Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012 Org.nr

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012 Org.nr 802422-4399"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012 Org.nr Verksamhetsåret 2012 fyllde Föräldraalliansen Sverige sju år. Under de första sex åren jobbade vi för att driva förbundet framåt trots mycket små ekonomiska förutsättningar publicerades förbundets sjunde grundskoleindex vilket ägde rum i nära anslutning till Skolforum. Under verksamhetsåret besvarades remisser och skrevs ett antal pressmeddelanden. Vi valde också att delta under Almedalsveckan där vi bjöd på föredrag om barn och stress samt om de glömda barnen. Förbundets mest prioriterade målsättning under året har varit en likvärdig skola för varje elev. För att överhuvudtaget kunna närma oss det målet krävs att skolan återförstatligas och att beslut kring skolan fattas över blockgränserna. Under verksamhetsåret har vi också fattat beslut om att verka för att inrätta en föräldraombudsman. Att verka för att inrätta ett barnforskningsinstitut är ytterligare ett ställningstagande ökades anslaget till förbundet något vilket gav oss möjlighet att anställa en Förbundssekreterare. Detta verkställdes i oktober. På kansliet har ett gediget arbete gjorts för att öka Förbundets synbarhet via sociala medier. På 2012 års Föräldrariksdag antogs ytterligare frågor som vi med olika framgång har arbetat vidare med under året. Håkan Mossberg som varit Förbundets ordförande sedan starten 2005 avgick vid Föräldrariksdagen, vi som har haft glädjen att verka för Förbundet med Håkan som ordförande tackar honom för allt bra han gjort, allt klokt han sagt och all värme han delat med oss andra! Styrelsen tackar Håkan och alla andra för det gångna verksamhetsåret!

2 2 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012 Org.nr Styrelsen för Föräldraalliansen Sverige avger härmed sin verksamhetsberättelse för verksamhets och kalenderåret Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Ordförande Linda Eriksson, Hässelby Vice ordförande Mia Persson, Tyresö Kassör Maria Fägersten, Haninge Informationsansvarig Peter Hallin, Enskededalen Anders Haeggblom, Kalmar Talal Imam, Järfälla Tommy Lindström, Stockholm Torbjörn Ring, Tyresö Suppleanter Carina Nilsson, Göteborg Mohamed Said, Göteborg Peter Währborg, Göteborg Revisor Johan Svensk Valberedningen Diana Reybekiel, sammankallande Håkan Mossberg Möten Föräldrariksdagen Föräldrariksdagen avhölls den april i Bromma. Styrelsemöten Förbundsstyrelsen har haft fem styrelsemöten varav ett konstituerande, Alla möten utom ett hölls i två dagar.

3 3 Arbetsutskottet AU har bestått av Linda Eriksson Mia Persson Peter Hallin Tommy Lindström Torbjörn Ring AU har haft fem arbetsutskottsmöten under verksamhetsåret. Förbundssekreterare Sedan den 1 oktober 2012 arbetar Diana Reybekiel som förbundssekreterare. Arbetet omfattar 15 timmar per vecka. Verksamhet Föräldraalliansen Sverige är en nationell intresseorganisation för föräldrar och föräldraföreningar och utgör ett samarbetsorgan för dessa. Förbundets övergripande ändamål är att ur ett föräldraperspektiv verka för en utveckling av samhället som främjar varje barns allsidiga utveckling och hälsa I verksamhetsbeskrivningen utvecklas förbundets syfte fördelat på fem olika huvudområden. Föräldraalliansen Sverige ska ur ett föräldraperspektiv bevaka och agera i utbildningspolitiska frågor såväl som frågor som berör barns, ungas och föräldrars villkor verka för ett utökat samarbete mellan föräldrar, skola och andra samhällsinstitutioner stödja landets föräldraföreningar i deras arbete samverka med andra organisationer och myndigheter verka för att föräldrars roll och inflytande i skola, förskola och samhället i övrigt stärks Föräldrariksdag Den april avhölls Föräldrariksdagen i Bromma. Vid årets Föräldrariksdag beslöts att särskilt lyfta följande frågor: Skolans likvärdighet och varje barns och elevs rätt att erhålla de resurser som krävs för att nå målen i skolan. Bättre förutsättningar för samverkan mellan föräldrar och skola. Ökad tydlighet kring fritidshemmen/klubbarna Håkan Mossberg, som varit ordförande alltsedan förbundets bildades 2005, avgick vid årets Föräldrariksdag.

