Svar på motion om snöröjning av trottoarer

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Svar på motion om snöröjning av trottoarer"

Transkript

1 STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 16 (41) Kommunfullmäktige Kf Ks 8 Au 11 Dnr KS/ Svar på motion om snöröjning av trottoarer s beslut: beslutar att bifalla arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets förslag till s beslut: föreslår Kommunfullmäktige besluta att behålla nuvarande ansvarsfördelning av vinterväghållningen i centrum, samt att motionen därmed ska anses besvarad. s beslut att föreslå Kommunfullmäktige att behålla nuvarande ansvarsfördelning av vinterväghållningen i centrum. Motionen Bengt Bivrin (mp) föreslår i motionen att uppdrag ges till att utreda hur och till vilken kostnad som kommunen redan till kommande vinter kan återta utförandeansvaret för snöröjning av gångbanor på kommunens vägar. Motionären vill se en förbättring av framkomligheten på våra trottoarer under vintern. Förra vintern varierade kvalitén på snöröjningen och halkbekämpningen av dessa. I Strömstad gäller för närvarande att snöröjning och halkbekämpning av trottoarer (gångbanor) åligger fastighetsägaren. Hur väl det utförs skiljer sig åt betydligt, vilket var enkelt att se vid en promenad genom staden i vintras. Enligt statistik från Villaägarnas Riksförbund ansvarar i dag fyra av tio kommuner i landet för snöröjning av samtliga gångbanor. I närområdet är detta ordningen i Ed, Färgelanda och Sotenäs. Villaägarna uppskattar att Strömstads Kommun STRÖMSTAD Telefon: Fax: E-postadress: ks@stromstad.se Kommunens hemsida:

2 STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 17 (41) Kommunfullmäktige kostnaden för kommunen ökar som mest med några hundra kronor per hushåll. En kostnad som kanske är möjlig att lägga på aktuell fastighetsägare. Beredning Kommunfullmäktige beslutade den 22 september 2011 att remittera motionen till för yttrande. Tekniska förvaltningen redovisar i yttrande till bland annat hur ansvaret för snöröjningen fungerar i kommunerna Uddevalla, Sotenäs, Färgelanda och Dals-Ed, samt att i Strömstad gäller för närvarande att snöröjning och halkbekämpning av trottoarer åligger fastighetsägaren. Fastighetsägaren utför arbetet själv alternativt anlitar en entreprenör Tekniska förvaltningens förslag till s beslut: Med ovanstående redovisning rekommenderar Gatuavdelningen att vi har kvar nuvarande ansvarsfördelning gällande vinterväghållning i centrum även i framtiden. Strömstads Kommun STRÖMSTAD Telefon: Fax: E-postadress: ks@stromstad.se Kommunens hemsida:

3 STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 3 TN 109 Dnr TN/ Svar på motion från Bengt Bivrin (mp) om snöröjning av trottoarer Motionären vill se en förbättring av framkomligheten på våra trottoarer under vintern. Förra vintern varierade kvaliten på snöröjningen och halkbekämpningen av dessa enligt motionären. I Strömstad gäller för närvarande att snöröjning och halkbekämpning av trottoarer åligger fastighetsägaren. Fastighetsägaren utför arbetet själv alternativt anlitar en entreprenör. Enligt statistik från Villaägarnas Riksförbund ansvarar i dag 4 av 10 kommuner i landet för snöröjning av samtliga gångbanor. Vidare hänvisar motionären till närliggande kommuner där man åtar sig detta ansvar (Dals-Ed, Färgelanda och Sotenäs). Efter samtal med berörda kommuner kommer följande fakta fram. Dals-Ed: Centrumkärnan i Dals-Ed är av ytterst begränsad omfattning. Huvudvägnätet är Trafikverket väghållare för med tillhörande gång- och cykelvägnät. Återstående ytor snöröjer och halkbekämpar kommunen. Dessa ytor är av ytterst liten omfattning och kan inte jämfåras med Strömstads kommuns centrumkärna. Färgelanda: Färgelanda vägförening är väghållare får de vägar som inte ingår i det vägnät som Trafikverket ansvarar för. Som enskild vägförening erhåller Färgelanda vägförening ett stadsbidrag för att sköta väghållningen. Den del av bidraget som är avsatt för vinterväghållning erhåller Färgelanda kommun som ansvarar för vinterväghållningen i hela kommunen boltsett från de vägar där Trafikverket är väghållare. Enligt samtal med ansvarig i Färgelanda kommun är detta bidrag långt ifrån tillräckligt. Vinterväghållningen är en stor kostnad för kommunen. Gång- och cykelvägnätet som åligger kommunen att vinterväghålla är av ytterst liten omfattning och kan inte med rättvisa jämföras med Strömstad Kommuns centrumkärna. Sotenäs kommun: Sotenäs utfår snöröjningen i sin helhet inom kommunen. Centrumkärnorna i kommunen är också här av mindre omfattning. En mer rättvis bild blir det om vi jämför oss med Uddevalla kommun. forts Adress: Strömstads kommun Strömstad Telefon: Fax: Nämndens E-postadress: tn@stromstad.se Komlllunens webbsida på internet:

4 STRÖMSTAD S KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011: Sida4 TN 109 forts Dnr TN/ Uddevalla kommun: Uddevalla kommun har upprättat ett avtal med Uddevalla centrumutveckling där kommunen åtar sig ansvaret för vinterväghållningen utmed fastigheter i centrumkärnan. A vtalet innebär att fastighetsägaren undertecknar ett kontrakt där denna mot viss ersättning får snöröjning utmed fastigheten. Avtalet föregicks av flera möten med representanter för fastighetsägare, Uddevalla centrumfårening och Uddevalla kommun. Syftet med avtalet var att få en enhetlig standard och högre kvalitet på det offentliga rummet. Centrumkärnan delades in i områden med olika prissättning 110 kr/m/år samt 90 kr/m/år. Snöras från tak ansvarar fastighetsägare får. Enligt gatu- och parkavdelningen har avtalet inte fungerat som man kunde önska. Ersättningen var svår att komma överens om och den blev enligt gatu- och parkavdelningens mening alldeles för låg. Flera fastighetsägare har sedan vägrat skriva kontrakt. Med hänsyn till tredje man har kommunen trots att kontrakt inte skrivits snöröjt utmed alla fastigheter i centrumkärnan. Detta upprör naturligtvis andra betalande fastighetsägare och kommunen utför arbete utan ersättning. Arbetet har för Uddevalla kommun medfårt stora kostnader. Uddevalla kommun överväger av dessa anledningar att lägga uppdraget på entreprenad. Tekniska fårvaltningens fdrslag till s beslut: Med ovanstående redovisning rekommenderar Gatuavdelningen att vi har kvar nuvarande ansvarsfårdelning gällande vinterväghållning i centrum även i framtiden. Telmiska nämnden beslutar att föreslå Kommunfullmäktige behålla nuvarande ansvarsfördelning av vinterväghållningen i centrum. forts Adress: Strömstads kommun Strömstad Telefon: Fax: Nämndens E-pos/adress: tn@stromstad.se Kommunens li'ebbsida på internet:

5 STRÖMSTADS KOMMUN ~ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sida 27 (36) Kf 196 Dm KS Motion från Bengt Bivrin (mp) om snöröjning av trottoarer Kommunfullmäktiges beslut: Kommunfullmäktige beslutar att remittera motionen till för yttrande. Motionen I motionen föreslås att uppdrag ges till att utreda hur och till vilken kostnad som kommunen redan till kommande vinter kan återta utförandeansvaret för snöröjning av gångbanor på kommunens vägar. Motionären vill se en förbättring av framkomligheten på våra trottoarer under vintern. Föna vintern varierade kvaliten på snöröjningen och hall( bekämpningen av dessa. I Strömstad gäller för närvarande att snöröjning och halkbekämpning av tl'ottoarer (gångbanor) åligger fastighetsägaren. Hur väl det utförs skiljer sig åt betydligt, vilket val' enkelt att se vid en promenad genom staden i vintras. Enligt statistik från Villaägarnas Riksförbund ansvarar i dag fyra av tio kommuner i landet för snöröjning av samtliga gångbanor. I närområdet är detta ordningen i Ed, Färgelanda och Sotenäs. Villaägarna uppskattar att kostnaden för kommunen ökar som mest med några hundra laonor per hushåll. En kostnad som kanske är möjlig att lägga på aktuell fastighetsägare. Kommunfullmäktiges protokollsantecimingar: Bengt Bivr/n (mp) ställer frågan om vad som händer med en fastighetsägare som inte sköter sin trottoar. Föl' att höja kvaliten på snöröjningen borde kommunen ansvara för densamma. Kostnaden kanske är möjlig att lägga på den fastighetsägarna? ~Mal'gareta Fredriksson (fp) noterar att vinterväghållningen är viktig och en undersökning bör göras om fastighetsägarna kan faktureras om kommunen sköter snöröjning av trottoarer. Delges: och akten ~r!f~ Frv'~, f) /..J~ k Strömstads Kommun STRÖi\-ISTAD Telefon: Fax: E-postadress: ks@stromstad.se KomnuUlens hemsida:

6 MOTION TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE SNÖRÖJNING AV TROTTOARER STRÖM1 ra<tj~ KOMMUN ' Dm.K.?I.. ~. 9,(.'.. :. q,. Q.~ ~.... Handl.nr Jag vill se en förbättring av fmmkomligheten på våm trottoarer under vintel'jl. Förm vintel'jl varierade kvaliten på snöröjningen och hall,bel,ämpllingell av dessa. Jag föreslår att Immmunen inför den kommande vintel'l\ återtar utforandeansvaret fo.' sllö. öjning och hall,bekämpning av samtliga trottoare.' och gångbanor i tätbebebyggt område, ( Förra vintern var på nytt kall och snörik, något som gladde många. Dock inte alla. Vinterväder kan göra det svårt för äldre och funktionshindrade att röra sig ute. Snö och is är svåra hinder att forcera, särskilt med rullator eller i rullstol, eller med barnvagn. Inte blir saken bättre av att kvaliten på snöröjning och halkbekämpning skiljer sig åt mellan olika trottoarer. Det gäller hur lång tid det tar att få bort snön, och hur väl den tas bort. Det skiljer sig också åt hur väl sandat och saltat det är. I Strömstad gäller för närvarande att snöröjning och halkbekämpning av trottoarer (gångbanor) åligger fastighetsägaren. Hur väl det utförs skiljer sig åt betydligt, vilket var enkelt att se vid en promenad genom staden i vintras. Om målet är att trottoarer ska vara framkomliga för alla gående, på samma sätt som att gatorna ska vara framkomliga för alla bilburna, är denna ordning inte rationell. Kommunen snöröjer väg- och gatunät, promenadvägar och cykelbanor, samt vissa trottoarer. Samordning och planering görs inom en organisation. Om samtliga trottoarer (gångbanor) inkluderades skulle resultatet bli bättre på alla sätt. Insatserna kan samordnas så att den totala arbetsinsatsen blir mindre, och därmed blir arbetet klart snabbare och till lägre kostnad. Enligt statistik från Villaägarnas Riksförbund ansvarar idag 4 av 10 kommuner i landet för snöröjning av samtliga gångbanor. I närområdet är detta ordningen i Ed, Färgelanda och Sotenäs. Villaägarna uppskattar att kostnaden för kommunen ökar som mest med några hundra kronor per hushåll. En kostnad som kanske är möjlig att lägga på aktuell fastighetsägare. Jl\g föreslår lmmmunfullmäldige Att uppdra åt Tekniska nänmden att utreda hur och till vilken kostnad som kommunen redan till kommande vinter kan återta utförandeansvaret för snöröjning av gångbanor på kommunens vägar. Strömstad den 26 augusti 2011 fo~j;:: Be"Bi~: MILJÖPARTIET DE GRÖNA I STRÖMSTAD Sidan l av l

Svar på medborgarförslag Bygglov över disk

Svar på medborgarförslag Bygglov över disk STRÖMSTADS KOMMUN KALLELSE/ÄRENDELISTA Kommunfullmäktige Sida 14 (37) 2015-12-17 Kf 145 Ks 179 Au 211 KS/2015-0226 Svar på medborgarförslag Bygglov över disk s förslag till Kommunfullmäktiges beslut att

Läs mer

Ärenden Sida 13 (21) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-03-14

Ärenden Sida 13 (21) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-03-14 Ärenden Sida 13 (21) 2013-03-14 Au 23 KS/2011-0299, TN/2011-0205 KS 24 KF Svar på motion från Anita Rylander och Bengt Bivrin (MP) om uppsättande av laddstolpar för elbilar grönare trafik föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Diarienummer TN/2017-0024 Tid och plats kl 07.30 14.45 Naturum Kosterhavet Beslutande Ledamöter Åsa Torstensson (C), Ordförande Ingemar Nordström (L), Vice ordförande Andreas

Läs mer

KALLELSE till sammanträde med Kommunfullmäktige. Plats: Kommunfullmäktiges sessionssal Tid: Torsdag den 16 februari 2012, kl. 18.

