BRF VÄDUREN II FRÅN A - Ö

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BRF VÄDUREN II FRÅN A - Ö"

Transkript

1 BRF VÄDUREN II FRÅN A - Ö Andrahandsuthyrning Om du vill hyra ut din lägenhet, fyll i blanketten: Ansökan om andrahandsuthyrning och lägg i föreningens brevlåda Roslagsgatan 22 i god tid före uthyrningen. Så snart Styrelsen tagit beslut så får du en kopia på beslutet. Vad gäller vid andrahandsuthyrning? Hyra ut bostadsrätten kan man bara göra med styrelsens tillstånd. Man har rätt att hyra ut om man har rimliga skäl - studier och arbete utomlands, vård av anhörig under viss tid - och nekar styrelsen tillstånd så kan man få frågan prövad i hyresnämnden. Man får inte ta ut mer än normal hyra för liknande lägenheter på orten samt ett tillägg på procent om lägenheten är möblerad. Man kan inte hävda att man vill ha sina kostnader täckta, exempelvis höga räntor; det är bruksvärdesprincipen som gäller. En hyra kan prövas i hyresnämnden och har man tagit ut oskälig hyra kan man tvingas till återbetalning. Hyr man ut om och om igen i längre perioder kan styrelsen säga nej till andrahandsuthyrning. Föreningens intresse är att innehavarna själva bor i huset, inte bedriver hyresverksamhet. Uthyrning utan tillstånd kan leda till uppsägning och tvångsförsäljning, men det finns olika praxis och toleransnivå. Medlem som hyr ut har ansvar för sina hyresgäster och eventuella problem med betalning eller störningar. Ett andrahandskontrakt bör upprättas med tydlig tidsbegränsning och vid behov en klausul om avstående av besittningsskydd. I en stad med bostadsbrist är det inte ovanligt att föräldrar köper en bostadsrätt för uthyrning till ett eget barn som behöver egen bostad. Detta är att betrakta som andrahandsuthyrning och måste också alltid godkännas av styrelsen. En bättre lösning är att barn och förälder köper den tillsammans och båda blir medlemmar. Då slipper man be om tillstånd och båda har lika mycket rätt att bo där. Hur stor andel var och en äger är ett avtal mellan barn och förälder, det behöver föreningen inte veta och de flesta föreningar accepterar samägande. Man kan förlora sin bostadsrätt om man hyr ut bostaden utan styrelsens medgivande och kan leda till uppsägning och tvångsförsäljning efter prövning hos kronofogden. Kronofogden hittar köpare och kan också verkställa avhysning vid behov. Anticimex Se punkt Ohyra. Avgifter och avier Bostadsrättsföreningens ekonomiska förvaltning sköts av Binette Förvaltning Telefon: , info@binette.se. De ombesörjer utskick av hyresavier kvartalsvis. Batterier Får ej slängas i soporna utan ska lämnas i återvinningsstationer. Den närmaste ligger på Valhallavägen i höjd med Frejgatan. Brand Vid brand är trapphuset utrymningsväg och det är därför förbjudet att hindra framkomligheten genom att ställa ut cyklar, barnvagnar etc. Det får heller inte ställas ut brandfarliga saker, t.ex. kartonger, påsar med papper etc. av risk för brand i trapphusen. Dörrmattor ska placeras innanför lägenhetsdörren. Respektera också rökförbudet som gäller i fastighetens allmänna utrymmen.

2 Brandvarnare Räddningsverket beslutade 6/ om allmänna råd rörande brandvarnare i bostäder. Beslutet innebär att Räddningsverket, mot bakgrund av bestämmelserna i 2 kap 2 lagen om skydd mot olyckor (2003:778), anser det skäligt att det bör finnas minst en fast installerad brandvarnare eller annan motsvarande anordning för tidig varning vid brand i alla byggnader som används för bostadsändamål. Kravet på anskaffning och installation riktas till fastighetsägaren, vilket tillgodosågs när styrelsen delade ut brandvarnare till alla medlemmar hösten Som boende ansvarar man sedan för att brandvarnaren installeras och fungerar. Brandvarnare bör placeras i taket, 50 cm ut från väggen. Där det behövs fler brandvarnare placeras de högst 12 m från varandra och med högst 60 m2 övervakningsyta per varnare. Brandvarnaren skall inte placeras i kök eller badrum. Brandvarnaren behöver tillsyn: dammsug den några gånger per år, testa den regelbundet och följ anvisningarna för just den brandvarnare du installerat. Brister och skador Styrelsen ska ofördröjligen meddelas om skador eller brister skulle uppstå i lägenheten, om dessa fel är av den beskaffenhet att man inte kan vänta med dessas tillrättande. Skulle skada uppkomma under icke-kontorstid ska Jourman (telefon ) kontaktas och därefter styrelsen. Cyklar / cykelförråd Cyklar ska ställas i befintliga cykelställ och förråd. Det är inte tillåtet att ställa cyklar inne i fastigheten. Se punkt Brand. Uttjänta cyklar och cyklar som inte används bör lämnas till återvinningscentral. Närmsta återvinningscentral är Bromma ÅVC. El Elmätare för varje lägenhet finns i källaren. Kontakta Gamla Stans rörservice dagtid (telefon ) för avläsning av elmätaren. Energideklarationer Energideklarationer är gjord under december månad 2008 av Habistat. Resultatet av dessa återfinns under menyraden Energideklaration uppsorterat per fastighet. Fastighetsförvaltning Föreningen använder sig av Binette förvaltning i alla ärenden som rör förvaltning, pantsättning, hyresavisering mm. Vänd dig till Binette Förvaltning om du har några frågor. Telefon: , info@binette.se Fastighetsskötsel Ombesörjs av Gamla Stans rörservice (telefon ). Viktigt är att varje boende har klart för sig vem som tar kostnaden, föreningen eller den boende. Detta framgår av föreningens stadgar. Förmögenhetsvärde Bostadsrättens förmögenhetsvärde angavs tidigare i deklarationen. Vänd dig till Binette Förvaltning om du har några frågor Telefon: , info@binette.se Förråd Till varje lägenhet hör ett källarförråd. Observera att rökning är förbjuden pga. brandrisk och att möbler med mera inte får förvaras i gångar och korridorer. Försäljning Se punkterna Överlåtelse och Pantsättning.

