SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Listerbysalen, Ronneby, kl Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Tommy Andersson Kult.-fritidsnämnd. Nils-Otto Olsson PRO-Kallinge Karl Lind PRO-Backaryd Arne Svensson SPF-Ronneby Ulla Svensson SPF-Kallinge Nils Olofsson SPRF-Ronneby Karl-Erik Karlsson SKPF Ersättare Rickard Karlsson PRO-Ronneby (tänstg.ersättare) Lennart Andersson PRO-B-Hoby Åke Andersson PRO-Listerb-J-hus Arne Fransson SPF-Eringsb-Tving Övriga deltagare Ingvar Pettersson Marie Gustafsson May-Gull Hensche Byggnadsinspektör Utvecklingssamordnare Sekreterare 3 Utses att justera Karl Lind Justeringens plats/tid Omsorgskontoret Underskrifter Sekreterare: Paragrafer: 1-17 Ordförande: Justerande: May-Gull Hensche Bo Johansson Karl Lind ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Ronneby Kommunala Pensionärsråd Sammanträdesdatum Datum för anslags Datum för anslags uppsättande nedtagande Förvaringsplats för protokollet Omsorgskontoret Underskrift May-Gull Hensche

2 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 1 Ordförande Bo Johansson hälsar välkommen och förklarar sammanträdet öppnat. Ett speciellt välkomnande ges till Åke Andersson och Arne Fransson som är nya ersättare i KPR. Utsänd kallelse och dagordning godkännes. 2 Till Justerare utses Karl Lind 3 Bostadsanpassningsbidrag för funktionshindrade Byggnadsinspektör Ingvar Pettersson ger följande information: Bidraget är personligt och avser anpassning av permanent bostad i o Egen fastighet o Bostadsrätt o Hyresrätt Bidraget kan även avse anpassning av bostad som under längre tid kommer att användas för periodiskt boende, t.ex sommarstuga. Bidraget lämnas endast till åtgärder för bostadens fasta funktioner. Exempel på åtgärder: o Installation av hiss eller rullstolsramp vid entré o Breddning av dörrar o Borttagning av trösklar o Montering av räcken, ledstänger och stödhandtag o Ändra badrum till duschrum o Anpassning av kök för rullstolsburna o Anpassning av belysning o Andra åtgärder där det finns ett direkt samband mellan åtgärden och den sökandes funktionshinder Hyresvärden måste ge tillstånd till större förändringar. För att få bostadsanpassning krävs ett intyg som styrker behovet. Detta utfärdas av läkare eller arbetsterapeut. Nils-Otto Olsson: Kan man få hiss installerad i hyreshus? Svar från Ingvar Pettersson: Man kan få en s.k. stoltrappshiss men det får ej göras utan hyresvärdens medgivande. En sådan hiss kostar ca :- till 3:e våningen. Idag finns det ca 15 sådana hissar i kommunen samt ca 40 st hissar som lyfter i meter. När behovet inte kvarstår längre så tas alla installationer bort om värdet av dessa överstiger 5000:-.

3 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Forts 3 Ulla Svensson undrar om personer med hemdialys kan få bostadsanpassning. Svar från Ingvar Pettersson: Detta räknas som ett funktionshinder och man kan t.ex få sovrummet anpassat för den utrustning som krävs. Tommy Andersson frågar vad som händer om man vill byta bostad. Svar från Ingvar Pettersson: Man måste påvisa särskilda skäl vid val av ny bostad May-Gull Hensche undrar om man kan få bostadsanpassning om bostaden saknar toalett och badrum. Svar från Ingvar Pettersson: Bostaden skall ha en godtagbar standard = el, vatten och avlopp, undantag kan dock göras från detta. Bo Johansson undrar om den enskilde själv får betala något samt om budgeten håller. Svar från Ingvar Pettersson: Den enskilde får betala om man har önskemål som överskrider behovet av anpassning. Budgeten överskreds med : p.g.a. installation av hissar och moms på utrustning. Kortare behandlingstid på sjukhus och minskat antal platser i särskilda boende påverkar också Han beslutar själv om åtgärder upp till 2 basbelopp. Om kostnaden blir högre så fattas beslut i byggnadsnämnden 4 Bokslut för omsorgsnämnden 2003 Preliminär sammanställning av BOKSLUT 2003 har delgetts KPR. Av denna framgår det att slutresultatet visar på 2,6 mkr.

4 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3 5 Budgetram 2004 Budgetram för 2004 finns redovisad i protokoll från KPR:s sammanträde samt kommenterad i protokoll från Bo Johansson ger följande information: Arbetet med Omsorgsnämndens internbudget pågår fortfarande. Behovet av ytterligare medel kvarstår eftersom det saknas ca 10 mkr. Omsorgsnämnden har fått 4,5 mkr extra p.g.a. ökade behov inom handikappomsorgen. Bl. a har behovet av personliga assistenter ökat och man måste köpa fler vårdplatser utanför länet. Det planeras ett nytt korttidsboende inom handikappomsorgen eftersom behoven inte kan tillgodoses idag. FUB och KHR har informerats. Det är ett ökat tryck inom äldreomsorgen och det behövs mer personal på vissa områden. Ekonom Per Elmgren går igenom varje område och en omfördelning av resurser kommer att ske. Hänsyn ska också tas till ökade intäkter. En konsekvensbeskrivning av neddragningar skall skrivas och därefter har budgetberedningen att ta ställning till om mer pengar skall tillskjutas eller om ambitionsnivån ska sänkas. Länsrättsdomar och tillsynsrapporter styrker behovet. Åke Andersson undrar om hänsyn har tagits till att det saknas gruppbostäder för dementa. Svar från Bo Johansson: Detta har diskuterats i omsorgsnämnden. Platser i särskilda boende skall byggas om och då är demensboende prioriterat. Det är oro för att vanliga äldre kan komma i kläm. Det reducerade platsantalet på Vidablick måste kompenseras genom Etapp 2 på Ågården. Omsorgsnämnden har också lämnat ett förslag till Kommunstyrelsen om byggande av ett särskilt boende på Hulta.

