planer ämnesindelat fasta och påsk. 40 dagars fasta v. 7 v. 8 Mån Mån Tis Tis Ons Ons Tor Tor Fre Fre Lör Lör Sön Sön

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "planer ämnesindelat fasta och påsk. 40 dagars fasta v. 7 v. 8 Mån Mån Tis Tis Ons Ons Tor Tor Fre Fre Lör Lör Sön Sön"

Transkript

1

2 Jag längtar efter fastan Fastetiden ger mig möjlighet att återigen få rikta in mitt liv mot Gud. Det är så lätt i vardagens brus och stress att tappa riktningen, bara se på det som finns precis framför ögonen. Det är inte enkelt att fasta, men att en gång om året få möjlighet att verkligen ta itu med min törst efter Gud, är en gåva. Livet kanske inte blir lättare men vägen tydligare och målet klarare. Så jag längtar efter fastan eller kanske snarare efter Gud / Maria Widén Under vår läsning av uppenbarelseboken i höstas såg vi fiendens strategi att få de troende att tappa sin tillit och kärlek till Gud genom förföljelse och förförelse. Två helt olika uttryckssätt men som har samma syfte. Vi möter samma budskap i ex Jesu liknelse om såningsmannen Matt 13:1-9, Sådden bland stenarna som vissnade symboliserar de som först tar emot Jesus med glädje men där tron aldrig får rötter och därför vissnar när det utsätts för svårigheter (förföljelse). Sådden bland tistlarna symboliserar de som lyssnar till Guds ord men inte ser så mycket frukt i sitt liv därför att sådden kvävs av den fullmatade vardagens stora utbud av intryck (förförelse). Om Jesus ville få de troende att vara vaksamma på den tiden, hur mycket mer vaksamhet behöver då inte vi i vår tid!

3 Fastan vill vara en tid att hjälpa oss att avslöja och bemöta denna lömska strategi. Detta kan ske genom att medvetet justera något i vår livsstil som leder till att vi blir mer tillgängliga för Guds Ord och den Helige Andes viskningar i vårt inre. Fastetidens justeringar handlar om att avstå något för att kunna ge utrymme för något annat. Det är längtan efter Gud som står i centrum och utgör drivkraften, inte att prestera för att duga. Förslagen på vad som behöver justeras, dvs. vad vi behöver minska respektive öka i våra liv, kan vara många. Här kommer två förslag med utgångspunkt i förförelse & förföljelse. Avstå (minska) din uppmärksamhet från något du anar söker förföra dig. Titta över ditt livsmönster kring reklam, shopping, sociala medier/tv etc. Exempelvis: Stäng av Facebook, avstå en tv serie, läs inte reklamen, avstå köpcentret. Ge (ök a) din u ppm ärk sam h et till någon som u pplever förföljelse för sin tro. Exempelvis: Bjud hem och lär känna en flykting som besöker våra gudstjänster. 1 "På kommande sidor vill vi ge förslag på övningar och redskap för att ge Gud lite större utrymme i bönen och bibeln. Men vi söker inte Gud bara för vår egen skull, utan också för församlingen och människorna vi har omkring oss. Då vi som församling nu befinner oss i en process av att söka ny anställning gör behovet av Guds ledning stort. Likaså har vi människor som flytt från andra länder i vår gemenskap som ber om att vi skall be till Gud för dem. Låt oss under denna tid på ett särskilt sätt tillsammans bära fram detta inför Gud". /Daniel Dalemo 1 Det finns också möjlighet att besöka flyktingförläggning eller ett språkcafe, ring Gunnar Svedberg för mer info. Man kan också be för en utsatt folkgrupp eller skriv ett brev till någon som är förföljd se mer:

4 Årets bibelläsningsplan är hämtad från Bibel-appen You- Versions plan för fastan. I denna läsplan kommer du att gå igenom evangelierna i kronologisk ordning och följa Jesus under hans sista vecka i tjänst på jorden. De sju söndagarna är vilodagar. Om du vill ha bibelläsningsplanen i digital form, behövs YouVersions bibel-app av företaget Life.Church. När du laddat ner appen och registrerat dig, går du in under planer. Tryck på ämnesindelat och därefter fasta och påsk. Under den rubriken ligger planen 40 dagars fasta. Bibelläsningsplanen startas med fördel på rätt dag, för att söndagen som är läsfri ska hamna rätt. Det går också att lägga in en daglig påminnelse till sig själv. v. 7 v. 8 Mån Mån Matt. 21:23-32 Tis Tis Mark. 12:1-12 Ons Matt. 21:1-11 Ons Matt. 22:1-14 Tor Joh. 12:1-11 Tor Luk. 20:9-26 Fre Joh. 12:12-19 Fre Luk. 20:27-40 Lör Mark. 11:12-26 Lör Matt. 22:34-46 Sön Sön

5 v. 9 v. 10 Mån Matt. 23:1-39 Mån Matt. 25:14-30 Tis Mark. 12:41-44 Tis Matt. 25:31-46 Ons Mark. 13:1-13 Ons Joh. 12:20-50 Tor Matt. 24:15-35 Tor Mark. 14:12-26 Fre Matt. 24:36-51 Fre Joh. 13:1-17 Lör Matt. 25:1-13 Lör 1 Kor. 11:23-26 Sön Sön v. 11 v. 12 Mån Joh. 13:18-38 Mån Joh. 17:1-26 Tis Luk. 22:24-38 Tis Matt. 26:36-56 Ons Matt. 26:31-35 Ons Joh. 18:1-18 Tor Joh. 14:1-31 Tor Mark. 14:32-72 Fre Joh. 15:1-27; 16:1-4 Fre Luk. 22:39-62 Lör Joh. 16:5-33 Lör Joh. 18:19-40 Sön Sön v. 13 Stilla veckan Mån Joh. 19:1-16 Tis Matt. 27:27-44 Ons Luk. 23:26-49 Tor Joh. 19:16-27 Fre Joh. 19:28-42 Lör Joh. 20:1-31 Sön

6 Jesus, Du är den gode herden som ger Ditt liv för oss. Öppna mitt inre för det som hänt idag så att jag kan höra Din röst som leder till liv och skilja den från främmande röster som leder bort från livet så att jag följer Dig. Samtala med Jesus utifrån följande frågor: Vad har jag varit med om idag som gav mig glädje, tröst, uppmuntran, liv. Tacka Jesus för det och fråga om det var något Han ville säga dig genom detta. Vad har jag varit med om idag som gav mig oro, misströstan eller minskad livsglädje. Vad var orsaken till att jag kände så. Berätta för Jesus och överlåt dig till Honom. Du kan också sitta vid din dator på jobbets lunchrast och be utifrån:

7 Här följer ett förslag på bibelmeditation. Planera in en halvtimme där du inte blir störd. Försök slappna av, men om du blir för trött så promenera istället. Tacka Jesus att han är hos dig och be honom tala till dig. Mark 10:46-52 Jesus botar den blinde Bartimeus. Läs texten två gånger och lev dig sedan in i berättelsen. Vad var Bartimeus livshistoria, varför tiggde han? Vad hade han för förväntningar på livet? Hur såg hans vardag ut? Vilka reaktioner fick han möta där han satt? Vad väckte namnet Jesus för förväntningar i honom? Vad kände han till om Jesus? Reflektera: vad är din livshistoria, hur ser din vardag ut, vad har du för förväntningar? Bartimeus ropade frimodigt om Jesu hjälp, men blev nedtystad. Vad gjorde det med honom? Har du blivit nedtystad av yttre och/eller inre röster när du försökt vara frimodig? Vad gjorde det med dig? Berätta för Jesus! Ingen annan än Bartimeus själv verkade tro att Jesus skulle bry sig om honom, tiggaren? Och det gjorde också Jesus som kallade på honom. Förväntar du dig att Jesus skall höra ditt rop eller om det har tystnat din längtan? Förnimmer du någon aning om att Han kallar också på dig? Samtala med Jesus om vad du känner och tänker kring detta. Den centrala frågan Jesus ställer till Bartimeus är: Vad vill du jag skall göra för dig?. Varför frågar han detta, såg inte Jesus vad som var Bartimeus behov? Gud vet allt om oss. Ändå ställer Jesus frågan också till dig: Vad vill du att jag skall göra för dig?

