Småland och Öarna Sammanträdesdatum (17)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Småland och Öarna Sammanträdesdatum (17)"

Transkript

1 (17) Tid Torsdag den 6 december Plats Beslutande Ledamöter Övriga deltagande Utses att justera Justering Underskrifter Kinnarps Arena, Jönköping Leif Larsson, ordförande Lena Celion Björn Jansson Bengt Dahlqvist Lars Isaksson ( 27-31) Roland Gustbée Charlotta Svanberg Gudrun Kristianson Maria Hörnsten Lindén Pernilla Friberg Annelie Wirtén Peter Wretlund ( 30-38) Leif Einarsson, Svenska ESF-rådet Henrik Blomberg, Tillväxtverket Sara Nilsson, Regionförbundet södra Småland Annelie Svenningsson Rydell, Regionförbundet Jönköpings län Camilla Håkansson, Regionförbundet i Kalmar län Lisbeth Wennerholm, Campus I12 ( 29) Joakim Falkäng, Campus I12 ( 29) Maria Sjödin, Ljungby kommun ( 31) Lena Lärnå, LoB AB ( 31) Roland Gustbée och Bengt Dahlqvist Paragrafer Sekreterare Ordförande Patric Littorin Leif Larsson Justerande Roland Gustbée Bengt Dahlqvist

2 (17) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Strukturfondspartnerskapet Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslags nedtagande Strukturfondspartnerskapet sekretariat Underskrift...

3 (17) Förteckning över Strukturfondspartnerskapets ärenden 6 december Justering av protokoll Godkännande av föredragningslista Projektbesök Vizualisation Center, Eksjö - ett Mecka för behandlingshem och IT-spåret Partnerskapsöverenskommelsen och framtida programmeringsarbete Projektbesök Kostkompetens i fem kommuner Rapport från ESF-rådet Rapport från Tillväxtverket Programavslut ERUF process och strategi Principer för prioritering Regionalfonden Prioritering Tillgänglighet Prioritering Innovation och förnyelse Strukturfondspartnerskapet 2013

4 (17) 27 Justering av protokoll Strukturfondspartnerskapets beslut Roland Gustbée och Bengt Dahlqvist utses att tillsammans med ordföranden justera protokollet.

5 (17) 28 Godkännande av föredragningslista Strukturfondspartnerskapets beslut Föredragningslista, daterad , godkännes.

6 (17) 29 Projektbesök Vizualisation Center, Eksjö ett Mecka för behandlingshem och IT-spåret Lisbeth Wennerholm och Joakim Falkäng, Campus I 12, redogör för genomförande, resultat och effekter i projekten Vizualisation Center, Eksjö ett Mecka för behandlingshem och ITspåret. Att notera informationen till protokollet.

7 (17) 30 Partnerskapsöverenskommelsen och framtida programmeringsarbete Strukturfondspartnerskapet diskuterar arbetet med partnerskapsöverenskommelsen mellan Sverige och Kommissionen och det framtida regionala programmeringsarbetet inför kommande programperiod Strukturfondspartnerskapets beslutar Att notera diskussionen till protokollet.

8 (17) 31 Projektbesök Kostkompetens i fem kommuner Maria Sjödin, Ljungby kommun, redogör för genomförande, resultat och effekter av kompetensutvecklingsprojektet Kostkompetens i fem kommuner. Deltagande kommuner i projektet är Ljungby, Sävsjö, Karlshamn, Gislaved och Gnosjö. Att notera informationen till protokollet.

9 (17) 32 Rapport från ESF-rådet Svenska ESF-rådets regionchef för, Leif Einarsson redogör för program-genomförandet och lyfter följande punkter: - Återflöde per programområde - Beslutsbehov för att återsöka hela finansplanen - Bemyndigandeläget - Differens mellan satta och uppnådda mål - Uppgraderingsprojekt - Kommunikationsplan 2013 för ESF-rådet Att notera informationen till protokollet.

10 (17) 33 Rapport från Tillväxtverket Tillväxtverkets regionchef för, Henrik Blomberg redogör för programgenomförandet och lyfter följande punkter: - Aktuellt läge Utbetalningar per den Utbetalningar och återflöden i avslutade projekt - Nya företag och nya arbetstillfällen - Inriktning av prioriterade projekt inom respektive insatsområde - Kommunikationsplan 2013 för programkontoret - Avslutningsstrategi för - Hanteringsmässiga principer av projekt på reservlista - Programkontorets uppföljning av återflödet Att notera informationen till protokollet.

11 (17) 34 Programavslut ERUF process och strategi Det regionala strukturfondsprogrammet för är inne i ett slutskede. Intresset för programmet och programmets medel har under de två senaste åren, , varit stort. Strukturfondspartnerskapets och förvaltande myndighets ambition är att programmets medel till fullo skall användas för att finansiera projekt som bidrar till regional tillväxt och utveckling i området. I takt med att allt fler projekt slutredovisas i programmet uppstår även större återflöden från projekt som inte fullt ut har upparbetat beviljat regionalfondsstöd. För att få ett smidigt programgenomförande med så högt utnyttjande av medel som möjligt har Förvaltande myndighet tidigare tagit beslut om att tillåta att program kan överintecknas med 5 % av programbudgeten för att på så sätt möta ett förväntat framtida återflöde av medel. Överinteckningen skall sedan regleras via successiva återflöden, genom oförbrukade medel i projekt, i takt med att projekt avslutas Förvaltande myndighet bedömer att ytterligare överinteckningar av programmets medel, baserat på prognosticerade återflöden, inte är lämpligt på grund av osäkerheten gällande framtida utfall. För att hantera resterande tid av programperioden på ett smidigt sätt och verka för att programmets medel omsätts i projekt för att skapa regional tillväxt inom har tidigare bestämts att en modell med reservlista/prioriteringslista kommer att tillämpas. Om det visar sig att programmet får ett återflöde under 2013 som är betydligt större än reservlistan finns det möjlighet att under våren/sommaren 2013 uppgradera pågående projekt genom ny ansökningsomgång och därigenom göra reservlistan längre. Det kan medföra att den inbördes prioriteringsordningen kan förändras vid ett sådant tillfälle. Reservlistan har en varaktighet på längst 12 månader från SFP-mötet och gäller till och med december Att beslut om prioritering sker genom rangordning på en reservlista för vardera insatsområde. Att ge ordförande i uppdrag att ta fram förslag till prioritering av uppgradering av pågående projekt, under förutsättning att återflödet medger det. Att strukturfondspartnerskapet prioriterar eventuella förslag till uppgradering av projekt vid ett kommande möte innan