5 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4 6 Din rätt till vård och omsorg broschyr utgiven av Socialstyrelsen Broschyren delas ut. Bo Johansson säger att kommunens riktlinjer för omvårdnad och serviceinsatser fyller behovet och att broschyren skall ses som en allmän information. Broschyren Rätt och stöd, utgiven av handikappförbundens samarbetsorganisation delas också ut. Den vänder sig främst till nya invandrare. Pensionärsrådet beslutar att notera ovanstående till protokollet. 7 Ombyggnaden av Vidablick låghusdelen. Bo Johansson ger följande information: Omsorgsnämnden har fått information om att ombyggnaden snart kan börja. Den 24/2 hölls ett informationsmöte för anhöriga och gode män. De som bor på Höstsol ska flytta till gamla Espegården Av övriga boende skall 26 personer flytta till studentlägenheter i Påtorp och resten till höghusdelen på Vidablick. Alla kommer att få en hyra på 1737:- i månaden, vilket motsvarar hyran på Vidablicks höghusdel. Kommunen betalar flyttkostnaderna. 8 Utbildning av enhetschefer Marie Gustafsson ger följande information: Konsultfirman Evolator har fått i uppdrag att genomföra en utbildning för samtliga enhetschefer. Även Karin Widekrantz, Marie Gustafsson och Peter Jansson har deltagit. Kursledare har varit konsulterna Liv Cardell och Christian Jacobsen. Utbildningen har skett på internat i Stensjö, två dagar i oktober och två dagar i december. Ytterligare två utbildningsdagar ska genomföras mars.

6 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5 Forts 8 Syftet med utbildningen är att man skall starta en process om hur enhetscheferna skall utveckla grupperna utifrån sitt eget ledarskap. På utbildningsdagarna i oktober fick alla bl..a skriva ner egna tankar om Vad kommer att hända inom omsorgen 10 år framåt? och Vad är mest värdefullt att arbeta med för den enskilde vårdtagaren? En sammanställning av dessa tankar har dokumenterats och en prioriteringslista har arbetats fram. Denna ska ligga till grund för visionen möte med värdighet som nu håller på att arbetas fram. Man gjorde också en analys av hur nätverksgrupperna fungerar. ( det finns 4 st) På utbildningsdagarna i december gjordes en fokusering på punkterna från oktober och det hela strukturerades upp. Omsorgsmöte har tidigare skett en gång/månad, gemensamt för alla enhetschefer och all administrativ personal m.fl, vilket gjorde att dessa sammankomster hade karaktären av renodlade informationsmöten. En uppdelning har nu skett så att v.a månad är det möten enligt ovan och v.a. månad träffas endast enhetscheferna. Det har upprättats en Rollkarta i vilken det framgår vad man behöver hjälp och stöd med. En Stabsgrupp har bildats utifrån detta. Gruppen träffas v.a. vecka. Det finns också en ledningsgrupp bestående av Peter Jansson, Marie Gustafsson, Karin Widekrantz samt en enhetschef från varje nätverksgrupp. På utbildningsdagarna i mars skall VEPA-ansvaret och kvalitetssäkring göras tydligare. VEPA-ansvar= verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö. Karl Lind undrar om bortfallet av tid för enhetscheferna under utbildningsdagarna har kompenserats. Detta med tanke på att dom har en hög arbetsbelastning och att många är sjukskrivna p.g.a. detta. De hinner inte vara med ute på fältet för att lära känna verksamheten och vårdtagarna. Svar från Marie Gustafsson: Detta är en viktig del. Förhoppningsvis ska enhetscheferna lära sig att se sin roll som chef och vad hon-han måste göra. Detta kan minska sjukskrivningarna. Åke Andersson undrar om konsulterna är privata samt om man har sett PRO:s och handikapporganisationernas visioner. Svar från Marie Gustafsson: Konsulterna är privata. Vi har tittat på olika saker och förslaget om visioner har varit ute på remiss, bl.a hos vårdbiträdesgrupper. Visionerna ska utgå från omsorgsnämndens övergripande mål.

