångar internationellt. TÄVLINGSRESULTAT 2013 I KORTHET Nedan följer utdrag från rapportering av tävlingsresultat hämtat från nackadojo.com. Syftet med sammanställningen är att ge en översikt över det flitiga och mestadels mycket framgångsrika tävlandet som våra aktiva tävlingsutövare i de olika disciplinerna ägnar sig åt. Medlemmarna, deras uppförande på bortaplan och deras framgångar utgör en viktig del av klubbens bild utåt och bidrar till stor del till klubbens positiva utveckling. Deras erfarenheter kommer övriga klubbmedlemmar till godo i den vardagliga verksamheten och även hjälper oss som ledare och arrangörer i våra andra satsningar som träningsläger, tävlingar, coaching och träningsupplägg. Sammanställningen är uppdelad per idrott men utan övrig sortering. JU-JUTSU FREDRIK GICK SUPERFIGHT Vår VM 2:a Fredrik Widgren gickr en superfight mot världmästaren i JJIF Ju-Jutsu i Frankrike i helgen SM JU-JUTSU SM Guld: Anton Villberg, Fredrik Widgren SILVER: Joakim Wallberg JR GULD: Sam Olsson, Robin Vistam, Vilma Wallberg, Fanny Seth Wenzel, Emil Palmqvist. SILVER: Frida Leine, Emilia Leiderman; Aurora Eijvall, Nisse Lindberg, Vilma Wallberg. BRONS: William Garell, Axel Thervhen, Sid Ros. GULD I PARIS Sara Widgren tog guld i den prestigefyllda tävlingen Paris Open i helgen. BÄSTA KLUBB PÅ JFL Vi var total 19 st på plats och alla levererade och tog medalj, helt otroligt. Samtidigt sammanställdes 2012/2013 sju deltävlingar i Jujutsu Fighting League där Nacka Dojo tog hem totalsegern. DUBBLA EM SILVER! Senior EM i Walldorf Tyskland Sara Widgren silver i -62 Fredrik Widgren silver i -77kg Isabelle Vistam, yngst i EM 17 år, förlorade bronsfinalen i -55kg. Joakim Wallberg- 77kg Anton Villberg -85 SARA VANN WORLD GAMES! Sara Widgren vann sin viktklass -62 kg på World Games som arrangerades i Colombia. GERMAN OPEN 2013 Johanna Sand U21 70 kg: Brons William Seth-Wenzel U18-81 kg: Silver SILVER OCH BRONS PÅ COMBAT GAMES Fredrik vann silver och Sara brons på World Combat Games i Ryssland.

