REMISSVAR. SOU 2013:80 Ett minskat och förenklat uppgiftslämnande för företagen 1(10) REGERINGSKANSLIET. N äringsdepartementet STOCKHOLM

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "REMISSVAR. SOU 2013:80 Ett minskat och förenklat uppgiftslämnande för företagen 1(10) REGERINGSKANSLIET. N äringsdepartementet STOCKHOLM"

Transkript

1 LANTMÄT E RI E T 1,, b lm + 1(10) REMISSVAR Dm /133 REGERINGSKANSLIET N äringsdepartementet STOCKHOLM Ert Dnr N2013/5588/ENT SOU 2013:80 Ett minskat och förenklat uppgiftslämnande för företagen SAMMANFATTNING anser att frågan om ett minskat och förenklat uppgiftslämnande för företagen är mycket viktig för företagandet. Det är dock osäkert om införandet av ett uppgiftskravsregister verkligen leder till sådana förenklingar att det kan motiveras. Däremot är ett fortsatt arbete med samordning av uppgiftskrav angeläget. När det gäller den föreslagna centrala servicetjänsten saknas enligt s bedömning en djupare analys av teknisk lösning och hantering. Det gäller bl.a. oklarheter kring hanteringen av behörigheter och kontaktvägar in till berörda register med företagsuppgifter. Det framgår inte heller hur den föreslagna lösningen ska förhålla sig till Verksamt.se. Det framstår som om ytterligare en kontaktpunkt för företagarna skapas, vilket i sig inte lär medföra något minskat eller förenklat uppgiftslämnade. Det är enligt s bedömning inte heller tillräckligt utrett om en central servicetjänst är det bästa sättet att förenkla för företagen. Ett mer decentraliserat, tjänstebaserat, informationsutbyte mellan myndigheter måste utredas som ett alternativ till en central servicetjänst. I delar där en central plats för dialog ger fördelar bör en utökning av Verksamt.se vara ett alternativ. De tekniska lösningar som utvecklas bör ha företagarna i centrum. BESÖKSADRESS: Lantmäterigatan 2 c, Telefon , FAX E-POST: lantmateriet@lm.se, INTERNET:

2 LANTMÄT E RI E T 2(10) Ytterligare arbete med utformning av tekniska lösningar för att förenkla uppgiftslämnande bör utföras, och då i samverkan med företrädare för Verksamt.se samt E-delegationen. anser också att det är tveksamt om det behövs en särskild myndighet för att bedriva arbetet med att förenkla uppgiftslämnandet för företag. Uppgiften borde kunna hanteras som ett utökat uppdrag för en befintlig myndighet, förslagsvis Bolagsverket. Det bör också övervägas att flytta huvudmannaskapet för det allmänna företagsregistret till Bolagsverket som har stor erfarenhet av registrering och informationsutlämnade. En sådan överflyttning bedöms skapa goda förutsättningar för vidareutveckling och effektivare användning av registret. Enligt s uppfattning är tillämpningsområdet för det föreslagna regelverket om företagens uppgiftslämnande alltför snävt. Om man verkligen vill underlätta för företagen bör uppgiftslämnandet sannolikt omfatta alla typer av myndigheter, inkl. kommunala myndigheter. Även lösningar som bygger på frivillig anslutning av myndigheter till infrastrukturen kan då behöva övervägas. delar inte utredningens framförda uppfattning att det föreligger rättsliga oklarheter kring "eget utrymme". Det förhåller sig tvärtom så att "eget utrymme" utgör en etablerad rättslig lösning som förekommer i många myndigheters e-tjänster och som anses ha ett gott stöd i dagens regelverk. Det gäller även förhållandet till reglerna om allmän handling i 2 kap. TF. KAPITEL 1 FÖRFATTNINGSFÖRSLAG De synpunkter som har på förslaget till en förordning om företagens uppgiftslämnande redovisas integrerat med de synpunkter som lämnas på de avsnitt som innehåller utredningens inledande och allmänna överväganden i kapitel BESÖKSADRESS : Lantmäterigatan 2 c, Telefon , FAX E-POST: lantmaterlet@lm.se, INTERNET:

3 3(10) KAPITEL 7 INLEDANDE ÖVERVÄGANDEN Avsnitt 7.1 Myndigheter och förvaltningens struktur delar utredningens bedömning att arbetet med att minska och förenkla uppgiftslämnandet för företagen kräver att uppgiften har hög prioritet i myndigheternas dagliga verksamhet och att en kraftfull ledning och tydlig styrning av arbetet på alla nivåer är en avgörande faktor för att insatserna ska ge resultat. Såsom påpekades i s remissyttrande över uppgiftslämnarutredningens delbetänkande (dnr 2013:4) är det dock oklart hur denna önskvärda tydliga styrning ska ske och motiveras. Utan ett övergripande regelverk är farhågan att frågan inte prioriteras tillräckligt hos myndigheterna. Risken är då stor att man gör stora investeringar utan att få någon verklig effekt. Det i betänkandet föreslagna regelverket, dvs. förordningen om företagens uppgiftslämnande, ger enligt s bedömning inga garantier för att förenklingsarbetet hos berörda myndigheter ges den höga prioritet som är nödvändig för att insatserna ska ge resultat. De av år 2013 framförda farhågorna och riskerna kvarstår således även med förslagen i detta betänkande. Avsnitt 7.4 Uppgifter som ofta krävs vid ett uppgiftslämnande anser att den naturliga myndigheten för företagsinformation är Bolagsverket som idag är registreringsmyndighet för de allra flesta företagsformer och som för särskilda register över dessa. Bolagsverket har erfarenhet såväl av registrering som av informationsutlämnade. Att ha flera myndigheter som hanterar samma eller överlappande information kan leda till otydlighet och de förvaltningsrättsliga aspekterna kanske inte fullt ut kan tas till vara. 1 Det därför övervägas att flytta huvudmannaskapet för det allmänna företagsregistret till Bolagsverket. En sådan överflyttning bedöms 1 Jämför s remissyttrande (sid. 3) över uppgiftslämnarutredningens delbetänkande (dm 2013:4). BESÖKSADRESS: Lantmäterigatan 2 c, Telefon , FAX E-POST: lantmateriet@lm.se, INTERNET:

4 4(10) skapa goda förutsättningar för vidareutveckling och effektivare användning av registret till nytta för företag och myndigheter. KAPITEL 8 ALLMÄNT OM REGISTRET ÖVER UPPGIFTSKRA V OCH LISTOR ÖVER UPPGIFTSKRA V Avsnitt Syfte anser att frågan om ett minskat och förenklat uppgiftslämnande för företagen är mycket viktig för företagandet. Det är dock osäkert om införandet av ett uppgiftskravsregister verkligen leder till sådana förenklingar att det kan motiveras. Däremot är ett fortsatt arbete med samordning av uppgiftskrav angeläget. Enligt s bedömning finns frågetecken kring den föreslagna centrala servicetjänsten, vilket framgår av synpunkterna till kapitel 10 nedan. Avsnitt Vad som ska registreras (uppgiftskrav) Utredningen föreslår att det med uppgiftskrav ska avses författningsbaserade krav riktade mot företag att lämna uppgifter till myndigheter under regeringen. Motsvarande begränsning av tillämpningsområdet ska gälla enligt den föreslagna förordningen om företagens uppgiftslämnande (1 ). I dag omfattar det allmänna myndighetsregistret 467 stycken myndigheter som fördelar sig på följande sätt (antal myndigheter inom parentes):2 1. Statliga förvaltningsmyndigheter (243 st) 2. Myndigheter under riksdagen (4 st) 3. Statliga affärsverk (3 st) 4. AP-fonder (6 st) 5. Sveriges domstolar samt Domstolsverket (85 st) 2 Källa: BESÖKSADRESS : Lantmäterigatan 2 c, Telefon , FAX E-POST: lantmateriet@lm.se, INTERNET:

5 5(10) 6. Rikspolisstyrelsen och polismyndigheter (23 st) 7. Svenska utlandsmyndigheter (103 st) Därtill kommer ett mycket stort antal kommunala myndigheter (bl.a. kommunstyrelser och nämnder). Utredarens förslag innebär att bl.a. de kommunala myndigheterna och Sveriges domstolar faller utanför den föreslagna regleringen. framförde i sitt remissyttrande över uppgiftslämnarutredningens delbetänkande (dnr 2013:4) att avgränsningen till statliga myndigheter under regeringen är snäv. Om man verkligen vill underlätta för företagen är det lämpligt att se över uppgiftslämnandet till alla typer av myndigheter. En konsekvens av denna snäva avgränsning kan vara att man även måste ställa krav på lösningarna, både verksamhetsmässiga och tekniska, på så sätt att de ska vara utökningsbara för att i framtiden kunna inrymma uppgiftslämnade till tex. de kommunala myndigheterna. Det saknas en motivering i betänkandet till varför tillämpningsområdet för regelverket har begränsats till enbart statliga myndigheter under regeringen. Inte heller finns några skrivningar som pekar mot en framtida inriktning mot att utöka tillämpningsområdet över tid. står därför fast vid sin bedömning att den föreslagna avgränsningen är alltför snäv och att regelverket även bör inbegripa de kommunala myndigheterna. Dessa borde åtminstone ges möjlighet att frivilligt ansluta sig till en ny infrastruktur för uppgiftslämnande om de kan visa att de uppfyller de relevanta krav som uppställs för anslutning till infrastrukturen. Ett kommunalt deltagande i infrastrukturen kan också underlätta genomförandet av processer som berör både kommunala och statliga myndigheter, tex. en enhetlig bygglovsprocess som bygger på digital samverkan mellan stat, kommun och landsting. Det gäller i synnerhet processer där företagets inledande kontakt med en myndighet är en kommunal myndighet. BESÖKSADRESS: Lantmäterigatan 2 C, Telefon , FAX E-POST: lantmateriet@lm.se, INTERNET:

6 LANTMÄT E RIET I " '" 6(10) KAPITEL 9 SAMMANFATTANDE MÅLBILD Avsnitt 9.1 En samordningsorganisation och en Företagsdatamyndighet (och avsnitt 12.1 Organisation) saknar en djupare analys och redovisning av de olika alternativ som kan finnas till inrättandet av en ny myndighet för hanteringen av samordningen av företagens uppgiftslämnande. T.ex. utgör Bolagsverket redan i dag en viktig kontaktpunkt för företagen genom Verksamt.se. Även andra alternativ kan givetvis finnas. Verksamt.se har till syfte att ge stöd till den som driver eller vill starta företag. Där kan en företagare få information, stöd och även lämna in information. Det framgår inte av betänkandet hur den föreslagna servicetjänsten ska förhålla sig till Verksamt.se. Det framstår som om ytterligare en kontaktpunkt skapas. Enligt s bedömning borde det vara fördelaktigt för företagare, och tekniskt möjligt, att integrera de tjänster som i den föreslagna servicetjänsten riktar sig till företagaren med de som finns i Verksamt.se. anser därför att det är tveksamt om det behövs en ny, särskild myndighet för att bedriva arbetet med att förenkla uppgiftslämnandet för företag. Uppgiften borde kunna hanteras som ett utökat uppdrag för en befintlig myndighet, förslagsvis Bolagsverket. Risken att den myndighet som får ett sådant uppdrag utför det på sådant sätt att myndighetens egna intressen gynnas framför företagens intressen torde vara mycket liten Gfr. betänkandet, sid. 176). KAPITEL 10 EN PROTOTYP FÖR MINSKAT OCH FÖRENKLAT UPPGIFTS LÄMNANDE Allmänt Enligt s bedömning är det inte tillräckligt utrett om en central servicetjänst är det bästa sättet att förenkla för företagen. Ett mer decentraliserat, tjänstebaserat, informationsutbyte mellan myndigheter måste utredas som ett alternativ till en central servicetjänst. BESÖKSADRESS : Lantmäterigatan 2 C, Telefon , FAX E-POST : lantmateriet@lm.se, INTERNET:

7 7(10) Oavsett vad man kommer fram till i denna fråga - central servicetjänst eller ett decentraliserat, tjänstebaserat, informationsutbyte mellan myndigheter - är det s uppfattning att en referensgrupp med fler myndigheter än de som hittills varit involverade i utredningen bör ges möjlighet att påverka den tekniska utformningen av lösningen. Det gäller särskilt i de delar som utgör gränssnitt till andra myndigheter och därmed har eller kan ha en påverkan på deras tekniska miljöer. Ett fortsatt arbete bör också ske i samverkan med företrädare för Verksamt.se och E-delegationen. När det konkret gäller den av utredningen föreslagna centrala servicetjänsten och funktionalitet för uppgiftslämnande och register för företagsuppgifter är det enligt s uppfattning otydligt vad som föreslås ingå. Det är otydligt hur systemet som helhet är tänkt att fungera och vad förslaget egentligen innebär. En otydlighet som särskilt bör uppmärksammas är hur en viss uppgift ska kunna lämnas endast en gång om den ska lämnas direkt till den myndighet som behöver uppgiften. s tolkning av förslaget är att endast vissa uppgifter som lämnas till fler än en myndighet ska samlas i ett gemensamt register. Vidare bör uppmärksammas att företagsuppgifter kan inkomma till myndighet via annan kanal än den föreslagna servicetjänsten och det allmänna företagsregistret, t.ex. via brev eller e-tjänst, direkt till myndighet. Om uppgifterna innehåller data som ska ingå i det gemensamma registret borde myndigheten kunna vidarebefordra dessa till registret för att undvika upprepat lämnande av dessa uppgifter. Det är därför en onödig begränsning att myndighet ska kunna få ta del av och kunna avisera ändringar av uppgifter i det gemensamma registret enbart när kontakt sker via servicetjänsten. Om företagaren kontaktar myndigheten direkt bör uppgifter som finns i ett gemensamt register inte behöva lämnas av företagaren utan hämtas av myndigheten från det gemensamma registret. vill också framföra vikten av att intressenter, processer och information beskrivs ur ett verksamhetsperspektiv. Enbart beskrivningar ur ett systemperspektiv är inte tillräckligt. Enligt BESÖKSADRESS : Lantmäterigatan 2 c, Telefon , FAX E-POST : lantmaterlet@lm.se, INTERNET:

8 I'"" lu+ -d 8(10) s mening måste verksamhetsperspektivet vara styrande för den fortsatta tekniska utvecklingen. Det finns också specifika frågor kring mandat och befogenheter som bör utredas vidare. I avsnitt utredningens delbetänkande från år 2013 ( dnr 2013:4) så gavs följande två exempel på frågor kring mandat och befogenheter som bör utredas vidare: Veto eller liknande möjlighet att inom ramen för tillsynsverksamheten hindra införandet av uppgiftsinlämningar som inte beaktar behovet av att minska och förenkla uppgiftslämnande för företagen. Möjlighet att besluta att en myndighet ska använda uppgifter från registret för samordnade uppgifter eller från en annan myndighet, istället för att hämta in dessa uppgifter direkt från företaget i fråga. kan inte i detta betänkande finna något som tyder på att frågan har utretts vidare. Inte heller finns några bestämmelser i den föreslagna förordningen om företagens uppgiftslämnande som reglerar dessa två frågor (veton och beslut om användning av uppgifter). Den enda närliggande regleringen rör "Uppmaning att samverka" enligt 10 förslaget till förordning. Avsnitt Auktorisering Såsom den föreslagna servicetjänsten är tänkt att fungera ska den utgöra en samlad ingång för företag att se och ändra grundläggande företagsuppgifter samt slussas vidare till de olika myndigheternas e- tjänster (se definitionen av "Servicetjänst" i avsnitt 2.3, sid. 37). ser problem med att det kan vara olika personer inom ett företag som har rätt att lämna uppgifter till den föreslagna servicetjänsten resp. att lämna in ene-ansökan i ett ärende hos en till servicetjänsten ansluten myndighet. Det framgår inte av utredningen hur man har tänkt sig att lösa denna problematik. En person som ska använda en ansluten myndighets e-tjänst, t.ex. en ärendetjänst, kan i ett sådant läge vara förhindrad att gå via servicetjänsten för att först BESÖKSADRESS : Lantmäterigatan 2 c, Telefon , FAX E-POST: lantmateriet@lm.se, INTERNET:

9 9(10) lämna uppgifter och sedan slussas vidare mot ansluten myndighets e-tjänst. Det finns också en problematik som uppstår i situationen då en person vid ett företag utnyttjar en myndighets e-tjänst och i denna lämnar vissa företagsuppgifter. I ett senare läge lämnar en annan person vid samma företag avvikande uppgifter i samband med utnyttjande av en annan myndighets e-tjänst. I båda fallen uppdateras företagsuppgifter centralt. Denna och andra frågor som rör förvaltningsfrågor och behörigheter bör utredas ytterligare innan man investerar i teknik såsom programvara och infrastruktur.3 KAPITEL 11 RÄTTSLIGA ÖVERVÄGANDEN Avsnitt 11.1 Juridisk vägledning för verksamhetsutveckling inom e-förv altningen Utredningen har i betänkandet (sid. 149 ff.) framfört uppfattningen att det finns vissa rättsliga oklarheter i fråga om det som i E- delegationens vägledning betecknas som "eget utrymme" och som rör förhållandet till reglerna om allmän handling i 2 kap. TF. delar inte utredningens uppfattning om att det skulle föreligga några rättsliga oklarheter kring "eget utrymme". Det förhåller sig tvärtom så att" eget utrymme" utgör en etablerad rättslig lösning som förekommer i många myndigheters e-tjänster och som anses ha ett gott stöd i dagens regelverk. Det gäller även förhållandet till reglerna om allmän handling i 2 kap. TF. 3 Jämför s remissyttrande (sid. 2) över uppgiftslämnarutredningens delbetänkande (dnr 2013:4). BESÖKSADRESS: Lantmäterigatan 2 C, Telefon , FAX E-POST: lantmateriet@lm.se, INTERNET:

10 10(10) Beslut i detta ärende har fattats av generaldirektör Bengt Kjellson. I ärendets slutliga handläggning har deltagit enterprisearkitekten Erik Zetterman, chefsjuristen Tomas Öhrn samt juristen Anders Axlund, den sistnämnde föredragande. Anders Axlund BESÖKSADRESS : Lantmäterigatan 2 c, Telefon , FAX E-POST: lantmaterlet@lm.se, INTERNET:

Slutbetänkande Ett minskat och förenklat uppgiftslämnande för företagen (SOU 2013:80)

Slutbetänkande Ett minskat och förenklat uppgiftslämnande för företagen (SOU 2013:80) REMISSYTTRANDE 1 (7) Näringsdepartementet 103 33 Stockholm Slutbetänkande Ett minskat och förenklat uppgiftslämnande för företagen (SOU 2013:80) Inledning Försäkringskassan anser att utredningens förslag

Läs mer

Betänkandet Uppgiftslämnarservice för företagen (SOU 2015:33)

Betänkandet Uppgiftslämnarservice för företagen (SOU 2015:33) Yttrande Diarienr 1 (5) 2015-10-28 1216-2015 Ert diarienr N2015/3074/FF Näringsdepartementet 103 33 Stockholm Betänkandet Uppgiftslämnarservice för företagen (SOU 2015:33) Datainspektionen har granskat

Läs mer

Ett minskat och förenklat uppgiftslämnande för företagen, SOU 2013:80

Ett minskat och förenklat uppgiftslämnande för företagen, SOU 2013:80 Datum Beteckning 2014-03-11 Ert datum Dnr 2014/52 Er beteckning Avdelningen för 2014-01-10 N2013/5588/ENT Datainsamling från företag och organisationer Cecilia Hertzman 019-176127, 076-722 6127 1(6) Regeringskansliet

Läs mer

Delbetänkande Ett minskat och förenklat uppgiftslämnande för företagen (dnr. 2013/4)

Delbetänkande Ett minskat och förenklat uppgiftslämnande för företagen (dnr. 2013/4) REMISSVAR 1 (5) ERT ER BETECKNING 2013-05-15 N2013/1260/ENT Regeringskansliet Näringsdepartementet 103 33 Stockholm Delbetänkande Ett minskat och förenklat uppgiftslämnande för företagen (dnr. 2013/4)

Läs mer

Ett minskat och förenklat uppgiftslämnande (SOU 2013:80)

Ett minskat och förenklat uppgiftslämnande (SOU 2013:80) YTTRANDE 2014-03-12 N Fi2009:01/2014/1 E-delegationen N Fi 2009:01 Näringsdepartementet 103 33 Stockholm Ett minskat och förenklat uppgiftslämnande (SOU 2013:80) Sammanfattning: E-delegationen anser att

Läs mer

Yttrande över SOU 2014:10 - Ett steg vidare

Yttrande över SOU 2014:10 - Ett steg vidare LANTMÄT E RIET 1 (5) YTTRANDE 2014-08-14 Regeringskansliet Socialdepartementet 103 33 STOCKHOLM Dnr 102-2014/1597 Yttrande över SOU 2014:10 - Ett steg vidare Regeringskansliets dnr 52014/ / 1992/ SFÖ 1.

Läs mer

Betänkandet SOU 2017:23 digital forvaltning.nu

Betänkandet SOU 2017:23 digital forvaltning.nu Yttrande 851 81 Sundsvall 2017-06-20 0771-670 670 www.bolagsverket.se Ärendenummer AD 524/2017 1 (5) Finansdepartementet 103 33 Stockholm Betänkandet SOU 2017:23 digital forvaltning.nu (Fi2017/01289/DF)

Läs mer

Remiss av slutbetänkandet reboot - omstart för den digitala förvaltningen (SOU 2017:114)

Remiss av slutbetänkandet reboot - omstart för den digitala förvaltningen (SOU 2017:114) YTTRANDE Rättsavdelningen, Juridiska enheten Datum Dnr Sylvia Bylund 2018-04-09 STY 2018-65 Tel. 040-661 33 36 Ert datum Er referens sylvia.bylund@tullverket.se 2018-01-23 Fi2018/00106/DF Finansdepartementet

Läs mer

UPPGIFTSLÄMNARSERVICE FÖR FÖRETAGEN

UPPGIFTSLÄMNARSERVICE FÖR FÖRETAGEN UPPGIFTSLÄMNARSERVICE FÖR FÖRETAGEN Våren 2012 fick jag av regeringen uppdraget att leda en utredning som skulle presentera ett förslag som innebär att uppgifter som lämnas från företagen till statliga

Läs mer

Remiss av betänkande (SOU 2015:33) Uppgiftslämnarservice för företagen

Remiss av betänkande (SOU 2015:33) Uppgiftslämnarservice för företagen Näringsdepartementet Enheten för främjande och förenkling 103 33 Stockholm Stockholm Ert dnr: 2015-10-26 N2015/3074/FF Remiss av betänkande (SOU 2015:33) Uppgiftslämnarservice för företagen QTEMA har beretts

Läs mer

Exp J.Dil--00-J b~ Remissvar. Digitalforvalting.nu, SOU 2017:23. YTTRANDE Dnr

Exp J.Dil--00-J b~ Remissvar. Digitalforvalting.nu, SOU 2017:23. YTTRANDE Dnr LANTMÄTER I ET Exp J.Dil--00-J b~ YTTRANDE 2017-06-21 Dnr 102-201711297 Regeringskansliet Finansdepartementet 103 33 Stockholm Remissvar Digitalforvalting.nu, SOU 2017:23 Regeringskansliets dnr Fi2017

Läs mer

Sammanfattning av lägesrapport 1 mars 2013

Sammanfattning av lägesrapport 1 mars 2013 Sammanfattning av lägesrapport 1 mars 2013 14 myndigheter i samverkan för ett förenklat och minskat uppgiftslämnande N2013/311/ENT Sammanfattning Att förenkla vardagen för företagare skapar förutsättningar

Läs mer

-CXf Wl5 --11-\ct(fUl_

-CXf Wl5 --11-\ct(fUl_ -CXf Wl5 --11-\ct(fUl_ 1 (6) REMISSVAR 2015-11-19 REGERINGSKANSLIET Justitiedepartementet 103 33 STOCKHOLM Dnr 102-2015/2393 Ert Dru Ju2015/3364/L6 SOU 2015:39 Myndighetsdatalag SAMMANFATTNING tillstyrker

Läs mer

Remissvar Registersforskningsutredningen {SOU 2014:45)