8 För Jesus behöver visserligen inte någon information, men han längtar efter att vi som Faderns söner och döttrar skall uttrycka våra behov och vår längtan till Honom. Gör som Bartimeus och berätta för Jesus om det du längtar efter att Jesus skall göra för dig! Tacka Jesus för att han lyssnar på dig. Tillbe Honom Finns det något konkret gensvar du vill göra utifrån det samtal du haft med Jesus? Skriv gärna ner något av dina intryck och tankar. Kanske du under fastetiden skall återkomma till denna text och samtal med Jesus. Du kan också ta hjälp av Munkas bild där Jesus tvättar lärjungens fötter, när du begrundar vad Jesus vill göra för dig.

9

10 Här följer förslag på två skrivna böner som du kan låta din bön präglas av. Kanske är det någon mening i dem som berör dig extra, stanna i så fall kvar där. ( The Message översättning, inte hela psalmen är medtagen) Jag rusar till dig, Gud; jag flyr för livet. Svik mig inte! Det är allvar nu! Böj dig ner mot mig och lyssna, och skynda dig snälla Var min trogna ledare, min vägvisare över bergen. Rädda mig från dolda fällor; jag vill gömma mig hos dig. Jag har lagt mitt liv i dina händer. Du tappar mig inte; aldrig att du sviker mig. Jag avskyr all fånig fromhet, men dig, GUD, dig litar jag på. Jag dansar och sjunger omgiven av din kärlek; du såg mig lida, avväpnade mina plågoandar, lämnade mig inte i deras klor utan gav mig andrum. Var god mot mig, GUD nu har jag stora, stora bekymmer igen. Jag har gråtit mig trött; jag är tom inuti. Mitt liv sipprar bort, stön för stön; mina år skingras i suckar Förtvivlad kastar jag mig i din famn: du är min GUD! Timme för timme lägger jag mina dagar i dina händer och får skydd från nävar som vill åt mig. Värm mig, din tjänare, med ett leende; rädda mig för att du älskar mig. Låt mig inte behöva skämmas för att du inte dök upp; jag har bett så länge Vilken skattkammare av välsignelser du har lagrat upp för dem som tillber dig! Skatterna väntar på alla dem som flyr till dig för att slippa en fientlig värld Älska GUD, alla trogna; GUD tar hand om dem som tyr sig till honom, med de högmodiga som inte tror sig behöva honom får precis vad de förtjänar. Repa mod. Var stark. Ge inte upp. GUD kommer snart.

11 (Bön inspirerad av Franciscus av Assisi) Jesus - Där hat finns, låt mig komma med Din kärlek. Där ondska finns, låt mig komma med Din förlåtelse. Där oenighet finns, låt mig komma med Din enighet. Där tvivel finns, låt mig komma med Din tro. Där osanning finns, låt mig komma med Din sanning. Där förtvivlan finns, låt mig komma med Ditt hopp. Där sorg finns, låt mig komma med Din tröst. Där mörker finns, låt mig komma med Ditt ljus. Gör mig till ett sändebud för Dig till denna värld! Jesus Låt mig sträva inte efter så mycket att bli tröstad som att trösta. Inte så mycket efter att bli förstådd som att förstå. Inte så mycket efter att bli älskad som att älska. Ty det är genom att ge som man får, genom att förlåta, som man blir förlåten, och genom att dö som man uppstår till det eviga livet.

12 Fastetiden och detta fastehäfte vill som vi påpekat vara en hjälp för vår relation till Jesus. Men vi vet av erfarenhet att det finns mycket som kan komma i vägen, utgöra motstånd och hindra att det blir något konkret gensvar. Kanske finns det dåliga erfarenheter sen tidigare. Vilket fall som helst vill vi 2 gärna vara med och uppmuntra dig och kanske ge lite vägledning på vägen. Ta därför gärna kontakt med oss. Vi vet av egen erfarenhet hur mycket det kan vara till hjälp. Min erfarenhet är att det finns både en längtan och ett inre motstånd till att söka upp vägledningsamtal, därför är det så lätt att skjuta upp det och inte låta det bli av. Man tror att man behöver vara på ett sätt eller ha gjort vissa saker, men samtal utgår från livet, där jag är just nu. Samtalen ger perspektiv och riktning i min relation med Jesus och jag känner oftast en stor glädje efter mötet med min vägledare. Jag vill uppmuntra dig att testa på om du inte gjort det, och ni som redan är igång att vara uthålliga och få kontinuitet i samtalen. För mig betyder vägledningsamtalen väldigt mycket. /Marcus Tönnäng 2 Vi är då det team i Fristadskyrkan som uttalat har ansvar för att jobba med samtal och andlig vägledning. Vi består av: Maria Widen , Gunnar Svedberg , Helen Ahlberg , Daniel Dalemo

13 Som komplement (alternativ?) till hemgruppen har vi i församlingen just introducerat begreppet lärjungagrupp. Om du inte känner till om det finns info på anslagstavlan i kyrkan. Varför inte fråga ett par vänner om de vill träffas någon/ra gånger under fastetiden för att prova lärjungagruppens funktion med samtal utifrån frågorna: 1) Vad anar jag Jesus söker säga till mig? 2) Vilka utmaningar/frestelser/ synder 3 kämpar jag med? 3) Vad vill jag ge för respons till Jesus? 4) Vem söker jag vara ett Jesu vittne för i vardagen och behöver hjälp i bön för? 3 Det kan handla om sexualitet, tid, relationer, pengar/konsumtion etc. Frågor kring konsumtion som vi i församlingen använt oss av utifrån läsningen i Lukasevangeliet är: 1) Uttrycker det ett gott förvaltarskap av mina resurser? 2) Fungerar det som en ikon eller idol för mig? 3) Finns det bättre alternativ för skapelsens skull?

