Skogsägaraktiviteter. Oavsett konjunktur... Lokal information till skogsägare i Uppland.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Skogsägaraktiviteter. Oavsett konjunktur... Lokal information till skogsägare i Uppland. www.korsnas.se/skog"

Transkript

1 Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, Österbybruk Skogsägaraktiviteter Östra Uppland Norra Uppland Henrik Larsson henrik.larsson@korsnas.com Södra Uppland Olov Hasselberg olov.hasselberg@korsnas.com Västra Uppland Jakter Hösten är för många förknippad med jakt och kanske då framförallt älgjakt. För ett antal år sedan var rådjursjakt ett bra komplement till älgjakten men nu är alternativet istället vildsvin. Traditionsenligt har vi haft två skogsägarjakter, Rossholm den 16 oktober och Botmora den 8 november. Tillgången på älg har varit bra bägge dagarna och resultatet blev en älg per jaktdag. Även om förhoppningarna varit att få fälla några fler älgar så har många skogsägare sett älgar och det i kombination med kanonväder har bidragit till nöjda deltagare. Då det avlossades bara ett skott på Botmorajakten tog vi därför fram apelsinkanonen. Apelsinen fyras iväg ett hundratal meter med hårspray och tändsticka som avfyringsmedel. Andra aktiviteter Vår målsättning är att erbjuda ett så varierande och intressant utbud av aktiviteter som möjligt. Vi har ett etablerat samarbete Björn Håkansson bjorn.hakansson@korsnas.com Roland Nyström roland.nystrom@korsnas.com i skogliga frågor med Handelsbanken i norra Uppland. Från och med nästa år kommer även företaget Areal att ingå i det skogliga nätverket. Areal, etablerat 1983 med kontor bland annat i Uppsala, erbjuder ekonomisk och juridisk rådgivning samt fastighetsförmedling. För att vi skall kunna utveckla och bredda aktiviteterna för att nå så många intresserade som möjligt är vi tacksamma för att få synpunkter från er skogsägare. Ta gärna tillfället när ni pratar med er virkesköpare nästa gång.

2 Lokal information till skogsägare i Gästrikland Avs.: Korsnäs, Gävle Gallringsdag i Kolfallet Västra Gästrikland Sydöstra Dalarna Södra Gästrikland Sala Östen Thoresson vid kolbullebaket. Det dök upp ett gäng intresserade skogsägare, lördagen den 10 november, till Korsnäs visning av gallringsförsöket i Kolfallet. Vi började dagen med en information om certifiering av Korsnäs Skogs certifieringsansvarige Per Funkquist. Han påpekade att alla vi som på något sätt är kopplade mot skogsindustrin, om du så är skogsägare eller tjänsteman, har ett intresse av att förmedla budskapet att svenskt skogsbruk håller en hög miljöstandard. Ett sätt att möta och svara upp mot den konkurrens som finns från andra förpackningsbranscher, t ex plastindustrin, är att certifiera sin skog. Regionchef Lars Eklund gav sedan en historik till gallringsförsöket som Korsnäs, tillsammans med Skogforsk, anlade Bestånden var då ca 35 år gamla, föryngrade efter den fatala stormen Provytorna som är utlagda är alla gallrade två gånger, förutom Per Funkquist berättar om olika certifieringsstandards. en ogallrad referensruta. Det är gallrat enligt de olika metoderna låg-, hög- och kvalitetsgallring. Försöket har visat att det bästa ekonomiska utfallet får skogsägaren genom att låggallra sin skog. Detta är något som Korsnäs alltid har trott på och resultaten av Johanna Ydringer Sonny Kvist Gävle Årsunda/Valbo Owe Eriksson försöket är en bekräftelse på det. Det blev intressanta frågor och diskussioner och det var ett glatt gäng som avslutade dagen med att avnjuta kolbullar. Dessa tackar vi Östen Thoresson med familj för. Träffsäkra skogsägare Under oktober månad arrangerade region Gävleborg årets älgjakt. Som vanligt höll vi till i Grinduga strax utanför Gävle. I år hade vi två jaktdagar då det var många inbjudna skogsägare. Båda jakttillfällena bjöd på fina insatser av passkyttar och hundförare. Två vuxna och två kalvar fälldes, varav en fin 8-taggad älgtjur. Under dagarna serverades en välsmakande fältlunch runt den värmande brasan.

3 Lokal information till skogsägare i Hälsingland Avs.: Korsnäs, Box 25, Alfta Kjell-Åke Hammar in på livet... Hälsingland (kontor i Alfta) Kjell-Åke Hammar Anders Lundberg Uppdaterar en skogsbruksplan för en skogsägare med skötselavtal med hjälp av Pär Wälås. Hälsingland och Härjedalen (kontor i Ljusdal) Jag är född och uppvuxen i Alfta, har egentligen alltid haft det som bostadsoch arbetsort. Bor för närvarande på släktgården i Älvkarhed, en mil utanför Alfta tillsammans med sambon Elisabeth, sonen Jonas, katten Alice och våra två jämthundar. Började arbeta på Korsnäs redan 1980 som praktikant med diverse, bland annat plantering och röjning avslutade jag en 2-årig skogsteknikerutbildning vid Gammelkroppa skogsskola. Från och med 1988 anställd på Korsnäs. Först som avverkningsplanerare och drivningsledare och från och med 1990 som virkesköpare. Fritiden brukar jag säga består av två säsonger, höstsäsongen ägnar jag mig åt jakten och vår/sommarsäsongen är det golf för hela slanten. På väg till en golfrunda... Bo Uddh Mycket tid ägnar jag även åt min egen skog. Äger ca 150 ha med skog av varierande ålder och sammansättning. Jag röjer själv och gör 1a gallringar där jag tar ut egen brännved. Dimensioner under 8 cm, blandskog. Det är en rolig och avkopplande sysselsättning. Som köpare gillar jag att bygga långa relationer med skogsägare. Att vara rådgivare och bollplank inte bara inför avverkningar utan egentligen alla åtgärder som utvecklar skogsbruket. Jag har förtroendet att ha tecknat skötselavtal med många skogsägare. På senare tid har det även blivit ett stort antal certifieringsavtal.