7 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6 Forts 8 Tommy Andersson undrar hur mycket personal varje enhetschef har. Svar från Marie Gustafsson: i genomsnitt men det förekommer upp till 90 på särskilda boende. Just nu håller man på att se över möjligheterna till att ge ökat administrativt stöd och arbete pågår också med att sprida arbetsfördelningen. 9 Aktuellt i verksamheten Bo Johansson tar upp följande punkter som diskuterades på omsorgsnämndens sammanträde Hög sjukfrånvaro bland enhetschefer och andra yrkesgrupper. Det beslutades om att Peter Jansson tillsammans med personal- och löneenheten skall göra en analys av orsakerna till de höga sjukskrivningstalen SBA = särskilt brandskyddsarbete. Omsorgsnämnden har redovisat till Länsstyrelsen om planerad utbildning av personal inom äldre- och handikappomsorgen. Utbildningen ska upphandlas centralt. Enhetscheferna ansvarar för att den genomförs. Brandskyddsombud ska finnas på varje särskilt boende, och ska bl.a ansvara för information till nyanställda. Checklistor ska finnas och det ska ske regelbunden uppföljning av dessa. Särskilda boende På Olsgården finns det rum som ej är fullvärdiga boende. Ronnebyhus skall göra en ombyggnad vilket innebär att 6-7 platser måste friställas. Efter ombyggnaden blir det 3-4 nya platser. Omsorgsnämnden anser att detta ska ske snarast. Pers vrå korttidsboende ( 6 platser) ska flytta till höghusdelen på Vidablick. Dagverksamheten på Gläntan kan då disponera dom lediga lokalerna. Detta innebär en kvalitetsförstärkning eftersom deltagarna nu får möjlighet till en stunds avskildhet eller vila. Björkliden: Tvättpelare ( Tvättmaskin -torktumlare) skall installeras i lägenheterna. Detta innebär en hyreshöjning med 300:-/månad. Hyresgästen avgör själv om installationen ska göras.

8 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7 10 Sammanställning av tider biståndsbeslut - erhållen plats i särskilt boende En sammanställning har gjorts över hur lång tid det tar innan man erhåller plats på önskat särskilt boende. Uppgifterna omfattar tiden Avslutade personer ingår inte. Pensionärsrådet beslutar att notera informationen till protokollet 11 Aktuella biståndsbeslut till särskilda boende Vid månadsskiftet januari/februari var det 45 ej verkställda beslut. Utredning ska göras om ett biståndsbeslut från fortfarande är aktuellt. Enligt Bo Johansson så var det 38 ej verkställda beslut den 24/2. Det finns 8 lediga lägenheter. 12 Länsstyrelsens tillsynsrapport Björkliden Eringsboda Rapporten har delgivits KPR. Länsstyrelsens beslut: Undersökningen visar att kvaliteten på det granskade äldreboendet Björkliden som helhet är god. Insatserna är utformade på ett sätt som garanterar den enskilde en skälig levnadsnivå. Länsstyrelsen finner därför ej skäl till kritik av verksamheten. Länsstyrelsen vill framhålla följande aktiviteter: o De intervjuade omsorgstagarna är nöjda med sina lägenheter o De säger att maten är god o De tycker att det erbjuds tillräckligt med aktiviteter o De ges möjlighet till utevistelse o De tycker att de får ett gott bemötande av personalen o De menar att de själv kan bestämma över sin dag. Länsstyrelsens intryck är att personalen arbetar med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. Forts 12

9 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8 o Kvarboende gäller i äldreboendet o För varje vårdtagare finns en arbetsplan som upprättas tillsammans med vårdtagare och anhöriga. Planen följs upp regelbundet. o Frågor om bemötande och förhållningssätt diskuteras regelbundet på personalmöte och i personalgruppen. o Systemet med kontaktman ger en bra förutsättning för en mer personlig kontakt. Det sätt man arbetar med kontaktmannaskapet ger förutsättningar för en god kontinuitet. o Möjligheten att kunna utöka personalbemanningen vid vård i livets slutskede innebär trygghet för de boende och deras anhöriga. o Anhörigkontakten är god. o En informationsbroschyr om Björkliden ska uppdateras under o Personkontinuiteten är god. Personalomsättningen är låg och det är få långtidssjukskrivningar. o Personalen har ett gott samarbete med andra yrkesgrupper. Arbetsterapeut och sjukgymnast besöker Björkliden en gång i veckan vilket har en stor betydelse för omsorgstagarnas rehabilitering. o Personalens behov av fortbildning tillgodoses på ett bra sätt. o Det finns centralt utarbetade riktlinjer och checklistor för introduktion av ny personal. Länsstyrelsen vill peka på följande förbättringsområden: o De av omsorgsnämnden fastställda målen för verksamheten bör på ett mer aktivt sätt diskuteras på Björkliden och brytas ner på lokal nivå. o Omsorgsnämnde bör tillse att kvalitetsarbetet utvecklas enligt SOSFS 1998:8 o Omsorgstagarna kan bara i liten utsträckning påverka eller välja den mat som serveras. Den intervjuade dagpersonalen berättar att det ibland lagas otillräckligt med mat. En köksansvarig fördelar ibland mängden matpå ett, som personalen menar, orättvist och slumpartat sätt. o Vid äldrekonsulentens observation av en måltid framkom att det stundtals var oroligt och en mycket hög ljudnivå. o Länsstyrelsens uppfattning är att personalbemanningen är tillräcklig men att fördelningen av personal över dagen bör ses över. Bemanningen mitt på dagen bör minskas så att fler kan arbeta kvällstid. Kvällsarbetet upplevs idag av personalen som mycket stressigt eftersom omsorgstagarnas, främst de med demensliknande beteende, behov inte tillfullo kan tillgodoses. o Omfattningen av enhetschefens arbetsuppgifter bör ses över. Enhetschefen menar att de dubbla rollerna, biståndshandläggare och verksamhetsansvarig, ibland känns splittrande och att nya arbetsuppgifter minskar hennes tid för arbetsledning. o Brandövning på Björkliden bör genomföras. Nattpersonalen efterlyser en bättre och återkommande brandutbildning. Forts 12