14 Vad är det i livet som jag just nu längtar efter? Vad vill jag Jesus skall göra för mig? Hur vill jag beskriva mitt förhållande till min familj, församling och Jesus? När upplevde jag/fick förmedla något av Guds beröring/kraft/ tröst/tilltal? Vad handlade det om? Vilka områden i mitt liv talar jag sällan med Jesus om? Fre-sön mars. Tillsammans med Ziontemple. Bönekedja dygnet om i kyrkan, och med bönemöten där vi tillsammans söker Gud. Mer info kommer! Lördag 13 februari kl Förutom att vi i varje gudstjänst firar Herrens måltid under fastan kommer vi också göra det varje onsdag kl i kyrkan. Det blir en avskalad samling präglad av bön och stillhet utifrån en skriven ordning som kan göra det lite enklare att bli delaktig. För er som är hemma i påsk firar vi Jesu död och uppståndelse som vanligt tillsammans med Kjula baptist, Elimkyrkan och Ziontemple. Se mer vårens program.

15

16

Bön och bibelläsning sommaren 2015 Kyrkan vid Brommaplan

Bön och bibelläsning sommaren 2015 Kyrkan vid Brommaplan Bön och bibelläsning sommaren 2015 Kyrkan vid Brommaplan 1 Bibelläsning sommaren 2015 Den här bibelläsningsplanen följer kyrkoårets texter och teman. Texterna syftar framåt mot den kommande söndagens gudstjänst.

Läs mer

Vi ber under fastan. Bibelläsning och Bön under 8 veckor. 18 feb 12 april 2015 Kyrkan vid Brommaplan

Vi ber under fastan. Bibelläsning och Bön under 8 veckor. 18 feb 12 april 2015 Kyrkan vid Brommaplan 1 Vi ber under fastan Bibelläsning och Bön under 8 veckor 18 feb 12 april 2015 Kyrkan vid Brommaplan Bibelläsning och bön under fastan 2015 2 Fastan en tid för omvändelse bön och eftertanke. Sedan 300-talet

Läs mer

Vision. Pingstkyrkan Alingsås Landskyrkoallén 4

Vision. Pingstkyrkan Alingsås Landskyrkoallén 4 Pingstkyrkans Vision Vi vill forma Alingsås framtid genom att vara en stor kyrka som har avgörande betydelse i stan. I vardagen vill vi lyssna, höras och vara en given tillgång. Söndagens gudstjänst och

Läs mer

Om livet, Jesus och gemenskap

Om livet, Jesus och gemenskap #Lärjunge Om livet, Jesus och gemenskap Barnhäfte Frälsningsarméns Programkontor 2018 #Lärjunge En lärjunge är en person som tror på Jesus och vill ha honom som sin förebild. Du kan vara en lärjunge till

Läs mer

Bibelläsningsplan Kyrkan vid Brommaplan

Bibelläsningsplan Kyrkan vid Brommaplan Be Lyssna Handla Konstverk av Birgitta Kärnbo Bibelläsningsplan Kyrkan vid Brommaplan 5 september 2016 1 januari 2017 1 Be Lyssna Handla De tre orden är ledord för gudstjänster och bibelläsningsplanen

Läs mer

Ja till fred En gudstjänst kring försoning och fred

Ja till fred En gudstjänst kring försoning och fred Ja till fred En gudstjänst kring försoning och fred Denna gudstjänst firades i början av 2001, som ett stödarrangemang för freds- och försoningsprocessen mellan Israel och Palestina, men kan naturligtvis

Läs mer

B. Förbön för döende

B. Förbön för döende B. Förbön för döende Andakten leds av en präst, en församlingsanställd en församlingsmedlem. Materialet kan användas i tillämpliga delar och bör utformas i enlighet med situationens krav. Det fullständiga

Läs mer

FÖR DEN HÄR VÄRLDENS SKULL. Om vår kallelse att förmedla evangelium till världen

FÖR DEN HÄR VÄRLDENS SKULL. Om vår kallelse att förmedla evangelium till världen FÖR DEN HÄR VÄRLDENS SKULL Om vår kallelse att förmedla evangelium till världen EVANGELIUM ÄR: - Det glada budskapet om vår Frälsare Jesus Kristus (Mark 1:14-15). - Något som skall presenteras klart och

Läs mer

A. Förbön för sjuka. Inledningsord Moment 2. Psaltarpsalm Moment 3.

A. Förbön för sjuka. Inledningsord Moment 2. Psaltarpsalm Moment 3. A. Förbön för sjuka Andakten leds av en präst, en församlingsanställd en församlingsmedlem. Materialet kan användas i tillämpliga delar. Det fullständiga formuläret för förbön för sjuka finns i Kyrkliga

Läs mer

Det kanske inte är så underligt, för det är så mycket vi kan vara rädda för motiverat eller omotiverat.

Det kanske inte är så underligt, för det är så mycket vi kan vara rädda för motiverat eller omotiverat. Predikotext: Luk 12:4-7 Uttrycket Var inte rädd återkommer ofta i bibeln. I lite olika former hela 365 gånger dvs ett för varje dag året runt! Det kanske inte är så underligt, för det är så mycket vi kan

Läs mer

1.Det finns svårigheter med att höra Guds röst

1.Det finns svårigheter med att höra Guds röst 1.Det finns svårigheter med att höra Guds röst Våra känslor försvårar för oss Vi är överhopade av intryck Vi har en fiende Vi ska se hur han agerar > 1 Mos. 2:8-9, 15-17 8. Och Herren Gud planterade en

Läs mer

C. När någon har avlidit

C. När någon har avlidit C. När någon har avlidit Andakt enligt detta formulär hålls på begäran av de anhöriga. Den kan hållas vid den avlidnes bädd, i sjukhusets kapell, i hemmet vid kyrkan. På ett bord som är täckt med en vit

Läs mer

Vi ber och läser bibeln vintern 2015

Vi ber och läser bibeln vintern 2015 Vi ber och läser bibeln vintern 2015 Bibelläsningsplan 1 jan Nyårsdagen 15 feb Fastlagssöndagen Kyrkan vid Brommaplan 1 Bibelläsningsplan vintern 2014 I den här bibelläsningsplanen finns ofta en kort introduktion

Läs mer

A. När någon har avlidit

A. När någon har avlidit A. När någon har avlidit När någon har avlidit kan andakt hållas på begäran av de anhöriga. Den kan hållas vid den avlidnes bädd, i sjukhusets kapell, i hemmet vid kyrkan. På ett bord som är täckt med

Läs mer

Hjälparen, Anden kommer - men hur? Skrivet av Rune Andréasson - Senast uppdaterad Lördag 14 juni :36

Hjälparen, Anden kommer - men hur? Skrivet av Rune Andréasson - Senast uppdaterad Lördag 14 juni :36 Det är en härlig tid vi är mitt inne i just nu. Allt lever och utvecklas och nu om någonsin kan vi se hur Guds ande ger liv i skapelsen. Samme Ande som skapar liv i naturen föder också de andligt döda

Läs mer

A. När en närstående har dött

A. När en närstående har dött A. När en närstående har dött Andakt när en närstående har dött hålls på begäran av den avlidnas anhöriga. Den kan hållas i sjukhusets kapell, i patientrummet i hemmet. På ett bord, som täckts av en vit

Läs mer

Gud blev människa. Nr 3 i serien Kristusvägen

Gud blev människa. Nr 3 i serien Kristusvägen Gud blev människa Nr 3 i serien Kristusvägen 1 Det kristna livet GUD UPPENBARAR SIG FÖR OSS Kristna tror att Gud söker oss människor i alla tider och överallt på jorden. Gud har visat oss vem han är genom