KALLELSE till sammanträde med Kommunfullmäktige. Plats: Kommunfullmäktiges sessionssal Tid: Torsdag den 16 februari 2012, kl. 18. KALLELSE till sammanträde med Kommunfullmäktige Plats: Kommunfullmäktiges sessionssal Tid: Torsdag den 16 februari 2012, kl. 18.00 Sammanträdet inleds med allmänhetens frågestund Nr Diarienummer Ärenderubrik

Läs mer

Svar på motion - Gör Strömstad till en klimatkommun

Svar på motion - Gör Strömstad till en klimatkommun Kallelse/ärendelista Sida 15 (16) Kommunfullmäktige 2015-03-26 Kf Ks 49 Au 49 Svar på motion - Gör Strömstad till en klimatkommun beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att motionen anses besvarad

Läs mer

Svar på motion om bygglovsbefrielse för solceller/solfångare

Svar på motion om bygglovsbefrielse för solceller/solfångare STRÖMSTADS KOMMUN Kallelse/ärendelista Sida 3 (14) 2014-12-18 Kf 28 Ks 111 Au 153 Ks/2013-0470 Svar på motion om bygglovsbefrielse för solceller/solfångare Kommunstyrelsen föreslå besluta att motionen

Läs mer

Fastställelse av verksamhetsområde för allmän vatten- och spillvattenanläggning i området Kebal, Strömstads kommun

Fastställelse av verksamhetsområde för allmän vatten- och spillvattenanläggning i området Kebal, Strömstads kommun STRÖMSTADS KOMMUN Kallelse/ärendelista Sida 8 (10) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-09-04 Kf 66 Ks 76 Au 111 Ks/2014-0063 Fastställelse av verksamhetsområde för allmän vatten- och spillvattenanläggning

Läs mer

Svar på motion om att öppna Strömstad på skärtorsdag

Svar på motion om att öppna Strömstad på skärtorsdag STRÖMSTADS KOMMUN Kallelse/föredragningslista Sida 12 (24) Kommunfullmäktige 2014-03-27 Kf 19 Ks 27 Au 45 Ks/2013-0222 Svar på motion om att öppna Strömstad på skärtorsdag Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Ska husägare snöröja kommunal mark?

Ska husägare snöröja kommunal mark? Ska husägare snöröja kommunal mark? En undersökning från Villaägarnas Riksförbund Stockholm 2016 02-16 Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post Hemsida Box 7118, 192 07 Sollentuna Johan Berndes väg 8-10

Läs mer

Svar på Motion - Utveckla Koster

Svar på Motion - Utveckla Koster STRÖMSTADS KOMMUN KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 8 (19) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-04-23 Kf Ks 63 Au 62 Ks/ 2012-0469 Svar på Motion - Utveckla Koster s förslag till Kommunfullmäktiges beslut

Läs mer

Svar på motion angående Hur mycket får det bullra?

Svar på motion angående Hur mycket får det bullra? STRÖMSTADS KOMMUN Kallelse/föredragningslista Sida 10 (24) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-03-27 Kf 18 Ks 26 Au 42 Ks/2012-0439 Svar på motion angående Hur mycket får det bullra? Förslag till

Läs mer

Svar på motion - Sociala insatsgruppen

Svar på motion - Sociala insatsgruppen KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 13 (13) Kommunfullmäktige 2015-11-12 Kf 130 Ks 165 Au 195 KS/2014-0262 Svar på motion - Sociala insatsgruppen s förslag till Kommunfullmäktiges beslut modellen SSPF (Socialtjänst,

Läs mer

Remissvar motion Åtgärder för positiv utveckling i Skee

Remissvar motion Åtgärder för positiv utveckling i Skee ÄRENDE Sida 8 (15) 2014-02-27 Kf Ks 16 Au 9 Dnr Ks/2012-0368 Remissvar motion Åtgärder för positiv utveckling i Skee Förslag till beslut beslutar att avslå förslag att den sk Triangeln ska i väntan på

Läs mer

Svar på motion - Öka tillgängligheten på Österröd

Svar på motion - Öka tillgängligheten på Österröd STRÖMSTADS KOMMUN Kallelse/ärendelista Sida 11 (16) 2015-03-26 Kf Ks 42 Au 41 Ks/ 2014-0346 Svar på motion - Öka tillgängligheten på Österröd Kommunstyrelsens förslag till s beslut att avslå motionen Beslutsmotivering

Läs mer

Riktlinjer för vinterväghållning

Riktlinjer för vinterväghållning 2013-09-18 Dnr. KS 2011.625 Serviceförvaltningen-Kommunteknik Riktlinjer för vinterväghållning 2013-09-18 RIKTLINJER FÖR VINTERVÄGHÅLLNING I SKURUPS KOMMUN ALLMÄNT Inom detaljplanlagt område i Skurup,

Läs mer

Omfördelning av investeringsmedel för uppgradering till datasystemet FUTURE

Omfördelning av investeringsmedel för uppgradering till datasystemet FUTURE STRÖMSTADS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 11 (35) 2012-04-26 Kf Ks 51 Au 76 Dnr KS/2012-0136 Omfördelning av investeringsmedel för uppgradering till datasystemet FUTURE Kommunstyrelsen beslutar: Kommunstyrelsen

Läs mer

Svar på motion om cykelplan för Strömstads kommun

Svar på motion om cykelplan för Strömstads kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 14 (41) 2012-02-16 Kf Ks 7 Au 10 Dnr KS/2011-0372 Svar på motion om cykelplan för Strömstads kommun s beslut: beslutar bifalla arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets förslag

Läs mer

KS/2012-0179 Au 197 KS 143 Svar på motion om cirkulationsplats i korsningen Ringvägen - Karlsgatan från Anna-Lena Carlsson (C)

KS/2012-0179 Au 197 KS 143 Svar på motion om cirkulationsplats i korsningen Ringvägen - Karlsgatan från Anna-Lena Carlsson (C) STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 26 (31) 2012-12-05 KS/2012-0179 Au 197 KS 143 Svar på motion om cirkulationsplats i korsningen Ringvägen - Karlsgatan från Anna-Lena Carlsson (C) beslutar föreslå

Läs mer

1. Att ställa sig bakom Miljö- och byggnadsnämndens samt Tekniska nämndens beslut

1. Att ställa sig bakom Miljö- och byggnadsnämndens samt Tekniska nämndens beslut STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 12 (28) Kommunfullmäktige 2013-02-14 Au 3 KS/2011-0089, TN/2011-0013, MBN/2011-1564 KS 8 KF Svar på motion från Margareta Fredriksson, Bertil Olin, Håkan Eriksson

Läs mer

Svar på motion angående Cykelluft

Svar på motion angående Cykelluft STRÖMSTADS KOMMUN Kallelse/föredragningslista Sida 14 (24) Kommunfullmäktige 2014-03-27 Kf 20 Ks 28 Au 55 Ks/2013-0396 Svar på motion angående Cykelluft Förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar att

