Bokslut för Kooperativa Förbundet (KF) 2005 Finansiellt starkt KF ska bidra till att vända Coop Norden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bokslut för Kooperativa Förbundet (KF) 2005 Finansiellt starkt KF ska bidra till att vända Coop Norden"

Transkript

1 PRESSMEDDELANDE Bokslut för Kooperativa Förbundet (KF) 2005 Finansiellt starkt KF ska bidra till att vända Coop Norden Den positiva utvecklingen i KF fortsatte och den starka finansiella ställningen ska nu bidra till att vända utvecklingen i intresseföretaget Coop Norden. KF-koncernens försäljning uppgick till Mkr (28 991). Minskningen beror huvudsakligen på att KappAhl avyttrats, vilket påverkat försäljningen med Mkr. KFs resultat före skatt blev 715 Mkr (1 084). Rörelseresultatet uppgick till 640 Mkr (994). Resultatet påverkades av stora engångsnedskrivningar i dotterföretaget Pan Vision. Resultatet har även påverkats av en reavinst från Coop Nordens fastighetsförsäljning, som genom en ägarandel på 42 procent bidragit till KFs resultat med 911 Mkr. Dessutom påverkas resultatet negativt med drygt 350 Mkr, som kan hänföras till omstruktureringskostnader i Coop Norden. Därutöver tillkommer en positiv effekt om 184 Mkr, relaterad till försäljningen av KappAhl. KFs finansiella ställning är fortsatt stark. Nettoskulden har sjunkit från Mkr år 2001 till 190 Mkr år Antalet medlemmar i konsumentföreningarna ökade under året med cirka netto och passerade därmed 3 miljonersstrecket. Det totala antalet uppgick till vid årets slut. Medlemmarna löste in premiecheckar och rabatter genom medlemskortet Coop MedMera till ett totalt värde av cirka 410 Mkr. Medlemsinlåningen genom KF Sparkassa ökade från 3,8 miljarder kronor den sista december 2004 och låg vid årsskiftet 2004/2005 kring 4 miljarder kronor. I november 2005 efterträddes vd Börje Fors av Lars Idermark, tidigare vd i andra AP-fonden. Börje Fors kvarstod som vd i dotterbolaget KF Media till och med den sista februari KFs ekonomi och finansiella ställning visade en fortsatt god utveckling under 2005 tack vare positiva resultat i flertalet av de helägda dotterbolagen. Nu ska vi använda KFs styrka för att vända resultatet för Coop Norden. Effekterna av den sammanslagna nordiska verksamheten dröjer längre än beräknat. Men det breda åtgärdsprogram som vi satt igång inger framtidstro. KF kommer även att ta en aktiv del i omstruktureringen av de konsumentföreningar som har problem, säger Lars Idermark, vd och koncernchef i KF. _ Frågor besvaras av: Lars Idermark, vd och koncernchef, , lars.idermark@kf.se Presskontakt: Gunilla Dahlqvist, , , gunilla.dahlqvist@kf.se Kooperativa Förbundet KF Information Postadress Box SE Stockholm Sweden Besöksadress Stadsgården 10 Tel , KF Presstjänst Fax E-post presskontakt@kf.se 1 (6)

2 Kooperativa Förbundet (KF) 2005 i sammandrag KF är förbund för landets konsumentföreningar. Huvuduppgiften är att tillsammans med de 58 föreningarna säkerställa att medlemmarna har tillgång till bra varor till konkurrenskraftiga priser i attraktiva butiker. Denna uppgift utför KF främst genom att vara den störste ägaren (42 procent) i dagligvarukoncernen Coop Norden och genom att stödja den konsumentkooperativa dagligvaruhandeln med fastighetsinvesteringar, etableringsanalyser, finansieringslösningar och rådgivning. Den konsumentkooperativa dagligvarumarknaden KF har sedan 1900-talets början varit en viktig aktör för att utveckla den svenska dagligvaruhandeln. Marknadsförutsättningarna har de senaste åren förändrats med tilltagande konkurrens och prispress. Utvecklingen har bidragit till att konsumentkooperationen under 2005 tappade marknadsandelar inom den svenska dagligvaruhandeln. Kraftfulla insatser i form av prissänkningar, effektiviseringar och samordnad marknadsföring genomfördes under året inom både Coop Sverige och den föreningsdrivna handeln för att vända utvecklingen. Liknande åtgärder genomförs med ännu större kraft under Dagligvarukoncernen Coop Norden Coop Norden har hittills inte motsvarat förväntningarna. Rörelseresultatet före reavinster och strukturavsättningar uppgick till 68 Mkr (209). Med effekterna av den framgångsrikt genomförda försäljningen av dotterbolaget Coop Sveriges fastigheter samt avsättning för strukturkostnader uppgick rörelseresultatet till Mkr. Därmed har den finansiella basen och förutsättningarna för att investera och förnya verksamheten påtagligt förbättrats. Både i Danmark och Norge har de positiva resultaten förstärkts under Coop Danmark nådde det bästa rörelseresultatet någonsin. Resultatet efter finansnetto uppgick till Mkr (-224). Koncernens totala intäkter ökade med drygt 3 procent till 89,5 miljarder kr (86,5), exklusive fastighetsförsäljning. Både marknadsposition och lönsamhet i den svenska verksamheten var sämre än föregående år. Ett kraftfullt åtgärdsprogram ska genomföras under 2006 med effektiviseringar, ökad samordning, organisationsförändringar, kostnadsneddragningar och omstruktureringar. Samtidigt genomförs starka, offensiva satsningar i nya attraktiva lägen. KF-koncernen Utöver huvuduppgiften, att tillsammans med konsumentföreningarna verka för den konsumentkooperativa dagligvaruhandeln, driver KF ett antal hel- och delägda bolag. Under 2005 ingick, utöver intressebolaget Coop Norden, följande helägda dotterbolag: KF Fastigheter, MedMera, KF Media (med Akademibokhandeln, Norstedts Förlagsgrupp, Bokus, Pan Vision och Tidningen Vi), KF Invest, KF Föreningsrevision, Tranbodarna, KF Försäkring och Vår Gård Saltsjöbaden. Under året tillkom bolaget KF Shared Services som ett administrativt service- och samordningscentrum för koncernen med uppdrag även från 2 (6)

