Internbudget år Barn- och grundskolenämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Internbudget år Barn- och grundskolenämnden"

Transkript

1 Internbudget år 2016 Barn- och grundskolenämnden Dokumentnamn Internbudget år 2016 barn- och grundskolenämnden Dokumentansvarig Förvaltningsekonom, skol- och kulturkontoret Fastställd/Upprättad Nämndsbeslut , 177 Giltighetstid (23)

2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sid 1. Inledning 3 2. Förutsättningar 3 3. Styrprinciper för barn- och grundskolenämnden Åtgärder för en god ekonomisk hushållning Ramar som nämnden fastställer för år Insatser för måluppfyllelse/anpassning av ramar Konsekvenser av förslaget till internbudget Fördelning investeringsbudget år Bilagor Bil. 1 Resursfördelning - anslagsnivåer och belopp 9-12 förskola och grundskola Bil. 2 Kommunövergripande verksamhet för år Bil. 3 Utjämningsanslag år 2016 förskola, förskoleklass och grundskola Bil. 4 Detaljerad redovisning av budgetram år Bil. 5 Jämförelse anslagsbelopp år 2015 och Bil. 6 Förvaltningsgemensamma kostnader/intäkter 23 2 (23)

3 1. Inledning Barn- och grundskolenämndens internbudget för år 2016 omfattar verksamheterna förskola, grundskola, grundsärskola, fritidshem, kulturskola, LSS-verksamhet samt korttidsboende för barn. Internbudgeten utgår från de mål som barn- och grundskolenämnden och kommunfullmäktige fastställt. 2. Förutsättningar Barn- och grundskolenämndens budgetram för 2016 omfattar mnkr. Ramen är utökad med 48 mnkr jämfört med år Det förväntade resultatet för år 2015 är -14,5 mnkr. Pris- och löneökningar för år 2016 beräknas till cirka 30 mnkr, volymökningar i förskola och skola 18 mnkr samt utökade satsningar och ambitionsnivåer på cirka 20 mnkr. Det innebär att effektiviseringskravet på nämnden är minst 20 mnkr för år 2016 exkl. beräknat resultat år För att klara ett nollresultat år 2016 förutsätter det att samtliga budgetansvariga kan hålla sin angivna budget. Den internbudget som gäller för år 2016 är i obalans. Större strukturomvandlingar kommer att vidtas för att på längre sikt få ekonomin i balans. Utifrån den beslutade ramen har prioriteringar och fördelningar mellan verksamheterna gjorts. Det innebär ett stort effektiviseringsbehov för samtliga verksamheter även under år Så här fördelas anslagen under år Fördelning av budgetram år 2016 Justering Nya ramar Verksamhet, tkr År 2015 av ramar Kommentar År 2016 Nämnden Förvaltningsstaben Omflyttning personal Måltider Förskola+Grundskola Skolskjutsar Datakostnader It-satsningar enl plan Hyror och städ Ökad hyror nybyggnation Kundtjänst Enl avtal Omställningspott/avtalspension Övrigt, försäkring, av -media mm Science Center Insatser utifrån åtgärdsplan för Ej utförda Strukturreserv Avdelningar/verksamheter Resursavdelningen Ram flyttas till Soc Förskola inkl familjedaghem Volymökning, ökat anslag Fritidshem Volymökning Förskoleklass och grundskola Volymökning, ökat anslag Särskola Ökat anslag, klaras inom ram Kulturskolan Förvaltningsgemensamma områden inkl elevhälsa Spec. se bilaga Total ram att fördelad ram För mer detaljer se bilaga 4. 3 (23)

4 3. Styrprinciper för barn- och grundskolenämnden Nationella mål, kommunal finansiering Verksamheterna i förskola och skola regleras i grunden i skollag och förordningar för respektive verksamhet. Tillsammans med läroplan och kursplaner ställer skollagen nya och utökade krav på verksamheterna i förskolor och skolor. En grundförutsättning för de nationella målen är att varje barn och elev ska ha möjlighet att utvecklas maximalt utifrån sina förutsättningar och sin förmåga. Ansvaret för finansiering av verksamheterna ligger hos kommunen och följaktligen är fördelningen av anslag i internbudgeten av stor betydelse för möjligheterna att nå de nationella målen. De krav som ställs på verksamheterna i och med de ekonomiska ramarna innebär krav på omställningar och effektiviseringar. För att nå verksamheternas mål krävs att resurser frigörs för att komma barn och elever till del. Fördelningsprinciper för år 2016 Barn- och grundskolenämnden fastställer fördelningsprinciper årligen för samtliga verksamheter. Fastställda riktlinjer för styrning i Skellefteå kommun: Styrprinciperna bygger på decentralisering av ekonomiskt ansvar. Mål- och resultatstyrning i flera perspektiv (medborgare/kund, utveckling/tillväxt, ekonomi och medarbetare). Stor frihet i resursanvändningen inom budgetens ekonomiska restriktioner. Förvaltningsledningens resultatansvar betonas. Chefer på olika nivåer förutsätts ta ansvar för ekonomi, personal och verksamhet. Ansvar och mål tydliggörs i organisationen. Vid konflikt mellan anslag och verksamhetsvolym gäller anslag, d.v.s. ekonomin utgör gränsen för verksamhetens omfattning. Principen för fördelning inom barn- och grundskolenämndens verksamhetsområde innebär att varje område/verksamhet/avdelning tilldelas en nettoram. Ansvar och befogenheter inom dessa verksamhetsområden regleras med hjälp av delegationsförteckning och attestantförteckning som nämnden fastställer. Nämnden beslutar även om mål för respektive verksamhetsområde i samband med årsbudget. Barn- och grundskolenämnden tilldelas följande ramar av kommunfullmäktige, tkr: Nämnden Förskola och grundskola Totalt nämnden I internbudget 2016 fastställs ramar för varje verksamhet, se redovisning av ramar per verksamhet, sid 6. 4 (23)

5 Riktlinjer för resultatöverföring mellan budgetår Nämndens ekonomiska ansvar gäller över tiden. Därför ska nämnden ta med sig resultatet (avvikelse från årsbudget) i bokslut till nästkommande år. Syftet med resultatöverföring mellan olika verksamhetsår är att genom en större flexibilitet, stimulera till en effektiv resursanvändning. Belopp beslutas av kommunfullmäktige i samband med beslut om årsredovisning. Varje nämnd ska inarbeta ett överfört underskott inom tre verksamhetsår. - Beslutad inarbetning läggs in som en justering av årsbudget för de kommande åren. Nämnden ska i bokslut redovisa planerade åtgärder för inarbetning av eventuellt underskott. Resultatöverföring inom barn- och grundskolenämnden Innevarande års över- respektive underskott överförs till nästa budgetår. Slutligt ställningstagande angående resultatöverföring sker i samband med fastställande av resultatöverföring av kommunfullmäktige. Särskild prövning av resultat för barn- och grundskolenämndens verksamheter Innan över/underskott delas ut/dras av i nästa års anslagstilldelning kommer resultatet att analyseras. Före slutligt beslut kommer olika faktorer, vilka påverkat resultatet, att värderas. Exempel på sådana faktorer är: - Resultatförändringar p.g.a. att beslutad och planerad verksamhet inte genomförts under året. - Nya, väsentligt förändrade förutsättningar har tillkommit för verksamheten samt att dessa förutsättningar ej varit kända tidigare och ej möjliga att påverka under löpande verksamhetsår. - I bokslut ska varje verksamhetschef lämna in en skriftlig redovisning av sitt ekonomiska resultat samt en analys av utfallet. Redovisningen ska innehålla konkreta förslag till hur respektive över/underskott ska hanteras/användas. Vid underskott ska redovisningen innehålla en plan på max tre år för inarbetning av resultatet. 4. Åtgärder för en god ekonomisk hushållning Alla arbetsledare har i uppdrag att utifrån de ekonomiska förutsättningarna utarbeta en plan för en ekonomi i balans. Arbetsledares budget utgör ram för den verksamhet som ska bedrivas inkl. kostnadsökningar och effektiviseringskrav. I den långsiktiga strukturplanen/åtgärdsplanen anges åtgärder för att behålla kvalitet, utveckla verksamheter samt få en budget i balans. Dessa åtgärder sammanfattas i; Anpassningar, bland annat i organisation, för att öka måluppfyllelsen och ge bättre ekonomisk styrning med större resultatenheter. Samordning av kommunövergripande verksamhet, införande av Resurscenter. 5 (23)