4 4 Almedalen Förbundet medverkade i Almedalsveckan där vi bjöd in till Föräldraalliansens dag på Högskolan. Det hölls föredrag om Barn och Stress samt ett föredrag om De glömda barnen i samverkan med Blå bandet/vuxenkontraktet. Också detta år hade förbundet ett eget tält där vi hade många fantastiska möten med föräldrar, andra utställare och övriga intresserade. Vi hann också med att besöka intressanta seminarier. Dagarna avslutades med att lyssna på politikertalen i parken. Kvällarna ägnades till stor del åt att skriva pressmeddelanden och skriva på facebook. Vi hade också korta möten med Försäkringskassans GD BOJ:s ordförande Friends GD Barn och Elevombudet Ordförande för Lärarförbundet Makalösa Föräldrar Barnverket Kommunalt grundskoleindex 2012 I november presenterade vi för sjunde året Föräldraalliansen Sveriges kommunala grundskoleindex. Grundskoleindexet är ett kvalitetsindex som utgår från ett föräldraperspektiv. Fyra kvalitetsområden beräknas, viktas och läggs samman till ett sammanlagt kvalitetsindex för grundskolan i respektive kommun. Kommunerna rangordnas sedan från 1 till 290. Grundskoleindexet beräknades första gången De kvalitetsområden som används är Måluppfyllelse Pedagogisk personal Övriga hälso- och studiefrämjande resurser Fritidshemmen Grundskoleindexet är förbundets mest uppmärksammade rapport om vi ser till antalet nedladdningar och i kontakter med media runt om i landet. Möten och kontakter med medlemmar Förbundet har fortlöpande kontakt med medlemmar som hör av sig till oss för att få hjälp och vägledning i specifika frågor. Exempel på frågor kan vara om barns utsatthet i skolan eller om föräldrars oro över barns relation till lärare på skolan. Trafiksituationen är också en fråga som engagerar många föräldrar. Där vi inte själva kan komma med konkreta svar lotsar vi dem vidare till rätt instans.

5 5 Seminarium om läxor I samverkan med FiSS anordnades den 20 november ett seminarium om läxor och läxhjälp på Åsö grundskola. Ingrid Westlund redovisade sin forskning kring fenomenet läxor och Linda Lindahl, rektor på Rotundaskolan berättade om hur de har tagit bort läxor och istället utökat undervisningstiden med 1,15 h per dag. Forum för eldsjälar i samverkan med FiSS Temat för forumet 2012 var lyssnandet, modet och respekten. Föreläsare som Kaj Pollack, Paulo Roberto och Jana Söderberg var tre av många fantasiska inspiratörer. Fryshusets grundare Anders Carlberg var med, så som han alltid varit. Vi är glada att ha fått ta del av det Anders har byggt upp i samarbete med många andra. Medlemshantering För att underlätta medlemshanteringen bytte vi under året till ett internetbaserat system där medlemmar kan anmäla sig och göra ett årligt ställningstagande. Våra medlemsorganisationer Inom förbundet finns förutom enskilda medlemmar och medlemssammanslutningar som är knutna till en skolenhet, medlemsorganisationer eller nätverk som omfattar regioner. Några är: Tyresö Grundskolors Föräldraförening (TGFF) Föräldraalliansen i Göteborg Föräldraalliansen i Stockholms Stad (FISS) Nätverket Föräldrakraft Wadajir Remissvar Remissen SOU 2011:58 skolans dokument, insyn och sekretessen, besvarades. Hemsida och server Förbundet driver en webbplats med adressen Syftet med hemsidan är att tillhandahålla nyttig information till landets föräldraföreningar och tipsa om aktuella frågor. På hemsidan finns bl.a. Information om Föräldraalliansen Skola och förskola Stöd för föräldrar som vill bilda en föräldraförening Länkar Kontaktuppgifter Pressmeddelanden Skolpolitik Nyheter och notiser Inbjudan till aktuella aktiviteter

6 6 På webbplatsen finns också följande temasidor: Föräldrainflytande Drog- och alkoholprevention Den vandrande skolbussen Betyg Skolmat Säkerhet på Internet Nattvandring Ätstörningar Diskriminering mobbning FFWEB Föräldraråd och föräldraföreningar med medlemskap i Föräldraalliansen Sverige har som en medlemsförmån, erbjudits gratis plats på förbundets webbserver. Syftet med platsen är att kostnadsfritt erbjuda plats för medlemsföreningarnas hemsidor oavsett om de äger en egen domän eller väljer att vara subdomän under ffweb. Sociala medier Under året har förbundet startat en egen sida på Facebook. Målet är att etablera förbundet i flera sociala medier. Medlemsbrev Under 2012 har fem medlemsbrev med särskild information till medlemmar och medlemsorganisationerna utkommit. Nyhetsbrev Under hösten 2005 påbörjades utskickandet av ett regelbundet återkommande nyhetsbrev till medlemmar, myndigheter, kommuner och andra intresserade som har anknytning till skolvärlden. Nyhetsbrevet har utkommit med fem nummer under Breven är en viktig kanal för att uppnå synlighet hos många. Press Förbundet har under året skickat sex pressmeddelanden samt några debattartiklar. Störst genomslag har vi fått med pressmeddelandet om grundskoleindexet och debattartiklar om att skolbarnsföräldrars åsikter ignoreras och skattereduktion för läxhjälp. Kontakter med myndigheter och departement Möte med Skolverket Ett möte med Skolverkets statsbidragsenhet hölls i januari. Skolinspektionens dag i Stockholm Förbundet deltog på Skolinspektionens dag i Stockholm där vi fick flera chanser att skicka sms med frågor och synpunkter.