Läs mer

Svar på motion - Utbyggnad av hamnar för anlöp av kryssningsfartyg

Svar på motion - Utbyggnad av hamnar för anlöp av kryssningsfartyg KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 9 (40) Kommunfullmäktige 2015-06-09 Kf 58 Ks 89 Au 58 Ks/2012-0465 Svar på motion - Utbyggnad av hamnar för anlöp av kryssningsfartyg s förslag till kommunfullmäktiges beslut

Läs mer

Svar på motion - Samlat grepp om kollektivtrafik

Svar på motion - Samlat grepp om kollektivtrafik KALLELSE/ÄRENDELISTA Kommunfullmäktige Sida 17 (37) 2015-12-17 Kf 147 Ks 181 Au 213 KS/2013-0042 Svar på motion - Samlat grepp om kollektivtrafik s förslag till Kommunfullmäktiges beslut att motionen anses

Läs mer

Svar på medborgarförslag - Plusenergibyggen av AB Strömstadsbyggen och Strömstadslokaler

Svar på medborgarförslag - Plusenergibyggen av AB Strömstadsbyggen och Strömstadslokaler Kallelse/ärendelista Sida 9 (16) 2015-03-26 Kf Ks 45 Au 45 Svar på medborgarförslag - Plusenergibyggen av AB Strömstadsbyggen och Strömstadslokaler s förslag till s beslut att medborgarförslaget anses

Läs mer

209 KS/2012-0361 KS 11 KF Svar på motion om utomhusträning för äldre från Bengt Bivrin (MP)

209 KS/2012-0361 KS 11 KF Svar på motion om utomhusträning för äldre från Bengt Bivrin (MP) STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 17 (28) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-02-14 209 KS/2012-0361 KS 11 KF Svar på motion om utomhusträning för äldre från Bengt Bivrin (MP) Förslag till

Läs mer

Ansvar för snöröjning i landets kommuner

Ansvar för snöröjning i landets kommuner Ansvar för snöröjning i landets kommuner En rapport från Villaägarnas Riksförbund 2016-01-26 Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post Hemsida Box 7118, 192 07 Sollentuna Johan Berndes väg 8-10 010-750

Läs mer

Godkännande av AB Strömstadslokalers förvärv av fastigheten Blåmesen 10, Strömstads kommun

Godkännande av AB Strömstadslokalers förvärv av fastigheten Blåmesen 10, Strömstads kommun STRÖMSTADS KOMMUN KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 33 (40) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-06-09 Kf 73 Ks 103 Au 110 KS/2015 0166 Godkännande av AB Strömstadslokalers förvärv av fastigheten Blåmesen

Läs mer

71 Motion Anna-Britt Wejdsten (FP) - Sluthalkat på gågatorna Dnr SFN 2013/0101

71 Motion Anna-Britt Wejdsten (FP) - Sluthalkat på gågatorna Dnr SFN 2013/0101 1 (2) UTDRAG ur protokoll Servicenämnden Sammanträdesdatum 2013-05-28 71 Motion Anna-Britt Wejdsten (FP) - Sluthalkat på gågatorna Dnr SFN 2013/0101 Handlingar Serviceförvaltningens skrivelse 2013-05-14

Läs mer

Ansvar för snöröjning i landets kommuner

Ansvar för snöröjning i landets kommuner Ansvar för snöröjning i landets kommuner En rapport från Villaägarnas Riksförbund 2016-02-16 Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post Hemsida Box 7118, 192 07 Sollentuna Johan Berndes väg 8-10 010-750

Läs mer

KS/2012-0039, TN 2012-0085 Ks 101 Au 151 Svar på motion från Bengt Bivrin och Anita Rylander (MP) om krav på hyggesfritt skogsbruk vid upphandling

KS/2012-0039, TN 2012-0085 Ks 101 Au 151 Svar på motion från Bengt Bivrin och Anita Rylander (MP) om krav på hyggesfritt skogsbruk vid upphandling STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 16 (33) Sammanträdesdatum 2012-09-12 KS/2012-0039, TN 2012-0085 Ks 101 Au 151 Svar på motion från Bengt Bivrin och Anita Rylander (MP) om krav på hyggesfritt

Läs mer

Svar på motion - Samla Tekniska förvaltningen

Svar på motion - Samla Tekniska förvaltningen STRÖMSTADS KOMMUN Kallelse/ärendelista Sida 12 (16) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-03-26 Kf Ks 43 Au 42 Ks/2014-0345 Svar på motion - Samla Tekniska förvaltningen Kommunstyrelsens förslag till

Läs mer

KS/2011-0011, TN/2010-0382 Ks 99 Au 149 Svar på medborgarförslag gällande trafik och parkeringssituationen på Tången

KS/2011-0011, TN/2010-0382 Ks 99 Au 149 Svar på medborgarförslag gällande trafik och parkeringssituationen på Tången STRÖMSTADS KOMMUN Sida 13 (33) Kommunstyrelsen 2012-09-12 KS/2011-0011, TN/2010-0382 Ks 99 Au 149 Svar på medborgarförslag gällande trafik och parkeringssituationen på Tången Kommunstyrelsen beslutar föreslå

Läs mer

Svar på Medborgarförslag - att Strömstads skolor bara ska servera kravmärkt kött och fisk

Svar på Medborgarförslag - att Strömstads skolor bara ska servera kravmärkt kött och fisk STRÖMSTADS KOMMUN KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 12 (22) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-09-10 Kf 93 Ks 132 Au 147 KS/2014 0471 Svar på Medborgarförslag - att Strömstads skolor bara ska servera kravmärkt

Läs mer

Svar på Motion - om tydlig skyltning att stadshuset är ett stadshus

Svar på Motion - om tydlig skyltning att stadshuset är ett stadshus KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 5 (11) Kommunfullmäktige 2015-10-15 Kf 110 Ks 149 Au 168 KS/2015-0049 Svar på Motion - om tydlig skyltning att stadshuset är ett stadshus s förslag till kommunfullmäktiges beslut

Läs mer

Ärenden Sida 24 (30) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-04-25

Ärenden Sida 24 (30) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-04-25 Ärenden Sida 24 (30) Sammanträdesdatum 2013-04-25 Au 39 KS2011-0180 KS 43 KF Utvärdering av webbsända kommunfullmäktigemöten beslutar föreslå beslutar Enligt arbetsutskottets förslag 1. Att webbsändningarna

Läs mer

Svar på motion om elektroniskt voteringssystem

Svar på motion om elektroniskt voteringssystem STRÖMSTADS KOMMUN Kallelse/föredragningslista Sida 15 (24) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-03-27 Kf 21 Ks 30 Au 58 Ks/2013-0226 Svar på motion om elektroniskt voteringssystem Förslag till beslut

Läs mer

KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 36 (40) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum

KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 36 (40) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 35 (40) 2015-06-09 Kf 75 Ks 104 Au 111 KS/2015 0214 Anmälan av obesvarade medborgarförslag s presidiums förslag till s beslut att medborgarförslag äldre än ett år ska vara besvarade

Läs mer

Svar på motion - angående torgförsäljning och närproducerat och ekologiskt från land och hav.