5 TRE MEDALJER PÅ JVM I RUMÄNIEN Den november genomfördes JVM i Bukarest. Svenska landslaget skickade en rutinerad trupp där alla uttagna denna gång var från Nacka Dojo! William Seth-Wenzel; U18-81 kg brons. Johanna Sand; U21-70 kg, förlorade bronsfinalen mot Belgiskan Verheyen. Rasmus Nolbratt; Ne-Waza U21-70 kg. brons och pris som turneringens nykomling! Fredrik Widgren; U21-77 kg Silver. BRASILIANSK JIU-JITSU /SW DUBBLA SILVER UNDER EUROPEAN OPEN Maxine The Machine Thylin vann dubbla silver under European Open Championships som avgjordes i Lissabon under helgen. 4 GULD I TYSKLAND Vi hade tre fighters som åkte till Tyskland och deltog i grapplingtävlingen NAGA och de vann totalt 4 guld! ÖVRIGT FÖRTROENDEUPPDRAG Klubben har under året haft tre personer med förtroendeuppdrag i olika landslag: Michael Kuntz Förbundskapten Ju-jutsulandslaget, Joakim Vistam coach JR-landslaget/assisterande coach seniorlandslaget. Ricard Carneborn coach BJJ landslaget. KAMSPORTSGALAN På Kampsortsgalan hade vi i år två nomineringar genom Sara Widgren(Årets mästarinna) och Fredrik Widgren (Årets genombrott). MEDALJREGN PÅ STHLM OPEN BJJ På söndagen tävlade de vuxna och vi tog tre guld och ett brons. På lördagen tävlade våra juniorer och under säker coaching från Anders och Micke samt flera föräldrar så tog vi hem 17 medaljer. NO-GI VM I USA Vi skickade fem fighters till USA för att tävla på No-Gi VM och de kommer tillbaka med en silvermedalj och en bronsmedalj samt massor av erfarenheter. SVENSKA GRAPPLINGLIGANS FINALTÄVLING ägde rum i Malmö den 14:e december. Ralf Carneborn vann guld i viktklassen herrar avancerad -77 kg och tog hem hela SGL, Hermez Lazarus Pantazidis tog bronsmedalj i herrar fortsättning -77 kg. RALF VANN SILVERMEDALJ I SM! SM i submission wrestling ägde rum den 30:e november på Rosengårds Sporthall i Malmö. Efter 4 matcher landade Ralf Carneborn på en andraplats. MAXINE PÅ PAN AMS Ett silver till Maxine i -58,5 kg lilabälte. MMA/THAIBOXNING/SHOOTFIGHTING SIMON GICK MATCH PÅ CAGE 23 I FINLAND och tyvärr blev det förlust efter ca 2 minuter på en heelhook mot finnen Mika Hämäläinen. SLÅ HAN PÅ KÄFTEN Simon Sköld medverkade som en av tre huvudpersoner i Slå han på käften, den dokumentär som visades på SVT Play/Webben där man under åtta avsnitt följde några väldigt olika MMA fighters i deras vardag med träning och förberedelser inför match. Tack vare Simons medverkan syntes dojon mer än nånsin i publika media och fick fantastiskt bra publicitet. ALL STYLE OPEN Simon som var inbjuden av All Style Open, deltog i en 4 manna turnering i samband med att All Style firade 20 års jubileum. KUNG FU SM Simon Sköld tog silver på KUNG FU SM förra helgen. Simon tävlade då för Södermalms Shaolin (eftersom vi inte är medlemmar i Wushu förbundet)

6 STYRELSE OCH LEDARE NACKA DOJOS STYRELSE UNDER ÅRET Ingemar Sköld, styrelseordförande, 9 dan i Sport Ju-Jutsu, blått bälte i Brasiliansk Jiu-Jitsu. Anders Nolbratt, kassör, lila bälte i Brasiliansk Jiu-Jitsu. Ola Lantéli, sekreterare, 1 dan i Sport Ju-Jutsu, lila bälte i Brasiliansk Jiu-Jitsu. Ernst Fusser, ledamot, 1 dan i Sport Ju-Jutsu, blått bälte i Brasiliansk Jiu-Jitsu. Joakim Vistam, ledamot, 1 dan i Sport Ju-Jutsu, lila bälte i Brasiliansk Jiu-Jitsu. SPORTCHEF Ricard Carneborn, 5 dan i Sport Ju-Jutsu, svart bälte i Brasiliansk Jiu-Jitsu. REVISOR: Nicklas Chalalatos. VALBEREDNING FÖR ÅRET 2013: Vulle Dordevic. TEAM TRÄNARE: SJJ: Ingemar Sköld, Linda Lindström, Joakim Vistam. BJJ: Ricard Carneborn, Ralf Carneborn Teamtränare JR BJJ: Anders Nolbratt, Michael Alpäng SJJ: Joakim Vistam, Pernilla Carneborn, Peter Palmelin. Tack för ett bra verksamhetsår Styrelsen för Nacka Dojo

