Utveckling av dörrstängare på svenska marknaden genom 93 år.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utveckling av dörrstängare på svenska marknaden genom 93 år."

Transkript

1 Utveckling av dörrstängare på svenska marknaden genom 93 år. 1922, utvecklar Jernbolaget, som startades i början av talet, den första svenska dörrstängaren med hydraulisk dämpning av stängningsfunktionen. Nu ersätts tidigare rent fjäderdrivna stängningsanordningar som funnits i nära 50 år och man erhåller en stängningsfunktion i och serien som går att ändra med en regulatorskruv och därmed styra det dämpande oljeflödet. 1932, förlägger Jernbolaget sin dörrstängartillverkning till verkslokaler vid Kvarnforsen i Eskilstuna. Det krönta ankaret blir signum och ett inregistrerat varumärke sedan Utvecklingen av den s.k. POTT serien påbörjades serien blir stilbildande och en riktig långkörare som tillverkas i 36 år. Version med uppställningsmöjlighet utvecklas. Redan från början produceras dörrstängare med olika storlek på fjädrar för olika stängningskraft beroende på var stängarna skall etableras; på allt från lätta skåpdörrar till tunga ytterdörrar. Torsion- eller vridfjädern ersätter den bredbladiga spiralfjädern. 1946, börjar 1600-serien tillverkas. Det blir en klassisk stängare, slittålig och robust. Än idag kan man finna dem på många håll, ofta på smidd konsol i dörröppning serien tillverkas i allt från storlek 1 till storlek 5, jämte två mindre storlekar till format och prestanda; 1E och 2E för export främst till Mellan-östern. Dörrstängaren har förutom exportversionen armsystem med uppställningsfunktion samt armfäste för parallellmontage och tillverkades under 21 år.

2 1964, börjar en arkitekt-designad vridfjäderdörrstäng-are Jet tillverkas. Det blir en uppmärksammad och populär serie från Jernbolaget övertar Optimus dörrstängartillverkningen vid Eskilstunaån. Jet-serien blir dock dyr att producera och tillverkningen läggs ner redan 1972, vissa komponenter från Jet återfinns i TOP-serien som lanseras vid samma tillfälle 1968, påbörjas även tillverkningen av dörrstängare vid Optimus-Anchorverken med s.k. rack & pinionkonstruk-tion, med tillhörande tryckfjäder. Crown 330, 340 och 350 ger möjligheter till ytterligare styrning av oljeflödet, med möjligheter till öppningsbroms och tidsförfröjning som resultat, något som varit svårlöst i vridfjäder-stängarnas konstruktion under ett antal år. Crown-serien läggs ner 1979 efter 11 år. Året innan inleds samarbetet med finska dörrstängarproducenten Abloy i synnerhet samt norska TrioVing, som tidigare producerat egna dörrstängare. 1972, kommer så TOP 200-serien. Ännu en långkörare har fått se dagens ljus. Samma år bildades Anchorverken, med dörrstängare som basprodukt. Speciella kunder erhåller egen dekal och förpackning, f d Järnia ser TOP-serien som sin egen dörrstängare. Vridfjäderfunktionen i TOP-serien, storlek 2-5 är långt utvecklad med rektangulärt fjädermaterial lindat på högerkant och man erhåller en verkningsgrad på över 90 % (!) vilket ej är möjligt med normal tryckfjäderdörrstängare. Vridfjäderprincipens segdragningsförmåga över hela öppningsregistret blir ett försäljningsargument. Medbringare innebär att fjädern kan spännas åt två håll. Tillslagningseffekt regleras med olika förspänning. Produkten vidareutvecklas, konstruktionen moderniseras, produktionen rationaliseras, huset tillverkas i aluminium, armsystem standardiseras, uppställningsarm med elektromagnet introduceras. TOP-dörrstängarna hinner under sina 21 år tillverkas i långt över 1 miljon exemplar och säljs såväl på svensk hemmamarknad som på export. Anchor El-Stop 8, ser dagens ljus under senare delen av TOP-eran elektriskt uppställningsarm som en viktig komponent när det gäller förebyggande brandförsvar.

3 1979, påbörjas montering och ihopsättning av 500-seriens tryckfjäderdörrstängare i Eskilstuna. Komponent-tillverkningen förläggs till Abloyfabriken i Joensuu. I utbyte tillverkar Anchorverken armsystem i modulutförande även för finsk marknad. Armsystem med glidskenor börjar tillverkas. Glidskena nedsätter dock tillslutningskraften med över 60 % jämfört med standardsystem. Styrningen av oljeflödet för tillslagsfunktion, öppningsbroms och tidsfördröjning utvecklas på nytt efter Crown-seriens nedläggning. 600-serien med inbyggd magnetventil för att spärra oljeflödet, d.v.s. uppställningsfunktion för brandklassade dörrar, utvecklas och produceras i Eskilstuna, sist men inte minst i sammanhanget, utvecklas och tillverkas också en dörrstängare med Free Swingfunktion i samma serie bildas Anchor Eskilstuna AB. Även ASSA har under något år tillverkat egen dörrstängare, denna läggs nu ner till förmån för samarbetet med tyska Dorma. 1984, produktionen av dörrstängare tar fart. 500-serien kompletteras med finska 400-serien som har justerbar fjäderkraft, dvs. dubbla spännbara tryckfjädrar köps Anchor Eskilstuna AB av Wärtsilä Security divisionen i Helsingfors och man börjar sälja finska och norska låsprodukter på svensk marknad. Dörrstängarna får sälja sig själva börjar ett fördjupat sammarbete mellan dörrstängartillverkningen i Eskilstuna och Joensuu under benämningen Door Control. Anchor Eskilstuna läggs ner i juni 1994 och dörrstängarproduktionen koncentreras till Joensuu med viss legotillverkning till Tyskland. Nya dörrstängare utvecklas i Finland.