Läs mer

B. Förbön för döende

B. Förbön för döende B. örbön för döende Andakten leds av en präst, en församlingsanställd en församlingsmedlem. ormuläret kan användas i tillämpliga delar i enlighet med situationens krav. På ett bord som är täckt med en

Läs mer

Hoppet. Nr 9 i serien Kristusvägen

Hoppet. Nr 9 i serien Kristusvägen Hoppet Nr 9 i serien Kristusvägen 1 KÄRLEKEN ÄR STARKARE ÄN DÖDEN Kärleken övervinner allt! Det är påskens budskap om Jesu död och uppståndelse. Eftersom döden inte är det sista i Jesu historia, är inte

Läs mer

2 november - Alla Själars Dag år B. Ingångsantifon (1 Thess 4:14; 1 Kor 15:22)

2 november - Alla Själars Dag år B. Ingångsantifon (1 Thess 4:14; 1 Kor 15:22) 1559 2 november - Alla Själars Dag år B Ingångsantifon (1 Thess 4:14; 1 Kor 15:22) Liksom Jesus har dött och uppstått, så skall också Gud genom Jesus föra till sig de avlidna tillsammans med honom. Och

Läs mer

Bön och bibelläsning 2 jan 5 feb. 2017

Bön och bibelläsning 2 jan 5 feb. 2017 Bön och bibelläsning 2 jan 5 feb. 2017 1 Januari - församlingens bönemånad I slutet av november kom det ett förslag till äldste från församlingens nya böneteam (Anne Rehn, Helene Bergman, Kerstin Florén,

Läs mer

rotskottet till en buske som växer på Himalayas sluttningar. Värdet var lika mycket som en fattig arbetare tjänade på ett år.

rotskottet till en buske som växer på Himalayas sluttningar. Värdet var lika mycket som en fattig arbetare tjänade på ett år. 2 SÖNDAGEN I FASTAN 2017 Mark 14:3-9 (Tre bilder vid altaret. Kvinnan i mitten, En skriftlärd till vänster, en man (Judas) till höger). rotskottet till en buske som växer på Himalayas sluttningar. Värdet

Läs mer

Samtal med Gud. Nr 6 i serien Kristusvägen

Samtal med Gud. Nr 6 i serien Kristusvägen Samtal med Gud Nr 6 i serien Kristusvägen 1 Det kristna livet VÅR FADER Den viktigaste kristna bönen är den bön som Jesus lärde sina lärjungar. I den lär han oss att be till Gud som vår far: Vår Fader,

Läs mer

Tillbackablick på dagen & bibelmeditation

Tillbackablick på dagen & bibelmeditation Tillbackablick på dagen & bibelmeditation Att be utifrån vardagslivet ÖVNING: REFLEKTION ÖVER DAGEN TID: 5-10 MIN PÅ KVÄLLEN. Vi lever i en tid som är mer splittrad och stressad än någonsin. Mängden information

Läs mer

Kol 3:16 Låt Kristi ord rikligt bo hos er med all sin vishet. Undervisa och förmana varandra med psalmer, hymner och andliga sånger och sjung till

Kol 3:16 Låt Kristi ord rikligt bo hos er med all sin vishet. Undervisa och förmana varandra med psalmer, hymner och andliga sånger och sjung till Kol 3:16 Låt Kristi ord rikligt bo hos er med all sin vishet. Undervisa och förmana varandra med psalmer, hymner och andliga sånger och sjung till Gud med tacksamhet i era hjärtan. Kol 3:17 Och allt vad

Läs mer

16 sönd e Tref 1 årg Sorgens ansikten och Jesus

16 sönd e Tref 1 årg Sorgens ansikten och Jesus 16 sönd e Tref 1 årg Sorgens ansikten och Jesus 19Dina döda skall få liv igen, deras kroppar skall uppstå. Vakna och jubla, ni som vilar i mullen! Ty din dagg är en ljusets dagg, du låter den falla över

Läs mer

Bikt och bot Anvisningar

Bikt och bot Anvisningar Bikt och bot Anvisningar Som kyrka, församling och kristna har vi fått Guds uppdrag att leva i, och leva ut Guds vilja till frälsning för hela världen. Vår Skapare, Befriare och Livgivare återupprättar.

Läs mer

En körmässa om att hitta hem

En körmässa om att hitta hem En körmässa om att hitta hem Text och musik av Johan & Hanna Sundström Välkommen Klockringning Andas (Introitus) Andas, andas frihet andas nåd. Morgondagen randas. Sjung Guds ära, Han är här. Glädjens

Läs mer

Nåd vare med er och frid från Gud vår Fader och Herren Jesus Kristus. Amen

Nåd vare med er och frid från Gud vår Fader och Herren Jesus Kristus. Amen 1/5 17 sön e Trefaldighet Guds kärlek till oss Psalmer: 18, Ps 111, 242, 28, 157, L211 Texter: Pred 12:1-7, 1 Joh 4:13-21, Matt 6:19-24 Nåd vare med er och frid från Gud vår Fader och Herren Jesus Kristus.

Läs mer

I begynnelsen. I honom var liv, och livet var människornas ljus. Johannesevangeliet 1:1.4

I begynnelsen. I honom var liv, och livet var människornas ljus. Johannesevangeliet 1:1.4 I begynnelsen var Ordet, och Ordet var hos Gud, och Ordet var Gud. I honom var liv, och livet var människornas ljus. Johannesevangeliet 1:1.4 Jesus talade åter till dem och sade: Jag är världens ljus.

Läs mer

Tunadalskyrkan Friheten i Kristus Mark 2:23-28

Tunadalskyrkan Friheten i Kristus Mark 2:23-28 1 Tunadalskyrkan 14 09 07 Friheten i Kristus Mark 2:23-28 I en av våra psalmer sjunger vi om att Friheten sträcker ut sin hand, Och för att beskriva friheten används många olika ord: kärlek, att komma

Läs mer

kl 11 Söndag hösten 2011 i Fiskebäcks Missionskyrka TEMA: Saligprisningarna

kl 11 Söndag hösten 2011 i Fiskebäcks Missionskyrka TEMA: Saligprisningarna hösten 2011 Söndag kl 11 i Fiskebäcks Missionskyrka TEMA: Saligprisningarna hösten 2011 Söndag kl 11 i Fiskebäcks Missionskyrka Bilaga till församlingsbladet nr 2/2011 Fiskebäcks Missionskyrka Citrusgatan

Läs mer

A. Förbön för sjuka. 1. Psalm. T.ex. psalm 270:1 5, 390 eller 400. Inledande välsignelse och växelhälsning

A. Förbön för sjuka. 1. Psalm. T.ex. psalm 270:1 5, 390 eller 400. Inledande välsignelse och växelhälsning A. örbön för sjuka Andakten leds av en präst, en församlingsanställd eller en församlingsmedlem. ormuläret kan följas i tillämpliga delar. Vid smörjelsen används t.ex. olivolja. På ett bord som är täckt

Läs mer

Guds mål är att RÄDDA MÄNNISKORNA 2005-11-22

Guds mål är att RÄDDA MÄNNISKORNA 2005-11-22 Guds mål är att RÄDDA MÄNNISKORNA 2005-11-22 Guds mål är att rädda människorna Människans väg till räddning Det är 4 steg du som människa tar för att bli räddad. 1. Du möter på olika sätt budskapet om

Läs mer

Ordning för minnesgudstjänst i samband med olycka eller katastrof

Ordning för minnesgudstjänst i samband med olycka eller katastrof Ordning för minnesgudstjänst i samband med olycka eller katastrof När en minnesgudstjänst ordnas i samband med en olycka eller katastrof, har oftast en viss tid, timmar eller dygn, gått efter händelsen.