12 (17) 35 Principer för prioritering - Regionalfonden Ansökningar om förstudie uppmuntras för att möjliggöra utveckling av innovativt tänkande och förbereda medfinansiering. Förstudier skall vanligen omfatta över kr. Projekt som prioriteras - skall överensstämma med RUP och RTP i berörda län och ha ett regionalt snarare än lokalt perspektiv - skall innefatta samverkan och gynna utvecklingen av flera parter och/eller flera geografiska delar av - skall ge mervärde * i hela alternativt * i flera av regionens län eller del av mer än ett län i regionen alternativt * genom lokal och regional utveckling i sektorsövergripande samspel med omvärlden * som möjliggör prioriteringar enligt nationella strategin och internationellt samarbete och utbyte * Öarnas speciella situation skall beaktas. - skall i ansökan - genom tydliga målsättningar och aktiviteter (i förhållande till projektets omfattning) - visa hur projektet påverkar samhället på kort och lång sikt miljömässigt, ekonomiskt och socialt/kulturellt samt programmets horisontella mål * Jämställdhet mellan män och kvinnor * Integration och mångfald * Bättre miljö * Tillgänglighet Genom att tydligt ange dessa aktiviteter redan i ansökan förbereds den uppföljning som enligt programmet kommer att ske vid granskning av lägesrapporter och slutrapporter. - skall i projektbeskrivningen redovisa hur projektet ger positiv påverkan på den regionala utvecklingen även efter projekttidens slut - bör ha en projekttid om maximalt 36 månader - bör omfatta stöd om minst 1 miljon kronor från europeiska regionala utvecklingsfonden om inte strukturfondspartnerskapet gör en annan bedömning pga. projektets kvaliteter och förväntade resultat Projekt som bedöms som mycket innovativa kan fungera som pilotprojekt även om det har en bristande regional samverkan under förutsättning att projektet: - i projektbeskrivningens aktivitetsplan och budget ange klart hur man avser att sprida projektresultatet till övriga aktörer i - visar en dokumenterad efterfrågan från övriga berörda aktörer inom området att ta del av projektets resultat.

13 (17) För att strukturfondspartnerskapets prioritering av inkomna ansökningar inte skall kunna misstolkas tar strukturfondspartnerskapet enbart ställning till om ett projekt prioriteras eller inte prioriteras alltså kommer det inte att anges olika nivåer på prioritering. Detta innebär att partnerskapet noga kommer att följa tillgängliga medel och se till att prioriterade projekt är möjliga att beviljas inom budgetramen för respektive program. Noteras att det i Tillväxtverkets handledning och föreskrifter framgår att projektägaren på egen risk kan starta projektet när ansökan är inlämnad till Tillväxtverket. Strukturfondspartnerskapet har ingen skyldighet eller anledning att ta hänsyn till om en projektägare inlett arbetet med projektet. Strukturfondsmedlen är inte någon rättighet som gör att en ansökan i enlighet med programmet är garanterad medel. Att använda ovan nämnda principer för prioritering.

14 (17) 36 Prioritering Tillgänglighet Följande projekt är godkända för prioritering och strukturfondspartnerskapet föreslås prioritera projekten till reservlista i följande rangordning: Projekt Sökt belopp Bedömning Bedömning Prio TVV samråd Markaryd station Etapp 1 Projektering MVG H+H+M=5 1 Markaryd station Etapp 2 Byggnation MVG M+H+M=4 2 Ny trailerterminal för intermodala transporter G M+L+L=1 3 Tillväxtverket,, har i skrivelse bedömt projekten lagliga, att de överensstämmer med programmets insatsområden och urvalskriterier samt uppfyller förordningsmässiga krav från såväl gemenskapens som nationella regelverk. Yttrande har inkommit från Regionförbundet i Kalmar län , Regionförbundet södra Småland samt Regionförbundet Jönköpings län Region Gotland har avstått från att lämna yttrande. Projektet Markaryd station Etapp 1 Projektering prioriteras som nummer ett. Motivering Projektet - stämmer väl med målsättningar i regionalt utvecklingsprogram för Kronobergs län kring infrastruktur. - ligger i linje med Trafikförsörjningsprogram för Kronobergs län. - har ett regionalt mervärde i Kronoberg och omkringliggande län. - ligger väl i linje med programmets syfte och delmål. Projektet Markaryd station Etapp 2 Byggnation prioriteras som nummer två. Motivering Projektet - stämmer väl med målsättningar i regionalt utvecklingsprogram för Kronobergs län kring infrastruktur. - ligger i linje med Trafikförsörjningsprogram för Kronobergs län. - har ett regionalt mervärde i Kronoberg och omkringliggande län. - ligger väl i linje med programmets syfte och delmål. Projektet Ny trailerterminal för intermodala transporter priorieras som nummer tre. Motivering Projektet - ligger i linje med åtgärdens delmål gällande utveckling av intermodala lösningar för person- och godstrafik. - har ett regionalt mervärde för Jönköpings län. - stämmer väl överens med regionalt utvecklingsprogram för Jönköpings län.