10 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9 Bo Johansson: Kvalitetsarbetet pågår. Personalbemanningen blir bättre när arbetstidsprojekten utvecklas. Rätt till heltid löser detta. Brandutbildning är på gång. Enhetschefen ansvarar för detta. Nils-Otto Olsson påtalar att det är anmärkningsvärt att maten inte räcker till. Svar från Marie Gustafsson: Hon har varit i kontakt med kostenheten. När det gäller den höga ljudnivån så kan det bero på att biblioteket och distriktssköterskan har sina lokaler i direkt anslutning till matsalen. Länsstyrelsen ska göra tillsyn på servicehuset Skruven under våren. 13 Varuförsörjning utlämning av apoteksvaror i Eringsboda Problem har uppstått med detta p.g.a. att affären har lagt ner. Affären i Backaryd har åtagit sej att köra ut varor. Glesbygdsstöd utgår. För boende på Björkliden som får sin medicin via APO-dos finns ett leveransavtal. Övrig medicin får hämtas på apotek. 14 Informationsbroschyr om avgifter 2004 Informationsbroschyr om avgifter 2004 inom äldre- och handikappomsorgen delades ut. 15 Kvalitetsmätning Bo Johansson informerar om att omsorgsnämnden har gett i uppdrag till Fou-enheten att genomföra en ny kvalitetsmätning Övriga kommuner i länet skall också ingå.

11 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Övriga frågor Terapiverksamheten på Lindebo Lennart Andersson undrar om terapiverksamheten på Lindebo skall försvinna. Svar från Bo Johansson: Sådan verksamhet är uppbyggd kring personligt anpassade tjänster. Han ska ta reda på hur det förhåller sig. Utbildningsfrågor Ulla Svensson undrar om personalen har utbildning om inkontinens och hur t.ex blöjor skall användas. Hon undrar också om personalen har utbildning i hur man hanterar en situation när någon sätter i halsen. MAS Karin Widecrantz kan informera om ovanstående vid nästa sammanträde. Framtidens äldreomsorg Nils Olofsson påtalar Socialstyrelsens rapport där den framtida äldreomsorgen analyseras. Allt tyder på att det blir ett ökat tryck på anhöriga. Svar från Bo Johansson: Anhörigstöd (anhörig 300) skall utvecklas till att gälla fler grupper än anhöriga som vårdar dementa. En ändring kommer att göras i Socialtjänstlagen där det idag står att socialnämnden bör underlätta för anhörigvårdare, till skall underlätta. Pensionärsrådet beslutar att notera frågor och svar till protokollet. 17 Ordförande förklarar sammanträdet avslutat.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2005-10-26. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2005-10-26. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Listerbysalen kl 08.30-11.10 Närvarande: Ordinarie ledamöter Ingegerd Johansson Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Nils-Otto Olsson PRO-Kallinge Karl Lind PRO-Backaryd Ulla Svensson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kallingesalen, Ronneby, kl 13.00 15.45 Beslutande Bo Johansson Omsorgsnämnden Nils-Otto Olsson Kultur o fritidsnämnden Stig Pettersson PRO-Ronneby Arne

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet 2001-04-18

Kommunala Pensionärsrådet 2001-04-18 Plats och tid Ronnebysalen, Ronneby, kl 13.00 15.30 Beslutande Bo Johansson Omsorgsnämnden Göran Andersson Omsorgsnämnden Stig Pettersson PRO-Ronneby Arne Svensson SPF-Ronneby Iris Olofsson SPF-Kallinge/J-hus

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2008-08-20. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2008-08-20. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Stadshuset, Kallingeslaen, kl 08.30 11.15 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Kurt Lindberg PRO-Kallinge

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Listerbysalen, Ronneby, kl 09.00-12.30 Beslutande Bo Johansson Omsorgsnämnden Göran Andersson Omsorgsnämnden Nils-Otto Olsson Kultur o fritidsnämnden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2005-04 21. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2005-04 21. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunala Pensionärsrådet 2005-04 21 Plats och tid Listerbysalen, Ronneby, kl 08.30 11.20 Ordinarie ledamöter Närvarande: Nils-Otto Olsson PRO-Kallinge Rickard Karlsson PRO-Ronneby Arne Svensson SPF-Ronneby

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2004-04-21. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2004-04-21. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Listerbysalen, Ronneby, kl 08.30 11.30 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Tommy Andersson Kult.-fritidsnämnd Rickard Karlsson PRO-Ronneby Nils-Otto

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6. Kommunala Pensionärsrådet 2007-08-21

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6. Kommunala Pensionärsrådet 2007-08-21 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Plats och tid Listerbysalen, stadshuset, Ronneby kl. 08.30 13.00 Närvarande Ordinarie ledamöter Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2003-09-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2003-09-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Listerbysalen, Ronneby, kl 08.30 12.00 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden 41-42 och 45-52 Tommy Anderson Kultur/frit.nämnd Nils-Otto Olsson PRO-Kallinge Karl Lind

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2007-12-05. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2007-12-05. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Listerbysalen kl 08.30 11.25 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Karl

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08:30-12:00 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Leif Nilsson PRO Ulla Svensson Omsorgsnämnden Åke Nilsson Tj.Ers. PRO Listerby/J-hus

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.00 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Rickard

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Rickard

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2003-12-03. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2003-12-03. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Listerbysalen, Ronneby, kl 08.30 11.00 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Nils-Otto Olsson PRO-Kallinge Stig Pettersson PRO-Ronneby Karl Lind

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-11.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Birger Svensson Malin Norfall Äldrenämnden Äldrenämnden Kommunstyrelsen Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2005-09-08. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2005-09-08. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Knut Hahns skola Ronneby, kl 08.30-11.25 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden t.o.m 51 Ingegerd Johansson Omsorgsnämnden Tommy Andersson Fritidsturismnämnd