Remissvar Registersforskningsutredningen {SOU 2014:45) Regeringskansliet Utbildningsdepartementet 103 33 Stockholm REMISSYTTRANDE 2015-02-03 VÅR REFERENS: DNR 102-2014/4884 ER REFERENS: U2014/4224/F Remissvar Registersforskningsutredningen {SOU 2014:45) Lantmäteriet

Läs mer

Remiss av SOU 2013:80 Ett minskat och förenklat uppgiftslämnande för företagen

Remiss av SOU 2013:80 Ett minskat och förenklat uppgiftslämnande för företagen 1(6) Näringsdepartementet Remiss av SOU 2013:80 Ett minskat och förenklat uppgiftslämnande för företagen har erhållit rubricerade remiss för yttrande och lämnar här följande synpunkter. Sammanfattning

Läs mer

Betänkandet SOU 2014:39 Så enkelt som möjligt för så många som möjligt Bättre juridiska förutsättningar för samverkan och service

Betänkandet SOU 2014:39 Så enkelt som möjligt för så många som möjligt Bättre juridiska förutsättningar för samverkan och service KS 9 8 OKTOBER 2014 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Duvner Sara Winbladh Torkel Datum 2014-07-11 Diarienummer KSN-2014-0952 Kommunstyrelsen Betänkandet SOU 2014:39 Så enkelt som möjligt för så många

Läs mer

7. Behörighet att företräda myndigheter

7. Behörighet att företräda myndigheter 1 HOVRÄTTEN FÖR ÖVRE NORRLAND Remissyttrande Datum Dnr 2012-11-13 114/2012 Socialdepartementet 103 33 Stockholm Ds 2012:35, Behöriga företrädare för myndigheter. Sammantaget är de i promemorian framlagda

Läs mer

Remiss av betänkande (SOU 2015:33) Uppgiftslämnarservice för företagen

Remiss av betänkande (SOU 2015:33) Uppgiftslämnarservice för företagen Näringsdepartementet Enheten för främjande och förenkling 103 33 Stockholm Stockholm Ert dnr Vårt dnr 2015-10-26 N2015/3074/FF 2015/138 Remiss av betänkande (SOU 2015:33) Uppgiftslämnarservice för företagen

Läs mer

Tillsyn över Polisen (SOU 2013:42)

Tillsyn över Polisen (SOU 2013:42) REMISSVAR 1 (5) ERT ER BETECKNING 2013-06-19 Ju2013/4408/PO Regeringskansliet Justitiedepartementet 103 33 Stockholm Tillsyn över Polisen (SOU 2013:42) Sammanfattning Statskontoret: tillstyrker Polisorganisationskommitténs

Läs mer

Remissvar avseende Framtidens biobanker (SOU 2018:4), dnr S2018/00641/FS

Remissvar avseende Framtidens biobanker (SOU 2018:4), dnr S2018/00641/FS 2018-06-27 Dnr 10.1-10747/2018-2 1(5) Avdelning öst Caroline Sundholm caroline.sundholm@ivo.se s.remissvar@regerinskansliet.se ss.fs@regerinskansliet.se Remissvar avseende Framtidens biobanker (SOU 2018:4),

Läs mer

Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering (SOU 2018:25)

Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering (SOU 2018:25) REMISSVAR 1 (5) Datum 2018-09-18 Ert datum 2018-05-23 Vårt diarienummer 2018-110-4262 Er beteckning Fi2018/01418/DF Kopia till Utbildningsdepartementet Finansdepartementet 103 33 STOCKHOLM Juridik som

Läs mer

Myndighetsdatalag (SOU 2015:39)

Myndighetsdatalag (SOU 2015:39) ISF1007, v1.1, 2015-09-22 REMISSVAR 1 (5) Datum Diarienummer 2015-11-16 2015-87 Justitiedepartementet Grundlagsenheten Att: Nils Sjöblom 103 33 Stockholm Myndighetsdatalag (SOU 2015:39) Inspektionen för

Läs mer

Sanktionsavgifter på trygghetsområdet (SOU 2011:3)

Sanktionsavgifter på trygghetsområdet (SOU 2011:3) REMISSYTTRANDE 1(5) Datum Diarienummer 20110-09-28 2011-113 Socialdepartementet 103 33 Stockholm Sanktionsavgifter på trygghetsområdet (SOU 2011:3) (diarienummer S2011/942/SF) Sammanfattning ISF konstaterar

Läs mer

Bättre juridiska förutsättningar för samverkan och service (SOU 2014:39) Yttrande till Näringsdepartementet

Bättre juridiska förutsättningar för samverkan och service (SOU 2014:39) Yttrande till Näringsdepartementet 1 (5) Kommunledningskontoret 2014-09-18 Dnr KS 2014-686 Fredrik Eriksson Kommunstyrelsen Bättre juridiska förutsättningar för samverkan och service (SOU 2014:39) Yttrande till Näringsdepartementet KOMMUNLEDNINGSKONTORETS

Läs mer

Remiss av betänkande digitalforvaltning.nu (SOU 2017:23)

Remiss av betänkande digitalforvaltning.nu (SOU 2017:23) Yttrande Diarienr 1 (6) 2017-07-05 702-2017 Ert diarienr Fi2017/01289/DF Regeringskansliet Finansdepartementet 103 33 Stockholm Remiss av betänkande digitalforvaltning.nu (SOU 2017:23) Datainspektionen

Läs mer

STOCKHOLM. Långsiktig och strategisk styrning av informationsförsörjningen

STOCKHOLM. Långsiktig och strategisk styrning av informationsförsörjningen YTTRANDE 2017-06-22 Dnr: RA 04-2017/3410 Ert dnr: Fi2017/01289/DF Finansdepartementet 103 33 STOCKHOLM Digitalförvaltning.nu (SOU 2017: 23) Riksarkivet har tagit del av rubricerat delbetänkande och vill

Läs mer

1 (5) Yttrande. Utrikesdepartementet Enheten för internationell handelspolitik och EU:s inre marknad Stockholm

1 (5) Yttrande. Utrikesdepartementet Enheten för internationell handelspolitik och EU:s inre marknad Stockholm Yttrande 851 81 Sundsvall 2017-07-12 0771-670 670 www.bolagsverket.se Ärendenummer AD 894/2017 1 (5) Utrikesdepartementet Enheten för internationell handelspolitik och EU:s inre marknad 103 33 Stockholm

Läs mer

Remiss av delbetänkandet digitalforvaltning.nu (SOU 2017:23)

Remiss av delbetänkandet digitalforvaltning.nu (SOU 2017:23) YTTRANDE Rättsavdelningen, Juridiska enheten Datum Dnr Sylvia Bylund 2017-06-19 STY 2017-283 Tel. 040-661 33 36 Ert datum Er referens sylvia.bylund@tullverket.se 2017-03-22 Fi2017/01289/DF Finansdepartementet

Läs mer

Remissyttrande: Betänkande av utredningen för ett stärkt civilsamhälle (SOU 2016:13)

Remissyttrande: Betänkande av utredningen för ett stärkt civilsamhälle (SOU 2016:13) Sida: 1 av 6 Dnr Af-2016/191118 Datum: 2016-06-21 Avsändarens referens: Ku2016/- 00504/D Kulturdepartementet 103 33 Stockholm Remissyttrande: Betänkande av utredningen för ett stärkt civilsamhälle (SOU

Läs mer

Ökad attraktionskraft för kunskapsnationen Sverige (SOU 2018:78)

Ökad attraktionskraft för kunskapsnationen Sverige (SOU 2018:78) REMISSVAR 1 (1) Datum Diarienr 2019-04-01 2019-00005 Projektnr Ert diarienr U2018/04199/UH Utbildningsdepartementet Ökad attraktionskraft för kunskapsnationen Sverige (SOU 2018:78) Översänder härmed Vinnovas

Läs mer

Med tillit växer handlingsutrymmet (SOU 2018:47) och En lärande tillsyn (SOU 2018:48)

Med tillit växer handlingsutrymmet (SOU 2018:47) och En lärande tillsyn (SOU 2018:48) REMISSVAR 1 (6) DATUM 2018-10-22 ERT DATUM 2018-06-28 DIARIENR 2018/146-4 ER BETECKNING Fi2018/02431 Regeringskansliet Finansdepartementet Avdelningen för offentlig förvaltning, Kommunenheten 103 33 Stockholm