Läs mer

1. Psalm. T.ex. psalm 131, 180, 243, 244, 360 eller 399. Inledande välsignelse och växelhälsning

1. Psalm. T.ex. psalm 131, 180, 243, 244, 360 eller 399. Inledande välsignelse och växelhälsning D. I sorgehuset Andakten leds av en präst, en församlingsanställd eller en församlingsmedlem. På ett bord som är täckt med en vit duk kan man placera en bibel, ett kors eller ett krucifix och ett tänt

Läs mer

Nattvardsfirande utanför kyrkorummet

Nattvardsfirande utanför kyrkorummet Nattvardsfirande utanför kyrkorummet Anvisningar Delandet av brödet och vinet har sin grund i passionsberättelsen. I sin sista måltid visade Jesus hur han genom att ge sitt liv räcker liv till människorna.

Läs mer

Tunadalskyrkan Att leva i Guds Nu

Tunadalskyrkan Att leva i Guds Nu 1 Mark 1:14 När Johannes hade blivit fängslad kom Jesus till Galileen och förkunnade Guds budskap och sade: Tiden är inne, Guds rike är nära. Omvänd er och tro på budskapet. Tunadalskyrkan 131208 Att leva

Läs mer

E. Vid en grav. Inledningsord Moment 2. Psaltarpsalm Moment 3.

E. Vid en grav. Inledningsord Moment 2. Psaltarpsalm Moment 3. E. Vid en grav När man t.ex. vid ett släktmöte samlas vid en grav kan man hålla en fri andakt använda detta material i tillämpliga delar. Andakten leds av en präst, en församlingsanställd en församlingsmedlem.

Läs mer

Bibelläsningsplan 3 december januari Ljuset är nära Guds rike är nära Nåden är nära Gud är nära Guds löften är nära

Bibelläsningsplan 3 december januari Ljuset är nära Guds rike är nära Nåden är nära Gud är nära Guds löften är nära Bibelläsningsplan 3 december 2017 7 januari 2018 Ljuset är nära Guds rike är nära Nåden är nära Gud är nära Guds löften är nära VÄLKOMMEN TILL BIBELLÄSNING OCH BÖN Den här bibelläsningsplanen sträcker

Läs mer

Sjunde Påsksöndagen - år C Ingångsantifon (jfr Ps 27:7-9) Herre, hör min röst, när jag ropar till dig. Mitt hjärta tänker på ditt ord: "Sök mitt

Sjunde Påsksöndagen - år C Ingångsantifon (jfr Ps 27:7-9) Herre, hör min röst, när jag ropar till dig. Mitt hjärta tänker på ditt ord: Sök mitt 697 Sjunde Påsksöndagen - år C Ingångsantifon (jfr Ps 27:7-9) Herre, hör min röst, när jag ropar till dig. Mitt hjärta tänker på ditt ord: "Sök mitt ansikte". Ja, ditt ansikte, Herre, söker jag. Dölj inte

Läs mer

Vi ber under fastan. Bibelläsning och bön från askonsdagen till annandag påsk 5 mars 21 april 2014 Kyrkan vid Brommaplan

Vi ber under fastan. Bibelläsning och bön från askonsdagen till annandag påsk 5 mars 21 april 2014 Kyrkan vid Brommaplan Vi ber under fastan Bibelläsning och bön från askonsdagen till annandag påsk 5 mars 21 april 2014 Kyrkan vid Brommaplan 1 Bibelläsningsplan för fastan 2014 I år följer vi evangelisten Johannes berättelse

Läs mer

Tunadalskyrkan Friheten i Kristus Luk

Tunadalskyrkan Friheten i Kristus Luk 1 Tunadalskyrkan 170903 Friheten i Kristus Luk 4 16-21 Han kom till Nasaret, där han hade växt upp, och på sabbaten gick han till synagogan, som han brukade. Han reste sig för att läsa, 17och man gav honom

Läs mer

komma och bo hos dig. I denna juletid vill Jesus komma till dig och fylla ditt liv med frid och glädje. Han ber dig: Släpp in mig! Låt mig inte bli st

komma och bo hos dig. I denna juletid vill Jesus komma till dig och fylla ditt liv med frid och glädje. Han ber dig: Släpp in mig! Låt mig inte bli st SÖNDAG Advent Jesus, den eviga kärleken går från dörr till dörr och väntar på att få komma in i våra hjärtan. Jesus känner dig och älskar dig. Han knackar på hos dig. Kan du höra hans stämma bland alla

Läs mer

En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen.

En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen. En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen. Equmeniakyrkan är en ung kyrka i Sverige med en nästan 200-årig historia. Tillsammans med miljarder kristna över hela

Läs mer

DOPBEKRÄFTELSE Vid Leitourgias årskonferens på Island på Martin Luthers dopdag 2015-11-11

DOPBEKRÄFTELSE Vid Leitourgias årskonferens på Island på Martin Luthers dopdag 2015-11-11 DOPBEKRÄFTELSE Vid Leitourgias årskonferens på Island på Martin Luthers dopdag 2015-11-11 P. I Faderns och (+) Sonens och den heliga Andens namn. Amen. F. Välsignad vare den heliga Treenigheten, kärlekens

Läs mer

Femte söndagen i fastan - år B

Femte söndagen i fastan - år B 375 Femte söndagen i fastan - år B Ingångsantifon (Ps 43:1-2) Skaffa mig rätt, o Gud, och utför min sak mot ett folk utan fromhet, rädda mig från falska och orättfärdiga människor. Ty du är den Gud som

Läs mer

11 sön e Trefaldighet. Psalmer ur sommarens lägerhäfte: 9, 4, 22, 13, 31, 20 Texter: Amos 5:21-24; Rom 7:14-25; Matt 21:28-32; 1 Joh 1:5-2:2

11 sön e Trefaldighet. Psalmer ur sommarens lägerhäfte: 9, 4, 22, 13, 31, 20 Texter: Amos 5:21-24; Rom 7:14-25; Matt 21:28-32; 1 Joh 1:5-2:2 1/5 11 sön e Trefaldighet Psalmer ur sommarens lägerhäfte: 9, 4, 22, 13, 31, 20 Texter: Amos 5:21-24; Rom 7:14-25; Matt 21:28-32; 1 Joh 1:5-2:2 Nåd vare med er och frid från Gud vår Fader och Herren Jesus

Läs mer

Sjätte Påsksöndagen - år A

Sjätte Påsksöndagen - år A 645 Sjätte Påsksöndagen - år A Ingångsantifon (jfr Jes 48:20) Förkunna det med jubelrop, låt det bli känt till jordens yttersta gräns: Herren har befriat sitt folk. Halleluja. Inledning 'Jag skall inte

Läs mer

21 e trefaldighet. Psalmer ur reformationshäftet: 18, 1, 20, 24, 19 Texter: 5 Mos 24:17-22, Jak 2:1-8, Luk 6:27-36

21 e trefaldighet. Psalmer ur reformationshäftet: 18, 1, 20, 24, 19 Texter: 5 Mos 24:17-22, Jak 2:1-8, Luk 6:27-36 1/5 21 e trefaldighet Dagens bön: Käre Fader, påminn oss om vårt ansvar i samhället och världen. Ge oss vilja och förmåga att verka för bröd och arbete åt alla, för rättvisa, frihet och fred. I Jesu namn.