4 1992, bildas EG Door Control AB i Eskilstuna som uppföljare av svensk dörrstängartradition. En ny svensk dörrstängare börjar tillverkas, EGOS 123, utvecklad enligt patenterade principer som utnyttjar härvarmseffekt och har flera basfunktioner inbyggda i konstruktionen. Enkel funktionsdesign kombinerat med optimerad kraftkurva. Två år senare börjar en starkare och mer hydraulisk dörrstängare, EGOS 134 att tillverkas för svensk marknad. De designade och handikappvänliga dörrstängarna röner uppmärksamhet. Det svenskägda företaget med internationell styrelse, etableras i modern struktur med fristående företag organiserade i nätverk. Legotillverkningen förläggs till Tjeckien. 1997, firas 75-års jubileum av svenska dörrstängare med hydraulisk dämpningsfunktion. Utvecklingen av produkter och funktioner har aldrig varit stor under 75 år, även inom ett så traditionellt område som den beslagssektor dörrstängare tillhör. 2015, fortfarande handlar det om att skydda och kontrollera dörrens, dörrarnas öppnings- och stängnings-funktioner. ASSA ABLOY har idag ett brett urval av standard-dörrstängare, vars konstruktion bygger på modern och tidsenlig Cam Action-teknologi vilket innebär lätt öppningsmotstånd och bekväm passage. Programmet innehåller också produkter för infällt montage i dörrbladet eller i karm, samt golvdörrstängare. Dörrstängarna kan monteras på båda sidor om dörren på dörrblad (gångjärnssida) alternativt karm (anslagssida) oavsett slagriktning. Funktioner som stängningshastighet och tillslutningskraft, öppningsbroms och tidsfördröjning, det som förr i tiden tidigare var tillval, är idag att betrakta som standard i stort sett. Olika system för koordinering vilket betyder säkerställande av rätt stängningsföljd avseende pardörrar utgör oumbärliga komponenter när det gäller förebyggande brandförsvar, detta i kombination med olika typer av rökdetektorer. Modeller som DC200, DC300, DC500 och DC700, monterade med standardarm alternativt glidskena utgör plattformen i programmet påminnande om det sena sjuttiotalets 500-serie till form och design. DA85 respektive DA90 slutligen, beteckningar för slagdörrsautomatiker för enkel respektive pardörr är en annan historia då handlar det om öppningar av dörrar. (Källa 2015: ASSA ABLOY)

5 2015, Behovet av mer komfort och säkerhet ökar. Införandet av nya standarder och den demografiska utvecklingen bidrar till att ge obehindrat konstruktion ett kraftigt uppsving. GEZE erbjuder ett komplett utbud av dörrstängare för användning i samband med komfort, energibesparing, säkerhet och brandskydd. Med sin långa erfarenhet hög kvalitet bidrar GEZE produkter för innovativa byggkoncept i världen och gör komfort och säkerhet inom byggsektorn för givet. GEZE dörrstängare är idag världsberömda och möta de ökande kraven på barriärer enl. DIN Ett bra exempel på en av dagens stängare är GEZE TS 5000 Ecline som är en allround-dörrstängare - den perfekta dörrstängare för barriärfri konstruktion. Denna dörrstängare har ett mycket lågt öppningsmotstånd, vilket gör det enkelt för alla att öppna dörren. Stängningen också tillförlitligt och säkert i händelse av brand. Barriär Frihet = Alla människor ska kunna arbeta teknik intuitivt. Det mer än 150 åriga företaget GEZE har en dörrstängare historia som sträcker sig 114 år tillbaka i tiden. (Källa 2015: GEZE) 2015, Oavsett om det gäller privata bostäder eller moderna kontorsbyggnader kan DORMA erbjuda bra lösningarna för era behov. DORMAs integrerade system kombinerar funktion, bekvämlighet, bra design och högsta kvalitet. Vi har lösningar för praktiskt taget alla dörrbehov. Dörrstängare har under många, många år varit en av våra marknadsledande produkter, globalt såväl som lokalt. Därav har vårt sortiment vuxit och förädlats allteftersom behoven på marknaden förändras. För att vara långt framme med teknik, funktion och kvalitet så är vi lyhörda för våra kunders behov, undersöker alltid ny teknologi och tar aktivt ställning för miljö och etik. Man kan än idag se våra allra första dörrstängare monterade runt om i Sverige. Det är det bästa beviset vi kan ge på DORMAs kvalitet. (Källa 2015: Dorma)

Dörrstängare i alla lägen. The global leader in door opening solutions.

Dörrstängare i alla lägen. The global leader in door opening solutions. Dörrstängare i alla lägen The global leader in door opening solutions. Dörrstängare från ASSA ABLOY ASSA ABLOY dörrstängare skyddar dörrkonstruktionen genom att kontrollera dörrens öppnings- och stängningsfunktion.

Läs mer

ASSA dörrstängare. Monteringshandbok. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

ASSA dörrstängare. Monteringshandbok. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. ASSA dörrstängare Monteringshandbok ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. Innehåll Generell information... 5 Välj rätt klass - dörrstängarstyrka... 5 Drift och underhåll... 6 Tillbehör...

Läs mer

Glidskenedörrstängare DORMA TS 92

Glidskenedörrstängare DORMA TS 92 Glidskenedörrstängare DORMA TS 92 Glidskenedörrstängare Universell dörrstängare för innerdörrar DORMA TS 92 är en modern dörrstängare för standarddörrar som baseras på och har utvecklats för att komplettera

Läs mer

Glidskenedörrstängare TS 93 DORMA. i Contur Design

Glidskenedörrstängare TS 93 DORMA. i Contur Design Glidskenedörrstängare DORMA TS 93 i Contur Design reddot design award winner 2005 Glidskenedörrstängarsystemet Glidskenedörrstängare -system TS 93 G-SR-EMR Mångsidig och elegant Glidskenedörrstängarsystemet

Läs mer

Besam dörrstängare. Säkerhet och användarvänlighet. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

Besam dörrstängare. Säkerhet och användarvänlighet. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Besam dörrstängare Säkerhet och användarvänlighet ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Högkvalitativ dörrstängare Valbar dörrstängarstorlek 2/3/4 Justerbar dörrstängarstorlek 2-4 Justerbar

Läs mer

Dörrstängare med glidskena för dold inbyggnad ITS 96 DORMA. 1. Korrektur

Dörrstängare med glidskena för dold inbyggnad ITS 96 DORMA. 1. Korrektur Dörrstängare med glidskena för dold inbyggnad DORMA ITS 96 1. Korrektur 15-04-03 DORMA ITS 96 Dolt dörrstängarsystem med glidskena DORMA ITS 96 Skönhet utan kompromisser Med glidskenedörrstängare DORMA

Läs mer

Rådgivning Försäljning Produktion Montage Service. Automatiska dörrsystem. Automatiska skjutdörrar

Rådgivning Försäljning Produktion Montage Service. Automatiska dörrsystem. Automatiska skjutdörrar Rådgivning Försäljning Produktion Montage Service Automatiska dörrsystem Automatiska skjutdörrar Automatiska dörröppnare Dörrpartier Xxxxxx Vänerfasader montage AB montage Vänerfasader AB, din samarbetspartner

