Räknefunktion på Matteboken.se

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Räknefunktion på Matteboken.se"

Transkript

1 Räknefunktion på Matteboken.se Ett verktyg för djupare förståelse Inledning Mattecentrum är en ideell förening som arbetar aktivt för att öka intresset och kunskaperna i matematik hos Sveriges barn och unga. Detta görs bland annat genom att ha 60 öppna räknestugor i veckan där man kan få gratis läxhjälp i matematik av volontärer i form av t.ex. civilingenjörer och matematiker. För att kunna erbjuda stöd i matematik för alla oberoende av tid och plats, har Mattecentrum skapat hemsidan Matteboken.se. Innan projektets start har Mattecentrum lagt upp teoriavsnitt och räkneexempel för all högstadie- och gymnasiematematik samt 600 egenproducerade videolektioner på sidan Matteboken.se. All studiehjälp på Matteboken.se är gratis och innan projektet startades, användes den kostnadsfria hemsidan av över (unika, icke avvisande besök- snitt/månad aug tom nov 2012) barn och unga varje månad. För Mattecentrum är det viktigt att alla elever ska ha samma möjligheter till kunskapsinhämtning, och föreningen jobbar därför ständigt för att kunna erbjuda en mångfald av tjänster i utbildningssyfte - helt gratis.

2 Mål och syfte Innan projektet var inlärningsaktiviteterna på Matteboken.se till stor del passiva. Användarna inhämtar kunskapen dels genom att läsa färdigskriven teori och dels via publicerade videolektioner. Det saknades ett sätt att direkt kunna testa och undersöka de samband som tas upp i teoriavsnitten. Därför ville vi på Mattecentrum skapa ett räkneverktyg som kommer vara kopplad till relevanta teoriavsnitt och därmed ge användarna en ytterligare dimension för att öka förståelsen för matematik. Vi noterade även innan projektets start att jämfört med det föregående året har besökare med mobilenheter nästan tredubblats från ca. 5% till ca. 15% (unika, icke avvisande besök- aug tom nov 2011/2012). Eftersom mobilanvändningen blir allt mer populär, tror vi att en mobilanpassad Matteboken.se skulle öka tillgängligheten för våra användare samt att kunna nå de som är begränsade till mobiler och surfplattor. Tillsammans med webbyrån ObviUse såg vi att det fanns många fler förbättringspunkter förutom att mobilanpassa den befintliga sidan och kom fram till att lösningen var att göra en större satsning och uppgradera hela webbplatsens utformning. Vi beslöt att föra samman den nya webbplatsens utformning, mobilanpassningen och den interaktiva räknefunktionen som finansieras av.se stiftelsen till ett enda stort projekt som skulle lanseras tillsammans under hösten. Därmed skulle det bli den största förändringen i Mattebokens historia. Projketbeskrivning Projektet började med att vi rekryterade Marcus Näslund, en matematikerstudent och projektledare samt ordförande för Mattecentrums lokalförening i Uppsala, som ska göra alla uppgifterna till räknefunktionen. Vi rekryterade även ObviUse, en lösningsorienterad webbyrå och kom överens om ett projektplan som vi kunde använda som underlag under projektets gång. De första veckorna hade vi möte med webbyrån samt ett referensgruppmöte för att ta reda på olika funktioner vår räkneverktyg ska ha. Dessa referensgruppmöten hade vi regelbundet ungefär en gång per månad för att uppnå det bästa resultatet som möjligt och säkerställa att vi tar fram funktioner som användarna vill ha. Närvarande på dessa möten var till stordel elever men även personer med olika expertis som vi ansett har behövts och en stordel av de har varit närvarande i samtliga möten: Anna Westergren, elev Alva Petterson, elev Ludvig Bergöö, elev Linnéa Björkman, elev Boel Berg Wincent, elev Wilma Andersson, elev Julia Wekim, elev Marcus Näslund, matematikerstudent och projektledare samt ordförande för Mattecentrums lokalförening i Uppsala Magnus Johansson, författare till materialet för gymnasiematematiken på Matteboken.se Lennart Lundström, expert i kvalitetssäkring Josephine Brofjorden, pedagogisk utbildad och lärarstudent Rasmus Ornstein-Fredlund, anställd på Mattecentrum Sara Cedell, ansvarig för projektet Marc Smit, ansvarig för projektet

3 Tack vare våra flitiga möten kom vi fram till många bra idéer som vi tog till oss. En av idéerna som la grund till räknefunktionen var att en slumpgenerator skulle utvecklas, och därmed få en nästan oändligt stor uppgiftsbank utan att behöva skriva de en och en. En annan är att ledtrådar skulle visas vid felsvar. Regelbundna möten hade vi även med webbyrån för att hålla varandra uppdaterade, både från vår sida då vi får många idéer från referensgruppsmötena men även från webbyråns sida då de bland annat kommer med idéer om webbplatsens utseende samt visar oss hur man redigerar och administrerar hemsida. Därmed komma överens om hur hemsidans slutgiltiga utseende och funktioner kommer att bli. En månad in på projektet har webbyrån visat utkast på layout som levererat en teknisk lösning, och har redan nu kunnat tillhandahålla det format som uppgifterna ska skrivas i, och därmed möjliggjort för projektledare Marcus Näslund att börja skriva på innehållet. Webbyrån har för övrigt hittat ett väldigt smart upplägg där vi alla kommer att ha möjlighet att gå in och ändra värden och förhandsgranska, och där man bara behöver väldigt grundläggande kunskap om programmering för att kunna skriva nya uppgifter. Samtidigt fortsätter Mattecentrum med den vanliga verksamheten vilket innebär bland annat att nytt material till Matteboken.se skrivs, samt nya videolektioner spelas in. Inför de nationella proven innan sommaren släppte vi en betaversion som vi testade på en av våra referensgruppmöten samt att vi hade en testgrupp som fick testa det samt svara på en kort enkät. Vi har fick väldigt bra feedback och fick det bekräftat att räknefunktionen uppskattas av eleverna samt att räknefunktionen inte har några kända buggar än. Nedan är en sammanfattning av feedbacken från enkäten och referensgruppsmötet. En bra start till ett kapitel. Bra med ledtråd vid felsvar. Hade varit kul om man hade kunnat samla poäng eller få G om man t ex klarat 5 uppgifter i rad inom ett avsnitt. För stor text och koordinatsystem, måste scrolla på skärmen. Superbt program i övrigt, otroligt bra innehåll och pedagogiskt upplagt! Det ser bra ut och går ju att utveckla hur mycket som helst Samtidigt har Magnus Johansson gått igenom och testat alla uppgifter som är färdiga och gett feedback till Marcus Näslund. Testning och kontrollering skedde i framöver parallellt med uppgiftsskrivandet.