Läs mer

Typiskt Johannes! tänker jag när jag läser igenom texten, åter igen uttrycker han sig som i ett filosofiskt symbolspråk.

Typiskt Johannes! tänker jag när jag läser igenom texten, åter igen uttrycker han sig som i ett filosofiskt symbolspråk. Predikan 2 sön ef Trettondedagen 3 årg. Psalm: 332:1-3, 38b, 259, 15:3-4, 2002 Söderledskyrkan. Psalm: 259, 236, 38b, 785/SvPs 709, 15, Red. 2017 C.ka. Johannes 5:31-36, Livets källa Tidigare var söndagen

Läs mer

6 augusti - Kristi Förklarings Dag - år A

6 augusti - Kristi Förklarings Dag - år A 1503 6 augusti - Kristi Förklarings Dag - år A Ingångsantifon (jfr Matt 17:5) I det lysande molnet blev Anden synlig och hördes Faderns röst: Detta är min älskade Son, han är min utvalde, lyssna till honom.

Läs mer

Sång. Guds ord Här läses bibeltexten som användes vid samlingens början. Stillhet. Bön Här används samlingens inledningsbön igen.

Sång. Guds ord Här läses bibeltexten som användes vid samlingens början. Stillhet. Bön Här används samlingens inledningsbön igen. Spår Aftonbön Ingång Ledare Kom till oss ikväll, vår Gud. Kom till oss med ljus. Ledare Tala till oss ikväll, vår Gud. Visa oss din sanning. Ledare Bli kvar hos oss ikväll, vår Gud. Bli kvar hos oss med

Läs mer

Jesus sa: Jag har kommit för att de skall ha liv, och liv i överflöd. (Joh 10:10)

Jesus sa: Jag har kommit för att de skall ha liv, och liv i överflöd. (Joh 10:10) Jesus sa: Jag har kommit för att de skall ha liv, och liv i överflöd. (Joh 10:10) Detta häfte vill hjälpa Dig att lära känna Gud personligen, erfara ett liv av sann kärlek, förlåtande livsstil och trofasta

Läs mer

Ande och gemenskap. Nr 5 i serien Kristusvägen

Ande och gemenskap. Nr 5 i serien Kristusvägen Ande och gemenskap Nr 5 i serien Kristusvägen 1 Det kristna livet GEMENSKAP Människan är skapad till gemenskap med andra människor och med Gud. Vi är med i många gemenskaper: i familjen, i skolan eller

Läs mer

22 söndagen 'under året' - år C

22 söndagen 'under året' - år C 1229 22 söndagen 'under året' - år C Ingångsantifon (Ps 86:3, 5) Var mig nådig, o Herre, ty hela dagen ropar jag till dig. Du, o Herre, är god och förlåtande och stor i nåd mot alla som åkallar dig. Inledning

Läs mer

Jesu Hjärtas Dag - år A Ingångsantifon (jfr Ps 33:11, 19)

Jesu Hjärtas Dag - år A Ingångsantifon (jfr Ps 33:11, 19) 785 Jesu Hjärtas Dag - år A Ingångsantifon (jfr Ps 33:11, 19) Hans hjärtas tankar består från släkte till släkte, han vill rädda vår själ från döden och behålla oss vid liv i hungerns tid. Inledning Dagens

Läs mer

GUD ÄLSKAR DIG! Gud älskar Dig och har skapat Dig till att känna Honom personligen.

GUD ÄLSKAR DIG! Gud älskar Dig och har skapat Dig till att känna Honom personligen. Gud älskar Dig och har skapat Dig till att känna Honom personligen. Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att var och en som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv. (Joh

Läs mer

Från Död till Liv, Joh 11, BK, i trädgården, 17e juli -16

Från Död till Liv, Joh 11, BK, i trädgården, 17e juli -16 Från Död till Liv, Joh 11, BK, i trädgården, 17e juli -16 Needbuilder: Kanske är du som jag och kämpar med din tro ibland på olika sätt. - Kanske du är överlåten till församlingen och lever livet för Gud,

Läs mer

Fjärde Påsksöndagen - år C

Fjärde Påsksöndagen - år C 621 Fjärde Påsksöndagen - år C Ingångsantifon (jfr Ps 33:5-6) Jorden är full av Herrens nåd, himmelen är skapad genom hans ord, halleluja. Inledning Den Uppståndne Herren församlar oss idag till firandet

Läs mer

Eva Andreas Tunadalskyrkan Fil 3:17-4:7 Gläd er i Herren

Eva Andreas Tunadalskyrkan Fil 3:17-4:7 Gläd er i Herren 1 Eva Andreas Tunadalskyrkan 181125 Fil 3:17-4:7 Gläd er i Herren Paulus uppmanar gång på gång i sitt brev till Filipperna att de ska vara glada: Gläd er. Ibland kan man känna att det är så mycket som

Läs mer

Fjärde Påsksöndagen - år B

Fjärde Påsksöndagen - år B 615 Fjärde Påsksöndagen - år B Ingångsantifon (jfr Ps 33:5-6) Jorden är full av Herrens nåd, himmelen är skapad genom hans ord, halleluja. Inledning Vi är kyrkan, Kristi fårahus. Jesus, den gode Herden,

Läs mer

Predikan 5 sön i Påsktiden, 3 årg. Joh 17:9-17, Att växa i tro. Centrumkyrkan Psalm: 298, 67, Kyrkokör.

Predikan 5 sön i Påsktiden, 3 årg. Joh 17:9-17, Att växa i tro. Centrumkyrkan Psalm: 298, 67, Kyrkokör. Predikan 5 sön i Påsktiden, 3 årg. Joh 17:9-17, Att växa i tro. Centrumkyrkan 2017. Psalm: 298, 67, 259 + Kyrkokör. Inledningsord till Evangeliet: Vi rör oss alltmer ifrån Påsken mot Kr him och Pingst.

Läs mer

Vittnesbörd om Jesus

Vittnesbörd om Jesus Vittnesbörd om Jesus Göteborg, 2009 David Svärd Vittnesbörd i Gamla testamentet I det israelitiska samhället följde man det var Guds vilja att man skulle göra det i varje fall de lagar som finns nedtecknade

Läs mer

Bibelläsning och bön under pingstnovenan

Bibelläsning och bön under pingstnovenan Bibelläsning och bön under pingstnovenan N är Jesus hade uppstått från de döda talade han med sina lärjungar om att han snart skulle lämna dem. Inför sin himmelsfärd uppmanade Jesus dem att vänta på det

Läs mer

Texter till Predikan

Texter till Predikan Texter till Predikan 2016 05 01 Luk 11:1 En gång var Jesus på en plats och bad. När han hade slutat, sade en av hans lärjungar till honom: "Herre, lär oss att be, liksom Johannes lärde sina lärjungar."