3 konsumentföreningarna och Coop Sverige. I KF ingår, förutom centrala staber, även verksamheten KF Sparkassa. KF Fastigheter Uppgiften är att förädla, förvalta och sälja fastigheter med fokus på den konsumentkooperativa detaljhandeln. Fastighetsportföljen består av 75 fastigheter med ett bedömt marknadsvärde på cirka 4,9 miljarder kronor (4,2). KF Fastigheters rörelseresultat ökade under året till 304 Mkr (272) till följd av högre driftsresultat på 199 Mkr (172) och något ökade reavinster på 105 Mkr (100). Direktavkastningen ökade från 6,6 till 6,7 procent. Under året slutfördes Lillängeprojektet i Östersund, där KF Fastigheter och Konsum Jämtland tillsammans etablerade ett kvm stort handelsområde i anslutning till en nyöppnad Coop Forum. I Sisjön utanför Göteborg invigdes en Coop Forum. Under året förvärvades också en attraktiv fastighet i Vinsta, Stockholm med sikte på en Coop Forum-etablering för Coop Norden. KF Fastigheter har dessutom skapat möjligheter för flera Coop Extra-etableringar, bland annat i Märsta, Västerås och Nyköping. MedMera MedMera bildades under 2004 som ett eget bolag med uppgift att ansvara för konsumentkooperationens kortverksamhet, dels genom medlemskortet Coop MedMera, dels genom inlösen av korttransaktioner. I uppdraget ingår även att vidareutveckla medlemsnyttan genom olika erbjudanden och att i viss utsträckning samordna konsumentkooperationens marknadsföring genom Coop MedMera-konceptet. Från och med 2006 är MedMera ett kreditmarknadsbolag med Finansinspektionen som tillsynsmyndighet. Därmed kunde insättningsgränsen på Coop MedMera Konto höjas från kronor till kronor. Ställningen som kreditmarknadsbolag medför också ökade möjligheter att skapa nya tjänster och erbjudanden för medlemmarna med MedMera-kortet som instrument. Under året lanserades bland annat den nya betalfunktionen Coop MedMera Faktura. KF Media I KF Media ingår: Akademibokhandelsgruppen, Norstedts Förlagsgrupp, Internetbokhandeln Bokus, Pan Vision samt Tidningen Vi. - Akademibokhandeln svarar för 30 procent av den svenska bokmarknaden med 56 butiker i hela landet. Under 2005 etablerades nya butiker i bland annat Örnsköldsvik, Tuna park i Eskilstuna samt Lidingö. Rörelseresultatet var positivt, men minskade något, huvudsakligen beroende på en ökande andel Internethandel. Försäljningen minskade från Mkr 3 (6)

4 till Mkr. Utveckling av system för beställningar och lagerhantering ska effektivisera butiksdrift och sortimentsstyrning. - Internetbokhandeln Bokus ökade sin försäljning med drygt 20 procent till 195 Mkr, men rörelseresultatet försämrades något och var negativt på grund av utvecklingskostnader för den snabba tillväxten. Bokus och Akademibokhandeln har under året inlett ett samarbete för att öka volymen och sänka kostnaderna inom Internetverksamheten. Tillsammans svarar de för cirka en tredjedel av Internetmarknaden för böcker i Sverige. - Förlagsverksamheten har omorganiserats i tre huvudområden för att öka effektiviteten och lönsamheten: vuxenböcker (Prisma och Norstedts), ordböcker (Norstedts Akademiska) samt barnmedia (Rabén & Sjögren, Tiden och Gammafon). Norstedts Förlagsgrupp visar ett positivt rörelseresultat ungefär i nivå med föregående år och försäljningen ökade till 474 Mkr (435). - Pan Vision visade en förlust på -279 Mkr, huvudsakligen på grund av nedskrivningar och andra kostnader av engångskaraktär samt kostnader för sammanslagning och integrering med de under 2004 förvärvade Toptronics i Finland och BJ Electronics i Norge. Omstrukturering och kostnadsminskningar väntas leda till positivt resultat Omsättningen ökade under året från 532 Mkr till 934 Mkr. - Tidningen Vi fick en ny utformning och gavs under 2005 ut som ett månadsmagasin. Antalet prenumeranter uppgår till och antalet läsare läsare ökade under året till närmare Tidningen började under året att marknadsföras i butiker och stormarknader inom konsumentkooperationen. KF Invest Uppdraget är att förvalta KFs likviditet. Tillgångsslagen under förvaltning är räntebärande värdepapper, noterade aktier och onoterade aktier genom private equityfonder samt alternativa investeringar. I uppdraget ingår att förvärva, förvalta och avyttra tillgångar, varför reavinster ingår som en naturlig del i resultatet. Tillgångsportföljen hade vid årsskiftet ett marknadsvärde på 5,3 miljarder kronor, varav 77 procent var i form av tillgångar med kort räntebindningstid för att trygga insättningen från medlemmarna. KF Sparkassa KF Sparkassa förvaltar inlåning från medlemmarna till konkurrenskraftig ränta på kapitalkonton och 5-årslån. Inlåningen ökade under året och uppgick vid årsskiftet till närmare 4 miljarder kronor (3,8). 4 (6)

5 Vår Gård Saltsjöbaden Verksamhetsidén är att erbjuda konferenslösningar för företag, myndigheter och organisationer i en stockholmsnära skärgårdsmiljö. Beläggningsgraden var i nivå med tidigare år, trots överkapacitet och prispress i branschen. En rad åtgärder, såsom renovering av hotelldelen, har genomförts för att förbättra anläggningens standard ytterligare. Medlemsnytta KF och konsumentföreningarna ansvarar gemensamt för kunskapsutveckling och opinionsbildning samt för den medlemsdemokratiska processen. KF företräder konsumentkooperationens gemensamma intressen gentemot olika samhällsorgan och driver fortlöpande utvecklingsarbete för att skapa ytterligare värden för medlemmarna och öka attraktiviteten i medlemskapet. Under året startade KF Konsument som ett kompetens- och samordningscentrum för konsumentfrågorna inom kooperationen. Föreläsningar och andra aktiviteter kring angelägna konsumentfrågor genomfördes i samarbete med konsumentföreningarna på ett flertal olika platser i landet under KF-koncernen 5 (6)

6 KF-koncernens resultaträkning i sammandrag, mkr Försäljning Rörelseresultat Finansnetto Resultat efter finansnetto Skatt Minoritetens andel -3 8 Årets resultat KF-koncernens balansräkning i sammandrag, mkr Anläggningstillgångar Varulager och kortfristiga fordringar Kassa och bank samt kortfristiga placeringar Summa tillgångar Eget kapital Garantikapital Avsättningar Långfristiga skulder Kortfristiga skulder Summa eget kapital, avsättningar och skulder Nyckeltal Soliditet, % 42,3 40,2 Skuldsättningsgrad, ggr 0,03 0,01 Avkastning på sysselsatt kapital, % 7,3 11,0 Räntetäckningsgrad, ggr 6,0 8,9 Avkastning på eget kapital efter skatt, % 9,8 18,6 6 (6)

KF i korthet 2005 Kooperativa Förbundet (KF)

KF i korthet 2005 Kooperativa Förbundet (KF) KF i korthet 2005 Kooperativa Förbundet (KF) Detta är KF Kooperativa Förbundet är förbund för landets 58 konsumentföreningar med sammanlagt drygt tre miljoner medlemmar. Kooperativa Förbundet (KF) har

Läs mer

KF fortsätter visa starkt resultat

KF fortsätter visa starkt resultat PRESSMEDDELANDE 2007-03-09 Bilaga: KFs bokslutskommuniké 2006 KF-koncernens bokslut 2006: KF fortsätter visa starkt resultat Resultatet efter finansiella poster om 701 Mkr var i linje med 2005 års resultat