6 Minska andelen vikarier och istället skapa lokala pooler samt utöka grundbemanning. Ytterligare samordning av sommaröppen verksamhet. Stor restriktivitet vid öppnande av nya provisorier i förskolan gäller. Byggande av förskolor med 4-8 avdelningar under perioden Fortsatt strukturomvandling i de nya för- och grundskoleområdena. Minska andelen provisorium, främst i förskolan. Arbetet med att processa och genomföra åtgärder är en förutsättning för en effektivisering, en god ekonomisk hushållning och strategiska investeringar. 5. Ramar som nämnden fastställer för år 2016 Ramarna som redovisas nedan är de ramar som nämnden fastställer för varje verksamhet/avdelning eller specifikt anslag. Det krävs ett nämndsbeslut för att förändra ramarna. Hyror och städ beräknas utifrån antal årstimmar/barn/elever. Fördelning sker till respektive verksamhet inom förskola och skola. Omfördelning sker mellan ledare. För resursavdelning, kulturskola och förvaltningsstab ingår hyra i nettoramen. Verksamheter Ram i tkr Nämnden Förskola inkl dbv, intäkter, lokaler Förskoleklass och grundskola inkl lokaler Fritidshem inkl intäkter och lokaler Särskola inkl lokaler Måltidsavdelningen inkl förskola Resursavdelningen inkl lokaler Kulturskola inkl lokaler Förvaltningsstab Skolskjutsar Förvaltningsgemensamma Totalt Fördelning av för- och grundskoleområdenas ramar, se resursfördelning bilaga Insatser för måluppfyllelse/anpassning av ramar Den anslagna budgetramen för år 2016 får betydelse för möjligheterna att nå målen i styrkortet. Nämndens beslut om prioriteringar och mål utgör grunden för de omprioriteringar som föreslås i internbudget för Föreslagna insatser är förstärkningar för att bidra till ökad måluppfyllelse och utgör strategiska investeringar för framtiden. 6 (23)

7 Nya beslut som ska finansieras år 2016 (priorteringar) - IT-satsning, ökad volym 3,0 mnkr - Utökning av utjämningsanslag förskola/grundskola 6,0 mnkr - Förskola utökas, ökad volym och uppskrivning av anslag 14 mnkr - Ökade intäkter förskola/fritidshem -6,0 mnkr - Justering av anslag kommunövergripande verksamhet 4 mnkr - Fritidshem utökas, ökad volym 4 mnkr - Förskoleklass och grundskola utökas, ökad volym och uppskrivning av anslag 8 mnkr - Utökning av anslag för måltider 6,0 mnkr - Skellefteå Science Center 1,0 mnkr - Lokalkostnader 5,0 mnkr - Ledningsorganisation 2,5 mnkr - Kundtjänst enl. avtal 0,4 mnkr Totalt 48 mnkr Ovanstående prioriteringar/åtgärder som är inlagda i budget finansieras av utökningen av ramen år 2016 totalt 48 mnkr. Under år 2016 kommer ett antal riktade statsbidrag till förskola och skola, bl.a. till minskade barngrupper i förskolan, satsning på lågstadiet extra satsning på elevhälsa, lärararlöner. Detta kommer att bidra till att bibehålla/öka kvaliteten i förskola och skola. Många statsbidrag innebär att kommunen ska bidra med förändring av verksamheter som ökar kostnaden med motsvarande det statsbidrag som erhålls. 7. Konsekvenser av förslaget till internbudget Behovet av snabbare beslut och genomförande av omstrukturering är nyckeln till att barn- och grundskolenämndens verksamhet ska kunna bibehållas och kvaliteten utökas samt att få en ekonomi i balans. Verksamheterna påverkas även under 2016 av flera genomgripande utvecklingsprocesser som pågår. Läroplan, skollag, process för hantering av stöd till barn och elever, IT-stöd för dokumentation av lärande och utveckling som syftar till högre kvalitet och måluppfyllelse, utvecklingsprojekt för nyanlända barn och unga, digitala verktyg som elevdatorer och lärplattor, matematik/språkutveckling för att förbättra resultaten i skolan m.m. Utvecklingsprocesser kräver tid och resurser. De nya verktyg och arbetssätt som syftar till effektiviseringar kan inte förväntas bidra till effektiviseringar omedelbart. Utvecklingsarbetena kräver resurser vid införande i verksamheterna. Med ansträngda resurser är det rimligt att tiden för införande av vissa delar förlängs. Effekterna av internbudgeten på resultat och hälsa för elever och medarbetare är svårbedömda. Liksom tidigare år medför internbudgeten krav på medvetna och genomtänkta prioriteringar. Effekter på utbildningsresultat är svårbedömda. 7 (23)

8 Barn- och grundskolenämndens verksamheter och medarbetare kommer i och med de förutsättningar som ges i internbudgeten att uppleva ytterligare påfrestningar i en redan ansträngd organisation. Internbudgeten innebär att en del av pris- och löneökningar samt volymökningar måste hanteras genom effektiviseringar i verksamheterna. Arbetsmiljökonsekvenser och riskbedömning Med effektiviseringskrav följer ökad risk för ohälsa. Ökad arbetsbelastning, ojämn arbetsbelastning, oro för förändringar är några exempel på konsekvenser som uppkommer. Risker uppstår i alla yrkeskategorier, ingen grupp kan uteslutas. Även påverkan på elevernas situation måste övervägas. Effektiviseringskraven innebär att det ställs stora krav på det systematiska arbetsmiljöarbetet. De mest märkbara konsekvenserna uppkommer bland första linjens ledare och deras medarbetare. Riskerna för arbetsmiljöpåverkan kommer att följas upp av alla arbetsledare i linje med de krav som ställs på systematiskt arbetsmiljöarbete. Utvecklingen i och med ny skollag, ökat behov av förskoleplatser och effektiviseringskrav gör att medarbetare får kraftigt förändrade förutsättningar för sitt arbete vilket medför ett ökat fokus på de psykosociala aspekterna av arbetsmiljön. Ett väl fungerande systematiskt arbetsmiljöarbete med en bra kommunikation mellan berörda är viktiga förutsättningar för att arbetsmiljörisker ska kunna minimeras. 8. Fördelning av investeringsbudget år 2016 Investeringsbudget för år 2016 omfattar satsningar på inköp av inventarier till respektive verksamheter. För att en åtgärd eller ett inköp ska räknas som investering ska summan uppgå till kr för den enskilda varan/tjänsten och ha en livslängd på minst 3 år. För- och grundskoleområdenas anslag fördelas successivt under året, beroende på när inköp för t.ex. fleravdelningsförskolor som byggs påbörjas. År 2016, Verksamhet tkr Inventarier till nystart av fleravdelningsförskolor och ombyggnationer Resursavdelningen 80 Kulturskolan 20 Totalt fördelas (23)

9 Bilaga 1 Resursfördelning förskola, fritidshem, förskoleklass, grundskola och särskola För år 2016 gäller en resursfördelning där merparten av resurserna fördelas per barn/elev. Justering av anslag sker februari, maj, september och november. Anslag fördelas ut per verksamhet och till tre nivåer, förskolechef/rektorsnivå, områdeschefsnivå och för- och grundskolechefsnivå. Anslagsbelopp redovisas i sammanfattning i bilaga 5. Fördelning av den totala ramen, för- och grundskola I ramen som fördelas ligger vissa kostnader centralt eller på för- och grundskolechef. Dessa anslag fördelas inte ut per årstimme/barn/elev. Fördelningen i tabellen nedan utgör den tilldelning i kronor som nämnden beslutar om. Det krävs ett nämndsbeslut för att förändra nivåerna. I tabellen redovisas fördelningen av den totala fördelningen till för- och grundskola. Anslagsnivå Förskola Fritidshem Förskoleklass- Särskola Totalt resp. Belopp i kronor inkl dbv Grundskola resurs Basresurs *) Utjämningsanslag*) Elevhälsa inkl SYV***) Barn i behov av särskilt stöd***) Extra anslag***) Administration och ledning**) Modersmål***) Omräkningspott*) Hyra och städ**) Inventarier****) Kommunövergripande***) Intäktskrav (förskoleavgifter)****) Statsbidrag förskola*) Pooladministration****) Interkommunala avgifter****) Kulturanslag****) Ledningsfunktion FGO****) Totalt * ) Går direkt ut till förskolechef/rektor **) Fördelas via områdeschef alt går ut till områdeschef via beräkning i resursfördelningsmodellen ***) Fördelas via för- och grundskolechef ****) Avser kostnader för barn/elever samt personal som tas på centrala konton för att det avser inget specifikt område Fördelning elevhälsa inkl. SYV och utveckling se bilaga 6. 9 (23)

10 Resursfördelning förskola, fritidshem, förskoleklass, grundskola och särskola, belopp För år 2016 gäller en resursfördelning där merparten av resurserna fördelas per årstimme/barn/elev. Justering av anslag sker februari, maj, september och november. Anslag fördelas ut per verksamhet till förskolechef/rektorsnivå och områdeschefsnivå. Till för- och grundskolechef tilldelas nettoanslag. I tabellerna nedan redovisas vilka summor som gäller för respektive anslag samt på vilken anslagsnivå de delas ut. Till förskolechef fördelas följande anslag; För förskolan beräknas anslaget i kronor per årstimme. Anslag går direkt till förskolechef. Den fördelning som gäller är; Förskola Kr/årstimme Barn 1-3 år 69 Barn 4-5 år 55 Barn 1-3 år*) 61 Barn 4-5 år*) 47 *) Förskolor med 2-avdelningar och större För att garantera en viss servicenivå i samtliga kommundelar tilldelas ett strukturbidrag till mindre enheter ( kr/avdelning/år). För förskolor med 4 avdelningar eller fler reduceras anslaget. Ökad samordning sker på dessa enheter. Strukturreducering 4-avdelningar kr/år. Strukturreducering 6-avdelningar kr/år. För pedagogisk omsorg beräknas anslaget per årstimme. För år 2016 är anslaget 67 kr/årstimme. 10 (23)

