Kursgården Sjöbo har använts av scoutförbundet sedan 40 talet och ägts av scoutförbundet sedan 70 talet.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kursgården Sjöbo har använts av scoutförbundet sedan 40 talet och ägts av scoutförbundet sedan 70 talet."

Transkript

1 RAPPORT SJÖBO 1. Sammanfattning Kursgården Sjöbo har använts av scoutförbundet sedan 40 talet och ägts av scoutförbundet sedan 70 talet. Det är sannolikt att Sjöbo inte har varit ekonomiskt lönsamt, sett över tioårsperioder, någon gång sedan 70 talet. Mellan 1995 och 2010 har den ansamlade förlusten varit mer än :-. Dock har att scoutförbundet och dess medlemmar tidigare bedömt att egennyttan av ägandet har varit bra för scoutförbundet beroende på det tidigare höga nyttjandegraden. Beläggningen och framförallt det egna utnyttjandet av Sjöbo har under de senaste åren varit lågt. Scoutförbundet har på ett flertal årsmöten diskuterat försäljning av Sjöbo (not. minst var tionde år under 60, 70, 80, 90 och 2000 talet). Ett iordningställande till en för uthyrning acceptabel nivå av Sjöbo bedöms till minst 1,5 miljoner kronor, förmodligen behöver köket byggas om till en kostnad av ytterligare ett par hundra tusen. Om Sjöbo ska behållas av förbundet så måste man räkna med årliga förluster för driften för löpande underhåll. En arbetsgrupp som har förtroende och med tydliga mandat måste tillsättas. En försäljning ger scoutförbundet ett kapitaltillskott och förmodligen en vinst. Beroende av det minskade medlemsantalet inom scoutrörelsen (10-års perspektiv), samt stor tillgång till andra kurs och lägergårdar, både inom och utanför scoutrörelsen, kan man inte rimligen förvänta sig att beläggningen av Sjöbo kommer att öka i närtid. Detta även med ökade markandsföringskostnader. Beläggningen av externa gäster har under de senaste åren varit ganska bra, men det har också inneburit att tillgängligheten för de egna medlemmarna under högsäsong har varit låg. Även med en hög extern beläggning har det varit svårt att få det att gå runt.

2 2. Alternativ för förbundsmötet att ta ställning till 2.1Fortsatt drift i egen regi Om Sjöbo ska behållas bör förbundet ta ställning till om anläggningen ska användas året runt eller bara under sen vår, sommar och höst. Användning under vintern medför stora kostnader för drift och underhåll. För båda dessa alternativ så måste en omfattande renovering ske. Framförallt så måste skadan pga källarsvamp i parstugan åtgärdas, fuktskador i villa och parstuga åtgärdas, och köket måste renoveras och byggas om så att det kan användas för kurs och lägerverksamhet. Sanering och renovering bedöms initialt till minst 1,5 miljoner kronor. Årligt underhåll kan vara mindre beroende på användningen Kurs & lägerverksamhet I detta alternativ används Sjöbo året runt för kurser och lägerverksamhet. Förläggning sker både inom och utomhus vilket medför parstugan måste återställas, renoveras och saneras till ett skick som är acceptabelt för uthyrning året runt. Villan måste saneras och renoveras dessutom behöver köket byggas om för att uppfylla direktiv för matlagning (förmodligen till restaurangnivå) Kostnaden för att ovanstående bedöms initialt till 1,5 miljoner samt ytterligare en deltakostnad om :- för en ombyggnation av kök. Totalt 1,8 till 2 miljoner. Intäkter och kostnader är högre för detta alternativ än om Sjöbo bara skulle vara öppet under en förlängd sommarsäsong. Dock bedöms det svårt att få lönsamhet pga ökade driftskostnader under vintern. Se även stycket om årlig driftskostnad nedan. För att Sjöbo ska kunna vara långsiktigt attraktiv som kurs och lägergård, samt med bibehållet fastighetsvärde så måste det ske avsättning för årligt och långsiktigt löpande underhåll. Detta bedöms i detta fall till ca :-/år. Styrning och drift av Sjöbogården skulle i detta fall kunna ske genom en arbetsgrupp med delegation från scoutförbundets styrelse. I detta fall bedöms det årliga underskottet (med avsättning för löpande och långsiktigt underhåll) till :- per år Lägerverksamhet I detta alternativ används Sjöbo endast under en förlängd sommarsäsong (sen vår, sommar samt höst) för kurser och lägerverksamhet. Förläggning sker i huvudsak utomhus, men enklare inomhusförläggning bör kunna erbjudas. Detta medför att

3 parstugan måste renoveras och saneras till ett skick som är acceptabelt för enklare förläggning. Tex så kan väggar tas ner på vindsvåning och mellanvåning och sovsalar inrättas. Detta bör medföra mindre löpande underhåll och driftskostnader. Villan måste även i detta fall saneras och renoveras. Förhoppningsvis innebär detta alternativ att köket enbart behöver renoveras och saneras. En informell kontakt har tagits med en icke namngiven kommuns miljö & hälsokontor. Vid detta samtal så bekräftas att köket skulle kunna bedömas som kök där man bara värmer mat som är tillagad på annan plats. Kostnaden för att ovanstående bedöms initialt till 1,2 miljoner. Intäkter och kostnader är lägre för detta alternativ än om Sjöbo skulle användas året runt. Vid en bra beläggning på sommarmånaden bör anläggning gå runt, men årlig avsättning för löpande och långsiktigt underhåll ger förmodligen ett mindre årlig förlust (baserat på historik). Se även stycket om årlig driftskostnad nedan. För att Sjöbo ska kunna vara långsiktigt attraktiv som kurs och lägergård, samt med bibehållet fastighetsvärde så måste det ske avsättning för årligt och långsiktigt löpande underhåll. Detta bedöms i detta fall till ca :-/år. Styrning och drift av Sjöbogården skulle i detta fall kunna ske genom en arbetsgrupp med delegation från scoutförbundets styrelse. I detta fall bedöms det årliga underskottet (med avsättning för löpande och långsiktigt underhåll) till :- per år. 2.2 Försäljning till utomstående utan förbehåll I detta alternativ säljs Sjöbo i befintligt skick, utan något förbehåll. Om scoutförbundet säljer utan förbehåll så kommer det att finnas mer tänkbara köpare varpå priset borde kunna bli något högre. Sjöbo har ett bokfört värde av ca 1,7 M och värderingen är satt till runt 2 M. En försäljning enligt de här förutsättningarna kommer att ge scoutförbundet ett kapitaltillskott och förmodligen en vinst på ett par hundra tusen kronor till utomstående utan förbehåll I detta alternativ säljs Sjöbo i befintligt skick, men med ett förbehåll om att scoutförbundet har rätt till några veckors användning av lägergården undr några veckor och helger. Givetvis förutsätter detta att köparen är intresserad av att bedriva kurs- och lägerverksamhet på Sjöbo.