Läs mer

Friswing glidskenedörrstängare TS 99 DORMA. i Contur Design

Friswing glidskenedörrstängare TS 99 DORMA. i Contur Design Friswing glidskenedörrstängare DOA TS 99 i Contur Design reddot design award winner 200 DOA TS 99 Friswing glidskenedörrstängare För brand- och rökavskiljande dörrar. DOA TS 99 FL är en dörrstängare med

Läs mer

Snabbrullport Albany RR200. ASSA ABLOY Entrance Systems

Snabbrullport Albany RR200. ASSA ABLOY Entrance Systems Snabbrullport Albany RR200 ASSA ABLOY Entrance Systems Snabbrullport Albany RR200 Albany RR200 snabbrullport med innovativa styrskenor för universell användning inomhus. PVC-väv med dragkedjesystem Självsmörjande

Läs mer

GEZE DÖRRTEKNIK. GEZE Ts rökventilation

GEZE DÖRRTEKNIK. GEZE Ts rökventilation GEZE GEZE Ts 5000 Dörrstängare med glidskena DØRTEKNIK Automatiska AUTOMATISKE GLASSYSTEMER Glassystem VENTILATION Komfort- och OG Säkerhetsteknik SIKKERHEDSTEKNIK dörrsystem rökventilation Bewegung mit

Läs mer

Design för allt. ASSA ABLOY dörrstängare

Design för allt. ASSA ABLOY dörrstängare Design för allt ASSA ABLOY dörrstängare Design som fungerar för dig Design med fokus på flexibilitet ASSA ABLOYs sortiment av dörrstängare innefattar tre teknologier som täcker allt du kan önska dig av

Läs mer

Besam Automatiskt Dörrsystem Slim & Slim Thermo

Besam Automatiskt Dörrsystem Slim & Slim Thermo Besam Automatiskt Dörrsystem Slim & Slim Thermo Slim och Slim Thermo Grundversionen av Besams automatiska dörrsystem Slim finns även som modellerna telescopic, panikbrytbeslag och panikbrytbeslag med omvänd

Läs mer

Daloc T25/48 Trädörr, Massivdörr, Ljuddörr

Daloc T25/48 Trädörr, Massivdörr, Ljuddörr Daloc T25/48 Trädörr, Massivdörr, Ljuddörr Beteckning Karmdag mått* Karmytter mått Vikt Enkeldörr T25 7 x 21 T25 8 x 21 T25 9 x 21 T25 10 x 21 T25 11 x 21 T25 12 x 21 T25 13 x 21 Pardörr T25 15 x 21 T25

Läs mer

Roto NT Designo. Roto NT Designo. Dolda beslag. Teknik för fönster och dörrar

Roto NT Designo. Roto NT Designo. Dolda beslag. Teknik för fönster och dörrar Roto NT Designo Dolda beslag Roto NT Designo Teknik för fönster och dörrar Funktionellt men dolt Ny elegant lösning för hemmet I ett vackert hem är det viktigt att också fönstren är vackra Vi anser att

Läs mer

Daloc S30 (Y30) Ståldörr, Ljuddörr

Daloc S30 (Y30) Ståldörr, Ljuddörr Daloc S30 (Y30) Ståldörr, Ljuddörr Beteckning Enkeldörr S30 9 x 21 S30 10 x 21 S30 11 x 21 S30 12 x 21 ** S30 13 x 21 ** Pardörr S30 15 x 21 S30 18 x 21 S30 18 x 24 S30 21 x 24 Karmdag mått* 800 x 2025

Läs mer

Daloc T21/48 Trädörr, Massivdörr, Ljuddörr

Daloc T21/48 Trädörr, Massivdörr, Ljuddörr Daloc T21/48 Trädörr, Massivdörr, Ljuddörr Beteckning Karmdag mått* Karmytter mått Vikt Enkeldörr T21 7 x 21 T21 8 x 21 T21 9 x 21 T21 10 x 21 T21 11 x 21 T21 12 x 21 T21 13 x 21 Pardörr T21 15 x 21 T21

Läs mer

Drift- & Skötselinstruktioner TS 93 B:

Drift- & Skötselinstruktioner TS 93 B: TS 93 B 2-5 EN TS 93 B: Dörrstängare TS 93 B med justerbar stängningsstyrka från 2-5 EN, för dörrbladsmontage på gångjärnssidan och karmmontage på anslagssidan. SS-EN 1154: 2 års garanti från produktionsdatum.

Läs mer

Daloc S30 (Y30) Ståldörr, Ljuddörr

Daloc S30 (Y30) Ståldörr, Ljuddörr Daloc S30 (Y30) Ståldörr, Ljuddörr Beteckning Enkeldörr S30 9 x 21 S30 10 x 21 S30 11 x 21 S30 12 x 21 ** S30 13 x 21 ** Pardörr S30 15 x 21 S30 18 x 21 S30 18 x 24 S30 21 x 24 Vår moderna ståldörr Daloc

Läs mer

från komponent till lösning Electronic Access Control

från komponent till lösning Electronic Access Control FLEXIBEL TILLGÄNGLIGHET Electronic Access Control från komponent till lösning Vi har lösningar för dörren oavsett om det är till kontor, butik, bostadshus eller offentliga byggnader. Flexibel tillgänglighet

Läs mer

Dörrstängare TS73V DORMA. x ideala dimensioner x optimerade egenskaper

Dörrstängare TS73V DORMA. x ideala dimensioner x optimerade egenskaper Dörrstängare DORMA TS73V x ideala dimensioner x optimerade egenskaper DORMA TS 73 V Dörrstängare Lättmonterad, ekonomisk och med steglöst inställbar stängningskraft. Fördelarna punkt för punkt...... för

Läs mer

Produktinformation och föreskriftsenlig användning

Produktinformation och föreskriftsenlig användning DÖRRSTÄNGARE Produktinformation och föreskriftsenlig användning Dörrstängare är till för att skydda dörrkonstruktionen och för att stänga slagdörrar efter manuellt öppnande. Stängningsprocessen som är

Läs mer

INNGANGSDÖRRAR YTTERDÖRRAR OCH DUBBEL SLAGPORTAR

INNGANGSDÖRRAR YTTERDÖRRAR OCH DUBBEL SLAGPORTAR INNGANGSDÖRRAR YTTERDÖRRAR OCH DUBBEL SLAGPORTAR ECO Line TERMO Line since 1995 MODERN DESIGN. PRAKTISK TILLÄMPNING. THERMO Line NYHET! INNGÅNGS OCH YTTERDÖRRAR THERMO 60 OCH THERMO 70 Naturlig skönhet