Läs mer

Ett förenklat och minskat uppgiftslämnande för företagen i Sverige

Ett förenklat och minskat uppgiftslämnande för företagen i Sverige Ett förenklat och minskat uppgiftslämnande för företagen i Sverige Helena Morgonsköld Oslo 1 december 2014 2014-12-04 En företagares vardag Företagen lägger mycket tid och pengar på onödig uppgiftsinlämning

Läs mer

Statskontoret ska löpande informera Regeringskansliet (Socialdepartementet)

Statskontoret ska löpande informera Regeringskansliet (Socialdepartementet) Regeringsbeslut IV:5 2011-03-31 S2011/3603/SFÖ (delvis) Socialdepartementet Statskontoret Box 8110 104 20 Stockholm Uppdrag att ta fram ett samlat underlag om myndigheternas service i samverkan Regeringens

Läs mer

PTS synpunkter på remissen av digitalforvaltning.nu (SOU 2017:23) Delbetänkande av Utredningen om effektiv styrning av nationella digitala tjänster

PTS synpunkter på remissen av digitalforvaltning.nu (SOU 2017:23) Delbetänkande av Utredningen om effektiv styrning av nationella digitala tjänster Yttrande Datum Vår referens Sida 2017-06-21 Dnr: 17-3019 1(7) PTS synpunkter på remissen av digitalforvaltning.nu (SOU 2017:23) Delbetänkande av Utredningen om effektiv styrning av nationella digitala

Läs mer

Finansdepartementet. Avdelningen för offentlig förvaltning. Ökad styrning av myndigheternas lokalisering

Finansdepartementet. Avdelningen för offentlig förvaltning. Ökad styrning av myndigheternas lokalisering Finansdepartementet Avdelningen för offentlig förvaltning Ökad styrning av myndigheternas lokalisering Februari 2018 1 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Förslag till förordning om statliga myndigheters

Läs mer

Betänkande SOU 2015:33 Uppgiftslämnarservice för företagen

Betänkande SOU 2015:33 Uppgiftslämnarservice för företagen 1(11) Regeringskansliet Näringsdepartementet Entreprenörskap 103 33 Stockholm Betänkande SOU 2015:33 Uppgiftslämnarservice för företagen Sammanfattning Skatteverkets uppfattning är att det är angeläget

Läs mer

överenskommelse mellan regeringen och Sveriges Kommuner och Landsting om ett enklare företagande med digital förvaltning för perioden

överenskommelse mellan regeringen och Sveriges Kommuner och Landsting om ett enklare företagande med digital förvaltning för perioden e Regeringskansliet Bilaga till protokoll I 6, vid regeringssammanträdet den 15 juni 2017, dnr N2017/04297/FF 2017-06-15 Näringsdepartementet överenskommelse mellan regeringen och Sveriges Kommuner och

Läs mer

Att styra staten regeringens styrning av sin förvaltning (SOU 2007:75)

Att styra staten regeringens styrning av sin förvaltning (SOU 2007:75) REMISSVAR 2008-02-12 Dnr 2007/01896 Att styra staten regeringens styrning av sin förvaltning (SOU 2007:75) Sammanfattning Riksgälden är positiv till utredarens förslag att renodla, förenkla och förtydliga

Läs mer

Yttrande över slutbetänkande Reboot omstart för den digitala förvaltningen (SOU 2017:114)

Yttrande över slutbetänkande Reboot omstart för den digitala förvaltningen (SOU 2017:114) Datum 2018-04-13 Dokumenttyp Yttrande Diarienummer 2018/0022 Ert diarienummer Fi2018/00106/DF Handläggare Andreas Richter Finansdepartementet 103 33 Stockholm Yttrande över slutbetänkande Reboot omstart

Läs mer

Betänkandet SOU 2010:4 Allmänna handlingar i elektronisk form offentlighet och integritet (Dnr Ju2010/1020/L6)

Betänkandet SOU 2010:4 Allmänna handlingar i elektronisk form offentlighet och integritet (Dnr Ju2010/1020/L6) Yttrande Ärendenummer AD 364/2010 851 81 Sundsvall 2010-06-10 1 (5) Tfn: 060-18 40 00 Fax: 060-12 98 40 bolagsverket@bolagsverket.se www.bolagsverket.se Justitiedepartementet 103 33 Stockholm ulrika.nydevik@justice.ministry.se

Läs mer

Yttrande över betänkandet Ökade möjligheter till modersmålsundervisning och studiehandledning på modersmål (SOU 2016:1371)

Yttrande över betänkandet Ökade möjligheter till modersmålsundervisning och studiehandledning på modersmål (SOU 2016:1371) Skolinspektionen Utbildningsdepartementet 103 33 Stockholm Sid 1 (7) Yttrande över betänkandet Ökade möjligheter till modersmålsundervisning och studiehandledning på modersmål (SOU 2016:1371) Sammanfattning

Läs mer

Yttrande över Delbetänkande Ett minskat och förenklat uppglftslämnande för företagen Dnr, 2013/4

Yttrande över Delbetänkande Ett minskat och förenklat uppglftslämnande för företagen Dnr, 2013/4 1(5) SWEDISH E N V I R O N M E N T A L PROTECTION AGENCY YTTRANDE 2013-06-27 Ärendenr: NV-04558-13 Näringsdepartementet 103 33 Stockholm n.registtator@regeringskansliet.se Yttrande över Delbetänkande Ett

Läs mer

Remissyttrande över delbetänkande Ett minskat och förenklat uppgiftslämnande för företagen Dnr. 2013/4

Remissyttrande över delbetänkande Ett minskat och förenklat uppgiftslämnande för företagen Dnr. 2013/4 851 81 Sundsvall 2013-06-25 Tfn: 0771-670 670 Fax: 060-12 98 40 bolagsverket@bolagsverket.se www.bolagsverket.se Yttrande AD 898/2013 Näringsdepartementet 103 33 Stockholm Klassificeringsid 1.2.1 1 (11)

Läs mer

Remissvar En förvaltning som håller ihop. KS 2015-290

Remissvar En förvaltning som håller ihop. KS 2015-290 Beslutsförslag 2015-11-12 Kanslienheten Remissvar En förvaltning som håller ihop. KS 2015-290 Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar 1 Anta remissvar En förvaltning som håller ihop och översända

Läs mer

Våld i nära relationer en folkhälsofråga SOU 2014:49

Våld i nära relationer en folkhälsofråga SOU 2014:49 REMISSVAR 1 (5) ERT ER BETECKNING 2014-07-04 Ju2014/4445/KRIM Regeringskansliet Justitiedepartementet 103 33 Stockholm Våld i nära relationer en folkhälsofråga SOU 2014:49 Remissen till Statskontoret omfattar

Läs mer

Promemorian Samordningsnummer och utländska fastighetsägare - en översyn

Promemorian Samordningsnummer och utländska fastighetsägare - en översyn REMISSYTTRANDE Regeringskansliet Finansdepartementet 103 33 STOCKHOLM 2015-01-26 Dnr 102-2014/5215 Promemorian Samordningsnummer och utländska fastighetsägare - en översyn Fi2014/ 4002 Sammanfattning Lantmäteriet

Läs mer

Yttrande över SOU 2012:84 Näringsförbud tillsyn och effektivitet

Yttrande över SOU 2012:84 Näringsförbud tillsyn och effektivitet YTTRANDE Diarienr AD 138/2013 851 81 Sundsvall 2013-04-16 1 (5) Tfn: 060-18 40 00 Fax: 060-12 98 40 bolagsverket@bolagsverket.se www.bolagsverket.se Näringsdepartementet Enheten för marknad och konkurrens

Läs mer

Yttrande över SOU 2013:51 - Skydd för geografisk information

Yttrande över SOU 2013:51 - Skydd för geografisk information LANTMÄTERIET 1 (7) YITRANDE 2014-02-26 Regeringskansliet Försvarsdepartementet 103 33 STOCKHOLM Dnr 102-2013/3858 Yttrande över SOU 2013:51 - Skydd för geografisk information Regeringskansliets dru Fö2013/1371

Läs mer

Betänkandet SOU 2017:23 digitalforvaltning.nu (Fi2017/01289/DF) Sammanfattning 1(10) Yttrande /112. Finansdepartementet