4 Sjöbo har ett bokfört värde av ca 1,7 miljoner och värderingen är satt till runt 2 miljoner. Även i detta kommer försäljningen att ge scoutförbundet ett kapitaltillskott men möjligheten till vinst minskar till närstående kår/distrikt Det kan konstateras att det inte finns någon till förbundet närstående kår som är intresserad att köpa Sjöbo av scoutförbundet. Om den nya scoutorganisationen går igenom så är det osannolikt att de närstående nya regionerna/distrikten har behov av ytterligare lägergårdar i regionen. Alternativet bedöms inte som realistiskt. 2.3 Entreprenad (uthyrning) Ett alternativ skulle kunna vara att scoutförbundet hyr ut Sjöbo till annan part. Även i detta fall måste man iordningställa Sjöbo antingen till året runt drift eller för enbart en förlängd sommarsäsong. Kostnader för iordningställande är samma som presenterats ovan i de avsnitten. Intäkt från en uthyrning torde bli lägre än för egen drift (beroende av att hyresgästen behöver inkomster). Det fortsatta underhållningsansvaret kvarligger hos fastighetsägaren och en nedskrivning av iordningställandet bör ske. Detta alternativ ger en större årlig kostnad än i egen regi. 2.4 Fortsatt drift genom stiftelse eller annan form med insyn Ett alternativ skulle kunna vara att överföra Sjöbo till en stiftelse. Reparationer av Sjöbo måste genomföras till en kostnad av minst 1,5 M SEK Sjöbo överförs till stiftelsen Avskrivning kvittas mot upptagning av lån i stiftelsen (minst 3 M SEK) Alla risker såsom drift/underhåll/vinst eller förlust stannar i stiftelsen. Som en av huvudmännen står Scoutförbundet kort och långsiktigt en betydande risk. (ex. Kjesäter) Detta alternativ bedöms inte som realistiskt.

5 3 Årliga Resultat Tabellerna nedan sammanfattar kostnader och intäkter mellan 1995 och 2010 Kostnad (kkr) Intäkt (kkr) Resultat (kkr) Summa Resultat (kkr) Intäkt (kkr) Kostnad (kkr) 4 Besiktning och värdering 4.1 Besiktning från Anticimex I mars 2011 gjorde Anticimex en besiktning av fastigheterna. Mögel och fuktskador konstaterades. Dock gjordes ingen analys av mögel.

6 Deras bedömning av kostnader för renovering, sanering och iordningställande bedöms som rimliga antaganden. 4.2 Besiktning från YH utbildningen i Nässjö I december 2011 gjorde elever och lärare YH utbildningen för ombyggnation och renovering en besiktning av Sjöbo. Mögelprover skickades till laboratorium i Danmark. Källarsvamp (Coniophora puteana) är konstaterad och åtgärder behöver göras för att skydda byggnaden och få bort angreppen. Denna form av svamp påverkar hållfastheten i byggnaden och ger en dålig lukt. Författaren av detta dokument har inte hittat någon information som indikerar att denna form av svamp i sig är farlig för människan, förutom obehag. Detta till skillnad från hussvamp och sk svartmögel, men inget sådant angrepp har konstaterats i de prover som har lämnats till analys. Möjligtvis bör scoutförbundet kontakta läkare och andra sakkunniga inom detta område om man ska fortsätta och hyra ut Sjöbo. Källarsvamp - en vanlig rötsvamp i byggnader Coniophora puteana Källarsvamp är den mest vanliga tränedbrytande svampen i våra byggnader men betydligt billigare att reparera än Äkta hussvamp. Källarsvampens utseende liknar Serpula lacrymans, Sv. Äkta Hussvamp och vid ungt stadium kan den vara svår att skilja från Serpula lacrymans med blotta ögat. Svampen tillhör svampordningen Aphyllophorales och familjen Coniophoraceae liksom Äkta Hussvamp Serpula lacrymans. Källarsvamp förekommer oftast i fuktiga oventilerade källare eller källarbjälklag samt vindsbjälklag i anslutning till fuktig betong eller annan fuktkälla. Vid analys visar det sig att Äkta Hussvamp bara producerar oxalsyra medan källarsvampen producerar bl.a. stora mängder ättiksyra. Denna fungerar som en buffert som reglerar ph och därför kan svampen finnas i områden utan kalk. Detta skiljer den från Äkta Hussvamp som är kalkberoende. Källarsvampsangripet virke kan lukta ättiksyra till skillnad från Äkta Hussvamp som luktar champion. Källarsvampen kräver högre fuktighet än Äkta Hussvamp. Den engelska översättningen av källarsvamp är "våt röta" till skillnad från Äkta Hussvamp som kallas "torr röta". Optimal temperatur är +23 C och svampen dör först vid +65 C. Reparations åtgärder: Vid reparation elimineras fuktkällan, genom att t.ex. öka ventilationen. Om träet är totalskadat tar man bort ca cm från angreppet och ersätter med nytt boracolbehandlat virke. Till behandling av samtliga storsvampar används alltid Boracol 20/40. Besiktingen konstaterar stora sanerings- och renoveringsbehov, och bekräftar delar av Anticimex rapport. Vid telefonsamtal med läraren om kostnaderna så uppskattas dessa till ett härad av 500 till :- för svamp och fuktsanering och direkta åtgärder på parstuga, villa och torp. Kostnader för iordningställande till en trivsam nivå bedöms som en halv miljon till och ombyggnation av kök till ett par hundra tusen.

7 4.3 Värdering Fastighetsbyrån i Nässjö har värderat Sjöbo. Deras värdering indikerar ett förväntat försäljningspris någon stans runt 2 miljoner. De tror att en försäljning kan ta lite längre tid än vanligt. 5.1 Arbetsformer Under åren så har olika arbetsformer använts för driften av Sjöbo. Under huvuddelen av tiden så har man haft någon form av arbetsgrupp eller resultatenhet med olika typer av mandat, budgetar och ansvar. I det långa perspektivet är det rimligt att anta att det inte har berott på de ideella och inte heller anställda att det har varit svår att få ett långsiktigt plusresultat och en hög egen beläggning på Sjöbo. Många har gjort ett mycket gott jobb och lagt många ideella arbetstimmar på Sjöbo. 5.2 Uthyrning Under 90 talet och tidigt 2000 tal har det egna utnyttjandet under goda kommit upp till 20-30% av uthyrningen. De senaste åren har det egna utnyttjandet varit betydligt lägre. De senaste somrarna har anläggningen hyrts för lägerskoleverksamhet under hela sommaren. Intäkterna från denna hyresgäst har varit bra, men den har också begränsat möjligheten att använda Sjöbo för egen scoutverksamhet. 5.3 Reparationer & Underhåll Kort historik av större reparationer och underhåll. Tidigt 80-tal, stor renovering och tillbyggnad av villan. Bekostades av skogsavverkning och arvsfondspengar. Kostnad ej bekräftad 89/90, stor renovering och ombyggnation av samtliga byggnader, VVS arbeten, markarbeten. Kostnad 2,5 miljoner från egna medel. 90-tal, avverkning av skog Sent 90 tal, målningsarbeten och löpande underhåll. 07/08, iordningställande av torp till året runt bostad, byte av tak torp. Kostnad ca :- från egna medel.