4 Lokal information till skogsägare i Östra Dalarna Avs.: Korsnäs, Yvradsvägen 39, Mora Björn Henningsson in på livet... Jag är född och uppvuxen i Falun där jag även gick i skolan. Efter gymnasiet, naturvetenskaplig linje, arbetade jag ett par år som reservdelsman på en bilfirma i Falun. Ett stort naturintresse ledde mig in på jägmästarlinjen där jag tog inriktning mot skogsindustriell försörjning som behandlar bland annat logistik, operativ planering och geografiska informationssystem (GIS). Utbildningen avslutades med examensarbete där jag undersökte hur produktionshöjande åtgärder som röjning och gödsling påverkar vedfiberns uppbyggnad och därmed dess mekaniska egenskaper. Min studietid var mycket rolig och åren passerade snabbt. Har även arbetat en säsong med inventering (Holmen Skog Lycksele) och en säsong med planläggning (Mellanskog Falun). Efter examen Direkt efter examen började jag som produktionsledare för avverkning på Korsnäs Skog i Mora. Ansvarar, tillsammans med Fredrik Eriksson som sitter Malung, för att regionens gallringar och slutavverkningar blir utförda enligt drivningsåläggandet. Det blir mycket tid framför datorn men jag försöker komma ut i skogen så mycket jag kan. Tycker det är intressant hur ny teknik kan användas i skogsbruket, till exempel laserskanning för att våra planerare och avverkningslag ska få bättre underlag då de utför skogliga åtgärder. Fritiden På fritiden gillar jag att vara ute i skog och mark, musikintresserad och gymmar några gånger i veckan. På vintern blir det en del skidåkning och på sommaren MCåkning. Mora Södra Venjan Staffan Jutterström Orsa, Ore Lenitha Liljeberg Våmhus Mora Östra Rättvik Dan Flykt Norra Venjan Älvdalen Sollerön Per Nordahl Borlänge Gagnef Leksand Västra Falu kommun Magnus Eriksson

5 Lokal information till skogsägare i Västra Dalarna Avs.: Korsnäs, Lindsberg 3 A, Malung Årliga jaktdagen för skogsägare Malung Vansbro Lima Transtrand Särna Idre Älvdalen 30 jaktintresserade skogsägare var inbjudna till årets jakt. Alla hälsades välkomna vid samlingen vid slakthuset i Yttermalung på morgonen. En kort genomgång av jaktledaren Jan-Olov Larsson tillsammans med kaffe och smörgås inledde dagen. Första såten blev det inget skjutet men stor-oxen var synlig under drevet men klarade sig som vanligt. Så det är bara att lyfta på hatten att han var smartare än vi. Andra såten blev lyckosammare, 2 älgar skjutna varav 1 oxe. Skytten av oxen var Tomas Larsson, en långväga gäst från Gnesta. Skytten av andra älgen var Per Viktor Olofsson, en Limabo i förskingringen. Under dagen bjöds det på kolbullar och kaffe med många glada skratt i umgänget. Vädret var växlande med Kalle Göransson Sören Nygårds regn på morgonen men övergick till brittsommarväder på eftermiddagen. Nästan alla älghundsraser var representerade under dagen, Laika, Gråhund, Jämthund och Karelare.

6 Lokal information till skogsägare i Södermanland, Västmanland och Örebro län Avs.: Korsnäs Frövi Skog, Frövi Inbjudan till besök på Korsnäs kartongfabrik i Frövi Onsdagen den 23:e januari 2013 Vi på Korsnäs Skog, Region Frövi, ser fram emot att träffa skogsägare under lugna och trevliga förhållanden för att visa vår industri i Frövi samt informera lite om marknadsläget. Industribesöket börjar med en kort presentation av Korsnäs Skog i Frövi, följt av marknadsinformation. Givetvis hoppas vi på många frågor. Senare under eftermiddagen får vi en presentation av Korsnäs produkter, vilka marknader som produkterna finns på och dess användningsområden. Förbrukning i Frövi I Frövi förbrukar Korsnäs tall-, gran- och lövmassaved samt bränsleved. Det innebär transportfördelar eftersom vi därmed kan rensa avläggen i skogen snabbare. Västmanland (utom Fagersta, Norberg och Sala) Fellingsbro Fredrik Ryd Virkesköpare Ludvika, Smedjebacken, Fagersta & Norberg Mats Johnsson Virkesköpare Efter fikat, som Korsnäs bjuder på, gör vi en rundvandring i fabriken. Där tittar vi på hur skogen som råvara vidareförädlas till färdig produkt. Vi samlas utanför huvudentrén till fabriken, klockan 12.15, för att därifrån bege oss till en hörsal på industriområdet. Vi beräknar att vara klara med dagens program klockan Anmäl ditt deltagande genom att ringa eller maila någon av oss köpare snarast, först till kvarn gäller och vi kan tyvärr bara ta emot ca 40 deltagare. Välkommen! Södermanland Södra Närke Dan Öhman Virkesköpare Ljusnarsberg Ramsberg Frövi, Lindesberg Göran Bergkvist Virkesköpare Hällefors, Nora, Karlskoga & Norra Närke Jonas Kling Virkesköp/regionchef Bilder från tidigare besök på Korsnäs industri.