3 Garageplatser Föreningen har inga garageplatser. Glasinsamling Tomglas får ej slängas i soporna. Tomglas skall slängas vid återvinningsstationer. Den närmaste ligger på Valhallavägen i höjd med Frejgatan. Grovsoprum I grovsoprummet finns en lista på vad som man får slänga i grovsoporna. Observera att inget material får ställas bredvid behållaren i grovsoprummen. Släng inte hushållsavfall, tomflaskor eller returpapper i grovsoprummen. Behållare för returpapper finns på gården mot Birger Jarlsgatan. Kartonger läggs hopvikta i grovsoporna. Tomglas får ej slängas i vare sig sopor eller grovsopor utan ska lämnas vid Stockholms olika återvinningsstationer. Den närmaste ligger på Valhallavägen i höjd med Frejgatan. Byggavfall, målarburkar samt elektronikavfall som kyl, frys, spis, datorer etc ska fraktas bort av innehavaren och får inte slängas i grovsoprummet. Detta avfall är inget som ingår i vårt avtal med vår grovavfallsleverantör. Se Stockholms stads information för öppettider och var olika avfall kan lämnas. Gården Dörren från gården till huset på Roslagsgatan har försetts med kodlås. Anledningen är att förhindra att sena gäster blir inlåsta på gården. Koden fungerar även efter kl 22. Det är samma kod som in till trapphuset. På gården Birger Jarlsgatan finns en grill som är fritt att använda för föreningens medlemmar. Var och en gör självfallet rent efter sig efter användning. Kallelse till städdag skickas ut två gånger om året, vår och höst. Sittgrupper placeras ut varje sommar. Plocka undan och torka av bord efter måltid/fika för allas trivsel. Allt bollspel på gårdarna är förbjudet. Leksaker skall samlas ihop efter användning. Föräldrar ansvarar för sina barn och ser till att detta följs. Hemförsäkring Bostadsrättsinnehavaren tecknar en egen sedvanlig hemförsäkring. Viktigt är att komplementet Tillägg för bostadsrätt finns med. Husdjur Bör hållas kopplade inom fastigheten. Det är också djurens ägares ansvar att plocka upp exkrementer från djuret. Djurägare har ett fullständigt ansvar för sina djur. Vid klagomål från grannar kommer styrelsen direkt att rikta kravet mot ägaren. Kommer ingen ändring till stånd kommer åtgärder att vidtagas i enlighet med hälsovårdsnämndens stadgar om husdjur. Internet Föreningen har träffat avtal med Comhem för att använda befintligt kabelnät för Internetuppkoppling. Det är i övrigt fritt att använda vilken operatör eller teknik som innehavaren önskar. Kabel-TV Föreningen har avtal med Comhem Kundtjänst och felanmälan: I månadsavgiften ingår grundutbudet samt ett utökat utbud som består av: SVT1, SVT2, TV3, TV4, TV4+, TV4Sport, Kanal5, TV6, SVT24, TV8, TV9, TV10, Barnkanalen/Kunskapskanalen, MTV, Öppna Kanalen samt TV Finland.

4 Kartonger Viks ihop och läggs antingen i behållare för kartong på stan eller i grovsoprummen. Medlemsinfo Skickas ut vid behov och innehåller information om vad som händer i föreningen. Namnskylt Blank namnskylt fås av fastighetsansvarig vid inflyttning. Gravyr ordnas av BRF innehavaren hos LåsCentrum, Surbrunnsgatan 32. Tel Öppettider må - to 8-17, fr Det typsnitt som används är SL 513 INTERN. Nycklar Vill ni tillverka säkerhetsspärrade nycklar, dvs de nycklar med fördjupningar som går till portar, tvättstuga samt det nedre låset på er ytterdörr så går ni till: SafeTeam Frejgatan 16 Telefon: Nyckeln måste beställas av den eller de som är registrerad lägenhetsinnehavare, medtag därför legitimation. För att kopiera portnyckeln måste man även kontakta styrelsen som lägger en beställning hos SafeTeam innan nyckel kan hämtas upp. Ohyra Kontakta Anticimex på telefon Viktigt att detta görs omgående för att undvika spridning inom fastigheten. Pantsättning Skicka handlingar om pantsättning till Binette Förvaltning Telefon: , info@binette.se Pappersinsamling Tidningar och papper läggs löst i behållaren för returpapper på gården Birger Jarlsgatan. Papperspåsar och kartong ska sorteras i behållare på stan för förpackningsmaterial, wellpapp etc. Renovering Du avgör själv när och hur du vill reparera/renovera din lägenhet och vad det får kosta. För vissa ombyggnader måste du dock ha styrelsens tillstånd. Det gäller bland annat när byggnadslov krävs och vid alla förändringar som berör ventilation, vatten och värme. Även rivning eller flytt av vägg kräver godkännande av styrelsen. Kontakta styrelsen om du är tveksam, det är bättre att du frågar en gång för mycket än inte alls. Ventilation Alla förändringar kräver godkännande av styrelsen. Köksspisfläktens kanal (imkanalen) och den i badrummet är de frånluftventiler våra lägenheter har. De får under inga omständigheter sättas igen och deras funktion får inte påverkas. Eventuellt kallrasskydd på köksfläkt tas bort innan montering.