4 Efter sommaren kopierades allt innehåll från gamla Matteboken.se till den nya webbplatsen, dock fortfarande i webbyråns utvecklingsmiljö, dvs. inte på domänen Matteboken.se. Innehållet är i stort detsamma med det saknades struktur på designen av sidinnehållet. Texten var liten och svårläst, det fanns ingen tydlig rubriknivå och matematiska uttryck var inlagda som bilder. Vi fick förslag från webbyrån och kom fram till att ta innehållet och ge det en konsekvent och genomtänkt form, trots att det även innebar att vi behövde redigera varenda sida på webbplatsen, ett mycket stort redaktionsarbete.

5 Ända in till slutet arbetade vi med redigering av innehållet på sidorna, tillverkning av uppgifter till uppgiftsbanken, testning av räknefunktionen samt Mattecentrums ordinarie arbetsuppgifter - författa nytt material till Matteboken.se. Då projektet blev mycket större än trott behövde vi förlänga projektet med 1 månad. Under sista månaden låg fokusen på det sista av redaktionsarbetet, testning av räknefunktionen och även marknadsföring av webbplatsens lansering. Vi tog beslutet att göra ett utskick till alla högstadie- och gymnasieskolor (ca st.) i hela Sverige eftersom lärare är en av våra bästa kanaler för att nå Sveriges elever. Med dessa välkomnande, informationsrika vykort är vi helt övertygade om att nyheten skulle sprida sig bland eleverna. Vi bestämde vilket datum det skulle levereras till skolorna - lanseringsdatumet, kontaktade tryckeriet och de skötte både tryckning av individuell adress och postandet av vykorten. Måndagen 14 oktober 2013 lanserades nya Matteboken.se, ett gratis studieverktyg som är tillgängligt för alla!

6 Resultat På nya Matteboken.se finns numera teori, videolektioner samt interaktiva räkneuppgifter som täcker matematik från skolår 3 till gymnasiet, på gratissajten finns även nationella- samt högskoleprov och självklart lösningar till de. Tillsammans med webbyrån kom vi fram till att behålla samma stil från den gamla sajten, vilket var den färgglada menyn och "bok" utseendet eftersom det trots allt är en mattebok. Varje skolår har en egen färgnyans som länkar samman sidomenyn med "boken" och därmed ge en tydlig koppling till aktuell kurs. Som sagt tidigare var det även fokus på mobilanpassning då fler och fler av våra användare använder mobila enheter, lösningen blev infällbar meny. I mobiltelefoner och stående surfplattor är menyn gömd, och med en enkel knapptryck fälls menyn ut. Det både Mattecentrum och webbyrån Obviuse strävade mot var samma webbplats och navigation oavsett skärmstorlek, vilket de lyckades utmärkt med!

7 Största fokuset med nya Matteboken var räknefunktionen. Förutom teori och exempel i form av text och video skulle Matteboken även erbjuda användarna ett antal interaktiva övningsuppgifter. Nya Matteboken har totalt över uppgifter och för att göra det roligare är det inte "ja och nej" frågor utan uppgifterna är utformade på många olika sätt och svarsmöjligheterna finns i många olika varianter; ett fritextfält, flera fritextfält, flervalsalternativ, multipla flervalsalternativ och man-ipulering av grafer.

8 Övningsuppgifterna är mer eller mindre självförklarande, t.ex. man får en uppgift och fyra svarsalternativ, sedan klickar man på det alternativet man tror är rätt svar. Rätt eller fel? - det får man veta med en gång. Blev det fel, får man en uppmuntran och ett ledtråd till att försöka igen. Visade sig att man svarade rätt, får man välja mellan att gå till nästa uppgift eller att träna på samma sorts uppgift genom att uppdatera sidan. Två veckor efter lansering (måndagen vecka 42) undersökte vi besöksstatistiken och märkte en mycket positiv ökning av användare på Matteboken.se. Före lansering: v. 38& användare kontra v. 40& användare. En ökning med 9,45% Efter lansering: v. 40& användare kontra v. 42& användare. En ökning med 28,37% Före och efter projektet: v. 42&43, användare kontra v. 42&43, användare. En ökning med 85,68%.

9 Det vi har räknat som besökare/användare i vår statistikberäkning är unika och icke avvisade besök. Förklaringen från Google Analytics: Unika besökare Antalet unika (icke-duplicerade) besökare på webbplats en. Icke avvisade besök Avvisningsfrekvensen är antalet besök på endast en sida (dvs. besök där personen lämnar webbplatsen från ingångssidan). Utvärdering och analys Projektets huvudsyfte var att utveckla en räknefunktion till hemsidan för att göra ett mer aktivt studieverktyg, men det blev mycket mer än det. Vi på Mattecentrum och webbyrån ObviUse arbetade väldigt flexibelt, inte efter vad som var mest tillgänglig och lättast att genomföra utan efter hemsidans och användarnas behov. Tack vare alla som varit inblandade i projektet (alla från listan tidigare, alla på Mattecentrum och webbyrån ObviUse) har idéerna blivit fler och fler, större och större. Vilket gjorde att det blev större och fler projekt som fick slås i samman (räknefunktion, mobilanpassning och nytt utseende). Det medförde ett mycket bra resultat, men även mer arbete på lika mycket tid vilket resulterade med en 1 månadsförlängning av projektet. Det märktes att alla inblandade ville det som var bäst för projektet, oförutsedda problem och svårigheter togs alltid hand om på direkten även när det krockade med andra arbetsplaner. Förslag på förbättringar Bakom projektet hade vi ett mycket starkt och flexibelt arbetslag där kommunikationen fungerade felfritt vilket gjorde att projektet utfördes mycket smidigt. Som det ser ut nu ser vi inga förbättringspunkter då allt gick mycket bättre än förväntad. Framtida arbeten Matteboken.se ska vara en levande hemsida, uppdateringar kommer att ske regelbundet t.ex. nytt matematiskinnehåll, nya uppgifter till räknefunktionen eller nya videolektioner. Förutom innehållet finns det självklart alltid fler saker på hemsidan som man kan uppdatera t.ex. en inloggningsfunktion där användarna kan spara sitt resultat från räknefunktionen, att menyn följer med när man skrollar ner på sidan (med liknande lösning till mobilanpassningen). Däremot har vi märkt att största behovet av ett upplyft är Matteboken.se:s forum. Sen tidigare har vi haft problem med spam på forumet och det är något vi fortfarande är oroliga över. Vårt nästa stora projekt är att göra ett stabilare och säkrare forum, samt att vi överväger om att ha en "stack overflow" funktion på forumet. En funktion som bygger på att som användare kunna rösta på olika svar på forumtråden, ju fler positiva röster, desto högre upp kommer svaret upp på forumtråden. Detta underlättar när man söker efter svar på en fråga som redan har ställts, dock ser vi även att forumet tappar möjligheten över att få diskutera över saker och ting med denna funktion. Det som återstår är att se vad användarna tycker och tänker om detta.