Läs mer

En levande församling

En levande församling PINGST VÄSTERÅS En levande församling Och Herren skall alltid leda dig; han skall mätta dig mitt i ödemarken och ge styrka åt benen i din kropp. Du skall vara lik en vattenrik trädgård och likna ett källsprång,

Läs mer

Andra Påsksöndagen - år B Den Gudomliga Barmhärtighetens söndag

Andra Påsksöndagen - år B Den Gudomliga Barmhärtighetens söndag 571 Andra Påsksöndagen - år B Den Gudomliga Barmhärtighetens söndag Ingångsantifon (1 Pet 2:2) Som nyfödda barn skall ni längta efter den rena, andliga mjölken, för att växa genom den och bli räddade.

Läs mer

välkommen till ORDETS OCH BORDETS GUDSTJÄNST

välkommen till ORDETS OCH BORDETS GUDSTJÄNST välkommen till ORDETS OCH BORDETS GUDSTJÄNST VÄLKOMSTHÄLSNING SAMLINGEN KLOCKRINGNING * INGÅNGSPSALM INLEDNINGSORD BÖN OM FÖRLÅTELSE En: Livets Gud, genom din Son, öppnar du din famn för oss. Alla: Du

Läs mer

BIBELNS BUDSKAP. - en enkel katekes. Av Sandra Greenfield och Ardis Koeller

BIBELNS BUDSKAP. - en enkel katekes. Av Sandra Greenfield och Ardis Koeller BIBELNS BUDSKAP - en enkel katekes Av Sandra Greenfield och Ardis Koeller Multi-Language Publications Bringing the Word to the World Utarbetad av the Special Education Committee of the WELS Committee on

Läs mer

MIDDAGSBÖN GAMLA HJELMSERYDS KYRKA

MIDDAGSBÖN GAMLA HJELMSERYDS KYRKA MIDDAGSBÖN GAMLA HJELMSERYDS KYRKA Den bön som vi nu ska be har sina rötter flera tusen år tillbaka i tiden. Det finns exempel i bibeln på att Jesus bad sina böner på ett sätt som liknar den ordning som

Läs mer

Sjunde Påsksöndagen - år B Ingångsantifon Inledning Kollektbön

Sjunde Påsksöndagen - år B Ingångsantifon Inledning Kollektbön 691 Sjunde Påsksöndagen - år B Ingångsantifon (jfr Ps 27:7-9) Herre, hör min röst, när jag ropar till dig. Mitt hjärta tänker på ditt ord: "Sök mitt ansikte". Ja, ditt ansikte, Herre, söker jag. Dölj inte

Läs mer

Om att bli mer lik Gud och sig själv.

Om att bli mer lik Gud och sig själv. Om att bli mer lik Gud och sig själv. 2 Helgjuten Om att bli lik Gud och sig själv 3 Jonas Lundkvist equmenia 2012 Grafisk form & Illustration: Rebecca Miana Olsson Första utgåvan equmenia Box 14038, 167

Läs mer

Herrens Dop - år B Ingångsantifon Inledning Kollektbön

Herrens Dop - år B Ingångsantifon Inledning Kollektbön 237 Herrens Dop - år B Ingångsantifon (jfr Matt 3:16-17) När Herren blivit döpt öppnades himlarna, och Anden vilade över honom som en duva, och Fadern lät höra sin röst: Detta är min älskade Son, han är

Läs mer

Eva Andreas Tunadalskyrkan Fil 2:12-30 Gud är den som verkar i er

Eva Andreas Tunadalskyrkan Fil 2:12-30 Gud är den som verkar i er 1 Eva Andreas Tunadalskyrkan 181007 Fil 2:12-30 Gud är den som verkar i er Ett brev ska ju egentligen läsas i sin helhet, inte hackas sönder som det blir när man tar upp det i olika delar. För det är ju

Läs mer

LYCKA HOS GUD. 6. SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅR C) Tidsram: minuter Luk 6: 17-18a, Saligprisningar och verop

LYCKA HOS GUD. 6. SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅR C) Tidsram: minuter Luk 6: 17-18a, Saligprisningar och verop LYCKA HOS GUD 6. SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅR C) Tidsram: 20-25 minuter Luk 6: 17-18a, 20-26 Saligprisningar och verop Sedan gick han ner tillsammans med dem och stannade på ett ställe på slätten. Där var en

Läs mer

Tunadalskyrkan TEMA Att vara lärjunge del 2. Bön Luk 11:9-10

Tunadalskyrkan TEMA Att vara lärjunge del 2. Bön Luk 11:9-10 1 Tunadalskyrkan 160918 TEMA Att vara lärjunge del 2. Bön Luk 11:9-10 Mobiltelefoner är en bra uppfinning. Man har den alltid med sig, har man en nyare telefon kan man också ansluta till internet och hitta

Läs mer

33 söndagen 'under året' - år C. Ingångsantifon Jfr Jer 29:11,12,14

33 söndagen 'under året' - år C. Ingångsantifon Jfr Jer 29:11,12,14 1441 33 söndagen 'under året' - år C Ingångsantifon Jfr Jer 29:11,12,14 Jag vet vilka tankar jag har för er, säger Herren: fridens tankar och inte ofärdens. Ni skall åkalla mig, och jag vill höra på er.

Läs mer

Tunadalskyrkan e tref. Förlorad och återfunnen II ep Ef 2:1-10

Tunadalskyrkan e tref. Förlorad och återfunnen II ep Ef 2:1-10 1 Tunadalskyrkan 160612 3 e tref. Förlorad och återfunnen II ep Ef 2:1-10 Ett brev kan se ut på många sätt, skrivet i ett automatiskt dataprogram med tryckt adress; i ett brunt eller orange kuvert från

Läs mer

Begravnings- gudstjänst

Begravnings- gudstjänst Begravnings- gudstjänst P=präst L=annan gudstjänstledare än präst F=alla läser eller sjunger Klockringning Musik Samlingsord P: I Guds, den treeniges, namn.vi är samlade för att ta avsked av NN och för

Läs mer

HERRE. Eva Andreas. Bön Sorbykyrkan Det här får symbolisera Jesus,

HERRE. Eva Andreas. Bön Sorbykyrkan Det här får symbolisera Jesus, 1 Eva Andreas Bön Sorbykyrkan 181020 Förklaring: Det här är mer ett bibelstudium än en predikan. Första avsnittet handlar om Jesus som bedjare och det andra om vad Jesus sade om bön. Till första avsnittet

Läs mer

Fjärde Påsksöndagen - år A

Fjärde Påsksöndagen - år A 609 Fjärde Påsksöndagen - år A Ingångsantifon (jfr Ps 33:5-6) Jorden är full av Herrens nåd, himmelen är skapad genom hans ord, halleluja. Inledning Söndagens eukaristi är den stund, då Kristus själv står

Läs mer

Spår Första samlingen Lärjungar

Spår Första samlingen Lärjungar Inledande bön Gud, vår Fader, vi tackar dig för att du alltid söker efter oss. I skapelsen ser vi spår av din kärlek; kom och befria oss från allt som hindrar vårt gensvar på din godhet. Herre Jesus Kristus,

Läs mer

Pilgrimsmässa A. Inledningsord. Pax et bonum/frid och allt gott! Psalm. Psaltarläsning

Pilgrimsmässa A. Inledningsord. Pax et bonum/frid och allt gott! Psalm. Psaltarläsning ilgrimsmässa Inledningsord ax et bonum/rid och allt gott! ax et bonum/frid och allt gott! saltarläsning åt oss be i aderns och Sonens och den heliga ndens namn. men. Herren är min herde, ingenting skall

Läs mer

6 augusti - Kristi Förklarings Dag - år C

6 augusti - Kristi Förklarings Dag - år C 1515 6 augusti - Kristi Förklarings Dag - år C Ingångsantifon (jfr Matt 17:5) I det lysande molnet blev Anden synlig och hördes Faderns röst: Detta är min älskade Son, han är min utvalde, lyssna till honom.