11 För fritidshem och skola beräknas anslaget i kronor per barn/elev på årsbasis enligt tabell nedan. Anslag går direkt ut till rektor. För fritidshem och skola beräknas anslaget i kronor per barn/elever på årsbasis. Verksamhet Kronor/år Fritidshem 6-8 år Fritidshem 9-12 år Fritidshem, särskola 7-9 år*) Fritidshem, särskola år*) Förskoleklass Grundskola år Grundskola år Grundskola år Grundsärskola år 1-2*) Grundsärskola år 3-5*) Grundsärskola år 6-9*) Träningsskola år 1-2*) Träningsskola år 3-5*) Träningsskola år 6-9*) Inkluderade särskoleelever *) Fördelning görs utifrån; Pedagogisk verksamhet (skoltid+ fritidstid) = grundanslag Individuellt stöd (fysiskt och socialt) Fysiska och sociala behov bedöms utifrån 3-nivåer enligt vissa kriterier. Grundanslag är den pedagogiska delen som alla elever får. Det sociala och fysiska behovet vägs samman och blir ett individuellt stöd till eleven. Det är mottagandeteamet som gör bedömning. Till områdeschef fördelas följande anslag; För förskolan beräknas anslaget i kronor per årstimme enligt tabell nedan. Förskola Anslag Administration Administration Förskolechef, kr lön, kr material,kr *) Barn 1-3 år 1,70 0,4 0,05 Barn 4-5 år 1,70 0,4 0,05 *) fördelas till områdesexpedition Ett utjämningsanslag tilldelas förskolan på 6,0 mnkr. Beloppet varierar mellan förskolor, se bilaga 3. För administration av områdesexpeditionerna tilldelas ett anslag per timme samt ett anslag per timme för förskolechefer och administratörer till områdeschefer. 11 (23)

12 För lokalhyra i förskola beräknas en kostnad per årstimme år 1-3 och barn år 4-5 exkl. administration. Detta läggs på vid omfördelning till områdechef. Omfördelning kan ske mellan områdescheferna under året. Anslag för elevhälsa beräknas till 0,6 kr/årstimme. Till områdeschef fördelas följande anslag; För fritidshem och skola beräknas anslaget i kronor per barn/elever på årsbasis. Verksamhet Anslag Administration Administration Rektorer, kr material,kr*) lön, kr Fritidshem 6-8 år Fritidshem 9-12 år Fritidshem, särskola 7-9 år Fritidshem, särskola år Förskoleklass Grundskola år Grundskola år Grundskola år Grundsärskola år Grundsärskola år Grundsärskola år Träningsskola år Träningsskola år Träningsskola år *) fördelas till områdesexpedition Ett utjämningsanslag tilldelas grundskolan på 29,0 mnkr. Detta varierar mellan skolor, se bilaga 3. För administration av områdesexpeditionerna tilldelas ett anslag per elev/barn samt ett anslag per elev/barn för rektorer och administratörer till områdeschefer. För hyra och städ i förskoleklass, grundskola, grundsärskola samt fritidshem beräknas en kostnad per barn/elev exkl. administration. Detta läggs på vid omfördelning till områdeschef. Omfördelning kan ske mellan områdechefer under året. Anslag för elevhälsa beräknas till kr/elev. Anslag till studie- och yrkesvägledare beräknas till 488 kr/elev. 12 (23)

13 Bilaga 2 Kommunövergripande verksamhet för år 2016 Kommunövergripande är verksamheter som har hela kommunen som upptagningsområde (t.ex. hörselklass, handikappavdelning). De får en grundtilldelning enligt principen som gäller basresurs. Omräkning sker februari, maj, september och november. Därutöver tillkommer extra tilldelning utifrån verksamhetens speciella art, t.ex. OB-tid. För- och grundskolechef beslutar om placering av barn/elever i kommunövergripande verksamhet enligt tabell nedan. Anslag och verksamhet finns under för- och grundskolechef Verksamhet Lyckogränd ob-förskola Tullaren ob-förskola Södergård ob-förskola Extra anslag, tkr Totalt fördelas Anslag och verksamhet finns under för- och grundskolechef Verksamhet Extra anslag, tkr Snäckan förskola, hörsel Näktergalen, handikappavdelning Hörsel, Brännan/Sj dalen Språkförskola Resurscentra Totalt att fördelas (23)

14 Bilaga 3 Utjämningsanslag år förskola anslag tilldelas förskolechef Vid fördelning görs en detaljerad beräkning baserat på föräldrarnas utbildningsnivå, andelen nyanlända och andelen pojkar d.v.s. SALSA. I utjämningsanslaget ingår även svenska som andraspråk. Förklaring av modellen, se dokument resursfördelningsprinciper. Ny viktning av anslaget införs. Det innebär att det läggs en gräns vid 14% av det totala barn/elevantalet som inte förväntas uppnå måluppfyllelse. Detta görs för att rikta anslag till de förskolor/skolor som har störst behov. Övergångsregler kommer att tillämpas under år , för att få en mjukare övergång. Det innebär att de som får minskat anslag får en reducering med 50% och de som får mer anslag får behålla 80% år År 2017 blir det 25% respektive 90%. År 2018 slår modellen fullt ut, vilket innebär att gränsen för att få anslag går vid 14% av totala antalet barn/elever Vid fördelning görs en detaljerad beräkning utifrån antal barn och förskolor som tillhör respektive förskolechef i kronor. Tabellen nedan visar det preliminära beloppet per förskola. Omräkning sker innan årsskiftet. Förskola Ersättning Bruksskolans förskola Bulleribock 0 Hattstugan Knoppen Tussilago Utflex Gomorronsol Humlans språkförskola Kvistens förskola Nallebjörnens förskola Pusselbitens förskola Smulans allergiförskola 0 Södergårds förskola Blåklintens förskola Brukets förskola Fjärilens förskola Grimmans förskola Gunghästens förskola Lokets förskola Sagans förskola Sländans förskola 0 Granitens förskola Malmens förskola Metallens förskola Mineralens förskola Backens förskola Birkagårds förskola Klossens förskola (23)

15 Förskola Ersättning Klostertians förskola Myggans förskola Sjöstugans förskola Skogsgläntans förskola Torpets förskola Ängens förskola Björnåkers förskola Äventyrets förskola burträsk Gesällens förskola Liljegårdens förskola Solbackens förskola Solängets förskola Påfågelns förskola Byggklossen Bäckens förskola Grodans förskola Myran i Ur och Skur förskola Ringens Må Bra förskola Trollsländans förskola Åbyn förskola Drängens förskola Frostkåge förskola Hedens förskola Kullerbyttans förskola Pigans förskola Inkastets förskola Pärlans förskola Sagolundens förskola Snäckans förskola Alhems förskola 0 Asterns förskola Bergets förskola Getbergets förskola Katten Janssons förskola Moröhöjdens förskola Stråets förskola Älvsbacka förskola 0 Äventyrets förskola Humleängets förskola Svalan förskola Kusmarks förskola Sandfors förskola Barnportalens förskola (23)

16 Förskola Ersättning Klostertians förskola Myggans förskola Sjöstugans förskola Skogsgläntans förskola Torpets förskola Ängens förskola Björnåkers förskola Äventyrets förskola burträsk Gesällens förskola Liljegårdens förskola Solbackens förskola Solängets förskola Påfågelns förskola Byggklossen Bäckens förskola Grodans förskola Myran i Ur och Skur förskola Ringens Må Bra förskola Trollsländans förskola Åbyn förskola Drängens förskola Frostkåge förskola Hedens förskola Kullerbyttans förskola Pigans förskola Inkastets förskola Pärlans förskola Sagolundens förskola Snäckans förskola Alhems förskola 0 Asterns förskola Bergets förskola 0 Getbergets förskola Katten Janssons förskola Moröhöjdens förskola Stråets förskola Älvsbacka förskola Äventyrets förskola Humleängets förskola Svalan förskola Kusmarks förskola Sandfors förskola Barnportalens förskola Hamnens förskola Klippans förskola Kojans förskola Krossens förskola Skeppets förskola (23)

17 Förskola Ersättning Spovens förskola Skråmträsk förskola Stormens förskola Toppens förskola Orrens förskola Sunnanå förskola Rödluvans förskola Snövits förskola 0 Sörvalla förskola Björkens förskola Enebackens förskola Linneans förskola Måsens förskola 0 Skogsbrynets förskola Skärets förskola Smörblommans förskola Tallbackens förskola Tullarens förskola Utkikens förskola (23)

18 Utjämningsanslag år 2016 förskoleklass, fritidshem och grundskola i kronor anslag tilldelas rektor Vid fördelning görs en detaljerad beräkning baserat på föräldrarnas utbildningsnivå, andelen nyanlända och andelen pojkar d.v.s. SALSA. I utjämningsanslaget ingår även svenska som andraspråk. Förklaring av modellen, se dokument resursfördelningsprinciper. Ny beräkning av anslaget sker år 2016, en gräns läggs vid 14 % av det totala elevantalet som inte förväntas uppnå måluppfyllelse. Detta görs för att rikta anslag till de skolor som har störst behov. Övergångsregler kommer att tillämpas under åren för att få en mjukare övergång. Det innebär att de som får minskat anslag får en reducering med 50% och de som får mer anslag får behålla 80% år År 2017 blir det 25% respektive 90%. År 2018 slår modellen fullt ut. Vid fördelning görs en detaljerad beräkning utifrån antal elever och skolor som tillhör respektive rektor i kronor. Tabellen nedan visar det preliminära belopp som tilldelas varje skola. 18 (23)