NYTT GRÄNSSNITT I VKLASS

NYTT GRÄNSSNITT I VKLASS NYTT GRÄNSSNITT I VKLASS 13 februari 2018 Informationsdokument 5 Sida 1 av 5 NYTT GRÄNSSNITT FÖR VÅRDNADSHAVARE I november förra året lanserades det nya utseendet för vårdnadshavare och det är det nu gällande

Läs mer

Effektrapport. Rasmus Ornstein Fredlund

Effektrapport. Rasmus Ornstein Fredlund 2014 Effektrapport Rasmus Ornstein Fredlund Om Mattecentrum Mattecentrum grundades 2008 av Johan Wendt, som är utbildad civilingenjör på Lunds Tekniska Högskola. Genom en personligt upplevd händelse, då

Läs mer

Instruktioner för roedeers.se

Instruktioner för roedeers.se Instruktioner för roedeers.se Allmänna instruktioner Roller Gäst Anonym användare, ej inloggad Inloggad användare Inloggad användare Administratör Kan utföra allt och även fixa design osv, endast en eller

Läs mer

Symmetry: Bortsett från menyn har innehållet av sidan viss symmetri när det kommer till videoklippen som är upplagda på sidan.

Symmetry: Bortsett från menyn har innehållet av sidan viss symmetri när det kommer till videoklippen som är upplagda på sidan. WorkShop II Checklistor 1.2 Överordnad Struktur Balance: Gränssnittet har just nu viss balans i innehållet, men menyn behöver justeras i förhållande med innehållet samt en fast container för innehållet

Läs mer

Välkommen till Studiekanalen.se

Välkommen till Studiekanalen.se Välkommen till Studiekanalen.se Det här produktbladet beskriver besökarens (elevens) väg till utbildningen, hur de matchas mot rätt skola och utbildning. Det beskriver även hur utbildningsanordnaren kan

Läs mer

Brasklapp: REV:s rådgivande verksamhet omfattar egentligen inte något detaljerat IT-stöd, men eftersom många väghållare har behov av att effektivt

Brasklapp: REV:s rådgivande verksamhet omfattar egentligen inte något detaljerat IT-stöd, men eftersom många väghållare har behov av att effektivt Brasklapp: REV:s rådgivande verksamhet omfattar egentligen inte något detaljerat IT-stöd, men eftersom många väghållare har behov av att effektivt kunna förmedla information vill vi med denna presentation

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Responsiv webbplats. Tips på hur innehållet ska ses över för en bra användarupplevelse på alla skärmstorlekar 2014-02-17 1

Responsiv webbplats. Tips på hur innehållet ska ses över för en bra användarupplevelse på alla skärmstorlekar 2014-02-17 1 Responsiv webbplats Tips på hur innehållet ska ses över för en bra användarupplevelse på alla skärmstorlekar 1 Vad är responsivt? Det betyder att webbplatsen känner av vilken skärmstorlek användaren surfar

Läs mer

Publicera material i Learn

Publicera material i Learn Publicera material i Learn Inne i kursrummet har du en ny meny till vänster. Har du arbetat i Fronter tidigare känner du igen dig rätt bra. Du kan publicera material i Kursinformation och i Kursmaterial.

Läs mer

Föreningarnas nya sidmall. Version 4, 12.4.2016

Föreningarnas nya sidmall. Version 4, 12.4.2016 Föreningarnas nya sidmall Version 4, 12.4.2016 Innehållsförteckning Föreningarnas nya sidmall... 1 Introduktion... 3 Sammanfattning... 3 Sidmallar och sidornas uppbyggnad... 4 Gamla sidmallen... 4 Nya

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Information. Mattecentrum i korthet

Information. Mattecentrum i korthet Elevenkät 2017 Information Det här är en sammanställning av enkätsvaren som riktade sig till alla studenter som besöker Mattecentrums räknestugor. Enkäten genomfördes mellan v.47-48 2017 och nådde ut till

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag Utbildningen ingår i projektet Helikoopter vilket är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska socialfonden och genomförs i Coompanion Norr och Västerbottens

Läs mer

PROJEKT ALBYLEN. Datum: 25 mars 2011. AV: Magnus Lindgren, Mattias Jonsson, Alexander Paskota, Jimmie Yngvesson, Erik Nilsson

PROJEKT ALBYLEN. Datum: 25 mars 2011. AV: Magnus Lindgren, Mattias Jonsson, Alexander Paskota, Jimmie Yngvesson, Erik Nilsson PROJEKT ALBYLEN Datum: 25 mars 2011 AV: Magnus Lindgren, Mattias Jonsson, Alexander Paskota, Jimmie Yngvesson, Erik Nilsson 0 Sammanfattning: Föreningen Albylen som bedriver aktivitets- och friskvårdscentrum

Läs mer

Det fasta innehållet finns på sidor och kan inte ändras av den som har rollen författare.