Betänkandet SOU 2017:23 digitalforvaltning.nu (Fi2017/01289/DF) Sammanfattning 1(10) Yttrande /112. Finansdepartementet 1(10) Finansdepartementet 103 33 STOCKHOLM Betänkandet SOU 2017:23 digitalforvaltning.nu (Fi2017/01289/DF) Sammanfattning Kronofogden delar utredningens bedömning att Sverige har halkat efter jämförbara

Läs mer

Förvaltningskommitténs slutbetänkande: Styra och ställa - förslag till en effektivare statsförvaltning (SOU 2008:118)

Förvaltningskommitténs slutbetänkande: Styra och ställa - förslag till en effektivare statsförvaltning (SOU 2008:118) TSG 2009-196 Fi2008/7973 REMISSVAR 1(7) Regeringskansliet Finansdepartementet 103 33 STOCKHOLM Förvaltningskommitténs slutbetänkande: Styra och ställa - förslag till en effektivare statsförvaltning (SOU

Läs mer

Så stärker vi den personliga integriteten (SOU 2017:52)

Så stärker vi den personliga integriteten (SOU 2017:52) REMISSVAR 1 (5) 2017-11-06 2017/171-4 ERT ER BETECKNING 2017-07-07 Ju2017/0509 Regeringskansliet Justitiedepartementet 103 33 Stockholm Så stärker vi den personliga integriteten (SOU 2017:52) Statskontoret

Läs mer

Post- och telestyrelsen (PTS) är förvaltningsmyndighet med ett samlat ansvar inom postområdet och området för elektronisk kommunikation.

Post- och telestyrelsen (PTS) är förvaltningsmyndighet med ett samlat ansvar inom postområdet och området för elektronisk kommunikation. REMISSVAR Datum Vår referens Sida 2009-05-13 Dnr: 09-1730 Er referens Ju2009/1044/L6 1(5) Rättsserkretariatet Ylva Ehn 08-678 5739 ylva.ehn@pts.se Justitiedepartementet 103 33 Stockholm Remissvar angående

Läs mer

Justitiedepartementet Stockholm

Justitiedepartementet Stockholm R2A DATUM 1 (6) Justitiedepartementet 103 33 Stockholm Yttrande över delbetänkandet Dataskydd vid europeiskt polisiärt och straffrättsligt samarbete (SOU 2011:20) Hovrätten har granskat delbetänkandets

Läs mer

Kartläggning av företags uppgiftslämnande till 14 myndigheter

Kartläggning av företags uppgiftslämnande till 14 myndigheter Kartläggning av företags uppgiftslämnande till 14 myndigheter Sammanfattning av slutrapport N2012/311/ENT Bakgrund Sveriges företag har många krav på sig att lämna uppgifter till statliga myndigheter.

Läs mer

Effektiv vård (SOU 2016:2)

Effektiv vård (SOU 2016:2) REMISSVAR 1 (5) ERT ER BETECKNING 2016-02-19 S2016/00212/FS Regeringskansliet Socialdepartementet 103 33 Stockholm Effektiv vård (SOU 2016:2) Sammanfattning av Statskontorets remissvar Statskontoret delar

Läs mer

Frågor kring 2009 års renskötselkonvention (Os 2016:27)

Frågor kring 2009 års renskötselkonvention (Os 2016:27) LANTMÄTERIET 1 (5) YTTRANDE 2017-01-13 Dnr: N2016-05385-FJR '])?Y/ / OJ-;2.01f 3751- Näringsdepartementet 103 33 Stockhohn Frågor kring 2009 års renskötselkonvention (Os 2016:27) Näringsdepartementets

Läs mer

Yttrande över utkast till lagrådsremiss Stärkt skydd mot diskriminering i skolan

Yttrande över utkast till lagrådsremiss Stärkt skydd mot diskriminering i skolan / Kulturdepartementet 103 33 Stockholm 1 (8) Ku.remissvar Yttrande över utkast till lagrådsremiss Stärkt skydd mot diskriminering i skolan (Ku2018/01543/RS) Sammanfattning har beretts möjlighet att yttra

Läs mer

REMISSYTTRANDE. Datum Ert datum

REMISSYTTRANDE. Datum Ert datum REMISSYTTRANDE Datum 2018-03-12 Ert datum 2018-01-24 Dnr FST 2018/4-4 och FST 2018/4-5 Ert diarienr UD2018/00831/HI Utrikesdepartementet Enheten för internationell handelspolitik och EU:s inre marknad

Läs mer

Betänkandet En generell rätt till kommunal avtalssamverkan (SOU 2017:77)

Betänkandet En generell rätt till kommunal avtalssamverkan (SOU 2017:77) 2018-01-03 Dnr 532/2017 1 (5) Finansdepartementet 103 33 Stockholm Betänkandet En generell rätt till kommunal avtalssamverkan (SOU 2017:77) Fi2017/03967/K Sammanfattning Konkurrensverket avstyrker utredningens

Läs mer

Betänkandet Trängselskatt - delegation, sanktioner och utländska fordon (SOU 2013:3) svar på remiss från finansdepartementet

Betänkandet Trängselskatt - delegation, sanktioner och utländska fordon (SOU 2013:3) svar på remiss från finansdepartementet 2013-04-02 KS-2013/371.441 1 (5) HANDLÄGGARE Viktoria Thonäng viktoria.thonang@huddinge.se Kommunstyrelsen Betänkandet Trängselskatt - delegation, sanktioner och utländska fordon (SOU 2013:3) svar på remiss

Läs mer

Brottsdatalag kompletterande lagstiftning (SOU 2017:74)

Brottsdatalag kompletterande lagstiftning (SOU 2017:74) Yttrande Diarienr 1 (13) 2017-11-22 2216-2017 Ert diarienr Ju2017/07698/L4 Justitiedepartementet 103 33 Stockholm Brottsdatalag kompletterande lagstiftning (SOU 2017:74) Datainspektionen har granskat betänkandet

Läs mer

Remissyttrande över betänkandet Strategi för myndigheternas arbete med e-förvaltning (SOU 2009:86)

Remissyttrande över betänkandet Strategi för myndigheternas arbete med e-förvaltning (SOU 2009:86) YTTRANDE 1 (5) Generaldirektören Finansdepartementet 103 33 STOCKHOLM Remissyttrande över betänkandet Strategi för myndigheternas arbete med e-förvaltning (SOU 2009:86) Ert diarienummer Fi 2009/6838 Allmänt

Läs mer

I vått och torrt - förslag till ändrade vattenrättsliga regler (SOU 2014:35)

I vått och torrt - förslag till ändrade vattenrättsliga regler (SOU 2014:35) LANTMÄ T ERIET 1 (11) YTTRANDE 2014-10-06 Dnr 102-2014/3134 Miljödepartementet 103 33 STOCKHOLM I vått och torrt - förslag till ändrade vattenrättsliga regler (SOU 2014:35) Regeringskansliets dm M2014/1451/Nm

Läs mer

Socialdepartementet. REMISSVAR Dnr / (5) Telefon

Socialdepartementet. REMISSVAR Dnr / (5) Telefon REMISSVAR 2017-10-04 Dnr 10.1-22558/2017 1 (5) Socialdepartementet Kunskapsstödsutredningens betänkande (SOU 2017:48) Kunskapsbaserad och jämlik vård Förutsättningar för en lärande hälso- och sjukvård

Läs mer

Snabbare lagföring (Ds 2018:9)

Snabbare lagföring (Ds 2018:9) Yttrande Diarienr 1 (5) 2018-09-11 DI-2018-7244 Ert diarienr Ju2018/02403/DOM Justitiedepartementet 103 33 Stockholm Snabbare lagföring (Ds 2018:9) Datainspektionen har granskat promemorian huvudsakligen

Läs mer

PM 2009:RI (Dnr /2008)

PM 2009:RI (Dnr /2008) PM 2009:RI (Dnr 001-2850/2008) Delbetänkandet Utveckling av lokal service i samverkan: Styr samverkan för bättre service för medborgarna (SOU 2008:97) Remiss från Justitiedepartementet Borgarrådsberedningen

Läs mer

Socialstyrelsens yttrande över betänkandet Mål och myndighet en effektiv styrning av jämställdhetspolitiken (SOU 2015:86)