Läs mer

Delårsrapport från Gandalf AB (Publ) för januari juni 2002

Delårsrapport från Gandalf AB (Publ) för januari juni 2002 1 Delårsrapport från Gandalf AB (Publ) för januari juni 2002 Periodens resultat - 1,4 MSEK (- 14,7) Fortsatt positivt kassaflöde 8,7 MSEK (- 0,8) Affärsidé Gandalf är verksam som en nordisk leverantör

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 31 augusti 2007. Kooperativa Förbundet (KF)

Delårsrapport 1 januari 31 augusti 2007. Kooperativa Förbundet (KF) Delårsrapport 1 januari 31 augusti 2007 Kooperativa Förbundet (KF) Delårsrapport Kooperativa Förbundet (KF), januari-augusti 2007 Fortsatt förbättring av rörelseresultatet Resultatet efter finansiella

Läs mer

Bokslutskommuniké. Substansvärdet ökade med 4,0 % till 219,41 kr per aktie (föregående år 210,87). Inklusive lämnad utdelning blev ökningen 6,9 %

Bokslutskommuniké. Substansvärdet ökade med 4,0 % till 219,41 kr per aktie (föregående år 210,87). Inklusive lämnad utdelning blev ökningen 6,9 % Bokslutskommuniké Substansvärdet ökade med 4,0 % till 219,41 kr per aktie (föregående år 210,87). Inklusive lämnad utdelning blev ökningen 6,9 % Styrelsen föreslår en utdelning om 10,00 kr per aktie varav

Läs mer

AxFood - nytt namn Delårsrapport

AxFood - nytt namn Delårsrapport AxFood - nytt namn Delårsrapport Hemköpskedjan AB (publ) Perioden 1 januari 31 mars 2000 AxFood föreslås bli det nya namnet på Hemköpskedjan AB. Koncernens försäljning ökade med 4,2 procent till 5,7 miljarder

Läs mer

Bokslutskommuniké Januari december

Bokslutskommuniké Januari december Bokslutskommuniké Januari december 2008 18 februari 2009 Summering januari december 2008 Operativt Vikande marknad där Mekonomen fortsätter ta marknadsandelar Nya butikskoncepten Mekonomen Mega och Mekonomen

Läs mer

Kvartalsrapport

Kvartalsrapport Kvartalsrapport 1 2009 RESULTATRÄKNING Koncernen Belopp i Tkr 0901-0903 0801-0803 1 000 Hyresintäkter 48 150 47 588 Fastighetskostnader -25 994-24 308 Driftresultat 22 155 23 280 Avskrivning byggnad 9-3

Läs mer

Delårsrapport januari mars 2010

Delårsrapport januari mars 2010 2010-05-11 Delårsrapport januari mars 2010 Rapportperiod (januari-mars 2010) Nettoomsättningen minskade till 1 200 (1 406) KSEK Rörelseresultatet ökade till 1 085 (-2 061) KSEK Resultatet efter skatt ökade

Läs mer

Bokslutskommuniké för 2005 Axel Johnson AB

Bokslutskommuniké för 2005 Axel Johnson AB Stockholm 21 mars 2006 Bokslutskommuniké för 2005 Axel Johnson AB Axel Johnson AB koncernens konsoliderade omsättning ökade under året med 52 procent till 13.820 mkr (9.115). Av omsättningsökningen är

Läs mer

KABE HUSVAGNAR AB (publ)

KABE HUSVAGNAR AB (publ) KABE HUSVAGNAR AB (publ) DELÅRSRAPPORT 1 januari 31 mars 2001 Koncernens omsättning blev 110.2 Mkr (få 113.5). För jämförbara enheter ökade omsättningen med 5,4%. Koncernens resultat efter finansiella

Läs mer

BroGripen AB Kvartalsrapport

BroGripen AB Kvartalsrapport BroGripen AB Kvartalsrapport 1 2012 RESULTATRÄKNING Koncernen Belopp i Tkr 1201-1203 1101-1103 1 000 Nettoomsättning 49 049 43 935 Driftskostnader -27 079-23 899 Driftresultat 21 969 20 035 Avskrivning

Läs mer

1 april 31 december 2011 (9 månader)

1 april 31 december 2011 (9 månader) 1 april 31 december 2011 (9 månader) Nettoomsättningen för årets första nio månader ökade med 13 procent till 1 663 (1 478). Rörelseresultatet ökade med 29 procent till 132 (102). Rörelsemarginalen uppgick

Läs mer

Kooperativa Förbundet (KF) bokslutskommuniké Januari-december 2008

Kooperativa Förbundet (KF) bokslutskommuniké Januari-december 2008 1(15) Kooperativa Förbundet (KF) bokslutskommuniké Januari-december 2008 Bästa rörelseresultatet på tio år för dagligvaruhandeln KF-koncernens nettoomsättning uppgick till 35 817 mkr (26 208), en ökning

Läs mer

Finansiell årsrapport 2016

Finansiell årsrapport 2016 1 Finansiell årsrapport 2016 Coop Sverige-koncernen Org. nr. 556710-5480 Inkluderar ej verksamheten i konsumentföreningarna Sammanfattning l Koncernens nettoomsättning uppgick till 31 553 mkr (32 199,

Läs mer

Delårsrapport januari - juni 2004

Delårsrapport januari - juni 2004 Delårsrapport januari - juni Nettoomsättning 669 (721) MSEK Resultat efter finansnetto 16,4 (50,7) MSEK Resultat efter skatt 11,4 (36,3) MSEK Resultat per aktie 0,92 (2,93) kronor Orderingång 709 (766)

Läs mer

BroGripen AB Kvartalsrapport

BroGripen AB Kvartalsrapport BroGripen AB Kvartalsrapport 1 2016 RESULTATRÄKNING Koncernen Belopp i Tkr 1601-1603 1501-1503 1 000 Nettoomsättning 67 840 73 404 Driftskostnader -41 469-37 554 Driftresultat 26 371 35 850 Avskrivning

Läs mer

Hakon Invests delårsrapport januari - september 2012 CLAES-GÖRAN SYLVÉN, VD GÖRAN BLOMBERG, CFO

Hakon Invests delårsrapport januari - september 2012 CLAES-GÖRAN SYLVÉN, VD GÖRAN BLOMBERG, CFO Hakon Invests delårsrapport januari - september 2012 CLAES-GÖRAN SYLVÉN, VD GÖRAN BLOMBERG, CFO Hakon Invest Finansiell information Sammanfattning Delårsrapport för januari september 2012 Rörelseresultatet

Läs mer

Delårsrapport 1 april 31 december MediTech. Tools. Electronics. Industry

Delårsrapport 1 april 31 december MediTech. Tools. Electronics. Industry Delårsrapport 1 april 31 december 1998 MediTech Tools Electronics Industry Bergman & Beving-koncernen Delårsrapport 1 april 31 december 1998 Faktureringen ökade till 5 726 MSEK (5 101) Resultatet före