5 Vatten Alla förändringar kräver godkännande av styrelsen och ska utföras i enlighet med branschreglerna Säker Vatteninstallation ( vilket bl a innebär att installationen: utförs enligt gällande installationsregler utförs av auktoriserad VVS-installatör med branschlegitimation monteras med material som följer branschregler och i enlighet med monteringsanvisningar är kontrollerad enligt reglerna och att intyg om Säker Vatteninstallation har överlämnats till beställaren En kopia på intyget om Säker Vatteninstallation ska lämnas till styrelsen efter att arbetet är slutfört. Vid behov av avstängning av varm/kallvatten ska det ske genom fastighetsskötaren. Värme Alla förändringar kräver godkännande av styrelsen. Vid permanent borttagande av radiatorelement ska justering av värmesystemet göras. Denna ombesörjs av styrelsen och bekostas av lägenhetsinnehavaren. Vid behov av avstängning av värme skall det ske genom fastighetsskötaren. Detta gäller även vid tillfällig borttagning av radiatorelement vid t ex renovering. Rökning Rökning är förbjuden i fastighetens allmänna utrymmen. På gårdarna finns det askkoppar uppsatta. Det är strängt förbjudet att slänga fimpar på gården. Tänk på att barn leker där. Sophantering Batterier Får ej slängas i soporna utan ska lämnas i återvinningsstationer. Den närmaste ligger på Valhallavägen i höjd med Frejgatan. Glasinsamling Tomglas får ej slängas i soporna. Tomglas skall slängas vid återvinningsstationer. Den närmaste ligger på Valhallavägen i höjd med Frejgatan. Grovsoprum I grovsoprummet finns en lista på vad som man får slänga i grovsoporna. Observera att inget material får ställas bredvid behållaren i grovsoprummen. Släng inte hushållsavfall, tomflaskor eller returpapper i grovsoprummen. Behållare för returpapper finns på gården mot Birger Jarlsgatan. Kartonger läggs hopvikta i grovsoporna. Tomglas får ej slängas i vare sig sopor eller grovsopor utan ska lämnas vid Stockholms olika återvinningsstationer. Den närmaste ligger på Valhallavägen i höjd med Frejgatan. Byggavfall, målarburkar samt elektronikavfall som kyl, frys, spis, datorer, etc ska fraktas bort av innehavaren och får inte slängas i grovsoprummet. Detta avfall är inget som ingår i vårt avtal med vår grovavfallsleverantör. Se Stockholms stads information på webben för öppettider av återvinningsstationer i staden.

6 Kartonger Viks ihop och läggs antingen i behållare för kartong på stan eller i grovsoprummen. Pappersinsamling Tidningar och papper läggs löst i behållaren för returpapper på gården Birger Jarlsgatan. Papperspåsar och kartong ska sorteras i behållare på stan för förpackningsmaterial, wellpapp etc. Soprum Alla boende i gårdshuset ombeds att slänga hushållssopor på Birger Jarlsgatan 93A. Det soprummet har större kapacitet än det på Roslagsgatan. Vid stopp i soprum måsta man ta påsen till det andra sopnedkastet. DET ÄR ABSOLUT FÖRBJUDET ATT STÄLLA PÅSEN I TRAPPEN!!! Brandfara, utrymningshindrande, ohygieniskt och illaluktande är några av anledningarna. Telefonkataloger Gamla kataloger läggs i behållaren för returpapper på gården till Birger Jarlsgatan när byte sker. Får inte staplas på hög i trapphusen p g a brandrisk. Soprum Alla boende i gårdshuset ombeds att slänga hushållssopor på Birger Jarlsgatan 93A. Det soprummet har större kapacitet än det på Roslagsgatan. Vid stopp i soprum måsta man ta påsen till det andra sopnedkastet. DET ÄR ABSOLUT FÖRBJUDET ATT STÄLLA PÅSEN I TRAPPEN!!! Brandfara, utrymningshindrande, ohygieniskt och illaluktande är några av anledningarna. Stadgar Mycket viktig information för alla bostadsrättsinnehavare. Stadgarna finns att tillgå under Föreningen/stadgar Styrelsen Styrelsen består av: Ordförande Mats Andersson, Kassör Gunnar Danielsson, Vice kassör Fredrik Schelin Teknik Carl-Uno Wiberg, Sekreterare Ante Brunskog, Vicevärd David Arendartsik, Web/info Per Jacobson Suppleant Jonas Knape Suppleant Christina Alares

7 Suppleant Christian Wictorin Mailadress till styrelsen Stöld Stölder och inbrott förekommer tyvärr. Därför är det viktigt att hålla portar och dörrar låsta och att de inte står öppna. Störande grannar Börja alltid med att informera din granne. De allra flesta är helt enkelt inte medvetna om att de upplevs som störande. Om problemet återkommer bör du föra bok över alla tillfällen och sedan kontakta styrelsen. Föreningen har avtal med Störningsjouren för exceptionella fall. Säkerhetsdörrar Glöm inte att informera ditt försäkringsbolag om din lägenhet har säkerhetsdörr, eftersom detta ofta ger en billigare hemförsäkring hos många bolag. På dörrens insida vid gångjärnen finns en dekal med fabrikat och annat som försäkringsbolaget i så fall behöver veta. Telefonkataloger Gamla kataloger läggs i behållaren för returpapper på gården till Birger Jarlsgatan när byte sker. Får inte staplas på hög i trapphusen pga brandrisk. Trivselregler För att vi skall få ett trevligt boende finns det en del saker som vi bör tänka på. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och tillsammans gör vi vårt boende ännu mer trivsamt. Genom att följa trivselreglerna kan vi alla bidra till den goda gemenskapen i vår förening. Tvättstugorna Det finns två tvättstugor att tillgå och det är vi själva som håller ordning i dessa. Tänk därför på att du ska lämna tvättstugan i det skick som du själv önskar finna den. Det vill säga att efter varje avslutad tvättid ska du städa efter dig, dels torka av maskinerna, tvättmedelskopparna samt göra rent på golvet. Glöm inte att även ta bort luddet från torktumlarens filter. Det finns ingen som tycker det är kul att ha tvättiden efter någon som har slarvat med städningen. Grovsoprum I grovsoprummet finns en lista på avfall som får slängas i behållaren. Soprummet är inte till för avfall som till exempel gamla målarburkar och elektriska saker så som tvättmaskiner, datorer, lampor mm. Detta avfall är inget som hämtas av vår grovavfallsleverantör. Portar Tänk på att låsa fast sidodörren när du har öppnat portdörrarna helt. Det är väldigt kostsamt att laga eller byta ut portarna. Innergårdar Gårdarna är vårt gemensamma ansvar vad gäller skötseln. För att undvika nedskräpning använder vi papperskorgarna och askkopparna som finns uppsatta. Musik, TV, fest, mm Normalt skall "frid råda" både inomhus och på gårdarna mellan 23:00-07:00. Lördag- och söndagsmorgnar ser vi mycket gärna att friden råder lite längre! Om ni har planerat in en fest eller några andra trevligheter är det bra om ni innan festen informerar era grannar eller sätter en lapp i porten att ni skall ha fest. Acceptansen ökar markant om man har blivit informerad.