Det fasta innehållet finns på sidor och kan inte ändras av den som har rollen författare. Allmänt om hemsidan och Wordpress Brantevik.se är baserad på Wordpress (WP). Från Wickipedia: Wordpress, ofta versaliserat WordPress, är ett blogg- och innehållshanteringssystem. Det distribueras under

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Resultat av kursvärdering

Resultat av kursvärdering DAT 501: Diskret matematik vt 2003 Resultat av kursvärdering Antal svar: 19 av 37. Kursvärderingsblanketter delades ut på tentan och kunde lämnas in separat då eller efteråt i kursskåpet. Tycker du att

Läs mer

Wordpressguide - Palmstiernska Släktföreningen. Det här kan du göra:

Wordpressguide - Palmstiernska Släktföreningen. Det här kan du göra: Palmstierna Wordpressguide Hej! Vad kul att du vill hjälpa till med Palmstiernska Släktföreningens hemsida http://palmstiernskaslaktforeningen.wordpress.com. Det första du behöver göra är att bestämma

Läs mer

Projektrapport - Live commentary

Projektrapport - Live commentary Projektrapport - Live commentary Linnéa Åberg - la222pp Beskrivning Vision och översiktlig beskrivning Det är en applikation för den som vill skapa intressanta diskussioner för live event eller program

Läs mer

Svedala Kommuns 1:16 Författningssamling 1(1)

Svedala Kommuns 1:16 Författningssamling 1(1) Svedala Kommuns 1:16 Författningssamling 1(1) Strategi för Svedala kommuns externa webbplats antagen av kommunstyrelsen 2016-05-23, 119 En ny webbplats lanseras i juni 2016 och innehållet i denna strategi

Läs mer

Byalag.se Administrationsmanual

Byalag.se Administrationsmanual Byalag.se Administrationsmanual Snabbmeny: Återgå till huvudmenyn - Ladda hem Manual Skriv ut denna sida Inledning Du läser nu ett kompendie på hur man uppdaterar www.byalag.se på ett enkelt och smidigt

Läs mer

3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare

3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare 3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare 2 Så här skapar du en ny sida. Mycket av informationen nedan kan tillämpas på skapandet av andra typer av innehåll, till exempel nyheter, blogginlägg,

Läs mer

Föreningarnas nya sidmall

Föreningarnas nya sidmall Föreningarnas nya sidmall Innehållsförteckning Föreningarnas nya sidmall... 1 Introduktion... 2 Sammanfattning... 2 Sidmallar och sidornas uppbyggnad... 3 Gamla sidmallen... 3 Nya sidmallen... 4 Hur sidmallsuppdateringen

Läs mer

JA, MYCKET. ABSOLUT! Ja. Programmet är dessutom mycket roligare att arbeta med än vad jag hade trott.

JA, MYCKET. ABSOLUT! Ja. Programmet är dessutom mycket roligare att arbeta med än vad jag hade trott. 1(5) Absolut! Som vanligt översteg den mina förväntningar. Absolut Ja, till 100 %. JA, MYCKET. ABSOLUT! Ja. Programmet är dessutom mycket roligare att arbeta med än vad jag hade trott. Fantastiskt att

Läs mer

Plugins som får er Wordpress att sticka ut

Plugins som får er Wordpress att sticka ut Plugins som får er Wordpress att sticka ut 01. Inledning Vad är plugins? Plugin på en Wordpress sida är ett tillägg som man installerar för att driva vissa funktioner. Det kan till exempel vara en plugin

Läs mer

EPi Skapa och redigera sidor

EPi Skapa och redigera sidor EPi Skapa och redigera sidor För att skapa en sida så markerar man den sidan som den nya sidtypen ska ligga under. Man klickar sedan på knappen för sidalternativ som visas längst till höger i navigationsfönstret.

Läs mer

Språkäventyret. Mål. Verktyg. Inledande arbete

Språkäventyret. Mål. Verktyg. Inledande arbete Språkäventyret Mål Sammanfatta hur jag gjorde spelet Språkäventyret på Fronter. Verktyg Fronters provverktyg Inledande arbete Fundera över dessa saker innan du börjar: 1. Vilken del av det centrala innehållet

Läs mer

Uppdateramera. Tio tips för en bättre webbplats. PRODUKTIONSBYRÅ AB. 1 Krokedil Produktionsbyrå AB www.krokedil.se

Uppdateramera. Tio tips för en bättre webbplats. PRODUKTIONSBYRÅ AB. 1 Krokedil Produktionsbyrå AB www.krokedil.se Uppdateramera Tio tips för en bättre webbplats. PRODUKTIONSBYRÅ AB 1 Krokedil Produktionsbyrå AB www.krokedil.se Välkommen Här har vi samlat tio grundläggande tips som hjälper dig att skapa en effektivare,

Läs mer

Bild 1. EPiServer CMS 9.9

Bild 1. EPiServer CMS 9.9 Bild 1 EPiServer CMS 9.9 Bild 2 Bakgrund till denna uppdatering IdrottOnline är idag världens största EPiServer lösning IdrottOnline introducerades 2007 och har sedan starten erbjudit EpiServer CMS som

Läs mer

Avstämning med Referensgrupp Sprint 11 lnu.se + Mina saker

Avstämning med Referensgrupp Sprint 11 lnu.se + Mina saker Avstämning med Referensgrupp Sprint 11 lnu.se + Mina saker 24 november 2009 Bakgrund Ålder: 20, 25 Kön: Kvinna, Kvinna Sysselsättning/utbildning: Marknadsföringsprogrammet, Engelska fristående kurs. Internetvana

Läs mer

Blogga med Wordpress

Blogga med Wordpress Blogga med Wordpress Introduktion En blogg kan användas på en lång rad olika sätt, även om det vanligaste kanske är att se den som en mer eller mindre publik yta på nätet att dela med sig av tankar och

Läs mer

CISV.se för hemsideadministratörer

CISV.se för hemsideadministratörer CISV.se för hemsideadministratörer Innehåll Om cisv.se... 2 Bakgrund... 2 Målgrupper... 2 Tekniskt... 3 Avdelningar... 3 Lediga uppdrag... 3 Framtiden... 4 Att sköta en lokalföreningssida... 4 Komma igång...

Läs mer

Instruktioner. Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2)

Instruktioner. Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2) 1 Instruktioner Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 2. Logga in (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2) 4. Skapa/redigera sidor (SIDA 3) 41. Lägg till ny sida (SIDA 3) 42. Avancerat (SIDA 4) 5. Texteditor (SIDA

Läs mer

Snabbguide: Hur man öppnar en egen nätbutik

Snabbguide: Hur man öppnar en egen nätbutik Snabbguide: Hur man öppnar en egen nätbutik Vill du öppna din egen nätbutik? Nu är det enklare än någonsin. Följ stegen i den här snabbguiden så är du redo att öppna dörrarna. Vad du borde förbereda innan

Läs mer

Skoladmin kom igång! Innehåll

Skoladmin kom igång! Innehåll Skoladmin kom igång! Välkommen till nya Skoladmin! Det har skett lite förändringar i själva verktyget där du skapar nya kurser och lägger upp nyheter. Du kommer att känna igen all information som läggs

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Nyhetsbrev

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Nyhetsbrev Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Nyhetsbrev 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Nyhetsbrev 4 Nyhetsbrevsanmälan 4 Skapa nyhetsbrevsanmälan 4-6 Skapa layout för nyhetsbrev 7-10 Skapa nyhetsinnehåll 10 Lägg

Läs mer

Bygga kurser för mobila enheter

Bygga kurser för mobila enheter Bygga kurser för mobila enheter NETCOMPETENCE 2017-10-30 Innehåll Inledning... 2 Om Responsive Design och Adaptive Design... 3 Responsive Design... 3 Adaptive Design... 3 Exempel... 4 Tips och rekommendationer...