19 Skola Belopp/skola Bolidenskolan Byskeskolan Drängsmarksskolan Ostviksskolan Furuskolan Kågeskolan Ersmarksskolan Kusmarkskolan Morö backe skola Norrhammarskolan Tuböleskolan Brännanskolan Björnåkersskolan Bygdsiljumsskolan Skråmträskskolan Medleskolan Mobackenskolan Sjungande dalens skola Sunnanåskolan Gummarksskolan Sörböleskolan F Sörböleskolan Nykomsten Lövångersskolan Bureskolan Hjoggböleskolan Stackgrönnanskolan Örjansskolan Auraskolan Yttre Ursviksskolan Ursviksskolan Bergsbyskolan Moröskolan Kanalskolan Björksskolan Bodbysunds miljöskola Bruksskolan Vebomarks friskola (23)

20 Bilaga 4 Fördelning av budgetram år 2016, tkr Avgår från ramen; Utfördelning Utfördelning Skillnad År 2015 År 2016 Hyror och städ fördelas Måltider, grundskola+ fritidshem+ förskola Kulturskola Resursavdelning Förvaltningsstab Försäkringar+skolkopiering+ läromediaavtal mm Skolskjutsar Skolbibliotek, intern ersättning till KN Datakostnader inkl skola Matematik/ språkutvecklare + It-pedagoger Teknobalder och RUC + Science Center Bibliotek, samordning Nämndens tillförfogande Forskarsatsning Satsningar utifrån åtgärdsplaner Nämnden Kundtjänst bidra till förvaltningens administrativa stöd Omställning/avtalspension Lönecentra, flyttning av ansalg Strukturreserv Totalt, övriga verksamheter Fördelas till områden År 2015 År 2016 Skillnad Barn och elevanslag inkl elevhälsa Modersmål och svenska som andra språk Kommunövergripande verksamhet, se bilaga Statsbidrag, förskola, fördelas Barnomsorgsintäkter Ramfördelning till områden Totalt ramfördelning (23)

21 Bilaga 5 Jämförelse mellan 2015 och 2016 Basresurs, belopp i kronor År 2015 År 2016 Skillnad Förskolechef/Rektor Förskola År 1-3, årstimme År 4-5, årstimme År 1-3, årstimme, förskolor med fler avd än två*) År 4-5, årstimme, förskolor med fler avd än två*) Strukturbidrag Strukturreducering 4-avdelningsförskolor Strukturreducering 6-avdelningsförskolor Strukturreducering 8-10-avdelningsförskolor Asylbarn, får anslag som övriga barn Pedagogisk omsorg kr/årstimme *) avdrag för måltider 8 kr/timme Förskoleklass och grundskola, kr/elev Förskoleklass Åk Åk Åk Asylelever tilldelas, extra åk 1-9 utöver grundtilldelning Grundanslag särskola, kr /elev (till delas alla) Grundsärskola Åk Åk Åk Träningsskola Åk Åk Åk Tilläggsbelopp inkluderade Asylelever tilldelas, extra åk 1-9 utöver grundtilldelning Ind.stöd kronor/ elev/år (tilldelas endast efter individuell bedömning) A = Grundanslag B = Behöver stöd och påminnelse C = Fullständigt stöd Fritidshem kr/barn År 6-8**) År 9-12**) Särskolan År 7-9**) År 10-12**) Ind.stöd kronor/ elev/år (tilldelas endast efter individuell bedömning) A = Grundanslag B = Behöver stöd och påminnelse C = Fullständigt stöd **) Avdrag 1000 Kr/barn, måltider, grundanslag utökas med 1000 kr (år 6-8) **) Avdrag 1000 Kr/barn, måltider, grundanslag utökas med 1000 kr (år 9-12) **) Avdrag 1000 Kr/barn, måltider, grundanslag utökas med 1000 kr (år 7-9) **) Avdrag 1000 Kr/barn, måltider, grundanslag utökas med 1000 kr (år10-12) 21 (23)

22 Jämförelse mellan 2015 och 2016 Belopp i kronor År 2015 År 2016 Skillnad Områdeschef Administration Förskola, kr/ årstimme Förskolechef 1,7 1,7 0,0 Områdesadministratörer 0,7 0,4-0,3 Adm.anslag 0,05 0,05 0,0 Skola och särskola, fritidshem kr/barn och elev Rektorer ,0 Områdesadministratörer ,0 Adm.anslag ,0 *) Avdrag för anslag till för- och grundskolechef för områdeschefer 22 (23)

23 Bilaga 6 Förvaltningsgemensamma Belopp, tkr Barnomsorgavgifter Kommunövergripande verksamhet Statsbidrag förskolan Modersmål Lokaladministration (rektorer och assistenter) Elevhälsa inkl SYV Elevhälsa, skolhälsovård Utveckling Extra anslag Barn i behov av extra stöd exkl. soc.ersättning Ledningsfunktion, FOG Utjämningsanslag, förskoleklass och grundskola Utjämningsanslag till förskola Kulturanslag inkl skolbibliotek Interkommunala avgifter 500 Pooladministration Omräkningspott, förskola inkl asyl Totalt (23)

Internbudget år 2014. Barn- och grundskolenämnden

Internbudget år 2014. Barn- och grundskolenämnden Internbudget år 2014 Barn- och grundskolenämnden Dokumentnamn Internbudget år 2014 barn- och grundskolenämnden Dokumentansvarig Förvaltningsekonom Fastställd/Upprättad Nämndsbeslut 2013-10-23, 181 Giltighetstid

Läs mer

Internbudget För- och grundskolenämnden. Dokumentnamn Internbudget år 2018 för- och grundskolenämnden. Fastställd Nämndsbeslut , 144

Internbudget För- och grundskolenämnden. Dokumentnamn Internbudget år 2018 för- och grundskolenämnden. Fastställd Nämndsbeslut , 144 Internbudget 2018 För- och grundskolenämnden Dokumentnamn Internbudget år 2018 för- och grundskolenämnden Fastställd Nämndsbeslut 2017-09-13, 144 Dokumentansvarig Ekonomicontroller, skolkontoret Reviderad

Läs mer

Resursfördelning förskola, fritidshem, förskoleklass, grundskola och grundsärskola

Resursfördelning förskola, fritidshem, förskoleklass, grundskola och grundsärskola Resursfördelning förskola, fritidshem, förskoleklass, grundskola och grundsärskola Dokumentnamn Resursfördelningsprinciper förskola, fritidshem, förskoleklass, grundskola och grundsärskola Dokumentansvarig

Läs mer

Resursfördelning förskola, fritidshem, förskoleklass, grundskola och grundsärskola år 2017

Resursfördelning förskola, fritidshem, förskoleklass, grundskola och grundsärskola år 2017 Resursfördelning förskola, fritidshem, förskoleklass, grundskola och grundsärskola år 2017 För- och grundskolenämnden Dokumentnamn Resursfördelningsprinciper förskola, fritidshem, förskoleklass, grundskola

Läs mer

Resursfördelning förskola, fritidshem, förskoleklass, grundskola och grundsärskola

Resursfördelning förskola, fritidshem, förskoleklass, grundskola och grundsärskola Resursfördelning förskola, fritidshem, förskoleklass, grundskola och grundsärskola Dokumentnamn Resursfördelningsprinciper förskola, fritidshem, förskoleklass, grundskola och grundsärskola Dokumentansvarig

Läs mer

Barnens bokbuss Turlista våren 2018

Barnens bokbuss Turlista våren 2018 Barnens bokbuss Turlista våren 2018 https://bibliotek.skelleftea.se TUR 1 18 januari 15 februari 12 mars 23 april 21 maj Bodbysund/Bygdsiljum BODBYSUND Bodbysunds miljöskola och Solängets förskola 09.00-11.00

Läs mer

Bodbysund/Bygdsiljum. BODBYSUND Bodbysunds miljöskola och Solängets förskola

Bodbysund/Bygdsiljum. BODBYSUND Bodbysunds miljöskola och Solängets förskola TUR 1 Bodbysund/Bygdsiljum Torsdag 10 januari 11 februari 25 mars 6 maj BODBYSUND Bodbysunds miljöskola och Solängets förskola 09.00-11.00 BYGDSILJUM Bygdsiljums skola och Påfågelns förskola 11.55-13.45

Läs mer

Barnens bokbuss Turlista hösten 2017

Barnens bokbuss Turlista hösten 2017 Barnens bokbuss Turlista hösten 2017 https://bibliotek.skelleftea.se Kontakt Telefon: 0910-73 61 02 E-postadress: bokbussen@skelleftea.se Besöksadress: Skellefteå stadsbibliotek, avdelningen barn och unga.