Svar på motion - angående torgförsäljning och närproducerat och ekologiskt från land och hav. STRÖMSTADS KOMMUN KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 21 (37) Kommunfullmäktige 2015-12-17 Kf 149 Ks 183 Au 215 KS/ 2014-0281 Svar på motion - angående torgförsäljning och närproducerat och ekologiskt från land

Läs mer

340 Svar på motion - Snöfria gator (KSKF/2017:225)

340 Svar på motion - Snöfria gator (KSKF/2017:225) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-11-28 Sida 1(2) 340 Svar på motion - Snöfria gator (KSKF/2017:225) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen avslås. Reservation Kim Fredriksson

Läs mer

Interpellation till Miljö- och byggnämndens ordförande ang. beslut i Miljö- och byggnämnden om Kebalområdet.

Interpellation till Miljö- och byggnämndens ordförande ang. beslut i Miljö- och byggnämnden om Kebalområdet. STRÖMSTADS KOMMUN KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 2 (40) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-06-09 Kf 52 Ks/ 2015-0245 Interpellation till Miljö- och byggnämndens ordförande ang. beslut i Miljö- och byggnämnden

Läs mer

Svar på motion Snöfria gator

Svar på motion Snöfria gator Kommunstyrelsen 2017-10-31 Kommunledningskontoret Miljö och samhällsbyggnad KSKF/2017:225 Kristina Nyström 016-710 80 58 1 (2) Kommunstyrelsen Svar på motion Snöfria gator Förslag till beslut Förslag till

Läs mer

Motionssvar Säkra gång- och cykelvägar på Ekerö (TN18/44)

Motionssvar Säkra gång- och cykelvägar på Ekerö (TN18/44) Sammanträdesprotokoll 2019-02-14 Tekniska nämnden 20 Motionssvar Säkra gång- och cykelvägar på Ekerö (TN18/44) Beslut Tekniska nämnden beslutar att motionen ska anses besvarad. Sammanfattning Miljöpartiet

Läs mer

Jämställd snöröjning. Svar på uppdrag från kommunfullmäktige. Lägesrapport

Jämställd snöröjning. Svar på uppdrag från kommunfullmäktige. Lägesrapport Dnr Sida 1 (7) 2016-04-27 Handläggare Susanne Pettersson 08-508 262 68 Till Trafiknämnden 2016-05-19 Jämställd snöröjning. Svar på uppdrag från kommunfullmäktige. Lägesrapport Förslag till beslut 1. Trafiknämnden

Läs mer

Vinter i Täby Information om snöröjning och sandning

Vinter i Täby Information om snöröjning och sandning Vinter i Täby Information om snöröjning och sandning Innehållsförteckning TILLSAMMANS KAN VI HJÄLPAS ÅT 4 VEM ANSVARAR FÖR VAD? PRIORITERING AV PÅBÖRJAD SNÖPLOGNING SÅ KAN DU HJÄLPA TILL 5 6 7 7 7 8 SNÖ

Läs mer

Svar på motion Solceller/solfångare i Strömstads kommun

Svar på motion Solceller/solfångare i Strömstads kommun STRÖMSTADS KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida Kommunfullmäktige 19 (37) 2015-12-17 Kf 148 Ks 182 Au 214 KS/2013-0221 Svar på motion Solceller/solfångare i Strömstads kommun s förslag till Kommunfullmäktiges beslut

Läs mer

Svar på motion om att fria resor för alla över 65 år med Västtrafik inom Strömstads kommun även ska gälla för resor med Kosterbåtarna

Svar på motion om att fria resor för alla över 65 år med Västtrafik inom Strömstads kommun även ska gälla för resor med Kosterbåtarna SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 18 (41) Sammanträdesdatum 2012-02-16 Kf Ks 17 Au 37 Dnr KS/2011-0126 Svar på motion om att fria resor för alla över 65 år med Västtrafik inom Strömstads kommun även ska gälla

Läs mer

KS 18 6 NOVEMBER 2013

KS 18 6 NOVEMBER 2013 KS 18 6 NOVEMBER 2013 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Lagerkvist Monika Datum 2013-10-08 Diarienummer KSN-2013-0227 Kommunstyrelsen Motion av Johan Lundqvist (MP) om jämställdhetsanalys av vinterväghållningen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 3 (6) Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 3 (6) Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 3 (6) Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-04-22 Au 83 Ks/ 2014-0523 Remiss från Vattenmyndigheten i Västerhavets vattendistrikt om förslag

Läs mer

Au 128 Ks 85 Inhyrning av externa lokaler för kommunal verksamhet KS/2012-0090

Au 128 Ks 85 Inhyrning av externa lokaler för kommunal verksamhet KS/2012-0090 STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 10 (23) Sammanträdesdatum 2012-06-20 Au 128 Ks 85 Inhyrning av externa lokaler för kommunal verksamhet KS/2012-0090 s förslag till kommunfullmäktiges beslut

Läs mer

FÖRSLAG OM LAGÄNDRING GÄLLANDE SMÅHUSÄGARES ANSVAR FÖR SNÖRÖJNING M.M. PÅ GÅNGBANOR

FÖRSLAG OM LAGÄNDRING GÄLLANDE SMÅHUSÄGARES ANSVAR FÖR SNÖRÖJNING M.M. PÅ GÅNGBANOR 2019-01-30 FÖRSLAG OM LAGÄNDRING GÄLLANDE SMÅHUSÄGARES ANSVAR FÖR SNÖRÖJNING M.M. PÅ GÅNGBANOR Villaägarnas Riksförbund Postadress: Box 7118, 192 07 Sollentuna Besöksadress: Rotebergsvägen 3 Telefon: 010-750

Läs mer

Borgen Södra Strömstad Fiber ekonomiska förening

Borgen Södra Strömstad Fiber ekonomiska förening STRÖMSTADS KOMMUN KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 25 (37) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-12-17 Kf 153 Ks 186 Au 225 KS/2015-0498 Borgen Södra Strömstad Fiber ekonomiska förening s förslag till Kommunfullmäktiges