8 Tvättstuga Bokas med bricka på terminal utanför tvättstugan. Tiden kan övertas efter 30 minuter om den inte utnyttjats, dvs tiden inte är aktiverad med bricka. Endast behörig bricka kommer in i tvättstuga under den bokade tiden. Man har dock möjlighet att hämta sin tvätt en timme efter avslutat pass. All bokning loggas och kan hämtas upp i efterhand. Detta gör det lätt att se vilken användare som är föregående vid de tillfällen som klagomål kommer. God ordning ska råda! Ta ur bygeln och använd tvättpåse till bygel-bh. Torka av golv, maskiner och bänkar. Rengör filter i torktumlare samt torkskåp. Tänk också på att släcka alla lampor efter dig. Reparationer av maskiner utförs av Söderkyl som Väduren II har serviceavtal med. Felanmälan görs på tel Anmälarens namn ska lämnas tillsammans med maskinnummer/typ på den felande maskinen. Tvättstugebricka Varje lägenhet har två brickor som man ansvarar för. Förlust av bricka ersätts med 100 kr. Nya brickor fås genom att kontakta styrelsen, info@vaduren2.se. Underhållsansvar Du har ansvaret för insidan av din lägenhet med vissa undantag. Läs mer i föreningens stadgar där det framgår var ansvaret ligger. Uthyrning Se punkten Andrahandsuthyrning. Vatten Det är den boendes skyldighet att se till att inga kranar läcker. Detta ska åtgärdas omedelbart, förslagsvis av Gamla Stans rörservice (telefon ). Årsredovisning / stämma BRF Väduren II s verksamhetsår löper på kalenderåret. Årsstämman hålls vanligtvis under våren (mars - maj). Kallelse till stämman sker när årsredovisningen delas ut, tidigast en månad och senast två veckor före stämman. Årsredovisning för respektive år finns att finna under Föreningen/Ekonomi-Årsredovisningar Det är ett viktigt tillfälle till att påverka sitt boende eftersom vi väljer nya styrelseledamöter, valberedning och revisor samt behandlar motioner. Om du inte kan delta i stämman kan du företrädas av ombud. Du har också möjlighet att ta med dig en bisittare. Grundregel är dock att det är endast en röst per lägenhet. För mer information kontakta styrelsen. Återvinningscentral Återvinningscentraler i Stockholm samt deras öppettider finns på Stockholm Stads hemsida,

9 Överlåtelse När du säljer din bostadsrätt ska köparen godkännas som medlem i BRF Väduren II. Styrelsen godkänner in- och utträde, men resterande bit sköter Binette Förvaltning. Binette ska meddelas om bostadsrätten är pantsatt, Skicka därför handlingar som köpekontrakt och pantsättning direkt till Binette. Vänd dig till Binette Förvaltning om du har några frågor, telefon: , info@binette.se För att hanteringen av handlingarna inte ska fördröjas i onödan är det viktigt att du informerar mäklare, bank och köpare om detta.

BRF VÄDUREN II FRÅN A - Ö

BRF VÄDUREN II FRÅN A - Ö BRF VÄDUREN II FRÅN A - Ö Andrahandsuthyrning Om du vill hyra ut din lägenhet, fyll i blanketten: Ansökan om andrahandsuthyrning och lägg i föreningens brevlåda Roslagsgatan 22 i god tid före uthyrningen.

Läs mer

Information. till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13

Information. till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13 Information till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13 För vår gemensamma trivsel har vi skrivit ned några riktlinjer för att vi alla skall trivas tillsammans i vår förening. Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap. Vår målsättning är att alla skall ha det så trivsamt som möjligt och att boendet ska kosta

Läs mer

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten till en bostad i föreningens hus utan du har också skyldigheter

Läs mer

Trivselregler Brf Nyboda 1

Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselreglerna kompletterar föreningens stadgar. Uppdaterade juni 2016 Våra trivselregler finns för att föreningen ska fungera till allas trevnad. Även för att undvika missförstånd

Läs mer

BRF Kolveden i Käppala 2007

BRF Kolveden i Käppala 2007 BRF Kolveden i Käppala 2007 ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER Ett förtydligande av stadgarna Ansvar för ordningen. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel.

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel. TRIVSELREGLER Brf Flaggan 9 Beckbrännarbacken 7 Det här bör du veta om föreningens Trivselregler Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information Hej och Välkommen till Brf Skiftesgatan! I det här dokumentet finner du föreningens trivselregler samt allmän information som är bra att känna till. Vi som sitter i Styrelsen har alltid en ambitionen om

Läs mer

Information för medlemmar i BRF Rudan 11

Information för medlemmar i BRF Rudan 11 20190101 Information för medlemmar i BRF Rudan 11 BRF Rudan 11 Föreningen bildades under 2006 då Svea fastigheter sålde fastigheten till hyresgästerna. Föreningen har idag 38 lägenheter samt sju butikslokaler.