12 Augusti Nu ligger skolans framtid i dina händer. Välkommen! Sponsorer

12 Augusti Nu ligger skolans framtid i dina händer. Välkommen! Sponsorer 12 Augusti 2013 Nu ligger skolans framtid i dina händer. Sponsorer Välkommen! Dagordning 12 Augusti 2013 Michael Hansson (Ordförande) välkomnar. Summering av vad som pågått under året som gått fram tills

Läs mer

Presentation av Budget och Underhållsplan 2012

Presentation av Budget och Underhållsplan 2012 2011-12-05 Presentation av Budget och Underhållsplan 2012 Brf. Segelflygaren 1 av 8 Mark Utvändigt Invändig VVS Ventilation Tak Garage Utrustning Underhållsplan 2012 Budget (tkr) Markarbeten innergård

Läs mer

KFUK-KFUM 2011-03-11. Grundläggande okulär besiktning, förslag på nödvändiga reparations och underhållsarbeten.

KFUK-KFUM 2011-03-11. Grundläggande okulär besiktning, förslag på nödvändiga reparations och underhållsarbeten. KFUK-KFUM 2011-03-11 BOX 42034 126 12 STOCKHOLM Objekt: Sjöbo Kurs och lägergårds byggnader Er referens: Hanna Forsén Vår referens: Raoul Eriksson/ Göran Johansson, Anticimex i Nässjö Uppdrag: Grundläggande

Läs mer

Villkorstillägg till Villahemförsäkring L Skadedjur med mera

Villkorstillägg till Villahemförsäkring L Skadedjur med mera L SKADEDJUR MED MERA VILLKOR Villkorstillägg till Villahemförsäkring L Skadedjur med mera Gäller från 2013-01-01 L Skadedjur med mera L.1 SANERING MOT BOSTADSOHYRA L.1.1 Försäkringen gäller För sanering

Läs mer

Årsbokslut. Gymnastikförbundet Syd. Org.nr. 838200-3757

Årsbokslut. Gymnastikförbundet Syd. Org.nr. 838200-3757 Årsbokslut Gymnastikförbundet Syd Org.nr. 20110101 20111231 GymnastikFörbundet Syd 1 Styrelsen för GymnastikFörbundet Syd får härmed avge årsbokslut för räkenskapsåret 2011. Förvaltningsberättelse Verksamhet

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Skattsedeln 6

Bostadsrättsföreningen Skattsedeln 6 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Skattsedeln 6 får härmed avge Årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari 2010-31 december 2010 Innehåll: Förvaltningsberättelse Resultaträkning Balansräkning Ställda

Läs mer

Presentation av Budget och Underhållsplan 2014

Presentation av Budget och Underhållsplan 2014 2013-12-31 Presentation av Budget och Underhållsplan 2014 Underhållsplan 2014 Budget (tkr) Fogning av murar och krön 250 Mossbekämpning av betongkanter på loftgångar och balkonger 50 Nya plåtdörrar i garaget

Läs mer

Investeringsbeslut Heden 24:12

Investeringsbeslut Heden 24:12 STYRELSEHANDLING nr 12 Investeringsbeslut Heden 24:12 Beslut Denna handling kan innehålla sekretessbelagd information. Den kan lämnas ut på begäran efter sekretessprövning. Begäran om investeringsram om-

Läs mer

Årsredovisning. Brf Hilltorp Södra 1

Årsredovisning. Brf Hilltorp Södra 1 Årsredovisning för Brf Hilltorp Södra 1 Räkenskapsåret 2007 Brf Hilltorp Södra 1 1(8) Brf Hilltorp Södra 1 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2007. Styrelsen för Brf Hilltorp Södra 1 får

Läs mer

Brf Rosendal Större 25

Brf Rosendal Större 25 Årsredovisning för Brf Rosendal Större 25 Räkenskapsåret 2009-01-01-2009-12-31 Brf Rosendal Större 25 1(10) ' Brf Rosendal Större 25 2(10) ' Brf Rosendal Större 25 3(10) Resultaträkning Belopp i kr Not

Läs mer

Folkhälsomyndighetens seminarium om fukt och mikroorganismer

Folkhälsomyndighetens seminarium om fukt och mikroorganismer Folkhälsomyndighetens seminarium om fukt och mikroorganismer 2017-11-08 Alvesta sandra.johannesson@lund.se 046-359 52 65 Exempel på klagomålsärende hos Miljöförvaltningen i Lund Ärendegång Bostadsrättshavaren

Läs mer

Verksamhetsplan Helsingborgs Scoutkår 2010-2012

Verksamhetsplan Helsingborgs Scoutkår 2010-2012 Verksamhetsplan Helsingborgs Scoutkår 2010-2012 Vision Kåren skall 2012 bedriva den ledande verksamheten inom Kulla Scoutdistrikt med 150 aktiva medlemmar i alla åldersgrupper FLASS (2-4 ggr/år) Valberedning

Läs mer

Hundstallet i Sverige AB

Hundstallet i Sverige AB Årsredovisning för Hundstallet i Sverige AB Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hundstallet i Sverige AB, får härmed avge årsredovisning för 2014 Allmänt om verksamheten

Läs mer

Slutrapport. Gårdsbiogas i Sölvesborg. Genomförande och slutsatser. Deltagare, se bilaga. Gruppen består av lantbrukare från Listerlandet

Slutrapport. Gårdsbiogas i Sölvesborg. Genomförande och slutsatser. Deltagare, se bilaga. Gruppen består av lantbrukare från Listerlandet 1(5) Slutrapport Gårdsbiogas i Sölvesborg. Deltagare, se bilaga. Gruppen består av lantbrukare från Listerlandet Kursen upplägg har varit att ge en grund för hur biogas framställs och hur man affärsutvecklar