7 7 Folkhälsoinstitutet Förbundet deltog på ett möte med Folkhälsoinstitutet inför en paneldebatt angående deras regeringsuppdrag att utreda utformningen av rekommendationer för metoder och strategier för föräldrastödsprogram inom folkhälsoområdet. Föräldraalliansens ordförande deltog senare på själva paneldebatten. Förbundet har också varit representerat i den referensgrupp kring föräldrastöd som avslutade sitt arbete Regeringskansliet Utbildningsdirektören Thomas Persson biträder Utbildningsdepartementet i arbetet med att utarbeta förslag som innebär en minskad administration för lärare. I detta arbete har Föräldraalliansen tillfrågats och tackat ja till att ingå i en referensgrupp tillsammans med elevorganisationerna. Samarbete och utbyte med andra organisationer Under året har samtal, samverkan och samarbeten pågått med bland andra: Riksförbundet Hem och Skola Barnverket SAMBA RESA Nationell samverkan för Ekosmart, Säker och Aktiv skolväg ROT- Rådet för oskyddade trafikanter NTF Nationalföreningen för Trafiksäkerhetens Främjande CAN Centralförbundet för alkohol- och narkotika upplysning Familjemagasinet Tre annonser i Familjemagasinet har publicerats under verksamhetsåret. Externa aktiviteter Förbundet har deltagit på ett antal olika föredrag eller arrangemang under året. Här a nämns några av dem: Hur kan vi bidra till att våra barn lyckas? Föreläsare Magnus Blixt Besök i Riksdagen ett demokratiprojekt för unga Somaliska kvinnor Problem med SL som inte ansåg sig kunna justera tidtabellen så att eleverna slapp komma fram allt för tidigt, eller sent till skolan. Busshållsplatserna var allt annat än trafiksäkrade. Barnen och samhället - ett seminarium arrangerat av SAMBA. Skolans likvärdighet och segregation: Likvärdig utbildning i svensk grundskola- Jonas Sandqvist, undervisningsråd Skolverket. PISA, kvalitet och likvärdighet Segregationen i den svenska skolan Likvärdighet och resursfördelning Skolbolagen motor för segregation

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2016 Org.nr 802422-4399 Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Ordförande Linda Eriksson, Hässelby Vice ordförande Leif Hejdenberg,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse 2016 2 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2016 Org.nr 802422-4399 Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Ordförande Linda Eriksson, Hässelby Vice ordförande Leif Hejdenberg,

Läs mer

Föräldraalliansens bilagor till bidragsansökan 2008

Föräldraalliansens bilagor till bidragsansökan 2008 1 Föräldraalliansens bilagor till bidragsansökan 2008 Verksamhetsplan 2007 07 01-2008 06 30 Projektbeskrivning Verksamhetsberättelse 2006 07 01-2007 06 30 Årsbokslut 2006 07 01-2007 06 30 Budget 2007 07

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening

Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening Verksamhetsåret 2013-11-27 -- 2014-09-23 Styrelsen lämnar följande redogörelse för året. Föreningens verksamhet Abrahamsbersskolans Föräldraförening,

Läs mer

STADGAR för. Blackebergsskolans Föräldraförening

STADGAR för. Blackebergsskolans Föräldraförening 1 STADGAR för Blackebergsskolans Föräldraförening 1 Föreningen Blackebergsskolans Föräldraförening, förkortat BSF, är en sammanslutning av föräldrar och vårdnadshavare till elever på Blackebergsskolan

Läs mer

BARNverkets stadgar. (antagna i Göteborg , befästa I Stockholm 2011, ändrade i Stockholm 2013 och befästa 2014)

BARNverkets stadgar. (antagna i Göteborg , befästa I Stockholm 2011, ändrade i Stockholm 2013 och befästa 2014) BARNverkets stadgar (antagna i Göteborg 2010-10-02, befästa I Stockholm 2011, ändrade i Stockholm 2013 och befästa 2014) 1. BARNverkets syfte BARNverket är en rikstäckande partipolitiskt och religiöst

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Verksamhetsberättelse 2017 2 Föräldraalliansen Sveriges verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2017 Org.nr 802422-4399 Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Ordförande Steven Lowenrud, Skogås

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Riksförbundet Balans

Verksamhetsberättelse 2014 Riksförbundet Balans 1 För dig som upplevt depression, mani eller växlande perioder - och för närstående Verksamhetsberättelse 2014 Riksförbundet Balans Innehåll Inledning... 2 Styrelse... 2 Årsmötet 2014... 2 Administration...

Läs mer

FUB Östergötlands län verksamhetsberättelse 2014

FUB Östergötlands län verksamhetsberättelse 2014 FUB Östergötlands län verksamhetsberättelse 2014 Styrelse Revisorer Gunnar Besson Elisabeth Ingvarsson Sven-Erik Blixt Ingegerd Carlman Katarina Sandberg Angelica Mörner Johanna Palm Karin Heggby Margareta

Läs mer

Verksamhetsplan 2012-2013 Utgångspunkten för denna verksamhetsplan är förbundets verksamhetsidé och vision:

Verksamhetsplan 2012-2013 Utgångspunkten för denna verksamhetsplan är förbundets verksamhetsidé och vision: Verksamhetsplan 2012-2013 Utgångspunkten för denna verksamhetsplan är förbundets verksamhetsidé och vision: Verksamhetsidé: tar tillvara och driver den svenska museisektorns gemensamma intressen. Vision:

Läs mer

Landskapsingenjörernas Riksorganisation. Verksamhetsberättelse 2012 och Verksamhetsplan 2013-2014