Läs mer

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN Välkommentill BRFSOLGÅRDENILUNDEN Välkommen! Hej och välkommen till BRF Solgården i Lunden. Vi är övertygade om att du kommer att trivas i vår förening. Med denna skrift hoppasvikunnabesvaranågraavdefrågorniharsomnyinflyttadi

Läs mer

Ordningsregler för Brf Vikingen 2

Ordningsregler för Brf Vikingen 2 Ordningsregler för Brf Vikingen 2 Allmänna trivsel- och ordningsregler Våra trivselregler är antagna av styrelsen och du ska se dessa som ett komplement till Bostadsrättsföreningens stadgar, allmänna ordningsregler

Läs mer

Informationsbrev Bostadsrättsföreningen Bojen 11

Informationsbrev Bostadsrättsföreningen Bojen 11 Informationsbrev Bostadsrättsföreningen Bojen 11 Detta dokument (pdf-format) samt ytterligare information finns på föreningens hemsida: www.bojen11.a.se Detta dokument riktar sig till föreningens medlemmar

Läs mer

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL:

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: ---------------------- Välkommen som ny medlem i Svenska Folkbyggens Bostadsrättsförening nr 3 i Stockholm. För att samla information som kan vara

Läs mer

Förutom Brf Blåvingens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas.

Förutom Brf Blåvingens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas. Brf Blåvingen3 TRIVSELREGLER för Brf Blåvingen 3 Förutom Brf Blåvingens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas. Ansvar för ordningen Styrelsen har till uppgift att ta hand om den löpande

Läs mer

Detta innebär att styrelsen har ansvaret för att det är ordning och reda både i och utanför husen.

Detta innebär att styrelsen har ansvaret för att det är ordning och reda både i och utanför husen. Trivselregler Dethärbörduvetaomföreningenstrivselregler Ansvar för ordningen Allaärskyldigaatträttasigefterordningsreglerna.Attboibostadsrättinnebärett gemensamtansvar.sommedlemiföreningenharduintebararättentillenbostadi

Läs mer

Boendepärm BRF Morkullan med Ordnings- och trivselregler

Boendepärm BRF Morkullan med Ordnings- och trivselregler Boendepärm BRF Morkullan med Ordnings- och trivselregler Fastställd av styrelsen 2014-01-22 2(8) Välkommen till Brf Morkullan! Brf Morkullan ligger mitt i centrala Malmö och har en lång historia. Husen

Läs mer

OBS! Tillåt ingen annan än boende i huset nyttja våra sopkärl och grovsoprum.

OBS! Tillåt ingen annan än boende i huset nyttja våra sopkärl och grovsoprum. Från A till Ö - Brf Nya Plogen 12 Alla vi medlemmar i bostadsrättsföreningen Nya Plogen 12 äger nu gemensamt, genom föreningen, vårt hus. Det innebär att vi alla måste vara delaktiga i skötsel och beslut

Läs mer

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Att bo i bostadsrätt innebär att du ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi huset

Läs mer

VÄLKOMMEN till vårt hus!

VÄLKOMMEN till vårt hus! VÄLKOMMEN till vårt hus! Vi är alla glada för vårt fina hus och vi hoppas att Du också ska finna dig väl till rätta här och känna att du faktiskt är delägare i huset. Detta gör nämligen att man är rädd

Läs mer

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem VIMARHEM AB Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem Besittningsskydd Du har rätt att bo kvar i Din lägenhet så länge Du följer de regler och föreskrifter som finns och betalar Din hyra i tid. Du kommer att bli uppsagd

Läs mer

Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna

Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och tillsammans

Läs mer

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I

Läs mer

Ordningsregler för Brf Assessorerna

Ordningsregler för Brf Assessorerna Ordningsregler för Brf Assessorerna Det här bör du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Att bo i en bostadsrätt innebär gemensamt ansvar. Som medlem och hyresgäst i föreningen har du

Läs mer

Välkommen till Brf Killingen 34

Välkommen till Brf Killingen 34 Välkommen till Brf Killingen 34 Vårt hus, byggt 1936, är ett klassiskt funkishus ritat av arkitekt Sture Frölén och uppfört av byggherre NW Carlsson. Sture Frölén blev känd för sina elegant utformade bostadshus

Läs mer

Förutom bostadsrättsföreningens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas.

Förutom bostadsrättsföreningens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas. Trivselregler Välkommen till Bostadsrättsföreningen Roslagsskutan5 på följande sidor finns allmän information om hur föreningen fungerar och lite annat smått och gott som kan vara bra att känna till. Om

Läs mer

Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Alla boende är skyldiga att rätta sig efter reglerna.

Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Alla boende är skyldiga att rätta sig efter reglerna. Trivselregler Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren De regler som här beskrivs har tagits fram för att vi alla har ett ansvar för den gemensamma trivseln. Reglerna innefattar allt ifrån hur

Läs mer

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Trivselregler 2015-05-07 Sid 1 (5) Sid 1 (5) Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Styrelsen har satt ihop några enkla trivselregler för

Läs mer

GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN

GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN FÖR DEN GEMENSAMMA TREVNADEN gäller några allmänna regler för alla som bor i bostadsrättsföreningen Äppelgården. Att visa

Läs mer

Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! För Dig, Dina grannar, Vår bostadsrättsförening Var och en som bor i huset ingår i en gemenskap. Ge den hjälp som du kan! Begär den hjälp som du behöver!

Läs mer

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50 Trivselregler: För att alla hyresgäster ska kunna trivas så bra som möjligt har vi här sammanställt våra trivselregler. Detta är reglerna som gäller i Invectus fastigheter. Inflyttning: Inflyttningsdag

Läs mer

HANDBOK HUR MAN BOR I TORSHAMMAREN

HANDBOK HUR MAN BOR I TORSHAMMAREN BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TORSHAMMAREN 1-4 HANDBOK HUR MAN BOR I TORSHAMMAREN Gemensamt boende är gemensam trevnad Rev 081118 1( 6) Innehåll: 1. Inledning 2. Styrelsen 3. Gemensamma utrymmen Tvättstugor Vindar

Läs mer

TRIVSELREGLER för HSB Brf Astern

TRIVSELREGLER för HSB Brf Astern 1 TRIVSELREGLER för HSB Brf Astern Förutom lagar och föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! Allmän aktsamhet och hänsyn Tänk på att vara rädd om och väl vårda föreningens

Läs mer

Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33

Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33 Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33 Fastighetsförvaltning Fastigheten ägs av Aroseken Bostäder. Vår förvaltare är Jörgen Källman tfn 021-17 91 14. Felanmälan Telefon till felanmälan är 021-17

Läs mer

Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! :

Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! : TRIVSELREGLER för Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! : Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg

Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg Att bo i en bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi huset där vi

Läs mer

TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna Vad händer om ordningsreglerna inte följs Har Du frågor

TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna Vad händer om ordningsreglerna inte följs Har Du frågor TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I den löpande förvaltningen ingår också

Läs mer

Trivsel/Ordningsregler för BRF Utsikten.