Läs mer

Årsredovisning. Brf Perseus nr 4

Årsredovisning. Brf Perseus nr 4 Årsredovisning för Brf Perseus nr 4 716416-3813 Räkenskapsåret 2012 1 (7) Styrelsen för Brf Perseus nr 4 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse Information om verksamheten

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Berget 10

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Berget 10 Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Berget 10 Räkenskapsåret 2011 Bostadsrättsföreningen Berget 10 1(10) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Berget 10 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Årsredovisning 2014 SJÖLUNTEN. Bostadsrättsföreningen

Årsredovisning 2014 SJÖLUNTEN. Bostadsrättsföreningen Årsredovisning 2014 BALANSRÄKNING REVISION STYRELSE INTÄKTER KOSTNADER FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE UNDERHÅLLSPLAN BOKSLUT AVGIFT RESULTATRÄKNING FÖRENINGSSTÄMMA MEDLEMMAR Bostadsrättsföreningen SJÖLUNTEN Årsredovisning

Läs mer

Årsredovisning 2004 för Brf Knoppen 21.

Årsredovisning 2004 för Brf Knoppen 21. Org.nr 702001-1354 1(10) Årsredovisning 2004 för Brf Knoppen 21. Styrelsen för Brf Knoppen 21 får härmed avge årsredovisningen för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2004-01-01 2004-12-31. Fastighet

Läs mer

BRF SOLREGNET. Org nr 716421-9631 ÅRSREDOVISNING

BRF SOLREGNET. Org nr 716421-9631 ÅRSREDOVISNING BRF SOLREGNET Org nr ÅRSREDOVISNING för räkenskapsåret 2001 Styrelsen för Brf Solregnet får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2001. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE VERKSAMHET Föreningen har till ändamål

Läs mer

Fukt, allmänt. Fukt, allmänt. Fukt, allmänt

Fukt, allmänt. Fukt, allmänt. Fukt, allmänt Fukt, allmänt Fukt finns överallt Luften Marken Material Ledningar 1 Fukt, allmänt Fuktproblem, exempel Mögel, röta, lukt Hälsoproblem i byggnader Korrosion (rost) Kondens Isbildning Fuktrörelser, krympning

Läs mer

Stadsledningskontoret

Stadsledningskontoret Sid 1 (6) Besiktningsnr: ÖS6015-0046 Fastighetsbeteckning: Del av stadsliden Fastighetens adress: Uttervägen 1 Fastighetsägare, namn: Uppdragsgivare, namn: Uppdragsgivare, adress: Umeå kommun Umeå kommun

Läs mer

Årsredovisning. Bravo Ekonomiska Förening

Årsredovisning. Bravo Ekonomiska Förening Årsredovisning för 769610-9045 Räkenskapsåret 2017 1 (7) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse

Läs mer

En del av området Herrgården, Rosengård. Området byggdes 1969. Det planerades för 2700 boende, men man uppskattar att där bor 5-6000 personer nu

En del av området Herrgården, Rosengård. Området byggdes 1969. Det planerades för 2700 boende, men man uppskattar att där bor 5-6000 personer nu Rosengård i Malmö En del av området Herrgården, Rosengård Området byggdes 1969. Det planerades för 2700 boende, men man uppskattar att där bor 5-6000 personer nu Genom åren har det varit 7 olika fastighetsägare,

Läs mer

FUKT- OCH MÖGELTALKO 2010-2015. Miljöministeriet

FUKT- OCH MÖGELTALKO 2010-2015. Miljöministeriet FUKT- OCH MÖGELTALKO 2010-2015 Miljöministeriet Talko Talko är ett tradionelt finska sätt att hjälpa grannen och göra saker tillsammans. I Talko hjälper man utan att få betalt till exempel att bygga hus.

Läs mer

Solidaritetsrörelsens Hus Ekonomisk Förening

Solidaritetsrörelsens Hus Ekonomisk Förening Solidaritetsrörelsens Hus Ekonomisk Förening Verksamhetsplan 2009 Innehåll Personal 2 Aktivitetsplan Förvaltningen 3 Aktivitetsplan Världsbiblioteket 4 Budget Förvaltningen 5 Budget Världsbiblioteket 6

Läs mer

Checklista för flerbostadshus

Checklista för flerbostadshus 1 (8) Checklista för flerbostadshus Övergripande frågor om egenkontroll 1 Långsiktlig planering och underhåll av fastigheterna Del A När byggdes fastigheten? Hur länge har ni ägt fastigheten? Har ni fastigheter

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Ankaret 4

Bostadsrättsföreningen Ankaret 4 Styrelsen för får härmed avge Årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2006 Innehåll: Förvaltningsberättelse Resultaträkning Balansräkning Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser Noter

Läs mer

Granvägen 18. www.hemverket.se - Sida 1 av 6

Granvägen 18. www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Län Gävleborg Gatuadress Kommun Nordanstig Storlek 5.0 rum (3 sovrum) / 128 m² Område Strömsbruk Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Beskrivning Enplansvilla i mexitegel

Läs mer

Årsredovisning. Brf Vasaborgen

Årsredovisning. Brf Vasaborgen Årsredovisning för Brf Vasaborgen Räkenskapsåret 2007 Brf Vasaborgen 1(9) Styrelsen för Brf Vasaborgen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2007. Förvaltningsberättelse Verksamhet Fastighet:

Läs mer

Utredning av sanitär olägenhet i bostad

Utredning av sanitär olägenhet i bostad ETELÄKÄRJEN YMPÄRISTÖTERVEYS SYDSPETSENS MILJÖHÄLSA 1 Utredning av sanitär olägenhet i bostad Om man tror, att det finns hälsorisk i en bostad skall man först kontakta fastighetens ägare (disponent, hyresvärd).