Verksamhetsberättelse för Göteborg Beachvolley Club. verksamhetsåret 2009-201 0

Verksamhetsberättelse för Göteborg Beachvolley Club. verksamhetsåret 2009-201 0 Verksamhetsberättelse för Göteborg Beachvolley Club verksamhetsåret 2009-201 0 1 Styrelsen Göteborg Beachvolley Club får härmed avge verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2009-09-01-2010-08-31. INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

volleyboll en framtidssport, attraktivt, fri från våld, teknisk, explosiv och spännande.

volleyboll en framtidssport, attraktivt, fri från våld, teknisk, explosiv och spännande. 1 Styrelsen för HYLTE VOLLEY Bollklubb lämnar följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2003-07-01 2004-06-30. 1. FÖRORD. Vi tar en fjärdeplats i grundserien på samma poäng som Falkenbergs VBK.

Läs mer

Styrelsen för Norrköpings Judoklubb avger, för verksamhetsåret 1 juli 2002 30 juni 2003, följande verksamhetsberättelse :

Styrelsen för Norrköpings Judoklubb avger, för verksamhetsåret 1 juli 2002 30 juni 2003, följande verksamhetsberättelse : Styrelsen för Norrköpings Judoklubb avger, för verksamhetsåret 1 juli 2002 30 juni 2003, följande verksamhetsberättelse : Styrelsen har haft följande sammansättning : Ordförande Vice Ordförande Sekreterare

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE med årsredovisning

VERKSAMHETSBERÄTTELSE med årsredovisning 2010 VERKSAMHETSBERÄTTELSE med årsredovisning 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 SVENSKA SIMFÖRBUNDET INNEHÅLL Sven von Holst, ordförande: 2010 ett år av framgångar och förändringar...4 Bengt Jönsson, förbundsdirektör:

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Göteborg Beachvolley Club

Verksamhetsberättelse för Göteborg Beachvolley Club Verksamhetsberättelse för Göteborg Beachvolley Club verksamhetsåret 201 0-2011 1 Styrelsen Göteborg Beachvolley Club får härmed avge verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2010-09-01-2011-08-31. INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Svenska Brottningsförbundet Swedish Wrestling Federation Fédération Suédoise de Lutte

Svenska Brottningsförbundet Swedish Wrestling Federation Fédération Suédoise de Lutte Svenska Brottningsförbundet Swedish Wrestling Federation Fédération Suédoise de Lutte Verksamhetsberättelse 2012 Central Administration Under 2012 avhölls Svenska Brottningsförbundets årsmöte i Falkenberg

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Svenska Judoförbundet Verksamhetsberättelse 2006 2 Verksamhetsberättelse 2006, Svenska Judoförbundet Innehåll Ordföranden har ordet... 3 Förbundsstyrelsens berättelse... 4-9 Svensk veteranjudo... 10 Kommittéernas

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE med årsredovisning

VERKSAMHETSBERÄTTELSE med årsredovisning 08 VERKSAMHETSBERÄTTELSE med årsredovisning SVENSKA SIMFÖRBUNDETS ORGANISATION Årsmöte Valberedning Styrelse Revisorer Ansvarsnämnden Kansli Kommittéer Svenska Simförbundet organiserar simidrotten i Sverige.

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Svenska Judoförbundet Verksamhetsberättelse 2014 2 3 Vi kan nu, efter fyra år med stukturerat visionsarbete, se hur detta burit frukt ute i Judosverige. Innehåll Ordföranden summerar Ordföranden summerar...