Trivsel/Ordningsregler för BRF Utsikten. Trivsel/Ordningsregler 1(6) Trivsel/Ordningsregler för BRF Utsikten. 1. Stadgar. Förutom bostadsrättsföreningens stadgar gäller följande regler för att alla skall trivas. 2. Ansvar för ordningen. Som medlem

Läs mer

Till dig som flyttar in

Till dig som flyttar in Till dig som flyttar in Rev datum 2011-10-10 Välkommen till oss på Invectus... Ni kommer i kontakt med oss via: Telefon 044-21 91 91 Mejl Info@invectus.net Hemsida www.invectus.net Brev Invectus AB Box

Läs mer

för Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 3-5

för Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 3-5 TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 3-5 Det här bör Du veta om föreningens trivselregler: Ansvar för trivseln Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF RIBE

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF RIBE ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF RIBE Senast uppdaterad 180913 Att bo i en bostadsrätt Bostadsrättsföreningens medlemmar äger tillsammans föreningens fastigheter. Alla medlemmar har ansvar för sin egen

Läs mer

Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5

Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5 Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5 För att skapa en gemensam och trivsam atmosfär för oss alla i föreningen har styrelsen fastställt ordningsregler som alla boende är skyldiga att känna till och rätta

Läs mer

Att bo i Brf Järngården

Att bo i Brf Järngården Att bo i Brf Järngården Inledning Du har valt att bo i bostadsrättsföreningen Järngården. Ett klokt val, men vad betyder det egentligen? Vad finns det för möjligheter inom föreningen? Vilka ordningsregler

Läs mer

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till nyinflyttade Augusti 2016 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Till föreningens medlemmar I den här skriften har vi samlat information och regler för att du som bor i föreningen

Läs mer

ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen

ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen Att bo i bostadsrätt rättigheter och skyldigheter Att bo i bostadsrätt är förenat med både rättigheter och skyldigheter. Du bor i en bostadsrättsförening,

Läs mer

Informationsbroschyr

Informationsbroschyr Informationsbroschyr Medlemmar BRF Bostadsrättsföreningen Kungsklippan 7-9 Beslutad av föreningen styrelse 2016-10-11 Informationsbroschyr BRF Kungsklippan 7-9 v1.0 beslutad 1(6) Om det här dokumentet

Läs mer

Information för medlemmar i Brf Haga 4:39, Olof af Acrelsväg 5

Information för medlemmar i Brf Haga 4:39, Olof af Acrelsväg 5 Kära medlem, Att bo i bostadsrätt innebär många fördelar. Du har stor frihet att själv utforma ditt boende och många ser det som ett bra sätt att investera i sitt boende. Boendeformen innebär också att

Läs mer

Det här bör Du som boende hyresgäst eller medlem i föreningen - veta om bostadsrättsföreningens ordningsregler!

Det här bör Du som boende hyresgäst eller medlem i föreningen - veta om bostadsrättsföreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Stapelbädden 5 i Stockholm Det här bör Du som boende hyresgäst eller medlem i föreningen - veta om bostadsrättsföreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen

Läs mer

Trivsel- och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Starrbäcken 2 fastställda av styrelsen den 10 mars 2016

Trivsel- och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Starrbäcken 2 fastställda av styrelsen den 10 mars 2016 Brf Starrbäcken 2 Trivsel- och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Starrbäcken 2 fastställda av styrelsen den 10 mars 2016 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Beckasinen nr 17. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Beckasinen nr 17. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Beckasinen nr 17 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Ordningsregler för Brf Facklan Haga rev 130520

Ordningsregler för Brf Facklan Haga rev 130520 Ordningsregler för Brf Facklan Haga rev 130520 Välkommen som medlem och granne! Följande skrift talar om vad du ska känna till om föreningen. 1. Allmänt 2. Andrahandsuthyrning 3. Badrum/Badrumsrenovering

Läs mer

Ordningsregler för bostadsrättsföreningen Gjuteriet 4 Ni hittar denna och mer information om föreningen på www.sbc.se/gjuteriet4

Ordningsregler för bostadsrättsföreningen Gjuteriet 4 Ni hittar denna och mer information om föreningen på www.sbc.se/gjuteriet4 Ordningsregler för bostadsrättsföreningen Gjuteriet 4 Ni hittar denna och mer information om föreningen på www.sbc.se/gjuteriet4 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen

Läs mer

Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren

Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren Ordningsregler är vår gemensamma överenskommelse om hur vi skall bete oss gentemot varandra. Det är därför viktigt att alla följer dem. Ordningsreglerna är inte

Läs mer

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II Telefon: 0725-425 339 Post till styrelsen i brevlåda 16D Hemsida: www.soltorpet2.se Detta informationsblad är avsett att tillhöra Din lägenhet. Det finns att ladda ner från

Läs mer

Ordningsregler och information

Ordningsregler och information 1 (8) Ordningsregler och information Senaste revision: 2015-06-30 Vid eventuella frågor om ordningsreglerna kan styrelsen kontaktas via styrelsen@kvadraten21.se För vem gäller reglerna Ordningsreglerna

Läs mer

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen PLOGEN. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen PLOGEN. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen PLOGEN Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

Lathund för Bostadsrättsföreningen Häcklefjäll

Lathund för Bostadsrättsföreningen Häcklefjäll 2011-08-30, Rev L 1(7) Lathund för Bostadsrättsföreningen Häcklefjäll Innehållsförteckning 1 Styrelsen... 2 2 Vad kan jag få hjälp med?... 2 3 Hissar... 3 4 Städning av gemensamma utrymmen... 3 5 Hur skall

Läs mer

Handbok för boende i brf Beda

Handbok för boende i brf Beda Handbok för boende i brf Beda Grundinformation Brf Beda bildades 2001 Katarina Bangata 61, 116 42 Stockholm Fastighetsbeteckning: Vitbetan 33 Organisationsnummer: 769606 6765 www.brfbeda.se Förvaltare

Läs mer

ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden

ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden Ansvar Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Alla är skyldiga att rätta sig efter ordningsreglerna. Ordningsreglerna gäller såväl bostadsrättshavare

Läs mer

Välkommen till Brf. Nattsländan!