Läs mer

Resursfördelningsprinciper

Resursfördelningsprinciper Dokumentnamn Resursfördelningsprinciper år 2019 för- och grundskolenämnden Resursfördelningsprinciper 2019 För- och grundskolenämnden Fastställd Nämndens beslut 2018-12-12 210 Dokumentansvarig Ekonomicontroller,

Läs mer

1. Principer för resursfördelningsmodell

1. Principer för resursfördelningsmodell Resursfördelningsmodell för grundskola F-9 och fritidshem med ersättningsnivåer 2017 1. Principer för resursfördelningsmodell Barn- och ungdomskontorets principer som genomsyrar resursfördelningsmodellen

Läs mer

att med anledning av 2015 års lönesatsning fastställa justerade bidrag för budgetår 2015 för förskoleklass och grundskola enligt Styrkort 2, samt

att med anledning av 2015 års lönesatsning fastställa justerade bidrag för budgetår 2015 för förskoleklass och grundskola enligt Styrkort 2, samt Utbildningsnämndens arbetsutskott Utdrag ur PROTOKOLL 2015-08-25 52 Fördelning av lönesatsning 2015 UN-2014/8 Beslut Arbetsutskottet föreslår utbildningsnämnden besluta att med anledning av 2015 års lönesatsning

Läs mer

Årsbudget 2018 för barn- och grundskolenämnden

Årsbudget 2018 för barn- och grundskolenämnden 1(5) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Jonas Vehmonen Barn- och grundskolenämnden 2017-12-14 Årsbudget 2018 för barn- och grundskolenämnden Sammanfattning Barn- och grundskolenämndens budget för år 2018 uppgår till

Läs mer

Skolkontoret. en sammanfattning

Skolkontoret. en sammanfattning Skolkontoret en sammanfattning Skolkontoret Skellefteå kommun har en väl utbyggd förskola och skola med hög kvalitet. Genom våra skolinvesteringar lägger vi grunden för att klara framtidens krav. Investeringar

Läs mer

Resursfördelningsmodell avseende förskola, grundsärskola, förskoleklass, grundskola och fritidshem 2019, Rapport

Resursfördelningsmodell avseende förskola, grundsärskola, förskoleklass, grundskola och fritidshem 2019, Rapport Resursfördelningsmodell avseende förskola, grundsärskola, förskoleklass, grundskola och fritidshem 2019, Rapport Postadress Besöksadress Telefon Telefax Webbplats E-post 517 83 Bollebygd Ballebovägen 2

Läs mer

Resursfördelningsmodell avseende förskola, grundsärskola, förskoleklass, grundskola och fritidshem 2019, Rapport

Resursfördelningsmodell avseende förskola, grundsärskola, förskoleklass, grundskola och fritidshem 2019, Rapport Resursfördelningsmodell avseende förskola, grundsärskola, förskoleklass, grundskola och fritidshem 2019, Rapport Postadress Besöksadress Telefon Telefax Webbplats E-post 517 83 Bollebygd Ballebovägen 2

Läs mer

Därutöver har kommunfullmäktige beslutat om följande specifika uppdrag för Barn- och utbildningsnämnden 2011.

Därutöver har kommunfullmäktige beslutat om följande specifika uppdrag för Barn- och utbildningsnämnden 2011. Information Datum 2011-02-17 Barn- och utbildningsförvaltningen BUN-kansliet Stefan Bergdoff 0346-886408 stefan.bergdoff@falkenberg.se Info-ärende på BUN 2011-02-23 Internbudget 2011 Uppdrag från Kommunfullmäktige

Läs mer

Lednings- och styrdokument FINANS. Styrdokument antaget av kommunfullmäktige den 20 juni 2011

Lednings- och styrdokument FINANS. Styrdokument antaget av kommunfullmäktige den 20 juni 2011 Lednings- och styrdokument FINANS Styrdokument antaget av kommunfullmäktige den 20 juni 2011 2012-2015 sidan 1 av 6 God ekonomisk hushållning... 2 Vara kommuns definition... 2 Verksamhetsperspektiv...

Läs mer

Skol- och kulturkontoret en sammanfattning

Skol- och kulturkontoret en sammanfattning Skol- och kulturkontoret en sammanfattning Skol- och kulturkontoret Skellefteå kommun har en väl utbyggd förskola och skola med hög kvalitet och ett rikt och varierande kulturutbud. Genom våra skolinvesteringar

Läs mer

Barn och elevpeng 2015

Barn och elevpeng 2015 Skolförvaltningen Barn och elevpeng 2015 Under 2011 infördes ett nytt resursfördelningssystem, en så kallad barn- och elevpeng. Enheterna har under åren anpassat sig till den nya fördelningen och budgeterna

Läs mer

Utbildningsinspektion i Skellefteå kommun

Utbildningsinspektion i Skellefteå kommun Inspektionsrapport från Skolverket 53-2007:2250 Utbildningsinspektion i Skellefteå kommun Bes lut Kommunrapport S kolrapporter Innehåll Beslut Kommunrapport Förskoleverksamhet Skolbarnsomsorg Särskoleverksamhet

Läs mer

FÖRVALTNINGEN FÖR UTBILDNING, KOST, KULTUR OCH FRITID

FÖRVALTNINGEN FÖR UTBILDNING, KOST, KULTUR OCH FRITID s. 1 (11) FÖRVALTNINGEN FÖR UTBILDNING, KOST, KULTUR OCH FRITID 2017-11-17 Vår referens: Magnus Lindvall Direkttel: 040-641 13 12 E-post: Magnus.Lindvall @lomma.se Diarienr: BUN/2017:227 Er referens: Förslag

Läs mer

Resursfördelningsmodell förskoleverksamhet

Resursfördelningsmodell förskoleverksamhet Resursfördelningsmodell förskoleverksamhet Sektor utbildning Mariestads kommun Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-15 Reviderad 2015-10-26 Reviderad 2016-09-26 Reviderad 2017-09-25 Innehållsförteckning

Läs mer

Resursfördelningsmodell avseende förskola, grundsärskola, förskoleklass, grundskola och fritidshem

Resursfördelningsmodell avseende förskola, grundsärskola, förskoleklass, grundskola och fritidshem Styrdokument 1 (17) 2016-12-01 Fastställd: BON 16-12-13 130 Gäller för: Bildnings- och omsorgsnämnden Dokumentansvarig: Bildning- och omsorgschef Dnr : BON2016/274-3 Resursfördelningsmodell avseende förskola,

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 5

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 5 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 5 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

Resursfördelningsmodell avseende förskola, grundsärskola, förskoleklass, grundskola och fritidshem

Resursfördelningsmodell avseende förskola, grundsärskola, förskoleklass, grundskola och fritidshem Styrdokument 1 (13) 2016-12-01 Fastställd: BON 16-12-13 130 Gäller för: Bildnings- och omsorgsnämnden Dokumentansvarig: Bildning- och omsorgschef Dnr : BON2016/274-3 Resursfördelningsmodell avseende förskola,

Läs mer

RESURSFÖRDELNING TILL FÖRSKOLA, GRUNDSKOLA, FRITIDSHEM OCH OBLIGATORISK SÄRSKOLA BUDGETÅRET 2007

RESURSFÖRDELNING TILL FÖRSKOLA, GRUNDSKOLA, FRITIDSHEM OCH OBLIGATORISK SÄRSKOLA BUDGETÅRET 2007 RESURSFÖRDELNING TILL FÖRSKOLA, GRUNDSKOLA, FRITIDSHEM OCH OBLIGATORISK SÄRSKOLA BUDGETÅRET 2007 Kontaktuppgifter Kommun: Förvaltning (motsvarande):. Namn:. E-post adress:... Telefon:... Kommunens nämndorganisation

Läs mer

Resursfördelningsmodell. Beslutad av Barn och utbildningsnämnden 11 december 2018, 129/18. Dnr BUN

Resursfördelningsmodell. Beslutad av Barn och utbildningsnämnden 11 december 2018, 129/18. Dnr BUN Resursfördelningsmodell Beslutad av Barn och utbildningsnämnden 11 december 2018, 129/18. Dnr BUN2018.0892 Innehåll 1 Syfte och principer för resursfördelning... 3 2 Generell resurstilldelning... 3 2.1

Läs mer

Åldersintervall för förskolan är 1-3 år och 4-5 år. Åldersintervall för grundskolan är förskoleklass åk 3, åk 4 6 och åk 7 9.

Åldersintervall för förskolan är 1-3 år och 4-5 år. Åldersintervall för grundskolan är förskoleklass åk 3, åk 4 6 och åk 7 9. Resursfördelningsmodellens syfte är att beskriva hur ekonomiska resurser fördelas till enheterna inom förskola, fritidshem, grundskola och gymnasieskola. Utöver dessa verksamheter finns det ett antal anslagsfinansierade

Läs mer

Ersättningsbelopp 2017 för fristående verksamhet inom stadsdelssektorns utbildningsområde

Ersättningsbelopp 2017 för fristående verksamhet inom stadsdelssektorns utbildningsområde Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-11-28 Diarienummer 0070/16 Välfärd och Utbildning Avdelningen för Utbildning, Barn och Unga, Folkhälsa Hanna Wik Telefon 031-368 02 12 E-post: hanna.wik@stadshuset.goteborg.se

Läs mer

Ekonomi - resultat 2008

Ekonomi - resultat 2008 Ekonomi - resultat 2008 Utbildningsnämnden redovisar ett överskott om 6,6 Mkr vid årets slut. Det är en positiv avvikelse från budgeten med 0,5 %. Under perioden 2006-2008 har nettokostnaden för förskolan

Läs mer

STRENGTHS WEAKNESSES SWOT- ANALYS OPPORTUNITIES THREATS

STRENGTHS WEAKNESSES SWOT- ANALYS OPPORTUNITIES THREATS STRENGTHS WEAKNESSES SWOT- ANALYS OPPORTUNITIES THREATS STYRKOR Engagerade chefer Satsning på kompetensutveckling och ökad behörighet i grundskolan Hög andel legitimerade förskollärare En omvärldsorienterad