Landskapsingenjörernas Riksorganisation. Verksamhetsberättelse 2012 och Verksamhetsplan 2013-2014 Landskapsingenjörernas Riksorganisation Verksamhetsberättelse 2012 och Verksamhetsplan 2013-2014 Dagordning årsmöte 2013-11-05 Stockholm!... 3 Styrelsekandidater 2013!... 4 Verksamhetsberättelse för LIR

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 1 (5) VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Styrelsen Förtroendevalda och uppdragstagare under verksamhetsåret 2015 Britt-Marie Lindgren Ewa Langerbeck Eva Lindgren Karl-Henrik Forsman Maria Åling Joachim Eckerström

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VILLAÄGARNA SKARABORG ORG. NR 802441-4883 1 Villaägarna Skaraborg VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 Styrelsen för Villaägarna Skaraborg får härmed

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 2015-01-25 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening 1(5) Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2014. Styrelsen för Scenkonst Kalmar lämnar härmed följande rapport för året 2014. 1 Styrelsens sammansättning: Ordinarie

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Västra Regionen 2011

Verksamhetsberättelse. Västra Regionen 2011 Verksamhetsberättelse Västra Regionen 2011 Västra Regionen omfattar Hallands län, Jönköpings kommun samt hela Västra Götaland utom Göteborg och Mölndal Verksamhetsberättelse för 2011 Styrelsen för Västra

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Årsmötet hölls i Studiefrämjandets lokal Kronohallen i Falun den 15 mars. Mötet avslutades med att Ida Otterholm berättade om hur det är att leva med ett barn med NPF-diagnos.

Läs mer

INBJUDAN TILL ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR VILLAÄGARNA I HELSINGBORG. Onsdagen den 23 mars 2011 kl 18.00 CAMPUS, Universitetsplatsen 2, Helsingborg

INBJUDAN TILL ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR VILLAÄGARNA I HELSINGBORG. Onsdagen den 23 mars 2011 kl 18.00 CAMPUS, Universitetsplatsen 2, Helsingborg Sidan 1 av (13) INBJUDAN TILL ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR VILLAÄGARNA I HELSINGBORG Onsdagen den 23 mars 2011 kl 18.00 CAMPUS, Universitetsplatsen 2, Helsingborg Program: 18.00 18.30 Samling och registrering

Läs mer

Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect

Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect Nätverket för kommunala lärcentra Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect Närvarande: Kent Wallén, Katrineholm /Vingåker Agneta Lindqvist, Gotland Jerry Engström, Västervik Mats Larsson,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 2011 Riktlinjer för 2008-2012 för Sveriges Vägledarförening: Synliggöra Sveriges Vägledarförening Bevaka och stärka vägledningen nationellt och internationellt Utveckla vägledningsprofessionen

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2016, Organisation Mot Mobbning,

Verksamhetsberättelse för 2016, Organisation Mot Mobbning, Verksamhetsberättelse för 2016, Organisation Mot Mobbning, www.o-m-m.se 12 jan. Styrelsemöte nr 1, Jambotour, Lugnets allé 1, Sthlm. 19 Journalist från Malmö ringt Anita ang TV-sändningar. 19 Gåva från

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Org.nr 817601-7872 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för 2017 samt verksamhetsplan för 2018-2019 Vi räddar liv Sid 1 Styrelsen har haft följande sammanställning år 2017: Ordinarie ledamöter: Ordförande Vice ordförande

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström

Läs mer

Barn och unga för en hållbar utveckling

Barn och unga för en hållbar utveckling Barn och unga för en hållbar utveckling BARN OCH UNGA FÖR EN HÅLLBAR UTVECKLING Välkommen till Grön Flagg! Håll Sverige Rent har utvecklat ett nytt digitalt verktyg för att göra ert arbete enklare och

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009

Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009 Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009 Tyresö Förenings Råd till gagn för Tyresös kultur- och idrottsliv Så här har föreningsrådet tagit form Under en föreningskonferens till Åland

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Rita Carlsson Ann-Britt Sundström Mikael Svedberg Daniel Jönsson Elin Vesterlund

Läs mer

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Styrelsen för Porsche Racing Club förelägger årsmötet följande förslag till verksamhetsplan för verksamhetsåret 2003. Tävlingar och andra aktiviteter Feb 26 Michelin

Läs mer

STADGAR. för. Myråsskolans Föräldraförening (MF)

STADGAR. för. Myråsskolans Föräldraförening (MF) 1 STADGAR för Myråsskolans Föräldraförening (MF) 1 Föreningen Myråsskolans Föräldraförening, förkortat MF, är en sammanslutning av föräldrar/vårdnadshavare till elever på Myråsskolan i Brämhult, Borås

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten

Läs mer

Aktiespararna Sundsvall. 2007 års verksamhetsberättelse (2006-11-30 2007-11-22)

Aktiespararna Sundsvall. 2007 års verksamhetsberättelse (2006-11-30 2007-11-22) Aktiespararna Sundsvall 2007 års verksamhetsberättelse (2006-11-30 2007-11-22) 2007 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall Allmänt Sundsvall lokalavdelning är en av Sveriges Aktiesparares

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan

Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan Regelbunden tillsyn i Botkyrka kommun Tallidsskolan Dnr 43-SV2008:214 Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan Förskoleklass, årskurs 1-6 Särskola årskurs 1-6 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten

Läs mer

Årsmöte 2012 2 februari i Alnarp kl. 17.00-19.00. Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2012