Välkommen till Brf. Nattsländan! Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Välkomstbrev - version 1.2 2019-01-10 Sid 1 (5) Välkommen till Brf. Nattsländan! Vi vill hälsa dig varmt välkommen som medlem till bostadsrättsföreningen

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual

Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual Styrelsen for Bostadsrättsföreningen Erik 2 har sammanställt denna information för att besvara vanliga frågor som uppkommer i föreningen. Förhoppningen är att

Läs mer

Välkommen till BRF Jungfrun 21

Välkommen till BRF Jungfrun 21 Välkommen till BRF Jungfrun 21 Kommendörsgatan 24 & Sibyllegatan 26 Bild från Digitala Stadsm useet http://digitalastadsmuseet.stockholm.se/fotoweb/grid.fwx?archiveid=5000&search=(iptc187%20contains(ssmfö000262))

Läs mer

ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄRPINGEHEM NR. 3. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄRPINGEHEM NR. 3. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄRPINGEHEM NR. 3 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Lemansgatan 6, 8 & 10 Det här bör Du veta om föreningens trivselregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER VÄLKOMMEN TILL AMASTEN!

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER VÄLKOMMEN TILL AMASTEN! INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER VÄLKOMMEN TILL AMASTEN! VÄLKOMMEN SOM HYRESGÄST! I den här broschyren har vi samlat information som är viktigt för dig som hyresgäst hos oss att känna till. Vi vill att

Läs mer

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER. Välkommen till Balder

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER. Välkommen till Balder INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER Välkommen till Balder Bra att veta om ditt boende Hyran - betala alltid i tid Hyran betalas i förskott varje månad, senast den sista dagen i månaden. Exempel: hyran för

Läs mer

Som medlem i föreningen delar du vårt gemensamma ansvar för ordning och reda, både i och utanför din lägenhet. Här är de regler som gäller.

Som medlem i föreningen delar du vårt gemensamma ansvar för ordning och reda, både i och utanför din lägenhet. Här är de regler som gäller. ORDNINGSREGLER Som medlem i föreningen delar du vårt gemensamma ansvar för ordning och reda, både i och utanför din lägenhet. Här är de regler som gäller. DET HÄR BÖR DU VETA Styrelsens uppgift är att

Läs mer

Brf Råsunda Borgen. Tottvägen 3 samt 5 A. Information till medlemmar

Brf Råsunda Borgen. Tottvägen 3 samt 5 A. Information till medlemmar Information till medlemmar Innehållsförteckning Sida Kontaktuppgifter till styrelsen... 3 Teknisk förvaltning... 4 Ekonomisk förvaltning... 4 Andrahandsuthyrning... 4 Renoveringar och ombyggnationer...

Läs mer

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman.

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman. VÅRA LÄGENHETER FÖRÄNDRINGAR Ibland vill man förändra och komplettera sin lägenhet. När det gäller väsentliga förändringar tex badrum, kök och väggar måste styrelsen godkänna detta skriftligen. Installationer

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen!

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen! ORDNINGSREGLER FÖR BRF TANTOTORGET Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler: Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de

Läs mer

Stölder. Håll gärna ögonen öppna och meddela styrelsen om ni ser eller hör något. Städ- och fixardagen. Tvättstugorna. Soprummen

Stölder. Håll gärna ögonen öppna och meddela styrelsen om ni ser eller hör något. Städ- och fixardagen. Tvättstugorna. Soprummen Ekegårdsbladet September 2015 www.ekegarden.nu, styrelsen@ekegarden.se Detta blad kan även fås via e-post Gå in på vår hemsida www.ekegarden.se och följ instruktionerna. Nu nalkas höstens friska luft och

Läs mer

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME 1 Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME Att bo med bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och

Läs mer

Levertinsgatan 1, Stockholm Kontakt Tommy Sörstrand tel e-post

Levertinsgatan 1, Stockholm Kontakt Tommy Sörstrand tel e-post VÄLKOMSTBREV Grattis till din nya lägenhet och välkommen till Brf Kristinebergsstrand! Vi hoppas att du ska trivas hos oss. Här kan du läsa om vad som är viktigt att tänka på och bra att känna till, som

Läs mer

Trivselregler Brf Leoparden 5

Trivselregler Brf Leoparden 5 Brf Leoparden 5 För att skapa en gemensam och trivsam atmosfär för oss alla i föreningen har styrelsen fastställt trivselregler. Dessa regler gäller inte bara dig som hyresgäst/bostadsrättshavare utan

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Porslinsbruket 23 Bråvallagatan 8 113 36 Stockholm Juni 2013

Bostadsrättsföreningen Porslinsbruket 23 Bråvallagatan 8 113 36 Stockholm Juni 2013 1 Bostadsrättsföreningen Porslinsbruket 23 Bråvallagatan 8 113 36 Stockholm Juni 2013 Medlem och bostadsrättshavare i Porslinsbruket 23 Välkommen som medlem och bostadsrättshavare i bostadsrättsföreningen

Läs mer

Trivsel- och ordningsregler För vem gäller reglerna? Ordningsreglerna gäller alla dessa: Delta och bidra

Trivsel- och ordningsregler För vem gäller reglerna? Ordningsreglerna gäller alla dessa: Delta och bidra Trivsel- och ordningsregler För vem gäller reglerna? Alla är skyldiga att rätta sig efter ordningsreglerna. Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Du har borätten till din lägenhet, men äger

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Ked 15

Bostadsrättsföreningen Ked 15 Bostadsrättsföreningen Ked 15 Org.nr 769604-1206 Det här bör du veta om föreningens Trivsel- & Ordningsregler Styrelsens uppgift Styrelsen har som ansvar att förvalta våra gemensamma tillgångar och verkställa