Läs mer

Bokslutskommuniké Januari december 2007. 15 februari 2008

Bokslutskommuniké Januari december 2007. 15 februari 2008 Bokslutskommuniké Januari december 15 februari 2008 1 Verksamhet Ledande på den skandinaviska marknaden för kvalitetsreservdelar och tillbehör Försäljning till verkstäder och övrigt (75%) och konsumenter

Läs mer

All Cards Service Center - ACSC - AB (publ) Bokslutskommuniké 2006

All Cards Service Center - ACSC - AB (publ) Bokslutskommuniké 2006 ACSC-koncernen är ett fullserviceföretag i plastkortsbranschen. 2007-02-21 All Cards Service Center - ACSC - AB (publ) Bokslutskommuniké 2006 Rörelsens intäkter uppgick till 245,3 (264,9) Mkr, en minskning

Läs mer

BroGripen AB Kvartalsrapport

BroGripen AB Kvartalsrapport BroGripen AB Kvartalsrapport 3 2014 RESULTATRÄKNING Koncernen Belopp i Tkr 1401-1409 1301-1309 1 000 Nettoomsättning 194 983 164 850 Driftskostnader -87 048-80 820 Driftresultat 107 935 84 030 Avskrivning

Läs mer

Handel 50%(51) Egna produkter 26%(26) Nischproduktion 15%(13) Systemintegration 6%(7) Serviceintäkter 3%(3) Övrig försäljning 1%(0)

Handel 50%(51) Egna produkter 26%(26) Nischproduktion 15%(13) Systemintegration 6%(7) Serviceintäkter 3%(3) Övrig försäljning 1%(0) Omsättning per land 6 mån 2011/12 (6 mån ) Omsättning per affärstyp 6 mån 2011/12 (6 mån ) Sverige 48%(47) Danmark 33%(33) Norge 8%(7) Finland 6%(7) Tyskland 4%(5) Övriga 1%(1) Handel 50%(51) Egna produkter

Läs mer

Lundbergs. Delårsrapport januari mars L E Lundbergföretagen AB (publ)

Lundbergs. Delårsrapport januari mars L E Lundbergföretagen AB (publ) Lundbergs Delårsrapport januari mars 2000 Resultatet efter full skatt uppgick till 364,2 Mkr (1 270,1 Mkr), vilket motsvarar 4:80 kronor (16:74) per aktie. Substansvärdet har per den 31 mars 2000 beräknats

Läs mer

BroGripen AB Kvartalsrapport

BroGripen AB Kvartalsrapport BroGripen AB Kvartalsrapport 4 2017 RESULTATRÄKNING Koncernen Belopp i Tkr 1701-1712 1601-1612 1 000 Nettoomsättning 180 961 227 465 Driftskostnader -89 324-122 639 Driftresultat 91 638 104 826 Avskrivning

Läs mer

HÖGANÄS AB (publ) Org. Nr 556005-0121 DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2005 KONCERNEN. Utvecklingen i sammandrag

HÖGANÄS AB (publ) Org. Nr 556005-0121 DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2005 KONCERNEN. Utvecklingen i sammandrag HÖGANÄS AB (publ) Org. Nr 556005-0121 DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2005 Utvecklingen i sammandrag Nettoomsättning 1 095 Mkr +5% Resultat efter skatt 106 Mkr -5% Vinst per aktie 3,10 Kr (3,30) Resultat före

Läs mer

Delårsrapport januari - juni 2006. VD Claes-Göran Sylvén

Delårsrapport januari - juni 2006. VD Claes-Göran Sylvén Delårsrapport januari - juni 2006 VD Claes-Göran Sylvén Vision Hakon Invest ska med ägandet i ICA AB som bas vara ett av Nordens ledande bolag som investerar inom handelsområdet Vi ska vara den naturliga

Läs mer

Delårsrapport januari - september 2014

Delårsrapport januari - september 2014 Delårsrapport januari - I AB (publ) Obligationslån 8,5 % Allokton I 2015 Januari September Nettoomsättningen för perioden uppgick till - (61,6) MSEK Bruttoresultatet för perioden uppgick till - (23,3)

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ. Resultatförbättring med 43% till 23,2 Mkr (21% inkl 2,9 Mkr i SPPmedel för år 2000).

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ. Resultatförbättring med 43% till 23,2 Mkr (21% inkl 2,9 Mkr i SPPmedel för år 2000). KABE Husvagnar AB (publ) BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2001 Omsättningsökning med 27,9 % till 522,0 Mkr. Resultatförbättring med 43% till 23,2 Mkr (21% inkl 2,9 Mkr i SPPmedel för år 2000). KABE har förvärvat ADRIA:s

Läs mer

Delårsrapport januari september

Delårsrapport januari september Delårsrapport januari september 2000 2 LUNDBERGS DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2000 Resultatet efter full skatt uppgick till 764,6 Mkr (1 535,7), vilket motsvarar 10:50 kronor (20:24) per aktie. Substansvärdet

Läs mer

Human Care Delårsrapport

Human Care Delårsrapport Human Care Delårsrapport januari-juni 2003 Resultatet efter finansiella poster uppgick till 8,0 Mkr (7,4). Omsättningen ökade med 100 procent till 94,4 Mkr (47,3). Notering på Stockholmsbörsens O-lista

Läs mer

Delårsrapport Q1, 2008

Delårsrapport Q1, 2008 Västerås Stockholm Delårsrapport Q1, 2008 Allokton Properties AB Stående lån 8,500000 Allokton I 2015 Frågor kring denna rapport kan ställas till Sören Andersson (tel +46 8 5221 7200) Sammanfattning Nettoomsättning

Läs mer

Avstämning segment och koncern. 12 mån 2009/10 Q /11 Q /10 Q / mån 2009/10 Q /11 MSEK. Omsättning per land 3 mån 2010/11

Avstämning segment och koncern. 12 mån 2009/10 Q /11 Q /10 Q / mån 2009/10 Q /11 MSEK. Omsättning per land 3 mån 2010/11 Omsättning per land 3 mån 2010/11 Omsättning per affärstyp 3 mån 2010/11 Sverige 49% Danmark 31% Finland 8% Norge 6% Tyskland 5% Övriga 1% Handel 51% Egna produkter 25% Nischproduktion 13% Systemintegration

Läs mer

SWECO AB (publ) delårsrapport januari - juni 2000

SWECO AB (publ) delårsrapport januari - juni 2000 SWECO AB (publ) delårsrapport januari - juni 2000 Nettoomsättningen ökade med 5 % till 881 Mkr (843) Resultatet i konsultverksamheten ökade med 37 % och uppgick till 37,5 Mkr (27,3) Återföring av pensionsmedel

Läs mer

Rapport för tre månader (1/1-31/3 2007)

Rapport för tre månader (1/1-31/3 2007) Rapport för tre månader (1/1-31/3 2007) Förbättrat resultat med minskad omsättning Omsättningen uppgick till 79 MKr (107 MKr) Resultatet efter skatt uppgick till 1,3 MKr (-7 MKr) Resultat per aktie efter