15 (17) 37 Prioritering Innovation och förnyelse Följande projekt är godkända för prioritering och strukturfondspartnerskapet föreslås prioritera projekten till reservlista i följande rangordning: Projekt Sökt Bedömning Bedömning Prio belopp TVV samråd Reducering av koldioxidutsläpp med MVG H+H+H=6 1 hjälp av alger Mötesplats sydost livsmedel och VG M+M+M=3 2 teknik Energidriven affärsutveckling G H+M+L=3 3 Tranås/Norra Småland HPC Arenastaden G L+M+L=1 4 Företagsstöd beviljade G L+L+M=1 5 Tillväxtverket,, har i skrivelse bedömt projekten lagliga, att de överensstämmer med programmets insatsområden och urvalskriterier samt uppfyller förordningsmässiga krav från såväl gemenskapens som nationella regelverk. Yttrande har inkommit från Regionförbundet i Kalmar län , Regionförbundet södra Småland samt Regionförbundet Jönköpings län Region Gotland har avstått från att lämna yttrande. Projektet Reducering av koldioxidutsläpp med hjälp av alger prioriteras som nummer ett. Motivering Projektet - stämmer väl med åtgärdens syfte att stärka samverkansinsatser mellan företag och akademi för att gemensamt nå minskad klimat- och miljöpåverkan. - ligger helt i linje med regionalt utvecklingsprogram för Kalmar län. - bedöms vara angeläget och har en hög innovationsnivå. Projektet Mötesplats sydost livsmedel och teknik prioriteras som nummer två. Motivering Projektet - stämmer väl med regionalt utvecklingsprogram för Kalmar län. - ger ett regionalt mervärde för Kalmar och omkringliggande län. - stämmer väl med intentionerna i åtgärden Innovation och förnyelse. - bedöms innovativt med potential att vara strukturpåverkande.

16 (17) Projektet Energidriven affärsutveckling Tranås/Norra Småland prioriteras som nummer tre. Motivering Projektet - har ett regionalt mervärde i Jönköpings län. - stämmer väl med regionalt utvecklingsprogram för Jönköpings län. - samlar en Triple Helix-samverkan. - ligger i linje med programmets ansatser gällande energieffektiviseringar. Projektet HPC Arenastaden prioriteras som nummer fyra. Motivering Projektet - stämmer väl med regionalt utvecklingsprogram för Kronobergs län. - ligger i linje med delmålen för åtgärden gällande affärsförnyelse och utvecklat nätverkssamarbete. - har ett regionalt mervärde i Kronobergs län. Projektet Företagsstöd beviljade prioriteras som nummer fem. Motivering Projektet - stämmer väl med regionalt utvecklingsprogram för Kalmar län. - har ett regionalt mervärde för Kalmar län. - syftar till att stimulera småföretag till tillväxt, marknadsexpansion, företagsutveckling och utveckling av nya produkter.

17 (17) 38 Strukturfondspartnerskapet 2013 Strukturfondspartnerskapet diskuterar 2013 års sammanträdestillfällen. Syftet med sammanträdena är att eventuellt prioritera uppgraderingar av projekt samt att följa programskrivningsprocessen inför programperioden Föreslås att Strukturfondspartnerskapet fastställer och som sammanträdesdatum för Strukturfondspartnerskapet inbjuds att delta i kommande seminariedag i mars 2013 för EU-kompetens Småland Blekinge. Att fastställa och som sammanträdesdatum 2013.

Småland och Öarna Sammanträdesdatum 2014-12-05 1 (8)

Småland och Öarna Sammanträdesdatum 2014-12-05 1 (8) 2014-12-05 1 (8) Tid Fredag den 5 december 10.00 14.30 Plats Elite Stora Hotellet, Jönköping Beslutande Ledamöter Övriga deltagande Utses att justera Leif Larsson, ordförande Lena Celion Björn Jansson

Läs mer

Småland och Öarna Sammanträdesdatum 2013-06-03 1 (11)

Småland och Öarna Sammanträdesdatum 2013-06-03 1 (11) 2013-06-03 1 (11) Tid Måndag den 3 juni 10.00 15.00 Plats Beslutande Ledamöter Övriga deltagande Regionförbundet södra Småland, P G Vejdes väg, Växjö Leif Larsson, ordförande Lena Celion Björn Jansson

Läs mer

Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna

Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna Beslutsdatum 2008-02-05 1 (5) Tid Tisdagen den 5 februari 2008 kl. 15.30. Beslutande Ledamöter Marie-Louise Hilmersson, ordförande Leif Larsson Kira Berg Eva Nypelius Björn Jansson Lars Isaksson Esse Petersson

Läs mer

Småland och Öarna Sammanträdesdatum (45)

Småland och Öarna Sammanträdesdatum (45) 2013-12-04 1 (45) Tid Onsdag den 4 december 10.00 14.20 Plats Beslutande Ledamöter Övriga deltagande Regionförbundet i Kalmar län, Nygatan 34, Kalmar Leif Larsson, ordförande Lena Celion Björn Jansson

Läs mer

Sida 2009-03-23 1 (18)

Sida 2009-03-23 1 (18) 2009-03-23 1 (18) Tid Måndagen den 23 mars kl 9.00 11.00 Beslutande Ledamöter Övriga deltagande Utses att justera Justering Underskrifter Marie-Louise Hilmersson, ordförande (ej 12) Leif Larsson (ordförande

Läs mer

Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna

Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna Småland och Öarna Sammanträdesdatum Sida 2007-12-03 1 (26) Tid Måndagen den 3 december kl. 10.00 15.00 Plats Beslutande Ledamöter Övriga deltagande Regionförbundet i Kalmar län, Kalmar Marie-Louise Hilmersson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

Onsdagen den 15 april

Onsdagen den 15 april 2009-04-14-15 1 (58) Tid Tisdagen den 14 april 19.00 20.30 Onsdagen den 15 april 9.00 16.00 Plats Beslutande Ledamöter Övriga deltagande Alvesta Marie-Louise Hilmersson, ordförande Leif Larsson (ej 22,