Årsmöte 2012 2 februari i Alnarp kl. 17.00-19.00. Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2012 Årsmöte 2012 2 februari i Alnarp kl. 17.00-19.00 Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2012 Dagordning årsmöte 2012-02-02 Alnarp 1. Val av mötesordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse för SMC Gotland

Verksamhetsberättelse för SMC Gotland Verksamhetsberättelse för SMC Gotland Verksamhetsåret omfattar tiden 1 september 2012 t.o.m. 31 augusti 2013 Styrelse Styrelsen har under det gångna året bestått av följande personer: Ordförande Vice ordförande

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skolinspektionen Beslut 2013-04-30 Jönköpings kommun Rektorn vid Kålgårdsskolan Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn av Kålgårdsskolan i Jönköpings kommun Skolinspektionen, Post- och besöksadress

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsberättelse 2018 1 Inledning Funktionsrätt Norrbotten består av 41 länstäckande medlemsföreningar. Det är partipolitiskt och religiöst obundet. Genom Funktionsrätt arbetar medlemsförbunden tillsammans

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30

Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30 Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 30 januari 2015 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2017-2018 Ledarna inom idéburen sektor Beslut om en ny branschförening inom Ledarna Ledarna är Sveriges chefsorganisation med fler än 90 000 medlemmar chefer i alla branscher och

Läs mer

Agneta Rudsänger Sandviken ordförande. Anders Mosell Österfärnebo vice ordförande. Anneli Åhlander Vallsta kassör t.o.m. 13/3.

Agneta Rudsänger Sandviken ordförande. Anders Mosell Österfärnebo vice ordförande. Anneli Åhlander Vallsta kassör t.o.m. 13/3. 1 Februari 2012 Föreningen hade den 31/12 2011, 92 huvudmedlemmar och 27 familjemedlemmar=totalt 119 medlemmar. Den 31/12 2010 var antalet huvudmedlemmar 104 och antalet familjemedlemmar 30. STYRELSE 2011

Läs mer

Stadgar NTF Gävleborg

Stadgar NTF Gävleborg Stadgar NTF Gävleborg Styrelsens förslag till nya stadgar för NTF Gävleborg. Beslutsordning. Beslut om stadgeändring skall ske på två på varandra följande årsmöten, varav ett skall vara ordinarie. Minst

Läs mer

Uppdrag till Statens skolverk om förtydligande av förskoleklassens och fritidshemmets uppdrag m.m.

Uppdrag till Statens skolverk om förtydligande av förskoleklassens och fritidshemmets uppdrag m.m. Regeringsbeslut I:1 2015-01-15 U2015/191/S Utbildningsdepartementet Statens skolverk 106 20 Stockholm Uppdrag till Statens skolverk om förtydligande av förskoleklassens och fritidshemmets uppdrag m.m.

Läs mer

Dagordning årsmöte 23 mars 2015

Dagordning årsmöte 23 mars 2015 Dagordning årsmöte 23 mars 2015 1. Årsmötets öppnande, styrelsens ordförande 2. Anteckning av närvarande och upprättande av röstlängd (Bil 1) 3. Val av ordförande, sekreterare och justeringsmän, tillika

Läs mer

NTF Sydost ska arbeta för att ingen ska dödas eller skadas allvarligt i trafiken.

NTF Sydost ska arbeta för att ingen ska dödas eller skadas allvarligt i trafiken. Stadgar för NTF SYDOST 2012-02-16 1 ÄNDAMÅL NTF (Nationalföreningen för Trafiksäkerhetens Främjande) Sydost är en fri, självständig och idéburen organisation som arbetar för en säker trafik. NTF arbetar

Läs mer

Verksamhet. 1 Samverkansaktiviteter

Verksamhet. 1 Samverkansaktiviteter Verksamhet HSO Blekinge är en partipolitisk och religiöst obunden samverkansorganisation för länsövergripande medlemsföreningar, som i sin verksamhet organiserar personer med funktionshinder och/eller

Läs mer

Verksamhetsberättelse RSIS 2013

Verksamhetsberättelse RSIS 2013 Verksamhetsberättelse RSIS 2013 Inledning Rett Syndrom i Sverige, RSIS är en rikstäckande förening som bildades 1997. Föreningen riktar sig till både anhöriga och professionella som kommer i kontakt med

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten 4. Informationsverksamhet 1. ORDFÖRANDEN

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 31 januari 2014 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Skara-Götene FUB Verksamhetsberättelse 2014 Sid 1 (5) Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Skara-Götene får härmed

Läs mer

Stadgar. Stadgar för NTF Normalstadgar för NTF förbunden. (Fastställda av NTF:s kongress 2015 04 16)

Stadgar. Stadgar för NTF Normalstadgar för NTF förbunden. (Fastställda av NTF:s kongress 2015 04 16) Stadgar Stadgar för NTF Normalstadgar för NTF förbunden (Fastställda av NTF:s kongress 2015 04 16) INNEHÅLL 1 NTF:s Ändamål 1 2 Föreningens säte 1 3 Organisatorisk uppbyggnad 1 4 Medlemskap 1 5 Medlemsavgifter

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Svenska Cheerleadingförbundet

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Svenska Cheerleadingförbundet VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013- Innehåll 1 Formalia... 2 1.1 Organisation... 2 1.1.1 Medlemmar... 2 1.1.2 Förbundsstyrelsen... 2 1.1.3 Möten... 2 1.1.4 Revisorer... 3 1.1.5 Valberedning... 3 1.1.6 Arbetsgrupper...