Läs mer

Delårsrapport januari juni 2010 2010-08-27

Delårsrapport januari juni 2010 2010-08-27 2010-08-27 Delårsrapport januari juni 2010 April Juni i sammandrag Nettoomsättningen uppgick till 5 705 (5 744). Rörelseresultatet uppgick till -564 (57). Rörelseresultatet efter finansiella poster och

Läs mer

Delårsrapport för Cloetta Fazer-koncernen januari-september 2002

Delårsrapport för Cloetta Fazer-koncernen januari-september 2002 Delårsrapport för Cloetta Fazer-koncernen januari-september Resultatet efter finansiella poster blev 256 (411) I föregående års resultat ingick reavinster från avyttring av affärsområde Handel med 170

Läs mer

Bokslutskommuniké Delårsrapport juli - dec 2016 Arbona AB (publ) org. nr

Bokslutskommuniké Delårsrapport juli - dec 2016 Arbona AB (publ) org. nr Bokslutskommuniké Delårsrapport juli - dec 2016 Arbona AB (publ) org. nr 556541-8869 Januari December 2016 Koncernens omsättning uppgick till 26,7 MSEK (0) Koncernens rörelseresultat uppgick till 2,9 MSEK

Läs mer

Delårsrapport för perioden 2006-01-01-- 2006-06-30

Delårsrapport för perioden 2006-01-01-- 2006-06-30 1 (8) Duni AB Delårsrapport för perioden 2006-01-01-- 2006-06-30 Koncernen i sammanfattning mkr Jan juni Juli 2005- Helår 2006 2005 juni 2006 2005 Nettoomsättning 3.119 2.642 6.441 5.964 Rörelseresultat

Läs mer

Kungsledens första kvartal: Driftsöverskottet ökade med 28 procent

Kungsledens första kvartal: Driftsöverskottet ökade med 28 procent Pressmeddelande 2000-04-27 Kungsledens första kvartal: Driftsöverskottet ökade med 28 procent Kungsleden AB (publ) avger idag delårsrapport för årets första kvartal. Driftsöverskottet uppgår till 100 (78)

Läs mer

Q1 Delårsrapport januari mars 2013

Q1 Delårsrapport januari mars 2013 Q1 Delårsrapport januari mars 2013 Koncernen januari-mars Nettoomsättning 102,0 Mkr (106,6) Resultat före skatt 9,1 Mkr (8,8) Resultat efter skatt 7,1 Mkr (6,6) Resultat per aktie 0,34 kr (0,31) Nettoomsättning

Läs mer

Rapport för första halvåret (1/1-30/6 2007)

Rapport för första halvåret (1/1-30/6 2007) Fortsatt förbättring för DORO: Rapport för första halvåret (1/1-30/6 2007) Omsättningen uppgick till 151 MKr (208 MKr) Resultatet efter skatt uppgick till 1,1 MKr (-20 MKr) Resultat per aktie efter skatt

Läs mer

* Resultat per aktie före och efter utspädning Definition av nyckeltal framgår av årsredovisningen för 2016 FÖRSTA FÖRSTA KVARTALET 2017

* Resultat per aktie före och efter utspädning Definition av nyckeltal framgår av årsredovisningen för 2016 FÖRSTA FÖRSTA KVARTALET 2017 Q 1 Delårsrapport januari mars 2017 Belopp i Mkr kvartal 1 helår FÖRSTA FÖRSTA KVARTALET 2017 2017 2016 2016 Nettoomsättning 291,5 298,6 1 109,2 Rörelseresultat före av- och nedskrivningar (EBITDA) 43,3

Läs mer

Delårsrapport januari - september 2008

Delårsrapport januari - september 2008 Delårsrapport januari - september 2008 Koncernen * - Omsättningen uppgick till 389,7 Mkr (389,1) - Resultatet före skatt 77,3 Mkr (80,5)* - Resultatet efter skatt 56,1 Mkr (59,2)* - Vinst per aktie 2,65

Läs mer

Axfood (publ) - Halvårsrapport

Axfood (publ) - Halvårsrapport Axfood (publ) - Halvårsrapport Perioden 1 januari 30 juni 2000 Ny koncernstrategi och organisationsstruktur fastställd. Koncernens försäljning ökade med 4,5 procent till 14,7 miljarder kronor. Resultat

Läs mer

Delårsrapport kvartal 3 2009

Delårsrapport kvartal 3 2009 H1 COMMUNICATION AB (publ) Delårsrapport kvartal 3 2009 1 H1 Communication delårsrapport tredje kvartalet 2009 Omsättningen ökade 68,8% Netto omsättningen uppgick till 12,2 MSEK vilket var en ökning med

Läs mer

Delårsrapport januari - mars 2002

Delårsrapport januari - mars 2002 Delårsrapport januari - mars 2002 Wedins försäljning ökade med 3,9 procent till 239,9 Mkr (230,9). Resultat före avskrivningar uppgick till -25,6 Mkr (-18,5). Resultat efter finansnetto uppgick till -47,9

Läs mer

HUMLEGÅRDEN FASTIGHETER AB DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 1999

HUMLEGÅRDEN FASTIGHETER AB DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 1999 HUMLEGÅRDEN FASTIGHETER AB DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 1999 PERIODEN I SAMMANDRAG Fortsatt stark hyresmarknad för kommersiella lokaler i Stockholm. Periodens hyresintäkter ökade till 72,9 miljoner kronor

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR FENIX OUTDOOR AB (publ)

DELÅRSRAPPORT FÖR FENIX OUTDOOR AB (publ) DELÅRSRAPPORT FÖR FENIX OUTDOOR AB (publ) -01-01 -09-30 Koncernens nettoomsättning uppgick till 577,8 (506,1) Mkr, en ökning med 14%. Koncernens rörelseresultat uppgick till 78,4 (63,7) Mkr, en ökning

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-juni 2016

Delårsrapport perioden januari-juni 2016 Göteborg 2016-08-26 Delårsrapport perioden januari-juni 2016 Kvartal 2 (april juni) 2016 Omsättningen uppgick till 12,3 (10,3) Mkr, en ökning med 2,0 Mkr eller 19,1 procent Rörelseresultatet (EBIT) ökade

Läs mer

SVERIGE Porto betalt Port Payé. www.axfood.se

SVERIGE Porto betalt Port Payé. www.axfood.se B SVERIGE Porto betalt Port Payé www.axfood.se Axfood Halvårsrapport 1 januari 30 juni 2001 Halvårsrapport, Axfood AB (publ) Perioden 1 januari 30 juni 2001 Starkt förbättrat resultat under andra kvartalet

Läs mer

För 2009 blev nettoomsättningen 482,2 Mkr (514,3), en minskning med 6 % jämfört med föregående år.