Läs mer

Omsorgsnämnden 2001-05-22

Omsorgsnämnden 2001-05-22 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 19.00 Beslutande S Bo Johansson, ordförande V Hans Kyhlbäck S Carin Nilsson 79-90 V Lennart Karlsson S Karl-Erik Danielsson KD Göran Andersson 83-95

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Listerbysalen, Ronneby, kl 13.00 16.45 Beslutande Bo Johansson Omsorgsnämnden Göran Andersson Omsorgsnämnden Stig Pettersson PRO-Ronneby Arne Svensson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Vidablick, kalasrummet, kl. 08.30 12.00 Närvarande Sune Håkansson (RP) Äldrenämnden, ordförande Anders Lund (M) Äldrenämnden, ledamot Bo Johansson (S), Äldrenämnden, ledamot Åke Olsson

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2006-10-12

Kommunala Handikapprådet 2006-10-12 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby, kl. 08.30-12.30 Bo Johansson (s) Tommy Andersson (s) 1-11 Miriam Mattsson (SRF) Bengt Wihlstrand (DHR) Leif Olsson (FUB) Bertil Henningsson (HLS) Maj-Britt

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.00 Ordinarie ledamöter Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Ersättare Rickard

Läs mer

Omsorgsnämnden 2001-09-18

Omsorgsnämnden 2001-09-18 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 18.20 Beslutande S Bo Johansson, ordförande KD Göran Andersson S Karl-Erik Danielsson MP Birgitta Persson M Ingrid Burfelt C Aina Svensson 134-145

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Listerbysalen, stadshuset, kl 08:30 11:15 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Åke Nilsson PRO Listerby/J-hus Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Johnny

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2003-06-03. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2003-06-03. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Listerbysalen, Ronneby, kl 08.30 11.00 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Kathrine Alriksson Omsorgsnämnden Nils-Otto Olsson PRO-Kallinge Karl Lind PRO-Backaryd Stig

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2002-06-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2002-06-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Listerbysalen, Ronneby, kl 09.00 11.30 Beslutande Bo Johansson Omsorgsnämnden Göran Andersson Omsorgsnämnden Nils-Otto Olsson Kultur o fritidsnämnden Karl Lind PRO-Backaryd Kurt Lindberg

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet 2007-04-17

Kommunala Pensionärsrådet 2007-04-17 Plats och tid Listerbysalen kl 08.30 12.10 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Bo Arnesjö Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Nils-Otto Olsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, kl. 08.30 12.00 Närvarande Sune Håkansson (RP) Äldrenämnden, ordförande Bo Johansson (S) Äldrenämnden Jan-Eric Wildros Kommunstyrelsen Åke Olsson PRO Johnny Magnusson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Listerbysalen kl 08.30 11.15 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Ingegerd Johansson Omsorgsnämnden Tommy Andersson Fritids-turistnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby

Läs mer

HUR SÖKER JAG BISTÅND? Ett informationshäfte om ansökan, bedömning, avgifter, och handläggare.

HUR SÖKER JAG BISTÅND? Ett informationshäfte om ansökan, bedömning, avgifter, och handläggare. HUR SÖKER JAG BISTÅND? Ett informationshäfte om ansökan, bedömning, avgifter, och handläggare. Biståndshandläggare De personer som har hand om Din ansökan kallas för biståndshandläggare. Biståndshandläggaren

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl 09.00 11.15 ande Bengt Nilsson Elsie Larsson Märta Pettersson Lucie Hedmar Sivert Bergström Lennart Fäldt Sture Johansson

Läs mer

Omsorgsnämnden 2001-12-11

Omsorgsnämnden 2001-12-11 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagare Bo Johansson (s) ordförande Karl-Erik Danielsson (s) Lage Svensson (s) Ingrid Burfelt (m) Susanne Östergaard (fp)

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 13. Omsorgsnämnden

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 13. Omsorgsnämnden RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 13 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby kl. 08.30 15.15 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Bo Johansson (s) Birgitta Andersson (s) Karl-Erik

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.00 Närvarande Birger Svensson Äldrenämnden, ordförande Sune Håkansson Äldrenämnden Bo Johansson Äldrenämnden Åke Olsson PRO Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

Kommunala Handikapprådet

Kommunala Handikapprådet Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby, kl. 08.30-12.00 Beslutande Bo Johansson (s) Gretha Erlandsson (fp) tj ers för Göran Andersson Jonni Karlberg (s) Nils-Olov Olofsson (s) Tommy Andersson (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Extra sammanträde Kommunala Pensionärsrådet 2013-02-06 1 (6) Plats och tid Mogården, onsdag 6 februari 2013, kl 13:00-15:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund,

Läs mer

Christina Yngvesson (s) tjänstgörande

Christina Yngvesson (s) tjänstgörande Sammanträdesprotokoll 1(16) 2009-12-16 Omsorgsnämnden Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 09.30-11.35 ande Bo Johansson (s) Ulla Svensson (kd) Christoffer Stenström (m) Birgitta Andersson

Läs mer

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10.