7 Lokal information till skogsägare i Falu kommun Avs.: Korsnäs, Box 103, Orsa Avverkning på skogens villkor Västra Gästrikland, Sydöstra Dalarna Östra Falu kommun Borlänge Gagnef Leksand Västra Falu kommun Johanna Ydringer Magnus Eriksson Föraren Magnus Wass framför Lisells nyaste skördare. När Korsnäs gör en slutavverkning, anpassar vi naturligtvis utförandet efter skogsägarens önskemål. Utgångspunkten Roger Lisell. är bästa möjliga resultat till lägsta möjliga kostnad. Vi påstår inte att vi är bäst, men det är få som gör det bättre! säger Magnus Eriksson, virkesköpare i Gagnef. En förutsättning för ett bra resultat är kompetenta entreprenörer. Lisells Entreprenad Här presenterar vi en av Korsnäs fasta avverkningsgrupper. Lisells Entreprenad, som ägs och drivs av Bengt Lisell, startade redan I början av 90-talet kontrakterades företaget som entreprenör och kör året runt åt Korsnäs. Företaget, som har 13 anställda, driver Bengt idag som ett familjeföretag tillsammans med sonen Roger Lisell. Rutin saknas inte i det här gänget. Företaget har lång erfarenhet och stor kunskap och är, av förklarliga skäl, mycket efterfrågad. Företaget har tre avverkningsgrupper med en skördare och en skotare i varje samt en lastbil, en väghyvel och en hjullastare. Eftersom Lisells har satsat på större maskiner som passar i slutavverkningar, sköter de om stora delar av Korsnäs slutavverkningar inom Siljansområdet. Företaget är certifierat och alla förare har Grönt Kort vilket borgar för att uppdragen blir utförda enligt de krav som finns.

8 Lokal information till skogsägare i Sala/Heby Avs.: Korsnäs AB, Hyttvägen 2, Sala Träffsäkra skogsägare Södra Gästrikland, Nordöstra Västmanland Sala, Avesta, Heby 19 st glada skogsägare från Sala tog bussen till jaktmarkerna vid Grinduga. Skogsägare med skötselavtal hos Korsnäs har möjlighet att delta i våra olika aktiviteter. Dessa är inom olika intressegrenar så som idrottsevenemang, resor eller jakt. Därför kan du alltid finna något som passar dig. Den jaktintresserade skogsägaren kan exempelvis komma på älgjakt. Under oktober månad har region Gävleborg vid två tillfällen arrangerat älgjakt. Platsen var Grinduga strax öster om Gävle och de inbjudna var skogsägare som tecknat avtal under innevarande år. Båda jakttillfällena bjöd på fina jaktda- Sonny Kvist sonny.kvist@korsnas.com Patrik Hellblom patrik.hellblom@korsnas.com gar med goda insatser av passkyttar och hundförare. Två vuxna och två kalvar fälldes, varav en fin 8-taggad älgtjur. Under dagarna serverades en välsmakande fältlunch runt den värmande brasan. Gallringsdag i Kolfallet Det dök upp ett gäng intresserade skogsägare, lördagen den 10 november, till Korsnäs visning av gallringsförsöket i Kolfallet. Vi började dagen med en information om certifiering av Korsnäs Skogs certifieringsansvarige Per Funkquist. Han påpekade att alla vi som på något sätt är kopplade mot skogsindustrin, om du så är skogsägare eller tjänsteman, har ett intresse av att förmedla budskapet att svenskt skogsbruk håller en hög miljöstandard. Ett sätt att möta och svara upp mot den konkurrens som finns från andra förpackningsbranscher, t ex plastindustrin, är att certifiera sin skog. Regionchef Lars Eklund gav sedan en historik till gallringsförsöket som Korsnäs, tillsammans med Skogforsk, anlade Bestånden var då ca 35 år gamla, föryngrade efter den fatala stormen Provytorna som är utlagda är alla gallrade två gånger, förutom en ogallrad referensruta. Det är gallrat enligt de olika metoderna låg-, hög- och kvalitetsgallring. Försöket har visat att det bästa ekonomiska utfallet får skogsägaren genom att låggallra sin skog. Detta är något som Korsnäs alltid har trott på och resultaten av försöket är en bekräftelse på det. Det blev intressanta frågor och diskussioner och det var ett glatt gäng som avslutade dagen med att avnjuta kolbullar. Dessa tackar vi Östen Thoresson med familj för.

Inte rätt eller fel, men konsekvenser

Inte rätt eller fel, men konsekvenser Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Bruksgatan 18, 747 44 Gimo Inte rätt eller fel, men konsekvenser Det finns inget rätt eller fel när man bedriver skogsbruk, utan bara konsekvenser

Läs mer

Henrik Larsson in på livet... Fortsatt högtryck. Lokal information till skogsägare i Uppland. www.korsnas.com/skog

Henrik Larsson in på livet... Fortsatt högtryck. Lokal information till skogsägare i Uppland. www.korsnas.com/skog Lokal information till skogsägare i Uppland Henrik Larsson in på livet... Mitt namn är Henrik Larsson och jag är från och med i höst virkesköpare och kontaktperson hos Korsnäs inom distriktet Uppland Östra.

Läs mer

Roland Nyström in på livet...

Roland Nyström in på livet... Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Östebybruk Roland Nyström in på livet... Östra Uppland Norra Uppland Henrik Larsson 0295-24 44 65 henrik.larsson@korsnas.com

Läs mer

Därför vill vi vara din skogliga partner!

Därför vill vi vara din skogliga partner! Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk Därför vill vi vara din skogliga partner! Vi tror att vi har gemensamma intressen. Du vill att värdet

Läs mer

SKOGSDAG tema bioenergi

SKOGSDAG tema bioenergi Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk SKOGSDAG tema bioenergi Östra Uppland Norra Uppland Korsnäs arrangerade en skogsdag den 30 september

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN Norrbotten. Här kommer du framöver få lokal information om vad som är på gång hos BillerudKorsnäs i det område där du har din skog. Våren närmar sig Vilken avverkningsmässigt

Läs mer

Avverkning på region Uppland

Avverkning på region Uppland Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk Avverkning på region Uppland Östra Uppland Norra Uppland Henrik Larsson 0295-24 44 65 henrik.larsson@korsnas.com

Läs mer

Trivsamma höstaktiviteter

Trivsamma höstaktiviteter Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Östebybruk Trivsamma höstaktiviteter Under hösten har två jakter och en fiskedag genomförts i Uppland. De inbjudna

Läs mer

En kväll med OS-skytten Nathalie Larsson

En kväll med OS-skytten Nathalie Larsson Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Östebybruk En kväll med OS-skytten Nathalie Larsson Ett 30-tal skogsägare kom och lyssnade på Nathalie Larsson

Läs mer

Fiske, jakt och ris...