Läs mer

Snabbguide. Vill du öppna din egen nätbutik? Nu är det enklare än någonsin. Följ stegen i den här snabbguiden så är du redo att öppna dörrarna.

Snabbguide. Vill du öppna din egen nätbutik? Nu är det enklare än någonsin. Följ stegen i den här snabbguiden så är du redo att öppna dörrarna. Snabbguide Hur man öppnar en egen nätbutik Vill du öppna din egen nätbutik? Nu är det enklare än någonsin. Följ stegen i den här snabbguiden så är du redo att öppna dörrarna. Vad du borde förbereda innan

Läs mer

DA205A Programmering med C# II

DA205A Programmering med C# II DA205A Programmering med C# II Antal svar: 25 (84) 1. Flervalsfråga Andel Allmänt Hur tycker du kursen har varit? 1. Dålig 0% 2. Ganska bra 4% 3. Bra 52% 4. Mycket bra 44% 2. Öppen fråga Nämn någonting

Läs mer

Privatekonomisk folkbildning

Privatekonomisk folkbildning Privatekonomisk folkbildning 2 DANSKE BANK DANSKE BANK 3 Danske Bank är sedan många år engagerade i privatekonomisk folk bild ning. Med vår samhällssatsning vill vi att nästa generation konsu menter ska

Läs mer

Slutrapport Uppdrag 1 Introduktion till UX-produktion. Johanna Lundberg Finnsson HT2016

Slutrapport Uppdrag 1 Introduktion till UX-produktion. Johanna Lundberg Finnsson HT2016 Personas Utifrån mina erfarenheter och kvalitativa gissningar tog jag fram tre stycken personas. Jag skapade dem en i taget för att försöka hålla fokus på att utveckla dem lite mer på djupet. Om jag hade

Läs mer

Bidrag till utomstående organisationer

Bidrag till utomstående organisationer Utbildningsförvaltningen Avdelningen för ekonomi och styrning Handläggare Johan Adolfsson Telefon: 08-508 33 926 Till Utbildningsnämnden 2017-02-02 Tjänsteutlåtande Sida 1 (9) 2017-01-09 Bidrag till utomstående

Läs mer

Digital strategi för Miljöpartiet

Digital strategi för Miljöpartiet 2012-03-12 Digital strategi för Miljöpartiet Bakgrund Vår webbplats ska förnyas och i processen med att upphandla en ny dök frågan upp om vilket syfte den skulle ha i relation till övrig webbnärvaro. I

Läs mer

206 Finaluppgifter för produktion av webbsidor

206 Finaluppgifter för produktion av webbsidor 206 Finaluppgifter för produktion av webbsidor ALLMÄNT Finaluppgifterna inom produktion av webbsidor innehåller planering och förverkligande av julkalender för tidningen Keskisuomalainens nättjänst, ett

Läs mer

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Facebook Ett av de snabbaste sätten att sprida sin webbutik och få sin första beställning är att använda sig av Facebook. Det finns två olika sätt att

Läs mer

Game of 40. Regler och om sidan är in princip samma sak. Det som skiljer dem åt är att de inte har samma text.

Game of 40. Regler och om sidan är in princip samma sak. Det som skiljer dem åt är att de inte har samma text. Presentation av uppgiften Vi har fått i att skapa en webbapplikation med ett spelbart spel inbyt i sig. Eller som läraren formulerar sig: uppgiften är att skapa en webbapplikation där en eller flera spelare

Läs mer

Betatestning - Solsystem

Betatestning - Solsystem Betatestning - Solsystem Mikael Ågren, F03 Innehåll 1 Inledning 2 2 Frågorna 2 2.1 Är programmet konsekvent?................... 2 2.2 Behövs genvägar?......................... 2 2.3 Tillräcklig feedback?.......................

Läs mer

Bakgrund och Affärsidé

Bakgrund och Affärsidé 1 Bakgrund och Affärsidé För att synas bra i dagens samhälle, krävs det att du är tillgänglig på Internet och kan visa upp vad du har att erbjuda. Vi erbjuder dig en helhetslösning med webbsida, informationsfilm

Läs mer

Slutrapport för Internetfonden

Slutrapport för Internetfonden Slutrapport för Internetfonden Webbprogrammering i matematik och fysikundervisning Mikael Tylmad mikael@roboro.se Fredrik Atmer fredrik.atmer@gmail.com Ella Kai-Larsen e@k-l.se 10 april 2014 http://www.profyma.se/

Läs mer

SHAPELINK FÖRETAGSMOTION

SHAPELINK FÖRETAGSMOTION SHAPELINK FÖRETAGSMOTION ROLIGARE, SMARTARE OCH BÄTTRE Här kommer vi snabbt gå igenom allt ni behöver veta för att komma igång med en smartare och roligare företagsmotionslösning. 1. Skapa en grupp 2.

Läs mer

Lathund för webbpublicering på Vi Ungas distriktswebbplatser

Lathund för webbpublicering på Vi Ungas distriktswebbplatser Lathund för webbpublicering på Vi Ungas distriktswebbplatser 1 1. Introduktion 3 2. Inloggning 3 3. Publicering av nyheter 4 4. Hantera nyheter 7 5. Snabblänkar 7 6. Sidor 8 7. Händelser 8 8. Distriktets

Läs mer

DD2458-224344 - 2014-12-19

DD2458-224344 - 2014-12-19 KTH / KURSWEBB / PROBLEMLÖSNING OCH PROGRAMMERING UNDER PRESS DD2458-224344 - 2014-12-19 Antal respondenter: 26 Antal svar: 18 Svarsfrekvens: 69,23 % RESPONDENTERNAS PROFIL (Jag är: Man) Det var typ en

Läs mer

Hur man skapa en Wiki.