Läs mer

Presidium Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö

Presidium Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö PROTOKOLL UTDRAG Presidium Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö Tid: 2016-11-03 kl.08.30-12.05 Plats: Regionens hus, sal B 9 Förlängning Kraftsamling Biogas II Diarienummer: RJL 2015/295 Beslut Presidiet

Läs mer

Regionalfonden Småland och Öarna Aktuellt genomförandeläge för ERUF SMÖ, , Borgholm (SFP) Henrik Blomberg

Regionalfonden Småland och Öarna Aktuellt genomförandeläge för ERUF SMÖ, , Borgholm (SFP) Henrik Blomberg Regionalfonden Småland och Öarna 2014-2020 Aktuellt genomförandeläge för ERUF SMÖ, 2018-12-06 07, Borgholm (SFP) Henrik Blomberg Läget i regionalfonden 31 augusti 2018 Nationell nivå 84 % beviljat 32 %

Läs mer

Regionalfonden Småland och Öarna Aktuellt programgenomförande Visby. Henrik Blomberg

Regionalfonden Småland och Öarna Aktuellt programgenomförande Visby. Henrik Blomberg Regionalfonden Småland och Öarna 2014-2020 Aktuellt programgenomförande 2017-06-20--21 Visby Henrik Blomberg Resultat Utlysning 2017:1 Utlysningsperiod 12 december 2017 13 mars 2017 Samtliga insatsområden

Läs mer

Regionalfonden Småland och Öarna Aktuellt programgenomförande Oskarshamn. Henrik Blomberg

Regionalfonden Småland och Öarna Aktuellt programgenomförande Oskarshamn. Henrik Blomberg Regionalfonden Småland och Öarna 2014-2020 Aktuellt programgenomförande 2017-03-23 Oskarshamn Henrik Blomberg Resultat Utlysning 2017:1 Utlysningsperiod 12 december 2017 13 mars 2017 Samtliga insatsområden

Läs mer

Regionalfonden Småland och Öarna SFP Visby Henrik Blomberg

Regionalfonden Småland och Öarna SFP Visby Henrik Blomberg Regionalfonden Småland och Öarna 2014-2020 SFP Visby. 2018-06-13 Henrik Blomberg Resultat Utlysning 2018:1 Utlysningsperiod 30 oktober 2017 19 mars 2018 Samtliga insatsområden var öppna och sökbara, med

Läs mer

Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna Första arbetsmöte 23 oktober 2015, Kalmar

Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna Första arbetsmöte 23 oktober 2015, Kalmar Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna 2014-2020 Första arbetsmöte 23 oktober 2015, Kalmar Dagordning 10:15 Ordförande hälsar välkommen. Presentationsrunda. Rapportering ÖK-möte 10:30 Översyn av

Läs mer

2007-01-18. Promemoria. Näringsdepartementet. Faktablad Regionala strukturfondsprogram för regional konkurrenskraft och sysselsättning 2007-2013

2007-01-18. Promemoria. Näringsdepartementet. Faktablad Regionala strukturfondsprogram för regional konkurrenskraft och sysselsättning 2007-2013 Promemoria 2007-01-18 Näringsdepartementet Enheten för regional utveckling och turism Faktablad Regionala strukturfondsprogram för regional konkurrenskraft och sysselsättning 2007-2013 Bakgrund Den europeiska

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Förbundsstyrelsen Sammanträdesdatum (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Förbundsstyrelsen Sammanträdesdatum (6) 2011-06-20 1 (6) Tid Måndagen den 20 juni kl.16.00 16.30 Plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sunnerbo, Regionförbundet södra Småland, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée, (m) ordförande

Läs mer

Regionalfonden Småland och Öarna Aktuellt genomförandeläge för ERUF SMÖ, Möte med SFP

Regionalfonden Småland och Öarna Aktuellt genomförandeläge för ERUF SMÖ, Möte med SFP Regionalfonden Småland och Öarna 2014-2020 Aktuellt genomförandeläge för ERUF SMÖ, 2018-10-08. Möte med SFP 20181008 Henrik Blomberg Aktuellt genomförandeläge, SMÖ Totalt beslutat: 344,76 Mkr Finansieringsfördelning:

Läs mer

Sida 2008-12-12 1 (87)

Sida 2008-12-12 1 (87) 2008-12-12 1 (87) Tid Fredagen den 12 december kl 10.00 15.30 Plats Beslutande Ledamöter Övriga deltagande Jönköping Leif Larsson, ordförande (ej 198, 219, 246) Anders Granat, ordförande 198, 219, 246

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen Sammanträdesdatum (7) 2007-12-12 1 (7) Tid Plats ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Onsdagen den 12 december kl.09.00 14.50 med ajournering kl. 12.00 13.00 Karl Birger Blomdahlsalen, konserthuset i Växjö Marie-Louise Hilmersson,

Läs mer

Funkibator, Infanterigatan 10, Växjö

Funkibator, Infanterigatan 10, Växjö FoU-beredningen Tid 2017-06-15 13:00-16:00 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Funkibator, Infanterigatan 10, Växjö Lennart Värmby (V) (ordförande) Charlotta Svanberg (S) (vice ordförande)

Läs mer

Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Folkhälsoberedningen Tid 2017-09-07 11:15-12:10 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Michael Öberg (MP), ordförande Henrietta Serrate (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Regionalfonden Västsverige Möte med strukturfondspartnerskapet 3 juni 2016

Regionalfonden Västsverige Möte med strukturfondspartnerskapet 3 juni 2016 Regionalfonden Västsverige 2014-2020 Möte med strukturfondspartnerskapet 3 juni 2016 Läget i samtliga program Total beslutsram Av total ram Beslutat 2015 Beviljat/ (ansökningar) Skåne och Blekinge Småland

Läs mer

Arbetsordning för Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna

Arbetsordning för Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna 2014-2020 Arbetsordning för Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna 2014-2020 Antagen 2015 12 07 Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna 2014-2020

Läs mer

UMEÅREGIONEN PROTOKOLL 1 (32)