Läs mer

Innehåll. ASSA Entré designval Nyheter Dörrstängare Dörrhandtag Behör Yale Doorman kampanj 2018 Dags att utbilda sig Säljteamet som jobbar för dig

Innehåll. ASSA Entré designval Nyheter Dörrstängare Dörrhandtag Behör Yale Doorman kampanj 2018 Dags att utbilda sig Säljteamet som jobbar för dig Innehåll ASSA Entré designval Nyheter Dörrstängare Dörrhandtag Behör Yale Doorman kampanj 2018 Dags att utbilda sig Säljteamet som jobbar för dig ASSA Entré, designval ASSA Entré designval i butiksförpackning

Läs mer

DRIFT & SKÖTSELANVISNING SLE/SLD

DRIFT & SKÖTSELANVISNING SLE/SLD DRIFT & SKÖTSELANVISNING SLE/SLD Sida LÅS 2 TRYCKE 3 GÅNGJÄRN 4 SPANJOLETT 5 DÖRRSTÄNGARE 6 DÖRRSTOPP 7 DEMONTERING 8 ÅTERMONTERING 9 Lås Låset i gångdörren är av tung industrityp och har beteckning ASSA

Läs mer

Ecolid STÅLDÖRR. En svensk kvalitetsport från Tråvad

Ecolid STÅLDÖRR. En svensk kvalitetsport från Tråvad Ecolid STÅLDÖRR En svensk kvalitetsport från Tråvad 2 I en högautomatiserad och supermodern anläggning mitt i Västergötland, producerar vi som en av Europas största vikportstillverkare mer än 7000 högkvalitativa

Läs mer

Ecolid - ytterdörr. En svensk kvalitetsdörr från Tråvad

Ecolid - ytterdörr. En svensk kvalitetsdörr från Tråvad Ecolid - ytterdörr En svensk kvalitetsdörr från Tråvad 2 Dörrar. En viktig del i Er byggnad? Med över 40 års erfarenhet och en god förmåga att lyssna på såväl beställares som användares krav, kan vi erbjuda

Läs mer

Glidskenedörrstängare TS 92 DORMA. i Contur Design

Glidskenedörrstängare TS 92 DORMA. i Contur Design Glidskenedörrstängare DORMA TS 92 i Contur Design reddot design award winner 2005 DORMA TS 92 Glidskenedörrstängare Universell dörrstängare för innerdörrar DORMA TS 92 är en modern dörrstängare för standarddörrar

Läs mer

Vi sänker kostnaderna för högt tryck i er verksamhet!

Vi sänker kostnaderna för högt tryck i er verksamhet! Vi sänker kostnaderna för högt tryck i er verksamhet! Minimum Size Maximum Power Varför investera i kostsamma högtryckspumpar, när ni kan få högtryckshydraulik med ert redan befintliga låga hydraultryck

Läs mer

ARCA väggskåp NYA. Högpresterande polykarbonat skåp. Skydd i krävande miljöer

ARCA väggskåp NYA. Högpresterande polykarbonat skåp. Skydd i krävande miljöer ARCA väggskåp NYA Högpresterande polykarbonat skåp Skydd i krävande miljöer Nya Fibox ARCA Fibox ARCA korrosionsfria väggskåp för extremt tuffa och krävande miljöer Högklassig polykarbonat konstruktion

Läs mer

Lås säkert. med kvalitetsprodukter från Millers.

Lås säkert. med kvalitetsprodukter från Millers. Lås säkert med kvalitetsprodukter från Millers. K V A L I T E T T I L L R Ä T T P R I S 100 år i branschen! Med över 100 år i branschen så kan vi med stolthet titulera oss kunnig lås- och beslagsleverantör.

Läs mer

En dörr är en möjlighet. Lås med utbytbar cylinderkärna: KONTROLL FLEXIBILITET SÄKERHET

En dörr är en möjlighet. Lås med utbytbar cylinderkärna: KONTROLL FLEXIBILITET SÄKERHET En dörr är en möjlighet Lås med utbytbar cylinderkärna: KONTROLL FLEXIBILITET SÄKERHET Unika låssystem via utbytbar cylinderkärna Best Lås och Säkerhetssystem AB har i snart 40 år verkat i Sverige, ett

Läs mer

Innovation inom transport

Innovation inom transport Innovation inom transport GR GRS LYFTBARA AXLAR TVÅNGSSTYRDA AXLAR grs 4+2 - pvl 1x ROJOs semi-trailers serie GR och GRS konfigureras med olika kombinationer av extra låg lastyta och avbröstbar svanhals.

Läs mer

Albany RapidRoll 3000-serien Högpresterande industriportar inomhus och utomhus för tillverkningsindustrin. Tekniskt datablad

Albany RapidRoll 3000-serien Högpresterande industriportar inomhus och utomhus för tillverkningsindustrin. Tekniskt datablad Albany RapidRoll 3000-serien Högpresterande industriportar inomhus och utomhus för tillverkningsindustrin Tekniskt datablad 1 Albany RapidRoll 3000-serien Albany RapidRoll 3000-serien kännetecknas av en

Läs mer

ASSA Entré ytterdörrlås

ASSA Entré ytterdörrlås ASSA Entré ytterdörrlås Säkert, bekvämt och snyggt ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions SBSC Rekommenderas av försäkringsbolagen Rekommenderas av Svenska stöldskyddsföreningen KOPIERINGS

Läs mer

Fibox Enclosing innovations

Fibox Enclosing innovations Programöversikt 5.0 Fibox Enclosing innovations Modern elektronik, elektriska komponenter och system är slutresultatet av innovativ design och produktutveckling. Utan detta, har väldigt lite av den service,

Läs mer

Albany RapidProtect TM 300 Maskinskyddsport med slitstarkt portblad för automatiserade processer. Tekniskt datablad

Albany RapidProtect TM 300 Maskinskyddsport med slitstarkt portblad för automatiserade processer. Tekniskt datablad Albany RapidProtect TM 300 Maskinskyddsport med slitstarkt portblad för automatiserade processer Tekniskt datablad Albany RapidProtect TM 300 Snabb öppning och stängning säkerställer korta cykeltider Hög

Läs mer

ASSA RX WEB. Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1

ASSA RX WEB. Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 ASSA RX WEB Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 En tryggare arbetsplats för alla En person som känner sig trygg på sin arbetsplats

Läs mer

ASSA ABLOYs elektroniska lås för din bostad

ASSA ABLOYs elektroniska lås för din bostad ASSA ABLOYs elektroniska lås för din bostad ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Tack för att du har valt ett elektroniskt lås från ASSA ABLOY. Vi vill passa på att presentera ytterligare