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 10.00-11.15 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per den 30 september Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen

Ekonomisk uppföljning per den 30 september Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen Ekonomisk uppföljning per den 30 september Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen 2 (8) Barn- och utbildningsförvaltningen Det sammantagna resultatet till och med september i barn- och

Läs mer

Skol- och kulturkontoret en sammanfattning

Skol- och kulturkontoret en sammanfattning Skol- och kulturkontoret en sammanfattning Skol- och kulturkontoret Skellefteå kommun har en väl utbyggd förskola och skola med hög kvalitet och ett rikt och varierande kulturutbud. Två nämnder; barn-

Läs mer

Ny grundskolenämnd och förvaltning. Resursfördelningsmodell Information våren 2018

Ny grundskolenämnd och förvaltning. Resursfördelningsmodell Information våren 2018 Ny grundskolenämnd och förvaltning Resursfördelningsmodell Information våren 2018 Ny resursfördelningsmodell Innehåll Inledning 1. Nuläge, målbild och syfte 2. Principer för modellens utformande Var står

Läs mer

Internbudget bildningsförvaltningen 2014

Internbudget bildningsförvaltningen 2014 HANDLING 25-2013 1 (7) Vår handläggare Johanna Siverskog, ekonom Ert datum Er beteckning Internbudget bildningsförvaltningen 2014 Nämnd Budgeten för nämndverksamheten räknas upp med 14 tkr för arvodeshöjningar.

Läs mer

Bilaga. Av 14 kap. 1 skolförordningen (2011:185) framgår bl.a. följande

Bilaga. Av 14 kap. 1 skolförordningen (2011:185) framgår bl.a. följande Malmö stad Grundskoleförvaltningen 1 (6) Datum 2017-12-13 Bilaga Vår referens Kimmo Räihä kimmo.raiha@malmo.se Bilaga till beräkningar av ersättningar 2018 till Malmös kommunala och fristående skolor Förslag

Läs mer

Resursfördelningsmodell grundskola f-9, grundsärskola, fritidshem

Resursfördelningsmodell grundskola f-9, grundsärskola, fritidshem Resursfördelningsmodell grundskola f-9, grundsärskola, fritidshem 1 Sektor utbildning Mariestads kommun Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-15 Reviderad 2015-10-26 Reviderad 2016-09-26 Reviderad 2017-09-25

Läs mer

Åtgärdsplan Bildningsförvaltningen

Åtgärdsplan Bildningsförvaltningen Protokollsbilaga 5-2019 Åtgärdsplan Bildningsförvaltningen www.katrineholm.se 2 (8) Vår handläggare Bakgrund Vid årets första kommunövergripande ekonomiuppföljning som redovisades på kommunstyrelsens sammanträde

Läs mer

STI SOLLENTUNA KOAAMUN Barn- och utbildningskontoret

STI SOLLENTUNA KOAAMUN Barn- och utbildningskontoret STI SOLLENTUNA KOAAMUN Barn- och utbildningskontoret Halina Jankowska Tjänsteutlåtande 2011-09-05 Sidan 1 av 2 Dnr 2011/52 BUN.104 Barn- och ungdomsnämnden Resultatprognos inkl. delårsrapport 2011 Förslag

Läs mer

Bilaga till beräkningar av ersättningar 2017 till Malmös kommunala och fristående skolor 2017

Bilaga till beräkningar av ersättningar 2017 till Malmös kommunala och fristående skolor 2017 SIGNERAD Malmö stad Grundskoleförvaltningen 1 (7) Datum 2016-12-12 Bilaga Kimmo Räihä Bilaga till beräkningar av ersättningar 2017 till Malmös kommunala och fristående skolor 2017 Förslag till ersättningar

Läs mer

Skol- och kulturkontoret en sammanfattning

Skol- och kulturkontoret en sammanfattning Skol- och kulturkontoret en sammanfattning Skol- och kulturkontoret Skellefteå kommun har en väl utbyggd förskola och skola med hög kvalitet och ett rikt och varierande kulturutbud. Två nämnder; barn-

Läs mer

Grundbelopp till Internationella Engelska skolan i Falun Ab 2018

Grundbelopp till Internationella Engelska skolan i Falun Ab 2018 2017-12-18 1(5) Vår adress Barn- och bildningsnämnd Borlänge kommun Adress Besöksadress Röda vägen 50 Handläggare, telefon, e-post Catherine Säll Franzén Catherine.sall@borlange.se Delegationsbeslut Grundbelopp

Läs mer

Tilläggsbelopp Lerum 2011

Tilläggsbelopp Lerum 2011 Tilläggsbelopp Lerum 2011 Lika villkor SOU 2008:8 Bidragens beståndsdelar Det bidrag som kommunen ska bestämma ska bestå av ett grundbelopp och ett tilläggsbelopp. Grundbeloppet ska avse ersättning för

Läs mer

Resursfördelningsprinciper Barns lärande och Ungdomars och vuxnas lärande 2019 KS2018/605/03

Resursfördelningsprinciper Barns lärande och Ungdomars och vuxnas lärande 2019 KS2018/605/03 TJÄNSTESKRIVELSE Datum Sida 2018-11-01 1 (1) Kommunstyrelsen Resursfördelningsprinciper Barns lärande och Ungdomars och vuxnas lärande 2019 KS2018/605/03 Förslag till beslut Bildningsutskottet antar verksamhetschefernas

Läs mer

Resursfördelning 2019

Resursfördelning 2019 1 (7) 2019-01-29 ÄRENDE 10 BILAGA 2 DNR 2019/164 BARN OCH UTBILDNING Henric Sjöblom Skolchef Resursfördelning 2019 Medel till förskolan Sala kommun har ambitionen att på sikt sänka antalet inskrivna barn

Läs mer

Uppdragsplan 2014. För Barn- och ungdomsnämnden. BUN 2013/1809 Antagen av Barn- och ungdomsnämnden 2013-12-18

Uppdragsplan 2014. För Barn- och ungdomsnämnden. BUN 2013/1809 Antagen av Barn- och ungdomsnämnden 2013-12-18 Uppdragsplan 2014 För Barn- och ungdomsnämnden BUN 2013/1809 Antagen av Barn- och ungdomsnämnden 2013-12-18 Kunskapens Norrköping Kunskapsstaden Norrköping ansvarar för barns, ungdomars och vuxnas skolgång.

Läs mer

Bidrag till fristående förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet, principer och belopp 2017

Bidrag till fristående förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet, principer och belopp 2017 Datum 2016-11-08 Beställarkontoret Hélène BöklinJonsson BUN 16/35 Bidrag till fristående förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet, principer och belopp 2017 En kommuns bidrag för barn/elev

Läs mer

Resursfördelningsmodell grundskola F-9

Resursfördelningsmodell grundskola F-9 Resursfördelningsmodell grundskola F-9 Sektor utbildning Mariestads kommun Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-15 Reviderad 2015-xx-xx 1 Innehållsförteckning 1 Principer för resursfördelningsmodell...

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per den 30 oktober Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen

Ekonomisk uppföljning per den 30 oktober Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen Ekonomisk uppföljning per den 30 oktober Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen 2 (8) Barn- och utbildningsförvaltningen Det sammantagna resultatet till och med oktober i barn- och utbildningsförvaltningen

Läs mer

Resursfördelning 2018

Resursfördelning 2018 1 (7) 2018-01-17 BARN OCH UTBILDNING JuneAnn Wincent Skolchef SKRIVELSE Resursfördelning 2018 Medel till förskolan Sala kommun har ambitionen att på sikt sänka antalet inskrivna barn i varje förskolegrupp.

Läs mer

Dnr BUN18/19. Riktlinje för resursfördelning för Barn- och ungdomsnämndens verksamheter. Antagen av Barn- och ungdomsnämnden

Dnr BUN18/19. Riktlinje för resursfördelning för Barn- och ungdomsnämndens verksamheter. Antagen av Barn- och ungdomsnämnden Dnr BUN18/19 Riktlinje för resursfördelning för Barn- och ungdomsnämndens verksamheter Antagen av Barn- och ungdomsnämnden 2018-09-04 Dnr BUN18/19 2/7 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte... 3 Omfattning...