UMEÅREGIONEN PROTOKOLL 1 (32) UMEÅREGIONEN PROTOKOLL 1 (32) Plats och tid Överförmyndarenheten, Götgatan 3, 2018-04-18, kl 13.00-14.25 Beslutande Ersättare Åke Lindgren, ordförande Elmer Eriksson, vice ordförande Marie-Louise Nilsson

Läs mer

Presidium - Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet

Presidium - Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet PROTOKOLL UTDRAG Presidium - Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet Tid: 2016-08-31 kl. 09:00-11:50 Plats: Regionens hus, sal B 9 Social innovation för regional utveckling (SIRU) Diarienummer:

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Utskottet Lärande och stöd 2009-10-14 177 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08.00-17.20 Beslutande Aina Wåhlund, (S), ordförande Carina Bönström (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP)

Läs mer

Portföljanalys 2017:1 Småland och Öarna

Portföljanalys 2017:1 Småland och Öarna Portföljanalys 2017:1 Småland och Öarna 2017-10-19 Utlysningsomgången Utlysningsomgång 2017:1, var öppen 12 december 2016 13 mars 2017 och prioritering skedde den 21 juni samma år Utlysning 2017:1 resulterade

Läs mer

Konferensrum Apollon, CLV

Konferensrum Apollon, CLV FoU-beredningen Tid 2015-06-10 13:00-16:00 Plats Konferensrum Apollon, CLV e Lennart Värmby (V) (ordförande) Anna Fransson (S) (vice ordförande) Elizabeth Peltola (C) (2:e vice ordförande) Chreyl Jones

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-13:00

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-13:00 Trafiknämnden Datum: 2018-09-06 Tid: 09:00-13:00 Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice ordförande) 59-68 Sven Sunesson

Läs mer

Presidium Nämnd för Arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet

Presidium Nämnd för Arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet PROTOKOLL UTDRAG Presidium Nämnd för Arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet Tid: 2016-11-30 kl. 08.30-11.30 Plats: Regionens hus, Sal B 13 Innovation Runway, IRW (2017-2018) Diarienummer: RJL 2015/305

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. En smak av EU Lena Johansson-Skeri Anneli Norman

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. En smak av EU Lena Johansson-Skeri Anneli Norman En smak av EU 2015 Lena Johansson-Skeri Anneli Norman 1 Dagens program Vad gör vi på Tillväxtverket? Vad är ett EU-projekt? Vad är ett regionalfondsprojekt? Hur ansöker man om stöd från regionalfonden?

Läs mer

Tillväxt på nya marknader

Tillväxt på nya marknader Tjänsteskrivelse 2015-10-09 RJL 2015/1759 Regionledningskontoret Regional Utveckling Mikael Gustafsson Nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet Tillväxt på nya marknader Förslag till beslut

Läs mer

Finnvedens Samordningsförbund Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Finnvedens Samordningsförbund Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 1 Organ Finnvedens Samordningsförbund, Styrelsen Plats och tid Vrigstad Wärdshus, Vrigstad kl 10.20 11.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Björn Jonasson, Gnosjö kommun, ordförande Britt

Läs mer

FoU-beredningen. Plats: Möckeln, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 13:00-15:35

FoU-beredningen. Plats: Möckeln, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 13:00-15:35 FoU-beredningen Datum: 2018-06-14 Tid: 13:00-15:35 Plats: Möckeln, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Carin Högstedt (V) (ordförande) Elizabet Peltola (C) (2:e vice ordförande) 23-31 Peter Freij

Läs mer

Roland Gustbée (M) ordförande Carina Bengtsson (C), vice ordförande Monica Haider (S), vice ordförande Robert Olesen (S)

Roland Gustbée (M) ordförande Carina Bengtsson (C), vice ordförande Monica Haider (S), vice ordförande Robert Olesen (S) 2013-05-08 1 (7) Tid Onsdagen 8 maj 2013, kl 8.30 9.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Regionförbundet, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (M) ordförande Carina Bengtsson (C), vice ordförande Monica

Läs mer

Presidium - Nämnd för Arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet

Presidium - Nämnd för Arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet PROTOKOLL UTDRAG Presidium - Nämnd för Arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet Tid: 2016-05-17 09:00-10:50 Plats: Regionens hus, sal A 13 Smålands kulturfestival Diarienummer: RJL 2016/988 Vid protokollet

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-12:00

Trafiknämnden. Plats: Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-12:00 Trafiknämnden Datum: 2018-04-20 Tid: 09:00-12:00 Plats: Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice ordförande) Sven Sunesson (C) (2:e

Läs mer

Presidium Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö

Presidium Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö PROTOKOLL UTDRAG Presidium Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö Tid: 216-12-1 kl. 8.3-11.25 Plats: Regionens hus sal B 11 Stöd till anläggning av kanalisation för bredband Diarienummer: RJL 216/3511

Läs mer

Regional tillväxt skapar vi tillsammans! Ulrika Geeraedts Regional Utvecklingsdirektör

Regional tillväxt skapar vi tillsammans! Ulrika Geeraedts Regional Utvecklingsdirektör Regional tillväxt skapar vi tillsammans! Ulrika Geeraedts Regional Utvecklingsdirektör Ett samlat utvecklingsansvar I Region Jönköpings län finns flera aktörer som jobbar med utveckling i olika former,

Läs mer

23.4.2015 ÅLR 2015/896. Enligt sändlista Bilaga 1

23.4.2015 ÅLR 2015/896. Enligt sändlista Bilaga 1 Dokumentnamn Nr Sidnr BESLUT 27 N10 1 (5) Europeiska Gemenskapen Datum Dnr 23.4.2015 ÅLR 2015/896 Enligt sändlista Bilaga 1 Hänvisning Initiativ Kontaktperson Christel Lindholm Ärende TILLSÄTTANDE AV ÖVERVAKNINGSKOM-