Socialstyrelsens yttrande över betänkandet Mål och myndighet en effektiv styrning av jämställdhetspolitiken (SOU 2015:86) 2016-02-02 Dnr 10.1-27264/2015 1(5) Utvärdering och analys Sara Dahlin sara.dahlin @socialstyrelsen.se Regeringskansliet Socialdepartementet 103 33 Stockholm Socialstyrelsens yttrande över betänkandet

Läs mer

Informationshanteringsutredningens slutbetänkande Myndighetsdatalag (SOU 2015:39)

Informationshanteringsutredningens slutbetänkande Myndighetsdatalag (SOU 2015:39) Stab Drazenko Jozic Myndighetsjurist 010-470 05 28 drazenko.jozic@uhr YTTRANDE Datum 2015-11-13 Diarienummer 1.2.3-825-2015 Justitiedepartementet Grundlagsenheten 103 33 Stockholm Postadress Box 45093

Läs mer

Remiss: Integritetskommitténs slutbetänkande Så stärker vi den personliga integriteten (SOU 2017:52)

Remiss: Integritetskommitténs slutbetänkande Så stärker vi den personliga integriteten (SOU 2017:52) 2017-11-08 2017/035875 1 (6) Ert datum Er beteckning 2017-07-07 Ju2017/05090 Enheten för juridik Tomas Isenstam, 010-730 94 24 arbetsmiljoverket@av.se Justitiedepartementet 103 33 Stockholm ju.l6@regeringskansliet.se

Läs mer

Yttrande över betänkandet Ett minskat och förenklat uppgiftslämnande för företagen (SOU 2013:80)

Yttrande över betänkandet Ett minskat och förenklat uppgiftslämnande för företagen (SOU 2013:80) 1(2) Näringsdepartementet Er referens N2013/5588/ENT Diarienummer Utr 2014/3 Datum 2014-03-14 Yttrande över betänkandet Ett minskat och förenklat uppgiftslämnande för företagen (SOU 2013:80) har anmodats

Läs mer

En samlad kunskapsstyrning för hälso- och sjukvård och socialtjänst (Ds 2014:9)

En samlad kunskapsstyrning för hälso- och sjukvård och socialtjänst (Ds 2014:9) REMISSVAR 1 (6) ERT ER BETECKNING 2014-03-19 S2014/2639/SAM Regeringskansliet Socialdepartementet 103 33 Stockholm En samlad kunskapsstyrning för hälso- och sjukvård och socialtjänst (Ds 2014:9) Statskontorets

Läs mer

Remissyttrande: Svenska för invandrare valfrihet, flexibilitet och individanpassning (SOU 2013:76)

Remissyttrande: Svenska för invandrare valfrihet, flexibilitet och individanpassning (SOU 2013:76) Sida: 1 av 6 Datum: 2014-03-14 Dnr: Af-2013/493113 Regeringskansliet 103 33 Stockholm Remissyttrande: Svenska för invandrare valfrihet, flexibilitet och individanpassning (SOU 2013:76) Sammanfattning Arbetsförmedlingen

Läs mer

Remissyttrande över promemorian Sekretess i det internationella samarbetet (Ds 2012:34) Dnr Ju2012/5900/L6

Remissyttrande över promemorian Sekretess i det internationella samarbetet (Ds 2012:34) Dnr Ju2012/5900/L6 2012-10-31 Dnr 2012/1656 Justitiedepartementet 103 33 Stockholm Remissyttrande över promemorian Sekretess i det internationella samarbetet (Ds 2012:34) Dnr Ju2012/5900/L6 Nedan följer Riksgäldskontorets

Läs mer

Yttrande över E-delegationens slutbetänkande En förvaltning som håller ihop (SOU 2015:66)

Yttrande över E-delegationens slutbetänkande En förvaltning som håller ihop (SOU 2015:66) Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2015-11-18 LS 2015-1121 Landstingsstyrelsen Yttrande över E-delegationens slutbetänkande En förvaltning som håller ihop (SOU 2015:66)

Läs mer

Yttrande över betänkandet En utvecklad översiktsplanering Del 2: Kommunal reglering av upplåtelseformer (SOU 2018:46)

Yttrande över betänkandet En utvecklad översiktsplanering Del 2: Kommunal reglering av upplåtelseformer (SOU 2018:46) Yttrande Datum 2018-10-30 3.1.2 Diarienummer 5894/2018 Ert diarienummer N2018/03415/SPN Regeringskansliet Näringsdepartementet 103 33 Stockholm n.remissvar@regeringskansliet.se Yttrande över betänkandet

Läs mer

En kommunallag för framtiden (SOU 2015:24)

En kommunallag för framtiden (SOU 2015:24) KKV1007, v1.3, 2012-09-10 YTTRANDE 2015-10-22 Dnr 336/2015 1 (5) Finansdepartementet Kommunenheten 103 33 STOCKHOLM En kommunallag för framtiden (SOU 2015:24) Fi 2015/1581 Konkurrensverket begränsar sitt

Läs mer

Jordbruks- och bostadsarrende - några frågor om arrendeavgift och besittningsskydd (SOU 2014:32)

Jordbruks- och bostadsarrende - några frågor om arrendeavgift och besittningsskydd (SOU 2014:32) Regeringskansliet J ustiti edepa rtem e ntet 103 33 STOCKHOLM Yttrande BESLUTSDATUM: 2014-11-24 VÅR REFERENS: 102-2014/3464 ER REFERENS: JU2014/4181/Ll Jordbruks- och bostadsarrende - några frågor om arrendeavgift

Läs mer

Remiss: Förslag till förordning om behandling av personuppgifter i Lantmäteriets databas för arkiverade handlingar

Remiss: Förslag till förordning om behandling av personuppgifter i Lantmäteriets databas för arkiverade handlingar YTTRANDE 1 (5) Tillsynsavdelningen Datum Håkan Lövblad Justititedepartementet Enheten för fastighetsrätt och associationsrätt 103 33 Stockholm Remiss: Förslag till förordning om behandling av personuppgifter

Läs mer

Långsiktigt hållbar markanvändning del 1 (SOU 2013:43)

Långsiktigt hållbar markanvändning del 1 (SOU 2013:43) REMISSVAR 1 (5) ERT ER BETECKNING 2013-06-18 M2013/1659/Nm Regeringskansliet Miljödepartementet 103 33 Stockholm Långsiktigt hållbar markanvändning del 1 (SOU 2013:43) Miljömålsberedningen har i uppdrag

Läs mer

Bättre tillgång till kommunala föreskrifter (Ds 2011:24).

Bättre tillgång till kommunala föreskrifter (Ds 2011:24). PM 2011:149 RI (Dnr 001-1543/2011) Bättre tillgång till kommunala föreskrifter (Ds 2011:24) Remiss från Finansdepartementet Remisstid 11 november 2011 Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen

Läs mer

Yttrande över delbetänkandet Digitalforvaltning.nu (SOU 2017:23)

Yttrande över delbetänkandet Digitalforvaltning.nu (SOU 2017:23) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Bergdahl Olle Datum 2017-05-15 Diarienummer KSN-2017-1683 Kommunstyrelsen Yttrande över delbetänkandet Digitalforvaltning.nu (SOU 2017:23) Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Organisering av framtidens e-förvaltning (SOU 2013:75) Remiss från Näringsdepartementet Remisstid den5 februari 2014

Organisering av framtidens e-förvaltning (SOU 2013:75) Remiss från Näringsdepartementet Remisstid den5 februari 2014 PM 2014:23 RI (Dnr 001-1677/2013) Organisering av framtidens e-förvaltning (SOU 2013:75) Remiss från Näringsdepartementet Remisstid den5 februari 2014 Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen

Läs mer

Remissyttrande: Mål och myndigheter en effektiv styrning av jämställdhetspolitiken SOU 2015:86

Remissyttrande: Mål och myndigheter en effektiv styrning av jämställdhetspolitiken SOU 2015:86 Sida: 1 av 6 Dnr Af-2015/542149 Datum: 2016-02- 02 Socialdepartementet Rosenbad 4 11152 Stockholm Remissyttrande: Mål och myndigheter en effektiv styrning av jämställdhetspolitiken SOU 2015:86 Arbetsförmedlingen