Läs mer

SORTIMENT YTTERDÖRRAR BYGGDEKOR

SORTIMENT YTTERDÖRRAR BYGGDEKOR BYGGDEKOR SORTIMENT YTTERDÖRRAR Malmö: Lilla Uppåkra Byväg 123, 245 95 Staffanstorp Byggdekors Ytterdörrar Ytterdörren speglar i många fall hela husets karaktär. Vårt sortiment innehåller flera olika modeller

Läs mer

Aluminium in Architecture. För ett ljusare liv. WICSLIDE 65FS Vikdörrar

Aluminium in Architecture. För ett ljusare liv. WICSLIDE 65FS Vikdörrar R Aluminium in Architecture För ett ljusare liv WICSLIDE 65FS Vikdörrar Dörrar som flexibla rumsavslutningar mellan inne och ute Vem önskar sig inte ett rum vars gränser vid vackert väder kan utökas med

Läs mer

ENKELDÖRRAR PARDÖRRAR ALTANDÖRRAR FÖNSTERDÖRRAR VRIDFÖNSTER SIDOHÄNGDA FÖNSTER FASTA FÖNSTER KULTUR FÖNSTER PVC FÖNSTER.

ENKELDÖRRAR PARDÖRRAR ALTANDÖRRAR FÖNSTERDÖRRAR VRIDFÖNSTER SIDOHÄNGDA FÖNSTER FASTA FÖNSTER KULTUR FÖNSTER PVC FÖNSTER. ENKELDÖRRAR PARDÖRRAR ALTANDÖRRAR FÖNSTERDÖRRAR VRIDFÖNSTER SIDOHÄNGDA FÖNSTER FASTA FÖNSTER KULTUR FÖNSTER PVC FÖNSTER Nu har vi även PVC FÖNSTER Det prisvärda alternativet! KVALITET FUNKTION SERVICE

Läs mer

HJULTVÄTT EN KLASS FÖR SIG. Marknadsledande för högtryckshjultvättmaskiner

HJULTVÄTT EN KLASS FÖR SIG. Marknadsledande för högtryckshjultvättmaskiner HJULTVÄTT EN KLASS FÖR SIG Marknadsledande för högtryckshjultvättmaskiner ERA PROCESSER VÅR LÖSNING Sen år 2000 utvecklar och producerar PERFORMTEC GMBH högeffektiva hjultvättsystem för professionellt

Läs mer

Elektriska tunnelbogpropellrar

Elektriska tunnelbogpropellrar P O W E R Elektriska tunnelbogpropellrar Patenterat växelhus av komposit, underhållsfritt. Specialbyggd DC motor. Varje modell kan monteras i akter med speciell aktertunnel (se sida 210). CT35 CT60 CT100

Läs mer

ASSA Vinga. En komplett handtagsserie. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

ASSA Vinga. En komplett handtagsserie. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. ASSA Vinga En komplett handtagsserie ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. ASSA Vinga-serien Tillsammans med arkitekten Pelle Wester har ASSA OEM tagit fram en ny komplett serie dörr-

Läs mer

Komfortdörrstängare TS83 DORMA. x ideala dimensioner x optimerade egenskaper

Komfortdörrstängare TS83 DORMA. x ideala dimensioner x optimerade egenskaper Komfortdörrstängare DORMA TS83 x ideala dimensioner x optimerade egenskaper DORMA TS 83 Komfortdörrstängare Komfortdörrstängare med tänkande öppningsbroms snabbt montage och enklare justering. En dörrstängare

Läs mer

MARKISER LAMELLGARDINER PLISSÉGARDINER RULLGARDINER PERSIENNER TRÄPERSIENNER

MARKISER LAMELLGARDINER PLISSÉGARDINER RULLGARDINER PERSIENNER TRÄPERSIENNER TOSKANA är en tysk kvalitetsmarkis med en design och prestanda utöver det vanliga. Modern och tilltalande ellipsform. Helkassetten innesluter och skyddar såväl markisväv som markisens armar ifrån yttre

Läs mer

ASSA Allswing. Top Swing. Öppningsbeslag för vridfönster. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

ASSA Allswing. Top Swing. Öppningsbeslag för vridfönster. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. ASSA Allswing ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. Top Swing Öppningsbeslag för vridfönster Innehållsförteckning Sida Innehåll ASSA Allswing 4 Ett unikt produktkoncept för framtidens

Läs mer

MODULMODERNISERINGSLÖSNINGAR FÖR HISSDÖRRAR. KONE ReNova

MODULMODERNISERINGSLÖSNINGAR FÖR HISSDÖRRAR. KONE ReNova MODULMODERNISERINGSLÖSNINGAR FÖR HISSDÖRRAR KONE ReNova Förbättrad säkerhet och tillgänglighet börjar med dörren Många driftsäkerhetsproblem för hissar är följden av föråldrade eller dåligt fungerande

Läs mer

Glidskenedörrstängare DORMA. TS 90 Impulse

Glidskenedörrstängare DORMA. TS 90 Impulse Glidskenedörrstängare DORMA TS 90 Impulse DORMA TS 90 Impulse Glidskenedörrstängare High-tech för en global marknad DORMA TS 90 Impulse kombinerar teknisk överlägsenhet med utomordentlig ekonomi och avancerad

Läs mer

ISODOOR INDUSTRI TAKSKJUTPORTAR. www.demex.se

ISODOOR INDUSTRI TAKSKJUTPORTAR. www.demex.se ISODOOR INDUSTRI TAKSKJUTPORTAR www.demex.se ISO-omfånget på takskjutportarna är resultatet av den mest moderna design och tillverkningsteknik som för närvarande finns tillgänglig. Dessa dörrar är robusta

Läs mer

DORMA Instruktioner för Egenkontroll och Underhållsservicearbete

DORMA Instruktioner för Egenkontroll och Underhållsservicearbete Dokumenterad Egenkontroll samt innefattar kontroll och justering enligt nedan. Beskrivningen är en generell handledning som ej är objektsanpassad. Lokala förutsättningar kan därför kräva att service och

Läs mer

STRÄNGLÄGGARE. fella.eu. Strängläggare med en rotor. Hållbar konstruktion Enastående räfsning Enkel att hantera

STRÄNGLÄGGARE. fella.eu. Strängläggare med en rotor. Hållbar konstruktion Enastående räfsning Enkel att hantera STRÄNGLÄGGARE Strängläggare med en rotor Hållbar konstruktion Enastående räfsning Enkel att hantera fella.eu 2 FÖRSTKLASSIG SKÖRD I mer än 90 år har FELLA varit likställt med innovativ teknik, enastående

Läs mer

Crawford Superior 42. Optimala lösningar. Crawford Superior 42, modell Trend i vit kulör (RAL 9016)

Crawford Superior 42. Optimala lösningar. Crawford Superior 42, modell Trend i vit kulör (RAL 9016) Crawford Superior 42 Optimala lösningar Crawford Superior 42, modell Trend i vit kulör (RAL 9016) Crawford Superior 42 - fjärrstyrd kvalitet Marknadens mest prisvärda lösning Med Crawford Superior 42 får

Läs mer

CleanDoor A går att få i en mängd varianter och kulörer. Ovan ses helglasad samt spegel.