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (7)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (7) Nr 5 2009-10-22 1(7) Plats och tid Holmängen Arbetslivsinriktad Rehabilitering, Vänersborg, torsdagen den 22 oktober 2009, klockan 12.00 16.30 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (5) Beslutsdatum 2008-02-26 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Småland och Öarna Namn på utlysning: Genomförande

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Tid 2015-05-07 10:00 13:55 Plats Centrum för informationslogistik, Stationsvägen 2, Ljungby ande ledamöter Olof Björkmarker (S), ordförande Joakim Pohlman (S), vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen Sammanträdesdatum (7) 2008-12-05 1 (7) Tid Fredagen den 5 december 2008 kl.08.15 08.45 Plats Beslutande Ledamöter Utvandrarnas Hus, Vilhelm Mobergs gata 4, Växjö Marie-Louise Hilmersson, (c) ordförande Ann-Charlotte Wiesel

Läs mer

FoU-beredningen. Plats: Epsilon, Region Kronoberg, S Järnvägsgatan 1 (H-huset), Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-11:45

FoU-beredningen. Plats: Epsilon, Region Kronoberg, S Järnvägsgatan 1 (H-huset), Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-11:45 FoU-beredningen Datum: 2018-04-13 Tid: 09:00-11:45 Plats: Epsilon, Region Kronoberg, S Järnvägsgatan 1 (H-huset), Växjö Ledamöter Carin Högstedt (V) (ordförande) Charlotta Svanberg (S) (vice ordförande)

Läs mer

Presidium Nämnd för Arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet

Presidium Nämnd för Arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet PROTOKOLL UTDRAG Presidium Nämnd för Arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet Tid: 2016-11-30 kl. 08.30-11.30 Plats: Regionens hus, Sal B 12 Ett regionalt näringslivsinriktat forskningsprogram - för

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-06-30 Sid 1(7) Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

Samverkansnämnd för Blekinge och Kronoberg

Samverkansnämnd för Blekinge och Kronoberg Samverkansnämnd för Blekinge och Kronoberg Tid 2015-10-01 14:00-15:00 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Justreringens plats och tid Tingsryd Resort Anna Fransson (S) (ordförande)

Läs mer

Presidium Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö

Presidium Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö PROTOKOLL UTDRAG Presidium Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö Tid: 2016-02-09 15:00 Plats: Bella Rosa, Rosenlunds vårdscentrum 5 Projektbeslut Bridging the gap Diarienummer RJL 2015/2559 Vid protokollet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses extra arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses extra arbetsutskott Regionförbundets styrelses extra arbetsutskott 2007-09-11 1 (10) Plats och tid Tisdag 11 september 2007 kl. 14.00 17.00 Plats ande Ledamöter Insikten, Regionförbundet, P G Vejdes väg 15, Växjö Marie-Louise

Läs mer

Regionstyrelsens personalutskott

Regionstyrelsens personalutskott Regionstyrelsens personalutskott Datum: 2018-12-04 Tid: 09:00-10:10 Plats: Vidöstern, Regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Robert Olesen (S) (ordförande) Anna Fransson (S) (vice ordförande) Michael

Läs mer

Presidium Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet

Presidium Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet PROTOKOLL UTDRAG Presidium Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet Tid: 2016-04-12 09:00-11:10 Plats: Malin Wengholms tjänsterum 15 Ett regionalt näringslivsinriktat forskningsprogram för

Läs mer

Folkhälsoberedningen. Protokoll Datum: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Folkhälsoberedningen. Protokoll Datum: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Folkhälsoberedningen Tid 2016-12-15 09:00-15:00 Plats ande ledamöter Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Michael Öberg (MP) (ordförande) Henrietta Serrate (S) (vice ordförande) 50 Pernilla Tornéus

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-08-26 Sid 66 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Björn Jonasson (KD) ordförande Birgitta Olsson-Johansson (S), 2:e vice

Läs mer

PROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Regionens samverkansråd

PROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Regionens samverkansråd Plats och tid Styrelserummet, Regionens hus kl. 13:00-16:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Robert Uitto (S) (Ordförande) Eva Hellstrand (C) Ann-Marie Johansson

Läs mer

Folkhälsoberedningen. Plats: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-12:00

Folkhälsoberedningen. Plats: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-12:00 Folkhälsoberedningen Datum: 2018-12-06 Tid: 09:00-12:00 Plats: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Michael Öberg (MP) (ordförande) Henrietta Serrate (S) (vice ordförande) Pernilla Tornéus

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo måndagen den 26 maj 2014 kl 14.00 16.15 ande Lars Altgård, ordf (s) Gull-Britt Sandefors, v ordf (c) Charlotta Book (s) Jim Lindberg (s) Annette Åstrand

Läs mer

Problemanalys (vilken utmaning ska projektet lösa eller vilka nya möjligheter/metoder

Problemanalys (vilken utmaning ska projektet lösa eller vilka nya möjligheter/metoder Informerande dokument Information Sida 1 (6) Ansökan om regionala projektstöd Projektstöd är ett viktigt verktyg i det regionala utvecklingsarbetet. Region Norrbotten beviljar stöd till projekt som på

Läs mer

Guide till EU-stöd i Skåne

Guide till EU-stöd i Skåne Guide till EU-stöd i Skåne Öka din konkurrenskraft EU och offentliga organisationer satsar cirka 3 miljarder kronor i Skåne-Blekinge 2007-2013 för att motverka social utslagning, få fler människor i arbete

Läs mer

Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna Förstudier 5 december 2017, Hooks Herrgård

Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna Förstudier 5 december 2017, Hooks Herrgård Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna 2014-2020 Förstudier 5 december 2017, Hooks Herrgård Läge Antal förstudier: 20 Beslutat i kronor: 6 508 746 Budget i genomsnitt: 325 437 Genomförandeperiod