För 2009 blev nettoomsättningen 482,2 Mkr (514,3), en minskning med 6 % jämfört med föregående år. Q4 Bokslutskommuniké januari december 2009 Koncernen januari december oktober december Nettoomsättning 482,2 Mkr (514,3) Nettoomsättning 132,4 Mkr (124,6) Resultat före skatt 76,5 Mkr (98,3)* Resultat

Läs mer

Hakon Invests delårsrapport januari - juni 2012 CLAES-GÖRAN SYLVÉN, VD GÖRAN BLOMBERG, CFO

Hakon Invests delårsrapport januari - juni 2012 CLAES-GÖRAN SYLVÉN, VD GÖRAN BLOMBERG, CFO Hakon Invests delårsrapport januari - juni 2012 CLAES-GÖRAN SYLVÉN, VD GÖRAN BLOMBERG, CFO Hakon Invest Finansiell information Sammanfattning Delårsrapport för januari juni 2012 Rörelseresultatet steg

Läs mer

Bokslutskommuniké 2014/15

Bokslutskommuniké 2014/15 Bokslutskommuniké 1 april 2014 31 mars 2015 (12 månader) Nettoomsättningen för ökade med 12 procent till 2 846 MSEK (2 546). Den organiska tillväxten mätt i lokal valuta uppgick till 5 procent för jämförbara

Läs mer

Delårsrapport januari september 2002

Delårsrapport januari september 2002 Delårsrapport januari september 2002 2 Resultatet efter full skatt uppgick till 504 Mkr (2 002), vilket motsvarar 8:11 kronor (31:57) per aktie. I resultatet för 2001 ingick extrautdelning från Holmen

Läs mer

Omsättningen uppgick till 62,3 MSEK (59,0) för kvartalet och 234,0 MSEK (167,0) för rapportperioden.

Omsättningen uppgick till 62,3 MSEK (59,0) för kvartalet och 234,0 MSEK (167,0) för rapportperioden. Delårsrapport januari - september 2008 Omsättningen uppgick till 62,3 MSEK (59,0) för kvartalet och 234,0 MSEK (167,0) för rapportperioden. Rörelseresultatet uppgick till 0,9 MSEK (1,8) för kvartalet och

Läs mer

Bokslutskommuniké 2003

Bokslutskommuniké 2003 Pressmeddelande från Expanda AB (publ), 556541-2094 Bokslutskommuniké 2003 Omsättning Koncernomsättningen för 2003 uppgick till 626.4 mkr ( 697.8 ). Resultat Rörelseresultatet uppgick till 1.1 mkr och

Läs mer

Delårsrapport januari juni 2011 för Zinzino Group (publ.)

Delårsrapport januari juni 2011 för Zinzino Group (publ.) Delårsrapport januari juni 2011 för Zinzino Group (publ.) Organisations nr. 556718-1045 Zinzino AB (publ.) är ett av de ledande direktförsäljningsbolagen, representerat i Sverige, Norge, Danmark, Finland,

Läs mer

+ 8% 32,2% + 62% God resultattillväxt första kvartalet

+ 8% 32,2% + 62% God resultattillväxt första kvartalet Delårsrapport 1 januari 31 mars 2012 Koncernrapport 9 maj 2012 God resultattillväxt första kvartalet JANUARI - MARS (jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen ökade 8% till 12,3 (11,4)

Läs mer

PRESSMEDDELANDE 21 februari 2001 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2000

PRESSMEDDELANDE 21 februari 2001 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2000 PRESSMEDDELANDE 21 februari 2001 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2000 FÖRVALTNING Invik-koncernen består av moderbolaget Invik & Co. AB samt ett antal rörelsedrivande dotterbolag. Moderbolaget är ett holdingbolag som

Läs mer

Bokslutskommuniké januari - december 2008

Bokslutskommuniké januari - december 2008 Bokslutskommuniké januari - december 2008 Koncernen - Omsättningen uppgick till 514,3 Mkr (526,6) - Resultat före skatt uppgick till 98,3 Mkr (108,3)* * Exklusive jämförelsestörande poster för avvecklad

Läs mer

Delårsrapport 1 april 31 december MediTech. Tools and Equipment. Electronic Components. Industry

Delårsrapport 1 april 31 december MediTech. Tools and Equipment. Electronic Components. Industry Delårsrapport 1 april 31 december 1997 MediTech Electronic Components Tools and Equipment Industry Bergman & Beving-koncernen Delårsrapport 1 april 31 december 1997 Under tredje kvartalet uppgick resultatet

Läs mer

Koncernen. Kvartalsrapport januari mars 2009

Koncernen. Kvartalsrapport januari mars 2009 Q1 Kvartalsrapport januari mars 2009 Koncernen Omsättningen uppgick till 120,3 Mkr (138,4) Resultatet före skatt 17,0 Mkr (25,8)* Resultatet efter skatt 12,7 Mkr (18,5)* Vinst per aktie 0,60 kr (0,87)*

Läs mer

Delårsrapport 2001-01-01 2001-06-30

Delårsrapport 2001-01-01 2001-06-30 Delårsrapport -01-01 -06-30 Rörelsens intäkter uppgick till 841,6 Mkr (694,6 Mkr), en ökning med 21,2 procent. Resultat efter finansnetto ökade till 11,7 Mkr (7,8 Mkr). Rörelseresultatet steg till 14,4

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1 Göteborg 2015-10-16 Delårsrapport perioden januari-september 2015 Kvartal 3 (juli september) ) 2015 Omsättningen uppgick till 8,5 (11,3) Mkr, en minskning med 2,8 Mkr eller 25 procent Rörelseresultatet

Läs mer

Kommentarer från VD. Per Holmberg, VD

Kommentarer från VD. Per Holmberg, VD Orderingång 69,3 MSEK (42,4) Omsättning 63,7 MSEK (43,7) Bruttomarginal 41,1 procent (45,7) Rörelseresultat 6,0 MSEK (2,4) Resultat efter skatt 5,2 MSEK (2,0) Kommentarer från VD JLT gick in i med en stark

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1 Göteborg 2014-10-17 Delårsrapport perioden januari-september 2014 Kvartal 3 (juli september) ) 2014 Omsättningen uppgick till 11,3 (11,5) Mkr, en minskning med 0,2 Mkr eller 1,5 procent Rörelseresultatet

Läs mer

HALVÅRSRAPPORT

HALVÅRSRAPPORT HALVÅRSRAPPORT 2000-12-01--2001-05-31 H&M-koncernens omsättning uppgick till MSEK 21.391 (MSEK 17.242), en ökning med 24 procent. Med jämförbara valutakurser blev ökningen 17 procent. God försäljningsutveckling

Läs mer

Emitor Holding (publ) AB Org.nr:

Emitor Holding (publ) AB Org.nr: Kommentarer till verksamheten. Emitor Holding (publ) AB Org.nr: 556643-6613 Delårsrapport 1 april - 30 juni 2006 Kommentarer till verksamheten. Finansiell information januari-juni. Nettoomsättningen för

Läs mer

LAGERCRANTZ GROUP AB (publ)

LAGERCRANTZ GROUP AB (publ) LAGERCRANTZ GROUP AB (publ) Delårsrapport 1 april 30 september 2003 (6 månader) Nettoomsättningen ökade till 757 MSEK (710). Resultatet efter finansnetto förbättrades till 12 MSEK (1). Resultatet efter