CleanDoor A går att få i en mängd varianter och kulörer. Ovan ses helglasad samt spegel. Renrumsdörr Helt i liv med vägg Inga lister eller foder Hygienisk design Stabil konstruktion CleanDoor A CleanDoor A Den unika karmprofilen och dörrbladets hygieniska design med de lyftande gångjärnen

Läs mer

AGILE och. Skjutdörrar för inomhusbruk Manuella eller automatiska

AGILE och. Skjutdörrar för inomhusbruk Manuella eller automatiska AGILE och CS 80 Magneo Skjutdörrar för inomhusbruk Manuella eller automatiska Agile och CS 80 Magneo AGILE och CS 80 Magneo Manuella och automatiska skjutdörrar Praktiska och utrymmesbesparande inomhuslösningar.

Läs mer

JAN/2016 ALLT OM DÖRRAR. Nyhetsbrev Arkitekter

JAN/2016 ALLT OM DÖRRAR. Nyhetsbrev Arkitekter JAN/2016 ALLT OM DÖRRAR Nyhetsbrev Arkitekter TEMA: BRANDDÖRRAR MASSIVDÖRRAR Den vanligaste typen av branddörr i trä är en massivdörr. (Hit räknas även tambur- och säkerhetsdörrar.) Massivdörrar används

Läs mer

KINVARO KLAFFBESLAGSYSTEM

KINVARO KLAFFBESLAGSYSTEM Modern design, innovativ teknik och funktionell bekvämlighet för överskåp. www.grass.eu KINVARO: Klaff beslag bästa lösningen för design, teknik och användarbekvämlighet. Överskåp är ofta de mest använda

Läs mer

Hi-O. Intelligent teknologi för dörrmiljöer. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

Hi-O. Intelligent teknologi för dörrmiljöer. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. Hi-O Intelligent teknologi för dörrmiljöer ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 Vad är Hi-O? Innehåll Hi-O, Highly intelligent opening, är en standardiserad teknologi som gör att

Läs mer

PRODUKT PRESENTATION 2016 BRANDSKYDD TILLVERKKAD I STÅL. Scandinavian Designs Trading AB

PRODUKT PRESENTATION 2016 BRANDSKYDD TILLVERKKAD I STÅL. Scandinavian Designs Trading AB PRODUKT PRESENTATION 2016 BRANDSKYDD TILLVERKKAD I STÅL Scandinavian Designs Trading AB PENEDER ÖSTERRIKE BRANDSKYDD TILLVERKAD I STÅL Peneder brandskyddselement av stål tar på varje utmaning. Välj från

Läs mer

Förvandlar din uteplats till ett trivsamt och flexibelt uterum

Förvandlar din uteplats till ett trivsamt och flexibelt uterum Terrassmarkis/Hestra Tarragona Förvandlar din uteplats till ett trivsamt och flexibelt uterum Hestra Tarragona är en kraftig vikarmsmarkis för villaterrasser och balkonger som förvandlar din uteplats till

Läs mer

Albany RapidRoll 300 Den modulära snabbgående rullporten Du definierar kraven vi bygger porten. Tekniskt datablad

Albany RapidRoll 300 Den modulära snabbgående rullporten Du definierar kraven vi bygger porten. Tekniskt datablad Albany RapidRoll 300 Den modulära snabbgående rullporten Du definierar kraven vi bygger porten Tekniskt datablad Albany RapidRoll 300 Det modulära systemet möjliggör anpassade konfigurationer Snabba öppningar

Läs mer

Välkommen till en värld av dörrar WIŚNIOWSKI

Välkommen till en värld av dörrar WIŚNIOWSKI Dörrar WIŚNIOWSKI Välkommen till en värld av dörrar WIŚNIOWSKI Under 25 år har vi tillverkat stängsel med passion. Firmans namn WIŚNIOWSKI kommer från namnet på dess grundare och ägare - Andrzej Wiśniowski.

Läs mer

med kvalitetsprodukter från Millers.

med kvalitetsprodukter från Millers. Lås säkert med kvalitetsprodukter från Millers. K V A L I T E T T I L L R Ä T T P R I S 100 år i branschen! Med över 100 år i branschen så kan vi med stolthet titulera oss kunnig lås- och beslagsleverantör.

Läs mer

PLATS FÖR MER. VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK

PLATS FÖR MER. VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK PLATS FÖR MER VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK VÄGGLUCKOR GÖR RUMMET STÖRRE RÄCKET RAMAR IN TRAPPAN LÅT DIG

Läs mer

Aluminium. Titanium. Carbon

Aluminium. Titanium. Carbon 13 AI Aluminium 22 Ti Titanium 6 C Carbon Tekniska data Sittbredd: 340 480 mm i steg om 20 mm Sittdjup: 375 525 mm i steg om 25 mm Sitthöjd: fram: 450 520 mm bak: 380 490 mm Ryggstödshöjd: 270 480 mm i

Läs mer

ThermoCon Konvektorer THERMOPANEL. ThermoCon KOMPAKTA VÄRMEPAKET

ThermoCon Konvektorer THERMOPANEL. ThermoCon KOMPAKTA VÄRMEPAKET THERMOPANEL ThermoCon Konvektorer ThermoCon KOMPAKTA VÄRMEPAKET Stora glaspartier och öppna planlösningar. Det är 2000-talets boende, både i exklusiva villor och vanliga lägenheter. Här är det låga och

Läs mer

Crawford Superior 42. Optimala lösningar. Crawford Superior 42, modell Style i vit kulör (RAL 9016)

Crawford Superior 42. Optimala lösningar. Crawford Superior 42, modell Style i vit kulör (RAL 9016) Crawford Superior 42 Optimala lösningar Crawford Superior 42, modell Style i vit kulör (RAL 9016) Crawford Superior 42 - fjärrstyrd kvalitet Marknadens mest prisvärda lösning Med Crawford Superior 42 får

Läs mer

Daloc S66 Branddörr, Ståldörr

Daloc S66 Branddörr, Ståldörr Daloc S66 Branddörr, Ståldörr Beteckning Karmdag mått* Karmytter mått Vikt Brandport Daloc S66 finns förutom i varmförzinkat utförande även i två rostfria utföranden. Är syftet främst den rostfria ytan

Läs mer

NOVA PRO utdragssystem

NOVA PRO utdragssystem NOVA PRO utdragssystem Det kompletta programmet för lådor med precision och individualitet. www.grass.eu NOVA PRO utdragssystem Nova Pro Originalet Klassikern som inspirerar även morgondagens design. Hur

Läs mer

iljömärk produkt! www.froeling.com

iljömärk produkt! www.froeling.com Miljömärkt produkt! www.froeling.com Uppvärmning med ved Fröling har arbetat med att effektivisera användningen av trädbränslen i snart fem decennier. I dag står Fröling för modern värmeteknik för biobränslen.