Läs mer

Presidium - Nämnd för arbetsmarknad näringsliv och attraktivitet

Presidium - Nämnd för arbetsmarknad näringsliv och attraktivitet PROTOKOLL UTDRAG Presidium - Nämnd för arbetsmarknad näringsliv och attraktivitet Tid: 2016-06-16, kl 09:00-10:30 Plats: Regionens hus, sal A 10 Utveckla hållbara natur- och kulturupplevelser för export

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-07-02 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 2 juli 2013. Madeleine

Läs mer

Kommundelsråd Tenhult 2012-01-26 1

Kommundelsråd Tenhult 2012-01-26 1 Kommundelsråd Tenhult 2012-01-26 1 Sammanträdesdatum Västerhäll i Tenhult, klockan 18.30-21.00 Beslutande Anders Eriksson (M) Bengt Fischer (C) Danuta Bäckman (KD) Hans-Erik Andersson (S) Tomny Lindqvist

Läs mer

FoU-beredningen. Protokoll Datum:

FoU-beredningen. Protokoll Datum: FoU-beredningen Tid 2016-12-01 13:00-16:30 Plats Konferensrum Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Lennart Värmby (V) (ordförande) Charlotta Svanberg

Läs mer

Lennart Värmby (V) (ordförande) Peter Freij (S) Christer Ivarsson (MP) Anna Zelvin (KD) Mikael Johansson (M)

Lennart Värmby (V) (ordförande) Peter Freij (S) Christer Ivarsson (MP) Anna Zelvin (KD) Mikael Johansson (M) FoU-beredningen Tid 2017-02-09 13:00-15:00 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Lennart Värmby (V) (ordförande) Peter Freij (S) Christer

Läs mer

Sessionssalen, regionens kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö

Sessionssalen, regionens kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö FoU-beredningen Tid 2015-04-16 13:00 15:30 Plats Sessionssalen, regionens kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö ande ledamöter Lennart Värmby (V), ordförande Peter Freij (S) Cheryl Jones Fur (MP) Roland Gustbée

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, 2012-08-30, kl 13:15-15:25 ande: Jan-Olof Sewring (M) ordförande Mikael von Krassow (S) Gun-Inger Sjögren (S) Christina Hanstål (M) tj ersättare för Anders

Läs mer

Arbetsordning för strukturfondspartnerskapet i Västsverige

Arbetsordning för strukturfondspartnerskapet i Västsverige 1(6) Arbetsordning för strukturfondspartnerskapet i Inledning Denna arbetsordning reglerar strukturfondspartnerskapets organisation och verksamhet. Strukturfondspartnerskapet fastställer sin egen arbetsordning.

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef Julia Sjöberg, överförmyndarhandläggare 1-2. Kommunkontoret 2016-01-27

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef Julia Sjöberg, överförmyndarhandläggare 1-2. Kommunkontoret 2016-01-27 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.00 16.00 Beslutande Kitty Strandberg (S), Ljusnarsberg, ordförande Siv Sander (S), Hällefors Maria Lagerman (S), Lindesbergs

Läs mer

Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna Förstudier 19 oktober 2017, Kosta

Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna Förstudier 19 oktober 2017, Kosta Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna 2014-2020 Förstudier 19 oktober 2017, Kosta Läge Antal förstudier: 19 Beslutat i kronor: 6 198 996 Budget i genomsnitt: 326 263 Genomförandeperiod i genomsnitt:

Läs mer

Ansökningsomgång. Medel till utveckling av sociala innovationer eller affärsutveckling i arbetsintegrerande sociala företag

Ansökningsomgång. Medel till utveckling av sociala innovationer eller affärsutveckling i arbetsintegrerande sociala företag sista ansökningsdag 31 oktober 2012 Ansökningsomgång Medel till utveckling av sociala innovationer eller affärsutveckling i arbetsintegrerande sociala företag Bakgrund Tillväxtverket arbetar på många olika

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (12) 2011-10-05 1 (12) Tid Plats ande Ledamöter Onsdagen den 5 oktober 2011, kl12:00-13.00 Möbelriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Monica

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård, ordförande (S) Jonas Ås, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e vice ordförande

Läs mer

Termer kring lokalt ledd utveckling och Leader

Termer kring lokalt ledd utveckling och Leader 2016-05-17 Termer kring och Leader I tabellen hittar du termer som ska användas kring lokal ledd utveckling och Leader i extern kommunikation. Termerna är sorterade i alfabetisk ordning. Använd listan

Läs mer

Forum förnyelse. Tjänsteskrivelse RJL 2015/1784

Forum förnyelse. Tjänsteskrivelse RJL 2015/1784 Tjänsteskrivelse 2015-10-05 RJL 2015/1784 Regionledningskontoret Regional utveckling Karolina Borg Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet Forum förnyelse Förslag till beslut Bevilja Internationella

Läs mer

Presidium Nämnd för Arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet

Presidium Nämnd för Arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet PROTOKOLL UTDRAG Presidium Nämnd för Arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet Tid: 2016-11-30 kl. 08.30-11.30 Plats: Regionens hus, Sal B 14 Smart Housing Småland 2 Diarienummer: RJL 2015/159 Beslut

Läs mer

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Trafiknämnden Tid 2015-11-06 09:00-14:00 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Peter Freij (S) (ordförande) Helena

Läs mer

Organisationsutskottet

Organisationsutskottet Organisationsutskottet Datum: 2018-02-20 Tid: 13:00-14:15 Plats: Bolmen, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter RosMarie Jönsson Neckö (S) (ordförande) Anna Fransson (S) Suzanne Frank (M) Sven Sunesson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Finnvedens Samordningsförbund, Styrelsen Plats och tid Stugbyn, Isaberg, Hestra, kl 11.00 12.00 Beslutande Övriga deltagare Björn Jonasson, Gnosjö kommun, ordförande Ylva Samuelsson, Gislaveds kommun,