Fiske, jakt och ris... Lokal information till skogsägare i Uppland Fiske, jakt och ris... Gimo För storfiskare behövs stora håvar. Nathalie Larsson och Henrik Larsson visar stolta upp sin fångst. Korsnäs har under hösten bjudigt

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN Nu är vintern här! För oss skogsbrukare är det bra när kylan kommer tidigt, helst innan snön lägger sig som ett isolerande täcke så att marken och skogsbilvägarna

Läs mer

Kan det bli bättre? Vackert väder, en brasa och kokkaffe. En ögonblicksbild från Korsnäs fiskedag.

Kan det bli bättre? Vackert väder, en brasa och kokkaffe. En ögonblicksbild från Korsnäs fiskedag. Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Östebybruk En tradition Vissa säger att när man gjort något i 10 år, då är det en tradition. Riktigt så många

Läs mer

Skogsvården på region Uppland

Skogsvården på region Uppland Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk Skogsvården på region Uppland Målsättningen för regionens köpverksamhet är, förutom att förse industrin

Läs mer

Nu kör Ohlsén Åkeri för Korsnäs

Nu kör Ohlsén Åkeri för Korsnäs Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk Nu kör Ohlsén Åkeri för Korsnäs Ohlsén Åkeri startades 1928 av John Einar Ohlsén och har därefter

Läs mer

En dag med utbyte av timmer och erfarenhet

En dag med utbyte av timmer och erfarenhet Lokal information till skogsägare i Uppland En dag med utbyte av timmer och erfarenhet Gimo Skärplinge För att åskådliggöra hur stocken kommer att sågas har Lars Ohlin spänt snören efter stocken. Då framgår

Läs mer

Certifiering med hjälp av skogsbruksplan

Certifiering med hjälp av skogsbruksplan Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk Certifiering med hjälp av skogsbruksplan Korsnäs kunder blir allt mer intresserade av var skogsråvaran

Läs mer

Premiär för resa till Elmia Wood

Premiär för resa till Elmia Wood Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Östebybruk Premiär för resa till Elmia Wood Gimo Skärplinge Ett glatt gäng efter en bra dag på Elmia Wood, Jönköping.

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD med på sändlistan? Skicka din mejladress till kambium@ för Göran i pension Emil tar över Emil Arvidsson och Göran Bergkvist Göran Bergkvist, som är en av trotjänarna

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN Gallra din skog i rätt tid Vid gallringen plockas oönskade stammar bort så att de som står kvar får chans att utvecklas till värdefulla träd. Gallringen ökar de

Läs mer

Intressant kväll samlade många

Intressant kväll samlade många Intressant kväll samlade många Ekonomi- och skattekvällarna som Korsnäs bjöd in till i april samlade ett 50-tal intresserade skogsägare. Katarina Mowits från LRF Konsult Skogsbyrån informerade om de nya

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN NOVEMBER 2016

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN NOVEMBER 2016 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN NOVEMBER 2016 Vi har förstärkt inköp och skoglig rådgivning med Leif Johansson som började som virkesköpare i augusti. Leif Johansson KALIX, ÖVERKALIX ÖVERTORNEÅ,

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD Virkesaffärer året om Högsäsongen för virkesaffärer är här. "Före älgjakten" är ett klassiskt begrepp, många skogsägare vill göra affärerna innan början på oktober.

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN När vi tittar tillbaka i backspegeln så här tre år efter sammanslagningen mellan Billerud och Korsnäs kan vi konstatera att det har varit en synnerligen händelserik

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA Som ni kan läsa i Kambiums artikel Då och nu så har älgjakt funnits i Sverige under lång tid. Älgjaktens betydelse har gått från det att älgen har varit ett viktigt

Läs mer

Skogforsk gödslar med information

Skogforsk gödslar med information Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Bruksgatan 18, 747 44 Gimo Skogforsk gödslar med information I början av mars kom ett antal intresserade skogsägare till Uppsala för att lyssna

Läs mer

Bo Hjalmarson, vår regionchef, har samlat regionens personal på ett ställe.

Bo Hjalmarson, vår regionchef, har samlat regionens personal på ett ställe. Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Östebybruk Samlat grepp Korsnäs region Uppland har nu samlat hela personalstyrkan i Österbybruk. Skärplingekontoret

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MARS 2018

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MARS 2018 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MARS 2018 V i organiserar för framtiden Drygt fem år har passerat sedan det nya företaget BillerudKorsnäs såg dagens ljus. Dessa fem år har varit en framgångssaga och

Läs mer

NYTT UPPLÄGG MED NY REGION

NYTT UPPLÄGG MED NY REGION Lokal information till skogsägare i Gästrikland Avs.: BillerudKorsnäs, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk NYTT UPPLÄGG MED NY REGION Men gamla sanningar gäller fortfarande. God planering, hårt arbete

Läs mer

PATRIK, NY KÖPARE GÄSTRIKLAND

PATRIK, NY KÖPARE GÄSTRIKLAND Lokal information till skogsägare i Gästrikland Avs.: BillerudKorsnäs, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk JOHAN, NY KÖPARE UPPLAND PATRIK, NY KÖPARE GÄSTRIKLAND Mitt namn är Johan Blom. Jag bor tillsammans

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I SÖDRA SVEALAND SEPTEMBER 2018

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I SÖDRA SVEALAND SEPTEMBER 2018 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I SÖDRA SVEALAND SEPTEMBER 2018 Hej! Nu är hösten här efter den varmaste sommaren i mannaminne. Ett väder som både ställt till stora problem med dåliga skördar, skogsbränder

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD MARS 2017

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD MARS 2017 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD MARS 2017 uppmaning om att ta fram ett specifikt mål för just ditt skogsbruk. Det är viktigt att tänka igenom detta mål, även för dig som inte har någon skogsbruksplan.

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MAJ 2018

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MAJ 2018 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MAJ 2018 Hej! Nu börjar BillerudKorsnäs Skogs nya organisation att sätta sig. En av grundtankarna med omorganisationen var att förtydliga våra ansvarsområden. På så

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MAJ 2019

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MAJ 2019 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I MAJ 2019 Hej! Nu är sommaren snart här och vi har fortsatt god efterfrågan på virke. Fortfarande befinner vi oss i en mycket bra konjunktur för svensk skogsindustri och svenskt

Läs mer

Ett besök på pappersbruket

Ett besök på pappersbruket Ett besök på pappersbruket Morgonen den 26 januari åkte ett tjugotal skogsägare från Uppland till Korsnäs pappersbruk i Gävle. Dagen bjöd på fint väder och intresset var på topp bland deltagarna hela dagen.