Läs mer

STYRELSEN Föreningens styrelse har under det gångna verksamhetsåret haft följande sammansättning:

STYRELSEN Föreningens styrelse har under det gångna verksamhetsåret haft följande sammansättning: VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Styrelsen för Barnlängtan lämnar härmed följande berättelse för den verksamhet som bedrivits inom föreningen under tiden 1 januari - 12 december, 2013 STYRELSEN Föreningens styrelse

Läs mer

Sveriges Naturistförbund, SNF VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011/2012

Sveriges Naturistförbund, SNF VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011/2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011/2012 Naturiståret 1 maj 2011 30 april 2012. Verksamhetsberättelse 2011/2012 för SVERIGES NATURISTFÖRBUND Under det gångna verksamhetsåret har styrelsen haft 7 st. protokollförda

Läs mer

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet 2012-03-27 1 Namn Föreningens namn är ULI Geoforum. 2 Ändamål ULI Geoforum är en ideell förening med syfte att sprida och effektivisera

Läs mer

UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013. Beslutad av årsmötet 29 april 2012

UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013. Beslutad av årsmötet 29 april 2012 UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013 Beslutad av årsmötet 29 april 2012 Reviderad 6 december 2012 1 Verksamhetsplan 2013 Det här är vår verksamhetsplan för 2013. Den är en viktig riktlinje för de aktiva

Läs mer

Juseks studerandesektion Verksamhetsberättelse Verksamhetsår 2013/14

Juseks studerandesektion Verksamhetsberättelse Verksamhetsår 2013/14 Juseks studerandesektion Verksamhetsberättelse Verksamhetsår 2013/14 Bakgrund Juseks studerandesektion Juseks studerandesektion består av omkring 20 000 studentmedlemmar. Engagemanget inom sektionen är

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola v Beslut Skolinspektionen 2014-04-25 Internationella Engelska Skolan i Sverige AB info@engelska.se Rektorn vid IES i Skärholmen s te ven.b a tty e. skar holmen@en gel ska. se Beslut för grundskola efter

Läs mer

Kongressen 2013. Kongresscirkulär nr 2/2 2013 Så gick det till på kongressen

Kongressen 2013. Kongresscirkulär nr 2/2 2013 Så gick det till på kongressen Kongressen 2013 Kongresscirkulär nr 2/2 2013 Så gick det till på kongressen Kongressen 2013 Så gick det till Tack vare den ideella kraft som finns ute i landet är förbundet en utav de största patientorganisationerna

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse 2016 Föreningen Blöjupproret, Sveriges förening för EC och tygblöjor Verksamhetsåret 2016-01-01 2016-12-31 Styrelsen Styrelsen har bestått av: Ordförande : Marie Nyman Hedbom fram

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2010-07-01 2011-06-30 Sida 1 av 9 Föräldraalliansen i Stockholms Stad, FiSS, ansluter föräldraföreningar, enskilda medlemmar och andra sammanslutningar som stöder FiSS verksamhetsidé.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SVENSKA SKOLLÄKARFÖRENINGEN

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SVENSKA SKOLLÄKARFÖRENINGEN VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SVENSKA SKOLLÄKARFÖRENINGEN Verksamhetsår: 2012-02-02 2013-03-19 Sammanfattning av verksamhetsåret Det har varit ett händelserikt verksamhetsår. De långa listorna över föreningens

Läs mer

Marknadsföring genom

Marknadsföring genom Marknadsföring genom Nå tusentals studenter Du kan genom Linnéstudenterna potentiellt nå ca 25000 studenter vid Linnéuniversitetet genom annonsering i våra kanaler, och genom våra mässor och events kan

Läs mer

Centrum för Konflikthantering Verksamhetsberättelse 2013

Centrum för Konflikthantering Verksamhetsberättelse 2013 Centrum för Konflikthantering Verksamhetsberättelse 2013 fotoakuten.se 1 Innehållsförteckning Vision och mål för Centrum för Konflikthantering... 3 Ledning och samordning... 3 Styrelsens mål för 2013...

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 hrf VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR2014 Styrelsen för HÖRSELSKADADES DISTRIKT I VÄSTERBOTTENS LÄNfår härmed lämna följande verksamhetsberättelse. Hörselskadades distrikt i Västerbottens

Läs mer

Årsredovisning 2015 och Verksamhetsberättelse. för. Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur. Org.nr

Årsredovisning 2015 och Verksamhetsberättelse. för. Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur. Org.nr Årsredovisning 2015 och Verksamhetsberättelse för Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur Org.nr. 802408-6632 1 Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsåret 2015-01-01 2015-12-31 Sveriges Vänföreningar

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 2011-02- 23 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010.. Nätverket Genusföretagarna är Sveriges enda branschorganisation inom jämlikhet. Vi utgör ett viktigt nätverk för dem som arbetar med jämställdhet, jämlikhet och

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Dockteaterföreningen UNIMA Sverige. Org.nr: Verksamhetsåret 2016

Verksamhetsberättelse för Dockteaterföreningen UNIMA Sverige. Org.nr: Verksamhetsåret 2016 Verksamhetsberättelse för Dockteaterföreningen UNIMA Sverige Org.nr: 817602-6600 Verksamhetsåret 2016 1 STYRELSEN Ordinarie: Gustaf Kull - ordförande, webbmaster och internationell rådsmedlem Sven Wagelin-Challis

Läs mer

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap.