Läs mer

ABSOLENT GROUP AB DELÅRSRAPPORT JAN-MARS 2014

ABSOLENT GROUP AB DELÅRSRAPPORT JAN-MARS 2014 Absolent Group AB Delårsrapport s ABSOLENT GROUP AB DELÅRSRAPPORT JANMARS Nettoomsättningen för perioden jan mars blev 58,4 Mkr (44,) Rörelseresultat före avskrivningar på immateriella tillgångar (EBITA)

Läs mer

KÖPENHAMNS FONDBÖRS Stockholm, den 30 augusti 2007

KÖPENHAMNS FONDBÖRS Stockholm, den 30 augusti 2007 Strandvägen 5a P.O. Box 55670 SE-102 15 STOCKHOLM Phone: +46 8 5221 7200 Fax: +46 8 5221 7299 Org nr 556676-8742 www.allokton.se Stående lån 8,500000 Allokton I 2015 KÖPENHAMNS FONDBÖRS Stockholm, den

Läs mer

bokslutskommuniké KOOperaTIva FörbUNdeT, KF JaNUarI december 2009

bokslutskommuniké KOOperaTIva FörbUNdeT, KF JaNUarI december 2009 bokslutskommuniké Kooperativa Förbundet, KF Januari december 2009 ÖKAD OMSÄTTNING OCH FÖRBÄTTRAT RÖRELSERESULTAT KF-koncernens nettoomsättning ökade med 3,9 procent till 37 209 mkr (35 817). Omsättningsökningen

Läs mer

Sundsvall 13 oktober Pressmeddelande

Sundsvall 13 oktober Pressmeddelande Sundsvall 13 oktober 2000 Pressmeddelande Norrporten 1 januari - 30 september 2000 Fastighetsaktiebolaget Norrporten redovisar ett resultat efter finansnetto för perioden på 67,6 (80,6) Mkr. För motsvarande

Läs mer

NEW NORDIC HEALTHBRANDS AB (PUBL) TREMÅNADERSRAPPORT JANUARI - MARS 2018

NEW NORDIC HEALTHBRANDS AB (PUBL) TREMÅNADERSRAPPORT JANUARI - MARS 2018 NEW NORDIC HEALTHBRANDS AB (PUBL) TREMÅNADERSRAPPORT JANUARI - MARS 28 Q 28 Q 27 HELÅR 27 Nettoomsättning, ksek 88 46 8 98 344 739 Ändring i lokala valutor, procent 6, 2,3 Bruttoresultat, ksek 6 595 54

Läs mer

Malmbergs Elektriska AB (publ)

Malmbergs Elektriska AB (publ) Malmbergs Elektriska AB (publ) DELÅRSRAPPORT JANUARI - JUNI 2005 Q2 Delårsrapport i sammandrag Nettoomsättningen ökade med 13 procent till 216 485 (191 954) kkr Resultatet efter finansiella poster ökade

Läs mer

januari - mars Nettoomsättningen uppgick till 117,8 mkr (115,7). Rörelseresultatet ökade med 16 procent till 11,6 mkr (10,0).

januari - mars Nettoomsättningen uppgick till 117,8 mkr (115,7). Rörelseresultatet ökade med 16 procent till 11,6 mkr (10,0). D E L Å R S R A P P O R T januari - mars Nettoomsättningen uppgick till 117,8 mkr (115,7). Rörelseresultatet ökade med 16 procent till 11,6 mkr (10,0). Vinsten före skatt steg till 11,9 mkr (10,3). Vinsten

Läs mer

Hakon Invests delårsrapport januari - mars Claes-Göran Sylvén, VD Göran Blomberg, CFO

Hakon Invests delårsrapport januari - mars Claes-Göran Sylvén, VD Göran Blomberg, CFO Hakon Invests delårsrapport januari - mars 2013 Claes-Göran Sylvén, VD Göran Blomberg, CFO SAMMANFATTNING Delårsrapport för januari mars 2013 Rörelseresultatet uppgick till 8 712 Mkr (84), varav 8 652

Läs mer

januari juni 2015 ANDRA KVARTALET 2015 Mätsticka Trekvartbredd JANUARI-JUNI 2015 HÄNDELSER EFTER KVARTALETS UTGÅNG

januari juni 2015 ANDRA KVARTALET 2015 Mätsticka Trekvartbredd JANUARI-JUNI 2015 HÄNDELSER EFTER KVARTALETS UTGÅNG Q 2 Delårsrapport januari juni 2015 Ostnor AB (publ.) Ostnor AB, org nr 556051-0207 Belopp i Mkr kvartal 2 jan-jun helår 2015 2014 2015 2014 2014 Nettoomsättning 288,4 262,1 581,0 487,8 969,0 Rörelseresultat

Läs mer

Tryckindustri Halvårsrapport 1 september 1997 28 februari 1998

Tryckindustri Halvårsrapport 1 september 1997 28 februari 1998 Tryckindustri Halvårsrapport 1 september 1997 28 februari 1998 9 9 7 8 Starkt första halvår resultatet efter finansnetto ökade med 65 procent till 10 Mkr Försäljningen ökade med 13 procent Resultatprognos

Läs mer

Koncernen. Delårsrapport. Januari Juni

Koncernen. Delårsrapport. Januari Juni Q2 Delårsrapport Januari Juni 2009 Koncernen Januari Juni April - Juni - Omsättningen uppgick till 252,9 Mkr (277,2) - Omsättningen uppgick till 132,7 (138,8) - Resultat före skatt 41,0 Mkr (55,3)* - Resultat

Läs mer

Delårsrapport

Delårsrapport Delårsrapport 2012-04-01 25 % tillväxt i e-handel Sammanfattning andra kvartalet 2012 Tillväxt på 25 % i e-handeln i Hedbergs Guld & Silver under andra kvartalet. Rörelsens intäkter uppgick till 7,1 MSEK

Läs mer

Delårsrapport januari juni 2005

Delårsrapport januari juni 2005 Delårsrapport januari juni 2005 - Omsättningen för perioden uppgick till 215,1 Mkr (202,2) - Resultatet efter finansiella poster blev 42,2 Mkr (36,7) - Resultat efter skatt uppgick till 30,4 Mkr (26,5)

Läs mer

Eskilstuna KommunFöretag AB EKONOMISKA NYCKELTAL 2016 Koncern Moderbolag Nettoomsättning exkl punktskatter, mkr Rörelseresultat, mkr 174-6

Eskilstuna KommunFöretag AB EKONOMISKA NYCKELTAL 2016 Koncern Moderbolag Nettoomsättning exkl punktskatter, mkr Rörelseresultat, mkr 174-6 EKONOMISKA NYCKELTAL 2016 Koncern Moderbolag Nettoomsättning exkl punktskatter, mkr 2 621 15 Rörelseresultat, mkr 174-6 Resultat efter finansiella poster, mkr 75 11 Anläggningstillgångar, mkr 6 179 663