Läs mer

Vinter i Täby Information om snöröjning och sandning

Vinter i Täby Information om snöröjning och sandning Vinter i Täby Information om snöröjning och sandning Innehållsförteckning Tillsammans kan vi hjälpas åt 4 Vem ansvarar för vad? 5 Prioritering av påbörjad snöplogning 6 Så kan du hjälpa till 7 Snö på egen

Läs mer

Svar på motion Lokstallets framtid

Svar på motion Lokstallets framtid KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 11 (13) Kommunfullmäktige 2015-11-12 Kf 129 Ks 164 Au 194 KS/2012-0067 Svar på motion Lokstallets framtid s förslag till Kommunfullmäktiges beslut att ge Strömstadslokaler i uppdrag

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Handikapprådet

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Handikapprådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 16.30 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson, SN, ordförande Linda Gottschalk, HRF, vice ordförande Elisabeth

Läs mer

Svar på motion - inför sopsaltning av gång- och cykelvägar

Svar på motion - inför sopsaltning av gång- och cykelvägar Kommunstyrelsen 2017-10-19 Kommunledningskontoret Miljö och samhällsbyggnad KSKF/2017:366 Kristina Nyström 016-710 80 58 1 (2) Kommunstyrelsen Svar på motion - inför sopsaltning av gång- och cykelvägar

Läs mer

Vinter i Täby Information om snöröjning och sandning

Vinter i Täby Information om snöröjning och sandning Vinter i Täby Information om snöröjning och sandning Innehållsförteckning Tillsammans kan vi hjälpas åt 4 Vem ansvarar för vad? 5 Prioritering av påbörjad snöplogning 6 Så kan du hjälpa till 7 Snö på egen

Läs mer

Svar på motion om miijöcertifiering av lokaler! ksau 211-10

Svar på motion om miijöcertifiering av lokaler! ksau 211-10 m Sammanträdesdatum TRANAs KOMMUN 2011-04-19 Sida 14(30) KOMMUNSTYR8..SEN S~NTRÄDESPROTOKOLL 63 Dnr512/10 Svar på motion om miijöcertifiering av lokaler! ksau 211-10 Kew Nordqvist (MP) tror att krav på

Läs mer

KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 13 (22) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktiges beslut

KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 13 (22) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktiges beslut KOMMUN KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 13 (22) Kommunfullmäktige 2015-09-10 Kf 94 Ks 133 Au 148 KS/2012 0449 Svar på Medborgarförslag - att kunna ge Strömstad ytterligare en sevärdhet s förslag till kommunfullmäktiges

Läs mer

Beslut. Förslag till kommunfullmäktige

Beslut. Förslag till kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2015-08-11 Sida 1(1) 170 Svar på medborgarförslag - Inför bättre snöröjning och halkbekämpning även på de gång- och cykelbanor som inte tillhör de prioriterade

Läs mer

14. Motion om inrättande av förtroenderåd svar Dnr 2014/

14. Motion om inrättande av förtroenderåd svar Dnr 2014/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 22 (37) 2016-06-20 Kf Ks 202 14. Motion om inrättande av förtroenderåd svar Dnr 2014/387-109 Leif Svensson (V) har 28 juni 2014 väckt en motion om förtroenderåd

Läs mer

Riktlinjer för inköpskort

Riktlinjer för inköpskort STRÖMSTADS Kallelse/ärendelista Sida 6 (8) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-02-26 Kf 5 Ks 29 Au 12 Ks/2015-0011 Riktlinjer för inköpskort s förslag till Kommunfullmäktiges beslut att anta riktlinjer

Läs mer

Motion om inrättande av förtroenderåd Dnr 2014/

Motion om inrättande av förtroenderåd Dnr 2014/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 23 (50) 2016-09-26 Kf Kf 127 Motion om inrättande av förtroenderåd Dnr 2014/387-109 Leif Svensson (V) har 28 juni 2014 väckt en motion (se bilaga) om förtroenderåd

Läs mer

Mötesanteckningar snömöte 2014

Mötesanteckningar snömöte 2014 MINNESANTECKNINGAR 1 (5) Tekniska förvaltningen Förvaltningskansliet Datum 2014-03-25 Mötesanteckningar snömöte 2014 Tid: Tisdag 25 mars 2014, kl. 18.00-20.00 Plats: Högskolecentrum, Arboga Medverkande

Läs mer

SOLLENTUNA KOAAMUN Kommunledningskontoret

SOLLENTUNA KOAAMUN Kommunledningskontoret SOLLENTUNA KOAAMUN Kommunledningskontoret Eva Carlsson Tjänsteutlåtande Sidan 1 av 4 Diariekod: 146 Kommunstyrelsen Svar på motion väckt av Larissa Karimson (MP) om att alla offentliganstäilda i Sollentuna

Läs mer

Miljöpartiet de gröna i Tranås har genom Matiida Forsärla (MP) inkommit med en motion rörande lekmöjligheter i Ekmarkspark. Motionären föreslår

Miljöpartiet de gröna i Tranås har genom Matiida Forsärla (MP) inkommit med en motion rörande lekmöjligheter i Ekmarkspark. Motionären föreslår ~ z l!j -""' SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum ~ TRANAs KOMMUN 2016-01-13 Sida 26 (46) KOMMUNSTRYRELSENS AU 19 Dnr 317/15 Svar på motion om utökade lekmöiligheter i Ekmarkspark Miljöpartiet de gröna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2017-03-01 66 KS 362/16 Svar på motion (L) om att rusta upp Bohusleden Beslut s förslag till kommunfullmäktige Motionen är besvarad i och med tekniska förvaltningens

Läs mer

Delregional oljeskyddsplan vid utsläpp till sjöss

Delregional oljeskyddsplan vid utsläpp till sjöss STRÖMSTADS KOMMUN Kallelse/föredragningslista Sida 16 (24) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-03-27 Kf 22 Ks 19 Au 35 Ks/2013-0017 Delregional oljeskyddsplan vid utsläpp till sjöss Förslag till beslut

Läs mer

Kommunstyrelsens förvaltnings förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

Kommunstyrelsens förvaltnings förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 29 (35) 2014-12-01 Ks 26. Medborgarförslag om att flytta kommunala pensionärsrådet (KPR) från socialnämnden till kommunstyrelsen och antagande av nytt reglemente svar

Läs mer

Ett enat Bohuslän - avsiktsförklaring kring besöksnäringen

Ett enat Bohuslän - avsiktsförklaring kring besöksnäringen STRÖMSTADS KOMMUN ÄRENDE Sida 4 (15) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-02-27 Kf Ks 13 Au 34 Dnr Ks/ 2013-0474 Ett enat Bohuslän - avsiktsförklaring kring besöksnäringen Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Motion om gatunamnsändring av förlängningen av Arvidstorpsvägen mot Ekhaga. (AU 368) Dnr KS 2010-571 (2010-KS0027)

Motion om gatunamnsändring av förlängningen av Arvidstorpsvägen mot Ekhaga. (AU 368) Dnr KS 2010-571 (2010-KS0027) kommunstyrelsen i Falkenberg 2010-11-30 269 Motion om gatunamnsändring av förlängningen av Arvidstorpsvägen mot Ekhaga. (AU 368) Dnr KS 2010-571 (2010-KS0027) KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt

Läs mer

Förslag till lokala föreskrifter om frister för rengöring (sotning) mm.