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap. Föräldraföreningens stadgar STADGAR För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening Antagna vid konstituerande årsmöte den 2011-09-29 1 Ändamål Martinskolans och Martingårdarnas föräldraförening

Läs mer

Nyhetsbrev. En Stärkt Röst. Sommar och Almedalen special! Ljusglimtar i vår tillvaro. Kom ihåg datumet! Marschen för tillgänglighet sista spurten

Nyhetsbrev. En Stärkt Röst. Sommar och Almedalen special! Ljusglimtar i vår tillvaro. Kom ihåg datumet! Marschen för tillgänglighet sista spurten 1 2 J U N I 2 0 1 2 Nyhetsbrev En Stärkt Röst Ljusglimtar i vår tillvaro Marschen för tillgänglighet sista spurten För tionde och sista gången någonsin hölls Marschen för tillgänglighet den 26/5 2012.

Läs mer

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg 1 (8) Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg Åtvidaberg 2014-02-12 Dag: 2014-03-08 Tid: 17.00 Plats: Åtvidabergs Hotell & Restaurang, Klinta Förslag till dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Val

Läs mer

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010. Verksamhetsberättelse Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010. Styrelsen Ordförande Vakant Vice ordförande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 Styrelsen för Hjärt- och Lungsjukas förening i Östhammars kommun, org.nr 802429 3352, får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2017. Styrelsen har under året haft

Läs mer

Studentradion i Sverige Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2017 FÖRSLAG TILL ÅRSMÖTE

Studentradion i Sverige Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2017 FÖRSLAG TILL ÅRSMÖTE Studentradion i Sverige Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2017 FÖRSLAG TILL ÅRSMÖTE 2016-10-29 1 Fokusområden 1. Verka för att vara en ekonomiskt och organisatoriskt stabil organisation a. Skapa rutiner

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse 2016 En stark röst för ett självständigt civilsamhälle! Verksamhetsberättelse 2016 Civos Civilsamhällets organisationer i samverkan Civos medlemmar under 2016: Famna Riksorganisationen

Läs mer

Nyhetsbrev nr 2 Den 28 maj 2013

Nyhetsbrev nr 2 Den 28 maj 2013 Nyhetsbrev nr 2 Den 28 maj 2013 I nyhetsbrevet om Program för samverkan Stockholmsregionen får du löpande information om satsningen som flera samhällsaktörer står bakom för att stärka förmågan att samverka

Läs mer

Förslag på verksamhetsplan 2015-2016

Förslag på verksamhetsplan 2015-2016 Förslag på verksamhetsplan 2015-2016 I. Fundament Verksamhetsplanen är det uppdrag som valårsstämman ger förbundsstyrelsen. Förbundsstyrelsens uppdrag är att, efter bästa förmåga uppfylla den inriktning

Läs mer

View this in your browser. Sprid brevet till alla som är aktiva i er förening och ta upp det som ni berörs av på era möten.

View this  in your browser. Sprid brevet till alla som är aktiva i er förening och ta upp det som ni berörs av på era möten. Subscribe Past Issues Tra View this email in your browser Nr 4 10 april 2018 Sprid brevet till alla som är aktiva i er förening och ta upp det som ni berörs av på era möten. NPF-forum - lägesrapport Nu

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem n Beslut Huddinge kommun Beslut för fritidshem efter tillsyn i Huddinge kommun Tillsyn i Huddinge kommun Beslut 2(5) har genomfört tillsyn av Huddinge kommun under hösten 2015. Tillsynen har avsett det

Läs mer

Stadgar för Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa

Stadgar för Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa Stadgar för Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa Antagna på nätverksmöte den 22 september 2016/Reviderad vid Årsmöte 18 april 2018 1 NSPH - namn och ändamål Riksförbundets namn är Nationell Samverkan

Läs mer

2018 nr.1. Kallelse till årsmöte. i Växjö. Inbjudan till mediadagar. Kom med och gör program tillsammans. Krn:s Verksamhets berättelse.

2018 nr.1. Kallelse till årsmöte. i Växjö. Inbjudan till mediadagar. Kom med och gör program tillsammans. Krn:s Verksamhets berättelse. 2018 nr.1 Kallelse till årsmöte i Växjö Läs mer på sidan 3 Fotograf: Mats Samuelsson Inbjudan till mediadagar i Växjö 13-15/4 Krn:s Verksamhets berättelse Kom med och gör program tillsammans Läs mer på

Läs mer

Stöd inför utveckling av samrådsforum i kommunens förskole- och skolenheter

Stöd inför utveckling av samrådsforum i kommunens förskole- och skolenheter Stöd inför utveckling av samrådsforum i kommunens förskole- och skolenheter Fr o m 2011-07-01 2011-01-28 Sida 1 Innehållsförteckning Elev och föräldrainflytande... 2 Förskolechefs, rektors ansvar... 2