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Plats och tid Tibro kommun Bonaren, torsdagen den 4 maj 2017 kl 14:00-15:30 ande Rolf Eriksson (S), Ordförande Peter Lindroth (S) Alda Danial (L) Kjell Sjölund (C) Pierre Rydén (S) Ej tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (8)

Kultur- och fritidsnämnden (8) Kultur- och fritidsnämnden 2014-12-17 1(8) och tid Beslutande Sammanträdesrummet Femlingen, Kommunhuset Älmhult. Onsdagen den 17 december 2014 kl 14.30-16.45 Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Folkhälsoberedningen Tid 2017-06-08 09:00-12:00 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Michael Öberg (MP) (ordförande) Henrietta Serrate (S)

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-01-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-01-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, kl. 14.00-15.40 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (m), ordförande Ing-Marie Arwidsson (kd), 1:e vice ordf. Anders Johansson (kd) Sven Krafft (s) Veronica

Läs mer

Plattform för samarbete - en beskrivning av processarbetet kopplat till strukturfonderna

Plattform för samarbete - en beskrivning av processarbetet kopplat till strukturfonderna Plattform för samarbete - en beskrivning av processarbetet kopplat till strukturfonderna Inledning Det regionala utvecklings- och tillväxtarbetet bygger på att resurser satsas på insatser som ska ge bestående

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (6) Beslutsdatum 2008-04-30 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Småland och Öarna Namn på utlysning: Genomförande

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott Tid 2017-05-23 08:45-08:50 Plats Beslutande ledamöter Övriga närvarande Bolmen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Anna Fransson (S), ordförande Robert Olesen (S), 1:e vice

Läs mer

Samverkansnämnd för Blekinge och Kronoberg

Samverkansnämnd för Blekinge och Kronoberg Samverkansnämnd för Blekinge och Kronoberg Tid 2015-06-02 14:00-15:00 Plats Tingsryd Resort ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Anna Fransson (S) (ordförande)

Läs mer

Vindeln Utveckling, utskott för näringslivsfrågor (7)

Vindeln Utveckling, utskott för näringslivsfrågor (7) utskott för näringslivsfrågor 2010-03-30 1(7) Plats och tid Tisdagen den 30 mars 2010, Lilla Sammanträdesrummet, Kommunkontoret i Vindeln, kl 13.00-14.10, 15.10-15.45 Beslutande Övriga deltagande Tomas

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Eskilstuna Strängnäs 1(13) Plats och tid Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5 Klockan 13:00 16:30 Sekretessärenden behandlades mellan 15:10 16:00. Av sekretesskäl protokollförs dessa ärenden

Läs mer

Regionalfonden Västsverige

Regionalfonden Västsverige Regionalfonden Västsverige 2014-2020 Kort om Tillväxtverket Nationell myndighet med regional närvaro Ca 400 medarbetare 10 orter Europeiska Struktur- och Investeringsfonder i Sverige Socialfonden 22% Regionalfonden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 90 Godkännande av ärendelista... 125 91 Resultat från undersökning om vad äldre tycker om äldreomsorgen 2017. 126 92 Motion Garanterad plats på äldreboende... 127 93 Motion Avskaffa avgiften för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-05-10 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-05-10 1 (7) Kommunledningsutskottet 2012-05-10 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 11.40 Beslutande Kent Ingvarsson (M) Hans Sabelström (C) Malin Hedberg (S) Anette Håkansson (FP) Sven-Åke

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Plats och tid Örestensrummet kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-15.20 Del av ordinarie sammanträde vid samma tid Beslutande S Lisa Dahlberg C Leif Sternfeldt (C) tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionstyrelsens Trafiknämnd Sammanträdesdatum (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionstyrelsens Trafiknämnd Sammanträdesdatum (13) 2012-10-24 1 (13) Plats och tid Onsdagen den 24 oktober 2012 kl. 08.30-11.30 Insikten, Videum Science Park, Växjö ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sven Sunesson (C) Eva Johnsson (KD) Monica Widnemark

Läs mer

Programperioden

Programperioden Nästa Nya Kommande Programperioden 2014-2020 1 Regelverk 2007-2013 Allmän förordning, 1083/2006 Regionalfondsförordning, 1080/2006 Tillämpningsförordning, 1828/2006 Svensk förordning, 2007:14 Föreskrifter

Läs mer

Mall för genomgång av att utvecklingsstrategin är komplett

Mall för genomgång av att utvecklingsstrategin är komplett Mall för genomgång av att utvecklingsstrategin är komplett Åtgärd: Avsnitt i mall för strategin: Villkor (tillräcklig nivå): Sammanfattning 1 JA/NEJ Bedömningsgrund A 1 Det finns en sammanfattning av utvecklingsstrategin

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Apollon, Hus D, Plan 2, Centrallasarettet, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-11:30

Trafiknämnden. Plats: Apollon, Hus D, Plan 2, Centrallasarettet, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-11:30 Trafiknämnden Datum: 2018-03-16 Tid: 09:00-11:30 Plats: Apollon, Hus D, Plan 2, Centrallasarettet, Växjö Ledamöter Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice ordförande) Sven Sunesson (C)

Läs mer

Hur blir vi startklara leaderområden?

Hur blir vi startklara leaderområden? Hur blir vi startklara leaderområden? Utbildning starta leaderområde 12 och 13 maj 2015 Carin.alfredsson@jordbruksverket.se Lokalt ledd utveckling optimalt genomförande Möta potential och utmaningar som

Läs mer

Robert Uitto (S) (Ordförande) Susanné Wallner (M) (Vice ordförande) Thomas Hägg (S) Maria Nerpin (S) Sekreterare...

Robert Uitto (S) (Ordförande) Susanné Wallner (M) (Vice ordförande) Thomas Hägg (S) Maria Nerpin (S) Sekreterare... Plats och tid Lilla konferensrummet, Hus 3 plan 3 kl. 09:00-11:45 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Robert Uitto (S) (Ordförande) Susanné Wallner (M) (Vice ordförande) Thomas Hägg (S)

Läs mer