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I GÄSTRIKLAND MAJ 2016

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I GÄSTRIKLAND MAJ 2016 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I GÄSTRIKLAND MAJ 2016 Nu är snart den sköna sommaren här då det finns extra mycket tid att njuta av sin skog och planera kommande åtgärder. Om du väljer att knyta ett samarbetsavtal

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN Denna dagen, ett liv! Uttrycket, som är ett citat från filosofen och diktaren Thomas Thorild, användes flitigt av farbror Melker när han drabbades av både mot- och

Läs mer

Jaktledare Ola Jansson drar förutsättningarna inför dagen. Det är vi som köper virket i Gästrikland

Jaktledare Ola Jansson drar förutsättningarna inför dagen. Det är vi som köper virket i Gästrikland Lokal information till skogsägare i Gästrikland Avs.: BillerudKorsnäs, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk ÅRETS SKOGSÄGARJAKT Tisdagen den 22 oktober var det dags för den numera traditionella skogsägarjakten.

Läs mer

LEVERANTÖRSJAKT SCANDIAÅSEN 2014

LEVERANTÖRSJAKT SCANDIAÅSEN 2014 Lokal information till skogsägare i Gästrikland Avs.: BillerudKorsnäs, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk LEVERANTÖRSJAKT SCANDIAÅSEN 2014 Den 21 oktober bjöds det in till den årliga leverantörsjakten

Läs mer

Ovanåkers kommun. Rättviks kommun. Ockelbo kommun Mora kommun. Borlänge kommun. Karta 7. Säters. kommun. Karta 6. Smedjebackens.

Ovanåkers kommun. Rättviks kommun. Ockelbo kommun Mora kommun. Borlänge kommun. Karta 7. Säters. kommun. Karta 6. Smedjebackens. 460000 480000 500000 520000 540000 560000 580000 600000 620000 640000 Nordanstigs Härjedalens Karta 1 6750000 6740000 Karta 3 6710000 Karta 13 Karta 7 Hedemora Säters Tierps Karta 10 Smedjebackens Karta

Läs mer

PÅ 10 HJUL I SKOGEN. Det är vi som köper virket i Gästrikland. Lokal information till skogsägare i Gästrikland

PÅ 10 HJUL I SKOGEN. Det är vi som köper virket i Gästrikland. Lokal information till skogsägare i Gästrikland Lokal information till skogsägare i Gästrikland Avs.: BillerudKorsnäs, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk PÅ 10 HJUL I SKOGEN För att kunna möta skogsbrukets krav på minskade körskador och dessutom

Läs mer

Välkommen till en weekend i Dalarna

Välkommen till en weekend i Dalarna Välkommen till en weekend i Dalarna Helgen den 10 11 september 2011 går evenemanget Träffa Dalarna av stapeln. Det riktar sig till dig som är intresserad av att leva, arbeta och bo i Dalarna, men även

Läs mer

EXPORT MED UTOMHUSUPPLEVELSER I FOKUS

EXPORT MED UTOMHUSUPPLEVELSER I FOKUS PRODUKTLABB OUTDOOR NY CHANS PÅ HÖSTENS SUCCÉ! EXPORT MED UTOMHUSUPPLEVELSER I FOKUS Vill du ha fler internationella gäster? Läs mer om Visit Dalarnas fina erbjudande som hjälper dig att ta nästa steg.

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA NOVEMBER 2018

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA NOVEMBER 2018 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA NOVEMBER 2018 Hej! Vi närmar oss slutet på mörka november. Om bara några dagar tittar vi in i december och då känns det ofta lite ljusare, med snö på marken och julledigheter

Läs mer

Befolkning år efter summa förvärvs- och kapitalinkomst 2009

Befolkning år efter summa förvärvs- och kapitalinkomst 2009 Befolkning 20-64 år efter summa förvärvs- och kapitalinkomst 2009 Postnr Postort Låg inkomst Medellåg inkomst Medelhög inkomst Hög inkomst Personer Medelinkomst Medianinkomst 77010 FREDRIKSBERG 44 59 26

Läs mer

Till Hudiksvall 13/11 Miljötingbussen lämnar Centralskolan kl.14.15, ankommer till Hudiksvall 18.30

Till Hudiksvall 13/11 Miljötingbussen lämnar Centralskolan kl.14.15, ankommer till Hudiksvall 18.30 Hälsingland: Viktigt att vara på plats 10 minuter tidigare än utsatt tid, den chartrade Miljötings-bussen avgår den utsatta tiden. Alla som åker med X-trafik i någon form kommer få ett resebevis utskickat

Läs mer

Ett enklare skogsägande

Ett enklare skogsägande Ett enklare skogsägande Tänk om du hade en egen skogvaktare......med full koll på när åtgärder ska göras i din skog. Någon som ser till att det blir gjort, och stämmer av med dig, så ofta du vill, så att

Läs mer

Företagsklimatet i Falu kommun 2017

Företagsklimatet i Falu kommun 2017 Företagsklimatet i Falu kommun 2017 Om undersökningen Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2017 Lokalt företagsklimat 2017 Falu kommun Primär målgrupp: Företag

Läs mer

Dags att digitalisera! Information om digital-tv-övergången.

Dags att digitalisera! Information om digital-tv-övergången. Dags att digitalisera! Information om digital-tv-övergången. Fler kanaler att välja på. 1. Varför digital-tv? Varför digital-tv? Beslut av Sveriges riksdag Riksdagen har bestämt att hela Sverige ska gå

Läs mer

Många nya enskilda firmor i Dalarna - men inte i Bergslagen

Många nya enskilda firmor i Dalarna - men inte i Bergslagen Många nya enskilda firmor i Dalarna - men inte i Bergslagen Dalarna är ett av de län i Sverige där det startades flest enskilda firmor under 2014 sett till antalet invånare. Störst antal nya enskilda firmor

Läs mer

1922 Första loppet och målområdesbiljett.

1922 Första loppet och målområdesbiljett. Grundaren 1522 Gustav Anders Vasa. Pers. 1922 Första loppet och målområdesbiljett. 1922 Segraren Ernst Alm. 1922 Målområdet. 1928 Sven Utterström. 1929 P.E. Eriksson. 1938 Erik Larsson. 1950 Mora Nisse.