Läs mer

Bidrag till enskild verksamhet; förskola, skolbarnomsorg, förskoleklass och grundskola

Bidrag till enskild verksamhet; förskola, skolbarnomsorg, förskoleklass och grundskola Datum 2015-01-14 Diarienummer Förvaltningsområde Lärande Christina Halling, vikarierande ekonom Tel: 0304-33 41 82 E-post: christina.halling@orust.se Delegeringsbeslut Bidrag till enskild verksamhet; förskola,

Läs mer

IB Justering kapitalkostnader -400 Justerad budget

IB Justering kapitalkostnader -400 Justerad budget Barn- och utbildningsnämnden Ärende BUN 2016/715 22 november 2016 Internbudget 2017 Internbudget omfattar samtliga skolformer och verksamheter inom barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområde med fördelning

Läs mer

Justerare Jan Lundgren Paragrafer Jan Lundgren, justerare BEVIS OM ANSLAG

Justerare Jan Lundgren Paragrafer Jan Lundgren, justerare BEVIS OM ANSLAG PROTOKOLL 1 (30) Barn- och grundskolenämnden 2013-02-27 Plats och tid Stadshuset, kl. 08.15-11.00, 13.00-17.20 ande Maria Marklund (S), ordförande Jeanette Velander (V), vice ordförande Jan Lundgren (S)

Läs mer

Skolpeng/bidrag och interkommunal ersättning till förskola, fritidshem, pedagogisk omsorg, förskoleklass, skola och gymnasieskola 2014

Skolpeng/bidrag och interkommunal ersättning till förskola, fritidshem, pedagogisk omsorg, förskoleklass, skola och gymnasieskola 2014 Vellinge Skolpeng/bidrag och interal ersättning till förskola, fritidshem, pedagogisk omsorg, förskoleklass, skola och gymnasieskola 2014 FÖRSKOLA egen 1-3 år 90 220 kr 97 120 kr 120 140 kr 113 340 kr

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 13 (62)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 13 (62) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 13 (62) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2015-11-24 312 Budget barn- och ungdomsnämnden 2016 (BUN 2015.659) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att:

Läs mer

Grundbelopp 2019 för grund- och gymnasieskolan

Grundbelopp 2019 för grund- och gymnasieskolan 2018-12-07 1 (5) DNR GGN-0522/2018-2 Grundbelopp 2019 för grund- och gymnasieskolan Bakgrund Av 14 kap. 1 skolförordningen (2011:185) framgår bland annat följande, ett bidrag till enskilda huvudmän för

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per april för Skolnämnden

Ekonomisk uppföljning per april för Skolnämnden Ekonomisk uppföljning per april för Skolnämnden Driftsredovisning per slag (belopp i tkr) HELÅR Budget Prognos JANUARI-APRIL perioden Periodbudget Förbruk at av helårsb udget % Verksamhetens intäkter Avgifter

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2006. Ekonomivdelningen

ÅRSREDOVISNING 2006. Ekonomivdelningen ÅRSREDOVISNING 2006 Ekonomivdelningen Barn- och utbildningsförvaltningen Årsredovisning 2006 Ekonomiavdelningen Ekonomichef Elisabeth Österdahl Här lämnas en kortfattad redogörelse över viktigare händelser

Läs mer

PROTOKOLL 1 (45)

PROTOKOLL 1 (45) PROTOKOLL 1 (45) 2012-12-12 Barn- och grundskolenämnden Plats och tid KS-rummet, Stadshuset, kl 08.15-16.30 ande Maria Marklund (S), ordförande Jeanette Velander, vice ordförande (V) Jan Lundgren (S) Mari-Louise

Läs mer

Beslut om bidrag till fristående verksamhet 2010 - Kalmar Waldorfskola

Beslut om bidrag till fristående verksamhet 2010 - Kalmar Waldorfskola Handläggare Datum Diarienummer Kristina Olson 2010-04-27 xxxx 0480-45 30 08 Barn- och ungdomsnämnden Beslut om bidrag till fristående verksamhet 2010 - Kalmar Waldorfskola Bakgrund Enligt en lagändring

Läs mer

Förslag till modell för fördelning av tilläggsersättning

Förslag till modell för fördelning av tilläggsersättning Utbildningsförvaltningen Bilaga 5 Avdelningen för ekonomi och styrning Sida 1 (6) 2017-02-28 Förslag till modell för fördelning av tilläggsersättning för nyanlända Under 2015 ökade antalet nyanlända elever

Läs mer

Skolpeng/bidrag och interkommunal ersättning till förskola, fritidshem, pedagogisk omsorg, förskoleklass, skola och gymnasieskola 2015

Skolpeng/bidrag och interkommunal ersättning till förskola, fritidshem, pedagogisk omsorg, förskoleklass, skola och gymnasieskola 2015 Fastställd i KS 2014-12-01 Vellinge Skolpeng/bidrag och interal ersättning till förskola, fritidshem, pedagogisk omsorg, förskoleklass, skola och gymnasieskola 2015 FÖRSKOLA egen 1-3 år 93 160 kr 100 260

Läs mer

Resursfördelningsmodell. Beslutad av Barn och utbildningsnämnden 13 december 2017, 103. Dnr BUN

Resursfördelningsmodell. Beslutad av Barn och utbildningsnämnden 13 december 2017, 103. Dnr BUN Resursfördelningsmodell Beslutad av Barn och utbildningsnämnden 13 december 2017, 103. Dnr BUN2017.0523 Innehåll 2 (5) 1 Inledning och syfte Resursfördelningsmodellens syfte är att beskriva hur ekonomiska

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per den 30 november Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen

Ekonomisk uppföljning per den 30 november Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen Ekonomisk uppföljning per den 30 november Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen 2 (7) Barn- och utbildningsförvaltningen Det sammantagna resultatet till och med november i barn- och

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Resultaträkning, exkl. kostenheten Belopp i mkr Budget juli /budget Verksamhetens intäkter 63,7 66,0 2,3 Personalkostnader -417,9-416,2 1,7 Lokalhyror -105,8-105,3 0,5 Köp av tjänster

Läs mer

Kvartalsrapport september med prognos 4. Barn- och utbildningsnämnd

Kvartalsrapport september med prognos 4. Barn- och utbildningsnämnd Kvartalsrapport september med prognos 4 Barn- och utbildningsnämnd 1 Inledning Nämnderna ska enligt kommunstyrelsens anvisningar redovisa fyra budgetuppföljningar och prognoser under året. Uppföljningen

Läs mer

Grundbelopp 2018 för grundskolan inklusive förskoleklass Bakgrund

Grundbelopp 2018 för grundskolan inklusive förskoleklass Bakgrund 2017-10-23 1 (5) DNR GGN-0743/2017-2 Grundbelopp 2018 för grundskolan inklusive förskoleklass Bakgrund Av 14 kap. 1 skolförordningen (2011:185) framgår bland annat följande, ett bidrag till enskilda huvudmän

Läs mer

Yttrande ang Ersättningsbelopp 2018 för fristående verksamhet inom stadsdelssektorns utbildningsområde

Yttrande ang Ersättningsbelopp 2018 för fristående verksamhet inom stadsdelssektorns utbildningsområde Yttrande (SD) 2017-12-13 Ärende 2.2.4 Yttrande ang Ersättningsbelopp 2018 för fristående verksamhet inom stadsdelssektorns utbildningsområde Återigen noterar vi hur massinvandringen påverkar stadens ekonomi

Läs mer

Tjänsteutlåtande Utfärdat 2013-11-08 Diarienummer 0070/13 Repronummer 316/13

Tjänsteutlåtande Utfärdat 2013-11-08 Diarienummer 0070/13 Repronummer 316/13 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2013-11-08 Diarienummer 0070/13 Repronummer 316/13 Stadsledningsstaben Avdelningen för Utbildning, Barn och Unga, Folkhälsa Claes Strand Telefon 031-368 02 92 E-post: claes.strand@stadshuset.goteborg.se

Läs mer

Förskola & Grundskola, Kungsbacka

Förskola & Grundskola, Kungsbacka Förskola & Grundskola, Kungsbacka Framgångar nationellt Högt rankade i SKL:s Öppna jämförelser för grundskolan Elevers resultat 2009 2010 2011 35 19 14 Effektivitet 11 7 5 Rankad bästa skolkommun i Halland

Läs mer

Månadsrapport oktober Barn- och ungdomsnämnden

Månadsrapport oktober Barn- och ungdomsnämnden Månadsrapport oktober 2018 Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden ansvarar för kommunens verksamhet inom förskola och fritidshem samt det offentliga skolväsendet för barn

Läs mer

Bidrag till fristående förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet, principer och belopp 2018

Bidrag till fristående förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet, principer och belopp 2018 Datum 2017-11-03 Beställarkontoret Jennie Vellner BUN 17/91 Bidrag till fristående förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet, principer och belopp 2018 En kommuns bidrag för barn/elev i fristående

Läs mer

Beslut om bidragsbelopp 2019 för förskolor och grundskolor

Beslut om bidragsbelopp 2019 för förskolor och grundskolor [8] UF/08 Information till utförare/er som har barn och elever som är folkbokförd i Botkyrka i sin verksamhet Beslut om bidragsbelopp 09 för förskolor och grundskolor i Botkyrka har fastställt beslut om

Läs mer

Dnr BUN15/82. Riktlinje för resursfördelning för Barn- och ungdomsnämndens verksamheter. Antagen av Barn- och ungdomsnämnden

Dnr BUN15/82. Riktlinje för resursfördelning för Barn- och ungdomsnämndens verksamheter. Antagen av Barn- och ungdomsnämnden Dnr BUN15/82 Riktlinje för resursfördelning för Barn- och ungdomsnämndens verksamheter Antagen av Barn- och ungdomsnämnden 2016-06-07 Dnr BUN15/82 2/7 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte... 3 Omfattning...