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10. ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses justera Justeringens Plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Örkelljungasalen,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, kl. 08.30 12.00 Närvarande Sune Håkansson (RP) Äldrenämnden, ordförande Anders Lund (M) Äldrenämnden, ledamot Bo Johansson (S) Äldrenämnden, ledamot Jan-Erik Wildros

Läs mer

Sessionssalen Kommunhuset, 2013-09-04 kl 08.30 12.00. P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Mona Gustavsson, PRO

Sessionssalen Kommunhuset, 2013-09-04 kl 08.30 12.00. P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Mona Gustavsson, PRO Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid Sessionssalen Kommunhuset, kl 08.30 12.00 Beslutande P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO Göran Lundberg, (S) Sven-Olof Martinsson, PRO Rosie Folkesson,

Läs mer

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson Kommunens råd i frågor om funktionsnedsättning 2011-11-23 1 Plats och tid Stadshuset Mjölby, Sammanträdesrum Högby kl. 16.00 18.00 Beslutande Anna Johansson, S, ordf. Iréne Karlsson, M, Sven Törnquist,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2007-06-14. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2007-06-14. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Hoby-salen kl 08.30 11.40 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Nils-Otto Olsson PRO-Kallinge Karl Lind PRO-Backaryd

Läs mer

Kenneth Tinglöf (KD)

Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-09-30 Plats och tid: Folkets hus i Trosa, 12.30 16.00 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C), ordf. Ricken

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2005-12-14. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2005-12-14. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Listerbysalen kl 08.30-11.55 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Ingegerd Johansson Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Nils-Otto Olsson PRO-Kallinge Karl

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 270-283 Daniel Pichler/Ann-Britt Löfström. Ordförande... Christina Pettersson. Justerare...

Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 270-283 Daniel Pichler/Ann-Britt Löfström. Ordförande... Christina Pettersson. Justerare... Plats och tid Kommunhuset i Lindesberg, klockan 14:00-16:00 Beslutande Christina Pettersson, ordförande Stig G. Andersson, SPF Nils Lidman, SPF Kaisa Lamu, SFP Henry Lindkvist, PRO Ann-Britt Eriksson,

Läs mer

Gunnel Johansson (S) Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Ingegerd Torhall (FP) Ingemar Steneteg (C) Dorothea Nilsson (M) Wiveca Norén (SPI)

Gunnel Johansson (S) Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Ingegerd Torhall (FP) Ingemar Steneteg (C) Dorothea Nilsson (M) Wiveca Norén (SPI) Omsorgsnämnden 2015-03-19 1 (11) Plats och tid Hörsalen 13:15-15-45 Beslutande Gunnel Johansson (S) Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Ingegerd Torhall (FP) Ingemar Steneteg (C) Dorothea Nilsson (M) Wiveca

Läs mer

Marie Gustafsson May-Gull Hensche Karin Widecrantz 1-9. Stig Pettersson. May-Gull Hensche. Bo Johansson. Stig Pettersson

Marie Gustafsson May-Gull Hensche Karin Widecrantz 1-9. Stig Pettersson. May-Gull Hensche. Bo Johansson. Stig Pettersson Plats och tid Listerbysalen, Ronneby, kl 08.30 12.15 Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats/tid Beslutande ledamöter Bo Johansson Omsorgsnämnden Kathrine Alriksson Omsorgsnämnden Karl Lind

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-12-01 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00-12.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Kommunala Handikapprådet 2007-05-03

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Kommunala Handikapprådet 2007-05-03 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Plats och tid Bullarsalen kommunhuset Klockan 9.30-12.00 Närvarande Roger Wallentin Omsorgsnämnden Lennart Larson Kommunstyrelsen Hans Bjerklinger Tekniska nämnden Alf Jonasson

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-03-12 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2006-04-20 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2006-04-20 1 Vård- och omsorgsnämnden 2006-04-20 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2006-04-20, kl 08.00-12.00 Beslutande Anne Sörqvist (c), ordförande Anelia Dotcheva (c) Terttu Martinsson (c) Inger Herfindal

Läs mer

Val av ordförande och vice ordförande 4. Information från demensteamet 6

Val av ordförande och vice ordförande 4. Information från demensteamet 6 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Presentationsrunda 3 Val av ordförande och vice ordförande 4 Föregående protokoll 5 Information från demensteamet 6 Delgivningar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Äldreboende/trygghetsboende. 5 Förenade Care 6 Mötestider 2014 7 Tillgänglighetsprogram,

Läs mer

Bergesta i Gnarp Måndag 7 oktober 2013 kl. 10:00 12:10

Bergesta i Gnarp Måndag 7 oktober 2013 kl. 10:00 12:10 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Bergesta i Gnarp Måndag 7 oktober 2013 kl. 10:00 12:10 Beslutande Åke Bertils (S) Elsy Hammar Nils von Elern AnnKristine

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2013-10-08. Hamngatan 12, Tingsön

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2013-10-08. Hamngatan 12, Tingsön PLATS Hamngatan 12, Tingsön KL 13,15 16,45 Ordförande Robert Sten Ingemar Dahlström, PRO Doris Carlsson, PRO Laila Nydahl, PRO Bertil Larsson, SPF Elisabeth Karlsson, SPF Hans Lundgren, SKPF Suppleanter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Kenneth Österberg informerar 5 Förhållandena på Hällebo 6 Extra möte

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2012-11-29 1 (11) Plats och tid Berggården, torsdag 29 november 2012, kl 13:00 15:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO JaanEric

Läs mer

Personal- och löneenheten

Personal- och löneenheten RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens Personalutskott 2006-03-20 1 (10) Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby kl. 08.30 11:05 Beslutande JanAnders Palmqvist, S, ordf. Margareta Yngveson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.00 Närvarande Sune Håkansson Äldrenämnden, ordförande Bo Johansson Äldrenämnden Jan-Eric Wildros Kommunstyrelsen Åke Nilsson Ingvar Svensson Nils

Läs mer

Ingegerd Johansson 1(19) Sammanträdesprotokoll 2008-12-09. Omsorgsnämnden. Plats och tid: Hobysalen, Stadshuset, Ronneby 09.00-15.40.