Läs mer

JAKT FÖR ALLA TILLGÄNGLIGHET. Jakt- och naturarrangemang 2015. Naturupplevelser Spänning Kamratskap

JAKT FÖR ALLA TILLGÄNGLIGHET. Jakt- och naturarrangemang 2015. Naturupplevelser Spänning Kamratskap JAKT FÖR ALLA TILLGÄNGLIGHET Jakt- och naturarrangemang 2015 Utgångspunkten är att den person som blivit funktionsnedatt av olycka, sjukdom eller är funktionsnedsatt sedan födsel så långt som möjligt också

Läs mer

Kopparberg Län - Film Number : Församling/Parish List

Kopparberg Län - Film Number : Församling/Parish List Kopparberg Län - Number : Församling/Parish List 4002993 Lima församling 4015743 Norrbärke församling 4015744 Säfsnäs församling 4015753 Stora Skedvi församling 4171430 Aspeboda församling 4171431 Aspeboda

Läs mer

Företagsklimatet i Rättviks kommun 2017

Företagsklimatet i Rättviks kommun 2017 Företagsklimatet i s kommun 2017 Om undersökningen Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2017 Lokalt företagsklimat 2017 s kommun Primär målgrupp: Företag med

Läs mer

Ett lyft för ditt skogsägande. Förvaltningsavtal

Ett lyft för ditt skogsägande. Förvaltningsavtal Ett lyft för ditt skogsägande. Förvaltningsavtal Förvaltningsavtal både tryggt, enkelt och utvecklande En överenskommelse som säkerställer att din skog sköts på bästa sätt, både ekonomiskt och miljömässigt.

Läs mer

Företagsamheten 2017 Dalarnas län

Företagsamheten 2017 Dalarnas län Företagsamheten 2017 Dalarnas län Om undersökningen Svenskt Näringsliv presenterar varje år ny statistik över företagsamheten i Sverige. Syftet är att visa om antalet personer som har ett juridiskt och

Läs mer

DIN NATURLIGA PARTNER

DIN NATURLIGA PARTNER 2.14 DIN NATURLIGA PARTNER Gallra klokt Du bestämmer hur din skog ska se ut i framtiden. Sidan 2 Vi köper ditt virke Presentation av BillerudKorsnäs virkesköpare. Sidan 4 Nya regler för samråd Skogsstyrelsen

Läs mer

Bild 1: Kartan visar åtgärdsområden i Bottenhavets vattendistrikt samt vattendistriktets läge i Sverige.

Bild 1: Kartan visar åtgärdsområden i Bottenhavets vattendistrikt samt vattendistriktets läge i Sverige. Bild 1: Kartan visar åtgärdsområden i Bottenhavets vattendistrikt samt vattendistriktets läge i Sverige. Tabell 1: Tabellen visar Bottenhavets åtgärdsområden och berörda kommuner per åtgärdsområde. I kartan

Läs mer

PLUS Förvaltning. gör det enkelt att vara skogsägare. www.scaskog.com

PLUS Förvaltning. gör det enkelt att vara skogsägare. www.scaskog.com PLUS Förvaltning gör det enkelt att vara skogsägare www.scaskog.com SCAs tjänst PLUS Förvaltning gör det enkelt att vara skogsägare. Utifrån dina mål hjälper SCA till med både planering och skötsel av

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i slutet av juli 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i slutet av juli 2012 2012-08-17 Mer information om arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i slutet av juli 2012 Fler till arbete än för ett år sedan Under juli påbörjade drygt 1 500 av alla som var inskrivna vid Arbetsförmedlingen

Läs mer

Företagsamheten 2018 Dalarnas län

Företagsamheten 2018 Dalarnas län Företagsamheten 2018 Dalarnas län Om undersökningen Svenskt Näringsliv presenterar varje år ny statistik över företagsamheten i Sverige. Syftet är att visa om antalet personer som har ett juridiskt och

Läs mer

Avesta. Avesta bibliotek 7-24 maj Konsthallen, Kungsgatan 32, Avesta Mån - fre, kl. 9:00 18.00 Lör, kl. 10:00 14:00

Avesta. Avesta bibliotek 7-24 maj Konsthallen, Kungsgatan 32, Avesta Mån - fre, kl. 9:00 18.00 Lör, kl. 10:00 14:00 Avesta Avesta bibliotek 7-24 maj Konsthallen, Kungsgatan 32, Avesta Mån - fre, kl. 9:00 18.00 Lör, kl. 10:00 14:00 Krylbo bibliotek, 7-23 maj Åvestadalsskolan, Skolgatan 1, Krylbo Mån, kl. 13:00 18:00

Läs mer

Falun, september 2008. Ann Christin Jonell Region Dalarna Myntgatan 2, 791 51 Falun www.regiondalarna.se

Falun, september 2008. Ann Christin Jonell Region Dalarna Myntgatan 2, 791 51 Falun www.regiondalarna.se Resultat av enkät om miljönämnder och miljö- och byggnadsnämnder i Dalarna 28 Utformning av enkäter, bearbetning av resultatet samt sammanställning av rapporten har gjorts av Region Dalarna. Landstinget

Läs mer

Korsnäs Din skogliga partner

Korsnäs Din skogliga partner Korsnäs Din skogliga partner Bilder berättar... Ur Korsnäs 150-åriga historia. 3 CTI-tekniken på väg... Ny teknik som ger bättre tillgänglighet när skogsbilvägarna har dålig bärighet. 4 Markberedning Grunden

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i slutet av mars 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i slutet av mars 2012 2012-04-17 Mer information om arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i slutet av mars 2012 Omsättningen till arbete lägre än för ett år sedan men högre än i februari Under mars påbörjade drygt 1 500 av alla