Hur man skapa en Wiki. Hur man skapa en Wiki. Ordet wiki (i t.e.x Wikipedia) kommer från Hawaiian och betyder snabbt. Kortfattat kan man säga att en wik i är en webbplats där alla enkelt kan publicera och redigera material när

Läs mer

Datorn som Pedagogiskt Verktyg

Datorn som Pedagogiskt Verktyg Lätt-fil för Kortkommandon första hjälpen för att effektivisera arbetet vid datorn Datorn som Pedagogiskt Verktyg Lär dig koppla ihop Internet, MS Word och Paint Shop Pro 6.0 Sammanställd av Peter Essen

Läs mer

Sammanfattning. Här kommer avslutningsvis en sammanfattning av 2012: Under året har:

Sammanfattning. Här kommer avslutningsvis en sammanfattning av 2012: Under året har: Impact report för 2012 Innehåll Sammanfattning... 3 Vision... 4 Vad vi gör och hur vi gör det... 4 Varför vi gör det... 4 Hur organisationen ser ut... 5 Mål inom Reach for change... 6 Resultat inom Reach

Läs mer

SurveyXact version 6.10

SurveyXact version 6.10 SurveyXact version 6.10 SurveyXact har uppdaterats med kraftigt förbättrade möjligheter för att redigera analysresultat i analysen. Det har blivit enklare att analysera data och hitta de intressanta analysresultaten.

Läs mer

Snabbguide: Hur man öppnar en egen nätbutik

Snabbguide: Hur man öppnar en egen nätbutik Snabbguide: Hur man öppnar en egen nätbutik Vill du öppna din egen nätbutik? Nu är det enklare än någonsin. Följ stegen i den här snabbguiden så är du redo att öppna dörrarna. Vad du borde förbereda innan

Läs mer

Hur du gör ditt Gilles hemsida - en liten hjälp på vägen

Hur du gör ditt Gilles hemsida - en liten hjälp på vägen Hur du gör ditt Gilles hemsida - en liten hjälp på vägen Sidan 2 - Logga in Sidan 3 - Uppbyggnad av en sida Sidan 4 - Infoga länk Sidan 5 - Infoga bilaga Sidan 6 - Infoga bild Sidan 7-8 Vad betyder knapparna

Läs mer

Matematik sommarskola

Matematik sommarskola Matematik sommarskola Metodkategori 4. Individuellt anpassat stöd/utbildning Problemet: Elever från grundskolan saknar i högre grad betyg i matematik än i andra kärnämnen. Detta leder till att de ej är

Läs mer

news Ny webbplats lanseras under hösten Nu bygger vi för framtiden Nr

news Ny webbplats lanseras under hösten Nu bygger vi för framtiden Nr Nu bygger vi för framtiden Efter ett över 50 år långt samarbete sedan Trätrappor i Norsjö var med och grundade Skellefteå Snickercentral, SSC, har Trätrappor nu vuxit till den storlek där företaget väljer

Läs mer

ELEFANT WEBB webbyrå i Malmö TILL DIN TJÄNST!

ELEFANT WEBB webbyrå i Malmö TILL DIN TJÄNST! ELEFANT WEBB webbyrå i Malmö TILL DIN TJÄNST! 2016 Elefant Webb Kreativa hemsidor med personlig touch Välkommen till Elefant Webb! Behöver du en funktionell hemsida, som är utformad efter ditt företags

Läs mer

Användarmanual. 1.0 Login

Användarmanual. 1.0 Login Användarmanual 1.0 Login 1. 2. Inlogning sker på via fälten till höger på webbuilders startsida. Se markering 1. Ditt användarnamn och lösenord får du via e-mai när du registrerar dig. Om du tappat bort

Läs mer

Restaurang Example. (http://www.example.se) Analys av nuvarande hemsida. Av Kharma Concept

Restaurang Example. (http://www.example.se) Analys av nuvarande hemsida. Av Kharma Concept Restaurang Example (http://www.example.se) Analys av nuvarande hemsida Av Kharma Concept 1.Översikt: Restaurang XXX har en kreativ hemsida med modern design. Navigering till de olika delarna av hemsidan

Läs mer

FRAMGÅNGSRIK E-HANDEL BÖRJAR HÄR

FRAMGÅNGSRIK E-HANDEL BÖRJAR HÄR FRAMGÅNGSRIK E-HANDEL BÖRJAR HÄR Det är i butiken allt börjar och slutar. Så optimera butiken från början. Låter det komplicerat? Det är enkelt! Design Designmöjligheterna är många och det ingår alltid

Läs mer

Tillämpad programmering CASE 1: HTML. Ditt namn

Tillämpad programmering CASE 1: HTML. Ditt namn Tillämpad programmering CASE 1: HTML Ditt namn 18 [HTML] Din handledare vill se din skicklighet i att använda HTML-koden. Du ska utveckla en webbplats om ditt intresse, inriktning eller gymnasiearbete.

Läs mer

Wordpress och Sociala medier av Sanna Ohlander 110407. STAFFANSTORP Framtidens kommun

Wordpress och Sociala medier av Sanna Ohlander 110407. STAFFANSTORP Framtidens kommun STAFFANSTORP Framtidens kommun 1 Innehållsförteckning Det nya informationssamhället sid 3 Staffanstorps kommun framtidens kommun sid 4 Det sociala medier i korta drag sid 5 Vad är wordpress sid 6 Att skriva

Läs mer

Lärarhandledning del 2a Högstadiet och gymnasiet. Dela och jämför lösningar

Lärarhandledning del 2a Högstadiet och gymnasiet. Dela och jämför lösningar Lärarhandledning del 2a Högstadiet och gymnasiet Dela och jämför lösningar Del 2a Dela och jämför lösningar Skicka in en lösning Till varje övning i NOKflex kan eleverna fotografera eller skriva en egen

Läs mer

Lärarhandledning del 1a Högstadiet och gymnasiet. Första lektionen med NOKflex

Lärarhandledning del 1a Högstadiet och gymnasiet. Första lektionen med NOKflex Lärarhandledning del 1a Högstadiet och gymnasiet Första lektionen med NOKflex Del 1a Första lektionen med NOKflex Börja från början I NOKflex finns det många olika funktioner som stöttar och motiverar