Läs mer

Betänkandet SOU 2014:89 Elsäkerhet en ledningsfråga. Del 1: Sammanfattning och övergripande synpunkter

Betänkandet SOU 2014:89 Elsäkerhet en ledningsfråga. Del 1: Sammanfattning och övergripande synpunkter ELSÄK1000, vp-1.0, 2011-11-02 REMISSVAR 1 (6) Anders Richert, Teknisk direktör Generaldirektörens stab 010-168 05 02 anders.richert@elsakerhetsverket.se 2015-05-21 Dnr 15EV461 Miljö- och Energidepartementet

Läs mer

Kommittédirektiv. Samordning av statliga utbetalningar från välfärdssystemen. Dir. 2018:50. Beslut vid regeringssammanträde den 14 juni 2018

Kommittédirektiv. Samordning av statliga utbetalningar från välfärdssystemen. Dir. 2018:50. Beslut vid regeringssammanträde den 14 juni 2018 Kommittédirektiv Samordning av statliga utbetalningar från välfärdssystemen Dir. 2018:50 Beslut vid regeringssammanträde den 14 juni 2018 Sammanfattning En särskild utredare ges i uppdrag att undersöka

Läs mer

Betänkandet SOU 2017:29 Brottsdatalag

Betänkandet SOU 2017:29 Brottsdatalag REMISSYTTRANDE 1 (5) Datum Diarienr 2017-06-22 KST 2017/183 Ert datum Ert diarienr 2017-04-11 Ju2017/03283/L4 Justitiedepartementet Enheten för lagstiftning om allmän ordning och säkerhet och samhällets

Läs mer

Datum Dnr Sid Justitieombudsmannen 2013-09-27 R 62-2013 1 (5) Cecilia Renfors Regeringskansliet Justitiedepartementet 103 33 Stockholm

Datum Dnr Sid Justitieombudsmannen 2013-09-27 R 62-2013 1 (5) Cecilia Renfors Regeringskansliet Justitiedepartementet 103 33 Stockholm YTTRANDE Datum Dnr Sid Justitieombudsmannen 2013-09-27 R 62-2013 1 (5) Cecilia Renfors Regeringskansliet Justitiedepartementet 103 33 Stockholm Remiss av Polisorganisationskommitténs betänkande Tillsyn

Läs mer

Betänkande En ny lag om värdepappersmarknaden (SOU 2006:50 samt SOU 2006:74)

Betänkande En ny lag om värdepappersmarknaden (SOU 2006:50 samt SOU 2006:74) AD. 41-549/2006 851 81 Sundsvall 2006-08-11 1 (5) Tel: 060-18 40 00 Fax: 060-12 98 40 bolagsverket@bolagsverket.se bolagsverket.se Finansdepartementet Finansmarknadsavdelningen 103 33 Stockholm Betänkande

Läs mer

Yttrande över remiss av slutbetänkandet reboot omstart för den digitala förvaltningen (SOU 2017:114)

Yttrande över remiss av slutbetänkandet reboot omstart för den digitala förvaltningen (SOU 2017:114) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Bergdahl Olle Datum 2018-02-21 Diarienummer KSN-2018-0328 Kommunstyrelsen Yttrande över remiss av slutbetänkandet reboot omstart för den digitala förvaltningen (SOU 2017:114)

Läs mer

Yttrande över betänkandet Vägen till självkörande. fordon introduktion (SOU 2018:16).

Yttrande över betänkandet Vägen till självkörande. fordon introduktion (SOU 2018:16). YTTRANDE 1 (5) Näringsdepartementet 103 33 Stockholm Dnr N2018/01630/MRT Yttrande över betänkandet Vägen till självkörande fordon introduktion (SOU 2018:16) Lunds tingsrätt har fått tillfälle att yttra

Läs mer

Socialdepartementet Stockholm 1 (7) Dnr: :3084. Yttrande över betänkandet Barnkonventionen blir svensk lag (SOU 2016:19)

Socialdepartementet Stockholm 1 (7) Dnr: :3084. Yttrande över betänkandet Barnkonventionen blir svensk lag (SOU 2016:19) Skolinspektionen Socialdepartementet 2016-10-14 103 33 Stockholm 1 (7) Yttrande över betänkandet Barnkonventionen blir svensk lag (SOU 2016:19) Sammanfattning Skolinspektionen tillstyrker förslaget att

Läs mer

Remiss av förslag till EU-direktiv om skydd för personer som rapporterar om överträdelser av unionsrätten

Remiss av förslag till EU-direktiv om skydd för personer som rapporterar om överträdelser av unionsrätten Yttrande Diarienr 1 (9) 2018-09-12 DI-2018-11829 Ert diarienr Ju2018/02783/L& Regeringskansliet, Justitiedepartementet Remiss av förslag till EU-direktiv om skydd för personer som rapporterar om överträdelser

Läs mer

Kompletteringar till den nya säkerhetsskyddslagen (SOU 2018:82)

Kompletteringar till den nya säkerhetsskyddslagen (SOU 2018:82) REMISSVAR 1 (6) DATUM 2019-03-27 ERT DATUM 2018-12-20 DIARIENR 2019/1-4 ER BETECKNING Ju2018/05292/L4 Regeringskansliet Justitiedepartementet 103 33 Stockholm Kompletteringar till den nya säkerhetsskyddslagen

Läs mer

Läs mig! Nationell kvalitetsplan för vård och omsorg om äldre personer (SOU 2017:21)

Läs mig! Nationell kvalitetsplan för vård och omsorg om äldre personer (SOU 2017:21) REMISSVAR 1 (5) ERT ER BETECKNING 2017-05-31 S2017/02040/FST Regeringskansliet Socialdepartementet 103 33 Stockholm Läs mig! Nationell kvalitetsplan för vård och omsorg om äldre personer (SOU 2017:21)

Läs mer

Justitiedepartementet Stockholm

Justitiedepartementet Stockholm 2015-09-14 Justitiedepartementet 10333 Stockholm justitiedepartementet.registrator @regeringskansliet.se yttrande över SOU 2015:23 Information- och cybersäkerhet i Sverige Utredningens förslag innebär

Läs mer

En översyn av lagstiftningen om företagsbot (SOU 2016:82) Remiss från Justitiedepartementet Remisstid den 31 mars 2017

En översyn av lagstiftningen om företagsbot (SOU 2016:82) Remiss från Justitiedepartementet Remisstid den 31 mars 2017 PM 2017: RI (Dnr 110-2144/2016) En översyn av lagstiftningen om företagsbot (SOU 2016:82) Remiss från Justitiedepartementet Remisstid den 31 mars 2017 Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen

Läs mer

Delbetänkandet Ett minskat och förenklat uppgiftslämnande för företagen dnr 2013/4

Delbetänkandet Ett minskat och förenklat uppgiftslämnande för företagen dnr 2013/4 1(5) Näringsdepartementet 103 33 Stockholm Vår referens Jan Östlund Er referens N 2013/1260/ENT Diarienummer Utr 2013/39 Datum 2013-06-27 Delbetänkandet Ett minskat och förenklat uppgiftslämnande för företagen

Läs mer

Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering, SOU 2018:25

Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering, SOU 2018:25 Remissvar 1(5) Regeringskansliet Finansdepartementet 103 33 STOCKHOLM Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering, SOU 2018:25 Fi2018/01418/DF 1 Sammanfattning Skatteverket tillstyrker delar av

Läs mer

Ett säkert statligt ID-kort med e- legitimation (SOU 2019:14)

Ett säkert statligt ID-kort med e- legitimation (SOU 2019:14) Yttrande 20 AUGUSTI 2019 ÄRENDENUMMER: AD 2019:127 KLASSIFICERINGS-ID: 1.2.3 Justitiedepartementet ju.remissvar@regeringskansliet.se Ju.L4@regeringskansliet.se Ett säkert statligt ID-kort med e- legitimation

Läs mer

SOV 2015:10 - Gränser i havet

SOV 2015:10 - Gränser i havet LANTMÄT E RI E T REMISSYTTRANDE Regeringskansliet Utrikesdepartementet 103 33 STOCKHOLM 2015-08-13 Dnr 102-2015/1745 SOV 2015:10 - Gränser i havet Sammanfattning Utredningen tar i sitt betänkande upp frågor

Läs mer