Läs mer

Företagsamhetsmätning - Dalarnas län. Johan Kreicbergs

Företagsamhetsmätning - Dalarnas län. Johan Kreicbergs Företagsamhetsmätning - Dalarnas län Johan Kreicbergs Våren 2009 Dalarna Företagsamhetsmätning Svenskt Näringslivs företagsamhetsmätning presenteras två gånger per år. Syftet är att studera om antalet

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i slutet av februari 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i slutet av februari 2012 2012-03-14 Mer information om arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i slutet av februari 2012 Omsättningen till arbete minskar men är på samma nivå som i januari Under februari påbörjade drygt 1 394 av alla

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks beslut om smittförklaring med anledning av

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i slutet av oktober 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i slutet av oktober 2012 2012-11-14 Mer information om arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i slutet av oktober 2012 Övergångar till arbete fortfarande större än i riket i genomsnitt Under oktober påbörjade drygt 1 600 av alla som

Läs mer

Ett enklare skogsägande

Ett enklare skogsägande Ett enklare skogsägande Tänk om du hade en egen skogvaktare... Din skog är ett levande system, som med rätt omsorg och skötsel växer på det sätt du vill. Med Siljan Skog får du noga planerade åtgärder,

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i slutet av mars 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i slutet av mars 2013 2013-04-11 Mer information om arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i slutet av mars 2013 Fortsatt inbromsning av omsättning till arbete i mars Under mars påbörjade drygt 1 490 av alla som var inskrivna vid

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i slutet av december 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i slutet av december 2012 2013-01-11 Mer information om arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i slutet av december 2012 Övergångar till arbete fortfarande större än i riket i genomsnitt Under december påbörjade drygt 1 300 av alla

Läs mer

Från/till Till/från Var ingår bussresan? Leksand stn Dingtuna stn Buss ingår i Leksand och Dingtuna tätort Leksand stn Frövi stn Buss ingår i Leksand

Från/till Till/från Var ingår bussresan? Leksand stn Dingtuna stn Buss ingår i Leksand och Dingtuna tätort Leksand stn Frövi stn Buss ingår i Leksand Från/till Till/från Var ingår bussresan? Leksand stn Dingtuna stn Buss ingår i Leksand och Dingtuna tätort Leksand stn Frövi stn Buss ingår i Leksand och Frövi tätort Leksand stn Gävle C Buss ingår i Leksand

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i mars 2015

Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i mars 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Jan Sundqvist Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i mars 2015 Fått arbete I mars fick 1 455 inskrivna vid Arbetsförmedlingen arbete. I mars för ett

Läs mer

Kontrollrapport 6 Hyreshus. Hyresområde

Kontrollrapport 6 Hyreshus. Hyresområde n 1 / 18 2001 Bostad 2080040 Elsborg, Östanfors, Lustigknopp m fl i Falu centrum 2080041 Slaggatan, Bergmästarg i Falu centrum 2080042 Åsgatan, Holmgatan, Falanhuset i Falu centrum n 2 / 18 2001 Butik

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i januari 2015

Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i januari 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Jan Sundqvist Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i januari 2015 Fått arbete I januari fick 1 298 inskrivna vid Arbetsförmedlingen arbete. 792 av

Läs mer

Gymnasiependling i TiB:s trafikområde våren 2015 Källa: Kommunerna och VL

Gymnasiependling i TiB:s trafikområde våren 2015 Källa: Kommunerna och VL Foto: Eje Larsson Foto: Eje Larsson Eje.Larsson@Tagibergslagen.se Gymnasiependling i TiB:s trafikområde våren 201 Källa: Kommunerna och VL Gymnasiependling i TiB:s trafikområde I det följande redovisas

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i slutet av april 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i slutet av april 2012 2012-05-11 Mer information om arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i slutet av april 2012 Omsättningen till arbete lägre än för ett år sedan, men bland ungdomar är Dalarna i topp i riket Under april påbörjade

Läs mer

Företagsamheten 2014 Dalarnas län

Företagsamheten 2014 Dalarnas län Företagsamheten 2014 Dalarnas län Medlemsföretaget Carolines kök, Nacka Dalarnas län 2 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Sammanfattning Dalarnas län... 4 3. Företagsamheten... 5 Företagsamma unga... 5 Kvinnors

Läs mer

VA web. VA web är ett etablerat nyckeltalsverktyg för planering, uppföljning, värdering och statistikhantering inom vatten och avloppsverksamhet.

VA web. VA web är ett etablerat nyckeltalsverktyg för planering, uppföljning, värdering och statistikhantering inom vatten och avloppsverksamhet. är ett etablerat nyckeltalsverktyg för planering, uppföljning, värdering och statistikhantering inom vatten och avloppsverksamhet. syftar främst till att stödja förvaltning och utveckling av verksamheter

Läs mer

Skogsägande på nya sätt

Skogsägande på nya sätt Skogsägande på nya sätt Sätt guldkant på arbete och ledighet I din egen skog har du plats för såväl fritidsintressen som ett stabilt sparande åt kommande generationer. Nu har du som privatperson chans

Läs mer

Utredning Distriktsindelning Svenska Bangolfförbundet Remissversion

Utredning Distriktsindelning Svenska Bangolfförbundet Remissversion Utredning Distriktsindelning Svenska Bangolfförbundet Remissversion 2019-01-21 Dagens indelning Sydsvenska Bangolfförbundet omfattar: Skåne län, Blekinge län, Kalmar län, Kronobergs län och Jönköpings

Läs mer

Regiontabeller Fysisk hälsa

Regiontabeller Fysisk hälsa 1 Bra eller mycket bra hälsa Mora Orsa Älvdalen 2004/05 68 63,2-73,0 61 56,4-65,6 64 60,8-67,6 17 570 2008 68 62,9-73,4 67 61,6-71,9 68 64,1-71,5 17 340 2010 75 69,6-80,2 63 * 57,8-68,1 69 65,6-73,0 17

Läs mer

Kunskap och teknik som effektiviserar dina gallringar. Gallring

Kunskap och teknik som effektiviserar dina gallringar. Gallring Kunskap och teknik som effektiviserar dina gallringar. Gallring Gallring är en mycket viktig åtgärd i din skog. Genom att ta ut svaga och skadade träd och koncentrera tillväxten till de mest kvalitativa

Läs mer

Berättelser från att jobba inom skogsindustrin...