Läs mer

Sammanfattning av Moodle-visning med Erika Lindqvist och Christina Soldan, den 2010-09-08, Anderstorpsskolan

Sammanfattning av Moodle-visning med Erika Lindqvist och Christina Soldan, den 2010-09-08, Anderstorpsskolan Sammanfattning av Moodle-visning med Erika Lindqvist och Christina Soldan, den 2010-09-08, Anderstorpsskolan Innehållsförteckning Vad är Moodle vs samarbeta.se? 4 Skapa ett konto 4 Skapa elevkonto 4 Instruktioner

Läs mer

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Detta dokument utgör användarhandledningen till funktionen hemkomstkontroll i mobilappen Skogsappen som tillhör tjänsten epiforest. E p i s c o p e M o n i t o r i

Läs mer

Visma EasyCruit - Versionsuppdatering

Visma EasyCruit - Versionsuppdatering Visma EasyCruit - Versionsuppdatering Uppdatering 06.2019 - Svensk version Innehåll Innehåll 2 Information angående vår senaste versionsuppdatering 3 Funktioner som ingår i denna versionsuppdatering 3

Läs mer

Pensionärsföreningens webbplats GUIDE FÖR NYA WEBBANSVARIGA

Pensionärsföreningens webbplats GUIDE FÖR NYA WEBBANSVARIGA Pensionärsföreningens webbplats GUIDE FÖR NYA WEBBANSVARIGA 1- Adress till webbplatsen Alla föreningar har tillgång till en webbplats (webbsajt) gratis via förbundet Webbplatsen är en undersida till www.spfpension.fi,

Läs mer

Bloggar - Som marknadsföring och varumärkesbyggande. Calle Johansson Essä i Digitala Distributionsformer Högskolan Väst - 23 maj 2011

Bloggar - Som marknadsföring och varumärkesbyggande. Calle Johansson Essä i Digitala Distributionsformer Högskolan Väst - 23 maj 2011 Bloggar - Som marknadsföring och varumärkesbyggande Calle Johansson Essä i Digitala Distributionsformer Högskolan Väst - 23 maj 2011 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sammanfattning 2 Inledning 3 Beskrivning 3 Diskussion

Läs mer

E-POSTBAROMETERN 2013

E-POSTBAROMETERN 2013 E-POSTBAROMETERN 2013 Marknadschefers val av olika medier 2013 E-postmarknadsföringens nuläge, framtid och trender. Statistik från en undersökning bland svenska marknadsförare. Creating e-mail success

Läs mer

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Skylttextning Sälj mer med service! Praktisk butiksekonomi Skapa en egen hemsida Mera - sälj mer med service! Utveckla din befintliga hemsida Marknadsföring & marknadsplanering

Läs mer

6. BLOGGVERKTYG. Här ska vi titta på några olika bloggverktyg som du kan använda för att komma igång med att börja blogga. www.blogsome.

6. BLOGGVERKTYG. Här ska vi titta på några olika bloggverktyg som du kan använda för att komma igång med att börja blogga. www.blogsome. Del 2 BÖRJA BLOGGA 6. Bloggverktyg... 28 7. Skapa en blogg... 31 8. Publicera... 35 9. Inställningar... 39 10. Ändra design... 42 11. Övriga ändringar och funktioner... 48 12. Underhålla en blogg... 51

Läs mer

Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning

Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning Resultat Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning Fråga 1 Mycket inspirerande (6) till mycket tråkigt (1) att arbeta med etologisidan Uppfattas som mycket inspirerande eller inspirerande

Läs mer

Tilläggsanslag Projekt linkoping.se Next Generation

Tilläggsanslag Projekt linkoping.se Next Generation KKKs 2015- Tjänsteskrivelse 2015-06-01 1 (8) Kommunledningskontoret Dnr KS 2015-507 Tilläggsanslag Projekt linkoping.se Next Generation KOMMUNLEDNINGSKONTORETS FÖRSLAG TILL BESLUT Förslag till kommunstyrelsens

Läs mer

Vad tycker du om kursen som helhet? 1 - Mycket dålig 0 0% 2 1 2% 3 0 0% % 5 - Mycket bra 25 57%

Vad tycker du om kursen som helhet? 1 - Mycket dålig 0 0% 2 1 2% 3 0 0% % 5 - Mycket bra 25 57% 44 svar Sammanfattning Se hela svar Hur stor andel av undervisningen har du deltagit i? Ingen undervisning All undervisning 1 - Ingen undervisning 0 0% 2 0 0% 4 0 0% 5 1 2% 6 0 0% 7 3 7% 8 1 2% 9 20 45%

Läs mer

Domän/DNS Hemsidor Mailadmin Nyhetsbrev Webbhotell Webbshop

Domän/DNS Hemsidor Mailadmin Nyhetsbrev Webbhotell Webbshop Domän/DNS Hemsidor Mailadmin Nyhetsbrev Webbhotell Webbshop Dokumentation integritetspolicy. Information för kunder, leverantörer och andra samarbetspartners maj-2018 General Data Protection Regulation

Läs mer

SharePoint Online. Sök Hitta webbplatser, personer eller filer. Skapa en webbplats eller ett nyhetsinlägg

SharePoint Online. Sök Hitta webbplatser, personer eller filer. Skapa en webbplats eller ett nyhetsinlägg Snabbstartsguide Gör mer var du än är med säker åtkomst, delning och fillagring. Logga in på din Office 365-prenumeration och välj SharePoint i appfönstret. Sök Hitta webbplatser, personer eller filer.