Läs mer

R E S U L T A T R Ä K N I N G

R E S U L T A T R Ä K N I N G R E S U L T A T R Ä K N I N G SAMMANSTÄLLNING 1997-01-01-1996-01-01 INTÄKTER Avgifter 2 290 896 2 242 950 Hyresintäkter 182 952 169 712 Övriga intäkter 18 290 278 857 S:A INTÄKTER 2 492 138 2 691 519 KOSTNADER

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (10) Styrelsen för, med säte i Upplands Väsby, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016 09 01 2017 08 31. Förvaltningsberättelse Förändring av eget kapital Inbetalda Upplåtelse- Yttre fond

Läs mer

BETONGKONSTRUKTIONER I VATTENVERK SKADOR, MATERIAL OCH UNDERHÅLL

BETONGKONSTRUKTIONER I VATTENVERK SKADOR, MATERIAL OCH UNDERHÅLL BETONGKONSTRUKTIONER I VATTENVERK SKADOR, MATERIAL OCH UNDERHÅLL Mikael Jacobsson fil.dr Utredningsledare/forskare 21 november 2017 Svenskt vatten: Material i kontakt med dricksvatten Research Institutes

Läs mer

Årsredovisning 2014 STOLMAKAREN 6. Bostadsrättsföreningen

Årsredovisning 2014 STOLMAKAREN 6. Bostadsrättsföreningen Årsredovisning 2014 BALANSRÄKNING REVISION STYRELSE INTÄKTER KOSTNADER FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE UNDERHÅLLSPLAN BOKSLUT AVGIFT RESULTATRÄKNING FÖRENINGSSTÄMMA MEDLEMMAR Bostadsrättsföreningen STOLMAKAREN

Läs mer

Marcel Berkelder Exergi B(y)rån. Certifierad energiexpert Nivå K Certifierad ventilationsfunktionär, ISOLERING

Marcel Berkelder Exergi B(y)rån. Certifierad energiexpert Nivå K Certifierad ventilationsfunktionär, ISOLERING Marcel Berkelder Exergi B(y)rån Certifierad energiexpert Nivå K Certifierad ventilationsfunktionär, OVK Nivå K ISOLERING Effektivisera Hållbara energislag - minska elberoendet Kompensera utsläpp www.exergi.se,robertsfors

Läs mer

Förvaltnings- och verksamhetsberättelse för BRF Vinteraspen

Förvaltnings- och verksamhetsberättelse för BRF Vinteraspen Förvaltnings- och verksamhetsberättelse för BRF Vinteraspen Styrelsen för bostadsrättsföreningen Vinteraspen får härmed avge berättelse för föreningens förvaltning och verksamhet året 27-1-1 till 27-12-31.

Läs mer

Diariet 6. Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Diariet 6 Registervägen 28-36 168 31 Bromma Organisationsnummer 769606-5502

Diariet 6. Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Diariet 6 Registervägen 28-36 168 31 Bromma Organisationsnummer 769606-5502 Brf Diariet 6 Årsredovisning 2012 Bostadsrättsföreningen Diariet 6 Registervägen 28-36 168 31 Bromma Årsredovisning Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Diariet 6, Bromma, Stockholms kommun, (org. Nr 769606-5502)

Läs mer

Delårsrapport för perioden 1 januari 2013 30 juni 2013

Delårsrapport för perioden 1 januari 2013 30 juni 2013 Ockelbogårdar Aktiebolag Org nr 556528-6068 Delårsrapport för perioden 1 januari 2013 30 juni 2013 Innehåll Förvaltningsberättelse... 5 Resultaträkning... 7 Balansräkning... 8 Noter... 10 4 Förvaltningsberättelse

Läs mer

Motion till årsstämman O2 Ekonomisk förening 2015

Motion till årsstämman O2 Ekonomisk förening 2015 Förslag till förbättring av Andelstorget. Vid föreningsstämmorna 2013 och 2014 motionerades om förmedling av andelar i föreningen. 2013 års motion bifölls vilket hittills resulterat i att en kolumn med

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Gernandtska Lyckan

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Gernandtska Lyckan Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Gernandtska Lyckan 716421-9755 Räkenskapsåret 2013 1 (11) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Gernandtska Lyckan får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Årsredovisning för. Brf Midgård 27 769604-0786. Räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31

Årsredovisning för. Brf Midgård 27 769604-0786. Räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Årsredovisning för Brf Midgård 27 Räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Brf Midgård 27 1(12) Förvaltningsberättelse sid 1 Brf Midgård 27 2(12) Förvaltningsberättelse sid 2 Brf Midgård 27 3(12) Förvaltningsberättelse

Läs mer

Ekonomisk Rapport år 2013

Ekonomisk Rapport år 2013 KFUKKFUMs scoutförbund Ekonomisk Rapport år 2013 Allmänt om ekonomiarbetet under året... 1 Likviditet... 1 Resultat... 2 Budget 2013... 2 Resultat 2013... 2 Kommentarer Resultatet år 2013... 3 Försäkringar...

Läs mer

Styrelsen för. Bostadsrättsföreningen Lidingöbävern. Org nr får härmed avge. Årsredovisning

Styrelsen för. Bostadsrättsföreningen Lidingöbävern. Org nr får härmed avge. Årsredovisning Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Lidingöbävern får härmed avge Årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari 2008-31 december 2008 Innehåll Förvaltningsberättelse Resultaträkning Balansräkning Ställda

Läs mer

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Gamla Vägen 76

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Gamla Vägen 76 Län Norrbotten Gatuadress Kommun Luleå Storlek 6.0 rum (3 sovrum) / 96 m² Område Mjölkudden Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Beskrivning Välkommen till denna trevliga

Läs mer

Årsredovisning 2008 BRF Hvitfeldtsgatan 13

Årsredovisning 2008 BRF Hvitfeldtsgatan 13 Årsredovisning 2008 BRF Hvitfeldtsgatan 13 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i föreningens hus upplåta bostadslägenheter under nyttjanderätt

Läs mer

Styrelsen avger härmed följande årsredovisning för räkenskapsåret

Styrelsen avger härmed följande årsredovisning för räkenskapsåret 1 Styrelsen avger härmed följande årsredovisning för räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31. Innehåll: Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Noter 7 Sida Om inte annat särskilt anges

Läs mer

Årsredovisning. Brf Callisto 2

Årsredovisning. Brf Callisto 2 Årsredovisning för Brf Callisto 2 Räkenskapsåret 2012 Brf Callisto 2 1(8) Styrelsen för Brf Callisto 2 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse Verksamhet Fastighet:

Läs mer

Förslag till åtgärdsprogram för Abborrkrogens byggnad

Förslag till åtgärdsprogram för Abborrkrogens byggnad Förslag till åtgärdsprogram för Abborrkrogens byggnad Bakgrund Abborrkrogens byggnad och fastighet ÖVERBY 5:1 ligger i slutet på Abborrkroksvägen vid vändplanen. Byggnaden ingår i övriga allmänningar som

Läs mer

Årsredovisning. Brf Hundshögen 3

Årsredovisning. Brf Hundshögen 3 Årsredovisning för Brf Hundshögen 3 769627-4443 Räkenskapsåret 2017 1 (9) Styrelsen för Brf Hundshögen 3 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017. Årsredovisningen är upprättad i svenska

Läs mer

Årsredovisning. Brf Knoppen 21

Årsredovisning. Brf Knoppen 21 Årsredovisning för Brf Knoppen 21 Räkenskapsåret 2007 Brf Knoppen 21 1(9) Styrelsen för Brf Knoppen 21 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2007. Förvaltningsberättelse Verksamhet Fastighet:

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Solsidan 4

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Solsidan 4 Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Solsidan 4 769623-5691 Räkenskapsåret 2014 1 (9) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Solsidan 4 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014. Förvaltningsberättelse

Läs mer

DRIFT-, UNDERHÅLLS- OCH BRUKARAVTAL FÖR MALMA KVARN. SVENSKA KRYSSARKLUBBEN nedan kallad SXK Box 1189 131 27 NACKA STRAND

DRIFT-, UNDERHÅLLS- OCH BRUKARAVTAL FÖR MALMA KVARN. SVENSKA KRYSSARKLUBBEN nedan kallad SXK Box 1189 131 27 NACKA STRAND Svenska Kryssarklubben 1(4) DRIFT-, UNDERHÅLLS- OCH BRUKARAVTAL FÖR MALMA KVARN ÄGARE BRUKARE SVENSKA KRYSSARKLUBBEN nedan kallad SXK Box 1189 131 27 NACKA STRAND SVENSKA KRYSSARKLUBBENS STOCKHOLMSKRETS

Läs mer

HAMNSTYREl.SENS SAMMANTRADE ÄRENDE NR:

HAMNSTYREl.SENS SAMMANTRADE ÄRENDE NR: KOPIA ~ GÖTEBORGS HAMN 1982-11-16 AD 259/82 GvB/ELj HAMNSTYREl.SENS SAMMANTRADE ÄRENDE NR: DEN 9 l2 ~06 Göteborgs Hamnstyrelse Inköp av byggnad i Sannegårdshamnen I Sannegårdshamnens sydvästra del lagras

Läs mer

Anteckningar från HSB Södra vägens budget & informationskväll, 27 november 2013!

Anteckningar från HSB Södra vägens budget & informationskväll, 27 november 2013! Anteckningar från HSB Södra vägens budget & informationskväll, 27 november 2013! Till denna kväll kom 27 personer, styrelsen inkluderad. Lars presenterade styrelsen och hur kvällen är upplagd. *Maggan

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Gernandtska Lyckan

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Gernandtska Lyckan Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Gernandtska Lyckan 716421-9755 Räkenskapsåret 2014 1 (11) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Gernandtska Lyckan får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Verksamhetsberättelse Kallinge Folkets Hus 2016

Verksamhetsberättelse Kallinge Folkets Hus 2016 216 216 Dagordning vid årsstämma den 23/3 217 1 Stämmans öppnande 2 Stämmans behöriga utlysande 3 Godkännande av dagordning 4 Val av ordförande för stämman 5 Val av sekreterare för stämman 6 Val av justerare

Läs mer

Övriga rörelsekostnader mm 7910 Avskrivning byggnader 0 kr kr kr

Övriga rörelsekostnader mm 7910 Avskrivning byggnader 0 kr kr kr BUDGET 2017 Lomma BK Årsbudget Reslutat Budget 2017 3010 Medlemsintäkter 70 000 kr 80 580 kr 70000 kr 3011 Intäkter 45 000 kr 70 370 kr 90000 kr 3012 Intäkter Tävling 85000 kr 100 684 kr 84000 kr 3013

Läs mer

Brf Långkorven. Årsredovisning för 769606-1410. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning:

Brf Långkorven. Årsredovisning för 769606-1410. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning: Årsredovisning för Brf Långkorven Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Vårt Hus nr 1 i Göteborg

Bostadsrättsföreningen Vårt Hus nr 1 i Göteborg Organisationsnummer Bostadsrättsföreningen Vårt Hus nr 1 i Göteborg ÅRSREDOVISNING AVSEENDE RÄKENSKAPSÅRET 2013-01-01-2013-12-31 Bostadsrättsföreningen Vårt Hus nr 1 i Göteborg 1(9) FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

VIKSJÖ GOLFKLUBB Kallelse och möteshandlingar till vårmötet

VIKSJÖ GOLFKLUBB Kallelse och möteshandlingar till vårmötet VIKSJÖ GOLFKLUBB Kallelse och möteshandlingar till vårmötet 2017-04-26 Härmed kallas Viksjö Golfklubbs medlemmar till allmänt möte (vårmöte) i klubbhuset onsdagen den 26 april 2017 kl. 19.00. Föredragningslista

Läs mer

2013-05-20 Lokalutredning grundskola/grundsärskola i Hallstahammars tätort

2013-05-20 Lokalutredning grundskola/grundsärskola i Hallstahammars tätort 2013-05- 2013-05-20 Lokalutredning grundskola/grundsärskola i Hallstahammars tätort Tekniska förvaltningen har från Kommunstyrelsen fått i uppdrag att utreda vilka ytor som friställs i de olika alternativen,

Läs mer

BRF SOLREGNET. Org nr 716421-9631 ÅRSREDOVISNING

BRF SOLREGNET. Org nr 716421-9631 ÅRSREDOVISNING BRF SOLREGNET Org nr ÅRSREDOVISNING för räkenskapsåret 2004 Brf Solregnet 1(10) Styrelsen för Brf Solregnet får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2004. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Föreningen har

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Troedsgatan

Bostadsrättsföreningen Troedsgatan Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Troedsgatan Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-3 Resultaträkning 4 Balansräkning 5-6 Noter 7-9 Underskrifter

Läs mer

BRF Strålgatan 21-23

BRF Strålgatan 21-23 Årsredovisning för BRF Strålgatan 21-23 Räkenskapsåret 2008 BRF Strålgatan 21-23 1(9) Styrelsen för BRF Strålgatan 21-23 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2008. Förvaltningsberättelse Verksamhet

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (7) Styrelsen för Bravo Ekonomiska Förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse Verksamheten Styrelsen

Läs mer

Genomförandeärende: Rivning och uppbyggnad av förskolan Torpgläntan 8 i Vårberg.