Ingegerd Johansson 1(19) Sammanträdesprotokoll 2008-12-09. Omsorgsnämnden. Plats och tid: Hobysalen, Stadshuset, Ronneby 09.00-15.40. Sammanträdesprotokoll 1(19) 2008-12-09 Omsorgsnämnden Plats och tid: Hobysalen, Stadshuset, Ronneby 09.00-15.40 ande Bo Johansson (s) Ulla Svensson (kd) Christoffer Stenström (m) Birgitta Andersson (s)

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Kommunstyrelsens Personalutskott 2005-01-24. JanAnders Palmqvist. Margareta Yngveson,

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Kommunstyrelsens Personalutskott 2005-01-24. JanAnders Palmqvist. Margareta Yngveson, RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby kl 08.30 11.20 Beslutande JanAnders Palmqvist, Margareta Yngveson, Boo-Walter Eriksson, Thomas Håkansson, Ronny Pettersson,

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Rådet för personer med funktionsnedsättning Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-11-28 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 18.00 19.45 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Arne Karlsson

Läs mer

Christel Sundberg, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare : Susanne Olsson, projektledare : Marianne Taylor, larmansvarig

Christel Sundberg, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare : Susanne Olsson, projektledare : Marianne Taylor, larmansvarig SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdagen den 4 februari 2016, klockan 09.00-11.45 Beslutande Övriga deltagande Arne Andersson, Socialnämnden

Läs mer

Silviasyster 20 MAS Utredn.sekreterare. Ronneby Kommunala Pensionärsråd

Silviasyster 20 MAS Utredn.sekreterare. Ronneby Kommunala Pensionärsråd Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, Ronneby, kl 08.30 11.50 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Rickard Karlsson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 8 Plats och tid Kommunkontoret Lessebo tisdagen den 19 november 2013 kl 14.00 17.00 ande Anders Palmengren (s) ordf Ingvar Johansson (c) v ordf Monica Johansson (s) Tommy Truedsson (s) Eva Kabanda

Läs mer

INFORMATION OM BIDRAG FÖR. Bostadsanpassning

INFORMATION OM BIDRAG FÖR. Bostadsanpassning INFORMATION OM BIDRAG FÖR Bostadsanpassning Vad är bostadsanpassningsbidrag? Bostadsanpassningsbidrag är ett kommunalt bidrag som riktar sig till dig som har en funktionsnedsättning. Med stöd av bostadsanpassningsbidraget

Läs mer

Utskottet Vård och omsorg 2007-09-13 74

Utskottet Vård och omsorg 2007-09-13 74 Utskottet Vård och omsorg 2007-09-13 74 Plats och tid F.d. Folkets Hus lokal, Garvaren klockan 13.15-17.05 Beslutande Sten Fransson, ordförande (s) Kerstin Svensson, vice ordförande (s) 13.15-16.00 Margareta

Läs mer

Styrelsen 2003-06-10 1 (10)

Styrelsen 2003-06-10 1 (10) Styrelsen 2003-06-10 1 (10) Plats och tid Ronnebyhus konferenslokal tisdagen den 10 juni 2003 kl 14.30-16.25 Beslutande Monica Ingvarson, ordf Roger Svensson, 1:e v ordf Bengt Wihlstrand, 2:e v ordf Åke

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, kl. 08.30 12.00 Närvarande Sune Håkansson (RP) Äldrenämnden, ordförande Anders Lund (M) Äldrenämnden, ledamot Bo Johansson (S) Äldrenämnden, ledamot Jan-Erik Wildros

Läs mer

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2011-06-14. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2011-06-14. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1 (5) Tid: Kl 10.00-11.00 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Helena Öhlund, KS KS vice ordförande Lars-Åke Andersson, DHR Karl-Erik Sjöberg, SPF Jan-Ove Olsson, HRF Anita Karlsson,

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Samlingslokalen, Vikbacka, Tärnaby , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Samlingslokalen, Vikbacka, Tärnaby , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Samlingslokalen, Vikbacka, Tärnaby 2012-05-15, kl 09.45 14.30 Beslutande Patrik Persson (C) Håkan Rombe (Fp) Allan Forsberg (KD) Christin Vallin (S) Bengt

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Årjäng den 25 november 2011 kl 10.00-12.00 Beslutande Knut Jansson, ordf SN Stina Hesselborn-Ek Staffan Nilsson Britt Bast Elsie Olsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Stig Nordling (PRO) Birgitta

Läs mer

Kerstin Jonskog, sekreterare Roland Swedestam, Kommunstyrelsens ordf. Kerstin Jonskog Ordförande. Henrik Nilsson-Bokor Justerande

Kerstin Jonskog, sekreterare Roland Swedestam, Kommunstyrelsens ordf. Kerstin Jonskog Ordförande. Henrik Nilsson-Bokor Justerande TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Nya Kommunhuset, Torsås, kl. 15.00 16.30 Beslutande Övriga deltagande Henrik Nilsson-Bokor, s, ordf. Ewy Svensson Elsie Ludwig Ove Hagstrand

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 13.00-17.00 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Leif Nilsson PRO Ulla Svensson Omsorgsnämnden Åke Nilsson Tj.Ers. PRO Listerby/J-hus