Läs mer

22 söndagen under året år A

22 söndagen under året år A 1215 22 söndagen under året år A Ingångsantifon (Ps 86:3, 5) Var mig nådig, o Herre, ty hela dagen ropar jag till dig. Du, o Herre, är god och förlåtande och stor i nåd mot alla som åkallar dig. Inledning

Läs mer

Bibeln för barn presenterar. Himlen, Guds vackra hem

Bibeln för barn presenterar. Himlen, Guds vackra hem Bibeln för barn presenterar Himlen, Guds vackra hem Skriven av: Edward Hughes Illustrerad av: Lazarus Bearbetad av: Sarah S. Översatt av: Christian Lingua Framställd av: Bible for Children www.m1914.org

Läs mer

Program mars - juni 2019

Program mars - juni 2019 Program mars - juni 2019 Hej kära församlingsmedlemmar och vänner till församlingen! Jag heter Ann-Christin, (kallas för Anki) och är Centrumkyrkans nya församlingsföreståndare sedan årsskiftet. Jag kommer

Läs mer

16 söndagen under året år A Ingångsantifon Inledning Kollektbön

16 söndagen under året år A Ingångsantifon Inledning Kollektbön 1093 16 söndagen under året år A Ingångsantifon (jfr Ps 54:6, 8) Se, Gud är min hjälpare, Herren uppehåller min själ. Jag skall offra åt dig med villigt hjärta, jag skall prisa ditt namn, ty det är gott.

Läs mer

5 i påsktiden. Psalmer: 470, 707 (Ps 67), 715, 94, 72, 200:7-8 Texter: Hos 14:5-9, 1 Joh 3:18-24, Joh 15:9-17

5 i påsktiden. Psalmer: 470, 707 (Ps 67), 715, 94, 72, 200:7-8 Texter: Hos 14:5-9, 1 Joh 3:18-24, Joh 15:9-17 1/5 5 i påsktiden Dagens bön: Kärlekens Gud, du som formar dina troende så att de blir ens till sinnes. Lär oss att älska din vilja och längta efter det du lovar oss så att vi i denna föränderliga värld

Läs mer

Andra Påsksöndagen - år A Den Gudomliga Barmhärtighetens söndag

Andra Påsksöndagen - år A Den Gudomliga Barmhärtighetens söndag 563 Andra Påsksöndagen - år A Den Gudomliga Barmhärtighetens söndag Ingångsantifon (1 Pet 2:2) Som nyfödda barn skall ni längta efter den rena, andliga mjölken, för att växa genom den och bli räddade.

Läs mer

Veckan efter pingst. Bibeltexterna. Gammaltestamentliga texter

Veckan efter pingst. Bibeltexterna. Gammaltestamentliga texter Veckan efter pingst Den vecka som börjar med pingstdagen talar om det liv som väcks av Anden. Den heliga Andens verk begränsades inte till Jerusalem utan började spridas ut över hela världen. Andens och

Läs mer

K J S. King James bibeln på Svenska [ 1 Johannesbrevet ] Juli 2012 (Reviderad September 2015) Patrik Firat

K J S. King James bibeln på Svenska [ 1 Johannesbrevet ] Juli 2012 (Reviderad September 2015) Patrik Firat K J S King James bibeln på Svenska [ 1 Johannesbrevet ] Juli 2012 (Reviderad September 2015) Patrik Firat www.nyatestamentet.nu Kapitel 1 1 Det som var från begynnelsen, som vi har hört, som vi har sett

Läs mer

Luk 11:1-13 BÖN - Evangelium. 3Ge oss var dag vårt bröd för dagen som kommer.

Luk 11:1-13 BÖN - Evangelium. 3Ge oss var dag vårt bröd för dagen som kommer. Luk 11:1-13 BÖN - Evangelium Lukas, mer än någon annan evangelist, visar betydelsen av bön i Jesu liv och verksamhet (3:21, 5:16, 6:12, 9:18, 9:28, 10: 21-22, 11: 1, 22: 41-4, 23:46). Lukas 11 börjar med

Läs mer

Eva Andreas Tunadalskyrkan Köping i fastan II Apg 4:1-12 Försonaren

Eva Andreas Tunadalskyrkan Köping i fastan II Apg 4:1-12 Försonaren 1 Eva Andreas Tunadalskyrkan Köping 190407 5 i fastan II Apg 4:1-12 Försonaren Påsken ligger ju väldigt sent i år, och det innebär att det får konsekvenser också i kyrkoårets texter. Idag är det femte

Läs mer

Gud rör vid oss. Dop och nattvard. Nr 8 i serien Kristusvägen

Gud rör vid oss. Dop och nattvard. Nr 8 i serien Kristusvägen Gud rör vid oss Dop och nattvard Nr 8 i serien Kristusvägen 1 Det kristna livet Dop och nattvard är heliga handlingar och synliga tecken på att Gud kommer oss till mötes och rör vid oss. DOPET Både barn

Läs mer

8 söndagen 'under året' - år C

8 söndagen 'under året' - år C 945 8 söndagen 'under året' - år C Ingångsantifon (jfr Ps 18:19-20) Herren är mitt stöd, han har fört mig ut på en rymlig plats, han har räddat mig, ty han har behag till mig. Inledning Församlade till

Läs mer

Sjunde Påsksöndagen - år A

Sjunde Påsksöndagen - år A 685 Sjunde Påsksöndagen - år A Ingångsantifon (jfr Ps 27:7-9) Herre, hör min röst, när jag ropar till dig. Mitt hjärta tänker på ditt ord: "Sök mitt ansikte". Ja, ditt ansikte, Herre, söker jag. Dölj inte

Läs mer

HBTQ och Svenska kyrkan

HBTQ och Svenska kyrkan HBTQ och Svenska kyrkan Varje människa är skapad till Guds avbild och älskad av Gud. I Svenska kyrkan ska därför varje människa bemötas med kärlek och respekt, oberoende av sexuell läggning och könsidentitet.

Läs mer

FYREN. En beskrivning av vad Pingstkyrkan i Västervik vill vara

FYREN. En beskrivning av vad Pingstkyrkan i Västervik vill vara FYREN En beskrivning av vad Pingstkyrkan i Västervik vill vara JESUS Ingen kan lägga en annan grund än den som är lagd, Jesus Kristus. (1 Kor 3:11) Kom till honom, den levande stenen, förkastad av människor

Läs mer