Genomförandeärende: Rivning och uppbyggnad av förskolan Torpgläntan 8 i Vårberg. SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING SAMHÄLLSSERVICE TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2012-10-02 Handläggare: Rune Ney Telefon: 08-508 24 060 Till Skärholmen stadsdelsnämnd Sophie Dahlberg Telefon: 08-508 24 016

Läs mer

Hundstallet i Sverige AB

Hundstallet i Sverige AB Årsredovisning för Hundstallet i Sverige AB Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hundstallet i Sverige AB, får härmed avge årsredovisning för 2013. Allmänt om verksamheten

Läs mer

Ekonomisk uppföljning år 2010 för Norrköpings kommun

Ekonomisk uppföljning år 2010 för Norrköpings kommun RAPPORT 1(7) 2010-05-04 KS-118/2010 Handläggare, titel, telefon Claes-Göran Magnell, ekonomidirektör 011-15 34 41 Kommunfullmäktige Ekonomisk uppföljning år 2010 för Norrköpings kommun Förslag till beslut

Läs mer

723.907 636.900 785.130 636.900 KOSTNADER

723.907 636.900 785.130 636.900 KOSTNADER RESULTATRÄKNING RR01 Sid 1 1002 Brf Birka Period 0501-0512 jan-dec 060207 19:51 Utfall Budget Föreg år Årsbudget INTÄKTER 3010 Årsavgifter 615.122 537.500 537.360 537.500 3040 Hyror förråd 2.400 2.400

Läs mer

ÅRSREDOVISNING för Bostadsrättsföreningen Villasyrenen

ÅRSREDOVISNING för Bostadsrättsföreningen Villasyrenen ÅRSREDOVISNING 2015-01-01--2015-12-31 för Bostadsrättsföreningen Villasyrenen 1 Sid 1 Sid 2 Sid 3 Sid 4 Förvaltningsberättelse Resultaträkning Balansräkning Tilläggsupplysningar Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Budgetförslag. BRF Gordion 1/ / Org nr Upprättad: Budgeten godkänd och fastställd 2015-

Budgetförslag. BRF Gordion 1/ / Org nr Upprättad: Budgeten godkänd och fastställd 2015- Budgetförslag BRF Gordion 1/1 2016-31/12 2016 Org nr 769612-9977 Upprättad: 2015-10-21 Budgeten godkänd och fastställd 2015- Historik År Typ av åtgärd 2013 Renoverat portar Beräknat underhåll 2015 Typ

Läs mer

Driftuppföljning Totalt

Driftuppföljning Totalt Totalt Intäkt Kostnad Netto Intäkt Kostnad Netto Intäkt Kostnad Netto Netto Gemensamt 16475 19792-3317 55831 55831 0 56581 56581 0 0 Skattefinansierat Gata trafik 16349 9905 6444 44695 27387 17308 44652

Läs mer

Ombildning från hyresrätt till bostadsrätt

Ombildning från hyresrätt till bostadsrätt Växjö januari 2012 Ombildning från hyresrätt till bostadsrätt Information till dig som hyresgäst I budget för 2012 har kommunfullmäktige beslutat följande - Hyresgästerna hos Växjöhem och Vidingehem ska

Läs mer

Årsredovisning. 2015-01-01-2015-12-31 Brf Lisö 1 Org.nr 769616-5641

Årsredovisning. 2015-01-01-2015-12-31 Brf Lisö 1 Org.nr 769616-5641 Årsredovisning 2015-01-01-2015-12-31 Brf Lisö 1 Org.nr 769616-5641 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 3 Resultaträkning 6 Balansräkning 7 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 8 Tilläggsupplysningar

Läs mer

Folktandvården. Behovet av en strukturomvandling Klinikerna i Visby Mobil enhet Utbudspunkter

Folktandvården. Behovet av en strukturomvandling Klinikerna i Visby Mobil enhet Utbudspunkter Folktandvården Behovet av en strukturomvandling Klinikerna i Visby Mobil enhet Utbudspunkter Vi måste inse Att rekryteringsläget måste få styra och vår organisation måste anpassas till att kunna ta emot

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Neptunus 11

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Neptunus 11 Årsredovisning Bostadsrättsföreningen Neptunus 11 Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2013. Förvaltningsberättelse Föreningens ändamål Föreningen har till

Läs mer

Huvudmålen är ofta formulerade visionärt, för att sedan brytas ned i delmål och i största utsträckning också i mätbara mål.

Huvudmålen är ofta formulerade visionärt, för att sedan brytas ned i delmål och i största utsträckning också i mätbara mål. Sidan 13 av 21 Verksamhetsplan 2016 Det är dags för ett nytt år! Årets verksamhetsplan bygger på samma grund som föregående år. För att tydliggöra vad det är som skall uppnås med distriktets verksamhet

Läs mer

Extra bidrag till Kalmarbygdens Fältrittklubb

Extra bidrag till Kalmarbygdens Fältrittklubb TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jimmy Rudelius 2017-11-06 KFN 2017/0202 50661 Kultur- och fritidsnämnden Extra bidrag till Kalmarbygdens Fältrittklubb Förslag till beslut Kultur- och

Läs mer

Årsredovisning 2005 för Brf Knoppen 21.

Årsredovisning 2005 för Brf Knoppen 21. Org.nr 702001-1354 1(10) Årsredovisning 2005 för Brf Knoppen 21. Styrelsen för Brf Knoppen 21 får härmed avge årsredovisningen för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2005-01-01 2005-12-31. Fastighet

Läs mer

Årsredovisning. BRF Djursholm 1

Årsredovisning. BRF Djursholm 1 Årsredovisning för 769631-3431 Räkenskapsåret 2018 2 (10) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2018. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse

Läs mer

BRF LÅNGREVEN 14. Årsredovisning. Styrelsen för. Org nr får härmed avge. för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2006

BRF LÅNGREVEN 14. Årsredovisning. Styrelsen för. Org nr får härmed avge. för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2006 Styrelsen för BRF LÅNGREVEN 14 får härmed avge Årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2006 Innehåll: Förvaltningsberättelse Resultaträkning Balansräkning Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

ÖVERLÅTELSEBESIKTNING

ÖVERLÅTELSEBESIKTNING 2014-06-24 ÖVERLÅTELSEBESIKTNING Berg Hackås-Gärde 1:9 Gärde 650, 830 23 Hackås Oktopal AB Samuel Permans gata 2, 831 30 Östersund Tel: 063-123530 Organistaionsnummer: 556669-0144, F-skattesedel www.oktopal.se

Läs mer

Växjö kommuns politiker har beslutat att Växjöhem AB och Vidingehem AB ska informera om möjligheten till ombildning av hyresrätten till bostadsrätt.