Förslag till lokala föreskrifter om frister för rengöring (sotning) mm. STRÖMSTADS KOMMUN KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 15 (19) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-04-23 Kf Ks 58 Au 56 Ks/2015-0039 Förslag till lokala föreskrifter om frister för rengöring (sotning) mm. Kommunstyrelsens

Läs mer

Notariet, kommunhuset i Högsby 2012-05-08 kl. 8.30

Notariet, kommunhuset i Högsby 2012-05-08 kl. 8.30 Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Notariet, kommunhuset i Högsby kl. 8.30 ande Roland Waern, M Åke Nilsson, KD Gunilla Schollin Borg, MP Per-Inge Pettersson, C Ewa Engdahl, C Gunilla Abrahamsson,

Läs mer

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 8 (37) Kommunfullmäktige 2015-12-17 Kf 140 Kf 125 KS/2015-0486 Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården Kommunfullmäktiges presidium

Läs mer

Köttfri måndag är en internationell kampanj som syftar till att minska köttkonsumtionen.

Köttfri måndag är en internationell kampanj som syftar till att minska köttkonsumtionen. Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-04-09 Blad 29 Ks 51 Au 54 Dnr 80/2012-101 Svar på motion om köttfri måndag Agneta Lambert-Meuller, MP, inkom till kommunfullmäktiges sammanträde den 29 mars 2012,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 23 (28) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-02-14. KS/2012-0314 Au 203 KS 140 KF Borgensram för AB Strömstanet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 23 (28) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-02-14. KS/2012-0314 Au 203 KS 140 KF Borgensram för AB Strömstanet STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 23 (28) Sammanträdesdatum 2013-02-14 KS/2012-0314 Au 203 KS 140 KF Borgensram för AB Strömstanet Förslag till beslut beslutar I enlighet med kommunstyrelsens

Läs mer

Justering av 130 i Kommunfullmäktiges protokoll , Mål och Budget 2016

Justering av 130 i Kommunfullmäktiges protokoll , Mål och Budget 2016 STRÖMSTADS KOMMUN KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 2 (37) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-12-17 Kf 134 Ks/ 2015- Justering av 130 i Kommunfullmäktiges protokoll 2015-11-12, Mål och Budget 2016 Kommunfullmäktiges

Läs mer

TNI. Svar på motion nr 2/2017 från Ann-Christine Furustrand (S) och Mats Larsson (S) - Handlingsplan för arbetet mot våld i nära relationer

TNI. Svar på motion nr 2/2017 från Ann-Christine Furustrand (S) och Mats Larsson (S) - Handlingsplan för arbetet mot våld i nära relationer Kommunstyrelsens kontor Sofia Coyne Datum 2017-06-20 Dnr KS 2017/0048 TNI Kommunstyrelsen Svar på motion nr 2/2017 från Ann-Christine Furustrand (S) och Mats Larsson (S) - Handlingsplan för arbetet mot

Läs mer

Ansökan för bidrag till belysningsföreningar

Ansökan för bidrag till belysningsföreningar Tekniska nämnden Ansökan för bidrag till belysningsföreningar 1(7) Uppgifter om sökanden Vägföreningens namn Namn kontaktperson Adress Postnummer Ort Telefon dagtid Mobil E-post Vi/Jag anhåller om att

Läs mer

17. Motion om att införa dagsammanträden för kommunfullmäktige i Västerviks kommun svar Dnr 2016/

17. Motion om att införa dagsammanträden för kommunfullmäktige i Västerviks kommun svar Dnr 2016/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 32 (45) 2017-06-19 Kf Ks 195 17. Motion om att införa dagsammanträden för kommunfullmäktige i Västerviks kommun svar Dnr 2016/313-109 Sverker Thorén (L) har 26 september

Läs mer

Motion om handikappanpassning och eliminering av riskfaktorer på Ellen Key-skolan i Västervik remissvar Dnr 2015/

Motion om handikappanpassning och eliminering av riskfaktorer på Ellen Key-skolan i Västervik remissvar Dnr 2015/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 10 (28) 2015-09-28 Kf Ks 282 Motion om handikappanpassning och eliminering av riskfaktorer på Ellen Key-skolan i Västervik remissvar Dnr 2015/140-109 Mariann Gustafsson

Läs mer

Svar på motion angående reseersättning för cykel, el -cykel och eventuellt andra fordon: kf 19

Svar på motion angående reseersättning för cykel, el -cykel och eventuellt andra fordon: kf 19 rn W/ffJo ~..~..( f;!1". SAMh~NTRÄOESPROT O KOLL ~ Sam manträdesdatum ".~~ TRA.NAS KOMMUN 2011 05 18 Sida 31 (45).- "-' KOMMUNSTRYRELSENS AU Dilf 51/~ 1 Svar på motion angående reseersättning för cykel,

Läs mer

Kommunfullmäktige beslutade remittera motionen till kommunstyrelsen som remitterade den till fritids- och kulturnämnden.

Kommunfullmäktige beslutade remittera motionen till kommunstyrelsen som remitterade den till fritids- och kulturnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2011-01-10 Blad 15 Ks12 Au 178 Dnr 136/2008-101 Svar på motion om Arboga som allergianpassad kommun Göran Edlund, FP, och Marianne Samuelsson, FP,

Läs mer

Ärenden till kommunstyrelsens sammanträde den 6 november 2018 och 31 oktober 2018

Ärenden till kommunstyrelsens sammanträde den 6 november 2018 och 31 oktober 2018 FÖRSLAG TILL BESLUT Sammanträdesdatum 2018-10-24 Sida 1 (1) Kommunledningsutskottet - Beredande Ärenden till kommunstyrelsens sammanträde den 6 november 2018 och 31 oktober 2018 Dnr 2018/001497-311 Avtalsförslag

Läs mer

Yttrande, motion rörande förbättringar av trafiksäkerheten mellan Fasegatan och Ljusnarsbergs kyrka, Janeric Björkman (C) och Hans Hedborg (C)