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006 Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare verksamhetsåret 2006 Styrelsen för YSS har under verksamhetsåret varit: fredag den 24 augusti 2007 Ordföranden fram till årsmötet i Skövde

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem en Beslut Pysslingen förskolor och skolor AB Org.nr. 556035-4309 Beslut för fritidshem efter tillsyn av Pysslingen förskolor och skolor AB , Beslut 2 (9) Tillsyn av Pysslingen förskolor och skolor AB har

Läs mer

NATIONELL SAMVERKAN FÖR PSYKISK HÄLSA

NATIONELL SAMVERKAN FÖR PSYKISK HÄLSA NATIONELL SAMVERKAN FÖR PSYKISK HÄLSA Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa NSPH är samarbetsorganisation för patient-, brukar- och anhörigorganisationer inom det psykiatriska området Nationell Samverkan

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Örby Hem & Skola förening

Verksamhetsberättelse för Örby Hem & Skola förening Sid 1 för Örby Hem & Skola förening 1998-10-13 Sammanfattning Verksamhetsåret har varit mycket turbulent med en hel del viktiga och svåra frågor för en ny styrelse att ta ställning till. Svårigheterna

Läs mer

TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr

TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr 802418-4213 Ett verksamhetsår i en ny världsdel! Höjdpunkten under verksamhetsåret 2013 var World Transplant Games

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Flygvapenfrivilliga region väst överlämnar härmed sin verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014-01-01 tom. 2014-12-31 1 Organisation 2014-01-01 2014-12-31 Regionsordförande

Läs mer

Beslut för fristående grundskola med fritidshem

Beslut för fristående grundskola med fritidshem Floda Friskoleförening Rektorn vid Floda friskola karinb@flodafriskola.se för fristående grundskola med fritidshem efter tillsyn av Floda friskola i Katrineholms kommun Skolinspektionen, Box 330, 581 03

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut 2013-06-19 Nora kommun nora.kommun@nora.se Rektorn vid Järnboås skola anders.forsberg@nora.se Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Järnboås skola i Nora kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom

Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom 1 Förbundets ändamål Riksförbundet Huntingtons Sjukdom är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening. Ändamålen är: arbeta intressepolitiskt för

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2016

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2016 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2016 Riksförbundet för Samhällets Styvbarn är intresseorganisation för de som är eller har varit samhällsplacerade som barn. De flesta av förbundets medlemmar har själva varit

Läs mer

Verksamhetsberättelse för RFSU Gotland 2014

Verksamhetsberättelse för RFSU Gotland 2014 Verksamhetsberättelse för RFSU Gotland 2014 RFSU Gotland: RFSU Gotland är en ideell förening med organisationsnummer 834001-9416. RFSU Gotland är en lokalförening av Riksförbundet för sexuell upplysning.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Länsbygderådet i Blekinge 2016

Verksamhetsberättelse för Länsbygderådet i Blekinge 2016 Verksamhetsberättelse för Länsbygderådet i Blekinge 2016 Inledning Länsbygderådet i Blekinge arbetar övergripande med frågor som rör hela länet. Styrelsen har kontakt med myndigheter och andra organisationer

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Sida 1 (5) Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Åkers Hembygdsförenings styrelse lämnar för verksamhetsåret 2006 följande verksamhetsberättelse. Årsmötet genomfördes den 29 mars 2006

Läs mer

Svenska Australian Shepherdklubben

Svenska Australian Shepherdklubben SASK Verksamhetsberättelse 2011 Styrelsen för Svenska Australian Shepherdklubben (SASK) avger härmed följande verksamhetsberättelse avseende verksamhetsåret 2011. Styrelsen Styrelsen har från föregående

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 KFUM Stockholm Gotland

Verksamhetsberättelse 2012 KFUM Stockholm Gotland Verksamhetsberättelse 2012 KFUM Stockholm Gotland KFUM Stockholm Gotland är en distriktsorganisation för de till KFUM Sverige anslutna KFUMföreningarna inom Stockholms och Gotlands län. Verksamhetsinriktning

Läs mer

Stadgar för NTF Gävleborg

Stadgar för NTF Gävleborg Stadgar för NTF Gävleborg Antagna vid NTF Gävleborg ordinarie årsmöte 2018-03-20 1 Ändamål NTF (Nationalföreningen för Trafiksäkerhetens Främjande) Gävleborg är en fri, självständig och idéburen organisation

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholms Föräldraförening

Verksamhetsberättelse för Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholms Föräldraförening Verksamhetsberättelse för Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholms Föräldraförening 2012-2013 Av föreningens stadgar framgår bl.a. följande: Svenska Balettskolans i Stockholms Föräldraförening är en

Läs mer

Möte via Internet http://aktivdemokrati.se/forum/viewforum.php?f=130&start=0&sk=s&sd=a

Möte via Internet http://aktivdemokrati.se/forum/viewforum.php?f=130&start=0&sk=s&sd=a Protokoll: Årsmöte för Aktiv Demokrati 2011 Datum: 2011-09-16 -- 2011-09-24 Plats: Möte via Internet http://aktivdemokrati.se/forum/viewforum.php?f=130&start=0&sk=s&sd=a Dagordning: 01. Val av mötesordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Beslut f Skolinspektionen Dnr 43-2013:305 Angelholms kommun Beslut för fritidshem i Ängelholms kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon:

Läs mer