Växjö kommuns politiker har beslutat att Växjöhem AB och Vidingehem AB ska informera om möjligheten till ombildning av hyresrätten till bostadsrätt. FRÅN HYRESRÄTT BOSTADSRÄTT Växjö kommuns politiker har beslutat att Växjöhem AB och Vidingehem AB ska informera om möjligheten till ombildning av hyresrätten till bostadsrätt. Den här broschyren vänder

Läs mer

Årsredovisning. Brf Höken 13

Årsredovisning. Brf Höken 13 Årsredovisning för 769618-3545 Räkenskapsåret 2017 1 (8) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Föreningslokalen Blå huset efter takrengöring och målning. Budget 2017

Föreningslokalen Blå huset efter takrengöring och målning. Budget 2017 November 2016 Föreningslokalen Blå huset efter takrengöring och målning Budget 2017 Denna budget för 2017 fastställdes av föreningens styrelse vid sitt möte den 14 november 2016. Månadsavgifterna 2017

Läs mer

ÅRSREDOVISNING BRF FISKARUDDEN. org.nr

ÅRSREDOVISNING BRF FISKARUDDEN. org.nr ÅRSREDOVISNING 2013-01-01-2013-12-31 BRF FISKARUDDEN org.nr 769611-1074 BRF Fiskarudden Org nr 769611-1074 Styrelsen för BRF Fiskarudden i Lidingö med organisationsnummer 769611-1074 får härmed avge redovisning

Läs mer

Bostadsrättsför. Fotbollen nr1

Bostadsrättsför. Fotbollen nr1 Årsredovisning för Bostadsrättsför. Fotbollen nr1 Räkenskapsåret 2008 Bostadsrättsför. Fotbollen nr1 1(6) Styrelsen för Bostadsrättsför. Fotbollen nr1 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

MÖGELBOKEN. Bekämpa och förebygg mögel, rötsvamp, alger och träskadeinsekter.

MÖGELBOKEN. Bekämpa och förebygg mögel, rötsvamp, alger och träskadeinsekter. MÖGELBOKEN Bekämpa och förebygg mögel, rötsvamp, alger och träskadeinsekter. Träskyddsmedlet som bekämpar har ett namn: Boracol! Boracol från lavtox är sedan många år ett välkänt och väldokumenterat träskyddsmedel.

Läs mer

Bostadsrättsföreningen 2007-01-01 2007-12-31

Bostadsrättsföreningen 2007-01-01 2007-12-31 Bostadsrättsföreningen 2007-01-01 2007-12-31 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Förvaltningsberättelse 1 Allmänt 1 Styrelse och revisorer 2 Fastigheter 5 Förvaltning 5 Stadgeenlig besiktning 5 Föreningens lån 6 Ekonomisk

Läs mer

Balansrapport Förändring

Balansrapport Förändring 1 (2) 716414-8376 Utskriven: 2015-03-16, 19:52 2014-01-01-2014-12-31 T o m ver nr: A 79 Balansrapport 2014-01-01 Förändring 2014-12-31 TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar 1110 Byggnader 14 378 688,00 0,00

Läs mer

Årsredovisning. Brf Kvarngatan 9 Marstrand

Årsredovisning. Brf Kvarngatan 9 Marstrand Årsredovisning för Brf Kvarngatan 9 Marstrand 769611-5034 Räkenskapsåret 2013 1 (8) Styrelsen för Brf Kvarngatan 9 Marstrand får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse

Läs mer

INOMHUSMILJÖENKÄT. Min inomhusmiljö

INOMHUSMILJÖENKÄT. Min inomhusmiljö Min inomhusmiljö 13640001 Syftet med denna enkätundersökning är att fånga upp de boendes upplevelse av inomhusmiljön och ge en sammanfattande värdering av innemiljön i fastigheten. Närmare uppgifter om

Läs mer

Bröttjärna 486. Län Dalarna Gatuadress Bröttjärna 486 Kommun Gagnef Storlek 4.0 rum (3 sovrum) / 105 m² Område Mockfjärd Tillträde tidigast 2013-02-01

Bröttjärna 486. Län Dalarna Gatuadress Bröttjärna 486 Kommun Gagnef Storlek 4.0 rum (3 sovrum) / 105 m² Område Mockfjärd Tillträde tidigast 2013-02-01 Län Dalarna Gatuadress Kommun Gagnef Storlek 4.0 rum (3 sovrum) / 105 m² Område Mockfjärd Tillträde tidigast 2013-02-01 www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Beskrivning Äldre hus på stor tomt, belägen i fin

Läs mer

Möjavägen 4g Kassör. Möjavägen 14 Sekreterare. Möjavägen 29 Markgrupp. Möjavägen 1g Markgrupp

Möjavägen 4g Kassör. Möjavägen 14 Sekreterare. Möjavägen 29 Markgrupp. Möjavägen 1g Markgrupp I- Kremlan Samfällighetsförening Org nr 7179-9845 ÅnSnfOOVtSNlNG ZOIZO OI-ZO1Z1Z31 1 (6) ARSREDOVISNING styrelsen for samfällighetsföreningen Kremlan i Danderyds kommun får härmed avge redovisning för

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Renen 21 716419-6987

Bostadsrättsföreningen Renen 21 716419-6987 Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Renen 21 716419-6987 Räkenskapsåret 2005-09-01-2006-08-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 3-4 Resultaträkning 5 Balansräkning 6-7 Ställda säkerheter

Läs mer

Årsredovisning 2008 BRF JORDGUBBEN 15 716417-9280. Styrelsen avger följande årsredovisning för räkenskapsåret 2008-01-01-2008-12-31.

Årsredovisning 2008 BRF JORDGUBBEN 15 716417-9280. Styrelsen avger följande årsredovisning för räkenskapsåret 2008-01-01-2008-12-31. 1 Årsredovisning 2008 BRF JORDGUBBEN 15 Styrelsen avger följande årsredovisning för räkenskapsåret 2008-01-01-2008-12-31. Innehåll: Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Noter 7 Om

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Monumentet

Bostadsrättsföreningen Monumentet Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Monumentet får härmed avge Årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari 2007-31 december 2007 Innehåll: Förvaltningsberättelse Resultaträkning Balansräkning Ställda

Läs mer

Årsredovisning. för. Brf Smålänningen

Årsredovisning. för. Brf Smålänningen Årsredovisning för Brf Smålänningen Räkenskapsåret 2010 Brf Smålänningen 1(11) Styrelsen för Brf Smålänningen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2010. Dagordning årsstämma 2011 1. Upprättande

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Söders Hjärta

Bostadsrättsföreningen Söders Hjärta Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Söders Hjärta Räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31 Bostadsrättsföreningen Söders Hjärta 1(14) Extra sida 1 Bostadsrättsföreningen Söders Hjärta 2(14) Extra sida

Läs mer

Brf Betonggjutaren 4(12) 717600-2967. 2005-01-01 2004-01-01 Resultaträkning Not -2005-12-31-2004-12-31

Brf Betonggjutaren 4(12) 717600-2967. 2005-01-01 2004-01-01 Resultaträkning Not -2005-12-31-2004-12-31 Brf Betonggjutaren 4(12) 2005-01-01 2004-01-01 Resultaträkning Not -2005-12-31-2004-12-31 RÖRELSENS INTÄKTER Årsavgifter 3 531 696 3 531 696 Hyresintäkter 467 661 411 172 Övriga rörelseintäkter 0 200 Summa

Läs mer