Yttrande, motion rörande förbättringar av trafiksäkerheten mellan Fasegatan och Ljusnarsbergs kyrka, Janeric Björkman (C) och Hans Hedborg (C) f9l9i LJUSNAR5BERGS W KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2016-10-26 32 (51) Ks 250 Au 162 Dnr KS 025/2015 Yttrande, motion rörande förbättringar av trafiksäkerheten mellan Fasegatan

Läs mer

Motion om kundbegreppet KS2017/541/01

Motion om kundbegreppet KS2017/541/01 TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2017-11-26 1 (2) Kommunstyrelsen Motion om kundbegreppet KS2017/541/01 Förslag till beslut Motionen avslås med hänvisning till att om kundbegreppet avskaffas krävs ytterligare politiska

Läs mer

Svar på motion om att planera ett Blåljuskluster vid kommunens centralförråd

Svar på motion om att planera ett Blåljuskluster vid kommunens centralförråd STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 18 (35) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2012-04-26 Kf Ks 46 Au 71 Dnr KS/2012-0041 Svar på motion om att planera ett Blåljuskluster vid kommunens centralförråd

Läs mer

Svar Motion från Mattias Gustavsson (SD) om Kanal Ung

Svar Motion från Mattias Gustavsson (SD) om Kanal Ung Kallelse/föredragningslista Sida 4 (15) Kommunfullmäktige 2014-04-24 Kf 33 Ks 39 Au 73 Ks/2013-0180 Svar Motion från Mattias Gustavsson (SD) om Kanal Ung Förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar

Läs mer

Motion om möjlighet till avfallssortering på allmänna platser. (AU 192) KS 2014-24

Motion om möjlighet till avfallssortering på allmänna platser. (AU 192) KS 2014-24 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-08-12 172 Motion om möjlighet till avfallssortering på allmänna platser. (AU 192) KS 2014-24 KF Beslut Kommunstyrelsen tillstyrker kommunfullmäktige besluta 1 Uttala sig

Läs mer

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för tillbyggnad av Bojarskolan

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för tillbyggnad av Bojarskolan KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 7 (37) Kommunfullmäktige 2015-12-17 Kf 139 Kf 125 KS/2015-0486 Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för tillbyggnad av Bojarskolan Kommunfullmäktiges presidium

Läs mer

Medborgarförslag om enskilda vägar samt skogsbil- och odlingsvägar

Medborgarförslag om enskilda vägar samt skogsbil- och odlingsvägar Kommunfullmäktige 2007-05-02 106 199 2008-04-28 81 177 Kommunstyrelsen 2008-04-14 77 196 Arbets- och personalutskottet 2008-03-17 56 143 Dnr 07.241-008 majkf28 Medborgarförslag om enskilda vägar samt skogsbil-

Läs mer

288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna

288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Sida 2016-09-26 1 (2) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Dnr KSF 2016/156 288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

Motion om belysning vid busshållplatser i Falkenbergs kommun. (AU 350) KS

Motion om belysning vid busshållplatser i Falkenbergs kommun. (AU 350) KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2016-01-12 28 Motion om belysning vid busshållplatser i Falkenbergs kommun. (AU 350) KS 2015-127 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag Arbetsutskottets

Läs mer

Svar på motion om gratis kollektivtrafik i Strömstad

Svar på motion om gratis kollektivtrafik i Strömstad STRÖMSTADS KOMMUN Kallelse/ärendelista Sida 11 (18) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-06-12 Kf 52 Ks 65 Au 43 Ks/2013-0184 Svar på motion om gratis kollektivtrafik i Strömstad Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-01-10 D C) 2013. Motion om avgiftsbefrielse för bygglov av solceller

Sammanträdesdatum 2013-01-10 D C) 2013. Motion om avgiftsbefrielse för bygglov av solceller ._,.,,~,~....,...,,,,,_. ~.. SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum 2013-01-10 D C) 2013 20 (37) 15 Motion om avgiftsbefrielse för bygglov av solceller Dnr 2012/212 INLEDNING

Läs mer

Yrkeshögskoleutbildning för undersköterskor - svar på motion

Yrkeshögskoleutbildning för undersköterskor - svar på motion Missiv 1(1) Kommunstyrelsens förvaltning Datum Diarienummer 2016-10-17 KS/2016:188 Handläggare Carina Åsman Tfn 0142-853 73 Kommunstyrelsen Yrkeshögskoleutbildning för undersköterskor - svar på motion

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 20

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 20 Ärende 20 ~AA -..,-.~., Q "'~;I '.'? sid 25 (46) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 16 Motion - Utred möjligheterna för en säkrare trafikmiljö för gång- och cykeltrafikanterna mellan Henstad och Sörmons

Läs mer

Svar på motion om att byta ut kommunens belysning mot Smarta LED lampor

Svar på motion om att byta ut kommunens belysning mot Smarta LED lampor SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum 2015-06-04, t L.L 21 (27) 122 1 Dnr 201j/1105 - f Svar på motion om att byta ut kommunens belysning mot Smarta LED lampor INLEDNING Erik Åberg (MP)

Läs mer

Motion om att införa digitala fiskekort. (AU 322) KS 2013-129

Motion om att införa digitala fiskekort. (AU 322) KS 2013-129 kommunstyrelsen i Falkenberg 2013-11-05 243 Motion om att införa digitala fiskekort. (AU 322) KS 2013-129 KF Beslut Kommunstyrelsen tillstyrker kommunfullmäktige besluta 1 Meddela motionären att kultur-

Läs mer

3. Antal ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige under mandatperioden Dnr 2016/

3. Antal ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige under mandatperioden Dnr 2016/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 6 (59) 2018-02-26 Kf Ks 54 3. Antal ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige under mandatperioden 2018-2022 Dnr 2016/371-111 Kommunfullmäktige ska enligt kommunallagen

Läs mer

AU 9:29 Dnr. KS 2014/0046. Svar på motion nr 2/2014 från Ann-Christine Furustrand (S) - Ständig medborgardialog i centrum

AU 9:29 Dnr. KS 2014/0046. Svar på motion nr 2/2014 från Ann-Christine Furustrand (S) - Ständig medborgardialog i centrum Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-1 1-12 2?. AU 9:29 Dnr. KS 2014/0046 Svar på motion nr 2/2014 från Ann-Christine Furustrand (S) - Ständig medborgardialog i centrum Arbetsutskottets

Läs mer

Motion om underhållsbidrag till enskilda vägar Ärendebeskrivning

Motion om underhållsbidrag till enskilda vägar Ärendebeskrivning Tekniska nämnden 2012 05 24 53 146 Tekniska nämndens arbetsutskott 2012 05 11 68 158 Dnr 2012/34.008 Motion om underhållsbidrag till enskilda vägar Ärendebeskrivning Erland Nilsson, för Landsbygdspartiet

Läs mer