Läs mer

Säkerhets- och branddörrar

Säkerhets- och branddörrar Säkerhets- och branddörrar Hela vår verksamhetsidé bygger på att kunna erbjuda dörrar som står emot tuffa påfrestningar. Om Om Robust Den trygga känslan av kvalitet Att lära sig bygga dörrar tar tid. Själva

Läs mer

TimeLox Access. Programmering, montering och underhåll. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

TimeLox Access. Programmering, montering och underhåll. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. TimeLox Access Programmering, montering och underhåll ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. För information om montering, se sidan 6. TimeLox Access dörrenhet levereras komplett med

Läs mer

Flexit bostadsventilation

Flexit bostadsventilation Flexit bostadsventilation A FÖR EN SUND INOMHUSMILJÖ Varför ventilera? Du är säkert noga med vad barnen äter, men hur ställer du dig till luften de andas? Vi tillbringar ca 90% av tiden inomhus och uppfattar

Läs mer

51 40 N, 116 27 W KORREKT PARKERING? PRECIS VAR NI VILL. Manöversystem Truma Mover. Nyhet: Mover TE R4

51 40 N, 116 27 W KORREKT PARKERING? PRECIS VAR NI VILL. Manöversystem Truma Mover. Nyhet: Mover TE R4 51 40 N, 116 27 W KORREKT PARKERING? PRECIS VAR NI VILL. Nyhet: Mover TE R4 Manöversystem Enkel och bekväm resa Med Truma blir varje utflykt en semester De bästa platserna är ofta de mest svårtillgängliga.

Läs mer

ASSA RX WEB. Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1

ASSA RX WEB. Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 ASSA RX WEB Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 Varför ska du välja ett passersystem till dina lokaler? Tanken med ett passersystem

Läs mer

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016)

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 Prismedvetna lösningar Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 - prismedvetet val Inifrån och ut Med Crawford Smart 42 får du en garageport,

Läs mer

UltraView IP-systemkameror

UltraView IP-systemkameror UltraView IP-systemkameror UltraView IP-kameror kombinerar hög prestanda och avancerad XP4- teknologi och har den mest avancerade videokomprimeringen. UltraViewkamerorna levererar bilder med hög kvalitet

Läs mer

GP & GH Serien. Pneumatiska och hydrauliska manöverdon för kvartsvarvsventiler. Marknadsledare inom ventilautomatisering

GP & GH Serien. Pneumatiska och hydrauliska manöverdon för kvartsvarvsventiler. Marknadsledare inom ventilautomatisering GP & GH Serien Pneumatiska och hydrauliska manöverdon för kvartsvarvsventiler Marknadsledare inom ventilautomatisering Rotork manöverdon Kvalitetssäkrade Rotork är en global ledare inom teknik för manöverdon.

Läs mer

ASSA Triton. Låssystem för kommersiella och offentliga fastigheter. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

ASSA Triton. Låssystem för kommersiella och offentliga fastigheter. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions ASSA Triton Låssystem för kommersiella och offentliga fastigheter ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Väderskyddade hänglås I och med att ASSA Triton är framtaget för offentliga och

Läs mer

Version 2. Sondex WP pumpar. Dränkta, torruppställda och portabla avloppsvattenpumpar - 50 Hz

Version 2. Sondex WP pumpar. Dränkta, torruppställda och portabla avloppsvattenpumpar - 50 Hz Version 2 Sondex WP pumpar Dränkta, torruppställda och portabla avloppsvattenpumpar - 50 Hz Sondex-WN Sondex-WP1 Sondex-WP4 Sondex pumpar för avloppsvatten Sondex Avloppsvattenprogram Sondex WP-serie kombinerar

Läs mer

VÅRA MÖBLER. Alla våra möbler är också tillverkade av impregnerade, fuktskyddade stommar.

VÅRA MÖBLER. Alla våra möbler är också tillverkade av impregnerade, fuktskyddade stommar. OM TEMAL Temal är ett finlandssvenskt familjeföretag som grundandes 1994 och som i egna fabriker i Nakkila och Järvenpää tillverkar möbler för badrum, tvättstuga, kök och förvaring. Huvudkontor, showroom

Läs mer

50 och 25: ESYLUX firar dubbla årsdagar

50 och 25: ESYLUX firar dubbla årsdagar PRESSINFORMATION Ahrensburg, den 19 november 2018 50 och 25: ESYLUX firar dubbla årsdagar I slutet av 2018 infaller två av de viktigaste händelserna i ESYLUX företagshistoria. Grundaren Peter Kremser blickar

Läs mer

Traka21. Enkel och säker nyckelhantering för din verksamhet. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

Traka21. Enkel och säker nyckelhantering för din verksamhet. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Traka21 Enkel och säker nyckelhantering för din verksamhet ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Kontroll på dina nycklar skapar trygghet Traka21 är ett intelligent fristående nyckelhanteringssystem

Läs mer

Albany RapidRoll Clean Certifierade portar för renrum. Tekniskt datablad

Albany RapidRoll Clean Certifierade portar för renrum. Tekniskt datablad Albany RapidRoll Clean Certifierade portar för renrum Tekniskt datablad Albany RapidRoll Clean Lämplig för renrum certifierad av Fraunhofer Institute Uppfyller internationella standarder och riktlinjer

Läs mer

Cold Line Bänkar. För mat- och dryckesförvaring. Enkla att använda med låg energiförbrukning

Cold Line Bänkar. För mat- och dryckesförvaring. Enkla att använda med låg energiförbrukning Cold Line Bänkar För mat- och dryckesförvaring Enkla att använda med låg energiförbrukning Cold Line för professionell förv Cold Line-produkterna är designade och tillverkade för att uppfylla de strängaste