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 2016-05-25 Sida 1 Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Förvaltningshuset, Södra Kyrkogatan 4, Eksjö, lokal: Garvaren, kl. 09.30-12.00 ande Kerstin Robertson (M), ordförande Berit Ekedahl, Ingatorp

Läs mer

Beslutande Sören Carlsson (S) Jan T. Staszewski Ann Svensson Klas-Gunnar Appel Lars-Åke Lindman Leif Thor Siw Sjöholm Johansson (C) Sinikka Famme

Beslutande Sören Carlsson (S) Jan T. Staszewski Ann Svensson Klas-Gunnar Appel Lars-Åke Lindman Leif Thor Siw Sjöholm Johansson (C) Sinikka Famme Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 15.45 Beslutande Sören Carlsson (S) Jan T. Staszewski (M) Ann Svensson (S) Klas-Gunnar Appel (S) Lars-Åke Lindman (S) Leif Thor

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Representation 3 Föregående protokoll 4 Delgivningar 5 Tillgänglighetsprogram 6 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 13 maj 2014 kl. 10:00 12:00

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 13 maj 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 13 maj 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Greta Wedin Afasiföreningen

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 14.30 16.00 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Eva Olofsson (C) Pernilla Ekelund (FP) Susanne Rosenström,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-03-07 1 (7) Plats och tid Österbo, kl 13:00 16:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO Marianne Lindberg, SKPF Ingrid Nyman,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:40 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.00 14.00 ande Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Stefan Pettersson (M) Anneli Persson (S) Agneta Lenander (V), tjg ersättare för

Läs mer

Anders Svensson, nämndsekreterare Johan Lindberg, verksamhetschef Jane Holmström Björkman

Anders Svensson, nämndsekreterare Johan Lindberg, verksamhetschef Jane Holmström Björkman SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2018-12-13, sammanträde klockan 09.30-11.00 och provätning av mat 11.00-12.00 Beslutande Övriga

Läs mer

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid Hassib. Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid Hassib. Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 1(7) 2009-01-13 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-16.15 Beslutande Ingrid K Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Konferensrummet Uret kl. 13.00-14.45 Beslutande Mats Åstrand (s) ordförande Jörgen Alkberg (s) Elisabeth Henningsson (s) Elsie-Britt Eriksson (s) Peter Agelii (s) Maivi Hedlund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Socialnämnden Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 23 juni 2010 kl 13.00-16.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan Calais

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2016-09-27 1 (10) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13-16.15 Beslutande Tommy Bohman (S), ordf, Nils-Erik Olofsson (S), SPF - Lennart Carlsson, Birgitta Sigfridsson, Eva Wahlgren PRO - Iron Henriksson,

Läs mer

Omsorgsnämnden 2002-08-20

Omsorgsnämnden 2002-08-20 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby, kl. 14.40 16.30 Beslutande Göran Andersson (kd) ordförande Carin Nilsson (s) Karl-Erik Danielsson (s) Lage Svensson (s) Ingrid Burfelt (m) Aina Svensson (c)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2012-05-31 1 (10) Plats och tid Munkberga, kl 13:00-16:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Ingrid

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) TEKNISKA NÄMNDEN

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) TEKNISKA NÄMNDEN RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Hoby-salen, Stadshuset, kl 08 30 10 30. Beslutande Nils-Olov Olofsson S Ordförande Tommy Arvidsson S Lars-Peter Karlsson S Bengt Backe S Kjell Hedlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(27)

Sammanträdesprotokoll 1(27) Sammanträdesprotokoll 1(27) Plats och tid Soc. konferens, Öjersbogården, 16.30-19.45 ande Christer Filipsson (FP), ordförande Inga-Stina Hesselius (S) Åke Andersson (V) Torsten Jansson (S) Ingrid Falquist

Läs mer

Omsorgsverksamheten Sektion behandling och omsorg Allmänna ärenden Servicehuset Bjursdalen, gröna rummet klockan

Omsorgsverksamheten Sektion behandling och omsorg Allmänna ärenden Servicehuset Bjursdalen, gröna rummet klockan Servicehuset Bjursdalen, gröna rummet klockan 08.30-12.25 Plats och tid 1(14) Beslutande Britt-Marie Johansson, (s) ordförande Ann-Mari Flink, (s) Siw Karlsson, (s) Anna-Karin Kindgren, (c) Stefan Andersson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Ronnebysalen, stadshuset, kl 08:30 12:00 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Lars Nilsson SPF Bräkne-Hoby Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Arne Fransson

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Kommunstyrelsens Personalutskott

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Kommunstyrelsens Personalutskott RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby kl. 08.30 12:05 Beslutande JanAnders Palmqvist, S, ordf. Margareta Yngveson, S Boo-Walter Eriksson M Thomas Håkansson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

Jennie Andersson, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare

Jennie Andersson, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2019-02-07, klockan 09.15-10.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Annika Jönsson

Läs mer

Kommunkontoret, fredag 6 september 2013, kl 13.00. Sekreterare Paragrafer 12-16 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, fredag 6 september 2013, kl 13.00. Sekreterare Paragrafer 12-16 ANSLAG/BEVIS - KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00 11.30 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M) Anne-Charlotte Mattsson (FP) Larry

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-02-11 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00 11.20 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50

Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50 Plats och tid Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50 Beslutande Mikke H Wivungi, ordförande, kommunstyrelsen Anita Karmteg, socialnämnden Jessica Hildén, barn- och utbildningsnämnden

Läs mer