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Svenska Frisbeesportförbundet

Verksamhetsberättelse. Svenska Frisbeesportförbundet Verksamhetsberättelse 04 Svenska Frisbeesportförbundet Medlemsföreningar Svenska Frisbeesportförbundet Akka UC Aros Wood Cutters Disc Golf Club Brunna Frisbee Disc Carnegie Ultimate Sport Club Eskilstuna

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2010-2011

Verksamhetsberättelse 2010-2011 Verksamhetsberättelse 2010-2011 Offensiv orientering Vägval till glädje och framgång Inledning I samband med förbundsmötet i mars 2010 reviderades den framtidsplan som antogs 2008, dock utan att ändra

Läs mer

Årsberättelse. 2013 arrangerades inomhus-em i friidrott i Göteborg. Sverige tog 6 medaljer. 1

Årsberättelse. 2013 arrangerades inomhus-em i friidrott i Göteborg. Sverige tog 6 medaljer. 1 Årsberättelse 2013 2013 arrangerades inomhus-em i friidrott i Göteborg. Sverige tog 6 medaljer. 1 Svensk Friidrott Heliosgatan 3 120 30 Stockholm Telefon: 010-476 53 30 Fax: 08-724 68 61 E-post: info@friidrott.se

Läs mer

På framsidan Eliten vi aldrig ser på pallen

På framsidan Eliten vi aldrig ser på pallen Svenska Karateförbundet Verksamhetsberättelse 2013 Karate Bläddra i dem, ladda hem eller beställ våra kataloger gratis på www.sbisport.se/shop SBI Sport AB Staffanstorpsvägen 115. 232 61 ARLÖV Tel: 040

Läs mer

Ordförande har ordet. 2012 ett framgångsrikt år!

Ordförande har ordet. 2012 ett framgångsrikt år! Årsberättelse 2012 Ordförande har ordet 2012 ett framgångsrikt år! Det finns mycket att glädjas över när man ser tillbaka på det gångna året. För det första så kan man konstatera att firman går bra och

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012. Klubben som erbjuder många ungdomar en meningsfull fritid

Verksamhetsberättelse 2012. Klubben som erbjuder många ungdomar en meningsfull fritid Verksamhetsberättelse 2012 Klubben som erbjuder många ungdomar en meningsfull fritid KLUBBSTYRELSEN En idrottsklubb är beroende av människor med olika kompetens som på ideell basis är beredda att ta på

Läs mer

Sedan 2013 driver föreningen driften av anläggningarna på Värmdövallen samt Grantomtahallen på uppdrag av Värmdö kommun.

Sedan 2013 driver föreningen driften av anläggningarna på Värmdövallen samt Grantomtahallen på uppdrag av Värmdö kommun. Verksamhetsplan och Budget 2014 FÖRENINGSGEMENSAMT Inledning Föreningens verksamhetsplan och budget utformas i enlighet med framtagen policy och riktlinjer. Verksamhetsplanerna beskriver vilka mål föreningen

Läs mer

Verksamhetsberättelse IF FRISKIS&SVETTIS VÄSTERÅS 2010

Verksamhetsberättelse IF FRISKIS&SVETTIS VÄSTERÅS 2010 Verksamhetsberättelse IF FRISKIS&SVETTIS VÄSTERÅS 2010 IF Friskis&Svettis Västerås 2010 1 IF Friskis&Svettis Västerås Verksamhetsberättelse 2010 INNEHÅLL Välkommen 3 Ordförande har ordet 4 Händelser under

Läs mer

Västgöten. Årg. 19 Nr 1-2012

Västgöten. Årg. 19 Nr 1-2012 Västgöten Årg. 19 Nr 1-2012 Officiellt organ för handikappidrotten i Västergötland F Kälkhockey i Vänersborg F Per klar för London F Årets ledare positiv och pålitlig F Konsten att gå till historien F

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 4 Verksamhetsberättelse 4 Förord - Kära simmarvänner! År 4 blev ett historiskt år i många avseende i vår förening. 4 blev främst ett år där vi byggt en organisation för framtiden.