Läs mer

ASSA Triton. Låssystem för kommersiella och offentliga fastigheter. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

ASSA Triton. Låssystem för kommersiella och offentliga fastigheter. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions ASSA Triton Låssystem för kommersiella och offentliga fastigheter ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Del av det nya cylindersortimentet från ASSA Vi har valt ut det bästa från våra

Läs mer

... DoRREN FOR FRAMTIden

... DoRREN FOR FRAMTIden .... DoRREN FOR FRAMTIden .. FRAMTIdSDORREN Vår nya dörr som vi kallar Dörren för framtiden är precis som vi tycker att en ytterdörr ska vara. Från och med idag och framåt är vi i framtiden och det är

Läs mer

En kraftig och flexibel fönstermarkis

En kraftig och flexibel fönstermarkis Fönstermarkis/Hestra Bali En kraftig och flexibel fönstermarkis Hestra Bali är en kraftig och flexibel fönstermarkis som lämpar sig för de flesta byggnader, till exempel villor, radhus, kontor, butiker,

Läs mer

I över 50 år har vi trotsat tyngdlagen

I över 50 år har vi trotsat tyngdlagen I över 50 år har vi trotsat tyngdlagen )a Komplett leverantör Simson Power Tools tillverkar och säljer hydrauliska kraftverktyg med hög kvalitet, god säkerhet, flexibilitet och hög prestanda. I kombination

Läs mer

Belysning för krävande miljöer

Belysning för krävande miljöer E2 Belysning för krävande miljöer 2 ETAP Kapslade armaturer E2 I fuktiga och/eller mycket smutsiga utrymmen krävs kapslade armaturer. Med E2 tillhandahåller ETAP en belysningslösning med LED för bland

Läs mer

enkelt, komplett och säkert monterade tambur- och säkerhetsdörrar för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare.

enkelt, komplett och säkert monterade tambur- och säkerhetsdörrar för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare. enkelt, komplett och säkert monterade tambur- och säkerhetsdörrar för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare. All inclusive. i sverige där jeld-wen Tidigare varit känt under namnet swedoor, har vi

Läs mer

Nr. 1 inom Defence. Budskapet vi vill förmedla till våra kunder och leverantörer, är helt enkelt att vi vill vara bäst. AFFÄRSOMRÅDEN MOBILE DEFENCE

Nr. 1 inom Defence. Budskapet vi vill förmedla till våra kunder och leverantörer, är helt enkelt att vi vill vara bäst. AFFÄRSOMRÅDEN MOBILE DEFENCE Defence Nr. 1 inom Defence» Budskapet vi vill förmedla till våra kunder och leverantörer, är helt enkelt att vi vill vara bäst. Bästa produktsortimentet inom Defence Bästa pris/prestandaförhållande Bästa

Läs mer

Systemlösningar. Logistikbyggnader

Systemlösningar. Logistikbyggnader Systemlösningar Logistikbyggnader Längre än från A till B Logistik är så mycket mer än bara lastbilstransport. Och klimat är så mycket mer än bara lufttillförsel: Det handlar dessutom bl.a. om hallar

Läs mer

ProSecure OPTI SAFE OPTI COMBI OPTI SCAN SAFETY EASY MOTION MONO EASY MOTION STEREO OPTI MOTION MONO OPTI MOTION STEREO

ProSecure OPTI SAFE OPTI COMBI OPTI SCAN SAFETY EASY MOTION MONO EASY MOTION STEREO OPTI MOTION MONO OPTI MOTION STEREO OPTI SAFE OPTI COMBI OPTI SCAN SAFETY EASY MOTION EASY MOTION OPTI MOTION OPTI MOTION Lösningar som uppfyller EN 16005 impulsgivare och säkerhetssensorer för slag- och skjutdörrsautomatiker. Uppfyller

Läs mer

DÖRRAR TEKNIK, ESTETIK, FUNKTIONALITET. Teknik för lärare, gk 2005-02-16 WT0010, Övningsuppgift Västerås, VT-05 Handledare: Lisbeth Dahlbäck

DÖRRAR TEKNIK, ESTETIK, FUNKTIONALITET. Teknik för lärare, gk 2005-02-16 WT0010, Övningsuppgift Västerås, VT-05 Handledare: Lisbeth Dahlbäck Teknik för lärare, gk 2005-02-16 WT0010, Övningsuppgift Västerås, VT-05 Handledare: Lisbeth Dahlbäck DÖRRAR TEKNIK, ESTETIK, FUNKTIONALITET Grupp 5 Namn: Peter Kock, Farida Galili, Katarina Johansson Dörrar

Läs mer

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda.

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda. Skruvkompressorer över 30 kw Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Definiera dina behov så Vårt utbud av oljeinsprutade skruvkompressorer på 30-90 kw är omfattande och hela serien

Läs mer

FUNKTIONELLA Glaspartier

FUNKTIONELLA Glaspartier FUNKTIONELLA Glaspartier i trä SLÄPP IN LJUSET! Med våra glaspartier får du med dig ljuset in i rummet - vi producerar alla våra glaspartier efter önskade mått. 2 LJUSA MÖJLIGHETER Med SWEDOOR som din

Läs mer

3.1 Produkter Innehållsförteckning

3.1 Produkter Innehållsförteckning 3.1 Produkter Innehållsförteckning 1. Anvisningar och förklaringar sid 2 2. Låshus standard sid 3-4 3. Låshus utrymning, utrymningsbeslagning sid 4-7 4. Ellåsning sid 8-10 5. Dörrstyrning sid 11-12 6.

Läs mer

Hissar & rulltrappor för alla miljöer.

Hissar & rulltrappor för alla miljöer. Hissar & rulltrappor för alla miljöer. Bostäder. Kontor. Butiker. Lager. Industrier. Skolor. Sjukhus. www.alt.se 0472-390 700 Svenskproducerade hissar från Småland Energiklass A på alla våra hissar Tillgänglighetsanpassat

Läs mer

Rambodal DITT NYA HEM! VÄLKOMMEN TILL. Markisexempel. Hur vill du sätta din prägel på ditt hus? för just ditt hus i broschyren

Rambodal DITT NYA HEM! VÄLKOMMEN TILL. Markisexempel. Hur vill du sätta din prägel på ditt hus? för just ditt hus i broschyren Rambodal VÄLKOMMEN TILL DITT NYA HEM! Tillsammans med PEAB erbjuder vi solskyddslösningar som enkelt kan skräddarsys utifrån just dina behov, och integreras med huset samtidigt som det byggs. Vi hjälper

Läs mer