Läs mer

en informationsskrift och stadgar för medlemmar i Brf Vattentornet 5

en informationsskrift och stadgar för medlemmar i Brf Vattentornet 5 A Ö en informationsskrift och stadgar för medlemmar i Brf Vattentornet 5 Brf Vattentornet 5 2(22) DennaskriftärsammanställdavJohanTaddesse,vidtidpunktenordförandeiföreningen. 2009 03 15 Stockholm Brf Vattentornet

Läs mer

Trivselregler för dig som är medlem (boende) i bostadsrättsföreningen Atle 2

Trivselregler för dig som är medlem (boende) i bostadsrättsföreningen Atle 2 Trivselregler för dig som är medlem (boende) i bostadsrättsföreningen Atle 2 För att uppnå en trevlig miljö och ett öppet klimat mellan oss boende i föreningen har styrelsen upprättat detta dokument. Du

Läs mer

Välkommen till Vår bostadsrättförening Tornérplatsen En vägledning för ett trivsamt boende

Välkommen till Vår bostadsrättförening Tornérplatsen En vägledning för ett trivsamt boende Välkommen till Vår bostadsrättförening Tornérplatsen En vägledning för ett trivsamt boende Innehållsförteckning Styrelsens uppdrag... s.2 Ekonomi i föreningen... s.2 Drift och underhåll av våra fastigheter...

Läs mer

Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Läs mer

Välkommen till BRF Tegelbruket

Välkommen till BRF Tegelbruket Välkommen till BRF Tegelbruket Historik Huset är byggt 1912 och var då ett av de första husen i Midsommarkransen. I vårt hus skapades Sveriges första bensinpump av märket MACK, namnet bildades av initialerna

Läs mer

Ordningsregler för Brf Assessorerna

Ordningsregler för Brf Assessorerna Ordningsregler för Brf Assessorerna Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Att bo i en bostadsrätt innebär gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har Du inte bara rätten

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BJELKEN 10

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BJELKEN 10 VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BJELKEN 10 Vi är en liten förening med 20 lägenheter. Vi äger och förvaltar huset tillsammans samt ser till att gemensamt värna och bevara det som är vårt. I detta

Läs mer

Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Nyboda 9

Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Nyboda 9 En bostadsrättsförening är en ekonomisk förening som styrs enligt bostadsrättslagen. Medlemmarna äger och förvaltar hus, mark och gemensamma utrymmen gemensamt. En styrelse sköter det löpande arbetet och

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Hunden 15

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Hunden 15 ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Hunden 15 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Läs mer

TRIVSELREGLER. för Bostadsrättsföreningen Ådala 9:15. Det här bör Du veta om föreningens trivselregler.

TRIVSELREGLER. för Bostadsrättsföreningen Ådala 9:15. Det här bör Du veta om föreningens trivselregler. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Ådala 9:15 Det här bör Du veta om föreningens trivselregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

Information från A-Ö för alla boende

Information från A-Ö för alla boende Information från A-Ö för alla boende Uppdaterad augusti 2013 Välkommen till Söderby 2:14 Vi har sammanställt allmän information för alla boende i området. Helt enkelt ett litet ABC för alla oss som bor

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Högsåker. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Högsåker. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Högsåker Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande.

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande. Vi som bor i Bostadsrättsföreningen (Brf) Sillgrisslan är delägare och äger tillsammans föreningen. Föreningens kostnader blir dina kostnader. Allt vi kan påverka för att öka trivseln i föreningen leder

Läs mer

Trivselregler för Brf Stenbiten 7

Trivselregler för Brf Stenbiten 7 Trivselregler för Brf Stenbiten 7 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I den löpande förvaltningen

Läs mer

Trivselregler för dig som bor i Vad händer om reglerna inte följs? Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift

Trivselregler för dig som bor i Vad händer om reglerna inte följs? Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Trivselregler Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren De regler som här beskrivs har tagits fram för att vi alla har ett ansvar för den gemensamma trivseln. Reglerna innefattar allt ifrån hur

Läs mer

Välkommen till Brf Vindrosen Ön Limhamn Allmän information

Välkommen till Brf Vindrosen Ön Limhamn Allmän information Välkommen till Brf Allmän information 2018:1 Funderar du på att köpa (eller har) en bostadsrättslägenhet i brf? Det glädjer oss att du/ni har köpt en lägenhet eller funderar på att bosätta er på Ön och

Läs mer

Har du funderingar över något som tas upp i dessa regler är du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Har du funderingar över något som tas upp i dessa regler är du alltid välkommen att kontakta styrelsen. TRIVSELREGLER För bostadsrättsföreningen HSB Brf. Mörbylund 11-15 Ansvar för ordning och trivsel Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som

Läs mer

Information om boendet och föreningen. Uppdaterad

Information om boendet och föreningen. Uppdaterad Information om boendet och föreningen Uppdaterad 2017-06-14 Välkommen till Brf. Lillsjönäs 22-28 Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28 grundades 2007 och köpte, i april 2008, fastigheten på Barrstigen

Läs mer

Ordningsregler Bf Birger Jarl

Ordningsregler Bf Birger Jarl Ordningsregler Bf Birger Jarl Att bo i ett flerfamiljshus innebär att vi ingår i en gemenskap av människor med samma intresse av att vårda vårt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi huset vi bor i.

Läs mer

ALLMÄN INFORMATION TILL BOENDE I BRF. ALPHYDDANS ROS

ALLMÄN INFORMATION TILL BOENDE I BRF. ALPHYDDANS ROS ALLMÄN INFORMATION TILL BOENDE I BRF. ALPHYDDANS ROS Brandsäkerhet Brandmyndigheten tillåter inte brandfarliga föremål på trapplanen. På grund av brandfaran och för att hålla alla utrymningsvägar öppna

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till mäklare September 2018 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Org.nr 702000-2064 Till mäklare I den här skriften, mäklarlathund, har vi samlat information som vanligtvis efterfrågas

Läs mer