Läs mer

DNR 2010/BUN 0219-10. Barn- och utbildningsnämndens verksamhets- och budgetplan 2011

DNR 2010/BUN 0219-10. Barn- och utbildningsnämndens verksamhets- och budgetplan 2011 DNR 2010/BUN 0219-10 Barn- och utbildningsnämndens verksamhets- och budgetplan 2011 2 (11) Budgetramar 2011 Kommunfullmäktige fastställer genom politiska prioriteringar de ekonomiska ramarna för kommunens

Läs mer

Internbudget Barn- och utbildningsnämnden

Internbudget Barn- och utbildningsnämnden Internbudget 2019 Barn- och utbildningsnämnden 1 Barn- och utbildningsnämndens internbudget 2019 Nämndens uppdrag Barn- och utbildningsnämnden ansvarar för att förverkliga nationella och kommunala mål

Läs mer

Resursfördelning Svalövs Kommun 2017

Resursfördelning Svalövs Kommun 2017 RAPPORT 1(8) Minela Smajlovic, 0418-47 53 11 minela.smajlovic@svalov.se Resursfördelning Svalövs Kommun 2017 - omsorg, förskola, fritidshem, grundskola årskurs F-6 & grundskola årskurs 7-9 Uppdragsgivare:

Läs mer

Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET

Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Delårsrapport 2015 Sammanfattning För perioden januari till och med augusti visar för- och grundskola sammantaget en positiv budgetavvikelse om 2,0 mnkr

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden godkänner rapporten. 1 Barn- och ungdomsförvaltningens tjänsteskrivelse

Barn- och ungdomsnämnden godkänner rapporten. 1 Barn- och ungdomsförvaltningens tjänsteskrivelse TJÄNSTESKRIVELSE 1 (11) 216-5-13 Barn- och ungdomsnämnden Översyn av grundpeng Dnr Bun 216/164 Förslag till beslut Barn- och ungdomsförvaltningens förslag 1 Barn- och ungdomsnämnden godkänner rapporten

Läs mer

Verksamhetsplan Skolna mnden

Verksamhetsplan Skolna mnden Verksamhetsplan 2018-2020 Skolna mnden 3 (10) INNEHÅLL SKOLNÄMNDEN... 4 Verksamhetsansvar... 4 Uppdrag... 4 Organisation... 4 Verksamhet 2018-2020... 5 Ekonomi... 5 Mål och indikatorer... 6 Perspektiv

Läs mer

Ärende 17. Svar till Barn- och utbildningsnämnden avseende ansökan om tilläggsanslag ur KS oförutsett

Ärende 17. Svar till Barn- och utbildningsnämnden avseende ansökan om tilläggsanslag ur KS oförutsett Ärende 17 Svar till Barn- och utbildningsnämnden avseende ansökan om tilläggsanslag ur KS oförutsett Tjänsteskrivelse 1 (2) -09-02 KS.0016 Handläggare Christian Westas Kommunstyrelsen Svar till barn- och

Läs mer

Bidrag till enskild verksamhet; förskola, skolbarnomsorg, förskoleklass och grundskola

Bidrag till enskild verksamhet; förskola, skolbarnomsorg, förskoleklass och grundskola Datum 2015-12-22 Diarienummer Förvaltningsområde Lärande Christina Halling, vik. ekonom Tel: 0304-33 41 82 E-post: christina.halling@orust.se Delegeringsbeslut Bidrag till enskild verksamhet; förskola,

Läs mer

Yttrande (FP) (M) (KD) Kommunstyrelsen Ärende samt 2.2.2

Yttrande (FP) (M) (KD) Kommunstyrelsen Ärende samt 2.2.2 Yttrande (FP) (M) (KD) Kommunstyrelsen 2015-03-11 Ärende 2.2.1 samt 2.2.2 Yttrande angående ersättningsbelopp 2015 för inom stadsdelssektorns utbildningsområde Skolväsendet i Göteborg har tillförts resurser,

Läs mer

Barn- och ungdomsförvaltningens förslag. 1 Lokalpeng för år 2013 fastställs enligt förvaltningens förslag

Barn- och ungdomsförvaltningens förslag. 1 Lokalpeng för år 2013 fastställs enligt förvaltningens förslag TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2012-05-23 Barn- och ungdomsnämnden Dnr Bun 2012/150 Barn- elev- och lokalpeng år 2013 Förslag till beslut Barn- och ungdomsförvaltningens förslag 1 Lokalpeng för år 2013 fastställs

Läs mer

Revidering av resursfördelningsmodell för grundskola

Revidering av resursfördelningsmodell för grundskola 1 (7) Vår handläggare Eva Knutsson, avd.chef Ert datum Er beteckning Revidering av resursfördelningsmodell för grundskola Bakgrund Bildningsnämnden beslutade vid sammanträde 2011-11-22 114 om ny resursfördelningsmodell

Läs mer

Ersättningsbelopp 2016 för fristående verksamhet inom stadsdelssektorns utbildningsområde

Ersättningsbelopp 2016 för fristående verksamhet inom stadsdelssektorns utbildningsområde Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2015-12-01 Diarienummer: 0070/15 Repronummer: 364/15 Välfärd och Utbildning Avdelningen för Utbildning, Barn och Unga, Folkhälsa Hanna Wik Telefon: 031 368 0212 E-post: hanna.wik@stadshuset.goteborg.se

Läs mer

Bilaga 1. (reviderad ) Budget hösten Grundskolenämnden

Bilaga 1. (reviderad ) Budget hösten Grundskolenämnden Bilaga 1 (reviderad 2018-06-25) Budget hösten 2018 Grundskolenämnden Innehållsförteckning Inledning... 3 Ekonomi... 4 Ekonomisk plan för kommande budgethöst... 5 Fördelning kommunbidrag utifrån beslutad

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (13)

Sammanträdesprotokoll 1 (13) Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Susanne Aronsson DeKinnaird (M), ordförande Jeanette Loy (M) Annica Erlandsson (S)

Susanne Aronsson DeKinnaird (M), ordförande Jeanette Loy (M) Annica Erlandsson (S) Plats och tid Kommunhuset, lokal Tryggö Kungshamn, kl. 08.00-09.00 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Justerare Susanne Aronsson DeKinnaird (M), ordförande Jeanette Loy (M) Annica Erlandsson

Läs mer

Delegationsförteckning

Delegationsförteckning Delegationsförteckning för barn- och grundskolenämnden Skellefteå kommun Dokumentnamn Delegationsförteckning barn- och grundskolenämnden Dokumentansvarig Stabschef Fastställd/upprättad/reviderad Nämndsbeslut

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Fastighetsnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Fastighetsnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid E 520 kl 14.00-16.30 Beslutande Jan-Erik Ershag Karl-Erik Gustavsson Britt-Marie Lundström Margareta Lundgren Robert Ingberg Leif Holmkvist Jan-Erik Engman

Läs mer

pedagogisk omsorg och omsorg obekväm tid med ersättningsnivåer 2018

pedagogisk omsorg och omsorg obekväm tid med ersättningsnivåer 2018 PROGRAM POLICY STRATEGI HANDLINGSPLAN RIKTLINJER Resursfördelningsmodell för pedagogisk omsorg och omsorg obekväm tid med ersättningsnivåer 2018 Barn och utbildning Örebro kommun Örebro kommun 2017-11-27

Läs mer

pedagogisk omsorg och omsorg obekväm tid med ersättningsnivåer 2016

pedagogisk omsorg och omsorg obekväm tid med ersättningsnivåer 2016 PROGRAM POLICY STRATEGI HANDLINGSPLAN RIKTLINJER Resursfördelningsmodell för pedagogisk omsorg och omsorg obekväm tid med ersättningsnivåer 2016 Barn och utbildning Örebro kommun Örebro kommun 2015-11-23

Läs mer

Resursfördelningsmodell gymnasieskola och gymnasiesärskola

Resursfördelningsmodell gymnasieskola och gymnasiesärskola Resursfördelningsmodell gymnasieskola och gymnasiesärskola Sektor utbildning Mariestads kommun Antagen av kommunfullmäktige 2017-09-25 1 Innehållsförteckning 1 Principer för resursfördelningsmodell...

Läs mer

Månadsrapport. Utgåva: Månadsrapport. Rapportperiod: Organisation: Barn och skolnämnd

Månadsrapport. Utgåva: Månadsrapport. Rapportperiod: Organisation: Barn och skolnämnd Månadsrapport Utgåva: Månadsrapport Rapportperiod: 2019-02-28 Organisation: Barn och skolnämnd Könsfördelning År: 2019 2 God ekonomisk hushållning År: 2019 Nyckeltal Kön Målvärde 2019 Prognos Helår 2019

Läs mer

Verksamhetsplan 2012 för barn- och ungdomsnämnden till Kommunplan 2012 och utblick

Verksamhetsplan 2012 för barn- och ungdomsnämnden till Kommunplan 2012 och utblick Rev 2011-10-12 Sid 1 (6) Dnr 11BUN108 Handläggare Sinikka Pisilä Verksamhetsplan 2012 för barn- och ungdomsnämnden till Kommunplan 2012 och utblick 2013-2015 Inledning Kommunfullmäktige har fastställt

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Avstämning av grundbelopp år 2018 för fristående verksamhet GRF

Tjänsteskrivelse. Avstämning av grundbelopp år 2018 för fristående verksamhet GRF Malmö stad Grundskoleförvaltningen 1 (5) Datum 2019-05-02 Vår referens Kimmo Räihä Controller kimmo.raiha@malmo.se Tjänsteskrivelse Avstämning av grundbelopp år 2018 för fristående verksamhet GRF-2019-11858

Läs mer

Månadsrapport juni 2018 Barn- och ungdomsnämnden

Månadsrapport juni 2018 Barn- och ungdomsnämnden Månadsrapport juni 2018 Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnd Prognosen efter juni ger ett totalt överskott på 3,9 mnkr, vilket är 1 mnkr lägre än föregående prognos. Grundskoleverksamhet inklusive

Läs mer