Läs mer

Delårsrapport

Delårsrapport Delårsrapport 2013-01-01 2013-03-31 Fortsatt tillväxt och omstruktureringar Sammanfattning första kvartalet 2013 Tillväxt på 3 % i Hedbergs Guld & Silver under första kvartalet. E-handelns tillväxt är

Läs mer

JLT Delårsrapport jan mar 16

JLT Delårsrapport jan mar 16 JLT Delårsrapport jan mar 16 Orderingång 41,9 MSEK (28,7) Omsättning 24,5 MSEK (24,6) Bruttomarginal 45,7 procent (42,7) Rörelseresultat 2,4 MSEK (1,8) Resultat efter skatt 1,6 MSEK (1,5) Kommentarer från

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR NEW WAVE GROUP AB (publ)

DELÅRSRAPPORT FÖR NEW WAVE GROUP AB (publ) 1:a kvartalet DELÅRSRAPPORT FÖR NEW WAVE GROUP AB (publ) Januari Mars 1999 New Wave ökade under perioden januari - mars 1999 sin försäljning med 130 procent till 176,4 ( 76,7 ). Av ökningen var 27,2 att

Läs mer

Omsättningen uppgick till 1 067,2 MSEK (973,8) varav 389,9 MSEK (323,4) under fjärde kvartalet.

Omsättningen uppgick till 1 067,2 MSEK (973,8) varav 389,9 MSEK (323,4) under fjärde kvartalet. Bokslutskommuniké Verksamhetsåret 2005 Electra Gruppen AB (publ) Omsättningen uppgick till 1 067,2 MSEK (973,8) varav 389,9 MSEK (323,4) under fjärde kvartalet. Rörelseresultatet uppgick till 39,5 MSEK

Läs mer

Bokslutskommuniké. januari december 2008

Bokslutskommuniké. januari december 2008 2009-02-26 Bokslutskommuniké januari december 2008 Tillväxten fortsätter och omsättningen ökade med 39 % Nordic Camping vänder till positivt rörelseresultat Nordic Camping förvärvar anläggning på Fröson

Läs mer

Kv 3. VBG AB Delå rsrapport januari september 2004. Koncernens omsättning ökade med 13% till 446,2 MSEK (395,3).

Kv 3. VBG AB Delå rsrapport januari september 2004. Koncernens omsättning ökade med 13% till 446,2 MSEK (395,3). Koncernens omsättning ökade med 13% till 446,2 MSEK (395,3). Koncernens rörelseresultat före omstruktureringskostnader ökade med 28% till 41,6 MSEK (32,4). Koncernens resultat före skatt ökade med 13%

Läs mer

Halvårsrapport. 6 månader i korthet avseende Garpcokoncernen

Halvårsrapport. 6 månader i korthet avseende Garpcokoncernen Halvårsrapport 2009 01 01 2009 06 30 6 månader i korthet avseende Garpcokoncernen Den totala omsättningen minskade med 11 % i förhållande till motsvarande period föregående år och uppgick till 74 986 tkr

Läs mer

Q1 Kvartalsrapport januari mars 2010

Q1 Kvartalsrapport januari mars 2010 Q1 Kvartalsrapport januari mars 2010 Koncernen januari mars Nettoomsättning 115,1 Mkr (120,3) Resultat före skatt 17,4 Mkr (17,0) Resultat efter skatt 12,9 Mkr (12,7) Resultat per aktie 0,61 kr (0,60)

Läs mer

Affärsidé. Fortinova ska förvärva, utveckla och förvalta fastigheter på utvalda orter i Halland och Västra Götalands län.

Affärsidé. Fortinova ska förvärva, utveckla och förvalta fastigheter på utvalda orter i Halland och Västra Götalands län. Verksamhetspresentation 2016 Affärsidé Fortinova ska förvärva, utveckla och förvalta fastigheter på utvalda orter i Halland och Västra Götalands län. Övergripande mål Målsättningen är att uppnå en kritisk

Läs mer

Delårsrapport januari september 2007

Delårsrapport januari september 2007 Delårsrapport januari september 2007 Nordic Campings tillväxt fortsätter och omsättningen ökade med 31 % jämfört med motsvarande period föregående år. Delårsperiod (januari-september) Nettoomsättningen

Läs mer

Delårsrapport januari - mars 1999 Anders Diös AB (publ) Koncernen

Delårsrapport januari - mars 1999 Anders Diös AB (publ) Koncernen Delårsrapport januari - mars 1999 Anders Diös AB (publ) Koncernen Resultat efter skatt Periodens resultat efter skatt ökade med 31,5 Mkr till 40,8 Mkr (9,3). I resultatet ingår realisationsvinster med

Läs mer

VD ERIK STRAND KOMMENTERAR POOLIAS TREDJE KVARTAL Pressinformation den 5 november

VD ERIK STRAND KOMMENTERAR POOLIAS TREDJE KVARTAL Pressinformation den 5 november VD ERIK STRAND KOMMENTERAR POOLIAS TREDJE KVARTAL Pressinformation den 5 november Poolia AB Poolia har halverat förlusttakten från föregående år. Det förbättrade rörelseresultatet visar att koncernens

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 30 juni 2004

Delårsrapport 1 januari 30 juni 2004 KLIPPAN är en ledande producent av specialpapper för den grafiska industrin med en total kapacitet om 200 000 ton per år. Produktionen sker vid de tre bruken i Klippan, Lessebo och Mölndal. Klippan den

Läs mer

Delårsrapport 556713-1056 2010-01-01-2010-03-31

Delårsrapport 556713-1056 2010-01-01-2010-03-31 Delårsrapport 556713-1056 2010-01-01-2010-03-31 Innehållsförteckning: Sida VD har ordet 1 Händelser efter rapportperioden 2 Kommande finansiella rapporter 2 Principer för delårsrapportens upprättande 2

Läs mer

SOS Alarm koncernen i sammandrag - Delårsrapport avseende 1 januari 31 mars 2008.

SOS Alarm koncernen i sammandrag - Delårsrapport avseende 1 januari 31 mars 2008. SOS Alarm koncernen i sammandrag - Delårsrapport avseende 1 januari 31 mars. Alla belopp i KSEK om annat ej anges. Belopp inom parentes anger värdet för motsvarande period föregående år. apr mar Nettoomsättning

Läs mer

Definition av nyckeltal framgår av årsredovisningen för 2016 FTA TREDJE KVARTALET 2017 JANUARI-SEPTEMBER För ytterligare information, kontakta

Definition av nyckeltal framgår av årsredovisningen för 2016 FTA TREDJE KVARTALET 2017 JANUARI-SEPTEMBER För ytterligare information, kontakta Q 3 Delårsrapport juli september 2017 Belopp i Mkr kvartal 3 jan-sep helår 2017 2016 2017 2016 2016 Nettoomsättning 256,9 245,4 851,0 847,4 1 109,2 Rörelseresultat före av- och nedskrivningar (EBITDA)

Läs mer