Berättelser från att jobba inom skogsindustrin... Berättelser från att jobba inom skogsindustrin... Vad kommer från skogen? Förpackningar, papper, tidningar, magasin, möbler, fönster, blöjor, tuggummi, såpa... Ja listan kan göras lång på produkter som

Läs mer

jakt för alla Jakt- och naturarrangemang 2013 Naturupplevelser Spänning Kamratskap

jakt för alla Jakt- och naturarrangemang 2013 Naturupplevelser Spänning Kamratskap jakt för alla TILLGÄNGLIGHET Jakt- och naturarrangemang 2013 Utgångspunkten är att den person som blivit funktionsnedatt av olycka, sjukdom eller är funktionsnedsatt sedan födsel så långt som möjligt också

Läs mer

EN E-BOK AV VIRKESBÖRSEN. Mail: Telefon:

EN E-BOK AV VIRKESBÖRSEN. Mail: Telefon: VIRKESBÖRSENS 10 TIPS FÖR EN LÖNSAMMARE VIRKESAFFÄR EN E-BOK AV VIRKESBÖRSEN WWW.VIRKESBORSEN.SE Mail: info@virkesborsen.se Telefon: 08339944 OM VIRKESBÖRSEN Virkesbörsens vision är att rätt virke ska

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i december 2014

Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i december 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Jan Sundqvist Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i december 2014 Fått arbete I december fick 1 026 inskrivna vid Arbetsförmedlingen arbete. 642

Läs mer

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev vintern 2012

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev vintern 2012 Hunden i Söderköping Hundföretagare i samarbete Det mesta för din hunds bästa AlphaOhm Fysioterapi Carinas Hundvård Catharinas Agilitycenter Hundforum Hund & Katt shopen Pensionat Tass & Hov Nyhetsbrev

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks beslut om smittförklaring med anledning av

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte för Lyåns Älgjaktlag, Söndagen den kl på Mekianos kontor.

Protokoll fört vid Årsmöte för Lyåns Älgjaktlag, Söndagen den kl på Mekianos kontor. Protokoll fört vid Årsmöte för Lyåns Älgjaktlag, Söndagen den 2015-08-23 kl. 17.05 på Mekianos kontor. 1. Mötets öppnande. Dan Danielsson hälsade välkommen och öppnade mötet. 2. Val av ordförande för mötet.

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i oktober 2014

Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i oktober 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Jan Sundqvist Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i oktober 2014 Fått arbete I oktober fick 1 307 inskrivna vid Arbetsförmedlingen arbete. 840 av

Läs mer

Ny teknik som ger dig snabbare betalt. Virkesmätning med skördare

Ny teknik som ger dig snabbare betalt. Virkesmätning med skördare Ny teknik som ger dig snabbare betalt. Virkesmätning med skördare Vid affärsformen virkesmätning med skördare mäts och registreras stammens m 3 fub-volym i skördarens dator redan vid avverkningen ute i

Läs mer

Kommuner med högst resultat i länet, sammanvägt resultat på elevenkäter, åk 5 (placering totalt av 185 kommuner)

Kommuner med högst resultat i länet, sammanvägt resultat på elevenkäter, åk 5 (placering totalt av 185 kommuner) Länstabeller Stockholms län elevenkäter, åk 5 elevenkäter, åk 8 1. Danderyd (1) 1. Södertälje (70) 1. Norrtälje (91) 2. Täby (2) 2. Danderyd (71) 2. Danderyd (101) 3. Lidingö (4) 3. Nacka (117) 3. Södertälje

Läs mer

Viltövervakning Dalarnas och Gävleborgs län 2007/2008

Viltövervakning Dalarnas och Gävleborgs län 2007/2008 Viltövervakning s och s län 27/28 Viltövervakningen, arbetet med avskjutningsstatistiken på småvilt som bygger på de rapporter jaktlagen skickar in är nu sammanställt för jaktsäsongen 27/28. Ett stort

Läs mer

Livsmiljön i Dalarna. En sammanfattning av några viktiga resultat från Region Dalarnas enkätundersökning

Livsmiljön i Dalarna. En sammanfattning av några viktiga resultat från Region Dalarnas enkätundersökning Livsmiljön i Dalarna En sammanfattning av några viktiga resultat från Region Dalarnas enkätundersökning Sammanfattning Region Dalarna har utfört en stor enkätstudie som undersöker hur människor i Dalarna

Läs mer

Konjunkturen i Dalarna Dalarnas län, 2019 kv Stockholm Business Region

Konjunkturen i Dalarna Dalarnas län, 2019 kv Stockholm Business Region Konjunkturen i Dalarna Dalarnas län, 2019 kv1 2019-07-02 Stockholm Business Region Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region och publiceras fyra gånger per år. Rapporten omfattar Dalarnas

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax:

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax: Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter om smittförklaring med anledning

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax:

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax: Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks beslut om smittförklaring med anledning

Läs mer

Nedlagda myndighetsarbetsplatser 2010-

Nedlagda myndighetsarbetsplatser 2010- Nedlagda myndighetsarbetsplatser 2010- Alvesta Arvidsjaur Statens fastighetsverk Arvika Boden Boden Borgholm Borås Båstad Dorotea Eksjö Eksjö Eskilstuna Eskilstuna Falkenberg Falköping Falun CSN Falun

Läs mer

jakt för alla Jakt- och naturarrangemang 2013 Naturupplevelser Spänning Kamratskap

jakt för alla Jakt- och naturarrangemang 2013 Naturupplevelser Spänning Kamratskap jakt för alla TILLGÄNGLIGHET Jakt- och naturarrangemang 2013 Utgångspunkten är att den person som blivit funktionsnedatt av olycka, sjukdom eller är funktionsnedsatt sedan födsel så långt som möjligt också

Läs mer