Läs mer

Svenska Kanotförbundets verksamhetsberättelse 2008

Svenska Kanotförbundets verksamhetsberättelse 2008 Svenska Kanotförbundets verksamhetsberättelse 2008 STYRELSEN Styrelsen Ordförande: Kent-Åke Lundberg Styrelseledamöter Stefan Gustafsson, vice ordförande Anders Danielsson, tillika generalsekreterare Eva

Läs mer

Mälaröarnas Alpina Skidklubb (MASK) Verksamhetsberättelse 2008/2009

Mälaröarnas Alpina Skidklubb (MASK) Verksamhetsberättelse 2008/2009 Mälaröarnas Alpina Skidklubb (MASK) Verksamhetsberättelse 2008/2009 Allmänt Klubben har under verksamhetsåret haft 10 protokollfördra styrelsemöten. Under verksamhetsåret har klubben bytt administratör.

Läs mer

SVENSKA SIMFÖRBUNDET VERKSAMHETSBERÄTTELSE med årsredovisning

SVENSKA SIMFÖRBUNDET VERKSAMHETSBERÄTTELSE med årsredovisning SVENSKA SIMFÖRBUNDET VERKSAMHETSBERÄTTELSE med årsredovisning 2011 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011 SVENSKA SIMFÖRBUNDET Svenska Simförbundets uppgift, vision och värdegrund Svenska Simförbundet organiserar

Läs mer

Svenska Ishockeyförbundet

Svenska Ishockeyförbundet Svenska Ishockeyförbundet Verksamheten 2013/2014 Innehåll Förbundsordföranden 4 Generalsekreteraren 6 Utvecklings- och landslagsavdelningen 8 Tävlingsavdelningen 10 Marknads- och kommunikationsavd. 14

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE HÖLLVIKENS BOXNINGSKLUBB

VERKSAMHETSBERÄTTELSE HÖLLVIKENS BOXNINGSKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE HÖLLVIKENS BOXNINGSKLUBB 2012 INLEDNING Tiden går fort när man har roligt, säger de som vet. Och jag är benägen att hålla med. Det var med en stor portion ödmjukhet och ärofylld känsla

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2014 Ordförande har ordet Ett år har gått fullt av nya intryck och stolthet. Dels är det mitt första år som ordförande i ÖGF och dels så är det ett år fullt av utveckling. Föreningen

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110 Verksamhetsberättelse 2010 Org 802421-8110 Styrelsens sammansättning Petter Holmberg Ordförande Jörgen Tisell Vice Ordförande Jan Sigurdh Staffan Tell Ulrika Bergström Niklas Thurfjell Malin Thor Madeleine

Läs mer

GympaNYTTigt. Här summerar styrelsen, kommittéerna och kansliet den gångna terminen och blickar framåt mot nästa!

GympaNYTTigt. Här summerar styrelsen, kommittéerna och kansliet den gångna terminen och blickar framåt mot nästa! GympaNYTTigt Maj 2015 GympaNYTTigt är ett nyhetsbrev från Gymnastikförbundet Norr som skickas ut två gånger per år, en gång i december och en gång i maj månad. Här summerar styrelsen, kommittéerna och

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2010

Verksamhetsberättelse 2010 Verksamhetsberättelse 2010 Styrelsen för Karlstads Ridklubb vill härmed lämna verksamhetsberättelse för 2010. Karlstads Ridklubb har en hög ambition att vara centrum för ridsporten i Värmland. Målsättningen

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE & ÅRSREDOVISNING

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE & ÅRSREDOVISNING SANDVIKENS AIK/BK VERKSAMHETS- BERÄTTELSE & ÅRSREDOVISNING SÄSONGEN 2014/15 Glädje - Delaktighet - Kamratskap - Respekt Innehåll Summering Inledning Sportsliga resultat och prestationer Nyckeltal i verksamheten

Läs mer

2 012 Svenska simförbundet verksamhetsberättelse. med årsredovisning

2 012 Svenska simförbundet verksamhetsberättelse. med årsredovisning 2 012 Svenska simförbundet verksamhetsberättelse med årsredovisning Vision Att vara ledande i arbetet med att höja den allmänna simkunnigheten i landet, i en verksamhet som är öppen för alla och som bedrivs

Läs mer