Läs mer

STATISTIK JUNI MARS 2016

STATISTIK JUNI MARS 2016 STATISTIK JUNI 2015 - MARS 2016 NYHETER Det har hänt mycket sedan Gymnasiesärskola.se lanserades den 10 juni 2015. Framförallt har vi byggt upp trafik till sajten, men vi har också fyllt på med mycket

Läs mer

Utvärdering av LTH s programwebbplatser. Brandingenjör Ekosystemteknik Väg & Vatten Maskinteknik Riskhantering Lantmäteri Kemiteknik

Utvärdering av LTH s programwebbplatser. Brandingenjör Ekosystemteknik Väg & Vatten Maskinteknik Riskhantering Lantmäteri Kemiteknik Utvärdering av LTH s programwebbplatser Brandingenjör Ekosystemteknik Väg & Vatten Maskinteknik Riskhantering Lantmäteri Kemiteknik Utvärdering av Brandingenjör programmets webbplats 2001-05-11 Antal respondenter

Läs mer

Kursplan Gränssnittsdesign, 100p Läsår

Kursplan Gränssnittsdesign, 100p Läsår Kursplan Gränssnittsdesign, 100p Läsår 2013-2014 Kurswebb: www.creativerooms.se/edu, välj Gränssnittsdesign Lärare: Aino-Maria Kumpulainen, aino-maria.kumpulainen@it-gymnasiet.se Hösttermin 2013 Vecka

Läs mer

Svensk idrotts verksamhetssystem. kommunikation & administration mellan medlemmar, föreningar & förbund

Svensk idrotts verksamhetssystem. kommunikation & administration mellan medlemmar, föreningar & förbund Svensk idrotts verksamhetssystem kommunikation & administration mellan medlemmar, föreningar & förbund Vad är IdrottOnline Administrativ & kommunikativ IT-plattform mellan medlemmar, föreningar, förbund

Läs mer

Formulärredigering, inställningar, visningssätt och versioner Innehållsförteckning

Formulärredigering, inställningar, visningssätt och versioner Innehållsförteckning Inställningar och visningssätt i CMS7.5, på sunne.se Sida 1 av 8 Formulärredigering, inställningar, visningssätt och versioner Innehållsförteckning Hjälp finns i den globala menyn... 1 Formulärredigering...

Läs mer

Mobilanvändarundersökning

Mobilanvändarundersökning Mobilanvändarundersökning 2015 9 av 10 svenskar har en smart mobiltelefon men bara var tredje tycker mobilsajter är enkla att använda Från 2013 till 2015 har smarta mobiltelefoner fått sitt definitiva

Läs mer

Manual - Ledningskollen i mobilen

Manual - Ledningskollen i mobilen 8010 Manual Ledningskollen i mobilen.docx Manual - Ledningskollen i mobilen Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Inkluderade funktioner 3. Manualens upplägg 4. Kortversion av manualen 4.1 Registrera

Läs mer

Enkätundersökning IT-pedagoger 2010/11, 2011/12, 2012/13

Enkätundersökning IT-pedagoger 2010/11, 2011/12, 2012/13 Enkätundersökning IT-pedagoger 2010/11, 2011/12, 2012/13 I maj 2014 bad vi it-pedagoger som gått hos oss de tre senaste åren att besvara en enkät om utbildningen och om den medfört några förändringar i

Läs mer

Grundläggande funktioner i CMS ifrån Argonova Systems, 2011.

Grundläggande funktioner i CMS ifrån Argonova Systems, 2011. Grundläggande funktioner i CMS ifrån Argonova Systems, 2011. Syfte Detta dokument tar upp grundläggande funktioner i Argonova Systems CMS i syfte att förbereda och stödja användaren, vid sidan av och inför

Läs mer

Proxymodulen i SiteVision

Proxymodulen i SiteVision Proxymodulen i SiteVision - erfarenheter och exempel Johan Albertsson Johan Wallén SiteVisions proxymodul SiteVisiondagarna 2013 Kom igång med proxymodulen - se dragningen på Youtube! SiteVisiondagarna

Läs mer

Förbättra din studieteknik med Matematik 5000! 12 praktiska tips!

Förbättra din studieteknik med Matematik 5000! 12 praktiska tips! Förbättra din studieteknik med Matematik 5000! 12 praktiska tips! ik Hej! Det är jag som är Daniel Nilsson. Jag är utbildad matematik- och historielärare och även speciallärare med inriktning mot matematik.

Läs mer

Publiceringsverktyget

Publiceringsverktyget Publiceringsverktyget Uppdaterad 2013-11-18 Presentera företaget på mässwebben Inför mässan är det viktigt att du så tidigt dom möjligt uppdaterar din presentation på mässwebben. Många av dina kunder använder

Läs mer

Slutrapport. Vad är bakgrunden till projektidén och vad planerade du/ni att genomföra?

Slutrapport. Vad är bakgrunden till projektidén och vad planerade du/ni att genomföra? Slutrapport 1. Allmänna uppgifter vilket projekt redovisas? Datum (ÅÅÅÅ-MM-DD) 2012-04-30 Projektnamn Turisthemsida för Södra skärgården Journalnummer (ex. 2012-1234) 2011-4146 Diarienummer (ex. TM999)

Läs mer

Nyanländ kompetens. Ett samverkansprojekt mellan Mora, Orsa och Älvdalens kommuner, Högskolan Dalarna och Arbetsförmedlingen.

Nyanländ kompetens. Ett samverkansprojekt mellan Mora, Orsa och Älvdalens kommuner, Högskolan Dalarna och Arbetsförmedlingen. Nyanländ kompetens Ett samverkansprojekt mellan Mora, Orsa och Älvdalens kommuner, Högskolan Dalarna och Arbetsförmedlingen Handbok Online Innehåll 1 Introduktion... 1 1.1 Facebook och blogg - samspelet...

Läs mer

Hur mår Sveriges universitets och

Hur mår Sveriges universitets och Hur mår Sveriges universitets och högskolors webbplatser?...och organisationen bakom? VAD FINNS BAKOM MASKEN? Hur mår Sveriges Universitets och högskolors webbplatser? Trendundersökning Erfarenheter från

Läs mer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Actionkoder 3. Kanalerna 4. Statistik 5. 7 tips 6. Sammanfattning

Läs mer

Så beställer du via ny och enkel e-handel

Så beställer du via ny och enkel e-handel Så beställer du via ny och enkel e-handel Nu lanseras Martin & Serveras nya e-handel. Bättre sökfunktion, utökad produktinformation, detaljerad leveranskalender, tydlig bristhantering och modern layout.

Läs mer

Uppgift 3: Skapa ett Youtube-konto

Uppgift 3: Skapa ett Youtube-konto Uppgift 3: Skapa ett Youtube-konto 1 Skapa ett Youtube-konto Det är dags att skaffa ett användarkonto på Youtube! Youtube är den största internetsajten i världen när det gäller videodelning, och Youtube

Läs mer

Slutrapport Trappan, Folkuniversitetet Varberg

Slutrapport Trappan, Folkuniversitetet Varberg Slutrapport Trappan, Folkuniversitetet Varberg Trappan, datastugor med Ipad. För Nyfikna seniorer i Varbergs kommun. Under juni månad 2012 tillsattes en styrgrupp för projektet som bestod utav. Emma Rosengren,

Läs mer